אני מחפשת דרך להכין לביבות כרישה. מצאתי ברשת מתכונים על בסיס פרוסות כרישה מבושלת/ כרישה מטוגנת,
בתוספת בשר טחון או מחית תפוחי אדמה.
מה מומלץ? תוספת מחית תפוחי אדמה או בצל + כרישה, מטוגנת או מבושלת?
אני מחפשת דרך להכין לביבות כרישה. מצאתי ברשת מתכונים על בסיס פרוסות כרישה מבושלת/ כרישה מטוגנת,
בתוספת בשר טחון או מחית תפוחי אדמה.
מה מומלץ? תוספת מחית תפוחי אדמה או בצל + כרישה, מטוגנת או מבושלת?
ומאדה את זה קצת במיקרו (או מקפיצה קצת במחבת)
לי זה נשמע כבר TOO MUCH
כי היא ממש טעימה!!
אני לא מכינה בעצמי, אבל לדעתי בצל כמובן מתאים ועם תפו"א זה יהיה טוב רק באמת פחות "מרוכז" וכרישיתי.
הכנתי במחבת עם מעט שמן, אבל ראיתי שהטיגון לוקח הרבה זמן כי הסינון לא היה לגמרי, אז הוספתי שמן
ואפיתי מהשאר פשטידת כרישה טעימה, עם טעם כרישה לא דומיננטי בזכות תפוחי האדמה והבצל המטוגן.
מקוה שהיא תשרוד את ההקפאה
ב"ה
רצוי שתכלול שוקולד איכשהו ושלא תיקח הרבה זמן הכנה.
שרשרו רעיונותיכם!
ד"א- פאי שוקולד- יש מתכונים עם שמן ושלא צריך להקפיא הרבה זמן את הבצק?
http://www.carine.co.il/page_2691 צ'יק עבודה אפשר להמיר לשמן אני חושבת שיצא מעולהה!!
יש לה המון וריאציות בגוגל.. כולן טעימות ממש ולא לוקח הרבה זמן להכין..
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/viral-recipes/Article-4f5dd5ddc653d31006.htm
http://www.mum.co.il/page/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%94%D7%A4%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%AA
בעזהי"ת
היא כדי שהשוליים של הבצק שאת שמה בתבנית- נכון שמים על התחתית והדפנות? אם את לא מקפיאה, הדפנות נוזלות ונהיה לך שם גוש עבה כמו בקצה של פיצה, במקום מעטפת דקה..]
יוצא חבל"ז עם שמן!
צריך לחפש בפורום, אין לי זמן -
מצאתי רק אזכור
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t619053#6855247
הכנתי את הבצק עם שמן, אבל הבצק פחות יציב מאשר עם מרגרינה, אז הגעתי לפשרה של חצי שמן וחצי מרגרינה.
הכנתי פעם עם חמאה ויצא 10, אבל חלבי...
מה עושים עם הדבר הזה?
משהו מיוחד לחג?
תודה.
מתאים רק לבישול ארוך בנתח אחד, שלא נפרס כל כך יפה או בקוביות. בשרו רך יחסית מבין הנתחים לבישול ארוך ורקמות החיבור שבו מוסיפות לו עסיסיות וטעם בבישול. במשך שנים נחשב לבשר הראשון שיש לתת לתינוקות לאכול מרגע שהתחילו לאכול בשר.
כמובן לא ניתן לצלייה קצרה והקפצה, וגם לא מתאים לפריסה יפה כאשר צולים אותו בנתח.
בקיצור: תבשיל קדירה עם שאר ירקות למשך זמן ארוך..
מנסיון- בתור גולש או טשולנט גם ילך סבבה
מטגנים הרבה בצל, מוסיפים את קוביות הבשר ומבשלים על להבה נמוכה נמוכה , מידי פעם מערבבים ומוסיפים מעט מים שלא יחרך. כשזה ממש רך (לפחות כשעתיים) מוסיפים פטריות / קוביות גמבה וכוזברה קצוצה ועוד אפשרויות... וכמובן תבלינים, מבשלים עוד כרבע שעה ובתאבון!
ו- צריך לנקות את זה?
יוצא נחמד, אם כי יש בו פיסות של ג'לטין - כנראה הגידים - אבל זה מה שעושה אותו רך.
מתבשל במהירות יחסית.
מתאים גם למרק - רך ונימוח למי שאוהב.
לא מתאים לטחינה, לקציצות, ולצליה.
אני מנקה בסכין רק את השומן - בדרך כלל נתח רזה יחסית, והשומן מתרכז כולו במקומות מסויימים וניתן להסיר את כולו.
ומוסיפה במקום זה שמן זית.
בדרך כלל אני מבשלת עם יין אדום יבש, מס' שיני שום, בצל מאודה יחד עם שני חצאי עגבניה שאני מוחצת אל תחתית הסיר במכת אגרוף (זה החלק הכי כיף בבישול לשבת
) פלפל שחור גרוס ומלח.
למתוק - את יכולה ללכת על שום + דבש או על בצל מטוגן + דבש/סוכר חום + פירות יבשים.
להכנת בשר על האש אולי? אחותי מתכננת לחג לרכוש גריל רגיל או גריל גז ואנחנו עושים אצלה את החג. השאלה אם יש רעיונות מעניינים לבשר וירקות? ועוד משהו- כל גרילי הגז נחשבים לבטוחים (בסביבת ילדים למשל...)
אם את מחפשת על הגריל שילוב מעניין של בשר עם עוד משהו אז אני ממליץ להעיף מבט במתכונים האלה.
האם גרילי גז יותר בטוחים? מן הסתם כן.. יש לך שליטה על האש ואת גם לא עובדת עם כל מיני חומרים דליקים.
קנינו לא מזמן גריל גז חדש מאמישראגז וקיבלנו כחלק ממבצע שיש להם מיכל גז שקוף.
נקודה נוספת- לדעתי מתכוני בשר כבדים פחות מתאימים לארוחת ראש השנה, אבל אולי זה סתם הרגלים מאיך שנהוג אצלנו
כמעט כמו קיבה של בחור ישיבה
מעפר אני באהלכל מי שמעוניינת מצאתי מתכון מדהים בווי נט של כל מיני סוגי דגים. אני אישית הכנתי את החריימה לארוחת שישי ויצא נפלא! ממש מומלץ בחום http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4567538,00.html
ניסיתי כמה מתכונים ותמיד השוקולד שוקע לי למטה לתחתית העוגה
ניסיתי לקמח את השוקולד, ניסיתי להוסיף מלמעלה אחרי שהעוגה נאפית מעט
שום דבר לא עזר, יש פתרון לעניין?
חמש דקות לפני העוגה לא אפןיה מידי בכדי שהשוקולד יתערבב?
בכל אופן אנסה תודה!
ככה אני עושה.. חצי שמה ומערבבת טיפה וחצי השני למעלה (ממש לפני ההכנסה לתנור) זה לא נופל
היו רק אבקת אפיה וחצי כפית מלח
לא זוכרת מה היה במתכונים הקודמים
נראה לך שזה יעזור?
היו רק אבקת אפיה וחצי כפית מלח
לא זוכרת מה היה במתכונים הקודמים
נראה לך שזה יעזור?
בכל התכונים שאני מכירה עם שקולד ציפס
יש גם סודה לשתיה
שוקולד צ'יפס שוקע פשוט כי הוא כבד.
יש בלילות יותר סמיכות ובהן השוקולד בד"כ לא שוקע. תנסי פשוט להחליף מתכון.
יש שוקולד צ'יפס יותר קטנים, מניסיוני הם הרבה פחות שוקעים.
(השילוב של בלילה סמיכה ושוקולד צ'יפס קטן, כמעט מבטיח שהם לא ישקעו...)
ואז גם העוגה יוצאת קצת קשה... אבל טעים
אם את שמה בכוס חד פעמית, או בקערה ח"פ למנה אחרונה, זה עלול לעלות לך ביוקר, לפי גודל הקערה.
אם את מתכננת לשים גלידה בגביעים (במיוחד לילדים), המנות קטנות יותר.
כוס ח"פ יכולה לקלוט 180-200 מ"ל, תלוי במידה ובגובה הדחיסות.
אשמח לדעת איך מבשלים שיהיה רך וטעים...
יש לי מתכון ממש טוב..
אבל הפעם יצא קשה..משהו כמו מסטיק...
זה אומר שצריך עוד בישול?
ואם גילינו בשבת שיצ בשר מסטיק..
אפשר "לתקן" ע"י בישול ביום ראשון??
ואם אפשר לשמוע מניסיונכם..מההפשרה ועד ההגשה..איך ומה..
רוב תודות
סליחה...על החפירה..
מה הפרה היתה חושבת על זה.
כל הלעיל בסוגריים. לגופה של שאלה-
בעיקרון כדאי לנסות לבשל עוד חצי שעה,
ובכלל- בישול בקר כדאי יותר ולא פחות, כי רק השלב האחרון של הבישול הוא זה שמעניק את הריח והמרקם הרצוי
נו -אני סוגרת מכל הצדדים. ומבשלת ברוטב. אבל אז מבחוץ הנתח מוכן ומבפנים נא.
אם אני נותנת לזה עוד בישול הכל מתייבש.
אם אני חותכת לפרוסות או קוביות באמצע הבישול (בעיקר מס' 4) גם מתייבש.
אז איך מנצחים את המספרים האלו?
אודה לכם מאוד.
בהשוואה למשל לשריר הזרוע (8) שאני מבשלת על אש גדולה בסיר לחץ ופורסת אחר כך. שריר הזרוע אף פעם לא מתייבש לי.
אנחנו נוסעים השבת לחברים ואני מכינה קינוח עם פירורי ביסקוויטים ושוקולד-צ'יפס בתחתית כוס ומעליהם
קרם מ- קצפת צמחית, אינסטנט פודינג וניל ומעט קפה נמס מומס.
הענין הוא שאני לא יודעת אם להכין כבר לפני שאנחנו נוסעים ואז לשים שם במקרר או להכין רק סמוך לסעודה, או להכין את הכל מראש ורק לשים בכוס לפני ההגשה?לא רוצה שהטעם ייהרס..
אם לא קשה לך, תכתבי לי.
ראשונה?
תודה..

סקר הסלטים הגדול
אלעדא. כמה סלטים אתם מכינים לכבוד שבת?
ב. כמה מהם דורשים בישול, עיבוד וכד'?
ג. האם המתכונים עברו מדור לדור או מהרשת/חברים וכד'?
ד. האם אתם מעזים להקפיא במיכלים לשבתות נוספות או מכינים טרי טרי?
ה. האם שלום הבית עלול להתערער אם מוגשים מעט סלטים לשולחן? 
ו. מה העדה שלכם? (כדאי לפרט אם אינכם בני אותה עדה)
פעם הייתי מכינה קצת. בזמן האחרון התחלנו לשים דגש על סלטים בריאים בתחילת הארוחה- ואז הרבה פחות משאר האוכל (שגם יחסית בריא
) וראינו נפלאות! אין את הכבדות של אחרי אוכל, ההרגשה בשבת הרבה יותר טובה וזה פשוט כיף 
א. תלוי כמה אני מספיקה. בגדול- חומוס ביתי משימורים, מטבוחה קנויה, חמוצים בייתי, גזר מתוק\חריף, סלט חסה מתוק, סלט עגבניות וזיתים, מלפפון טרי חתוך (להוסיף לסלטים הטריים- כי אני לא נוגעת בזה..), סלט קינואה\בורגול, טחינה ואם אני מוצאת עוד מתכון שבא לי- בכיף 
ב. בערך 4-5
ג. תלוי, כל סלט והסיפור שלו 
ד. מה שאפשר להקפיא- ודאי. (חומוס) מה שמחזיק במקרר הרבה זמן גם- חמוצים, מטבוחה.
ה. ב"ה שלום הבית שלי לא בנוי על אוכל. או על כל דבר חיצוני אחר..
ו. שיכנוזים מכל הכיוונים האפשריים.......
א. בערך שישה סלטים.
ב. חמש מתוכם דורשים בישול או עיבוד.
ג. רוב הסלטים אלו סלטים שאימי מכינה ואני משתדלת להכין כמוה, הכי טעים! ![]()
ד. לא נשאר כדי להקפיא..
ה. חח שאלה מצחיקה.. ששלום הבית התערער בגלל סלטים? 
ו. אני צפון אפריקאית ובעלי אשכנזי 
א. אני לא מכין, מכינים בשבילי.
ב. לא יודע, צריך לשאול את יעל.
ג. המתכונים הם של יעל.
ד. עד כה אנחנו שמים לפעמים במקרר.
ה. לא.
ו. חצי יקה, חצי טוניסאי, יעל 100% טוניסאית.
א. בשבת רגילה: 4-5, בשבת של אורחים 9-12
ב. בשבת רגילה: 2-3, בשבת של אורחים: 7+-
ג. הרוב מדור לדור וחלק מחנות לחנות.
ד. מטבוחה- אם נשאר הרבה מקפיאים. מעבר לזה- לא.
ה. לא. (פשוט קונים יותר)
ו. אלג'יר/ג'רבא והבעל מרוקו/תוניס (בקיצור ספרדים)
בס"ד
בד"כ אמא מכינה הכל \ הרוב 
א. בד"כ יש: מלפפונים, גזר חי, חומוס ביתי, ביצים, עגבניות שרי, סלק, חצילים בתנור. הרבה פעמים גם סלט חסה טרי. בשבתות עם אורחים יש גם סלט חריף מבושל - משהו עם עגבניות. לפעמים גם סלט סלק ותפו"א מבושל. לפעמים גם סלט קולוסאו. בסה"כ בערך 6-7 בשבת רגילה ובסביבות 10 בשבת עם אורחים.
ב. ביצים, סלק, חצילים, חומוס ביתי, והחריף הזה אם עושים אותו
וגם סלק עם תפו"א אם עושים אותו. בקיצור 5-6 בערך
ג. רוב המתכונים של המשפחה. ממש לא מסובכים או מקוריים מדי - אבל מאוד בריאים ואהובים.
ד. רוב הסלטים חיים. בכל מקרה לא מקפיאים כלום (אפשר להקפיא חומוס ביתי??)
רק את החריף מקפיאים.
ה. לא נראה לי. אמא שלי היא זו שמבשלת ואבא שלי לא חובב סלטים גדול במיוחד.
ובכל מקרה אמא שלי שייכת לחרוצים ב"ה ותמיד יש מגוון טעים ובריא - גם אם כמעט אין אף אחד 
ו. אשכנזים מוחלטים 
א. בסביבות 10-15 סוגים שונים
ב. 5-6 דורשים בישול לפעמים יותר תלוי בסוג
ג. חלק מהרשת חלק בירושה חלק המצאה.
ד. מכינים טרי כי לא נשאר ברבה עד שבת הבאה ואם כן אוכלים באמצע השבוע
ה. יש בזה משהו לו דוקא הסלטים אבל אוכל באופן כללי הולך עם שלום בית { זו לא המצאה שלי }
ו. ספרדים אומנם שנינו נולדנו כאן אני טוניסאית ובעלי מצרי
א. בסביבות השמונה
ב. שישה בערך
ג. מדור לדור
ד. טרי טרי
ה. ממש לא!
ו. אשכנזים שלמים
א. בין 3 ל6 (סלט ירקות גדול לא נחשב נכון?)
ב. לפחות חצי
ג. הכל חדש. אין אצלינו מסורת בישול בתחום זה
ד. בד"כ לא נשאר. סלטים מגישים כמנה ראשונה כשעדיין רעבים אז הם מחוסלים
ה. בזכותכם הוזמה השמועה על מריבות בעקבות העדר סלטים. תודה לכם!
ו. אשכנזים
א. בקושי מכינים . לפעמים כשבא לי ויש לי זמן וכוח אז סלט ירקות .
לפעמים גם גזר חי . ומדי פעם כשיש כוח וחשק אז קונים מטבוחה /חומוס
וחמוצים (אם זה נקרא סלט )
ב. לא.
ג. לא.
ד. לא מקפיא , מקסימום מקרר לחומוס ולחמוצים ומה שנשאר ...
ה.לא חושבת
ו. שתנו אשכנזים מכל הכיוונים .
בעלי יקי ואמרקאי (הוא ומשפחתו עשוי עלה כשהיה ילד ...)
אני צברית - הונגריה צכי'ה (סבא וסבתא ...)
א. 5-7
ב. לפחות 3-4
ג. גם וגם
ד. כאשר נשאר כמות מספקת להקפיא, לרוב לא קורה
ה. לא. ההפך. אם אעמוד יותר מידי זמן![]()
ו. ספרדים

א. לפחות 6 בעונות שיש יותר ירקות כמו עונת האבוקדו, שומר קולורבי זה מגיע ליותר..
ב. רובם דורשים טיפול לפני שבת. או בישול או גרוג/קציצה וכד'..
ג. את רוב הסלטים אני מעתיקה מאמא שהיא אלופה בלהמציא או לשחזר מארועים שהיתה בהם..
ד. כן! מה שאפשר. כמו מטבוחה שאני מבשלת בכמות גדולה ומחלקת למנות ומקפיאה.
ה. ממש לא. אם לא הספקנו או לא היה את המצרכים מצליח להתומדד בלי סלט 1-2
ו. עדות המזרח משני הצדדים והוא חצי אנגלי חצי טוניסאי אבל אצל אמא שלו יש את כל סוגי הסלטים כבר שנים!!!!
גמאני אוהבת סלטיים!!צעיף ורוד
)
(יש סלטים קבועים גם).
א. כל שבוע משתנה. בממוצע 3.
ב. בד"כ אפס. כי רק אני אוהבת את כל החצילים, פלפלים ומטבוחות למינהם.
ג. למיטב זכרוני אין לנו מתכונים לסלטים שעברו מדור לדור.
ד. לא. תמיד טרי.
ה. ממש לא.
ו. אשכנזים.
בכלל, סבתא שלי תמיד היתה אומרת שבישראל האנשים מכינים הרבה סלטים כדי שכולם יהיו שבעים ואז לא יצטרכו להשקיע במנה עיקרית.
אז אצלנו נהוג להשקיע במנה עיקרית ולא בסלטים.
מרב.
)
וגם לא נקפיא אם ישאר...
אלא אם שלום בית כולל גם את הילדים ואז לכל אחד יש את הסלט שהוא אוהב ושדירבלאק לא יהיה על שולחן שבת!א. 3-5 סלטים
ב.כולם סלטים חיים
ג.עברו אלי מאמא
ד.תמיד טרי
ה.לא,אבל בעלי אוהב שיש הרבה
ו.בעי אשכנזי,אני חצי אשכנזיה חצי ספרדיה.
בת-שבע77א.בערך 4
ב.לא אוהבת סלטים מבושלים
זה יותר לחתוך,להכין רוטב וכאלה
ג.לא,מספרי מתכונים\משפחה\המצאות
ד.רק טרי![]()
ה.לא
ו.אשכנזיה
~א.ל1. 5- 6
2. 2
3. מדור לדור, מהרשת- המוחית בעיקר
ובמילים פשוטות, לעיתים יש סלטים שהם פשוט פרי יצירה ומחשבה..
4. לא מקפיאים 
5. חלילה וחס..
6. ספרדים. שנינו ![]()
א. 8
ב.6 ו2 קנויים
ג.מדור לדור הרוב
ד.מקפיאה מה שאפשר
ה.ביני לבין עצמי
ו. מרןקאית ותימני
)
א. בסביבות ה- 9
ב. 8 מתוכם.
ג. חלק עברו מדור לדור וחלק מהאינטרנט או מחברים...
ד. מה שנשאר אוכלים במהלך השבוע ואם זה עוד טוב ונשאר מספיק אז זה היה גם בשבת הבאה ואם לא אז מכינים טרי (יש כאלו סלטים שתמיד נכין טרי לשבת).
ה'. לא נראה לי- אמא שלי בד"כ מכינה ואבא שלי אף פעם לא אמר לה משהו על זה אם יש מעט או הרבה סלטים...
ו. אשכנזים מכל כיוון
סלק - בסיר לחץ
טאבולה - לחתוך דק ובישול
חומוס - קנוי של צבר
טחינה - ביתית של אחווה
ירקות חיים - חותכים 5 דקות לפני
חסה - כנ"ל
רוטב שום - מיונז מרוסק עם שום ומים
סחוג ירוק - פטרוזליה כוסברה ומלא שום טחונים
מטבוחה - לפעמים קנוי ולפעמים ביתי
עגבניות - עגבניות מקולפות עם סחוג אדום ושמן
חצילים מטוגנים- טיגון חצילים
חצילים אפויים + קלויים- קולים חצילים
חילבה - במיקסר!!!
חמוצים -קנויים
חוץ מה החסחוג וחצילים מטוגנים הכל טרי. שלום הבית לא אמור להתערער אבל זה פוגם באווירה![]()
ואם לא הבנתם אז אנחנו ספרדים
מרוקאים וסורים! מה נעשה??? הכי שווה!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שלא תחשבו אנחנו משקיעים גם במנה עיקרית וגם במנת פתיחה! שעת ארוחה שעת מלחמה!![]()
![]()
![]()
א. 5 +-
ב. חצי מהסלטים חיים וחצי מבושלים.
ג. גם מאמא-סבתא וגם מהרשת.
ד. מעולם לא הקפאתי סלטים. למדתי להכין בכמויות מדוייקות.
ה. ב"ה שלום הבית שלנו לא קם ונופל על ענייני אוכל 
ו. אשכנזים בני אשכנזים.

1.המספר משתנה..
מה שתמיד יש זה טחינה
ואז עוד כמה לפי החשק והזמן
מטבוחה, סלט פלפלים, חצילים, גזר מרוקאי, גזר מגורד, חומוס
2.זה מדור לדור
3.מעיזה להקפיא! מטבוחה ועוד
4. פחח. אבל הרגלתי את בעלי לאהוב את זה +
5. ספרדיה ואשכנזי
א. בערך 6-8
ב. בסעודה ראשונה הרוב מבושל, סעודה שניה חצי מירקות חיים (חלק מהם משתבחים אחרי שהיה במקרר),
בסעודה שלישית- מה שנשאר וסלט ירקות (חתוך גס) מכל הירקות שנשארו בתוספת טריים
סלט קנוי- כמעט ולא בלקסיקון, רק כשיש אורחים ויש חשש שיגמרו לי הסלטים מהר מהצפוי.
ג.מתכונים מעיתונים, מהרשת ואפילו מהאתר...
ד. הקפאה: אם יש כמות גדולה או אחרי שבת, בסלטים מבושלים וממרחים שדורשים הרבה השקעה.
ה. בשביל שלום בית חייב להיות ממרח אחד (ללפת את הפת). אם אין, מכינה ברגע האחרון טחינה.
ו. א"ט (סתם, בשביל הקטע)


לא קשה כשיש זמן וכבר מכינים להכין כמות גדולה יותר 
גם אצלנו זה לפי החשק והמצברוח.
וגם אתם מהאשכנזים שקונים חילבה???![]()
וחריף בכללי
נדנדה כתומה.
]משתנים לשם הגיוון. קבוע על השולחן סלט פלפלים וחצילים קלויים, שדורש קלייה, פעם הייתי קולה על הכיריים אבל בעלי קנה גריל גז מאמישראגז ומאז אנחנו קולים עליו, זה יותר נוח ומהיר.
זה סלט שאני מכינה כל שבוע אחרת בהחלט שלום הבית יתערער 
חוץ מזה משתדלת לגוון בסלטים, פעם סלט ירקות רגיל פעם עם בורגול, סלט גזר (מצריך בישול קל), סלט כרובית(בגריל ), סלט עגבניות חריפות שמצריך ממש קצת עבודה, סלט סלק חי, סלט מלפפונים בשמיר.
כל פעם מכינה 4-5.
גלידה בצורות שונות (בטעמים\ קסטות\ עם פצפוצים או פירורים מעל)
מוס שוקולד
עוגת מוס
עוגת רולדה
מרנג (עם קצפת\ נשיקות)
עוגה מקושטת עם קצפת\ עוגת הפתעה (עוגה עגולה שחותכים את החלק העליון, מוציאים ממנה את המילוי, חצי ממנו מפוררים ומערבבים עם קצפת, שמים במקום המילוי, מכסים בחזרה ומקשטים. יוצא מיוחד)
עוגת ביסקוויטים וקצפת
עוגת פירות
סלט פירות
פאי שוקולד\אגוזים\תפוחים וכו'
פחזניות
ואפשר גם סתם עוגות\עוגיות\כדורי שוקולד- להגיש לשולחן בצלחת מרכזית
חלבה ביתית מוצקה, בלי שומן מוקשה 
ותודה לגב' גורן...
(יש במתכון המון סוכר, אבל: זה להרבה חלבה... וגם, חלבה שמכילה רק טחינה, היא פשוט טחינה ולא חלבה
)
נסיתי יותר מפעם אחת ויצא ממש טוב.
או צונחות ואם ממש בא להן להפתיע אז שניהם....
לא החלפתי מתכון, השמרים נראים לי בסדר [תוססים והבצק תופח טוב]
מה יכולה להיות הסיבה?
יכול להיות שבאמת לוקח לי קצת יותר זמן להכניס אותן לתנור....
אני אופה בין 180 ל200 איפשהו.
קציצות על בסיס אורז, עם גזר וקישואים - יישארו טובות בהקפאה או ייהרסו?
תודה רבה!
בפשטידות הקישוא מסכן אחרי ההקפאה. בקציצות שעברו טיגון המצב יותר טוב, אבל עדיין עדיף לאפות אחרי
ההפשרה כדי להעניק פריכות או להביא לרתיחה נוספת בתוך הרוטב.