רעיונות, תמונות, יש למשהו?
אפילו סתם עוגות יומלדת יפות.
תודה 
רעיונות, תמונות, יש למשהו?
אפילו סתם עוגות יומלדת יפות.
תודה 
נראה לי שהיה פה לא מזמן לינק למשהו כזה אבל עכשיו אני לא מוצאת.
מכירים את זה שבא לכם עוגיות מהירות הכנה, פשוטות וטעימות,
שכיף לאכול סתם ככה,בתור נשנוש או לצד קפה...
בקיצור...תנו רעיונות...עוגיות קלות והעיקר-טעימות!
תודה..![]()
להניח מהבלילה באמצעות 2 כפות או ליצור בידיים- להרטיב את הידיים מעט כי העיסה דביקה
20 דק' בתנור.
180 מעלות
כתבתי מהזכרון~א.לאני לא זוכרת בעלפה את המתכון לעוגיות טחינה אבל עוגיות תמרים כן!!
לבצק:
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
חצי כוס מיץ תפוזים
כוס שמן
הכנה:
מערבבים את כל החומרים לבצק חלק,מחלקים ל3 כדורים ,מרדדים לעלה ואז מורחים כל עלה בממרח תמרים,אני מוסיפה לו גם קינמון וקצת אגוזים קצוצים.(שימי לב שלא צריך תוספת של סוכר בגלל הא.בקת סוכר בסוף האפיה).אח"כ מגלגלים את בצק לרולדה. אופים בחום בנוני עד שמתקבל גוון של אפוי והבצק לא רך ,מוציאים ,מקררים קצת ,חותכים לפרוסות(אפשר אלכסוניות) ומפזרים אבקת סוכר.
זהו...ממש פשוט וטעים! (בעיקר עם תה).
5 כוסות קוואקר (דק. יותר טעים)
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס אגוזים טחונים או קצוצים דק
1/2 כוס חמוציות חתוכות
1 כוס שמן
1כוס סוכר חום
1 כוס שוקולד צ'יפס
5 ביצים
לערבב הכל, ליצור עוגיות ולאפות 25 דק', 180 מעלות.
- - -
אפשר לשחק עם הכמויות והמצרכים ולהוסיף/להוריד מה שאוהבים.
אני למשל לא אוהבת את האגוזים ומוסיפה יותר קוקוס.
וזה גם ככה לא נדבק...אז אין עניין לנסות
פשוט שיטחתי בתבנית הכל וחתכתי אח"כ.
וזה יצא ממש טעים
קטעים, כי אני ניסיתי ולא הצלחתי....
1. 3 כוסות קמח
3 כוסות קוואקר דק
1 כפית אבקת אפיה
קצת מלח
כפית קינמון
כוס סוכר חום
כוס שמן
2 ביצים
שליש כוס מיץ תפוזים (או מיץ אחר אם אין)
כוס צימוקים/ שוקולד צ'יפס/ חמוציות וכד'.
2. חיתוכיות:
4 כוסות קוואקר
2 כוסות קמח מלא
1 וחצי כוס סוכר חום
1 וחצי כפית מלח
1 וחצי כפית קינמון
כוס אגוזים קצוצים (לא חייבים)
חצי כוס צימורים (גם לא חייבים)
1 וחצי כוס טחינה גולמית
3/4 כוס דבש
1 כוס שמן
3 כפות מים.
משטחים בתבנית התמור ואחרי האפיה חותכים לריבועים.
אצלנו העוגיות הללו זכו בתואר "בינלאומיות".
אור השחר..אפשר להקפיא בורגול מבושל? (נראה לי הזוי אבל יעזור לי מאוד אם כן...)
ומה לגבי עוגת תפוחים שיש בה תפוחים חתוכים?
אולי התפוחים קצת יותר גבולי אבל נראה לי גם יצא סביר.
עוגת תפוחים גם תהיה טובה אולי לא כמו טריה אבל בהחלט סביר!
ואם אפשר שזה לא יהיה דייסה או מרק...
קיים דבר כזה?
![]()
בסגנון של 'מרק' לקוסקוס, שהוא בעצם יותר מין רוטב כזה..
בעיקרון עדשים/גריסים ממש סופגות מים[ומשביעות. ועושות תחושה של חורף..]
מה שהכנתי פעם-
לטגן בצל, כשהוא שקוף מוסיפים קוביות תפו"א, גזר..[אפשר עוד ירקות, אני לא חשתי צורך..]
מכסים במים, בדיוק-לא יותר מכיסוי.
כשהירקות כמעט מוכנים [כבר אכילים, אבל לא רכים..] מוסיפים קופסת רסק עגבניות, בערך כוס עדשים כתומות ותבלינים [מה שהיה לי-שום, מלח, פפקריקה, כמון.. אבלן זה ממש בזרימה לפי מה שאוהבים ומה שיש
] ומבשלים עוד בערך עשרים דק', עד שהעדשים כמעט מתפרקים..והכל נהיה 'תבשיל כזה.. והוא ממש משביע בעיקרון.. אבל אם לא מספיק אפשר להכין פתיתים/קוסקוס/אורז..
פתיתים זה גם אחלה מסמיך לתבשילים למינהם.. אני ממליצה..
אפשר להכין פתיתים עם רסק עגבניות ובצל ונקנקיות.. זה טעים ממש ומשביע וקל
ואם עושים עם קצת יותר מים ממה שצריך זה נהיה יותר 'דייסתי' כזה ומרגיש יותר חורפי
רצוי עם בשר טחון... (את כל סוגי הירקות המוקפצים אני מכירה כבר. מחפשת חידושים)
תודה רבה!!
אותו עיקרון כמו רוטב בולונז.
להזהיב בצל, אפשר עם עגביה שתיים מגוררות, להוסיף את הבשר, ותבלינים.
הבשר צריך להיות מוכן ומבושל כי את הטורטיה צורבים על מחבת רק לזמן קצר לכל צד.
+mp8בשר טחון עם פטריות ובצל..
יוצא ממש טעים. שמה לזה יותר שמן מהרגיל כדי שזה לא יהיה יבש בטורטיה..
יהיה יותר קל לעקוב ולהגיב ככה.
בכל מקרה - עוגה יפה 
אם אני לא טועה יהודיה מא"י העלתה לפה ממש ממש ממש פעם משהו דומה לזה.. עם מלאווח אם אני לא טועה..
מקום בעולםאחרונהאשמח לשמוע אם מישהי ניסתה את המתכון הרגיל והשתמשה בקמח מלא
אני מקפיאה מעט סמיך ומפשירה בתוך סיר עם קצת מים.
יוצא כמו טרי.
תודה לשתיכן!פעימהבע"ה
פעם עשיתי משהו דומה עם בייגלה[מרוסק]- כדורים ואז מטבילים בשוקולד, זה גם מומלץ ומעולה 
150 גר' חלבה
4 כפות דבש
2\1 כוס סוכר
50 גר' מרגרינה
3 כפות חמאת בוטנים
כפית קפה נמס
להמיס יחד, לערבב על 5 כוסות פיצפוצי אורז לשטוח על תבנית ולהקפיא.
ציפוי:
להמיס שוקולד עם חמאת בוטנים ולשפוך מעל הפיצפוצים (לא כתוב כמויות)
פעימה
פנסאי
פעימה
פנסאי
אור השחר..
~א.ללדעתי זה כמו להכין קניידלך רק במקום קמח מצה- קמח רגיל..
1 כוס קמח
2 ביצים
מעט מלח
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מים
שמתבשל במרק
אני חשבתי על מרק בצל..פעם שעברה שמתי חרדל ודבש ובעלי לא ממש אהב..
אני אופה בפיירקס בתנור או מאדה בצל ואז מוסיפה את העוף ומבשלת ככה. הכי קל.
למישהו יש את הספר הזה? ראיתי שם מתכון של קינוח פצפוצי אורז עם שוקולד וחמאת בוטנים ומעל יש שכבה של שוקולד לבן עם חמאת בוטנים.. בספר יש תמונה של זה חתוך בצורת פרח... מי שיש לו, אשמח שיכתבו לי את המתכון ממש תודה.
ט'
לא יודעת אם מותר או לא, בכל אופן תודה שעזרת לי.
חילזון 123
ברוקולי
![]()
ט'