שרשור חדש
במה אפשר להחליף את החמאה?ארץ הקודש

לא מרגרינה..

מתכון לסופלה שמצאתי:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס קמח
  • 3 חלמונים
  • 3 ביצים (גודל 2)
שמן...ת.מ.
ואני ממליצה על המכון לסופלה של חרישית...
יוצא מצוין וטעים!
ראיתי אותו. אבל אפשרי גם עם קמח רגיל?ארץ הקודש
לא יודעת עם רלוונטי עדיין...אבל כן...ת.מ.אחרונה
עוגת שמריםשמיכה סגולה

ערב טוב,

 

הכנתי אתמול עוגת שמרים שוקולד לראושנה בחיי. הכל יצא בסדר, רך מבפנים וטעים, אבל החלק העליון של העוגה התייבש.

מה אפשר למרוח למעלה כדי שזה לא יתייבש?

סירופ סוכר או דבשכוכב לכת

צריך למרוח מיד כשיוצא מהתנור

נראה לי שאפשר לחמם טיפה בתנור ואז למרוח מעל את הסירופ/דבש המחומם

בפעם הבאה לאפות בחום נמוך יותרהתנערי מעפר
זיגוג סוכר ולימוןאנש
אני מרתיחה כוס מים עם חצי כוס סוכר וחצי לימון סחוט (אפשר לימון וסוכר לפי הטעם) מרתיחה ומורחת על העוגות כשיוצאת מהתנור.
לפעם הבאה - לפני שאופים כדאי למרוח ביצה!באמת שיהיה טוב
הכי טעיםתותי77
עשר דק לפני גמר האפייה אני מוציאה שמה זיגוג כמו שכתבו פה עם מים וסוכר ואפשר גם לימון ואז מכניסה שוב לתנור לדק אחרונות של אפייה
זה עושה אותה עוד יותר טעימה
תודה לכולן!שמיכה סגולהאחרונה

אפיתי על 150 מעלות,

אשמור את הטיפים לפעם הבאה..

 

שבת שלום!

שאלה קצת טיפשית..מקום בעולם

מבשלים אפונה וגזר גמדי מקופסת שימורים?

אפשר, אבל אין צורך.ט'
הם מבושלים במפעל, בתוך הקופסאאלעד

בדיוק כמו שעועית, תירס, טונה ועוד

קניתי של סנפרוסט כזה.. קפוא..מקום בעולם

תודה לכם! בסוף בישלתי..

יותר טוב. קפוא יותר בריא משימורים.לב אמיץ

ניצלוש- מה ההבדל בין שימורים לקפוא. למה אניחיה רוז
אוכלת אפונה קפואה ומתגרדת אח"כ מאלרגיה ומשימורים לא???
מפליא באמת.לב אמיץ

עד כמה שאני מבינה אפונה קפואה זו אפונה קפואה נטו.

 

אולי את רגישה לניילון שבכל זאת עובר עליו משהו בהקפאה ומקרין לאפונה?

 

לפי מה ששמעתי - הקפוא עובר איזה סוג של חליטה קלהחילזון 123

ואז מוקפא.

בקופסת שימורים זה מבושל (מאד...). ובד"כ מכיל גם תוספת מלח\סוכר.

מעניין אז מה קורה בדיוק בחליטה...חיה רוז
בשימורים שאני אוכלת זה אפונה מים ומלח בלבד.

מעניין אם החליטה דומה לייבוש.
כי אפילו תפוח מיובש בלי תוספות לא טוב לי. ותפוח רגיל אני אוכלת.

ממ.. עוד מישהי יכולה להחכימני?
נכנסתי לאתרלב אמיץ

של פרי גליל. הם באמת מציינים שהקפואה עוברת תהליך של חליטה ולאחר מכן הקפאה בשיטה מיוחדת - מקפיאים אפון אפון בנפרד כדי להימנע מגושים. איך הם מייבשים הם לא כותבים. אבל יתכן באמת שיש משהו בתהליך הייבוש.

 

והם באמת כותבים שאצלם השימורים מבושלים במלח ומים בלבד.

 

יחד עם זה, ממה שזכור לי, לא החומרים המשמרים באפונה המשומרת הם הבעיה (שכאמור אינם) אלא הציפוי הפנימי של פחית השימורים המונע מהפח לבוא במגע עם האוכל.

מעניין! תודה לך!חיה רוזאחרונה
מישהו יודע איך מכינים לצ'ו?????תותי77
פעם פעם בילדותי היפה בקיבוץ הייתה לנו מטפלת (היו דברים כאלה כן גם ביסודי) מדהימה ומתוקה שהכינה לנו לצ'ו. האישה המדהימה הזו נפטרה והמתכון אבד בניבכי הזמן.
עד שראיתי פרק של "סטישל" ופתאום הנה הלצ'ו הטעים שלי שם. מי ידע שזה בכלל פולני????
בכל מקרה מנסה פה את מזלי בתקווה שמישהו יענה לי
יש כל מיני סוגים של לצ'ו רוצה לכוון מה בערך היה בות.מ.
עגבניות פילפלים ואני זוכרתתותי77
שנהנו ממש לאכול אותו קר על לחם אחיד.
ולא חריף זה בטוח
יאאאא את באמת מכירה איזה כיף
ותחשבי שזה היה לפני 30 שנה אז הזיכרון שלי מוגבל משהו
העיקרון הוא טיגון שכזה...ת.מ.
בצל קצוץ והירקות קצוצים גם יכול להיות שהיה גם קישואים...
התיבול הוא בד"כ מלח מעט פלפל ולפעמים רסק עגבניות ופפריקה...
יש כאלה שמוסיפים ללצו ביצה וזה נהיה תבשיל כזה עשיר יותר...
מגניבתותי77
תודה.
סבא וסבתא שלי תמיד הכינו!!!!!אני והואאחרונה
בעיקר סבא!!
ובדיוק שאלתי אותו על זה לפני שבועיים בערך..
מטגנים בצל. מוספים פלפלים.
אחרי קצת טיגון מוסיפים רסק עגבנית. מלח פלפל ופפריקה וזהו.
הם היו מכינים בכמויות ומקפיאים במנות וכל פעם שרצו לאכול הפשירו ועירבבו עם ביצה והכינו. זה יצא מאוד דומה לשקשוקה.

בתיאבון!!!!!
אולי יש למישהו,סתם אחת

מתכון לעוגה חלבית שווה ללא סוכר?

 

עם פודינג וניל זה טוב?לב אמיץ

יש בזה סוכר, לא? סתם אחת

אבל אשמח בכ"ז, יותר טוב מכלום

מן הסתם יש בזה סוכר. מתכון:לב אמיץאחרונה
עבר עריכה על ידי לב אמיץ בתאריך ז' בחשון תשע"ה 08:33

חשבתי שזה יכול להוריד את הצורך בכוס סוכר שלמה  שנצרכת למתכון.

 

במקור גם צריך להקציף בנפרד את החלבונים עם סוכר אבל אני לפעמים מכינה את העוגה בלי להפריד חלבונים וחלמונים אז אני מניחה שזה יכול להסתדר.

 

המתכון:

500גרם גבינה לבנה 5%

250גרם שמנת חמוצה מספיק 15%.עדיף בלי הנוזלים עד כמה שאפשר.

 

אפשר לשחק עם גבינות שונות (מסקרפונה,טוב טעם, במקום שמנת גבינת שמנת 30% . אמא שלי למשל משתמשת ביוגורט 4.5% שהיא שמה במסננת עד שכל הנוזלים ניגרים ונשארת גבינה מוצקה) אבל זה היחס בין הכחושות לשמנות.

 

4-5 ביצים תלוי בגודל

(כוס סוכר)

כף מיץ לימון + גרידת לימון מלימון בינוני שלם (מי שלא אוהב יכול לוותר אבל זה נותן ארומה נפלאה לעוגה)

שתי כפות פודינג וכף קמח או שתי כפות פודינג ושתי כפות קמח תפוחי אדמה.

(שקיק סוכר וניל)

מערבלים את הביצים, מוסיפים להם את הפודינג/קמח את הלימון ומקפלים פנימה את הגבינות.

 

אני ממלאה תבנית מתכת כמעט עד למעלה בבלילה (ככה זה לא צונח) ואופה תחילה בחום של 200 מעלות ל10 דק' ואח"כ על 170-180 מעלות לעוד כ-40 דק. (שמה קערית מים בתחתית התנור.

 

אבל שמעתי על פטנט חדש כדי להצליח עם עוגות גבינה (אולי של מיקי שאמו) לאפות לזמן ממושך בטמפרטורה נמוכה -150 מעלות. אבל לא ניסיתי.

 

ושכחתי לכתוב - בתום האפיה, כשהעוגה עדיין חמה מאוד מורחים עליה ציפוי של 3-4 כפות שמנת חמוצה שמערבבים עם כפית פודינג וניל.

 

 

קחי מתכון של עוגת גבינה שאת אוהבת ותעשי עם תחליףאיזו נחמה

סוכר, עדיף באבקה ולא בטיפות אם את מקציפה חלבונים.

יואו, איזה גודל וגובה!בין השורות

כל אחד בנפרד עוד נראה טעים,

אבל 3 ביחד? 

בא. לי. להכין. כזה.מקום בעולם
פאי דלעת פאי פקאן ופאי תפוחים? o.Oreal story


+ שלושה ציפויים בטעמםי שונים + זיגוג?! כמה בלאגןreal story
הוא שאמרתי-רק אמריקאים מסוגלים... כוכב לכתאחרונה
הכנתי מרקשיפקה
הכנתי מרק לשבת בערב, יצא לא המון אבל כמות מצוינת לשני אנשים..
פתאום מגיעים אלינו עוד שניים-שלושה אורחים.
יש לכם רעיון איך להגדיל את כמות המרק? קניתי ירקות בדיוק מה שיספיק אז נגמרו..
דרך אגב זה מרק ירקות טחון.
תודה!
אולי אפשר להוסיף עוד ירקות אחרים כמו תפו"א ובאמת שיהיה טוב

ומים ועוד תבלינים.(כדי שיגדיל את הנפח של המרק.

לבשל בנפרד גריסים ולהוסיף עם מים ותבלינחם.שירה..!אחרונה
דג מטוגן לשבתילדים זה שמחה

אני מעוניינת לטגן מושט לשבת. מחר אני עובדת ואני מגיע ממש צמוד כניסת השבת. רציתי לשאול אם זה בסדר שאטגן את הדג מהיום. הוא יהיה טעים כמו שאטגן אותו באותו היום?

לדעתי עדיף מחר..~א.ל

תשאירי לך רק את זה לשבת, כך שבכל זאת גם תוכלי לעשות משהו לשבת קודש

זה לוקח כמה דקות בודדות

היום תצפי בפירורי לחם וביצה שישאר לך רק ממשמקום בעולם

הטיגון..

לא ביג דיל לדעתימעיין חתוםאחרונה
תטגני היום ותעטפי בנייר כסף בקירור.
לי זה יוצא סבבה
מישהו הכיןכיבשה
פעם עוגת קוגלהוף ( אם כותבים את זה ככה)
שמרים
ויש לו מתכון טוב?
אם הייתי יודעת מה זה, הייתי יודעת אם הכנתי פעם...אני ולא אחרת

מה זה בדיוק?

עוגת שמרים קוגלהוףanonimii
הכנת אותה??כיבשהאחרונה
זה סוג של עוגת שמרים
שאלה לי--נערת טבע

נכון המתכון של פצפוצי אורז בשוקולד?

יש אפשרות להכין אותו עם קקאו במקום שוקולד?

 

ואם אפשר בלי מרגרינה...

 

תודה לעוזרים!

אולי עם דבש?שרבוב

גם טוב. אשמח למתכון!נערת טבע
מתכון הכי קל ובריאתות

שאני מכירה:

1/2 3 כוסות פצפוצי אורז (יש גם מאורז מלא בלי סוכר, צריך לחפש)

1/2 כוס דבש (או סילאן)

1/2 כוס טחינה גולמית

 

ממיסים את הטחינה והדבש, מערבבים חזק עם הפצפוצים. משטחים בתבנית, קצת במקפיא, חותכים לריבועים ומחזירים למקפיא. זהו. על זה אפשר לעשות כל מיני וריאציות...

כן כן אפשר. אני אתן מתכון מחר. מתאים?פלפלתי

אם יש אפשרות אשמח להיום.. תודה!נערת טבע
אני מערבבתחיה רוז

קקאו דבש ופצפוצי אורז עם מעט יין ותמצית וניל.

אין לי כמויות מדויקות.

עשיתי מתכון שפלפלתי שלחה באישי נערת טבע

יצא מוצלח ב"ה

הי, מה אנחנו? עיזים? למה באישי?חיה רוז
^^ באלנו גם!!מעפר אני באה
בגלל שביקשתם יפהנערת טבע

חטיף קוואקר בסגנון צ'ואי

מאת: בישול בזול, מבוסס על בליל מתכונים מהרשת עם שינויים שלי

עלות: כ-10 ש"ח

כמות: כ-10 חטיפים

 

מרכיבים
2 כוסות קוואקר דק (מהיר הכנה)
1 כוס פצפוצי אורז
קורט מלח
55 גרם חמאה, מרגרינה או שמן קוקוס
2 כפות דבש
1 כף סילאן
1/4 כוס סוכר חום


הוראות הכנה

מערבבים בקערה את הקוואקר, פצפוצי האורז והמלח. מחממים בסיר קטן את החמאה, הדבש, הסילאן והסוכר תוך כדי ערבוב עד שהתערובת רותחת. נותנים לתערובת הסוכר לרתוח 2 דקות

 

ושופכים/מערבבים לתוך תערובת הקוואקר. משטחים לתוך תבנית אינגליש קייק ומהדקים היטב (איזה מהדקים? דוחסים במרץ! ככל שתדחסו יותר טוב ככה החטיפים יהיו יותר מוצקים). מחכים לפחות חצי שעה עד שהחטיף קר לגמרי וחותכים ל-10 חטיפים אישיים. החטיפים נשמרים כמה ימים בטמפ' החדר, או יותר, בהקפאה.
גיוונים: אפשר להוסיף לתערובת לפני השיטוח בתבנית כמה כפות של שוקולד צ'יפס.אפשר להוסיף לתערובת הקוואקר מעט צימוקים ו/או אגוזים, וקורט קינמון.

 

 

 

אני עשיתי בלי הקווקר, והוספתי קקאו ל"רוטב". יצא מאוד מוצלח!ליקוק\

הערות של פלפלתי--

* לפי המתכון יוצא מאוד מתוק, אפשר בכיף להוריד מהסילאן/דבש/סוכר. (אני שמתי בערך כף דבש ו2 כפות סוכר)

* לא להתעצל ולהרתיח 2 דק' לפחות!

 

בהצלחה! אם הכנתם שתפו איך יצא!

 

תודה! ינוסה בקרוב בע"החיה רוז
ממ שמן קוקוס?
קצת שמן אחר גם ילך? נכון? במיוחד אם אפחית.בכמות...
בטח! אני השתמשתי בקנולהנערת טבע
עשת חשק שרבוב

באיזה כוס השתמשת?אשתו של בעלי

הכנתי כמה פעמים את המתכון הזה, פעם ראשונה יצא מעולה!! בפעמים הבאות הכמויות לא היו מדויקות כי לא זכרתי באיזה כוס השתמשתי ויצא מתפורר..

 

נראה לי שאם עושים רק עם קקאו (וסוכר ומים מומסים)-גולגול

ב"ה

הפצפוצי אורז מתייבשים... מניסיון

הגיוני. נראלי אני שמתי אפילו יותר מההמלצה במתכון;)נערת טבע
אנחנו עושים בלי שוקלודטופי תות

עם חלבה.

 

המתכון:

חבילה פיצפוצי אורז (זה כמות ע-נ-קי-ת!)

חבילה מרגרינה/מחמאה

חצי כוס דבש

3 כפות קפה נמס

חבילה 500 גרם חלבה

אם רוצים את זה יותר מתוק מוסיפים חצי כוס סוכר חום.

 

 

ופאשר להוריד מהכמות של הקפה נמס.

ולא צריך לבשל את הדבש קודם?לב אמיץאחרונה

וואוו, חושבת שמצאתי את הנוסחה לפירה מושלם!! נערת טבע

מרקם חמאתי כזה... יצא כ"כ מוצלח!!מרחף

אולי זה לא כזה סוד גדול, אבל אני נחשפתי לזה פעם ראשונהחצי חיוך

 

ככה:

מבשלים את התפו"א במים קרים. במתכון מומלץ לבשל עם הקליפה/לקלף ולהניח את הקליפות בסיר. אני לא ראיתי הבדל, פעם קודמת ניסיתי עם הקליפות..

 

מבשלים על אש גבוהה, ולאחר שהתפו"א מתרככים משאירים על האש עוד כרבע שעה-20 דק'.(אני הוספתי למים מעט אבקת מרק. הוסיף הרבה. לשיקולכם)

 

מסננים את תפוחי האדמה ולא שופכים את המים!!

מעבירים לקערה ומועכים לפירה. מוסיפים מעט שמן ושופכים פנימה לפירה ממימי הבישול.

לא להיבהל, הפירה סופג יפה כמות נכבדת של מים..

המרקם לשיקולכם, ככל שתוסיפו יותר מים יצא יותר נוזלי ו"דייסתי".

 

ממליצה להוסיף לסיר גדול של פירה  כ-2 מצקות בינוניות, לערבב ולמעוך היטב ולראות בהמשך אם רוצים להוסיף יותר..

הצלחה!!

 

באמת מצוין.פינג.

אני גם משאירה הרבה מהנוזלים, אבל אחרת

כלומר, מסננת, מועכת, ומכניסה את הפירה למיקסר. (עם הוו של המקצפה)

ואז מוסיפה חלק ממי הבישול.

זה יוצא אורירי קטיפתי כזה

מומלץ

אם זה לארוחה חלביתטופי תות

תוסיפי חמאה.

זה משדרג.

 

ושמעתי על מישהי שמוסיפה גם שמנת לבישול. לא ניסתי. נשמע לי טוב אבל

אני מכינה עם שמנת לבישול.. יוצא מעולה!אושר תמידי
שמנת לבישול זה באמת משדרג!גם חלב אגב..נדנדה כתומה.
אצל ההורים שלילב אמיץאחרונה

לא מוסיפים חלבי לעיסה אבל אוכלים את הפירה עם אשל. טעים.

באמת חמאה זה מה שבד"כ. הפעם הוחלף בשמן.נערת טבע


אני אוהבת עם בצל מטוגןיעל מהדרום
30 צנתרים ב100 ₪. יקר? סביר?את פניך אבקש
וגם, מחפשת רעיונות לזילוף לעוגהאת פניך אבקש
יש המון סרטונים ביוטיוב.כוכב לכתאחרונה
לדוגמא (באנגלית):
6 Basic Piping Techniques | Cake Decorating‏:
מישהו/י מכיר/ה ששמים במרקהתנערי מעפר
כמו בצק לבן, בצורה שסתם זורקים את זה פנימה למרק?
אין לזה צורה מסויימת.
זה עשוי מביצים, קמח, אולי גם קצת תיבול.

הייתי שמחה להכין את זה.
אתם יודעים איך קוראים לזה?
או מה המתכון לזה?

תודה רבה
את מתכוונת לבצקניות?כוכב לכת

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3938341,00.html

 

יש פה מתכון שנראה טוב. תדלגי על מרק העוף ישר לבצקניות

אכן לזה התכוונתיהתנערי מעפר
תודה רבה!
מתכון מעולה ומנוסה:כמו הלבנה

2 ביצים 2/3 כוס קמח , חצי כפית א.אפיה ומלח.

לטרופ ולשפוך בכפיות למרק רותח.

תודה, הבלילה צריכה להיות ממש נוזלית?התנערי מעפר

אני רוצה להקפיא את הבלילה ואז לגרר אותה בפומפיה כדי שיצא לי בצק בצורות יפות במרק.

זה אמור לצאת טוב?

לצורות יפותכוכב לכתאחרונה
תכניסי לשקית זילוף עם פיה מעוצבת ותזליפי פס וכל ס"מ בערך תחתכי עם סכין חדה באויר שייפול ישר לתוך הסיר.
פאי שוקולד-לא זוכרת אם זה זה...אורחיה

יש לי בראש עוגה, שזה כזה בצק דק של פאי ובתוך מילוי אבל נוזלי כזה-עם ריצ'..מכירות??? אשר מתכון? תודה רבה

מכירה עוגה דומההתנערי מעפר
אבל לא פאי.

זאת עוגה עם בסיס של חלבונים מוקצפים עם סוכר וקצת קמח.
אופים את זה בתנור.
מורחים מעל שוקולד נוזלי כמו שתארת.
ומעל השוקולד מורחים ריצ׳ מוקצף.

מעוניינת במתכון?
אשמח..זה סוג של גלידה?אורחיה
לא גלידה, עוגה ששומרים במקררהתנערי מעפר

המתכון:

עוגת שוקולד חגיגית:

עוגה:

6 חלבונים (לא לזרוק חלמונים)

1.5 כוס סוכר

100 גרם אגוזים קצוצים (לא חובה)

2 כפות קמח

אופן ההכנה:

להקציף ביצים עם סוכר, להוסיף אגוזים וקמח, לאפות 40 דקות עד שהעוגה יבשה ולצנן.

 

ציפוי:

4 כפות קקאו

4 כפות סוכר

6 כפות מים

50 גרם שוקולד

200 גרם מרגרינה (אפשר 100 גרם - יוצא מצוין)

6 חלמונים טרופים

ממיסים:

קקאו, סוכר, מים, שוקולד, מוסיפים מרגרינה וחלמונים טרופים.

מצננים במקרר שעה (אפשר למרוח ואז לצנן).

 

מקציפים ריצ' ומורחים מעל.

העוגה נשמרת במקרר.

 

בהצלחה!

 

תודה! חייבים מרגרינה בציפוי, או שאפשר גם שמן?גולגול
אין לי מושג,התנערי מעפראחרונה

אני מפחיתה הרבה מהמרגרינה.

מקסימום יצא לך נוזלי יותר.

תמיד אפשר לנסות.

סיפורי חמין..בדילמה

ביום שישי הכנתי חמין ורציתי לעשות לפי העצות שלכם

אבל לא היתה לי אפפילו דקה בשביל לשבת במחשב חושף שיניים

אז רק עשיתי בסיר יותר קטן וכיסיתי ב4(!) מגבות

בתחילת הלילה כבר התפשט בבית ריח טוב של חמין אבל לאט לאט הוא הפך 

לריח לא טוב של חמין שרוףחצי חיוך אז הורדתי את המגבות (שכבר היו לחות)

אבל מה שלא נשרף יצא פשוט מעולה, אדיר, מדהים, פצצה!!!!!

אז פעם הבאה אעשה אותו דבר רק פחות באובססיביות...

 

בקיצור- תודה אנשים טובים, אין עליכם!

פתרתם לנו את הבעיה שמלווה אותנו כבר 4.5 שניםחיוך גדול

(שאלה יהיו הצרות שלנו)

חח הטמנה זה תמיד פתרון מעולה!~א.ל

אבל 4 מגבות זהבאמת קצת מידי

שמחה שיצא לכם טעים!!

גם לנו היה השבת עונג שבת עם חמין טוב... בת נוגה

(מתה על השרשורים היהודיים האלו )

 

לאורך הקיץ מיעטנו בהכנת חמין ובאכילתו מטעמי כובד וחום

(תכל'ס מסיימים את סעודת הלילה אחרי חצות..)

אך השבוע, באופן נגרר ומושפע קשות חברתית, לא עמדתי בניחוחות שרצו כאן בפורום

ומובן שהעמדנו יחד ביום ו' חמין ראוי לשמו, ויצא מעולה! ב"ה הטוב והמיטיב.

 

לבעל עצת הכורכום - כהאי גוונאי אאל"ט? - לא ניתן ליחס במדויק את הצלחת התבשיל לגורמיו אך הכורכום נטל בה חלק בהחלט, תודה!!

 

החמין כן נחרך ממש מעט למטה, ב"ה לא פגם בטעם לדעתי,

וזה מביא אותי לשאול -

לכל המצדדים בכך - מה הרעיון בכיסוי מושלם ללא פתיחת המכסה עד האכילה?

ואיך בכל זאת אפשר למנוע את החריכה מלמטה?

 

אציין שלימדוני חכמה שאין להשאיר על האש סירים בחום נמוך בלבד, כי כך החיידקים במזון מתרבים

אלא יש להשאיר במרחק כזה מהלהבה

שיישאר בעבוע עדין בסיר כל הזמן.

 

אשמח לתובנות!

לגבי מה שכתבת בסוףשרבוב

זה באמת בעיה מבחינה בריאותית

לכן אנחנו לא עושים

ולכן זה גם עושה גזים מעצבנים כל היום

וכאבי בטן

 

הגזים זה גם ובעיקר בגלל הקטניות ולכןמינימאוס2

אפשר להסתדר בלעדיהן

בענין הזה -לב אמיץ

לשם כך יש לבשל את הקטניות בישול מלא (אבל לא עד התפוררות) לפני שמוסיפים אותן לחמין.

וגם בדיוק לזה מועיל הכורכום או יותר ממנו הכמון (אפשר להוסיף את הכמון אל הצלחת תוך כדי הסעודה).

 

ויש מי שלא יעזור כלום ותמיד יהיה רגיש לקטניות.

וואי מדהים!! בעקבות מה שכתבת על כמון ועל כורכוםבת נוגה

קראתי עליהם עכשיו, ואכן לשניהן מיוחסות סגולות ריפוי והקלה על העיכול!

ממש מתאים לחמין! מעולה, תודה.

 

לגבי הקטניות - גריסים למשל מתבשלות מהר יחסית וקל לרכך אותן,

ולגבי שעועית - היות שאני מותשת למדי בערבי חמישי ולא רוצה להתעסק עם השריה והחלפות מים, ולפעמים חבל לי לתפוס להבה להמון זמן כדי לבשל עד ריכוך,

אני פשוט מוסיפה לקראת סוף הבישול כמה כפות שעועית מקופסא,

(גם בטטה אני שמה בשלב הזה, בגלל שהיא מתרככת מהר)

וזה משתלב מצוין.

רעיון - שעועית מקופסא.לב אמיץ

אני גם משתמשת (משתדלת לעיתים רחוקות) בחומוס או שעועית מקופסא.

 

אבל מה שאני עושה כשאין לי זמן: שמה את הקטניות להשריה במים רותחים ומכסה את הקערה. אחרי שעה כבר אפשר לשטוף אותן ולבשל במים נקיים. אני לא מחליפה את מי הבישול - חבל, הקטניות מפרישות חומרים חשובים אל המים.

גמני לחמין אם אני שמה שעועית זה רק מקופסהמינימאוס2

אבל התחלתי לדלג עליה 

למה? חבל -לב אמיץ

זו הזדמנות לאכול שעועית לבנה. חשובה לכל מיני.

חומוס עוד אוכלים בהזדמנויות אחרות - כממרח, או בקוסקוס או בתבשיל אחר.

 

מצד  שני אם את נרתעת משעועית, סימן שכרגע זה לא מתאים לך.

חכי שיחזור לך החשק.

החמין הרבה יותר קל לעיכול בלי שעועיתמינימאוס2

ולגבי הרתיעה - מה שכתבת זה משהו מוסמך? (שאם אני לא רוצה משהו אז לא להתעקש)

שמעתי את זה כבר בעבר ומעניין אותי אם זה נכון

אממלב אמיץ

אפשר לומר שזה הגיוני לא?

 

מצד שני, יש נטיה לאבד את התיאבון דווקא במצב של מחסור רציני בויטמינים. אז צריך כמובן להיזהר עם זה.

 

אם זו בסך הכל העדפה זמנית, נראה לי שלא יגרם שום נזק.

 

 

אפשר להשאיר את הסיר קרוב למרכז הפלטה כדי שהבעבוע ויהתנערי מעפר
שהבעבוע ישאר.
ולהוסיף יותר מים לפני שבת.

אני עושה כך ויוצא לי נחמד.
עונג שבת של ממש ריבה_אחת

אני חושבת שלא מורידים את המכסה כדי שהטשולנט יתבשל מהאדים שבסיר, זה מרכך אותו ומיטיב את הבישול.

ולגבי הבעבוע-
אפשר להוסיף עוד קצת מים לפני שבת ולהרתיח, וכך זה ממשיך לבעבע כל הזמן, אם יש מספיק מים הוא לא אמור להיחרך למטה..

האמת היא שמלפנות בוקר כבר ניתן לפתוח את המכסה.לב אמיץ

אני לא מבשלת את החמין בישול מלא לפני שבת. לכן מבחינה הלכתית אסור לפתוח את המכסה עד לזמן שסביר שהוא מבושל לחלוטין. או יותר נכון, אסור לכסות את הסיר חזרה במכסה אחרי שפתחנו אותו כי זו פעולה שמזרזת את הבישול.ולאשכנזים מותר אפילו להוסיף מים רותחים לחמין אם רואים שהוא הצטמק ויבש מדי.

ככה אני יודעת.

זאת הסיבה שאני מעדיפה לבשל את החמין בסיר עם מכסה זכוכית - אפשר להציץ פנימה בכל רגע נתון.

 

לא נראה לי שאם פותחים את המכסה לרגע זה גורע מהטעם.

רק מדייקת את ה'מותר להוסיף מים רותחים'-פלספנית

בעזהי"ת

 

מותר רק מכלי ראשון [יענו ישר מהמיחם] ורק אם לא הניחו את הסיר והתכוונו להחזירו לפלטה.

 

שבת אחת גילינו שחסר מים בצ'ולנט, אז אבא הרים את הסיר למיחם ותוכדי הסביר לנו..

 

[רק מכלי ראשון- להיות בטוחים שזה יד סולדת כדי שלא יהיה בישול של המים, ואם לא הניחו את הסיר- שלא התקרר בינתיים ויהיה בישול של האוכל, והתכוונו להחזירו לפלטה- משום כוונת בישול כלשהו או משהו כזה]

אשרייך.לב אמיץ

רעיון קטן..הדס123
לאחי יש צליאק. אז במקום חיטה/גריסים ומוצרי הגלוטן למינהם אמא שלי שמה אורז מלא. אין מה לומר- איכות העיכול משתפרת פלאים!
גם אנחנו!לב אמיץ

ולפעמים אפילו אורז לבן - על פי בקשת הקהל.

גמני. וזה מעולה !!!!מינימאוס2אחרונה
|אבוד|פינג.

אני צריכה להכין שבת טבעונית.

(ללא בשר, דגים, ביצים, חלב ומוצריו, דבש)

לחלות, יש לי מתכון שמרים מעולה. 

אני חושבת שגם עם עוגות די קל להסתדר.

אבל מה בנוגע לשאר?

אשמח מאד לרעיונות

חמין צמחוני אפשרי?anonimii
אם זה משהו אכיל או אפילו טעים, אז כןפינג.
זה טעים רק בלי בשר קטניות ותפוחי אדמהanonimii
חמין רק עם קטניות ותפוחי אדמהיעל מהדרום
לק"י

אורז
ירקות בתנור
בורקסים
ותחפשי אתרים של טבעוניםיעל מהדרום
פלפל ממולא באורז וירקות. ברוטב עגבניות.חילזון 123

פלפל ממולא באורז וירקות. ברוטב עגבניות.

פסטה כלשהי

שעועית ירוקה ברוטב או בלי

מהבצק של החלות את יכולה לעשות כמו פוקצ'ה  או ממולאים כאלה עם ירקות בפנים או פטריות ובצל וכד'

 

סלט טאבולה

קינואה עם חמוציות וכד'

סלט חיטה

וסלטי ירקות בשפע

וגם אבוקדו, חומוס מטבוחה וכו'

סלט חסה,חמין חיטהzmil
היתה פה מישהי לפני המון זמן שהעלתה אתר של טבעונים.מקום בעולם

אנסה לחפש..

אפשר להכין מרק כתום..מקום בעולם

הרבה מהפסטות הן ללא ביצים..

אפשר מוקפץ,סלט בורגול..

קינואהzmil
מג'דרה,מרקים,חמין פרווה,ממולאים עם אורזת.מ.
מאפים עם מוקפץ/פטריות/תפו"א...
ירקות מבושלים בכל הצורות (אנטיפסטי,מוקפץ,רוטב עגבניות וכו')
חציל קלוי ככהאו בתוך טורטיה או עלי פילו או סלט אבוzmil

אבוקדו מעוך/קוביות

ברוך הבא לברוך הרציני שלי.שיפקה

בעלי צמחוני. תקלה רצינית כל שבת מחדש..

אבל אוכל חלב אז לפעמים עושים ארוחה חלבית..

אפשר לעשות זיתים מרוקיאים (ברוטב אדום), ולביבות מירקות.. גם פלפל ממולא זה רעון מעולה. חוץ מזה- אורז ותפ"א זה תמיד טוב..

בלביבות יש ביצים.. היא צריכה טבעוני :/מקום בעולם
אני שמה טיפה שמן וקורנפלור בלביבות במקום ביציםשיפקה

זה עושה את אותה עבודה- מדביק.

אהה.. תודה וסליחה!מקום בעולם
קציצות ירק מונגלד,אפשר טבחה צמחוניתzmil

לטגן בצל להוסיף פפריקה חריפה מתוקה מלח ופלפל וקטניות ומנגולד טחון ומים ותפו"א ולהרתיח אך להקטין להבה ולבשל 

 

תפו"א ואורז, פסטה וירקות מוקפצים,שוקולד לבן

תחלקי לפחמיימות (מה שהצעתי בכותרת)

תבשיל קטניות- אפונה\שעועית\חומוס (יש לי מתכונים)

ירקות- אפשר מבושל ואפשר בסלטים.

לחלבונים כדאי גם טחינה.

 

לדוגמא-

מרק בצל\כתום, תפו"א, אורז וחומוס (גרגירים) לערב,

תפו"א\אורז (תלוי בהעדפה), פשטידה ופסטה\ירקות מוקפצים, ושעועית לבוקר

ולסעודה שלישית בורקס\בלינצ'ס תפו"א או פטריות ופשטידה.

בתוספת סלטים חיים ומבושלים.

הכל תלוי כמה את מעוניינת להשקיע, הצעתי לך הרבה. מספיק אפילו חלק ממה שהצעתי.

שבת טבעונית?!?!?!מינימאוס2

במתן תורה , ביחד עם התורה משה רבינו הוריד את הדגים של שבת וגם חמין\טשולנו מלא בשר

אז איך בכלל אפשר להוציא מהפה את הצירוף של שבת טבעונית?!?!?

 

וברצינות עיקר הבעיה זה הלילה כי זה לא בעיה להכין חמין צמחי 

מנה ראשונה סלטים למיניהם

אחר כך מרק מוקרם טוב- ברוקולי\דלעת

מנה עיקרית  - סושי צמחי, ירקות מוקפצים, אורז נודלס וכו'

                

איך את מקרימה בלי שמנת?תמיד נשאר אני
רוטב בשמל פרווה או חלביכוכב לכת
חלבי זה בעיה אצל טבעונים...ת.מ.
פירוט?תמיד נשאר אני

כלומר חלבי אני יודעת יך עושים, אבל פרווה?

שמנת צימחית אולי..? או שזה לא מתאים למוקרם..מקום בעולם
אני לא מקרימה עם שמנת, סתם טוחנתמינימאוס2אחרונה

אבל צריך הרבה ירקות במרק וככה הוא מתקבל עבה וסמיך

המים וירקות צריכים להיות בערך באותו גובה טוחנים, מגישים עם קרוטונים זהו

 

סלטים ותוספותאודי-ה

סלטים:
טאבולה
סלט גזר
חסה
מטבוחה
חציל בטחינה

תוספות:
ירקות אנטיפסטי
תפו"א ובטטה
שעועית ירוקה
אורז
ממולאים

רעיונות נוספים לחלבוןתמיד נשאר אני

חלבון הוא עיקר השבת ולכן עיקר הבעיה.

 

תחליפים:

 

קטניות כמובן (לבוקר הבנתי שהחליטו פה ברוב קולות על טשולנט פרווה, אז לערב אפשר להכין מרק עדשים פצצה או מרק אפונה אלוף שאת שניהם הכנתי בימים האחרונים ממש. מה שהיה מיוחד במרק העדשים הכתומות הוא פפריקה מעושנת שעושה את כל ההבדל, ובמרק האפונה היבשה שטחנתי בבלנדר מוט המיוחד הוא כמות יפה של כמון).

 

טופו - אפשר להכין בהמון דרכים, החל מקציצות, מבושל ברוטב, מוקפץ ועוד. אני אוהבת את הגרסה הממש פשוטה של המרינדה הזו: שום, דבש (אופסססס... סילאן בשבילך) רוטב סויה וקצת יין. להשרות קצת ולאפות. אמור לצאת יבש או עם טיפה רוטב. ותכיני הרבה כי זה מתחסל בקצב.

 

פתיתי סויה (בונזו בלשון מוכרי הקטניות) - מראש אומרת שהדעות לגבי הטעם חלוקות. אני משוגעת על זה, רוב האנשים שאני מכירה שונאים את זה. הטעם די נייטרלי והמרקם צמיגי קצת. מבשלים בכל רוטב שבוחרים אחרי השריה במים רותחים (10 דק) וסחיטה. אפשר גם לתבל בגריל עוף ללא מונסודיום וקצת סילאן ולהקפיץ על מחבת יבשה עד שמוכן.

הפתיתים האלו מזכירים בצורתם בשר, ולכן הם מומלצים בעיני. תוכלו לאכול אותם ולדמיין שאתם אוכלים בשר חיוך (אבל באמת בעיני הם יותר טעימים מכל בשר או עוף).

 

בהצלחה רבה באתגר הנדיר,

שבת שלום.

 

 

תודה רבהפינג.

אפשר מתכון מדויק יותר להכנת הטופו?... 

כן בכיף.תמיד נשאר אני

אני מנסה לכמת פה את המצרכים שאני בד"כ משתמשת בהם לפי העין, ולכן אני ממליצה לך בכל אופן לסמוך גם על חוש הטעם שלך.

 

ריבוע טופו אחד (קונים בחנויות במקרר הגבינות אפילו שזה פרווה כמובן)

חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס"מ *1.5 ס"מ

 

מרינדה:

בערך:

כף שמן זית

כף - שתיים רוטב סויה (אמיתי, מחנות טבע, למשל "תמרי").

כף סילאן

שתי שיני שום כתושות

לבחירה: טיפה יין לבן או אדום.

 

לערבב את המרינדה עם הטופו, להשאיר קצת

 

לאפות בחום 200 מעלות בערך 10 דקות (עד שמעט הרוטב מסמיך).

 

 

תודה ענקית לכל העונים!פינג.


יש במקרה למשהי מתכון לריבת אתרוגים?זמר הפלוגות

בא לי לנסות...

אמא שלי עושה ככה:מעפר אני באה

היא מקלפת את האתרוגים ומוציאה את הליבה.

משרה את האתרוגים במים במשך יום, מחליפה מים ומשרה לעוד יום ככה איזה 3 פעמים שהמרירות תצא.

אח"כ היא מרתיחה את האתרוגים, שופכת את המים, שוב מרתיחה ושופכת.

בסוף היא מבשלת את האתרוגים עם סוכר ומים עד שהם מתרככים והמים הופכים לסירופ.

אם את רוצה כמויות אשאל אותה.

אשמח שתשאלי.... תודהזמר הפלוגות
היא אמרהמעפר אני באה

שהיא שמה בערך על קילו קליפת אתרוגים, קילו סוכר וקצת מים בשביל הסירופ של הריבה.

בהצלחה!

תודהזמר הפלוגות

את יודעת אם מכינים את זה עם הקליפות? 

חוששני שלא הבנתי את השאלה שלך..מעפר אני באה
האם אפשר להרתיח את האתרוגים שלמיםמבא

הבעיה הגדולה שלי היא החיתוך- האתרוג מאד קשה לחיתוך במיוחד אם רוצים בגודל מסוים, וחתוך יפה.

האם אפשר להרתיח אותם שלמים להוצת המרירות ואח"כ לחתוך ואז את הפעולה עפ הסוכר?

אני חושבת שלא,מעפר אני באהאחרונה

כי המרירות יוצאת כשהם חתוכים..

יאמייייייכיבשה
ה סוכריה של החגים!!!!


ואיי זה ילדות!
איך אתם מכינים מוקפץ?anonimii
חזה עוף?ירקות?נודלס?ת.מ.
העיקרון הוא אותו דבר...
מחממים מחבת עם שמן זית מוסיפים בצל וירקות לפי מה שיש ומתחשק הסדר הוא לפי קצב הבישול שלהם (למשל-גזר,כרוב,שום,תירס,תירס גמדי,גמבות,בטטה,קישואים...מה שאוהבים) אח"כ מוסיפים רטבים ותבלינים לפי מה שאוהבים(צילי,סויה,דבש,סילאן,יין וכו' מלח,פלפל ומה שמתחשק באותו רגע) ומקפיצים עד שמוכן...
אם רוצים נודלס או איזה אטריות מכינים בנפרד ומוסיפים אחרי הרטבים שיספוג טעמים, חזה עוף אפשר לטגן בנפרד ולהוסיף ברצועות או קוביות ואפשר שהבישול שלו יעשה בתוך הירקות ואז שמים את זה לפני שהירקות לגמרי מוכנים מומלץ לתת לחתיכות קצת זמן בתוך מרינדה של הרטבים לפני הטיגון שלהם...
ואני יודעת שזה לא ממש מתכון אבל אני לא ממש מבשלת לפי מתכונים אז אם יש שאלות אשמח לנסות לעזור...
והנה תמונה של המוקפץ שהכנתי היום-ת.מ.



בצל, גזר,פטריות,תירס גמדי,דבש,צילי,טיפה ברביקיו,מלח פלפל ועוד טיפה מתבלין או שנים שהתחשק לי כבר לא זוכרת מה...
יפה! ותגידי-לב אמיץ

כשמוסיפים רטבים כמו דבש וצ'ילי התבשיל לא נחרך ? נדבק לתחתית המחבת?

אף פעם לא מסתדר לי עם הרוטב צילי.

לא נחרך לי...ת.מ.
צריך להוסיף את זה מעל הירקות ולערבב אם נותנים לזה לשהות על התחתית יש סיכוי שיחרך...
חתיכות הגזר גדולותהתנערי מעפר
כמה זמן את מחכה שיתרככו במחבת?

לי אין סבלנות לחכות אז אני חותכת קטן יותר וזה פחות יפה..

המוקפת שלך נראה מצוין! (יאמי)
זה נראה גדול יותר ממה שזה באמת..ת.מ.
ובד"כ אני באמת עושה אותם קצת יותר דקים...
ואני אוהבת שהם לא מאוד רכים ודווקא לא לקח הרבה זמן עד שהם הגיעו למרקם הרצוי...
והמוקפץ שבתמונה הוא עם אטריות אורז...(סתם כי התחשק לי לרוב אני לא עושה איתם)
באיזה רוטב את מבשלת את זה?התנערי מעפר
אני אוהבת שהחזה עוף לא יבש מדיי..
כשאני עושה חזה עוף מוקפץ-ת.מ.
בד"כ קודם שמה אותו בתבלינים עם קצת רטבים (סויה,דבש,צילי,ברביקיו וכו' לפי מה שיש ומתחשק) ומטגנת אותו עם הירקות כבר אחרי שכל הירקוץת נכנסו למחבת...
בד"כ לא יוצא לי יבש... יצא לי יבש פעם כשטיגנתי את החזה בנפרד כמו שממליצים לעשות הרבה פעמים...
אפשר רגע?לב אמיץ

שמתי לב שבמחבת קרמית (ולכסות במכסה או צלחת גדולה) הכל מתרכך ומזהיב בזריזות.

אפילו את הירקות למרק אני קודם מאדה עם שמן זית במחבת הקרמית ורק אח"כ מעבירה לסיר של המרק.

ככה בדיוק אני מכינההתנערי מעפר
רק בלי הנודלס.
בצל קצוץ דק מטוגן, חתיכות חזה עוף, גמבה אדומה~א.ל

וכתומה חתוכות דק, אפשר להוסיף פטריות

מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט סילאן ומחכים

יוצא טעים!

תודה לכםanonimii
המוקפץ שאני הכנתיanonimii
תודהanonimii
נראלי אני הכי משוגעת-פלספנית

בעזהי"ת

 

אני שמה כל ירק שיש במקרר [אצל ההורים שלי זה יוצא יותר, כמובן..]: כרוב, אפונה, גזר, נבטים, קישוא, תפו"א, בטטה, דלעת, פטריות, תירס גמדי, בצל ושום כמובן, שעועית ירוקה, אם יש ברוקולי או כרובית קפואים.. אחלה..

בשר

וכל רוטב שיש במקרר: צ'ילי סילאן קטשופ סויה דבש, חרדל דיז'ון, מיונז [משרים את הבשר במיונז- זה מרכך אותו ועושה שלא יתייבש!], ואפילו מיץ תפוזים או מיץ מנגו.. [המנגו זה להיט במוקפץ! שתדעו!], יין אדום/לבן, בירה לבנה.. באמת כל מה שיש.

ותבלינים..

למה לא? נשמע יופי.לב אמיץ

אם אין פויקה תאכלו מוקפץ בין השורות
חחחחחח לגמרי מקום בעולםאחרונה
תבניות של תנורשקדי מרק

מישהו יודע איפה אפשר לקנות תבניות כמו של תנור? יש בחנויות?

באיזה אזור?כיבשה
בירושלים יש את שי עוגן. ..בשוק
ויש עוד כמה בתלפיות
באזור הצפוןשקדי מרק

השאלה באיזה סוג של חנויות זה יכול להיות?

 

תודה!

לכל חברה של תנור- יש אופציה של מכירת תבניות..~א.לאחרונה

צרי קשר עם אחת החברות

הצילוווו!! מחפשת מתכון תותח שנוסה ונבדק-לעוגהגלוק17
לק"י

גבוהה מאוד וטעימה מאוד!!!!
כשלתי בניסיון לייצר אחת כזאת ואני צריכה מתכון קסמים!!
והלוואי שזה לא יהיה ממש מסובך..
אני צריכה לתבנית 28 ושהגובה יהיה בערך 9-10 ס"מ..
יש לי מתכון לעוגת שוקולד שתמיד יוצאת אוורירית וגבומקום בעולם

וגבוהה בלי עין הרע חושף שיניים

 

רשמתי אותו פה לא מזמן ואני לא מצליחה למצוא אותו משום מה

כשתמצאי תרשמי לי בבקשהגלוק17
מצאתי.מקום בעולם

פה

רק שאני לא ככ יודעת את המידות שכתבת.. עשיתי אותה בתכנית קפיצית עגולה ויצאה גבוה..

לא יודעת אם יצא 8-9 סנטימטר.. אבל יחסית גבוהה לפי דעתי..

תודה! איזה גודל תבנית עשית ?גלוק17
אין לי מושג מה הגודל שלה מקום בעולם
תחפשי מתכונים לעוגות שיפוןתמר_דר

נקראות גם עוגות טורט או ספוג.

ולגבי הסיבוך- כדי שתצא גבוהה ואוורירית צריך להפריד ביצים, להקציף את החלבונים בנפרד (לרוב עם סוכר) ולערבב בתנועות עטיפה עם תערובת של החלמונים. אחרת בד"כ העוגה לא מספיק גבוהה.

יש בעוגות לכל עת מתכון לעוגת שיפון קוקוס עם שוקולד, מאוד מצלחת!

מצטרפת להמלצה על עוגות שיפון של עוגות לכל עתמינימאוס2אחרונה

יש לה בכל מדור עוגת שיפון אחת נראה לי כולן מוצלחות

עוגות ספוג למינהןשרבוב

איך מכינים סלט חומוס?ילדים זה שמחה
קראתי שבסלט חומוס מוכן יש מרגרינהילדים זה שמחה

ברכיבים כמובן שלא כותבים מרגרינה אבל זה כתוב בתור שומן צמחי.

איזה נורא!!!! אני ממש מקפידה לא להכניס מרגרינה הביתה ובסוף יש את זה בחומוס?????????????.

לא מחייב. יש חברות ששמות שמןמינימאוס2

ואיך יודעים? שומנים מהצומח זה מרגרינה, שמנים מהצומח זה שמן 

 

ממש לא תמיד, יש שמנים מהצומח שהם רווים כמו1289אחרונה
דקלים, ומה שגרוע בחומוס קנוי זה הרכיבים המתחלבים והמשמרים למינהם
חומוסanonimii
משרים לילה קודם עם הרבה מים מבשלים את החומוס עם קצת סודה לשתייה בערך שעתיים וחצי אחר כך מסננים וטוחנים במעבד מזון שמים מלח לימון שום ומוסיפים ממי הבישול בהדרגה וטוחנים עד למרקם הרצוי המלצה להשתמש בגרגירי חומוס בולגרי שהוא מתאים לסלט חומוס
שכחתי צריך להוסיף טחינה גולמיתanonimii
אני מעבדת עם חומוס מקופסת שימוריםמשיח עכשיו!

עם קצת טחינה, המים, כוסברה ופטרוזיליה, שום ומיץ לימון

אני מבשלת את החומוסלב אמיץ

בסיר לחץ.

על אש בינונית-נמוכה כשעה.

לא מוסיפה סודה לשתיה.

 

מבשלת בכמות כזו של מים ככה שאוכל להשתמש בכל הנוזלים שנשארו בסיר לצורך הכנת הממרח עצמו (מי הבישול סמיכים ומכילים חומר נקרש שהחומוס מפריש - חבל לא להשתמש בהם).

ומוסיפה טחינה גולמית מלאה (חמאת שומשום) לימון, תבלינים, שום כתוש ופטרוזיליה קצוצה.