שרשור חדש
עוגות בת מצווהחיה וקיימת

רעיונות, תמונות, יש למשהו?

אפילו סתם עוגות יומלדת יפות.

תודה

כל העוגות טריקולדאור השחר..
של ניקי ב, הם פצצה.. גם מהממות וגם טעימות..
עוגה עם מילוי של סוכריותחילזון 123

נראה לי שהיה פה לא מזמן לינק למשהו כזה אבל עכשיו אני לא מוצאת.

אני פעם עשיתי עוגה בצורת נרות שבתא.אאחרונה
הכנתי 2 רולדות במילוי קצפת ובציפוי שוקולד ואגוזים או קוקוס .את הלהבות עשיתי ככה
לקחתי נייר אלומיניום קשיח כמו של פסח עשיתי צורה של להבה הרמתי את הצדדים שפכתי לבפנים שוקולד מומס והקפאתי .כשזה קפא טוב הנחתי מעל הנרות כמובן שסידרתי על מגש גדול מצופה נייר כסף קישטתי מסביב בסוכריות טופי ויצא מדהים
שוקולד ולוטוס - הילכו יחדיו?אור השחר..
ישתבח שמו לעד!

חשבתי לשנות קצת מרגיל, ולעשות את המתכון של הפצפוצי אורז עם השוקולד וחמאת בוטנים קצת אחרת. אז חשבתי על ריבת חלב (במקום חמאת בוטנים) - אבל אז זה יהיה חלבי.. מה אתם אומרים על לוטוס? ילך?
כן מניסיוןמיסטר דום
לדעתי כןןן.מקום בעולם
יאמי!! כן.פינג.
אני אישית לא סובלת לוטוס אבל בכללי נראלי שכןאסנת1אחרונה

צריכה מתכונים-צ'וקלייט

מכירים את זה שבא לכם עוגיות מהירות הכנה, פשוטות וטעימות, 

שכיף לאכול סתם ככה,בתור נשנוש או לצד קפה...

בקיצור...תנו רעיונות...עוגיות קלות והעיקר-טעימות!

תודה..חיוך

דובשניות~א.ל
  • 3 כוסות קמח (מומלץ ביותר לערבב יחד עם הקמח הלבן קמח מלא)
  • חצי כפית ציפורן טחון
  • חצי כפית קינמון
  • 3 ביצים (תתחילי מ2 ביצים, עד שהעיסה תראה אחידה. אם צריך יותר- תוסיפי עוד אחת. תלוי גודל הביצה..)
  • כפית סודה לשתייה
  • שליש כוס שמן.

 

להניח מהבלילה באמצעות 2 כפות או ליצור בידיים- להרטיב את הידיים מעט כי העיסה דביקה

20 דק' בתנור.

180 מעלות

זה דובשניות? איפה הדבש?..מירי ט.
שכחתי- תודהכתבתי מהזכרון~א.ל
  • חצי כוס דבש
  • שליש כוס סוכר חום
עוגיות טחינה,עוגיות תמרים קלות להכנה...באמת שיהיה טוב

אני לא זוכרת בעלפה את המתכון לעוגיות טחינה אבל עוגיות תמרים כן!!

 

לבצק:

3 כוסות קמח

1 אבקת  אפיה
חצי כוס מיץ תפוזים

כוס שמן 

 

הכנה:
מערבבים את כל החומרים לבצק חלק,מחלקים ל3 כדורים ,מרדדים לעלה ואז מורחים כל עלה  בממרח תמרים,אני מוסיפה לו גם קינמון וקצת אגוזים קצוצים.(שימי לב שלא צריך תוספת של סוכר בגלל  הא.בקת סוכר בסוף האפיה).אח"כ מגלגלים את בצק לרולדה. אופים בחום בנוני עד שמתקבל גוון של אפוי והבצק לא רך ,מוציאים ,מקררים קצת ,חותכים לפרוסות(אפשר אלכסוניות) ומפזרים אבקת סוכר.
זהו...ממש פשוט וטעים! (בעיקר עם תה).

אפשר את המתכון לעוגיות טחינה?בייבי גרו
בצק פריךיעל מהדרום
תודה! אשמח למתכון עוגיות טחינה...צ'וקלייטאחרונה
מחפשת מתכון לעוגיות קוואקר בריאותילדים זה שמחה
המתכון הכי טובט'

5 כוסות קוואקר (דק. יותר טעים)

1/2 כוס שומשום

1/2 כוס קוקוס

1/2 כוס אגוזים טחונים או קצוצים דק

1/2 כוס חמוציות חתוכות

1 כוס שמן

1כוס סוכר חום

1 כוס שוקולד צ'יפס

5 ביצים

 

לערבב הכל, ליצור עוגיות ולאפות 25 דק', 180 מעלות.

 

- - - 

 

אפשר לשחק עם הכמויות והמצרכים ולהוסיף/להוריד מה שאוהבים.

אני למשל לא אוהבת את האגוזים ומוסיפה יותר קוקוס.

 

 

^^^ אני עושה ככה עם צימוקים במקום חמוציות.+mp8
אפשר להוריד ביצה אחת או שלא ידבק?התנערי מעפר
עשיתי את המתכון של בת 30ילדים זה שמחה

וזה גם ככה לא נדבק...אז אין עניין לנסות

פשוט שיטחתי בתבנית הכל וחתכתי אח"כ.

וזה יצא ממש טעים

איזה מתכון ניסית? 1 או 2?התנערי מעפר
עשית את הראשון בחיתוכיות?בת 30

קטעים, כי אני ניסיתי ולא הצלחתי....

כן...מקמח מלא ויצא ממש טעיםילדים זה שמחהאחרונה
בבקשה. ואם תרצי- יש עוד...בת 30

1. 3 כוסות קמח

    3 כוסות קוואקר דק

   1 כפית אבקת אפיה

    קצת מלח

    כפית קינמון

    כוס סוכר חום

    כוס שמן

    2 ביצים

    שליש כוס מיץ תפוזים (או מיץ אחר אם אין)

    כוס צימוקים/ שוקולד צ'יפס/ חמוציות וכד'.

 

 

 

2. חיתוכיות:

4 כוסות קוואקר

2 כוסות קמח מלא

1 וחצי כוס סוכר חום

1 וחצי כפית  מלח

1 וחצי כפית קינמון

כוס אגוזים קצוצים (לא חייבים)

חצי כוס צימורים (גם לא חייבים)

1 וחצי כוס טחינה גולמית

3/4 כוס דבש

1 כוס שמן

3 כפות מים.

משטחים בתבנית התמור ואחרי האפיה חותכים לריבועים. 

אצלנו העוגיות הללו זכו בתואר "בינלאומיות".

 

         

יש לי גם אור השחר..
ישתבח שמו!

מערבבים כוס קמח, חצי כפית א. אפייה, 1 ורבע כוסות קוואקר, 3/4 כוס סוכר חום, סוכר וניל, חצי כפית ס. לשתייה, קורט מלח, [ותוספות - קינמון, שוקולד צ'יפס, אגוזים מכל הסוגים ושקדים (קצוצים) ]
מוסיפים ביצה, חצי כוס שמן ורבע כוס מיץ (אני שמה תירוש..)
הקפאהנושנוש

אפשר להקפיא בורגול מבושל? (נראה לי הזוי אבל יעזור לי מאוד אם כן...)

ומה לגבי עוגת תפוחים שיש בה תפוחים חתוכים?

לא רואה סיבה שלאחילזון 123

אולי התפוחים קצת יותר גבולי אבל נראה לי גם יצא סביר.

בורגול כן- אולי תצטרכי קצת לתבל אח"כתחיה דולה

עוגת תפוחים גם תהיה טובה אולי לא כמו טריה אבל בהחלט סביר!

תודה רבה!נושנושאחרונה
יש לכם אולי רעיון לארוחת ערב מחממת לחורף?עתיד1

ואם אפשר שזה לא יהיה דייסה או מרק...

קיים דבר כזה?

מבולבל

תבשיל עשיר שהוא סמיך אבל לא מספיק נוזלי בשביל מרק?נדנדה כתומה.

בסגנון של 'מרק' לקוסקוס, שהוא בעצם יותר מין רוטב כזה..

כן, תודה! זה יכול להיות רעיון טוב!עתיד1
אפשר לבשל כמה סוגי קטניות/ פתיתים יחדשירה..!
עם ירקות ובישול עם הרבה מים. יוצא כמו נזיד כזה, מחמם מאוד וטעים.
כמובן שאם עושים עם פתיתים אז להוסיף אותם אחרי שהירקות די רכים.
אממ.. אין לי ממש מתכון..נדנדה כתומה.

בעיקרון עדשים/גריסים ממש סופגות מים[ומשביעות. ועושות תחושה של חורף..]

 

מה שהכנתי פעם-

לטגן בצל, כשהוא שקוף מוסיפים קוביות תפו"א, גזר..[אפשר עוד ירקות, אני לא חשתי צורך..]

מכסים במים, בדיוק-לא יותר מכיסוי.

כשהירקות כמעט מוכנים [כבר אכילים, אבל לא רכים..] מוסיפים קופסת רסק עגבניות, בערך כוס עדשים כתומות ותבלינים [מה שהיה לי-שום, מלח, פפקריקה, כמון.. אבלן זה ממש בזרימה לפי מה שאוהבים ומה שיש] ומבשלים עוד בערך עשרים דק', עד שהעדשים כמעט מתפרקים..והכל נהיה 'תבשיל כזה.. והוא ממש משביע בעיקרון.. אבל אם לא מספיק אפשר להכין פתיתים/קוסקוס/אורז..

 

פתיתים זה גם אחלה מסמיך לתבשילים למינהם.. אני ממליצה..

אפשר להכין פתיתים עם רסק עגבניות ובצל ונקנקיות.. זה טעים ממש ומשביע וקל ואם עושים עם קצת יותר מים ממה שצריך זה נהיה יותר 'דייסתי' כזה ומרגיש יותר חורפי

 

אפשר מתכון לפתיתים עם הרסק והנקניקיות? נשמע אחלה!הדס123
שוב-אין ממש מתכון..מנסה בערך..נדנדה כתומה.
מטגנים בצל.חתוך לקוביות קטנות יחסית.
מוסיפים טבעות נקניקיות[אם זה לילדים אז חצאי נקניקיות!!]
מוסיפים פתיתים. רסק עגבניות-נראלי קופסא בינונית. תבלינים.(אני אוהבת-שום פפריקה פלפל וכמון) מים רותחים לכיסוי-תלוי עד כמה דייסתי רוצים..
אש קטנה,לערבב מידי פעם..

זה הולך מעולה גם עם נקניקיות סויה.

ואפשר להכין גם רק את הרוטב,ולאכול עם פסטה/קוסקוס/וכו'..
מקרוני וטונה.שקשוקה ונקניקיות או טונהzmil
גולאש חם עם קוסקוס או אורז..מירי ט.
מתכון לגולאש יש?יעל מהדרום
יש.מירי ט.
לטגן קוביות בצל,
להוסיף רצועות פלפלים ולהקפיץ קצת ביחד 2 דקות..

להמליח ולפלפל את קוביות הבשר(בשר בקר), לצפות אותם בקצת קמח. ולטגן במחבת חמה עד שמזהיב..
להוסיף לפלפל ולבצל.
להוסיף איזה 3-4 שיני שום כתושות, רסק, חצי כוס יין, סוכר לפי טעם, אבקת מרק אם בא, פטרוזיליה, פפריקה וכוליי..
מעל זה לשפוך 2-3 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
להנמיך את האש ולבשל כשעה וחצי..
ואז להוסיף קוביות תפו''א ולבשל ביחד עד שהבשר רך..
להוסיף נוזלים אם צריך או לתקן תיבול.
יוצא סוף הדרך.

מושלם עם קוסקוס ואיזה סלט נחמד ליד.
תודה!יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת מתכון למרק פיטריות בלי אבקת מרקילדים זה שמחה
מתכון של מרק פטריותanonimiiאחרונה
איך מכינים מוס שוקולד בכוסות להגשה?ילדים זה שמחה
פשוט מכינים את המוס ומוזגים לכוסות ואז לקירור...ת.מ.
אם הובן נכון, את שואלת איך המוס הסמיך נכנס טוב בתוך הכוסות?התנערי מעפר
אם לזה התכוונת אז אפשר להשתמש בשקית זילוף ואז הדפנות לא מתלכלכים ואין בועות אויר.
תודהילדים זה שמחהאחרונה
רעיונות למילויים מעניינים לטורטיה+mp8

רצוי עם בשר טחון... (את כל סוגי הירקות המוקפצים אני מכירה כבר. מחפשת חידושים)

 

תודה רבה!!

בשר טחון עם בצל מטוגן מטובל היטבטאבולה ראסה
(זכור לי משהו גם עם גמבות... )
טורטיה ליד שקשוקה זה טעים [אלא אם מדובר בטורטיות העבות הישראליות....]
טורטיה בטוסטר אובן עם גבינה מלוחה/ צהובה ובצד רוטב צ'ומיצ'ורי -עגבניות פטרוזיליה ופלפל חריף (יאמי)
נו - אז בשר טחון.לב אמיץ

אותו עיקרון כמו רוטב בולונז.

להזהיב בצל, אפשר עם עגביה שתיים מגוררות, להוסיף את הבשר, ותבלינים.

 

הבשר צריך להיות מוכן ומבושל כי את הטורטיה צורבים על מחבת רק לזמן קצר לכל צד.

איזה תיבולים מעניינים אפשר??+mp8
אני הייתי שמה פפריקה, תבלין לקציצות, קצת כמון ומל"פיעל מהדרום
זה מה שחשבתי. מה זה מל"פ??+mp8
מלח פלפלמשיח עכשיו!

תקציר שלמדתי פה אני חושבת..יעל מהדרום
פששש. ממש רגע של עברית... +mp8
יצא מעולה!! הוספתי רוטב צילי מתוק. תודה לכולכן!+mp8
מממ. ורשמתי לעצמי כל אחת מההצעות כאן.לב אמיץאחרונה

צנוברים, כוסברה, ריבת בצל~א.ל
בשר,, פטרוזיליה, צנוברים, גמבה וגזרפעימה
חזה עוף עם פטריות ובצל,מקום בעולם

בשר טחון עם פטריות ובצל..

יוצא ממש טעים. שמה לזה יותר שמן מהרגיל כדי שזה לא יהיה יבש בטורטיה..

בשר טחון ואורזמעיין חתום
עוגת גבינה לוטוסמיסטר דום

מתכון...מיסטר דום
מהממת, קונדיטור.פרח-שלגאחרונה
קצת פשטות זה כל הקסם...שבת שלום!מיסטר דום

אגב זה התמונה של העוגה אחרי ציפוימיסטר דום
למה את לא מוסיף לשירשור הקודם של העוגה הזאת?חילזון 123אחרונה

יהיה יותר קל לעקוב ולהגיב ככה.

בכל מקרה - עוגה יפה

ממש יפה!מקום בעולם

אם אני לא טועה יהודיה מא"י העלתה לפה ממש ממש ממש פעם משהו דומה לזה.. עם מלאווח אם אני לא טועה..

נראלי זו הייתה תחיה דולהברוקולי
צודקת. טעות שלי מקום בעולםאחרונה
אפשר להכין פיתות תמניות (בגריל) מקמח מלא?ילדים זה שמחה
יאוכיבשה
בדיוק חשבתי להכין לשבת פיתות תמניות מקמח מלא...לא ניסיתי אבל נשמע סבבה...
אגב יש לך מתכון מומלץ??
לי איןילדים זה שמחה

אשמח לשמוע אם מישהי ניסתה את המתכון הרגיל והשתמשה בקמח מלא

יש לי חברות שמכינות. אין לי מתכון...בת 30אחרונה
הקפאת מרק כתוםפעימה
בעה"י

נראה לכם סביר להקפיא מרק כתום שמכיל תפו"א?

או רעיון אחר לעשות עם דלעת כשאנחנו לא צריכים לבשל לפחות בשבוע הקרוב
אני מקפיאהטוזי
ואיך הוא יוצא?פעימה
בעה"י

כמ בד"כ הקפאה ותפו"א לא הולך ביחד...
המרק כתום טחון ולכן יוצא מעולהאמא!!

אני מקפיאה מעט סמיך ומפשירה בתוך סיר עם קצת מים.

יוצא כמו טרי.

מעולה תודה לשתיכן!פעימה
הקפאתי כמה פעמים כשהילדה אכלה רק טחון...ת.מ.אחרונה
אם התפו"א הם רק קצת אין בעיה לפעמים בהפשרה עדיף להוסיף קצת מים..
מחפשת מתכון לפצפוצי אורזפעימה
בעה"י

שיש שכבה של פצפוצי אורז נראה לי עם חמאת בוטנים ודבש
ומעליה שכבת שוקולד
שומרים בקירור

למישהו יש?
כן . אבל עושה לפי העין ואין לי כמות מדוייקת+mp8
אחד הדברים המדהימים...
יש מצב לבערך?פעימה
בעה"י
יש עוד מרכיבים חוץ ממה שכתבתי?
ואיך את ממיסה את השוקולד?
אלו המרכיבים+mp8
מערבבת בסיר כמות שווה פחות או יותר של דבש וחמאת בוטנים. מחממת ושומרת שלא יישרף..
מכניסה פנימה פצפוצי אורז עד שהם מכוסים לגמרי בתערובת.
שוטחת בתבנית ומניחה להתקרר.
ממיסה שוקולד מריר בסיר (לפעמים חוטאת בצימקאו, כי זה כמעט 400 גרם) מורחת מלמעלה.
מכניסה למקרר.
בפעם האחרונה זילפתי מלמעלה חמאת בוטנים על ציפוי השוקולד.
מעולה, תודה רבה!פעימה

בע"ה

 

פעם עשיתי משהו דומה עם בייגלה[מרוסק]- כדורים ואז מטבילים בשוקולד, זה גם מומלץ ומעולה

אני מזלפת מעל פיצפוצי שוקולד לבן מומסיםטוזיאחרונה
אולי זה?חיה וקיימת

150 גר' חלבה

4 כפות דבש

2\1 כוס סוכר

50 גר' מרגרינה

3 כפות חמאת בוטנים

כפית קפה נמס

להמיס יחד, לערבב על 5 כוסות פיצפוצי אורז לשטוח על תבנית ולהקפיא.

ציפוי:

להמיס שוקולד עם חמאת בוטנים ולשפוך מעל הפיצפוצים (לא כתוב כמויות)

רציתי בלי חלבה, אבל תודה פעימה
הי, האתר צינזר את התגובה שלי... פנסאי
בכל אופן אני רואה שאם פי ענתה לך את מה שאני עושה בערך...
העיקר הכוונהפעימה
רעיון לילדים סרבני אוכלאיזה טוב ה'!!!!



קציצות דג תוצרת בית בצורה ש(אני מקווה) תלהיב את הילדים.

בלנ"ד אכתוב פה מחר את התגובות שלהם
חמוד מאוד. הרוטב יהיה הים?בת 30
מקסים! מחכה לדיווח... פנסאי
אצלי הילדים לא אוהבים קציצות מכל סוג שהוא... ממש מבאס...
חמוד! עשית את זה עם חותכן של עוגיות?שירה..!
אכן. חותכנים של עוגיותאיזה טוב ה'!!!!
הילדים ממש התלהבו ולא השאירו זכר.
איזה כיף!שירה..!
זה קציצות טונה?חילזון 123
כן. כמובן שזה רעיון שאפשר להשתמש לכל סוג קציצהאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
ובכל מיני צורות
מתכון מנוסה לבצקניות, יש? אור השחר..
אין מנוסה אבל~א.ל

לדעתי זה כמו להכין קניידלך רק במקום קמח מצה- קמח רגיל..

ומתכון..?אור השחר..
>>> [ +- מבחינת כמויות ]~א.ל

1 כוס קמח

2 ביצים

מעט מלח 

1/4 כוס שמן

1/4 כוס מים

מה זה בצקניות?בת 30
זה טפטופי בצק לתוך מרקaima

שמתבשל במרק

לאיזה מרק מתאים בצקניות?aima
בעיני למרקים יותראור השחר..אחרונה
צלולים, מרק עוף וכאלה.. אבל תכלס אפשר לנסות בהכל אני חשבתי על מרק בצל..
איך מכינים חזה עוף עסיסי?רחלקה

תמיד מתייבש לי

 

חוסר נוזלים או בישול/אפיה ארוכים מידיברוקולי
^^ צריך לבשל מעט זמןר.א.אחרונה
למישהו יש מתכון לקרפ צרפתי?כיבשה
מתכון של קרין גורןשקדי מרקאחרונה

http://www.carine.co.il/page_1742

 

עשיתי במחבת רגילה ויצא מעולה

אפשר מתכון לעוף בחרדל בתנור?*קומי אורי*

פעם שעברה שמתי חרדל ודבש ובעלי לא ממש אהב..

נסי חרדל עם רוטב סויה. אצלנו זה הולך מצוין.ט'
פשןט למרוח את העוף בחרדל ורוטב סויה?*קומי אורי*
אין עוד תבלינים?
פשוט. לערבב חרדל עם רוטב סויה ומעט מים ולמרוחט'

אני אופה בפיירקס בתנור או מאדה בצל ואז מוסיפה את העוף ומבשלת ככה. הכי קל.

 

 

בשמחהט'
אפשר למרוח חרדל ודבש או סוכר חוםaimaאחרונה
המתוקים- אביגיל מייזליקפלונימוס

למישהו יש את הספר הזה? ראיתי שם מתכון של קינוח פצפוצי אורז עם שוקולד וחמאת בוטנים ומעל יש שכבה של שוקולד לבן עם חמאת בוטנים.. בספר יש תמונה של זה חתוך בצורת פרח... מי שיש לו, אשמח שיכתבו לי את המתכון ממש תודה.

לי..אשתדל בערבברוקולי
אחלה, תודה רבה.פלונימוס

השגתי את ברוקולי ט'
עבר עריכה על ידי ט' בתאריך כ"ז בחשון תשע"ה 13:57
נערך מחשש להפרת זכויות יוצרים
 
 
זה זכויות יוצרים - ובכוונה לא העלתי לפורום!ברוקולי

 

 

לא ידעתי. ולא חושבת שיש בעיה אם כתוב מאיפה זה.ט'
אמרתי לך כבר את דעתי.. כל אחד יעשה כרצונו..ברוקולי


תודה רבה!פלונימוס

לא יודעת אם מותר או לא, בכל אופן תודה שעזרת לי.

ואני מדפדפת בתמונות ששמת ומנסה להבין איפה יש פה ברוקולי...חילזון 123
אני פהההההההההההההההה ברוקולי

 

מסמיק-מוציא-לשון

אמממ בעבר העירו לי על זה...משיח נאו בפומ!
ערכתי ט'
מצידי זה בסדר..משיח נאו בפומ!אחרונה