שרשור חדש
לא ככ קשור אבל -משיח נאו בפומ!
איך מנקים סיר שהתחתית שלו שרופה ממש?

ניסיתי עם מים חמים וסבון וזה עדיין לא מספיק.

תודה.
יש מוצר נפלא שנקרא ברזליתמינימאוס2
תודה..משיח נאו בפומ!
התכוונתי לשאול אין אפשר להמיס קודם את הלכלוך..

אמרו לי להרתיח בסיר מים עם אבקת כביסה. ננסה.
אכן מים ואבקת כביסההיושבת בגנים
^^עובד מעולה. אבל אפילו יותר טוב זה אסטוניש. הכחולט'
^^ זה מה שבאתי להציעברוקולי
תרססי פשוט סנט מוריץכמו הלבנה
תנסיכיבשה
להרתיח מיץ לימון בסיר אחכ זה יורד מהר
תודה לכולכן משיח נאו בפומ!אחרונה
שלום. מקווה שזה מקום מתאים..ג'ינג'ית מנמשת

משהו מכיר במקרה את המסעדה החלבית "בשערייך"?

זו מסעדה ברובע.

אשמח לשמוע חוות דעת.

תודה

אני רק יודעת שיש שם הכשר טוב..כמו הלבנהאחרונה

אם תדעי משהו נשמח שתשתפי

"אז מה אבשל הפעם לארוחת צהריים/ערב?"מוריה.ר =)
"איך אהיה יצירתי/ת יותר"?

נמאס משניצלים כל יום עם פירה/פסטה/פתיתים?

גם אתם רוצים לגוון?

מתכונים לאוכל טעים ולא מגי מורכב יתקבלו בברכה.

קדימה!
אתחיל מוריה.ר =)
לגרד תפו"א, בצל, במגרדה דקה.
בטטה, וקישוא ממש משדרגים.
להוסיף פטרוזיליה קצוצה.
ביצים, מלח פלפל ומעט אבקת מרק יוף.

לגבי כמויות, פשוט לפי העין.
את הנוזלים שיוצאים מהבצל להוציא .
ליצור לביבות ולטגן בשמן.
בתאבון!
חותכים חזה עוף לקוביות משרים בשמן ותבליניםמינימאוס2

משחילים על שיפוד ואופים בחום גבוה כמה דקות

מגישים עם פיתות חומוס ירקות טריים

אנחנו בענין קטניות וירקות...בת 30אחרונה

אורז, שעועית ירוקה וסלט

אורז, אפונה וסלט

קוסקוס (מלא..)עם מרק ירקות והרבה חומוס

קוסקוס עם תבשיל עדשים כתומות. וסלט כמובן

מג'דרה וסלט עגבניות עם שום.

פסטה (מלאה..) עם סלט טוב.

אורז עם תבשיל קישואים ועדשים ירוקות.

 

ובפעם היחידה שאוכלים בשרי באמצע השבוע- קציצות שנשארו משבת או חזה עוף עם ירקות לחילופין.

רעיון לאוכל שווה ומשביע?מקום בעולם

רעבה בטייירוף ובא לי להשקיע .. [לא פסטה\ חביתה.. מכל החורים יצא לי אפאטי ]

תפו"א עם דגים\עוף? קציצות כלשיהם? פוקצ'ה?שוקולד לבן

מה הכיוון?

אני הייתי רוצה עכשיו איזה מרק חורפי שווה..משיח נאו בפומ!
מרק תירס סיני של 20 דקות מתאים?כוכב לכת
אם כן אעלה מתכון.

אם לא- אתעצל
כן כן..אני אשמחיאיר השמש
ככהכוכב לכת

קופסת שימורים של תירס עם הנוזלים

3 כוסות מים רותחים

3 כפות קורנפלור מעורבב היטב ב 1/4 כוס מים קרים (אני משתמשת בקמח רגיל רק צריך להקפיד שלא יהיו גושים)

כף רוטב סויה

כפית שמן

3 כפיות אבקת מרק עוף/בצל (לא שווה לוותר עליו)

1/2 1 כפיות סוכר

כפית מלח

ביצה טרופה

 

הוראות-

 

לרסק 1/2 מהתירס בבלנדר, לשפוך את כל התירס לסיר (מרוסק+שלם+נוזלים) להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהביצה ולבשל כרבע שעה ולבחוש מדי פעם.

 

להזליף את הביצה הטרופה תוך כדי ערבוב מהיר, לבשל עוד כ 2 דקות ולכבות.  

הכנתי וכולם ליקקו את השפתים.תודה.אקו"ת
טוסט או פתיתים הכי זריזאוריןאחרונה
אז אני אקדים את יעל ואציע שקשוקהמעיין חתום
או מוקפץ
או מוקרם
אני מקווה בשבילה שהיא אכלה כבר משו..משיח נאו בפומ!
האמת שעוד לא אכלתי מקום בעולם
מרק אני אשמח לפעם אחרת.. הפעם לא :/
שקשוקה אני ממש ממש לא מסמפטת..
וקציצות ועוף.לא בהישג יד
שמישהו יעזור! הבחורה רעבה^_^מעיין חתום
גווווועת. הלוואי ורעבהה.מקום בעולם
עוד אתפצה ואכין חביתה בפעם המי יודע כמה לאחרונה (מת)
אכלת? אני נלחצתי - לא מסוגלת שרעבים בסביבה.לב אמיץ

תכתבי מה יש לך במקרר.

 

מה עם טונה? עם קוביות תפ"א ומלפפון חמוץ חתוך דק וביצה קשה! קשה - לא חביתה!

בסוף באמת הלכתי על טונה.. עם סלט ירקות ותירס .מקום בעולם
תודה לכולן!!
לילה טוב..משיח נאו בפומ!
נרגעתי.לב אמיץ

תודה לכן מקום בעולם
תכיני ציפס... באלי ואין לי כח להכיןת.מ.
ואני אכלתי מלאווח בסוף אחרי מלא התלבטויות ואני עוד רעבה...
אתמול קניתי פיתה ביסיאיר השמש
ושמתי שוקולד עם חמאת בוטנים בטוסט...
לחמניה עם קוטג' ושתי נקניקיות טבעול.לב אמיץ

(מוצר שאנחנו אף פעם לא מחזיקים. היה בזיל הזול ויש בחורים בבין הזמנים בבית).

 

אמא חולה ואין לה כוח לבשל. (ואני האמא  חיוך).

מתכון של קציצותחציל קלוי

יש לי מתכון של קציצות עם בשר בקר. האם ניתן להמיר לעוף טחון? - בעצם לעשות את אותו הדרך במתכון?

מה המתכון?!מינימאוס2
בד"כ כן... הטעם יצא שונה אבל...ת.מ.אחרונה
במידה ונארגן מפגש~א.ל

לנשים בנושא אפייה כלשהי או בישול בתשלום סימלי

האם הנשים כאן יתעניינו בכך? 

 

אותי זה מעניין ויש סיכוי שאגיע אם זה יצא לפועל.בין השורות
יש כזה דבר מתכון לבצק לקרוטונים?שרבוב
לא מלחם!
מתכון שמיועד לקרוטונים
אם תעלי על משהו כזה תגידי לי..פלפלתי

מה עושים במפעל?רות22
בדקת רכיבים?!
לחם ששכחו לשים בו שמרים....אור כחול

קרה פעם לאמא שלי והיא עשתה מזה קרוטונים מעולים...

 

יאא זה נשמע הגיונישרבובאחרונה
כי זה בצק קשה כזה שנהיה פריך בגלל השמן הרב..
וואי זה נראה לי עכשיו עוד יותר מסובך
חח בסוף תחשבו שמרעיבים אותי בבית,מקום בעולם

אבל קמתי הרגע משנ"צ ארוך במיוחד והסופר נסגר מטורלל

ככה שיש  ביצים, קמח, עגבניות, לבן, פסטה, תפו"א, בצל ..

 

אשמח אם תצליחו להרכיב לי משהו לאכול

פנקייקיםכוכב לכת
ניוקי ברוטב עגבניות (אם בא לך להשקיע)
שקשוקה
תפו"א ובצל צלויים
פסטה ברוטב עגבניות
פיצה מבצק עם לבן עם בצל מטוגן למעלה
מרק עגבניות קליל
זה מוצרי יסוד, מתאים להרבה דברים!שוקולד לבן

פסטה ברוטב עגבניות,

חביתה עם צ'יפס,

לביבות או פשטידת תפו"א

תפו"א בצורות שונות 

מרק תפו"א

אשמור לי את כל ההמלצות שלכןןן. אתן מקסימותז!!מקום בעולםאחרונה
בסוף הכנתי נקניקיות עם ביצה..
אכלתי מרק סלק טעים.א"מ...

למישהי יש מתכון? ממש בא לי לנסות להכין!

גם אני אשמח -לב אמיץ

בכל פעם שאני שואלת את אמא שלי על המתכון מבית סבתא היא מתחלחלת ולא מוכנה לענות...

טעמתי אצל חברה, וגם אהבתי.חיה רוז

ומישהי טעמה פעם מרק דגים???

אכלתי אצל רוסים...

מי שאני מספרת לו את זה חוטף בחילה.

אבל היה טעים!

 

כן. אמא שלי יודעת לבשל. אשתדל לשאול.לב אמיץ

גם תוניסאים מכינים מרק דגיםיעל מהדרום
לק"י

וזה הולך מצויין עם לחם/ קוסקוס.
הצילו!!!! (מת)+mp8
אוי לא!! אני לא יודעת לעשות החייאה.....חיה רוז

מישהי? עזרה?

 

תכלס, כל כך גרוע בעינייך?

בסך הכל דג עם רוטב. רק שזה הרבה רוטב....

בעעע מזכיר לי תשליחות... משיח נאו בפומ!
גם בסלט תפו"א הם מכניסים דג..
זה אכן היה בשליחות חיה רוז

אבל עזבי דג...

השמן, אוי השמן

כל אוכל היה מרק. כי הכל היה שמן מסביב

איך נראיתי בסוף..

חושב

חח..משיח נאו בפומ!

כשחזרתי לארץ הייתי צריכה להצר את כל החצאיות שתפרתי שם..

חיה רוז

העיקר שרזית בחזרה...

אין לי את המתכון האמיתיחילזון 123

אבל כמה פעמים בישלתי מרק ירקות (גזר\תפו"א\בצל וכו') והוספתי גם סלק והיה טעים מאד לדעתי.

המרק סלק הרוסי נקרא בורשט או "חמיצה" בעברית-

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%A6%D7%94

אז אפשר למצוא מתכונים ברשת די בקלות.

תודה .נכון. בורשט.לב אמיץ


סלק מבושל או חי?בת 500
לא נראה לי שזה היה בורשט, המרקם היה יותר סמיך..א"מ...


אז זה בורש עם הרבה שמנת (רוסיה)rjk3
בורשט זה לא עם עצם כזו?נדנדה כתומה.
לפי מה שהבנתילב אמיץ

מבליעים פנימה ביצה חיה או רק את החלבון המוקצף (כאמור אמא שלי מסרבת לתת מתכון).

אולי זה מה שמסמיך את המרק.

נכון מבליעים ביצים חיות, שבעצם עוברות פיסטוראיזו נחמה

מהחום הגבוה של המרק עצמו. בוחשים אותן פנימה בשצף קצף תוך כדי מזיגה איטית ביותר כדי שלא יהפכו לחביתה... אבל זה לא מאד מסמיך.. כי היחס לעומת המים לא גדול כ"כ.. הייתי מכינה את זה בבית הורי..

 

(אצל ההורים שלי אוכלים/שותים את זה בפסח כשזה קר...)

מאוד מענין. זה טעים?לב אמיץ

הצבע מושך, אני גם מאוד אוהבת סלק, השאלה אם לעשות צעד ולהכין.

מה שבטוח אני אהיה היחידה שאוכל מזה (אבל לזה אני כבר רגילה).

מתכון לבורשטDvo

במעבד מזון מגרדים

סלק

גזר

בטטה

תפוח אדמה (לא חובה)

קולרבי (לא חובה)

אפשר גם כרוב חתוך

ובצל חתוך (לא מטוגן)

 

מבשלים במשך 20 דקות (מרגע ההרתחה)

בסוף מוסיפים שום כתוש.

מקררים ומוסיפים מיץ לימון.

אם אוכלים עם חלבי, יוגורט.

 

בסגנון הונגרי מוסיפים ביצה לא מבושלת (ממש לא חובה).

בסגנון רוסי מוסיפים ביצה קשה מרוסקת (גם לא חובה).

אפשר לגם להוסיף שמיר חתוך דק (אחרי הבישול).

 

מגישים את המרק הזה בדרך כלל קר.

הוא נקרא בורשט, או בורש.

 

יישר כח. תודה.לב אמיץ

בשמחה.Dvo


בורשט הונגרי אמיתי!abc
אצלינו מכינים בפסח אז התהליך מתחיל כשבועיים קודם...
מחמיצים סלק: בצנצנת זכוכית חתיכות סלק עם מים רותים ומלח גס, סוגרת שיתסוס כשבועיים.
הבישול: את המים שבצנצנת מעבירה לסיר (החתיכות לפח..) לרתיחה
לאחר שרתח מוסיפה מיץ מלימון טרי, סוכר הרבה, מלח פלפל לפי הטעם ונותנת עוד בישול קצר עד שהטעמים מתאחדים
לאחר מכן בקערה מערבבת היטב ביצים חיות (אני מקציפה קלות עם בלנדר מוט) ואז בהדרגה שופכת למרק החם
חשוב לאחד טמפרטורות שלא תיהיה שם חביתה...

אין לי אפשרות לתת כמויות מדוייקות בגלל שמכינים בד"כ כמות ענקית לפני החג וזה בטח לא רלוונטי לך.


אצלינו אוכלים את זה קר ושמים בפנים תפוא חם...



יש אופציה נוספת ללא החמצה של הסלק וזה בישול הסלק לבדו עם תבלינים - מלח פלפל לימון... ולאחר שמוכן מוסיפים ביצים חיות לצורך הסמכה

הצלחה!!
^^^ ככה מכינים אצלנו (האופציה השניה, כי אין מצבאיזו נחמה
עבר עריכה על ידי איזו נחמה בתאריך כ"ז בתשרי תשע"ה 02:25

אצלנו להתסיס שבועיים לפני פסח בכלי פסח...) וכמובן אוכלים עם תפו"א, אולי את בת דודה שלי?

 

אגב אצלנו זה אצל ההורים והסבתא שיחיו, אני לא סובלת את החמוץ חמוץ הזה...

 

אגב, מי מכיר את השיר?

 

מה יש לארוחה?

 

צלחת חמיצה רותחת,

 

עם כרוב וסלק ממולחת...

רגע - ומה עושים עם חתיכות הסלק לפי האופציהלב אמיץ

השניה?

 

ומוכרחים ביצים חיות? מת . סלק נשמע לי מאוד אבל הביצים - קשה עלי.

 

במתכון שהביאה כאן Dvo היא כותבת שלא חייבים. מה את אומרת?

אמרתי לך כבר שלדעתי הביצים עוברות פסטוראיזו נחמה

בגלל שמכניסים אותם כשהמרק עדיין רותח מאד מאד!

 

לא חייבים אותן בכלל, אלא שהוא נותן לבורשט צבע עמוק חלבי יפה כזה.. בלי זה הם נשארים מים אדמדמים צלולים, מן הסתם גם הטעם שונה... (לא בטוח שזה לשלילהמטורלל  )

 

אה ומהסלק כמובן מכינים חריין! וסלט סלק!

אהה!לב אמיץ

יפה לגבי הסלק שנשאר.

 

לא מטריד אותי הביצים החיות אלא רק מבחינת הטעם. הבנתי. נראה אם נאזור אומץ.

 

בכל מקרה בזכותכן יש לנו את כל הנתונים ואפשר לגשת לעבודה.

 

תודה ויישר כח!

::abcאחרונה

מה אפשר להכין כתוספת לבלינצ'ס בסעודה?זמר הפלוגות
דג, סלט ירוק, סלט ירקותברוקוליאחרונה
מילוי בצק שמרים!! עזרה דחופהרות22
אני ראיתי מילוי בצק ע"י נקנקיות
ועטיפת הנקניק ע"י הבצק!
מקווה שהסברתי את עצמי נכון.
בקיצור המילוי הוא מאוד משביע ולכן אני מחפשת מילויים אחרים.
יש לכם רעיונות?
רק פרווה ובשרי. והמילוי שיאפה יחד בתנור.
חלבי אין צורך.
מילוי של טונה ורוטב עגבניות, ירקות,יעל מהדרום

לק"י

 

ארטב עגבניות עם זיתים ופטריות, פטריות ובצל.

תודה!!!רות22
עשיתי כדברייך יצא טעים מאוד!! תוספות נוספות כמו פרות22
שקשוקה הולך בתוך בצק לחם?
עוף עם ... לא יודעת מה יש רעיון?!

חייבת.שיהיה בבצק ממש ארוחה מפאחת חוסר הזמן בעבודה..

יש עוד רעיונות לאנשים?!
בשר. כמו פסטלים כאלה...פלפלתי

חתיכות קטנות של עוף ובצל עם או בלי פטריות גם הולך..

[עם בשר את יכולה לעשות כמו רולדה של בשר עם בצק ואז לאפות].

 

את יכולה לעשות פוקצ'ות - זה גם שמרים עם ירקות או בשרי..

את יכול לעשות מילוי פיצה או כמו פיצה רק בלי הגבינה ולהוסיף עוד בצדק למעלה.. פיצה סגורה .

 

הבנתי.. תודה רבה!!רות22אחרונה
שמנת מתוקה לגנשפינג.

אפשר להחליף בקצפת צמחית?

כןת.מ.
תודהפינג.אחרונה
אתרוגיםטאבולה ראסה
שמעתי בחצי מילה שמאד לא מומלץ לעשות שימוש באתרוגים-
כיוון שהם לא נחשבים כפירות לאכילה ואין עליהם פיקוח של משרד הבריאות ומצד שני מקבלים מלא ריסוס לצורך הניקיון וההשבחה שלהם...

מישהו בדק פעם ויכול לאשר/להפריך את הנושא?
בדוקט'

ממש אסור לאכול מהאתרוגים שמיועדים לברכה.

 

במו ידיי טבלתי מאות ואולי אלפים של אתרוגים בחומרים משמרים אחרי שהם עברו ריסוס מאסיבי עוד לפני שהם פרחו על העצים.

 

 

ואו... תודה!!טאבולה ראסה
מי יודעאלעדאחרונה

אולי החומרים הללו הם אלה שאחראים על סגולת הזירוז לידה

איך ממצאים מתכונים?רות22
אתם עושים זאת בבית?
אתם יודעים עם איזה חומרים הולכים עם מה?!
יש הבדל בין בישול ואפיהכלנית1

באפיה המצאה עלולה להיות קטלנית. אם אין לך מספיק ניסיון, את חייבת להסתמך על מתכון בסיסי שאת מכירה ואז לשנות.

 

המקוריות בבישול יותר גמישה. אבל, שוב- עדיף להסתמך על חומרים בהתאם למתכון שאהבת ולערוך שינויים.

את בוחרת ספר או אתר שאת אוהבת, מחפשת מתכון שמתאים לך ואז משנה לפי טעמך, אבל לא יותר מדי רכיבים

כהתחלה. תצאי מתוך הנחה שאם הגזמת, תאכלי אותה, תרתי משמע...

דבר ראשון לדעתיחיה רוז

לא לפחד לטעות...

להיות מוכנה לזה שלא יצליח ותזרקי את הסיר..

ואז זה משחק כיפי... ומקסימום, משחקים שוב...

עם הזמן משתפשפים וקולטים. ולומדים מה הצרכים שלנו ומה אנחנו אוהבים.

בינתיים מעמידים סיר אחד לפי מתכון ידוע, ליתר ביטחון...

 

דבר שני- כלנית צודקת. בישול הרבה יותר גמיש.

 

לפעמים אני משנה מתכון לפי מה שיוצא לי

לפעמים אני פשוט מסתכלת מה יש בבית ומחליטה מה אני רוצה לשים בסיר שלי. ואם אני לא מצליחה להחליט איזה תיבול מתאים אני מחפשת מתכון עם מצרכים דומים באינטרנט כדי לזהות איזה תבלינים שייכים לזה.

 

 

 

וכל אלה שכתבו ספרי מתכונים הם אנשיםרות22
שהמציאו את הבישול?
שהם העמידו סיר ולא הלך להם זרקו וניסו שוב?

מאוד הייתי רוצה לסגנן לי בישול שלי... של האישיות שלי.

ב"ה אני מצליחה לבשל טעים מה שפעם היה יוצא זוועה ובעלי היה מתבאס עליי... וחשבתי שעיניין הבישול הוא סוף עולמי.
אך לא, זו התקווה הטובה שלי בחיים המטבח!!

ולכן שאלתי על המצאת מתכונים אולי זה ייחד אותי יכול להיות?
שאלת כמה שאלות...חיה רוז

אלו שכתבו ספרי מתכונים?

מאמינה שיש שם כל מיני סוגים....

כאלו שניסו כאלו שחקרו את המרכיבים ועל פי זה פעלו, כאלו שאספו מאחרים וכדומה.

 

אם זה מה שייחד אותך...

יתכן ותצליחי לייחד את עצמך בזה.

בכנות, קשה לי להאמין שזה יביא לך את הסיפוק שאת מבקשת בזה.

 

לדעתי האישית, אם בן אדם מחפש את הייחודיות שלו בעיני עצמו (לא בטוחה שזה מה שאת מחפשת..), הוא צריך לחפש אותה בתוכו. לא ליצור משהו חדש. ויש בתוכך, בזה אני בטוחה. עצם הניסיון ליצור ייחודיות חדשה כאילו משדר לעצמי שאין לי כזו. וזה לא יכול להיות.

 

 

הייחוד שלי..רות22
הכל התחיל ביום שישי בהכנות בישולי השבת.
הפשרתי דגים פוטית פילה וחשבתי לעשות אותם עם ירקות בתנור.
ראיתי שאני לא מספיקה בגלל הילדים אמרתי לעצמי אני אבשל קציצות דגים ברוטב עגבניות וככה אסיים מהר.
טחנתי את הדגים טיבלתי אותם ואז אני מגלה שאין לי קמח מצה אז לקחתי במקום קמח מלא... פה ערכתי ניסוי לגביי הטעם.
אחרי שסיימתי גיליתי שהעיסה לא מספיק מוצקת ומתחילה להישפך לי מהידיים...
איך אני יעשה קציצות?!
גם אין לי זמן בגלל הילדים מסתובבים סביבי בגלל החופשה.
החלטתי שאני יוצקת את עיסת הדגים הלא מוצקת לתוך מאפניס מאלומניום.
ומכניסה לתנור ויהיה מה שיהיה...
באמת אחרי 40 דקות בתנור יצא לי מאפניס דגים.
התקרר והוצאתי את מהתבנית האלומניום ופשוט יצאה לי הגשה יפה.
הכנתי רוטב עם שום בצל רסק עגבניות ויין אדום. שיהיה סמיך..
ויצקתי מעל הדגים. ויצאה לי אחלה מנה!
לפחות ניסיתי בעיניין הדגים ויצא מוצלח!
לפחות.זה לא הלך לפח.
וממש לא בא לי לזרוק אוכל. אני רוצה לנסות גם בדמיון ללמוד כללי כדי שלא יהיה בל תשחית.


האם זה נקרא יחודיות שלי? האם זה נקרא המצאת.מתכון?
נשמע טעים...חיה רוז

מה זה נקרא ל"המציא מתכון"? זו הגדרה אישית...

שיחקת עם המטבח לפי הצורך והמצרכים ויצא לך סבבה.

זה מה שאני עושה וזה כיף לי.

זה נקרא לשחק או להמציא?רות22
מה שבא לך חיה רוז

לשחק

להמציא

לשחק ולהמציא

סתם לבשל

 

העיקר שיצא טעים חיוך גדול

מחברות ספר או בעלות אתר יכולות להרשות לעצמןכלנית1אחרונה

אחת שמחברת ספר מתכונים או בעלת אתר, גם אם היא לא תתפרנס מהספרים שלה או שהאתר לא יביא לה את

הפרנסה מהפרסומות הממומנות, או מסדנאות, ספרים או אביזרים לבישול ואפיה שהיא תמכור בעזרתו, עדיין

יכולה להרשות לעצמה ניסוי וטעיה.  למה? יכ היא לא תתחיל להוציא לאור ספרים או לפרסם באתר או בלוג

מתכונים לפני שהיא צברה הרבה מאד ניסיון.

 

אחרי שיש לך ניסיון, אפילו בתחום מאד מסויים, למשל עוגות בחושות, את יכולה להרשות לעצמך לשחק עם הרכיבים

בלי להרוס את העוגה, כי חוש הבישול שלך פועל

עונה95200
עבר עריכה על ידי 95200 בתאריך ד' באב תשע"ז 02:52
לא יודעת איך...
פשוט זורם כזה...

צריך לדעת לא לפחד לנסות.

אבל סתם אני חושבת על משהו מעניין ועושה.

אני תמיד אומרת שבישול זה אומנות- הולכים אחרי הידיים והלב. לא אחרי השכל ...
היי.. שאלה לגבי פוקצ'ות:אני ולא אחרת

יש לי בעיקרון מתכון לבצק. מה אפשר לשים מעל הבצק כדי שזה יהיה פוקצ'ה?

 

סליחה מראש אם זה שאללה של טיפשיםמסמיק-מוציא-לשון

כל מה שליבך חפץ! משיח נאו בפומ!
תעשי שקעים בבצק עם האצבעות,
תמרחי עליו מעט שמן זית
ואז תשימי רצועות דקות של איזה ירקות שאת אוהבת ונראה לך מתאים ביחד.
קישוא, בצל, בטטה, עגבניה, פלפלים צבעוניים, פטריות טריות, זיתים שחורים/ירוקים וכו..
שום כתוש, אורגנו, זעתר, מלח גס, בזיליקום וכו..

אפשר גם לעשות כמו פיצה- רסק עגבניות וגבינצ/גבינה מלוחה.

אני אוהבת להכין הרבה ירקות חתוכים ולגוון איתם, על כל פוקצ'ה לשים משו אחר..

בהצלחה!
ואפשר להקפיא אותן?אני ולא אחרת
אפשרי.. אבל בהםשרה תפשירי בתנור..מקום בעולם
די שהירקות חא יצאו לך רכים וםחות טעימים לדעתי..
צודקת. תודה!אני ולא אחרת
תקפיאי את הבצק ותוסיפי ירקות טריים אחרי הפשרהכלנית1אחרונה

זה יתן הרגשה של פוקצ'ה טריה שרק עכשיו נאפתה, במקום בצק מופשר עם ירקות שהופשרו.

יש ירקות שההקפאה קצת הורסת להם את הטעם.

אני חושבת שעדיף לקלות את הירקות בתנור, ורק אח"כ-סה"רורית

לשים על גבי הפוקאצ'ה.

 

כך עשיתי לאחרונה, ויצא טעים ב"ה

 

בתאבון!

שמן זית וזעתר,מעפר אני באה

בצל מטוגן עם תבלינים.

פלפלים קלויים..

אני צריכה רעיון לעוגת יומולדת מרשימה...טוזי
פרווה

הקטע זה יותר הציפוי אני חושבת..

תודה!
אפשר עוגת שוקוחד ב-2 קומותמקום בעולם
עם זילופים, או בצק סוכר.
או עוגה שכשחותכים אותה יש כזה את הספרה של הגיל בצבעוני..
לא זוכרת איפה ראיתי את זה. אולי תכצבי עוגת הפתעות בגוגל.. אמור להיות בדף הראשון..
אממ, אולי באמת ציפוי טוב-אביה*

עוגה כושית רגילה טובה, וציפוי שווה, כמו- להמיס ריצ' עם 100-150 גרם שוקולד מריר ולשפוך על העוגה- יוצא משובח במיוחד!

ואז את יכולה לסדר מסביב לעוגה (עגולה) גליליות.

ולפורר באמצע קצת ביסקוויטים..

 

אס זה מה שעשיתי בסוף:טוזי
וההתלהבות הייתה רבה ב״ה!!

תודה על העזרה!
מהמם ומושקעאביה*

איזה יופי!! מזל טוב

ממש יפה! כל הכבוד!!פלפלתי

נראה יפה ומגרה!יעל מהדרום
נראה יפה וטעיםanonimii
אחלה עוגה!! ניראה מעולהמעפר אני באהאחרונה
רעיון קטן..בת 30

פעם הכנתי לילדה עוגה בצורת ילדה.

את החולצה עשינו משוקולד לבן. ואת החצאית- שוקולד לבן שבזמן שהיה מומס שפכנו לתוכו קצת מיץ שסחטנו מרימון.

יצא יפה ממש...נראה קצת כמו צבעי גואש כשמתחילים לערבב אותם.

רק למי שחכם רינת222

האם חשוב סדר המצרכים בעוגה?

 

תודה מראש רינת222

יש עוגות שכן..מקום בעולם
נגיג אם יש במתכון מים חמים אז כדאי לשים בהדרגה לאחר הביצים אחרת תצא חביתה..
לפעמים עדיף לשים קודם את היבשים ואח"כ את השארנקניקיות

ולפעמים זה ממש ענין של חיים ומוות (לעוגה כמובן)

 

תלוי במתכון

תלוי טל..

בד"כ יש משמעות לסדר המצרכים, אבל בעוגות מסויימות ההבדלים לא משמעותיים.

אם תכתבי את המתכון אשמח לנסות לעזור ספיצפית.

 

אם כבר, מה האפקט של הוספת הביצים בהדרגהחיה רוז
נגיד בפחזניות שמוסיפים אחת אחת ומערבבים בין לבין?
מסוקרנת ומתלבטת אם לקצר תהליכים....
נראה לי כדי שכולן יתערבבו ולא יצאו גושים של ביצים.מקום בעולם


תודה. למרות שלא מבינה למה שיצאו גושים...חיה רוז
לדעתי כשמערבבים כמות גדולה של דבר מסויים,מקום בעולם

ההטמעה שלו פחות טובה מאשר כשמערבבים אותו בכמה נגלות.. לי זה נשמע הגיוני, אבל לא יודעת להסביר את העניין כ"כ..

בעוגות שמבוססות על קצף- חיוניכלנית1

בעוגה בחושה, בד"כ ברגע שאת מוסיפה לסירוגין חומרים יבשים ולחים הבלילה יוצאת טוב. אבל, בעוגה שמתבססת על

קצף ביצים (הכוונה שדרושה הפרדה של החלבונים מהחלמונים, ולא סתם להקציף ביצים שלימות), יש חשיבות לסדר

בהתאם למתכון, ולזהירות בערבוב.

זו שאלה שקשה לי אפילו לקרוא ט'

מודה ומתוודה שאצלי האפיה זה סוג של דת ... בבישול אפשר להתפרע עם כמויות, סדר ומרכיבים. אבל באפיה ממש לא!!

 

לא הולכת לתאר ולפרט אבל נראה לי זה סוג של OCD אצלי בקטע של עוגות. וזה משתלם... מאוד.

 

 

 

חחח.. אני בדיוק להפך. וב"ה גם אצלי זה משתלם!איזו נחמה

אני משנה חופשי במתכונים של עוגות, אופה המון וב"ה הן מצליחות מאד. יעידו הטועמים מוציא לשון (בואו להעיד בהמוניכם...קורץ)

 

התשובה שלי שלא רציתי לקחת עליה אחריות ולומר אותה, אבל בכל זאת אני כותבת.. לא משנה הסדר, העיקר האינטואיציה.. מעולם לא עירבבתי לחוד את החומרים היבשים כמו שכתוב במתכונים, והעוגות מצוינות ב"ה. 

מה זה OCD? בעצם הבנתי!לב אמיץ

צוחק

 

אני לא אופה הרבה, אבל גם אני אוהבת לזרום.

 

אני משתדלת להקפיד שסך המרכיבים הנוזלים יהיה מדוייק לפי המתכון וכן המוצקים אבל עם כל השאר אני משחקת.

 

אני לא יכולה לשכוח פעם שבה חיפשתי ברשת מתכון מסוגבת נוגהאחרונה

מסוים, לעוגה, עם כמה שכבות  ועניינים,

העתקתי לי לדף עם שינויים,

והכנתי בפועל גרסא שלישית!!

 

יצא טעיםםםםםם  (נוסטלגי, אז תרשו לי להיות כנחתום המעיד).

 

הרבה פעמים אין לי סבלנות לאפות לפי מתכון מדויק. בעיקר באפיות סדירות כאלו לשבת המלכה.

ואני מכינה לפי מה ש"בא" לי בידיים - לעבד בצק? לבחוש? להקציף?

 

אבל יוצא מידי פעם שכן אכין לפי הכללים.

 

המסקנה שלי לגבי האילתורים וההמצאות שלי באפיה -

היו הצלחות מפוארות, היו פעמים שיצא טוב אבל - נוזלי במילוי \ מוזר באופן אחרחושף שיניים והיו פעמים מעטות אאל"ט של כשלון ממש.

 

ולי - זה משתלם מאד כאילו מוציא לשון

המשחק הזה של לשים לפי הבטן מה שבא, להוסיף, לשפר ולשנות, פשוט כיף לי. וכיף לי להתעסק עם זה ולחשוב תוך כדי.

והאמת היא שלומדים הרבה "תוך כדי נסיעה" על יחסים \ התאמת חומרים,

ולאט לאט מתחילים להרגיש ממש מה חסר לבצק או לבלילה.

 

שוב - אצלי לא ב100% מהפעמים, אבל לי זה שווה חיוך

 

מישהו יודע איפה אפשר לקנות עוגה עם תמונהפיצקית24
אישית באזור מודיעין/רמלה?
די דחוף.. תודה!!
בכל קונדיטוריה כמעט..הדס123אחרונה
יש להם מדפסות מיוחדות לכך..
מה זה בעצם סטייק עוף? ממה עשוי?שמשי
הסתכלתי עכשיו בגוגללב אמיץ

אני מבינה שאפשר להכין סטייק עוף מכל חלק : מחזה עוף, מפרגיות (כרעיים חצויות לפרוסות סטייק) וגם מעוף שלם.

 

העיקרון הוא כנראה שיטת בישול של צריבה. בעיקר על מחבת פסים.

יש סטייק עוףחילזון 123

שקונים בסופר במקרר של הקפואים שזה בעצם כמו עוף שלם פרוס, משהו כזה... מין עיגולים כאלה עם בשר ועצמות באמצע.

 

ויש סטייק שזה שיטת ההכנה כמו שכתבה לב-אמיץ. הנפוץ זה סטייק פרגית או סטייק חזה עוף נראה לי.

נכון נכון. מתאים לעל האש.לב אמיץאחרונה

עוף פרוס לרוחבו פרוסות פרוסות כולל העצמות.

 

פעם בישלתי את זה רגיל וזה יצא סתם כמו עוף. חבל. על גריל פחמים זה מצויין.

דחוףףכיבשה
מתכון טוב לעוגת שמרים!
שיהיה עם הרבה שוקולד. .יש למישהו?
מחר לי לחג
כן!! אבל הבצק צריך לנוח במקרר לילה...~א.ל
אפשר?כיבשה
אז בסדר אני יתפשר על להכין לשבת...
באתר של ניקי ב- יש מתכונים טובים. בהצלחה סה"רורית
בסוף הספקתי להכיןכיבשה

לחג מהאתר מתוקים שלי ...

יצא מעולה!!!!!!

 

איפה התמונה, או לפחות מתכון...כלנית1
מתוקים שלי זה אתר מצויין!!רות22אחרונה
גם אני מבשלת דרכה ואני מרוצה!!
ממליצה!
מישהי עשתה פעם קורס קונדיטוריה?סימן שאלה?

מחפשת המלצות למקומות...

=]

אני!!כמעין המתגבר
אם את בירושלים ממליצה בחום על גליה קונדיטוריה.. מקום ממש טוב! גליה ממש נחמדה וממש מקצועית.
אם את רוצה לשאול עוד- מוזמנת...
תני פרטיםמעיין חתום
כמה זמן? כמה עלה? מרוצה?
מרוצה מאד מאד!כמעין המתגבר
נהניתי מכל רגע..
זה היה 14 מפגשים של 4 שעות. עלה בערך 3,800.
בכל שיעור לומדים נושא אחר בקונדיטוריה- בצק פריך, שמרים, עלים, עוגות בחושות, עוגות רושם, מוסים וכו'
בירושלים זה המקום היחיד שעושה קורס קונדיטוריה חלבי. הרוב עושים פרווה והאיכות בהתאם.. מצד שני גליה כן מודעת לצורך בפרווה ובכל מתכון היא אומרת האם ואיך להמיר לפרווה.
יש לי רעיון בשבילך. בירושלים. אשמח לדבר באישיכלנית1אחרונה