
ניסיתי עם מים חמים וסבון וזה עדיין לא מספיק.
תודה.

משיח נאו בפומ!אחרונהמשהו מכיר במקרה את המסעדה החלבית "בשערייך"?
זו מסעדה ברובע.
אשמח לשמוע חוות דעת.
תודה
אם תדעי משהו נשמח שתשתפי



מוריה.ר =)
משחילים על שיפוד ואופים בחום גבוה כמה דקות
מגישים עם פיתות חומוס ירקות טריים
אורז, שעועית ירוקה וסלט
אורז, אפונה וסלט
קוסקוס (מלא..)עם מרק ירקות והרבה חומוס
קוסקוס עם תבשיל עדשים כתומות. וסלט כמובן
מג'דרה וסלט עגבניות עם שום.
פסטה (מלאה..) עם סלט טוב.
אורז עם תבשיל קישואים ועדשים ירוקות.
ובפעם היחידה שאוכלים בשרי באמצע השבוע- קציצות שנשארו משבת או חזה עוף עם ירקות לחילופין.
רעבה בטייירוף ובא לי להשקיע .. [לא פסטה\ חביתה.. מכל החורים יצא לי
]
מה הכיוון?
משיח נאו בפומ!
קופסת שימורים של תירס עם הנוזלים
3 כוסות מים רותחים
3 כפות קורנפלור מעורבב היטב ב 1/4 כוס מים קרים (אני משתמשת בקמח רגיל רק צריך להקפיד שלא יהיו גושים)
כף רוטב סויה
כפית שמן
3 כפיות אבקת מרק עוף/בצל (לא שווה לוותר עליו)
1/2 1 כפיות סוכר
כפית מלח
ביצה טרופה
הוראות-
לרסק 1/2 מהתירס בבלנדר, לשפוך את כל התירס לסיר (מרוסק+שלם+נוזלים) להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהביצה ולבשל כרבע שעה ולבחוש מדי פעם.
להזליף את הביצה הטרופה תוך כדי ערבוב מהיר, לבשל עוד כ 2 דקות ולכבות.
משיח נאו בפומ!
מעיין חתום
משיח נאו בפומ!
מקום בעולם

תכתבי מה יש לך במקרר.
מה עם טונה? עם קוביות תפ"א ומלפפון חמוץ חתוך דק וביצה קשה! קשה - לא חביתה!

לילה טוב..משיח נאו בפומ!
מקום בעולם
ת.מ.(מוצר שאנחנו אף פעם לא מחזיקים. היה בזיל הזול ויש בחורים בבין הזמנים בבית).
אמא חולה ואין לה כוח לבשל. (ואני האמא
).
לנשים בנושא אפייה כלשהי או בישול בתשלום סימלי
האם הנשים כאן יתעניינו בכך?
קרה פעם לאמא שלי והיא עשתה מזה קרוטונים מעולים...
אבל קמתי הרגע משנ"צ ארוך במיוחד והסופר נסגר ![]()
ככה שיש ביצים, קמח, עגבניות, לבן, פסטה, תפו"א, בצל ..
אשמח אם תצליחו להרכיב לי משהו לאכול 
פסטה ברוטב עגבניות,
חביתה עם צ'יפס,
לביבות או פשטידת תפו"א
תפו"א בצורות שונות
מרק תפו"א

למישהי יש מתכון? ממש בא לי לנסות להכין!
בכל פעם שאני שואלת את אמא שלי על המתכון מבית סבתא היא מתחלחלת ולא מוכנה לענות...
ומישהי טעמה פעם מרק דגים???
אכלתי אצל רוסים...
מי שאני מספרת לו את זה חוטף בחילה.
אבל היה טעים!
מישהי? עזרה?
תכלס, כל כך גרוע בעינייך?
בסך הכל דג עם רוטב. רק שזה הרבה רוטב....
משיח נאו בפומ!
חיה רוזאבל עזבי דג...
השמן, אוי השמן
כל אוכל היה מרק. כי הכל היה שמן מסביב
איך נראיתי בסוף..
![]()
כשחזרתי לארץ הייתי צריכה להצר את כל החצאיות שתפרתי שם..

חיה רוזהעיקר שרזית בחזרה...
אבל כמה פעמים בישלתי מרק ירקות (גזר\תפו"א\בצל וכו') והוספתי גם סלק והיה טעים מאד לדעתי.
המרק סלק הרוסי נקרא בורשט או "חמיצה" בעברית-
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%A6%D7%94
אז אפשר למצוא מתכונים ברשת די בקלות.
מבליעים פנימה ביצה חיה או רק את החלבון המוקצף (כאמור אמא שלי מסרבת לתת מתכון).
אולי זה מה שמסמיך את המרק.
מהחום הגבוה של המרק עצמו. בוחשים אותן פנימה בשצף קצף תוך כדי מזיגה איטית ביותר כדי שלא יהפכו לחביתה... אבל זה לא מאד מסמיך.. כי היחס לעומת המים לא גדול כ"כ.. הייתי מכינה את זה בבית הורי..
(אצל ההורים שלי אוכלים/שותים את זה בפסח כשזה קר...)
הצבע מושך, אני גם מאוד אוהבת סלק, השאלה אם לעשות צעד ולהכין.
מה שבטוח אני אהיה היחידה שאוכל מזה (אבל לזה אני כבר רגילה).
במעבד מזון מגרדים
סלק
גזר
בטטה
תפוח אדמה (לא חובה)
קולרבי (לא חובה)
אפשר גם כרוב חתוך
ובצל חתוך (לא מטוגן)
מבשלים במשך 20 דקות (מרגע ההרתחה)
בסוף מוסיפים שום כתוש.
מקררים ומוסיפים מיץ לימון.
אם אוכלים עם חלבי, יוגורט.
בסגנון הונגרי מוסיפים ביצה לא מבושלת (ממש לא חובה).
בסגנון רוסי מוסיפים ביצה קשה מרוסקת (גם לא חובה).
אפשר לגם להוסיף שמיר חתוך דק (אחרי הבישול).
מגישים את המרק הזה בדרך כלל קר.
הוא נקרא בורשט, או בורש.
אצלנו להתסיס שבועיים לפני פסח בכלי פסח...) וכמובן אוכלים עם תפו"א, אולי את בת דודה שלי?
אגב אצלנו זה אצל ההורים והסבתא שיחיו, אני לא סובלת את החמוץ חמוץ הזה...
אגב, מי מכיר את השיר?
מה יש לארוחה?
צלחת חמיצה רותחת,
עם כרוב וסלק ממולחת...
השניה?
ומוכרחים ביצים חיות?
. סלק נשמע לי מאוד אבל הביצים - קשה עלי.
במתכון שהביאה כאן Dvo היא כותבת שלא חייבים. מה את אומרת?
בגלל שמכניסים אותם כשהמרק עדיין רותח מאד מאד!
לא חייבים אותן בכלל, אלא שהוא נותן לבורשט צבע עמוק חלבי יפה כזה.. בלי זה הם נשארים מים אדמדמים צלולים, מן הסתם גם הטעם שונה... (לא בטוח שזה לשלילה
)
אה ומהסלק כמובן מכינים חריין! וסלט סלק!
יפה לגבי הסלק שנשאר.
לא מטריד אותי הביצים החיות אלא רק מבחינת הטעם. הבנתי. נראה אם נאזור אומץ.
בכל מקרה בזכותכן יש לנו את כל הנתונים ואפשר לגשת לעבודה.
תודה ויישר כח!
לק"י
ארטב עגבניות עם זיתים ופטריות, פטריות ובצל.
חתיכות קטנות של עוף ובצל עם או בלי פטריות גם הולך..
[עם בשר את יכולה לעשות כמו רולדה של בשר עם בצק ואז לאפות].
את יכולה לעשות פוקצ'ות - זה גם שמרים עם ירקות או בשרי..
את יכול לעשות מילוי פיצה או כמו פיצה רק בלי הגבינה ולהוסיף עוד בצדק למעלה.. פיצה סגורה
.
ממש אסור לאכול מהאתרוגים שמיועדים לברכה.
במו ידיי טבלתי מאות ואולי אלפים של אתרוגים בחומרים משמרים אחרי שהם עברו ריסוס מאסיבי עוד לפני שהם פרחו על העצים.
אולי החומרים הללו הם אלה שאחראים על סגולת הזירוז לידה 
באפיה המצאה עלולה להיות קטלנית. אם אין לך מספיק ניסיון, את חייבת להסתמך על מתכון בסיסי שאת מכירה ואז לשנות.
המקוריות בבישול יותר גמישה. אבל, שוב- עדיף להסתמך על חומרים בהתאם למתכון שאהבת ולערוך שינויים.
את בוחרת ספר או אתר שאת אוהבת, מחפשת מתכון שמתאים לך ואז משנה לפי טעמך, אבל לא יותר מדי רכיבים
כהתחלה. תצאי מתוך הנחה שאם הגזמת, תאכלי אותה, תרתי משמע...
לא לפחד לטעות...
להיות מוכנה לזה שלא יצליח ותזרקי את הסיר..
ואז זה משחק כיפי... ומקסימום, משחקים שוב...
עם הזמן משתפשפים וקולטים. ולומדים מה הצרכים שלנו ומה אנחנו אוהבים.
בינתיים מעמידים סיר אחד לפי מתכון ידוע, ליתר ביטחון...
דבר שני- כלנית צודקת. בישול הרבה יותר גמיש.
לפעמים אני משנה מתכון לפי מה שיוצא לי
לפעמים אני פשוט מסתכלת מה יש בבית ומחליטה מה אני רוצה לשים בסיר שלי. ואם אני לא מצליחה להחליט איזה תיבול מתאים אני מחפשת מתכון עם מצרכים דומים באינטרנט כדי לזהות איזה תבלינים שייכים לזה.
אלו שכתבו ספרי מתכונים?
מאמינה שיש שם כל מיני סוגים....
כאלו שניסו כאלו שחקרו את המרכיבים ועל פי זה פעלו, כאלו שאספו מאחרים וכדומה.
אם זה מה שייחד אותך...
יתכן ותצליחי לייחד את עצמך בזה.
בכנות, קשה לי להאמין שזה יביא לך את הסיפוק שאת מבקשת בזה.
לדעתי האישית, אם בן אדם מחפש את הייחודיות שלו בעיני עצמו (לא בטוחה שזה מה שאת מחפשת..), הוא צריך לחפש אותה בתוכו. לא ליצור משהו חדש. ויש בתוכך, בזה אני בטוחה. עצם הניסיון ליצור ייחודיות חדשה כאילו משדר לעצמי שאין לי כזו. וזה לא יכול להיות.
מה זה נקרא ל"המציא מתכון"? זו הגדרה אישית...
שיחקת עם המטבח לפי הצורך והמצרכים ויצא לך סבבה.
זה מה שאני עושה וזה כיף לי.
חיה רוזלשחק
להמציא
לשחק ולהמציא
סתם לבשל
העיקר שיצא טעים ![]()
אחת שמחברת ספר מתכונים או בעלת אתר, גם אם היא לא תתפרנס מהספרים שלה או שהאתר לא יביא לה את
הפרנסה מהפרסומות הממומנות, או מסדנאות, ספרים או אביזרים לבישול ואפיה שהיא תמכור בעזרתו, עדיין
יכולה להרשות לעצמה ניסוי וטעיה. למה? יכ היא לא תתחיל להוציא לאור ספרים או לפרסם באתר או בלוג
מתכונים לפני שהיא צברה הרבה מאד ניסיון.
אחרי שיש לך ניסיון, אפילו בתחום מאד מסויים, למשל עוגות בחושות, את יכולה להרשות לעצמך לשחק עם הרכיבים
בלי להרוס את העוגה, כי חוש הבישול שלך פועל
יש לי בעיקרון מתכון לבצק. מה אפשר לשים מעל הבצק כדי שזה יהיה פוקצ'ה?
סליחה מראש אם זה שאללה של טיפשים![]()
משיח נאו בפומ!
זה יתן הרגשה של פוקצ'ה טריה שרק עכשיו נאפתה, במקום בצק מופשר עם ירקות שהופשרו.
יש ירקות שההקפאה קצת הורסת להם את הטעם.
לשים על גבי הפוקאצ'ה.
כך עשיתי לאחרונה, ויצא טעים ב"ה 
בתאבון!
בצל מטוגן עם תבלינים.
פלפלים קלויים..
עוגה כושית רגילה טובה, וציפוי שווה, כמו- להמיס ריצ' עם 100-150 גרם שוקולד מריר ולשפוך על העוגה- יוצא משובח במיוחד!
ואז את יכולה לסדר מסביב לעוגה (עגולה) גליליות.
ולפורר באמצע קצת ביסקוויטים..
אביה*איזה יופי!! מזל טוב
מעפר אני באהאחרונהפעם הכנתי לילדה עוגה בצורת ילדה.
את החולצה עשינו משוקולד לבן. ואת החצאית- שוקולד לבן שבזמן שהיה מומס שפכנו לתוכו קצת מיץ שסחטנו מרימון.
יצא יפה ממש...נראה קצת כמו צבעי גואש כשמתחילים לערבב אותם.
רינת222האם חשוב סדר המצרכים בעוגה?
תודה מראש רינת222
ולפעמים זה ממש ענין של חיים ומוות (לעוגה כמובן)
תלוי במתכון
טל..בד"כ יש משמעות לסדר המצרכים, אבל בעוגות מסויימות ההבדלים לא משמעותיים.
אם תכתבי את המתכון אשמח לנסות לעזור ספיצפית.
ההטמעה שלו פחות טובה מאשר כשמערבבים אותו בכמה נגלות.. לי זה נשמע הגיוני, אבל לא יודעת להסביר את העניין כ"כ..
בעוגה בחושה, בד"כ ברגע שאת מוסיפה לסירוגין חומרים יבשים ולחים הבלילה יוצאת טוב. אבל, בעוגה שמתבססת על
קצף ביצים (הכוונה שדרושה הפרדה של החלבונים מהחלמונים, ולא סתם להקציף ביצים שלימות), יש חשיבות לסדר
בהתאם למתכון, ולזהירות בערבוב.
ט'מודה ומתוודה שאצלי האפיה זה סוג של דת ... בבישול אפשר להתפרע עם כמויות, סדר ומרכיבים. אבל באפיה ממש לא!!
לא הולכת לתאר ולפרט אבל נראה לי זה סוג של OCD אצלי בקטע של עוגות. וזה משתלם... מאוד.
אני משנה חופשי במתכונים של עוגות, אופה המון וב"ה הן מצליחות מאד. יעידו הטועמים
(בואו להעיד בהמוניכם...
)
התשובה שלי שלא רציתי לקחת עליה אחריות ולומר אותה, אבל בכל זאת אני כותבת.. לא משנה הסדר, העיקר האינטואיציה.. מעולם לא עירבבתי לחוד את החומרים היבשים כמו שכתוב במתכונים, והעוגות מצוינות ב"ה.
![]()
אני לא אופה הרבה, אבל גם אני אוהבת לזרום.
אני משתדלת להקפיד שסך המרכיבים הנוזלים יהיה מדוייק לפי המתכון וכן המוצקים אבל עם כל השאר אני משחקת.
מסוים, לעוגה, עם כמה שכבות ועניינים,
העתקתי לי לדף עם שינויים,
והכנתי בפועל גרסא שלישית!! 
יצא טעיםםםםםם (נוסטלגי, אז תרשו לי להיות כנחתום המעיד).
הרבה פעמים אין לי סבלנות לאפות לפי מתכון מדויק. בעיקר באפיות סדירות כאלו לשבת המלכה.
ואני מכינה לפי מה ש"בא" לי בידיים - לעבד בצק? לבחוש? להקציף?
אבל יוצא מידי פעם שכן אכין לפי הכללים.
המסקנה שלי לגבי האילתורים וההמצאות שלי באפיה -
היו הצלחות מפוארות, היו פעמים שיצא טוב אבל - נוזלי במילוי \ מוזר באופן אחר
והיו פעמים מעטות אאל"ט של כשלון ממש.
ולי - זה משתלם מאד ![]()
המשחק הזה של לשים לפי הבטן מה שבא, להוסיף, לשפר ולשנות, פשוט כיף לי. וכיף לי להתעסק עם זה ולחשוב תוך כדי.
והאמת היא שלומדים הרבה "תוך כדי נסיעה" על יחסים \ התאמת חומרים,
ולאט לאט מתחילים להרגיש ממש מה חסר לבצק או לבלילה.
שוב - אצלי לא ב100% מהפעמים, אבל לי זה שווה ![]()
אני מבינה שאפשר להכין סטייק עוף מכל חלק : מחזה עוף, מפרגיות (כרעיים חצויות לפרוסות סטייק) וגם מעוף שלם.
העיקרון הוא כנראה שיטת בישול של צריבה. בעיקר על מחבת פסים.
שקונים בסופר במקרר של הקפואים שזה בעצם כמו עוף שלם פרוס, משהו כזה... מין עיגולים כאלה עם בשר ועצמות באמצע.
ויש סטייק שזה שיטת ההכנה כמו שכתבה לב-אמיץ. הנפוץ זה סטייק פרגית או סטייק חזה עוף נראה לי.
עוף פרוס לרוחבו פרוסות פרוסות כולל העצמות.
פעם בישלתי את זה רגיל וזה יצא סתם כמו עוף. חבל. על גריל פחמים זה מצויין.
סה"רוריתלחג מהאתר מתוקים שלי ...
יצא מעולה!!!!!!
מחפשת המלצות למקומות...
=]
מעיין חתום