או בכלל רעיונות יצירתיים למתכוני בשר (עדיף לא קציצות)
תודה רבה!
או בכלל רעיונות יצירתיים למתכוני בשר (עדיף לא קציצות)
תודה רבה!
נערת טבעישלי האמת גם בצק עלים שעמד המון זמן במקפיא ואני רוצה להשתמש בו, זה יכול ללכת יחד או שיהיה כבד מידיי?
תודה!
או עם רסק עגבניות (ובצל ותבלינים כמובן) או עם רוזמרין ופטריות (ומוסיפה קצת קמח שהמלית תהיה סמיכה ואחידה)
פירה רגיל רק מתפו"א ובשר טחון מטוגן עם רסק עגבניות, בצל, תבלינים וזיתים (מוסיף ממש!)
ואז שכבה פירה, שכבה בשר ועוד שכבה פירה. 15 דקות בתנור. אפשר למרוח ביצה מעל, ממש לא חובה.
חברה סיפרה לי שהם מוסיפים גם שכבת אפונה, נשמע טעים, עוד לא ניסיתי.
עם חלב סויה
אבל אם רוצים שזה יהיה חלק מהפעילות אפשר להכין בצק לפני ולהביא לכל ילד כדור בצק שאותו הוא צריך לשטח ולשים עליו כל מיני דברים שמכינים להם על השולחן- רוטב לפיצה, גבינה צהובה, זעתר וכו'
הם יכינו לבד, כל אחד ישים לעצמו מה שהוא אוהב, שימי קעריות עם תירס, פטריות, זיתים וקופסאות של תבלינים שהנו להם.
(מה בין זעתר לפיצה?)
לדעתי את יכולה אפילו לעשות להם פלפאל וצי'פס הם לדעתי ממש יהנו!!!!![]()

איך מכינים? משרים במים? כמה?
מכסים את הכלי למשך הזמן וזה מוכן - קלי קלות
לדעתי יותר טעים..
לטגן קצת בצל (אפשר בלי) להוסיף את הבורגול ולטגן מעט, לתבל ולהוסיף מים.
כמו לאורז אפשר להוסיף כל דבר כמעט וזה ישדרג את העסק. (גזר מגורד, פטריות, קישואים,רסק עגבניות וכו')
בס"ד
אני מבשלת את זה 10 דקות.
מסננת, שוטפת.
מטגנת בצל, מוסיפה מה שבא לי, ומוסיפה את הבורגול ומטגנת טיפה. וזהו. זה מוכן.
אבל לפי דעתי זה יכול להיות קשור לכמה גורמים:
אבל נסי ותגידי לנו ואז נדע... =)
אושר תמידילמה זה תורם?
ואם אתם לא שמים- למה אתם לא שמים אם זה מופיע בכ"כ הרבה מתכונים?
אח"כ אפרט למה אני שואלת..
יש לי שאלה: למה צריך ביצים? מה מטרתן במתכון? וההיפך- מה המטרה שלא יהיו ביצים..?
הבנת אותי?
ואני אוהבת חלות מתוקות ועשירות...
כמו שבצק שמרים לעוגה יכלול תמיד ביצים.. (אם זה לא מיועד לרגישים לביצים כמובן)
אני שמה 2 ביצים לק"ג קמח. לטעמי זה בהחלט מוסיף... (ניסיתי בעבר מתכון בלי ביצים)

חלות עם ביצים.. לטעמי לחלות פחות מתאים לעומת העוגות שמרים
אמא של שמה רק את החלמונים בלי החלבונים... 3 ל2 ק"ג קמח. יוצא רק בטירוף ומרקם ממש טעים
ולא בספל..
באיזה כלי להניח אותו בתנור שהוא חוץ מספל...
(ולילה טוב??
)
עולה בערך 40 כוסות 14 ש"|ח

זגרתי כוסות לשתיה חמה ואפיתי בפנים![]()
לשתיה למה בגודל הכי קטן ומכינה בפנים. יוצא אחלה וזול!!
משהו כמו 50 כוסות ב 6 ש"ח
ושמה כמה אחד על השני
שלום רב !
אולי את/ה יודע משהו על שוקולד טוב וגם רע ...
זה מאוד יעוזר לי
על חלבי, כך שמעתי
הסוכר והשומן מחפים על הבריאות שיש בקקאו עצמו
כל שוקולד שהוא עוזר למצב רוח
התנערי מעפרלשים בסיר 2 כוסות עדשים אדומים, גזרים, בטטה, תפו"א, ואיזה ירקות שאוהבים, 2-3 בצלים חתוכים לפרוסות, אם אוהבים יותר סמיך אפשר גם רבע כוס אורז, מלח פלפל אבקת מרק/חוויג', מים שיכסו הכל ולבשל עד שמוכן
ההכי כיף בזה שזה בלי שמן...
מזהיבים בצל בסיר
מוסיפים גם שום חתוך פרוסות דקות
מוסיפים כוס וחצי עדשים אדומים
מוסיפים מלח, כמון וכורכום (אין לי כמויות. אני אוהבת הרבה..)
מערבבים ומטגנים שתי דקות
מוסיפים מים לפי הטעם (לפחות 6 כוסות, אפשר יותר)
מבשלים כ10 דקות עד שהעדשים נימוחות.
אחלה מרק.
אגב, אם מוסיפים פחות מים- יוצא תבשיל עדשים שכיף לאכול אותו עם אורז.
מקום בעולם
סיר אורז
סיר מרק (כולל אידוי/הזהבה של הירקות במחבת קרמית)
עוף בדבש עם תפ"א ובטטות בשקית קוקי בתנור (כאמור בעוונותינו) (כולל הסרת העור והשומן)
חזה עוף מוקפץ במחבת
אפונה
חוץ מהמרק חיממנו הכל בשידור חוזר בסעודת שבת בבקר.
מזל שיש לי שכנה נשמה ששלחה קציצות בשר ברוטב וטורטיות ממולאות בשר.
איך שהגיעה הדקה של השקיעה כיביתי את הגז לשניצל ואת התנור עם החלות...
דווקא יצא שפע וטעים.....
בטח השקעת גם בסלט מבושל אחד לפחות?
וחלות...בכלל.
אבל שני סלטים בקטנה, סלק וכאלה...
וחלות חייבים, אחרת מה נאכל עם הסלטים?![]()
והיה מליון מה לעשות לשבת,ושכחנו שעברנו לשעון חורף.. ככה שבשעה 3 ועשרים התחלנו לבשל..
היה מרק בצל מוקרם עם בצל מאודה וכו וכו'..
דגים חריפים בתנור
תפוחי אדמה
שניצלים
ועוף.
וסלטים 


משיח נאו בפומ!כל הכבוד! מרתון.
מקום בעולםאיזה בדיוווווק??
עם בסיס של בסקוויטים וחמאת בוטנים ומעל שוקולד...? (בלי אפיה)
אז יש למישהי את המתכון?
רב תודות 
המתכון לקוח מעיתון בתוך המשפחה (מהמדור של אביגיל מייזליק)
יוצא טעים מאוד ויפה להגשה.
חומרים: 50 גרם מרגרינה
צנצנת חמאת בוטנים פחות שתי כפות.
3 כפות אבקת סוכר
רבע כוס דבש
חבילת ביסקוויטים פתי בר מרוסקים.
ממיסים את המרגרינה בסיר, מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי החימום, עד שהכל מעורבב היטב.
שופכים לתבנית בינונית.
לציפוי: ממיסים בסיר 200 גרם שוקולד מריר
שתי כפות חמאת בוטנים
כף שמן.
יוצקים על התערובת שבתבנית, ומקפיאים.
אני אוהבת להפשיר את העוגה מעט לפני החיתוך,
ואז היא נחתכת יפה בעזרת סכין דקה וחדה.
| 93% אהבו, מה דעתך? | אוהב
|
לא אוהב
|
לטארט הזה אני קוראת "טארט לעצלנים". הוא פשוט ומהיר הכנה, ללא אפייה, ועם מספר קטן של רכיבים. הוא אמנם נראה כמו טארט, אך למעשה מזכיר בטעמו ובמרקמו יותר ממתק מאשר עוגה.
מדובר בממתק מרוכז מאוד שהולך נהדר עם קפה חם לא ממותק. אני אוהבת מאוד את השילוב של שוקולד וחמאת בוטנים, אבל את חמאת הבוטנים ניתן להמיר גם בממרחים אחרים כגון ממרח שקדים, ממרח אגוזי לוז, ממרח פיסטוק, חלבה או ממרח לוטוס. מומלץ רק לשלב ממרח לא מתוק מדי, כדי לאזן את הטעמים החזקים ממילא.
אם יש זמן מומלץ להכין אותו ערב קודם, כי השהות בקירור עושה לו רק טוב, אבל גם שעתיים קודם יספיקו.
1. מכינים את הבסיס: בקערה מערבבים יחד את הביסקוויטים והשקדים/אגוזים, מוסיפים חמאה מומסת ואת חמאת הבוטנים ומערבבים לתערובת לחה. משטחים את התערובת בשכבה דקה בתבנית האפייה – בבסיס ובדפנות. שומרים כ-20 דקות במקפיא.
2. מכינים את המלית: מחממים את חמאת הבוטנים כ-30 שניות במיקרוגל או רק עד שהיא הופכת נוזלית. מורחים בשכבה דקה ואחידה על גבי הבסיס. מחזירים שוב למקפיא.
3. בינתיים מניחים את השוקולד בקערה. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. יוצקים מיד על השוקולד ומניחים לדקה או שתיים עד שהשוקולד רך מאוד. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4. יוצקים את תערובת השוקולד על גבי בסיס הטארט.
5. כדי ליצור את העיטור על גבי הטארט יש לפעול במהירות כל עוד מלית השוקולד עדיין רכה ונוזלית – מחממים את חמאת הבוטנים במיקרוגל למשך כ-30 שניות ורק עד שהיא הופכת לנוזלית. מעבירים לשק זילוף וחותכים בו פתח בגודל 1/2 ס"מ.
6. מזלפים עיגולים על גבי הטארט – מתחילים בעיגול קטן במרכז הטארט וסביבו מזלפים עיגולים נוספים. בעזרת קיסם או שיפוד עץ מושכים בעדינות פסים ממרכז העיגולים ועד לשוליים. שומרים על מרווח שווה בין פס לפס. במרווח שנוצר מושכים פסים לכיוון הנגדי, מהשוליים כלפי המרכז.
7. מעבירים את הטארט למקרר, רצוי ללילה שלם או לפחות לשעתיים לפניי ההגשה.
* הטארט נשמר בקירור עד 4 ימים.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
קרמבו - זה המתכון שהתכוונתי אליו.. תודה!
עוגה מומלצת מאד! טעימה ביותר!
זה נשמע ממש טעים..![]()
תודה!
מבשלים 3-4 תפו"א במים עם מלח
מטגנים 2-3 בצלים גדולים
קוצצים חצי חבילת "חסלט" של פטרוזיליה או כוזברה או שתיהם (לפי הטעם, בלי הגבעולים)
מועכים את התפו"א היטב, מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה
מתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור (אין כמויות...ככה זה במתכון של סבתא.) אם יש ראס חנות- גם טוב.
מוסיפים 4-5 ביצים, עד שנהיית עיסה עיסתית כזאת...מספיק נוזלית כדי לשפוך למחבת.
הטיגון: צריך להיות בשמן חם מאוד. 2 דקות על אש גבוהה ואח"כ על אש נמוכה.
כשרואים שזה משחים מהצד- הופכים. (לפחות רבע שעה לכל צד)
הענין הקשה פה זה להפוך...הכי טוב להפוך את המעקודה מהמחבת לצלחת שטוחה גדולה (בלי להיכוות באמצע), ואז להחליק אותה חזרה למחבת.
יוצא באמת טעים. תוספת נהדרת לשבת בבוקר, או בערב או באמצע השבוע...
לא מתוקות!! במקום התפו"א.
וכמובן בלי כל העלים...
"אני לא רוצה מרק עם פרח". "תוציאי לי את הפרחים מהמרק". ![]()
סליחה על הנצלו"ש. הייתי מוכרחה.
770מעושים אותו דבר, אבל בלי תפוחי אדמה, ובלי העלים, ומתבלים בפפריקה במקום בכורכום,ובכלל אופים במקום לטגן, וגם לא מוסיפים ביצים..אחלה מעקודה אשכנזית!
סתם סתם.., הצחיק אותי הרעיון אז הייתי חייבת לכתוב. (גילוי נאות: מוצאי המקורי הוא ברובו אשכנזי..)
אפשר לקרוא לזה מעקודה/קוגל/ אנאערף.
הרעיון אותו רעיון. משהו מבושל שעושים ממנו תערובת ומטגנים בשמן דו צדדי.
משיח עכשיו!לשם שינוי (מצב נדיר) נגמרו בבית פירורי לחם אבל יש ביסלי. שווה לנסות?
משיח נאו בפומ!
~א.לכן, אבל זה לא חוכמה...
מתכון של עוגיות שוקלד ציפ'ס אבל שיצא טעים .
וקל להכנה .
ומשטחת ליצירת חיתוכיות בתבנית התנור. ככה ההכנה מתקצרת בהרבה.

200 גרם חמאה/מרגרינה = 200 מ"ל שמן (מעט יותר מ-3/4 כוס)
אני חדשה פה..אז שלום לכולם..התחתנתי לפני חודשיים ועדיין לא התחלתי להכין ארוחות מסודרות ומזינות אנחנו אוכלים שטויות..ואני מאוד מתוסכלת מיזה..למישהו יש רעיונות לארוחות צהריים וערב קלות וטעימות?? אה ואם אפשר גם רעיונות לסנדוויץ טעים לבוקר..תודה רבה רבה
1. שקשוקה
2. פלאפל ביתי. תשרי גרגירי חומוס כיממה, תחלקי לכוסות ותקפיאי, ואז זה פשוט וקל להכין. אפילו בלי צ'יפס רק עם פיתה סלט
וטחינה. ממליצה על המתכון הזה: http://humus101.com/?p=26
3. טוסטים
4. פיצה ביתית. תעמידי בצק שמרים במיקסר. אחרי שעה תרדדי לתבניות, תמרחי רוטב לפיצה מוכן שקונים כמו רסק עגבניות,
איזה תוספת שבא לך מלמעלה ולתנור..
5. מרקים מרקים מרקים. מכל הסוגים. אחד הדברים הכי חמימים ונוסכים אווירת בית חמימה. ועכשיו בכלל החורף ה-עונה..
עוף בתנור עם תפוחי אדמה אני תבלין של עוף בגריל מלח שמן זית את יכולה לשים בשקית קוקי 180 מעלות גריל עד שאת רואה שהעוף
שניצל מטוגן עם פירה או פסטה עם רוטב עגבניות פשוט: חותכת בערך 5 עגבניות לקוביות 2-3 שום פרוסות מטגנת בסיר נותנת לעגבניות להתפרק מוסיפה מעט מים חמים קצת רסק עגבניות מלח פלפל אגוז מוסקט קצת אני מוסיפה אורגנו יבש הרוטב צריך להתבשל בערך 20 דקות והוא מוכן בהצלחה
סמדוויץ'- חביתה או ביצה קשה עם תוספות
ארוחת ערב- עכשיו כשבחוץ חורף מרק זה הכי כיף. אפשר עם תוספת של קוסקוס (משקית...).הכי פשוט - חותכים ירקות שיש בבית, מבשלים, מתבלים במלח ופפריקה ויוצא נהדר. (אפשר להוסיף חומוס, חיטה או עדשים)
ארוחות צהרים- לדאוג שבארוחה יהיו: פחמימה (אורז, תפו"א, קוסקוס, פסטה, בורגול), חלבון מהחי ( עוף, בשר, דג) או מהצומח (סויה, קטניות: חומוס, שעועית וכד'), וירקות (חיים בעיקר, וגם מבושלים).
אם יש לך מוכן במקפיא- זה בכלל מקל על ההכנה. את מכינה קוסקוס משקית, מוציאה קופסה עם קציצות מהמקפיא, חותכת סלט עגבניה- מלפפון- פלפל- חסה ויש לך אחלה ארוחה.
או: מכינה סיר אורז, שמה שעועית קפואה בתנור- עם קצת שמן ומלח, חותכת סלט כנ"ל- והנה עוד ארוחה טובה.
או: פסטה ברוטב בולונז- קל ומהיר, וכמובן עם סלט.
או: מרק ירקות לקוסקוס עם קוסקוס.
או: פרוסות תפו"א עם עוף בתנור- וסלט...
ברגע שתלמדי ותתרגלי להכין דברים אז את תראי שכל ההכנה תיקח הרבה פחות זמן, וגם תתחילי להמציא דברים בעצמך- וזה בכלל נחמד.