שרשור חדש
עזרה בשחזור מתכון לסלט חםבעיתה אחישנה

בחופשה אכלנו במסעדה סלט חם שאני ממש רוצה לשחזר.. 

העניין הוא שהייתי עיפה מדי כדי לקלוט כמה זה טעים לי וכשרציתי לבדוק מה יש שם- גמרו לי ת'סלט

 

אז מה אני זוכרת שהיה- 

בטטה חמה 

פטריות 

פלפל אדום, צהוב ירוק חתוך לקוביות ממש קטנות..

 

לא זכור לי שראיתי בצל (מה שלא סותר את נכוחותו..) 

 

אשמח לעזרתכם!

זה היה עם סויה או צילי אולי ?אמא במשרה מלאה

?^~א.לאחרונה
חייגי למסעדהאלעד


הרבה פעמים באתר המסעדה-+mp8

בתפריטים יש רשימה של מרכיבי הסלט (ככה זה בכמה מקומות שראיתי, כמו קפה קפה וכד')

 

בהצלחה באיתור!

יש את הרשימה של המרכיבים (שכתבתי למעלה)בעיתה אחישנה

אין שום איזכור או רמז לתיבול. 

ניסיתי להכין לשבת אבל טעיתי בניחוש..

תיקון טעם של גזר מבושלשירה..!
היו לי מלא מלא גזרים, וחיפשתי מתכון בשבילם. מצאתי משהו עם סלרי, פטרוזיליה מיץ לימון וקצת תבלינם והכנתי לשבת.
הבעיה היא שממש ממש לא אהבנו את ממה שיצא, הלימון המבושל הפך את הכל לחמוץ כזה, שפשוט לא היינו מסוגלים לאכול וממש לא אכלנו. זה כמות די גדולה וחבל לי לזרוק. יש איך להוציא תטעם הלימוני או לנטרל אותו איכשהו בבישול נוסף?
תודה
אולי פשוט לבשל שוב במים?שמשי
נראה לי שנזרוק וזהו, הטעם של הלימון חזק מאוד..שירה..!אחרונה
באסה..
יש מה לעשות עם שניצלים מצופים שכבר מוכנים?מקום בעולם

חוץ מלאכול אותם ככה, אפשר לשדרג למשהו אחר?

את יכולהבעזרת ה'!!
להוסיף עליהם רטבים טעימים כמו צילי מתוק,ברביקיו וכו' ולשים בתוך בצק עלים
‏[סוג של בורקס כזה]
בשלוף-כוכב לכת
לחתוך לרצועות ולהוסיף לסלט
לחתוך לקוביות ולהוסיף רוטב מיוחד כמו חמוץ-מתוק
תודה רבה!מקום בעולם
את יכולה גם להקפיא אותם מוכניםאמא במשרה מלאהאחרונה

ולחמם שרוצים יוצא טוב גם כן

מי אמר שמוקרם טעים חייב להיות ביוקר?ת.מ.



טיגנתי בצל ושום הוספתי קופסאת שימורים של פטריות
מלח פלפל קצת אבקת מרק פטריות
חלב וחבילת קוטג' (שעבר התאריך)
ויצא טעים מאוד...
בתיאבון! נראה טוב!מקום בעולם


נראה טוב.95200
תודהת.מ.אחרונה
איך 'נשיקות' מגיבות בהקפאה? וכמה זמן הן יכולותכתר הרימון

להישאר בחוץ עד שהן נאכלות עד תומן?

אם את מאחסנת אותן בכלי אטום לאוויר, הן יכולותאיזו נחמה

להחזיק מעמד בחוץ אפילו שבועים, זאת בתנאי שהן יבשות כראוי והכלי אטום לגמרי כפי שכתבתי

תודה! נבדוק אם יש פה כלי כזה טבול...כתר הרימוןאחרונה
אלפחורס הכי טעים בעולם יונית
מתכון קל ויוצא סוף הדרך!!
נראה טעים.See the pain

בס"ד.

 

זה העוגיות שאני הכי אוהבת.

 

מתכון!

נראה טוב וטעיםanonimii
וואוו יונית את אלופה!!!!מלי

אבל העם דורש מתכון!!!!!פטישפטיש

הדיוק!!שרבוב

נראה טוב !! =)=)מחייכת =)

מה עם המתכון ????אמא במשרה מלאה

המתכון של האלפחורס יונית
אלפחורס:
לבצק:
•180 גרם חמאה רכה
•1כוס אבקת סוכר
•4 חלמונים
•1/2 1 כוסות קמח
•1/2 1 כוסות קונפלור
•1 כפית אבקת אפיה

*למלית: •1/2 כוס ריבת חלב
•1/4 כוס קוקוס

***להכנת הבצק***
מערבבים את החמאה והאבקת סוכר עד לתערובת אחידה וחלקה,מוסיפים את החלמונים ומערבבים כמה דק,
(בקערה ניפרדת:קונפלור,קמח,אבקת אפיה,מערבבים היטב)
מוסיפים את התערובת הקמח לקערה, ומערבבים היטב עד לקבלת בצק חלק ורך במיוחד...

מחלקים את הבצק ל-2
מרדדים כל חלק בעובי של פחות מחצי ס״מ
במידת הצורך מקמחים מעט את הבצק

קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 4 ס״מ
בעזרת מרית מדורגת מעבירים אותם לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה
(הבצק רך במיוחר ולכן חשוב להעביר אותם בזהירות לתבנית)
מעבירים את התבנית לחצי שעה במקרר,
בנתיים מדליקים את התנור לחום של 180'
אופים את העוגיות 10 דק׳ עד להזהבה קלה
מוציאים אותם ומצננים

מורחים ריבת חלב על עוגיה, סוגרים אותה עם עוד עוגיה ועבירים קוקוס בצדדים

(העוגיות נשמרות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים)

ב-ה-צ-ל-ח-ה !!
מושלם מושלם מושלםם!!!shir shirאחרונה
עבר עריכה על ידי shir shir בתאריך כ"ט באב תשע"ד 14:35

הכנתי אתמול, יצא מדהים!! תודה רבה=]נשיקה

עצות לשטיפת סירים שהאוכל נשרף......א"י השלימה

לבשל בסיר מים עם אבקת כביסה עד לרתיחה ולהשאיר לילהאיזה טוב ה'!!!!
גם אני שמעתי על האבקת כביסהאמא במשרה מלאה


להשתמש בברזלית (לא צמר פלדה אלא המתולתל הזה)חילזון 123
להרתיח עם אבקת כביסה.פעימה

בעה"י

 

עובד מעולה!

סנט מוריץ 15 דק ואין שום כתם רק שזה לא יהיה סירמיסטר דום

טפלון או עם ציפוי

למלא את הסיר מים, ולהוסיף חצי לימון. לבשל כמה דקות~א.לאחרונה
הכנתי בפעם הראשונה ספגטי בולונז !מיסטר דום

אני אפילו אעלה  תמונות אח"כ 

מחפשת מתכונים לאוכל משביע. אבל יש הרבה אתגרים-איזה טוב ה' !

בלי גלוטן (אם זה ממש מעט אז אולי בסדר).

בלי סוכר.

בלי מוצרי חלב.

 

איתגרתי אתכם.

נראה מה יצא...

 

תודה מראש!

 

דגים? אורז?רחלקה
בשרי מתאים?אחרי החגים
ירקות? קטניות?ברוקולי
אני מחפשת מתכונים יותר ספציפיים...איזה טוב ה' !

יש את האוכל שאנחנו רגילים לאכול.

עכשיו צריך להוציא מהתפריט גלוטן, סוכר וחלב.

אז לא נשאר הרבה... מבולבל

 

אז אשמח לרעיונות יותר ספציפיים.

וכמה שיותר קל להכנה שטן

 

כתבתם רעיונות כלליים...

נגיד, ירקות וקטניות-

איך מכינים מגוון?

(ואת רובם אני לא ממש אוהבת..)

 

 

אוף. בוכה

זה מעצבן כל ההגבלות האלה.

אני מרגישה שאין לי ממה לשבוע...

ונגמרים לי הרעיונות...

כמה רעיונות:אחרי החגים

ירקות:

-ירקות מוקפצים(גמבה,גזר,כרוב,בצל אפשר גם ירקות אחרים)

-ירקות אפויים

 

תוספות:

-לספגטי: רוטב פטריות

-לאורז: גזר מבושל

מג'דרה

-תפו"א,בטטות וגזר בתבשיל אחד (ממש טעים)

 

בשרי:

-קציצות

-חזה עוף מוקפץ

-מוסקה

קציצות טונה עם ירקות - בתפוחי אדמה יש גלוטן ?אמא במשרה מלאה

סליחה על הבורות .

לאזמר הפלוגות

אין בתפוחי אדמה, צ'יפס זה ה-אוכל של הרגישים לגלוטן

לביבות ת.אדמהאמא במשרה מלאה

אנחנו משתמשים בלי מוצרי חלב.95200אחרונה
סוכר -כן.
אם את רוצה בלי סוכר תכיני מלוח לא?
אני מבשלת מלא ובלי הנ"ל בד"כ.ידיים לשמיים

 

דבר ראשון בהצלחה.

אני ממש מכירה את זה במיוחד עם הגלוטן שפתאום אפשר בתוספות בערך רק אורז ותפו"א ובטטה וכבר נמאס

אפשר לגוון עם סוגי האורז-למשל אורז אדום שאפשר לבשל גם ביחד עם אורז רגיל ואז יוצא מראה יפה מהשילוב צבעים וגם נראה מאכל מוכר למי שלא רגיל לאורז אדום.

 

כדאי שתכתבי עם איזה ירקות את מסתדרת כדי שנמצא מתכונים מתאימים.

1.יש תחליף לפרורי לחם של b&d פרורי קורנפלקס -לכל הקציצות והשניצלים וכו'

 

אוכל לבוקר:-פירות-אם מותר.כולל פירות יבשים ואגוזים/שקדים.

 חביתות מושקעות-עם תירס/עגבניות/ פטריות/קוביות תפו"א מבושל.

 

תבשילים של דגן וקטנית: מג'דרה, אורז עם חומוס וגזר מגורד-מתבלים עם שום,כורכום וכמון.דאל עדשים אדומות,

כדאי לנסות גם דגנים כמו קינואה ודוחן-יש הסברים טובים באינטרנט איך להכין.

אני מכינה מרק לקוסקוס ודוחן ליד טחינה אפשר גם סלט כרוב/ירקות/חסה. 

 

דגים-מה שאתם אוהבים וליד אפונה ירוקה/שעועית ירוקה. ירקות צלויים בתנור עגבניה,פלפל,בצל,קישוא,בטטה.

או עם תפו"א שלם אפוי על מלח גס עם הקליפה-ממש טעים.

 

עוף-שמים ירקות והם כבר מקבלים טעם מהעוף.  בסיר/בתנור.תבלינים-מה שאוהבים או רוטב סויה שום ודבש.

 

ירקות ממולאים באורז/אורז עם בשר טחון/אורזעם קוביות חזה עוף.

רוטב אדום. ליד סלט שווה/ירקות חתוכים.

 

פשטידה-מירקות מגורדים וביצים,אפשר לפזר מלמעלה שומשום.

 

תכתבי אם את רוצה מתכון למשהו.

כתבת בלי סוכר-הכוונה לסוכר לבן או לכל דבר מתוק(סילאן/דבש/תרכיז תפוחים טבעי)?

 

כי אם מותר אז אפשר להכין ממתק פיצפוצי אורז. ויש גם מלא מתכוני רואו פוד-שיכולים לעזור לך

 

 

 

 

יש אתרים למאותגרי גלווןשמי

למשל eat wall 

יש קמח נטול גלוטן (אם זכור לי נכון)יעל מהדרום
לק"י

ואז אפשר להכין לחם, לחמניות, פיצה (בלי גבינה), פוקצ'ה....
יש..אם היא תרצה אבדוק את הסוג הספציפי שממיריםמקום בעולם

לאותן כמויות כמו קמח חיטה..

לרוב הקמחים ללא גלוטן לא מתאימות אותן כמויות כמו קמח רגיל..

כדאי שתכתבי מה אתם אוכלים בד"כחילזון 123

ומה בעצם ירד מהתפריט. ככה יהיה יותר קל לחשוב.

חוץ מזה איזה ירקות אתם מוכנים לאכול? איזה דגנים\קמחים?

ציפס עם ביצה הולך ממש טוב ביחד!ירון ש
ישהלליש

מרק עדשים,

 

מרק אפונה,

 

סלטי ירקות מיוחדים למינהם,

 

ביצים, בשר, עוף.

 

(חוץ מהקטע של הגלוטן אני  אוכלת ככה ועם עוד כמה מגבלות, ויש לי מלא מה לאכול)

 

שייקים של פירות על בסיס מים/חלב סויה.

מה לעשות עם המון בצל??שריתת

יש לי כמויות של בצל יש לכן רעיונות?? אולי איזו פשטידה מצויינת??

ריבת בצלכוכב לכת
לטגן כמות ולאחסן במקרר לשימוש מהיר
תבשילים שדורשים כמות בצל גדולה. (יש לי מתכון לבשר שדורש 8 בצלים ענקיים אם תרצי)
את גם יכולה לחתוך לרצועות/קוביותאמא במשרה מלאה

לאחסן השקיות אוכל ולהקפיא לפי כמות רצויה

אני עושה ככה ולא קורה לזה כלום

מוציאה קצת זמן  לפני השימוש ומפשירה

עפ"י דעות הלכתיות מסויימות יש בעיה להשאיר בצליעל מהדרום
לק"י

ללא הראש למשך לילה (ולהשתמש בו).
לכן מוסיפים לבצל קצת תבלין לפני ההקפאה.
הבנתי שטיפה מלח זה מספיק נכון ?אמא במשרה מלאה

נראה לי שזה מה שעושים אצלינויעל מהדרום
הבנתי שצריך שמן ומלחהכל ממנו
קצת שמן ומלח.מלי

איך עושים ריבת בצל ?שושית
מתכון שמצאתי לךכוכב לכת
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3210

אשמח אם תעדכני איך יצא
יש לי מתכון לפשטידת בצל אם תרצי..מקום בעולם
לבריאותחיה רוז

* לאפות רבעי בצל עם ירקות נוספים לאנטיפסטי.

* לטגן הרבה בצל ולהקפיא במנות קטנות. להוציא כל פעם לתבשיל אחר.

* לחמניות בצל.

* סלטים עם הרבה בצל (חסה עם בצל, עגבניות עם בצל, סלק עם בצל וכדומה)

* פשטידת בצל

* מרק בצל

* בצל ממולא

* שיפודים (לדוג' - בשר,בצל ועגבניה)

* עוף מתוק בבצל 

* טבעות בצל מטוגנות

* סתם בצל מטוגן על לחם עם ממרח כלשהו (מיונז וכדומה)

*...

לקצוץ ולטגן כמות ענקית..נדנדה כתומה.
ולשים בתוך תבנית של קוביות קרח..אחלה דבר שבעולם!זה חוסך מלא זמן ושיא הכיף להוסיף לכל דבר
^^^ רעיון מצוין לטגן ולהקפיא במנותאם הבנים12
פשטידת בצל מעולה+mp8

העליתי פה פעם.

צריכים לחפש...

אפשר להכין מרק בצלאמא ל2 קטנטנים
עוף עם בצל דורש המון בצל וגם מאד טעים.שוקולד לבן

אפשר גם מוקפץ או כמו שווארמה.

אם את רוצה מתכונים לעוף ולשווארמה אני יכולה לצרף (שניהם מאד טעימים)

כנראה שחיתוך בצל זאת עבודה גברית. אפילו לא מצמוץ!כלנית1
תלוי מי ותלוי בבצל המסוייםאריקל

יש בצלים שאין לי בעיה לעשות 5 כמוהם ויש כאלו שעל האחד הראשון כבר מתחילה להיות בעיה

איך..?בת נוגהאחרונה

איך את תמיד מוצאת את סרטונים הקרועים האלה?!

 

חמוד...

לטגן ולהקפיא ואח"כא.........לף

אפשר להוציא כשרוצים ולהוסיף ל:

פירה

סלט קישואים בטעם כבד, חצילים בטעם כבד,

פשטידות

ועוד

ועוד...

גם מרק בצל אפשר, יש מתכונים מעולים עם אגוזי מלך

 

ומתכון ללפשטידה:

3 בצל גדולים לחתוך לטגן עד ששקוף (לא זהוב)

2 שימורי פטריות (אפשר גם אחד)

4 ביצים (אפשר גם פחות)

לערבב הכל, להוסיף מלח, פלפל, א.שום ולאפות.

יוצא מעולה!

-אפשר לאפות חצי אפיה ולהקפיא, וכשרוצים מוציאים מהמקפיא, משלימים את האפיה ויש פשטידה טריה

לי יש משקפיים ונרטה לי שזה קצת עוזראמא ל2 קטנטנים
ומישהו פעם אמר לי שאם שורקיפ אז זה מזיז את אדי הבצל
נשמע לי לא הגייני לשרוק על בצל שחותכים...שיררר

אלא אם כן זה לארוחה שלי בלבד ואז אני עושה מה שנח לי...

עם עדשות מגע אין דמעות בכלל או כמעט בכלל, עם משקפיים יש, אני לא יודעת להשוות לבלי משקפיים ובלי עדשות, כי במקרה כזה כנראה אחתוך את עצמי ולא את הבצל...
עוזר גם להרכיב משקפת צלילה, וראיתי גם אנשים שממלאים את הפה במים או מחזיקים בפה גפרורים (עם החלק שיכול להדלק מחוץ לפה), אבל אני לא בטוחה כמה זה עוזר.

העניין בכל הדברים האלה זה שהאדים שיוצאיםמקום בעולם

מהבצל יגעו במקור מים אחר או בדבר שסופח אליו ולא בעיניים..

לכן עם עדשות יהיו פחות דמעות כי רוב העין מכוסה בעדשה.. וככה גם עם משקפת ומשקפיים שקצת פחות..

 

בזמן ההקפאה האדים שבבצל יוצאים.. לכן ישרוף פחות..

^^^^ אני מסכימה איתך, אני לפעמים מסתכלת לצד ולא עלאמא ל2 קטנטנים

הבצל, אבל את הרעיון של לשרוק שמעתי פעם ממישהו, אז אמרתי אותו,

 

כמובן שכל אחד יעשה מה שנראה לו... ונוח לו..

 

וביג דיל, אז בוכים קצת מהבצל.. קורץ

למנוע דמעות המצאתי שיטהכוכב לכת
להצמיד את הלשון לחיך העליון ולנשום דרך הפה... איכשהו זה עובד
איך אפשר לנשום ככה מהפה? הלשון חוסמת את האוויר..מירי ט.
לוידעת, לי זה מצליחכוכב לכת
וכמובן שישר מנסים לעשות את זה תוך כדי קריאה.. ;)מקום בעולם

מירי,דווקא לא חוסם..

בטח חוסם. אלא אם כן את מצמידה רק את קצה הלשון.משיח נאו בפומ!

שועשעתי

לא רראתי את הקטע של לנשום דרךמקום בעולם
הפה
עזרו לי למצוא רעיון יצירתי למאכל יצירתיבהתהוות

אני מכינה ארוחת יום הולדת, שכל מנה בה אמורה לרמוז לתחום עניין אחר בחייו של בעל השמחה. אני צריכה מנה שתרמוז לכישרון האמנותי שלו - הוא מצייר ומפסל מאוד יפה בכל מיני חומרים. איזה שהוא מאכל שאפשר לעצב בו בצורות שונות, או שלפחות רומז על אפשרות כזאת. מאכל אמיתי, כזה שיכול לשמש מנה בארוחה, ולא קינוח. אשמח מאוד לרעיונות.

אוליאחרי החגים

לעצב פירות וירקות בצורות שונות.

יש הרבה דוגמאות ברשת ויכול להיות מאוד נחמד.

^^^^יהודיה מא"י

יש המון מצגות באינטרנט על תמונות אכילות. עיצובים שבהם ברוקלי הופך לעצים וכו'. משהו בסגנון הזה יכול להתאים.

ךמעשה כל מנה ראשונה מעוצבת תתאים

פחזניות ברבורכוכב לכת
פירה מעוצב למגדל

ירקות אנטיפסטי צבעוני ומסודר עיגול בתוך עיגול
אולי גם פירה מבטטה ואז יהיה כמה צבעיםאמא במשרה מלאה

וגם אכלנו פירה מארטישוק וגם טעים צבע ירקרק

 

אולי להשתמש בבצק סוכר?הכל ממנו
צורות שונות מירקות עם חותכנים או עוגיות משני צבעיםפלאפל

ההסבר הקצר קצת לא מובן אז אפרט- יש חותכני צורות של עוגיות. אני מתכוונת לחותכנים הקטנים ביותר, ולאלו שעשויים ממתכת ולא מפלסטיק. לדעתי שווה להשקיע בהם, כי אצלנו חותכים בעזרתם ירקות, כמו מלפפון, קולרבי, גזר, צנון וכו' שפרוסים לפרוסות. יש לי חותכנים בצורת אננס, דובדבנים, אגס, ועוד צורות מעניינות. הילדים מאד אוהבים לאכול את הירקות בצורות המיוחדות והתוצר נראה ממש מקסים.

רעיון נוסף- אפשר להכין בצק לעוגיות פרוכות. חצי מהבצק להשאיר לבן, ולמחצית מכמות הבצק להוסיף קקאו. כך מתקבלים שני צבעים לבצק ואיתם אפשר לפסל צורות שונות ביצירתיות (למשל דובי / בובה/ או כל חיה שהיא עם עיניים אף פה וכפתורים. אפשר להכין בית עם חלונות ודלת בצבע המנוגד, אפשר להכין פרחים, לבבות עם קישוטים ועוד ועוד)

עם החותכנים אנחנו מכינים גם תפ\בטטהתות שדהאחרונה

שנפרסו לפרוסות ועל גביהם הטבענו את החותכנים

ואופים את זה כמו ציפס עם שמן בתנור יוצא מתוק וטעים

תודה רבה לכולכםבהתהוות
חייבת לשתף אתכםשרבוב

עשיתי את הפשטידת אפונה הזאת:

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5645

 

(רק שאני שונאת שמיר מבושל אז שמתי פטרוזילה)

 

יצא ממש ממש טוב

פשטידה ממש רכה ונימוחה

האפונה ממש כיפית

הרבה יותר מבישול!!

(ואפילו בקושי יש שם שמן..)

 

ממליצה!

נראה מוצלח! שמרתי לי את המתכון אילה שלוחה

בס"ד

 

 

יצא לך כזה יפה כמו בצילום? באמת רואים את האפונה ככה?

כן, יצא מהמם! וממש טעיםשרבוב

מה שאהבתי בפשטידה זה את הפשטות שבה

 

אני ממש אוהבת פשטידות שהם רק קישואים/גזר'/תפו"א ובטטה

אני לא אוהבת פירה+גזר+אפונה+תירס

 

גם אני שמרתי. נשמע טעים.מירי ט.
ילך גם עם אפונה יבשה?שירה..!
לא נראה לי מתאיםשרבוב

אולי לבשל אותה קודם עד הסוףיעל מהדרוםאחרונה
עזרה דחוף עם עוגיות,אני באמצע להכיןאחרי החגים

אני מכינה אלפחורס וקצת הסתבכתי עם הבצק הוא דביק כזה ואני לא מצליחה לעבוד איתו.

יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות?

אני מנסה לרדד את הבצק עם המערוך והבצק נדבק אליו..

 

תודה!

הלוואי שמישהו יודע..אחרי החגים
תוסיפי מעט קמח או תשמני את הידייםכוכב לכת
ואם הוא מדי נוזלי תכניסי לשקית זילוף ולזלף עיגולים
שימי קמח על המערוךאמא במשרה מלאה


תודה רבה!אנסה את 2 האופציות ונראה איך יצאאחרי החגים
אוף לא הולך לי..אחרי החגים
לנסות לקרר? להוסיף עוד מעט קמח? לא מכירה בצק זהאתי ב
תודה,בסוףאחרי החגים

הרטבתי את הידיים והצלחתי לעשות צורות רק עם היד,מקווה שיצא טוב.

 

ויצאה לי כמות ממש קטנה.

לא נורא בפעם הבאה יצא מוצלח יותראמא במשרה מלאה

תמיד זה ככה בפעם הראשונה

מרדדים בין שני ניירות אפייהרסיסי לילה..
ומקררים טוב אתה בצק לפני
הטכניקה שלי, לפעם הבאה:איזו נחמהאחרונה

ליצור 'נקניק בצק' בתוך נייר אפיה, להקפיא עד שמתקשה, להוציא, לחתוך לפרוסות (עגולות כמובן) לשטח אותן מעט עם היד, ולאפות

ממרח קישואיםפרח חדש

טיגנתי בצל עם קישואים וריסקתי.

האם מקובל להוסיף שום (כמו בממרח חצילים)?

נראה לי ששום יוסיףיעל מהדרום
לטעמי שום לא מתאים בקישואים.ט'
אני מאוד אוהבת את השילובחיה רוז
עשית לי עכשיו חשק לממרח חציליםחוזרת

ולא אספיק להכין עד שבת 

טעים עם שום..וקצת מלח ופלפל שחור..נדנדה כתומה.אחרונה
ואיי.קישואים מטוגנים זה איכות!!
היי..יש לי שאלה..אפרת..=]

הוצאתי מהמקפיא דגים לשבת..הם הופשרו לגמרי, ואז התברר שבסוף לא צריכים לבשל את הדגים...מותר לי להכניס את הדגים חזרה למקפיא? זה לא מקלל אותם?

בתומ"ר !

ושבת שלום!!

אני לא הייתי מכניסה בחזרה..מקום בעולם

עדיף להכין אותם ולהקפיא מאשר להכניס אותם ככה..

^^^^שמשיאחרונה
יודעים להמיר זמן בישול בסיר לחץ לבישול בסיר רגיל?הכל ממנו
מתכון טוב לסלט קינואה קר מעט חמוץ, יש למישהי?הכל ממנו
מבשלים קינואהשרבוב

מוסיפים ירוקים (בצל ירוק, פטרוזליה, שמיר, נענע!!, ועוד..)

חמוציות

לימון שמן זית וטיפה מלח

לא אמור להיות בזה גם קצת גזר מקולף?הכל ממנו
אצלי לאשרבוב
אז כנראה שזה מתכון אחרהכל ממנו
שרובי אני מוסיפה גם בצל סגול קצוץ דק ואגוזיםבעיתה אחישנה
ויוצא צבעוני וטעים

(ובלי בצל ירוק..)
...אפרתולה
לבשל קינואה ולהוסיף חסה, עגבניות שרי, בצל סגול, נענע או בזיליקום טיפה קצוץ דק, עלי ביבי, ציפס בטטה ואפשרי גם קישוא וחציל וחמוציות וקשיו קלוי. הרוטב: סילאן, שום כתוש, חומץ, שמן זית, מל"פ ואפשרי גם מעט מיץ לימון. זה יוצא פשוט מעדן!!!
תודה!הכל ממנואחרונה
בוקר טוב! קניתי לקט של קינואה, עדשים כתומות ובורגופרפר לבן
רעיונות לא.צהריים להכין איתו?

איך לבשל ובמה לתבל? ומה להכין כעיקרי?
לא ניסיתי בחיים,מירי ט.

אבל נראה לי זה ילך טוב עם עשבי תיבול, חמוציות, לימון, מלח, סוכר קצת..

ילך טוב עם איזה קציצות כלשהן,

או דג בתנור.

יש שם הןראות בישול על האריזה, כמדומני+mp8אחרונה
הזהבתי קצת בצל, הוספתי לו את. תכולת השקית לכמה דקות טיגון, הוספתי מים רותחים בכמות של אורז, ותיבול לפי הטעם.
היה מעולה.
שאלה דחופה לי.משיח נאו בפומ!
קמח 80%, מתנהג כמו קמח 70%, או שההבדל מורגש?..

משתמשת בד"כ ב70% והוא מעולה. אבל עכשיו יש לי כאן רק 80%..

זו עוגה שאמורה לצאת רכה ואוורירית. מפחדת שהוא יכביד אותה קצת

זה יהיה בסדר? מה אומרים?
לא ניסיתי אבלשרבובאחרונה

לפעמים לא מורגש גם ההבדל בין 70% ל100%

אולי כי התרגלתי

 

אל תגלי לאפחד שזה 80%

(בעיקרון שמעתי מחחברות שזה ממש קליל הקמח הזה)

עופות מוכנים שהיו במקפיאאחרי החגים

יש לי כמה עופות מוכנים שהיו במקפיא בין חודש וחצי לחודשיים,

השאלה היא אם עוד אפשר לאכול מהם או שאולי כבר התקלקלו?

 

במידה והתשובה היא שאפשר,האם יש דרך לשדרג את הטעם שלהם,שפחות יורגש שהגיעו מהמקפיא?

תודה מראש.

אפשר...ת.מ.
אם הם היו ארוזים כמו שצריך פחות מרגישים...
לדעתי גם פחות מרגישים בהפשרה הדרגתית (למשל להוציא ביום שישי למקרר ולשים על הפלטה בשבת בבוקר)
אז הם אמורים להיות טובים עוד?אחרי החגים
אני משתמשת ולא נצפתה בעיה...ת.מ.
תודה רבה!אחרי החגים
מוכנים כלומר עברו תהליך בישול? אני לא הייתי משתמשת~א.ל
הכוונה שהם מבושלים כבר?אמא במשרה מלאה

אם כן להרתיח אותם שוב עם רוטב

לא נראה לי שתהיה עם זה בעיה

ברור שאפשרשרבובאחרונה

אני עושה את זה חופשי

 

ואני לא מרגישה טעם של מקפיא כי הם ארוזים טוב

מחפשת מתכון לעוגת גזר קלילה וטעימה תוכו רצוף אהבה

(בעדיפות לכמה שפחות משמינה.. )

לפי מה שזכור לי יש לניקי ב'..שירה..!
זה משנה אם אחליף את הקמח לקמח מלא? (70%) ???תוכו רצוף אהבה


לדעתי לא משנהשרבובאחרונה