אני רוצה להתחיל כבר לאפות לראש השנה (לכמות גדולה מאוד של אנשים) וזקוקה לתפריט מענין. אז לטובת כולם בואו נשתף ברעיונות:
- סלטים
- מנות עיקריות
- תוספות
- קינוחים
- עוגות
![]()
מתכונים לעוגות , פשטידות , סלטים , מודה לכם מראש!!1
לאדות בצל ולהוסיף קוביות של גזר וקישואים ואחרי כמה דקות להוסיף רסק עגבניות, מים ותבלינים (בשלב זה אפשר גם להוסיף קוביות עגבניות אם יש לך מיותרות).
עוגת גזר.
פשטידת קישואים- תוסיפי קרא ותקראי לזה פשטידת קרא.
סלט גזר חי עם מיץ תפוזים בתוספת מעט קוביות אננס.
מרק עוף, כמובן, עם גזרים שלמים, בצלים ועוד ירקות.
תבשיל קישואים מגוררים עם בצל מאודה ולקראת סוף הבישול- ביצה טרופה (כמו שקשוקה).
קישואים מחכים במקרר? גם אצלי.
מתכון ראשון: אפשר עם בצק קיש וכדו' וגם בלי.
פרסי בצל וקישואים. אדי בשמן (מחמאה מוסיף טעם) ואדי עד שמוזהב.
הוסיפי קמח מעורב במים. (אפשר גם קמח תפו"א או קורנפלור) ביצים. ולגיוון אפשר פטריות או גמבה לאדות גם.
תיבול לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, קצת אבקת מרק. לאפות ובתיאבון!
מתכון שני חלבי: במקום המים חלב. אפשר להוסיף לקישואים גבינה צהובה מרוסקת וגם קוטג' או מלוחה.
שנה טובה וטעימה!
אשמח למתכונים פשוטים ומוצלחים, שניסיתם בבית...
לקחתי את המתכון מ'המטבח של איה' אני מביאה אותו ככתבו כפי שהביאה אותו מישהי משם: (לא שמתי גרידת לימון בגלל כנימות ולא אגוזים בגלל ר"ה וגם הקצפתי את הביצים בשלמותן הקצפה טובה בקנווד, אה וגם הוספתי חצי כפית ציפורן טחון)
| עוגת דבש של רותי רוסו ממעריב 2007ו--- ריקי | 16/9/2008 10:02 |
את העוגה הכנתי גם בשנה שעברה - וגם השנה אני מתכוונת להכין אותה. העוגה קלה וטעימה, זוכרת שגם חברות אחרות בפורום מתכונים הכינו אותה ושיבחו את טעמה. עוגת דבש מבוססת על מתכון של רותי רוסו מעריב 2007 במעריב נתנה רותי רוסו מתכון מנצח של עוגת דבש לאחר9 נסיונות של מתכונים שונים. מצא לי חן והואיל וכל המרכיבים היו בבית נגשתי מיד לאפיה חומרים: 3 ביצים 1 כוס סוכר 1כוס דבש 2/3 כוס שמן (או 150 חמאה) אני-ריקי הכנתי עם שמן 1 כוס תה מ-2 שקיות או קפה חזק (הכנתי מתה) 2.5 כוסות קמח תופח. 1 כף קינמון גרידה מ-2 לימונים 1/4 כפית הל טחון 1 כף זנגביל טרי 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון 1 כוס אגוזים שבורים וכמה אגוזים שלמים לקישוט מעל. קמצוץ מלח אופן ההכנה: הכנתי למעבד מזון את הדבש, הסוכר, כל התבלינים וערבבתי, הוספתי את התה, הקמח ושוב ערבבתי ולבסוף את הביצים והאגוזים בכמה פולסים . אפיתי ב-2 תבניות אינגליש קייק לאחר שחיממתי את התנור בחום של 150 מעלות במשך 3/4 שעה טעימה ואוורירית משו משו! |
עוגת דבש/ עוגות לכל עת
3 חלמונים
3/4 כוס סוכר (אני שמה חצי כוס)
1 כוס דבש (אני שמה 1/2 כוס או מוסיפה 1/3 סטיביה)
1 כוס שמן
1 כוס קפה חזק או תה חזק מוכן
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן, קורט מלח
לבחוש.
לבחוש חומרים יבשים בנפרד ולהוסיף לתערובת ולבחוש:
31/2 כוס קמח, 1 כפית א. אפיה, 1 כפית סודה לשתיה, 1/2 כוס אגוזים קצוצים גס
להקציף 3 חלבונים וכשמתחיל להיווצר קצף להוסיף 1/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף גמיש. להוסיף לבצק בתנועות עטיפה.
לאפות בתבנית אפיה משומנת כ-60-70 דקות (אפיתי בטוסטר אובן כ-40 דקות).
המתכון הזה מתוך ספר ישן נושן. בא לי לנסות פעם בלי להפריד ביצים, אבל זה סיכון שצריך לקחת טווח לפני החג
עוגת דבש מדומה.
אבל אני מוכנה לפרסם את המתכון ברבים ![]()
יש לי עוגת תפוחים עם קינמון בחושה שאני ממש ממש אוהבת.
כל פעם כשאני מכינה הריח מזכיר לאנשים עוגת דבש.
אולי ננסה להוסיף לה קצת דבש לכבוד החג שתהיה עוגת תפוח בדבש.
אבל היה לי מתכון מהמם... 
הלך לי המחשב ואתו הרבה מהחומר כולל מתכונים...![]()
זה בעצם עוגת קרמל
אבל זה יקר לי..סבתא וזה 
![]()
יצאה מצוינת. ואני ממש לא סובלת עוגות דבש! פעם ראשונה שבכלל הכנתי וגם זה בשביל הילדים.
במתכון המקורי יש כוס דבש + כוס סוכר שלדעתי היה ייוצא מדי מתוק אז הורדתי בין שליש לחצי מכמות הסוכר והשתמשתי בדמררה.
http://www.carine.co.il/%D7%93%D7%91%D7%A9_%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%94
יוצא 2 תבניות אינגליש קייק

של רות יולס-
(לדעתי אפשר להוריד אם אין איזה תבלין או להוריד קצת מהכמויות שלהם. כפית זנגויל נשמע לי מוגזם...
הולך טוב גם עם סילאן במקום דבש)
(2 תבניות ארוכות)
2 ורבע כוסות סוכר
3/4 כוס מים
3/4 כוס שמן
1 כוס דבש
2 ביצים
3 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
קורט פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
1 כפית גדושה קינמון
1 כפית זנגביל
100 גרם אגוזי מלך או פקאן חצויים (להוסיף בסוף אחרי שהכל מעורבב). (-לא חובה לדעתי).
אופים כשעה ב180 מעלות
עוגת הקרמל הסודית של נירה שויאר
11/2כוס סוכר
3/4 כוס מים חמים
לחמם עד שהסוכר נמס ומתחיל להשחים. להוסיף בזרם דק מים חמים.
200גרם מרגרינה רכה
3/4 כוס סוכר
4 חלמונים
תמצית וניל /סוכר וניל, קורט מלח
להכניס את החומרים לקערה ותבחוש עד לקבלת תערובת קרמית.
31/2 כוסות קמח
שקית א. אפיה
1/2 כפית ציפורן (לא חובה- אני שמה רבע כפית אגוז מוסקט או זנגוויל)
1 כפית קינמון
לערבב את החומרים היבשים בנפרד. להוסיף לסירוגין עם הסוכר לתערובת שבקערה.
4 חלבונים
1/4 כוס סוכר
להקציף חלבונים. כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר. להמשיך להקציף לקצף גמיש. להוסיף בתנועות עטיפה לבלילה. לצקת לתבנית אפיה משומנת בגודל 26.
לאפות בחום בינוני 50-60 דקות (אצלנו קרוב יותר ל-50).
אייכה!לגלגל בפנים
צריך להשרות את חזה העוף לפחות כמה שעות במשרה של הפירות היבשים שבטח מכיל גם נוזל ממותק כלשהוא - דבש, סילאן, רוטב סויה, תרכיז מיץ תפוחים. ואז לבשל את המשרה קודם עד להתרככות. להוסיף את חזה העוף למשרה המבושל לזמן קצר בלבד בסוף הבישול.
אבל זה לא מנסיון. זה סדר הפעולות שנראה לי הגיוני כדי שהעוף יספוג את הטעמים אבל לא יתיבש.
נראלי שכן אבל רוצה דעה ממומחים
ותפוח אפוי?
מאבד מצורתו אם אופים אותו יותר מדי.. מבאס משו.
יחסית לכל ההכנות לחג, זה דבר כל כך פשוט להכנה, שחבל להקפיא ולהפשיר. זה לא בדיוק כמו המקור.
אם אין לך זמן, תכיני את הקרם ותקפיאי. ולקראת החג תפשירי ותמרחי על העלים. עדיף כך מאשר להקפיא את העלים הפריכים שכבר לא יהיהו כל כך טריים ופריכים.
העוגות/קינוחים
ובחג לנוח
היי,
רציתי לשאול האם ניתן להקפיא כרוב קצוץ שלא פתחו את השקית שלו מהסוג של חסלט?
אפ'פעם לא נסיתי, אבל ככה נראה לי.
אם את מתכוונת להשתמש בו לבישול אח"כ אז נראלי אפשר.
את יכולה לאדות במעט שמן, לאחר כמה דקות של בחישה להוסיף מים ולבשל. תקפיאי מבושל ואחרי ההפשרה רק תביאי לרתיחה. תוכלי להכין סלט כרוב מבושל (כרוב מאודה עם מעט סוכר וצימוקים, מרק כרוב וכיוב).
הקפאה שלו כמו שהוא מתוך כוונה לאכול חי סוחטת ממנו את כל המיץ ![]()
אבל אני אשמח למתכון לקינוח משוגע כזה.. לא שמכינים בשניה ובנאלי.. משו מיוחד!
אשמח לעוגות שהן לא עוגות דבש\שוקולד..
מתכון לעוגת מוס שווה יתקבל יותר מבברכה!! 
חפשי בגוגל "מה בלוגריה". יש לה שם רעיונות מקסימים ומיוחדים!
אני מחפשת רעיון למרק לערב שני שיהווה פתיח, קליל ושתהיה קטנית בפנים (אחרת הילדון לא יאכל)
לבנתיים מצאתי מרק עגבניות עם אורז אבל יש אח"כ קציצות דגים ברוטב עגבניות אז אולי משהו אחר.
אנחנו אוהבים גריסי פנינה אבל כל המתכונים שמצאתי הם עם המון ירקות..
אפשר בשרי או פרווה אבל שיהיה קליל לא טעם כבד של עוף..
פעם הכנתי מרק אפונה עם בצל ממש טעים- נשמע לכם כבד או סבבה?
לערב ראשון וער"ש יש מרק ירקות בשרי עשיר כמו כל שבת..
תודה!
שירשור שפתחה "חיים חדשים" : מה אפשר לעשות עם גריסי פנינה.
שנה טובה.
רעיונות להרכב מתאים וחיתוך מגניב!
תודה!
להכין בכוסיות שכבה של ביסקויטים מפוררים בתוספת מחמאה מומסת( במעבד מזון זה ממש שניה..)
מעל את הפירות ואח"כ קצפת? או הפוך..
לחתוך עם חותכנים של עוגיות פירות כמו אבטיח, מלון.
ולהשחיל על שיפודים עם ענבים/דובדבנים ועוד כל מיני פירות רלוונטים.

גם ממש טעים וגם מוגש יפה 
אני מחפשת משהוא שיהיה גם עם חלבון. לא דגים. ושיהיה קל להכנה. בד"כ מכינה בשרי כל יום. אבל מחפשת תחליף זול יותר. תודה רבה!
עדשים כתומות זה אחלה ממש
גם אפונה יבשה זה מעולה..
ובאופן כללי- קטניות זה יחסית זול וחלבונים ולא קשה מידי להכנה ברוב המקרים
לפלפלים קלויים
אשמח שתכתבו מתכונים מפורטים!
תודה רבה!
לא לשטוף אחרי הקילוף - הפלפל מפריש חומר נקרש שמסמיך את הסלט.
מתובלים במלח, פ.שחור - אפשר גרוס, שן שום כתושה (או יותר תלוי בכמות הפלפלים), טיפונת חומץ ושמן (אנחנו משתמשים בשמן זית).
יוצא מעולה בעיקר בהפשרה איטית בחוץ או במיקרו עטוף במגבת/נייר מגבת
בבקשה
ולא שוקולד ציפס חרשנו עליו יותר מידי
משיח נאו בפומ!אחרונהיש לי פצפוצי אורז (הרבה) וביסקוויטים (חצי חבילה) עוד מעט לא יהיו טובים, ובא לי להכין קינוח (פרווה) שווה ומיוחד לשבת מהם
יש רעיונות בקהל?
נמאס לי מהגלידה עם פצפוצי האורז שאני מכינה כל שבת..
יש גם ריצ' וקקאו אם זה עוזר
לי נגמרו הרעיונות, מוזמנים להפתיע!
עם טוויסט פצפוצים? אולי קרם אפשר להכין פרווה גם. אין עוגת ביסקוויטים שלא הכנתי אבל עם חלבי רק
בעה"י
אולי קינוחים אישיים בכוסיות קטנות בסגנון של שכבת פירורי ביסקוויטים, מעל קצפת ואז פצפוצים מצופים שוקולד?
יש לך מתכון?
בעה"י
בדברים כאלה אני בד"כ ממציאה...
קצפת זה ריצ', אפשר עם סוכר, אם יש לך איזה פרי מתאים[מנגו/תותים] הייתי טוחנת ומוסיפה לקצפת
פצפוצים זה הרגיל בשוקולד
רק הייתי מחפשת איך עושים את הכוסיות האלה עם הביסקוויטים כי לשים סתם ככה זה יבש וחונק. אולי להרטיב בטיפה יין(או חלב, אבל רצית פרווה)
שוקולד לבןיצא ממש יפה
תודה לכולם!
באותו סיר ובסוף לשים רסק
ממליצה לטגן בצל לפני ולטבלן טעים....
יש לזה ממש טעם דומה לשל פתיתים!! רק הרבה יותר בריא...
עם גריסי פנינה. שמן זית, עגבניות, כוסברה, בצל ובסוף הבישול קוביות או פרוסות דלעת.
ואפשר גם קישואים חצויים - זוקיני עוד יותר טוב. ואפילו סלק עלים.
אפשר להוסיף למרק הזה גם חומוס (הגרגירים הקטנים עדיף).
כזה סלט..
גריסי פנינה, קוביות בטטה, קוביות בולגרית, מלח לימון שמן זית..
היה מעולה!!
בעה"י
אכלתי פעם אצל מישהו אפונה עם רוטב אדום, מוגש חם. היה מעולה 
אשמח למתכון אם מישהו מכיר.
או מתכון אחר לעשות עם אפונה
תודות!
בס"ד
אם זה שימורים או קפואה, אני מכינה ככה:
(אם זה קפואה, מבשלת קודם חצי שעה, ושוטפת ומסננת.)
מטגנת בצל, מוסיפה רסק עגבניות, מעט קמח, מלח, סוכר ופפריקה, ומים. מבשלת קצת, ומוסיפה את האפונה לעוד 10-15 דקות.
בעה"י
אז זה רוטב עגבניות רגיל... חשבתי משהו מיוחד יותר 
הילדים אוהבים אפונה ברוטב: רסק עגבניות, פלפל שחור, מלח, פפריקה, כורכום, ומים.
מבשלים עם האפונה (קפואה) בסיר לחץ על אש נמוכה.
להוסיף מים פי כמות וחצי ממה שצריך כדי לכסות את האפונה ולקבל את הסמיכות הרצויה כי חלק מהמים מתאדים בבישול.
בכל מקרה - תמיד אפשר להוסיף מעט מים אם התייבש או לצמצם את הרוטב על אש גבוהה עם מכסה פתוח אם הרוטב דליל מדי.