אני מחפשת מתכון קל וטעים לבלנצס ולעוגת בראוניסאמא של שבת
בלינצס-ת.מ.
כוס קמח
כוס וחצי מים
מעט שמן (במקור 3 כפות)
קורט מלח...
בראוניז אני לא זוכרת בע"פ...
תודה. רעיון למילוי?אמא של שבת
פרווה/בשרי/חלבי?ת.מ.
בשרי- כבד טחון,כבד עם בצל, חזה עוף עם ירקות, פרגיות בשר טחון וכו'...
חלבי- גבינות
חלבי גבינה עם פודינג וסוכר !מיסטר דום
בראוניס- מתכון שאני אוהבת
בעיתה אחישנה
בראוניז-מחייכת =)
אני מחליפה את המרגרינה בשמן יוצא מושלםם...
הבלינצס הזה הולך גם עם קמח מלא?דביבונת
יצא לי להכין מ70% ומקמח מצה לעוגה..ת.מ.
איזה סוג עדיף? [מבין מה שניסית?] תודה!דביבונת
אני הכי אוהבת עם קמח לבן אבל עם הכל יוצא סבבה...ת.מ.
אנחנו בבית גם מכינים לפי המתכון הזה. יוצא מעולהג'ינג'ית מנמשת
גם עם קמח מלא 100 אחוז. בגלל שזה קצת יותר עבה מבלינצס רגיל אנחנו הופכים את זה כמו חביתה ורק אח"כ מוציאים.
מילויים: פירה / פירה מטובל / בצל ופטריות / ירקות מוקפצים (בצל, גזר, כרוב, פטריות, נבטים עבים - אפשר חלק מהמרכיבים)
לחלבי - שמנת וצימוקים
ואיך בדיוק מכינים? כמה זמן במחבת?דביבונת
תלוי במחבת והאש..ת.מ.
כלומר הבלינצס כבר לא דבוק למחבת ולא יקרע בקלות כשתהפכי...
ולא להיבהל הבלינצס הראשון בד"כ יוצא לא מאה אחוז...
מומלץ לשמן בעזרת נייר סופג או תרסיס שמן...
ישלי בראוניז בלי שוקולד מריר אמיתי.. רוצה?נדנדה כתומה.
הוא טעים ממש וקל בטירוף
אני רוצה..גלוק17
בראוניז טעים
נדנדה כתומה.
2 כוסות סוכר
1 כוס קמח
3/4 כוס קקאו
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
לערבל היטב
להוסיף-
1 כוס שמן [או 1 מרגרינה..אבל יוצא מעולה עם שמן
]
לערבל במשך 2-3 דק', עד שאחיד.
אופים בתבנית משומנת, בערך 20 דק' בחום בינוני.
[הלמעלה צריך להיות אפוי, ושהבפנים יהיה יציב אבל לא יבש..]
לחתוך לריבועים כשעוד חם, אבל לחכות שיתקרר, כי אחרת זה מתפרק
יאמיי.
[עשית לי חשק להכין..
]
תודה רבה
גלוק17אחרונה
יש לניקי ב מלא בראוניז פרווה קלים וטעימיםמשיח עכשיו!
שאלת הקפאהחיים חדשים
למשל גריסים למיניהם, עדשים ירוקות או כתומות..
אפשר בשתי הצורותחילזון 123אחרונה
מנסה מאכלים ללא גלוטןשלומית27
לא כי יש לי רגישות פשוט כי אני מרגישה מאוד נפוחה.
העניין שהקמח תמי ממש יקר! 30 ש"ח לחצי ק"ג.
אולי יש לכן רעיונות למתכונים מתוקים עם קמח כוסמין? אני יודעת שהוא עם גלוטן אבל הוא יותר בריא מקמח רגיל.
יישר כוח!
תולעת השני
אני משתמשת הרבה בכוסמין. באופן כללי, כל מה שמכינים מקמח חיטה, אפשר להכין גם מכוסמין!
חלות, עוגות, עוגיות, פנקייקים, בלינצ'סים, קראנצ'ים...
הרבה אומרים שצריך להוסיף לקמח מלא יותר נוזלים וחומרי התפחה (שמרים, אבקת אפיה, סודה לשתיה) אבל לרוב אני משתמשת בדיוק באותו מתכון שמשמש אותי גם לחיטה. (אם את רוצה מתכון ספציפי, אשמח לעזור.)
בהצלחה ויישר כוח על השינוי החיובי! 
כנ"לפסיפלורה מנגו
כנ"ל וגם יש קמח מיוחד לרגישים לגלוטן מסובסדבנימינה
קוראים לו קונדיטור, לפני כ4 שנים הוא עלה 5 ש"ח
אני מציעה פשוט להפחית בפחמימות באופן כללי...גליה...אחרונה
הגלוטן לא קשור לנפיחות אלא הפחמימה
האם אפשר להוסיף שמרים לקמח טופח?רחלים
העניין דחוף לי, תודה.
אם הוא תופח למה להוסיף לו משהו?מה אני ומה חיי
כי אני רוצה להכין לחם.רחליםאחרונה
ופעם קודמת לא תפח לי לבד.
מומלץ כי קמח תופח הוא בעיקר לעוגות בחושות ולאמיסטר דום
לעוגות או מאפי שמרים ! תראי מה כתוב עליו... יש קמח מיוחד שהוא לשמרים שהוא כבר מעורבב עם שמרים וקמח תופח הוא מעורבב עם סודה או אבקה אפייה
תודהרחלים
סלט חצילים בטעם כבד ביתי, כמה יחזיק במקרר?אורחיה
תלוי אם יש בו חומר משמר -לימון או סוכר דברים כא.95200
להוסיף עכשיו לימון? או חומץ? הכנתי ביום שישי..אורחיה
זה סלט שיחסית מתקלקל מהר כי יש בו ביצהבת 30
(לפחות ככה אני מכינה)
לא נראה לי שלימון ישנה הרבה.
אני מכינה חציל בטחינה... תלוי אם נראה לך שיצא טעים95200אחרונה
תקחי כפית מהסלט ותערבבי עם קצת לימון-אם טעיםתעשי ככה להכל ואם לא -מומלץ לגמור אותו עד הערב היום!
הכנתי עוגות וחלות רציתי להעלות.אין כבל USB במחשבדרךחדשה_
הוא לא עובד..
איך היתבאסתי..
פעם אחרת
רגע, איך מעלים לפה עוגה עם USB?
שמואלג
פורסים לחתיכות דקות דקות ואז הכל עובר..בת 30
והטעם.. ממ, מחשמל
נפשי ישובב

יא קרועים!דרךחדשה_אחרונה
נפשי באמת שובב![]()
אחלו לי בהצלחה אילתרתי מתכון ואם יצא מוצלח מבטיחמיסטר דום
מתכון !
בהצלחה!!..מחכים למתכון..

במבה!!!
בהצלוחס!מעיין חתום
בהצלחה!!יעל מהדרום
תשתף גם אם לא מוצלח!אור כחול
שנדע ממה להזהר...
שיתפתי..מיסטר דום
אם היית משתף בשירשור הזה הינו יודעים למה אתהמתכווןחילזון 123
אני יעלה שוב..שאני אהיה בביתמיסטר דוםאחרונה
יש לי אפרסקים בבית~א.ל
שקצת התכווצו
יש למישהו רעיון מה לעשות איתם?
חשבתי על לפתו- האם מישה/וי מכיר/ה משהו מנוסה?
פאי זה טעיםגלוק17
אין לי כח להשקיע במקרה הזה..~א.ל
כשאני מכינה לפתן אני פשוט חותכתחילזון 123
פירות ממה שיש - תפוח אפרסק אגס משמש תמר צימוקים שזיף מיובש - לא חייב הכל כן?
ומבשלת איזה חצי שעה.
זה תמיד יוצא טעים.
אולי להכין ריבת אפרסקים?משיח עכשיו!
אני הכנתי לא מזמן ריבת אפרסקים..אמא ל2 קטנטנים
מאפרסקים שקצת הבשילו מידי..
יצא ממש טעים, פשוט צריך לקלף, לחתוך, להוסיף קצת סוכר, ולבשל..
לא להוסיף מים בכלל!!!!
אולי גלידה, או שרבט (רק מפירות)נפשי ישובב
או מילקשייק. מה שתערבבי, העיקר שיהיה טעים, מרווה ומרענן, בחום הזה...![]()
קומפוט...מיסטר דום
אם הם מתוקים-תחיה דולה
להקפיא ולעשות אח"כ שייק
הכנתי ריבה. יצא מבושם ומתוק ב"ה
~א.לאחרונה
כמה זמן עגבניות מרוסקות מחזיקות מעמד?renanaal
יש לי במקרר קופסת שימורים פתוחה של עגבניות מרוסקות.
לפני שבוע וחצי פתחתי אותה והשתמשתי במחציתה.
האם אפשר להשתמש בה עכשיו? (לרוטב לקציצות)
תודה רבה!
אם אין ריח או מראה מוזר נראה לי שכן..ת.מ.
ולהבא עדיף להעביר לכלי אחר כי הקופסאות שימורים גורמות לזה להתקלקל מהר יותר..
תודה רבה!renanaalאחרונה
רעיונות למשהו שאפשר להכין מהרבה שמנת חמוצה?~א.ל
מתכון שקיבלתי ממישהי מהפורוםimosh30
6 גביעי שמנת חמוצה בתוך חיתול בד תלוי ללילה שלם מעל כלי לנוזלים שיצאו
למחרת את השמנת לערבב עם תיבול של שום גבישי שמיר ומלח/זיתים קצוצים / בצל מטוגן..
סגנון של גבינת נפוליאון
בדיוק מה שרציתי לכתוב... (קיבלת ממני אולי?? )+mp8
רציתי לשאול על זה-~א.ל
לא מבשלים את זה לפני ואז שמים בחיתול?
וזה לא יתקלקל?
^^ אשמח להסבר....~א.ל
אין צורך בבשיולimosh30
אז למה שלא ישאר במצב ההתחלתי שלו?~א.ל
בעצם ל-מה מועיל החיתול?
כל הנוזלים ניגרים מהשמנת+mp8
באותו טעם? תודה
~א.ל
הטעם די דומהרבה אמונתך!
לא, מספגטי מוקרם..imosh30
מענייןשרבוב
בבצק אלים כתוב לעשות חצי שמנת חמוצה וחצי גיל
או הכדורי שמנת של יהודיה... יצא טעים!פנסאי
^^ את אות תהליך התחלתי?imosh30
נשמע מעניין..
רק לי נדמה שיהודיה נעלמה קצת מהפורום..?!
גם פי נדמה שהיא נעלמה...
פנסאי
אבל נשמע לי שאפשר גם הפוך.
אפשר גם אחרי הסינוןיהודיה מא"יאחרונה
פעם הייתי שמה לפני הסינון, אבל גיליתי שחלק גדול מהסוכר מתבזבז ככה במהלך הסינון, אז אני מוסיפה אחרי.
לשים אבקת סוכר, ולא סוכר. סוכר ישאיר מרקם גרגירי
ואכן, הזמינות שלי למחשב ב"ה ירדה, ולכן כמעט ולא רואים אותי פה.
מוקרםשרבוב
מתכון למוקרם אפשר??מיסטר דום
קיש בצל\פטריותחילזון 123
תודה לכולכן
~א.ל
אפשר גם להקפיא, ואחכ להוציא את המים ולשים בפשטידה1289
או על בצק בתנור או כל דבר אפוי או מבושל
פאסט פוד-בריא-בזול--- יש חיה כזאת?שביב
ולהשרות ולבשל קטניות ולהקפיא אחכ הולך? במקום לקנות בשקית?..
אם יש לכם עוד רעיונות לאוכל קפוא אבל לא לחלוטין מבושל (לא מסוגלת לאכול אוכל מהמקפיא. קציצות פשטידות מרקים.. לא הולך..) אשמח לשמוע

הורג אותם! לא מקפיאים תפו"א סתם ככה.פלספנית
בעזהי"ת
להשרות ולבשל קטניות ואז להקפיא זה אחלה.
אם קונים בשרי טרי אפשר להכין לבישול ולהקפיא..ת.מ.
למשל להכין המון שניצלים בלי לאפות/לטגן ואז את רק מוציאה ואופה או מטגנת...
ולא נראה לי שיש בעיה להשרות את הקטניות ולהקפיא ולהוציא ולבשל...
תפו"א נראה לי יהרסו בציפס הקפוא הם מעבירים אותו חלק מהבישול וכל מיני כאלה...
קציצות אפשר להכין יבשות ואח"כ להכין רוטב (זה יעבור אצלך?)
אבל בשר טרי זה לא זול..שביב
נכון...ת.מ.

באמת בצקים זה רעיון מעולה כי אין בעיה להקפיא אותם לפני אפיה...
ראיתי פעם בסרטון (בפנים)כוכב לכת
מטגנים את התפודים החתוכים בחום ממש גבוה למשך זמן קצר מאד (נדמה לי כדקה) ואז נותנים מכת קור חזקה ומקפיאים וכך הם נארזים.
לדוברי אנגלית- יש סדרת סרטונים ביוטיוב שמספר על הכנת מוצרים שונים. מומלץ!
הנה אחד לדוגמא. How It's Made - Frozen French Fries:
שמעתי שעוטפים אותם בשמן כותנהלב אמיץ
המשך : (סליחה קפץ)לב אמיץ
שמן שהוא בקושי אכיל כדי לשמור על הצ'יפס מנזקי ההקפאה.
אפשר לקנות עוף שלם ביום חמישי-טרי,מקום בעולם
ואז להכין את הכרעיים לשבת ואת השאר לפרק לשניצלים ולשים בפירורי לחם וביצים.. ואז אפשר להקפיא כל שניצל עם בידוד של שקיתת אוכל וככה אפשר להוציא שניצל כל פעם..
בקשר לצ'יפס לא יודעתחילזון 123
בעקרון לא מקפיאים תפו"א מוכנים אבל אולי לא מוכנים כן אפשר?
את יכולה בעקרון לחתוך ולשמור בכלי עם מים במקרר. זה בטוח יהיה בסדר.
תנסי ותספרי לנו...
חומוס שלם מבושל הקפאתי הרבה פעמים. היה מצויין. מן הסתם גם שעועית יהיה בסדר.
אפשר להקפיא כדורי בצק לפיצה.
או אולי (לא ניסיתי) אפילו ממש עם הרוטב והגבינה (כמו בסופר).
פיצה זה רעיון מעולה
שביב
עדיף להקפיא בלי הגבינ"צאמאשוני
אח"כ כשמחממים מפזרים גבינ"צ מעל.
אפשר להכין בדיוק כמו פיצה במקום גבינ"צ לפזר טונה מעל זה ממש טעים!
שמעתי פעם שהם עוברים בישול חלקיאמא לכמה...
משהו כמו חום חזק- ואז מקפיאים.
אצלי ציפס זה הכי בשלוף-
שמים שמן
עד שהוא רותח
מקלפים ת"א,
וזהו...
נשמח לתובנות אם תמצאי!
למרות שאמרת שלא-תחיה דולה
אנחנו מקפיאים לפעמים מג'דרה וזה יוצא מצוין, רק צריך לתבל בעדינות מחדש...
וגם סתם תוספות- אורז, בורגול וכו'.
הבנתי שבורגול פשר להכין כמו קוסקוס משקית ולא חייב לבשל ארוך אבל לא ניסיתי מעולם..
ציפסאחרי לידה
כשרוצים להשתמש לא מפשירים אלא ישר מטגנים.
יוצא מצויין.
אורז אפשר לברור ולהקפיא, לקנות בבשר טחון טרי להכין ממנו תערובת לקציצות לכדרר ולהקפיא להכין רוטב אדום ולהקפיא. כשרוצים מוציאים את הרוטב, מפשירים וזורקים פנימה את הקציצות.
בורגול אני מכינה כמו קוסקוס, רק לברור מראש.
מעניין לנסות..משיח נאו בפומ!
^^שביב

קטניות אני משרה ומקפיאה.מוריה
בס"ד
שניצלים לפני טיגון.
אפשר עוגות.
בצקים
בלינצסים
קוגל איטריות
מרק כתום!אמאשוני
מבשלים ירקות: בטטה, גזר, תפו"א, עדשים כתומות, גריסי פנינה- טוחנים במעבד מזון עם קצת מים,
מחלקים למנות ומקפיאים.
אח"כ מוציאים כל פעם מנה- מוסיפים עוד הרבה מים.
אם רוצים חלבי אפשר להוסיף חמאה או גבינות נמסות.
תבלינים: מלח, סוכר, קינמון.
סווווווף הדרך!!
בכלל לא מרגישים שזה יצא מההקפאה כי זה עובר עוד קצת בישול אבל בלי כל ההתעסקות של לקלף, לבשל, לטחון, לנקות את כל הכלים וכו'.
בצוך מה את מקפיאה למנות?שביב
תודה לכולם על הרעיונות
שביב

קטניותבת 30אחרונה
קטניות הן זולות, בריאות ואפשר לנצל אותן לארוחות בזק..
- שעועית ירוקה (קפואה) בתנור: מניחים בתבנית, עם בצל קצוץ או בלי, בוזקים שמן ומלח ואופים עד שהשעועית רכה וטעימה.
- חומוס מבושל גם טוב. מבשלים בסיר בטטות וגזר, מוסיפים חומוס מבושל מהמקפיא וקצת כוזברה- מתבלים ויוצא נהדר.
לגבי צ'יפס- אני מכינה בתנור. 10 דק' לחתוך ולניח בתבנית ואז יוצאים לשחק בחוץ, וכשחוזרים- ארוחת ערב כבר מוכנה...
someone1
תנסיטיח
מקציפים 4 ביצים שלמות
מוסיפים 1/4 כוס סוכר וממשיכים להקציף
מוסיפים 1 מיכל של קצפת צימחית וממשיכים להקציף
זה הבסיס.
ואז לבחירתך אפשר להוסיף ואח"כ להמשיך להקציף-
לגלידת וניל וביסקוויטים- חצי חבילת אבקת פודינג ואחרי שמתקבלת עיסה חלקה ומוקצפת להוסיף (ללא הקצפה) שברי ביסקוויטים
לגלידת בוטנים- מוסיפים קצת אבקת פודינג ו-2-3 כפות חמאת בוטנים (עדיף עם שברי בוטנים)
לגלידת מנגו/ לימונענע - להוסיף כוס מ "פריגת קפוא" לפי הטעם שרוצים
קיצר על אותו עיקרון אפשר לשנות טעמים. (ואני ממליצה על בוטנים! )
בהצלחה
אני הייתי עושה בשינוי קלשרבוב
חלבונים, להקציף
וריצ להקציף
ואז,לערבב הכל בתנועות עטיפה כמובן.
(הייתי כי כבר לא אוכלת ביצים חיות)
^^^^שמואלגאחרונה
גלידה שמפרידים יוצאת הרבה יותר טובה!
היזהרו, לא מומלץ לאכול ביצים לא מבושלות.אמא אדמה
http://vod.walla.co.il/episode/2640524/micki-shemo-bakes/season-6/episode-1
יש בסרטון הזה ^ מתכון שנשמע מעניין, לגלידת פירות בלי ביצים.
הרעיון הוא לשים בבלנדר את הגלידה פעמיים (לפני אחרי ההקפאה)
ואז אמורים לקבל מרקם גלידתי אוורירי. לא ניסיתי. זה המתכון שרשום שם:
600 גרם פטל (או כמעט כל פרי אחר).
רבע לימון סחוט.
חצי ליטר מים.
400 גרם אבקת סוכר.
בהצלחה!
יש מתכון אחד שהכנתי כמה פעמים ולדעתי הוא מעולה...אבוש
והיא בלי ביצים ובלי מכונה.
http://www.tultulim.com/2012/06/blog-post.html
אפשר להוסיף לזה כל מיני דברים, אגוזים מסוכרים קצוצים/ עוגיות/ כל דבר אחר שאוהבים...
נראה ממש מעניין! אני רוצה את המתכון וזה לא נפתח ליגלוק17
מישהו יכול להעתיק אותו למעני??
הנה~א.ל
יום ראשון, יוני 03, 2012
גלידת שוקולד ללא ביצים, ללא מכונה ועם מלא טעם!
אני מביאה לכם את המתכון של אמא שהוכן פעמים רבות בהצלחה, יחד עם שתי אופציות משובחות ביותר לשדרוג.
מה צריך?
סיר קטן
כפית
כף
כוס מידה
מטרפה/מיקסר
מרכיבים:
240 מ"ל חלב
210 גר' סוכר לבן
1 כף תמצית וניל
להסמכה:
20 גר' קורנפלור
120 מ"ל חלב קר
200 גר' שוקולד שאוהבים שבור לקוביות
250 מ"ל שמנת מתוקה
לגלידת קוקוס טרופית:
200 גר' שוקולד לבן
50 גר' שבבי קוקוס קלויים
1-2 כפות רום אמיתי
לגלידת שוקולד משובחת:
100 גר' שוקולד מריר 60%
100 גר' שוקולד חלב
1-2 כפות ליקר שוקולד
אופן ההכנה:
בצלוחית קטנה מערבבים היטב קורנפלור ו 120 מ"ל חלב קר עד שכל הקורנפלור מוטמע בחלב ואין גושים. מניחים בסיר קטן 240 מ"ל חלב, סוכר ותמצית וניל, ומחממים עד לרתיחה. כשהנוזל בסיר רותח, מנמיכים את האש ומוסיפים בבת אחת את תערובת הקורנפלור. מערבבים בלי הפסקה עד שהתערובת מסמיכה, ומורידים מהאש. מוסיפים לתערובת הקורנפלור החמה את השוקולד ומערבבים היטב עד שהוא נמס. מתקבל מעין פודינג. מקררים אותו היטב, וכשהוא יציב וקר מוסיפים ליקר, אם רוצים, מערבבים היטב ומקפלים לתוכו קצפת ממיכל שמנת מתוקה. מעבירים לקופסא אטומה ומקפיאים למשך הלילה.
הערות ושדרוגים:
- כשמוסיפים את הקורנפלור, צריך לעבוד ממש מהר ולערבב בלי הפסקה. כשהתערובת מסמיכה, ישר מורידים אותה מהאש כדי שלא תישרף.
- חשוב להקפיד לקרר היטב את תערובת השוקולד לפני שמוסיפים את הקצפת כדי שהיא לא תתפרק.
- לאחר כמה ימים-שבוע במקפיא, וזה משתנה בין אחד לשני, הגלידה יכולה להיות טיפה יותר קשה מהימים הראשונים. אם זה מפריע פשוט מעבירים אותה למעבד מזון או בלנדר וטוחנים עד למרקם של בובל'ה.
- הערת טעם אישי: בתור אחת שלא אוהבת שוקולד לבן, התחברתי יותר למרקם של גלידת השוקולד המריר, אבל הכנו במקביל את שני הטעמים והשילוב המושלם הוא לאכול את שתיהן ביחד.
- הגיוונים הם אינסופיים במתכון הזה-אפשר לשים איזה שוקולד שאוהבים ולהוסיף לתערובת הקרה עוגיות, אגוזים, סירופים ומה שבא.
קיץ חם ומגניב לכולם!
מישהי העלתה פעם-פלספנית
בעזהי"ת
גלידת קרמבו:
מיכל שמנת מתוקה, מקציפים, 4 קרמבואים שלמים כמו שהם להכניס ולהקציף בעדינות עוד קצת עד שהשוקולד נהיה פירורי ['וניל צ'יפ] והביסוויטים 'שברי עוגיות'..
הקצף של הקרמבו מכיל ביצים- לכן שומר על הרכות של הגלידה, אבל הם מפוסטרות אז זה לא לא בריא..
תודה
someone1
שכחתי בחוץ מרק עוף.. עדיין טוב?מ.מ.
הכנתי אתמול בערב מרק עוף ולא הכנסתי למקרר בגלל שהוא היה רותח. הבוקר שמתי לב. הוא עדיין אכיל?
(הוא היה בחוץ מ-21:30- 5:30)
וכנ"ל לגבי תפו"א עם נקניקיות
נשמע בסדראמת ואמונה
לא אמורה להיות בעיה לדעתיחילזון 123
הריח קובעמה אני ומה חיי
תודהמ.מ.
תלוי כמה חם אצלכםאמא לכמה...
^^^ת.מ.אחרונה
אשמח לרעיונות לאוכל קצת יותר מקורי לשבת..אחרי החגים
בד"כ אני מכינה:
ערב:דגים,תפו"א ועוף
בוקר: אורז,ירקות אפויים,עוף/קציציות או חזה עוף.
בא לי לגוון ולהשקיע קצת יותר.
יש לכם רעיונות מעניינים?
אפשר עם בשר טחון,
ועדיף בלי תפו"א.
תודה!
חלבי !!מיסטר דום
זה לא כ"כ אופציה..אחרי החגים
אנחנו אוהבים בשרי ![]()
זה הגיוון שעולה לי כי בשרימיסטר דום
תמיד אותו הדבר וממיצה קצת לא ?!..
אבל גם בבשריאחרי החגים
יש המון אפשרויות..
תודה!
רעיונות+mp8
עוף מוקפץ.
שיפודים אפויים.
רולדה.
פלטת בשרים קרים: פסטרמה/ חזה מעושן וכד'.
שניצלונים בשומשום.
מה זה רולדה?אחרי החגים
נשמע מעניין
פשטידת בשר? מוקפץ של ירקות וחזה עוף?מקום בעולם
פלפל ממולא?
מוסקה.0 אלישבע 0
בולונזיעל מהדרום
קוסקוס ומרק עם ירקות ועוף.
חמין.
שניצלים.
טורטייה במילוי בשר טחון. טעים.אופטימית
האמת שחשבתי על זה,יש לך מתכון?אחרי החגים
פאי רועים חזה עוף ממולאעיצובית
ועודחיה רוז
לזניה בשרית
בשר טחון מטוגן עם גזר ובצל
אורז ובשר טחון בסיר אחד עם פפריקה וקינמון (יאמי..)
על האש (טעים גם אח"כ גם אם לא אותו דבר)
קולרבי ממולא בירקות ובשר
קינואה (באלף אפשרויות. וזה טעים אם מתבלים טוב)
בורגול בשלל צורות (קל להכין....)
בורקסים ממלואים בבטטה, בצל ופטריות מטוגנים ובשר
מה עם מרק לערב? במקום דגים?>>שוקולד לבן
אפשר לגוון בהכנת העוף- יש מגוון אפשרויות (עוף מבושל\בתנור, עם בצל\ תפו"א\ שום\ בטטה..,עוף מתוק\פיקנטי וכו')
לבוקר אפשר מוקפץ (חזה עוף או פסטה עם ירקות) סיני (חמוץ מתוק) או פיקנטי (עם רוטב צ'ילי חריף), אפשר להכין מעין שווארמה במחבת, אפשר לזניה או פשטידת רועים מבשר טחון ושניצלים
אפשר כתוספת או מנה ראשונה להכין בורקס בשרי, "משה בתיבה", סיגרים, או חביתיות (עם מילוי פטריות או פירה), פלפל ממולא
וכמובן אפשר לגוון בירקות- להכין לפעמים אפונה, שעועית, כרוב או חומוס כתוספת (זה מיועד לערב בעיקר)
שניצל ממולא, מחסניות במילויים שונים95200
ואז עוטפים בקמח, ואז בביצה ואז בפירורי לחם ולמחבת.
אני גם מכינה גזר עטוף באותה עטיפה והןא יוצא מושלם! אפשר גם ירקות אחרים ... ממש טוב.
בקשר לבשר ולדג - תגווני עם סוגי החתיכות(כרעיים, כנפיים, חזה...) וגם בצורת הבישול... ברוטב או לא וכאלה
בטיבול -הכנתי פעם עוף במחבת -יצא טעים ואני לא רגילה לזה אז זה היה מיוחד כל אחד והמיוחד שלו.
אצלנו יש אוכל שזה יהיה הפקרות להכין אותו לשבת-כי זה אוכל של החגים! [ שלושת הרגלים] אז תנסי עוף בזעתר- יוצא פיגוז וגם עוף עם כמון יוצא נהדר(טעם שווארמה )
אם לא בא לך על העוף בזעתר תעשי את התפו"א חתוך ובתנור עם זעתר ..
ב"הצלחה
פחזניות לא מחסניות95200
פלפל ממולא.. מוקפצים...
מתחפשתאחרונה
אח..נערת טבע
אני חושבת שמצאתי תחום טיפולי חדש: תרפייה בבצק![]()
ממש נכון!יעל מהדרום
בשבילי זה לא תרפיה זה עבודת פרך
דרךחדשה_
לגמרי...תחיה דולה
לא אוהב בצקים
-משה ר-
לא אוהבת אפייה -אבל כשעושה יוצא טוב אז רוצים שאני אבל95200אחרונה
מסכים איתך!!מיסטר דום
כל כך מסכימה!!!! כיף להטביע בבצק את כל התסכולים...כוכב לכת
איזה דג משתלם כלכלי לקנות?שירה..!
לבישול? טיגון?-משה ר-
נסיכה וטונה זולים לבישול וגם מושט
נסיכה לא בריא בעליל..צו חיוך
היא לא שאלה על בריא-משה ר-
בעיקר מכינה בתנור, אבל לא רק..שירה..!
מושטמשיח עכשיו!
מושט לא כזה זול...40 שח לקילושמשי
קנינו השבת ב25 לקילו... כנראה תלוי אזורמשיח עכשיו!
מעניין. אני בדקתי בכמה סופרים במרכז ובדרוםצו חיוך
וזה בסביבות ה40 שח לקג
לא יודעת. אני גם מהמרכז ובשני סופרים זה היה 25משיח עכשיו!
או 4 במאה.
אולי פשוט כל פעם שאתם הולכים לחנות דגים, תבחרו את הדג הכי זול. אולי זה תלוי תקופות/מקום וכו'.
משיח אשמח ממש לדעת איפה!שמשי
יינות ביתן בחולון וסופר סרור בחולוןמשיח עכשיו!
מחירים מהקנייה לשבת של 2 שבתות אחרוונות.
בקלה?! זה הולך יופי ברוטב אדום במחבת או בתנור -יוצ95200
איך מכינים בקלה בתנור??פופקוו
מטבלים אותי אחרי שניקו אותו[תפקיד של אבא]95200אחרונה
לא כתבתי אותם לפי הכמות שהם אמורים להופיע... תעשו לפי העין כזה שיהיה צבע יפה כי הצבע כמעט אותו דבר נשאר -עשרים דקות בתנור חום 80° ואתם מסודרים! לא מתחייבת בקשר לזמן תלוי בתנור ובגדול הדג
אבאשלי קונה את הדגים בשקית כחולה כזו...
גם דג חי(קרפיון) רק שהוא מלא קוצים..-משה ר-
אבל הוא לא כ"כ טעים - קרפיון לדעתי
770מ
לגבי מושט גם אני אומרת וזה זול באזורינו קונים אותו כל אחד בנפרד ויוצא בערך כל אחד 20/25 ש"ח
גם בקלה באזורינו מאד זול ואפילו עוד יותר טוב מהמושט!! וניתן לעשותו בכל מיני צורות ואם זה לא משפחה גדולה ניתן אפילו לחלק את כל האריזה לשתיים (לשבת הבאה!) והוא מאד מאד טעים
!!
אם את רוצה מתכון, בשמחה!!
מושט..כשקונים ביחידות קטנותאחרי החגים
עולה ממש זול
עזרה; עוגת גבינה ועוגת גזרגלוק17
איזה סיבה יכולה להיות לעוגת גבינה שלא נאפית..
יש רעיונות לעוגת גזר.. פרווה בלי תבלינים..
עוגת גבינה זה המון זמן אפייה..מה המתכון??מיסטר דום
ותמיד לאפות בחום נמוך ! 
כן.. כנראה... יצא משו בסוף...גלוק17
אני אופה עוגת גבינה כמעט שעתיים !מיסטר דום
עוגת גזר יש אצל קרין גורןאורחיהאחרונה
שדרוג עוגת טורט תפוזיםשירה..!
תודה
ציפוי או קישוט של שוקולד/גנאש יכול להוסיף הרבהניל"ס
מרנג, ולגרד מעל שוקולד?הרהור
לשם שכבה של פירות טריים? (פלחי תפוז, אולי?)תולעת השניאחרונה
בהצלחה!
לא מומלץ! 

