שרשור חדש
קציצות/לביבות כרישהכלנית1

אני מחפשת דרך להכין לביבות כרישה. מצאתי ברשת מתכונים על בסיס פרוסות כרישה מבושלת/ כרישה מטוגנת,

בתוספת בשר טחון או מחית תפוחי אדמה.

מה מומלץ? תוספת מחית תפוחי אדמה או בצל + כרישה, מטוגנת או מבושלת?

אנחנו מטגנים..מקום בעולם
לא עם תפוחי אדמה.. אני אבדוק עם מה..
הייתי פורסת דק את הכרישהחילזון 123

ומאדה את זה קצת במיקרו (או מקפיצה קצת במחבת)

 

עם בשר טחון?avsha

לי זה נשמע כבר TOO MUCH

לדעתי בשר בתוך התערובת ישתלט על טעם הכרישה, וחבלבת נוגה

כי היא ממש טעימה!!

אני לא מכינה בעצמי, אבל לדעתי בצל כמובן מתאים ועם תפו"א זה יהיה טוב רק באמת פחות "מרוכז" וכרישיתי.

הכנתי במחבת, עם מעט שמןכלנית1אחרונה

הכנתי במחבת עם מעט שמן, אבל ראיתי שהטיגון לוקח הרבה זמן כי הסינון לא היה לגמרי, אז הוספתי שמן

ואפיתי מהשאר פשטידת כרישה טעימה, עם טעם כרישה לא דומיננטי בזכות תפוחי האדמה והבצל המטוגן.

מקוה שהיא תשרוד את ההקפאה

בא לי להכין עוגה מיוחדת!גירית

ב"ה

 

רצוי שתכלול שוקולד איכשהו ושלא תיקח הרבה זמן הכנה.

שרשרו רעיונותיכם!

ד"א- פאי שוקולד- יש מתכונים עם שמן ושלא צריך להקפיא הרבה זמן את הבצק?

יש לי משו ממש טוב!עין כחולה

http://www.carine.co.il/page_2691    צ'יק עבודה אפשר להמיר לשמן אני חושבת שיצא מעולהה!!

עוגת הפתעות..מקום בעולם

יש לה המון וריאציות בגוגל.. כולן טעימות ממש ולא לוקח הרבה זמן להכין..

 

http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/viral-recipes/Article-4f5dd5ddc653d31006.htm

 

http://www.mum.co.il/page/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%94%D7%A4%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%AA

עוגת כדורי שוקולד של קרין גורן...ת.מ.
[ההקפאה של הבצק בפאיפלספנית

בעזהי"ת

 

היא כדי שהשוליים של הבצק שאת שמה בתבנית- נכון שמים על התחתית והדפנות? אם את לא מקפיאה, הדפנות נוזלות ונהיה לך שם גוש עבה כמו בקצה של פיצה, במקום מעטפת דקה..]

במקרה הזה אין תחליף למרגרינה. עם שמן הבצק מתפוררכלנית1
היי! את עצמך המלצת פעם על מתכון מעולה וזה אכןבת נוגה

יוצא חבל"ז עם שמן!

 

צריך לחפש בפורום, אין לי זמן -

מצאתי רק אזכור

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t619053#6855247

 

הכנתי עם שמן, אבל הבצק מסוכן לריצפהכלנית1אחרונה

הכנתי את הבצק עם שמן, אבל הבצק פחות יציב מאשר עם מרגרינה, אז הגעתי לפשרה של חצי שמן וחצי מרגרינה.

הכנתי פעם עם חמאה ויצא 10, אבל חלבי...

שוב שאלת בשר- מספר 8..yaeli30

מה עושים עם הדבר הזה?

משהו מיוחד לחג?

תודה.

מתוך גוגל:אלעד

מתאים רק לבישול ארוך בנתח אחד, שלא נפרס כל כך יפה או בקוביות. בשרו רך יחסית מבין הנתחים לבישול ארוך ורקמות החיבור שבו מוסיפות לו עסיסיות וטעם בבישול. במשך שנים נחשב לבשר הראשון שיש לתת לתינוקות לאכול מרגע שהתחילו לאכול בשר.

 

כמובן לא ניתן לצלייה קצרה והקפצה, וגם לא מתאים לפריסה יפה כאשר צולים אותו בנתח.

 

 

בקיצור: תבשיל קדירה עם שאר ירקות למשך זמן ארוך..

מנסיון- בתור גולש או טשולנט גם ילך סבבה

מספר 8 מתאים לחמין בעיקרון הוא צריך בישול ארוךanonimii
אפשר כתבשיל עם ירקותאתי

מטגנים הרבה בצל, מוסיפים את קוביות הבשר ומבשלים על להבה נמוכה נמוכה , מידי פעם מערבבים ומוסיפים מעט מים שלא יחרך. כשזה ממש רך (לפחות כשעתיים) מוסיפים פטריות / קוביות גמבה וכוזברה קצוצה  ועוד אפשרויות... וכמובן תבלינים, מבשלים עוד כרבע שעה ובתאבון!

תודה לכולם..יש משהו בכיוון במתוק?yaeli30

ו- צריך לנקות את זה?

אני פורסת גם מס' 8לב אמיץ

יוצא נחמד, אם כי יש בו פיסות של ג'לטין - כנראה הגידים - אבל זה מה שעושה אותו רך.

 

מתבשל במהירות יחסית.

 

מתאים גם למרק - רך ונימוח למי שאוהב.

 

לא מתאים לטחינה, לקציצות, ולצליה.

 

אני מנקה בסכין רק את השומן - בדרך כלל נתח רזה יחסית, והשומן מתרכז כולו במקומות מסויימים וניתן להסיר את כולו.

ומוסיפה במקום זה שמן זית.

 

בדרך כלל אני מבשלת עם יין אדום יבש, מס' שיני שום, בצל מאודה יחד עם שני חצאי עגבניה שאני מוחצת אל תחתית הסיר במכת אגרוף (זה החלק הכי כיף בבישול לשבת חושף שיניים) פלפל שחור גרוס ומלח.

 

למתוק - את יכולה ללכת על שום + דבש או על בצל מטוגן + דבש/סוכר חום + פירות יבשים.

יש רעיונותגאגאי

להכנת בשר על האש אולי? אחותי מתכננת לחג לרכוש גריל רגיל או גריל גז ואנחנו עושים אצלה את החג. השאלה אם יש רעיונות מעניינים לבשר וירקות? ועוד משהו- כל גרילי הגז נחשבים לבטוחים (בסביבת ילדים למשל...)

הכנת בשר על האשavshaאחרונה

אם את מחפשת על הגריל שילוב מעניין של בשר עם עוד משהו אז אני ממליץ להעיף מבט במתכונים האלה.

האם גרילי גז יותר בטוחים? מן הסתם כן.. יש לך שליטה על האש ואת גם לא עובדת עם כל מיני חומרים דליקים.

קנינו לא מזמן גריל גז חדש מאמישראגז וקיבלנו כחלק ממבצע שיש להם מיכל גז שקוף. 

נקודה נוספת- לדעתי מתכוני בשר כבדים פחות מתאימים לארוחת ראש השנה, אבל אולי זה סתם הרגלים מאיך שנהוג אצלנו

 

הגיוני לשים פולים בחמין?זמר הפלוגות
חמין יודע להכיל הכלאלעד

כמעט כמו קיבה של בחור ישיבה

מה זה ההשוואות האלה???????.זמר הפלוגות
מה שנכוןמעפר אני באה
לצערנו רק כמעט...רוכב שמים
אל תשכחי להשרות בלילה שלפני ולסנןכלנית1
אנחנו משתמשים בפולים ירוקים לחמין של פסח.לב אמיץאחרונה
דרוש מתכון- רוטב בטטה פרווהמשיח עכשיו!

מה שעשינו פעם+mp8
הזהבה של קוביות בטטה במחמאה עד לריכוך קל. להוסיף קצפת צמחית ולתבל לפי הטעם.
לבשל עד שהבטטה מתרככת לגמרי.
נשמע מעולה! יוצא סמיף או דליל?משיח עכשיו!

משהו באמצע+mp8אחרונה
דגים בחגaharonmoran

לכל מי שמעוניינת מצאתי מתכון מדהים בווי נט של כל מיני סוגי דגים. אני אישית הכנתי את החריימה לארוחת שישי ויצא נפלא! ממש מומלץ בחום http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4567538,00.html

עוגת שוקולד ציפסירוק בשטחs

ניסיתי כמה מתכונים ותמיד השוקולד שוקע לי למטה לתחתית העוגה

ניסיתי לקמח את  השוקולד, ניסיתי להוסיף  מלמעלה אחרי שהעוגה נאפית מעט

שום דבר לא עזר, יש פתרון לעניין? 

מקפיצה.. גם לי זה ככה..ה"ח
את שמה סודה לשתיה ?אמא במשרה מלאה

תשמי את השוקולד לא בהתחלה אלה 5 דקות ליפני ההוצאהתמיבני1
אנסה ודהירוק בשטחs

סליחה קפץירוק בשטחs

חמש דקות לפני העוגה לא אפןיה מידי בכדי שהשוקולד יתערבב?

בכל אופן אנסה תודה!

אולי התכוונת 5 לפני ההכנסה?p&y

ככה אני עושה.. חצי שמה ומערבבת טיפה וחצי השני למעלה (ממש לפני ההכנסה לתנור) זה לא נופל

במתכון האחרון שניסיתי לא היהירוק בשטחs

היו רק אבקת אפיה וחצי כפית מלח

לא זוכרת מה היה במתכונים הקודמים

נראה לך שזה יעזור?

במתכון האחרון שניסיתי לא היהירוק בשטחs

היו רק אבקת אפיה וחצי כפית מלח

לא זוכרת מה היה במתכונים הקודמים

נראה לך שזה יעזור?

לא יודעתאמא במשרה מלאה

בכל התכונים שאני מכירה עם שקולד ציפס

יש גם סודה לשתיה

שני דברים:רבה אמונתך!

שוקולד צ'יפס שוקע פשוט כי הוא כבד.

 

יש בלילות יותר סמיכות ובהן השוקולד בד"כ לא שוקע. תנסי פשוט להחליף מתכון.

 

יש שוקולד צ'יפס יותר קטנים, מניסיוני הם הרבה פחות שוקעים.

 

(השילוב של בלילה סמיכה ושוקולד צ'יפס קטן, כמעט מבטיח שהם לא ישקעו...)

צריך בלילה סמיכהאמלאלה

ואז גם העוגה יוצאת קצת קשה... אבל טעים

תשמרי 2 כפות קמח ותצפי לפני הוספת השוקו'לד צ'יפסכלנית1אחרונה
לכמה אנשים פחות או יותר מספיקה קופסת גלידה רגילה?שירה..!
לא אריזות חסכון אלא הסבירים של 1.33 ליטר.
אולי תחשבי לפי כוסות- כמה מ"ל יש בכוס?יעל מהדרום
תלוי מה עושים עם הגלידהכלנית1אחרונה

אם את שמה בכוס חד פעמית, או בקערה ח"פ למנה אחרונה, זה עלול לעלות לך ביוקר, לפי גודל הקערה.

 

אם את מתכננת לשים גלידה בגביעים (במיוחד לילדים), המנות קטנות יותר.

 

כוס ח"פ יכולה לקלוט 180-200 מ"ל, תלוי במידה ובגובה הדחיסות.

פעם אחרונה... תהליך בישול בשר מס' 6...לב שמח!

אשמח לדעת איך מבשלים שיהיה רך וטעים...

יש לי מתכון ממש טוב..

אבל הפעם יצא קשה..משהו כמו מסטיק...

זה אומר שצריך עוד בישול?

ואם גילינו בשבת שיצ בשר מסטיק..

אפשר "לתקן" ע"י בישול ביום ראשון??

 

ואם אפשר לשמוע מניסיונכם..מההפשרה ועד ההגשה..איך ומה..

רוב תודות

סליחה...על החפירה..

תמיד עניין אותיאלעד

מה הפרה היתה חושבת על זה.

 

 

כל הלעיל בסוגריים. לגופה של שאלה-

בעיקרון כדאי לנסות לבשל עוד חצי שעה,

ובכלל- בישול בקר כדאי יותר ולא פחות, כי רק השלב האחרון של הבישול הוא זה שמעניק את הריח והמרקם הרצוי

לפי מה שזכור לי כשיצא לי להכין,שירה..!
לקח יותר משלוש שעות עד שהוא באמת נהיה רך..
תחתכי לפרוסות ותבשלי עם הרוטב. יקצר את הבישולכלנית1אחרונה
צריכה הדרכה בבישול המספרים 4 ו6לב אמיץ

נו -אני סוגרת מכל הצדדים. ומבשלת ברוטב. אבל אז מבחוץ הנתח מוכן ומבפנים נא. 

אם אני נותנת לזה עוד בישול הכל מתייבש.

אם אני חותכת לפרוסות או קוביות באמצע הבישול (בעיקר מס' 4) גם מתייבש.

 

אז איך מנצחים את המספרים האלו?

 

אודה לכם מאוד. 

כמה זמן את מבשלת שזה מתייבש לך?שמשי
האמת שבסיר לחץ, על אש קטנה כ 40-50 דק'לב אמיץ

בהשוואה למשל לשריר הזרוע (8) שאני מבשלת על אש גדולה בסיר לחץ ופורסת אחר כך. שריר הזרוע אף פעם לא מתייבש לי.

תפרסי את הבשר לפני הבישול 2 ס"מanonimii
תשימי על הבשר פלפל שחור תסגרי במחבת תוציאי שימי בצד מכוסה תעשי רוטב בסיר איך שאת עושה תחזירי את הבשר ותבשלי שעתיים בערך
תודה.לב אמיץאחרונה
עדיך להכין בשבת או היום?ג'וני63

אנחנו נוסעים השבת לחברים ואני מכינה קינוח עם פירורי ביסקוויטים ושוקולד-צ'יפס בתחתית כוס ומעליהם

קרם מ- קצפת צמחית, אינסטנט פודינג וניל ומעט קפה נמס מומס.

הענין הוא שאני לא יודעת אם להכין כבר לפני שאנחנו נוסעים ואז לשים שם במקרר או להכין רק סמוך לסעודה, או להכין את הכל מראש ורק לשים בכוס לפני ההגשה?לא רוצה שהטעם ייהרס.. 

נראה לי שפרורי הביסקוויטים מתרככים בגלל הקצפתיעל מהדרום
לק"י

לפחות זה מה שקרה לי כשהכנתי מראש.
אז אני חושבת שעדיף לך להכין את החומרים, ורק להרכיב את המנה לקראת האוכל.
או להכין קרוב לכניסת שבת.
תודה!זה מה שעשיתי ויצא מעולה..שבוע טוב!ג'וני63אחרונה
רעיון למילוי עוגת שמרים?ר"מ
שוקולד.. קינמון.. קקאו..תמריםמקום בעולם
ממרח חלוה, ממרח אגוזיםיעל מהדרוםאחרונה
שאלה קצת מוזרהפינג.

 

מה הקטע של הוספת סודה לשתייה בבצק? מה זה עושה לבצק?

תפיחה/אווריריות..ת.מ.
וגם מוסיף צבע כהה,אביה*אחרונה

פעם שכחנו והיה בהיר מידיי.. אפשר לרוב להחליף באבקת אפיה אם אין אבל פחות טוב..

צריכה מתכון מיוחד לדג סלומון.פרח חדש
לי יש טעים מאד וקל להכנהעדינדוש
בסגנון מתוק
2 כפות מיונז
3כפןת טריאקי
2כפות רוטב סויה
מעט מלח
מניחים את הדג על נייראפייה ומשרים בתערובת הנ"ל.
אופים מכוסה 20 דקות ועוד 5 דקות ללא הכיסוי
אני מכסה גם באותו נייר אפייה מלמעלה וגם בנייר כסף.
בתאבון
אם תרצי יש לי עוד מתכון מעא יותר מורכב עם הרבה בצל מטוגן ורוטב שמבשלים אותו לפני עם יין ומיץ תפוזים. אם תרצי אכתוב
תודה לך, נשמע מעניין המתכון השני.פרח חדש

אם לא קשה לך, תכתבי לי.

בכיף, הנה המתכון:עדינדוש
לסדר את הדג על נייר אפייה
לטגן במחבת הרבה בצל מטוגן
להוסיף לבצל פלפל שחור,פפריקה מתוקה, רוטב סויה מלח ואבקת שום.
לערבב ולהניח מעל חתיכות הסלומון לשכבה יפה
בסיר להרתיח:
חצי כוס יין יבש
3/4 כוס מיץ תפוזים
1 כף דבש
לתת לזה להתבשל כמה דקות וכשרותח לכבות
לשפוך מעל הדג עם הבצל
לשים פתוח בתנור ל כ- 15 דקות.
זה באמת מיחד ובטעם עדין.
בהצלחה
מתכון לסלמוןanonimiiאחרונה
בקערה שמן זית קצת שמן שומשום קצת דבש 3שיני שום כתוש חצי לימון סחוט מלח ופלפל לאפות בתנור 180 מעלות בסביבות 20 דקות עד חצי שעה כל תנור הוא שונה
מישהי יודעת איך מכינים את הבשר עם החומוס למנה ראשומ.מ.

ראשונה?

 

תודה..

מה שאנחנו עשינו-נדנדה כתומה.אחרונה
בצל קצוץ-לטגן.
כששקוף מוסיפים בשר טחון,ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא מאפיר ו'נאטם'. מוסיפים תבלינים-מה שאוהבים.. אני שמתי שום גבישי,טיפה פלפל שחור וכמון.

בעיקרון הכי טעים עם חומוס ביתי,אבל הולך סבבה גם עם חומוס קנוי.
מסדרים את החומוס בצורת טבעת מסביב לצלחת שטוחה,ועורמים את הבשר במרכז.

יוצא נחמד ממש!
סקר הסלטים הגדול אלעד

א. כמה סלטים אתם מכינים לכבוד שבת?

ב. כמה מהם דורשים בישול, עיבוד וכד'?

ג. האם המתכונים עברו מדור לדור או מהרשת/חברים וכד'?

ד. האם אתם מעזים להקפיא במיכלים לשבתות נוספות או מכינים טרי טרי?

ה. האם שלום הבית עלול להתערער אם מוגשים מעט סלטים לשולחן?

ו. מה העדה שלכם? (כדאי לפרט אם אינכם בני אותה עדה)

לאחרונה- הרבה.הקולה טובה

פעם הייתי מכינה קצת. בזמן האחרון התחלנו לשים דגש על סלטים בריאים בתחילת הארוחה- ואז הרבה פחות משאר האוכל (שגם יחסית בריא ) וראינו נפלאות! אין את הכבדות של אחרי אוכל, ההרגשה בשבת הרבה יותר טובה וזה פשוט כיף

 

א. תלוי כמה אני מספיקה. בגדול- חומוס ביתי משימורים, מטבוחה קנויה, חמוצים בייתי, גזר מתוק\חריף, סלט חסה מתוק, סלט עגבניות וזיתים, מלפפון טרי חתוך (להוסיף לסלטים הטריים- כי אני לא נוגעת בזה..), סלט קינואה\בורגול, טחינה ואם אני מוצאת עוד מתכון שבא לי- בכיף

 

ב. בערך 4-5

 

ג. תלוי, כל סלט והסיפור שלו

 

ד. מה שאפשר להקפיא- ודאי. (חומוס) מה שמחזיק במקרר הרבה זמן גם- חמוצים, מטבוחה. 

 

ה. ב"ה שלום הבית שלי לא בנוי על אוכל. או על כל דבר חיצוני אחר..

 

ו. שיכנוזים מכל הכיוונים האפשריים.......

תשובותיי:*קומי אורי*

א. בערך שישה סלטים.

ב. חמש מתוכם דורשים בישול או עיבוד.

ג. רוב הסלטים אלו סלטים שאימי מכינה ואני משתדלת להכין כמוה, הכי טעים! מוציא לשון

ד. לא נשאר כדי להקפיא..

ה. חח שאלה מצחיקה.. ששלום הבית התערער בגלל סלטים?

ו. אני צפון אפריקאית  ובעלי אשכנזי

סבבהאריק מהדרום

א. אני לא מכין, מכינים בשבילי.

ב. לא יודע, צריך לשאול את יעל.

ג. המתכונים הם של יעל.

ד. עד כה אנחנו שמים לפעמים במקרר.

ה. לא.

ו. חצי יקה, חצי טוניסאי, יעל 100% טוניסאית.

עונה.פרח-שלג

א. בשבת רגילה: 4-5, בשבת של אורחים 9-12

ב. בשבת רגילה: 2-3, בשבת של אורחים: 7+-

ג. הרוב מדור לדור וחלק מחנות לחנות.

ד. מטבוחה- אם נשאר הרבה מקפיאים. מעבר לזה- לא.

ה. לא. (פשוט קונים יותר)

ו. אלג'יר/ג'רבא והבעל מרוקו/תוניס (בקיצור ספרדים)

 

עונה גםאילה שלוחה

בס"ד

 

 

בד"כ אמא מכינה הכל \ הרוב

 

א. בד"כ יש: מלפפונים, גזר חי, חומוס ביתי, ביצים, עגבניות שרי, סלק, חצילים בתנור. הרבה פעמים גם סלט חסה טרי. בשבתות עם אורחים יש גם סלט חריף מבושל - משהו עם עגבניות. לפעמים גם סלט סלק ותפו"א מבושל. לפעמים גם סלט קולוסאו. בסה"כ בערך 6-7 בשבת רגילה ובסביבות 10 בשבת עם אורחים.

 

ב. ביצים, סלק, חצילים, חומוס ביתי, והחריף הזה אם עושים אותו וגם סלק עם תפו"א אם עושים אותו. בקיצור 5-6 בערך

 

ג. רוב המתכונים של המשפחה. ממש לא מסובכים או מקוריים מדי - אבל מאוד בריאים ואהובים.

 

ד. רוב הסלטים חיים. בכל מקרה לא מקפיאים כלום (אפשר להקפיא חומוס ביתי??)

רק את החריף מקפיאים.

 

ה. לא נראה לי. אמא שלי היא זו שמבשלת ואבא שלי לא חובב סלטים גדול במיוחד.

ובכל מקרה אמא שלי שייכת לחרוצים ב"ה ותמיד יש מגוון טעים ובריא - גם אם כמעט אין אף אחד

 

ו. אשכנזים מוחלטים

 

 

[אפשר להקפיא חומוס ביתי]פלספנית
תשובותיאמא במשרה מלאה

א. בסביבות 10-15 סוגים שונים

ב. 5-6 דורשים בישול לפעמים יותר תלוי בסוג

ג. חלק מהרשת חלק בירושה חלק המצאה.

ד. מכינים טרי כי לא נשאר ברבה עד שבת הבאה  ואם כן אוכלים באמצע השבוע

ה. יש בזה משהו לו דוקא הסלטים אבל אוכל באופן כללי הולך עם שלום בית  { זו לא המצאה שלי }

ו. ספרדים אומנם שנינו נולדנו כאן אני טוניסאית ובעלי מצרי

סלטים..אז ככה!האדרת והאמונה

א. בסביבות השמונה

ב. שישה בערך

ג. מדור לדור

ד. טרי טרי

ה. ממש לא!

ו. אשכנזים שלמים

תורי:אלעד

א. בין 3 ל6 (סלט ירקות גדול לא נחשב נכון?)

ב. לפחות חצי

ג. הכל חדש. אין אצלינו מסורת בישול בתחום זה

ד. בד"כ לא נשאר. סלטים מגישים כמנה ראשונה כשעדיין רעבים אז הם מחוסלים

ה. בזכותכם הוזמה השמועה על מריבות בעקבות העדר סלטים. תודה לכם!

ו. אשכנזים

אנחנו לא כל כך בקטע של סלטים ....אבני חן

א.  בקושי מכינים . לפעמים כשבא לי ויש לי זמן וכוח אז סלט ירקות .

לפעמים גם גזר חי . ומדי פעם כשיש כוח וחשק  אז קונים מטבוחה /חומוס 

וחמוצים (אם זה נקרא סלט ) 

ב. לא.

ג.  לא.

ד. לא  מקפיא , מקסימום מקרר לחומוס ולחמוצים ומה שנשאר ...

ה.לא חושבת

ו. שתנו אשכנזים מכל הכיוונים .

בעלי יקי ואמרקאי (הוא ומשפחתו עשוי עלה כשהיה ילד ...)

אני צברית - הונגריה צכי'ה  (סבא וסבתא ...)

תשובותanonimii
5 סלטים 2 דרושים בישול המתכונים שלי כל שבוע מכינים טרי כמות הסלטים לא קשורה לשלום הבית גם אם מורידים סלט כלשהו
להלן תשובותי:פודינג111

א. 5-7

ב. לפחות 3-4

ג. גם וגם

ד. כאשר נשאר כמות מספקת להקפיא, לרוב לא קורה

ה. לא. ההפך. אם אעמוד יותר מידי זמןפטיש

ו. ספרדים

עונהיעל מהדרום
לק"י

1. 7-8
2. כולם (גם סלטים חיים דורשים חיתוך ותיבול), חוץ מחומוס קנוי..
3. רובם מהמשפחה.
4. כיום לא יוצא לי להקפיא.
לפני החתונה- הייתי מקפיאה חלק ומוציאה לפי הצורך.
5. מקווה שלא
6. 3/4 מאיתנו תוניסאים ו-1/4 יקים (אני תוניסאית ואריק חצי-חצי).
מצטרפת:ענת=)

א. לפחות 6 בעונות שיש יותר ירקות כמו עונת האבוקדו, שומר קולורבי  זה מגיע ליותר..

ב. רובם דורשים טיפול לפני שבת. או בישול או גרוג/קציצה וכד'..

ג. את רוב הסלטים אני מעתיקה מאמא שהיא אלופה בלהמציא או לשחזר מארועים שהיתה בהם..

ד. כן! מה שאפשר. כמו מטבוחה שאני מבשלת בכמות גדולה ומחלקת למנות ומקפיאה.

ה. ממש לא. אם לא הספקנו או לא היה את המצרכים מצליח להתומדד בלי סלט 1-2

ו. עדות המזרח משני הצדדים והוא חצי אנגלי חצי טוניסאי אבל אצל אמא שלו יש את כל סוגי הסלטים כבר שנים!!!!

גמאני אוהבת סלטיים!!צעיף ורוד
סלטים..משו כמו 9(בלי סלט גדול ודגים מעושנים וכאלהה..)
-אממ ניראלי שרובם דורשים הכנה(סתם כי אנחנו לא ממש אוהבים קנוי)
-המתכונים עוברים בין הראש של אבא לביצוע.ומהראש שלי לביצוע
-לא מקפיאים כי לא נשאר.
-שלום בית..לא ממש. אבל יאכזב(יש סלטים קבועים גם).
-שכנזים
אצלנו-בין השורות

א. כל שבוע משתנה. בממוצע 3.

ב. בד"כ אפס. כי רק אני אוהבת את כל החצילים, פלפלים ומטבוחות למינהם.

ג. למיטב זכרוני אין לנו מתכונים לסלטים שעברו מדור לדור.

ד. לא. תמיד טרי.

ה. ממש לא.

ו. אשכנזים.

 

בכלל, סבתא שלי תמיד היתה אומרת שבישראל האנשים מכינים הרבה סלטים כדי שכולם יהיו שבעים ואז לא יצטרכו להשקיע במנה עיקרית.

אז אצלנו נהוג להשקיע במנה עיקרית ולא בסלטים.

 

עונה יעני בשם אמא מרב.
א. אממממ.... אוה. יש על השולחן בתכלס 6-9 סלטים, תלוי בכוח ובזמן של אמא בכניסת שבת לסלטים מבושלים..

ב. יש 3-4 סלטים חיים כמעט קבועים.. השאר מבושלים/מטוגנים וכו'...

ג. הרוב זה מדור לדור.. קצת מחברים.. (בעיקר שאני הבאתי מחברות והכרחתי את אמא להכין )

ד. חומוס/טחינה/מטבוחה מקפיאים. חצילים/פלפלים קלויים/בטטות בצ'ילי וכד' לא נשאר להקפיא וגם לא נקפיא אם ישאר...

ה. וואלה לא. לאבאשלי מספיק חצילם וטחינה אלא אם שלום בית כולל גם את הילדים ואז לכל אחד יש את הסלט שהוא אוהב ושדירבלאק לא יהיה על שולחן שבת!

ו. אשכנזים, אבל ירושלמים. בעייתים.
עונה:אחרי החגים

א. 3-5 סלטים

ב.כולם סלטים חיים

ג.עברו אלי מאמא

ד.תמיד טרי

ה.לא,אבל בעלי אוהב שיש הרבה

ו.בעי אשכנזי,אני חצי אשכנזיה חצי ספרדיה.

בדיוק הרגע חשבתי על סלטים לר"הבת-שבע77

א.בערך 4

ב.לא אוהבת סלטים מבושלים

זה יותר לחתוך,להכין רוטב וכאלה

ג.לא,מספרי מתכונים\משפחה\המצאות

ד.רק טריכאילו מוציא לשון

ה.לא

ו.אשכנזיה

מצטרפת אף אני ~א.ל

1. 5- 6

2. 2

3. מדור לדור, מהרשת- המוחית בעיקר ובמילים פשוטות, לעיתים יש סלטים שהם פשוט פרי יצירה ומחשבה..

4. לא מקפיאים

5. חלילה וחס..

6. ספרדים. שנינו כאילו מוציא לשון

 

עונה:עיצובית

א. 8

ב.6 ו2 קנויים

ג.מדור לדור הרוב

ד.מקפיאה מה שאפשר

ה.ביני לבין עצמי

ו. מרןקאית ותימני

עונהכוכב לכת
1. 4-8
2. רובם (חוץ מהקנויים)
3. בעיקר אוסף מחברים/עיתונים/ספרי בישול שמצא חן בעינינו ואימצנו.
4. רק טרי טרי! הכל ביום שישי.
5.ממש לא. (יצא לי לא פעם להגיש רק חומוס וטחינה )
6. שכנוזים למהדרין
תשובות:נחמה בין החוחים =]

א. בסביבות ה- 9

ב. 8 מתוכם.

ג. חלק עברו מדור לדור וחלק מהאינטרנט או מחברים...

ד. מה שנשאר אוכלים במהלך השבוע ואם זה עוד טוב ונשאר מספיק אז זה היה גם בשבת הבאה ואם לא אז מכינים טרי (יש כאלו סלטים שתמיד נכין טרי לשבת).

 

ה'. לא נראה לי- אמא שלי בד"כ מכינה ואבא שלי אף פעם לא אמר לה משהו על זה אם יש מעט או הרבה סלטים...

ו. אשכנזים מכל כיוון

איזה מין שאלה?nechama l

סלק - בסיר לחץ

טאבולה - לחתוך דק ובישול

חומוס - קנוי של צבר

טחינה - ביתית של אחווה

ירקות חיים - חותכים 5 דקות לפני

חסה - כנ"ל

רוטב שום - מיונז מרוסק עם שום ומים

סחוג ירוק - פטרוזליה כוסברה ומלא שום טחונים

מטבוחה - לפעמים קנוי ולפעמים ביתי

עגבניות - עגבניות מקולפות עם סחוג אדום ושמן

חצילים מטוגנים- טיגון חצילים

חצילים אפויים + קלויים- קולים חצילים

חילבה - במיקסר!!!

חמוצים -קנויים

חוץ מה החסחוג וחצילים מטוגנים הכל טרי. שלום הבית לא אמור להתערער אבל זה פוגם באווירהקורץ

ואם לא הבנתם אז אנחנו ספרדיםקורץ מרוקאים וסורים! מה נעשה??? הכי שווה!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שלא תחשבו אנחנו משקיעים גם במנה עיקרית וגם במנת פתיחה! שעת ארוחה שעת מלחמה!קורץבוכה/צוחקפטיש

>>ט'

א. 5 +-

ב. חצי מהסלטים חיים וחצי מבושלים.

ג. גם מאמא-סבתא וגם מהרשת.

ד. מעולם לא הקפאתי סלטים. למדתי להכין בכמויות מדוייקות.

ה. ב"ה שלום הבית שלנו לא קם ונופל על ענייני אוכל

ו. אשכנזים בני אשכנזים.

 

 

>>אייכה!
א- 12/15
ב רובם חיים חלקם מבושלים/אפויים כולם מצריכים כמעט איזה הכנה מראש
ג חלקם עוברים בין המשפחה המורחבת וחלקם מהארועים שהיינווחלקם מספרי מתכונים
ד לא מקפיאים כלום
ה יש לכל אחד את הסלט שהוא אוהב ודואג שיכינו
עונה-שמשי
עד עכשיו תמיד קנינו, אני מתנגדת לסלטים כי זה הורס את התיאבון לאוכל עצמו, אבל לבעלי זה חשוב אז קנינו איזה4 סוגים. לאחרונה התחלתי להכין קצת דברים שהוא ביקש, חצילים מטוגנים וכאלה. ..
אמא מכינה אבל לי אין סבלנות..
בעלי מאוד מבקש שיהיה- אז אני משתדלת לשמח אותו בזה..שלום בית או לא?
ספרדים ספרדים...
עונהאמת ואמונה
א. 4-7
ב. 3 לפחות
ג. סלט חסה וטחינה קבוע עוד מההורים.
ד.מקפיאה רק פסטו
ה.חלילה
ו.ספרדי ואשכנזיה
סלטים זה הכי הרבה עבודה..שרבוב

1.המספר משתנה..

מה שתמיד יש זה טחינה

ואז עוד כמה לפי החשק והזמן

מטבוחה, סלט פלפלים, חצילים, גזר מרוקאי, גזר מגורד, חומוס

 

2.זה מדור לדור

 

3.מעיזה להקפיא! מטבוחה ועוד

 

4. פחח. אבל הרגלתי את בעלי לאהוב את זה +

 

5. ספרדיה ואשכנזי

שבת אצלנוכלנית1

א. בערך 6-8

ב. בסעודה ראשונה הרוב מבושל, סעודה שניה חצי מירקות חיים (חלק מהם משתבחים אחרי שהיה במקרר),

בסעודה שלישית- מה שנשאר וסלט ירקות (חתוך גס) מכל הירקות שנשארו בתוספת טריים

סלט קנוי- כמעט ולא בלקסיקון, רק כשיש אורחים ויש חשש שיגמרו לי הסלטים מהר מהצפוי.

ג.מתכונים מעיתונים, מהרשת ואפילו מהאתר...

ד. הקפאה: אם יש כמות גדולה או אחרי שבת, בסלטים מבושלים וממרחים שדורשים הרבה השקעה.

ה. בשביל שלום בית חייב להיות ממרח אחד (ללפת את הפת). אם אין, מכינה ברגע האחרון טחינה.

ו. א"ט (סתם, בשביל הקטע)

 

 

רק אצלנו אין כ-ל שבת סלטים?רק לפעמים?נדנדה כתומה.
[אני לא מדברת על סלט ירקות או חסה שיש כל סעודה..אלא סלטים שלנגב..]

בכל מקרה,נענה לפי השבתות שיש סלטים
א. בערך 5 ומעלה.. יכול להגיע אפילו ל12 אם היה הרבה זמן בשישי..
ב. בערך חצי חצי.. תלוי מה מוגדר עיבוד.. להכין טחינה נחשב? בעיקרון חצילים רק ביתי,לפעמים 2-3 סוגים.. חילבה בד"כ קונים,אבל ביתי..חומוס ומטבטוחה תלוי במוזה.. לפעמים יש גם סלט פטריות,מלפפונים,גזר,כרוב מסוגים שונים..עגבניות..שחלקם דןרשים הכנה לפני,אבל קצרה,לא מחייב לפני שבת..
ג. הכל. כולל המצאות.. הרבה זה דברים שהגיעו בעיקר מחברים/שכנים,אבל יש כמה שכן ב'מסורת'..
ד. מה שאפשר להקפיא-אפילו מעדיפים!!לא קשה כשיש זמן וכבר מכינים להכין כמות גדולה יותר
ה.לא. אין בכלל אישיו סביב הסלטים.. חוץ מ התלהבות שטותית לפעמים שיש המון
ו. אשכנזים מכל הכיוונים האפשריים..
לא רק אצלכם. אצל הרבה אשכנזים....+mp8

גם אצלנו זה לפי החשק והמצברוח.

וגם אתם מהאשכנזים שקונים חילבה???מוציא לשון

 

אנחנו מתים על חילבה וחריף בכללינדנדה כתומה.
[אנחנו הונגרים.. זה מסביר למה אנחנו אוהבים חריף,אבל לא למה אנחנו אוהבים חילבה..]
יש אחד קבוע והשארnavab

משתנים לשם הגיוון. קבוע על השולחן סלט פלפלים וחצילים קלויים, שדורש קלייה, פעם הייתי קולה על הכיריים אבל בעלי קנה גריל גז מאמישראגז ומאז אנחנו קולים עליו, זה יותר נוח ומהיר.

זה סלט שאני מכינה כל שבוע אחרת בהחלט שלום הבית יתערער

חוץ מזה משתדלת לגוון בסלטים, פעם סלט ירקות רגיל פעם עם בורגול, סלט גזר (מצריך בישול קל), סלט כרובית(בגריל ), סלט עגבניות חריפות שמצריך ממש קצת עבודה, סלט סלק חי, סלט מלפפונים בשמיר.

כל פעם מכינה 4-5.

ועכשיו נדבו את המתכונים לטובת אלא ש-א=0מ.מ.אחרונה
צריכה רעיונות לקינוחים פרווהanonimii
יש הרבהשוקולד לבן

גלידה בצורות שונות (בטעמים\ קסטות\ עם פצפוצים או פירורים מעל)

מוס שוקולד

עוגת מוס 

עוגת רולדה

מרנג (עם קצפת\ נשיקות)

עוגה מקושטת עם קצפת\ עוגת הפתעה (עוגה עגולה שחותכים את החלק העליון, מוציאים ממנה את המילוי, חצי ממנו מפוררים ומערבבים עם קצפת, שמים במקום המילוי, מכסים בחזרה ומקשטים. יוצא מיוחד)

עוגת ביסקוויטים וקצפת

עוגת פירות

סלט פירות

פאי שוקולד\אגוזים\תפוחים וכו'

פחזניות

ואפשר גם סתם עוגות\עוגיות\כדורי שוקולד- להגיש לשולחן בצלחת מרכזית

 

כמה רעיונות פשוטיםכוכב לכת
מוס שוקולד/קפה/פירות יער
גלידה
עוגה מושקעת
קונכיות עם קצפת
סופלה עם כדור גלידה ליד
סיגרים מתוקים
כדורי אגוזים ושוקולד
סלט פירות
ליפתן
ג'לי בכוסיות עם פירות משומרים מתחת
אפשר מתכון לסיגרים מתוקים? וכדורי שווקלד עם אגוזיםעיצוביתאחרונה

מוס מנגו. השוק מוצף במנגוכלנית1
קרם קוקוס מחלב קוקוס.navab
נדמה לי שמישהו כאן חיפש משהו כזה:רבה אמונתך!

חלבה ביתית מוצקה, בלי שומן מוקשה

ותודה לגב' גורן...

 

(יש במתכון המון סוכר, אבל: זה להרבה חלבה... וגם, חלבה שמכילה רק טחינה, היא פשוט טחינה ולא חלבה לא )

 

http://www.carine.co.il/page_1709.aspx?c0=14140&bsp=14137

יש למישהו מתכון מוצלח לרוגלעך?אמא של שבת
יש את 'הרוגעלך של כרמית'מקום בעולם
ששמעצי שהמון מכינות ויוצא טוב..
תרשמי בגוגל- יתן לך ישר..
בהצלחה!
הם באמת ממש טובים!כמו הלבנה

נסיתי יותר מפעם אחת ויצא ממש טוב.

 

יצא מעולה. תודה!אמא של שבתאחרונה
אני עשיתי את אלו שבבלוג של מרילין. מדהיםגליה...
לאחרונה החלות נבקעות ליקצפת

או צונחות ואם ממש בא להן להפתיע אז שניהם....

לא החלפתי מתכון, השמרים נראים לי בסדר [תוססים והבצק תופח טוב]

מה יכולה להיות הסיבה?

אולי התפחת יתר ?אמא במשרה מלאה

איזה חום את אופה את החלותanonimii
יש כזה דבר התפחת יתר?קצפת

יכול להיות שבאמת לוקח לי קצת יותר זמן להכניס אותן לתנור....

אני אופה בין 180 ל200 איפשהו.

זה הרבה החום של התנורanonimii
תאפי בחום 175 מעלות חום למעלה ולמטה אני משפריצה מים על החלות ואופה 32 דקות
באיזה שלב את משפריצה מים? במקום ביצה ושומשום?כלנית1
אני שמה ביצה שומשום שמה את התבנית בתנורanonimiiאחרונה
ומשפריצה על החלות ומתחת למגש בתנור עצמו את המגש תשימי במדף השני בתנור בהצלחה
יש דבר כזה, ובימים חמים כאלו מאד הגיוני שזה יקרהבת נוגה
נבקעות זה כי לא התפתחת מספיקרסיסי לילה..
וזה ממשיך לתפוח באפייה ונפתח..
הן ניבקעות כבר בהתפחהקצפת

איך את קולעת?כוכב לכת
נסי לקלוע רופף יותר שיישאר לרצועות מקום לתפוח בלי להתבקע
אני באמת קולעת צפוף .קצפת


שאלת הקפאה מהירהבהתהוות

קציצות על בסיס אורז, עם גזר וקישואים - יישארו טובות בהקפאה או ייהרסו?

תודה רבה!

יעזרו לי מאוד תשובות מהירות. תודה!!בהתהוות
נשמע לי שיהיה בסדר...ת.מ.
יכול להיות שיהיה מוצלח יותר אם תוסיפי לרוטב אחרי ההפשרה...
טוב. תודה, נלך על זה.בהתהוות
קישואים בעייתיים אחרי הקפאה.כלנית1אחרונה

בפשטידות הקישוא מסכן אחרי ההקפאה. בקציצות שעברו טיגון המצב יותר טוב, אבל עדיין עדיף לאפות אחרי

ההפשרה כדי להעניק פריכות או להביא לרתיחה נוספת בתוך הרוטב.