בס"ד
יש למישהו רעיון לקינוח פרווה בכוס/גביע להגשה?
תודה רבה.
בס"ד
יש למישהו רעיון לקינוח פרווה בכוס/גביע להגשה?
תודה רבה.
עוגת גבינה ללא אפיה עם פירורים למטה
סופלה (בתבנית ח"פ מנייר או בתבניות קטנות מחרסינה)
מוס שוקולד
ג'לי (אפשר סלט פירות ומעליו ג'לי)
באתר של מאקו יש סורבה מנגו ותפוזים, ממש טעים ובריא (אני יכולה לחפש קישור אם צריך)
אכלתי לפני כמה זמן עוגת גלידה טעימה בטירוף!
אני מנסה לשחזר את המתכון שלה -
מישהו יכול להגיד לי אם זה נשמע הגיוני? תודה!!
-מקציפים 6 חלבונים עם שלושתרבע כוס סוכר.
ממיסים 200 גר' שוקלש עם שלושתרבע כוס שמן. מוסיפים בטריפה את החלמונים.
מערבבים את 2 התערובות.
שתי שלישי אופים בתבנית בינונית
שליש מערבבים עם ריצ' מוקצף ושמים מעל העוגה.
נשמע הגיוני??
תודה!!
עוגת קרמבו- שיא הטעימה
שכבה 1:
להקציף 5 חלבונים + חצי כוס סוכר
אני מניחה שהתכוונת שבסוף ההכנה מקפיאים, אחרת זו לא ממש עוגת גלידה..
בהצלחה!
דרוש מתכון לכבד קצוץ (לא טחון, אלא חתיכות קטנות של כבד) עם בצל מטגון ופטריות (טריות או משומרות),
כדי לשבור את השיגרה של העוף
משיח נאו בפומ!אחרונהזה מתאים לטחינה או אפילו לקצוץ בסכין עם קוביות בצל, פטרוזיליה קצוצה - בתור קציצות ברוטב - בישול קצר מאוד.
והבנתי גם שמתאים לשים בתנור מכוסה בנייר כסף (אני מכסה בנייר אפיה), מתובל איך שאוהבים, בחום נמוך לכחצי שעה - ואח"כ להוציא מהתנור ולפרוס. לא ניסיתי.
אם זה מס' 3 או 7 - אני לא יודעת.
בא לי להכין חלות דבש לראש השנה אבל לא יותר מידי מתוקות או מסובכות וגם שלא יסבך אותי עם מזונות במקום המוציא...
יש למשהי מתכון? או שהגיוני סתם להוסיף דבש במקום סוכר למתכון רגיל..?
הולך מצוין
~א.לושכחתי לציין שאם תחליטי עלדבש- גם אותו כדאי להמיס טיפה על סיר כדי שיהיה קל יותר למריחה, ויורגש..
מבחוץ
תפוא מוקרמיםחשבתי שזה הכוונה
לא נורא..בפעם הבאה
גש..
כשהיא מוכנה?
או דבש+סוכר+מים
או דבש בלבד בסיר../ מיקרוגל לכמה שניות
בהצלחה!
יצא מעלה!
בלי שום בישול או משו כזה, פשוט מורחים כמו ביצה
להבה=)
לא הספקתי להעלות לפני החג...להבה=)אחרונהכמה מים שמים? כמו אורז רגיל?
אני ממליצה על אורז עגול מלא.
מבשלים כמו אורז רגיל (יחס של 1 כוס אורז 2 כוסות מים) משך הבישול כ-40 דקות.
מה ההבדל בניהם?
כמו באורז לבן...
אבל באורז מלא צריך יותר מים (2 ורבע כוסות מים על כוס אורז) וגם יותר מלח ותבלינים.
ממליצה לך לבשל עם ירקות, כי הם נותנים טעם.
ממה שאני ראיתי- האורז הארוך מתבשל יותר לאט מהאורז העגול.
העגול מספיק לו מים בכמות דומה לאורז לבן (אולי טיפה יותר). וכנ"ל זמן בישול.
הארוך- יותר מים ובישול הרבה יותר ארוך.
האורז הזה אפילו יותר טעים מאורז לבן.. ממש ממש טעים!
-אני למדתי שלא צריך לברור אותו, ושכדי שיהיה בישול טוב ורגיל כמו אורז לבן, אני משרה אותו במיים רגילים ארבעים דק'.. ואז הבישול הוא כמו אורז לבן רגיל..

בדיקת סולת על פי הרב משה ויא - מומחה כשרות ישראלי ויו"ר המכון להנחלת ההלכה, מחלוצי תחום בדיקת המזון מחרקים ומחבר סדרת הספרים "בדיקת המזון כהלכה".
בשל הקושי של בדיקת סולת (שכן לא ניתן מנופה זה), יש לבדוק אותה בשלושה שלבים:
שלב 1: בדיקת מדגם (כדי לקבל מושג על המצב הכללי שלה)
לוקחים כוס סולת ומפזרים על גבי משטח של גיליון נייר לבן (כמו נייר מדפסת A4) כשהוא מונח על מגש/תבנית. יש להניח במקום חם (רצוי בשמש). אחרי כעשר דקות, להעלות את הנייר בעדינות, ולאפשר סולת ליפול על המגש, ולבדוק לתולעים קטנים שנצמדים לנייר.
אם התפשטות נמצאת, לא להשתמש סולת!
שלב 2: מאמץ
מסננים את הסולת דרך מסננת עדינה, כגון מסננת תה. החורים צריכים להיות בסדר מספיק כדי שהסולת בקושי עוברת. העבר את מה שנשאר במסננת על צלחת לבנה ולבדוק אם יש נגיעות חרקים, תולעים.
אם התפשטות נמצאת, לא להשתמש סולת!
שלב 3: הבדיקה העיקרית
משטחים שכבה דקה של סולת על משטח לבן ולבדוק עד שכל הכמות תיבדק.
יש כתמים חומים וביניהם סולת. אלה יש לבחון בזהירות כדי לקבוע אם הם חתיכות של גוף או חרקים. זכוכית מגדלת היא שימושית בכל מקרה של ספק.
אם כל התפשטות נמצאת בכל אחד מהשלבים, לא אמורה לשמש סולת.
שיהיה פרווה
תודה רבה
תודה![]()
הדס123
הדס123
בלי נודלס.. תודה לכם!אני אפתח-
בצקניות- שווה@!
2 ביצים
1/3 כוס קמח
קורט מלח.
לערבב ולזלף עם כפית למרק חם.
איך אתם משדרגים מרק?
לקראת סוף הבישול. נמסה ומעשירה את המרק.
אפשר לבחוש פנימה אל המרק או לשפוך אל הסיר במקום אחד מרוכז ואז מתקבלת בעצם תוספת של דגן בצד הירקות והנוזלים.
*כוכבית*אחרונהיש למשהו מתכון להכנת קרוטונים למרק שהם לא מלחם?! אלא מבצק!
אני רוצה שיצאו כמו של אוסם לדוג' (: .. והבנתי שהם לא עושים את זה מלחם.. תודה!
בס"ד
לא מה שביקשתן אבל ממש טעים...
חותכים פיתות לקוביות קטנות (היו לנו פיתות מקמח לבן. עוד לא ניסינו בקמח מלא)
אנחנו חתכנו שום "אמיתי" קטן ממש ממש אבל אפשר גם עם אבקת שום. הוספנו שמיר טרי קצוץ דק
מוסיפים הרבה שמן זית ועשבי תיבול. אני מניחה שאפשר גם להוסיף מלח (אנחנו לא שמנו)
מערבבים היטב היטב עד שרואים שנספג.
מכניסים לתנור- נראה לי ששמנו על 180 לחצי שעה בערך אבל כדאי להתחיל עם פחות זמן ולראות איך יוצא. שלא יישרף. צריך לצאת קריספי כזה.
כדאי לערבב מדי פעם.
הטעימה-
חותכים לחם פרוס לקוביות קטנות.
שמים בקערה- שום כתוש, מלח גס, תבלינים, שמן זית.
טובלים את חתיכות הלחם בקערה, עד שהכל נספג, ומכניסים לתנור.
יוצא מאוד מאוד שוווה (בעיקר עם שמים הרבה שום). זה משדרג בטירוף. וכדאי להכין הרבה כי זה נגמר מהר..
הקלה (אבל גם טעימה) -
כשאין לי כח ללכלך כלים ולהתעסק עם תנור.
חותכים קוביות לחם פרוס ושמים בטוסטר.
יוצא מעולה. אומנם לא מתובל, אבל בהחלט קראנצ'י.
ואפשר להוסיף אותם גם בסלטים חיים.
זה לא ממש יוצא כמו קרוטונים קנויים, אבל אנחנו מאוד אוהבים-
אני לוקחת מהבצק של החלות (חוסך הכנה של בצק במיוחד בשביל זה), מכינה נחש ארוך ודק בידיים משומנות (ככה הבצק לא נדבק, וגם השמן מוסיף לקריספיות אח"כ. אני מפזרת על התבנית קצת תבלינים (כמון, כורכום, פפריקה מתוקה, שום גבישי) ומגלגלת את הנחש בתוך, ואז חותכת לקוביות קטנות (לי נוח בסכין, אולי אפשר גם לקרוע ביד). הצורה לא ממש קריטית. אני מפזרת ככה שלא יגעו אחד בשני (אם קצת נוגעים זה לא נורא, אבל שלא יהיו בערימות כדי שלא ידבקו באפיה), ואופה כ-10-12 דקות על חום גבוה בתנור שחומם מראש, עד שקצת משחימים (אני שמה על התבנית עם החלות ומוציאה באמצע האפייה, יכול להיות שאם אופים אותם לבד זה יקח אפילו פחות זמן. כדאי לעקוב כדי שלא ישרפו).
זה יוצא קריספי וטעים, ובגלל שכבר מהאפייה הראשונית זה 'נכסס', וכך בטוח ברכתו מזונות (בשונה מקרוטונים שהוכנו מלחם, שאז עדיף לאכול אותם בתוך סעודה, אלא אם כן טיגנו אותם בשמן עמוק שזה הופך אותם למזונות).
ועכשיו תגידו שזה לא מתאים לפורום...
]נדנדה כתומה.
אבל למי איכפת).


משיח נאו בפומ!איכות סבירה ביותר.
אם מכינים - לעניות דעתי - כדאי להעביר את עלה הבצק במכונת רידוד לפסטה עד שהבצק יהיה ממש דקיק. בבישול במרק בצק כזה צריך להיראות כמעט שקוף.
שהאמת - נראה יותר מוצלח מהקרעלאפך המוכרים.
משהו מאוד מעודן. אפשר אולי לחפש את זה באתרי הבישול.
קרפלאך מסורתיים נוהגים למלא בשלוש אופציות:
כבד קצוץ עם בצל מטוגן
פירה תפו"א עם בצל מטוגן
מילוי גבינה מלוחה לחג השבועות
הבצק כאמור הוא בדיוק כמו של בצק פסטה. על כל כוס קמח ביצה אחת. אם צריך מוסיפים טיפה מים קרים, בד"כ לא צריך, ואפשר לשים גם מעט מלח. מרדדים דק דק (אם יש מכשיר לרידוד פסטה, הוא יעשה את העבודה הכי טוב!) ממלאים מדביקים את הקצוות, ומבשלים כמה דק' במים רותחים מומלחים.
זה נשמע קל, אלא שהבצק לא הכי נוח, הוא דביק משהו.. בכל מקרה מי שרגיל להכין פסטה ביתית זה יהיה לו קל יותר כמובן.
של עוף טחון מבושל (מעין רוטב בולונז)
אז טחנתי ביחד עם ירקות מבושלים הוספתי ביצה ופירורי לחם וטיגנתי כקציצות
הבעיה שהקציצות יצאו יותר מידי רכות ומושיות כאלו והילדים לא אהבו..
יש למישהו רעיון איך ניתן לשפצר אותם?
יצאה לי כמות גדולה וחבל לי לזרוק..
או בתוך רוטב.
בסוף הכנסתי אותם להקפאה, אנסה את ההקפצה ברוטב מתי שהוא בעתיד (פשטידות לא כ"כ אוכלים אצלנו)
תודה!
יש למישהו רעיון?
לפחות חלקם?
אנחנו עושים ככה ואז זו נהיית מעין מסורת של חגי תשרי.
גם בפסח אני חוזרת בשביעי של פסח על חלק מהמתכונים של ליל הסדר והילדים בטוחים שזו מסורת דורות.
אם אני מכינה עוגיות חמאה ואני מוסיפה לבצק אגוזים ושקדים זה יוצר טוב? זה מתאים לדעתכם?
~א.לאני אוהבת אותם כפי שהן, פשוטות ומוצלחות.
זה טיבן- להיות מעולות בלי תוספות אחרות
אז חמאה עם אגוזים ושקדים נשמע לי סוף. ממש.
(טוב גם עוגיות חמאה לבד זה לא כזה רע....
)
כדאי לשים לב כמה הם טחונים \ גרוסים, שךא תהיה בעיה לילדים, אם יש כאלו שאמורים להתכבד.
בתאבון!!
(אומרים עד גיל 5, אבל אצלי ראיתי שיש כאלה שהסתדרו מצוין כבר בגיל 4)
מיוחד...
זה לא אמור להיות אפוי בתנור
אלא במין טוסטר כזה כמו שמכינים ופל בלגי (רק דק יותר כמובן).
ואז זה מתכון די דומה לבלילה של בלינצ'ס.
אולי גם באפיה זה ילך אבל אני ממש לא בטוחה.
בכל אופן אולי הקישור הזה יעזור-
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=2297221
יש לאחיינית שלי יום הולדת בחג סוכות. הדפסתי תמונה חמודה שלה ואני מתכננת להדביק על ציפוי שוקולד ומסביב לקשט בזילוף של קצפת. המוכר בקונדיטוריה שבה הדפסתי את התמונה אמר לי שצריך להדביק את התמונה כמה שיותר קרוב להגשה כי היא נהרסת בקירור. השאלה היא איך זה יראה אם קודם אזלף ואז אדביק, ושאלה נוספת שלא ממש קשורה לפה- יכול להיות שזה יהיה אסור לבצע את המלאכה הזאת בחג?
(באמת כדאי שאדביק על קצפת)
הוא אמר לי משהו שבהקפאה זה יותר טוב, אבל הוא קצת מיהר והפסיק באמצע... וגם היה נשמע לא בטוח בדבריו.
הנה ההוכחה שחיפשתם שאוכל אשכנזי לא משהו....
הסבר: סרטון שמראה גויים טועמים לראשונה מאכלים אשכנזיים יהודים מקובלים- קוגל מתוק, גפילטע פיש, כבד קצוץ ושאר מטעמים
(למביני אנגלית,יש אישה)
אני רק חייבת לציין שהגפילטע היה המאכל היחיד שנראה כמו בארץ..
הקניידלך שלהם היו במימדי ענק ![]()
Tal.אני לא מבינה אנגלית אז לא מספיק הבנתי את התגובות,
אבל האוכל האשכנזי האמיתי נראה שונה לגמרי- הקוגל שם בכלל לא אמיתי, (ויש הרבה אנשים שמאד אוהבים קוגל אמיתי אבל לא סובלים מזוייף), הקניידלה אמור להיות קטן יותר ורך יותר (וגם אותו רוב האנשים אוהבים), גפילטעפיש בד"כ בהיר יותר ונראה שונה, הרוגעלך בכלל לא דומים למקורי ולא קלטתי מה היה עוד, אז אני לא יודעת להגיד לגביו.. (אם זה כבר קצוץ כמו שכתבת ממתי זה נחשב מאכל יהודי-אשכנזי קלאסי?)
כך שהסרטון אפילו לא מייצג את האוכל האשכנזי האמיתי, אז לא רוצה אמנם לקלקל אבל זה לא אומר שאת האוכל האמיתי הם לא היו אוהבים..
ואני בכלל לא אוהבת אוכל אשכנזי (חוץ מקניידלך) אז זה לא מפגיעה אישית או משהו
. פשוט אין טעם לבחון דברים עם זיוף..
המטבח הישראלי כ"כ מעורב שלעיתים אני נהנה לראות על שלחן שבת אחת מאכלים מ5-8 עדות

בס"ד
דגנים: אורז מלא\בורגול\תירס\שיפון\שיבולת שועל\חיטה\דוחן\גריסים
+
קטניות: אפונה\עדשים\שעועית\חומוס\פול\תורמוס
משהו שהכנתי אתמול, ולדעתי היה טעים-
השרתי בורגול - 20 דקות
בישלתי עדשים ירוקות+כתומות חצי שעה\3/4 שעה
טיגנתי בצל, הוספתי פפריקה ומלח, הוספתי את הבורגול, והעדשים, קצת מים. ובישלתי 5 דקות נוספות.
כדאי גם פחמימה- תפו"א, בטטה, לחם וכו'.
וכן ירקות ופירות (ענבים בעיקר).
מרק קוסקוס בלי עוף, רק עם המון ירקות, חומוס ועדשים.
אפשר להכין סלט ולהוסיף הרבה עדשים נבוטים- יש לזה ערך חלבון גבוה.
אפשר גם בורקס עם מילוי חומוס טחון, או מלוי גבינות.
קראתי מאמר של תזונאית שאמרה את זה , זה לא בריא גם בכללי ובפרט לפני צום...
קמח מלא ושמן.
חס ושלום, בורקס קנוי לא נכנס הביתה. לא בצק עלים ולא מרגרינה ולא אבקות מרק למיניהן.
אולי זה יהיה הפרוייקט הניסיוני שלי לחול המועד...
טיפים?
כלומר- זה לגמרי לא בורקס של מאפיה, אז צריך להשתחרר מההשוואה, ואז מגלים שזה הרבה הרבה יותר טעים.
מתכון מתוך הספר "אפיה בריאה" של אביגיל מייזליק:
לבצק: חצי קילו קמח. (אני מכינה לפעמים מ70% ולפעמים 100%)
50 גרם חמאה ( כשאני רוצה פרווה- אני ממירה לחצי כוס שמן)
שליש כוס שמן
1 כף חומץ
חצי כפית מלח
1 כוס מים רותחים.
מעבדים לבצק אחיד, עוטפים בניילון או בשקית ומכניסים למקרר לחצי שעה (גם יותר יוצא בסדר..)
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, ומרדדים כל חלק בתורו לצורה של מלבן ארוך.
יש שתי אפשרויות: 1. להניח את המילוי , לסגור היטב, ולהניח בתבנית, ואז אחרי האפיה לחתוך (יוצא "מסגרת בצק" עם מילוי) 2. להניח מילוי ולגלגל את הבצק ואז להניח בתבנית- לחתוך לפני או אחרי האפיה. (יוצאים "שבלולי" בורקס.) הדרך השניה היא עם יותר התעסקות אבל יוצא יותר מיוחד.
לגבי המילוי- כל פעם אני ממציאה. פעם בטטה עם בצל מטוגן, פעם חומוס מעוך היטב עם הרבה בצל מטוגן (אחת הילדות ממש אהבה..), פעם תפו"א עם קישוא ובצל מטוגן, פעם גבינות, פעם בשר. בקיצור- כיד הדמיון.
אגב, פעם הכנתי מאותו בצק בורקס אחד- אחד: קרצתי עיגולים ויצרתי בורקס בשר בצורת ירח...זמן עבודה פי 5 מזמן אכילה..

אווזה.קראתי תכותרת וחשבתי עליך, רציתי לתת לך קישור לשרשור הזה.ץ
ואז גיליתי שזה את 
* אורז מלא ומעליו פרוסות קישוא מאודה, מתובל במעט מלח ירקות (יאמי של מלח)(קונים בחנויות טבע) ובצד פרוסות אבוקדו ומלפפון.
* מרק ירקות (בשביל הנוזלים).
* קינואה שבושלה עם רקות קצוצים, ובצד סלט של קישוא מאודה עם הרבה שמיר. אם בעלך אוהב- תוסיפי לקישוא מיץ לימון וסוכר.
* דלורית חצויה ונקיה ומאודת, וממולאת בקטנייה מבושלת כלשהי.
* פירה של דלורית, בטטה מאודים ושום-דורות (קפוא), אפשר להוסיף לפירה תפו"א, ליד סלט ירקות ללא עגבניה.
בסדר? מספיק?
בעלה ממש לא טבעוני, הוא צמחוני. [תאמין לי זה מספיק
]
הוא אוכל דברים שהם לא מהצומח. [למשל שניצל טבעול וכאלהה..]
בשמחה תמיד!צמחונים אוכלים בד"כ ביצים.
ומה יש בטבעול שהוא לא מהצומח? (אולי ביצים והוא פשוט לא שם לב?)
עניין שמרגיז הרבה טבעונים שלא מבינים למה אם חברות כמו טבע דלי יכולות בלי..טבעול לא...
טבעול אמנם איננו מאכל איכותי במיוחד, אבל הוא לגברי עונה על ההגדרה של טבעוני.
מצד שני, היא לא כתבה כלום על גבינות. אם הוא אוכל מוצרי חלב- הוא צמחוני.
נו באמת, נראה לך שסתם טבעונים דיי כועסים שטבעול לא מספיק עם שכל לייצר מוצר בלי ביצים?
http://www.mako.co.il/news-law/legal/Article-82f3a0e67a73541004.htm