שרשור חדש
פיצות ביתיות בטעם של קנויות..נוי לביא

אני ממש אוהבת את הפיצות הקנויות האלה, מרמי לוי, שקונים חבילה של 3 באיזה 25 שקל (אותו טעם של הפיצות הקטנות שמוכרים במכולות, ותמיד קונים לא. צהריים בבית ספר..)

אבל זה נורא לא בריא!

אז.. אני זקוקה לרעיונות איך מכינים פיצה ביתית, אבל בטעם של כזאת? 

תודה!

את מתכוונת לשל זוגלובק?חיה וקיימת

באמת מוצלחות, לא מכירה משהו.

מכינים95200
עבר עריכה על ידי 95200 בתאריך ד' באב תשע"ז 03:17
בצק לחלות..
מרדדים לצןרת פיתות, עושים חורים במזלג..
מןרחים את הרוטב ואפשר להוסיף טבלין של פיצה.. אמור לעשות את האפקט..
הסוד של פיצה זה תנור אבןתחיה דולה

אבל יש אבני פיצה שמוכרים,

קניתי לבת דודה שלי כזאת-

http://www.ynet.co.il/PicServer2/24012010/2506321/4&91;1&93;.jpg_wa.jpg

 

בגולף&קו בשבעים ש"ח..

גם להורים שלי יש אבןשרבובאחרונה

זה ממש אמיתי!

"עוגת קיטנה" - ככה אני קוראת לזה+mp8

מישהו יודע מתכון פשוט לעוגה הזו שעושים בכל הקיטנות-

שכבות של ביסקויטים ובתוכם מין גבינה מתוקה עם סוכר/ פודינג וכן הלאה??

 

הבנות שלי צריכות לקיטנה שלהן מחר...

 

תודה מראש!!

את תכוונת לעוגת ביסקויטים ?אמא במשרה מלאה

הכמויות-נווה מדבר

750 גר גבינה

1 פודינג וניל

בערך כוס סוכר - תלוי בטעם הרצוי.

 

לפעמים מוסיפים שמנת חמוצה אחת, 

 

טובלים את הבסקויטים בחלב או מיץ ענבים.

 

מסדרים שכבות...

הכי פשוט-פעימה

בעה"י

 

לטבול את הביסקוויטים ביין/חלב כדי שיתייצבו, עליהם לשים גבינה מעורבבת באבקת סוכר/שוקולית וככה שכבות...

אפשר להשקיע ולשים תמצית וניל/פודינג, לשים קרם שוקולד למעלה-אבל זה רק בונוס

או בוורציה אחרתמיסטר דום
טבול ביסקוויט במים רותחים עם נס קפה עלית רגיל פשוט לערבב ריצ עם פודינג ומים עד שיוצא קרם קליל למרוח שכבת קרם ואז שוב ביסקוויט טבול ואז עוד קרם ושוב ביסקוויט ואז אפשר לצפות בשוקולד למעלה או שכמובן אפשרי עוד קרם עוגה אליפות. אפשר גם לעשות בצורת פרמידה
תודה רבה.! בדיוק מה שחיפשתי+mp8
הכי טעים במילוי זהשרבוב

ריצ מוקצף מעורבב עם גבינה

זו כבר לא עוגת קיטנה...+mp8
רק עשרות ילדים שמורחים במו ידיהם
את מה שעירבבו לבד,
וסחבו בחום הביתה כשזה כבר נמס ומתפורר...

(זו האסוציאציה המיידית שלי לעוגה הזו. אין מצב שאני טועמת אי פעם...)
אהבתי את השם של זה...מאמע צאדיקה

(יום אחד תכיני לך "עוגת קייטנה" משובחת ומוקפדת- רק לקטע) 

אין מצב... לא יכולה לראות את זה אפילו...+mp8

כמה פעמים שקיבלתי עוגה כזו ממישהו-

היתה לי עכבה נפשית לטעום אפילו....

אני מעידה טאבולה ראסה
(אבל בשלי היה עוד תירוץ
ונ.ב. אני מכינה אותה גם עם שמנת מתוקה שלא היה כתוב למעלה...)
כן!בתאל1

אבל כבר עבר מחר...

בכל מקרה אני ממש אוהבת להכין כזה ומי שרוצה לשכלל קצת אז רעיון:

במקום להניח את הביסקוויטים- לפורר אותם ולהדביק אותם לתחתית עם קצת חלב או חלב עם א.קפה נמס.

המלית:

חבילת שמנת מתוקה- להקציף. אם זה לא מתוק-להוסיף סוכר.

להוסיף פודינג וניל (כמה שנראה לך)

חבילה קטנה של גבינה לבנה ( 250 גר'.)

לערבב בתנועות קיפול עד שהכל נהיה אחיד.

לשים מעל התחתית..

למעלה אפשר לשים עוד פירורי ביסקוויט - או לקישוט, אז שמים מעט

או בתור שכבה ממש-אז שמים הרבה... צריך הרבה יותר סבלנות בשביל זה.

 

בהצלחה1

זו עוגה אחרת לגמרי. ולא מתאימה לקיטנה נטולת תנאים+mp8אחרונה
מכינה לשבועות בד"כ.
וזה טעים ממש...
מה אתן מבשלות לסעודה שלישית בשבת??arlan

 

אני רוצה להכין איזה שהוא תבשיל/פשטידה לסעודה שלישית

רוב המאכלים שאני מכינה כבר לא כ"כ טריים וטעימים עד לסעודה,

ואני רוצה לנסות משהו חדש..

 

מוזמנות להמליץ ולכתוב מתכונים בכייפ

שבת שלום ומבורך!

ניתן להכין דגי קרפיון עם רוטב שום וכוסברהרות22
את הרוטב אני לא מחממת...

רק את הדג
כל מינישמואלג
פשטידות למינהו (בצל, ועוד)
פנקיקים
תודה יש בבקשה מתכון לפשטידות?arlanאחרונה

 

אני לא ממש רוצה דג... 

אפשר גם דברים חלביים, תודה!

אז הנה מה שהעביר לי את הצוםקשורה=]]

עוגיות שוקולד צ'יפס, עוגיות סבתא- חמאה ועוגיות קינמון

איזה כיף! אומנם דורש קצת השקעה, אבל זה שווה כל דקה!

 

 

 

וואו נראה טעים!! !אמא ל2 קטנטנים
נראה טעים! אפשר מתכונים בבקשה?סה"רורית
איזה סבלנות ליצור עיגולים מושלמים!!שרבוב
נראות מעולה! במיוחד עוגיות החמאה.הרהור

כל כך אחיד :O

מהמם!! ונראה יאממ*בננית*
וואי מתכוון!-נרי-
רוצה להגיד שגם צמת וגם אפית? הריח מגיע עד כאן!כלנית1

זה אותו מתכון בשינויים, או 3 מתכונים שונים?

והנה המתכוניםקשורה=]]

זה שלושה מתכונים שונים..!

ממליצה על כולם=]

 

1. עוגיות שוקולד צ'יפס- המתכון שעל האריזה.. אם מישהי רוצה, אכתוב לה אותו בשמחה.

 

2. עוגיות קינמון- מהספר של קרין גורן "אם לסבתא היה מיקסר":

לבצק:

200 גרם חמאה רכה

1 1/2 כוסות סוכר

3 כפיות תמצית וניל

2 ביצים

3 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2 כפיות קינמון

1/4 כוס חלב

לציפוי:

1/4 כוס סוכר+ כף קינמון מעורבבים יחד.

ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר לתערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל וביצים, אחת אחרי השנייה, ומעבדים לאיחוד. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון וחלב ומעבדים לבצק אחיד, רך ודביק.

מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל פלאפל בידיים רטובות ומגלגלים בציפוי סוכר- קינמון.במרכז.

מניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים 10-12 דקות בלבד- חשוב לא לאפות יותר שהעוגיות לא יתייבשו. הן מוכנות כשהן תפוחות, יציבות בשוליים ורכות מאוד בתאבון!

 

3. עוגיות סבתא- חמאה: גם מהספר של קרין גורן "אם לסבתא היה מיקסר":

לבצק:

3 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס סוכר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 ביצים

ההכנה:

במעבד מזון/ במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, אבקת אפייה, סוכר וקוביות חמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים רק עד לקבלת גוש בצק.

מרדדים על נייר אפייה, קורצים לצורות הרצויות.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ניתן לפזר מעל מעט סוכר.

אופים כ-15 דקות. (לי הספיקו בין 8-10 דקות בערך..) עד להזהבה.

בתאבון!

 

דרך אגב,בעוגיות שוקולד צ'יפס-קשורה=]]

אם תשימו לב, יש כמה שיש מעליהם שוקולד צ'יפס בולט.

זה מטיפ שקראתי פעם במתכון של קרין גורן- לשמור קצת שוקולד- צ'יפס בצד ולפני האפייה לנעוץ כמה בכל עוגייה..

הם נראים ככה יותר מרשימים..

אם כי, הפעם השארתי רק קצת, אז הספיק לי רק לנגלה הראשונה..

בהצלחה!

אפשר של השוקו ציפס בבקשה?-נרי-אחרונה
שאלה קצת טיפשה..מקום בעולם
יש גבול להתפחה?
זתומרת- אפשרי להתפיח בצק גם 4 שעות בחום שיש בחוץ? מה הגבול של החמצת בצק?
מן הסתם הבצק יחמיץ אחרי 4 שעות.בת 30


אחרי שעה וחצי בערך הוא מתחיל להחמיץ וליפול... לא מאחרי לידה
בשלב מסויים הבצק מחמיץשוקולד לבן

זה ממש תלוי בחום- כשחם יותר הבצק מחמיץ מהר יותר.

באחד הימים החמים לאחרונה תוך שלושת רבעי שעה (!) הבצק החמיץ והלחמניות יצאו זוועה, וזה עוד היה בלילה.

ולא נראה לי שזה מסוכן אחרי ארבע שעות- פשוט לא ממש אכיל

אם רוצים 4 שעות אפשר במקרר וזה מצוייןאחרי לידה
שימי במקרר עד שתחזרי. הבצק עלול להחמיץ או להתנפחכלנית1
תודה רבה לכולם!מקום בעולם

בסוף נשארתי לשמור עליו ;)

יצא מעולה ממש!!!

תחמיץ בצק ותעשה מחמצתמיסטר דום
מסובך לעשות מחמצת?חיה רוז

אני עושה לי לחמניות שונות בלי שמרים ומשום מה, לעשות מחמצת, נראה לי בלתי עביר...

זה הכי פשוט.מיסטר דום
לוקח זמן אבל שווה
אפשר את המתכון שלך?חיה רוזאחרונה
ליצירתיים ביניכם (אל תצפו למתכון אלא תמציאו לנו)כלנית1

ועוד אחד (ללא אפיה)כלנית1

מזה בתוך הבננות? משיח נאו בפומ!
נראה כמו קצפת עם פודינג או ריבת חלבכלנית1

נראה לי שאחרי חיתוך הבננות ציפו בשוקולד מומס ואח"כ מילאו בקרם. אולי אפשר אינסטנט עם ריצ'.

צריך להקפיד כמובן על בננות צהובות אבל קשות!

לי זה נראה כמו קרם חמאת בוטנים.. איזו השקעה!איזו נחמה
יש תמונות בפנים..יעל מהדרום
זה יפהפה, אבל משום מה לא מגרה אותי.. לא נראה ליאיזו נחמה

קשור, אבטיח עם קצפת...חצי חיוך

זה מגניב לאללה אבל לא נישמע טעים במיוחדמעפר אני באה
מגניב ביותר.. אבל עדיף עוגות רגילות לא?אמא ל2 קטנטנים
ממש אדיר!בתאל1
זה מהמם!95200

את עשית?

אני עדיין ככההמום

לא עשיתי. זה מסוג המטעמים של ..."אלא לראותם בלבד"כלנית1
^^^חיה רוזאחרונה
שאלה לגבי דג אמנוןגולניסטית

בס"ד

 

פילה אמנון,

צריך להשרות אותו לפני ההכנה כדי למגר ריחות לא טובים?

אם כן, איך?

תודה !

אפשר להשרותאחרי החגים

בסיר עם מיץ לימון/לימון סחוט לחצי שעה בערך ואז יוצא הריח הלא טוב.

בהצלחה!

גם חומץ יכול לעזור.בת 30
גם לא חיב להשרות אם אין ריחאמא במשרה מלאהאחרונה

בצק שהיה 24 שעות במקרר..הנסיך הקטן.

לא צריכה להיות איתו בעיה, נכון?

תריחי אותו ותחליטי לפי זה,הכל ממנואחרונה
בד"כ אם הוא לא מסריח הוא בסדר.
חלות- דחוףאני והוא

רוצה להכין חלות מעירבוב של קמח מלא וקמח שיפון

הילכו שניהם ביחד?

יש למישהו מתכון? תודה!!

^^^מצטרפת לשאלה!!!ג'נדס
יש לי אבל לא לידי כרגע..מקום בעולם
כשאהיה לידו אכתוב בעז"ה..
פעם הכנו בביתהתנערי מעפראחרונה
חלות מקמח מלא, קמח לבן, וקמח שיפון ביחס של שליש.
יצא מצוין.
(זה משבח את הלחם העירבובים האלה. )

אז מה אתם מכינים/אוכלים לסעודה מפסקת?b.n
גם אני אשמח לדעתססגונית

מקפיצה לך...

גם אני!חיותא

מרק אפונה וגריסיםתחיה דולה
צהריים- פלפל ממולא באורזmg

ולסעודה מפסקת ביצים קשות

אורז מלא עם עדשים. אבל לא לסעודה מפסקת,חילזון 123

לארוחה המוקדמת יותר.

אולי גם שקשוקה.

מה? גם בתשעה באב יש שתי ארוחות כמו ביום כיפור?מאמינה

חשבתי שצריך להיות באבל ולא חגיגה לכן אני לא חשבתי בכלל להכין דברים מבושלים...

להפךחילזון 123

ביום כיפור אוכלים סעודה מפסקת אחת גדולה וחגיגית. זה לא אבל.

 

בתשעה באב בסעודה מפסקת אנחנו אוכלים רק לחם וביצה או משהו כזה. (נראה לי שמותר רק דבר אחד מבושל).

וקצת יותר מוקדם אוכלים ארוחה משביעה יותר של אוכל "אמיתי". שיהיה כח לצום. (לא משהו חגיגי).

אורז עם רוטב חומוס,See the pain

בס"ד.

 

מקרוני, ופלאפאל. וביצה לאכול עם הרצפה.

 

ידעוע לכן על אוכל שמחזיק טוב? ולא אחרי דקה רעבים?..

על*See the painאחרונה
מכינה:כמו הלבנה

תבשיל ירקות עם חומוס ועדשים ירוקות על קוסקוס מלא.

זה כמובן לא לסעודה מפסקת אלא לא. אחר צהריים שלפניה. במפסקת מספיק ביצה ולחם.

 

אוכל שתופס ת'בטן: לא פחמימות ריקות, כלומר תפו"א, אורז לבן וקמח לבן אלא: דגן מלא: אורז מלא או לחם מלא.

דבר ראשון מרק ירקות עם גריסים, ואז דג מטוגן ואורז.מירי ט.
רציתי היום לפתוח שרשור כזהמלי

רק שאמ'שלי  הקדימה אותי והכתיבה לי את הארוחה..עצבני

 

אז אנחנו עם תפוחי אדמה ברוטב,עם דג מרוקאי טוב ,סלטים עניינים..

 

יש עניין שלא אוכלים מבושל ממש לפני הצום אז בסעודה השניה אוכלים סלט חי וביצה.

בעע.מטורלל

חשבתי על לזניהפנסאי
מג'דרה וסלט ירקותאחרי החגים
לזניה עם המון ירקותכוכב לכת

ולאחר כך ביצה טבולה באפר ופרוסת לחם

צבע מאכל יורד בכביסה?ט'

מפה לבנה הוכתמה בצבע מאכל כחול וממש חשוב לי להבריק אותה בעדינות ובלי להרוס כי היא ענקית ויקרה מאוד.

 

יש איך?

 

 

לבנה לגמרי?כלנית1

אם כן, שימי מעט אקונומיקה על הפקק ומשם על הכתם (או תספיגי מעט על פיסת צמר גפן). תמתיני 2 דקות

ותשטפי. ואח"כ תשרי במים עם מעט נוזל כביסה להפיג את הריח.

תשימי מסיר כתמים תשטפי ותכניסי למכונהanonimiiאחרונה
אשמח למתכון לקוראסונים..מקום בעולם
שיצאו אווריריים ולא מעוכים כאלה :/
נתנו את זה פעם פה....חיטה
שכחתי להוסיף שאני מעוניינת לא במתכוןמקום בעולםאחרונה

של כרמית..

תודה רבה בכל מקרה

סעודות לשבירת צוםבימבה

סתם הגיגים-

הרבה פעמים מחפשים איזה משהו מיוחד לשבירת הצום, מכינים משהו מגניב ולא שגרתי,

וצריך תמיד לזכור שכשנגמר צום- הדבר היחיד שמשתנה במציאות הוא-האיסור לאכול ותו לא!

הסיבות לצום לצערנו עדיין בעינן, 

 

אז... למה לחגוג? למה לא ארוחת ערב פשוטה ושגרתית כמו לפני יום ויומיים?

 

חוץ ממוצאי יוכ"פ-שאז באמת יש מנהג ועניין בסעודה חגיגית- "כי רצה האלוקים את מעשיך"...

 

 

סתם נקודה למחשבה...ובע"ה שנזכה שייהפכו לששון ולשמחה!!

לכן באמת עוד יש איסורים עד חצות הוים של י' באבשביט

כי ביום העשירי היהי עיקר החורבן!

 

תודה רבה שהעלאית את הנקודה!

וגם בשאר הצומות...אין עניין להשקיע באוכל...בימבה
חוץ מבתענית אסתר שוקולד לבן
בוא נתחיל עם חגיגות החלבי בתשעת הימים....חיה רוז

חיוך גדול

כן, כל היחס לאוכל בא על חשבון הסיבות לצום/לאיסור בבימבה

לאכול בשרי,ובכלל כל היחס לאוכל... אם כרווקה בת מדרשה הייתי חושבת על חגים כמקור לעומק מסויים, ומשתדלת ללמוד ולהתחבר, היום כעקרת בית מיד אני חושבת רק מה לבשל, כל הדיונים והמתכונים על עוגות גבינה לפני שבועות, מה נאכל בראש השנה, איזה משלוחי מנות הכי הכי מגניבים נעשה, מתכונים לסופגניות... מה נשאר מהחגים? (חוץ מקלוריות...)

כשמדובר על חגים שמחים, לדעתי זה לא פסול. להפךחיה רוז

הילדים שלך יזכרו את זה תמיד ויאהבו את חגי ישראל.

אנחנו אנשים מגושמים. זה מכניס אותנו לאווירה. הכל באיזון כמובן, צריך גם את העומק וכו

אבל על ריח טוב של חג בבית צומחת יראת שמיים. 

יש עניין שבנוסף למהות ומשמעות החגבתאל1אחרונה

להכין אוכל משובח יותר ומיוחד יותר לחג.

יש לזה אם אני לא טועה גם משמעות רוחנית

וחוץ מזה שראיתי את זה בספר שמדבר על הלכות של חג... שמכינים אוכל יותר טוב וכ'..אז כנראה שיש לזה עניין הלכתי

ולא סתם - מה נאכל בחג.

את יכולה לבשל ותוך כדי לשמוע שיעור לחג.

או ללמוד משהו לפני שאת מבשלת ואז זה יהיה עם יותר משמעות..

 

מה אפשר להכין לסוף הצום?someone1
אני מכינה מרק ירקות דג ברוטב ותפוחי אדמה בתנורanonimii
אני מתכננת להכין לחמניות ממולאותכוכב לכת
ממולאות במה?שרבוב
אני רוצה גם אבל שיהיה פרווה ולא עם טונה..
אנחנו בע''ה נכין לחמניות, שקשוקה ותבשיל של קישואיםנחמה בין החוחים =]
עם ביצים...
ולהתחלה בע''ה נכין עוגה
עוגת שוקולד..ופסטה מוקרמת..לב שמח!

הייתי רוצה מוקפץ כזה שווה...אבל אין לי ירקות..

מישהו יודע איך מכינים סלט חלומי?

מה זה הגבינה הזאת<? איך מטגנים? ואיזה רוטב טעים??

סלט מצוין! עם איזה ירקות שאת רוצה..!קשורה=]]

לגבי הגבינה-
הכי טוב כמו שאמרו לפניי גבינת חלומי,

אבל גם גבינה מלוחה קשה אחרת יכולה להיות מעולה!

לגבי הטיגון-

אני הכנתי פעם כמו שניצלים, ויצא מעולה! (לחתוך לקוביות, לטבול ב-קמח, ביצה, פירורי לחם ולטגן..)

בתאבון!

בדר"כ אנחנו אוכלים פסטה (אפשר פתיתים)יעל מהדרום
לק"י

בתוספת של טבעול כלשהו זה סבבה.

היום הכנתי קציצות עדשים ומרק עדשים- מקווה שיהיה משביע.
ברור שזה משביע!שרבוב
לגבי סלט חלומיאמא ל2 קטנטנים
חותכים סלט עם מה שרוצים, מלפפונים, עגבניות, חסה, בצל, פטריות.
קונים גבינת חלומי בסופר.
חותכים את הגבינה לקוביות בגודל הרצוי ומטגנים בשמן עמוק.
את הגבינה המטוגנת מפזרים מעל הסלט, בתאבון!! !
אבל זה בעיקר קטניות..בלי פחמימותיעל מהדרום
גם קטניות זה משביעשרבוב


רק אני לא מסוגלת לאכול הרבה בסוף הצום??בתאל1אחרונה

הכנתי עוגיות טחינה ועוגת שמרים...

וממש הרבה אחרי זה אכלנו ביצה מקושקשת, ירקות חתוכים ולחם/לחמית...(כל אחד ויכולתו).

 

הפעם השקעתי לסוף הצום..מירי ט.

הכנתי עוגיות פריכות עם שקדים טחונים ושוקולד,

פשטידת תירס חלבית עם גבינ"צ,

ויש גם מרק בצל תותח,

סלט ענק שווה,

עוגת תפוחים עם פירורים..

 

 

ויש תמונה של העוגיות:

 

 
 
 
 
 
ומה אתם הכנתם?חיוך גדול
 
 
 
ואווו, נראה טעים חיה וקיימת

מה הכנתי?

אז ככה:

עוגות שמרים- שקולד, קינמון, גבינה. (לא ביחד , כן? 3 טעמים נפרדים)

לחמניות מתוקות.

לחמניות עם נקנקיה.

פוקצות.

פיצה.

מספיק?

בעז"ה שנה הבאה נחגוג בבית המקדש.

פשש! אשת חיל!! שרבוב

ארוחת ערב רגילה לחלוטין.בימבה

ואין לי כח להשקיע כשאני צמה... אפשר מתכון?

נראה טוב אשמח למתכוןanonimii
מתכון של העוגיות המעולות בקלי קלות:מירי ט.

לערבב ביחד:

-כוס אבקת סוכר

-2 חב' מחמאה

-4 סוכר וניל

-200 גרם שקדים טחונים

-4 כוסות קמח.

 

לעשות כדורים, לשטח קצת ולתקוע קוביית שוקולד מריר.

להכניס לתנור מחומם מראש על 180 מעלות.

בערך 15 דקות בתנור.

 

משמין טיליםמת

תודהanonimii
מרק ירקות ומרק פטריות..נדנדה כתומה.
ולזניה שיצאה מהמקפיא.

וממש באלי להכין עוגה או עוגיות.אבל אין קמח.
אז אחיות שלי נשלחו להביא קמח מהשכנים..
טיגנתי לביבות אורז חלביותכלנית1

 

וואוו!!! אני מוזמנת?מלי

מגרה ממששש

אמאלה ברור! בואי, יש מלאמירי ט.
אנהכנתישרבוב

מרק בצל

מרק אורז

עוגיות שחור לבן

לחם על זעתר שום ושמן זית

ויש גם עוגת פצפוצי אורז לא מהיום

אני הצלחתי להכין רקבתאל1אחרונה

עוגת שמרים

ועוגיות טחינה...

 

 

ואין מה לומר- קמח לבן זה הרבה הרבה יותר טעים בעוגת שמרים מאשר קמח מלא...

פשוט לא היה לי לבן...

אבל לא נורא יצא טעים בכל זאת! אולי פעם אתרגל

מתכונים לכל סוגי הלחמניות הממולאות.. יש?! חלום ישן

אשמח לכל המתכונים שיש לכם ללחמניות ממולאות/ סתם טעימות.

תצרפו גם תמתכון של הלחמניות עצמן, לא רק את המילוי..

 

תודה

אני מחפשת עכשיושרבוב
בדיוק את זה..
אני רוצה מילוי פרווה בלי טונה.

בעיקרון יש לי מתכון מהפייסבוק למילוי של פריקסה
יש מילוי פיצה
מילוי בשר

אבל במה עוד אפשר למלא...??

בסוף אני אעשה פיתה עם שמן זית זעתר ושום וזהו
תחפשי את השרשור שאני פתחתי בזמנו..יעל מהדרום
שכחתי לכתוב (נערך)שרבוב
עבר עריכה על ידי שרבוב בתאריך ט' באב תשע"ד 18:15

אני באמת מחפשת את השירשור שלך

 

עדכון:

אני לא מוצאת

והחיפוש בשם משתמש לא עובד

לא הצלחתי גם, כנראה שיש תקלהיעל מהדרום
לק"י

אני מילאתי גם בקוטג' עם זיתים.
אפשר ברוטב עם זיתים ופטריות, גבינה קשה, רוטב ונקניקיות סויה.
איזה רוטב של זיתים ופטריות?שרבוב

אני מכינה רוטב עגבניות כמו לפיצהיעל מהדרום
לק"י

ומוסיפה זיתים ופטריות חתוכים.
ואז זהב כאילו יוצאשרבוב

פיצה ללא גבינ"צ?

פטריות ובצל? ופעם הכנתי במילוי פירות יבשים....בת נוגה
לחמניות ממולאות שוקולדכלנית1

לחמניות ממולאות שוקולד (ניקי)

10 לחמניות

מצרכים:

חצי קילו קמח
100 ג` סוכר (חצי כוס)
3/4 כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה
ביצה טרופה להברשה

מילוי: ממרח שוקולד

 

הערה: שמתי ביצה וחצי ושמרתי חצי ביצה להברשה

 

 

תודה! מקסימה שכמותךשרבוב

זה לא חינם. מצפה לתמונות כלנית1אחרונה
למישו ישמלי
עבר עריכה על ידי מלי בתאריך ט' באב תשע"ד 21:17

מתכון לרוטב פטריות?

זה ששמים על הבורקס..

אני עושה ככה-יעל מהדרום
לק"י

מטגנת בצל חתוך לקוביות ופטריות חתוכות.
אחר כך מוסיפה קצת כורכום (לצבע- לא חובה), אבקת מרק פטריות, קצת מלח ומים- בכמות שזה יהיה רוטב ולא מרק.
ומבשלת..

אם צריך- מוסיפים עוד מים.
אני ככהשרבוב

דומה ליעל אבל קצת שונה.

 

מטגנת בצל

אח"כ מוסיפה את הפטריות חתוכות

ואז עושה רביחה (אפשר לעשות בצד כדי שיהיה יותר קל לערבב. מים קרים וכף+ קמח. ומלח פלפל)

מוסיפה לסיר ומבשלת קצת.

 

ונוזלים שמים כמה שרוצים

אפשר קצת אם זה למילוי ואפשר יותר אם זה לרוטב

אצליאמא במשרה מלאהאחרונה

דומה ליעל הפטריות לא חתוכות קטן

ושמה גם פלפל שחור

רעיונות לתזונה בריאה וכמה שפחות משמינה-?מיסטר דום
..אחרי החגים

בורגול,מג'דרה,אורז מלא,ירקות אפויים.

ירקותבת 30

ירקות חיים בכל ארוחה, והרבה ירקות מבושלים

דגנים מלאים

שומן מהצומח ולא מהחי

מים ולא שתיה ממותקת

פירות במקום ממתקים

סלט ירקות או ירקות חתוכים בכל ארוחהיעל מהדרום
פחממות מלאותשרבוב

ירקות פירות

שומנים רק בריאים כמו טחינה ושקדיה

לא להכין עוגות שאי אפשר לעמוד בפניהןשמשי
חחחח .... אני לא אגע בה(על מי אני עובד)מיסטר דום
לבקש מרימון לסנן עוגות מ-200 קלוריות ומעלהכלנית1
שימוש בספריי שמן במקום שמןאמא במשרה מלאה

שניצלים בתנור

ותפוחי אדמה בתנור במקום טיגון

אני צימחוני . וכבר עכשיו אנימיסטר דום
לא אוכל מטוגן הבעיה שלי זה שוקולד
תשתדל להמיר סוכר במשהו טבעי יותר.שוקולד לבן

עוגיות ושוקולדים בפירות מתוקים (אבטיח, ענבים)

סוכר בדבש וסילאן

קמח לבן במלא (אפילו קמח 70% שמתנהג כמו קמח לבן), אורז לבן במלא

להוסיף ירקות לתפריט, וגם חלבונים (חשוב במיוחד אם אתה צמחוני)-יש בטחינה, אגוזים, שקדים

והכי חשוב- לא לאכול ממתקים בין הארוחות! מותר רק פירות וירקות.

את השוקולד תנסה לשמור לשבתות..

אני מכור קשה ושניםמיסטר דום
תקבל על עצמך שאחרי כל שוקולד אתה אוכל מלפפון...בת 30

אם אכלת שני שוקולדים- פלפל.

אכלת שלושה? תכין סלט!!!

חיוך גדול

יהיה לי ערוגה ואני לא אגמל !מיסטר דום
^^^ גם לי!! אבל נראלי יותר מימך.דרךחדשה_אחרונה
ירקות מבושלים, פחות מלח, שתייה בלי סוכרanonimii

לא לאכול בורקסים ועוד מיני בצקים למינהם ולעשות ספורט זה עוזר לדיאטה מניסיון 

איך מכינים דג סלומון שיהיה טעים ורך?שוקולד לבן

אני ממש אוהבת את המתכון של החתונות, יש לכם מושג איך מכינים אותו?

איך שאמא שלי מכינה:תולעת השני

בנייר אלומיניום עם לימון, מיץ לימון, מלח, פלפל, שום.

לאטום היטב ולאפות בחום בינוני-גבוה.

 

בתאבון! ליקוק

כמה זמן אפיה? הלימון לא הופך את זה לחמוץ?שוקולד לבן
הלימון מוציא מהדג את הטעם ה"דגי" הדומיננטי שבו.תולעת השני

זמן אפיה, לא יודעת.

לסלמון אין טעם דגיהתנערי מעפר
לכן אני שמה פחות לימון מבשאר סוגי דגים אחרים.
כי הטעם המקורי שלו גם ככה טעים מאד.
לא יודעת מה זה של החתונות, אבל טעים ורך-גפן36
פילה- שמים חרדל, שמן, מלח, אבקת שום, פפריקה ופלפל שחור, מכניסים לתנור. כשמוכן (לא מידי, שלא יתייבש) חותכים לפרוסות ומוציאים לכלי. העור נשאר דבוק לנייר אפיה.

סטייקים- אנחנו מתבלים ומטגנים במחבת פסים. יוצא מצויין.
אשתי עושה אותו רך בטירוף וטעים שאין דבריםלשם שבו ואחלמה
כאלה
טוב, אז אחרי שהגרנו ריר... אפשר מתכון???אדם נוף מורשתו
אז אתה מזמן לבקש ממנה מתכון שוקולד לבן
אשתי מכינה את הסלמון כמו שמגישים בגן עדןאלעד

בוא נגיד שאם "כשמגיע אלול אפילו דגים שבים רועדים",

אז כשאשתי מכינה את הסלמון כל הסלמונים בעולם מתחילים לשחות לכיוון ישראל בכדי לנסות להשתתף במצווה,

ומפלס הריר בישוב ממלא את כל אקוויפר ההר.

 

 

קיצר- תביא מתכון!!

צלייה/אפייה מינימליתסושי בטריאקי

בתנור לא יותר מרבע שעה 

הסוד- לבשל מעט, לכבות את הגז כשמגיע לרתיחה.פלאפל

לסלומון אין טעם לוואי חזק כמו דגים אחרים. צריך לקחת בחשבון שגם ההשרייה במיץ לימון היא קצת כמו בישול.

הטיבול שלי הוא- מלח, פלפל שחור, שום טרי כתוש, כוסברה טרייה או טימין (ביחד הם לא הולכים. לחוד כל אחד טעים מאד) ולמרוח על הכל מעט מיונז או לטפטף שמן ולשים בתנור לכמה דקות בודדות. יוצא מעולה.

עם סילאן ומיץ תפוזיםפרה

רוחצים את הדג ע"מ לנקות אותו. אפשר עם מים רותחים או חומץ ואח"כ שטיפה במים.

 

מעט מלח, פלפל, שום, פפריקה מתוקה, שמן זית, מיץ תפוזים וסילאן.

 

לאפות בתנוא או במיקרו עד שמוכן. 

 

יוצא נהדר.

דג סלומון - מתכון מעולהמגיבה באתר זה
עבר עריכה על ידי מגיבה באתר זה בתאריך ז' באלול תשע"ד 23:28

א) מומלץ להסיר את העור (בגלל הימצאות של טפילים בחלק מדגי סלומון- בעור). כאשר הדג עדין קפוא ורק התחיל להפשיר, מתחילים להפריד את העור עם סכין, ואחר כך הוא נפרד ממש במשיכה ביד.

ב)משרים את הדג חתוך לפרוסות, במשרה של מים, מלח ומיץ לימון כדי להוציא את הריח האופייני לדגים.

ג) לשטוח בתבנית, אפשר חד פעמית.

ד) לערבב בכלי יין לבן חצי יבש ומעט שמן זית (בערך שני שליש יין ושליש שמן).

ה) להכניס לתוך הנוזלים תבלינים, לפי הטעם: כוסברה, כמון, כורכום, מלח, פלפל, אבקת שום, גריל דג

ו)לצקת את הנוזלים המתובלים על הדגים.

ז)לאפות בחום של 180 כמחצית השעה, עד שהדג רך למגע כשנועצים בו מזלג.

 

בתאבון

 

מומלץ להשתמש בסלומון נורבגי. הוא נחשב נקי מתולעים.

 

המתכון שהכי טעים לנואדם נוף מורשתו

קודם כל, דג סלמון הוא דג טעים. גם אם רק תפזרי עליו קצת מלח גס ופלפל גרוס הוא יצא טעים.

 

הוא דג מאד נח לעבודה. אין צורך להשרות אותו לפני כן במלח גס חומץ ומיץ לימון כמו בנסיכה או במלרוזה.

 

אם את רוצה את מקלפת את העור, כשהדג רק מתחיל להפשיר. מתחילים עם סכין בקצה, ומושכים עם היד.

 

אנחנו פורשים נייר כסף ומעליו נייר אפיה, ומניחים את הסלמון.

 

חורצים בו שניים / שלושה חריצים לאורך הדג, ובחרימים מניחים לימון פרוס דק.

 

מכינים תערובת של יין לבן יבש + סוכר חום, ושופכים על הדג.

 

עוטפים היטב עם נייר האפיה ונייר הכסף עד שהסלמון עטוף וסגור היטב, ומכניסים לתנור חם.

 

זמן האפיה משתנה בהתאם לתנור, בסביבות ה35 דקות.

 

 

מתכון טוב נוסף הוא "לעסות" את הדג עם שמן זית, ולפזר מעל פלפל שחור גרוס, ואו טימין (טרי!) או רוזמרין (טרי!)

 

בתיאבון!

כמה זמן משרים דגים במיץ לימון מים ומלח??אורין

כדי שירד הטעם הדגי?? והאם שוטפים את הלימון אחרי כן??

סלומוןמגיבה באתר זה

אני משרה כמחצית השעה ולאחר מכן שוטפת

 

אני אופה ללא עטיפה. הדג אינו מתיבש בגלל הנוזלים ששמתי 

סלמון לא משרים. נסיכה ומלרוזה, בערך חצי שעה.אדם נוף מורשתו
>>>שיר ידידת

לקנות סלמון נורווגי כמה שיותר כתום. להוציא את העור כמו שכתבו- כשהדג קפוא ורק מתחיל להפשיר .

 

לאפות בתנור את הדג כשהוא מופשר לגמרי (הכי טוב זה דג  טרי כמובן, אבל גם קפוא שהופשר יוצא טוב)

 

 מבחינת רטבים- כבר הביאו כמה אפשרויות. מה שאני אוהבת- מעט שמן זית, מיץ לימון שום, מלח, פלפל, מעט רוטב פסטו (או רוזמרין), לשים סילאן מעל (או דבש)  אפשר לפזר מעל גם אגוזי מלך טחונים.(או כאלה שאת מערכת ביד)

 

זמן אפיה משתנה בין תנור לתנור-תתחילי עם 20 דקות. ותראי אם מוכן אם לא- אז עוד 5 דקות ולבדוק ועוד 5 דקות... (בקיצור זה לא מסוג הדגים ששמים שעה ושוכחים, צריך להיות בסביבה כי אפיית יתר הופכת אותו ליבש)

אין כזה דבר סלמון טרי. הם מיובאים מחו"ל.אדם נוף מורשתו

מה שמציגים לך כטרי זה מופשר.

מה עם סלמון ברוטב- בישול בסיר? בסגנון חריימה? מתאיאורין

מתאים?

ניסיתי פעם בלי השרייה והיה ריח מעצבן של דג..

מתכון שנראה מעולה-לא ניסתישושית

סלמון בירקות

http://www.mirizorger.co.il/recipies/dagim/193-salmonveg.html

 

סלמון בירקות

מצרכים

6 פרוסות סלמון פילה ללא עור ועצמות

 

למשרה

3 שיני שום כתושות

3 כפות רוטב סויה

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 כף אבקת מרק בטעם בצל מרכיבים טבעיים

1/3 כוס שמן

 

לירקות

2 בצלים קצוצים

4-5 עגבניות בשלות חתוכות

1 גמבה קצוצה

3 קישואים קלופים וקצוצים

3 כוסות אפונה קפואה

מלח

1 כף פפריקה מעושנת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית סוכר

1/3 כוס שמן

 

אופן ההכנה

מתבלים את דגי הסלמון ומניחים במקרר לשעה- אפשר ורצוי ללילה

את הירקות מניחים בתבנית ומתבלים ומערבבים היטב

מחממים תנור ל 200 מעלות ומכסים את תבנית הירקות אופים כשעה

מסירים את הכיסוי ומניחים את פרוסות הסלמון ואופים 20 ד' ללא כיסוי

מגישים חם ואפשרי גם קר או בטמפרטורת החדר

מצכון לדג סלמון מדהים וטעים - כנסו !!שושית

החומרים :

דג סלומון חתון לפילטים לפי ראות עינכם..

רוטה המורכב :

-שליש כוס דש

-שליש כוס שמן

-3 כפןת חרדל

-3 כפות רוטב סויה

-2 שיני שום כתוש

-חצי כפית מלח

-חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי.

ההכנה :

1. מרבבים את כל החומרים של הרוטב היטב .

2. משרים את הדגים שעה בתוך הרוטב  ומכניסים למקרר.

3.לאחר שעה חממים מחבת ומטגנים את הדג תחילה על הצד של העור ולאחר מכן על הצד השני , פעולה זו מתחילה את בישול הדג.

(3 דקות בערך)

4.מסדרים בתבנית אפיה שופכים מעל את הרוטב שנשאר ,

אפיה 4 דקות בתנור 200 מעלות לחמם מראש.

ניתן להגיש בליווי עלי סלק קצוצים , ניתן לטגן אותם קלות במחבת שבושל בה הדגם

 

להגשה יפה מניחים את עלי  הסלק , הדג ולפזר מעל בצל ירוק קצוץ .

 

מתכון מדהים ף נסו ועדכנו בתוצאות ..

לבריאות ושבת שלום!!!!Q!

תודה רבה לכולם! בעז"ה אני אשמור את השרשורשוקולד לבן

לשם- עדין לא צרפת מתכון..

הכי פשוט והכי טעים-פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

יחס שווה של חרדל דיז'ון וסוכר חום, למרוח על הדג, לכסות ולאפות רבע שעה. יאמי!

אז איך אתם מכינים את העוף שלכם?רחלקה

בא לי לגון בתיבול לעוף... תביאו רעיונות!

אבקת מרק בצל וריבת תפוזים יוצא מדהים.שמים כחולים
דבש חרדל שום וקטשופמשיח עכשיו!

ברוטב פטריות, ברוטב זיתים או בגריל..קשורה=]]

אם תרצי, אתן לך בשמחה את המתכונים..!

אני אשמח למתכוניםרחובות...

הנה-קשורה=]]

עוף בזיתים-

מרתיחים את הזיתים כמה פעמים להוצאת המרירות.

מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים שום, ורצועות גמבה. מטגנים כמה דקות. (לפעמים אני פשוט שמה על אש נמוכה כמה דקות..)

מוסיפים את הזיתים, 1 רסק עגבניות, מים ותבלינים (פפריקה, חוויאג', מלח, אבקת מרק, מעט צ'ילי גרוס, פלפל שחור ועוד לפי הטעם..

מבשלים דקות ספורות ומכבים.

 

עוף ברוטב פטריות-

מטגנים 2 בצלים קצוצים דק עד להזהבה, מוסיפים כף פפריקה מתוקה וממשיכים לטגן כדקה.

מוסיפים 2 כוסות עגבניות קלופות קצוצות, כוס ציר עוף (אפשר להכין מאבקה) וכוס יין אדום יבש (אפשר להמיר בעוד כוס מרק). מרתיחים.

מוסיפים קופסאת פטריות שמפיניון טריות שלמות, מוסיפים מלח ופלפל ומרתיחים שוב.

(במתכון המקורי צריך לטגן את העופות במעט שמן לפני השילוב ברוטב..)

 

עוף בגריל-

שופכים בתבנית שמן ותבלינים- אבקת מרק, פפריקה מתוקה וחריפה, חוויאג', צ'ילי גרוס, פלפל שחור ועוד תבלינים שיש.. ומערבבים. מוסיפים כמה שיני שום קלופות שלמות. אפשר להוסיף פלחים מעגבנייה אחת מעל העופות.

 

בתאבון!!

 

בקשר לעוף בזיתים-רוני בלילה

גם אני מכינה דומה לזה ויוצא טעים, רק שפעם גם אני הרתחתי את הזיתים ופשוט יצא להם כל הטעם. אני מסתפקת בלשטוף כמה פעמים. ככה אנחנו יותר אוהבים...

מקורייםבת מלך=)
הכי טעים ופשוט מרב.
שליש דבש-שליש קטשופ-שליש רוטב סויה..

אני חולה על זה!!!
נשמע טובמעיין חתום
אפשר סילאן במקום הדבש?
מה הכמויות בדיוק?
לודעת אם אפשר סילאן..מרב.
מאמינה שיצא טעים גם
אממ.
ל4 כרעיים- שליש כוס מכל דבר..
(אפשר להוסיף קצת שום כתוש, בצל...)
סויה קטשופ סילאן יוצא מעולה, אני תמיד עושה ככהמתחברת=)
אני עושה עם סילאן ויוצא מעולהתחיה דולה
הרבה שום, פפריקה, שמן ו...חמאת בוטנים!!! סוף הדרך.מירי ט.
חמ..חמאת בוטנים? וואוו באלי לנסות נשמע מההזוייםמלי

הזוי אבל טעים טילים.מירי ט.
טילים.השפעות מלחמה,מישו?מלי

מושג מוכר.מצחיק התזמון..

רוטב צ'ילי, שום כתוש , שבבי בצל ופפריקה+mp8
שום כתוש, שמן, פפריקה, כורכום וכמון.בת 30
אז ככה:יאיר השמש
בתבנית פורסת בצל בעיגולים גדולים.
מעל פרוסות תפו"א
ואז שמה את העוף. מעל העוף בטטות פרוסות.
משרה: כמה אופציות:
1. כמון, זנגוויל, מלח פלפל כורכום. עם 3/4 כוס מים בערך ולשפוך מעל.
2. סויה, דבש/סילאן, רכז רימונים.
3. חרדל, דבש, וקצת מים לערבב ולשפוך מעל.
אחלה שרשור לתשעת הימים...אזדרכת
אני בד"כמלי

שמה שום גבישי,פפריקה,הרבה רוטב סויה.

לפעמים סילאן,או תבלין צ'ילי. לפעמים הרבה רוטב צ'ילי.

 

וכמובן כל זה על הרבה טבעות בצל מטוגן..

 

באמת מתאים היום.

אני שמה תיבול של גריל עוף שמן זית ומלחanonimii
מוסיפה עגבניות חתוכים לרבעים והם נותנים רוטב טעים לעוף
את שמה מלח??מלי

לעניות דעתי, בעבות מליחת העוף,זה גורם לו להיות מלוח נוראאא אם מוסיפים...מטורלל

לכן אפילו תבלינים אני שמה בגבול

מעט מלח לא הרבה זה לא יוצא לי מלוח בכללanonimiiאחרונה
בורקס גבינה(:דג מלוח

רציתי להכין בורקס גבינה שווה מגבינה בולגרית וועכשיו ראיתי שקניתי בטעות מחלק בקר..עד כמה זה נורא?

תודה רבהחיוך גדול

מה זה משנה? אם זה טעים- זה טעים רוני בלילה

ספרי לנו איך היה.

ולא-מאיזה חלב?בולגרית היא תמיד מחלב פרה אאל"ט, לא?בת נוגהאחרונה