שרשור חדש
זה משנה אם אני מחליפה במתכון לקמח מלא במקוםתוכו רצוף אהבה

קמח רגיל?

מתכון של מה?shir shir

אני עושה את זה הרבה בעוגות [ואפילו עשיתי את זה פעם בקרפ צרפתי] ויוצא אפילו יותר טעים=]

 

של חלות לדוג'..תוכו רצוף אהבה


בד"כ לא תלוי בקמח...ת.מ.
קמח 70% זה לא משנה, קמח של יצהר שטחון דק גם בד"כ לא משנה...
לפעמים צריך קצת יותר נוזלים...
תלוי כמה הוא מלאכלנית1אחרונה

קמח 70% מלא של ניצת הדובדבן, טעמן וכד'- אותה כמות קמח.

קמח מלא 100% (גם קמח 70% של יצהר כי זאת טחינה דקה מאד)- על כל כוס שמים כוס פחות כף קמח.

בצק חלות - כמה זמן אפשר להשאיר במקרר להתפחה?מתוקה מדבש

רוצה להכין מחר אחה"צ ב-3 בצק לחלות, ולהשאיר במקרר להתפחה עד הבוקר צהריים למחרת? 

הבצק יתפח ולא יתקלקל?

24 שעות מומלץ 12מיסטר דום

אחרי 24 תריחי אותו

 

עדיף בכלל לא להשהות במקרר, זה מונע ממנו לתפוח.מישהו אלמוני

להכין את הבצק כמה שיותר סמוך לאפיה ולהשאיר זמן של עד שעתיים התפחה.

טעות! הבצק תופח נהדר במקרר! ויותר מזה הוא משביח!איזו נחמה

התפתחות הגלוטן טובה יותר בהתפחה איטית, ודוקא התפחה של לילה במקרר (12 שעות) רצויה ותורמת למרקם טוב יותר של החלות!

 

לאחר שהבצק תפח במקרר, צריך ללוש שוב את הבצק, ליצור את החלות ולהשאיר להתפחה שניה בחוץ, עד שהבצק כבר לא קר ותופח יפה, ואז לאפות.

^^^ נכון, בצק משביח בתפיחה במקרר.פנסאיאחרונה
פשטידה?סה"רורית

בס"ד

 

שלום,

 

אני מחפשת מתכון טעים לפשטידה חלבית קלילה, לא מסובכת להכנה, ומתאימה גם לארוחת בוקר מאוחרת..

 

תודה

פשטידת קוטג' ובצלהתנערי מעפר

המצרכים:

2 בצלים קצוצים דק,

חבילת פטריות חתוכות,

מלח, פלפל,

1 גבינה 250 גרם,

1 קוטג' 250 גרם,

3 ביצים,

3 כפות קמח,

1 שקית אבקת אפייה.

 

אופן ההכנה:

מאדים במחבת את הבצק עד להזהבה.

מוסיפים פטריות, מלח ופלפל.

מערבבים בקערה גבינה וקוטג', ביצים, קמח וא.אפייה.

מערבבים את כל החומרים ביחד.

 

משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

מפזרים בתוכה פרורי לחם.

שופכים את הבלילה ומעליה גבינה צהובה מפוררת.

 

אופים בתנור 20 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

 

נראה לי שננסה בהזדמנות בעז"ה..יעל מהדרום
*בצל, בצק בטוח אין שם...התנערי מעפר
הכנתי..יצא נחמד, אבל קצת נוזלי מפניםיעל מהדרום
לק"י

וזה גם הזכיר לי קצת עוגת גבינה..בעיקר הריח.
צר לי על התוצאה...התנערי מעפר

עקבת טוב אחר ההוראות?

זאת פשטידה שיוצאת לי מאד מוצקה...

אולי לא אפית מספיק זמן?

(או שלא היה מספיק קמח?)

את לא צריכה להתנצל..יעל מהדרום
לק"י

עשיתי קצת יותר מחצי כמות, ועקבתי אחרי ההוראות..
אולי צריך עוד קמח באמת..חשבתי כך.
והחזרתי שוב לתנור.
על כמה מעלות?

אין לי מושג על כמה מעלות בתנורהתנערי מעפר

אני עושה בטוסטר אובן בלי מעלות...

 

דווקא זאת הפשטידה היחידה שיוצאת לי הכי טעימה וטובה.

קשה לי לתבל פשטידות...

וגם בד"כ יוצא לי מתפרק.

פשטידה היא על 200 מעלות אפייה ללא טורבו .מיסטר דום

אםשר אגב לבדוק כמו עוגה עם קיסם באמצע. 

תודה! בדקתי עם קיסם..אבל בכל זאתיעל מהדרום
גמני אפיתי בטוסטר אובן..אבל עם מעלותיעל מהדרום
לק"י

עושה רושם שעוד קצת אפיה ייצבה אותה יפה.
עוד רעיונות לפשטידות? אני ממש צריכהלהבה=)
פשטידת פטריות חבלזית בשתי דקות-מירי ט.

מפשירים בצק עלים ומשטחים בתבנית וגם בשוליים (כמו פאי)

מטגנים בצל גדול חתוך לקוביות ושמים בקערה,

מוסיפים קופסת שימורי פטריות,

2 ביצים,

מלח ופלפל,

כף אבקת מרק בצל,

כף מיונז.

 

מערבבים הכל.

 

 

שופכים את התערובת על הבצק עלים,

מפזרים גבינה צהובה מגוררת בנדיבות מלמעלה,

מכניסים לתנור ל25 דקות בחום 180.

 

יאמי.

 

 

אפשר גם לעשות גרסה פרווה-פשוט בלי הגבינ"צ..לשים רצועות בצק עלים במשבצות שתי-וערב מלמעלה במקום זה.

יש לי פשטידת קישואים טובהאמא במשרה מלאה

המתכון :

 

1 גזר

5 קישואים גדולים

1 בצל גדול

1/2  כוס שמן

כוס וחצי קמח

1 אבקת אפיה

4 ביצים

1 כף מרק עוף / מלח

פלפל שחור לפי הטעם

[

 

מגרדים את כל הירקות  וסוחטים את הנוזלים

{ אני לא סוחטת רק שופכת לתוך מסננת ומה שיורד יורד}

בתאבון

עוד אחת מתירס חלביתאמא במשרה מלאהאחרונה

4 ביצים

1 שמנת מתוקה

1 שימורי תירס

1 כפית ג. לבנה / קוטג

פלפל מלח

150 גרם ג. צהובה

 

מערבבים הכול ולתנור

אוכל לתשעת הימיםאחרי החגים

בואו נכתוב מתכונים לתשעת הימים,

זה מתחיל היום בערב..

חסר?שושנת העמקים

סלטים,

חביתה, חביתת ירק, שקשוקה,

פשטידות,

קוסקוס, אורז, פסטה,

מרקים,

בורקסים, פיוצת, לחמים.

 

מתכון מסויים?

 

בהצלחה ובתאבון

 

[אנשים צמחוניים רגילים]

משהו למנה עיקרית?בתאל1

כתבת רק תוספות...זה לא ממש משביע אנשים שרגילים לאכול בשרי.

ורוב הדברים זה לארוחת ערב...

מישהו יכול לכתוב רעיונות לארוחות צהריים?

ביצים, טבעול, דגים, לביבות, קציצות טונהיעל מהדרום
מוסיפהאחרי החגים

ציפס ופלאפל

דג עם ציפס

מג'דרה+סלט ירקות

ספגטי/תפו"א מוקרמים

 

ממחר. ר"ח כולל את החודש הקודם..~א.ל


ספרידים אוכלים בשרי בר"ח, אשכנזים לאשוקולד לבן
תודה על החידוד ~א.ל


עוד רעיונות?אחרי החגים
כמה רעיונותכוכב לכת
קציצות/שניצל דג
שקשוקות
אורז עם תוספות
נקניקיות טבעול
פלאפל ביתי
מוקפץ עם טופו
לזניה
פסטות למיניהן
תפו"א מוקרם
מרק עגבניות קר (גספצ'ו)
עדשים בצורות מגוונות

צריך יותר?
קטניות. שעועית, אפונה, עדשים, חומוס. אחלה חלבונים.בת 30
אני מתחילה להרגיש רעבה רק מלחשובבתאל1

על זה.. שאין בשר או עוף...!

חח סתם פסיכולוגי.

 

למי שרוצה טיפה להשקיע ראיתי פעם~א.ל

מתכון לסלט פולים שנשמע מוצלח. יחד עם סלרי, גזר, ארטישוק, אפונה שום פטרוזיליה כוסברה ונענע

אם מישהי תהיה מעוניינת אכתוב את המתכון

מעבר לזה אפשר להכין:

- לביבות תפוחי אדמה

- קניידלך במרק עשיר

- קוסקוס רק בלי העוף, אלא רק עם המרק

- סלט בורגול עשיר

 

 

עוד:אחרי החגים

ירקות אפויים/מוקפצים+אורז

קציצות עדשים

ספגטי ברוטב פטריות

 

מתכון מומלץ לתשעת הימיםהאברך דוד

לוקחים קצת אהבת חינם, מנפים היטב היטב על מנת להוציא את כל גרעיני שנאת החינם שעלולים להימצא. אחר כך מתפיחים את אהבת החינם כמו בצק, על מנת שתהיה הרבה אהבת חינם, ואז שעה בתנור וזה מוכן. להגיש עם הרבה חום ואהבה לכל הסובב אותנו.

 

 

מקסים! הרעיון של האברך דוד!אתי
דגיםאניייי

אני אוהבת דג סלומון עם לימון ותפוחי אדמה ואפשר גם להכין לחם שום(לוקחים לחם רגיל ושמים בתנור עם שום ושמן)

ואני רגילה לאכול בשרי ארוחת ערב וזה ממש משביע..  

בתאבון!!

וגם מרק ירקות (מרק כתום)

פלאפל

לזניהההה!! טעים טעים טעים!!

אין לי עודרעיונות עכשו. סורי

 

כמה רעיונות ..תן חיוך

חביתה מתובלת כמו צריך ...

פסטה ,פתיתים ,קוסקוס +מרק...

לזנייה ,פנקיק,פיצה ביתית,פלאפל ביתי ...

דג (סלומון ,נסיכה ,מושט וכו..)

אורז ,קציצות ירק ,שניצל (תירס)

ציפס ,תפו"א מטובל בתנור ,פירה..

ממולאים (גמבה ממולאת אורז )

מרקים טעימים ..

בורקס עם רוטב פטריות  ,מלאוח,בורקס גבינה

כל סוגי הלחמים ..(אפשר להכין גם לחם שום ביתי -טעים מאוד...מי שצריכה אז אני יביא מתכון)

בטטה ,בטטה מוקרמת

כל סוגי הפשטידות ,

אין לי עוד רעיונות עכשיו ...חצי חיוך

אבל בהצלחה ובתאבון ...

 

 

 

 

 

 

אני אשמח למתכון ללחם שוםשוקולד לבן
עוד כמה רעיונותאמא במשרה מלאהאחרונה

בורקס פיצה

קוביות תפוחי אדמה עם נקנקיות צמחיות

פסטה עם נקנקיות צמחיות

פשטידות

לביבות מירקות שונים

קציצות טונה  { מי שרוצה אסביר לו איך אני מכינה הילדים שלי ממש אוהבים וטונה ככה הם לא אוהבים בכלל}

עלי בריק עם ביצה / תפוחי אדמה

פיצה ביתית { יש לי בצק מעולה }

לחם בצל { כנ"ל}

 

 

בתאבון

2 מתכונים נוספים שגם הילדים מאוד אוהביםדפ

גולש נקניקיות טבעול: בסיר מטגנים בצל קצוץ עם מעט שמן, מוסיפים קוביות תפו"א ונקניקיות חתוכות.

                              להוסיף מים עד כיסוי, כף רסק עגבניות ותבלינים.

                      רצוי להגיש על קוסקוס כדי שיהיה יותר משביע.

 

טופו וירקות:  לחתוך טופו לקוביות קטנות, להוסיף רוטב סויה, אפשר גם רוטב צ'ילי ולהשאיר לפחות לחצי שעה לספיגת הטעמים.

                  לטגן בצל, להוסיף קוביות גמבה, גזר, גרגירי תירס פטריות ועוד.

                   להוסיף את קוביות הטופו, מים ותבלינים, לבשל לפחות 20 דקות עד שהירקות מתרככים.

                   מומלץ לאכול עם קוסקוס או פתיתים.

               

                   בתאבון!

יש מה לעשות מאבטיח?ת.מ.
יש לי אבטיח שכבר התחיל לאבד את טעמו...
יש מתכון מנוסה?
מישהו פעם העלה מתכון של סוכריות מהקליפהכוכב לכת
מהבפנוכו אפשר אולי סורבה או פשוט להקפיא פרוסות וללקק כמו קרטיב
שייק אבטיח נענע!!ממש טעים!!אייכה!
שמים בבלנדר את האבטיח עלי נענע לפי הטעם וקוקוס טוחנים הכל יחד ומקפיאים בכוסות מוציאים כמה שעות לפני האכילה שיהיה כמו ברד.
זה ממש ממש טעים ומרענן!!
המלצה- לקלות את הקוקוס קודם במחבת בלי שמןרוני בלילה
עוד רעיונות?ת.מ.
ריבות אני לא אוהבת..
השייק לא נשמע לי כמו משהו שנאהב
ואיך מכינים סורבה אבטיח?
אולי אני פשוט אקפיא בקוביות ונכין בהזדמנות פורזן או משהו...
קרטיב אבטיחבת 30

טוחנים בבלנדר ומקפיאים בתבנית קרטיבים או בכוסיות חד"פ.

^^שרבוב

וכדאי להוסיף סוכר אם הוא לא מספיק מתוק

מיץ אולי?יעל מהדרום
לחתוך לסלט פירות.מירי ט.

עם מלון, ענבים, מנגו, ופירות רכים נוספים.

לא תפוח נגיד.

זה לא ממש משתלב.

 

ולתבל בליקר בטעם פרי כלשהו, סוכר, טיפה לימון וחמוציות או צימוקים..

תודה על הרעיון..ת.מ.אחרונה
בנתיים נסענו לכמה ימים בהחלטה של רגע והאבטיח נשאר במקרר וכנראה יזרק כשנחזור (אא"כ הוא עדיין יהיה במצב סביר לאחד המתכונים...)
הכנתי עוגת אופרה מדהימהמיסטר דום
מה זה עוגת אופרה?יעל מהדרום
עוגת מוס שש שכבותמיסטר דום
איזה יופי! תעלה תמונה ומתכון...חנניו
שאני אצפה ואקשט אני אעלהמיסטר דום
עוגה שווה +++
וגם אחרי שתחתוך... שנראה את הפנים...חילזון 123
^^עם שש שכבות..שרבובאחרונה

מה גורם לכדורי פלאפל להיות רכים? שלי מאוד פריכים.aima

תודה רבה!

קנויים או בייתיים?שרבובאחרונה

ולא הבנתי מה הבעיה בפריך

לא רק לצמחוניםortal8331

נפתחה קבוצה ממש חדשה של צמחונים בפייסבוק- "צמחונים מבשלים" כולכם מוזמנים להנות מהמתכונים
אחד של השני..
https://www.facebook.com/groups/348423541980878/

 

אני מקווה שלא עשיתי טעות שפירסמתי כאן...

צריכה מתכונים טעימים לדגים לימים הקרובים. תודה!בתאל1
לסלמון~א.ל

- שום מגורד, מלח, פלפל שחור, שמן זית לאפות בתנור מכוסה כשהעור כלפי מעלה, 20 דק'.

- להכניס לסיר עגבניות מגורדות עם שמן זית, 2 שיני שום, כוסברה וגמבה אדומה חתוכה ארוך ודק. לבשל עד שזה נעשה אחיד

אח"כ להכניס את הדג ולתבל אותו במלח פלפל שחור פפריקה ומעט כמון

כחצי שעה

 

שניהם נוסו על ידי והוכתרו בהצלחה

לדג אמנון מושטאחרי החגיםאחרונה

 

לשים על הדג שום וגמבות חתוכות לחתיכות קטנות,לתבל בשמן זית,פפריקה ותבלין דג.

להוסיף כוסברה ולכסות

ולאפות בתנור חצי שעה.

אפשר להוסיף לדגים ציפס, ואז צריך לאפות קודם את הציפס וכשהוא מוכן לשים עליו את הדגים עם התיבול ולכסות.

יוצא ממש טעים..ליקוק

דיי נתקעתי עם חצי קילו + של ביסקוויטים..מקום בעולם

אפשר רעיונות לניצול שלהם? ולא כדורי שוקולד..אנחנו לא מחבבים..

עוגת גבינה עם ביסקוויטים?משיח נאו בפומ!
קסאטות, מוס על ביסקוויטים, עוגת ביסקוויטים וקצפתשוקולד לבן
את מכירה את הקינוח שעושים עם שוקולד ופצפוצי אורז?מעיין חתום

את יכולה להחליף את פצפוצי האורז בביסקוויטים ולהוסיף דבש/סילאן/חמאת בוטנים וכדו

תודה רבה לכולן..מקום בעולם

עשיתי את זה כבר עם ביגלה לשבת.. אפאטי

עוגת גבינה-עם ניצול של הרבה ביסקוויטיםבתאל1אחרונה

במקום להניח את הביסקויטים תפוררי אותם לחתיכות קטנות ושפכי עליהם קצת חלב (או חלב עם קצת קפה יוצא מעולה)

תהדקי אותם בתחתית של התבנית ומעליהם שימי את המלית של העוגת גבינה (שמנת להקצפה מוקצפת, פודינג וניל, גבינה וסוכר מעורבבים בתנועות קיפול) 

מעל זה תפוררי עוד ביסקוויטים לקישוט.

 

דרוש מתכון לדג סלמון בתנור- טעים ורך- דחוףכמו הלבנה

אם מישהו יכול להביא בזמן הקרוב- אשמח!!

אצלנו מכינים פילה סלמון משני סוגים:+mp8

אחד- שמן זית, גזר, פלפל ובצל קצוצים מלמעלה, מעט פפריקה ושום גבישי, כחצי שעה בתנור.

 

סוג שני- מכינים בקערה תערובת של מיונז+קטשופ+חרדל+דבש ומורחים את בשר הדג (העור תמיד למטה) מלמעלה מפזרים פרורי לחם - עדיף את העבים יותר, ומעט פלפל שחור גרוס. בתנור כנ"ל.

 

 

קוראים לזה אצלנו דג סלט ודג שניצל...

נשמע טוב. אנסה בפעם הבאה אולי...כמו הלבנה
יחס שווה של חרדל דיז'ון עם סוכר חוםפלספנית

בעזהי"ת

 

[כמות של בערך כף:כף למנה], מורחים את הדג, מכסים ולתנור.

חרדל שמיר ודבש/סילאןשושית

ב"ה

לוקחים רבע כוס שמן עם דבש ושמיר קצוץ , שום כתוש   וחרדל עד שמקבלים  מרקם מוצק ושופכים על הדג , אופים בתנור בערך רבע שעה חצי שעה ואוכלים לבריאות!!

איזה כיף! שווה לבקש מתכונים... פתחתי מאגר!!כמו הלבנה

מה שעשיתי בסוף-

אפיתי עגבניות ופלפלים בתנור

אח"כ הוספתי את הדג ל-10 דקות

עם מרינדה של:

יין לבן, שמן זית

עשבי תיבול

 

יצא רך וממש טעים.

אנסה פה את המתכונים בעזרת ה'!
תודה לכולם

דג סלמוןבתאל1אחרונה

משרים אותו במלח ולימון לכמה דקות.

שמים אותו בתבנית עם סוחטים על זה לימון ומפזרים טימין או רוזמרין.

מכסים בנייר כסף ואופים בתנור.

מה מכינים לסעודה שלישית?????זמר הפלוגות

חוץ מפשטידה, בורקס ופיצה

אפשר:אחרי החגים

-ספגטי/תפו"א מוקרמים

-לקחת בגט ולחמם קצת על הפלטה

ולחתוך לפרוסות ועל כל פרוסה למרוח גבינה עם מלפפון/עגבניה/מה שרוצים..

יוצא ממש טעים!

 

סלטין מבושלים וחייםיעל מהדרום
סלט טונה עם זיתים, בצל, מעט שום, וגמבה אדומה~א.ל
דגמעיין חתום

ושאריות מהסעודות קורץ

ירקות חתוכים עם רטביםאניייי
ג'חנוןבתאל1אחרונה

סלטים ולחם

דג אפוי

חתיכות דג מטוגן 

 

מה אתם חושבים על אופרה בתוך עוגת יומהולדת?מיסטר דום

שמע ישראל אין עוד אחד מלבדו שאתה מרגיש כאב דע שהוא כמהה לשמוע את הקול" שלך ה' אלוהינו ה' אחד ! "

https://www.youtube.com/watch?v=GKGyI88ZkS8

 

מחפשת מתכון לגרנולה ביתית, תודה רבה!!!!משפחתית
גרנולהנקניקיות

500 גר' שיבולת שועל (קווקר)

½ כוס שמן

¾  כוס דבש

אגוזים קצוצים גס, צימוקים, שקדים, בוטנים וכו'

ההכנה:

מערבבים בקערה את הקווקר, השמן והדבש.

מכניסים את התערובת לתבנית תנור ואופים בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות, עד להשחמה קלה.

יש לערבב את הגרנולה כמה פעמים בשעת האפיה.

לאחר צינון מוסיפים את האגוזים, צימוקים וכו' ומערבבים. מכניסים לכלי אטום.

 

 

זהו מתכון שעובר מפה לשם, נלקח מהספר האישי שלי (כך שאין לי מקור)

לא מתכון מסודר אבל...כמו הלבנהאחרונה

היום הכנתי. 

אפיתי בננות ומלון חתוך לקוביות קטנות בתנור על חום נמוך עם טורבו.

כשהם היו מוכנים הוספתי קווקאר ואגוזים עם סילאן, שמן וסוכר חום.

יצא מעדן.

מה דעתכם שנעשה שרשור של ניצול שאריות חלה?שמשי
אשמח לרעיונות יצירתיים..
טוסט, חלה מטוגנת, קרוטונים, קציצות.בתי-ה.

פירורי לחם (מכניסים פשוט למעבד מזון)שוקולד לבן
אפשר גם להשרות במים, לפורר ולהוסיף לקציצותשוקולד לבן
נכון! זה עושה לקציצות כ"כ טוב!!אלעד

פרוסת לחם או חלה (ללא הקרום) מושרית במים חמימים למס' שניות ומפוזרת בעיסת הבשר שוות ערך לביצה, מבחינת המרקם הרך שהיא מעניקה.

תמיד חשבתי שמוסיפים חלה לקבלת נפח מטעמי חסכנות..התברר לי שלא

אפשר עם הקרוםנקניקיות
נראה לי שקודם מצנימים את הלחם ואז טוחניםיעל מהדרום
אם הלחם ישן לא צריךשוקולד לבן
כנראה כשהוא כבר יבש מעצמו..יעל מהדרום
פיצה במחבת (יש מתכון ברשת איפושהו)יעל מהדרום
פשטידת שאריות חלביתאיזו נחמה
ציפור בקן ולחם מטוגןאם הבנים12
ציפור בקן מה זה???כיבשה
אצלינו קוראים לזה ביצה בקן...חילזון 123

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94_%D7%91%D7%A7%D7%9F

 

- הצחיק אותי שיש ערך כזה...

אה מגניבכיבשה

פשוט ביצת עין אבל בלי הלחם...

מאכל חביבנקניקיות

טובלים פרוסות לחם או חלה (אפשר יבשות שכבר אף אחד לא רוצה לאכול) בביצה ומטגנים מ-2 הצדדים.

 

טעים.

פיצה בתנור/ טוסטר+mp8
חלה מטוגנת.
לתת לציפוריםמשיח נאו בפומ!
קציצות בשרמעיין חתום

הכנתי לא מזמן קציצות שמוסיפים לבלילה חלה מושרית במים וסחוטה..

באתר של פירגה.. אתר מעולה!

לביבות לחםאור כחול

חלבי- לעבב גבינה לבנה, טבעות זיתים, גבינ"צ מגוררת, ביצים. (תלוי בכמויות הלחם שיש לך, כן?)

לחתוך את הלחם קוביות קטנות ולערבב, להשרות כ-10 דקות עד שהלחם מתרכך, ליצור לביבות בידיים ולטגן.

 

בשרי- לרסק בצל, קישוא, גזר להוסיף ביצים, נקניקיות חתוכות לקוביות וקוביות קטנות של לחם.

אפשר כמובן לוותר על הנקניקיות או להשתמש בטבעול.

רעיון!! +mp8
לביבות, קציצות ופשטידות שעשויות משאריות לחםנקניקיות

יכול להיות שצריך לברך על זה המוציא, וזה מוציא את כל הטעם להכין..

צריך לברך המוציא.אור כחול

למה מוציא את כל הטעם? הילדים שלי הרבה יותר שמחים לאכול ככה מאשר לאכול את אותם מרכיבים בסנדוויץ, במיוחד אם זו חלה שנשארה משבת...

זה בטח תלוי בכמות הלחם שבאוכליעל מהדרום
לא בטוח שצריך לברך המוציאנקניקיות

כיון שזה מטוגן, ענין של מנהגים. אני לא נכנסת לזה.

 

בכל מקרה- אם מכינים קציצות ששוקלות פחות מ-27 גרם, לא מברכים עליהן המוציא. (כך זה לפי המנהג שלנו. נכתב למעשה ולא להלכה)

ואז מטגנים?שמשי
כן. או אופים בתנור עם הרבה שמן מעל ומתחתנקניקיות
ביסליאנייייאחרונה

אני לא בטוחה מה המתכון אבל אני זוכרת שהכנו פעם... תחפשי באינטרנט. סליחה

למישהו יש מתכון לפרלינים?ילדה חמודה

בעיקרון ממיסים שוקולדיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

שופכים לתבנית שקעים, ושופכים את השאריות לכלי.
ממלאים במילוי כלשהו ומכסים בעוד שוקולד מומס.
מה גורם ללחמניות שתפחו יפה באפיה,שירה..!
להתכווץ קצת לאחריה?
מקמח מלא אם זה משנה..
אולי לא להתפיח יותר מידיזמר הפלוגות


כי הלישה לא הייתה טובהמיסטר דום
לשתי במיקסר כ12 דקות,שירה..!
ואחר כך היה נראה לי שכדאי להוסיף עוד מים, אז הוספתי ולשתי קצת ביד..
אובר לישה!!מיסטר דום
חשבתי שככל שלשים יותר זה יוצא יותר טוב..שירה..!

אז כמה זמן אמורים ללוש אחרי שזה כבר אחיד? מיקסר של קנווד על מהירות 1..

גם לי נשמע תמוה..0 אלישבע 0
גם אני יודעת שעדיף כמה שיותר.
אני לשה יותר מ-12 דקות באותו המיקסר ויוצאים חלות מעולות!

יכול להיות שאת פותחת את התנור באמצע או נוגעת בחלות באמצע?
כי אני עשיתי את זה פעם ובאמת החלות התכווצו.
אובר לישהמיסטר דום
א. גורם לבצק להיות לא טוב
ב. גורם להתכווצות
ג. בסוף אחרי אפייה לפעמים יוצא קשה מידי
אז כמה זמן זה טוב?שירה..!
מיקסר גג 9 דקותמיסטר דום
מוזר..0 אלישבע 0אחרונה
כי אני עושה קבוע 20 דקות על הכי נמוך ויוצא מצויין!
אפיית חלות קלועות יפה וחלקותרות22
במהלך האפיה נקרעות ונמתחות ...
כל האחידות שהיתה לפני כן פשוט נקרעת.
מדוע?
יכול להיות שלא התפחת מספיק לפני האפייה.מעפר אני באה
20 דקות הטפחה כמה צריך?רות22
תקלעי אותן בצורה רופפתהתנערי מעפר
בשביל לתת להן מקום לתפוח.
כמה זמן התפחה ראשונה? כמה מעלות בתנור?מאמע צאדיקה
הטפחה לפני הקליעה?רות22אחרונה
אני מטפיחה 40דקות על שתי קילו.

אני שמה על 180
למשהו יש מתכון לעוגיות טובות בלי הרבה מרגרינה?someone1
עוגיות טחינה של ניקי ב. בלי מרגרינה בכלל (עם שמן)משיח עכשיו!
הם לא מתפוררות?שוקולד לבן
לי יש בצק פריך בלי מרגרינהיעל מהדרום
עוגיות תמרים?! בלי מרגרינה בכלל. טעיםםשושנת העמקיםאחרונה

מרתיחים- כוס שמן וכוס מים.

שופכים על 4 כוסות קמח.

לשים.

יש בצק פריך וטוב

מחלקים ל6 חלקים. מרדדים.

מורחים ממרח תמרים ועושים תערובת של 6 כפות קקאו עם 4 כפות סוכר ושופכים מעט על הממרח תמרים שמרחנו.

מורחים ביצה חותכים, שמים בתבנית ואופים 15 דק'.

יוצא ממש ממש טעים!!

בתאבון.

מאכלים לשבועות!תולעת השני

אז אפילו אם חלקכם חושבים שמוקדם מכדי להתחיל לתכנן את סעודות החג, יש בינינו שאוהבים לתכנן דברים מראש...

 

קדימה!

רעיונות, מאכלים, קינוחים, פינוקים, תכנונים, מתכונים, חלבי, בשרי...

 

אני אתחיל:

בלינצסים

עוגת גבינה עם פתי בר

עוגת גבינה אפויה

פיצה

סלט פסטה עם גבינה בולגרית

גלידה ביתית

לזניה

בורקס גבינה

 

 

וזהו... לעכשיו! ליקוק

אפשר לקנות "טוב מגבינה", "טוב משמנת"כלנית1

ניתן להשיג בסופרמרקטים ממרח דמוי גבינה עשוי מטופו. את יכולה להוסיף לפשטידה שבה

צריך גבינה. לפני כמה שנים אפיתי דמוי עוגת גבינה פרווה. מדהים למי שלא אוכל חלבי.

(לא בד"ץ, אלא הכשר  פרווה OU, כי מגיע מארה"ב)

ישלי חבילת שוקולד (חלב), רעיונות מה להכין?תוכו רצוף אהבה


לאכול! יש פה שאלה???שוקולד לבן

אם בכל מקרה את מתעקשת אפשר להכין את המתכון של כדורי הגבינה שכתבתי באחד השרשורים לאחרונה...

 

חצי חיוך

ציפוי לעוגת גבינהיעל מהדרום
ציפוי לעוגת שוקולד, לגרד ולהוסיף לעוגה לבנהכלנית1
כפתורי שוקולד חלבבת מלך
להמיס את השוקולד, להכניס לשקית וליצור חור קטן יחסית שתהיי בשליטה על השוקולד.
ע"ג נייר אפיה "לצייר" עיגולים בקוטר הרצוי, בשורות, ובסוף לפזר סוכריות צבעוניות.
להקפיא למס' דקות ולחלץ בזהירות לתוך קופסא אטומה. לשמור בהקפאה ולהתפנק בהנאה.
קורונפלקס מצופה בשוקולדsomeone1
צריך להמיס את השוקולד ואז מכניסים לתוכו קטרונפלס צהוב ומערבבים
אפשר גם שוקולד עם פצפוצי אורזאמא ל2 קטנטנים
בדיוק כמו הרעיון עם הקורנפלקס
טראפלסטרול

טראפלס שוקולד.

צריך 3 חבילות שוקולד, כוס ריבת חלב ולוטוס וקורט מלח.

קיצור,זרמי ותחפשי באינטרנט.

פטיפורים.... לא חסר מה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nechama l
קרמונים, כדורי שוקולדיעל מהדרום
לאכול ככה! או להכין מוס/גלידה... תולעת השניאחרונה