אנחנו עושים על האש ובא לי להשקיע בסלט.
נכון יש פירות שהולכים עם ירקות?
נגיד תפוח או אפרסק..
זרקו רעיונות
אנחנו עושים על האש ובא לי להשקיע בסלט.
נכון יש פירות שהולכים עם ירקות?
נגיד תפוח או אפרסק..
זרקו רעיונות
דורשת קרבתךלאו דווקא קשור למנגל אבל הכנתי בהמלצת חברה יקרה סלט מסלק שבושל עד החצי, חתכתי לקוביות, הוספתי תפוחים, סלרי, אגוזים, חמוציות, כמה כפות סילאן- ויצא ממש טעים! כדאי לערבב לקראת הארוחה כדי שהצבע של הסלק לא ישתלט על הסלט.
בע''ה ננסה. תודה לכולם.
ויצא ממש מעולה.\
אז חבל על עבודת הבישול וככה זה גם יותר בריא...
בחופשה אכלנו במסעדה סלט חם שאני ממש רוצה לשחזר..
העניין הוא שהייתי עיפה מדי כדי לקלוט כמה זה טעים לי וכשרציתי לבדוק מה יש שם- גמרו לי ת'סלט 
אז מה אני זוכרת שהיה-
בטטה חמה
פטריות
פלפל אדום, צהוב ירוק חתוך לקוביות ממש קטנות..
לא זכור לי שראיתי בצל (מה שלא סותר את נכוחותו..)
אשמח לעזרתכם!

בתפריטים יש רשימה של מרכיבי הסלט (ככה זה בכמה מקומות שראיתי, כמו קפה קפה וכד')
בהצלחה באיתור!
אין שום איזכור או רמז לתיבול.
ניסיתי להכין לשבת אבל טעיתי בניחוש.. 
חוץ מלאכול אותם ככה, אפשר לשדרג למשהו אחר?
ולחמם שרוצים יוצא טוב גם כן
להישאר בחוץ עד שהן נאכלות עד תומן?
להחזיק מעמד בחוץ אפילו שבועים, זאת בתנאי שהן יבשות כראוי והכלי אטום לגמרי כפי שכתבתי
בס"ד.
זה העוגיות שאני הכי אוהבת.
מתכון!
מליאבל העם דורש מתכון!!!!!![]()
![]()
הכנתי אתמול, יצא מדהים!! תודה רבה=]![]()
בעה"י
עובד מעולה!
טפלון או עם ציפוי
אני אפילו אעלה תמונות אח"כ
בלי גלוטן (אם זה ממש מעט אז אולי בסדר).
בלי סוכר.
בלי מוצרי חלב.
איתגרתי אתכם.
נראה מה יצא...
תודה מראש!
יש את האוכל שאנחנו רגילים לאכול.
עכשיו צריך להוציא מהתפריט גלוטן, סוכר וחלב.
אז לא נשאר הרבה... ![]()
אז אשמח לרעיונות יותר ספציפיים.
וכמה שיותר קל להכנה ![]()
כתבתם רעיונות כלליים...
נגיד, ירקות וקטניות-
איך מכינים מגוון?
(ואת רובם אני לא ממש אוהבת..)
אוף. ![]()
זה מעצבן כל ההגבלות האלה.
אני מרגישה שאין לי ממה לשבוע...
ונגמרים לי הרעיונות...
ירקות:
-ירקות מוקפצים(גמבה,גזר,כרוב,בצל אפשר גם ירקות אחרים)
-ירקות אפויים
תוספות:
-לספגטי: רוטב פטריות
-לאורז: גזר מבושל
מג'דרה
-תפו"א,בטטות וגזר בתבשיל אחד (ממש טעים)
בשרי:
-קציצות
-חזה עוף מוקפץ
-מוסקה
סליחה על הבורות .
אין בתפוחי אדמה, צ'יפס זה ה-אוכל של הרגישים לגלוטן
דבר ראשון בהצלחה.
אני ממש מכירה את זה במיוחד עם הגלוטן שפתאום אפשר בתוספות בערך רק אורז ותפו"א ובטטה וכבר נמאס
אפשר לגוון עם סוגי האורז-למשל אורז אדום שאפשר לבשל גם ביחד עם אורז רגיל ואז יוצא מראה יפה מהשילוב צבעים וגם נראה מאכל מוכר למי שלא רגיל לאורז אדום.
כדאי שתכתבי עם איזה ירקות את מסתדרת כדי שנמצא מתכונים מתאימים.
1.יש תחליף לפרורי לחם של b&d פרורי קורנפלקס -לכל הקציצות והשניצלים וכו'
אוכל לבוקר:-פירות-אם מותר.כולל פירות יבשים ואגוזים/שקדים.
חביתות מושקעות-עם תירס/עגבניות/ פטריות/קוביות תפו"א מבושל.
תבשילים של דגן וקטנית: מג'דרה, אורז עם חומוס וגזר מגורד-מתבלים עם שום,כורכום וכמון.דאל עדשים אדומות,
כדאי לנסות גם דגנים כמו קינואה ודוחן-יש הסברים טובים באינטרנט איך להכין.
אני מכינה מרק לקוסקוס ודוחן ליד טחינה אפשר גם סלט כרוב/ירקות/חסה.
דגים-מה שאתם אוהבים וליד אפונה ירוקה/שעועית ירוקה. ירקות צלויים בתנור עגבניה,פלפל,בצל,קישוא,בטטה.
או עם תפו"א שלם אפוי על מלח גס עם הקליפה-ממש טעים.
עוף-שמים ירקות והם כבר מקבלים טעם מהעוף. בסיר/בתנור.תבלינים-מה שאוהבים או רוטב סויה שום ודבש.
ירקות ממולאים באורז/אורז עם בשר טחון/אורזעם קוביות חזה עוף.
רוטב אדום. ליד סלט שווה/ירקות חתוכים.
פשטידה-מירקות מגורדים וביצים,אפשר לפזר מלמעלה שומשום.
תכתבי אם את רוצה מתכון למשהו.
כתבת בלי סוכר-הכוונה לסוכר לבן או לכל דבר מתוק(סילאן/דבש/תרכיז תפוחים טבעי)?
כי אם מותר אז אפשר להכין ממתק פיצפוצי אורז. ויש גם מלא מתכוני רואו פוד-שיכולים לעזור לך
למשל eat wall
לאותן כמויות כמו קמח חיטה..
לרוב הקמחים ללא גלוטן לא מתאימות אותן כמויות כמו קמח רגיל..
ומה בעצם ירד מהתפריט. ככה יהיה יותר קל לחשוב.
חוץ מזה איזה ירקות אתם מוכנים לאכול? איזה דגנים\קמחים?
הללישמרק עדשים,
מרק אפונה,
סלטי ירקות מיוחדים למינהם,
ביצים, בשר, עוף.
(חוץ מהקטע של הגלוטן אני אוכלת ככה ועם עוד כמה מגבלות, ויש לי מלא מה לאכול)
שייקים של פירות על בסיס מים/חלב סויה.
יש לי כמויות של בצל יש לכן רעיונות?? אולי איזו פשטידה מצויינת??
לאחסן השקיות אוכל ולהקפיא לפי כמות רצויה
אני עושה ככה ולא קורה לזה כלום
מוציאה קצת זמן לפני השימוש ומפשירה
* לאפות רבעי בצל עם ירקות נוספים לאנטיפסטי.
* לטגן הרבה בצל ולהקפיא במנות קטנות. להוציא כל פעם לתבשיל אחר.
* לחמניות בצל.
* סלטים עם הרבה בצל (חסה עם בצל, עגבניות עם בצל, סלק עם בצל וכדומה)
* פשטידת בצל
* מרק בצל
* בצל ממולא
* שיפודים (לדוג' - בשר,בצל ועגבניה)
* עוף מתוק בבצל
* טבעות בצל מטוגנות
* סתם בצל מטוגן על לחם עם ממרח כלשהו (מיונז וכדומה)
*...

העליתי פה פעם.
צריכים לחפש...
אפשר גם מוקפץ או כמו שווארמה.
אם את רוצה מתכונים לעוף ולשווארמה אני יכולה לצרף (שניהם מאד טעימים)
יש בצלים שאין לי בעיה לעשות 5 כמוהם ויש כאלו שעל האחד הראשון כבר מתחילה להיות בעיה
איך את תמיד מוצאת את סרטונים הקרועים האלה?!

חמוד...
אפשר להוציא כשרוצים ולהוסיף ל:
פירה
סלט קישואים בטעם כבד, חצילים בטעם כבד,
פשטידות
ועוד
ועוד...
גם מרק בצל אפשר, יש מתכונים מעולים עם אגוזי מלך
ומתכון ללפשטידה:
3 בצל גדולים לחתוך לטגן עד ששקוף (לא זהוב)
2 שימורי פטריות (אפשר גם אחד)
4 ביצים (אפשר גם פחות)
לערבב הכל, להוסיף מלח, פלפל, א.שום ולאפות.
יוצא מעולה!
-אפשר לאפות חצי אפיה ולהקפיא, וכשרוצים מוציאים מהמקפיא, משלימים את האפיה ויש פשטידה טריה
אלא אם כן זה לארוחה שלי בלבד ואז אני עושה מה שנח לי...
עם עדשות מגע אין דמעות בכלל או כמעט בכלל, עם משקפיים יש, אני לא יודעת להשוות לבלי משקפיים ובלי עדשות, כי במקרה כזה כנראה אחתוך את עצמי ולא את הבצל... 
עוזר גם להרכיב משקפת צלילה, וראיתי גם אנשים שממלאים את הפה במים או מחזיקים בפה גפרורים (עם החלק שיכול להדלק מחוץ לפה), אבל אני לא בטוחה כמה זה עוזר.
מהבצל יגעו במקור מים אחר או בדבר שסופח אליו ולא בעיניים..
לכן עם עדשות יהיו פחות דמעות כי רוב העין מכוסה בעדשה.. וככה גם עם משקפת ומשקפיים שקצת פחות..
בזמן ההקפאה האדים שבבצל יוצאים.. לכן ישרוף פחות..
הבצל, אבל את הרעיון של לשרוק שמעתי פעם ממישהו, אז אמרתי אותו,
כמובן שכל אחד יעשה מה שנראה לו... ונוח לו..
וביג דיל, אז בוכים קצת מהבצל.. ![]()

מירי,דווקא לא חוסם..
שועשעתי 




אני מכינה ארוחת יום הולדת, שכל מנה בה אמורה לרמוז לתחום עניין אחר בחייו של בעל השמחה. אני צריכה מנה שתרמוז לכישרון האמנותי שלו - הוא מצייר ומפסל מאוד יפה בכל מיני חומרים. איזה שהוא מאכל שאפשר לעצב בו בצורות שונות, או שלפחות רומז על אפשרות כזאת. מאכל אמיתי, כזה שיכול לשמש מנה בארוחה, ולא קינוח. אשמח מאוד לרעיונות.
לעצב פירות וירקות בצורות שונות.
יש הרבה דוגמאות ברשת ויכול להיות מאוד נחמד.
יש המון מצגות באינטרנט על תמונות אכילות. עיצובים שבהם ברוקלי הופך לעצים וכו'. משהו בסגנון הזה יכול להתאים.
ךמעשה כל מנה ראשונה מעוצבת תתאים
וגם אכלנו פירה מארטישוק וגם טעים צבע ירקרק
ההסבר הקצר קצת לא מובן אז אפרט- יש חותכני צורות של עוגיות. אני מתכוונת לחותכנים הקטנים ביותר, ולאלו שעשויים ממתכת ולא מפלסטיק. לדעתי שווה להשקיע בהם, כי אצלנו חותכים בעזרתם ירקות, כמו מלפפון, קולרבי, גזר, צנון וכו' שפרוסים לפרוסות. יש לי חותכנים בצורת אננס, דובדבנים, אגס, ועוד צורות מעניינות. הילדים מאד אוהבים לאכול את הירקות בצורות המיוחדות והתוצר נראה ממש מקסים.
רעיון נוסף- אפשר להכין בצק לעוגיות פרוכות. חצי מהבצק להשאיר לבן, ולמחצית מכמות הבצק להוסיף קקאו. כך מתקבלים שני צבעים לבצק ואיתם אפשר לפסל צורות שונות ביצירתיות (למשל דובי / בובה/ או כל חיה שהיא עם עיניים אף פה וכפתורים. אפשר להכין בית עם חלונות ודלת בצבע המנוגד, אפשר להכין פרחים, לבבות עם קישוטים ועוד ועוד)
שנפרסו לפרוסות ועל גביהם הטבענו את החותכנים
ואופים את זה כמו ציפס עם שמן בתנור יוצא מתוק וטעים
עשיתי את הפשטידת אפונה הזאת:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5645
(רק שאני שונאת שמיר מבושל אז שמתי פטרוזילה)
יצא ממש ממש טוב
פשטידה ממש רכה ונימוחה
האפונה ממש כיפית
הרבה יותר מבישול!!
(ואפילו בקושי יש שם שמן..)
ממליצה!

אילה שלוחהבס"ד
יצא לך כזה יפה כמו בצילום? באמת רואים את האפונה ככה?
מה שאהבתי בפשטידה זה את הפשטות שבה
אני ממש אוהבת פשטידות שהם רק קישואים/גזר'/תפו"א ובטטה
אני לא אוהבת פירה+גזר+אפונה+תירס
אילה שלוחה
מירי ט.אני מכינה אלפחורס וקצת הסתבכתי עם הבצק הוא דביק כזה ואני לא מצליחה לעבוד איתו.
יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות?
אני מנסה לרדד את הבצק עם המערוך והבצק נדבק אליו..
תודה!
לא הולך לי..אחרי החגיםהרטבתי את הידיים והצלחתי לעשות צורות רק עם היד,מקווה שיצא טוב.
ויצאה לי כמות ממש קטנה.
תמיד זה ככה בפעם הראשונה
ליצור 'נקניק בצק' בתוך נייר אפיה, להקפיא עד שמתקשה, להוציא, לחתוך לפרוסות (עגולות כמובן) לשטח אותן מעט עם היד, ולאפות
טיגנתי בצל עם קישואים וריסקתי.
האם מקובל להוסיף שום (כמו בממרח חצילים)?
ולא אספיק להכין עד שבת 
הוצאתי מהמקפיא דגים לשבת..הם הופשרו לגמרי, ואז התברר שבסוף לא צריכים לבשל את הדגים...מותר לי להכניס את הדגים חזרה למקפיא? זה לא מקלל אותם?
בתומ"ר !
ושבת שלום!!
עדיף להכין אותם ולהקפיא מאשר להכניס אותם ככה..
מוסיפים ירוקים (בצל ירוק, פטרוזליה, שמיר, נענע!!, ועוד..)
חמוציות
לימון שמן זית וטיפה מלח
אבל נראה לי זה ילך טוב עם עשבי תיבול, חמוציות, לימון, מלח, סוכר קצת..
ילך טוב עם איזה קציצות כלשהן,
או דג בתנור.

לפעמים לא מורגש גם ההבדל בין 70% ל100%
אולי כי התרגלתי
אל תגלי לאפחד שזה 80%
(בעיקרון שמעתי מחחברות שזה ממש קליל הקמח הזה)
יש לי כמה עופות מוכנים שהיו במקפיא בין חודש וחצי לחודשיים,
השאלה היא אם עוד אפשר לאכול מהם או שאולי כבר התקלקלו?
במידה והתשובה היא שאפשר,האם יש דרך לשדרג את הטעם שלהם,שפחות יורגש שהגיעו מהמקפיא?
תודה מראש.
אם כן להרתיח אותם שוב עם רוטב
לא נראה לי שתהיה עם זה בעיה
אני עושה את זה חופשי
ואני לא מרגישה טעם של מקפיא כי הם ארוזים טוב