שרשור חדש
שאלה שמטרידה אותי לגבי שאריות של שבתקפה שחור
אני לא יודעת עד איזה יום אפשר לאכול את השאריות של שבת?
מה אתם אומרים??
אורז, קציצות, עוף, שניצלים וכו..
אצלנו מה שנשאר משבת אוכלים גם ביום ראשוןanonimii
קציצות, עוף ושניצל- אפשר להקפיאכלנית1
אצל ההורים שלי- עד רביעי משיח עכשיו!


זה תלוילב אמיץ

כמה סמוך לשבת בושלו

האם כל הכמות חוממה שוב ושוב או שהסיר נשאר במקרר ורק כמות קטנה ממנו חוממה בסיר אחר ונאכלה.

האם המקרר פועל יפה ומקרר היטב. 

 

וכו'

 

אני מבשלת ביום שישי. המקרר שומר יפה על הקור. בכל פעם אני מוציאה כמות מן הסיר הגדול ומחממת רק את הכמות הזו. הסיר המרכזי נשאר תמיד קר. את הסירים אני שמה בעומק המקרר - צמודים לקיר הפנימי.

 

באופן הזה אפשר לאכול עד יום חמישי ובחורף אפילו בשישי. נשמר טרי וטוב.

אחלה תודה!קפה שחור
זה מה שאני עושה.
שמה במקרר שעובד טוב, וכל פעם מוציאה מה שצריך ומחממת.
התלבטתי אם אפשר לאכול את השאריות אחרי יום שלישי..
תודה לכן!
וגםלב אמיץ

שכחתי לכתוב: לא משתמשת במיכלי פלסטיק לאיחסון במקרר. רק בסירי הבישול עצמם או בקערות זכוכית מכוסות בצלחת זכוכית. 

הכלים עצמם מוליכים קור מצויין.

מותר לשאול למה?צביה22

לא ידעתי שיש משמעות לכלי בו מאחסנים את האוכל. מה ההבדל באמת בין כלים מפלסטיק סירים או כלי זכוכית?

א. אני יודעת שיש איזה טענהלגבי פלסטיק בהקפאהלב אמיץאחרונה

חלקיקים שעוברים אל האוכל או משהו כזה. אני לא יודעת איך פלסטיק מתנהג במקרר בהקשר הזה.

 

אבל לא זאת הסיבה אלא ב. נירוסטה וזכוכית מוליכות קור הרבה יותר מפלסטיק. פלסטיק לא מצליח להתקרר ולהגיע לטמפרטורות נמוכות כמו זכוכית ומתכת (באותו אופן שהם מוליכים חום יותר מפלסטיק).

 

וסתם ככה יש לי איזו שריטה עם פלסטיק. אני גם לא מסוגלת לשתות ולאכול מכלי פלסטיק רב פעמיים.

 

 

עד שלישי בד"כ...ת.מ.
תלוי מה האוכל ואם הוא חומם לארוחה אחת או שתיים וכו....
תלוי מיפעימה

בעה"י

 

בעלי יכול לאכול גם שבוע וחצי אחרי, אני לא מתקרבת אחרי שלושה-ארבעה ימים.

 

לזכותו ייאמר שהמקרר שלנו חצי מקפיא אז האוכל באמת נשמר טוב

עזרה דחופה!- הפרשת חלהגירית

ב"ה

 

מישו יודע אם 12 כוסות קמח (פחות מקילו וחצי) זה הפרשת חלה?

תודה!

אפשר להפריש ללא ברכהכוכב לכת
יש כמה שיטות לגבי כמות הקמח הדרושה להפרשה עם ברכה:
לפי ר' חיים נאה- החל מ- 1.600 ק"ג קמח- צריך ברכה.

לפי החזו"א- החל מ- 2.250 ק"ג קמח צריך ברכה.

מתחת לכמות כזו- אפשר להפריש ללא ברכה
נדמה לי שיש כמות מסוימת שפחות ממנה לא צריך להפריש בכלל. כדאי לברר.
תפרישי בלי ברכהצביה22

לפי הרב עובדיה, וגם חלק מהפוסקים האשכנזים, הפרשת חלה בברכה זה מ-1.666 קילו, ולפי הרב אליהו צריך יותר מ-2 קילו, אז הכמות שלך לפי כולם היא לא מספיקה להפרשה בברכה, אבל כן צריך להפריש בלי ברכה כבר מ-1.250 קילו (כך נראה לי, מהזיכרון).

12 כוסות זה פחות מקילו וחצי?? בטוחה?~א.ל
בלי ברכה לרוב הדעות...ת.מ.
תודה!!גירית

ב"ה

 

וכן, נראה לי שזה היה פחות מקילו וחצי.

ממה שאני יודעת-8 כוסות=קילו קמח.נדנדה כתומה.
ככה ש12 כוסות זה קילו וחצי בדיוק..
בכוס של 250 מ"ל?~א.ל


כוס זה 200 מ"ל,לא? הסטנדרט..נדנדה כתומה.
לפי הידוע לי קצת יותר~א.לאחרונה
פיצפוצי אורז, שוקולד וחמאת בוטנים.טוזי
מה העוגה המנצחת? עדיף פרווה..

תודה רבה!
בשילוב עם גלידה הולך? כי יש לי מתכון טעיםשוקולד לבן
אפשר, למרות שמעדיפה משהו פשוט ולא דורש הקפאה.טוזי

המקפיא שלי מתחיל לסבול מצפיפות אוכלוסין גבוה מאוד לכבוד החג ב"ה

לדעתי המתכון הזה אחלה:גירית

ב"ה

ולא חייבים באמת לשמור את העוגה במקרר...

 

חיתוכיות פצפוצי אורז מלא וחמאת בוטנים וללא אפייה (ללא גלוטן) - בתיה דורון

מתכון של אמא לסכרתי

המצרכים:

1/2 כוס דבש
1/4 כוס סוכר חום
1 כוס חמאת בוטנים חלקה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות פצפוצי אורז מלא
200 גרם שוקולד מריר

ההכנה:

לערבב דבש, סוכר ומלח יחד על סיר עם אש קטנה עד שהסוכר יימס.
להביא התערובת לרתיחה , להוסיף את חמאת הבוטנים ולערבב היטב.
להסיר מהאש ולהוסיף תמצית וניל. כמו כן להוסיף לסיר את פצפוצי האורז ולערבב עד שכל הפצפוצים מכוסים בתערובת חמאת הבוטנים.
לשטח את התערובת על גבי נייר אפייה בתבנית פיירקס מלבנית קטנה ( אפשר של טוסטר ). לדאוג שיראו קצוות של נייר האפייה משני צידי התבנית כדי שבסוף נוכל לשלוף החוצה את הכל על הנייר. באמצעות גב הכף לדחוס את התערובת חזק לנייר האפייה על תחתית התבנית.
להמיס את השוקולד בסיר  ( סבלנות זה לוקח זמן ) או במיקרו ( לא ניסיתי ).
כאשר נמס, למרוח את השוקולד על פצפוצי האורז.
למראה חלק של השוקולד - ניתן להעזר במרית או שוב בגב הכף.
לקרר את התבנית במקרר  לכמה שעות. לאחר שהתקרר להוציא את כל החטיף עם נייר האפייה ולהניח על קרש חיתוך. בעזרת סכין חדה ומים חמים לחתוך את החטיף בזהירות לקוביות קטנות.  

 

תודה!!!!!טוזיאחרונה
עצות להקפאה!שובא

אני רוצה להתחיל לבשל וקצת חוששת מעניין ההקפאה.

 

יש מכם כאלו שהתנסו עם הקפאה של סוגי אוכל ומוכנים לתת עצות וטיפים שייצא טוב לאחר מכן?

 

 

לסגור בכלי אטום לחלוטין..מקום בעולם
להקפיא בכמויות קטנות כך שלא תצטרכי להפשיר הכל אם לא תרצי..
אני אישית כשיודעת שאני מכינה כמות גדולה וישר מתכננת להקפיא- אופה קצת פחות ובהפשרה שמה בתנור לעוד חימום..
תודה..שובא

אלו דברים בטוח לא יוצאים טוב אחרי הקפאה?

תפו"את.מ.
תפו"א, בטטה, בצל אני גם פחות אוהבת להקפיא..מקום בעולם
מוציא המון נוזלים..
בשר גולש / קציצות בשר, זה יהיה טוב בהקפאה?שובא

איך להקפיא אותם שלא יהיה טעם לוואי?

לעטוף את הכלי בניילון נצמדריבה_אחת

אם רוצים להקפיא לאורך זמן כדאי לשים עמוק במקפיא, הטמפרטורה יותר נמוכה והאוכל נשאר טרי לאורך זמן רב יותר.

לא להקפיא ביחד ירקות ובשרתחיה דולה

ולא להקפיא תפו"א.

אלה הם הלוואים...

תודה! אפשר להקפיא אפונה?שובאאחרונה
שזיפים חמוציםחיים חדשים

מה אפשר לעשות עם הרבה שזיפים חמוצים?

 

קצת קשה לאכול אותם ככה..

חורשט, פאי שזיפים, ריבהמחפשת מתכוןאחרונה
מחפשת משהו מעניין עם חזה עוףפעימה

בעה"י

 

לא ממולא, לא שניצל ולא בגריל במחבת [פשוט זה כבר לא מעניין...]

 

תודה!

 

מוקפץ עם ירקות זה טוב?בת 30
מוקפץת.מ.
חתיכות קטנות עם בצל ותבלין שווארמה
קוביות חזה עוף עם אורז (הכנתי פעם והיה טעים אבל אני לא זוכרת מאיזה אתר לקחתי את המתכון)
בתור מילוי לטורטיה/בורקס/בלינצס וכו' (עם בצל ופטריות למשל)
לטחון/לקצוץ דק ולהכין קציצות...
נודלסמחייכת =)

תודהפעימה
בעה"י

שכחתי לכתוב גם לא מוקפץ :/

בסוף ראיתי שאין כלום בבית אז עשיתי חצי מוקפץ וחצי בגריל. היה אחלה
קציצות עוף, פאי עוףכלנית1


מה זה פאי עוף?פעימה
פאי עוף- דבר נפלאכלנית1

כעקרון מכינים פאי עוף מירקות קצוצים דק דק ומאודים (שילוב של סלרי ו/או גזר ואפונה או קוביות גזר או תפוחי אדמה)

יחד עם חזה עוף חתוך קטן ומאודה. מבשלים מעין ציר שהופך לרוטב סמיך וטעים בטירוף.

מניחים על התבנית את התערובת ומעליה בצק (עלים קנוי/ בצק פאי / סקונס / בצק עם שמרים). יש שמנקבים מעט את הציפוי כדי שיצאו האדים. יש מתכונים בהם שמים בצק מלמטה וסוגרים מלמעלה.

 

הבעיה היא שהרבה מהמתכונים לא מתאימים לנו, כי הם מכילים חמאה /חלב ברוטב או בבצק.

 

לדוגמא (מתוך האתר בצק אלים, בגירסה המצונזרת)

פינת התכל'ס
אם בונים על ציפוי בצק עלים, מפשירים במקרר ערב קודם. שמים 500 גר' חזה עוף שלם (לא פרוס לשניצלים) בסיר בינוני יחד עם 5-6 כוסות מים וחצי כפית מלח, ושפע פלפל. מביאים לרתיחה, עוברים לאש קטנה, מבשלים 5 דקות, ומוציאים את העוף למנוחה על צלחת. משאירים את מי הבישול של העוף על רתיחה (אפשר להוסיף להם קליפות בצל, גזר ועלי סלרי לטעם משודרג). בינתיים, קוצצים בצל ענק, 2 גזרים, ו5-6 מקלות סלרי לקוביות בינוניות. מחממים מחבת גדולה על אש גדולה לכמה דקות בלי כלום. מוסיפים את השמן והירקות ומטגנים 4-5 דקות. מתבלים בחצי כפית מלח ושפע פלפל. קוצצים בינתיים את העוף בצד לקוביות קטנות.

מוסיפים לירקות המטוגנים 2 כפות קמח ומערבבים עד שהקמח נספג. מתחילים להוסיף בהדרגה כ-3 עד 3.5 כוסות מנוזל הבישול של העוף. מערבבים היטב ומוסיפים עוד רק כשהתוספת הקודמת הסמיכה. מוסיפים את קוביות העוף ומכבים את האש. מעבירים לתבנית בגודל כרצונכם ומכסים ביריעה מרודדת של בצק עלים מופשר (מרדדים על שקית ניילון נקייה ומקמחים טיפונת מלמעלה אם צריך). מברישים במעט ביצה טרופה ואופים על 180 מעלות למשך 15 עד 20 דק' או עד שהבצק שחום ותפוח.

מתכון לציפוי סקונס (צריך רק חצי כמות) – מומלץ להוסיף חצי כפית אבקת שום ולשים, בניגוד למה שכתוב במתכון, חצי כפית מלח וכפית סוכר על חצי הכמות.

 

מעניין, תודה!פעימהאחרונה
עוף עם מייפלחיה וקיימת

מתכון מלחיץ אש אבל טעים.

לא מבטיחה שזה לטעם של כולם אבל אפשר לנסות בכמות קטנה

לא זוכרת כמויות אבל בגדול זה מייפל עם רסק עגבניות ורוטב סויה שמבשלים הרבה זמן עם חתיכות חזה, אם נשמע לך תטרטרי אותי עד שאני יזכור להביא מתכון מדוייק.

 

בדיוק היוםכיבשה
הכנתי פסטייה זה עם עוף...ממש טווווב
חזה עוף מוקפץ עם דבש, גמבה, בצל, פטריות, גזר.מוטיבציה

אפשר להוסיף גם קינמון.

 

כל כך טעים!

(ואני לא אוהבת בשר / עוף בדרך כלל....).

 

 

פרוסות חזה ברטב טריאקי וסילאן (ועוד כמה דברים)ר.פ.מ. בע"מ
עבר עריכה על ידי ר.פ.מ. בע"מ בתאריך כ"א באלול תשע"ד 21:44

ממש פשוט וטעים! לעצלנים שאין להם כוח להתחיל לטגן שניצלים...

 

המתכון הוא המצאה אז ניתן לחפף במידות המדויקות שלו, אני אישית פשוט שופכת בערך.

 

פורסים את החזה כמו לשניצלים, פרוסות דקות. (בערך 2 חזה)

בתבנית מערבבים חצי כוס טריאקי, חצי כוס סילאן, 3 כפות דבש, שליש כוס שומשום(נותן מעולה וצריך הרבה כדי להרגיש אותו), 3 כפות שמן, רבע כוס יין ושבבי שום (חצי ח' בערך)

משרים את הפרוסות שעתיים ואופים מכוסה בחום גבוהה לבערך שעה וחצי-שעתיים עד שהטעם נספג טוב והחזה רך ומקבל צבע.

 

 

בתאבון!

להוסיף למעורב+mp8
יש לי מתכון קל ומטריףכוכב לכת
לחזה בתנור עם קורנפלקס

זה נשמע כמו שניצל אפוי אבל זה ממש לא

חזה נקי חתוך למנות
1/2 כוס מיונז
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה
פלפל (לא שמים מלח!)
1 כוס פירורי קורנפלקס גסים

לערבב מיונז עם תבלינים, לצפות את חתיכות החזה מכל הצדדים להניח בתבנית משומנת, לפזר פירורים בנדיבות, להפוך את החתיכות ולפזר גם מהצד השני ולאפות מכוסה על 180 לבדוק מדי פעם שלא מתייבש. לקראת סוף האפיה להוריד את הכיסוי כדי לקבל צבע יפה.

הערה- המתכון המקורי נעשה עם חלקי עוף ולא חזה וזמן האפיה הוא שעה ועוד 10 דקות לא מכוסה. החזה מוכן הרבה יותר מהר (לפעמים פחות מרבע שעה, תלוי בתנור) ולכן צריך לשים לב.

כמה עוגות אתם מכינים לראש השנה?יראת

אנחנו אצל הוריי אני מתכננת להכין 5 עוגות פרווה ואחת חלבית. זה הרבה?

תלוי מה הגודל של העוגות...יאיר השמש
וגם בכמות האנשים
אם זה אינגליש נשמע סביר..

אני למשל מכינה 2 עוגות בתבנית גדולה ל-15 אנשים..
אנחנו נהיה גם ככה בערךיראת

אבל זה 4 ימים כל העסק וגם בחג אין סעודה שלישית...

גם אם הייתה סעודה שלישית לא היו אוכלים כלום.שירה..!
הסעודה מתחילה בסביבות 1-2 ולא צריכים את זה כ"כ אחרי צהרים.
מה שכן צריך לקידושים..
אנחנו בבית, זוג +4איזו נחמה

אני מכינה בע"ה : 3 תבניות אינגליש קייק של עוגת שוקולד פירורים, ו4 תבניות אינגליש קייק של עוגת דבש

 

אנחנו כ"כ מלאים מהסעודות עצמן, שאף אחד לא מנשנש כמעט עוגות סתם ככה, והן בעיקר לקידוש.

בהמשך לשאלתי אשמח למתכוניםיראת

של עוגות קלילות ולא מסובכות להכנה...

יותר ממני זה בטוחגאגאיאחרונה

תגידו, אצלכם תמיד מבשלים ארוחות חג או שלפעמים גם קונים אוכל מוכן במיוחד לחגים? מה דעתכם בדילמה הזאת? 

יש פה גם אתר כזה של דילמות וגם השאלה פה 

יש למישהי מתכון מיוחד עם חזה עוף?ילדים זה שמחה
בדיוק יש פה שרשור כזה (קישור בפנים)כוכב לכתאחרונה
חברים יקרים אשמח לעזרה!ר.פ.מ. בע"מ

האם ואיפה אפשר לקנות דבש עם תאי הכוורת-חלת דבש, כזה שנראה שממש יצא מהכוורת עכשיו, ללא סינון.

יש כזה דבר???

 

בכפר חבד אצל מכוורת שניאורסון. (מאחורי הדבש)פנסאי
צריך לבוא או שיכול לשלוח? יש לך טלפון שלהם?ר.פ.מ. בע"מ
פרטים: (לגבי משלוח אין לי מושג)פנסאיאחרונה
Tel: +972-3-9600246
Mobile: +972-54-6495092/1
Fax: +972-3-9604992
טל': 03-9600246
נייד: 054-6495092/1
פקס: 03-9604992
E-Mail: leves@smile.net.ilדואר אלקטרוני: leves@smile.net.il

זה הפרטים שלהם כמו שמצאתי באתר שלהם.

http://www.shoney.co.il/contact.php

בכללי הדבש שלהם מאוד איכותי. קניתי מהם כמה וכמה פעמים. ממש מרוצה!
עזרה קטנה...יוםנעים!

שלום! מישהו יודע אם אפשר להקפיא עוגיות אלפחורס בלי הריבת חלב, ואח"כ להפשיר ולמלא? זה יצא טעים? תודה!

לא צריכה להיות בעיהריבה_אחתאחרונה

תקפידי להקפיא בצורה הרמטית..

הרכבתם תפריט לר"ה?~א.ל

אשמח לשמוע..

 

 

מחפשת רעיונות לסלטים חיים בבקשה*קומי אורי*
סלט שלאחרונה אני אוהבתשרבוב

חסה, פטריות טריות, נבטי מש (הרגילים),

מלפפון, קלורבי

אפשר עוד ירקות אבל לא עגבניה ופלפל לפחות לא לטעמי

לימון ושמן זית

 

איזה עוד?

כרוב עם שומשום קלוי ופאקן וצנוברים עם רוטב סויה שמן ולימון

 

גזר עם מנון או קולורבי עם כוסברה

 

עגבניות שרי ובזיליקום

 

חסה ועגבניות שרי ושומר

כמה:אחרי החגים

גזר מגורד-

גזר מגורד,כוסברה,שום ולימון.

 

עגבניות שרי עם זיתים-

מתבלים בשמן זית ומלח.

 

ירקות חתוכים-

קולורבי,גזר,גמבה.

מתבלים בלימון ומלח,אפשר אולי גם עם שמן זית.

 

כרוב-

כרוב,עגבניות,כוסברה,

לתבל עם שמן זית ומלח.

(כדי להעשיר את זה אפשר להוסיף חסה)

רעיונותanonimii
סלט ירקות: עגבנייה מלפפון בצל סגול גזר גמבה פטרוזיליה קצוצה תיבול שמן זית מלח ופלפל סלט כרוב תיבול שמן לימון ושמיר סלט
סלט חסה טעיםעיצובית

חסה

נקטרינה/מנגו

בצל

פקאנים

לפרוס את הפרי והבצל לפרוסות דקות

תיבול:

סילאן

מל"פ

 

כמה שאנחנו מכינים-+mp8

* טבעות גזר (אוהבת לחתוך לבד, במעבד מזון זה דק מידי ומאבד את הטעם) , שום קצוץ דק דק (ידנית ולא בכותש) המון כוסברה קצוצה, שמן , מלח והרבה מיץ לימון.

* עגבניות שרי חצויות, טבעות זיתים, שום קצוץ דק, שמן זית, כוסברה/ שמיר קצוץ, זעתר ומלח.

* חסה , עגבניות שרי וטבעות בצל, רוטב ממיונז וקטשופ, ונשנושים שמנת בצל.

* סלט מקלות קולורבי, גזר, פלפל (רצוי שני צבעים), המון שום קצוץ, מלח, שמן והרבה מיץ לימון.

*כרוב לבן קצוץ, בצל ירוק קצוץ, שומשום, שקדים מולבנים, מיץ לימון , שמן, מלח ופלפל שחור.(אפשר להוסיף חמוציות אם אוהבים)

* כרוב סגול קצוץ,- כל השאר כנ"ל, רק שלרוטב מוסיפים גם רוטב סויה וסוכר חום.

* וולדורף- תפוח עץ גרנד (החמצמץ הירוק) חתוך למקלות דקים, אגוזים שבורים גס, סלרי חתוך לטבעות, קוביות אננס. לתבל במיץ לימון ובמיונז. לשדרוג- אני שמה קצפת צמחית שהוקצפה מעט במקום המיונז.

איזה שרשור כיפי, העתקתי לי רעיונות..שירה..!
עוד רעיון..אנצי

סלט עם פטריות חיות, אגוזים קצוצים, שמיר, שום חתוך דק דק, שמן זית ומלח.

 

אחלה שירשור תודה!חיה רוז

מנסה לתרום גם את חלקי:

 

* אלף שילובים בחסה מירקות, פרות, פיצוחים ומטבלים שונים.

 

* סלט קצוץ עם טונה. (מלפפון, גמבה, בצל חתוכים קטן. גזר מגורד דק. טונה שמן מלח פלפל וכדומה)

 

* עגבניות עם בצל. (פרוסות דקות של עגבניה ובצל - אני אוהבת לחתוך לרבעי פרוסות..- פלפל שחור, קצת לימון ושמן. לפעמים אני מוסיפה נבטים) 

 

* גזר עם פטרוזיליה. (גזר מגורד עם הרבה פטרוזיליה קצוצה, שום קצוץ, גמבה קצוצה, לימון מלח וכמון).

 

* סלט פלפלים. (פלפלים בכמה צבעים חתוכים לרצועות דקות. קצת נבטים עבים. שמן מלח לימון)

 

* גזר בסלרי (גזר מגורד, טבעות סלרי, קוביות גמבה ובצל.תיבול של סוכר, מיונז חומץ ו..? מה עוד? המתכון לא עלי, מזמן לא עשיתי בגלל המיונז)

 

* סלק חי וגזר.

 

סלט ירוק~א.לאחרונה

פטרוזיליה, כוסברה, כרפס, גרעיני חמניה, חמוציות, ולתבל במעט מלח, שמן, ומעט סילאן (או כתחליף- תמרים חתוכים)

בסיס פירורים לגלידה יש למישהו???? תודהאורחיה
חמאה ופתיבר.. או עוגיות מכל סוג שהן..מקום בעולם
תודה@! יש למישהו עם קמח?אורחיה
בצק עוגיות. לאפות ולפורר חלק מהן מעל מגרדתכלנית1
בסיס אפוי לגלידה או עוגהכוכב לכתאחרונה

כוס קמח

חצי חבילת מרגרינה

חצי ביצה (טורפים ומחלקים ל2 כוסות ח"פ כדי להשוות או פשוט מכפילים כמויות)

1/8 כוס סוכר

1/2 שקית אבקת אפיה

1/2 שקית סוכר וניל (אפשר לוותר ולהמיר בקצת תמצית וניל)

 

מעבדים ביד לקבלת כדור פירורי מעט, משטיחים ואופים כ 10 דקות בחום 180 מעלות.

אפשרות א' מוציאים, מצננים ומפוררים 

אפשרות ב' משטיחים בתוך רינגים ממתכת לפני האפיה, אופים, ממלאים את הרינג במילוי, מצננים או מקפיאים ומחליקים את הרינג בזהירות כלפי מעלה כדי לקבל קינוחים אישיים.

עשיתי כדורי בשר ובסיר הם יוצאים ממש עיסתייםאורחיה

איך לעזור להם??

הוספת ביצה? אולי בגלל זה...יאיר השמש
תשימי פירורי לחם..
תפוררי מעט מעל מחית תפוחי אדמה או פתיתיםכלנית1אחרונה
רעיונות למנת בשר לחג- הרי אין שמחה אלא בבשר ויין..ר.פ.מ. בע"מ

מעולם לא הכנתי משו עם בשר!

צריכה רעיונות טובים ויחסית קלים למתחילות בתחום (אך ותיקה מאוד במטבח..)

נראלי בכיוון של בשר טחון.

וגם איך קונים את זה???

רולדת בשר ובטטות של ניקי במשיח עכשיו!

מה אפשר לעשות עם מנגו קפוא טחון?ריבה_אחת
להפשיר ולערבב עם שמנת מתוקה וחלב ולשתותבת נוגה

או למזוג את הנ"ל לגביעים צרים ולהניח כשעורכים שולחן חגיגי.

טעים!!

 

או - כקינוח פרווה

להפשיר ולערבב עם קצפת צמחית ואינ' פודינג.

חשבתי לנצל את זה לקינוח פרווה בר"הריבה_אחתאחרונה

להקציף את הקצפת?

להוסיף פודינג ולהקפיא?

 

אשמח לעוד קצת רעיונות..

 

תודה רבה

לשים בבלנדר עם יוגורט קפואתחיה דולה

ויוצא פרוזן טעיםםםם

קציפת תות/ מנגו? איזשהו פרי?ג'נדס

איך עושים? יש לי ממחה יד  (של מרקים) ואפשרות להשאיל בלנדר... תודה!

נראה לי להקציף קצפת ולהוסיף את המחית..יעל מהדרום
לק"י

אולי צריך קצת סוכר.
תודה מותק, אבל ממש לא לזה התכוונתיג'נדס
ממש מפירות אמיתיים ובלי קצפת בכלל! דומה לסורבה...
אז אין לי מושג..לפחות הקפצתי לךיעל מהדרום
סורבה זה פירות קפואים טחונים בבלנדר(צריך בלנדר חזק1289

כדי שזה יהיה אוורירי, צריך לקפל את זה בתוך קצפת

אם את רוצה סורבה ממש במרקם אוורירי של גלידה, זה רק במכונת גלידה/סורבה, וגם אז זה לא לגמרה אוורירי בלי קצפת

מנגו יוצא ממש מצויין!רבה אמונתך!

חותכים את המנגו לקוביות (לא ממש קטנות כמו של סלט, אבל גם לא גדולות)

מקפאים בערך 24 שעות

מוציאים מההקפאה בערך 10 דקות לפי ההכנה, מפרידים לקוביות.

מוסיפים איזשהו נוזל, בערך שליש כוס על מנגו שלם גדול (יוגורט הולך מצויין, אפש גם מים, מיץ תפוזים, חלב, שמנת...)

וטוחנים עד קבלת מרקם של גלידה (זה לוקח קצת זמן), הכי ממולץ במעבד מזון, אפשר גם בממחה יד אבל זה יקח יותר זמן והתוצאה תהיה פחות חלקה, בבלנדר לא ניסיתי (ויש לי תחושה שזה לא ילך טוב)

 

אפשר לאכול מיד (ואז זה במקרם של גלידה רכה)

או להקפיא, ולהוציא בערך רבע שעה לפני האכילה.

 

הולך מצויין עם מנגו / בננה

מתאים גם לפירות אחרים (כדאי בהם לשלב קצת מנגו או בננה לשיפור המרקם)

אני עושה עם בלנדר, אבל צריך אחד חזק1289
בלנדר- רק בזה שנועד לכתישת קרח, אחרת הוא ישברכלנית1
^^רוב הבלנדרים הפשוטים הם 300 ואט ולא מספיקים1289אחרונה
אם בכל זאת רוצים גלידה מפירות אפשר לטחון ואז להקפיא בכלי של ארטיקים עם המקל למעלה. אבל זה לא קציפתי ואוורירי, זה יותר ארטיק גלידה כזה, מרקם כמו של פרילי. אצלנו זה להיט..
חייבת לשתףשרונהלוי

בעמוד מעולה שמצאתי למתכונים נפלאים לראש השנה-

או יותר נכון קינוחים לראש השנה (יש גם אחלה מתכונים לחלות דבש)

אז אני ממליצה בחום

http://www.shimrit.co.il/?CategoryID=164

כבר כמה ימים אני מתלבטת אם להכין חלת דבש שושניםכלנית1אחרונה
בעיצוב וקישוט עוגות654654

משהי מכירה משהי שמעבירה סדנה בעיצוב וקישוט עוגות באיזור ירושלים 

מה עלות של דבר כזה אשמח לתשובה בהקדם 

תודה רבה 

3 רעיונותכלנית1אחרונה

מנה אחרונה- חנות למוצרי אפיה בסביבות מחנה יהודה. מוכרים מיגוון של מוצרים לבישול ואפיה. יש להם סדנאות

(לא זולות, אבל כדאי לבדוק).

http://mana-achrona.com/

 

בי"ס טעמים- בי"ס לבישול. אין לי מושג אם יש להם גם בתחום הזה.

http://www.teamim.cc/

 

מכללת השף- בית ספר לבישול, בית הארחה בית וגן

לחם שום ועשבי תיבולמיסטר דום

איך הטעם? אפשר מתכון?שוקולד לבן
שאור?אלעד
לא אבל הייתי רוצה...מיסטר דום
למה לא? לא מצליח להכין?כמו הלבנה
אין לי זמן להכין שאורמיסטר דום
הבעיה בשאור שהוא דורש תחזוק מלאאלעד

ממש כמו הטמגוצ'י של פעם.

ומי שלא עקרת בית מאוד קשה לו להתנהל לפי ההוראות המדוייקות שהוא דורש כדי לשרוד לאפיה הבאה

למה? כמו שזכור לי הוא דורש 'האכלה' פעם בשבועאיזו נחמה

(כשהוא כבר בוגר אני מתכוונת...) ואם אתה אופה ממילא פעם בשבוע לחם, אז מה הבעיה?

 

כמובן לייצר שאור חדש זה תהליך שדורש.. 

 

אם את המכיר מישהו שמגדל שאור אפשר לקחת ממנו כוס ואז זה חוסך את ההליך.

 

(אני גידלתי פעם בחיים שאור, ואז נפלתי לשמירת הריון וחסל.. כנראה בגלל הטראומה לא חזרתי על זה שוב)

 

אגב, עיקר הבאסה זה שתמיד לפני פסח צריך להיפטר ממנו... והאמת ששאור משביח ככל שהולך וחולף הזמן.. אבל אצלנו אין לו סיכוי לשרוד יותר משנה גג (בהנחה שיורים אותו מיד אחרי פסח) אז זה גם מוריד את החשק.ה

 

אגב, שאור צעיר לא מצליח להתפיח בלי עזרה של שמרים...

 

 

ברררר כמה שהוא נשמע ממכם אנושי!בת נוגה
זאת הכוונה! (קורץ) (מכשכש בזנב)איזו נחמהאחרונה
איזה יופי. הריח מגיע עד כאן!כלנית1
נראה עשרavsha

מרגישים את הפריכות מהתמונה (:

כבר שלושה ימים שאני שוכחת לקנות כוסברה פרח-שלג

לא נורא, אני מסתדרת כבר שנים בלי... בת נוגה

סתם, עידוד!
אני שוכחת כבר שבוע להזמין צ'קים בבנק ולשלוח מעטפות לגן של הילד...

 

ואני סתם שרוטה בעניין הכוסברה. אפילו עם הריח אני לא מסתדרת.

פרח-שלג

תודה,

אני מכורה בבישולים שלי לכוסברהחיוך גדול, חסר לי הריח והירוק.

איזה מזל שנכנסתי עכשיו לפורום אני אתקשר לבעלי שיביא בלי שהות קורץ

אם זה לא לסלט טרי, תקצצי ותקפיאי. חסכוניכלנית1
תודה, אם נשאר ליפרח-שלגאחרונה

אני עושה את זה

אבל הרבה פעמים לא נשאר לי בכלל.