שרשור חדש
שלום!חמודית!

שלום לכולפ!!!!!!!!!חמודית!אחרונה

שלום לכולםחיוך גדול אני מחפשת מתכונים של קינוחים לסוכות למי שיש אני אשמח שהוא יכתוב לי קורץ

תודה חמודית!

יש למישהוכיבשה
רעיון למרק מענין?
החורף בא...
מרק טופי?95200
ממיסים טופי עם תותים וקצפת...
תשדרגו ...
עלה לי הרעיון עכשיו.
מרק שוקולד..Tal.

זה לא אמיתי המרקים הנ"ל.רות22אחרונה
אלא אם כן זה בבדיחותא.
בכל אופן אני אוהבת לאפות לחם מקמא מלא ולעשות ממנו קערה.
ולבשל מרק בצל!! זה יוצא מוצלח כאשר המרק בתוך הלחם!

שווה לחורף!
עוגות בחושות וקלות לעצלנים+mp8

שצריכים להכין תבניות ענקיות כאלה, וכמה שיכינו לא יספיק....

 

יש לכם משהו???

עוגה כושית?טאבולה ראסה
עוגת ריץ-פרורים
עוגת מיץ

כאלה? הפשוטות (רק אותם אני מכינה... אהה וגם את הבראוניז שלך )
איך שכחתיטאבולה ראסה
עוגת גבינה עם ביסקוויטים






את זה אני אוכלת רק כשאת מכינה...+mp8
עוגת מיץ- יש מתכון??+mp8
מה זה עוגת ריצ' פירורים? ועוגת מיץ?גליה...
עוגת טורטיעל מהדרום
לק"י

יוצא 2 תבניות אינגליש קייק, אז תכפילי כמויות:
6 ביצים- מקציפים בלי להפריד.
מוסיפים:
1 כוס סוכר.
1/2 כוס שמן.
1.5 כוסות קמח- בהדרגה.
1 אבקת אפיה.
1 סוכר וניל.
כל העוגות הבחושות של ניקי בברוקולי
אם צריך לחתוך קצת תפוחים פנימה זה גם טוב?חיה רוז
עוגה שאימצתי מפה. מעולה. עוברת הרבה הסבות וגיווניםפנסאי
עוגת שוקולד פירורים:
מתאים לתבנית חד"פ עגולה/מרובעת, אפשר גם ל-2 ארוכות או לשחק עם הכמויות.
בסיס בצק:
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
ביצה אחת
לערבב הכל- אפשר גם בקיצ´נייד יוצא בצק פירורים
משטחים את 80% הבצק בתבנית ומשאירים בערך 20% בצד (לפירורים שאח"כ)
בלילת שוקולד:
כוס קקאו
חצי כוס שמן
כוס וחצי סוכר (אפשר גם כוס)
3 ביצים
לערבב ביד בקערה עד לקבלת עיסה אחידה.
לשפוך על הבצק, לפזר מעל פירורים שנשארו (למי שהיה בצק יותר אחיד ולא פירורי אז לגרד עם פומפיה את חתיכת הבצק הנותרת מעל העוגה.)
להכניס לתנור ל 180 מעלות
לבדוק אחרי חצי שעה, צריך להיות לח במרכז.
נשמע טוב וקל, הולכת לנסות חיה רוז
חמש דקות עבודה וזה בתנור!פנסאי
אההה, וכשאני עצלנית במיוחד, אני רק מורחת ריבה אופנסאי

ממרח תמרים... ואז זה יותר מהר... חושף שיניים

הכנתי ויצא מעולה ! תודהmp4
לבריאות!פנסאי
מגניב, אני כתבתי כאן את המתכון הזה..אביה*

באמת שימושית..

אצלנו מוסיפים לפעמים חלבה או אגוזים או שוקולד ציפס, ובמילוי שוקולית, לפי החשק. בקיצור- מומלצת!

הי, באמת זכרתי משהו עם אביה! עכשיו אניפנסאי
ארשום לי את זה...

כבר העברתי את המתכון הזה למלא חברות שלי והוא קצר המון שבחים! אז תודה ענקית!!!
הייג'נדס
איפה את מוסיפה?
חלבה/אגוזים אני מפוררת עם הבצק למעלה/בתוך המילוי..אביה*אחרונה

ואגב! גם אני לקחתי את המתכון מאנשים, לא המצאתי ת'גלגל..

הכנתי את העוגהסה"רורית

בס"ד

 

יצאה ממש טעימה ב"ה!

 

הייתה חסרה לי ביצה לבלילה. אימא שלי המליצה להוסיף במקום ביצה-גביע של גיל+2 כפות שטוחות של קמח.

 

לגבי זמן האפייה- קצת הסתבכתי, כי הקיסם יצא רטוב כל הזמן, גם לאחר חצי שעה ויותר.

באיזשהו שלב- שוב בעצת אימא שלי קורץ- הנמכתי את החום ל125 ואפיתי עוד.

 

בקיצור- בסוף היא יצאה טעימה- וזה מה שחשובחיוך גדול

 

תודה על המתכון!

 

שנה טובה לכולם!

 

 

 

 

חבל שלא גילית לפני שאפיתי פאי שוקולד והקפאתיכלנית1

פאי שוקולד טעים, אבל הרבה יותר עם שוקולד חלבי וחמאה.

מאחר שאני לא משתמשת בחמאה כדי שנוכל לאכול את העוגה בסעודה המפסקת, או בשבתות לא ארוכות במיוחד,

עדיף להשתמש במתכון הפשוט שלך עם שמן

יש ספר שנקרא "עוגות ברגע" של חנה שאולובחיה וקיימת

אם את רציני בקטע של העוגות האלה שעובדים עליהם שניה והם בלי הקצפה ובלאגנים, לכי על הספר הזה, יש בו מתכונים לא רעים בכלל.

תודה לכולן!+mp8
טויב. אז רשמים מהחג-ר.פ.מ. בע"מ

אז אחרי חג יומיים+שבת שתפו בחוויות הקולינאריות שלכם!

 

מתחילה-

 

אז לכל מי שלא ידע לענות לי אז אפשר להקפיא קרמשניט וזה יוצא בסדר גמור גם אחרי כמה ימים שהופשר ונח במקרר..

(אמנם לא פריך כמו באותו יום אך סבבה לגמרי. כך בעלי שאוהב מאוד קרמשניט אמר.)

 

מסקנה שניה שהגעתי אליה זה שתבנית אלומניום משאירה טעם לוואי באוכל! זה ממש מבאס! אז אם אתם שומרים אוכל בתבנית אלומניום לכמה ימים אז שימו נייר אפיה שיחצוץ.

 

וגם- סלט תפו"א לא נשמר יותר טוב אם לא מטבלים אותו- ההפך הוא הנכון! מבואסת על קילקול של סלט ...

המלח והשמן זית עוזרים לשימור של האוכל..

 

ועוד דבר שמישי פה רשמה ואימצתי וזה היה מצויין- לחלק את האוכל לפי ארוחות ומה שנשאר להעביר לארוחה הבאה (אם נצרך) ולא לחמם כל פעם את כל האוכל ואז האוכל מתחמם כמה פעמים ומועד יותר לקילקול/יבוש/שרפה...

 

ודבר אחרון- זה ממש לא עושה טוב למקרר העומס הזה של האוכל! כבר חשבתי שהוא הפסיק לעבוד אחרי שהוצאתי גלידה והיא הייתה חצי נמסה! (כנראה בגלל הכמות הרבה של פתיחת המקפיא..) כמה טוב לחזור למקרר חצי מרוקן ועובד יפה

גיליתי יכולות על בסידור המקרר והמקפיא כל פעם מחדש כדי שהכל יכנס (שימוש במגרות  הירקות לסירים ולקישים במצב מאונך ועול כל מיני פלאות המוח האנושי..) סיפור- אחרי שסידרתי שוב את המקרר והכל הצליח להיכנס באה אלי חברה שהזמנו לאחת הארוחות עם סיר ענק של בשר!!! באתי לבכות כמעט! איפה אני עכשיו שמה אותו לעזעזל???  אז לאחר מחשבות רבות רוקנתי סיר שהיה כמעט ריק לקופסא (זה היה שארית מרק שאחרי החג כבר נהפכה לג'לי כזה, מכירים??? כשאוכל מתקלקל ממש אבל ממש! איככככסססס!) ובמקומו נכנס הסיר שהיא הביאה ועוד קצת קומבינות וב"ה עברנו את החג בשלום.

 

זהו פריקתי להיום. תורכם!

רשמים מהחגanonimii

אמא שלי הכינה הרבה אוכל : היה דגים תפוחי אדמה בתנור סלטים מוקפץ עוף בתנור כל החג והשבת אכלתי הרבה עכשיו צריך דיאטה סתם אני צוחקת צוחק

האמת שגם אצלינו העומס על המקרר לא עשה טוב..מקום בעולם

דברים שלמדתי-

לנסות. לא לפחד מדברים חדשים.. מקסימום! מוצאים איך לשפצר אם לא יוצא טוב..

המוס שחשבתי שיצא נוזלי מידי בסוף יצא מעולה ב"ה! חוסל תוך מספר דקות חושף שיניים

ניסיתי לעשות עוגת שוקולד ולקשט בזילופים-רק ששוב, זה היה נסיוני ולכן קימבנתי את כל הקישוט בערך וגם יצא מרשים בסוף

 

[אל תדברו על דברים שיצאו לכם טוב לפני שאכלתם אותם מטורלל.

אני ואחותי שיבחנו את עצמינו על העוגה עם הזילופים, וברגע שבאתי להכניס אותה למקרר אחותי השניה התנגשה בי וכל העוגה התעופפפה לה לעבר הדלת של המקרר.. בנס ממש לא קרה לה כלום חוץ מקצת קרם שנמרח וסידרנו קורץ ]

 

ב"ה חג ושבת מעולים. עזרתם לי מאוד!!

רשמיםבת 30

1.כשיש 3 ימים, ככל שמתקדמים עם הארוחות- ככה אוכלים פחות....אז ממש לא צריך להכין הרבה. חשבתי שאני אבשל לשבת אבל לא בישלתי כלום ונשאר הרבה.

2. את רוב החלה אוכלים הגברים. עובדה שהכנתי קילו חלות ונאכלו אולי שתי לחמניות בסך הכל כל החג. לפחות התרנגולים של השכנים נהנו...

3. גם אם מכינים פולי אדממה במקום שעועית, זה לא נורא. זה דווקא יוצר אטרקציה- להוציא את הפולים מהתרמילים. סוף סוף מותר לאכול עם הידיים!!

4. בלילה הראשון עם הסימנים לא צריך כמעט שום דבר נוסף מעבר לסימנים.

5. מותר להכין לר"ה עוף במתכון שלא מכיל דבש או סילאן. (יוו, כמה ווריאציות של עוף מתוק אכלנו)

6. שמחתי שהכנתי שתי ארוחות פרווה, גם בלי דג. זה הקל קצת על העומס התוך- בטני...

7. אם יש ילדים עם נטיה לתולעים, אז להגביל אותם בענין הדבש. התולעים גם הם חוגגות על הדבש, מסתבר...איכס, תולעים.

 

זהו, נראה לי...בסך הכל היה חג טעים וכיפי.

 

 

היה קצת קשה אבל כיף.לב אמיץ

היה מסובך כי בני הבית, שיהיו בריאים, מתפצלים למס' כיוונים קולינריים. בשבת רגילה אני מצליחה לתמרן עם מבנה ארוחות מסוים שמשביע את רצון כולם, אבל רציתי משהו מיוחד לכבוד החג.

 

מסקנה: בררנים נהנים מאותו מבנה ארוחות הישן והטוב של שבת גם בחג. וחבל על הכוחות שלי.

מקסימום הייתי צריכה להוסיף תבשיל אחד בצד הארוחה לשם הגיוון.

 

כמו ר.פ.מ. - הפלאתי ביכולות הנדסת מקררים.

 

וסוף סוף הצלחתי עם המתכון של בשר מס' 4. הכנתי אותו עם תפ"א ירושלמי ויצא מאוד טעים.

סגרתי אותו בטיגון קצר. אח"כ בישלתי אותו במים בלי להגיע לנקודת רתיחה (השתדלתי) כשעה. ואח"כ פרסתי - כמו שהציעו כאן - ובישלתי ברוטב שצימצמתי מהבישול במים.

 

מסקנה שלי דווקא - לא להתקשקש עם מתכונים חדשים לגמרי - מלחיץ! בטח לא בערב החג.

 

סלט אחד מוצלח וחדשני שנהנו ממנו (אכלנו סלט כזה באולם בתחילת השבוע): חציל מאודה במים (כמו שמבשלים דלעת/דלורית למרק) ואח"כ מרוסק בבלנדר מוט עם מעט נוזלים. הוספנו מסביב טחינה נוזלית שאת חלקה ערבבנו עם החציל.

 

זה היה רעיון מצויין כי נפלתי על חצילים מרירים ומרובי גרעינים. השתמשתי רק בחלק העליון שלהם.

 

 

 

ופתרון מצויין לילדים בררנים שהולכם לאיבוד בסבך המתכונים המיוחדים : פיתה עם קוטג'. זה מה שאחד הילדים אצלנו אכל כל החג ולא היה מאושר ממנו.

רשמים מהחג +++כלנית1

בקשר לסימנים: הגעתי למסקנה שלא שווה לטרוח ולהכין מהם פשטידות ולעבוד קשה לשדרג אותם. למה?

הרוביא- היה יקר פי 2 משעועית, הקליפה לא אכילה ונזרק לפח, עם הרוטב האדום המעט מושקע.

פשטידת כרישה- חלק מהמתכונים דרשו טיגון של הטבעות, מה שדורש הרבה שמן. בחרתי מתכון שבו מבשלים את הטבעות (החלק הירוק הלך לפח, מתוך כבוד לתולעים, כמובן). בישלתי וסיננתי. הוספתי בצל ושאר הרכיבים. עבדתי הרבה והתוצאה,

בכלל לא מדהימה. חלק נאכל ביום הראשון חלק קטן ביום השני בגלל הסימנים, והשאר מצא את מקומו בפח.

 

החלות: הוספתי מעט דבש למתכון פשוט ויצאו חלות מדהימות. פחדתי לאפות כמות, כי אולי ניתקע עם חלות בייתיות בלבד

והן תצאנה לא תפוחות מספיק /שרופות כי לא נאפו מספיק ואח"כ יותר מדי. מרפי דאג שהן תצאנה מדהימות. הצטערתי שבשאר הסעודות אכלנו חלות קנויות יבשות.

מסקנה: לאפות יותר, אבל ביום הקודם, או בתחילת הבוקר, כך שאם נתקעים אפשר עדיין לתקן ולקנות חלות.

 

עוגות: אפיתי עוגת תפוזים בחושה והוספתי קוביות אפרסק. יצא מוצלח. ואז, התברר שבעלי לא אוהב אפרסק מקופסא,

ובוודאי שלא בעוגה. וגם לא עוגת דבש (עובדה ידועה, אבל יצאתי מתוך הנחה שיש לו עוגה אחרת במקום). למדתי בפעם הבאה לשתף קצת יותר את בני הבית בבחירה.

עוגת גבינה- הסתבר שזה היה רעיון מעולה. כתוספת לקידוש (שהכל), כחטיף בריא לנשנוש בערב החג, כדי לא להיות רעבים מדי עד הסעודה.

 

 

למה פשטידות?מאמע צאדיקה

רוביא- מבשלים משעועית יבשה שיש בשקיות, עומד ליד החבילות של השעועית לבנה... טעים תמיד

(שמעתי ממישהיא שמתבלת עם בצל מטוגן, שום, כמון, וקינמון- מה דעתך? ) 

 

כרישה- תנסי קציצות?

גם אני ניסיתי לעשות פעם פשטידת כרשה, עם בצל גם, עשיתי לו טיגון- אידוי- ועדיין יצא לא ממש טעים.... 

יש למישהיא אולי את ה-סוד של פשטידות כרשה? 

 

 

אמא שלי מכינה לביבות הכרישה, והפעם גם בשר בכרישהשוקולד לבן

ושניהם היו מעולים! במיוחד הלביבות, שגם הילדים הכי מפונקים אהבו וחיסלו עד הסוף..

(אבל אין לי מתכונים, מצטערת)

אצלינו גם עושים כמו חביתות עם כרתי וסלקיעל מהדרום
לק"י

וזה ממש טעים!
בלביבות זה יוצא מדהים+mp8
מתכון בבקשה. הכרישה הוא המרכיב העיקרי?לב אמיץ

כן..ובצל. אצלי לפחותמקום בעולםאחרונה
לנו יש מתכון ממש ממש ממש מצויין.מקום בעולם

מלחמת כרישות נהיית עליהן ;)

אני אנסה להוציא מאמא מתכון חושף שיניים

מה אפשר לשים בעוגיות במקום חמאה?ריבה_אחת

שיתן את הטעם שלה (חוץ משמן)..

 

עוגיות קפה לצורך העניין.

 

תודה רבה!

מחמאה אולי?ברוקולי
אין לי בבית ואין סופר זמיןריבה_אחת

אולי משהו כמו סוכר וניל (שכבר יש במתכון), שיוסיף טעם לקפה

שמן- בערך 3/4 כוס על 200 גרם.א"מ...אחרונה


מתכון מנוסה של לחם פרנה?מעיין חתום
יש לי.. אהיה יותר מאוחר ליד זה אם עדין תרצי מקום בעולם
אשמח..תודה!מעיין חתום
תספרי איך יצא בהצלחהanonimii
ראיתי את המתכון הזהמעיין חתום
אבל אני מחפשת מתכון פשוט יותר..
תודה!
תחפשי בכרטיס האישי שלי..העליתי לפה מתכוןיעל מהדרום
תודה לכולן!מעיין חתום
בסוף הכנתי ממתכון שמצאתי אצלי..
יעל- יש מצב שהוא שלך

יצא מעולה!
את יכולה לצרף את המתכון? מתחשק לי גם להכין..שוקולד לבן
בשמחהמעיין חתום
1 ק"ג קמח
0.75 כפית מלח
כף שמרים
2.5 כוסות מים פושרים
לישה-עד שהבצק גמיש
מתפיחים לשעה
מחלקים את הבצק ל 4/5 עם ידיים מקומחות ולעשות כדור
להתפיח חצי שעה
לשטח כל כדור
להבריש בביצה
לאפות 20-25 דקות בחום של 200 עד הזהבה

ספרי איך יצא
דווקא לא יצא ממש מוצלחשוקולד לבן

יצא לך טוב? כי מעניין אותי לשמוע למה זה יצא לא טוב

יצא לי סבבהמעיין חתום
אולי בגלל שעשיתי חצי כמות?
גם אני עשיתי חצי כמות.. מעניין!שוקולד לבן
מה לא יצא טוב? אולי שמת הרבה מים?מעיין חתוםאחרונה
מה אתם מכינים לארוחה מפסקת ביום שישי?anonimii
אמא מכינה עוף ממולא ומרקמעפר אני באה
אמא מכינה עוף ברוטב עם אורז ומרקanonimii
מכינים תמידלב אמיץאחרונה

שמיניות תפ"א בשמן זית ומינימום מלח, בדרך כלל בסיר לחץ על אש נמוכה עם מעט מאוד נוזלים (או שהפעם נאפה בתנור).

הקטנים מעדיפים את זה מעוך לפירה עם קטשופ.

 

סלט חסה, עגבניות, מלפפונים כמעט בלי מלח, עם שמן זית כמובן.

 

חזה עוף על הגז.

 

יותר מוקדם : קוסקוס  חלבי (בחמאה עם אשל/יוגורט וצימוקים)  ובנפרד דג בתנור.

ומי שמעדיף קוסקוס בשרי הולך עם אבא אל סבתא.



 

 

מה אפשר לעשות עם עוגיות וניל?on

אני אשמח לרעיונות, יש לי עוגיות וניל פרווה שבא לי לשדרג אותן למשהו מיוחד וטעים

(חוץ מכדורי שוקולד!)

אשמח לרעיונות ומתכונים...

 

תודה

עוגיות סנדוויץ'כוכב לכת
ממולאות ב:
ממרח שוקולד
מילוי וניל
ריבת חלב
ריבת פירות


לצפות חצי בשוקולד
להכין מהם בסיס לעוגת גבינה
והכי טוב- לטבול בקפה חם או חלב קר וליהנות!
לרסק, להוסיף חמאה/מרגרינה מומסת כתחתית לעוגהכלנית1אחרונה
איך מכינים וופל בלגי?רות.
בעיקרון זו אותה בלילה כמו לפנקייקלב אמיץ

אמא שלי מניחה נייר אפיה בטוסטר, שופכת מהבלילה על הנייר ומפעילה למס' דקות - יוצא וופל בלגי.

 

יש טוסטרים עם לוחות טפלון עם הצורה המיוחדת לוופל בלגי.

תודה, אשמח למתכון מדוייק..רות.
יש לי את המכשיר.
תודה רות.
המתכון של ניקי מעולה!הכנתי כמה פעמים..נדנדה כתומה.
יש דבר כזה וופל בלגי לא חלבי.95200
כאלרגית לחלב אני מחפשת מתכון בלי חלב...

*אני בטוחה שיש. -ראיתי באולם חתונות אחרי ארוחה בשרית.
פשוט- במקום חלב שמים מים ותמצית וניל.הכל ממנו
תודה, נכין בהזדמנות.95200
יש מתכון לוופל בלגי בלי ביצים?שיפקה
לבעלי הצמחוני..
משיטוט בנט- זה היחיד שמצאתיברוקולי

 

http://www.xnet.co.il/health/articles/0,14713,L-3106256,00.html

יוגורט במקום חלב ממש משדרגאימל'ה

אני שמה יוגורט במקום חלב וזה משנה לגמרי

כמובן אפשר לעשות גם עם גבינה מלוחה ואז זה סגנון אחר

אז שמה גם קצת אבקת סודה?מאמע צאדיקהאחרונה

כי יוגורט זה חומצי, וצריך קצ תבסיס לאזן את זה... ככה נראה לי

 

איך יוצא לך באמת? 

יכול להיות פחית עגבניות מרוסקות שהתקלקלה?קוסקוס

שלום!

אני משתמשת בקופסת שימורים של עגבניות מרוסקות בשביל להכין רוטב לפיצה.

היום פתחתי פחית כזאת של החברה "פרי מבורך", ואני חוששת שיש לה ריח חמוץ...

אתם חושבים שהגיוני שהעגבניות מקולקלות\חמוצות...? אפילו שזה מקופסת שימורים?

תודה רבה לעונים! 

מאד יכול להיותכיבשה
תבדקי אם הקופסה היתה נפוחה או היה בה חור
אם לא עדיין זה מסוכן לאכול משהו מקולקל משימורים עדיף שתקחיי חדש
אוייש.. מבאס. היא הייתה בסדר גמור!קוסקוס

אבל תודה!

את יכולה להתלונן. תרשמי פרטים ותקפיאיכלנית1אחרונה

חשוב לבדוק באיזו חנות קנית, כי אולי התנאים שלהם לא טובים (למשל, ליד פתח חום של מזגן או מנוע של מאוורר)

או שהסחורה ישנה או שאצלך חם מדי בארון, או שסתם פג תוקף.

 

לפני כמה חודשים קנינו 2 חבילות של ירכיים של עוף. התלוננתי ואמרו לי שחבל שלא הבאתי לחנות. זרקתי בגלל הריח.

 

מה אתם מכינים לסעודה מפסקת?אשמח לרעיונותנשמת כל חי
מרק קוסקוסאושר תמידי
עוף בתנור
קרפלך
לביבות בטטה אפויות,...כלנית1אחרונה

בנוסף למרק עוף, עוף אפוי (עם חתיכות אננס משימורים), ולקינוח - פאי שוקולד

 

העיקרון- כמה שפחות מלח

שאלה על סלט פלפלים-ר.פ.מ. בע"מ

כמה זמן הוא נשאר טו ב במקרר?

הכנתי לר"ה ועד היום עוד אכלנו, מריח בסדר, אבל פתאום עולי בי ספקות לגביו..

יש בו שום מלח ושמן זית.

מה נראה לכן? עדיין בסדר?

אפוי או חי?חיה רוז

פלפלים אפויים עם חומרים כמו מלח ושום אני אוכלת שבוע אחרי.

בד"כ אני שמה גם קצת חומץ או לימון אבל גם בלי נראה לי שזה מחזיק.

 

פלפלים נשמרים יפה. והשמן - בעיקר שמן זית - משמר.לב אמיץ

גם המלח משמר.

אני שמה גם מעט חומץ - ממש נשמר.

 

 

אפוי. תודה לכן!ר.פ.מ. בע"מאחרונה
איזה רטבים אפשר לשים בסודוך?someone1
...מעיין חתום
צ׳ילי
קטשופ
שום
אלף האיים
פסטו
צ׳ימיצ׳ורי
מיונז
מה הכוונה סודוך?חיה רוז
טוסט של פסטרמות עם רטבים..מקום בעולםאחרונה
מחפש טיפים להכנת חלה גדולהשמואלג
אלה שיש בכל מיני שמחות יהודיות. (לכבוד פדיון בני)

חצי קילו קמח נשמע טוב?
כמה זמן בתנור?

ועוד כפי הצורך.

בתודה מראש
דבר איתי באישיאלעד
לדעתי קילו שלם, השאלה אם יש מקום בתנורחיה וקיימת

אם אתה עושה קלועה עבה, נניח חלה על שש, חלק גדול מהבצק הולך לרוחב ולגובה אז אתה יכול להניח את החלה על תבנית הפוכה באלכסון.

זמן האפיה משתנה מתנור לתנור ותלוי גם בסוג הבצק.

בגדול אופים עד שהחלה מקבלת צבע אפוי משתי הצדדים, אלא שבחלות עבות זה קצת יותר קשה לדעת אם היא אפויה מבפנים, בד"כ אם בחוץ אפוי טוב אז גם בפנים.

בהצלחה ומזל טוב

 

יש לכם מקום בתנור בשביל זה??כמו צמח בר
אצלינו בחתונה היתה חלה כזו.
אבל קנינו אותה.
יש בבני ברק, בירושלים באיזורים של חרדים וגם ברחובות ובלוד.
(רק כדאי לוודא שלא צריך להזמין מראש..)

אם אתם מתעקשים על אפיה- לצערי אין לי טיפים..
בהצלחה בכל מקרה, ו--מזל טוב!! כבר חודש?
להורים יש תנור טיפה גדולשמואלג
ולא חייב שיהיה ענק כמו בחתונות...
לא יודעת אם יתאים לכם אבל אני מכירה~א.ל

חלה גדולה, מקילו וקצת- שתזכו גם במצוות הפרשת חלה

שצורת ההכנה שלה נורא פשוטה. היא יוצאת גדולה ומרשימה.

מה שעושים זה שמכינים בעצם כמה שבלולים(שרוולים ארוכים, מגלגלים כמו שבלול לצורת לחמניה קטנה)

שמים אחת במרכז, ואח"כ עוטפים אותה מסביב בעוד כמה כאלה.

בדיוק כמו פרח. יוצא מרשים ויפה . הנה דוגמא מניקי ב

 

מזל טוב!!

 

חלת דבש

חצי קילו לא מספיק.הכל ממנו
זה קרוב מאוד לחלות הרגילות שקונים בחנות.
לדעתי חצי קילו זה מעט מידי..מקום בעולם

עדיף באזור הקילו..

ואני אישית הייתי אופה  על חום יותר נמוך מהרגיל כדי להבטיח שהבפנים של החלה יהיה אפוי גם..

לכו לבני ברקטופי תות

מאפית ויז'ניץ מוכרת חלות כאלה.

 

אמא שלי מכינה מידיי פעם לשמחות חלה גדולה, צריך לזה לפחות קילו.

 

היא קולעת על 6, ואופה על האלכסון של התבנית.

 

בתחילה על חום גבוה, (הכי גבוה של התנור שלנו) ואחרי שקצת משחים מלמעלה מורידה את החום.

 

 

בהצלחה.

 

 

(ואם אתה צריך מרשם מעולה- בכיף)

הנה95200
כמו שאמרו כבר- לאפות באלכסון

ויש לי מתכון פיצוצי אם בא לך

1ק"ג קמח
2 וחצי כוסות מים
2כפות שמרים
1כפית מלח
1כפית סוכר
1/2 כוס שמן זית

ללוש,לתת לבצק להכפיל את גודלו -עניין של שעה וחצי בערך
להכין צורות ולאפות...

מזל טוב!
זה סדר הלישה?מעיין חתוםאחרונה
אני רוצה לעשות גביניות - יש לכם אולי מתכון למילוישושית

תודה !!!

לפי הגבינות שיש לך...ת.מ.
גבינה+ קצת פודינג וניל+ צימוקים אם אתם אוהבים
אם משתמשים רק/בעיקר בגבינה לבנה רצוי להגיר ממנה חלק מהנוזלים קודם...
והאם מתאים לעשות עם בצק פילו ?שושית

וראיך עושים את הצורה של זה ??

לא נראה לי שפילו מתאים כ"כ...ת.מ.
הצורה זה בעיקרון ריבוע שלוקחים שתי פינות רחוקות שלו ושמים כ"כ לכיוון השניה...
לדעתי פילו פחות, שמרים יותר מתאיםפעימה

בעה"י

 

צורה-ליצור ריבוע/מעוין ולקחת שני קודקודים שנמצאים אחד מול השני לאמצע, מעל המילוי

דווקא עשיתי עפ פילו ויצא לא רע..שושית
הרבה פונידג, לא קצתחיה וקיימת

שימי פודינג עד שהגבינה מתקשה אחרת היא תנזול בזמן האפיה.

לדעתי, בצק שמרים רגיל זה אחלה.

אתן שמים ביצה במילוי?פודינג111אחרונה
עוגיות קלות להכנה וטעימותריבה_אחת

מתכונים?

 

תודה

נסי בבלוג בישול בזולרבה אמונתך!אחרונה

כל העוגיות שהכנתי משם היו מוצלחות.

וכולן קלות להכנה.

 

בהצלחה! 

 

http://bishulbezol.blogspot.co.il/

 

יש בבלוג אפשרות חיפוש

נואשת לקינוח פרווה טעים!!~moriya~
למישהו יש הצעות? תודה רבה!
רולדה? מוס? סופלה? סלט פירות?יעל מהדרום
מאפינס,עוגיות, עוגה, מרנג,פטל ^.^
גלידת סולרו, סופלה, פבלובה (מרנג), מוס, קרמבלנועם ה'

תפוחים, עוגת שוקולד חמה.. עוד משהו?

הכנתי בסוף סופלה! תודה רבה!!~moriya~אחרונה
מה אתם מכינים לסוף הצום?אהבה,שמחה,אחוה

משהו שכיף להכין והוא קליל וטעים לסוף הצום...

מרק עוף ולחם פרנה בעז"המעיין חתום
לחמניות ושקשוקהפלספנית
הכנתי לבעלי מג'דרה מעדשים כתומותת.מ.
הייתי שמחה להכין משהו ליד אבל אין לי כ"כ מצרכים...
אולי אני אכין משהו אם יהיה לי כח ואני אמצא מה להכין שיש בבית...
אורז ושאריות מראש השנה (רוטב, שניצלים....)יעל מהדרום
פוקאצ'ות, מרק ירקות, אורז עם מוקפץ וסלט חימירי ט.אחרונה
ועוגיות למען המסורת..
על אפיית עוגיות ולחמניותחמשושה

עושים בתנור חום רק מלמטה? מלמטה ולמעלה?

על כמה בדר"כ?

 

תודה

חום מלמעלה ומלמטהיעל מהדרום
שניהםמעפר אני באהאחרונה

בחום 180 מעלות בערך כחצי שעה+

מתכון לבצק למילוי מנות אחרונותנו"ש

יש למישהו?

 

 

תודה

עופותאימל'ה

שלום

אני די חדשה כאן 

 

אשמח למתכונים לעופות ( מה אפשר להוסיף להם)

מלוח 

וגם בסגנון מתוק יותר

 

שנה טובהכאילו מוציא לשון

תודה

תודה אימל'ה
שני חצאי עגבניהלב אמיץ

החלק הפתוח כלפי מטה. לשים את העוף כשהחלק עם בשר העוך כלפי מטה (בעיקר לגבי הירכיים - החלק עם העצם כלפי מעלה). אני מורידה את העור והשומן ובמקום זה מטפטפת כמה טיפות שמן זית על כל חלק.

 

לזרוק פנימה מס' שיני שום שלמות עם הקליפה.

לבזוק פלפל שחור - אפשר גרוס. וזהו. לבשל על אש קטנה כשעה.

 

לקראת סוף הבישול לטפטף מעט דבש על כל חלק ואחרי מס' דקות להפוך ולתת בישול לעוד כמה דקות.

 

זהירות - מרגע שמוסיפים דבש צריך להשגיח שהתחתית לא תחרך.

 

אם צריך מוסיפים מים - ממש רק רבע כוס.

לימון ושום..navab
מתכון לעוף מתוקאפרוח
חצי כוס סילאן
חצי כוס רוטב סויה
פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית.
מערבבים היטב את החומרים. משאירים את העוף בתוך המרינדה בערך שעה.
מכסים ואופים בתנור 45 דק'
עוד רבע שעה בלי כיסוי.. להשחמה
בהצלחה
ניסיתי את המתכון הזהאימל'ה

ניסיתי את המתכון הזה 

זה נראה נחמד נראה בר"ה בע"ה

תודה  המתכונים שנתתם נראים נפלאים אנסה חלק (בכל זאת 7 ארוחות...)

 

 

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=890161

יצא חלומי ב"ה!אימל'ה

סיימו את כל מה שהכנתי 

שיניתי קצת ואת הירקות הקפצתי ביחד 

 

אצלנו לפעמים עושים לשבת-חמשושהאחרונה

עוף עם קולה.ליקוק

 

פשוט שמים את העוף בתבנית,אצלנו עושים בתבנית זכוכית,מין מגש כזה, ושומכים קולה עליו.ככה,בלי תבלינים ובלי כלום. בערך חצי בקבוק..

שמים בתנור מכוסה עם נייר כסף,באמצע מורידים,ואח"כ מחזירים.

זה צריך להיות בתנור הרבה זמן,יותר משעה.

יוצא כזה קראנצ'י קצת,וגם ביקשת מתוק.

 

בעיה אחת-אנלא יודעת איזה חום זה צריך להיות.

 

אז שיהיה בהצלחה. ואולי את יכולה לחפש 'עוף עם קולה' בגוגל