שרשור חדש
שלושה ימים חג-שבת. שש סעודות. צריך תפריט ט'

אני רוצה להתחיל כבר לאפות לראש השנה (לכמות גדולה מאוד של אנשים) וזקוקה לתפריט מענין. אז לטובת כולם בואו נשתף ברעיונות:

 

- סלטים

 

- מנות עיקריות

 

- תוספות

 

- קינוחים

 

- עוגות

 

פרח

 

 

תודה רבה!!aima
יש מלא גזר וקישואים- יש לכם בבקשהשושית

מתכונים לעוגות , פשטידות , סלטים , מודה לכם מראש!!1

מבחר הצעותכלנית1

לאדות בצל ולהוסיף קוביות של גזר וקישואים ואחרי כמה דקות להוסיף רסק עגבניות, מים ותבלינים (בשלב זה אפשר גם להוסיף קוביות עגבניות אם יש לך מיותרות).

עוגת גזר.

פשטידת קישואים- תוסיפי קרא ותקראי לזה פשטידת קרא.

סלט גזר חי עם מיץ תפוזים בתוספת מעט קוביות אננס.

מרק עוף, כמובן, עם גזרים שלמים, בצלים ועוד ירקות.

תבשיל קישואים מגוררים עם בצל מאודה ולקראת סוף הבישול- ביצה טרופה (כמו שקשוקה).

קוגל קישואיםכוכב לכת
8 קישואים מגוררים
1-2 גזרים (לא חובה,בכלל)
2 בצלים גדולים קצוצים
1-2 ביצים
מל"פ
בסיר גדול לטגן בצל עד הזהבה, להוסיף קישואים וגזר ולהנמיך את האש שלא יישרף לערבב לעיתים תכופות ולבשל עד שכל הנוזלים מתאדים (הרבה זמן כדי להוציא את המרירות) להוריד מהאש, לצנן, להוסיף ביצה או 2 לתבל ולשים בתבנית משומנת היטב. לאפות כשעה + עד ששחום מאד.
המתכון מהספר "אורחת לשבת" של אביגיל מייזליק
תודה אשמח לעוד מתכונים...שושית
מתכונים מקישואיםנסיהאחרונה

קישואים מחכים במקרר? גם אצלי.

מתכון ראשון: אפשר עם בצק קיש וכדו' וגם בלי.

פרסי בצל וקישואים. אדי בשמן (מחמאה מוסיף טעם) ואדי עד שמוזהב.

הוסיפי קמח מעורב במים. (אפשר גם קמח תפו"א או קורנפלור) ביצים. ולגיוון אפשר פטריות או גמבה לאדות גם. 

תיבול לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, קצת אבקת מרק. לאפות ובתיאבון!

מתכון שני חלבי: במקום המים חלב. אפשר להוסיף לקישואים גבינה צהובה מרוסקת וגם קוטג' או מלוחה.

                                שנה טובה וטעימה!

אין קמח ??שושית
מערכת הפורומים של ערוץ 7 מאחלת שנה טובה ומתוקההנהלת הפורומים

שנה בה נדע לדבר, להקשיב, להעניק ולהכיל

שנה בה נוכל לנצל את האתר לצרכים טובים

שנה בה נכיר חברים חדשים ונעמיק קשרים קיימים

שנה בה יתגשמו כל משאלותינו לטובה.

שנה טובה ומתוקהanonimiiאחרונה
יש אפשרות להכין עוגיות חום לבן בלי מרגרינה?גירית
הן לא תהיינה פריכות אלא מתפוררותכלנית1אחרונה
עוגת דבש בחושה קלאסית+mp8

אשמח למתכונים פשוטים ומוצלחים, שניסיתם בבית...

הנה אחת שאני מכינה:איזו נחמה

לקחתי את המתכון מ'המטבח של איה' אני מביאה אותו ככתבו כפי שהביאה אותו מישהי משם: (לא שמתי גרידת לימון בגלל כנימות ולא אגוזים בגלל ר"ה וגם הקצפתי את הביצים בשלמותן הקצפה טובה בקנווד, אה וגם הוספתי חצי כפית ציפורן טחון)

 

עוגת דבש של רותי רוסו ממעריב 2007ו--- ריקי   16/9/2008 10:02


את העוגה הכנתי גם בשנה שעברה - וגם השנה אני מתכוונת להכין אותה. העוגה קלה וטעימה, זוכרת שגם חברות אחרות בפורום מתכונים הכינו אותה ושיבחו את טעמה.

עוגת דבש מבוססת על מתכון של רותי רוסו מעריב 2007

במעריב נתנה רותי רוסו מתכון מנצח של עוגת דבש
לאחר9 נסיונות של מתכונים שונים. מצא לי חן והואיל וכל
המרכיבים היו בבית נגשתי מיד לאפיה

חומרים:

3 ביצים
1 כוס סוכר
1כוס דבש
2/3 כוס שמן (או 150 חמאה) אני-ריקי הכנתי עם שמן
1 כוס תה מ-2 שקיות או קפה חזק (הכנתי מתה)
2.5 כוסות קמח תופח.
1 כף קינמון
גרידה מ-2 לימונים
1/4 כפית הל טחון
1 כף זנגביל טרי
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כוס אגוזים שבורים וכמה אגוזים שלמים לקישוט מעל.
קמצוץ מלח

אופן ההכנה:

הכנתי למעבד מזון את הדבש, הסוכר, כל התבלינים וערבבתי,
הוספתי את התה, הקמח ושוב ערבבתי ולבסוף את הביצים והאגוזים
בכמה פולסים . 

אפיתי ב-2 תבניות אינגליש קייק לאחר שחיממתי את התנור בחום
של 150 מעלות במשך 3/4 שעה

טעימה ואוורירית משו משו!
עוגת דבש (הפרדת ביצים והעוגה לא כבידה)כלנית1

עוגת דבש/ עוגות לכל עת

3 חלמונים

3/4 כוס סוכר (אני שמה חצי כוס)

1 כוס דבש (אני שמה 1/2 כוס או מוסיפה 1/3 סטיביה)

1 כוס שמן

1 כוס קפה חזק או תה חזק מוכן

1 כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן, קורט מלח

לבחוש.

לבחוש חומרים יבשים בנפרד ולהוסיף לתערובת ולבחוש:

31/2 כוס קמח, 1 כפית א. אפיה, 1 כפית סודה לשתיה, 1/2 כוס אגוזים קצוצים גס

להקציף 3 חלבונים וכשמתחיל להיווצר קצף להוסיף 1/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף גמיש. להוסיף לבצק בתנועות עטיפה.

לאפות בתבנית אפיה משומנת כ-60-70 דקות (אפיתי בטוסטר אובן כ-40 דקות).

 

המתכון הזה מתוך ספר ישן נושן. בא לי לנסות פעם בלי להפריד ביצים, אבל זה סיכון שצריך לקחת טווח לפני החג

יש לי מתכון בלי דבששרבוב
עוגת קרמל שיוצאת כמו דבש
וזה מתכון של סבתא שלי אז מוכנה לשלוח רק באישי
איזה קטע גם לנו יש כזה מתכון, אצלנו קוראים להאיזו נחמה

עוגת דבש מדומה.

 

אבל אני מוכנה לפרסם את המתכון ברבים חושף שיניים

פעם היה לי מתכון לעוגת תפוח בדבש בחושה. יש למישהי?חיה רוז

יש לי עוגת תפוחים עם קינמון בחושה שאני ממש ממש אוהבת.

כל פעם כשאני מכינה הריח מזכיר לאנשים עוגת דבש.

אולי ננסה להוסיף לה קצת דבש לכבוד החג שתהיה עוגת תפוח בדבש.

 

אבל היה לי מתכון מהמם...

את אולי מתכוונת לעוגת רסק תפוחים?הדס123
לא. זה היה תפוח חתוך. והיא הייתה ממש טובהחיה רוז

הלך לי המחשב ואתו הרבה מהחומר כולל מתכונים...עצוב

אז תפרסמי ואני אשווהשרבוב

זה בעצם עוגת קרמל

אבל זה יקר לי..סבתא וזה

אוהב

העוגה לעצלנים של קרין גורן-סוף הדרך!כוכב לכת

יצאה מצוינת. ואני ממש לא סובלת עוגות דבש! פעם ראשונה שבכלל הכנתי וגם זה בשביל הילדים.

 

במתכון המקורי יש כוס דבש + כוס סוכר שלדעתי היה ייוצא מדי מתוק אז הורדתי בין שליש לחצי מכמות הסוכר והשתמשתי בדמררה.

 

http://www.carine.co.il/%D7%93%D7%91%D7%A9_%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%94
 

יוצא 2 תבניות אינגליש קייק

של קרין גורןnechama l
לקרין גורן יש 2 מתכונים מעולים!!!פרפר לבן
1. דבש לעצלנים. תמיד יוצאת טובה. ניסיתי גם עם סילאן במקום דבש ויוצא מעולה!!!

והשניה תפוחים לעצלנים ואין בה בכלל דבש ויש לה טעם בדיוק כמו דבש.
מצטרפת להמלצות על קרין גורן.טוזי
אני מכינה את המאפינס דבש רק שעושה אותם באינגליש קייק, לא סובלת עוגות דבש (וגם הרבה מהמשפחה) ועדיין לא נשאר ליום השני של החג
רק לי יש ניסיון רע עם עוגות דבש?שירה..!
ניסיתי כמה מתכונים, וממש לא אהבתי איך שיצא- או רטוב כזה או לא זוכרת..
אני מוותרת על התענוג ומרשה לעצמי. לעבור את ראש השנה בלי עוגת דבש..
עוגות בחמש דקותחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך כ"ז באלול תשע"ד 09:36

של רות יולס-

(לדעתי אפשר להוריד אם אין איזה תבלין או להוריד קצת מהכמויות שלהם. כפית זנגויל נשמע לי מוגזם...

הולך טוב גם עם סילאן במקום דבש)

 

(2 תבניות ארוכות)

2 ורבע כוסות סוכר

3/4 כוס מים

3/4 כוס שמן

1 כוס דבש

2 ביצים

3 כוסות קמח

1 כפית סודה לשתיה

קורט פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

1 כפית גדושה קינמון

1 כפית זנגביל

100 גרם אגוזי מלך או פקאן חצויים (להוסיף בסוף אחרי שהכל מעורבב). (-לא חובה לדעתי).

 

אופים כשעה ב180 מעלות

עוגת קרמל (עוגה דמויית דבש, למתעקשים על ללא דבש)כלנית1אחרונה

עוגת הקרמל הסודית של נירה שויאר

 

11/2כוס סוכר

3/4 כוס מים חמים

לחמם עד שהסוכר נמס ומתחיל להשחים. להוסיף בזרם דק מים חמים.

 

200גרם מרגרינה רכה

3/4 כוס סוכר

4 חלמונים

תמצית וניל /סוכר וניל, קורט מלח

להכניס את החומרים לקערה ותבחוש עד לקבלת תערובת קרמית.

 

31/2 כוסות קמח

שקית א. אפיה

1/2 כפית ציפורן (לא חובה- אני שמה רבע כפית אגוז מוסקט או זנגוויל)

1 כפית קינמון

לערבב את החומרים היבשים בנפרד. להוסיף לסירוגין עם הסוכר לתערובת שבקערה.

 

4 חלבונים

1/4 כוס סוכר

להקציף חלבונים. כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר. להמשיך להקציף לקצף גמיש. להוסיף בתנועות עטיפה לבלילה. לצקת לתבנית אפיה משומנת בגודל 26.

לאפות בחום בינוני 50-60 דקות (אצלנו קרוב יותר ל-50).

חזה עוף ופירות יבשים!הולך יחד?יש מתכון?תודהאייכה!
נשמע לי שכן..אבל אין לי מתכוןיעל מהדרום
פעם אכלתי משהו טעים...ת.מ.
ונראה לי שנתקלתי באינטרנט פעם במתכון שממש התחשק לי לנסות ולא היה לי את המצרכים באותה פעם ואני לא זוכרת איפה זה היה...
חזה עוף עם פירות יבשיםכמו הלבנה

לגלגל בפנים

נראה לי שכדי להצליחלב אמיץ

צריך להשרות את חזה העוף לפחות כמה שעות במשרה של הפירות היבשים שבטח מכיל גם נוזל ממותק כלשהוא - דבש, סילאן, רוטב סויה, תרכיז מיץ תפוחים. ואז לבשל את המשרה קודם עד להתרככות. להוסיף את חזה העוף למשרה המבושל לזמן קצר בלבד בסוף הבישול.

 

אבל זה לא מנסיון. זה סדר הפעולות שנראה לי הגיוני כדי שהעוף יספוג את הטעמים אבל לא יתיבש.

נראה לי שבספר אורחת לשבת של אביגיל מיזליקפנסאיאחרונה
יש מתכון לחזה עוף ממולא במשמש מיובש.
תגידו, קרמשניט אפשר להקפיא? יצא טוב אח"כ?ר.פ.מ. בע"מ

נראלי שכן אבל רוצה דעה ממומחים

 

ותפוח אפוי?

תפוח אפוי יוצא מצויין אבלאייכה!
אבל אם זה תפוח בתוך בצק או משו כזה רק לדעת שזה יוצא רטוב קצת אחרי הקפאה
אם בלי בצק רק תפוח אפוי זה יוצא מצויין.
תודה רבה! מסר לאומה- לא לאפות תפוח בלי קליפה, הואר.פ.מ. בע"מ

מאבד מצורתו אם אופים אותו יותר מדי.. מבאס משו.

 

מקפיצה לי. קרמשניט אפשר להקפיא???ר.פ.מ. בע"מ
קרמשניט מהעלים הקנויים? ביזבוז להקפיאכלנית1

יחסית לכל ההכנות לחג, זה דבר כל כך פשוט להכנה, שחבל להקפיא ולהפשיר. זה לא בדיוק כמו המקור.

אם אין לך זמן, תכיני את הקרם ותקפיאי. ולקראת החג תפשירי ותמרחי על העלים. עדיף כך מאשר להקפיא את העלים הפריכים שכבר לא יהיהו כל כך טריים ופריכים.

לא קנוי, מבצק עלים וקרם. רוצה לסיים היום את כל העור.פ.מ. בע"מאחרונה

העוגות/קינוחים

ובחג לנוח

הקפאת כרוב.בין השורות

היי, 

רציתי לשאול האם ניתן להקפיא כרוב קצוץ שלא פתחו את השקית שלו מהסוג של חסלט?

הוא ייצא סמרטוטי מינהסתם..נדנדה כתומה.

אפ'פעם לא נסיתי, אבל ככה נראה לי.

אם את מתכוונת להשתמש בו לבישול אח"כ אז נראלי אפשר.

גם אני חושבת שזה יהרוס אותו לגמרי...+mp8
אפשר להקפיא ולהשתמש לבישולאיזו נחמה
תקפיאי אותו מאודה (קצת שמן ואח"כ במים)כלנית1אחרונה

את יכולה לאדות במעט שמן, לאחר כמה דקות של בחישה להוסיף מים ולבשל. תקפיאי מבושל ואחרי ההפשרה רק תביאי לרתיחה. תוכלי להכין סלט כרוב מבושל (כרוב מאודה עם מעט סוכר וצימוקים, מרק כרוב וכיוב).

הקפאה שלו כמו שהוא מתוך כוונה לאכול חי סוחטת ממנו את כל המיץ חיוך

 

יועת שיש פה מליוניייי שרשורים על קינוחים,מקום בעולם

אבל אני אשמח למתכון לקינוח משוגע כזה.. לא שמכינים בשניה ובנאלי.. משו מיוחד!

מקפיצה ..מקום בעולם
תודה! מקפיצה לעצמי שוב,רק הפעם עם יותר כיוון..מקום בעולם

אשמח לעוגות שהן לא עוגות דבש\שוקולד..

מתכון לעוגת מוס שווה יתקבל יותר מבברכה!!

 

מזמינה אותך להציץ בבלוג עוגיונט. יש שם את כל מהפנסאי
שאת מחפשת.
פחזניותממולאואמא ל2 קטנטנים
אפשר לחפש בבלוג של מריליןפפרינהאחרונה

חפשי בגוגל "מה בלוגריה". יש לה שם רעיונות מקסימים ומיוחדים!

רעיון למרק קליל עם גרגירים בפניםאמאשוני

אני מחפשת רעיון למרק לערב שני שיהווה פתיח, קליל ושתהיה קטנית בפנים (אחרת הילדון לא יאכל)

לבנתיים מצאתי מרק עגבניות עם אורז אבל יש אח"כ קציצות דגים ברוטב עגבניות אז אולי משהו אחר.

אנחנו אוהבים גריסי פנינה אבל כל המתכונים שמצאתי הם עם המון ירקות..

אפשר בשרי או פרווה אבל שיהיה קליל לא טעם כבד של עוף..

פעם הכנתי מרק אפונה עם בצל ממש טעים- נשמע לכם כבד או סבבה?

 

לערב ראשון וער"ש יש מרק ירקות בשרי עשיר כמו כל שבת..

 

תודה!

תסתכלי כאן למטהלב אמיץאחרונה

שירשור  שפתחה "חיים חדשים" : מה אפשר לעשות עם גריסי פנינה.

 

שנה טובה.

רעיון לעיצוב סלט פירות מגניב?ג'נדס

רעיונות להרכב מתאים וחיתוך מגניב!

תודה!

אולי לחתוך לקוביות ולסדר כמו "חול צבעוני"?יעל מהדרום
לק"י

כל פעם שכבת פרי אחרת.
אפשר גם באלכסון (לנסות..).

אפשר לקשט עם קצפת מעל.
אולי אפשר גם בין השכבות של הפירות, אבל בזה אני לא בטוחה.
אולי כמו עוגה?~א.ל

להכין בכוסיות שכבה של ביסקויטים מפוררים בתוספת מחמאה מומסת( במעבד מזון זה ממש שניה..)

מעל את הפירות ואח"כ קצפת? או  הפוך..

אפשר משהו אחרטופי תות

לחתוך עם חותכנים של עוגיות פירות כמו אבטיח, מלון.

ולהשחיל על שיפודים עם ענבים/דובדבנים ועוד כל מיני פירות רלוונטים.

 

תודה רבה לכולם!!!!ג'נדס
רעיון נוסף.עוגת גבינה.
לקחת אבטיח ויש כמו כפית שמוציאה את האבטיח ככדורים.
כשכל האבטיח מרוקן לחתוך לקוביות בנוניות את שאר הפירות שרוצים. ולהשתמש באבטיח כקערה. על מנת שיעמוד יציב חותכים טיפה למטה בצורה ישרה. ואפשר את קצוות הקערה לחתוך בצורה מיוחדת איך שבא לך. שפיצים/גלים וכיד הדימיון
אפשר לשים בכוס יפה את הסלט פירות ומעל להקציף קצפתשלומצ=]אחרונה

גם ממש טעים וגם מוגש יפה

יש לכן מתכון לארוחת צהריים פרווהמודה אני

אני מחפשת  משהוא  שיהיה  גם  עם  חלבון.  לא  דגים.  ושיהיה  קל  להכנה.  בד"כ  מכינה  בשרי  כל  יום.  אבל  מחפשת  תחליף  זול  יותר.  תודה  רבה!

קטניות...ת.מ.
קציצות טונה נחשב דגים?
שקשוקה הולכת למשל עם אורז...
אפשר להשתמש בסויה (אבל זה גם לא זול) למשל לעשות חביתה עם נקנקיות ובצל ליד פתיתים...
קטניות!!נדנדה כתומה.אחרונה

עדשים כתומות זה אחלה ממש

גם אפונה יבשה זה מעולה..

 

ובאופן כללי- קטניות זה יחסית זול וחלבונים ולא קשה מידי להכנה ברוב המקרים

באלי מתכון טעיםמעפר אני באה

לפלפלים קלויים

אשמח שתכתבו מתכונים מפורטים!

תודה רבה!

קלופים וחתוכים לרצועות דקותלב אמיץאחרונה

לא לשטוף אחרי הקילוף - הפלפל מפריש חומר נקרש שמסמיך את הסלט.

 

מתובלים במלח, פ.שחור - אפשר גרוס, שן שום כתושה (או יותר תלוי בכמות הפלפלים), טיפונת חומץ ושמן (אנחנו משתמשים בשמן זית).

מתכון לדובשניות! יש למישהו מתכון שיוצא טעים??חיים חדשים
הרוגלעך של כרמיתאמא של שבת
אני רוצה להכין כמות גדולה ולהקפיא חלק. באיזה שלב הכי טוב להקפיא? לפני או אחרי אפיה?
אני הקפאתי אחרי ויצא טובשרבוב

אחרי אפיהה לתת להתקרר מעט ולהקפיאבעיתה אחישנהאחרונה

יוצא מעולה בעיקר בהפשרה איטית בחוץ או במיקרו עטוף במגבת/נייר מגבת

לפני החג צריך לעשות עירוב תבשילין מה אתם מכינים?anonimii
נהוג ביצה ולחמניהבת 30
יווווו טוב שהזכרת לי!פנסאיאחרונה
עוגיות טעימות קלות להכנה ומחומרים שיש בבית.עיצובית

בבקשה

ולא שוקולד ציפס חרשנו עליו יותר מידי

עוגיות שוקולד/ ריבהיעל מהדרום
מתכון?ריבה_אחת
כרגיל אצלי זה מתכון לבצק פריךיעל מהדרום
לק"י

שממנו גם עושים עוגיות שוקולד צ'יפס.
פשוט מוסיפים לבצק קקאו לעוגיות שוקולד.
או מרדדים את הבצק מורחים ממרח כלשהו או ריבה, מגלגלים לרולדה, פורסים לפרוסות ואופים.
עוגיות שקדיםמעיין חתום
אפשר לאתגר אתכם? תפתיעו!שוקולד לבן

יש לי פצפוצי אורז (הרבה) וביסקוויטים (חצי חבילה) עוד מעט לא יהיו טובים, ובא לי להכין קינוח (פרווה) שווה ומיוחד לשבת מהם

יש רעיונות בקהל?

נמאס לי מהגלידה עם פצפוצי האורז שאני מכינה כל שבת..

 

יש גם ריצ' וקקאו אם זה עוזר

 

 

לי נגמרו הרעיונות, מוזמנים להפתיע!

אוכל עוגת ביסקוויטיםגאגאי

עם טוויסט פצפוצים? אולי קרם אפשר להכין פרווה גם. אין עוגת ביסקוויטים שלא הכנתי אבל עם חלבי רק 

אם אפשרי להפוך לפרווה, אשמח למתכוןשוקולד לבן
אם את רוצה ישנולאית
אם את רוצה ישות להכין עוגת ביסקוויטים פרווה
עם קצפת צמחית (של השף הלבן), מעט מים ואבקת פודינג וניל/ שוקולד.

יוצא מעולה. ולדעתי פחות מימי וכבר מהעוגה החלבית.

חשבת על כדורי שוקולד? (לא מקורי אני יודעת)
זה מעט מאוד ביסקוויטיםפעימה

בעה"י

 

אולי קינוחים אישיים בכוסיות קטנות בסגנון של שכבת פירורי ביסקוויטים, מעל קצפת ואז פצפוצים מצופים שוקולד? 

חשבתי על משהו כזה, אבל לא מצאתי מתכוןשוקולד לבן

יש לך מתכון?

לא ממשפעימה

בעה"י

 

 

בדברים כאלה אני בד"כ ממציאה...

קצפת זה ריצ', אפשר עם סוכר, אם יש לך איזה פרי מתאים[מנגו/תותים] הייתי טוחנת ומוסיפה לקצפת
פצפוצים זה הרגיל בשוקולד

רק הייתי מחפשת איך עושים את הכוסיות האלה עם הביסקוויטים כי לשים סתם ככה זה יבש וחונק. אולי להרטיב בטיפה יין(או חלב, אבל רצית פרווה)

אולי שוקולד ויין או או מיץ....(עם הביסקוויטים)פלפלתי

מקפיצה, הזדמנות אחרונה לתת מתכון! אל תפספסו שוקולד לבן
עוגת מוס. תזכירי לי באישי אם את מעוניינתs83
אני לא ליד המחברת כרגע
תודה, עשיתי בסוף מוס מעל פירורי ביסקוויטים עם קצפתשוקולד לבןאחרונה

יצא ממש יפה

תודה לכולם!

מה אפשר להכין עם גריסי פנינה?חיים חדשים
מרק!!ט'
טשולנט!אלעד
לבשל ביחד עם עוףבדילמה

באותו סיר ובסוף לשים רסק

מה שכתבושירה..!
להוסיף למרק ירקות או חמין, ובנוסף אפשר לבשל כמנת תוספת פחו. או יותר כמו שמבשלים אורז.
גולש (כמו חמין, אבל ליום חול)כלנית1
אפשר להכין ככה- כמו אורז!!ג'נדס

ממליצה לטגן בצל לפני ולטבלן טעים....ליקוק יש לזה ממש טעם דומה לשל פתיתים!! רק הרבה יותר בריא...

מרק שעועית לוביה (שעועית העין השחורה)לב אמיץ

עם גריסי פנינה. שמן זית, עגבניות, כוסברה, בצל ובסוף הבישול קוביות  או פרוסות דלעת.

ואפשר גם קישואים חצויים  - זוקיני עוד יותר טוב. ואפילו סלק עלים.

 

אפשר להוסיף למרק הזה גם חומוס (הגרגירים הקטנים עדיף).

אפשר לקנות לוביא יבשה? זה פתרון בשבילי!כלנית1
כן. זה שעועיות קטנות לבנות עם נקודה שחורה באמצע.חילזון 123
תודה רבה לכולם! בסוף הכנתיחיים חדשים

כזה סלט..

 

גריסי פנינה, קוביות בטטה, קוביות בולגרית, מלח לימון שמן זית..

 

היה מעולה!!

נשמע טעים מאוד.לב אמיץאחרונה

רוטב לאפונהפעימה

בעה"י

 

אכלתי פעם אצל מישהו אפונה עם רוטב אדום, מוגש חם. היה מעולה

אשמח למתכון אם מישהו מכיר.
או מתכון אחר לעשות עם אפונה 

 

תודות!

אפונה יבשה? שימורים או קפואה?מוריה

בס"ד

אם זה שימורים או קפואה, אני מכינה ככה:

(אם זה קפואה, מבשלת קודם חצי שעה, ושוטפת ומסננת.)

מטגנת בצל, מוסיפה רסק עגבניות, מעט קמח, מלח, סוכר ופפריקה, ומים. מבשלת קצת, ומוסיפה את האפונה לעוד 10-15 דקות.

מעולה, תודה!פעימה

בעה"י

 

 

אז זה רוטב עגבניות רגיל... חשבתי משהו מיוחד יותר

אצלנולב אמיץאחרונה

הילדים אוהבים אפונה ברוטב: רסק עגבניות, פלפל שחור, מלח, פפריקה, כורכום, ומים.

מבשלים עם האפונה (קפואה) בסיר לחץ על אש נמוכה.

 

להוסיף מים פי כמות וחצי ממה שצריך כדי לכסות את האפונה ולקבל את הסמיכות הרצויה כי חלק מהמים מתאדים בבישול.

 

בכל מקרה - תמיד אפשר להוסיף מעט מים אם התייבש או לצמצם את הרוטב על אש גבוהה עם מכסה פתוח אם הרוטב דליל מדי.