אני ממש אוהבת את הפיצות הקנויות האלה, מרמי לוי, שקונים חבילה של 3 באיזה 25 שקל (אותו טעם של הפיצות הקטנות שמוכרים במכולות, ותמיד קונים לא. צהריים בבית ספר..)
אבל זה נורא לא בריא!
אז.. אני זקוקה לרעיונות איך מכינים פיצה ביתית, אבל בטעם של כזאת?
תודה!
אני ממש אוהבת את הפיצות הקנויות האלה, מרמי לוי, שקונים חבילה של 3 באיזה 25 שקל (אותו טעם של הפיצות הקטנות שמוכרים במכולות, ותמיד קונים לא. צהריים בבית ספר..)
אבל זה נורא לא בריא!
אז.. אני זקוקה לרעיונות איך מכינים פיצה ביתית, אבל בטעם של כזאת?
תודה!
באמת מוצלחות, לא מכירה משהו.
אבל יש אבני פיצה שמוכרים,
קניתי לבת דודה שלי כזאת-
http://www.ynet.co.il/PicServer2/24012010/2506321/4&91;1&93;.jpg_wa.jpg
בגולף&קו בשבעים ש"ח..
זה ממש אמיתי!
מישהו יודע מתכון פשוט לעוגה הזו שעושים בכל הקיטנות-
שכבות של ביסקויטים ובתוכם מין גבינה מתוקה עם סוכר/ פודינג וכן הלאה??
הבנות שלי צריכות לקיטנה שלהן מחר...
תודה מראש!!
750 גר גבינה
1 פודינג וניל
בערך כוס סוכר - תלוי בטעם הרצוי.
לפעמים מוסיפים שמנת חמוצה אחת,
טובלים את הבסקויטים בחלב או מיץ ענבים.
מסדרים שכבות...
בעה"י
לטבול את הביסקוויטים ביין/חלב כדי שיתייצבו, עליהם לשים גבינה מעורבבת באבקת סוכר/שוקולית וככה שכבות...
אפשר להשקיע ולשים תמצית וניל/פודינג, לשים קרם שוקולד למעלה-אבל זה רק בונוס
ריצ מוקצף מעורבב עם גבינה


אהבתי את השם של זה...מאמע צאדיקה(יום אחד תכיני לך "עוגת קייטנה" משובחת ומוקפדת- רק לקטע)
כמה פעמים שקיבלתי עוגה כזו ממישהו-
היתה לי עכבה נפשית לטעום אפילו....


טאבולה ראסה
אבל כבר עבר מחר...
בכל מקרה אני ממש אוהבת להכין כזה ומי שרוצה לשכלל קצת אז רעיון:
במקום להניח את הביסקוויטים- לפורר אותם ולהדביק אותם לתחתית עם קצת חלב או חלב עם א.קפה נמס.
המלית:
חבילת שמנת מתוקה- להקציף. אם זה לא מתוק-להוסיף סוכר.
להוסיף פודינג וניל (כמה שנראה לך)
חבילה קטנה של גבינה לבנה ( 250 גר'.)
לערבב בתנועות קיפול עד שהכל נהיה אחיד.
לשים מעל התחתית..
למעלה אפשר לשים עוד פירורי ביסקוויט - או לקישוט, אז שמים מעט
או בתור שכבה ממש-אז שמים הרבה... צריך הרבה יותר סבלנות בשביל זה.
בהצלחה1
אני רוצה להכין איזה שהוא תבשיל/פשטידה לסעודה שלישית
רוב המאכלים שאני מכינה כבר לא כ"כ טריים וטעימים עד לסעודה,
ואני רוצה לנסות משהו חדש..
מוזמנות להמליץ ולכתוב מתכונים בכייפ
שבת שלום ומבורך!
יש בבקשה מתכון לפשטידות?arlanאחרונה
אני לא ממש רוצה דג...
אפשר גם דברים חלביים, תודה!
קשורה=]]כל כך אחיד :O
זה אותו מתכון בשינויים, או 3 מתכונים שונים?
קשורה=]]זה שלושה מתכונים שונים..!
ממליצה על כולם=]
1. עוגיות שוקולד צ'יפס- המתכון שעל האריזה.. אם מישהי רוצה, אכתוב לה אותו בשמחה.
2. עוגיות קינמון- מהספר של קרין גורן "אם לסבתא היה מיקסר":
לבצק:
200 גרם חמאה רכה
1 1/2 כוסות סוכר
3 כפיות תמצית וניל
2 ביצים
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 כפיות קינמון
1/4 כוס חלב
לציפוי:
1/4 כוס סוכר+ כף קינמון מעורבבים יחד.
ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר לתערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל וביצים, אחת אחרי השנייה, ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון וחלב ומעבדים לבצק אחיד, רך ודביק.
מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל פלאפל בידיים רטובות ומגלגלים בציפוי סוכר- קינמון.במרכז.
מניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים 10-12 דקות בלבד- חשוב לא לאפות יותר שהעוגיות לא יתייבשו. הן מוכנות כשהן תפוחות, יציבות בשוליים ורכות מאוד בתאבון!
3. עוגיות סבתא- חמאה: גם מהספר של קרין גורן "אם לסבתא היה מיקסר":
לבצק:
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 ביצים
ההכנה:
במעבד מזון/ במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, אבקת אפייה, סוכר וקוביות חמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים רק עד לקבלת גוש בצק.
מרדדים על נייר אפייה, קורצים לצורות הרצויות.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ניתן לפזר מעל מעט סוכר.
אופים כ-15 דקות. (לי הספיקו בין 8-10 דקות בערך..) עד להזהבה.
בתאבון!
אם תשימו לב, יש כמה שיש מעליהם שוקולד צ'יפס בולט.
זה מטיפ שקראתי פעם במתכון של קרין גורן- לשמור קצת שוקולד- צ'יפס בצד ולפני האפייה לנעוץ כמה בכל עוגייה..
הם נראים ככה יותר מרשימים..
אם כי, הפעם השארתי רק קצת, אז הספיק לי רק לנגלה הראשונה..
בהצלחה!
זה ממש תלוי בחום- כשחם יותר הבצק מחמיץ מהר יותר.
באחד הימים החמים לאחרונה תוך שלושת רבעי שעה (!) הבצק החמיץ והלחמניות יצאו זוועה, וזה עוד היה בלילה.
ולא נראה לי שזה מסוכן אחרי ארבע שעות- פשוט לא ממש אכיל
בסוף נשארתי לשמור עליו ;)
יצא מעולה ממש!!!
אני עושה לי לחמניות שונות בלי שמרים ומשום מה, לעשות מחמצת, נראה לי בלתי עביר...
משיח נאו בפומ!נראה לי שאחרי חיתוך הבננות ציפו בשוקולד מומס ואח"כ מילאו בקרם. אולי אפשר אינסטנט עם ריצ'.
צריך להקפיד כמובן על בננות צהובות אבל קשות!
קשור, אבטיח עם קצפת...![]()
מעפר אני באהאת עשית?
אני עדיין ככה![]()
בס"ד
פילה אמנון,
צריך להשרות אותו לפני ההכנה כדי למגר ריחות לא טובים?
אם כן, איך?
תודה !
בסיר עם מיץ לימון/לימון סחוט לחצי שעה בערך ואז יוצא הריח הלא טוב.
בהצלחה!
לא צריכה להיות איתו בעיה, נכון?
רוצה להכין חלות מעירבוב של קמח מלא וקמח שיפון
הילכו שניהם ביחד?
יש למישהו מתכון? תודה!!
מקפיצה לך...
ולסעודה מפסקת ביצים קשות
לארוחה המוקדמת יותר.
אולי גם שקשוקה.
חשבתי שצריך להיות באבל ולא חגיגה לכן אני לא חשבתי בכלל להכין דברים מבושלים...
ביום כיפור אוכלים סעודה מפסקת אחת גדולה וחגיגית. זה לא אבל.
בתשעה באב בסעודה מפסקת אנחנו אוכלים רק לחם וביצה או משהו כזה. (נראה לי שמותר רק דבר אחד מבושל).
וקצת יותר מוקדם אוכלים ארוחה משביעה יותר של אוכל "אמיתי". שיהיה כח לצום. (לא משהו חגיגי).
בס"ד.
מקרוני, ופלאפאל. וביצה לאכול עם הרצפה.
ידעוע לכן על אוכל שמחזיק טוב? ולא אחרי דקה רעבים?..
תבשיל ירקות עם חומוס ועדשים ירוקות על קוסקוס מלא.
זה כמובן לא לסעודה מפסקת אלא לא. אחר צהריים שלפניה. במפסקת מספיק ביצה ולחם.
אוכל שתופס ת'בטן: לא פחמימות ריקות, כלומר תפו"א, אורז לבן וקמח לבן אלא: דגן מלא: אורז מלא או לחם מלא.
מלירק שאמ'שלי הקדימה אותי והכתיבה לי את הארוחה..![]()
אז אנחנו עם תפוחי אדמה ברוטב,עם דג מרוקאי טוב ,סלטים עניינים..
יש עניין שלא אוכלים מבושל ממש לפני הצום אז בסעודה השניה אוכלים סלט חי וביצה.
בעע.![]()
ולאחר כך ביצה טבולה באפר ופרוסת לחם
מפה לבנה הוכתמה בצבע מאכל כחול וממש חשוב לי להבריק אותה בעדינות ובלי להרוס כי היא ענקית ויקרה מאוד.
יש איך?
אם כן, שימי מעט אקונומיקה על הפקק ומשם על הכתם (או תספיגי מעט על פיסת צמר גפן). תמתיני 2 דקות
ותשטפי. ואח"כ תשרי במים עם מעט נוזל כביסה להפיג את הריח.
של כרמית..
תודה רבה בכל מקרה 
סתם הגיגים-
הרבה פעמים מחפשים איזה משהו מיוחד לשבירת הצום, מכינים משהו מגניב ולא שגרתי,
וצריך תמיד לזכור שכשנגמר צום- הדבר היחיד שמשתנה במציאות הוא-האיסור לאכול ותו לא!
הסיבות לצום לצערנו עדיין בעינן,
אז... למה לחגוג? למה לא ארוחת ערב פשוטה ושגרתית כמו לפני יום ויומיים?
חוץ ממוצאי יוכ"פ-שאז באמת יש מנהג ועניין בסעודה חגיגית- "כי רצה האלוקים את מעשיך"...
סתם נקודה למחשבה...ובע"ה שנזכה שייהפכו לששון ולשמחה!!
כי ביום העשירי היהי עיקר החורבן!
תודה רבה שהעלאית את הנקודה!
שוקולד לבן![]()
לאכול בשרי,ובכלל כל היחס לאוכל... אם כרווקה בת מדרשה הייתי חושבת על חגים כמקור לעומק מסויים, ומשתדלת ללמוד ולהתחבר, היום כעקרת בית מיד אני חושבת רק מה לבשל, כל הדיונים והמתכונים על עוגות גבינה לפני שבועות, מה נאכל בראש השנה, איזה משלוחי מנות הכי הכי מגניבים נעשה, מתכונים לסופגניות... מה נשאר מהחגים? (חוץ מקלוריות...)
הילדים שלך יזכרו את זה תמיד ויאהבו את חגי ישראל.
אנחנו אנשים מגושמים. זה מכניס אותנו לאווירה. הכל באיזון כמובן, צריך גם את העומק וכו
אבל על ריח טוב של חג בבית צומחת יראת שמיים.
להכין אוכל משובח יותר ומיוחד יותר לחג.
יש לזה אם אני לא טועה גם משמעות רוחנית
וחוץ מזה שראיתי את זה בספר שמדבר על הלכות של חג... שמכינים אוכל יותר טוב וכ'..אז כנראה שיש לזה עניין הלכתי
ולא סתם - מה נאכל בחג.
את יכולה לבשל ותוך כדי לשמוע שיעור לחג.
או ללמוד משהו לפני שאת מבשלת ואז זה יהיה עם יותר משמעות..
הייתי רוצה מוקפץ כזה שווה...אבל אין לי ירקות..
מישהו יודע איך מכינים סלט חלומי?
מה זה הגבינה הזאת<? איך מטגנים? ואיזה רוטב טעים??
לגבי הגבינה-
הכי טוב כמו שאמרו לפניי גבינת חלומי,
אבל גם גבינה מלוחה קשה אחרת יכולה להיות מעולה!
לגבי הטיגון-
אני הכנתי פעם כמו שניצלים, ויצא מעולה! (לחתוך לקוביות, לטבול ב-קמח, ביצה, פירורי לחם ולטגן..)
בתאבון!
הכנתי עוגיות טחינה ועוגת שמרים...
וממש הרבה אחרי זה אכלנו ביצה מקושקשת, ירקות חתוכים ולחם/לחמית...(כל אחד ויכולתו).
חיה וקיימתמה הכנתי?
אז ככה:
עוגות שמרים- שקולד, קינמון, גבינה. (לא ביחד , כן? 3 טעמים נפרדים)
לחמניות מתוקות.
לחמניות עם נקנקיה.
פוקצות.
פיצה.
מספיק? 
בעז"ה שנה הבאה נחגוג בבית המקדש.
שרבובואין לי כח להשקיע כשאני צמה... אפשר מתכון?
לערבב ביחד:
-כוס אבקת סוכר
-2 חב' מחמאה
-4 סוכר וניל
-200 גרם שקדים טחונים
-4 כוסות קמח.
לעשות כדורים, לשטח קצת ולתקוע קוביית שוקולד מריר.
להכניס לתנור מחומם מראש על 180 מעלות.
בערך 15 דקות בתנור.
משמין טילים![]()

מגרה ממששש
מירי ט.מרק בצל
מרק אורז
עוגיות שחור לבן
לחם על זעתר שום ושמן זית
ויש גם עוגת פצפוצי אורז לא מהיום
עוגת שמרים
ועוגיות טחינה...
ואין מה לומר- קמח לבן זה הרבה הרבה יותר טעים בעוגת שמרים מאשר קמח מלא...
פשוט לא היה לי לבן...
אבל לא נורא יצא טעים בכל זאת! אולי פעם אתרגל
חלום ישןאשמח לכל המתכונים שיש לכם ללחמניות ממולאות/ סתם טעימות.
תצרפו גם תמתכון של הלחמניות עצמן, לא רק את המילוי..
תודה
אני באמת מחפשת את השירשור שלך
עדכון:
אני לא מוצאת 
והחיפוש בשם משתמש לא עובד
פיצה ללא גבינ"צ?
10 לחמניות
חצי קילו קמח
100 ג` סוכר (חצי כוס)
3/4 כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה
ביצה טרופה להברשה
מילוי: ממרח שוקולד
הערה: שמתי ביצה וחצי ושמרתי חצי ביצה להברשה
כלנית1אחרונהמתכון לרוטב פטריות?
זה ששמים על הבורקס..
דומה ליעל אבל קצת שונה.
מטגנת בצל
אח"כ מוסיפה את הפטריות חתוכות
ואז עושה רביחה (אפשר לעשות בצד כדי שיהיה יותר קל לערבב. מים קרים וכף+ קמח. ומלח פלפל)
מוסיפה לסיר ומבשלת קצת.
ונוזלים שמים כמה שרוצים
אפשר קצת אם זה למילוי ואפשר יותר אם זה לרוטב
דומה ליעל הפטריות לא חתוכות קטן
ושמה גם פלפל שחור
בורגול,מג'דרה,אורז מלא,ירקות אפויים.
ירקות חיים בכל ארוחה, והרבה ירקות מבושלים
דגנים מלאים
שומן מהצומח ולא מהחי
מים ולא שתיה ממותקת
פירות במקום ממתקים
ירקות פירות
שומנים רק בריאים כמו טחינה ושקדיה
שמשישניצלים בתנור
ותפוחי אדמה בתנור במקום טיגון
עוגיות ושוקולדים בפירות מתוקים (אבטיח, ענבים)
סוכר בדבש וסילאן
קמח לבן במלא (אפילו קמח 70% שמתנהג כמו קמח לבן), אורז לבן במלא
להוסיף ירקות לתפריט, וגם חלבונים (חשוב במיוחד אם אתה צמחוני)-יש בטחינה, אגוזים, שקדים
והכי חשוב- לא לאכול ממתקים בין הארוחות! מותר רק פירות וירקות.
את השוקולד תנסה לשמור לשבתות..
אם אכלת שני שוקולדים- פלפל.
אכלת שלושה? תכין סלט!!!
![]()
![]()
דרךחדשה_אחרונהלא לאכול בורקסים ועוד מיני בצקים למינהם ולעשות ספורט זה עוזר לדיאטה מניסיון
אני ממש אוהבת את המתכון של החתונות, יש לכם מושג איך מכינים אותו?
בנייר אלומיניום עם לימון, מיץ לימון, מלח, פלפל, שום.
לאטום היטב ולאפות בחום בינוני-גבוה.
בתאבון! ![]()
זמן אפיה, לא יודעת.
שוקולד לבןבוא נגיד שאם "כשמגיע אלול אפילו דגים שבים רועדים",
אז כשאשתי מכינה את הסלמון כל הסלמונים בעולם מתחילים לשחות לכיוון ישראל בכדי לנסות להשתתף במצווה,
ומפלס הריר בישוב ממלא את כל אקוויפר ההר.
קיצר- תביא מתכון!!
בתנור לא יותר מרבע שעה
לסלומון אין טעם לוואי חזק כמו דגים אחרים. צריך לקחת בחשבון שגם ההשרייה במיץ לימון היא קצת כמו בישול.
הטיבול שלי הוא- מלח, פלפל שחור, שום טרי כתוש, כוסברה טרייה או טימין (ביחד הם לא הולכים. לחוד כל אחד טעים מאד) ולמרוח על הכל מעט מיונז או לטפטף שמן ולשים בתנור לכמה דקות בודדות. יוצא מעולה.
רוחצים את הדג ע"מ לנקות אותו. אפשר עם מים רותחים או חומץ ואח"כ שטיפה במים.
מעט מלח, פלפל, שום, פפריקה מתוקה, שמן זית, מיץ תפוזים וסילאן.
לאפות בתנוא או במיקרו עד שמוכן.
יוצא נהדר.
א) מומלץ להסיר את העור (בגלל הימצאות של טפילים בחלק מדגי סלומון- בעור). כאשר הדג עדין קפוא ורק התחיל להפשיר, מתחילים להפריד את העור עם סכין, ואחר כך הוא נפרד ממש במשיכה ביד.
ב)משרים את הדג חתוך לפרוסות, במשרה של מים, מלח ומיץ לימון כדי להוציא את הריח האופייני לדגים.
ג) לשטוח בתבנית, אפשר חד פעמית.
ד) לערבב בכלי יין לבן חצי יבש ומעט שמן זית (בערך שני שליש יין ושליש שמן).
ה) להכניס לתוך הנוזלים תבלינים, לפי הטעם: כוסברה, כמון, כורכום, מלח, פלפל, אבקת שום, גריל דג
ו)לצקת את הנוזלים המתובלים על הדגים.
ז)לאפות בחום של 180 כמחצית השעה, עד שהדג רך למגע כשנועצים בו מזלג.
בתאבון
מומלץ להשתמש בסלומון נורבגי. הוא נחשב נקי מתולעים.
קודם כל, דג סלמון הוא דג טעים. גם אם רק תפזרי עליו קצת מלח גס ופלפל גרוס הוא יצא טעים.
הוא דג מאד נח לעבודה. אין צורך להשרות אותו לפני כן במלח גס חומץ ומיץ לימון כמו בנסיכה או במלרוזה.
אם את רוצה את מקלפת את העור, כשהדג רק מתחיל להפשיר. מתחילים עם סכין בקצה, ומושכים עם היד.
אנחנו פורשים נייר כסף ומעליו נייר אפיה, ומניחים את הסלמון.
חורצים בו שניים / שלושה חריצים לאורך הדג, ובחרימים מניחים לימון פרוס דק.
מכינים תערובת של יין לבן יבש + סוכר חום, ושופכים על הדג.
עוטפים היטב עם נייר האפיה ונייר הכסף עד שהסלמון עטוף וסגור היטב, ומכניסים לתנור חם.
זמן האפיה משתנה בהתאם לתנור, בסביבות ה35 דקות.
מתכון טוב נוסף הוא "לעסות" את הדג עם שמן זית, ולפזר מעל פלפל שחור גרוס, ואו טימין (טרי!) או רוזמרין (טרי!)
בתיאבון!
כדי שירד הטעם הדגי?? והאם שוטפים את הלימון אחרי כן??
אני משרה כמחצית השעה ולאחר מכן שוטפת
אני אופה ללא עטיפה. הדג אינו מתיבש בגלל הנוזלים ששמתי
לקנות סלמון נורווגי כמה שיותר כתום. להוציא את העור כמו שכתבו- כשהדג קפוא ורק מתחיל להפשיר .
לאפות בתנור את הדג כשהוא מופשר לגמרי (הכי טוב זה דג טרי כמובן, אבל גם קפוא שהופשר יוצא טוב)
מבחינת רטבים- כבר הביאו כמה אפשרויות. מה שאני אוהבת- מעט שמן זית, מיץ לימון שום, מלח, פלפל, מעט רוטב פסטו (או רוזמרין), לשים סילאן מעל (או דבש) אפשר לפזר מעל גם אגוזי מלך טחונים.(או כאלה שאת מערכת ביד)
זמן אפיה משתנה בין תנור לתנור-תתחילי עם 20 דקות. ותראי אם מוכן אם לא- אז עוד 5 דקות ולבדוק ועוד 5 דקות... (בקיצור זה לא מסוג הדגים ששמים שעה ושוכחים, צריך להיות בסביבה כי אפיית יתר הופכת אותו ליבש)
מה שמציגים לך כטרי זה מופשר.
מתאים?
ניסיתי פעם בלי השרייה והיה ריח מעצבן של דג..
סלמון בירקות
http://www.mirizorger.co.il/recipies/dagim/193-salmonveg.html
סלמון בירקות
מצרכים
6 פרוסות סלמון פילה ללא עור ועצמות
למשרה
3 שיני שום כתושות
3 כפות רוטב סויה
מלח פלפל שחור גרוס טרי
1 כף אבקת מרק בטעם בצל מרכיבים טבעיים
1/3 כוס שמן
לירקות
2 בצלים קצוצים
4-5 עגבניות בשלות חתוכות
1 גמבה קצוצה
3 קישואים קלופים וקצוצים
3 כוסות אפונה קפואה
מלח
1 כף פפריקה מעושנת
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית סוכר
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה
מתבלים את דגי הסלמון ומניחים במקרר לשעה- אפשר ורצוי ללילה
את הירקות מניחים בתבנית ומתבלים ומערבבים היטב
מחממים תנור ל 200 מעלות ומכסים את תבנית הירקות אופים כשעה
מסירים את הכיסוי ומניחים את פרוסות הסלמון ואופים 20 ד' ללא כיסוי
מגישים חם ואפשרי גם קר או בטמפרטורת החדר
החומרים :
דג סלומון חתון לפילטים לפי ראות עינכם..
רוטה המורכב :
-שליש כוס דש
-שליש כוס שמן
-3 כפןת חרדל
-3 כפות רוטב סויה
-2 שיני שום כתוש
-חצי כפית מלח
-חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי.
ההכנה :
1. מרבבים את כל החומרים של הרוטב היטב .
2. משרים את הדגים שעה בתוך הרוטב ומכניסים למקרר.
3.לאחר שעה חממים מחבת ומטגנים את הדג תחילה על הצד של העור ולאחר מכן על הצד השני , פעולה זו מתחילה את בישול הדג.
(3 דקות בערך)
4.מסדרים בתבנית אפיה שופכים מעל את הרוטב שנשאר ,
אפיה 4 דקות בתנור 200 מעלות לחמם מראש.
ניתן להגיש בליווי עלי סלק קצוצים , ניתן לטגן אותם קלות במחבת שבושל בה הדגם
להגשה יפה מניחים את עלי הסלק , הדג ולפזר מעל בצל ירוק קצוץ .
מתכון מדהים ף נסו ועדכנו בתוצאות ..
לבריאות ושבת שלום!!!!Q!
לשם- עדין לא צרפת מתכון..
בעזהי"ת
יחס שווה של חרדל דיז'ון וסוכר חום, למרוח על הדג, לכסות ולאפות רבע שעה. יאמי!
בא לי לגון בתיבול לעוף... תביאו רעיונות! 
אם תרצי, אתן לך בשמחה את המתכונים..!
רחובות...עוף בזיתים-
מרתיחים את הזיתים כמה פעמים להוצאת המרירות.
מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים שום, ורצועות גמבה. מטגנים כמה דקות. (לפעמים אני פשוט שמה על אש נמוכה כמה דקות..)
מוסיפים את הזיתים, 1 רסק עגבניות, מים ותבלינים (פפריקה, חוויאג', מלח, אבקת מרק, מעט צ'ילי גרוס, פלפל שחור ועוד לפי הטעם..
מבשלים דקות ספורות ומכבים.
עוף ברוטב פטריות-
מטגנים 2 בצלים קצוצים דק עד להזהבה, מוסיפים כף פפריקה מתוקה וממשיכים לטגן כדקה.
מוסיפים 2 כוסות עגבניות קלופות קצוצות, כוס ציר עוף (אפשר להכין מאבקה) וכוס יין אדום יבש (אפשר להמיר בעוד כוס מרק). מרתיחים.
מוסיפים קופסאת פטריות שמפיניון טריות שלמות, מוסיפים מלח ופלפל ומרתיחים שוב.
(במתכון המקורי צריך לטגן את העופות במעט שמן לפני השילוב ברוטב..)
עוף בגריל-
שופכים בתבנית שמן ותבלינים- אבקת מרק, פפריקה מתוקה וחריפה, חוויאג', צ'ילי גרוס, פלפל שחור ועוד תבלינים שיש.. ומערבבים. מוסיפים כמה שיני שום קלופות שלמות. אפשר להוסיף פלחים מעגבנייה אחת מעל העופות.
בתאבון!!
גם אני מכינה דומה לזה ויוצא טעים, רק שפעם גם אני הרתחתי את הזיתים ופשוט יצא להם כל הטעם. אני מסתפקת בלשטוף כמה פעמים. ככה אנחנו יותר אוהבים...
בת מלך=)
מרב.
מעיין חתום
מתחברת=)
מלימושג מוכר.מצחיק התזמון..
מירי ט.שמה שום גבישי,פפריקה,הרבה רוטב סויה.
לפעמים סילאן,או תבלין צ'ילי. לפעמים הרבה רוטב צ'ילי.
וכמובן כל זה על הרבה טבעות בצל מטוגן..
באמת מתאים היום.
לעניות דעתי, בעבות מליחת העוף,זה גורם לו להיות מלוח נוראאא אם מוסיפים...![]()
לכן אפילו תבלינים אני שמה בגבול
רציתי להכין בורקס גבינה שווה מגבינה בולגרית וועכשיו ראיתי שקניתי בטעות מחלק בקר..עד כמה זה נורא?
תודה רבה![]()
רוני בלילהספרי לנו איך היה.