שרשור חדש
קינוח פרווה בגביעמומו הפרה*

 

בס"ד

 

יש למישהו רעיון לקינוח פרווה בכוס/גביע להגשה?

תודה רבה.

מוס? פירורי ביסקוויטים עם קצפתיעל מהדרום
עוגת גבינה ללא אפיה, סופלה , ג'ליכלנית1

עוגת גבינה ללא אפיה עם פירורים למטה

סופלה (בתבנית ח"פ מנייר או בתבניות קטנות מחרסינה)

מוס שוקולד

ג'לי (אפשר סלט פירות ומעליו ג'לי)

רעיונותאם הבנים12
מוס שוקולד עם קישוטי קצפת מלמעלה ושוקולד מגורר.

טריקולד

טריפל- עוגה לבנה, ריצ' וג'לי
סורבה מעניין אותך?תות

באתר של מאקו יש סורבה מנגו ותפוזים, ממש טעים ובריא (אני יכולה לחפש קישור אם צריך)

מוס שוקלד, גלידה פשוטה עם בסיס עוגה..~moriya~אחרונה
טריקולד וכו'...
מתכונים בשמחה!
עזרה בשיחזור עוגת גלידה.. דיי דחוף!!מוחין דקטנות

אכלתי לפני כמה זמן עוגת גלידה טעימה בטירוף!

אני מנסה לשחזר את המתכון שלה -

מישהו יכול להגיד לי אם זה נשמע הגיוני? תודה!!

 

-מקציפים 6 חלבונים עם שלושתרבע כוס סוכר.

ממיסים 200 גר' שוקלש עם שלושתרבע כוס שמן. מוסיפים בטריפה את החלמונים.

מערבבים את 2 התערובות.

שתי שלישי אופים בתבנית בינונית

שליש מערבבים עם ריצ' מוקצף ושמים מעל העוגה.

נשמע הגיוני??

תודה!!

יש לנו מתכון דומה.. אולי זה?!אביה*

עוגת קרמבו- שיא הטעימה

שכבה 1:

להקציף 5 חלבונים + חצי כוס סוכר 

להוסיף פודינג שוקולד + 5 חלמונים
לאפות ולהוציא כשנראה יפה.
 
שכבה שניה-
להקציף ריצ' פרווה טוב (או שמנת מתוקה- חלבי)
ולשפוך על העוגה האפיויה כשהיא קרה.
 
שכבה שלישית-
להמיס על אש נמוכה בסיר בתוך סיר עם מים:
ריצ'/ שמנת מתוקה + 2 חפיסות שוקולד מריר (4 קוביות צמקאו)
וכשהשוקולד קר לשפוך על הקצפת.
 
 
נשמע הגיוני וטעים מאוד!רבה אמונתך!

אני מניחה שהתכוונת שבסוף ההכנה מקפיאים, אחרת זו לא ממש עוגת גלידה..

 

בהצלחה!

עוגת מוס. נשמע טוב!אם הבנים12אחרונה
דרוש מתכון לכבד עם בצל מטוגן ופטריותכלנית1

דרוש מתכון לכבד קצוץ (לא טחון, אלא חתיכות קטנות של כבד) עם בצל מטגון ופטריות (טריות או משומרות),

כדי לשבור את השיגרה של העוף

תודה על התשובה המהירהכלנית1
בשר צלעות..באה לעזור
בעלי חזר מרמי לוי עם בשר צלעות קפוא של בלדי...
מישהו יודע מה אפשר חעדות עם זה? זה כמו בשר מס5/8?
זה מס' 2 כנראהלב אמיץאחרונה

זה מתאים לטחינה או אפילו לקצוץ בסכין עם קוביות בצל, פטרוזיליה קצוצה - בתור קציצות ברוטב - בישול קצר מאוד.

 

והבנתי גם שמתאים לשים בתנור מכוסה בנייר כסף (אני מכסה בנייר אפיה), מתובל איך שאוהבים, בחום נמוך לכחצי שעה - ואח"כ להוציא מהתנור ולפרוס. לא ניסיתי.

 

אם זה מס' 3 או 7 - אני לא יודעת.

חלות דבשזמר הפלוגות

בא לי להכין חלות דבש לראש השנה אבל לא יותר מידי מתוקות או מסובכות וגם שלא יסבך אותי עם מזונות במקום המוציא...

יש למשהי מתכון? או שהגיוני סתם להוסיף דבש במקום סוכר למתכון רגיל..?

תכיני חלות רגילות, ומעל תמרחי או סוכר מומס, או דבש~א.ל
למרוח לפני האפיה? הולך טוב?זמר הפלוגות
אחרי הולך מצוין ~א.ל

ושכחתי לציין שאם תחליטי עלדבש- גם אותו כדאי להמיס טיפה על סיר כדי שיהיה קל יותר למריחה, ויורגש..

ניסיתי פעם עם סוכר מומס והסוכר לא הצליח להיות מומסתפוא מוקרמים
למה? שמת על סיר? זה נמס בשניה ואז שופכים על החלה~א.ל

מבחוץ

אופס.. ערבבתי עם מים מהקומקום תפוא מוקרמים

חשבתי שזה הכוונה

אה חמודה, זה יוצא גרגירי כזה ולא כזה מורגש נכון?~א.ל

לא נורא..בפעם הבאה

הגיוני להוסיף דבש לביצה ולמרוח מעל?זמר הפלוגות
לא ניסיתי, אבל לדעתי אם הוא לא נמס- הוא לא כזה יור~א.ל

גש..

למרוח סוכר זה אומר להכין קרמל ואותו למרוח על החלהזמר הפלוגות

כשהיא מוכנה?

סוכר+ טיפה מים בסיר, עד שנמס ואז לשפוך על החלה~א.ל

או דבש+סוכר+מים

או דבש בלבד בסיר../ מיקרוגל לכמה שניות

בהצלחה!

ולמרוח מיד עם סיום האפיה? תודהזמר הפלוגות
כן...~א.ל
שואלת גם- יש חלות שמורחים דבש בתוך החלהנוצה ברוח
ולא רק למעלה..
מישהי מכירה?
יודעת איך עושים את זה?
אני מרחתי גם לפני וגם אחרי- דבש מדולל בקצת מיםר.פ.מ. בע"מ

יצא מעלה!

בלי שום בישול או משו כזה, פשוט מורחים כמו ביצה

אפשר להפחית בכמות הסוכר ולהוסיף דבשכלנית1
תמונה של החלות משנה שעברהלהבה=)

 

בעז"ה נכין גם השנהליקוק.אם תרצו אני יעלה את המתכון בהזדמנות

וואו לשתיכן. איזה חלות יפות.לב אמיץ

וזאת החלה מהשנהלא הספקתי להעלות לפני החג...להבה=)אחרונה
איך מכינים אורז מלא?ילדים זה שמחה

כמה מים שמים? כמו אורז רגיל?

צריך להיות כתוב על האריזהs83

אני ממליצה על אורז עגול מלא.

מבשלים כמו אורז רגיל  (יחס של 1 כוס אורז 2 כוסות מים) משך הבישול כ-40 דקות.

קניתי אורז ארוך מלאילדים זה שמחה

מה ההבדל בניהם?

לא יודעת. לנו יותר טעים האורז העגולs83

יש כמה דרכיםבת 30

כמו באורז לבן...

אבל באורז מלא צריך יותר מים (2 ורבע כוסות מים על כוס אורז) וגם יותר מלח ותבלינים.

ממליצה לך לבשל עם ירקות, כי הם נותנים טעם.

 

ממה שאני ראיתי- האורז הארוך מתבשל יותר לאט מהאורז העגול.

^^^חילזון 123

העגול מספיק לו מים בכמות דומה לאורז לבן (אולי טיפה יותר). וכנ"ל זמן בישול.

הארוך- יותר מים ובישול הרבה יותר ארוך.

אורז עגול מלאחציל קלוי

האורז הזה אפילו יותר טעים מאורז לבן.. ממש ממש טעים!

-אני למדתי שלא צריך לברור אותו, ושכדי שיהיה בישול טוב ורגיל כמו אורז לבן, אני משרה אותו במיים רגילים ארבעים דק'.. ואז הבישול הוא כמו אורז לבן רגיל..

צריך לברור תמיד !! אני אישית ראיתי לפעמים תולעים..שושיתאחרונה
מנצלש׳ת-- אורז בר.*כוכבית*
אורז בר, (שחור ודק וארוך.. ) בעלי התלהב, וקנה ולי אין מושג איך להתעסק איתו...
אולי תוכלו להושיע
[כבר פעמים שהוצאתי והחזרתי אותו למזווה... ~חח, התייאשתי עוד לפני שהתחלתי]
בדיקת סולת ע"פ ההלכה-כל השלבים (בשל הביקוש מועבר)רבינחמן

בדיקת סולת על פי הרב משה ויא - מומחה כשרות ישראלי ויו"ר המכון להנחלת ההלכה, מחלוצי תחום בדיקת המזון מחרקים ומחבר סדרת הספרים "בדיקת המזון כהלכה".

 

בשל הקושי של בדיקת סולת (שכן לא ניתן מנופה זה), יש לבדוק אותה בשלושה שלבים:

 

שלב 1: בדיקת מדגם (כדי לקבל מושג על המצב הכללי שלה)

לוקחים כוס סולת ומפזרים על גבי משטח של גיליון נייר לבן (כמו נייר מדפסת A4) כשהוא מונח על מגש/תבנית. יש להניח במקום חם (רצוי בשמש). אחרי כעשר דקות, להעלות את הנייר בעדינות, ולאפשר סולת ליפול על המגש, ולבדוק לתולעים קטנים שנצמדים לנייר.

אם התפשטות נמצאת, לא להשתמש סולת!

 

שלב 2: מאמץ

מסננים את הסולת דרך מסננת עדינה, כגון מסננת תה. החורים צריכים להיות בסדר מספיק כדי שהסולת בקושי עוברת. העבר את מה שנשאר במסננת על צלחת לבנה ולבדוק אם יש נגיעות חרקים, תולעים.

אם התפשטות נמצאת, לא להשתמש סולת!

 

שלב 3: הבדיקה העיקרית

משטחים שכבה דקה של סולת על משטח לבן ולבדוק עד שכל הכמות תיבדק.

יש כתמים חומים וביניהם סולת. אלה יש לבחון בזהירות כדי לקבוע אם הם חתיכות של גוף או חרקים. זכוכית מגדלת היא שימושית בכל מקרה של ספק.

 

אם כל התפשטות נמצאת בכל אחד מהשלבים, לא אמורה לשמש סולת.

הי אני רוצה מתכון לסופלה שוקולדLOVE ME

שיהיה פרווה 

תודה רבה

הנה:התנערי מעפר
מצרכים:
שלושת רבעי כוס קמח
4 ביצים
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם מרגרינה
1 כוס סוכר

אופן ההכנה:
ממיסים מרגרינה ושוקולד בסיר.
מוסיפים סוכר להמסה.
מכבים את האש ומוסיפים ביצים.
מוסיפים את הקמח.

שופכים את הלילה למנז׳טים המתאימים לאפייה.
אופים עד 15 דקות בחום 200 מעלות.
*להיזהר לא לפספס ולשכוח בתנור!!*

אני אישית אוהבת את הסופלה נוזלי יותר אז אופה אותו 12 דקות.
תודה רבההההLOVE ME
אפשר להמיר את המרגרינה בשמן?arlan

 

תודהליקוק

אני ממירה ויוצא מצוייןהדס123
כמה יוצא?מקום בעולםאחרונה
אשמח לעזרההדס123
מתכון לחזה עוף מוקפץ שתמיד תמיד מצליח? כמו במסעדות סיניות כאלה?! בלי נודלס.. תודה לכם!
משערת שרוטב סויה, פלפל שחור,מקום בעולםאחרונה
מלח (לא הרבה כי הרוטב סויה מלוח)דבר, ושום יעשו את העבודה.. אולי עם רוטב צילי אפילו.. ולהקפיץ עם זה פטריות, גזר , פלפל וכו'..
לכבוד החורף והמרקים, שרשור תוספות למרקכמו הלבנה

אני אפתח-

בצקניות- שווה@!

2 ביצים

1/3 כוס קמח

קורט מלח.

לערבב ולזלף עם כפית למרק חם.

 

איך אתם משדרגים מרק?

 

קרוטונים ביתיים, אטריות, גבינ"צ, קניידלאך..~moriya~
ראיתי פעם מתכון למרק כתום שמעל שמו פופקורן☺
סתם שלוש כפות שיבולת שועללב אמיץ

לקראת סוף הבישול. נמסה ומעשירה את המרק.

אפשר לבחוש פנימה אל המרק או לשפוך אל הסיר במקום אחד מרוכז ואז מתקבלת בעצם תוספת של דגן בצד הירקות והנוזלים.

^^נשמע מצויין... אנסה את זה *כוכבית*אחרונה
ואיך95200
זה יוצא?

כאילו זה נהיה כופתאות כזה?
ממש דומה, רק קצת יותר רךכמו הלבנה
קטניות למינהן- גריסים, גריסי פנינה, אורזשירה..!
ישלי שאלה!מוריה (=

יש למשהו מתכון להכנת קרוטונים למרק שהם לא מלחם?! אלא מבצק!

אני רוצה שיצאו כמו של אוסם לדוג' (: .. והבנתי שהם לא עושים את זה מלחם.. תודה!

מצטרפת לחיפוש מתכון לקרוטונים...פלפלתי

קרוטונים שעשינו בבית - מפיתותאילה שלוחה

בס"ד

 

לא מה שביקשתן אבל ממש טעים...

 

חותכים פיתות לקוביות קטנות (היו לנו פיתות מקמח לבן. עוד לא ניסינו בקמח מלא)

אנחנו חתכנו שום "אמיתי" קטן ממש ממש אבל אפשר גם עם אבקת שום. הוספנו שמיר טרי קצוץ דק

מוסיפים הרבה שמן זית ועשבי תיבול. אני מניחה שאפשר גם להוסיף מלח (אנחנו לא שמנו)

מערבבים היטב היטב עד שרואים שנספג.

 

מכניסים לתנור- נראה לי ששמנו על 180 לחצי שעה בערך אבל כדאי להתחיל עם פחות זמן ולראות איך יוצא. שלא יישרף. צריך לצאת קריספי כזה.

כדאי לערבב מדי פעם.

קרוטונים ביתיים- הדרך הטעימה והדרך הקלהמחפשים

הטעימה-

חותכים לחם פרוס לקוביות קטנות.

שמים בקערה- שום כתוש, מלח גס, תבלינים, שמן זית.

טובלים את חתיכות הלחם  בקערה, עד שהכל נספג, ומכניסים לתנור.

יוצא מאוד מאוד שוווה (בעיקר עם שמים הרבה שום). זה משדרג בטירוף. וכדאי להכין הרבה כי זה נגמר מהר..

 

הקלה (אבל גם טעימה) -

כשאין לי כח ללכלך כלים ולהתעסק עם תנור.

חותכים קוביות לחם פרוס ושמים בטוסטר.

יוצא מעולה. אומנם לא מתובל, אבל בהחלט  קראנצ'י.

 

ואפשר להוסיף אותם גם בסלטים חיים.

אתן יודעות מה הבעיה בקרוטונים ביתיים?נדנדה כתומה.
איכשהו הם נמסים הרבה יותר מהר!ונהיים 'מושי' כאלה תוך חמש דקות..ובקנויים זה לוקח יותר זמן..
אני מכינה מבצקצביה22

זה לא ממש יוצא כמו קרוטונים קנויים, אבל אנחנו מאוד אוהבים-

אני לוקחת מהבצק של החלות (חוסך הכנה של בצק במיוחד בשביל זה), מכינה נחש ארוך ודק בידיים משומנות (ככה הבצק לא נדבק, וגם השמן מוסיף לקריספיות אח"כ. אני מפזרת על התבנית קצת תבלינים (כמון, כורכום, פפריקה מתוקה, שום גבישי) ומגלגלת את הנחש בתוך, ואז חותכת לקוביות קטנות (לי נוח בסכין, אולי אפשר גם לקרוע ביד). הצורה לא ממש קריטית. אני מפזרת ככה שלא יגעו אחד בשני (אם קצת נוגעים זה לא נורא, אבל שלא יהיו בערימות כדי שלא ידבקו באפיה), ואופה כ-10-12 דקות על חום גבוה בתנור שחומם מראש, עד שקצת משחימים (אני שמה על התבנית עם החלות ומוציאה באמצע האפייה, יכול להיות שאם אופים אותם לבד זה יקח אפילו פחות זמן. כדאי לעקוב כדי שלא ישרפו).

זה יוצא קריספי וטעים, ובגלל שכבר מהאפייה הראשונית זה 'נכסס', וכך בטוח ברכתו מזונות (בשונה מקרוטונים שהוכנו מלחם, שאז עדיף לאכול אותם בתוך סעודה, אלא אם כן טיגנו אותם בשמן עמוק שזה הופך אותם למזונות).

יש לי תחושה שבבצק של קרוטונים יעודי יש הרבהפנסאי
פחות מים מבצק של לחם. ולכן יש לו יותר ״מקום״ לספוח עוד מים.

אבל זה רק השערה
רק שקדי מרק עם עדיפות לאוסםמינימאוס2

ועכשיו תגידו שזה לא מתאים לפורום...

למה לא? ברוכה השבה.לב אמיץ

[כי זה לא ממש בישול/מתכונים..]נדנדה כתומה.
מינימאוס את בסדר..
העיקר שזה טעים ומשביע (וגם מלוח תופת ומשמיןלב אמיץ

אבל למי איכפת).

אנחנו מוסיפים למרקים דלילים ביצהכמו צמח בר
טורפים ביצה בכוס
ובעזרת מזלג מזלפים מעל המרק.
זה יוצא ממש טעים!!

מוסיפה לפעמים במקום א. מרק כמה כפות שיבולת שועל. (ובגלל שא. מרק לא רק מסמיכה אלא גם מתבלת- אני מוסיפה קצת יותר משאר התבלינים. בדגש על מלח)


ויש כמובן לאשכנזים שבנינו- קרטופאלך שזה מין בצק ממולא בפירה עם בצל/בשר/עוד תוספות
ו-קניידאלך.
קארטאפלאך זה תפו"א.משיח נאו בפומ!
קרעפלאך זה מה שכתבת
צודקת. טעות.כמו צמח בר
ועכשיו אני לא יכולה לערוך!!!!!|זועם|
אני קצת ערקית..אצלנו שמים קובהיאיר השמש
איך עושים קראעפלאך??אורין
יש מוכן לקניה של אחת החברותלב אמיץ

איכות סבירה ביותר.

 

אם מכינים - לעניות דעתי - כדאי להעביר את עלה הבצק במכונת רידוד לפסטה עד שהבצק יהיה ממש דקיק. בבישול במרק בצק כזה צריך להיראות כמעט שקוף. 

יש מתכון לא רע בכלל ב"מהמטבח באהבה "מינימאוס2


ראיתי באיזשהו מקום שבבישול האסיאתי יש משהו דומהלב אמיץ

שהאמת - נראה יותר מוצלח מהקרעלאפך המוכרים.

 

משהו מאוד מעודן. אפשר אולי לחפש את זה באתרי הבישול.

תודה. בדיוק מה שהתכוונתי.לב אמיץ

בדיוק כמו רביולי, רק המילוי שונהאיזו נחמה

קרפלאך מסורתיים נוהגים למלא בשלוש אופציות:

כבד קצוץ עם בצל מטוגן

פירה תפו"א עם בצל מטוגן

מילוי גבינה מלוחה לחג השבועות

 

הבצק כאמור הוא בדיוק כמו של בצק פסטה. על כל כוס קמח ביצה אחת. אם צריך מוסיפים טיפה מים קרים, בד"כ לא צריך, ואפשר לשים גם מעט מלח. מרדדים דק דק (אם יש מכשיר לרידוד פסטה, הוא יעשה את העבודה הכי טוב!) ממלאים מדביקים את הקצוות, ומבשלים כמה דק' במים רותחים מומלחים.

 

זה נשמע קל, אלא שהבצק לא הכי נוח, הוא דביק משהו.. בכל מקרה מי שרגיל להכין פסטה ביתית זה יהיה לו קל יותר כמובן.

נשארה לי כמות גדולהירוק בשטחs

של עוף טחון מבושל (מעין רוטב בולונז)

אז טחנתי ביחד עם ירקות מבושלים הוספתי ביצה ופירורי לחם וטיגנתי כקציצות 

הבעיה שהקציצות יצאו יותר מידי רכות ומושיות כאלו והילדים לא אהבו..

יש למישהו רעיון איך ניתן לשפצר אותם?

יצאה לי כמות גדולה וחבל לי לזרוק..

 

לפורר לרבעים או יותר ולהקפיץ במחבתלב אמיץ

או בתוך רוטב.

לאפות בתנור כפשטידה?יעל מהדרום
תודה לעוניםירוק בשטחsאחרונה

בסוף הכנסתי אותם להקפאה, אנסה את ההקפצה ברוטב מתי שהוא בעתיד (פשטידות לא כ"כ אוכלים אצלנו)

תודה!

נגמרו לי הרעיונות למאכלים לכבוד החגילדים זה שמחה

יש למישהו רעיון?

למה לא לשחזר את ההצלחה של מתכונים מר"ה?לב אמיץאחרונה

לפחות חלקם?

 

אנחנו עושים ככה ואז זו נהיית מעין מסורת של חגי תשרי.

 

גם בפסח אני חוזרת בשביעי של פסח על חלק מהמתכונים של ליל הסדר והילדים בטוחים שזו מסורת דורות.

אשמח למתכון של עוף שלםanonimii
יש המוני מתכונים ברשתאלעד
לאפות על מצע מלח גס, פשוט מאוד ויוצא מעולה.שירה..!
עוף ממולאאם הבנים12אחרונה
מילוי אורז, בצל, גזר וצימוקים.

רוטב של סויה, דבש, קטשופ ושום כתוש
מושחים את העוף מבפנים ומבחוץ ברוטב ממלאים במילוי. שמים בתוך שקית קוקי בתוך התנור עד שמשחים.

חגיגי וטעים. (אפשר גם לשים תפוחי אדמה בתוך השקית יחד עם הרוטב של העוף)
דחווף!!ר"מ
עוגת יומולדת לחברה טובה!! אני חייבת דחוף!
תודה.
עוגת שוקולד עם קצפת, רולדה, עוגת שכבותיעל מהדרום
לא ניסיתי אבל נראה טוב (קישור בפנים)עוד כינויאחרונה

http://www.oogio.net/coffee_maple_and_nuts_cake

 

אם תעשי תעדכני.

עשינו עוגה אחרת שלה ויצא מוצלח.

 

עוגיות חמאהילדים זה שמחה

אם אני מכינה עוגיות חמאה ואני מוסיפה לבצק אגוזים ושקדים זה יוצר טוב? זה מתאים לדעתכם?

לשיקולך~א.ל

אני אוהבת אותם כפי שהן, פשוטות ומוצלחות.

זה טיבן- להיות מעולות בלי תוספות אחרות

אני אוהבת מה שיותר אגוזים, בכל דבר |מכורה|בת נוגה

אז חמאה עם אגוזים ושקדים נשמע לי סוף. ממש.

(טוב גם עוגיות חמאה לבד זה לא כזה רע.... קורץ)

 

כדאי לשים לב כמה הם טחונים \ גרוסים, שךא תהיה בעיה לילדים, אם יש כאלו שאמורים להתכבד.

בתאבון!!

^^^ אין על אגוזים! (אמרה ההונגריה)איזו נחמה
זה שבור גסילדים זה שמחה
טעים זה בטוח, אבל אל תתני לקטנטניםאיזו נחמהאחרונה

(אומרים עד גיל 5, אבל אצלי ראיתי שיש כאלה שהסתדרו מצוין כבר בגיל 4)

שאלהכיבשה
למישהו יש מתכון לבצק של וופל .
לא בלגי ממש וופל דק כזה
חלום חיי להשיג מתכון לזה. אבל נראה לי זה דורש ציודפנסאי

מיוחד...

יש ליכיבשה
תבנית סיליקון בצורה של וופל וגם דקה...צריך רק מתכון
...
אולי בצק פריך יתאים?נקניקיות
לפי מה שאני ראיתיחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך י"א בתשרי תשע"ה 10:08

זה לא אמור להיות אפוי בתנור

אלא במין טוסטר כזה כמו שמכינים ופל בלגי (רק דק יותר כמובן).

ואז זה מתכון די דומה לבלילה של בלינצ'ס.

 

אולי גם באפיה זה ילך אבל אני ממש לא בטוחה.

 

בכל אופן אולי הקישור הזה יעזור-

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=2297221

 

מעולה!!כיבשהאחרונה
תודה...
התייעצות בנוגע לעוגת יום הולדת עם תמונה.אלזה

יש לאחיינית שלי יום הולדת בחג סוכות. הדפסתי תמונה חמודה שלה ואני מתכננת להדביק על ציפוי שוקולד ומסביב לקשט בזילוף של קצפת. המוכר בקונדיטוריה שבה הדפסתי את התמונה אמר לי שצריך להדביק את התמונה כמה שיותר קרוב להגשה כי היא נהרסת בקירור. השאלה היא איך זה יראה אם קודם אזלף ואז אדביק, ושאלה נוספת שלא ממש קשורה לפה- יכול להיות שזה יהיה אסור לבצע את המלאכה הזאת בחג? 

להדביק על ציפוי שוקולד?טאבולה ראסה
האמת שכשעשיתי את זה הדבקתי על ציפוי לבן של קרם ריץ וכאלה...
ועדיף קודם את התמונה ואחכ זילוף כדי לטשטש...
ובאמת אחרי יממה או פחות זה נהיה מטושטש.
בהלצחה ומזלטוב!
ואם אשמור במקפיא?אלזה

(באמת כדאי שאדביק על קצפת) 

 

הוא אמר לי משהו שבהקפאה זה יותר טוב, אבל הוא קצת מיהר והפסיק באמצע... וגם היה נשמע לא בטוח בדבריו.

ממ לגבי הקםאה אנלא יודעת.. אבל תיכף יבואו המנוסותטאבולה ראסהאחרונה
מרוקאים, להתפקד!כוכב לכת

הנה ההוכחה שחיפשתם שאוכל אשכנזי לא משהו....  

 

הסבר: סרטון שמראה גויים טועמים לראשונה מאכלים אשכנזיים יהודים מקובלים- קוגל מתוק, גפילטע פיש, כבד קצוץ ושאר מטעמים

 

(למביני אנגלית,יש אישה)

חחחחחמקום בעולם

אני רק חייבת לציין שהגפילטע היה המאכל היחיד שנראה כמו בארץ..

הקניידלך שלהם היו במימדי ענק  המום

חחחTal.

נו, תמיד טענתי שרק גוים לא מבינים מה זה אוכל קדושאלעד
האוכל שם בכלל לא נראה כמו במציאות!שוקולד לבן

אני לא מבינה אנגלית אז לא מספיק הבנתי את התגובות, 

אבל האוכל האשכנזי האמיתי נראה שונה לגמרי- הקוגל שם בכלל לא אמיתי, (ויש הרבה אנשים שמאד אוהבים קוגל אמיתי אבל לא סובלים מזוייף), הקניידלה אמור להיות קטן יותר ורך יותר (וגם אותו רוב האנשים אוהבים), גפילטעפיש בד"כ בהיר יותר ונראה שונה, הרוגעלך בכלל לא דומים למקורי ולא קלטתי מה היה עוד, אז אני לא יודעת להגיד לגביו.. (אם זה כבר קצוץ כמו שכתבת ממתי זה נחשב מאכל יהודי-אשכנזי קלאסי?)

 

כך שהסרטון אפילו לא מייצג את האוכל האשכנזי האמיתי, אז לא רוצה אמנם לקלקל אבל זה לא אומר שאת האוכל האמיתי הם לא היו אוהבים..

ואני בכלל לא אוהבת אוכל אשכנזי (חוץ מקניידלך) אז זה לא מפגיעה אישית או משהו קורץ. פשוט אין טעם לבחון דברים עם זיוף..

חוצמזה שכיום אין קידוש בבית כנסת ספרדי בלי קיגל.אלעדאחרונה

המטבח הישראלי כ"כ מעורב שלעיתים אני נהנה לראות על שלחן שבת אחת מאכלים מ5-8 עדות

רעיונות מה מכינים לערב יום כיפורשיפקה
כשהבעל צמחוני!! גם לארוחה בצהרים וגם לסעודה מפסקת.. הוצא מהתפריט- עוף, בשר, דגים וביצים.
בבקשה תהיו יצירתיים אבל לא יותר מדי.. אנחנו גם לא אוהבים פשטידות.
אתגר,אה?
הרבה חלבונים טוב ללפני צוםהתנערי מעפר
אז להכין מג׳דרה.
להכין שעועית ברוטב - אם תרצי מתכון תבקשי
אורז, עדשים ותפו"אאלעד
חלבון מלא-דגן+קטניה.מוריה

בס"ד

דגנים: אורז מלא\בורגול\תירס\שיפון\שיבולת שועל\חיטה\דוחן\גריסים

+

קטניות: אפונה\עדשים\שעועית\חומוס\פול\תורמוס

 

 

משהו שהכנתי אתמול, ולדעתי היה טעים-

השרתי בורגול - 20 דקות

בישלתי עדשים ירוקות+כתומות חצי שעה\3/4 שעה

טיגנתי בצל, הוספתי פפריקה ומלח, הוספתי את הבורגול, והעדשים, קצת מים. ובישלתי 5 דקות נוספות.

 

כדאי גם פחמימה- תפו"א, בטטה, לחם וכו'.

וכן ירקות ופירות (ענבים בעיקר).

רעיונותבת 30

מרק קוסקוס בלי עוף, רק עם המון ירקות, חומוס ועדשים.

 

אפשר להכין סלט ולהוסיף הרבה עדשים נבוטים- יש לזה ערך חלבון גבוה.

אפשר גם בורקס עם מילוי חומוס טחון, או מלוי גבינות.

בורקסים ממש לא !!!!שושית

קראתי מאמר של תזונאית שאמרה את זה , זה לא בריא גם בכללי ובפרט לפני צום...

בורקס תוצרת בית חביבתי...100% בריא.בת 30

קמח מלא ושמן.

חס ושלום, בורקס קנוי לא נכנס הביתה. לא בצק עלים ולא מרגרינה ולא אבקות מרק למיניהן.

 

יוצא לך טוב הבורקס?חיה רוז

אולי זה יהיה הפרוייקט הניסיוני שלי לחול המועד...

טיפים?

יוצא מעולה.בת 30

כלומר- זה לגמרי לא בורקס של מאפיה, אז צריך להשתחרר מההשוואה, ואז מגלים שזה הרבה הרבה יותר טעים.

מתכון מתוך הספר "אפיה בריאה" של אביגיל מייזליק:

לבצק: חצי קילו קמח. (אני מכינה לפעמים מ70% ולפעמים 100%)

        50 גרם חמאה ( כשאני רוצה פרווה- אני ממירה לחצי כוס שמן)

        שליש כוס שמן

1 כף חומץ

חצי כפית מלח

1 כוס מים רותחים.

 

מעבדים לבצק אחיד, עוטפים בניילון או בשקית ומכניסים למקרר לחצי שעה (גם יותר יוצא בסדר..)

 

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, ומרדדים כל חלק בתורו לצורה של מלבן ארוך.

יש שתי אפשרויות: 1. להניח את המילוי , לסגור היטב, ולהניח בתבנית, ואז אחרי האפיה לחתוך (יוצא "מסגרת בצק" עם מילוי)                 2. להניח מילוי ולגלגל את הבצק ואז להניח בתבנית- לחתוך לפני או אחרי האפיה. (יוצאים "שבלולי" בורקס.)     הדרך השניה היא עם יותר התעסקות אבל יוצא יותר מיוחד.

 

 

לגבי המילוי- כל פעם אני ממציאה. פעם בטטה עם בצל מטוגן, פעם חומוס מעוך היטב עם הרבה בצל מטוגן (אחת הילדות ממש אהבה..), פעם תפו"א עם קישוא ובצל מטוגן, פעם גבינות, פעם בשר. בקיצור- כיד הדמיון.

 

אגב, פעם הכנתי מאותו בצק בורקס אחד- אחד: קרצתי עיגולים ויצרתי בורקס בשר בצורת ירח...זמן עבודה פי 5 מזמן אכילה..

 

אשמח למתכון של בורקס בלי מרגרינהלימורשרה
אמשח למתכון ?? זה נשמע לי אדירררשושית
אני חושבת שנלך בסוף על מרק עגבניות עם אורז..שיפקה
טעים ומשביע.
ואם הוא ירצה הוא יאכל גם טבעול:O
עגבניה זה חומצי...אומרים שלא מומלץ לפני צוםיאיר השמש
אווזה.

קראתי תכותרת וחשבתי עליך, רציתי לתת לך קישור לשרשור הזה.ץ

ואז גיליתי שזה את

בעלך טבעוני, לא צמחוני. גם אני.לימורשרה

* אורז מלא ומעליו פרוסות קישוא מאודה, מתובל במעט מלח ירקות (יאמי של מלח)(קונים בחנויות טבע) ובצד פרוסות אבוקדו ומלפפון.

* מרק ירקות (בשביל הנוזלים).

* קינואה שבושלה עם רקות קצוצים, ובצד סלט של קישוא מאודה עם הרבה שמיר. אם בעלך אוהב- תוסיפי לקישוא מיץ לימון וסוכר.

* דלורית חצויה ונקיה ומאודת, וממולאת בקטנייה מבושלת כלשהי.

* פירה של דלורית, בטטה מאודים ושום-דורות (קפוא), אפשר להוסיף לפירה תפו"א, ליד סלט ירקות ללא עגבניה.

 

בסדר?   מספיק?

למה אתה חושב שהוא טבעוני?אווזה.

בעלה ממש לא טבעוני, הוא צמחוני. [תאמין לי זה מספיק ]

הוא אוכל דברים שהם לא מהצומח. [למשל שניצל טבעול וכאלהה..]

והוא אוכל גם מוצרי חלב בשמחה תמיד!
מזל שיש פה מי שמגן על כבודו..שיפקה
למה לאכול חלבי? מבחינה בריאותית זה יותר גרוע מבשר!לימורשרה
היא כתבה שביצים הוצאו מהתפריטחיה רוז

צמחונים אוכלים בד"כ ביצים.

 

ומה יש בטבעול שהוא לא מהצומח? (אולי ביצים והוא פשוט לא שם לב?)

ביציםארוון

עניין שמרגיז הרבה טבעונים שלא מבינים למה אם חברות כמו טבע דלי יכולות בלי..טבעול לא...

מרק עדשים!Tal.

עדשים הן מאכל אבלים, זה לתשעה באבברווזה
אבל זה משביע...Tal.

עדשים זה טעים ובריא. אוכלים כל הזמן, לא רק באבל..בת 30אחרונה
טבעול עשוי מסויה. סויה זה צומח.לימורשרה

טבעול אמנם איננו מאכל איכותי במיוחד, אבל הוא לגברי עונה על ההגדרה של טבעוני.

מצד שני, היא לא כתבה כלום על גבינות. אם הוא אוכל מוצרי חלב- הוא צמחוני.

ממש לא, יש בו ביציםארוון

נו באמת, נראה לך שסתם טבעונים דיי כועסים שטבעול לא מספיק עם שכל לייצר מוצר בלי ביצים?

 

http://www.mako.co.il/news-law/legal/Article-82f3a0e67a73541004.htm

רעיונות מעניינים הכין דג ברבוניה (פילה)yaeli30