היי,יש למישהו מתכון לריבת בצל?שב'ש!ותודה על העזרה!מחפשת שירות
אשמח לרוטב לקוסקוס.. קצת דחוף..מקום בעולם
אני עושה מרק-יעל מהדרום
מבשלים חומוס/ שעועית עד שהם כמעט מבושלים.
שופכים את המים ומוסיפים ירקות חתוכים: בצל, תפו"א, דלעת, גזר, קישוא (אפשר גם עגבניה) וקצת שמן ומטגנים.
מוסיפים תבלינים: מלח, תבלין של בשר/ קציצות, פפריקה/ כורכום/ שניהם, ירקות ירוקים- מה שרוצים (אפשר גם כרוב).
אם רוצים מרק בשרי- אז שמים גם עוף.
מוסיפים מים ומבשלים
אני עושה אפונה עם רסקאמא במשרה מלאה
תודה
מקום בעולםאחרונה
עשיתי משהו בסגנון ויצא מצויין!
תודה רבה!
שאלות הקפאה-מתפללת..
נתקעתי עם שני דברים...
אפשר להקפיא נודלס כזה מוקפץ עם אטריות, חזה עוף וירקות? ברוטב סויה כזה...
ואפשר להקפיא פשטידת בצל- בגדול מכילה גבינה, בצל, פטריות וביצים..?
מה אתם אומרים?
תודה!
את הפשטידה אין בעיהאמא במשרה מלאה
לא קורה לה כלום
הנודלס אני לא יודעת אולי האיטריות יתפרקו אחרי ההקפאה
אף פעם לא ניסיתי
הפאתי פעם פשטידת איטריות.. והן קצת התפרקו..מקום בעולםאחרונה
קחי בחשבון שהן היו רחבות והתפרקו.. אז דקות אני חושבת שלא כדאי..
לשבתחנניו
רוגעלכים בלי שמרים מהשרשור הזה -
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t124645#1188135
נראה מעולה! עשית לי חשק להכין רוגאלך..יעל מהדרום
נראה ממש טוב!someone1
אהבתי את הספר של מטילדה שמה מאחורה..מירי ט.
אחד החונקים..
העוגה נראית סוף הדרך.
וגם הרוגאלאך..![]()
הוא השתרבב לשם ממש בטעות! לא התכוונתי...חנניו
אבל אני גם חושבת שזה מצחיק 
והפאי אפילו פרווה בלי מרגרינה או ריץ'! ניצחון...
מתכון, מייד!!
מעפר אני באה
אז הנה תמונה של הבפנוכו + מתכוןחנניו
ומתכון.
)75 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס שמן
1/4 כפית וניל
כף סוכר
1/2 חלמון (כן, זה אידיוטי. מקסימום שימו שלם. לי במקרה היה שימוש לשאר)
3/4 כוס קמח
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

וואו :O משגע!הרהור
ומתכון בלי חמאה זה אוצר, תודה. ^-^
הפאי הזה מגרה!!!מעפר אני באה
הכנתי את הרוגלאך- שיצאו טעימים..תודה
יעל מהדרום
נשמע מעולהבונים מגדל
אבל למה אני לא מצליחה לראות את התמונות????
הסתכלתי במתכון של הרוגלך ולא הבנתי את החלק הזה:בוקר טוב!
מורחים על כל עלה שמן,שמים 3 כפות מילוי[אני שמה יותר...]
ומקפלים כמו מעטפה עד שיוצא משו כמו כדור...
-מרדדים שווב לצורת עיגול וחותכים משולשים ומגלגלים...אני שמה שוב עוד מהמילוי...
יש מישהו שיכול להסביר לי בבקשה?
תודה!
את מחלקת את הבצק שיצא ל-6..מקום בעולם
לאחר מכן את מכדררת את אותו חלק שמרחת ועושה ממנו עיגול ומרדדת שוב.. ואז שוב שמה מילוי ועושה את הצורה של הרוגלאך..
ככה שהרוגלאך לא מצופה רק בשוקולד, אלא שגם חלק מהבצק שלו שוקולדי וככה אין תחושת בצקיות מרוחה בשוקוחד..
תודה רבה!בוקר טוב!
כמה שאלות חשובות!! תודה...ללללללל
א. איזה מרקם אמור להיות לקלתית? קשה כמו עוגית חמאה? רך כמו עוגת ספוג? פריך? תודה!!
ב. את המצרכים לשכבה של הבוטנים מערבבים ביד?
ג. השכבה של השקולד- להמיס ולשפוך מעל השכבה של הבוטנים? איך הוא לא ייטמע בתוך האגוזים?
תודה רבה!!!
תשובותחנניו
א. היא יוצאת מאוד פריכה ופירורית, נימוחה כזו... מרקם מעניין, לא נפגשתי בו בהרבה מתכונים.
ב. כן. איך שבא לך, זה מתכון אילתורים כזה... אני עשיתי ביד.
ג. כן, הוא לא נטמע כי שכבת הבוטנים מוצקה.
תודה רבה!! לשמור בקירור או בהקפאה?ללללללל
קירור יספיקחנניואחרונה
המרת קמח רגיל לקמח תופחשריתת
אני רוצה להכין עוגיות שמכילות קמח תופח ואין לי קמח כזה.
איך עושים מקמח רגיל קמח תופח?והאם זה משתנה אם אני רוצה לעשות מקמח מלא?
על קילו קמח 2 שקיות א. אפיהאמא במשרה מלאה
בקשר לתשובה השניה לא יודעת
אני לא משתמשת בקמח מלא
אני עושה עם קמח מלאחיה רוזאחרונה
ראיתי באינטרנט שעל כל כוס קמח- כפית אבקת אפיה.
אני שמה על2 כוסות שקית שלמה.
י
מחפשת את המתכון לפנקייק המושלם!!+mp8
אשמח לקבל רעיונות ומתכונים, ובלי חמאה!!
תודה רבה!!
מתכון:someone1
ביצה
חצי כוס חלב
שתי כפיות אבקת אפייה
שתי כפות סוכר
שתי כפות שמן
כפית תמצית וניל
ממ..נדנדה כתומה.
1 ביצה טרופה
2 כוסות לבן/רוויון/יוגורט בלי סוכר. אפשר להמיר את אחת הכוסות לחלב.
2 כפות שמן
1.5 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח.
חסר הקמח..
מקום בעולם
אופס. צודקת.נדנדה כתומה.
גרסת פרווהאמא במשרה מלאה
1 כוס קמח
2 כפיות א. אפיה
2 כפות סוכר
1 ביצה
2 כפות שמן
1 סוכר וניל
3/4 כוס מים/מיץ
תודה לכולכן!! אשמח לעוד מתכונים משודרגים+mp8
כפי שקיבלתי אחד שווה באישי...
אז למה באישי?טאבולה ראסה
עשית לי חשק להכין גם...
תקבלי כאן, בע"ה+mp8
את יכולה להוסיף פצפוצי אורז לתערובת אם בא לךsomeone1

מתכון של אח שלי:תולעת השניאחרונה
*כוס מדידה חד-פעמית:
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 כוס קמח
1 כוס חלב
מערבבים חומרים לפי הסדר ומטגנים קצת מהבלילה כל פעם.
בתאבון! ![]()
חיתוכי ריבה ופירורים/ניקי- אפשר שמן במקום מרגרינה?כלנית1
מה ההבדל בין ריבועי שוקולד עם שמן במקום מרגרינה?
חיתוכיות ריבה ופירורים פרווה
22X22
מצרכים:
2 כוסות קמח
חחצי כוס אגוזי מלך גרוסים / חצי כוס קמח רגיל
חצי כוס שמן
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
חצי כפית א. אפייה
ריבה
שוקולד
אופן ההכנה:
1. לעבד את המצרכים לבצק (שומני) לשמור רבע מהבצק במקפיא ואת השאר לרדד למלבן בגודל 22X24 ס"מ, לאפות כ 10 דקות או עד מזהיב, לצנן.
2. למרוח ריבת תות / שוקולד (אני עשיתי חצי חצי) לגרד את שארית הבצק מעל ולאפות עוד כמה דקות.
הערות חשובות:
מבחינת איכות בצק אין מה להשוות בין בצק על בסיס שמן לבצק על בסיס חמאה, אם לא חייבים להכין פרווה אני יותר ממליצה על בצק חמאה. כקינוח פרווה הוא נהדר, התחסל אצלי תוך כמה דקות, לילדים לא הזיז אם זה בצק שמן או חמאה הכל חוסל. עוד משהו אחד החיתוכיות נמוכות.
בעת האפייה הבצק מוציא קצת שמן לא להתרגש לראות שהדפנות מזהיבות ולהוציא.
פעם ניסיתי חיתוכיות אחרות עם שמןזמר הפלוגותאחרונה
ויצא בסדר, רק יותר עבודה עם הבצק וקצת מתפורר
שאלה על ריצ'זמר הפלוגות
השבת אני קצת מתעצלת מלהכין מנה אחרונה אז קניתי פירות בסירופ בקופסת שימורים וקצפת ריצ' כדי להכין אותה עם זה אבל אני צריכה רעיונות לשדרג את הקצפת... יש??
אני שמה אינסטנט וניל עם הקצפתאמא במשרה מלאה
אפשר...לעשות פבלובהמיסטר דום
מה זה פבלובה?זמר הפלוגות
לערבב את הקצפת עם הפירות ועם חתיכות מרשמלואיזו נחמה
פבלובה-מרנג אפוי עם פירות מלמעלהאני!
לרסק את הפירות בבלנסר ולהוסיף לקצת עם מעט סוכרכלנית1אחרונה
איך מכינים קצפת?O
someone1
ריצ', שמנת מתוקה או חלבונים?כוכב לכת
מחלבוניםsomeone1
עדיין עוזר?מלי
את שמה את החלבונים בקערה נפרדת,מפעילה את המקציף ומעלה את העוצמה בהדרגה.
ככה את מסובבת במעגלים עדינים ו\או שמיניות עדינות.
לקראת הסוף,את מוסיפה בהדרגה סוכר לפי מה שכתוב במתכון לקצפת,
את יכולה להוסיף גם פודינג,וניל..
את בודקת אם הקצפת מוכנה באופן הבא:
את מורידה בהדרגה את העוצמה של המקציף,וכשהוא נכבה לגמרי את מעלה אותו קצת באויר;
אם הקצפת נמשכת כלפי מעלה בצורת 'מחט'-סוג של נעמדת כזה עם חרטום שפיצי,
הרי לך שהקצפת מוכנה.![]()
אח"כ,אם זה לעוגה,את שופכת לאט לאט בזהירות (שלא תישבר הקצפת,זה נוראי
)
ומערבבת לתוכה בצורה מעטפת כזו..
בהצלחה!
תודה!someone1אחרונה
מה אתם מכינים לסעודה שנייה?anonimii
דג חמין חזה עוף ברוטב אורז וכ"ואמא במשרה מלאה
חמין עם חיטה, בשר, תפו"א, סוג של קציצות סולתיעל מהדרום
וחלק אוכלים גם קציצות תוניסאיות כמנה ראשונה.
(זה אצל ההורים שלי).
איך עושים קציצות תוניסאיות?anonimii
הכוונה לבולט?אמא במשרה מלאה
שעטופים בת.אדמה
לא נראה לי שזה זה..יעל מהדרום
ככה-יעל מהדרום
מבשלים תפוחי אדמה ומועכים.
מוסיפים בצל קצוץ/ מגורד, ירקות ירוקים קצוצים (שמיר, כוסברה, פטרוזיליה), פרורי לחם, חלמון של ביצה (את החלבון משאירים לעטיפה של הקציצות), תבלינים: מלח, פפריקה, תבלין של קציצות, אפשר גם פלפל שחור.
לקציצות בשריות מוסיפים עוף טחון/ קוביות של חזה עוף (אפשר גם שאריות של עוף מבושל.
- לשים הכל ביחד.
- יוצרים כדורים קצת מעוכים וטובלים בקמח וחלבון של ביצה (ואפשר גם בפרורי לחם) ומטגנים.
תודהanonimiiאחרונה
שבת בבוקר? חלבי.פרפר לבן
מה עושים עם בננות שסירבו להבשיל?מתואמת
אם אטחן אותן ואוסיף לעוגות וכדומה - זה יהיה בסדר?
נראה לי שירגישו שזה קשהאמא במשרה מלאה
נסית לעטוף בעיתון?
איזה מוזר! מעולם לא נתקלתי בזהדינה ל.
בכולופן- אם רצית רעיון- אז שייק. להוסיף לבן/חלב, תמרים, קרחים.
אומרים שזה עוזר לשים בשקית שלהם תפוח עץצביה22
הבננות לא הבשילו כי ...נשמה אהובה
הכניסו כמויות של חומר משמר - תהליך שנקרא הבחלה. הבננות כנראה מהמקרר מעונה אחרת.
חשוב לזרוק לפח ולא לאכול.
תודה לכולם, כנראה שאזרוק.מתואמתאחרונה
ודווקא הם היו ליד תפוחים, אבל גם לי לימונים. זה קשור?
שלום!צריכה עזרה דחוף--#רעות#
לאמא שלי יש יומולדת ובאלי לקנות לה ספר שכותבים בו מתכונים, אתם מכירים כזה ויודעים מאיפה להשיג?? פשוט אינלי מושג וזה קצת דחוף.. תודה!
בסטימצקי יכול להיות שיש, ובכלל בחנויות ספריםיעל מהדרום
תודה רבה!!עזרת מאד!#רעות#
//לאידעת
רעיון:תולעת השני
את מחפשת ספר ייעודי לכתיבת מתכונים, או כל ספר עם דפים ריקים?
כי את יכולה פשוט לקנות מחברת גדולה עם שורות / דפים ריקים - זה הרבה יותר זול, ויעיל באותה מידה.
(וזו יכולה להיות מחברת "שווה" עם כריכה קשה ודפים עבים יותר מהרגיל)
בהצלחה! 
*ואני סקרנית לדעת מה תעשי בסוף, אם מתחשק לך לעדכן כשתמצאי משהו... ![]()
^^ לי יש מין מחברת כזו עם ספירלה וכריכה קשה..נדנדה כתומה.
כמו ספר זיכרונות כזה..
לא חשבתי על זה!זה נשמע גם טוב!#רעות#
אוקי אני יעדכן מה עשיתי בסוף.. ![]()
אם את עושה קפסא עם חוצציםאמא במשרה מלאה
אפשר על הקופסא להדביק תמונות של הילדים נכדים
{ עושה חשק להכין בשבילם }
מזל טוב
חברה שלי הכינה לי לחתונה-שוקולד לבן
פשוט קלסר קטן (היא עטפה אותו יפה)
ובו חוצצים לפי נושאים- לחם, סלטים, עיקריות, תוספות, עוגות ועוגיות, קינוחים וכו'
בפנים היא הכניסה ניילוניות והדפיסה על המחשב לרוחב מתכונים וצרפה (אפשר להוסיף תמונה מהצד השני או קישוטים)
היא גם הוסיפה דפים יהיה לי למתכונים עתידיים.
וזה יצא מקסים!
ראיתי ספר כזה המתכונים שלי בחנות סופר סטוקanonimii
תודה לכולם!הסתדרתי! בסוף קניתי בצומת ספרים#רעות#אחרונה
קלסר מעוצב למתכונים עם חוצצים..
ושוב תודה לכולכם!! עזרתם לי מאד!
בורקסיםשקדי מרק
אתם חושבים שיעבוד להכין בורקסים מבצק של חלות?
ולחילופין- אשמח למתכון לבורקסים פרווה (לבצק, אני מתכננת לעשות מילוי פירה עם פטריות ובצל)
יש לי מתכון לבצק של בורקסזמר הפלוגות
אבל זה לא כמו בצק עלים, אבל אם את בקטע של משהו יותר בריא זה הולך, אם תרצי אכתוב...
אני אשמח למתכוןיאיר השמש
אני אשמח! זה בדיוק מה שאני מחפשת. תודה!שקדי מרק
אני מכינה מבצק כזה:צביה22
2 כוסות קמח (אני שמה קמח מלא)
6 כפות שמן
חצי כוס מים רותחים
חצי כפית מלח
יכול להיות שיהיה צריך להוסיף עוד מים, זה תלוי בקמח. תוסיפי לפי ההרגשה.
כדאי להתחיל ללוש בכף, כי המים רותחים, אחרי שזה נהיה קצת בצקי עוברים ללישה בידיים.
אחרי הלישה מכסים בניילון ונותנים לבצק לנוח כ-20 דק' מחוץ למקרר (אם ממהרים, לא נראה לי שזה כזה הכרחי).
זה לא יוצא כמו של חנות, כי זה בצק ממש לא שומני, אבל לדעתי זה אפילו יותר טעים.
מה שכן- אנחנו מקפידים לאכול את זה רק בתוך סעודה, כי לא ברור שאפשר לברך על זה מזונות. תבדקו מה אתם פוסקים בעניין.
בהצלחה!
מתכון:זמר הפלוגות
2 וחצי כוסות קמח
כפית שמרים
לערבב
כפית מלח
כף סוכר
לערבב
בין 1/2 ל3/4 כוס מים
1/2 כוס שמן
כף חומץ
למרות כפולה כוס ורבע מים ואת כל השאר להכפיל ב2
ללוש, להשהות 10 דקות ולהכין...
תודה!שקדי מרק
אפשר גם להכין בורקסים מבצק פילויעל מהדרוםאחרונה
פולים....זמר הפלוגות
קניתי פולים בגרגרים אבל "פתאום נזכרתי" שאין לי מושג איך להכין את זה....
יש למשהי מתכון למרק של זה או למשהו אחר שאפשר להכין עם זה?
(אבל לא בשרי)
תודה
צריך להשרות לילה. הבישול מאד ממושך!כלנית1
תודהזמר הפלוגות
אבל יש מתכון??
את רוצה מתכון למרק דלעת עפם פול ??אמא במשרה מלאה
הולך טוב עם קוסקוס
רק לשים לב מתולעים..מקום בעולם
אשמח,תודה!זמר הפלוגות
אני אשלח לך בקרובאמא במשרה מלאה
מרק דלעת עם פולים- מתכוןאמא במשרה מלאה
משרים 250 גרם פול במים רותחים או כל הלילה
ומקלפים אותו
מטגנים בצל טוב טוב
מוסיפים רסק עגבניות בערך 2-3 כפות { לכמות כזו }
מוסיפים כרפס עלים + גבעולים גזר ת. אדמה
ומים לכסות הכול
אחרי שהכול כמעט מתבשל להוסיף את הדלעת כי היא מתבשלת ממש מהר
לתבל
מרק עוף/מלח
טיפה סוכר
פלפל שחור
פפריקה מתוקה / חריפה תלוי אם אוהבים חריף
בתאבון
מתכון - לא הבנתי למה זה נעלםאמא במשרה מלאהאחרונה
משרים 250 גרם פול במים רותחים או כל הלילה
ומקלפים אותו
מטגנים בצל טוב טוב
מוסיפים רסק עגבניות בערך 2-3 כפות { לכמות כזו }
מוסיפים כרפס גזר ת. אדמה
ומים לכסות הכול
אחרי שהכול כמעט מתבשל להוסיף את הדלעת כי היא מתבשלת ממש מהר
לתבל
מרק עוף/מלח
טיפה סוכר
פלפל שחור
פפריקה מתוקה / חריפה תלוי אם אוהבים חריף
בתאבון
שאלה ממש פדחנית, אבל אף אחד לא בבית וזה קצת דחוף
נועם ה
ו100 גרם קמח...
מה זה גרם????
ט'
גרם זה יחידת משקל ...
10 גרם שמרים = כפית +-
מאה גרם קמח = כוס חד פעמית מלאה
10 גרם שמרים = כף אחת.משיח נאו בפומ!
נמ.הרהור
http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=85&ArticleID=8740
נראה שהשמרים — כף.
הקמח — 3/4 כוס פחות כפית (בערך).
(נמ. ט׳ כבר הגיבה… אבל הרי לך קישור שימושי
)
אההה סליחה 1.100 גרם קמחנועם ה
???נועם ה
זה קילו (שקית) ועוד 3/4 כוס פחות כפית
הרהור
או שמונה וחצי כוסות פחות כף.
תודה!!
נועם ה
^^ מה את מנסה להכין?ט'
פוקצ'ות
נועם ה
איך יצא, נועם?
משיח נאו בפומ!אחרונה
משפר אפיהטאבולה ראסה
למה לא?
באיזה כמויות?
(אני מדמיינת- או שמאז שהתחלתי לשים כף על קילו בצק- לחלות יש טעם אחר?)
הם תורמות למרקםברוקולי
אפשר להשיג יבש (במחלקת מוצרים ללא גלוטן)כלנית1
וואלה???? איזה כיף!!!!!!
ברוקולי
פעם הבאה שאהיה בסופר אבדוק
החכמתי
אחרי הפתיחה אני שומרת במקפיאכלנית1אחרונה
2 שאלות
להבה=)
1.איך אפשר לזרז הבשלת מנגו? (שמעתי פעם ששמים לידו פרי מסויים)
2.אם מגרדים ג'ינג'ר טרי ומקפיאים, הוא ישאר טוב?
תודה רבה!
עוטפים בעיתון ושמים במקום חםanonimii
נראה לי שתפוח עוזר להבשלהיעל מהדרוםאחרונה
האם אפשר להכין רוטב סויה בבית?מתואמת
רוטב הסויה שבחנויות בדרך-כלל תעשייתי ולא בריא, וזה שבחנויות הטבע - יקר...
האם מישהו מכיר מתכון לרוטב סויה, כדי להוסיף לתבשילי הטופו הצמחוניים שלנו?
איך מתבלים מרק לקוסקוס בלי אבקת מרק?יאיר השמש
פלפל שחור, מלח..מקום בעולם
ואם תוסיף עלים ירוקים זה ישפר לחלוטין..(סלרי ומשפחתו..)
פטרוזילה, סלרי, שמירבימבה
תבלינים וירקות ירוקיםיעל מהדרוםאחרונה
מלח, תבלין לקציצות/ בשר/ משהו בסגנון, ירקות ירוקים (שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, כרפס).
למרק אדום- פפריקה.
למרק צהוב- כורכום.
למרק כתום- פפריקה וכורכום.
גם קצת כמון יכול להוסיף.
מה עוישם עם כמה קופסאות שימורים של חומוס?שיר_חדש
קנינו פעם כי חשבנו לעטר בהם חומוס לאיזה ארוע - בסוף לא היה בשימוש...
מה עושים עם זה ???
רוטב לאורז..אולי אפשר גם חומוס ביתייעל מהדרום
אולי פלאפלשקדי מרק
רוטב לקציצות וא לדגים או סמבוסקאמא של שבת
חומוס ביתי!בתאל1
הוא מבושל כבר?
אם לא אז מבשלים אותו עד שהוא מתרכך (כדאי עם כפית סודה לשתיה)
טוחנים ביחד עם שום, טחינה, מיץ מלימון, מלח, כמון
(הכל תלוי בכמות החומוס וכמות הטחינה שאת שמה... לפי הטעם...)
מים לפי הצורך ומידת הסמיכות הרצויה לך.
כדאי לטעום לפני ששמים כל דבר כדי לדעת כמה לשים..
בהצלחה!
אה וטיפ- כדאי לקלף את החומוסים לפני וככה הוא יותר טעים ויש לו מרקם חלק.
אזהרה חמורה:כלנית1
לפני כמה שנים רציתי לעשות קיצור דרך וקניתי קופסא של גרגרי חומוס כדי להכין ממרח חומוס.
עשיתי הכל לפי ההוראות (עיין ערך מתאים בספר "מהמטבח באהבה"). אבל, לא לקחתי בחשבון שיש כבר
מלח בגרגרים המבושלים. ויצא מלוח.
הוספתי עוד טחינה ועוד מים ובסוף זרקתי לפח את כל העיסה.
תוסיפי שעועית ירוקה מקופסא, בצל קצוץ חי, שמן ותבלינים (מומלץ גם חומץ או מיץ לימון). תשהי כמה שעות ויהי לך סלט קטניות.
כל מה שעושים עם חומוס רק הבישול קצר יותר/לא צריך..ת.מ.
לסנן, להוסיף פלפל שחור ולנשנש
מרב.

חומוס ביתי, פלאפל, קציצות חומוסשרבוב
לתבל עם שמן זית ותבלינים שאוהבים. לאפות בתנורפנסאי

מתכון מדוייק- נשנושי חומוס קריספייםכלנית1
מסננים גרגרי חומוס מקופסת שימורים אחת (560 גר') ושוטפים היטב במי ברז עד שהמים יוצאים שקופים (אפשר לשטוף בקופסה עצמה ולסנן עם המכסה). מערבבים עם כף אחת לפחות שמן זית ומוסיפים כפית אחת של פפריקה מתוקה, וכפית אחת של כמון. מערבבים היטב. אם רוצים לגוון בתבלינים אחרים, אפשר. אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך כ-17 עד 20 דקות, או עד שהגרגרים שחומים מעט וקריספיים. מגישים חם.
להביא גאולה לעולם: המתכון מתוך האתר "בצק אלים"

נראה ממש טעים
ינוסה בע"האילה שלוחה
בס"ד
אפשר לעשות גם עם חומוס לא שימורים?
(אני מניחה שצריך לבשל קודם..)
כן. רק תוסיפי מלחכלנית1
איזה רעיון מעניין! תודהחיה רוז
ניסיתי ולא יצא משהו...רוני בלילה
הם היו ממש יבשים.
אני ניסיתי היום וממש נהנתי. תודה פנסאי וכלנית.חיה רוז
מתכון ממש טוב, לא צפויכמו הלבנה
אוזני המן פריכים: (מרלין איילון).
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כמון טחון
1/2 כפית בהרט
1/4 כפית פפריקה חריפה
ועוד אחד סמבוסק חומוסאמא במשרה מלאה
אם תרצי מתכון לבצק בשמחה
אפשר או לטגן או בתנור
אני אשמחבונים מגדל
יש לי שתי שקיות של חומוס מבושל שאשמח לנצל (המקפיא אחרי תיקון כבר, אבל חלק מהמוצרים כבר הפשירו...)
רוצה מתכון לסמבוסק??אמא במשרה מלאה
תטוגן או בתנור ?
אשמח לאפוי |נדחף|
בת נוגהאחרונה
מרק חומוס אדום עם ת. אדמה וביצים טעים
אמא במשרה מלאה
אם תרצי הסבר בשמחה
אשמח מאוד למתכון!יונלולה
אמא במשרה מלאה,
תוכלי בבקשה לתת מתכון?
נשמע ממש טוב! (=
תודה!
בשמחהאמא במשרה מלאה
בסיר מחממת מעט שמן שמה שום כתוש בין כפית לכף { תלוי בכמות של החומוס אם קופסא אחת כפית אם שתים כף}
מטגנת קלות מוסיפה רסק 2 כפות { יותר אם אוהבים ממש אדום או כמות גדולה }
מערבבים עם מעט מים
תבלינים
מלח / מרק עוף
כמון כיפת / כפית וחצי
פפריקה מתוקה
טיפה כורכום
מעט סוכר
קצת פלפל שחור / משהו חריף יותר אם אוהבים { זה טעים קצת פיקנטי}
שרותח שמים את החומוס ומוסיפים מים ושמים ביצים ותפוחי אדמה חתוכים לרבעים
לתת להתבשל ולהוסיף מים אם חסר
ועוד תבלינים לפי הטעם אם חסר אני בשלב הזה מוסיפה עוד קצת רסק
שהתפוח אדמה רך לסגור
אפשר לאכול ככה או מעל אורז לבן / קוסקוס
בתאבון
{ אני לפעמים עושה בלי תפוחי אדמה שיתבשל יותר מהר ואז שמים פחות מים }
הכוונה לביצים קשות או טריות??בנימינה
ביצים טריות שטופות כמובן הם מתבשלות ביחדאמא במשרה מלאה
תודה... ננסה בעז"הבנימינה
תמתיני לשלום זכר הבא
מלי
נוהגים לאכול את זה אז.
אני מוסיפה לדג ברוטב מזרחי+mp8
משדרג מאוד!!
יש למישהו מתכון מוצלח ללחם 100% שיפון?ג'נדס

חייבת רק שיפון? אי אפשר חצי חצי?ברוקולי
ננסה... אין מצב לחיטה...ג'נדס

מקווה לא מספיק מבינה בזה..ברוקולי
אולי תנסי פיתות? יכול להיות שיצא יותר טוב מלחם ממשיעל מהדרום
אבל אני לא בטוחה בכלל.
כן, זה גם אנסה...ג'נדס
רציתי למצוא מתכון ללחם בנוסף
באפיה בייתית קשה לאפות 100% שיפוןכלנית1
בכלים שיש לאפיה בייתית קשה מאד לאפות לחם שמורכב מ-100% שיפון ולכן, אני מציעה לך לפחות
בשלב ההתחלתי כשאין לך ניסיון איך הוא מתנהג, להתחיל ב-50% קמח כוסמין, ובפעם הבאה לנסות להוסיף.
הקמח הזה יותר גס מקמח חיטה והבצק יוצא יותר דביק.
ניסיתי בעבר לעשות המרה מלאה מקמח חיטה מלא והתוצאה היתה- 2 חלות ופעם אחרת חומיות שנתרמו לפח
(בזבוז גמור, כי לא נראה שלי שזה ראוי למאכל כלב או אפילו חתול)
50% כוסמין ו50% שיפון?ג'נדס
דודה שלי עושה שילוב של כוסמין וחיטה-יוצא טוביעל מהדרום
אבל אין לי מושג לגבי השילוב של כוסמין ושיפון..
כמובן יותר פשוט חיטה ושיפון. אבל ביקשת בלי חיטהכלנית1אחרונה
אולי לערבב עם קמח תפו"א/ קמח תירס של צליאקיםאמאשוני
הם קמחים אווריריים יותר.
לא ניסיתי.
סתם רעיון בעקבות השרשור


