שרשור חדש
מה אתם מכינים ארוחת ערב אשמח לרעיונות חדשיםanonimii
לא מקורי, אבל כמה רעיונות:שירה..!
מרקים, חביתה, לחם מטוגן, טוסט, פסטה, פתיתים, פנקייק, פיצה על פיתה..
וכמובן ירקות חתוכים או סלט בנוסףשירה..!
מלוואח פיצה~א.ל

מורחים על מלוואח רסק, שמים זיתים ומכל טוב

ובמקביל בשולחן מניחים תוספות: תירס, טונה/ גבינה, ירקות חתוכים

מענייןמלוואח פיצה לא שמעתי על זהanonimii
אפשר לעשות את זה גם על סתם לחם~א.לאחרונה


מה אתם אוכלים היום?איזה טוב ה' !

אולי תעזרו לאמא צעירה וחסרת נסיון?

 

אני כל פעם מוצאת את עצמי חושבת במשך שעות על רעיון לאוכל...

מה מכינים?

איך בונים ארוחה בריאה ומגוונת?

מה מכינים עם מה?

מאיפה יש לכם כ"כ הרבה רעיונות לאוכל?

 

הלוואי שתגידו מה אוכלים אצלכם...

אני זקוקה להמון רעיונות...

 

אפילו רק תגידו רעיונות,

אם יהיה משהו שאני לא יודעת- אז נבקש גם מתכון...

רעיונות:אחרי החגים

תוספות:

בורגול,ספגטי,פתיתים,תפו"א,אורז

 

בשרי:

עוף,קציצות,שניצלים,חזה עוף מוקפץ,

 

פרווה:

טבעול,דג

 

לאורז אפשר להוסיף:

עדשים ירוקות(מג'דרה)

ירקות אפויים/מבושלים/מוקפצים

 

רעיון לחורף:מרקים.

 

ארוחות:

ספגטי ברוטב פטריות

ספגטי ברוטב אדום

דג מושט עם תפו"א

ספגטי עם קציצות ותפו"א

מג'דרה וסלט ירקות

תפו"א ועוף

בורגול עם גזר מבושל

אורז וירקות אפויים

 

לעוד רעיונות,פשוט אני מחפשת באתרים שונים באינטרנט כמו ניקי ב.

בהצלחה!

 

אפשר לקבוע מנה עיקרית ולהתאים תוספותכלנית1

כשאת מכינה ארוחה שלימה את צריכה לקבוע מה המנה העיקרית- עוף/קציצות/דג/סויה.

בהתאם לזה מנת הפחמימות המתאימה- תפוחי אדמה/ פסטה (מקמח מלא)/אורז.

 

אם את מכינה עוף בתנור, קציצות/דג/סויה ברוטב עגבניות, את יכולה לחסוך בעלויות הגז ובמאמץ, ע"י הוספת תפוחי אדמה

שעברו חצי בישול לתוך תבנית, או פרוסות ת. אדמה לסיר עם הרוטב.

 

לארוחה מושלמת, אבל קצת בלתי אפשרי ליום יום, את יכולה להוסיף מנת ירק (קישואים ברוטב עגבניות, סלט חצילים מפרוסות חציל קלויות בתנור עם מעט שמן, שעועית קפואה או שימורים ברוטב) או קטניות- עדשים למג'דרה, סלט קטניות מעורבות בירק טרי, או מבושל (למשל, קוסקוס עם ירקות מבושלים מהמרק, גרגרי חומוס כחלק מסלט עם עגבניות או מעורבים באורז שהתבשל לחוד, סלט טבולה- בורגול).

 

ובחורף- כמובן שאין כמו מרק. אפשר להוסיף למרק הירקות קטניות, כך שיש לך כמעט ארוחה בסיר אחד, או קציצות בשר

(כמו שמוסיפים כופתאות).

 

והכל כמובן תלוי במידת הסבלנות שלך ובחומרי הגלם שיש לך בבית.

 

מה שאנחנו אכלנו היום-ת.מ.
פסטה ברוטב של תבשיל עדשים כזה...
אני גם תמיד שוברת את הראש במיוחד שיש לי בעיה עם החלבון כי אני לא אוהבת להכין בשרי באמצע שבוע והילדה אלרגית לסויה וחלב ואני לא נוגעת בדגים.
היום לא היה לי הרבה כח והתחשק לי רוטב לפסטה ורציתי חלבון אז עשיתי עם עדשים...
זה אפילו די פשוט להכנה- (זה לא נראה ככה אבל זה באמת היה לא הרבה עבודה בעיקר בזכות הסלייסר)
קוצצים בצל ומטגנים מוסיפים גזר מגורד/קצוץ דק (אני קצצתי בסלייסר הכל ואז זה היה באמת כלום עבודה והגזר היה פיצי) מטגנים עוד קצת מוסיפים שום כתוש ועגבניות קצוצות מוסיפים עדשים כתומות תבלינים רסק וקצת מים לפי הסמיכות הרצויה (תבלינים ששמתי אם אני זוכרת נכון, מלח,פלפל,כמון,פפריקה, קצת סוכר בגלל העגבניות והרסק וזהו נראלי) מבשלים עד שהעדשים מוכנות.
ואני גם אשמח לרעיונות שעונים לדרישות שלי (פרווה ללא סויה)
אורז עם אפונהלב אמיץ

כשאין זמן אני זורקת  את האפונה המופשרת אל תוך האורז עם שמן זית ומלח. לא בדיוק חלבון, אבל ירק. וזה מאוד טעים.

 

אם לא סויה, לא בשרי וגם לא חלבי - אז לפחות ביצים. מעקודה למשל...חושף שיניים

 

אבל להגיד לך את האמת? זה חשוב.  לא צריך בשר, אבל עוף חשוב. גם לכם וגם לילדה אפילו כמה פעמים בשבוע.

דברים פשוטים. אפילו פסטרמה קנויה מדי פעם.

חזה עוף בכל צורה.

 

תעשי כמוני - אנחנו אוכלים חלבי/פרווה במשך היום - פסטה עם בולגרית, פסטה עם טונה, ציפס וסלט, פנקייק, פנקייק פיצה, פתיתים,  וכו'.

 

בערב אני מכינה לכולם שתיה חמה חלבית, נפרדים בצער מן החלב, ואוכלים - לפחות שלוש פעמים בשבוע בשרי.

אנחנו אוכלים בשרי כשיש שאריות משבת...ת.מ.
פסטרמה זה בעיה כי אני מתחרפנת מהריח וגם בחלק מהם יש סויה ולא תמיד יש פה במכולת את כל הסוגים... ביצים אנחנו אוכלים כמעט כל יום (בד"כ בערב לפעמים בצהרים) והילדה מקבלת גם בקבוקים (בדיוק בגלל שאני חוששת שהיא לא מקבלת מספיק בגלל כל הדברים הבעייתים כי בכל דבר דוחפים סויה)
והבשרי לא נאכל באמצע שבוע לא כי לא רוצים להיות בשרים אלא בעיקר כי זה מידי הרבה התעסקות בשבילי ההפשרות וכו' (אנחנו לא אוכלים המון חלבי גם ככה ואנחנו שומרים 3 שעות אז זה לא בעייתי כ"כ)
צודקתלב אמיץ

לגבי הפסטרמה - יש בה סויה.

 

צודקת גם לגבי ההתעסקות באמצע שבוע - גם אצלנו, אני מבשלת כמות גדולה יותר לשבת ומחממת באמצע השבוע מנות כמס' הסועדים.

וחזה עוף - כשמארגנים את העוף לשבת אני משאירה חצי חזה עטוף בניילון  נצמד/סנדויץ בכלי זכוכית מכוסה בצלחת זכוכית (שומר טוב טוב על הקור) ואת זה אני מבשלת ביום ראשון בערב או שני בצהריים. ככה אפשר לגשת מיד אל הבישול.

את שאר המנות שנשארו משבת אפשר לשמור ליותר מאוחר בשבוע.

 

 

אמא צעירה בני כמה הילדים שלך?!מינימאוס2

ילדים קטנים אוהבים מנות כמו קציצות, שניצלים או חזה מבושל ברוטב עגבניות

את יכולה להכין קציצות מבושלות ברוטב, או לטגן קציצות הודו/דגים

אם בשלת עוף את יכולה לחתוך את זה לחתיכות קטנות

לייד זה אפשר להגיש פסטה, פתיתים, פירה , קוסקוס או אורז 

צלחת של מרק וירקות- טריים חתוכים (מלפפון , פלפלים, גזר מגורד, פלחי עגבניה)

או ירקות מבושלים (שאצלי לא הולך בכלל ) בעיקרון של בלי הרבה בלגן בצלחת: אפונה/קוביות גזר/שעועית ירוקה

 

לאורחת ערב אפשר דברים כמו ביצה מקושקשת,חביתה, פנקייק , סלט ביצים

אפשר להכין פיצה ביתית מפיתה ועליה רוטב טעים או אפילו קטשופ ומעל גביהנ מגורדת ורבע שעה בתנור

או טוסט, לחם מטוגן 

 

 

 

בד"כ זה פחמימה+ עוף/בשר וירקות~א.לאחרונה

ולפעמים מכינים מרקים, אם זה לא. צהריים- מרקים עם סמיכות גדולה יותר

למשל: להוסיף למרק כתום עדשים כתומות

או למרק רגיל עוף ואורז

דג מושט עם חרדל דיז'ון, איך? תודה!אורחיה
אני מתבלת ככהאחרי החגיםאחרונה

שמה שמן זית על הדג,

פפריקה ותבלין דג,

קצת מהחרדל דיזון,

מוסיפה כוסברה וגמבות קטנות מעל.

 

יוצא ממש טעים!

איטריות אורזabc
ספרו לי על זה
מה המיוחד בהם? האם מבחינת ערך קלורי הן עדיפות על פסטה או איטריות רגילות?
או שבכלל מדובר במשהו שונה לגמרי??
מה אני יודעת:לב אמיץ

לא בדקתי ערך קלורי. אני מניחה שזה אותו ההבדל בין פריכיות אורז לקרקרים מחיטה או מאורז מבושל לחיטה מבושלת.

אני יודעת שהערך הגלוקימי של אורז גבוה משל החיטה.

ועד כמה שאני מבינה הן ללא גלוטן. (לילדים אצלי יש תקופות שהם מעדיפים אותן על פני מוצרי חיטה).

 

הן עדינות יותר. יש להן טעם אחר. הן מתבשלות ממש בשתי דקות - זה מאוד נוח.

 

אני משתמשת בהן בתוך מרק עגבניות או בתבשיל עם בצל מטוגן ופטריות (במקור להוסיף רוטב סויה).

 

אם את מרגישה שהן קורצות לך מן המדף, כנראה שזה מה שטוב לך.

^^ על השורה האחרונה. תולעת השני
תודהabc
שאלה
האיטריות הללו עדיפות במשהו מאיטריות רגילות?
ז"א אם אכניס אותן לתפריט במקום פסטה, יש יתרון??

אני חושבת שרק אם יש רגישות לחיטה.לב אמיץ
עבר עריכה על ידי לב אמיץ בתאריך כ"ז בתשרי תשע"ה 17:32

ואולי גם עדיפות קלורית.

יש להן כנראה יתרון במצב שמערכת העיכול אינה במיטבה. הן דקיקות וקלות לעיכול. והן עשויות מאורז כמובן.

יותר בריא אני והוא
יש יתרון. קצת פחות קמח חיטה בתפריטחיה רוז
גם בלי קשר לאיכות הקמח חיטה עצמו. כל מוצר שאוכלים ממנו יותר מידי זה לא משהו...
והיום יש קמח חיטה בכל כך הרבה מוצרים. עומססס
אפשר להתחיל לגוון במגוון קטניות!ג'נדס
זאת אומרת שאם אני מגוונת את התפריטabc
עם ההאיטריות הללו במקום פסטה מקורית זה יעיל תזונתית?

למדתי...
תודה!
לבריאותחיה רוז

ותהני.. זה גם טעים ונחמד

זה אןכל מהיר ממש טובשרבוב
אני פשוט שמה על זה מים חמים
ושופכת את הרוב אחרי שזה מתרכך
שמה רסק עגבניות פלפל מלח.

ואם בא להשקיע עם בצל מטוגן ופטריות

ופעם טעמתי עם גזר מאודה ושום משהן ממש מושקע
אבל אני עושה את זה כשאין לי זמן ונמאס לי לאכל חיטה
לא רוצה לבעס אבל...תות

הן עשויות ב 99% מהמקרים מאורז לבן

מה שאומר שאין להן ערך תזונתי מדהים.

לעומתם, יש פסטה מקמח מלא (של אוסם למשל - בכל סופר ובמחיר סביר)

שאמורה להכיל רק קמח מלא וכך ערכים תזונתיים כמו סיבים, מינרלים ויטמינים וכד'.

בפועל אני לא יודעת עד כמה הפסטה הזו באמת בריאה

וגם אנחנו אוכלים הרבה אטריות אורז - מטעמי רגישות לגלוטן

אבל זה ממש לא פחמימה מלאה...

ודאי שאורז מלא עדיף על אורז לבןחיה רוז

אבל קצת הפחתה בקמח חיטה ע"י החלפה באורז תורמת גם אם הוא לבן עד כמה שידוע לי.

 

גם בעקבות ניקוי ועוד טיפולים אצל רופאים הוליסטים שאמרו לי לאכול כל אורז, גם לבן, רק להוריד את החיטה.

 

(אני אוכלת חיטה מלאה. אבל בתקופת ניקוי הקפדתי על זה).

מסכימה איתך, וגם המלצה-תות

יש אטריות מאורז מלא

כמובן יותר יקרות אבל לא היסטרי

ממש טעימות ונראות כמו פסטה!

זה נורא מתאים למאכלים סינים למיניהםשעועית ירוקה
אם כבר השירשור הוקפץabc
איך מכינים? מה מומלץ עם האיטריות הללו??
השריה במים רותחים...(כמות הדק' לפי הסוג)ת.מ.
מוקפץ, כל מיני סלטים (חמים וקרים)
פסטה מאורז- דומה במרקם לרגיל אבל לא אטריות אורזכלנית1

אטריות אורז מאד דקות ועדינות. האפשרויות היחידות מבחינתי הן לבשל, לסנן ולהוסיף למרק כדי לעבות אותו מעט,

או ברוטב עגבניות.

 

אם רוצים להמעיט בגלוטן, עדיף פסטה מאורז, כי זה יותר משביע (פחות מאשר מקמח מלא ויותר יקר, כמובן מאטריות רגילות, ואפילו מאטריות מקמח מלא), והאפשרויות שלהן הן לא פחות מאשר בפסטה רגילה. החל בפסטה עם רוטב (עגבניות, בשמל ועוד) וכלה בסלט קר עם אטריות וירקות.

נשמע נחמד. עוד גיווןחיה רוזאחרונה
בלי קשר אפשר לעשות עם אורז סיני יותר ממה שתיארת..
מי כאן אכל/ה פעם שמאלץ?אלעד
כןכוכב לכת
בפסח...

זה שומני מאד (כמובן) ומלוח עד כמה שזכור לי

(יש מצב שהתבלבלתי עם גריווען שזה חתיכות עור עוף מטוגנות בשמאלץ עד קריספיות)
כשאני רק שומעת את המילה הזאתמינימאוס2

אני מרגישה את הדם קופא בעורקים 

פסח הגיע?חיה רוז

אצלנו שומעים את המילה הזו רק בניסן...

(רק שומעים, ספציפית בבית אנחנו לא משתמשים בו באופן רשמי גם בפסח..)

קצת שמאלץ נראה לי הרבה אוכלים מידי פעם...

חתיכות שומן בין חתיכות הבשר..

נשמע מגעיל..סורי!!רות22
אבל אם כבר אז כבר.. למי שאכל זה באמת טעים?
לא נשמע לי מגעיל, אבל מעולם לא טעמתי...+mp8
אפילו לשמוע לא שמעתי על זה.לב אמיץ

הסבר, ונמק.

 

נשמח לשמוע.

שומן עוף/אווז מומסכוכב לכת

בעבר השתמשו בזה בתור השמן של פסח במקום שמנים אחרים שבעייתיים מבחינת הכשרות לפסח.

 

יש כאלה שעדיין מכינים כמויות לפני פסח בגלל חומרות שונות (לא להכניס שום דבר תעשייתי לבית בפסח, לדוגמא)

אני ראיתי והרחתי..איזו נחמה

חמותי מכינה בכל פסח, אני לא מעזה לטעום

 

בני הבית המקוריים לעומת זה, מתענגים על זה מאד, עם פירה/כבד עם בצל/עוף בבצל....

פשוט מוסיפים את זה ככה לתבשיל?לב אמיץ


לאו דווקאכוכב לכת
משתמשים בזה לטיגון ו/או למריחה על המצה ומעל הכבד וכו'
טוב צודקות. זה לא נשמע .לב אמיץ

אני עושה כאלו מאמצים להסיר את השומן מעופות ובשרים לפני הבישול. 

זה נשמע כמו להכניס את השומן שסילקתי דרך הדלת הראשית.

 

 

בדיוק ככהמינימאוס2
^^^ כן, מניחים את זה על פירה חם, וזה מתמוססאיזו נחמה

או עם עוף/כבד חם עם בצל וכאלה..

 

אבל הכי זה משמש לטיגון של חתיכות עור עןף (המום) ואז קוראין אותו 'גריווניוס' סליחה על האיות המשובש..

 

האידיש שלי לא משו...

 

את פיסות העור הפריכות הללו(הם יוצאים כמו צ'יפסים קטנים ומדובללים כאלה) אוכלים שוב, עם אותם מאכלים שכתבתי קודם...מת

עכשיו אני מבינהלב אמיץ

למה אתן ככה - המום ו מת.

 

צוחקצוחקצוחק.

מחילה, אבל התיאורים האלו לא ממשבת 30

מעוררי תאבון...

צ'יפס שומני ומדובלל?

שומן אווז?

 

בוכה/צוחק

בלי גזענות, אבל אני אישית נוטה לכיוון הקובה, המפרום והמעקודה...

יש עוד כמה דברים באמצעחיה רוז

בוכה/צוחק

קובה זה טעים!!!!!!!!!!!!! ומה זה מעקודה?!מינימאוס2
מעקודהבת 30

מעין פשטידה מטוגנת עשויה מתפו"א מעוכים, ביצים, כוזברה, פטרוזיליה, ומתובלת במלח וכרכום בעיקר.

יש תבלין אלג'ירי מסורתי שאיתו מתבלים לפעמים-  ראס אל חנות.

מה- זה טעים...

חבל על הזמן. לא ידעתי שזה השם הרשמי.לב אמיץ

וואי נשמע ממש טעים! אפשר מתכון?אחרי החגים
האמת - מעורר חשק לאוכל חם ומשביע.לב אמיץ


בפסח היו מעט אפשרויות אז זה היה כורח המציאותכלנית1

בעבר, היו מעט מאד אפשרויות לפסח, במיוחד למי שנמנע מאורז וקטניות. פרווה בכלל לא היה חלק מהתפריט

וחלבי גם תפס מעט מאד מקום. לפני עידן המרגרינה השתמשו בזה לטיגון, או להעשרת תבשילים.

 

ממה שראיתי, הפכו את זה לממרח כמו מרגרינה- על הלחם או המצה.

 

זה מזכיר לי רגל כרושה שבפעם האחרונה שטעמתי היתה באיזה קידוש לפני כמה מאות שנים... או שאוהבים מאד, או

שלא מסוגלים לאכול.

רגל קרושהכלנית1

מבשלים בשר כמה שעות (רגל, כמובן) ומכינים סוג של ג'לי כמעט שקוף. אין לי מושג איזה חלק מהבשר בדיוק טוחנים

ומוסיפים , אבל יש בזה מעבר לג'לי גם ביצים קשות שפורסים.

 

נראה לי שטעמתי פעם אחת בלבד, כילדה.

שמעלץ ורגל קרושה זה שני דברים שוניםמינימאוס2
^^^^^^^ (חולמת להכין פעם...)+mp8אחרונה
מחפשת רעיון לעוף טעים על הגזרות.
בלי הרבה עבןדה ובלי סילאן

תודה מראש..
עוף עם תפואכיבשה
אן עוף עם שועית
עוף בגזר, עוף בשומר, עוף בירקותבת 30

מיטב הבישול המרוקאי!!

כמה עופות טעימיםמינימאוס2אחרונה

- מטגנים בצל שמים את עוף מעל זה פפריקה סלרי ופטריות שימורים

- מטגנים בצל ושום וכמה פלפלים אדומים שמים את העוף מתבלים בכמון ופפריקה חריפה

   אפשר להוסיף לזה גם שעועית ירוקה

 

למישהי יש מתכון לעוגיות דלות קלוריות?שיר ידידת

תודה רבהפרח

אין דבר כזה?שיר ידידת
תשימי סוכרלוז במקום סוכרכלנית1

שימי סוכרלוז במקום סוכר, רסק תפוחים ללא סוכר במקום מרגרינה, תתפללי שתצאנה עוגיות טעימות למרות כל השינויים.

חפשי מתכונים של ביסקוטירבה אמונתך!

אלו עוגיות קשות, ללא שמן.

ולכן יחסית לעוגיות הן דלות קלוריות.

ניתן גם להוריד את כמות הסוכר לחצי מהרשום במתכון, ואז העוגיות יהיו פחות מתוקות, ובעלות פחות קלוריות.. (בעיני הן טעימות גם ככה)

שימי לב שהתוספות עשויות להיות בעלות קלוריות רבות. ניתן לוותר עליהן, או לשים פחות...

 

אבל- מזון דל קלוריות זה רק ירקות... אפילו פירות הם לא ממש דלי קלוריות... אז לצפות מעוגיה להיות דלת קלוריות חצי חיוך

 

עוגיה בגודל ממוצע (גם אלו בלי הסוכר), תכיל בין 40 ל130 קלוריות, פחות או יותר. אם מספתקים בעוגיה אחת (מהסוג הדל קלוריות יחסית), זה אמור להיות בסדר (תלוי בשאר התפריט כמובן...)

חפשי מתכון עם סטיוויה במקום סוכר.בת 30אחרונה
מחפשת מתכון לרוטב לסלט גזר חיזמר הפלוגות

חוץ ממיץ תפוזים ואננס וכד'...תודה

הנה:התנערי מעפר

חצי כוס שמן (אפשר אפילו פחות)

חצי כוס חומץ

חצי כוס רוטב סויה

חצי כוס מים

חצי כוס סוכר

 

לערבב הכל ולשפוך.

 

 

בעיקרון זה מתכון של סלט גזר שמורכב מ-

6 גזרים

נבטים

בצל ירוק

 

לי יש משהו..מירי ט.
לאו דוקא רוטה..זה פשוט התיבול לסלט-
2 כפות מיונז,
לימון,
הרבה שום,
מלח פילפל,
כוסברה
סלט גזר ממכר-זהר הרקיעאחרונה
לקלף 4-5 גזרים ולגרד או לחתול למקלונים קטנים ודקים או לעיגולים דקים.

לרוטב לערבב בכלי נפרד-
1/2 כוס שמן.
1/3 כוס חומץ(כוס חד פעמית)
2 כפות סוכר רצוי חום.אפשר גם לבן.
כפית מלח
מעט פלפל שחור
1-2 שיני שום
3/4 כפית חרדל
בצל ירוק קצוץ
פקאן מתוק חתוך

לשפוך
מעל הגזר ולערבב.

חובה לנסות
מישהו מכיר מתכון נורמלי לחלבה?משיח עכשיו!

בלי מדחום ומשקל דגיטלי

נסי לעשות חיפוש כאן בפורוםלב אמיץ

אם אני זוכרת נכון, רבה אמונתך נתנה כאן מתכון מוצלח.

אני אישית עוד לא ניסיתי אבל שמעתי שזה טוב1289
תודה! רק איה משיגים שומשום טחון? משיח עכשיו!

את יכולה לטחון בבית פשוט...ת.מ.
מעבד מזון^~א.ל
נראה לכם יצליח גם במעבד פשוט מאד?משיח עכשיו!

לדעתי כן...ת.מ.
השומשום הוא עדין ונטחן בקלוןת יחסית...
תודה רבהמשיח עכשיו!

דווחי איך יצא לך אם את מכינה...פנסאי
אני הכנתיברוקולי
טעם של חלבה כן. לא התלהבתי אבל..
אני הכנתיברוקולי
טעם של חלבה כן. לא התלהבתי אבל..
יש מתכון של קרין גורןרבה אמונתך!אחרונה
מצריך מדחום, אבל ממש לא חובה...
בהצלחה
חלבה ביתית, עם פיסוקים קלויים. כדי להכין את סירופ הסוכר רצוי להעזר במדחום סוכר, אבל אפשר להסתדר גם בלעדיו.  
 
כמות: כ-25 קוביות, בתבנית  בגודל 20X20 ס"מ 
 
חומרים
 

1/2 קילו טחינה גולמית

1/2 קילו סוכר

1 כוס מים

1 כף תמצית וניל

1 כוס פיסטוקים קלופים וקלויים

 
 
  חלבה תוצרת בית
 
אופן ההכנה
 

שמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה. 
בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות. עוד דרך לבדוק אם הצמיגות בדרגה הרצויה (אם לא משתמשים במדחום): מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים – הסירופ מוכן כשהוא הופך לכדור שקוף, צמיגי וגמיש למשחק בין האצבעות.
מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוזגים את הסירופ הלוהט בזהירות ובזרם דק, בצמוד לדופן הקערה. 
מוסיפים תמצית וניל ומעבדים חצי דקה עד שהסירופ נבלע לחלוטין בטחינה. 
מוסיפים פנימה פיסטוקים ומעבדים לפיזורם בתערובת. 
משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בספריי שמן, מכסים בריבוע נוסף של נייר משומן ומניחים להתקרר לטמפ' החדר.

 

 
חלבה ביתית, עם פיסוקים קלויים. כדי להכין את סירופ הסוכר רצוי להעזר במדחום סוכר, אבל אפשר להסתדר גם בלעדיו.  
 
כמות: כ-25 קוביות, בתבנית  בגודל 20X20 ס"מ 
 
חומרים
 

1/2 קילו טחינה גולמית

1/2 קילו סוכר

1 כוס מים

1 כף תמצית וניל

1 כוס פיסטוקים קלופים וקלויים

 
 
  חלבה תוצרת בית
 
אופן ההכנה
 

שמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה. 
בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות. עוד דרך לבדוק אם הצמיגות בדרגה הרצויה (אם לא משתמשים במדחום): מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים – הסירופ מוכן כשהוא הופך לכדור שקוף, צמיגי וגמיש למשחק בין האצבעות.
מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוזגים את הסירופ הלוהט בזהירות ובזרם דק, בצמוד לדופן הקערה. 
מוסיפים תמצית וניל ומעבדים חצי דקה עד שהסירופ נבלע לחלוטין בטחינה. 
מוסיפים פנימה פיסטוקים ומעבדים לפיזורם בתערובת. 
משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בספריי שמן, מכסים בריבוע נוסף של נייר משומן ומניחים להתקרר לטמפ' החדר.

פורסים ומגישים. שומרים עטוף בניילון נצמד בטמפ' החדר.

 
 

שמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה. 
בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות. עוד דרך לבדוק אם הצמיגות בדרגה הרצויה (אם לא משתמשים במדחום): מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים – הסירופ מוכן כשהוא הופך לכדור שקוף, צמיגי וגמיש למשחק בין האצבעות.
מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוזגים את הסירופ הלוהט בזהירות ובזרם דק, בצמוד לדופן הקערה. 
מוסיפים תמצית וניל ומעבדים חצי דקה עד שהסירופ נבלע לחלוטין בטחינה. 
מוסיפים פנימה פיסטוקים ומעבדים לפיזורם בתערובת. 
משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בספריי שמן, מכסים בריבוע נוסף של נייר משומן ומניחים להתקרר לטמפ' החדר.

 

שמים את הטחינה הגולמית בקערת מיקסר עם וו גיטרה. 
בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית 7 דקות, עד שהבועות הולכות וקטנות ומרקם הסירופ נהיה צמיגי. אם יש מדחום סוכר מוודאים שהסירופ הגיע לטמפרטורה של 121 מעלות. עוד דרך לבדוק אם הצמיגות בדרגה הרצויה (אם לא משתמשים במדחום): מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים – הסירופ מוכן כשהוא הופך לכדור שקוף, צמיגי וגמיש למשחק בין האצבעות.
מפעילים את המיקסר במהירות בינונית ומוזגים את הסירופ הלוהט בזהירות ובזרם דק, בצמוד לדופן הקערה. 
מוסיפים תמצית וניל ומעבדים חצי דקה עד שהסירופ נבלע לחלוטין בטחינה. 
מוסיפים פנימה פיסטוקים ומעבדים לפיזורם בתערובת. 
משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בספריי שמן, מכסים בריבוע נוסף של נייר משומן ומניחים להתקרר לטמפ' החדר.

 

מה אני עושה אם -פלפלתי

אני צריכה ליצור נוזלים מספיקים שיעטפו וידביקו קוואקר ופיצפוצים, אבל המרכיבים שם זה דבש וסילאן וסוכר, וזה יותר מידי מתוק!!

הוספתי עוד שמן, והורדתי מהדבש וכו'.. אבל זה יצא מעט מידי מבחינת כמות נוזלים שתספיק לכל המרכיבים היבשים.

מה עושים? מה שמים כדי שיתן מספיק נוזלים ולא יהיה מתוק? (ולא מים כי זה צריך להיות קרמל כזה שידביק את זה..)

 

[זה חטיפי קוואקר]

 

תודה!!

תשימי בכל זאת קצת מיםחילזון 123

יהיה לך קרמל כי יש עדיין את המרכיבים הדביקים.

אולי מיץ מלימון?לב אמיץ

אולי להוריד בדבש ובמקום להשתמש במיץ תפוחים מרוכז יותר מן הרגיל.

טחינה?שרבוב

אני לא רוצה טחינה, כי זה לא יאכל אצלנו...פלפלתי

משהו אחר? וכמה מים?

אני שמה טחינה ולא מרגישים אותה1289
וגם לא שמה סוכר. סילאן ודבש מספיק מדביקים
אולי שקדימון?אני והוא

אבל זה די יקר..

זה סוג של ממרח שקדים

א אפשר פשוט להוריד מכמו הסוכר?משיח עכשיו!

הורדתי המון. ואז מה יקרמל את העסק?פלפלתי

המתוקים אמורים לקרמל את זה, לא?

 

תגידו, דבש מתקרמל או שהוא סתם מוסיף טעם ומתיקות? אם אני רוצה שזה יהיה קשה אני מוסיפה יותר סוכר  ופחות דבש או סילאן  נניח?

נראה לי שכן. הסוכר נהיה קשה אחרי שזה מתקררחילזון 123

הדבש נהיה דביק יותר אחרי הקרור אבל פחות קשה.

הכנתי השבת עם דבש בלי סוכר ויצא ממש קשהחיה רוזאחרונה

הכנתי בסיס לגלידה מפצפוצי אורז, דבש, קקאו, תמצית וניל ומעט שמן ויין.

 

נראה לכם שהשמן והיין גרמו למרקם קשה יותר בהקפאה? זו הייתה ממש כמות קטנה!

 

חשבתי שזה יהיה גמיש יותר ויזרום יותר עם הגלידה.

 

(טעים זה היה חיוך גדול)

חמאת בוטנים אולי?אם הבנים12
יש פה אלרגית לזה.. פלפלתי


אם זה נאפה אח"כ - למה לא ביצה?בת נוגה

כי זה לא נאפה.פלפלתי

זה מתבשל דקותיים ואז מתערבב.

דרך אגב אפשר את המתכון הזה?זמר הפלוגות
סילאן טבעי ללא תוספת סוכר הוא פחות מתוקאילת-חן

שימי לב באיזה סילאן את משתמשת...

אפשר עזרה לשבת?תותי77
קניתי בשר טחון חצי קג לעשות קובות אבל עכשיו אני מרגישה על הפנים ואין לי ככ חשק לעבוד מחר ככ הרבה אז...
רעיונות לבשר טחון לערב שבת ולא בורקס בשר - כי זה נורא יבש לי.
וקציצות - בדרכ אני עושה עם אפונה או ירקות ברוטב אדום אבל אם כבר קציצות אז רעיון אחר. כי נמאס לי

ואולי.... יש לי מנגל חשמלי בבית. יש רעיון איך לעשות טעים על האש מהבשר ותוספות?
בדיוק קניתי תבלין על האש ולא ניסיתי מעולם.
בקיצור. מקווה שמפה תגיעה ישועה טעימה.
אפשר טורטיות עם בשר טחון..מקום בעולם

ולהוסיף מעל טחינה..

אפשר לעשות פשטידת בשר [רק שאין לי את המתכון כרגע..]

קציצות מטוגנות\אפויות עם אורז..

 

לגבי על האש:

פפריקה,שמן,מלח,פלפל שחור,

והתבלין לעל האש ממש אחלה..

אמממ טורטיות....תותי77
הרעיון הועלה לבעל הבית והוא ישר נדלק.
יש לך מתכון איך עושים את הבשר והכל בפנים כי מעולם לא עשיתי
בטח..מקום בעולם
לטגן המון בצל, להוסיף את הבשר.. כשכמעט מבושל לתבלן בפפריקה, כמון וכו'.. שיהיה רוטב.. לכן לטגן המוןןן בצל.. אפשר להוסיף פיטריות גם..
השבת אני מכינה טורטיותמעיין חתום
ממולאות בעוף טחון ואורז
מוסקה עם חצילים או תפו"אאם הבנים12
פאי רועים

ממולאים
באמת שכחתי מוסקהתותי77
וממולאים איו לי כוח האמת למרות שזו מנה אהובה פה
פאי רואם- פשטידת בשר...מתפללת..
אולי פשוט ספגטי בולונז?חילזון 123

זה הכי קל שיש עם בשר טחון נראה לי.

גם פאי רועים לא קשה.

 

אבל האמת שגם קבב על האש נשמע מעולה. אבל אני לא יודעת איך מכיינים שיצא טוב.

האמת?תותי77
כמעט הצעתי לבעלי בולונז אבל הסתייגתי - כי הוא ממש אוהב ולי לא בא. ואם הייתי מציעה הוא ישר היה קופץ וזה מה שהייתי חייבת לעשות. אז בכוונה לא הצעתי
חחחח
לזניה?הרהור
קציצות ברוטביעל מהדרום
לק"י

לקציצות:
בשר טחון
ביצים
פרורי לחם
בצל מגורד/ קצוץ דק
מלח ותבלינים

מכינים רוטב עגבניות, וכשהוא רותח- מכניסים את הקציצות ומבשלים.
קציצות על האשלב אמיץ

במנגל החשמלי.

 

להכין עיסה של בשר טחון, בצל קצוץ לקוביות, פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם כוסברה), פלפל שחור, (אפשר גם צ'ילי מתוק טחון,מלח, שמן זית,

ליצור קציצות שטוחות מעט בידיים רטובות ולצלות למס דקות כל צד על המנגל.

 

ואם יש לך תבלין למנגל, את יכולה לצרף אותו.

התבאסתי מעטתותי77
רציתי באמת לעשות קציצות על מנגל ישמלי ואז חמותי הציעה בתנור כי היא אמרה שזה יותר טעים...
אבל הן יצאו לי כאלה יבשות. באסה.
העיקר שמכל זה התלהבתי לעשות המון סלטים ולמזלי קניתי עודף עוף אז הכנסתי לתנור שיהיה עוד משהו.
בסוף הכל טעים בשבת לא
מוסקה. ממש פשוט. לפרוס חצילים ולטגן/תנור, בינתייםצוללת צהובהאחרונה

לרפד תבנית בפרוסות תפו"א,

לסדר את החצילים מעל כשהם "רזים" אחרי הטיגון/אפייה,

לשפוך מעל עגבניות מרוסקות (יותר טוב מרסק עגבניות),

מעל לסדר את הבשר הטחון,

שוב לשפוך את הרוטב,

לאפות 40 ד',

לשפוך מעל ביצה+קמח (זה נרקאה אח"כ כמו גבינה צהובה...)

לאפות עוד 10 ד' או יותר- כשרואים הביצה כבר לא נוזלית,

וזהו!

 

בטטה ופטריות - שילוב טעים?ט'
בטח!!!חיה רוז
מאוד! גם מוקרם, גם עם בצלברוקולי
למדי אותי להכין... ושיהיה פרווה ט'אחרונה
יש לי יומולדת בשבתשיר-שיר

ומצד אחד אני רוצה להכין עוגה חגיגית כיאה למאורע

ומצד שני אין לי כח לעבוד קשה...

 

רעיונות?

קצפת מעל ושוקולד מגורר?שרבוב
או ממתקים מעל העןגהשרבוב
זה קל ויש המון רעיונות באינטרנט שאני לא עושה כי זה לא בריא
יש לי רעיון לעוגה ממש קלה וזולהכמו הלבנה


סליחהכיבשה
נצלוש
אגב יומולדת אני גם צריכה רעיונות מגניבים י
יש לכם?
ומתכנון לעוגה
יש פה עוגה טובה, ופשוטה יחסית~א.ל

סתם כתוב ארוך

את מנגד גם יכולה להכין בצק פריך כבסיס ועל זה רק את קרם הלימון וכבר יש לך עוגה מרשימה

 

http://www.shirley-nemesh.com/2011/10/4018

 

ועוד המלצה למתכון טוב-

כאן: את יכולה לעשות את זה כעוגה אחת גדולה. זו בעצם עוגה בחושה

 

http://www.shirley-nemesh.com/2011/09/3803

 

תודה!!!כיבשה
הכנתי של קרין גורן עוגה בחושה
איזה?~א.לאחרונה
מזל טוב!מעיין חתום
רעיון?פינג.

עוגת יומולדת, אבל לא עוגת שוקולד עם גנש\קצפת. משהו מקורי יותר.

ושנראה טוב מספיק בשביל לעלות על שולחן יומולדת מושקע במיוחד. תומ"ר!

רולדה? עוגה לבנה עם קצפת?יעל מהדרום
עוגת פיניאטה-ממולאת סוכריותכוכב לכת
עוגת קשת-בשבעה צבעים
עוגת פנקייק-שכבות פנקייק עם גנאש לבן/מילוי וניל
עוגת מוס טריקולד- שלוש צבעים

בכיוון?
כן, וואו!פינג.אחרונה

עוגת פיניאטה? עוגת קשת? זה נשמע טוב.

 

יש מתכונים?

תחליף לחלב שיהיה קרוב בטעם ולא חלבי~א.ל

יש דבר כזה??

חלב סויה אולי?me and i

או חלב קוקוס?

תלוי למה את צריכה, במקרים מסוימים גם ריצ' קפה ימלא את החסר.

ל-בריוש~א.ל
אני גם מחפשת.. (לא חלב סויה.)משיח נאו בפומ!
אולי חלב קוקוס?כמו הלבנה

הו לא משאיר טעם קוקוסי והוא פרווה.

חלב שקדים, אפשר להכין בבית בחמש דקות-משה ר-
איך? ואיך הטעם? לא "שקדי" מדי?משיח נאו בפומ!
טעים מאד, מתאים מאד לאפייה וגם לשתייה..-משה ר-
איך עושים? תודה!~א.ל
יש כמה אפשרויות-משה ר-
אפשרות קלה
תטחני כוס גדולה של שקדים +שלוש ארבע תמרים או כמה כפות סוכר, יותר בריא תמרים ושני כוסות מים טוחנים הכל טוב ומסננים בעזרת חיתול בד לקנקן..
כיף לראות אותך כאן בחזרה! פנסאי
אתה ממש מוסיף פה עם הידע והטיפים...
^^^ ותודה! שקדים קלופים או שלא משנה? סילאן גם טוב?שוקולד לבן

ואיך הטעם? באמת מזכיר חלב?

וזו האפשרות הקלה??~א.ל

אז מה הקשה? לקנות אותו מוכן בסופר? חושף שיניים

אפשר גם לערבב שקדיה טחונה עם מיםשרבובאחרונה
שז ה שקדים טלונים קנויים
ב"ה יש אבקה ששמים בקפה וזה כמו חלבmetorafi
חלב אורזא.א
אשמח לשמוע על שמות של חנויות~א.ל

המתמחות באפייה- ומוכרות את הציוד הנדרש.. 

וכן חנויות המתמחות במכירת שוקולד.

מכירות?

בירושלים?משיח נאו בפומ!
יש את קשת ברחוב ירמיהו.
לא בירושלים ~א.ל


אז באיזה איזור? שידעו לכוון אותך..משיח נאו בפומ!
האמת שחשבתי על רשתות...~א.ל

שקיימות בכל מיני אזורים בארץ.

 

ובכל זאת - באיזור הצפון

יש רשתות של קרין גורן.הדס123
איזה חמודה!! תודה~א.ל
אם נתניה זה סביר לנסיעהברוקולי

 

יש בקריית צאנז חנות גדולה - שווה - זולה

והכי חשוב- גם מהדרין

 

 

מומלצת

לא משם, אבל גם שמעתי עליה המלצות מקרובהשירה..!
איפה?התנערי מעפר
והיא נחשבת זולה?

כי גם בבני ברק יש חנויות מהדרין לאפייה, השאלה האם זאת בנתניה זולה יותר.


(בגלל שזאת את )
יתכן שבני ברק זולה יותר.. לא יודעתברוקוליאחרונה
מישהי מכירה מתכון טוב לדג בורי?ילדים זה שמחה

שמעתי שהכי טוב זה חרימה. זה נכון? ואם כן אז למישהי יש מתכון?

אין מי שיודע?ילדים זה שמחה
אני יודעת,התנערי מעפראחרונה
האמת שרוב האנשים עושים את המתכון הזה של חריימה לדג בורי.

אנחנו במשפחה עושים מתכון אחר:
שמים את הדג בתבנית של תנור.
שופכים קצת שמן זית.
טיפה טיפה מים.
מוסיפים מיץ לימון (אני אוהבת לשים הרבה)
מלח, פלפל, הל ושום כתוש.
משרים את הדג במשך כמה שעות ואופים.

(סבתא שלי מכינה תערובת של תבלין שהוא עירבוב של הל עם פלפל ואת זה מפזרת על הדג, לדעתי זה יותר טעים. )
בלוגים מומלצים של אוכל / אפיה ושאר ירקות.. משיח נאו בפומ!
בישול בזולשירה..!
ניקי ב. הבלוג של מרילין איילון, בצק אליםme and i

וסתם כך תחפשי לפעמים מוצאים דברים ממש טובים.

אחלה שרשור! המלצות בפנים:כמו הלבנה

מה את עושה כל היום

http://what-efrat.blogspot.co.il/

 

מרלין איילון- נאמר למעלה ובישול בזול. אחלה

 

דברים בעלמה

http://www.dvarimbealma.com/

 

פתיתים

מתוקים שלי

מתכוניישין

הסטודיו שלי

ועוד...

ניקי ב!!!טופי תות

מומלץ מאוד לאוכל טעים מחומרים זמינים.

 

בלוגים להשראה של צילומי מזון גם יכלים לעזור?

(כלומר בלוגים יפים, שאני לא יודעת אם המתכונים שם באמת טובים)

חח.. את יודעת שכן! משיח נאו בפומ!
מהר תביאי קישורים..
תודה חברות! בלוגים מעולים משיח נאו בפומ!
אבל תביאו קישורים....

שיהיה כאן מאגר של מומלצים לטובת הקהל הקדוש..
(אח"כ אפשר לנעוץ את זה.)

קדימה - שיתופים!

בעל השולחן יש מלא מתכונים+טיפים-משה ר-
מתוקים שלי!!!כיבשה
מומלץ
שאני יהיה במחשב אני יצרף קישור
האמת יש לי הרבה במועדפים, אבל אני מהפלאפוןפנסאיאחרונה
זה מסובך לי להוסיף קישורים...

יש באפיה את:
מורקייק
פיית העוגיות
עוגיונט
משהו מתוק
מתוקים שלי

ויש כאלה יותר מעורבים:
טולטולים
אז מה את עושה כל היום
בצק עלים
מתכונים בעשר דקות
המרכיב הסודי
סלונה/לייזה פנלים
דברים בעלמה
בישול בזול

יש עוד כמה, אבל אלה העיקריים...

ופשוט תעשי חיפוש עם שם הבלוג וזה יעלה לך אותו בקלות.

אהה, יש גם אתר שמרכז את כל הבלוגים הישראלים של אוכל: פודפייג׳.

תהנו..
אבקת סוכרמעין22

הכנתי עכשיו עוגיות תמרים ופיזרתי עליהם אבקת סוכר.

אפשר להקפיא אותם למרות האבקת סוכר או שכשאני אוציא מההקפאה זה יימס ויהיה לא טוב?

אני מקסימום הייתי מפזרת עליהם אח"כ שוב...פלפלתי

אפשרכיבשה
עשינו כמה פעמים יוצא סבבה
מקסימום תחזרי אחכ עוד
לא נראה לי שזה ימס. זה אולי יספג בעוגיות פשוט.פנסאיאחרונה
והדרך הטובה ביותר לרענן את זה, כמו שכתבו לך פשוט לפזר שוב לפני ההגשה.
לכל המתעניינות לגבי מפגש יצירה ואפייה~א.ל

ביררתי לגבי מחירים, גם דרך שדרותי- ובהמלצתו, והמחירים נעים בין 85- 125 ש"ח לאדם (אם מגיעים 20 משתתפים)

כאשר המחיר הנמוך לא כולל התנסות. בהדרכה של שפית קונדיטורית.

 

האם מתאים לכן? מוזמנת להציע ולהגיב

 

במידה ולא מתאים, שדרותי מוכן להעביר סדנא, כאשר נצטרך גם למצוא מקום וגם לקנות את החומרים כדי לאפשר התנסות של המשתתפות. דעתכן?

שאלהכיבשה
מי תעביר את הסדנה?
על מה זה יהיה?
מה שנבחר בעקרון,~א.ל

ומי שתעביר היא השפית קונדיטורית מורן פינטו

הנה עליה-

 

http://www.mipri.co.il/business.asp?id=707

 

 

יש לה מדור מעולה בכיכר השבת.+mp8
אכן כך גם כתוב~א.ל

היא גם בהמלצת שדרותי

אני חושבת שזה גם יחסית יקרשרבוב

יותר משציפיתי לפחות

אבל אני כן מוכנה לחשוב על זה

בתנאי שאני אדע מה אני הולכת לקבל בקורס הזה??

לא הבנתי מה בדיוק הנורא

ומה היא בדיוק מלמדת?

והאם אני אצא עם כלים משמעותיים?

^^^ת.מ.
בנוסף למחיר של המפגש יש גם הוצאות על ביביסיטר ונסיעות....
אם אני אדע שאני הולכת באמת לקבל המון כלים שיהיו לי שימושים ולהנות אז יש סיכוי שאשקיע בזה...
אבל אם לא יהיה לי את הביטחון שזה מה שיהיה חבל לי להוציא כזה סכום...
איפה בערך זה יהיה?משיח עכשיו!

עדיין בבירורים, ככל הנראה בירושלים אך נתון~א.ל

לשינויים, בהתאם לרצון המשתתפות

אם בכלל יש כאלה...

לי אישית-פלפלתי

יש הרגשה שזה יקר קצת המחירים בשביל סדנא.

לשם השוואה עם עקיבא שילמנו משהו כמו  25 או 40? לא כ"כ זוכרת אבל משהו ברמה הזאת... (אולי מישהו יוכל לדייק יותר),

נכון שזה לא היה קונדטורית שמעבירה סדנאות הרצאות וספריית בישול עשירה אבל היה אחלה וכולם למדו המון דברים.

[מה גם שיש נסיעות שזו הוצאה בפני עצמה.]

אז במחירים האלה אני יורדת מהרשימה, אבל אם זה יהיה משמעותית יותר זול - יש על מה לדבר.

 

[ובואו ניקח בפורפורציות... 125*20=2500 ש"ח.  זה לא מעט בסה"כ....  זכותה לקחת תשלום כזה, לא אומרת שלא, אבל נראה לי מוגזם בשביל מפגש פורום של הקשבה ואולי התנסות. ]

מקבלת ומסכימה אפילו ~א.ל
זה בכלל לא יקר-משה ר-
תבדקי כמה שפים/קונדיטורים לוקחים לסדנאות ותראי, אל תשכחי שעלות החומרים גבוהה ואת יוצאת במחיר הזה עם התוצרת שאת מכינה+מתכונים וטיפים..
ועם כל הכבוד למי שהעביר פה זה משהי מקצועית..
נראלי~א.ל

שהיא התכוונה שזה יקר ביחס למשתתפות שכאן, ולציפיותיהן..

ייתכן שבכללי זה באמת לא יקר

לגמרי. פלפלתי


איך שאתן רוצות.-משה ר-
^^ ממש נכון. במחיר כזה שווה לנסות לחכותכלנית1

נראה לי שאם הדרישה היא ל-20 משתתפים, הסיכון הוא גבוה, ועדיף לחפש סדנא עם דרישות יותר קטנות.

מה יקרה אם באותו יום יהיה קר מאד או גשום, ונצטרך לערוך סדנא ל-12 משתתפות, מי יממן את ההפרש

בהתחייבות כזאת?

ואם קר או גשום זה מהווה בעיה?~א.ל

המקום מן הסתם יהיה סגור. ונח למשתתפות

למה גשם מהווה בעיה?

 

ומלבד זה, אני חושבת שאם עורכים מפגש, כזה או אחר, ומישהי נרשמה והבטיחה את מקומה,

ובפרט שמביאים מישהי מקצועיות אז לא ראוי שתבטל..

אא"כ מדובר על מקרה חריג.

 

 

כי המקום סגור והדרך לא ולא לכולן יש רכב להגיע בו..ת.מ.
כשיש גשם אתן מסתגרות בבתים??~א.ל

 

גשם הולך לקרות הרבה בזמן הקרוב, לא חושבת שהוא אמור למנוע מאתנו לעשות דברים 

(ורכב פרטי הוא הדרך היחידה להגיע...? מבולבל וגם לי אין, אגב..)

לא אבל אני לא יוצאת למה שאני לא חייבת..ת.מ.אחרונה
בתחבורה ציבורית בימים גשומים וסוערים הנסיעה היא במקרה חובה בלבד מבחינתי...
כמה פעמים זה יהיה?כיבשה
עוגת קומות- אשמח להדרכה...on

היי,

 

אני רוצה להכין עוגת קומות ליום נישואין של ההורים שלי. משהו בסגנון עוגת חתונה.

בלי בצק סוכר.

איזה עוגות הכי טוב להכין לכל קומה?ומה לגבי הקרם?

 

אשמח למתכונים ולהדרכה ממי שמנוסה,

תודה

בזמנו, אמא שלי הכינה לי לבת מצווהתמר_דר

עוגה שנראתה מדהים... ולא האמינו לה שזה לא מקונדיטוריה...

 

בגדול פשוט תכיני 2-3 עוגות, כדאי בצבעים שונים, כלומר- עוגת שוקולד ועוגת תפוזים לדוגמא. כדאי עוגות שיפון שיוצאות גבוהות מאוד.

אפשר לאפות כל אחת בתבנית בגודל שונה, נניח הבסיס יהיה 28-26 ומעליו 24 או אפילו 20.

תכיני הרבה קצפת ותחלקי כמספר העוגות ואז תצבעי כל חלק בצבע אחר ותצפי.

לדוג'- תצפי את העוגת שוקולד של הבסיס בקצפת שערבבת לתוכה קקאו ואת העוגה הלבנה בקצפת רגילה.

מלעללה את יכולה לקשט שוב בקצפת בצבע הנגדי ויש גם כל מיני קישוטים אכילים שאפשר לקנות כמו כדורים, פייטים ומספרים (כמספר שנות הנישואים). מומלץ לא לקשט בעדשים/סוכריות צבעוניות כי זה מוריד צבע לקצפת. או לשים אותם ממש לפני ההגשה.

 

כמובן שאת יכולה לגוון עם העוגות והציפויים כמה שמתחשק לך. ממליצה לך להסתכל על רעיונות בבלוג של עוגיו.נט, תחפשי עוגות רושם ומוס, יש שם רעיונות יפהפיים לקישוט.

עוגת פיניאטה http://www.oogio.net/pinata_cake

קונקורד http://www.oogio.net/chocolate_and_cream_concorde

סנט אונורה http://www.oogio.net/lemon_raspberry_saint_honore

עוגת אופרה http://www.oogio.net/opera_squares

 

בהצלחה!

תודה!!onאחרונה