שרשור חדש
דחוף!! כמה כוסות קמח הם קילו קמח?? או לחילופיןאמא!!

יש לי כוס מדידה.

כמה מיליליטר קמח יהווה לי קילו?? 

הלוואי שמישהו ידע לענות לי...

באזור 6 אם אני חא טועה..מקום בעולם
לידיעתי 7 כוסותמעיין חתום
בסביבות 8-9 כוסות חד"פחילזון 123
^^^^בדקתי את זההתנערי מעפר
תודה לכולםאמא!!

בסוף שמתי בערך 6 כוסות רגילות

ואז טעיתי ושמתי הרבה מידי מים....

החלות עכשיו בתנור- נראות יותר דומה לפיתות

אבל נקוה שיהיו טעימות...

הכי טוב לקנות כוסות מדידה..מעיין חתוםאחרונה
מחפשת מתכון לעוגה שווה עם ריצ' אבל בלי הקצפה!אורחיה
כל עוגה בחושה מתאימהט'

שימי ריצ' במקום יין או חלב שכתובים במתכון וזה ישבח את העוגה מאוד.

 

 

תודה!משהו יותר שווה מעוגה בחושה,יש??אורחיה
לי יש מתכון לעוגת שוקולד-יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1כוס שוקולית
3/4 כוס שמן
1/2 מיכל ריצ' קטן (3/4-1 כוס חד"פ)
4 ביצים

אופים בחום של 180 מעלות.
יוצאות 2 תבניות אינגליש קייק.
יש לאחותי שבת כלה בעז"ה ואני רוצה רעיונותמקום בעולם

לעוגיות \עוגות שמתאימות.. נגיד עוגיות לב שמזלפים עליהן בשחור לבן ויוצא כאילו חתן כלה..

לדוגמא:

 

הבעיה היא שאין לי שמץ איזה בסיס עוגיה לעשות וממה הציפוי..

העוגיות זה עוגיות הכי פשוטות (האלה שהילדים עושים צת.מ.
צורות) ומעל זה בצק סוכר למיטב ידיעתי...
מצאתי לך!~א.ל

 

the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2011/10/blog-post_431.html

 

תודה רבה לכן!מקום בעולם

ת.מ- אשמח למתכון שלהן אם יש בלי חמאה..

אין לי מתכון מצטערת...ת.מ.
שלחתי לך את המתכון..וחמאה ניתן להמיר במחמאה~א.ל
ראיתי.. הוא פשוט עם חמאה מקום בעולם

אבל תודה רבה  עכשיו אני יודעת איך להכין

למיטב זכרוניאור השחר..
ישתבח שמו לעד!

הבצק הפריך של יעל מהדרום הוא בלי חמאה
אפשר לנסות לחפש אותו..
נכון..אני לא שמה מרגרינה/חמאהיעל מהדרום
לק"י

4 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/2-1 כוס מיץ (או מים)
כמה יוצא מהן?מקום בעולם
נראה לי תבנית/ תבנית וחצי של תנור בערךיעל מהדרום
יצאו לי כמעט 3 תבניות מקום בעולם
תודה רבה!
ותודה גם למשיח על המתכון לעוגיות הטעימות שיככבו בשבת
אז אולי זה תלוי בצורה של העוגיות..יעל מהדרום
לק"י

כי אם משטחים יוצאות פחות תבניות מאשר אם עושים צורות.

מצד שני, אני כל פעם עושה כמות אחרת.
אז אני לא בטוחה לגבי הכמות של המתכון הבסיסי..
את רצינית? בצק פריך בלי ביצים?שיפקה

אני מתה על בצק פריך.. ותמיד מסתבכת עם הביצה בגלל בעלי הצמחוני. (ניסיתי להחליף ביצים בחמאת בוטנים, בדבש.. שומדבר לא מחזיק את הפריך.)זה עובד??

אומרים להחליף את הביצים בטחינה..ת.מ.
רק שמרגישים את הטעם שלה בד"כ אז זה לא תמיד מתאים...
בסופל הצלחתי להחליף את הביצים ברסק תפוחיםשיפקה

ויצא מושלם!

בצק פריך חייב את המרקם של הביצה..

אני תמיד מכינה בצק פריך בלי ביציםאיזו נחמה

קמח סוכר ושומן- חמאה או שמן. וזהו.

 

עם חמאה זה יוצא פריך וחמאתי, עם שמן פריך ופירורי.. אבל טעים!

כן..זה מתכון בלי ביציםיעל מהדרוםאחרונה
יש לי מתכון לעוגיות פשוטות פשוטות וטעימות.משיח נאו בפומ!
את עוד רוצה?
אני אשמח!!מקום בעולם
אני רוצה לבשל חמין עם נתח מספר 8 שאלה :רות22
איך אני חותכת את הנתח לחלקים כאשר:
הנתח כבר מבושל? או כאשר הוא מופשר ורך ואז לחתוך?

מה הכי נכון לעשות?!
קודם כל את צריכה להניח אותו בסיר, כשהוא מופשר~א.ל

יחד עם מים/ מים רותחים ולנקות אותו על הגז. הוא מפריש הרבה

ורק אח"כ כשניקית אותו והוא התקרר במעט, לחתוך ולהניח בחמין

תודה!רות22
בחיים לא עשיתי את כל זה...חילזון 123

אני מניחה אותו שלם, מופשר פחות או יותר (לפי הזמן),

מסביב את הירקות והקיטניות\אורז.

מרתיחה ומעבירה לפלטה.

וזהו. כל הרעיון של חמין זה לא לעבוד קשה לא? קורץ

בשבת בבוקר הבשר רך ומתפרק בקלות. אז זה לא שממש חותכים לפרוסות יפות פשוט מחלקים עם הכף.

 

אוקיי בגלל שזה נתח שלם אני לא אשים את כלרות22
הנתח הזה בחמין.
ולכן רציתי לחתוך.

עכשיו עוד שאלה :
חשבתי אולי אכין לערב מרק עם בשר וירקות וחומוס ביצים וכו' לאכול בערב שבת ואז להחזיר את המרק הנותר לפלטה ולתת לזה להתחמם כל הלילה עד הבוקר לחמין.

זה מומלץ?

בשבילי חיסכון בזמן כשיש קטנציקים בבית...
אם את לא תימניה אסור לך לעשות את זה.ותן טל

להחזיר אוכל נוזלי לפלטה ממש אסור גם לספרדים, לא רק לאשכנזים. התימנים הם היחידים שמחזירים אפילו מרק לפלטה.

לא כל התימנים!!אלזה

בענייו הספציפי הזה הרבה מאוד קיבלו על עצמם בישול אחר בישול גם בנוזל... 

אפשר להחזיר מרק בתנאים מסוימים...ת.מ.
צריך להחליט מראש שמחזירים שזה ישאר רותח ולא להסיח את דעתו מזה (אצל ההורים שלי פשוט מישהו מחזיק את הידית עד שגומריחם לחלק ואז מחזירים) אני לא זוכרת בדיוק את כל התנאים...
אבל אני לא יודעת אם זה מומלץ במרק בשרי ואם זה יצא באמת חמין... (אצל ההורים שלי עושים את זה עם מרק ירקות והוא נשאר מרק רק יותר כהה וטעם שונה קצת אבל טעים!)
ת.מ גם אצל הוריי ככה ולכן חשבתי על סמך זהרות22
משום מה היה יוצא חמין...
טוב אנסה ואראה.

תודה לעונות
נכון, עם דיני חזרה גם אשכנזים יכוליםמינימאוס2


לא בטוחה שהייתי עושה את זהחילזון 123

גם תבדקי מבחינה הלכתית. נדמה לי שאולי לא פותחים את הסיר עד שלא בטוחים שהחמין ממש מוכן.

אבל הוא מפריש כל מיני דברים לא טובים~א.ל

לא שמת לב?

איזה דברים לא טובים?לב אמיץ

את השומן אני מסירה לגמרי בסכין לפני הבישול. אני שוטפת את הנתח בזרם מים. וזהו.

 

אם את מתכוונת להורמונים או מה המופרשים אל מי הבישול - מבחינתי אין לזה תקנה.

איך אמרה לי בשלנית מרוקאית ותיקה - "אין מה לעשות - זה הכוח של החמין". זרקת את מי הבישול - זרקת חצי מהטעם שהבשר נותן בתבשיל.

 

אגב כנ"ל לגבי עוף. לא דומה טעם של עוף שחלטו (השכנה שלי "שולקת") לפני הבישול לטעם של עוף שהתבשל ב"מיץ של עצמו" - זה כל העיקרון בציר של בשר של עוף ושל דג.

 

וגם את השומן והעור של העוף אני מסירה כליל.

לא שומן, ממש לכלוך..~א.ל

ואני לא מסכימה עם אותה האישה שאמרה לך זאת מנסיון..

זה לא כמו עוף כי עוף לא מלכלך את התבשיל...

הבשר מפריש ממש לכלוך

אני לא הייתי אוכלת ככה. אבל לשיקולך

איזה ליכלוך?חילזון 123

אם את מתכוונת לחתיכות האפורות האלה (דומה למה שמוציאים גם כשרוצים מרק עוף צח)

אז זה לא באמת ליכלוך במובן המילולי של המילה. זה לא שהעוף או הבשר לא נקיים\לא שטופים טוב או מכילים איזה רעלים.

 

כשרוצים תבשיל\מרק צח זה הגיוני להוציא את זה. אני גם מוציאה את זה כשמבשלת מרק עוף או בשר.

אבל אם פעם לא הוצאתי אז סה"כ המרק יהיה טיפונת סמיך יותר. אולי טיפה פחות יפה. זה לא יהיה מרק מלוכלך.

וחמין זה גם ככה לא איזה תבשיל צח וזה גם מתערבב פנימה שוב כשהרוטב מצטמצם.

 

אני יודעת שזה לא ליכלוך רגיל...~א.ל

אבל זה יוצר מראה כזה שלא מעודד לאכול מת זה נובע מהזרקות למינהן..

עכ"פ כך אני נוהגת

ולשיקולה של רות22

גם אני מרתיחה את הבשר לפני מטעמי נקיוןריבה_אחת

לא יודעת מה הוא מפריש שם, רק יודעת שזה ממש לא בריא.

כדי לא לפגום בטעם אפשר להניח בסיר עד להרתחה ולא לכבס אותו.

 

בכ"א, כדאי לטגן את הבשר עם מעט בצל קצת לפני שמוסיפים את שאר החומרים לסיר, זה משביח מאד את הטעם ומרכך אותו.

אז ככה הרתחתי את הבשר במים והופרש ממנורות22
"לכלוך " אני עשיתי כדי לראות על מה מדובר... ואז אח"כ חתכתי לחתיכות הרצויות.

בקיצור.... לא ממש התלהבנו על הבשר למרות רכותו בחמין. אבל יש לו כמו טעם טפל לא ממש מיוחד..
אם אשים בחמין מספר 5 צלי כתף זה יהיה טוב לחמין?
אני שמה תמיד צלי כתף מספר 5..~א.ל

וממליצה לך לטגן בצל לפני שאת מניחה אותו בסיר, זה משביח מאוד את החמין!!

לדעתי הטעם הוא אותו טעם, מבלי קשר למספרים, ההבדל במספרים הוא האיכות(כי כל נתח הוא חלק אחר), ובהתאם לכך: אופן הבישול.

למשל: בגלל שמספר 8 מתרכך לאט, הוא מתאים לבישול ארוך..

 

תורה רבה!!!רות22אחרונה
אני חותכת כאשר מופשר למחצה עם סכין טובהמינימאוס2


אשמח לטיפים לחמין שלא ישרף בזמן הבישולאחרי החגים

פעם אחת הכנתי חמין ומאז יש לי טראומה כי האוכל נשרף תוך כדי הבישול..

עכשו ממש בא לי להכין שוב,אבל אשמח לטיפים איך להכין שיצא טוב.

תודה רבה!

יש סיר בישול איטי, והוא ממש טוב לחמין..מנגינה מקורית

הוא גם משבח את הטעם!

מים עד כיסוי ולערבב מידי פעםמינימאוס2

וכמובן אחרי הרתחה לבשל על אש קטנה 

יש עוד טיפים? תודה!!אחרי החגים
מתכון מעולה לחמין - בדוקmanush

מי שרוצה מתכון מנצח, צריך להבין שהצלחת החמין תלויה בהמון דברים:

1. חומרים טובים.

2. שלבים נכונים.

3. חימום נכון.

 

אז ככה: ל-6 נפשות:

חומרים: 3 בצלים (1 גדול ו2 קטנים), שמן לטיגון (חצי ס"מ תחתית), 4 תפו"א, 2 בטטה, ביצים מבושלות מראש ל-5 ד' (לחיטוי), 5-6 שיני שום מחוברות, כף גדולה של רסק, כף גדולה סילאן, קטניות מושרות במים כשעתיים (כוס שעועית, חצי כוס חיטה, חצי כוס גריסים) מלח, פלפל, טימין (יבש), מים כמובן (מורתחים).

והכי חשוב: בשר מס' 5 (כ-800 ג' - חצי נתח גדול) אם לא- מס' 8 טרי, אם  לא - מופשר.

תוספות רשות: קישקע (קונים), קציצת חמין (מכינים מבשר טחון,תמרים וסולת).

 

ההכנה:

לזלף מעט שמן זית על הבשר, מלח, פלפל וטימין ולעסות כדקה.

לחמם שמן בסיר גדול, לטגן את הבצל בגדול קצוץ. לאחר שהבצל טוגן להניח את הנתח על הבצל ולטגן מכל הכיוונים (עד שהבשר "נסגר"). במהלך הטיגון לפזר את הטימין.

מנמיכים את האש. מסדרים יפה בפנים את תפו"א, בטטה, קטניות. מוסיפים את המים המורתחים (חשוב לרכות הבשר, מים קרים מכווצים אותו), כף רסק, סילאן ולמעלה את הביצים. במידה ורצינו - גם קישקע.

להשלים מים קצת מעל כיסוי ולבשל על אש נמוכה כשעתיים.

במידה ומדובר בחמין עוף מספיקה שעה.

 

לאחר הבישול: על הפלטה בסיר סגור לגמרי. אפשר גם להניח מגבת על המכסה. ולא לפתוח עד הבוקר!

לכבוד שבת קודש!

 

שבת שלום ובתיאבון. 

 

פעם ראשונה שהכנתי את הסוג הזה של החמיןאחרי החגיםאחרונה

ויצא מעולה!ליקוק

איך יצא אגרול בשבת בבוקר?ת.מ.
הוא יוצא בסדר אחרי קירור וחימום?
לא יוצא טוב, הפילו מאבד את כל הקריספיות שלומרכזניק

ונהיה מסטיקי ולא טעים.

תחממי לא עם כיסוי אטום אלא רק עם מגבת מעלחילזון 123
עדיף ללא כיסוי כלל.לב אמיץ

אם את מניחה סיר רחב על הפלטה, את יכולה לפזר את האגרולים על המכסה.

 

המגע עם המתכת החמה שומר על הקריספיות.

ואז זה יוצא רגיל +-?ת.מ.
כבר חשבתי לוותר אבל גם ככה אני מעמידה שמן לטיגון לשניצלים אז אולי בכל זאת ננסה גם את זה...
כן. תהפכי אותם לצד השני כשצד אחד מתחמם.לב אמיץ

במחשבה שניה - נחזור למכסה שעל הסיר : אם הסיר מכיל רוטב שמעלה אדים, לא טוב. רק אם זה תבשיל יבש.

 

בכל מקרה את יכולה להניח ישירות על הפלטה מגש מתכת או אפילו תבנית חד"פ.

 

בהצלחה.

תודה רבה!ת.מ.אחרונה
אנחנו לא מחממים אוכל רטוב בבוקר בכל מקרה ושאר האוכל בתבניות...
נשים את זה בתור שכבה שניה מעל תבנית אחרת לא מכוסה ונקווה שיהיה טעים...
חייבת את עזרתכם בדחיפותאסור להתייאש

לפני החגים הקפאתי בצק של חלות קלועות. עכשיו הוצאתי מהמקפיא ואני רוצה שיתפחו קצת, אבל הן קרות ממש ועדיין לא הפשירו לגמרי..

ישלכם רעיון איך אפשר לגרום להם לתפוח??

תודה מראש

שבת שלום וחודש טוב

 

פשוט לחכות שיפשירו ....טאבולה ראסה
אם אני אשים אותם בתנור עם קערת מים, זה יעזור אואסור להתייאש

שחלות יאפו?

ממש צריכה את עזרתכם, החלות צריכות להיות מוכנות לפני שאני יוצאת מהבית..!!

פעם שמתי חלות קלועות מהמקפיא נתצי לזהרות22
לתפוח מעט.. חשבתי שהייתר ייתפח בתנור.
אבל לא תפחו כ"כ.
אז הפקתי לקח שכן לתת לתפוח עד למצב שזה נמצא בטמפרטורת החדר ואז להכניס לתנור.
תפעילי את התנור על חום נמוך ושימי את החלות על דלתמקום בעולם

התתנור .. יזרז מעט..

מה שבסוף עשיתי-אסור להתייאש

הדלקתי את התנור ושמתי קערה עם מים בפנים

ואחרי כמה זמן, כשהתנור היה חם כיביתי אותו והכנסתי את החלות..

אחרי שעה הדלקתי את התנור (עם המים עדיין בפנים)

והם תפחו יפה והן כבר מוכנות!!

מסניפה את הריח המושלם שמפוזר בכל הבית...

מממ. שמחה בשבילך.לב אמיץאחרונה

מחבת פסיםרוניתיקו

אשמח לרעיונות ולמתכונים למחבת פסים חדשה שקניתי חוץ מחזה עוף

סטייקים, פרגיות, ירקות קלוייםחילזון 123
סלומוןמשיח עכשיו!אחרונה

מחפשת רעיונות לאוכל לפעולת פתיחה לגדולות..בהרניסטי"ת


פיתות עם סלטים...קרקרים עם ממרחים...יאיר השמשאחרונה
רעיונות לדברים שאפשר להכין בגג שעה,~א.ל

ויוצא טוב?? עבור אורחים שמפתיעים...

פאי תפוחים ממש טעים הולך?אסור להתייאש

 

 

אשמח לשמוע מתכון מנוסה, תודה!~א.ל
הרגע הכנתי אותו ויצא מושלם!! המתכון בפנים..אסור להתייאשאחרונה

מילוי:

6-8 תפוחים קלופים וחתוכים
4\3 כוס סוכר
1 כף מיץלימון
2 כפות קמח
2\1 כפיתקינמון
לתת לתפוחים לשבת כמה דקות או לשים במירקוגל לחמש דקות (חוסך זמן באפייה אח"כ),בינתיים מכינים את הבצקים..
 
 
בצק תחתית:
1 כף מים קרים
2\1 חבילת מרגרינה
2\1 כוס סוכר
1 ביצה
2 כוסות קמח
2\1 כפית וניל
 
בצק למעלה:
2\1חבילת מרגרינה
2\1 כוס סוכר
3\2 כוס קמח
ב"הצלחה רבה ובתיאבון.. שבת שלום וחודש טוב
במה אפשר לקרוץ עיגולים בקוטר של 3 ס"מ בערך?~א.ל
פקק של םריגת וכאלה נראה לי...ת.מ.
כוסיות של יין...פלפלתי

איזה כוסית מהמשחקים של הילדיםחילזון 123

גליל ריק של נייר מגבת

בקבוק מי עדן קטן שחתכו אותו באמצע

איזה חמודות! תודה. הסתדרתי~א.ל
הערב השתמשתי בפח של נרון. יצא מעולה ט'
חח לייק על הרעיון! משיח נאו בפומ!
ומה אתן מכינות שם? שתפו אותי.משיח נאו בפומ!
מחפשת רעיון לעוגה/ עוגיות מעניינות לשבת..
אתן??~א.לאחרונה
מנסה לחשב האם יותר זול לאפות לחמניות או לקנות לחםטאבולה ראסה
א. מישהו יודע כמה פרוסות לחם יש בכיכר?
ב. אם אני מכינה את הלחמניות מקמח מלא- יוצא לי כ20 לחמניות (אני מתאימה אותן לילדים- שיהיו לא תפוחות מידי כדי שיואכלו אותם בקלות...) והקמח המלא עולה לי 10 שח... זה עדיין יוצא שווה (חוץ מהבריאות שזה בטוח יותר בריא...)

האמת שיש לי אופה לחם אבל הילדים לא כל כך אוהבים את מה שיוצא ממנו ובשביל להשתמש בו סדיר אני צריכה לקנות פורס לחם כי אני תמיד מסתבכת עם זה... ועכשיו אני רק מחפשת לצמצם, לא להשקיע...
הכי זול לקנות לחם לא פרוסיוני
גם יותר זול בלפחות 2 שקל וגם מתעצלים לחתוך אותו אז אוכלים פחות או שפשוט בגלל שחותכים פרוסות יותר עבות אז זה נראה יותר הרבה אז זה יותר משביע.

זה מנסיון של רווק, לא יודע איך זה במשפחה עם ילדים...
במכולת פה הלחם השחור פרוס בערב במבצע הרבה פעמים...ת.מ.
נראה לי 3 ב10...
אולי שווה לך לחפש מקום כזה באיזורך ולקנות ולהקפיא כל פעם...
לגבי השאלה שלך ממש אין לי מושג...
נראה לי שלחם לא פרוס זול יותרמינימאוס2

ואם יש לכם מכונה כמו אצלינו- אז נהדר

אני חושבת שזה יוצא די שווה מבחינת מחיר~א.ל

לחם שאנו מכינים מורכב מרכיבים זולים, וב"ה הוא הכי נצרך - בסיסי וחיוני ..קורץ 

אם בכ"ז את רוצה להשקיע בלחם קנוי- עדיף באמת את זה שלא פרוס ולחתוך במכונה

שימי לב שלחם פרוס נשמר יותר זמן מלחם שאינו כזה וזה רק מראה את טיבו האמיתי מבחינה בריאותית..

עונה לכם-טאבולה ראסה
במכולת אין פורס לחם,
וקשה לי להגיע בקביעות לסופר המרוחק כדי לפרוס אז אני קונה פרוס (זה כמעט פי2 במחיר!)


עכשיו אני חושבת אולי להכין את זה מקמח לבן לילדים ואז זה באמת יצא שווה...
(אני לא אוכלת לחם קמח לבן בכלל. בתסכל אותי לאכול שתי סנדוויצים ולא לשבוע. אז אני נשארת מראש רעבה )
קמח מלא יותר טוב, זה בטוח.הקולה טובה

אנחנו קונים רק קמח מלא, אז בעיני ההשואה בין לחם שנגמר תוך יומיים ועולה בין 10 (אם יש מבצע מטורף) ל15 לבין לחמניות שעולות פחות- ברור שלחמניות

 

מצד שני- אנחנו פשוט קונים פיתות קמח מלא בשוק, 50 פיתות ב25 ש"ח- ומקפיאים. 

אז זה יותר זול.. 

 

 

בעיני השאלה היא לא רק המחיר, אלאבוזי נוזי

גם הטעם. וביתי- הכי הכי הכי טעים, גם אם לבן, גם אם מלא.

יש לי מתכון נהדר וזול( בלי ביצים):

1 ק"ג קמח ( מלא או לבן)

2 כפות שמרים,

כף מלח גדושה

1/3 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

2 כוסות מים.

 

לשים, מתפיחים,יוצא מהמם!!

 

ותמיד עדיף ביתי על קנוי מבחינת עלות.

אמנם במוצרי בסיס כמו לחם לבן זה כמעט משתווה, אבל שוב- הטעם... הבריאות...

אין מה להשוות.

 

את מכינה מזה לחמניות?באג2000

כמה בערך זה יוצא? לא אופה בדכ וקשה לי להעריך את התצאה מתוך הכמויות של החומרים.. 

פיתות בגודל רגיל?שירה..!
אשמח לדעת איפה בדיוק בשוק. תודה
אצל חבה, בשוק בירושלים.הקולה טובה

(יש גם בקלדרון, אבל אני מעדיפה את של חבה..)

אם קונים כמות גדולה- הם עושים הנחה.

 

פיתות רגילות ממש בסגירהבאג2000

יש אצלם גם 30 ב10.. סביבות 20:30~

תודה, ועוד שאלה-שירה..!אחרונה
בחבה שעל יפו זה אותם מחירים כמו בתוך השוק עצמו?
שני טיפיםשחר245

א. אנחנו היינו משתמשים באופה לחם בתוכנית שמכינה בצק ואז עוצרים אותו ומחלקים ללחמניות קטנות ושמים בתנור. פותר את בעית הפריסה והרתיעה של הילדים.

ב. כל מתכון ביתי של בצק משתפר פלאים עם לשים את כל החומרים בלי השמן כמה דקות, אחר כך מוסיפים את השמן ולשים עוד כמה דקות. זה מדהים כמה שזה משפר את הטעם. בהצלחה.

אני בעד הבריאשרבוב
מצאנו לחם ב10 שח 700 גרם שהוא ממש כמו ביתי בלי חומרים קמח שיפון וחיטה
באושר עד
של מאפית פולנסקי.

וגם אנחנו קונים לחם של ברמן קמח מלא או דגנית שזה עולה 11-12.5 שח
יכול להיות שזה עדיין כמו מחיר ביתי
(למרות שזה לחמים פחות בריאים כי יש בהם מלא חומרים)

ואני משיגה קמח מלא ב6.5!
באיזה מכירה
ועדיין זה יחסית יקר לאפות בבית מבחינת תנור
וגם לא תמיד יש זמן
ואני ממש צפונקת מבחינת טריות בלחם ביצי אחרי יום זה כבר פחות טעים
ולגבי האופה לחםשרבוב
אני משתמשת בו רק לבצק
יש תוכנית שרק עושה בצק
ואז אם אני אופה במילא זה לא הרבה התיסקות רק לשים קמח וחומרים באופה לחם
ואח"כ אני שמה הכל בתבנית אינגליש קיק
ויש,לי כיכר.


ובעצם כשחושבים על זה ברור שיותר זול לאפות למרות שהקמח עולה 10 פלוס התנור
כי כיכר של 750 גרם זה בעצם חצי קילו קמח!
מתכון פשוט לניוקי..?נערת טבע

תודה~!

מוקרם , עגבניות, ירקותברוקולי
ממ..נערת טבע

אני מחפשת אם יש למישהו מתכון להכנת הניוקי עצמוקורץ

עד כמה שידוע לי זה לא הולך ביחד עם פשוט...ת.מ.
חפשי ביוטיובכוכב לכת
יש שם המון סרטוני הדגמה להכנת ניוקי

ואזהרה מנסיון אישי- זה מלכלך , והרבה! במיוחד בפעם הראשונה
זה לא כזה מסובך. אז ככה:כמו הלבנה

5 תפוחי אדמה בינוניים -לבשל ברתיחה עדינה כשהם קלופים וחתוכים לרבעים.

כשהם מוכנים, אבל לא מתחילים להתפורר, מועכים בעודם חים ומוסיפים:

ביצה

חצי כוס קורנפלור

חצי כוס קמח 

ולשים לבצק נוח.

ואז:

אם את עושה אחד אחד בידיים, צריך לעבוד על משטח מקומח מאד עם בצק נוח (אז אפשר להוסיף קצת כל קמח אם חסר).

אני עושה בדר"כ עם שקית זיוף ישר לתוך הסיר (נקרא ניוקי פריזאי) וחותכת עם סכין בין אחד לשני.

 

בכל אופן- מבשלים במים רותחים מומלחים.

הניוקי צף ולאחר מכן משאירים אותו עוד דקה וחצי שתיים בתוך המים.

לא להבהל, רק אחרי שהוא נח טיפה הוא מתמצק.

זהו.

אף פעם לא אכלתי,רוני בלילה

מה מתאים עם זה? רוטב? בתוך מרק?

אוכלים את זה עם רוטב כזה...כמו רטבים של פסטה...ת.מ.
האמת שבסוף הכנתי עוד לפני שראיתי את המתכון פה..נערת טבעאחרונה

לפי מתכון אחר שמצאתי ברחבי ה אינטרנט.

יצא חביב. קצת דחוס..יותר כמו קרעפלךחצי חיוך

עוגה יפה שהכנתי..ה"ח



וואו! יפהפה ומושקע!כוכב לכת

כשרון של ממש.

נראה ממש טוב! תולעת השני

אני מקווה שהעוגה הייתה טעימה כמו שהיא נראית!

מקסים ממשמשיח עכשיו!

ומי המאושר שלכבודו יש עוגה כזו מוקפדת ויפה?~א.ל
חייבת להשוויץ, מתכוון לגלידת לוטוס:רגילה,כמו כולם

4 חלבונים

1 ריץ' 

1 כף אינסטנט פודינג

1.5 כף ממרח לוטוס

 

מקציפים את הביצים, ומוסיפים את הריץ והפודינג.

לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את ממרח הלוטוס.

 

מפוררים עוגיות לוטוס בתחתית כוסות אישיות.

מזלפים מעל את הגלידה, ומפוררים עוד עוגיות למעלה.

 

מגישים קפוא

והרי לכם גלידות שהכנתי בעצמי: :

 

 

*בננית*

הלוואי שאמצא זמן לנסות נראה טוב ליקוק

זה פשוט מהמם!נדנדה כתומה.
אני דורשת משלוח!!

והצילום גם איכותי..
העיצוב מקסים, איך הטעם?משיח עכשיו!

אגדי!! מוזמנות לבוא לטעום!!רגילה,כמו כולם
וואו!יוניאחרונה

הגלידה, כמה שהיא טעימה, נגמרת אחרי 3-4 כפיות (וליקוקליקוק

התמונה פשוט מדהימה! איכותית ואומנותית, הטעם שלה לא נגמר.. 

כבוד!! 

מה אפשר לעשות עם שאריות של ריצ' מוקצףריבה_אחת

שמחכה כמה ימים במקרר שישתמשו בו?

להוסיף פרי מרוסק,פירורי דוקלד,מה שמתחשק...ת.מ.
ולהפוך את זה למוס/גלידה כזה...
תוספת לשידרוג סלט פירות
תוספת לשוקו/קפה מפנק
לאכול ככה
עלה לי רעיוןריבה_אחתאחרונה

גלידת מייפל עם בסיס של פירורי דובשניות שפעם הכנתי.

 

להקצי את המייפל עם הגלידה/לשפוך מעל/לערבב?

 

תודה!

איך מכינים חמין בטעם "חמיני" חזקבדילמה

שלא יוצא בהיר ותפל ומלא מדי בנוזלים??

שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן

 

 

מהחתונהקורץ

הטמנה טובה ומעט נוזלים מעל גובה התבשיל~א.ל
תודה, אני שמה נוזלים רק עד לכיסוי. ומה זה הטמנהבדילמה

טובה?

כיסו יטוב שלא יברחו הנוזלים בצורת אדים.פלפלתי

נראה לי שתעשי כמו שעשו פעם את הקוגלים..  

עוטפים את שפת הסיר בבצק שאטם את החורים..

את שמה כל הלילה על הפלטה?מקום בעולם

חוץ מזה שלשים את המים ממש עד הכיסוי, דבש או סילאן יתנו לך צבע שחום ולא בהיר..

 

תגידי לנו מה את עושה תמיד ואולי נדע מה יכול לעזור..

ככה-בדילמה

אני שמה עוף וקטניות, קצת שמן, מטגנת קצת

אח"כ שמה מים עד לכיסוי קצת סוכר חום ותבלינים

ואחרי איזה שעה ומשהו (נראה לי) מוסיפה תפוחי אדמה

לפני שבת מוסיפה מים אם לא הכל מכוסה

ושמה על הפלטה מכוסה במגבת

יש בזה אלף משתנים:לב אמיץ

עד כמה הפלטה חמה? של אמא שלי שורפת ולכן מספיק לכסות את החמין במגבת קלה.

שלנו - כנראה שגופי החימום התגלשו לכיוון מרכז הפלטה - אז אני מקפידה להציב את סיר החמים בדיוק מעליהם ומכסה בשמיכת תינוק עבה מכניסת שבת, ולפני שאני פורשת לשינה אני מחליפה למגבת קלה.

 

לסמיכות: קטניות מפרישות חומר מסמיך והן "שותות" מים כל עוד הן מתבשלות. לכן בבישול של כשעה כמו שלך המים שאת מוסיפה הם לא עבור הבישול אלא כדי שהתבשיל לא יתייבש ויצטמק בחום הפלטה - זאת נקודה שאת צריכה לקחת בחשבון.

 

גם תפ"א מפרישים מעט עמילן, כנראה, שמסמיך מעט.

 

אז היחס בין המרכיבים הוא חשוב לענין הסמיכות.

 

תלוי גם בסיר: אם אני משתמשת בסיר עם מכסה זכוכית שיש בו מוצא לאדים אני מכסה ביותר מים. כדאי גם לא להשתמש בסיר גבוה מדי ששוליו מסתיימים הרבה מעל פני התבשיל. וכן על זה הדרך.

 

אני משתמשת רק במלח, פלפל שחור, הרבה פפריקה מתוקה ושמן זית - זה הכל.  אני חושבת שהפפריקה נותנת גוון חום. ואני שמה בשר - אבל לא נראה לי שיש לזה חשיבות אם עוף או בשר. ושמה גם בטטה שלמה (אחת לפחות - או דלורית) וזה נותן מתיקות וגם תורם לצבע - בטטה מפרישה מעין קרמל.

 

יש כאלה ששמים בסיר קליפת בצל כדי להשחים או תמר-שניים או אפילו מס' ענבים וזה יוצא שחום ומתקתק.

אה - שכחתי - שמה גם איזה חצי בצל פרוס לרצועות.

 

לפי מה שאת מתארת את כנראה מוסיפה הרבה מדי מים. אבל אם את מחליטה לשנות את הסיר או את הכיסוי או את המיקום על הפלטה, תעשי חשבון מחדש.

הרבה הצלחה.

תקשיבי -תות

אני בכלל עושה חמין פרווה, אבל לדעתי הסוד של הצבע הכהה - בלי טיפת סוכר - בצל מטוגן חזק, והרבה פפריקה

(אני מטגנת הרבה בצל על כל תחתית הסיר, שמה תפו"א הרבה בטטות וקטניות בשקית, מתבלת טוב כולל סילאן, מרתיחה ונותנת חצי בישול, מרתיחה לפני שבת ושמה על הפלטה. סיר רגיל בלי מגבות ובלי כלום. אה, וגם כמה שיני שום.

אני לוקחת סוכר ומקרמלת עם שמן עד שהוא ממש שחורפרח-שלג

ואז מוסיפה כוס מים עם שתי כפות פפריקה,

ואז מוסיפה את שאר החומרים.

יוצא כושי, וטעעעים.

תודה, אולי יש יותר מדי מים כי הסיר גדול מדיבדילמה

אני ממש אשמח אם יש מישהו\י שמוכנ\ה פשוט לתת מתכון 

(מדוייק לפרטים)

כי בעצם לא כ"כ ברור מה עושה את זה

אז אם אעשה לפי מתכון שכבר הצליח אולי זה יעזור!

אולי תנסי סיר אחרריבה_אחתאחרונה

היו פעמים שהטשולנט לא הצליח כי החלפתי סיר..

 

ומתכון:

מטגנת בצל עם בשר מס' 8 עד שהבשר נאטם מוסיפה קטניות (שעועית חיטה גריסים ולםעמים גם קצת חומוס), תבלינים (פפריקה, מלח, פלפל, מעט כורכום, תמרים/סילאן/דבש), תפו''א ובטטה אחת, מים שמכסים ומבשלים שעתיים.
לפני שבת מרתיחה שוב, המים כבר לא מכסים את כל התבשיל (שלושה ס''מ בערך מתחת לקו).

פעם הייתי מוסיפה גם שקית תה שהוסיפה צבע וטעם.

מכסים במגבת עבה ומתפללים בכוונה.

בכל מקרה, אין נוסחת פלא, ה תלוי בעיקר בסיר ובמיקום שלו על הפלטה.

 

בהצלחה!

ספרי איך יצא ;)

להוסיף סילאן...אנונימית בוגרת

חשוב שהסיר יהיה מכוסה ולמצוא את המיקום הנכון על הפלטה. 

שמה: בצל מטוגן,  שעועית חומה, גרונות הודו,חיטה,  ראש שום שלם, תפוחי אדמה, 

תבלינים: עלי דפנה, פלפל, מלח, כמון, פפריקה וסילאן.

יאמי...

והכי חשוב- להגיד "יהי רצון לפני"...

^^^עדינדוש
אני מטגנת בצל מטוגן עד שהוא ממש שחום ומוסיפה סילאן לבצל ומטגנת מעט יחד עם העוף/בשר ורק אחר כך מוסיפה קטניות שום ותפו"א ומים. את התבלינים אני מוסיפה לאחר שעה בערך שהכל התבשל יחד.
אני שמעתי שעוזר שהסיר יהיה בגודל החמין ולא גדול מדי.
יותר שמן..אורין
חמין שמצליחאריאל וגלית

מומלץ להרתיח את כל הקטניות עם יתר מרכיבי החמין בתחילה ..

להוסיף לפני הנחה על הפלטה עד גובה החמין

כך שבמהלך השבת הם לא יספגו את המים שנותרו 

סילאן מכההפודינג111
התבלין המרכזי - כורכום!גוונא

וזה אחרי הרבה שבתות של ניסוי וטעייה. יוצא ממש דבש. ואגב, הכורכום הוא אחד התבלינים הבריאים ביותר.

 

בשלב ראשון מרתיחים מים (כמות של חמישית גובה הסיר), ומוסיפים שמן בכמות שתיצור שכבת כיסוי מעל למים (לא הרבה מדי)  שמטרתה הנוספת לוודא שגם אם ייגמרו המים זה לא יישרף (אבל גם שנשרף זה יוצא טעים מאוד בעיניי), כורכום (בנדיבות-כף גדושה), כף פפריקה (מעורבבת חריפה ומתוקה), חצי כף מלח, חצי כף פלפל שחור, חצי כפית כמון.

 

בשלב השני אני מוסיף את הבשרים (אנחנו בד"כ מכינים קציצות בשר מתובלות מעורבות באורז), מעליהם תפו"א, מעליהם ביצים. בסיום אני מפזר חומוס מושרה. 

 

חשוב לערות את הנוזל בסיר על כלל המרכיבים עם כף במהלך הבישול.

 

מבשלים כ-3/4 שעה על אש בינונית.

 

מניחים על הפלטה עם כיסוי. ולמחרת מתענגים!

 

 

מענין הכורכום. ננסה בלנ"ד.לב אמיץ

הרבה כורכום? לא ייצא חמין צהוב? מירי ט.
הפפריקה מאזנת את הצבע לכתוםגוונא

ואגב, בלי מרק עוף (שהוא מסוג הדברים שלא נכנס אלינו למטבח כלל).

ברור!לב אמיץ

לשים על הפלטה משישי בבוקראימל'ה

סבתא שלי היתה שמה מחמישי בלילה (חמין מרוקאי שווה)

 

חחחחחוווווייייגגגג'''!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11חיחי...
מתכון בדוק סוף הדרך - חייבים לנסותmanush

מי שרוצה מתכון מנצח, צריך להבין שהצלחת החמין תלויה בהמון דברים:

1. חומרים טובים.

2. שלבים נכונים.

3. חימום נכון.

 

אז ככה: ל-6 נפשות:

חומרים: 3 בצלים (1 גדול ו2 קטנים), שמן לטיגון (חצי ס"מ תחתית), 4 תפו"א, 2 בטטה, ביצים מבושלות מראש ל-5 ד' (לחיטוי), 5-6 שיני שום מחוברות, כף גדולה של רסק, כף גדולה סילאן, קטניות מושרות במים כשעתיים (כוס שעועית, חצי כוס חיטה, חצי כוס גריסים) מלח, פלפל, טימין (יבש), מים כמובן (מורתחים).

והכי חשוב: בשר מס' 5 (כ-800 ג' - חצי נתח גדול) אם לא- מס' 8 טרי, אם  לא - מופשר.

תוספות רשות: קישקע (קונים), קציצת חמין (מכינים מבשר טחון,תמרים וסולת).

 

ההכנה:

לזלף מעט שמן זית על הבשר, מלח, פלפל וטימין ולעסות כדקה.

לחמם שמן בסיר גדול, לטגן את הבצל בגדול קצוץ. לאחר שהבצל טוגן להניח את הנתח על הבצל ולטגן מכל הכיוונים (עד שהבשר "נסגר"). במהלך הטיגון לפזר את הטימין.

מנמיכים את האש. מסדרים יפה בפנים את תפו"א, בטטה, קטניות. מוסיפים את המים המורתחים (חשוב לרכות הבשר, מים קרים מכווצים אותו), כף רסק, סילאן ולמעלה את הביצים. במידה ורצינו - גם קישקע.

להשלים מים קצת מעל כיסוי ולבשל על אש נמוכה כשעתיים.

במידה ומדובר בחמין עוף מספיקה שעה.

 

לאחר הבישול: על הפלטה בסיר סגור לגמרי. אפשר גם להניח מגבת על המכסה. ולא לפתוח עד הבוקר!

לכבוד שבת קודש!

 

שבת שלום ובתיאבון. 

 

 

 

 

 

רק שלדעתי כדאי לבשל מעט את השעועית..מקום בעולם

לרוב היא קשה יותר מהגריסים והחיטה וזה קצת מציק לפעמים..חצי חיוך

רעיונות לתוספות "עמידות"- יש?קצת xחרת

 

 

מחפשת רעיונות מה להכין כתוספות לשבת, כאלה שנשארות טריות וטעימות גם בבוקר,

חמין- אנחנו לא אוכלים,

אורז על סוגיו- נוטה להתייבש,

ת"א בתנור- אחלה, אבל רוצה לגוון.

 

מה עוד אפשר? עדיף פרווה...

 

 

יש לך שירשור על איטריות אורזלב אמיץ

זה יכול להוות פתרון.

 

וכמובן פשטידות, קיגל וכו.

 

ואנחנו מחממים שוב אורז כי זה מה שהילדים אוהבים. אבל אני מחממת בכל סעודה כמות בנפרד בכלי חרס בעל תחתית עבה. ככה זה לא מתייבש. אפילו את האורז של ליל שבת אני לא מחממת : מבשלת אותו טרי, דקות לפני שבת והוא נשמר חם עד הסעודה.

 

שבת שלום.

אנטיפסטי, גלילות חציל, בטטותמעיין חתום
פשטידות?? נשמר מעולה+mp8אחרונה
למה כל מה שמלא יותר יקר?בת 30

הרי הייצור שלו מצריך פחות עבודה. אורז מלא לא צריך לקלף, למשל. וכנ"ל עם חיטה לקמח.

אז למה זה יותר יקר?

שאלה שמטרידה אותי שנים...

היצע וביקוש. כוחות שוק.לב אמיץ

וגם מיתוג.

לא מבינה גדולה בזה אבל-

אין לזה קשר עם הערך הכלכלי האמיתי של המוצר.

יש לזה קשר לזה שאלו מוצרים שנרכשים פחות ופסי הייצור שלהם מצומצמים. כך לעניות דעתי.

^^^ ונראה לי גם להגבלת מחירים על מוצרי יסוד בחוקחיה רוז

הלחם הלבן הבסיסי הוא מוצר תחת פיקוח ואין אפשרות להפקיע את מחירו. המלא לא...

וזה יוצר "מיתוג" למלא כיקר יותר.

כי אין להם סבסוד מהמדינהזמר הפלוגות

בניגוד ללחם רגיל, חלב וחמאה שהם מחיר בפיקוח ממשלתי

בעבר הלחם המלא היה לעניים בלבדכלנית1

ה"מדינה" שלנו רואה בלחם המלא מאכל לעשירים בלבד, כך גם לגבי הקמח. וחבל.

 

אולי תתחילי לארגן את מחאת הקמח, כמו המחאה שהתארגנה להורדת הקמח בלי גלוטן?

קדימה!! מחאת הקמח!! (אבל אין לי פייסבוק...)בת 30

אולי אם היה קצת שכל למי שמחליט על הסבסודים- היו מסבסדים אוכל בריא יותר וככה חוסכים הרבה כסף בתחומי הבריאות האחרים.

מצד שני- אולי יש בזה אינטרס של חברות התרופות ומייצרי הסיבים התזונתיים למיניהם?

 

לא יודעת...בינתיים נמשיך להשתמש במוצרים מלאים, ולא ניכנע למסבסדים..

אני בעד!!!!! יאלה? ביחד?חיה רוז

בטוח יש גם אינטרסים

 

^ מצטרפתברוקולי


הווצאפ פופולרי יותר בימינו 95200
גם אין לי ואצאפ. מודה באשמה. שמישהו אחר יארגן אתבת 30

מחאת הקמח הגדולה בישארל.

אני איתך! (עם המחאה)שוקולד לבן

זה בהחלט נובע מאינטרסים, אבל עדין מותר למחות על זה חצי חיוך

גם אני!95200

נ. ב. העולם כולו בנוי על אינטרסים ...
^^ דנתי בזה עם רב העיר שלנו בכיתה ז' ובסוף הוא הסכים איתי.
אז ...
גם אני!!ג'נדס
באופן כללי נהיה יותר זולשרבוב
יש,דברים שלפני שנים בודדות היה אפשר להשיג רק בחנות טבע והיום יש בכל סופר
לגמרי!חיה רוז

שינוי אדיר לטובה בזמינות של מצרכים רבים.

אבל למחיר יש עוד דרך ארוכה לעבור...

 

אז אם כולן פה בעד מחאה, יאלה...

בעצם, בשביל זה צריך לא לקנות את המוצרים זמן מסוים. אז מה? נאכל קמח לבן בינתיים? חושב

נאכל רק קמח כוסמין...בת 30
מממ... יש מצב...חיה רוזאחרונה

נהרהר בנושא.

 

עם לחמניות כוסמין אני מסודרת. יש לי אחלה.

 

שאר אוכלין.... לוידת

מתכונים ללחמניות / חלות מנצחות.. יש?שונמית
שיהיו רכות וטעימות...
יש!!רות22
כל הסוד הוא ללוש 10 דקות לפחות. ידני.
במכשיר אולי 8 דקות רק כדי לקבל עיסת בצק מגובשת...

אופן ההכנה :
2 קילו קמח ( אני עושה קילו קמח לבן וקילו קמח מלא)
4 כפות שמרים ומערבבת לתוך הקמח
1 כוס סוכר חד פעמי ומערבבת לתוך הקמח
2 כפות מלח ומערבבת לתוך הקמח
5 כוסות חדפעמי מים פושרים שופכת ברציפות ומתחילה עירבוב ובמהלך הלישה מוסיפה מתחת לעיסת הבצק עוד כוס מים ולשה.
ומוסיפה עוד חצי כוס ולשה.
זה יכול להגיע למצב דביק וגבישי.. להוסיף מעט שמן וללוש עד שתקבלי בצק מגובש וחלק אני מוסיפה עוד חצי כוס חד פעמי ולשה עד לקבלת בצק ממש רך וכדורי ומאוחד ואז שמה שמן ומעסה שהשמן יכנס לתוך הבצק.
ברגע שאני לוחצת על הבצק והוא חוזר חזרה אני יודעת שהגעתי לתוצאה הנכונה.

ואז נותנת מנוחה.

יש לי ביטוב סרטון איך אני עושה חלות ואת תהליך הבצק.
כיום לדעתי החלות יוצאות לי יותר מקצועיות ממה שמופיע לי בסרטון.

אני אנסה לשלוח כאן אם לא יעלה אכתוב את השם שלי כציד נכנסים לשם.

בהצלחה! ק
תנסי כאן אם לא עלה אשלח לך בדרך אחרת.רות22
תודה רבה!שונמית
אני לשה 10 דק' במיקסראיזו נחמה

המבחן לבצק צריך להיות מבחן הנייר. 

 

מותחים חתיכה מן הבצק עד שהוא נהיה דקיק כנייר. אם הוא מצליח להימתח בלי להיקרע סימן שרשת הגלוטן התפתחה כראוי והבצק מוכן.

 

מניסיוני הבצק מוכן לפי המבחן זה רק לאחר כ10 דק' לישה במיקסר. לישה ביד אורכת זמן הרבה יותר ארוך כמובן.

 

אגב, עם הניסיון לומדים כבר ממראה הבצק אם הוא מוכן או לא. הגלוטן הוא סוג של חלבון וכשהוא מפותח כראוי, הבצק נהיה מבריק מעט ומעט יותר דביק משהיה קודם לכן.

 

(לדוגמה הבצק ההפוך לבצק שמרים- בצק פריך הוא פירורי במראה מט... כי בו דוקא אסור לתת לגלוטן להתפתח)

איזו נחמה לימדת אותי גם... תודה!!רות22
תודה על הטיפים, אבל איפה השמן?כלנית1
כלנית שאלת אותי?!רות22
אם כן, השמן הוא בסוף אחרי הלישה עם המים והקמח.
שזה נהפך לבצק כדורי אני מוסיפה שמן לפי הצטרך. כמעט 3/4 כוס שמן חדפעמי
מתכון שמישהי פה פעם נתנה לי-יורבית

וכבר 3 שנים הוא איתי...

דורש קצת השקעה אבל שווה את זה. (וגם אין את השלב המעצבן של תחילת הלישה. במתכון הזה הלישה היא רק כשהבצק כבר נוח.)

 

חלות לשבת קודש מתכון מעולה מעולה מעולה!

 

לבצק:
2 כפות גדושות שמרים יבשים 
2 כוסות מים חמימים
1 קילו קמח 
3 ביצים

3/4 כוס סוכר 
1 כפית מלח 
1/2 כוס שמן רגיל 
כף קמח 

למריחה מעל:
1 ביצה

כפית סוכר

קומץ מלח 

שומשום

 



שלב ראשון:
לערבב בקערה גדולה שמרים עם כוס וחצי (לא את כל שתי הכוסות) מים.
לתת לתפוח כעשר דקות.

שלב שני:
להוסיף לקערה 2 כוסות (בלבד) קמח.
לערבב עם כף עץ. לכסות עם ניילון נצמד את הקערה (לא צמוד לבצק, אלא את פי הקערה).
לתת לתפוח 30-90 דקות, ואם יותר עוד יותר טוב.

שלב שלישי:
לערבב עם כף עץ. להוסיף את חצי כוס המים הנותר, את הביצים, הסוכר, המלח והשמן, ולערבב עם כף עץ. להוסיף 5 כוסות (בלבד) קמח, ולערבב עם כף עץ. תצא עיסה גושית ודביקה- לא לגעת בידיים בשלב זה.
לכסות עם מגבת מטבח שמרטיבים אותה וסוחטים היטב. 
להתפיח עשרים דקות ואפשר גם קצת יותר.

שלב רביעי:
להתחיל ללוש תוך כדי הוספת כוס הקמח הנותרת, או יותר או פחות, לפי הצורך. ללוש כעשר דקות עד שנוצר בצק אלסטי וגמיש.
לשמן קערה, לשים את הבצק בקערה, ולסובב אותו כך שהוא יצא משומן בכל הצדדים. לכסות שוב עם המגבת הלחה, ולשים להתפחה של כ-45 דקות או עד שהנפח מוכפל.

שלב חמישי:
לעשות צורות של חלות או לחמניות. לסדר על תבניות עם נייר אפייה.
למרוח כבר עכשיו בתערובת הביצה, ולפזר אם רוצים שומשום פרג או משהו אחר.
לשים את התבנית כולה בתוך שקית גדולה כמו שקית זבל. להתפיח עוד 45 דקות ובינתיים לחמם את התנור ל-190.

לשים את התבנית בתנור ומיד להוריד את החום ל-180. 

לאפות כ-20 דקות ללחמניות, 30 דקות לחלות.

שאלות לגביי מתכונך :רות22
שמרים כוונתך במתכון על כוסות?
הרי כתבת במצרכים על כפות..

לא הבנתי אותך..

ובמצרכים כתבת 1 קילו קמח
ולבסוף כף קמח מז"א?
שמרים בכפות, ודאי..יורבית

כתוב לערבב אותם עם כוס וחצי של מים.

ושכחתי לציין - אפשר במקום זה קובייה אחת / שקית אחת של 'שמרית'.

הכף בסוף - בשביל הכנת הצורות, לפעמים צריך תוספת קמח. מניחה שלזה כותבת המתכון התכוונה.

הוראות למתכון דומה מהאריזה של שמריתכלנית1

הכנתי חלות מהמתכון הזה בדיוק כמו שמופיע על השקית של שמרית. והשארתי מעט מהביצה למריחה והוספתי את השאר לבצק. יצאו חלות טעימות. אם את רוצה הוראות יותר פשוטות, לפי "שמרית":

אופן ההכנה:

1. מכניסים לתוך קערה קמח, משפר לאפיה, שמרית, סוכר, מלח, שמן וביצים. לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות.
2. משהים בכלי מכוסה ל 15 דקות בלבד (במידה ולא השתמשת במשפר לאפייה ביתית של "שמרית" יש לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח).
3. מחלקים את הבצק חלה ל 2 כדורים שווים, מחלקים כל כדור ל 3 חלקים יוצרים רצועות וקולעים מכל כדור (בעזרת שלוש הצמות) חלה . מניחים בתבנית שטוחה עם נייר אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת נפח החלה.
4. מורחים כל חלה בביצה טרופה בוזקים שומשום או פרג ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
כ- דקות35  עד שהחלות זהובות

כן!כמו הלבנה

אז דבר ראשון קמח יצהר!

 

ולמתכון:

 לשים בקערה 1 קילו קמח.

לעשות גומחה ולשים בתוכה 5 כפות סוכר (או פחות או יותר, לפי הטעם) ושתי כפות שמרים.

מעליהם, לשים 3/4 כוס מים פושרים.

 

להמתין 10 דקות (זה ממש עושה את הטעם!)

 

בצד, (מחוץ לגומחה) לשים ביצה וכף גדושה מלח.

 

להוסיף 2-3.5 כוסות מים וללוש.

 

אפשר להוסיף שמן אחרי הלישה הראשונה, אבל יוצא מעולה ממש גם בלי.(כך במתכון המקורי)

 

 

 

 

בבקשה-בין השורותאחרונה

 

מתכון של חיפה חיפה מיוטיוב:

 

המצרכים ל-2 חלות/ חלה גדולה/ 20 לחמניות: 
1 קילו קמח לבן רגיל (לא תופח)
1 שקית שמרית (50 ג' שמרים טריים) או קוביית שמרית.
1/4 כוס סוכר (לחלה מתוקה-3/4 כוס)
2 ביצים
עד 2 כוסות מים
1/2 כוס שמן
1 כף מלח

ביצה טרופה לזיגוג

כף מים
שומשום /פרג (לא טחון) לקישוט

שלבי ההכנה:
1. שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרית.
2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 12-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה.
3. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה.
5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-45 דק' להכפלת הנפח.
6. מברישים בעדינות בביצה טרופה מהולה בכף מים, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 175 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה.

לחלה חגיגית במיוחד :קולעים מ-5 רצועות באופן הבא: ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5, צובטים יחד בקצה העליון ואז: מעבירים את 1 מעל 3 מעבירים את 2 מעל 3 מעבירים את 5 מעל 2 וחו"ח.

לא בטוחים שהבצק תפח מספיק?
הפתרון: מבחן האצבע- לוחצים בעדינות עם קצה האצבע על הבצק, אם השקע מצטמצם באיטיות, הבצק מוכן לאפייה. במידה והוא "קופצני", יש לתת לו לתפוח עוד.

לא ככ קשור אבל -משיח נאו בפומ!
איך מנקים סיר שהתחתית שלו שרופה ממש?

ניסיתי עם מים חמים וסבון וזה עדיין לא מספיק.

תודה.
יש מוצר נפלא שנקרא ברזליתמינימאוס2
תודה..משיח נאו בפומ!
התכוונתי לשאול אין אפשר להמיס קודם את הלכלוך..

אמרו לי להרתיח בסיר מים עם אבקת כביסה. ננסה.
אכן מים ואבקת כביסההיושבת בגנים
^^עובד מעולה. אבל אפילו יותר טוב זה אסטוניש. הכחולט'
^^ זה מה שבאתי להציעברוקולי
תרססי פשוט סנט מוריץכמו הלבנה
תנסיכיבשה
להרתיח מיץ לימון בסיר אחכ זה יורד מהר
תודה לכולכן משיח נאו בפומ!אחרונה