שרשור חדש
בשר! טיפים הסברים ולכל מבשלי הבשררות22
אני אוהבת מאוד בשר!
אבל לא יודעת לבשל בשר.
חוץ מגולש שהיתי שמה פעם בחמין זהו! אין לי שמץ בשימוש בו.
אז ככה אני רוצה לבשל תבשיל לחג ולשבת עם בשר כמובן!
1. לא יודעת איזה בשר לקנות? איזה מספר?
2. איך חותכים בשר? נגד הסיבים אני צודקת?!
3. כמה זמן מבשלים אותו?
יש עוד משהו שצריך לשאול ולא ידעתי? אשמח לקבל עזרה!!! ועל הדרך מתכונים!
תודה!
אין תגובה ~~ חבל רות22
הייתי שמח לעזור, אם רק תכתבי מה ההעדפות שלךאלעד
אני אוהבת סטקים שמעתי על המושג נתחים..רות22
אני עדיין לא ברורה בעיניין הבשר .. אני לא יודעת מה הולך עם מה.. אבל אשמח למשהו עם בשר שקל להכנה רק להגיד לי מה לקנות זה הכל!
בכמה משפטים..אלעד

אנטריקוט (נתח 1) זה הכי קל, אבל אפשר להשתמש גם בסינטה או בפילה, למרות שהוא יחסית יקר..

 

להלן ההדרכה למתכון הפשוט (והטעים) ביותר, לטעמי..

 

קונים נתח טרי (אם לא טרי, אז מפשירים לפחות חצי שבוע במקרר לפני ההכנה) ומבקשים לפרוס ל2-3 ס"מ, ולא שוטפים או מנסים לעבד אותו.

מלטפים אותו עם שמן זית וקורטוב פלפל שחור גרוס,

מחממים שמן במחבת יציקה כבדה (עדיף שתהיה עם פסים אבל לא חובה) עד שהמחבת לוהטת על הלהבה הכי גדולה,

מניחים את הפרוסות על המחבת הרוחשת (יוצא המון עשן ואדים) ולא נוגעים בבשר או מנסים למחוץ אותו,

הופכים אחרי 2-3 דקות (לפי דרגת הצליה את מעוניינת)

ומשאירים לאותו פרק זמן על הצד השני.

מפזרים מעט מלח, ומסירים מהמחבת.

ממתינים כמה דקות לבישול פנימי שהנתח צריך לעבור, ואוכלים בלי להתמהמה יותר מידי.

זו מנה שצריך להכין ממש בצמוד לארוחה.

 

מעניין מאוד אלעדרות22
לא ידעתי שמפשירים חצי שבוע במקרר!!

מצויין על המתכון וההסבר!! שווה לי לנסות תודה!!
זה נקרא יישון - בשר מיושן - הטעם משתבחלב אמיץ

ןהבשר נעשה רך יותר. צריך להפשיר בתוך אריזת הואקום הסגורה.

כל בשר לעשות כך? או רק נתח מספר 1?רות22
למעשה כל בשר.לב אמיץ

אבל גם אם לא מספיקים - בנתחים שמיועדים לבישול ארוך כמו שמינימאוס הציעה - זה פחות משמעותי מאשר בנתח לצליה כסטייק.

לב אמיץ אני רואה שממש צריך ללמודרות22
את תכונותיו של הבשר.
יש נתחים שמיועדים לבישול ונתחים שמיועדים לצליה.

איזה אתר מדבר על זה? אני ממש רוצה ללמוד שלא אעשה פאשלות.
פעם אחת קניתי בישלתי ויצא זוועה הקצת שכתבתם לי מכון אותי.

אך כדי לא להטריד אותכם אני חייבת ללמוד בנ.ט מכירה אתר?
אני לא מכירה. אבל אני תמיד מתייעצת עם מילב אמיץ

שעומדת בדוכן של הבשרים הטריים בסופר - היא מאוד שמחה לעזור (למרות שלא תמיד אני קונה את הטרי ממנה -פשוט הבדלים עצומים במחיר.

 

באמת גם אני חיפשתי הדרכה כזו.

 

אצלנו בסופר גם יש פוסטר גדול תלוי מעל הדוכן שמראה את כל המספרים ואיך לבשל כל אחד.

וגם - בדרך כלל באריזת הואקום של הנתחים הקפואים מצויין המס' וצורת הבישול היחודית לאותו נתח.

 

אם את מוצאת אתר כזה - גם אני אשמח לדעת.

כן גם לנו יש פוסט כזה אבל מפחדת לקנותרות22
כשאני לא בטוחה.
אני צריכה לעשות ש.ב לפני שאני קונה.

זה לא עוף או שוקיים שזה קליל ויחסית זול לבשר!
צודקת.לב אמיץ

האמת שזה לא נקרא יישון... הישון נעשה כבר במפעלאלעד

זה נקרא הפשרה.

לעניות דעתי היינו הך. הפשרה ארוכהלב אמיץ

שנמשכת מעבר לצורך שהנתח יופשר היא למעשה תהליך יישון.

 

אבל רק ממה שנראה לי באופן הגיוני ומנסיון של כמה שנים בבישול.

ישון נעשה בתנאי יובש וטמפ' מדוייקת עוד לפני שמגיעאלעד

לאיטליז, ונחוץ יותר כאשר מדובר בנתחים המיועדים לצליה מהירה, סטייקים למשל.

אבל לא משנה

שניכם צודקים הנה ערך יישון בשר מויקי: זה ריקבון...איזו נחמה
קראתי בריפרוף - יותר מזה לא מסוגלת.לב אמיץ

אני מקווה שבשר קפוא נארז מיד אחרי השחיטה. זו הסיבה שאני מעדיפה בשר קפוא.

 

בכל מקרה, ניתן לראות גם בעוף כיצד כשהוא שוהה במקרר מס' ימים,מופשר טרם הבישול, הרקמה שלו מתפרדת לסיבים סיבים.

 

ובזאת - יצא לי כל החשק לבשל בשר לחג.מטורלל.

קני נתח מס' 8 במשקל קילומינימאוס2

טגני אותו מכל הצדדים טיגון קל , כסי שלושת רבעי מים וכף פפריקה ובשיל 3 שעות

אחרי שמתקרר לילה במקרר פרסי אותו לפרוסות בכוון כמו שפורסים ככר לחם (זה נתח מאורך)

ואז את יכולה לבשל את הפרוסות שעה במה שבא לך. לדוג:

2. בצל שום פפריקה כוס יין אדום יבש וכוס מנוזלי הבישול

 

נשמע טוב מאוד מינימאוס!!רות22
יש עוד משהו מענין? אני עושה 2 סעודות עם בשר
אפשר לקנות קוביות בקר..לאיודעת איזה נתח זה..נדנדה כתומה.
אנחנו בד"כ את הקוביות הקניות חותכים ליותר קטן אפילו..אבל לא חייבים..
מטגנים קוביות בצל. כששקוף מוסיפים קוביות בקר ומטגנים עד שנהיה אפור כזה..מכל הצדדים.
יש שתי הצעות-
עכשיו מכסים את הבשר במים,ומבשלים בערך שעה.אחרי שעה מוסיפים קוביות של כלמיני ירקות-תפו"א,גזר..אנחנו לפעמים מוסיפים גזר גמדי,שעועית ירוקה,כרוב...מה שבא.מכסים את המים בדיוק,ומוסיפים תבלינים..אפשר להוסיף קצת קמח שיהיה סמיך יותר..
מבשלים עוד שעה בערך.
יוצא מין גולאש כזה..

אפשרות שניה:
אחרי שהבשר והבצל מטוגנים,מוסיפים רבעי פטריות ובערך 3 כפות קמח ו3 כפות אבקת מרק פטריות..מכסים במים ומערבבים היטב. מבשלים בערך שעתיים,עד שהבשר רך ממש.
אתם אלופים ממש!! למי שיש עוד זה מצוייןרות22
אני רוצה להתחיל להתלמד על בישולי בשר! הגיע הזמן!

נדנדה - תאמרי לי בבקשה, האם הגולש הזה הולך לצד אורז/ קוסקוס/ ופירה?
הכי טוב להתחיל בסרטוני יוטיוב אלעד
אחפש ביוטוב לפי מספר נתחים! זה נראה לירות22
התחלה טובה
כן!!אנחנו תמיד אוכלים אותו עם קוסקוס/אורז/פתיתיםנדנדה כתומה.
וזה אחלה ממש..
כל דבר שיש כזה לבד ויכול להיות כיף עם הרוטב של זה..
נשמע טוב.לב אמיץ

מס' 8 הוא בדרך כלל זול יחסית אבללב אמיץ

אם את מוצאת מס' 4או 5 או 6 במחיר טוב את יכולה לבשל אותם אותו דבר. תסתכלי כאן למטה בשירשור של "רשמים מהחג" כתבתי שם איך הצלחתי עם נתח מס' 4.

 

גם אני מוסיפה כוס יין אדום יבש. אבל קודם  פרוסות בצל  ושני חצאי עגבניה להזהיב בשמן זית, מס' שיני שום שלמות-עם הקליפה, מלח ופלפל שחור. מכסה במים + היין.

כשקונים בשר פעמיים בשנה- שווה להשקיעכלנית1

שווה להשקיע בחלק מעט יותר יקר ולהנות. אפשר גם להקפיא אחרי בישול חלקי, כשמתקרר ואפשר לפרוס,

להקפיא ולבשל עוד בהמשך החג עם רוטב.

 

כשקונים נתח זול מדי, אפשר לבשל ולבשל ולבזבז זמן וכסף על בשר שלא יתרכך ולא יהיה שווה את המאמץ.

 

אני ממליצה על מס. 5. לא גדול מדי, לא יקר מדי

מעניין מאוד לדעת על נתח זול מה תכונתורות22
על שהסברת שהוא בישול איתי ולוקח זמן עד שמתרכך!! איזה מספר נתח הוא זול? שאני אדע במה מדובר.
אין לי מושג. קניתי בעבר והפסקתיכלנית1

גיליתי שחבל על הכסף והזמן שאת משקיעה (גם הגז עולה כסף).

לכן, אני קונה מס. 5 (עדיין יש הפרשים בין החנויות ובין החברות שמייצרות אותו!). מבשלת 2-3.

מקררת. פורסת ואז מקפיאה חצי. זה חוסך בזמן ועלות הבישול, כי אחרי שהבשר פרוס הבישול הרבה יותר

קצר.

כלנית את צודקת!!!רות22
בשר מס' 5 בדרך כלל קשה שלא להצליח.לב אמיץ

אבל הוא עתיר שומן. וזו הסיבה שאני מעדיפה את מס' 4  ו 6  שדומים לו בטעם ובמרקם ומכילים הרבה פחות שומן. הם לא זולים ממס' 5 בהרבה.

אבל את צודקת שצריך לבשל אותם בזהירות כדי שלא יתייבשו.

 

אם זה רלוונטיהיושבת בגניםאחרונה
אצלינו בבית אוהבים מאוד בשר.אז ככה
מס 8 הוא השריר ןהוא מיועד לחמין.הבשר הכי טוב לצלי הוא מס6 מס 5 גם טוב הןא חלק מהחזה חלק בלי שומן גם טוב לצלי.
איך צולים חציל?שבלולון
שמנו אותו שלם על המכשיר צליה והוא קצת נשרף והקצה השמן שלו לא עשוי..וגם לא יצאו נוזלים..מה עושים??
אני צולה את החציל בתנור על רשת ומתחת מגשanonimii
עם מים עושה חורים קצת בחציל וצולה בחום של 200 מעלות הופכת מדי פעם עד שהוא רך מוציאים ומכינים איך שאוהבים
פעם ראיתי שעוטפים בנייר כסף אולי זה קשור?רות22
ולמה נעשה כך אייני יודעת
אפשר לקנות "חציליה" (30-50 ש"ח)כלנית1

מדובר בכלי ששמים על הגז בשביל לצלות את החציל. קניתי לחברה והיא מאד נהנית. החורים עוזרים לקליה יותר אחידה.

קניתי ועדיין לא השתמשתי, כי אני לא יודעת אם הוא מתאים גם לתנור (בעלי לא אוהב טעם חרוך של חציל על האש).

עולה בחנויות זולות 30 ומגיע עד 50 ש"ח באחרות.

 

זה הקטע..שבלולון

עשינו על חציליה אבל איך מכינים עליה? חותכים אותו באמצע? קצת הסתבכנו.. ותודה רבהחיוך

לא. שלם. מסובבים. כל פעם צד אחר נצלה.לב אמיץ

אנחנו מכינים בתנור בלי החציליה.לב אמיץ

כל היתרון של החציליה הוא שאפשר להעמיד אותה ישירות על הלהבה.

 

אם רוצים בתנור באפיה רגילה אפשר פשוט להניח על תבנית עם נייר אפיה.

 

אני חוצה את החצילים לאורך, חורצת בכל חצי חריץ או שניים לאורכו, דוחפת אל החריץ שן שום קלופה ואופה כשהקליפה כלפי מעלה.

אם רוצים את זה עוד יותר צלוי אפשר להפעיל את תוכנית הגריל לכמה דקות בסוף האפיה - יצא יותר מצומק ועם פחות נוזלים.

 

זה אפילו יותר נוח מלצלות על הגז כי אז הקליפה השרופה לא נושרת ומתפוררת אל תוך בשר החציל.

 

אח"כ מרוקנים בכף את תוך החציל האפוי (וגם שיני השום אפויות) אל קערה קוצצים ומתבלים.

אני צולה על הגז על רשתהיושבת בגניםאחרונה
יוצא מעולה
שאלה לגבי רסק עגבניות-אימון באמונה

פתחתי רסק עגבניות של יכין מקופסת פלסטיק, לא שימורים ואחרי שהשתמשתי בחלק ממנו,

סגרתי היטב עם ניילון נצמד ושמתי במקרר.  כמה זמן אפשר עדיין להשתמש בו?

תודה מראש לעונים.

אצלנו מעבירים את הרסק לשקית אוכל קטנהanonimii
ושמים בפריזר ומשמתשים שרוצים וזה נשמר להרבה זמן
שבוע לפחות ויכול גם יותר.חילזון 123
תלוי גם עד כמה מרוכזלב אמיץ

ראיתי אצלנו שה-22% בקופסת פלסטיק נשמר רק כמה ימים ועדיף להקפיא את מה שנשאר.

קופסת שימורים בריכוז 28% נשמרת במקרר שבועות.

אני מצמידה את הניילון (סתם שקית סנדוויצ'ים מרשרשת) אל פני רסק העגבניות ואל דפנות הקופסא- נשמר מעולה. ככה לא נוצרת שיכבה שצריך להסיר לפני השימוש.

תודה לעונים. אף פעם לא חשבתי להקפיא. ממש רעיון!אימון באמונהאחרונה
למה כששמים קוואקר במרק לפעמים נמס ולפעמים לא?שירה..!
המממ... תלוי ב:תולעת השני
טמפרטורה של המרק. (ככל שהמרק חם יותר, הקוואר יתמוסס בצורה יותר מוצלחת ומהירה.)

הסוג של הקוואקר. (אינסטנט לעומת ׳אמיתי׳)

רמת הגריסה של הקוואקר. (דק לעומת עבה)

משך הבישול. (הוספה כמה דקות לפני תום הבישול או יחסית בתחילתו)


בהצלחה ובתאבון!
תודה!שירה..!
אז לסיכום אם אני רוצה שיימס צריך גם שיהיה חם, גםשיהיה דק וגם שיתבשל הרבה זמן?
וגם שיהיה אינסטנטנקניקיות
לא חייב - מבספיק גרוס דק.לב אמיץ

^^ בדיוק. תולעת השניאחרונה
מחפשת מתכון לעוגת שוקולד פשוטה וקלהילדים זה שמחה
עדיין צריכה?מקום בעולם
כבר מצאתיילדים זה שמחה

אבל אשמח לקבל עוד מתכון. תודה

בבקשהמקום בעולם
כוב וחצי שוקולית
כוב וחצי קמח
כפית סודה
כוב סוכר

כף וניל
כוס שמן
4 ביצים

כוס מים רותחים


לערבב יבשים ואחכ להוסיף רטובים. את הכוס מים להוסיף בבוף בהדרגה..
170 מעלות
תודהילדים זה שמחהאחרונה
לחמניות מהירות וקלות להכנה- ומוצלחות!!אני123

לא מזמן מישהי שאלה לגבי מתכונים בזמן של מצוקה כלכלית.. לא זוכרת אם בפורום הזה.

 

בכל אופן, להלן המתכון:

 

1 ק"ג קמח

 

2 כפות שמרים יבשים

 

1/2 כוס סוכר 

 

1/2 כוס שמן

 

3 כוסות מים חמימים

 

2 כפיות מלח

 

לשים את כל החומרים במיקסר, ולשים כ8 דקות על מהירות בינונית.

 

אח"כ מניחים לבצק לתפוח כחצי שעה.

 

קורצים עיגולים או לחמניות ומניחים לתפוח בתבנית עוד 10 דק,

 

מורחים ביצה ואופים על 180 מעלות עד שמוכן..

 

בהצלחה.

 

המתכון נלקח מכאן:

 

http://learn-to-baking-cooking.blogspot.co.il/2013/10/blog-post_26.html

כן אחלה מתכון! רק שאופן ההכנה שלי הוא שונהרות22
ולא ידעתי שאפשר לקרוץ עיגולים..
ניסית פעם? הם טופחים ממש?
וזו ששאלה לגבי החיסכון באוכל זה היה בפורום הורות
אה לא זכרתי באיזה פורוםאני123
לגבי העיגולים. עושים עיגולים בערך בקוטר 7 ס"מ. אבל באמת עדיף לא להתעסק עם הבצק יותר מידי כי זה הורס לו את ההתפחה.
הכנתי אותם כבר פעמיים ...
כמה לחמניות אמורות לצאת מזה? מישהו יודע?פלפלתי

בערך 16. תבנית תנוראני123
אני רוצה להכין את זה עם קמח מלא. כמה כוסות זה יוצאתוכו רצוף אהבה

? (חצי כמות. )

את אופה קמח מלא בלבד?רות22
טיפ אם תרצי: אני אופה קילו קמח לבן וקילו קמח מלא . וזה יוצא טעים מאוד ומשביע! כי הקמח המלא ממש כבד לנו.

זה קמח 70% מלא. כמה כוסות צריך בשביל חצי כמות?תוכו רצוף אהבה


אהה כמה כוסות יש בחצי קילו?רות22
5 כוסות חד פעמי
דחוף!! אני באמצע!! זה בלי ביצים??תוכו רצוף אהבה


בלי ביציםאני123
הסתכלתי במאחורה של השקית שמרים ('שמרית') וזה היהתוכו רצוף אהבה

מתכון ממש דומה, והיה רשום שם 2 ביצים.. 

אני הכנתי בלי ביציםאני123
יש גם מכינות עם ביצים.רות22
ופעם הכנתי עם ביצים וכיום ללא ביצים.
לא מצאתי הבדל.
יש הבדל ולא שמתי לב?
^^גם בעיני כמעט ואין הבדל...רבה אמונתך!

אף פעם לא מוסיפה ביצים לבצק שמרים...

 

ניסיתי כמה פעמים ולא הרגשתי שזה משפר משהו בבצק

חבל על הביצים... חחחרות22
מעדיפה לשמור ביצה למריחה ..
ייתן ברק על הלחמניה!
בערך 5 וחצי95200אחרונה
תנסי עם כוסמין ...95200
הוא יותר קרוב לצמח הלבן. ואז תעשי 1 וחצי כוסמין וחצי לבן
שיש חשק לאפות....מיסטר דום

נראה שוווה בטירוף!מקום בעולם
מעולה!!!כיבשה
איזה לחם זה?
ואוו|נפעם|95200אחרונה
סלט חסה עם רימונים ומנגו-~moriya~
יש למישהו רעיון לוינגרט מוצלח?
תודה!
כף סוכר חום, כף סילאן, חצי כוס חומץ, חצי כוס שמןפרפר לבןאחרונה
כף חרדל דיזון לשקשק היטב ובתאבון
הופה! רק עכשיו אני רואה שאין לי ריץנקניקיות

ובמתכון צריך לשים ריץ לא מוקצף.

 

מה במקום? שמן? מים?

 

תודה לעצתכם

מיץ תפוזים/ חלב קוקוס/ חלב סויה...~moriya~
מה המתכון? כדי לענות צריך לדעת לשם מה בא הריץ'איזו נחמה
יש מצב שמים זה בסדר. תלוי במתכוןאני123
חשבתי שעדכנתי, עכשיו אני רואה שההודעה לא נשלחהנקניקיותאחרונה

שמתי בסוף שמן ואינסטנט פודינג וניל.

 

יצא מעולה.

 

לדעתי הריץ היה שם מיותר, סתם תוספת נוזלים לקצף ביצים.

יש לנו בעז"ה אורחים מחר ואנחנו רוצים להגיש פרווהשבלולון
מה אפשר שווה פרווה? תודה רבה(:
פוקצ'ות, פשטידות, סלטיםאם הבנים12
שקשוקה,דגים,ציפ'ס,פלאפלאחרי החגים
2 מרקים+לחם שוםנדנדה כתומה.אחרונה
אתגר ליצירתיים/טבעוניםיורבית

אני צריכה רעיונות למתכונים שווים לקראת החג

מותר: אורז על כל מוצריו, כל הפירות, כל הירקות, פירות יבשים, מלח, כורכום.

אסור: כל השאר, כולל קטניות.

 

הלוואי שיש לכם!

רעיונות:אחרי החגים

הכל זה רעיונות לאורז עם תוספות:

 

-אורז עם ירקות מוקפצים/אפויים

-מגדר'ה(אורז עם עדשים)

-אורז בתוספת פירות יבשים.

טחינה מותר?חילזון 123

אפשר אנטיפסטי- ירקות אפויים בתנור.

תהליך של ניקוי?חיה רוז

אם זה בלי שמן ואי אפשר לטגן ירקות- אני אופה ירקות בתנור ואז מערבבת אותם עם האורז המבושל וככה הם לא מאבדים טעם כמו בבישול במים.

כל הירקות זה כולל תפו"א?

 

 

* מנה של פירה מבטטה וליד זה אורז עם פירות יבשים(מתוק ומתוק. שניהם לא מידי...

* פלפל /קישוא ממולא. אפשר רסק עגבניות ללא תוספות. 

* סלט חסה מגוון ליד

*רסק תפוחי עץ, אננס ללא תוספת סוכר, אבטיח/ מלון כקינוח.. אפשר להקפיא פירות ולטחון שיהיה כמו סורבה. 

 

את יכול לאפות רבעי עגבניות בתנור אחרי סחיטה קלה עם כמה שיני שום. יוצא מהמם. אם מותר, תוסיפי קצת שמן זית. מלא טעם ומעשיר כל מנה!

 

 

אכן.יורבית

תודה! ננסה פה כמה דברים בע"ה

טחינה ועדשים אני לא יכולה לאכול.. הלוואי..

 

ועוד שאלה - יש לכם מושג מה אפשר לעשות עם חלב אורז? כי מותר לי, אבל אני לא יודעת במה הוא יכול לעזור..

מכירה דפי אורז?חיה רוז
את יכולה למלאת בהם כל מיני תערובות. כמו אבוקדו עם ירקות/ בטטה מרוסקת עם בצל אפוי/ קולרבי מרוסק עם חתיכות ירקות אפויים ועוד. כל קשקוש של ירקות יחד מתאים. וזו מנה נחמדה שבגלל שהיא לא מפוזרת בצלחת, נותנת תחטשה של מנה עיקרית...

חלב אורז?
דגנים עם חלב.. פצפוצי אורז תפוח ללא סוכר. עם חלב אורז. השאלה איך תמתיקיי..

מה עם מרק ירקות עשיר?
תשתמשי בירקות שנותנים הרבה טעם כי אין לך תבלינים, אבקת מרק או עופות.

אורז סיני-אטריות אורז את מכירה? סתם כדי לגוון.

כמה זמן הניקוי? מה תעשי עם לחם משנה?

כשעשיתי ניקוי זה היה גם בלי מלח...
אבל רק 3 ימים...
יורבית

דפי אורז- חיפשתי בניצת ולא מצאתי.. אבל אולי אני אחפש במקום אחר. נשמע מעולה!

מרק- באיזה ירקות להשתמש?

 

זה שבועיים, וכבר עבר כמעט שבוע. שאלה טובה לגבי הלחם משנה חושב אבל נראה לי שאם אני לא יכולה אז לא חייבים, לא? כמו צליאקים..

לא יודעת אם ניקוי נחשב "לא יכולה"חיה רוז

אולי תלוי מה הסיבה לניקוי.

באמת קצת בעיה לעשות בחגים. בזמן רגיל אפשר שבועיים שיש רק שבת אחת באמצע. אז רק פעם אחת אוכלים משהו אחר..

 

בכל אופן, את כבר באמצע...

בהצלחה!!!

 

אילו ירקות?  בגלל שאת יכולה מלח אז את יכולה להרשות לעצמך לשים יותר גזר, בצל, דלעת, הכל. כי המלח ידגיש את הטעם שלהם. אבל שימי הרבה בטטה וקולרבי שנותנים המון טעם. וירקות עליים כמו סלרי ופטרוזיליה.

 

הדפי אורז באמת טובים.

 

יש גם קרקרים מאורז ומלח. מאוד טובים גם כן.

אני מצאתי דברים כאלו בסופרים רגילים. באזורים של טבע או ללא גלוטן וכאלה.

דפי אורז-יש את זה גם בסופרים רגיליםחילזון 123

באזור איפה שהדברים של הסושי. האצות וכו'.

אולי נסי סוגשל קציצות/לביבות אורז?ג'נדס
או שבעצם אסור ביצים?
...שובא

יש פסטה מקמח אורז והוא ממש טעים... לפי דעתי יותר מפסטה רגילה.

  יש את זה בחנויות טבע.

 

 

נגיד אורז עם פירות יבשים?פלספנית

בעזהי"ת

 

[לתיבול מספיק רק אורז]

סלטי פירות מושקעים לקינוח

ירקות בתנור [שמן זית נחשב ירק? אם לא- להתיז טיפת מים שלא יתייבש, זה עושה את העבודה..], או ירקות מאודים בסיר.

קציצות אורז עם ירקות מרוסקים, אפויות בתנור- תאלתרי משהו, יכול לצאת נחמד

ריזוטו פטריות

מרק ירקות עשיר מאוד

מילקשייק מחלב אורז ופירות טריים

דפי אורז ממולאים ירקות מאודים [כמו טורטיה]

קובה אורז מבושל במים ממולא תפו"א ובצל/בצל ופטריות

נראה לך שקציצות כאלו ידבקו?חיה רוז

ניסית פעם? יש לך טיפים?

כן זה באמת נשמע מעניין..יורבית

וגם הקובה.. |אשכנזי|

ממציאה לפי הצורך פלספנית

בעזהי"ת

 

אבל- גם באורז וגם בתפו"א יש עמילן, שהוא חומר מדבק. אפשר להוסיף קצת קורנפלור [תירס מותר בעצם?], או עמילן תפו"א פשוט. קמח תפו"א. יכול להדביק יופי..

אפשר מרק אדום עם אורזחילזון 123

זה משביע מאד וטעים.

ירקות- בצל, שום, תפו"א, גזר, בטטה, דלעת או דלורית, קצת קישוא, (אפשר גם גמבה קצת), פטרוזיליה או סלרי. (חותכים הכל לקוביות גדולות).

משחימים קצת את הבצל ומוסיפים את שאר הירקות. מאדים את זה ככה בלי הרבה מים ואז מוסיפים מים, מרתיחים, מוסיפים רסק עגבניות (אם אסור לך אז תשימי עגבניות רגילות קצוצות). ומוסיפים אורז. ומבשלים הרבה זמן.

כורכום מתאים מצויין לתיבול של זה.

 

את יכולה גם מרק כרוב.

או מרק עם סלק.

מה זה מרק כרוב? אפשר בבקשה מתכון?שקדי מרק
מממ אין לי מתכון ממש מוגדרחילזון 123אחרונה

בעקרון מרק ירקות שהעיקר בו זה כרוב

וקצת גזר מגורד ובצל ואולי תפו"א מגורד, ופטרוזיליה או משהו ירוק אחר.

סושי צמחי , טורטיות מומלאות ירקות מוקפציםמינימאוס2
אורז מבושל בחלב אורז עם צימוקיםמינימאוס2
ברשותך קישורים לאתריםנולאית

 

 

בס"ד

 

קישורים לאתרים של בישול טבעוני:

 

 

טבעוניות נהנות יותר:

 

http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCgQFjAB&url=http%3A%2F%2Fvegansontop.co.il%2F&ei=-_c2VJW-GcPIyAOR44KYDg&usg=AFQjCNEC99CrvBBQc-E51vrhAtRexkIrTA&bvm=bv.77161500,d.bGQ&cad=rja

 

 

אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי:

 

http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CB0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fveg.anonymous.org.il%2Fcat12.html&ei=-_c2VJW-GcPIyAOR44KYDg&usg=AFQjCNH_E1iZoemUcGwzmL-SgBfb8bjh0A&bvm=bv.77161500,d.bGQ&cad=rja

 

 

 

 

FoodsDictionary :

 

http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CD0QFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.foodsdictionary.co.il%2FRecipes%2FTypes%2F40&ei=-_c2VJW-GcPIyAOR44KYDg&usg=AFQjCNGxIIWeEO9ZobQlKxEati3lGPJ4JA&bvm=bv.77161500,d.bGQ&cad=rja

 

 

 

טבעוני, בלוג מתכונים טבעוניים- נטלי הולדינג:

 

http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0CEsQFjAF&url=http%3A%2F%2Fthevlog.co.il%2F&ei=qvk2VOa3AcWgyAPxq4DIDA&usg=AFQjCNH-1x2697odjjXG-32DGt2qEfN3kg&bvm=bv.77161500,d.bGQ

 

 

מתכונים טבעוניים : מקבץ של אתרים

 

http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&ved=0CEUQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.veganism.co.il%2Fvegan_recipes.html&ei=qvk2VOa3AcWgyAPxq4DIDA&usg=AFQjCNE-rlFs9BhqQrFPNXbMjMigs0305A&bvm=bv.77161500,d.bGQ&cad=rja

 

תספרי מה עשית בסוף?חיה רוז

מסוקרנת..

תהיתי אם יעניין אתכם.. יורבית

ב"ה היו לי ארוחות חג שוות במיוחד!

 

קודם כל ממש השקענו בסלטים- חסה עם נבטים וגזר, סלק, סלט ירקות שווה, סלט חצילים ועגבניות וכו'..

במרק- אמא פשוט לקחה קצת ירקות, ריסקה אותם והחזירה למרק. ככה היה לו טעם וסמיכות.

וחוץ מזה- פלפל ממולא, אורז עם פירות יבשים, אנטיפסטי, פירה בטטה.

ולקינוח- תפוחים אפויים ממולאים. יצא ממש טעים. (וגיליתי שאין צורך בסוכר בעולם הזה. הכל כ"כ מתוק גם ככה)

והקינוח לשבת- גלידת מנגו-אפרסק..

 

חוץ מזה קניתי דפי אורז, ובינתיים הם משמשים לנשנוש (במילוי סלט/אבוקדו) וכולם מסביב צוחקים שאני אוכלת ניילון

 

 

(שאלתי את הרב, והוא אמר שאני צריכה לאכול לחם. אז אכלתי כזית לחם בכל ארוחה.. מקווה שזה לא יהרוס אפאטי)

 

ממש תודה על כל העזרה! וגם על הקישורים- הם יעזרו לי גם בהמשך בע"ה..

לחם מקמח כוסמין. מינימום הפרעה לדיאטה.לב אמיץ

גם שיפון סביר.

עשיתי מקמח מלא ושמן זית, ובלי ביצים..יורבית

זה הכי טוב שיש בבית.

נשמע מצויין. אלא שאם ההוראה היא דווקא אורזלב אמיץ

ולא מוצרי חיטה, אז כוסמין ושיפון מתאימים יותר.

 

אלא אם כן הסיבה היא גלוטן - לזה גם כוסמין ושיפון לא מתאימים.

עוף לכבוד שבתמיסטר דום

יפה!95200אחרונה
איך מכינים לחם שום????נעה!!!

אם אפשר שזה יהיה נשהו קליל מבחינת החומרים ואופן ההכנה...תודה
 

הבת שלי עושה+mp8
מתכון רגיל של לחמניות מקמח מלא,
לתוך הבצק המוכן היא לשה מעט שמן ותבלין גבישי שום .
מושחת גם מלמעלה מעט שמן וגבישי שום .
יוצא מעולה.
^^מצויין. ותוספת למי שאוהב טעם חזק יותר של שוםרבה אמונתך!

אחרי האפיה (כמו שהסבירה mp8) למרוח על הלחם עוד שמן (עדיף זית) עם גבישי שום

 

 

אפשר להוסיף (לשמן) זעתר / פטרוזיליה מיובשת / אורגנו...

 

בהצלחה!

לפעמים היא מוסיפה שבבי בצל/ בצל מטוגן מלמעלה+mp8
אני מאוד אוהבת את האצבעות שום של ניקי ב'נדנדה כתומה.אחרונה
בדיוק הכנתי אותם היום..
אני מהפלא' אז אני לא יכולה להביא קישור..אבל ככה זה יוצא-
חזה בקר עם עצםzitasky
מכיוון שאין עוף בימים אלה, קניתי לראשונה בחיי חזה בקר עם עצם, וכיוון שהיה מבצע...יש לי 3 ק"ג..שאין לי מושג מה לעשות אתם...
יש למישהו רעיונות קלים , לא מסובכים, אפשר בסיר לחץ.
תודה
מחפשת מתכון לעוגת פרג או משו בסגנון..תוכו רצוף אהבה

(חיפשתי אצל ניקי ב-רוב הדברים שם עם חמאה או שמנת..)

יש למישו מתכון לעוגת שמרים??-בלי חמאה, שאני ימלאתוכו רצוף אהבה

בפרג..

מצאתי את זה: http://www.carine.co.il/page_203

וזה- http://www.carine.co.il/page_949

 

מה דעתכם, אפשר להמיר את החמאה? 

הכנתי בסוף את המתכון של קרין גורן-תוכו רצוף אהבהאחרונה

http://www.carine.co.il/page_949

 

צילמתי >>

 

 
 
 
יצא ב"ה ממכר ליקוק קורץ
 
שבת שלום!! פרח
נשאר רימון מראש השנה..רעיונות?תוכו רצוף אהבה


לפרק לגרגירים ולהקפיא לט"ו בשבט, מיץ רימוניםיעל מהדרום
לשלוח ליחיה רוז

מה שנשאר נרקב...

 

ודווקא בא לי..

לאכול ככה! אפשר גם בסלט חסה..שירה..!
להוסיף לסלט חסה+mp8
להוסיף ליוגורט...רבה אמונתך!אחרונה
עוגת גזר זה טעים?ט'
חח.. איזו שאלה משיח נאו בפומ!

זה נחמד. מתוק כזה. קצת כמו עוגת דבש.

אם יש מרשם טוב- זה דבר נהדר!מינימאוס2
לאמא שלי יש חברה שמכינה עוגת גזר מוצלחת!!רות22
אם את מעוניינת אשלח לך רק אם היא תתן את המתכון שלה בע"ה.
אז אם אני לא אוהבת עוגת דבשט'
לא אוהבת זה לשון המעטה... אוהב עוגת גזר?
יש מצב גם אני ממש לא אוהבת עוגת דבש..משיח נאו בפומ!

אבל עוגת גזר זה יותר נחמד לטעמי.

תנסי ותראי אם מוצא חן בעיניך..

ממש לא כמו עוגת דבשכלנית1

אפיתי פשטידת ירקות מאד מוצלחת אבל בערב יו"כ הגזרים היו מרים ונתנו טעם דומיננטי. הצטערתי שלא הוספתי

יותר סוכר.

מצטערת לשמוע שהגזרים היו מרים,משיח נאו בפומ!

אבל לי העוגה תמיד יוצאת מתוקה. (מתוק עדין, כן?)

אולי כדאי לטעום אותם לפני שמג'מקסים. (מלש' מג'ימיקס)

בפסח הבא, בע"ה (כשיהיה לי כח לאפות פשטידה מושקעת)כלנית1
עוגת גזר מזכיר לי בדיחה-טאבולה ראסה
יום א'
שפן נכנס לקונדיטוריה
-יש לכם עוגת גזר?
-לא

יום ב'
שפן נכנס שוב לקונדיטוריה
-יש לכם עוגת גזר?
-לא

יום ג'
שוב שפן נכנס לקונדיטוריה
-יש לכם עוגת גזר?
-לא

יום ד'
שפן נכנס לקונדיטוריה
שפן- יש לכם עוגת גזר?
שף- כן. היום הכנו במיוחד בש |נקטע ע"י השפן|
שפן- נכון שזה איכס?


מה נזכרתי בבדיחה הדבילית הזו? לאידעת...
מעולה ט'
גדלנו על זה.. נוסטלגיה... חיה רוז
ט' - אולי כדאי להקשיב לו.. בכל זאת שפן..משיח נאו בפומ!
חחחח וואיי ישן!!!!! נולאיתאחרונה
מכירה את כל העוגיות הקנויות של פסח?חיה רוז

בהרבה מהן יש ברכיבים גזר.

ועוד מאפים קנויים של כל השנה.

 

בבית לא רגילים להכניס אז נשמע מוזר ושונה.

אבל במינון מסוים הגזר מאוד מקובל כתיבול בתעשייה.

 

אני בטוחה שאפשר לחקות את זה בבית כשיש מתכון טוב.

לא ניסיתי עדיין..

מי אמר שלא רגילים? משיח נאו בפומ!
ויתרתי והכנתי מהגזר מרק כתום לארוחת ערבט'

אבל הם ממש עושים לי חשק לנסות

 

 

[מכורה לערוץ שלהם מרחף]

 

 

בא לך לנסות תעוגה, או את כל ההתקשקשות מסביב?.. משיח נאו בפומ!
תפסת אותי ט'
וואוו. זה אחד ה-דברים שווים ביותר שקיימים!!הלליש

וזה לא מזכיר בכלל עוגת דבש...

 

כדאי לך לנסות פעם.

^^מסכימה, טעים ממש! ולא מזכיר דבש...רבה אמונתך!

יש לניקי ב מתכון טוב...

עוד שניה אני בורחת מפה..משיח נאו בפומ!


חח ע"ז נאמר: על טעם וריח אין להתווכח ..
יש קטעשקדי מרק

כזה בעוגת גזר, שכדי להוכיח לך שזה באמת טעים אומרים:

"בכלל לא טועמים שיש בזה גזר!"

אה, באמת?! אז בשביל מה בכלל להכין את העוגה?..

 

בכל מקרה, זה יכול לצאת די נחמד, אבל צריך מתכון שידוע שהולך טוב.

ייתכן שלשפנים כן+mp8
אפשר לדעתכם להשתמש בריצ שהתאריך שלה הוא 4/10?אמא של שבת
אני לא הייתי משתמשת. זה מתקלקל..תמנון
תריחי את זה, כשזה מקולקל יש לך זה ריח רע.. בהצלחה!
לא מומלץ. אם זה לא להקצפה, כדאי להבא להקפיאכלנית1

עקרונית, התאריך האחרון הוא תאריך אחרון לשיווק. כלומר, עדיין אפשר להשתמש מספר ימים. אבל, המקרר שלך פעיל ונפתח שוב ושוב. התבשיל המושקע שלך עלול לההרס במקרה שהריצ' לא מוצלח, ואם תרצי להשאיר להמשך החג, טריות התבשיל תהיה עוד יותר בספק.

 

אני משתדלת להקפיא את הקצפת, אלא א"כ היא נועדה להקצפה ולא לבישול או אפיה.

תודה לכןאמא של שבתאחרונה
מחפשת רעיונות לרוטב של קציצותזמר הפלוגות

תמיד אני שמה סתם רסק מלח פלפל פפריקה ובא לי לגוון... אשמח לרעיונות אחרים לרוטב או לרוטב עגבניות יותר משודרג...תודה

מYNETמשיח עכשיו!

בטעם של בית: קציצות וארבעה סוגי רטבים

מספר אוהבי הקציצות גדול לא פחות ממספר הגרסאות שיש להן. אלומה בליליוס חושבת שהכנת קציצות עסיסיות היא אמנות אמיתית, לכן היא נותנת מתכונים לקציצות בסיסיות, 4 רטבים שונים וגם המון טיפים שיעזרו לכם להכין את הקציצה המושלמת

אלומה בליליוספורסם:  14.01.10 , 14:12

קציצות הן מאכל פופולרי שאין צורך להציג, החל מההמבורגר האמריקני, דרך הקבב הרומני ועד המיט בול האיטלקי. הקציצה לא נחשבת למאכל אנין, אבל תמיד נתפסת כארוחה ביתית ואמהית. לטעמי הכנת קציצות עסיסיות, מוצקות ופריכות, הן אמנות לשמה. על כן החלטתי לתת לכם את מירב הטיפים להכנת קציצות ב-4 סוגי רטבים, עם טיגון ובלי טיגון, עם שומן ובלי שומן, עם עוף ועם בקר. אם תתמקדו טוב במתכונים ובטיפים תגלו אינספור אפשרויות להכנת קציצות כארוחה מגוונת לילדים ולמבוגרים.

 

תערובת הבשר

מהנסיון שיש לי, הקציצה המושלמת היא תערובת של בקר עם חזה עוף. כך הקציצה אינה מאבדת כמעט נוזלים וצורתה אינה נפגמת, היא נשארת מוצקה ועסיסית והיא לא מפרישה יותר מדי שומנים לתוך הרוטב. הצבע שלה מגרה והיא לא כבדה בימי הקיץ החמים, בניגוד לקציצה מבקר בלבד. אם הדיאטה והבריאות חשובה לכם, השתמשו רק בבשר חזה עוף, אלא שהוא יבש מטבעו, לכן תהיה חסרה עסיסיות בקציצה.

 

לגבי הבקר, כדאי ללכת לקצב שאתם סומכים עליו ולקנות את החלק של הצלעות או הצוואר ולטחון במקום. החלקים הנ"ל יחסית שמנים, אך נשארים עסיסיים אחרי הטיגון והבישול. לא מומלץ לקנות בשר טחון מוכן מראש. אתם לא יודעים אלו חלקים הכניסו לבשר, כמה מהם אכילים ומתי הוא נטחן. רצוי לבחור נתח ולראות את הקצב טוחן מולכם.

 

אני אישית אוהבת להוסיף ירקות שורש וקישוא לתערובת הקציצות. הסיבות הן טעם מדהים, עסיסיות ובעיקר הסתרת הירקות מפני הילדים.

 

טיפים - לפני שמתחילים

  • כדאי לתת לעיסת הקציצות לנוח במקרר כחצי שעה לפני הטיגון, כך הקוואקר יספוג את הנוזלים והתבלינים יחדרו לבשר ויתנו טעמים חזקים יותר.
  • רצוי לעבוד עם ידיים רטובות ולהכין את כל הקציצות לפני תחילת הטיגון (מניחים על מגש).
  • במקום הפטרוזיליה אפשר להוסיף כוסברה טריה או תערובת של שניהם. אפשר גם להוסיף 1/4 צרור נענע קצוצה ומעט טרגון קצוץ.
  • אפיית הקציצות במקום טיגון: במידה שמחליטים לאפות את הקציצות יש להוסיף לתערובת 3 כפות שמן זית. הדרך הטובה ביותר לאפות את הקציצות היא לקחת תבנית עם נייר אפיה מרוחה במעט שמן זית, לסדר את הקציצות במרווחים של 3 ס"מ, לחמם מראש תנור ל-180 מעלות ולאפות מכל צד 5-7 דקות. גם אם הקציצות לא התבשלו לגמרי, הן ימשיכו להתבשל ברוטב. קחו בחשבון שלקציצה אפויה אין את הקרנצ'יות שיש לקציצה מטוגנת.
  • במידה שעושים קציצות עוף בלבד, מרקמו של העוף יותר רטוב ולכן יש להוסיף עוד כף של קוואקר ולהוסיף אך ורק ביצה אחת. לא להבהל אם העיסה יותר רטובה, היא תתייבש בזמן הטיגון.
  • אפשר להחליף את הביצה בכף של מיונז אמיתי ולא דל קלוריות. הוא ייתן טעם נוסף לקציצה. אפשר אף להוסיף לתערובת 1 כף של חרדל דיז'ון אשר ייתן מעט חמיצות וחריפות נעימה לקציצה. במידה שמוסיפים חרדל אפשר להפחית הכמות של שאר התבלינים, למעט המלח והפלפל השחור.

 

קציצות - מתכון בסיסי

המרכיבים (ל-40 קציצות בינוניות):

1 ק"ג תערובת של בשר בקר וחזה עוף טחונים, בכל יחס רצוי

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

1

בצל גדול, קצוץ ומאודה בממעט שמן

5 שיני שום קצוצות או כתושות

1 שורש סלרי מגורר דק

1 קישוא או זוקיני מגורדים דק

3 פרוסות לחם ישן (אפשר אפילו מלא או דגנים) ללא החלק הקשה, רטוב וסחוט היטב ומפורר

3 כפות קווקאר (לא חובה אך מומלץ להורדת הכולסטרול וכתרומה לעסיסיות הקציצה)

2-1 ביצים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית שטוחה גרעיני כוסברה טחונה

1/2 כפית צילי גרוס (לא הכרחי)

1 ו-1/2 כפיות כמון, או 1 כפית בהרט, או תערובת לקציצות או כל תבלין אחר שאתם אוהבים, אפשר לשלב כמה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים עם ביצה אחת. במידה שהעיסה נוזלית מוסיפים מעט פירורי לחם. אם היא יבשה מוסיפים עוד ביצה.
  2. מחממים שמן במחבת גדולה, על אש בינונית, ויוצרים מהתערובת קציצות דחוסות ושטוחות מעט בקוטר 5-4 ס"מ.
  3. כשהשמן חם מסדרים את הקציצות במעגלים מדפנות המחבת עד למרכזה, כמעין ספירלה.
  4. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד לקבלת צבע חום בהיר או כהה, בהתאם לאהבתכם.
  5. אם השמן חם מדי, והקציצות מקבלות צבע כהה מהר (תוך דקה או שתיים), יש להוריד את גובה הלהבה.

 

רוטב עגבניות קלאסי

1 בצל קצוץ דק

1 כף שמן לטיגון

800 גרם עגבניות מרוסקות

2-3 כפות רסק עגבניות

6 שיני שום פרוסות או קצוצות דק

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית צ'ילי גרוס או 1 פלפל ירוק טרי וחתוך לרצועות (לא הכרחי)

1 כף סוכר או 2 כפות סילאן (דבש תמרים) או 2 שקיות של ממתיק מלכותי

1 כוס מים

1/2 כפית אורגנו


http://www.ynet.co.il/PicServer2/17112009/2364359/1.jpg_wa.jpg

(צילום: נמרוד גנישר)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר רחב על אש גבוהה ומוסיפים את שמן הזית והבצל הקצוץ. מטגנים עד הזהבה.
  2. כשהבצל מזהיב מוסיפים את שאר החומרים, למעט המים, ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול במידת הצורך.
  3. כשהרוטב מסמיך מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה נוספת.
  4. מוסיפים את הקציצות במעגלים, מדפנות ההסיר עד למרכזו, ומביאים שוב לרתיחה.
  5. מחלישים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, ברתיחה עדינה קטנה, כך שיש מספיק נוזלים ברוטב. מומלץ להגיש את הקציצות עם אורז לבן או עם פסטה.

 

רוטב עגבניות עם חצילים

המרכיבים:

2-1 חצילים מוצקים, בשלים ובעלי משקל קל

1/4 כוס שמן זית

1 בצל, קצוץ לקוביות בגודל 1X1 ס"מ

800 גרם עגבניות מרוסקות

2-3 כפות רסק עגבניות

6 שיני שום פרוסות או קצוצות דק

1 כף חומץ בלסמי

1 כף עלי טימין טרי (ללא גבעולים) או 1/2 כפית טימין יבש

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית צ'ילי גרוס או 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לרצועות (לא חובה)

1 כף סוכר או 2 כפות סילאן (דבש תמרים) או 2 שקיות ממתיק מלכותי

3/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. מסירים את 2 קצוות החציל, פורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ ואחר כך חותכים את הפרוסות לקוביות באורך 2 ס"מ.
  2. מחממים בסיר שטוח ורחב על אש גבוהה את השמן הזית. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות החציל וברגע שהן נוגעות בשמן, מערבבים אותם כדי שיצופו בשמן מכל הצדדים. מטגנים 8 דקות על אש בינונית כשמדי פעם מערבבים
  3. מוסיפים את הבצל ואת השום. כשהחציל מתחיל לקבל צבע מוסיפים את שאר המרכיבים. במידה שרוצים שהרוטב יהיה חריף מוסיפים את הצ'ילי או הפלפל הירוק הטרי.
  4. מביאים את תכולת הסיר לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-15 דקות.
  5. בזמן שהרוטב מתבשל, מסדרים את הקציצות במעגלים מדפנות הסיר עד למרכזו, במעין ספירלה.
  6. מבשלים כחצי שעה ונמנעים מלערבב כדי שהחציל לא יאבד את צורתו לגמרי. מדי פעם מנערים את הסיר מצד לצד בעדינות, כשהוא מכוסה. במידה והרוטב מתייבש מוסיפים מעט מים חמים.

 

רוטב פטריות, בצלי שאלוט ויין לבן

אפשר להוסיף לתבשיל 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות, יש להוסיף אותם לשלב הראשון עם בצלי השאלוט עד שגם הם מקבלים צבע. מומלץ להגיש את המנה עם פירה תפוחי אדמה או פירה בטטה

 

המרכיבים:

12 בצלי שאלוט קלופים

3 כפות שמן זית

1 ו-1/2 כפיות טימין טרי או 1/2 כפית טימין מיובש

2 סלסילות פטריות שמפניות, ללא הרגל

3 שיני שום פרוסות דק

1 כוס יין לבן

3/4 כפית מלח דק

1/2 כפית פלפל שחור גרוס


http://www.ynet.co.il/PicServer2/17112009/2364361/2.jpg_wa.jpg

(צילום: נמרוד גנישר) 

 

אופן הכנה:

  1. מחממים סיר שטוח על אש גבוהה, מוסיפים את שמן הזית ואת בצלי השאלוט ומטגנים עד שהבצלים מקבלים צבע זהוב-שחום.
  2. מוסיפים את הפטריות השלמות והנקיות ואת הטימין לסיר ומטגנים עד שהפטריות מתחילות להפריש נוזלים.
  3. מוסיפים את היין ואת התבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות.
  4. מסדרים את הקציצות במעגלים, מדפנות הסיר עד למרכזו – כמעין ספיראלה. מבשלים את הקציצות ברוטב כ-15 דקות.

 

רוטב אפונה, נענע, לימון וכורכום

 

טיפים:

  • אפשר להוסיף ראש סלרי קצוץ דק ולטגנו עם הבצל.
  • אפשר להגיש את הקציצות עם אורז לבן/מלא או פתיתים או קוסקוס מלא.
  • אפשר להחליף את הכורכום ב-3 כפות רסק עגבניות לתערובת ולהוריד את מיץ הלימון.

 

המרכיבים:

1 בצל גדול קצוץ דק

3 כפות שמן זית

5 שיני שום קצוצות דק

1 חבילה (800 גרם) אפונה קפואה מופשרת או שטופה

1 לימון סחוט

3 כוסות מים

1 כפית שטוחה כורכום

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית פפריקה מתוקה או חריפה

1/2 צרור נענע קצוץ גס


http://www.ynet.co.il/PicServer2/17112009/2364363/3.jpg_wa.jpg

(צילום: נמרוד גנישר) 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר שטוח ורחב על אש גבוהה, מוסיפים את השמן והבצל ומטגנים עד הזהבה.
  2. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את האפונה ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים את המים ואת מיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כל התבלינים מלבד הנענע, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  5. מסדרים את הקציצות במעגלים מדפנות הסיר עד למרכז ומביאים שנית לרתיחה.
  6. מבשלים כחצי שעה על רתיחה עדינה. מוסיפים את הנענע, מערבבים ומגישים.

 

תודה רבה לשתיכן. גם אני חיפשתי איך לשדרג.לב אמיץ

ומישהי יודעת איך מכינים קציצות או כדורי בשר ללא שלב הטיגון? האם אותו עיקרון?

 

רציתי רק להוסיך על מה שכתבו שם לגבי בחירת הנתח לטחינה: אני קונה קפוא את המספרים שהמליצו עליהם בכתבה, מפשירה, מסירה את כל השומן (לא יאומן כמויות השומן שיש -בעיקר במס' 10) ואז טוחנת במטחנת בשר בעצמי בבית (אפשר עם הבצל/שום/פטרוזיליה.

במקום השומן אני מוסיפה שמן זית. ככה אף אחד לא מקבל צרבת ולא מעלה כולסטרול.

יש לי כדורי בשר חמוץ מתוק עם כרוב..רוצה?טעים!נדנדה כתומה.
אני אשמח.לב אמיץאחרונה

מה אפשר לעשות עם ברוקולי?פיגי
לא חלבי ולא פשטידות..
ממ..משיח נאו בפומ!

לדבר איתה! כאילו מוציא לשון

שווה!

אחלה בנאדם!

 

~ברוקולי~

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

צוחק

אוח בדיוק באתי לענות כמוך ט'
משיח נאו בפומ!

אוהבים אותך ברוק!

יששששששששברוקולי
אבל אל תאכלו אותי ....... תאכלו תאוכל שלי
יששששששששברוקולי
אבל אל תאכלו אותי ....... תאכלו תאוכל שלי
הכי פשוט הכי טעים-נדנדה כתומה.
]קפוא,כן?]
מטגנים בצל עד שקוף. מוסיפים את הברוקולי ומוסיפים מים-בערך שליש גובה מה ברוקולי. מוסיפים מלח.מבשלים על אש קטנה עד שהברוקולי רך..לא לבשל יותר מידי!!!

אגב,אפשר להכין אותו גם במיקרוגל..כלי שמתאים לבישול במיקרוגל,מים עד שליש גובה או קצת פחות אפילו,מלח. בערך 10 דק'.
אה..וגם מרק אפשר.אם באלך תגידי..נדנדה כתומה.
יש מרקים חורפיים נהדרים על בסיס הירק הנפלא הזהאלעד
מוקפצות עם פרורי לחםברוקולי
בדיוק הכנתי אתמול מרקשקדי מרק

ממש טעים מפה- http://bishulbezol.blogspot.co.il/2011/02/blog-post.html

 

ואפשר לעשות חטיפי ברוקולי- כמו שניצלי, טובלים בביצה ואחר כך בפירורי לחם, מזלפים שמן זית שמים בתבנית ואופים בתנור. מעדן!

 

הכל בהתחשב שאתם אוהבים ברוקולי..

פשטידה שהולכת אצלי שנים...יאיר השמש
מטגנים בצל, אפשר להוסיף פטריות.
את הברוקולי הקפוא שמים בקערה עם מים חמים בערך 15 שעה.
שמים בעקרה: 2 ביצים, 2 כפות מיונז, מלח פלפל. שופכים בתבנית מעל הבצל פטריות וברוקולי ומכניסים לתנור 25-30 דקות.
יוצא טעים ביותר
תודה רבה לכולם!פיגיאחרונה
עשיתי שניצלי ברוקולי נראה טוב!
חג שמח!
קמח תירס - מה אפשר לעשות איתו?תמנון
לחם תירס. אבל אין לי מתכון.בת 30

אפשר גם להכין ממליגה- מאכל רומני.

לפני שאוכלים ממליגה- לא לאכול שבוע ;)מקום בעולם
הדבר הכי סותם שאכלתי עד היוםם. (מת)
אני חושבת שטורטיותיעל מהדרום
אפשרתות

מתכון שנקרא ."פולנטה" - סוג של לחם חלבי (חפשי בגוגל יש מלא)

אפשר לנסות להשתמש בקציצות במקום קמח

אפשר להכין איתו פנקיייק נחמדים

ויש לי גם מתכון של עוגיות אם את רוצה

(מניסיון - מחיפוש מתכונים ללא גלוטן...)

מדהים. זה אפילו כשר לפסח לאוכלי קטניות.לב אמיץאחרונה

זה נראה טעים וקל מאוד להכנה.

 

בלי נדר ננסה.