מחפשת סדנת שוקולד כשרה לזוג. מכירים?
תודה!
אופציה א':
חביתה מושקעת-עם בצל מטוגן, פטריות, פטרוזיליה..
סלט גדול שווה-אפשר להשתולל עם עלי בייבי, קוביות בולגרית, פטריות, נבטים.
טוסטים עם הרבה גבינ"צ, רסק, אורגנו, זיתים שחורים,
או בגטים חתוכים/לחמניות טריות.
גבינות מתובלות, קוטג'.
שתייה חמה כמו קפה על בסיס חלב..
אופציה ב':
פנקייקים חמים בליווי סירופ מייפל, קצפת, ריבה, חמאה.
סלט עדיין משתלב.
כנ"ל השתיה.
אופציה ג' -(כבר קצת יותר כבד) :
פשטידה טובה,
פלטת גבינות,
ירקות טריים חתוכים מסודרים יפה, בתוספת רוטב שום/אלף האיים.
בורקסים.
לימונדה/מיץ תפוזים.
תות מתוקלהכין פוצות ופיצות ודברים שאת יודעת שאת מכינה אותם פעם בכמה זמן ובני הבית אוהבים מאוד.
תכיני להם למה אחרונה גלידת תותים מפנקת. או מילקשייק או שוקו מוקצף. דברים שלא מכינים הרבה, ואז ההתלהבות גוברת.
בתאבון!
בצל סגול.
לחמניות חמות
שוקו
מילשיק/ מילשיק פרות
יאא אני חולה על ארוחות בוקר!!
בתאבון!!
והיוגורט- פעם לפני כמה שנים קניתי בחנות כזאת של גלידות פלדמן בדיוק את הגושים האלה שיש בחנות של הפרוזן.
לא ראיתי את זה בזמן האחרון אבל גם לא חיפשתי במיוחד.
נראה לי שזה יוגורט קפוא אבל יש לו מרקם קצת יותר גלידתי כזה.
היבשים יותר נוחים לשימוש אני שומרת אותם במקפיא בצנצנת זכוכית
מרגיש לי שהם תופחים יותר טוב
יש לכם השערות/ טיפים?
תודה
כשהייתי מכינה לפני שהתחתנתי אצל ההורים זה לא היה סופג שמן כלל. השמן היה נשאר על אותו מפלס.
מאז זה מתדרדר.
אני שמה על החום הכי גבוה ומחכה שהשמן ירתח.
השניצלים לא עבים.
אולי זה קשור לפיזור של החום? אולי הכירה לא מתאימה?
קשור למחבת, אולי התיישנה?
אולי קשור לאם השניצל רטוב או לא, עטוף מספיק בביצה או לא, פירורי לחם או קמח מצה?
אשמח אם מישהו ידע להפריך חלק מההשערות שאדע מה לנסות לתקן...
אני שמה המון נייר סופג בשכבות, זה כבר לא מצליח לספוג את הכמויות ![]()
תודה מראש
תעשי אולי ניסוי- תיקחי את המחבת מההורים 
פחות שמן מכאלה שמצופים בקמח מצה.. ככה לפחות אני רואה בפסח..
יכול להיות שבאמת הכירה גדולה ורק דפנות המחבת הן מעל הלהבה ולכן רק הצדדים חמים נורא והאמצע לא..
ואז הם סופחים הרבה שמן מבלי להטגן
מה גם שאם את נועצת מזלג המתכת מורידה את הטמפרטורה במחבת ולכן צריך להמתין שהשמן ירתח שוב מחדש
יש מצב שאת מניחה מהר מידי את השניצלים על המחבת? או שמידי בודקת על ידי נעיצת מזלג?
משיח נאו בפומ!רבה יותר מאשר בצורת הכנת פתיתים רגילה.
מי שעוד יותר רוצה להשקיע, אז אחרי ששוטפים את הפתיתים,
מטגנים בצל, ומוסיפים את הפתיתים המסוננים.
(ככה הם לא נדבקים אחד לשני גם אחרי שזה מתקרר)
טאבולה ראסה

ולא לזוז אם מפספסים ברגע זה נהיה דבק
לכבות בדיוק אחרי 6-7 דקות וכל כמה דקות לערבב
על הלהבה הכי קנה בעוצמה הכי נמוכה
ואחר כך לכסות ולתת לנוח קצת
ואפשר גם להוסיף רסק עגבניות ותבלינים לפני במקרה כזה נראה כאילו נשאר עוד קצת מים וזה בסדר
בתאבון
מה אפשר לעשות איתם?
(מחפשת בעיקר משהו לקינוח, אבל החבילה גדולה, אז אפשר כמה רעיונות
)
תודה מראש!

נדנדה כתומה.
מנסה שוב..נדנדה כתומה.
יעל מהדרום
נדנדה כתומה.[רק מבררתף כי להקליד סתם לא בא לי.. אם את רוצה אז בשמחה
]
![]()
תודה רבה!
נדנדה כתומה.
חיה רוז
היום
משהו קליל. עדיף בלי גבינה צהובה
תודה
נדנדה כתומה.ניסיתי לבדוק בכל מיני מקומות אם זה יכול ללכת. ואחרי ש'קיבלתי אישור' התחלתי לאלתר.
קופסת קוטג' מהמקפיא שהפשירה.
חצי קופסת רסק עגבניות
תבלין לפיצה (אחת ההמצאות שהיה שכיף שבעלי גילה בסופר. מניחה שאפשר גם לקחת רסק עם תיבול, או לנסות להוסיף אורגנו ועוד דברים, אבל אני פחות יודעת מה בדיוק זה מכיל ואיך לעשות את זה לבד)
קצת גבנ"צ מפוררת/שקרעתי לרצועות.
לשים בסיגר, לגלגל.
בפועל שמתי כף + בהתחלה, ואח"כ מרחתי עוד כי חששתי שזה יהיה ריק מדי.
ולאפות 10 דקות.
זללנו ממש מהר...
וגם דמוי לזניה, עם פסטה וכל המרכיבים מעורבבים ביחד עובד לא רע בכלל.
רק הייתי מוודאת שהקוטג' לא חמוץ בטעמו, רק סתם שעבר לו התאריך. לא משהו ממש מקולקל.
היי כולם,
שנה הבאה אני באולפנה עם פנימיה ובא לי לקחת עוגיות מהבית,
הבעיה היא שאצלנו לא אוהבים לאפות .
אז יש לנו חסך במתכונים.
אז הנה יש לי הזדמנות למלא אותו.
אז אפשר מתכונים טובים? תודה!
נ.ב. בלי קוקוס או פרג אנחנו לא אוהבים אחד את השני![]()
תודה לכולכם
95200
קאפקיקס שונים עוגיות תמרים מענין אותך?
2 ורבע כוסות קמח לבן
כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום
כפית סודה לשתייה
200 גרם חמאה
2 ביצים
שקית שוקולד צ'יפס של אופנהיימר
ליצור כדורים קטנים, להניח ברווחים בתבנית, בתנור שחומם מראש על 180 מעלות .
בתאבון!!
במון של העוגיות של אופנהיימר לשים במקום החמאה כוס שמן.
להוסיף כוב קוקוס טחון (רגיל, שונים בסופר בשקית)
יש אפשרות להקפיא את הבצק כחצי שעה וליצור עוגיות.
או לשטח בתבנית וכשזה מוכן לחתוך לריבועים.
בעזהי"ת
עדיף לחתוך לפני האפיה ולאפות שוכב..]
someone1
יעל מהדרוםלק"י
עשיתי את המתכון מהאינטרנט:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/1164
לפני אפיה:
בתנור:
מוכן!!
משיח נאו בפומ!
גם יצא טעים..יעל מהדרום
אז את ממליצה להכין?
משיח נאו בפומ!
מעיין חתוםאחרונהלגבי בשר 6..
שאלתיבעבר..אבל לא ברור לי מה זה
לצמות את הבשר?
לטגן קלות?
ואם אני רוצה להגיש פרוסות בשר, אז לצמות ולחתוך?
או גם לבשל נתח שלם?
דחוף...
תודה..

הטיבול בתוך השקית או בחוץ?
וכנל המים? תודה..
אשמח לשמוע מעוד מנוסים..
האם כדאי לפרוס את הבשר (6)
אחרי הטיגון/בישול קצרצר? או כדאי לבשל עד הסוף כגוש?
רוב תודות...


מהבלוג הזה:
http://what-efrat.blogspot.co.il/2014/02/double-chocolate-cookies.html
המרתי את החמאה בשמן, ועדיין הן היו טעימות להפליא! במזג האוויר הזה, השוקולד נשאר נמס כל הזמן.. טעיםםםם
???????????????
וג'ינגר?????
זה חריף!!!!!
זה לא ללב חלש, המתכון הזה....

יש לך אומץ, את!!!
![]()
![]()
יעל מהדרוםכמות המלח שרשומה במתכון. שמתי קמצוץ נדיב של מלח. והרגישו אותו! שלט תטעו.. אבל לדעתי זה הוסיף לטעם המיוחד! והג'ינג'ר בטוח הוסיף! אל תוותרו עליו!
בת נוגההיה שם שוקולד עם צ'ילי בכל מיני צורות.....
![]()
יעל מהדרוםאחרונהאולי תשימי גם כף או 2 של דבש או סילאן בשביל 'להעמיק' את הטעם שיהיה יותר דומה לסוכר חום...
![]()

נפש חיה.
נפש חיה.אני ממש אוהבת את הפיצות הקנויות האלה, מרמי לוי, שקונים חבילה של 3 באיזה 25 שקל (אותו טעם של הפיצות הקטנות שמוכרים במכולות, ותמיד קונים לא. צהריים בבית ספר..)
אבל זה נורא לא בריא!
אז.. אני זקוקה לרעיונות איך מכינים פיצה ביתית, אבל בטעם של כזאת?
תודה!
באמת מוצלחות, לא מכירה משהו.
אבל יש אבני פיצה שמוכרים,
קניתי לבת דודה שלי כזאת-
http://www.ynet.co.il/PicServer2/24012010/2506321/4&91;1&93;.jpg_wa.jpg
בגולף&קו בשבעים ש"ח..
זה ממש אמיתי!