שרשור חדש
עלי סלקאצילות

קיבלתי סלקים אדומים קטנים עם עלים. האם אפשר לבשל גם את העלים?

איפה אני מוצאת מתכון טוב לפרגיות?אמלאלה
סילאן , קטשופ , שמן זית , אבקת מרק בצלברוקולי
דבש, חרדל , שמן זית , מלח פלפלברוקולי
שמן זית, פפריקה, גריל עוף, מלח, פלפל, שוםברוקולי
אפשר גם מבושל ברוטב פטריות ובצלחילזון 123
שאלהמעיין חתום
אפשר לבשל פרגיות??
איך?
אני עשיתי כמה פעמים ככהחילזון 123

הזהבתי בצל. הוספתי פטריות.

הוספתי קצת קמח, פלפל, מלח ומים. (אפשר גם יין לבן). (תוספת של קצת ערמונים קלופים יכולה גם לשדרג).

חיממתי וערבבתי טוב שיהיה רוטב אחיד.

הוספתי את הפרגיות מגולגלות לסיר. ובישלתי מכוסה ואז קצת פתוח.

מדי פעם אפשר להפוך אותן או לשפוך מהנוזלים מלמעלה.

נשמע טוב..תודה!מעיין חתוםאחרונה
מחפשת מתכון לעוגה (אמורה להיות של יומולדת)ככה.

פשוטה, אבל לא פשוטה מדי (ע"ע בחושה ) ואמורה להחזיק עד שבת.

אפשרות גם לחלבית.

 

אשמח ממש לעזרה!

טעים>~א.לאחרונה
עוגת שכבות קצפת ושוקולד
 
מאת: 
 
זמן הכנה:  
זמן בישול:  
זמן כולל:  
 
מרכיבים
מרכיבים לתחתית העוגה:
  • 2 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס קקאו
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כוס חלב
  • ½ כוס קמח תופח
מרכיבים לקצפת וניל:
  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
מרכיבים לציפוי השוקולד:
  • 1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)
  • 1 חפיסת שוקולד חלב (100 גרם)
  • ½ כוס חלב
  • 25 גרם חמאה
 
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה: ביצים, חלב, שמן, סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים מעט עד שאין גושים.
  4. יוצקים לתבנית אפייה מלבנית (אני משתמשת בתבנית חד פעמית בגודל A4) ואופים למשך 15-20 דקות. מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט על השייש ואז מכניסים למקרר כדי שיתקרר לגמרי.
  5. בקלחת קטנה על אש נמוכה ממיסים תוך כדי ערבוב את כל מרכיבי ציפוי השוקולד עד שהרוטב חלקה לגמרי וללא גושים כלל. מסירים מהאש כדי שיתקרר.
הכנת הקצפת:
 
  1. מקציפים במיקסר אינסטנט פודינג וניל עם השמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. מוציאים את תחתית העוגה מהמקרר ויוצקים מעליה את הקצפת, משטחים את פני הקצפת כדי שציפוי השוקולד ימרח בצורה ישרה על גבי הקצפת.
  3. לאחר שהשוקולד התקרר יוצקים אותו על שכבת הקצפת כדי שיכסה את כולה.
  4. מעבירים את העוגה למקרר כדי שתתייצב.
  5. בתאבון.
  6. עוגת שכבות קצפת ושוקולד לפסח - הכנה 1עוגת שכבות קצפת ושוקולד לפסח - הכנה 2עוגת שכבות קצפת ושוקולד לפסח - הכנה 3עוגת שכבות קצפת ושוקולד לפסח - הכנה 4עוגת שכבות קצפת ושוקולד לפסח - הכנה 5
 
רעיונות רעיונות..ריבה_אחת

למישהי יש רעיון -

א. לעוף/חזה עוף/בשר כלשהו עם סלרי?

ב. תבשיל בשר עם שעועית?

 

רעיונות טובים יתקבלו בברכה

אולי בכל זאת?ריבה_אחת
רעיונותלב אמיץ

הבעיה שצריך לבשל אותם!!  מטורלל מתחילה להיות בלחץ.

 

בשר זה הכי פשוט: כל נתח שאת בוחרת את מבשלת עם בצל פרוס (ו/או שום) אפשר גזר, אפשר רצועות גמבה וכו'

ומוסיפה סלרי - עלים וגבעולים.

 

לבשר טחון אפשר להוסיף עלי סלרי קצוצים + הגבעולים העדינים יותר -ליבת הסלרי קצוצים יחד עם בצל קצוץ.

 

עוף אפשר לבשל במרק יחד עם סלרי ובצל. מרק עוף צח או בתוספת גזר, דלעת, קישואים וכו'

 

חזה עוף - אפשר להכין פשטידת חזה עוף עם שורש סלרי מגורר ולהוסיף - קישואים, אולי גזר מגוררים ואולי אפילו קוביות תפ"א.

 

בהצלחה לך.

בשר עם שעועיתלב אמיץאחרונה

ירוקה?

 

מבשלים את הבשר איך שאוהבים ולקראת סוף הבישול מוסיפים את השעועית.

היי למישי יש מתכון לעוגת וניל פשוטה פשוטה- אבלמקום בעולם

שתהיה מנוסה.. יש לי יותר מידי קינוחים נסיוניים לחג הזה,ככה שאני חייבת שקינוח אחד יצא טוב ;)

עוגת לימונדה ווניללב אמיץאחרונה

טעימה ופשוטה שאנחנו מאוד אוהבים .

אבל המתכון המקורי הוא חלבי. אני מניחה שאפשר להמיר את החלב בנוזל פרווה.

 

מתוך עוגות ברגע עם חנה שאולוב:

 

2 תבניות אינגליש קייק או עגולות

 

3/4 כוס שמן

1 + 1/2 כוסות סוכר

3 ביצים

6 טיפות תמצית וניל  (אני משתמשת בסוכר וניל וגורעת מכמות הסוכר)

3/4 כוס חלב

1/8 קופסא תרכיז לימונדה קפוא  אני משתמשת בתרכיז לימון הנוזלי הפשוט של פריגת וגורעת מכמות הנוזלים)

1  + 3/4 כוסות קמח תופח (משתמשת בקמח רגיל + 3/4 כפית א.אפיה)

 

 

לערבל במיקסר לפי הסדר הזה: שמן + סוכר+ ביצים+וניל

להוסיף חלב+תרכיז לימון לסירוגים עם הקמח.

 

אפשר להניח מעל קוביות פרי ולבזוק מעליהן סוכר וקינמון.

 

אופים כ 45 דק'

 

חזה מגולגלמצופה במילוי ירקות של אגרול-הילכו יחדיו?ר.פ.מ. בע"מ

 

 

איזה ירקות?ריבה_אחת


גזר נבטים פלפל שום פטריות ובצלר.פ.מ. בע"מ
לדעתי כןמעיין חתוםאחרונה
שווארמההה ברוקולי

 

 

שווארמה בטעם של החנות-

חבל שאי אפשר לשלוח ריח....

אני לא יודעת מה הטעם של החנות.. אבל זה נראהמשיח נאו בפומ!
טובבבבבב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אלופה את!!!

נראה טוב!! הכנת במנגל חשמלי/בתנור?s83
אם בתנור אשמח לדעת איך
בתנור, קלי קלות.ברוקולי

 

ארשום יותר מאוחר מתכון בעז"ה

קופא נהדר

מוכן בשבילנו לשבת בבוקר

 

אבל אפשר לשלוח שיפוד!! זריז אני רעבה...אושר תמידי
נראה סוףף
את יודעת מה הכתובת שלנו?איזה טוב ה'!!!!
מצויין. 3 תבניות מגיעות מחר עם שליח. נכון?
למה רק ריח מותק?! תשלחי את המקוריעל מהדרום
נראה מעולה!! אשמח למתכון!~א.ל
למה לשלוח רק ריח ולא דגימות?כלנית1
המתכון ברוקולי

 

1. שווארמה נקבה חתוכה לקוביות 

2. לערבב: שמן זית

כפית קארי,

כפית בהרט,

קורט - מלח, פלפל, פפריקה, שום

תשחקו עם התבלינים תלוי כמה חריפות אוהבים וכמה טעמים חזקים 

להשרות במרינדה שעה 

 

3. להכניס לשיפודים

לאפות על 160 מעלות לבערך רבע שעה

ועוד 10 דקות על גריל 

|כל זה תלוי בעצמת התנור|

 

והטעם כמו בחנות

בתאבון!

 

אם יש שאלות - אפשר לשאול בשמחה

יש לי שאלה! |מצביע|משיח נאו בפומ!

מה זה שווארמה נקבה?? המום מבולבל חושב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

יש גם שווארמה זכר? מטורלל

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ככה קוראים לחלק של הבשרברוקולי
נראה לי שזה פשוט מהודו נקבהפנסאי
את! חוצפנית!ת.מ.אחרונה
אני עוד מחכה למטעמים שהבטחת להכין לי לפני יותר משנה!
עוגות מיוחדות לראש השנה, יש?חיה וקיימת

חמותי שפית על, היא לא אוהבת מתנות, בשבילה מתנה לחג זו עוגה טובה או סלט חדש.

יש משהו?

אבל שיהיה שייך לנסוע איתו באוטובוס דחוס שעה וחצי.

תומ"ר

עוגת תמרים- יש לי מתכון טעים בבית של ההורים שלייעל מהדרום
עוגת עוקץ הדבורה המקורית (שמרים) תענוג צרוףאיזו נחמה
מתכון יש?חיה וקיימת

הנה מתכון שנוסה והצליח ב"האיזו נחמה
עבר עריכה על ידי איזו נחמה בתאריך י"ט באלול תשע"ד 23:33

מתכון של קארין גורן 

חומרים

 

לבצק השמרים:

1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)

1/2 שקית שמרית (25 גרם) או 1 כף שמרים יבשים

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1/2 כוס חלב (120 מ”ל)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

2 ביצים

 

לציפוי השקדים בדבש:

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/4 כוס דבש (80 גרם)

100 גרם חמאה

1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ”ל)

1 כוס שקדים פרוסים (100 גרם)

 

למלית קצפת הוניל:
 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ”ל)

1 כוס חלב (240 מ”ל)

1 חב’ אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

 

לסירופ (להרטבה אחרי האפייה):

3/4 כוס מים רותחים (180 מ”ל)

2 כפות גדושות דבש (50 גרם)

   

 

   
 
 

http://www.carine.co.il/Media/Image/akitsat%20advora.jpg

 

אופן ההכנה

 

מכינים את הבצק, משטחים בתבנית ומתפיחים:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים.

במיקרוגל ממיסים 100 גרם חמאה ומערבבים עם 1/2 כוס חלב לקבלת תערובת פושרת.

מוסיפים לקערת המיקסר 1/4 כוס סוכר, ביצים ואת תערובת החמאה הפושרת ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית לבצק חלק ודביק מאוד.

משטחים את הבצק בידיים רטובות בתבנית מרופדת בנייר אפייה (הוא ימלא בקושי 1/3 מגובה התבנית, וזה בסדר).

מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. בינתיים מכינים את הציפוי.

 

מכינים את ציפוי השקדים ומצננים מעט. מצפים את הבצק ואופים:
 בסיר (לא קטן מדי - כי התערובת תופחת ברתיחה) מחממים על אש בינונית 1/2 כוס סוכר, 1/4 כוס דבש, 100 גרם חמאה ו-1/4 כוס שמנת מתוקה עד לרתיחה. מבשלים 2 דקות ברתיחה, מסירים מהאש ומערבבים פנימה שקדים פרוסים. מצננים מעט.

בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

מורחים את ציפוי השקדים הפושר על פני הבצק התפוח (בעדינות! לא להוציא את האוויר מהבצק) .

אופים 25-20 דקות, עד שהציפוי מבעבע והבצק זהוב (מחדירים סכין דרך הציפוי, מזיזים קצת ומציצים פנימה לוודא שהמאפה לא בצקי).

מצננים לגמרי.

 

מכינים את המלית והסירופ:
מכינים את המלית: במיקסר מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה, 1 כוס חלב, אינסטנט פודינג וניל ו-1/4 כוס סוכר לקרם אחיד.

מכינים את הסירופ: מערבבים יחד מים רותחים ו-2 כפות דבש, עד שהדבש נמס

 

חוצים את העוגה, מרטיבים בסירופ ומרכיבים:

בסכין לחם חוצים את העוגה לרוחב, לקבלת 2 שכבות שוות. מניחים את השכבה התחתונה של העוגה על צלחת הגשה ומרטיבים במחצית מהסירופ (מוזגים עם כף על כל שטח העוגה). מורחים מעל את כל כמות המלית.

מניחים על קרש חיתוך את השכבה העליונה של העוגה כשהיא הפוכה (ציפוי השקדים כלפי מטה). מרטיבים במחצית הנותרת של הסירופ. הופכים בחזרה (עכשיו הציפוי למעלה) ופורסים ל-12 משולשים (כדי להקל על פריסת העוגה בהמשך).

מניחים את המשולשים בצפיפות מעל המלית (כשציפוי השקדים כלפי מעלה, כמובן). שומרים במקרר ומגישים קר.

 

 

 

נ.ב אני אפיתי את העוגה קצת יותר מדי, והקרמל והשקדים קצת נשרפו, אז קילפתי את השרופים, והכנתי עוד כמות של קרמל עם שקדים, ויצקתי מעל העוגה בלי אפיה. זה היה מאאד טעים.. ליקוק

 

 
 
נשמע טוווווווווווווווווובחיה וקיימת

(לא קראתי הכל אבל האורך מוצא חן בעיני )

תודה נשמה

תכיני עוגת דבש ובמקום תחצי ותמלאי במוס דבשכלנית1
מתכון ??שושיתאחרונה
אשמח לעזרה מכן.בת אל123
הכנתי קציצות לר"ה ובעלי לא ממש אהב אותם..
אני מחפשת משהו במקום, בשרי.
הכנתי עוף בתנור ובעד"ה אכין גם מוקפץ.

מה עוד אפשר?
תודה רבה לכן!
אמממרב.

חזה חריף (ישלי מתכון מנצח עם פלפלים וכאלה אם באלך..)

עוד חזה שמשום מה קוראים לו אצלנו "חריף" אבל הוא לא כ"כ חריף אם באלך בכיף אני אעלה מתכון שלו

בורקס בשר..

לזניה בשרית..

יש לי מתכון לקציצות בתוך תפ"א או בתוך חציל...~א.ל

"מפרום". מכירה?

אם תרצי, אתן מתכון..

יום אחד שיהיה לי כח זמן ואומץ אני אכין מפרום!ת.מ.אחרונה
חסר?ברוקולי

 

שניצל

חזה עוף ממולא

עוף צלוי ברוטב מתוק

בשר

קציצות אחרות 

ממולאים 

בקר

לשון

כבש

כבד

שווארמה

פרגית 

שיפודים 

הודו

בלונז

פאי רועים

פאי עוף

 

 

מה אפשר לעשות במילוי פרווה שנשאר מהפחזניות?ג'וני63

עשוי מקצפת צמחית, אינסטנט וניל ומעט סוכר

רעיון גאוני!!>>~א.ל

לאכול! 

חושף שיניים

תודה! אבל כמה אפשר? שומרת במקרר בינתייםג'וני63

עד שיהיו עוד רעיונות

אפשר על הדרך את המתכון לפחזניות? מקום בעולם
עוגת נפוליואון- מבצק עליםפנסאי

לצפות עוגה פשוטה, ולשים שוקולד מלמעלה

 

אחלה רעיון!!תודה!!והמתכון לפחזניות-ג'וני63אחרונה
100 ג' מרגרינה או חמאה, מרתיחים בסיר עם 1.5 כוסות מים מעורבבים בחלב או רק מים, כשרותח מוסיפים בבת אחת 1 כוס קמח עם 0.5 כפית מלח.
לערבב טוב עד שנוצר בצק מכודרר שלא נדבק לדפנות..
להעביר למיקסר עם וו גיטרה ולערבל 2 דקות כדי לקרר את הבצק.
מוסיפים ביצה טרופה אחת וממשיכים לערבל עד שהביצה נבלעת בבצק, מוסיפים עוד ביצה טרופה וממשיכים לערבל עד שנוצר בצק חלק ואחיד.
מזלפים לתבנית עם נייר אפייה פחזניות בקוטר של בערך 4 ס"מ ברווח של 3 ס'מ אחד מהשני, אופים בחום של 200 מעלות (לחמם מראש) כ- 25 דקות עד שמזהיבות באופן אחיד.
כשמוציאים מהתנור לחורר למטה בקצה של סכין.
מכניסים מילוי שרוצים ובתאבון!
אני יודעת שכולן שוברות את הראש עם המנות לרוה"ששלומית27

אני כרגע שוברת את הראש על ארוחת כיפור.

תעזרו לי עם מנות משביעות, טיפים לצום קל וכו'..

תודה!

תקני צום קל, כמובןכלנית1

לא לאכול קמח לבן, אלא אורז מלא, לחם מלא, כך שיתעכלו לאט וישאירו אותך שבעה לאורך זמן.

 

להתנזר מקפאין כמה ימים קודם.

 

להשתדל לשים כמה שפחות מלח בתבשילים לערב יו"כ ולהמינע מממרחים וסלטים וחטיפים מלוחים קנויים.

 

מומלץ בחום: אבטיח (אם עדיין ניתן להשיג), ענבים או מיץ ענבים.

מה שאני ניסיתי ועבד מעולה ב"החיה רוז

נעזרתי בכמה טיפים. בעיקר מהבלוג הבא שכולל גם מתכונים

 

https://m.facebook.com/note.php?note_id=469146726463885&p=0

 

העקרונות הבסיסיים:

למלא את הגוף בחומרים מזינים יום קודם ובערב בצום בתחילתו. (ירקות ירוקים ואחרים, חלבונים איכותיים ועוד)

כשהצום מתקרב לעבור מאוכל "מזין" לאוכל שמתפרק לאט יותר בגוף. (מזונות מלאים, פחממות מורכבות וכדומה)

 

אני משתמשת בבוקר בתוך הדייסה או יום קודם גם בהרבה קינואה שנותנת ריכוז מסוים של חומרים. מכניסה שם גם דבש שתורם גם כן.

 

וכמובן, להקפיד על שתיה מרובה של מים לא רק באותו יום. אם מעמיסים מידי קרוב לצום, הגוף פשוט מוציא את זה.

להתחיל יומיים קודם להרוות את הגוף שיהיה מלא נוזלים.

 

בהצלחה רבה!

תודה תודה תודה!!!שלומית27
מוסיפהnavab

בהמשך למה שאמרו, בהחלט למלא הגוף בנוזלים אבל - לא ממותקים ולא בקפאין. 

הרבה מים, פחמימות מורכבות. השנה אני מתכוונת להשתמש גם בתוסף סיבי קונג'אק של סופהרב,

אני נעזרת בזה ביום יום בתהליך ירידה במשקל, זה ממלא ונותן הרגשה שבעה. 

התייעצתי עם הנטורופתית ונאמר לי שזה יכול להתאים גם לפני יום כיפור כדי שארגיש שבעה במהלכו.

 

 

משביע- אורז עם עדשיםחילזון 123אחרונה

והרבה ענבים ואבטיח ביום שלפני הצום. ודברים מקווקר.

מה עושים עם פטריות?מ.מ.

יש למישהו מתכונים טעימים?

 

פשטידות, מרק, הוספה לסלטים חיים.חביתת פטריות+mp8
אפשר להוסיף למוקפץanonimii
פטריות ממולאותnsm1

 

מתכון של בישולה:

. 1. קוטמים את רגלי הפטריות וקוצצים דק

2. מטגנים עם בצל קצוץ דק אחרי שמתרכך מוסיפים פטרוזיליה קצוצה דק

3. מורידים מהאש ומוסיפים אגוז קצוץ מלח ופלפל לפי הטעם.

4. את התערובת ממליאם בתוך הפטריות החיות

5. אופים בתנור כ-20 דקות

 

אפשר במקום מילוי כזה למלא בגבינת שמנת בטעמים שקונים בסופר...

 

 

במילוי של בורקס, רוטב לדגים, באנטיפסטי,חיה רוז

מבשלים עם זיתים ורסק

בתוך תבשיל קטניות (אורז, בורגול, קינואה וכו)

מרקחילזון 123אחרונה
בסיס למוס. אשמח להצעות..משתדלת

אני רוצה להכין מוס לקינוח אבל שיהיה מושקע יותר..

חשבתי לעשות בכוסות אישיים ושיהיה בסיס בתחתית,

אפוי או שאינו.

אשמח לקבל רעיונות.

תודה רבה!!

אולי בכל זאת משהו?משתדלת
ביסקוויטים, פירורי ביסקוויטים..חציל קלוי

זה פרווה?

אין לי רעיון ספציפי, אבל יש כל מיני בצקים פשוטים וחביבים שיכולים להיות ממש אחלה..

אני עושה על בסיס עוגה. מפוררת אותה לפירורים.משיח נאו בפומ!
עוגיות מפוררות, עוגת ספוג, פיצפוצי אורז...פנסאי
עוגת שוקולד נמוכהיעל מהדרום
קציפת קוקוסלב אמיץ

אחותי מכינה.

 

אני יכולה לברר מתכון.

תודה לכולן!!משתדלת
אפשר במקום בסיס בתחתית לשים מלמעלהחילזון 123אחרונה

פרורי עוגיות או אגוזים או אולי גרנולה טחונה.

ככה התחתית לא תהיה רטובה כזאת.

מתכון טוב לעוגת סולת. יש למישהי?פנסאי
עוד רלוונטי?עוגת תפוזים סולת רוצה?אייכה!
אם היא טובה ולא מסובכת... פנסאי
יש לי מתכון, אבל בבית של ההורים..יעל מהדרום
פשוטה וטעימה רצ"ב קובץעתרת יה
תודה!פנסאיאחרונה
מה אפשר לעשות עם תירס גמדי?ירוק בשטחs

להגיש עם ירקות חתוכים-מתים עלזה אצלנו..נדנדה כתומה.
ואנחנו מכינים גם עוף עם תירס גמדי..שמתאים גם לבוקר שבת-בלי רוטב.
להוסיף למוקפץ, לסלט חיברוקוליאחרונה


יש למישהי מתכון פשוט לעוף בגרגרי רימון?בת 30

משהו פשוט וחביב, בלי מליון מצרכים...

תודה!

כןכמו הלבנה

עוף:

לטגן בצל

להוסיף את העוף

להוסיף-

סילאן

גרגירי רימון

קצת סויה

יין לבן

 

 

הגרגירים - איך הם יוצאים בבישול -לב אמיץ

שומרים על האיכות המתפצפצת או סתם נעשים רכים?

תודה!בת 30
תודה נראה לי שאכין כזה גם.navabאחרונה
עזרה!פינג.

יש לי מתכון שחלק מהחומרים בו כתובים לפי גרם

ולי אין משקל. עד שאשיג ייקח זמן ואני צריכה להכין דחוף...

אשמח מאד אם מישהו יוכל לומר לי, בערך, לפי כמויות מדידה של כוסות\כפיות וכו' 

את הכמות של החומרים הבאים:

150 גרם קמח

120 גרם סוכר

45 גרם אבקת קקאו.

 

 

יש למעלה הודעה נעוצה של המרת מידות -בת נוגה
תודה!!!!!!!פינג.אחרונה
תראו מה מצאתי! תולעת השני

 

מתכון חביב ופשוט לקינוח בניחוח ראש השנה.

 

 

 

 

 

(לרימוניים:

קולפים תפוח קטן-בינוני ומוציאים את הליבה שלו.

מעסים את התפוח עם סוכר וקינמון וממלאים את הליבה המרוקנת עם צימוקים.

עוטפים עם בצק עלים ומברישים עם ביצה טרופה.

לקישוט, מעצבים עלה מהבצק ו"מדביקים" על התפוח העטוף.

אופים במשך כחצי שעה.)

אני לא אוהבת צימוקים במה נראה לכם אפשר להחליף?פיגי
יאמייי תודה רבהloveאחרונה
מחר בעז"ה אני אעשה הפרשת חלה,מוזמנים לתת שמות לבאמת שיהיה טוב
עבר עריכה על ידי באמת שיהיה טוב בתאריך כ"ג באלול תשע"ד 21:16
עבר עריכה על ידי באמת שיהיה טוב בתאריך כ"ג באלול תשע"ד 21:13

לתפילה.
 עד סביבות השעה 11 (מחר).

אפשר בכל דרך שבא לכם באישי/באנונימי וכו'.
בשורות טובות לכל עם ישראל!!

התפללתי,בעז"ה אעשה שוב לקראת ראש השנה אז מי שרוצהבאמת שיהיה טוב
התמוזמן עדיין לשלוח שמות לתפילה.

מי ששלח, שמרתי את השמות.
בשורות טובות,שנה טובה ומתוקה ושבת שלום!!!

וואו צדיקה!!loveאחרונה

אושרית בת נילי- לזיווג הגון וגם לבריאות...

2 שאלות על סלטים.0 אלישבע 0
סלט כרוב ופקאנים - איך מטבלים?

סלט עם פרי - בעלי מאוד אוהב ורוצה להכין לו בחג. איך מכינים?
מה שמים בסלט? איזה טיבול?
חשבתי לשלב עם מנגו, אם יש עוד רעיונות אשמח לשמוע!

תודה מראש!
לא מטבלים את זה+mp8
בסה"כ מתבלים...

סלט עם פרי-
חסה, קוביות מנגו וגרגרי רימון.
לתבל במיץ לימון, מעט דבש, יש שמוסיפים חרדל דיז'ון.

יש גם סלט וולדורף -
מקלות תפוח עץ חמצמץ, קוביות אננס, פרוסות של גבעול סלרי, אגוזים ( לא מתאים למי שנמנע מזה בר"ה) .מתבלים במיץ לימון ובמיונז/ קצפת צמחית.
|פרצוף מפודח|0 אלישבע 0
תודה על התיקון לטעות המזעזעת שלי..

ותודה כל המתכונים והתיבולים!!
לא התכוונתי לפדח, מחילה...+mp8

סתם שריטה שלי, לא יכולה לראות שמטבלים את מה שצריך לתבל...קורץ

 

העיקר שתהיה לנו שנה מתוקה!!

 

0 אלישבע 0אחרונה
מה נוהגים אצלכם לא לאכול בראש השנה?טאבולה ראסה
פרטו נמקו והסבירו
אגוזים, חמוץ וחריף (צריך הסבר?!)יעל מהדרום
לק"י

מהיום השני של החג כבר אוכלים חמוץ וחריף..
אגוזים? אצלינו ממש נשמרו מלאכול אגוזים כי זה גימטרתפצי
גימטריה חטא)18( אגוז17 לא יודעת.,.
מה שלא טעים לנו.נדנדה כתומה.

סתם.. אוכלים הכל בעיקרון..

טוב מאדבן-גרא

מה שטוב אוכלים - כשר כמובן

אצל הורי לא אוכלים אגוזים..ת.מ.
ומשום מה יש לי בראש שיש עוד משהו ואני לא מצליחה להיזכר...
אגוזים , (חמוץ וחריף אם זוכרת נכון ) אצל משפחתיאבני חן

במשפחתי נהוג כך לא לאכל

חמוץ וחריף -שלא תהיה לנו חמוצה /חריפה ... חושבת

אגוזים - בגמטריה זה שווה לחטא (לא בדקתי ) ולכן לא אוכלים , כדי שלא היה לנו חטאים .

נראה לי אם אני זוכרת נכון .....

 

אגוז- בגי' 17= חֶט. מוסיפים עוד אגוז אחד...נפש חיה.

יש נוהגים לא לאכול חמוץ/ חריף
מהטעם שהבאת
|אמנם
מי שיש לו עונג באכילתם
יכול
וא"צ לחשוש.

עיינו פה-

http://www.yeshiva.org.il/ask/?srch
שאלה:
שלום וברכה,
רציתי לשאול אם אדם נהנה לאכול מאכלים חריפים. האם מותר בכל זאת לאוכלם בראש השנה או למרות זאת ראוי שימנע?

ישר כח ותזכו למצוות

תשובה:
בראש השנה אנחנו נוהגים לאכול דברים מתוקים בכדי לסמן ולהתפלל שתהיה לנו שנה מתוקה. במשנה ברורה (תקפג, ה) הוסיף וכתב שנוהגים שלא לאכול דברים חמוצים בראש השנה אלא רק דברים מתוקים. בכף החיים (אות חי) ובערוך השולחן (הלכה ג) כתבו, שאין לאכול גם דברים מרירים. והרב אליהו זצ"ל אמר בשיעורו (http://www.yeshiva.org.il/midrash/1751), שלמי שיש צער שלא לאכול מאכלים כאלו יכול לאכול מעט. בערוך השולחן סייג את הדברים וכתב, שתבלין מפלפל חריף מותר לאכול בתוך האוכל שהוא בא לטעם, לפי זה תבשיל מעט חריף ניתן לאכול.
יוצא להלכה, שנראה שעדיף שלא לאכול מאכלים חריפים אולם מי שזה העונג שלו יוכל לאכול מעט תבשילים כאלה. וכל אחד ינהג כמנהגו.
 

אגוז בגימטריה טוב...Hakuna.Matata
זה יותר קרוב מחטא. שמשום מה הוא בלי אלף..
לכי תתווכחי עם השו"ע?? +mp8
ח+ט בגימטריה 17. א+ג+ו+ז בגימטריה 17טאבולה ראסה
מה הסתבכתם?
השאלה למה כתבו חטא בלי אל"ף..זה מוזריעל מהדרום
עם הכולל... מושג ידוע בגימטריהחיה רוז
עם הכולל?! בחיים לא נתקלתי בכזה מושג..יעל מהדרום
הכוונה כמדומני שגם המילה בכללותה נחשבת לעוד 1.חיה רוז

ובהרבה גימטריאות של גדולי ישראל זה קיים.

 

(וכשמרצים רוצים גימטריא ולא הולך אז מוסיפים את כל האברכים בוכה/צוחק בוכה/צוחקבוכה/צוחק)

אני לא באמת יודעת אבל-~א.ל

מי אמר שלכתוב חטא זה נכון?

אולי הנכון לכתוב דווקא חט? הרי ממילא לא שומעים את הא'..

זכור לי שיש תופעה לשונית כזו, רק שאני לא זוכרת כרגע אם אני צודקת או לא, ואם כן- מה שמה. אם יש זוכרות בקהל אשמח לשמוע

 

אגוז = טובבן-גרא

אני לא דתי - אבל מעריך את היהדות מאד!

הבעיה שלי היא אמונות תפלות ושטויות של "יידעונים"

גימטריה היא שיטה נאה להראות מצבים וקישורים  כמו "נכנס יין יצא סוד"

מבחינה המתמטיקה, ההסתברויות של האלף-בית העברי הן לא גדולות במיוחד ולכן הסתמכות על גימאריה לנהל את חיי יום יום - ומא לאכל, או לא, זו אידיוטיות ממדרגה ראשונה!

 

בכל חג ומועד יש לאכול מזון טוב, מתוק ומשמח! לא להגזים, כמובן!

ברור שיש לקים את הברכות על מיני מזון מיוחדים לחג - אך להמנע מאגוזים זן אמונה תפלה!

 

 

תאורטית הסבר יפה.שירה..!
אך כיוון שזה נכתב בספרי הלכה כמנהג מדורי דורות, אנחנו לא מזלזלים בשום דבר כזה.
אתה לא דתי, אבל האתר כן, ולכן בבקשה אל תזלזל במקורותינו כאילו הם אמונות תפלות. אדרבה, תלמד ותתעמק בתורה, ואולי כשתגיע להיות גדול הדור תוכל להגיד את דעתך בנושא.
אני לא חושבת שהוא זלזל במקורות היהודיםחיה רוז

הוא לא חייב לדעת שזה מופיע בדבריהם של צדיקים.

אם מישהי סתם תביא גימטריה יפה כגורם מחייב, אני גם לא אסכים אתה.

כי אנשים כערכנו יכולים להביא גימטריה לחידוד ולא להורות הלכה.

 

להחליט בעקבות גימטריה זו שטות. אתה צודק.חיה רוז

אך כשצדיקים אמרו משהו כזה

הם ראו את הקשר הרוחני בין הדברים והגימטריה היא רק דרך ההתבטאות של הקשר הזה שהם ציינו בשבילנו.

כלומר, הגימטריה היא לא הסיבה. היא הסימן בלבד.

 

בנוסף לאגוזים ולמלפפונים החמוצים, גם לא מלח.פאתחתותח

את החלה טובלים בדבש עד מוצאי שמחתורה [כמו ששאר הדברים תקפים עד אז].

גם צימוקים לבנים (או שחורים ...)פלאפל

אצל סבתא שלי אסור לאכול מאכלים שחוריםתמיד נשאר אני

אבל לא נראה לי שיש לזה מקור

 

 

אצל הורי אין שום מנהג אבל אצל חמי וחמותי לא חסרortal1

הורי נוהגים לאכול מה שטעים להם וזה אומר בעיקר סלטים עם הרבה לימון וכמובן נהוג לטבול את החלה בסוכר (אבל רק בראש השנה, לא שמעתי על מנהג עד שמחת תורה עד עכשיו). אצל הוריהם (בעיקר אצל  סבתי התוניסאית לא נוהגים לאכול כל מיני דברים אבל לא הורגלנו לכך בבית אז אני ממש לא זוכרת)

לעומתם משפחתו של בעלי (ג'רבאיים לכל התוהה...) סלטים לא בא בחשבון בכלל! ובכללם חומוס, סלטים מבושלים, ירקות וכל דבר שמטבלים עם מלח או לימון והאמת שזה ממש מתסכל! איך אוכלים את החלה?? רק עם סוכר??

אז יוצא שבשבת רגילה הרבה יותר טעים לי כי הסלטים הם ארוחה מפני עצמה שמאוד קשה לוותר.

כמובן שגם אגוזים לא אוכלים (וגם זה כ"כ קשה!! מה שמים ב"סנדוויץ"' של התמר?? שקד לא הולך כמו אגוז!)

 

מנהג נוסף אצלהם הוא לאכול זיתים חדשים (ולא רק אצלהם מן הסתם) , הבעיה היא שהשימורים הם לא חדשים, ז"א שמכינים בבית אז הם יוצאים מרים ומלוחים במיוחד... (ואז כל הצעירים מתעמרים: "למה את הדבר הזה מותר לאכול ועוד מברכים עליו "שהחיינו" וחומוס אסור??צוחק)

 

שנה טובה, מתוקה וטעימה לכולם.

 

גם אנחנו ג'רבאים ואוכלים סלטים בלי לימון/ חריףיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

 

וביום השני של ראש השנה כבר אוכלים גם את זה.

וגם אגוזים לא אוכלים.

אבל אוכל עם מלח אוכלים..ככה שיש סלטים.