תודה ממש!מתכון לדג סלמון?הדס123
תודה ממש!>>שרבוב
זה הכי הכי פשוט
לערבב שמן כוסברה תבלינים ושום פרוס
למרוח על הדג
20 דקות בתנור
עוד יותר קל-תחיה דולה
לשים בתבנית עם יין לבן ושיני שום שלמות/חצויות.
לכסות בנייר אלומיניום ולתנור.
חרדל דיז'ון וסוכר חום 1:1 על הדג מכוסה ולתנור.פלספנית
זה יעבוד גם עם דג שעושים ממנו שניצל?הדס123

במילה אחרת- דג סול
כוכב לכת
כן כם
ברח לי השם
יעבוד?הדס123
לא יודעת.כוכב לכת

סול מאוד מתאים עם רוטב פטריות או מטוגןחיה רוז
אם את עושה את זה כדג מטוגןמקום בעולםאחרונה
הייתי עושה כמו שניצל.. עם טיבול של ביצה חרדל עשבי טיבול פירורי לחם וכו'..
כמה מתכונים:מירי ט.
אופציה א':
להשרות 15 דק' בלימון ומלח.
להוסיף שמן זית,
יין לבן,
רוזמרין,
לתקוע חתיכות שיני שום.
לתנור.
אופציה ב':
להשרות 15 דק' בלימון ומלח
לטגן הרבה הרבה בצל עד השחמה קלה (בכמות שתכסה את כל הדג)
לערבב בנפרד שום, מיונז וחרדל,
למרוח על הדג,
להוסיף את הבצל,
ולתנור.
אופציה ג':
להשרות 15 דק' בלימון ומלח
לערבב מיונז+טיפהלה חרדל+אבקת מרק פטריות
למרוח על הדג
לפזר פטריות חתוכות מלמעלה
קצת שום כתוש,
ויאלה לתנור.
כולם טעמים בטירוף,
אבל בכל זאת..
כתבתי ראשון את האהוב עלי ביותר,
ואז את השני האהוב,
אבל גם השלישי הורס.
יש מה לעשות עםקצת xחרת
חזה עוף שנאפה בתנור קצת יותר מידי והתייבש?
אולי לטחון ולעשות עם זה משהו?
אפשר לטחון ולהכין קציצות או בולונזיעל מהדרום
אפשר לעשות מעקודאמא במשרה מלאהאחרונה
פשטידה עם ירקות או ת. אדמה ועוף
אם תרצי מתכון תגידי
כבר מתחלי לשעמם לי בארוחות צהריים בביתנועם ה
יש לכם מאכלים קבועים? או שאתם מגוונים לפעמים במשהו חדש...
צריכה רעיון לארוחה... מה אתם מכינים לצהריים בד"כ??
מנה עיקרית + תוספותאמא במשרה מלאה
או רק התוספות ??
יש מתכונים קבועים. אבל עדיין מגוונים פה ושם:מירי ט.אחרונה
ספגטי עם כדורי בשר ברוטב אדום,
קציצות טונה,
לזניה,
מוסקה,
מרק עוף עם איטריות/אורז
דג כלשהו בתנור,
פתיתים ושניצל עוף,
פשטידות למיניהן,
פירה ורולדת בקר,
פשטידת בורקס עם בשר טחון,
מרקים.
גזר...פרח-שלג
אילו מתכונים אפשר להכין מגזר?, אשמח להצעות..
(ראיתי את העוגת גזר בשירשור מתחתיי, אנסה אותו בעז"ה, אשמח לעוד רעיונות למתכונים בנוסח ספרדי, אבל לא סלט גזר מרוקאי שאני לא אוהבת
)
אוהבת מתוק?פעימה
בעה"י
אני אוהבת לבשל עד שמתרכככים לגמרי, לשים דבש ולבשל קצת, לאכול חם.
יוצא ממש-ממש מתוק.
סלט גזר מגורדיעל מהדרוםאחרונה
מגרדים גזר ומוסיפים לו קצת שום קצוץ, קצת פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה, מלח ולימון.
ספרי בישול חדשים למכירהורוד
יש ברשותנו מס' ספרי בישול חדשים מהמדף שהחלטנו למכור:
1. "בישולה" מאת שולה מודן - 70 ש"ח
2. "על הדקה" מאת בני סיידא" - 70 ש"ח
3. "בוקר צהריים ערב" מאת בני סיידא - 80 ש"ח
4. "ספר הפשטידות השני" מאת קובי בר - 50 ש"ח
5. "על השולחן אקספרס - מהיר * מרשים * טעים *כשר" מאת אורלי פלאי-ברונשטיין - 100 ש"ח
מי שמעוניין שיפנה אלי באישי.
המחיר גמיש.
הורדנו את המחיר ל-20 ש"ח
ורוד
לכל ספר?כמו הלבנהאחרונה
מעוניינת בבישולה
האם בזמן האפייה, אפשר להשאיר תבניות אפייהelaa56
לא אמור להנזקיעל מהדרום
לא ינזקו אבלשרבובאחרונה
אולי יפגעו באפיה.
אא"כ יש לך טורבו אקטיבי
(דחוף להבוקר) בצק פריך לעוגיותעין צופיה
בוקר טוב!
אני רוצה להכין היום עוגיות פריכות עם הילדים...
מחפשת מאוד מתכון לבצק -
- פרווה
- בלי מרגרינה
- קל הכנה
- חומרים זמינים
- טטעעעיייםםם....
אם יש למישהו רעיון,
אודה לכם מאוד מאוד!
בשורות טובות!
הנה-יעל מהדרום
4 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/2-1 כוס מים/ מיץ (שימי קצת נוזלים ותוסיפי לפי הצורך).
אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס, קקאו, שוקולד מכורד ועוד...
אופים בחום של 180 מעלות.
תודה! שאלות אחדות:עין צופיה
א. להוסיף מיץ ענבים (תירוש) זה טוב? עדיף מים?
ב. לכמה עוגיות (בגודל חותכנים סטנדרטי) בערך, מתאים הבצק?
ג. ללוש, לרדד, לחתוך צורות ולהכניס לתנור?
ד. כמה קקאו להוסיף, אם רוצים בצק שחום?
שוב תודה!
>>>>>יעל מהדרוםאחרונה
1. אני אוהבת לשים מיץ תפוזים.
אבל נראה לי שגם יין ילך טוב.
2. לא זוכרת..אולי 30?
3. כן.
4. תנסי לשים רבע כוס, ומקסימום להוסיף..
שאלה לגבי תפו"א מבושליםאחרי החגים
יש לי מתכון של תפו"א ובטטות מבושלים עם עוף,
אם אני מבשלת אותם בלי העוף זה עדיין יצא טעים?
אם מישהו יודע ממש יעזור לי..אחרי החגים
צריכה להכין את זה בזמן הקרוב..תודה!
אני חושבת שזה לא יצא אותו דבר, אבל יצא טעים.מירי ט.
כי כן, העוף נותן ומוסיף את הטעם שלו בבישול,
אבל אני מנסה לחשוב מה כבר יכול להיות לא טעים בתפו"א ובטטות מבושלות עם תבלינים..פצצה.
אולי תנוסי להוסיף אבקת מרק בטעם עוף..
ברור שזה לא אותו דבר, אבל טעים זה בטוח יהיה.
סבבה,תודה רבה!
אחרי החגים
נראה לי שאם תשימי קצת מרק עוףאמא במשרה מלאה
או אבקת בצל /פיטריות יצא טוב מאוד
עריכה: היתה פה פרסומת..אחרי החגיםאחרונה
בסוף עשיתיאחרי החגים
כמו המתכון של העוף ויצא ממש טעים!![]()
לרוב כדאי פשוט להוסיף קצת שמן, כי בעוף יששוקולד לבן
ובלי זה חסר
מחפשת מתכון ללזניה מעולה ושווהחייכנית.

חלבית, בשרית או צמחונית?כוכב לכת
בשרית- שכבות עלי לזניה, רוטב בשמל פרווה, רוטב עגבניות, בשר טחון מפורר ומטוגן עם בצל ושום.
פרווה- כמו הגירסא החלבית רק עם רוטב בשמל פרווה ועוד שכבת ירקות כמו חציל, בטטה, פטריות או ירק אחר שאוהבים.
לחלבית..אין לי של אוסם .יש לי של פרפקטוחייכנית.
אז החלבית הולכת ככהכוכב לכת
אם רוצים אפשר להוסיף גם שכבת ירק בסדרה. אני אוהבת חצילים או בטטות פרוסים קלויים בתנור עם שמן ומעט מלח אבל כל ירק כמעט הולך.
בהצלחה!
הלזניה החלבית שלנו-בין השורות
(מקווה שזה נכון כי אין לי ממש מתכון מדויק)
רוטב עגבניות שמורכב מ:
1. עגבניות מרוסקות
2. רסק עגבניות
3. מעט סוכר להוצאת המרירות של הרסק
4. תבלינים כמו: מלח, פלפל, אורגנו, שום, תבלין לשקשוקה...
5. מים
6. מיץ לימון
7. לפעמים מוסיפים קטשופ כדי להסמיך את זה קצת ולפי הטעם- מרגישים מה חסר ומוסיפים.
מתחילים להרכיב את הלזניה:
(השכבות זה לפי מה שראינו במסעדה מעולה שלא אגיד את שמה מפאת פרסום)
- מעט רוטב עגבניות בתחתית התבנית למניעת הידבקות.
- עלי לזניה שמהווים בסיס.
- עוד שכבה של רוטב עגבניות.
- עלי לזניה.
- גבינה לבנה.
- עלי לזניה.
- רוטב עגבניות.
- עלי לזניה.
- קוטג'.
- עלי לזניה.
- רוטב עגבניות + גבנ"צ או
שכבה נוספת של עלי לזניה ואז רוטב עגבניות וגבנ"צ.
הלזניה הבשרית שלנו:
לשכבת הבשר:
מטגנים בצל ושום, מוסיפים את הבשר טחון, מפוררים אותו ומטגנים כמה דקות עד שהוא משנה את הצבע לאפור.
מוסיפים קצת תבלינים.
- רוטב עגבניות למניעת הידבקות.
- עלי לזניה.
- רוטב עגבניות+ בשר טחון,
- חצילים מטוגנים/ אפויים.
- רוטב עגבניות+ בשר טחון,
- עלי לזניה שסוגרים את העסק, משהו כזה.
השכבות משתנות מפעם לפעם, תלוי מה בדיוק שמים.
תודה רבה
חייכנית.אחרונה
איך מכינים מילקשייק בלי גלידה?אם הבנים12
פירות, חלב וקצת יוגורט בבלנדר.מירי ט.
אבל אז זה מילקשייק פירות..בלי הטעם ההגלידתי...
אני שמה שמנת חמוצה עם סוכר ופירותבננה נותת מרקם סמאמא ל2 קטנטניםאחרונה
סוגי תבלינים ושימושם...יאיר השמש
בהם: אשמח שתגידו לי מנסיונכם:
פלפל לבן
זנגויל
זעתר
אורגנו
אורגנו:תולעת השני
מצויין לדגים ולרטבים מבוססי עגבניה (לזניה, פסטה, פיצה, כדורי בשר...)
תודה.. אשמח לעוד תגובותיאיר השמש
זעתר-שוקולד לבן
מעולה בשביל לפזר מעל פיצה או פוקאצ'ה
מתאים מאד גם לחומוס (ממרח)- במיוחד כשיש אורחים ורוצים להגיש יפה. מורחים קצת את החומוס בצורה יפה, שופכים קצת שמן זית ומפזרים מעל זעתר.
זעתר טעים גם על גבינה לבנהאמא במשרה מלאה
טוסט עם מרגרינה/ חמאה וזעתר
זנגויל שמעתי ששמים בעוגיות- לא ניסיתיאמא במשרה מלאה
///חילזון 123
פלפלפ לבן- כמו השחור. רק בד"כ משתמשים יותר למאכלים בהירים לדעתי. כמו מרק פטריות או בצל וכד'.
זנגויל- משתמשים הרבה במאכלים בסגנון סיני. למשל במוקפץ או בדג עם רוטב סויה וכד'.
גם בעוגות דבש או עוגיות תבלינים מסויימות מוסיפים לפעמים.
זעתר- מתאים לדברים עם שום. או עגבניות.
וגם- פיצה, טוסט, לבנה עם שמן זית וזעתר, על חומוס, גם בסלט ירקות זה יכול להיות נחמד לפעמים.
לפעמים אנחנו פורסים עגבנית לפרוסות, מסדרים בצלחת שטוחה ומזליפים שמן זית ועל זה זעתר ושום וגרעינים שחורים. זה יוצא טעים.
אורגנו- כמו שכתבו בדברים עם רוטב עגבניות. פיצה, לזניה וכד'.
גם בדגים אני שמה לפעמים (גם כאלה שבלי רוטב עגבניות).
ומה לגבי בהרט? מתי משתמשים בזה?מעיין חתום
בהרט מוסיפים לקציצותאמא במשרה מלאה
בהרט מוסיפים לתבשילי בשר, ועוד: חמין, ממולאים וכד'בת 30
גם לקובהחילזון 123
לפי מה שידוע לי זה תבלין עיראקי בעקרון
אז שמים אותו בהרבה מאכלים עיראקים (קובות, בשר, עוף לפעמים, חמין וכו')
תודה רבה!מעיין חתום
בהרט זה תערובת של קינמון, ציפורן ואולי עוד משהו.רוני בלילהאחרונה
מתאים לקציצות ותבשילים ארומטיים, לפעמים גם כתחליף לקינמון.
זנגויל - במרק כתום ובעוגיות מעולותאם הבנים12
רעיונות איך אפשר לצבוע קצפת~א.ל
ולהשפיע גם על טעמה מבלי להוסיף אינסטנט פודינג
אלא תוך שימוש בדברים בריאים יותר?
צבע מאכל טבעי?משיח נאו בפומ!
וזה גם משפיע על הטעם?~א.ל
נראלי שאני מחפשת משהו קצת אחר, אם יש
תודה
צבע מאכל משפיע על הטעםאמא במשרה מלאה
אולי לנסות סוכר חום..ת.מ.
תרכיז תפוחים, מיץ סלק...
זה הרעיונות שיש לי אבל הם לא נוסו...
מיץ סלק לא עושה טעםיעל מהדרום
אולי רסק של פירות עם צבע עז?יעל מהדרום
משהו כמו תותים, אבל בלי בעיות כשרות..
מנגו אולייעל מהדרום
לקצפת בטעם תות:יונית
בשביל שזה יהיה קצת דליל בלי גושים מוסיפים קמת מים ומערבבים טוב! אחכ מוסיפים לקצפת.. יוצאא טעים
נס קפה!! או שוקולית..
במבה!!!אחרונה
אתגר רעיונות לארוחות צהריים וערבט'
ללא חלבי-דגים-בשרי 
נגמרו הרעיונות ומתחשק לי לגוון. תודה מראש לכל מי שיעזור ![]()
אפשרי לארוחת ערב אורז עם ירקות וסלט לידanonimii
פירה עם ביצה קשה ביחד ,לצהריים מוקפץ עם ירקות ונודלס פלאפל שמכינים בבית עם סלט צ'יפס וטחינה בהצלחה
מה נשאר לנו?...אושר תמידי

אורז עם פטריות בתיבול קארי, שקשוקה, שקשוקת קישואים, קציצות תפו"א, פירה ברוטב פטריות, פירה בטטה...
להמציא מתכונים חדשיםanonimii
אורז עם עדשיםיעל מהדרום
אורז עם שקשוקה.
פירה עם סלט (ושניצל סויה- זה בסדר?).
פיצה עם רוטב ותוספות (בלי גבינה או טונה)יעל מהדרום
פוקצ'ה עם ירקות.
אורז/ פסטה עם ירקות מוקפצים.
קוסקוס עם מרק ירקות פרווה.
פשטידה עם סלט ורוטב כלשהו (אפשר מטבוחה).
פנקייק 

טאבולה ראסה
ראיתי שאפשר להמיר את החלב במיץ תפוזיםכלנית1
יש לי
מירי ט.
דבר ראשון-
מרקים:
מרק ירקות וגריסים,
מרק בצל,
מרק עדשים משביע,
מרק אפונה,
מרק ברוקולי,
מרק פטריות.
פשטידות/קישים-
פשטידת תפו"א,
פשטידת קישואים,
קיש פטריות,
פשטידת תירס,
פשטידת כרובית וברוקולי.
סלטים:
גזר,
חצילים,
ירקות וחסה,
סלק,
תירס,
מלפפונים ובצל
גמבות קלויות.
תוספות:
אורז בצורות שונות, צהוב או לבן.
פתיתים מתובלים ברסק ותבלינים,
פסטה ברוטב עגבניות,
צ'יפס,
פירה עם בצל מטוגן ופטריות,
שונות:
שניצל סויה/תירס,
כדורי ביסבול כאלה עם פירה או בטטה.
רביולי,
פרוסות בטטה בתנור בתיבול זעתר..
בורקסים,
נקניקיות סויה/ משה בתיבה,
לביבות תפו"א,
פנקייק,
פלאפל.
כריכים שווים,
חביתות,
פלאפל,
מלאווח,
לחמניות/פוקאצ'ות ביתיות.
מספיק, לא?
מעולה!!!ט'
מה זה כדורי ביסבול?עיצובית
קונים את זה- כדורי תפו"ח בציפוי פירורי לחםיעל מהדרוםאחרונה
מכירה את הסויה היבש?יהודיה מא"י
יש בשבבים שאמור להחליף בשר טחון. (להכנה של קציצות, לזניה, בולונז וכו')
ויש את הגולש (בונזו...)
אז הנה מתכון לתבשיל טעים מאוד עם הגולש הנ"ל
משרים במים רותחים 20 דקות (בהרבה מים)
חותכים בצל (הרבה בצל) ומטגנים במחבת גדולה או סיר רחב עד שיתחיל להיות שקוף. מוסיפים את הסויה ומערבבים ממשיכים לטגן עוד כמה דקות
בנפרד: חותכים תפו"א לקוביות (בערך בגודל של הסויה) ומבשלים בישול ראשוני במים, רק עד לרתיחה, ולכבות את האש.
מסננים את התפו"א, מערבבים עם הסויה, מתבלים כמו שאוהבים (ההמלצה שלי: רסק עגבניות, שום, פפריקה, פלפל, פלפל אנגלי וכמון)
מעבירים לתבנית גדולה (משתדלים שיהיה בשכבה אחת) ואופים 40-50 דקות בחום גבוה.
חוץ מזה בלי חלבי, דגים ובשרי אומר בשבילי שכל מנות החלבון מגיעות מקטניות וביצים, אז צריך ללכת לסופר למדף הנל ולהתחיל לגוון את מלאי הקטניות שנכנס הביתה.
נראה אם תצליחו לעזור לי
משיח נאו בפומ!
).פרווה עדיף.
יאללה, שוטו!

אם יהיה רעיון מוצלח - מבטיחה להעלות תמונה

מאפינס, סופלה, מוס, ג'לי, עוגת פרי. יש הרבהט'
כן, אבלמשיח נאו בפומ!
מוס - חפר. נמאס לי כבר להכין
(אם לא יעלה לי רעיון אחר, אולי בכל זאת אעשה את זה..)ותודה על הסיוע!


תודה מקסימה! בהחלט נתת לי השראה...משיח נאו בפומ!

עשית לי חשק עם התמונות האלה..
נעבור על זה ונראה..
נראה מעולה יש לך את המתכונים שקשורים לתמונות?נולאית
ממש אהבתי את האבטיחחילזון 123
למרות שכל הצבע לא עושה חשק לאכול את זה...
זה טוב אולי בשביל סדנא לילדים..
משיח נאו בפומ!

אפשר רולדות אישיות ..מקום בעולם
פבלובהמיסטר דום
תודה
משיח נאו בפומ!
רולדה רגילה רק לעשות אותה בקטן?

ו-תתחדשי על הניק

תודה
מקום בעולם
וואיי דבקה לשוני לחיכימלי
תותים זה דבר יפה. וטעים. שמשדרג כל קינוח.משיח נאו בפומ!
רק אחרי שהעליתימלי
עלתה בראשי הבעיה הדומה![]()
קניתי מעוף אנ"ש תותים קפואים עם הכשר הרב יורקוביץמשיח עכשיו!
מה?? מסתומרת??מלי
הרי כל הבעיה עם התותים זה שהעדה החרדית לא נותנים הכשר
כי בשום אופן אין אפשרות לנקות אותם מכל החרקים וכו'..
דבר ששמעתי זה שמותר לאכול...ג'וקים מרוסקים!![]()
כלומר,הדרך היחידה שמותר לאכול את התותים זה לאחר ריסוק (כמו לגלידה)
שאז החרקים כבר לא נחשבים כביכול..
אבל ביננו,מי יעשה דבר כזה לכתחילה?
אולי זה תותים שגדלים במקום שאין בו חרקים בתותיםיעל מהדרום
ועוד משהו- יש דרכים "להכשיר" תותים, כמו לקלף או לשפשף עם מי סבון..
רק שאני מוותרת על העונג של עבודת הפרך הזאת.
אין היתר לעשות לכתחילה, חייבים לבדוק תחילה...~א.ל
מכירה משפחה יר"ש שטוחנת קמח מלא במקום לנפותחיה רוז
מאותה סיבה שהזכירה מלי. ומלכתחילה.
זה היה לי מאוד מוזר לראות את זה. עד היום לא בדקתי מה המקור שלהם.
התגובה של מלי זו הפעם השנייה שאני נתקלת ברעיון הזה..
הרב ויה אומר לעשות את זה עם תותיםשוקולד לבן
ולא ידוע לי שזה לא מלכתחילה.
בכל מקרה אין ממש אפשרות להתפטר מהחרקים אחרת, אלא אם כן מקלפים כל תות בנפרד.
ולגבי הרב וייא: (מסקנה: רק לאחר נקיון!לא לכתחילה)~א.ל
http://www.yeshiva.org.il/ASK/?id=35516
שאלה:
באזורנו נתלתה מודעה בזה הלשון:
חרקים בתות שדה
הרב משה וייא, שליט"א, אמר שהשנה ישנה בעיה מאד קשה של חרקים בתות שדה, ושלמעשה אי אפשר לאכול תותים שלמים או אפילו חתוכים כבעבר.
הרב אמר שישנם רק שני פתרונות שיאפשרו שימוש בתותים:
א.
1. להוריד את העלים עם קצת מבשר הפרי.
2. לשטוף ולשפשף במים וסבון 3 פעמים.
3. לטחון את התותים.
ב.
1. להוריד את העלים עם קצת מבשר הפרי.
2. לשטוף ולשפשף במים וסבון 3 פעמים.
3. לקלף את התותים.
שאלתי: האם הדבר נכון? האם אין דרך אחרת לאכול תותים?
תשובה:
לצערי הדברים נכונים. אפשר לאחר פעולות 1,2 לשפשף תות תות עם ספוג ואז ג"כ יורדים החרקים.
חג כשר ושמח
הרב יהודה הלוי עמיחי
מעניין. תודהחיה רוז
אז זה מה מה שרב כתב לי..העתבקחיה רוז
זה מאד מסתדר עם שציינתי~א.ל
ותודה
נכוןחיה רוזאחרונה
מוזר.. אם כך- אז אפשר לגמרי לוותר על עניין הברירה~א.ל
בכל תחום,
כי יש היתר שדרכו אפשר לעקוף.....
(כמובו שבציניות)
קודם כל, לא כל דבר את רוצה טחון, נכון?חיה רוז
אורז טחון זה לא בדיוק אורז...
ומה שכן מתאים, את יכולה לשאול את הרב שלך. (מה שאני גם מתכוונת לעשות בעקבות השרשור הזה).
אם זה מותר לכתחילה ואין עניין להדר וכן לבדוק, אז מה אכפת לי?
דווקא מתאים לי לברור פחות כשאפשר. אוהבת את המטבח וממש לא אוהבת לברור (ולשטוף עלי חסה..
)
חבל שלא את הכל אוכלים טחון
(רגע, עוד לא שאלתי רב בכלל...)
אשמח למתכון למטבוחה שווהאמא במשרה מלאה
ניסיתי כמה ולא ממש הולך
לא דחוף להיום
תודה ושבת שלום
יש לי בלי פלפלים. הולך?כוכב לכת
מעולה - לא אוהבים אצלנו פלפליםאמא במשרה מלאה
בבקשהכוכב לכת
4 שיני שום קצוצות/פרוסות/כתושות איך שאוהבים
פלפל חריף פרוס/קצוץ
כף גדושה פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
שמן
לבשל עגבניות הרבה זמן על אש נמוכה עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים, לערבב מדי פעם שלא יישרף,
כשהרוב נהיה מעין רסק מערבבים פנימה את שאר החומרים חוץ מהשמן, ממשיכים לבשל עוד זמן, וכשהכל מתערבב למרקם הרצוי מזליפים שמן תוך כדי ערבוב מהיר עד שהמטבוחה לא מצליחה לספוג עוד שמן והוא צף במקום להתערבב
תודה רבה ננסה בע"האמא במשרה מלאה
תודה גם בשמנו ובשם לא-אוכל הפלפלים שכאן
אילה שלוחהאחרונה
מה עושים עם כמויות של קוטג שעבר התאריך?לב שמח!
זורקים?
מכינים פשטידה??
מה זה מאפינס גבינה? אפשר להשתמש בקוטג הזה??
תודהההההה
פשטידה וכאלה...ת.מ.
אא"כ עבר התאריך מזמן וזה כבר ממש מקולקל...
מאפינס גבינות של קרין גורןאקונהמטטה
תחפשי בגוגל.
יש שם גליל פרומעז שהיא שמה. במקומו שמתי שמנת חמוצה\ גבינה....מה שיש בבית..
יוצא מאד טעים וגם הילדים אהבו..
כל דבר שהוא בישול/אפיה, הולך
נדנדה כתומה.
שמים במקפיא ומשתמשים לפשטידות ולזניה..גלוק17
מוסיפים לבלינצ'ס או לביבות גבינהחילזון 123אחרונה
רעיון מגניב לקראת ראש השנה הבא עלינו לטובהאיזה טוב ה'!!!!
יפה ממש!מקום בעולם
אבל-חבילת מרגרינה ![]()
![]()
מהמם! בא לי לעשותשרבוב
נראה מקסים ומרשים ממש!אילה שלוחה
בס"ד
יש למישהו פתרון נגד המרגרינה שם??
אפשר לעשות בצק פריך אחרשרבוב
אני אנסה עם בצק ספידי
שזה 2 כוסות קמח (מלא) חצי כוס מים וחצי כוס שמן וקצת מלח. אפשר להוסיף קצת סוכר או את הרוטב שם..
אולי כדאי לשים חצי כוס רוטב במקום המים ואז המים כבר ממותקים.
תודה על הרעיון! נשמור לר"ה בע"ה...אילה שלוחהאחרונה
וואוו מקסים!מלי
אבל כמה חמאה לכל הרוחות??
בעעעע![]()
מה עושים עם בצל סגולאמא במשרה מלאה
יש לי כמה
כי חשבנו שהוא יותר עדין מבצל רגיל
ומסתבר שלא
נשמח לרעיון
רעיונות:תולעת השני
לחתוך לטבעות דקיקות/קוביות קטנטנות ולהוסיף לסלט
להוסיף למוקפץ
לאפות עם עוף ואפרסקים
להכין פשטידת בצל
לתת למישהו אחר...
בהצלחה! 
עובד גם במרק בצל??אמא במשרה מלאה
כן, אבל יהיה למרק צבע סגלגל.תולעת השני
כל מה שאת עושה בבצל רגילאילה שלוחה
בס"ד
אצלינו הולך ממש מרק עגבניות ובצל - אפשר עם אורז, גריסים וכו'.
איך את עושה גריסיםאמא במשרה מלאה
יש לי אולי כדאי שנעשה איתם משהו?
גריסים אני שמה במרק ירקותanonimii
זה היה די המצאה במוצאי תשעה באבאילה שלוחהאחרונה
בס"ד
רציתי אורז ולא היה לי..
עשיתי ככה:
עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
מים
גריסים
(לא זוכרת אם שמתי עוד משהו..)
בישלתי שעה בערך.. וזהו 
זה ממש נטרף אבל היה פה אוסף של בנים מורעבים אחרי צום 
בצל סגול טעים מאד בסלט חסה ומלי
עגבניות שרי.
הולך עם זה גם רוטב 10.מכירים? (10 רכיבים):
1/2 כוס מים
3/4 כוס שמן
2 כפות מיונז
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות שום כתוש
1 כפית רוטב סויה
1 כפית חרדל
1 כפית מיץ לימון
אני אישית משנה קצת.אני שמה יותר מהשום,מפחיתה סוכר..מוסיפה עוד קצת סויה..
ושמה ת'רוטב הזה כמעט לכל סלט.מוצלח במיוחד!
אהבתי את הרוטב 10 תודה רבהאמא במשרה מלאה
במה אתם מעדיפים להשתמש? קמח מלא 70% או 100%?שירה..!
ולמה?
עדיף 70% כי מאה אחוז זה כבד מאוד צריך קצת קמח לבןanonimii
70%. פחות יבש וקל יותרכלנית1
100%. כי יוצאים דברים מעולים. אז למה לקחת פחות?חיה רוז
70%, כי אפשר לעשות איתו כל מתכון ויוצא מעולהשוקולד לבן
תלוי במהשרבוב
בדר"כ אני משתמשת במלא
ללחם, עוגות, עוגיות, פשטידות.
אם אני רוצה שיצא לי אוורירי יותר אז ב70%
כרגע רק בקרואסונים ועוגות שמרים.
מלא 100% יותר בריא ולא מפריע לי
לחלות 70% כל השאר- 100%בת 30
כולל עוגות, עוגיות, בורקס, פנקייקס, פוקצ'ות, קרקרים, מלוואח וכו' וכו'.
המלוואח והבורקס את מכינה עם מרגרינה או שמן?חיה רוז
70%. כי זה מרגיש כמו רגיל+mp8
100%תולעת השני
מקסימום אם צריך אני שמה קצת לבן.
מעניין.. תודהשירה..!אחרונה
עוגת פיניאטההרהור
הרעיון מכאן:הרהור


אני!
ניראה טובבבבב!!!
איזו השראה יפה!רות22
היא ממש מושקעת.
כמה זמן לקח לך לעשות את העוגה הזו?
מהמםאמא במשרה מלאה
אם הייתי רואה קצת לפני הייתי מכינה לבת שלי
מגניבבב ממש אהבתי!פטל ^.^
אין לי מושג...הרהור
אני חושבת שעיקר העניין הוא הפריסה והחירור של הטורט (למה כתבתי בהודעה הפותחת טארט
).
ותודה לכולן ~
כותבים (גם) טארט
משיח נאו בפומ!
את בטוחה?הרהור
עד כה ראיתי ש'טארט' – פאי ללא כיסוי בצק, 'טורט' – עוגת ספוג.
את צודקת.פרפר לבן
לדג' טארט טאטן- פאי הפוך.
טורט זאת באמת עוגת ספוג פשוטה.
מזכיר לי את ספריה הראשונים של רות סירקיסאיזו נחמהאחרונה
שבה היא מכנה את הטורט הנחמד והפשוט שכולנו מכירים: עוגת שיפון...אין לי מושג למה, ואני בתור ילדה שחובבת קריאת מתכונים, הייתי מדמיינת לי עוגה כמו שמלת שיפון...
נראית כמו עוגת החלומות של ילדים!יעל מהדרום
^^^^^חיה רוז
ואו, חזק !! חייבת להכין את זה מתי שהוא.See the pain
אחראית קינוחים בראש השנה- שירשור מתכונים..פרפר לבן
מתכוני פרווה, עם אפיה או בלי.
לא כבדים ולא עם מוצרים מונפצים.
חשבתי על מאפינס דבש
וגם מוס כלשהו (אולי מריר?)
וצריכה עוד רעיונות..
סלט פירותיעל מהדרום
קצפת עם פרורי ביסקוויטים וקרם שוקולד.
בראוניז
קראמבל תפוחיםשלומית12345
האמת?שמשי
סופלה שוקולד
גלידה
אבטיח ומלון
//לאידעת
רולדהיעל מהדרום
דברים שאני עושה לפעמים+mp8
גלידת פרווה מריץ' , עם שוקולד מגורר וחמאת בןטנים.
תפוחי עץ אפויים.
נשמע מעניין המלית תפוחים. לא מכירה..משיח נאו בפומ!
חברת פוליבה. להשיג בכל סופר+mp8
אבל עם האיכות והמחיר של זה-
פשוט לא שווה ללכלך סיר.
שלא לדבר שזה הופך את כל העניין למהיר וקל, ואידיאלי כשעושים סעודה רבת משתתפים וטירחה וצריך להכין קינוח בכמה דקות עבודה.
מתחמם נהדר על פלטה.
אה, אז גם ההכשר מעולה.משיח נאו בפומ!

אז אפשר מתכון לשטרודל?
(או שזה פשוט להרכיב את המלית והבצק באיזו צורה שרוצים?
)פשוט- עד עכשיו לא נגעתי בבצק עלים ודומיו, כך שאין לי מושג לגביו. לאחרונה התקלקלתי

תומ"ר אמפי

להפשיר את הבצק - רצוי במקרר (מתכון לעצלנים בלבד)+mp8
לרדד עלה בגודל הרצוי, למרוח את מלית התפוחים, לגלגל ולסמן פסים כאלה מבחוץ בסכין לפי גודל החתך הרצוי.
לאפות עד שמקבל צבע יפה. (לפעמים נותנת לבת שלי לעשות כשאין לי סבלנות, מרוב שזה קל ופשוט)
אפשר לזרות מלמעלה אבקת סוכר אחרי שזה מוכן.
מתאים להגיש גם עם גלידת וניל, כשהעוגה חמה.
ואם בא לך טיפה יותר להשקיע+mp8
אפשר לחתוך את הבצק לריבועים כאלה, לשים את המלית ולקפל יפה מעליה- או באלכסון 2 קצוות, או כמו מעטפה את כל 4 הקצוות.
תודה רבה!משיח נאו בפומ!

אם את רוצה שיהיה קצת פחות לא בריא-לאידעת
אפשר להכין בבצק פילו.. בצק בלי מרגרינה
אוקי.. תודה
משיח נאו בפומ!
פחזניות, מיני קוראסונים, עוגת דבש/ עוגת תפוחים~א.ל
וקינמון בחושה, סברינות מתוקות קטנות
אפשר מתכון לסברינות הקטנות?
חיים חדשים
מוס שוקולד או גלידת מנגואם הבנים12
בכלים קטנים עם מכסה - חמוד ופחות תופס מקום במקפיא.
איך מכינים גלידת מנגו? נשמע טעים
חיים חדשים
ממש קלאם הבנים12אחרונה
תרכיז מנגו פריגת (חצי מספיק)
4 חלבונים
1/2 כוס סוכר
ריצ'
מקציפים את החלבונים מוסיפים סוכר
מקציפים את הריצ' ומוסיפים פנימה את רכז המנגו.
מקפלים יחד את 2 התערובות.
שמים בתבנית חפ"ע או כוסיות קטנות, מזלפים קצת רכז מנגו מלמעלה, מגישים עם פלחי מנגו טרי.
בתאבון!
קרמבו מהאתר של בישול בעשר דקותחיים חדשים
התיכנונים שלישרבוב
שמרים עם תפוחים בצורת פרח
סופלה
פחזניות







