הכנתי שבוע שעבר קציצות ירק, שמתי את החומרים והכל ויצאו פווווול נוזלים
אז עכשיו אני רוצה לעשות
אז אני מחכה עם הירקות כדי שיצאו כל הנוזלים
זה כבר כמה שעות בקערה וכלום לא יוצא
מה עושים?
איך מוציאים את הנוזלים?
שמתי גם קצת מלח...
הכנתי שבוע שעבר קציצות ירק, שמתי את החומרים והכל ויצאו פווווול נוזלים
אז עכשיו אני רוצה לעשות
אז אני מחכה עם הירקות כדי שיצאו כל הנוזלים
זה כבר כמה שעות בקערה וכלום לא יוצא
מה עושים?
איך מוציאים את הנוזלים?
שמתי גם קצת מלח...
ואפשר גם להוסיף קמח מצה/ פירורי לחם
אני לוחצת ולא יוצא כלום. אין כלום!!!
משיח נאו בפומ!רק שזה היה פעם שעברה עם תפו"א...
ואחרי ששמתי את כל החומרים האחרים יצאו מליון נוזלים!!!
אחרי שמגרדים תפו"T נותנים להם לעמוד קצת- ואז סוחטים בכוח
ולפעמים אחרי ששמים את כל החומרים -והבלילה עומדת קצת- יוצא עוד נוזלים...
פשוט משאירים אותם בצד ..
ככה זה
באילו ירקות מדובר? בפעם הבאה תנסי להפרדי בין ירקות שמפרישים נוזל לאחרים.
הפעם, תוסיפי עוד חצי כוס קמח ומעט שמן שלא יהיה יבש, כדי לאזן את הנוזלים.
ושלא כוללת בתוכה פסטה? 
אורז זה מעולה.. עם מה אפשר לאכול אותו שיהיה זריז..?
הוארז יוצא ממש טוב ולא צריך רוטב
מרק עדשים\אפונה
אשמח למתכון 
1. יש לי כרישה, מחפשת מתכון לפשטידה/קציצות אפויות/משהו טעים אחר אבל פרווה.
2. הכנתי לראשונה קובה סלק לפי מתכון מספר (אשכנזיה מבית טוב
),
הבעיה שכל הנוזלים הצטמצמו לי (לכתחילה היה נראה לי שהכמות במתכון קטנה מידי אבל הלכתי עם זה..),
כדאי להוסיף נוזלים?
להכין בנפרד עוד קצת מרק ולהוסיף?
ראיתי מתכון לפסטה - יאממממממממממ
צריכה בזילקום
מאיפה אפשר להשיג?
לוודא שלא בתפזורת, אלא באריזת פלסטיק חתומה.
בהצלחה! 
מעיין חתוםשאלתי פעם, ותודה למי שענתה..
זה החומרים שצריך, שושני קצף
3.5 כוס קמח
1 אבקת אפיה
1גביע שמנת חמוצה
רבע כוס סוכר
3 חלמונים
200 גרם חמאה
3 שקיות סוכר וניל
יש מוצר שנמכר ברשתות השיווק. טוב משמנת. מגיע מארה"ב והרעיון הוא תחליף לגבינה או לשמנת (יש גם וגם).
נשמר הרבה זמן באריזה. אם לא השתמשת בכל, תקפידי שלא תיכנס לחות, וגם כף יבשה.
אם אין אפשרות להשיג, בעוגה הייתי מחליפה ברסק תפוחים. בעוגיות- תלוי כמה את מוכנה לקחת סיכון.
לא העתקתי את המתכון, כי לא ניסיתי.
והמילוי ללא קרונפלור, כפי שאני רגילה
(מתוך האתר thoughtforfood- בעברית!)
כבר אפית אותם ואת רוצה לנצל שאריות?
תסבירי כדי שיהיה לי כיוון לתת לך
ולשים בפיתה עם דברים שאוהבים
(כמו שווארמה)
ולטגן מס' דקות
הוספתי בצל, בטטה וחציל.. יצא מעולה!


אבל לא זכור לי משהו כזה..
משיח נאו בפומ!אחרונה
קניתי כיסונים ובא לי לשים אותם במרק, הגיוני? זה אמור לצאת טוב?
אבל הייתי מבשלת כמו פסטה ואז שומרת בצד ומכניסה למרק רק לא הרבה לפני ההגשה.
אחרת הבצק של זה יהיה כזה סמרטוטי ורטוב מדי.
במקור זה פשטידת קישואים ותירס, הרבה פעמים אני מחליפה כרוב בקישואים, אז אולי גם כאן זה ילך
הנה:
פשטידת קישואים ותירס
החומרים:
6 קישואים גדולים
3 בצל
6 ביצים
1 קופסת תירס
½ 1 כוס קמח
½ אבקת אפיה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
ההכנה:
קוצצים את הקישואים ואת הבצלים דק, מערבבים את כל החומרים ואופים כשעה עד להזהבה.
אפשר למרוח חלמון ולפזר טבעות בצל מלמעלה, לפני האפיה.
מדהים!
כרוב קטן קצוץ
5 ביצים
2 כפות אבקת מרק
שביביב בצל ( לא חייב)
5 כפות קמח תופח ( אפשרי- קמח רגיל וחצי כפית אבקת אפיה)
כפית מלח
3 כפות שומשום
5 כפות מיונז
חממי תנור לחום בינוני גבוה,
חלטי את הכרוב במים רותחים
ערבבי את הכרוב עם ביצים, בצל מלח אבקת מרק, קמח ו3 כפות מיונז
שטחי את התערובת בתבנית
מרחי מעל 2 כפות מיונז פזרי שומשום
אפי 30 דק' עד להשחמה
פעם ראשונה שאני מכינה משהו מתרד 
העונה בחורף.. בחורף אני בולשת תמיד במדפי החנויות אחרי העלים הטעימים הללו..
אני לא כ"כ מזהה את עלי הסלק עם תרד.. אבל אפשר להחליף אם כי הטעם יהיה שונה
רוני בלילהאנחנו מחפשים מתכון לעוגה/ קינוח שווה ומושחת. אנחנו מאד אוהבים התקשקשויות, ולכבוד החופשה הזוגית אנחנו מאפשרים לעצמנו להתפרע עם חומרים.
ועד שאנחנו משקיעים, עדיף מתכון שמישהו פה ניסה בעצמו.
תודות.
זה יוצא ממש מושחת!
מקווה שעונה על הרצון להתקשקשות יתר...
http://www.carine.co.il/page_2194
ניסיתי וזו העוגה שנצחה בתחרות להיות העוגת יומולדת הקבועה של בעלי 
כל החיילים טעמו ונהנו 
קרוקנט ביתי של אביגיל מייזליק
אחד ה-טעימים!
אם תרצי תבקשי ואעתיק אותו
עוגה טעימה ממש!!! אני טיפה הסתבכתי עם ההרכבה שלה אבל בסוף היא יצאה טובה מאוד!!!
עוגת עקיצת הדבורה בהצלחה!!!
בעלי לא אוהב שקדים/ חמאת בוטנים.
אשמח לקבל רעיונות משוקלדים נוספים.
עבודה קלה יחסית, לא ממש התקשקשות (מזכיר כדורי שוקולד בהכנה, אבל ממש לא בטעם ובמראה)
אם את מעוניינת אני יכולה לצרף מתכון
(לא זול במיוחד, אני ממש רוצה להכין שוב ולא מרשה לעצמי..
)
הכמות קטנה מאד- אם אתם לא בדיאטה או שיש לכם ילדים מומלץ להכפיל ואפילו לשלש (כ 30 כדורים קטנטנים)
חבילת שוקולד חלבי (100 גרם)
חצי חבילת שמנת מתוקה
גבינה
3/4 חבילת ביסקוויטים
(אם רוצים- מעט שוקולד צ'יפס לבן או חום לזיגוג)
אופן ההכנה-
מרסקים את הביסקוויטים לחתיכות קטנות
ממיסים בסיר על אש נמוכה שוקולד, וכשמתחיל להנמס מוסיפים את הקצפת, מערבבים עד שהופך לתערובת אחידה
כשהתערובת מוכנה מוסיפים ביסקוויטים וגבינה במקביל בהדרגה (בכל פעם קצת מזה וקצת מזה), ומערבבים עד שנהיית תערובת שאפשר לגלגל. (אם יש צורך מוסיפים עוד ביסקוויטים)
מכדררים לכדורים
אפשר לזגג מעל שוקולד לבן או חום- מכניסים לשקית סנדוויץ איכותית מעט שוקולד צ'יפס לבן או חום (עדיף לבן), מכניסים לצלחת על מים רותחים, מחוררים חור בקצה השקים ומזגגים מעל הכדורים.
הכי חשוב
:
לשמור במקום מוגן שלא יתחסל לפני שתטעמי..
בס"ד
כשכתבת באופן ההכנה "קצפת" התכוונת לשמנת מתוקה כמו שהיא או שצריך להקציף אותה קודם?
וכמה גבינה שמים?
תודה!
גבינה- תלוי כמה אתם אוהבים. בעיקרון הוספתי כל פעם קצת ביסקוויטים וקצת גבינה וערבבתי, כמה שנראה לי מתאים.
נראה לי שבזה אפשר להסתדר עם הכמות הזו..
בס"ד
אפשר לעשות את זה גם עם משהו פחות משמין משמנת מתוקה?
כל הקטע של הכדורים זה שהם מושחתים ולא בריאים ![]()
בעה"י
לא חביתה 
בעזהי"ת
ככה קראנו לזה כשאבא היה מכין לנו.
פשוט מטגנים את הפטריות כמה זמן עד שהם מבושלות, ומתבלים [אבא היה מתבל באבקת מרק פטריות, אבל מאז נהיינו בריאים אז מתבלים בדברים בריאים רגילים..]
וזה יאמי.
עשיתי לי חשק, אני הולכת להכין 
בעה"י
טוסט זה אחלה 
כל הדברים עם המטוגן נשמע לי לא מתאים לבוקר, אולי נשמור לסעודת שבת...
תודה
מתבלת ברוטב סויה/טריאקי
צילי מתוק
מעט אבקת מרק עוף, שום גבישי, פפריקה.
זנגביל- למי שאוהב.
אם אני עושה בגירסת חמוץ מתוק- מוסיפה קוביות אננס וקצת מהמיץ של זה.
רוטב סויה
דבש
שום
מלח
פלפל שחור
שמן זית
(ולפעמים גם קצת פפריקה מתוקה וכמון)
רוטב שמשמש אותי לחזה עוף מוקפץ עם ירקות ואיטריות.
בהצלחה! 
וגם שועית ירוקה/לבנה...
על כל כף רוטב מייפל
חצי כף דבש\סילאן
וכף סויה.
פשוט יוצא טעים!!
מלח, פלפל, פפריקה, כמון, כורכם
ומוסיפים רוטב סויה וקטשופ.
יוצא טעים![]()
2 כפות מכל אחד, אולי קצת יות רמהלימון.
ולבריאים יותר אפשר סילאן ולימון.
בתאבון!
התנערי מעפראחרונה
>>ת-ה-לע"פ המתכון שמצאתי באינטרנט- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3966517,00.html
קיצור, עשיתי את כל השלבים ואז רשום לערבב את הדוריטוס עם הפירורי לחם, ואז גיליתי שנגמרו לנו הפירורי לחם, אז עשיתי עם קמח מצה.
ומה שיצא זה שהדוריטוס לא נדבק לשניצלים..רק הקמח מצה נדבק..בקושי עם הדוריטוס..
מישהו יודע מה היה לא בסדר? אולי זה שעשיתי עם קמח מצה ולא עם הפירורי לחם?או שאם זה לא קשור אז למישהו יש טיפ?
תודה.
לפירורי לחם..
שמת ביצה לפני? קצצת מספיק את הדוריטוס..?
מישהו?
עשיתי פעם שניצלים עם רעיון דומה. עם צ'יפס שכתשתי. פירורים קצת יותר גדולים מפירורי לחם.
יצא טעים.
לדעתי הדוריטוס פחות מתאים, כי התירס הקלוי פחות נדבק לביצה.
כשניסיתי שניצלים עם קמח מצה (במטרה לגמור שאריות מפסח) וגם פירורי לחם, היתה בעיה של חוסר אחידות.
עדיף כנראה שכל הפירורים יהיו בערך באותו גודל כדי שידבקו בצורה יותר אחידה.
בדקתי את התגובות. לא היו הרבה תגובות אוהדות.
מתכון של זה, אז כנראה שכן אפשר לעשות שניצלים עם דוריטוס..השאלה היא איך?!
חח אבל תודה לעונים..
אבל איפה משיגים עיפרון שוקולד?
מנה ראשונה לשבע ברכות שאני מכינה. שלא תצא יקרה כל כך ושיהיה ניתן להכין אותה לפני ולהקפיא אותה... תודה!
סה"רוריתצבעוניות..

כל זה על סירופ שוקולד שאת מכינה מקקאו,מים,סוכר ומרגרינה..
ממש עזרתם! תזכו למצוות!! ![]()
נניח צורת דובי, או הגיל של היומולדת (תלוי בצורת העוגה ובגודל)
ולקשט בהתאם.
לדובי אפשר להניח קוביות שוקולד מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור ולמרוח- יוצא קרם שוקולד פשוט.
ומוסיפים מעדשים- עינים, כפתורים..
אפשר לחתוך בבריסטול נקי חורים בצורה יפה, ולפזר מעל סוכריות קטנות (מעל קרם שוקולד) ככה יוצאת צורה יפה בלי הרבה מאמץ
עם קצפת וצבעי מאכל (אפשר טבעיים) אפשר בכלל לחגוג..
לקנות תבנית בצורה מיוחדת: לב, דובי, מכונית
להכין עוגת שוקולד פשוטה עם קרם שוקולד
ולקשט בקצפת, בכל צבע שתרצי..
או סוכריות צבעוניות
וזה ממש פשוט...
מכינים עוגת שוקולד רגילה, פשוטה- בתבניות מאורכות ("אינגליש קייק")
את העוגה עורכים על מגש.
חותכים את העוגות לחלקים שיהיו הקרונות, ועוד חלק (יחסית קטן יותר) מניחים על אחד הקרונות- והנה הוא קטר!
מצפים בקרם שוקולד, סוכריות וכדו'
גלגלים- מעוגיות חיוכים וכדו', בין הקרונות- קשיות לשתיה
אפשר להניח אנשים,עצים מלגו/פליימוביל...
ולהוסיף ככל העולה על רוחכם ודמיונכם...
~א.לועכשיו עלה במוחי רעיון נוסף, בהמשך לזה שהצעת..
אפשר להכין עוגה חצי עגולה (צורת כיפה..)
לשים מתחתיה עוד עוגה חצי עגולה קטנה יותר, וליצור בית פטריה קטן..
ולקשט באמצעות צנתרים מעניינים וקצפות צבעוניות בית חלומות של ממש.. 
או ליצור עוגה רגילה, כשבמרכזה להניח המון סוכריות צבעוניות ובובת צעצוע קטנה
ממש כמו בבריכת כדורים 
my turnלוקחים מרשמלו וחותכים אותו לחצי,
מסדרים על גבי העוגה בצורת פרח,
לשים לב שהצד הפנימי כלפי מעלה.
מפזרים בעדינות על המרשמלו סוכריות צבעוניות
מרשים ויפה
תנסי להניח ליד/ בתוך קערת תפוחים לכמה ימים...
זה עדיין רלונטי!
אנשים מעלים לכאן מתכונים מעולים שנוסו בידהם!!
וצריך איך שהוא לארוז אותם!!
פעימהבעה"י
מתכונים טובים שאני מוצאת אני מעתיקה לקובץ וורד ושומרת בתיקיית 'מתכונים' במחשב. אם יש תמונה-אפשר להוסיף תמונה.
וזה מעולה
ככה את מתקנת לעצמך, משנה, מוסיפה[שזה היתרון בקשקושים שיש על ספר מודפס].
אפשר לחלק לתיקיות משנה של 'מנה עיקרית', 'תוספות', 'קינוחים' וכד'
ממש ממליצה!