שרשור חדש
מתכון מומלץ לפשטידת רועים?נערת טבע

או בכלל רעיונות יצירתיים למתכוני בשר (עדיף לא קציצות)

תודה רבה!

קפיץ, חשוב לי נערת טבע
בבקשהקצת xחרת

http://www.nikib.co.il/main-course/mince/1767/

 

גם המתכון שלה של לזניה בשרית- מוצלח.

תודה רבה!!נערת טבע

ישלי האמת גם בצק עלים שעמד המון זמן במקפיא ואני רוצה להשתמש בו, זה יכול ללכת יחד או שיהיה כבד מידיי?

 

תודה!
 

אפשר להכין בורקס בשר...ת.מ.
בזמנו עשיתי משהו דומה טיגנתי בצל הוספתי את הבשר הטחון תבלינים ואולי גם טיפה רסק עגבניות אני לא סגורה על זה.. פוררתי טוב וטיגנתי עד שזה שינה צבע ואז עטפתי בבצק עלים מרחתי ביצה פיזרתי שומשום ולתנור...
^^^ אני עושה בורקס בשר בשתי צורות:שיר ידידת

או עם רסק עגבניות (ובצל ותבלינים כמובן) או עם רוזמרין ופטריות (ומוסיפה קצת קמח שהמלית תהיה סמיכה ואחידה)

אנחנו פשוט מכיניםתמר_דראחרונה

פירה רגיל רק מתפו"א ובשר טחון מטוגן עם רסק עגבניות, בצל, תבלינים וזיתים (מוסיף ממש!)

ואז שכבה פירה, שכבה בשר ועוד שכבה פירה. 15 דקות בתנור. אפשר למרוח ביצה מעל, ממש לא חובה.

חברה סיפרה לי שהם מוסיפים גם שכבת אפונה, נשמע טעים, עוד לא ניסיתי.

המלצות לארוחת ערב לילדים לכבוד יומולדתח.י
לבן שלי יש יומולדת מחר. חשבתי להזמין כמה ילדים מהכיתה שלו ואני מחפשת רעיון לארוחה שתשמח אותם..
מניסיוני לא צריך דווקא אוכל מושקע..
כל רעיון+מתכון יתקבל בברכה.

תודה רבה!
פיצה פשוטה ביתית ועוגה~א.ל
צ׳יפס ונקניקיות, שקשוקה וירקותמעיין חתום
שניצל וציפסנושבת באוויר!
פיתןת. ציפס. סלט. הכי אהוב על כולם+mp8
פינקייקים וקרפים אם אתה עושה חלביאני123
אני בדיוק הולכת לעשות חבתיות פרווהשרבוב

עם חלב סויה

תודה רבה!ח.י

סליחה על השאלה, חביתיות= קרפים??אני123
פיתה פלאפל- להכין לבד פלאפל או לאפות כדורים קפואיםשירה..!
בדיוק מה שתכננתי ליום ההולדת של בני מחרortal1
מה שאמרו על צ'יפסים, פיתות ופלאפל וכדומה הכי טובשיר ידידת
עבר עריכה על ידי שיר ידידת בתאריך י' בחשון תשע"ה 23:32

אבל אם רוצים שזה יהיה חלק מהפעילות אפשר להכין בצק לפני ולהביא לכל ילד כדור בצק שאותו הוא צריך לשטח ולשים עליו כל מיני דברים שמכינים להם על השולחן- רוטב לפיצה, גבינה צהובה, זעתר וכו'

זה מגניב!!חיה וקיימת

הם יכינו לבד, כל אחד ישים לעצמו מה שהוא אוהב, שימי קעריות עם תירס, פטריות, זיתים וקופסאות של תבלינים שהנו להם.

(מה בין זעתר לפיצה?)

מתכוןחמודית!

לדעתי את יכולה אפילו לעשות להם פלפאל וצי'פס הם לדעתי ממש יהנו!!!!
חיוך גדול

בסוף הכנתי פיצה ועוגהח.יאחרונה
ולא הזמנו חברים..
אמרתי לו שנארגן בזמן אחר עם חברים ועכשיו רק אנחנו...
המזל שבדיוק הדוד מהצבא קפץ לביקור בהפתעה וכך הייתה ממש תחושה של יומולדת!
(למרות שבעלי היה בכלל במילואים..:-/)

תודה על הרעיונות!
אולי נשתמש בהמשך כשיהיה לי כוח להפיק משהו..
בורגולילדים זה שמחה

איך מכינים? משרים במים? כמה?

משרים במים רותחים כרבע עד חצי שעהשושית

מכסים את הכלי למשך הזמן וזה מוכן - קלי קלות

עוד אפשרות- לבשל כמו אורזשקדי מרק

לדעתי יותר טעים..

לטגן קצת בצל (אפשר בלי) להוסיף את הבורגול ולטגן מעט, לתבל ולהוסיף מים.

כמו לאורז אפשר להוסיף כל דבר כמעט וזה ישדרג את העסק. (גזר מגורד, פטריות, קישואים,רסק עגבניות וכו')

^^^ אכן בדיוק באופן שכתבת - טעים ויוצא מעולה.בת נוגהאחרונה

בהוראות כתוב להשרות במים רותחים 10 דקותמוריה

בס"ד

אני מבשלת את זה 10 דקות.

מסננת, שוטפת.

מטגנת בצל, מוסיפה מה שבא לי, ומוסיפה את הבורגול ומטגנת טיפה. וזהו. זה מוכן.

חלוצ חלות חלותנץ1
תמיד אני מכינה חלות ואחרי יום הן כבר לא רכות כמו ביום האפייה..
למי יש מתכון מנצח ?
לפי הסדר הזה-פרפר לבן
כף מלח, מעליו קילו קמח, מעל 6-8 כפות סוכר, ו2 כפות שמרים יבשים.

נותנים עירבוב יבש מלמעלה (שהשמרים לא יגעו במלח!)

מוסיפים 2 וחצי כוסות מים ו2 כםות שמן.

ולשים. מתפיחים כשעה לשים ואז מתפיחים עוד שעה. (אפשר יותר התפחה. יותר התפחה= יותר אוורירי).

קולעים לפי הצורה שאוהבים. מתפיחים עוד ולתנור עם ביצה מעל.

כשיוצא מחכים שיתקרר מעט ועוטפים בניילון נצמד.
המלצה לשים מים חמימים ולא קריםא.א
יש מלא מתכוניםשיר ידידת

אבל לפי דעתי זה יכול להיות קשור לכמה גורמים:

  •  שמרים (אני עושה עם שמרים יבשים ושמה בערך 2 כפות לקילו וזה יוצא ממש רך ואווררי)
  • זמן האפייה- לא לאפות יותר מידי שזה לא יתקשה.
  • אכסון- שמעתי המלצה לעטוף את החלות בנייר אלומיניום ושזה שומר על הטריות של החלות. (עשיתי את זה כמה פעמים אבל לא יודעת אם היה הבדל משמעותי)
  • אפשר גם לחמם את החלות לפני הארוחה על הפלטה (לא ישירות, לשים על האוכל האחר שאת מחממת ולהשאיר אותן בתוך השקית/ נייר אלומיניום כדי שהן לא יתייבשו בזמן החימום)
להקפיא בתוך נילון נצמדאם הבנים12
להקפיא כשהן עדיין ממש חמותכוכב לכתאחרונה
מה עושים עם 8 אפרסקים שעומדים להרקב?שיר-שיר

משהו קל וטעים

תודה

קרמבל!קל וטעים!אייכה!
ריבה?
פאי?
מתכון לקרמבל, יש? תודהשיר-שיראחרונה
מיץ אפרסקים? עוגה?שיר ידידת
אני רוצה להכין ממרח חומוסאושר תמידי
אבל אני עצלנית וגם אין לי זמן לבשל חומוס 3 שעות...

זה יצא ממש נורא עם חומוס מקופסת שימורים?
לא נראה לי שזה יצא נוראבתאל1

אבל נסי ותגידי לנו ואז נדע... =)

יצא טובאושר תמידי
אפשר משימורים..יעל מהדרום
יצא מצוין ומשובחא.אאחרונה
שאלת השאלות!!!! ביצים בחלות...ג'נדס

למה זה תורם?

ואם אתם לא שמים- למה אתם לא שמים אם זה מופיע בכ"כ הרבה מתכונים?

 

אח"כ אפרט למה אני שואלת..

לי יש מתכון בלי ביצים..יעל מהדרום
גמלי! זה לא מה שהתכוונתי...ג'נדס

יש לי שאלה: למה צריך ביצים? מה מטרתן במתכון? וההיפך- מה המטרה שלא יהיו ביצים..?

 

הבנת אותי?

מישהי פעם הסהירה לי.. אבל כמובן ששכחתי..:/מקום בעולם
אנסה להיזכר/ לשאול אותה..
אני מכינה דוקא עם ביצים כי זה בצק עשיר יותראיזו נחמה

ואני אוהבת חלות מתוקות ועשירות...

 

כמו שבצק שמרים לעוגה יכלול תמיד ביצים.. (אם זה לא מיועד לרגישים לביצים כמובן)

 

אני שמה 2 ביצים לק"ג קמח. לטעמי זה בהחלט מוסיף... (ניסיתי בעבר מתכון בלי ביצים)

צודקת^^^כוכב לכת
ובנוסף מתכון עם ביצים הרבה פחות מתפורר שזה משמעותי מאד במיוחד עם ילדים
בלי ביצים- חסכון, עם ביצים- יותר טעים ורךכלנית1
אני אישית פחות אוהבתלאידעת

חלות עם ביצים.. לטעמי לחלות  פחות מתאים לעומת העוגות שמרים

מניסיון שלי יש לזה השפעה על המרקם,שירה..!
אבל לא יודעת בדיוק להגדיר את ההבדל.
אני חושבת שזה משפיע על הרכות של הלחםבתאל1אחרונה

אמא של שמה רק את החלמונים בלי החלבונים... 3 ל2 ק"ג קמח. יוצא רק בטירוף ומרקם ממש טעים

רעיונות איך להגיש סופלה??~א.ל

ולא בספל..

על צלחת עם כדור גלידה בצד...ת.מ.
הכוונה-~א.ל

באיזה כלי להניח אותו בתנור שהוא חוץ מספל...

יש את ה"כוסות" חד פעמי האלו לסופלה.משיח נאו בפומ!
מחזיקות בתנור??~א.ל


בטח. זה מיועד לאפיה.משיח נאו בפומ!
הבנתי, תודה.. אשמח לעוד רעיונות מהנמצא בבית..~א.ל

(ולילה טוב?? )

מנג׳טים כפולים, או אלה שהם עם עטרה כפולהפנסאי
כזו עם ציפוי אלומניום (הסתבכתי בתיאור)

בעיקרון אם יש לך תבנית שקעים ומנג׳טים רגילים זה עובד יופי. אבל אם לא, אז הנ״ל, מהסוג היותר עבה עמד לי יפה על תבנית רגילה ולא נשפך לי מהבלילה החוצה...
תבנית שקעים. אם יש לך..משיח נאו בפומ!
אני עושה איתם וזה מצוין. עשויות מניירמשיח עכשיו!

עולה בערך 40 כוסות 14 ש"|ח

גמני עושה איתםהתנערי מעפר
זה למיטב ידיעתי - 50 כוסות.
ואני קונה אותם ב15 ש״ח
תודה ושאלה נוספת- איך מאחסנים?~א.ל
למתי?ת.מ.
דבר ראשון אוטמים טוב..
ואז אם להיום אפשר לאחסן בכל מקום אם למחר אפשר במקרר ואפשר גם להקפיא...
אבל שיהיה עטוף טוב...
פעם לא היה לי בבית אז פשוטכמו הלבנה

זגרתי כוסות לשתיה חמה ואפיתי בפניםמוציא לשון

אני קונה כוסותאקונהמטטה

לשתיה למה בגודל הכי קטן ומכינה בפנים. יוצא אחלה וזול!!

משהו כמו 50 כוסות ב 6 ש"ח

אנסה בפעם הבאהמשיח עכשיו!

אני עושה במנג'טים פשוטיםשרבובאחרונה

ושמה כמה אחד על השני

טבעות בצל- חייב בירה? יש למישהו מתכון מנצח?את פניך אבקש
מנוסה?מעיין חתוםאחרונה
איך את חותכת את הבצל? לעיגולים עבים?
שוקולדינון-כהן

שלום רב !
אולי את/ה יודע משהו על שוקולד טוב וגם רע ...

זה מאוד יעוזר לי 

 

המידע שבידי- שוקולד זה טעיםחיה רוז
מידע מבוסס או סתם שמועה בעלמא???+mp8
אני הגעתי לאותה מסקנה אחרי בדיקות חוזרות שוב ושוב.ת.מ.
מבוסס.. מבוסס... לפחות בנוגע למרירחיה רוז

על חלבי, כך שמעתי

אל תאמיני להם.אלעד

הסוכר והשומן מחפים על הבריאות שיש בקקאו עצמו

איזה דברי בלע ונאצה על שוקולד !! רח"למינימאוס2


2 קוביות שוקולד מריר ביום - עוזר לבריאותמינימאוס2

כל שוקולד שהוא עוזר למצב רוח 

ושוקולד חלב?? מסייע לבריאות נפשית!!+mp8
זה מה שגם אני תמיד אומרת התנערי מעפר
כתבתי את זה בפנים!!!מינימאוס2אחרונה
עדיף קקאו מאשר שוקולד1289
בשוקולד התעשייתי יש שומנים וסוכר לא בריאים בעליל, וגם לפעמים חומרים משמרים. עדיף לצרוך קקאו בצורתו הגולמית ולהמתיק עם דבש/סילאן טבעי. קקאו כשלעצמו הוא מאוד בריא.
האם מותר לאפות בתנור עוף כשהוא קפוא?דינה ל.
כן. זה רק יקח יותר זמן+mp8אחרונה
מחפשת מתכון למרק עדשים אדומיםילדים זה שמחה
הנהזמר הפלוגות

לשים בסיר 2 כוסות עדשים אדומים, גזרים, בטטה, תפו"א, ואיזה ירקות שאוהבים, 2-3 בצלים חתוכים לפרוסות, אם אוהבים יותר סמיך אפשר גם רבע כוס אורז, מלח פלפל אבקת מרק/חוויג', מים שיכסו הכל ולבשל עד שמוכן

ההכי כיף בזה שזה בלי שמן...

ועוד אחדבת 30אחרונה

מזהיבים בצל בסיר

מוסיפים גם שום חתוך פרוסות דקות

מוסיפים כוס וחצי עדשים אדומים

מוסיפים מלח, כמון וכורכום (אין לי כמויות. אני אוהבת הרבה..)

מערבבים ומטגנים שתי דקות

מוסיפים מים לפי הטעם (לפחות 6 כוסות, אפשר יותר)

מבשלים כ10 דקות עד שהעדשים נימוחות.

 

אחלה מרק.

אגב, אם מוסיפים פחות מים- יוצא תבשיל עדשים שכיף לאכול אותו עם אורז.

שיא חדש מקום בעולם
הכנת שבת תוך שעה בדיוקקק..
היה אחלה מירוץ נגד הזמן
בעוונותינו - גם אנילב אמיץ

סיר אורז

סיר מרק (כולל אידוי/הזהבה של הירקות במחבת קרמית)

עוף בדבש עם תפ"א ובטטות בשקית קוקי בתנור (כאמור בעוונותינו) (כולל הסרת העור והשומן)

חזה עוף מוקפץ במחבת

אפונה

 

חוץ מהמרק חיממנו הכל בשידור חוזר בסעודת שבת בבקר.

 

מזל שיש לי שכנה נשמה ששלחה קציצות בשר ברוטב וטורטיות ממולאות בשר.

 

 

שעה? אנחנו תוך שעתיים וחצי השבת...בת 30

איך שהגיעה הדקה של השקיעה כיביתי את הגז לשניצל ואת התנור עם החלות...

דווקא יצא שפע וטעים.....

אני מתחילה להרגיש בחברה טובה.לב אמיץ

בטח השקעת גם בסלט מבושל אחד לפחות?

 

וחלות...בכלל.

 

 

מודה באשמה...בת 30אחרונה

אבל שני סלטים בקטנה, סלק וכאלה...

וחלות חייבים, אחרת מה נאכל עם הסלטים?חיוך גדול

אז לנו המרוץ היה בניקיונותמינימאוס2


כן כן.. אחותי ב"ה מתחתנת היוםמקום בעולם

והיה מליון מה לעשות לשבת,ושכחנו שעברנו לשעון חורף.. ככה שבשעה 3 ועשרים התחלנו לבשל..

היה מרק בצל מוקרם עם בצל מאודה וכו וכו'..

דגים חריפים בתנור

תפוחי אדמה

שניצלים

ועוף.

וסלטים

מזל טוב!!!!! משיח נאו בפומ!
מזל טוב!!!לב אמיץ

כל הכבוד! מרתון.

אז אצלנו תוך שעתיים אמא התקינהמיסטר דום
סיר מרק סיר עוף ותפוחי אדמה סיר קציצות ושעועית ו2 סירי חמין וסיר של דג והכנו 3 עוגות והספקנו לנקות ולהכניס את שבת שעה לפני הזמן מהלחץ ןהפחד שלא יהיה זמן
וואווו מקום בעולם
ממממ. בישולים של אמא.לב אמיץ


יש דבר כזה פירורי לחם מקמח מלא?ילדים זה שמחה
כןאני והוא
קיים ברוב הסופרים לדעתי
רוב הסופרים לדעתך?ג'נדס

איזה בדיוווווק??

אצלנו בעיר קניתי לפחות בחלק מהסופריםחיה רוז
כמו מגה ומחסני השוק
ומבחינת השימוש בהם זאת אותו דבר כמו לחם רגיל??ילדים זה שמחה
כן. נראה לי שזה טיפה יותר עבה. אני לא בטוחה.חיה רוז
אני באמת צריכה לקנותאני והוא
אגיד לך שאקנה
שופרסל דיל עזריאליעוגי פלצת
200 גרם מותג שופרסל
בדץ העדה
6 ש"ח
יואו כמה ניקים...ג'נדסאחרונה
ותודה!
נכון יש עוגה כזאתריבה_אחת

עם בסיס של בסקוויטים וחמאת בוטנים ומעל שוקולד...? (בלי אפיה)

 

אז יש למישהי את המתכון?

 

רב תודות

אין לי, אבל שמעתי שזה של קרין גורן.כמו הלבנה
יש לי עם פצפוצי שוקולד אם את רוצה אני אכתוב לך...עיצובית

בבקשה-קרמבו

המתכון לקוח מעיתון בתוך המשפחה (מהמדור של אביגיל מייזליק)

יוצא טעים מאוד ויפה להגשה.

 

חומרים: 50 גרם מרגרינה

            צנצנת חמאת בוטנים פחות שתי כפות.

            3 כפות אבקת סוכר

             רבע כוס דבש

             חבילת ביסקוויטים פתי בר מרוסקים.

 

ממיסים את המרגרינה בסיר, מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי החימום, עד שהכל מעורבב היטב.

שופכים לתבנית בינונית.

 

לציפוי: ממיסים בסיר 200 גרם שוקולד מריר

                           שתי כפות חמאת בוטנים

                           כף שמן.

 

יוצקים על התערובת שבתבנית, ומקפיאים.

 

אני אוהבת להפשיר את העוגה מעט לפני החיתוך,

ואז היא נחתכת יפה בעזרת סכין דקה וחדה.

כמה זה צינצנת חמאת בוטנים?משיח עכשיו!אחרונה

יש את זו והיא מעולה מעולהט'

מקור

 

טארט שוקולד וחמאת בוטנים לעצלנים

הטארט הזה מתוק ומרוכז במיוחד, אז אם אתם לא סוכרהולים של ממש, הוא לא בשבילכם. אתם עדיין כאן? נו, ברור. גם מתוק, גם קל וגם מהיר – מה כבר יש לכם לחפש במקום אחר?

 | אוכל טוב | פורסם 06/01/14 07:01:48
טארט שוקולד וחמאת בוטנים (צילום: חן שוקרון ,mako)צילום: חן שוקרון
93% אהבו, מה דעתך?
אוהב
לא אוהב
  • זמן הכנהשעה
  • זמן עבודהחצי שעה
  • כשרותכשר חלבי
  • רמת קושיכל אחד יכול

לטארט הזה אני קוראת "טארט לעצלנים". הוא פשוט ומהיר הכנה, ללא אפייה, ועם מספר קטן של רכיבים. הוא אמנם נראה כמו טארט, אך למעשה מזכיר בטעמו ובמרקמו יותר ממתק מאשר עוגה.

 

מדובר בממתק מרוכז מאוד שהולך נהדר עם קפה חם לא ממותק. אני אוהבת מאוד את השילוב של שוקולד וחמאת בוטנים, אבל את חמאת הבוטנים ניתן להמיר גם בממרחים אחרים כגון ממרח שקדים, ממרח אגוזי לוז, ממרח פיסטוק, חלבה או ממרח לוטוס. מומלץ רק לשלב ממרח לא מתוק מדי, כדי לאזן את הטעמים החזקים ממילא.

 

אם יש זמן מומלץ להכין אותו ערב קודם, כי השהות בקירור עושה לו רק טוב, אבל גם שעתיים קודם יספיקו.

מרכיבים

לבסיס (בתבנית טארט מתפרקת בקוטר 24 ס"מ):

  •  
  • 150 גרם ביסקוויטים טחונים דק
  • 1/4 כוס (50 גרם) שקדים או אגוזי לוז קלופים וטחונים דק
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות גדושות (50 גרם) חמאת בוטנים

למלית:

  •  
  • 1/2 כוס (150 גרם) חמאת בוטנים
  • 150 גרם שוקולד מריר 56%
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה

לעיטור:

  •  
  • 2-3 כפות חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבסיס: בקערה מערבבים יחד את הביסקוויטים והשקדים/אגוזים, מוסיפים חמאה מומסת ואת חמאת הבוטנים ומערבבים לתערובת לחה. משטחים את התערובת בשכבה דקה בתבנית האפייה – בבסיס ובדפנות. שומרים כ-20 דקות במקפיא.

 

טארט שוקולד וחמאת בוטנים שלב ראשון
משטחים את התערובת בשכבה דקה בתבנית האפייה
צילום׃  חן שוקרון

 

 

2. מכינים את המלית: מחממים את חמאת הבוטנים כ-30 שניות במיקרוגל או רק עד שהיא הופכת נוזלית. מורחים בשכבה דקה ואחידה על גבי הבסיס. מחזירים שוב למקפיא.

 

טארט שוקולד וחמאת בוטנים שלב שני
מורחים את חמאת הבוטנים בשכבה אחידה על בסיס הביסקוויטים
צילום׃  חן שוקרון

 

 

3. בינתיים מניחים את השוקולד בקערה. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. יוצקים מיד על השוקולד ומניחים לדקה או שתיים עד שהשוקולד רך מאוד. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

 

טארט שוקולד וחמאת בוטנים שלב שלישי
יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד
צילום׃  חן שוקרון

 

 

4. יוצקים את תערובת השוקולד על גבי בסיס הטארט.

 

טארט שוקולד וחמאת בוטנים שלב רביעי
יוצקים גם את תערובת השוקולד על בסיס הטארט
צילום׃  חן שוקרון

 

 

5. כדי ליצור את העיטור על גבי הטארט יש לפעול במהירות כל עוד מלית השוקולד עדיין רכה ונוזלית – מחממים את חמאת הבוטנים במיקרוגל למשך כ-30 שניות ורק עד שהיא הופכת לנוזלית. מעבירים לשק זילוף וחותכים בו פתח בגודל 1/2 ס"מ.

 

6. מזלפים עיגולים על גבי הטארט – מתחילים בעיגול קטן במרכז הטארט וסביבו מזלפים עיגולים נוספים. בעזרת קיסם או שיפוד עץ מושכים בעדינות פסים ממרכז העיגולים ועד לשוליים. שומרים על מרווח שווה בין פס לפס. במרווח שנוצר מושכים פסים לכיוון הנגדי, מהשוליים כלפי המרכז.

 

7. מעבירים את הטארט למקרר, רצוי ללילה שלם או לפחות לשעתיים לפניי ההגשה.

 

 

* הטארט נשמר בקירור עד 4 ימים.

 

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

 
אכלתי אותה בדיוק לפני 3 ימים- והיא באמת נהדרתמינימאוס2
תודה חברות!ריבה_אחת

קרמבו - זה המתכון שהתכוונתי אליו.. תודה!

 

עוגה מומלצת מאד! טעימה ביותר!

שואלת בשירשור חדש- למי יש מתכון למעקודה?אחרי החגים

זה נשמע ממש טעים..ליקוק

תודה!

תודה!ניסית את המתכון הזה?אחרי החגים
אאמכיבשה
מה זה???
פשטידה עם תפוחי אדמהanonimii
זה טעים אבל משמין כי יש בזזה הרבה ביצים
הנה לכן מקור מתכון מסבתא של בעלי- אורגינלבת 30

מבשלים 3-4 תפו"א במים עם מלח

מטגנים 2-3 בצלים גדולים

קוצצים חצי חבילת "חסלט" של פטרוזיליה או כוזברה או שתיהם (לפי הטעם, בלי הגבעולים)

 

מועכים את התפו"א היטב, מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה

מתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור (אין כמויות...ככה זה במתכון של סבתא.)       אם יש ראס חנות- גם טוב.

 

מוסיפים 4-5 ביצים, עד שנהיית עיסה עיסתית כזאת...מספיק נוזלית כדי לשפוך למחבת.

 

הטיגון: צריך להיות בשמן חם מאוד. 2 דקות על אש גבוהה ואח"כ על אש נמוכה.

כשרואים שזה משחים מהצד- הופכים. (לפחות רבע שעה לכל צד)

 

הענין הקשה פה זה להפוך...הכי טוב להפוך את המעקודה מהמחבת לצלחת שטוחה גדולה (בלי להיכוות באמצע), ואז להחליק אותה חזרה למחבת.

 

יוצא באמת טעים. תוספת נהדרת לשבת בבוקר, או בערב או באמצע השבוע...

אצלנו האשכנזים עושים ככה עם אטריות מבושלות+mp8

לא מתוקות!! במקום התפו"א.

וכמובן בלי כל העלים...

מזכיר לי את הילדים שלילב אמיץ

"אני לא רוצה מרק עם פרח".  "תוציאי לי את הפרחים מהמרק". נשיקה

 

סליחה על הנצלו"ש. הייתי מוכרחה.

מתוקים 770מ
מצחיק...בת 30

עושים אותו דבר, אבל בלי תפוחי אדמה, ובלי העלים, ומתבלים בפפריקה במקום בכורכום,ובכלל אופים במקום לטגן, וגם לא מוסיפים ביצים..אחלה מעקודה אשכנזית!צוחק 

סתם סתם.., הצחיק אותי הרעיון אז הייתי חייבת לכתוב. (גילוי נאות: מוצאי המקורי הוא ברובו אשכנזי..)

 

אותו דבר=טיגון מעין פשטידה במחבת+mp8

אפשר לקרוא לזה מעקודה/קוגל/ אנאערף.

הרעיון אותו רעיון. משהו מבושל שעושים ממנו תערובת ומטגנים בשמן דו צדדי.

כן, הבנתי, סתם צחקתי...בת 30
בנוסף למה שכתבו לך- אפשר להוסיף ביצים קשותיעל מהדרום
לק"י

ואפונה וגזר.
אה , לזה קוראים מעקודה?! טוב....מינימאוס2אחרונה
אפשר להקיא סלרי? כמו שאני מקפיאה פטרוזיליה וכואורחיה
בוודאי. מנסיון שוטף. כמובן רק לבישול.מרק חורפי
למה, את בהיריון? משיח עכשיו!

כן, אבל הגיוני שהטעם ייפחתשירה..!
לבישול זה בסדר גמורמינימאוס2אחרונה
שניצל מצופה בביסלי זה טעים?ט'

לשם שינוי (מצב נדיר) נגמרו בבית פירורי לחם אבל יש ביסלי. שווה לנסות?

 

 

יש לכם ביסלי בבית? משיח נאו בפומ!
כן!! ספרי איך יצא ~א.ל
אומרים שכן...לא ניסיתי...ת.מ.
לעומת זאת יצא לי לטעום מצופה תפוציפס ולא התלהבתי הרגיש לי בריכה של שמן (הטעם עצמו היה בסדר)
אמור להיות סבבה..אושר תמידי
כן! יוצא ממש טעים!רחלקה
יצא פירורי לחם עם ביסלי גריל.. וחוץ מזהיאיר השמש
פעם הכנתי עם קורנפלקס. ריסקתי קורנפלקס.
טבלתי את החזה עוף עם ביצה וכפית מיונז ואז בפירורי קורנפלקס. ממש טעים.

דבר נוסף שניסיתי השבת ויצא טעים זה..
ביצה עם כפית מיונז ו4 כפות חרדל.
ולתנור.
(אין אצלי בבית טיגונים)
יצא מעדן..
ברור!! עוגת שמנת עם קליק זה טעים?!?כמו הלבנה

כן, אבל זה לא חוכמה...

כן. מאוד! ניסיתי גם עם פירורי שקדי מרק. מעולה!פרפר לבןאחרונה
מחפשת מתכון לפרגיות. מישו?בשמחה תמיד!
עדיין רלוונטי?כמו הלבנהאחרונה
שוקלד צפי'ס654654

מתכון של עוגיות שוקלד ציפ'ס  אבל שיצא טעים .

וקל להכנה .

מה שיש על החבילה...אני ממירה מרגרינה לשמן...ת.מ.
גם אני מכינה. אבל מכפילה את הכמותבת 30אחרונה

ומשטחת ליצירת חיתוכיות בתבנית התנור. ככה ההכנה מתקצרת בהרבה.

את זה שהביאו פה בפורום בהמלצות חמות:מרק חורפי
אפשר להמיר חמאה בשמן במתכון הזה?משתמשת חדשה123
אם כן, איך וכמה?
תודה!
אני ממירה תמיד תמיד לשמן. יוצא אחלה!מרק חורפי

200 גרם חמאה/מרגרינה = 200 מ"ל שמן (מעט יותר מ-3/4 כוס)

המתכון שלייעל מהדרום
לק"י

4 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/2-1 כוס מיץ
שוקולד צ'יפס
שלום לכולםנשואה-טריה-

אני חדשה פה..אז שלום לכולם..התחתנתי לפני חודשיים ועדיין לא התחלתי להכין ארוחות מסודרות ומזינות אנחנו אוכלים שטויות..ואני מאוד מתוסכלת מיזה..למישהו יש רעיונות לארוחות צהריים וערב קלות וטעימות?? אה ואם אפשר גם רעיונות לסנדוויץ טעים לבוקר..תודה רבה רבה

סנדוויץ טעיםחיה רוז
*אבוקדו, גבינה מלוחה וגמבה אפויה...
*טונה, קטשופ וטבעות בצל
ארוחות ערב:מרק חורפי

1. שקשוקה

2. פלאפל ביתי. תשרי גרגירי חומוס כיממה, תחלקי לכוסות ותקפיאי, ואז זה פשוט וקל להכין. אפילו בלי צ'יפס רק עם פיתה סלט

     וטחינה. ממליצה על המתכון הזה:      http://humus101.com/?p=26

3. טוסטים

4. פיצה ביתית. תעמידי בצק שמרים במיקסר. אחרי שעה תרדדי לתבניות, תמרחי רוטב לפיצה מוכן שקונים כמו רסק עגבניות,

    איזה תוספת שבא לך מלמעלה ולתנור..

5. מרקים מרקים מרקים. מכל הסוגים. אחד הדברים הכי חמימים ונוסכים אווירת בית חמימה. ועכשיו בכלל החורף ה-עונה.. 

ארוחת צהרייםanonimii

עוף בתנור עם תפוחי אדמה אני תבלין של עוף בגריל מלח שמן זית את יכולה לשים בשקית קוקי 180 מעלות גריל עד שאת רואה שהעוף 

שניצל מטוגן עם פירה או פסטה עם רוטב עגבניות פשוט: חותכת בערך 5 עגבניות לקוביות 2-3 שום פרוסות  מטגנת בסיר נותנת לעגבניות להתפרק מוסיפה מעט מים חמים קצת רסק עגבניות מלח פלפל אגוז מוסקט קצת אני מוסיפה אורגנו יבש הרוטב צריך להתבשל בערך 20 דקות והוא מוכן בהצלחה

יש הרבה רעיונות...נכתוב קצתבת 30אחרונה

סמדוויץ'- חביתה או ביצה קשה עם תוספות

ארוחת ערב- עכשיו כשבחוץ חורף מרק זה הכי כיף. אפשר עם תוספת של קוסקוס (משקית...).הכי פשוט - חותכים ירקות שיש בבית, מבשלים, מתבלים במלח ופפריקה ויוצא נהדר. (אפשר להוסיף חומוס, חיטה או עדשים)

ארוחות צהרים-  לדאוג שבארוחה יהיו: פחמימה (אורז, תפו"א, קוסקוס, פסטה, בורגול), חלבון מהחי ( עוף, בשר, דג) או מהצומח (סויה, קטניות: חומוס, שעועית וכד'), וירקות (חיים בעיקר, וגם מבושלים).

 

אם יש לך מוכן במקפיא- זה בכלל מקל על ההכנה. את מכינה קוסקוס משקית, מוציאה קופסה עם קציצות מהמקפיא, חותכת סלט עגבניה- מלפפון- פלפל- חסה ויש לך אחלה ארוחה.

או: מכינה סיר אורז, שמה שעועית קפואה בתנור- עם קצת שמן ומלח, חותכת סלט כנ"ל- והנה עוד ארוחה טובה.

או: פסטה ברוטב בולונז- קל ומהיר, וכמובן עם סלט.

או: מרק ירקות לקוסקוס עם קוסקוס.

או: פרוסות תפו"א עם עוף בתנור- וסלט...

ברגע שתלמדי ותתרגלי להכין דברים אז את תראי שכל ההכנה תיקח הרבה פחות זמן, וגם תתחילי להמציא דברים בעצמך- וזה בכלל נחמד.