שרשור חדש
עוגות לשבתתחיה דולה
הפעם מבצק שמרים, המילוי חלבה (-טחינה גולמית וסילאן)
כיף, מצאתי אחלה מתכון לבצק שמרים מקמח מלא ושמן, אם תרצו אקשר...
 
 
כן, בטח רוצים מתכון..נראה נהדרתות שדה
יפה נראה טובשרבוב
נראה מ ע ו ל ה!! איך בא לי..יעל מהדרום
אם אנחנו באותו דרום את מוזמנת לקפוץ תחיה דולה
וואוו נראה טוב!!!מחייכת =)

תודה לכולכןתחיה דולה
נראה יאמי!הרהוראחרונה
איזה עוגה אתם מכינים לשבת? צריכה רעיונות..משיח נאו בפומ!
נמאס לי מהקבועות..
ישלי עוגת לימון מעולה, אם באלךאושר תמידי

(זה הרבה יותר טעים ממה שזה נשמע)

עוגת לימון? משיח נאו בפומ!
מזכיר לי פאי לימון שניסיתי להכין פעם..
|מתחלחל|



אה, ואני מכינה עכשיו את הקרואסונים שלך!
זהו, בגלל זה אמרתיאושר תמידי

זה נשמע לא משו אבל זו אחלה עוגה!! באמת! ואין לה באמת טעם של לימון.. 

אני רוצה מתכון !מיסטר דום
עוגת וניל של ניקי במשיח עכשיו!

מה המתכון שלך לעוגת לימון? זה שלי:אמא ל2 קטנטנים
2ביצים
כוס סוכר
חצי כוס מיץ לימון סחוט
חצי כוס מים
כוס שמן
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח
ההכנה:
מקציפים את הביצים עם הסוכר ואח"כ את שאר החומרים ומקציפים הכל.
אופים על 170 מעלות עד שהעוגה מוכנה
נשמע ממש טוב !! אני מת על עוגות לימון !!מיסטר דוםאחרונה
רוצה לשתף אתכם בקינוח מעניין-משה ר-

שהתחלתי להכין אותו עכשיו ומחר בעז"ה הוא יורכב..

הקינוח הוא טוויל במילוי קרם, יש כל מיני סוג טווילים, יש של שקדים, אגוזים, קקאו ועוד.. את הטוויל ניתן לקרמל עם אבקת סוכר, אפשר להכין ממנו שכבות ואפשר לעשות ממנו גליליות, את הגליליות אני אמלא בשני סוגי מוס, אחד ריבת חלב והשני שוקולד חלב ומעל אפזר אבקת סוכר, חשבתי בהתחלה לעשות קרם מסקרפונה ולשלב בתוכו תותים קצוצים אבל מכיוון שלא מצאתי תותים הלכתי על מוס, מחר אספר איך יצא ואשתדל להעלות תמונות..

אפשר הסבר לפשוטי העם מה זה "טוויל"?יעל מהדרום
לק"י

וזה נשמע טוב..
טוויל עשוי מרביכה שאותה משטחים-משה ר-

על נייר אפייה באיזה צורה שרוצים אופים ואז אפשר למלא או להכין מעין דסקיות כאלה.. 

דוגמא פה http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=543&ArticleID=7914

 

 

לא הכל הבנתיתחיה דולה

אבל אני מתנדבת לטעום ברוב טובי!

פעם ראשונה שאני מכין את זה, מקווה שיצא טוב..-משה ר-

התזמון צריך להיות טוב כדי שלא יתקשה מדי או שלא יהיה רך מדי ואז א"א יהיה לעצב את זה..

בסוף עשיתי מקלות טווילים-משה ר-

והכנסתי לתוך כוסות של מוס שוקולד חלב וריבת חלב..

הם יצאו ממש טעימים..

הבן שלי מבקש...תחיה דולה

נראה טוב!!

איזה מתוק, הייתי שולח לו בכיף-משה ר-
וואו מגרה..אחרי החגים

ונראה ממש מושקע!

האמת שזה קינוח ממש פשוט-משה ר-אחרונה

אבל טעים

טורטייהsomeone1

למישהו יש מתכון לטורטייה או שעדיף קנוייה?

אני הכנתי פעם ויצא ממש נחמד..יעל מהדרום
לק"י

נראה לי שלקחתי איזה מתכון מהאינטרנט.
ש לזה טעם כמו של קנוי?someone1

י

לא יודעת..יעל מהדרום
יש לי מתכוןעמית-טליה
שיוצא ממש כמו קנוי אבל זה מלא עבודה שעדיף כבר לקנות דבר כזה זול..
אשמח לקבל אותו גם..מקום בעולםאחרונה
שאלת בצק, אני יודעת שנשאלה כאן מליון פעמים בערך..~א.ל

אם אני רוצה להכין בצק היום,

כדי להכין ממנו לחם מחר.

באיזה שלב להכניס למקרר- אחרי התפחה, לפני?

והאם זה בכלל מומלץ?

 

ואם מכניסים אחרי התפחה- האם צריך לזה לתפוח שוב או שאין צורך?

תודה רבה!

אפשר לפני, זה יתפח במקרר במשך הלילהתחיה דולה

העוגות שהעלתי היום? הבצק תפח בלילה במקרר

תודה רבה לך~א.ל


ומנצל"שת-פעימה

בעה"י

 

אם יש לי כמות גדולה של בצק, אפשר להקפיא ולהפשיר בפעם אחרת? 

ואם כן- לפני/אחרי התפחה? להתפיח אותו אחרי הפשרה?

אפשרת.מ.
אני חושבת שמפשירים ומתפיחים שוב
כן ועדיף להתפיח להוריד אויר ולהקפיאמיסטר דוםאחרונה

ככה שבפעם הבאה תעשי רק צורות תעבדי אותו שהוא מופשר אבל קר ותתפיחי אל תשכחי שבצק טוב עד 4 חודשים במקפיא

אשמח לרעיונות לאוכל שווה ומשביע..מקום בעולם
יש כמעט הכל בבית.. חוץ מחלב..
אני הכנתי אורז ולביבות מירקותיעל מהדרום
מאיזה ירקות?מקום בעולם

תודה

בצל, גזר, קישוא ותפו"א מגורדיםיעל מהדרום
תודה רבה!מקום בעולםאחרונה
אני רוצה להכין מוקרם ולא יודע איךמיסטר דום
אפשר מתכון.?
פסטה? תפוחי אדמה?מקום בעולם
אם תפוח אדמה יש לי מתכון פשוט וטעיםאני והוא
חותכים את התפוח אדמה לפרוסות, חותכים בצל לרצועות.
שמים שמנת לבישול.
מתבלנים.
ובודקים ומערבבים מדי פעם.
ויוצא סוף

אם פסטה-
מכינים פסטה כרגיל.
קוצצים בצל מטגנים. מוסיפים שמנת ומתבלנים. טועמים ומשפרים.
מערבבים עם הפסטה וזהו.
המתכון המנצח של המשפחה! כמו במסעדות...זורוגורו

 

לטגן בחמאה 2 בצלים קצוצים דק+ פטריות חתוכות לחתיכות קטנות עד להזהבה יפה, להוסיף מיכל שמנת לבישול, כוס חלב, 

30 גרם חמאה, להוסיף תבלינים לפי הטעם (לטעום מידי פעם): אבקת מרק עוף, טיפה אגוז מוסקט, פלפל שחור, מלח.

 

לבשל פסטה ע"פ ההוראות המצוינות על האריזה, ולשפוך מעל את הרוטב. להגיש חם.

 

המתכון הוררררררררררססססססס חובה לנסות......!!! (אפשר להמיס מעל גבנ"צ)

 

בתאבון!!! מוציא לשון

אבקת מרק עוף?? זה לא בשרי?נהורא
יש גם פרווה..מקום בעולם

ואז תמיד עולה התהייה איפה העוף בכל הסיפור הזה..חושף שיניים

זה אבקת מרק בטעם עוף פשוט...ת.מ.
בטעם דמוי עוףנדנדה כתומה.אחרונה
המוקרם שלנוכוכב לכת
לטגן בצל, להוסיף פטריות ולבשל מספר דקות. להניח בצד.

בסיר נפרד לבשל כוס חלב, שמנת מתוקה אחת, מלח פלפל שחור ואבקת מרק (אצלנו אוהבים שילוב של 3 אבקות שונות- בצל, פטריות ועוף פרווה) להוסיף טיפה כורכום לצבע יפה, להוסיף את הבצל+פטריות מטוגנים ולבשל יחד עד שמתאחד, לשפוך על תפו"א פרוסים (חלוטים מראש)בתבנית משומנת ולפזר גבינה צהובה.
עדיין צריך? פסטה/תפו"א?imosh30
תמיד אני אשמח לעוד רעיונותמיסטר דום
ותגידו מ1-10 כמה זה משמין?!
ממ.. טעות בכתובת לא מחשבים אצלנו קלוריות לא יודעתimosh30

אוכלים ונהנים..

בתור מכורה לניקי מצרפת קישורים את כולם ניסינו ונהנו

http://www.nikib.co.il/dairy/19963/

http://www.nikib.co.il/dairy/7481/

http://www.nikib.co.il/dairy/20653/

http://www.nikib.co.il/dairy/6388/comment-page-1/

 

 

^^^מקום בעולם
רק אם תדע שזה לא משמין אז תכין?
אם כן- זהה לא משמין
חחחחח אני בדיאטה !! מיסטר דום
זה לא משמין מי שאוכל את זה משמין....ת.מ.
חחחחח מה יהיה איתנו נהיה שמנים !? מיסטר דום
בשבת לא משמינים..מקום בעולם
אם הנשמה היתרה הייתה לוקחת איתהמיסטר דום

את הקלוריות הייתי אוכל בלי חשבון ! 

הבטחתי מתכוןמיסטר דום

מצרכים : 

1 חבילת פסטה קרניים אסם 

4 תפוחי אדמה

6 ביצים 

אופן ההכנה

מבשלים פסטה כרגיל מסננים את המים ומכינים רוטב ממים רסק אבקת מרק עוף פלפל שחור וקמח ומקררים

בינתיים מכינים מהתפוחי אדמה פירה מקציפים את הביצים עם מטרפה ומוסיפים לפירה ומערבבים היטב עד שנהיה תערובת אחידה ומערבבים עם הפסטה היטב עושים תיקוני תבלינים שכמובן מתבלים הכל . (הרוטב פסטה ותפוחי אדמה (תפוחי אדמה לוקחים הרבה מלח אז תתטעמו ותתקנו תיבול לפי הצורך) ) שמים בתנית חד"פ גדולה ושופכים את הרוטב מעל ומאחדים לתנור 40 דקות כל 20 דקות להפוך צד על 180 מעלות. בתיאבון ! כמו פשטידה רק מיוחד יותר ד"א טיפ לשמן את התבנית ולפזר פירורי לחם ככה לא נדבק !

איך אפשר להמיר את המתכון הנ"ל לקמח מלא?אסור להתייאש
חצי כף מים קרים
רבע חבילת מרגרינה
רבע כוס סוכר
ביצה אחת
כוס אחד של קמח
רבע כפית תמצית וניל
זה התחתית של פאי תפוחים

הבצק למעלה:
רבע חבילת מרגרינה
רבע כוס סוכר
שליש כוס קמח

תודה מראש..
פשוט שימי קמח מלאשרבוב
ולפי ההרגשה תוסיפי קצת מים
ואם זה קמח 70% בכלל אין בעיה, אפשר להתייחס כמו אלשוקולד לבן

קמח רגיל

תודה רבה רבהאסור להתייאשאחרונה

שרשור טיפים לחסכון בזמן בבישול:שירה..!
אני אתחיל:
לברור כמות של קטניות קשות כמו חומוס, שעועית לבנה, לברור, להשרות לילה, אפשר לבשל בישול קצר ולהקפיא בשקיות קטנות לחמין,דג ושימושים נוספים.
לקלף ולכתוש/ לטחון במטחנה או בלנדר או בדרך אחרת המון המון שום, ולהקפיא בקוביות קטנות, ואז נשאר רק להוציא ולהוסיף.
ירקות ירוקים- פעם אחת לקנות כמה קופסאות של דורות עם ירוקים מוקפאים, ואז לשמור את הקופסאות. קונים כמה חבילות של כוסברה, פטרוזיליה, שמיר וכו', שוטפים הכל עם סבון כמה שצריך, ואז קוצצים במעבד מזון/ בלנדר ומקפיאים בקוביות.
וכמובן, לבשל בתבשיל/ מאפה אחד הרבה דברים יחד, כגון תבנית אורז עם עוף, תפו"א עם ירקות וכו'
תוסיפו..
כשמכינים עוגהמשיח עכשיו!

להכפיל כמויות ולהקפיא (חוץ מהתבנית שרוצים לאפות, כמובן) ואז מה שנשאר לפעם הבאה זה רק להפשיר ולאפות.

הקפאת הבלילה רק? או לאחר אפיה?מקום בעולם
אם היאמעפר אני באה

כתבה להפשיר ולאפות, הכוונה היא לבלילה..

הכוונה לבלילה. סליחה אם לא הייתי ברורהמשיח עכשיו!

וגם בעוד דברים,שירה..!
אפשר להקפיא ואז רק להוציא ולבשל/ לאפות, כמו פשטידות, בורקס, רביולי וכו..
לגבי השום- לשאול רב איך מותר להקפיא אותו.מוריה
עבר עריכה על ידי מוריה בתאריך ב' בסיון תשע"ד 23:38
לגבי הירקות ירוקים- אפשר להקפיא בתבניות קרח, ואחרי שקופא, לחלץ משם, ולהעביר לקופסא.
הקפאנו שום עם קצת שמן ומלח, שכחתי לכתוב..שירה..!
לקנות הרבה לימונים כשעוד זול, לסחוט ולהקפיאנוי לביא

בצנצנות, וכל שבת להפשיר צנצנת. ככה לא צריך לסחוט כל פעם לפני הסלט, או כשרוצים למשו..

 

לברור אורז\ בורגול וכדו' ולשים במקרר (אנחנו שמים את הבורגול במקפיא) ופשוט להוציא כשצריך ולבשל..

 

אחלה שרשור!

לים את הלימון הסחוט בשקית לקוביות קרח ואז פשוט כלנסיכים

פעם גוזרים קוביה על הסלט...

עוד משהו,שירה..!
אם צריך לכמה דברים בצל מטוגן, לטגן פעם אחת הרבה ולהוסיף לכל תבשיל, במקום לטגן כל פעם שוב..
נראה לי ידוע, אבל בכול זאת...נולאית

 

 

בס"ד

 

מה שצריך לברור לפני בישול (קמח, קטניות וכ')

לקנות חבילה שלמה של קמח, לנפות אותה ואת מה שמנופה לאכסן ב-קופסה!(אטומה),

וכנ"ל לגבי קטניות,

כך כשבא לך להכין עוגה/לחם/פשטידה, במקום להתעסק עם הניפוי, מוציאים את את כמות הקמח וזהו.

אותו דבר עם קטניות, "בא לך אורז?" במקום עכשיו לוותר על האורז מחוסר חשק להתחיל לברור

או להתחיל לברור שעה, פשוט לקחת מהקופסה אורז ברור ולהכין.

 

אולי זה נראה מייאש לברור מההתחלה חבילת אורז שלמה ואז לשים בקופסה,

מאשר לברור 'רק' כוס אחת' של אורז בכול פעם.

 

בכול מקרה חוסך מלא זמן! (ומלא אנרגיות)

עוד..אחרי החגיםאחרונה

כשמכינים עופות,קציצות,חזה עוף וכו'..

להכין יותר ולהקפיא.

 

זה ממש עוזר.

איזו עוגה תתאים לציפוי רויאל אייסינג?כוכב לכת
אני רוצה להכין ליום ההולדת של ביתי עוגה מצופה ומקושטת ברויאל אייסינג.

האם עוגת שוקולד רגילה תתאים או צריך עוגה יותר "כבדה"?
כל עוגה. רק שתהיה קרה.ט'
תודה רבה ועוד שאלהכוכב לכת
אפשר לצפות את העוגה באותו יום או צריך יום לפני?
אפשר יום לפניט'
רק מנסיון, אל תשימי רויאל אייסינג במקרר!פנסאי
לי זה הרס את כל פאר היתרה וחבל... :-/
התוצאהכוכב לכת

ממש יפה!תחיה דולה
מקסיםפנסאי
יפה. תספרי איך עשית.חילזון 123
תודה!כוכב לכתאחרונה
ערבבתי 250 גרם אבקת סוכר יחד עם חלבון אחד עד למרקם משחה סמיכה ואז הוספתי צבע מאכל (מי בישול סלק מרוכז מאד... לא מצאתי באיזור עם הכשר)
ולמה שנשאר אחרי הציפוי הוספתי עוד צבע וקישטתי עם נקודות.

ותובנה חשובה- כדי לצפות עוגה צריך מרקם פחות סמיך ורק לזלף מעל ובעדינות לדחוף מעט לצדדים באצבע רטובה שיכסה את כל צדדים לציפוי יפה ואחיד
שוברת את הראש על רעיון לארוחת ערב זוגיתמעיין חתום

המגבלות:

 

לא חלבי

לא פסטות, רביולי וכדו'

לא דגים

התנור לא עובד מטורלל

 

עדיפות למוצרים ברי השגה בכל סופר

 

תודה!

 

 

 

בלינצ'ס תפו"אאלעד
סלט בורגרס ברתחיה דולה

קוביות חזה עוף מוקפצות עם בצל ורוטב צ'ילי, את מגישה עם סלט חסה ועגבניות שרי...

רעיון מעולה!מעיין חתום

זה קשור להכניס למוקפץ קרוטונים?

נראה לי עדיף לסלט, לא?תחיה דולהאחרונה

מעולם לא ניסיתי להקפיץ קרוטונים

אורז עם ירקות מוקפציםיעל מהדרום
לביבות,קציצות ירק,אני והוא

סושי צמחוני,

סלטים שווים, 

לחמניות שוות טריות מהמאפיה..

 

זה מה שעולה לי כרגע..

שקשוקה, מרקים~א.ל
מה אפשר לעשות עם מיץ עגבניות?חיה רוז

אני סוחטת עגבניות לממרח ומצטבר לי ממש הרבה מיץ.. קצת חבל לי עליו.

יש למישהו רעיון?

להוסיף לרוטב עגבניותשרבוב

 

במקום מים לשים את המיץ עגבניות

למה את מתכוונת- רוטב עגבניות?חיה רוז

מה השימוש שלו ומה המתכון?

רוטב עגבניות לכל דבר שהואשרבוב

לפסטה

לקציצות דג או בשר

ללזניה

לפיצה

בקיצור להכל (חוץ ממטבוחה שלא טוב הרבה נוזלים)

 

תגידי למה את רוצה את הרוטב ואני ארשום לך מתכון

אני רק רוצה לנצל את המיץ שישחיה רוז

נגיד לפסטה.

סתם כי זה הכי מהיר עכשיו...

אבל נשמח לשמוע מתכונים נוספים...

 

תודה רבה!!

טוב אז לא נתעצל ונתכוב הכל שרבוב

לחבילת פסטה-

חבילת רסק גדולה (או 2 קטנות)

תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה, אורגנו או עלים יבשים אחרים (לא חובה הכל)

תוספות: בצל מטוגן, זיתים, נקנקיות (כמובן שלא חובה)

להוסיף מים בערך כוס

ואת תוסיפי את מיץ העגבניות

(אפשר לטגן עם הבצל גם עגבניות לשידרוג)

 

לקציצות דג או בשר

לטגן בצל, לבשל עגבניות קלופות

מלח פלפל פפריקה ותבלינים לפי הטעם.. (אם זה דג אז תבלין עמבה!)

להוסיף רסק- חבילה קטנה

מים לפי הצורך (ואת במקום מים מיץ עגבניות)

 

ללזניה

לטגן בצל גדול להוסיף 4-5 עגבניות קלופות חתוכות ולבשל טוב טוב

לשים כף רסק עבניות, מלח פלפל ובזיליקום!

 

לפיצה

תלוי עד כה רוצים להשקיע.

הכי טעיםזה עם עגבניות מרוסקות, קצת שום כתוש, ולבשל ואז להוסיף רסק מים ומלח ואורגנו או תבלין פיצה

אם לא אז- רסק- לערבב עם מים חמים ולשים מלח ואורגנו או תבלין פיצה

אוה... השקעתחיה רוזאחרונה

תודה רבה (-:

גבינה צהובה עם ריח גבולישקדי מרק

יש לי הרבה גבינה צהובה עם ריח גבולי שהתאריך שלה עובר עוד יותר משבועיים.

שווה לנסות להשתמש או ישר לזרוק? אני רוצה להכין לזניה.

תודה

אם היא נראת טובשרבוב

ולא לבנה וכאלה

הייתי הולכת על זה

הכנתי ויצא סבבה שקדי מרקאחרונה
יש לי רעיון שזקוק לפיתוחשרבוב

עשיתי היום תפו"א בתנור- כמו שהם עם הקליפה. זה לא רע.

הבעיה שהם אח"כ ממש מתפרקים וקשה לחתוך אותם נורמאלי..אתם יודעים למה?

 

אני רוצה שיטה לאפית תפו"א שהם שומרים על הרכות שלהם ועל הטעם הטבעי.

יש כזה דבר?

 

ואז אני רוצה לעשות למעלה כל מיני רטבים.

יש לכם רעיונות?

חשבתי על רוטב של מוקרם (כי לדעתי בלי אפיה זה יהיה יותר דומיננטי וטעים)

ומה עוד?

לא כ"כ הבנתיבת 30

אבל אני חותכת לחצאים ומניחה עם הקליפה למעלה. אח"כ מורחת חמאה וזו אחלה ארוחת ערב.

אם הבנתי את כוונתךחיה רוז

אז בערך חצי בישול לפני האפיה יכול להועיל

אניimosh30

מרתיחה אותם חתכים 10 ד"ק על הגז מסננת ומכניסה לתנור

 

צריכה מתכון למוקרם?

אני צריך מתכון למוקרם !מיסטר דום
לחצות את התפו"א באמצע, לאורך.הלליש

לשים כל חצי בתבנית- כשהצד השטוח כלפי מטה.

 

לחתוך דק דק, ולהשאיר בצורה של החצי,

 

ולשים מעל את הרוטב הרצוי

יו! לחתוך לפני!!שרבוב
ויש לך רוטב?
חברה שליהלליש

פעם אמרה לי למרוח שמן זית מלמעלה ולפזר מלח, 

 

יוצא יאמי ממש!!

שאלה על הבישול לפני האפיהשרבוב
למה זה חשוב?
זה צריך להיות מספיק חשוב כדי שלא אתעצל

ותודה לכל מי שענתה
זה נקרא יותר חליטה לריכוך הירקות וקיצור האפייהimosh30
לרוב האפיה הארוכה גורמת לתפוח אדמהמקום בעולם

באמת להיות קריספי,אבל עם זה גם להיות קשה מבפנים..

אז אם תבשלי אותו לפני הוא יהיה רך וטעים מבפנים, ובחוץ הוא באמת יהיה קריספי ולא 'מושי' כזה..

הסיבה הכי חשובה- כי זה טעים פי 100 ככה חושף שיניים

לעטוף אותם בנייר כסף..ניצנית

תחתכי ל-4 עם הקליפה ותעטפי בנייר כסף ומעל תשימי עף במלח וזה יוצא סוווףף!

עם טעם טבעיליקוק

את עוטפת כל רבע בנפרד אושרבוב

את כל התפו"א ביחד?

 

האמת חשבתי על ניר כסף אבל זה לא בריא..

אולי לבשל טיפה לפני את התפו"א, ואז בתנור לשיםמקום בעולם

על חום גבוה ככה שיעשה אותו קריספי מבחוף אבל בפנים רך..

ואפשר לפזר מסביב מלח גס..

את התפ"א הקטנים אפשר לאפות עם הקליפה,ניסית?~א.ל
אפיתי עם הקליפהשרבובאחרונה

אולי בגלל שהם לא היו קטנים היה צריך יותר זמן ולכן זה יצר קצת מקווצץ..

טוב.. אולי תוכלו להסביר לי מה עשיתי לא נכון..נדנדה כתומה.

ניסיתי להכין מוס או גלידה או משו בסגנון..

 

המסתי 200 גר' שוקולד לבן עם 2 שמנת להקצפה [38%].

אח"כ נתתי לזה להתקרר כמה דק'.. וכשזה היה פושר כזה, אפילו יותר קר מפושר [אבל לא קר ממש מהמקרר..] העברתי למיקסר, עם מקציף. [מיקסר טוב. שהקצפתי בו כבר יותר מפעם אחת...]

אבל זה לא נהיה קרם/קצפת!!! זה נשאר נוזלי ומעצבן. לא התחיל להתגבש אפילו..
ניסיתי אפילו להוסיף אינסטנט פודינג וניל, לא עזר..

 

זה פשוט נשאר נוזלי ממש. וזה לא שהקצפתי יותרמידי וזה נשבר כבר או משו- כי זה אפילו לא התחיל להפוך למשו אחר..

 

בסוף הוספתי לזה גבינה ושמנת חמוצה והכנתי עוגת בסקוויטים.. יצא טעים.

 

אבל אולי תוכלו לעזור לי- למה זה קרה?

מה יכול לעזור לי בפעם הבאה?

 

תודה

 

אוליאמא!!

צריך להקציף את השמנת, בנפרד להמיס את השוקולד ורק אח"כ לערבב יחד.

^^^קודם להקציף בנפרדתחיה דולה

ורק אח"כ להוסיף את השוקולד המומס

בדיוק מקציפים ואז מוסיפים..ט!הר
זה יכול לקרות אם הקערה עם מעט שמן או שהיא לא הכי נ95200
לא הכי נקייה

אצלנו בבית שוטפים את הכלי פעמיים לפני שמקציפים
הקערה היתה נקייה מאוד.. זאת בטוח לא הבעיה..נדנדה כתומה.
אה... אז אולי כמו שאמרו לפני-להקציף ואז לערבב עם ה95200
שתי אפשרויות-משה ר-

א. להמיס שוקולד עם מעט שמנת, להצקיף שמנת חצי הקצפה, לשפוך את השוקולד לשמנת ולהשלים את ההקצפה.

ב. להמיס שוקולד עם מעט שמנת, להקציף שמנת לקצף יציב וקשה ולקפל את השוקולד בפנים..

אולי זה לא היה קר מספיק.מוריה

בס"ד

בד"כ כדאי לתת לזה להתקרר לילה במקרר.

 

אני הכנתי בעבר ככה, וזה הוקצף. (במיקסר ידני פשוט..)

נראה לי שזה אמור להיות ממש קרחילזון 123

כדי שיקציף טוב.

אם מחממים את השמנת צריך לקרר כמה שעות לפחות במקרר לדעתי.

 

או להקציף ולהוסיף את השוקולד בסוף ההקצפה.

^^^יהודיה מא"י

גנאש שוקולד צריך לעבור קירור של לילה לפני הקצפה

וגם אז זה לא תופס אותו נפח של קצפת רגילה, אבל טעים בטירוף

בגלל שהמסת את הקצפות לפני עם השוקולדניצנית

אז ברור שזה לא יקציף לך!

היית צריכה להמיס את השוקולד בדרך אחרת, ואז להוסיף לקצפת אחרי שהקצפת אותה

מוס משני מרכיביםשחר245

יש מתכון בשם הזה באינטרנט. ההוראות פשוטות ונפלאות.

ממיסים 200 שוקולד+ 1 קצפת.

אחרי שמתקרר שופכים את הקצפת השניה ומקציפים.

בהצלחה

אני קצת חוזרת על מה שנאמר אבלשרבוב

קודם כל צריך לקרר את זה ממש ממש טוב

דבר שני עדיף חצי מהשמנת להמיס עם השוקולד וחצי להוסיף אחרי הבישול כשזה קר ואז להקציף הכל ביחד

גם לנו קרה בדיוק אותו דבראמא ל2 קטנטנים

עם מתכון של מיקי שמו, זה היה אמור להתקשות למוס וזה לא קרה...

 

ולא כתוב במתכון להקציף לפני שערבבים עם שוקולד מומס

אפשר להקציף גנאש אפילו חםמיסטר דוםאחרונה
והעיקר שהיחסים גם ישתמרו ארבע לאחד ומוסיף יוצא טוב יותר אם מקפלים שוקולד מומס לרצפת חצי מו קצפת. ובפעם הבאה תוסיפי גלטין
בעלי קנה לי אורז סוגת עגול.מה עושים איתו?שומרון

מבשלים כרגיל?המרקם אותו דבר?

ריזוטו-אורז ממש טעים לדעתי-משה ר-אחרונה

הוא דורש בישול יותר ארוך מהרגיל ויוצא יותר דביקי ולכן הוא מעולה לממולאים לתבשילי ריזוטו, סושי וחמין...

 

 

 

הוא גם דורש השגחה צמודה והוספה תמידית של נוזלים.

אשמח לייעוץ בקניית מיקסרפעימה

בעה"י

 

אשמח אם תגידו מה מהם עדיף? אני פשוט לא מבינה בזה בכלל... 
הרעיון הוא לעוגות, הקצפות וכו', פחות משמעותי לבצקים

תודה

  1. מיקסר מקצועי 900 וואט SPECTRA כולל קערה נירוסטה בנפח 4 ליטר בצבע אפור מבריק [ב399 ש"ח]

ווסת מהירות בעל 6 מהירויות כולל פולס
בסיס רחב ויציב למניעת תזוזה, אביזרים נשלפים לניקוי קל ונוח
3 מערבלים רחבים להקצפה לישה וערבול
קערת נירוסטה גדולה 4 ליטר
קומפקטי ומרשים ביותר
מנוע רב עוצמה בהספק 900 וואט max locked motor
מידות: גובה: 31 ס"מ, אורך: 33 ס"מ, רוחב: 14 ס"מ

2. מיקסר מפואר 4 ליטר ספקטרה [ב329]

כולל קערת נירוסטה
סדרה המשלבת אלגנטיות ועיצוב
מיקסר אלקטרוני מקצועי כולל קערת נירוסטה גדולה 
מנוע רב עוצמה מנגנון בטיחות 
הספק:750וואט max locked motor
קערת נירוסטה גדולה 4 ליטר 
ווסת מהירות בעל 5 מהירויות  
בסיס רחב ויציב למניעת תזוזה 
אביזרים נשלפים לניקוי קל ונוח 
2 מערבלים רחבים להקצפה לישה וערבול 
קומפקטי ומרשים ביותר

3. שנה אחריות![ב395]

מיקסר מפואר 4 ליטר מבית SPECTRA דגם KM300 
מיקסר אלקטרוני מקצועי כולל קערת נירוסטה. מנוע רב עוצמה . קערת נירוסטה גדולה  4 ליטר. ווסת מהירות בעל 6 מהירויות כולל פולס.
בסיס רחב ויציב למניעת תזוזה.
אביזרים נשלפים לניקוי קל ונוח.
3 מערבלים רחבים להקצפה לישה וערבול. קומפקטי ומרשים ביותר.
הספק מקסימאלי 900 וואט max locked motor
מידות: גובה: 31 ס"מ, אורך: 33 ס"מ, רוחב: 14 ס"מ

איפה מצאת את המחירים האלה?אני והוא
אתר קופוניםפעימה
בעה"י

בל"נ כשאהיה על המחשב אביא קישור
אני גם ראיתי אותם ומתלבטת..מקום בעולם

אם מישו עונה לך במקום אחר אשמח שתעדכני

מישהו?פעימה
נראלי חשוב שיש וואט גבוההאני והוא
לפי הנתונים נראה שהאחרון הכי טוב-משה ר-אחרונה
סוכריות מקליפות אבטיחאיזה טוב ה'!!!!

ידועה הבדיחה על עדה מסויימת שאוהבים אבטיח כי יש בו גם אוכל גם שתיה וגם פיצוחים למנה אחרונה.

 

אז תאמינו או לא אבל את הקליפה של האבטיח אפשר לנצל להכנת סוכריות:

 

לאחר חיסול האבטיח מורידים מהקליפה את כל השאריות של הדום וחותכים אותה לקוביות. מרתיחים את הקוביות במים לכחצי שעה ומסננים.

 

בנפרד, שמים בסיר 7 כוסות סוכר ו2 כוסות חומץ (לדעתי אפשר אפילו קצת פחות חומץ) 5-6 ציפורן שלם ומקל קינמון 1. מביאים את התערובת לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם ואח"כ יוצקים את התערובת על הקליפות אבטיח.

 

נותנים לזה לנוח יממה במקרר ואח"כ מוציאים את הקליפות ומרתיחים שוב את הנוזל בנפרד ושוב משאירים יממה במקרר.

 

חוזרים על התהליך בפעם השלישית ולאחר היממה השלישית הסוכריות מוכנות לאכילה.

 

בתיאבון.

 

 

ניסית? יש לך תמונות?שרבוב

קודם כל אני מכיר מילדותאיזה טוב ה'!!!!

ניסיתי שבוע שעבר ובגלל זה נזכרתי בזה.

 

תמונה כשזה שוחה בסיר:

ותמונה על צלחת חד"פ:

 

 

אתה רציני?? זה באמת טעים?שרבוב

אכן כןאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
רעייתי מסרבת לטעום אבל הילדים ממש התלהבו
מתכון לעוגת גבינה ללא אפייה??שריתת

וללא שמנת מתוקה או חמוצה...

נשא6ר לי המון גבינה...אה, וגם יש לי רק תבנית עגולה מספר 26...

אם למישהוא יש אז אשמח לקבל...

גם אני אשמח. ויש לי פודינג.פלפלתי

עוגת גבינה פירוריםמיסטר דום

ככה לבסיס חבילת ביסקוויט מפוררת מעורבבת עם 100 גרם חמאה מומסת ו2 כפיות סוכר לשטח על תבנית 

להקציף שמנת עם 2/3 כוס סוכר לקפל לבפנים 2 גבינות שמנת נפוליאון תמצית וניל להשים על הבסיס לפורר ביסקוויט עם חמאה כמו הבסיס על העוגה ולמקרר לפחות ל24 שעות...

ושלי בלי ביצים בכלל!מיסטר דום
אבל אין לה שמנת...פנסאי
אם את לא מפחדת מביצים חיות, אז אפשר לשלב עםפנסאי
הגבינה קצף מחלבונים, וסוכר עם וניל או משהו דומה, וזה יכול לצאת כמו מוס גבינה.

או שלחילופים את אוהבת את טעם הגבינה אז סתם עוגת בסקוויטים עם גבינה ממותקת...(אני פחות אוהבת)
אפשר אולי לעשות מילוי לבלינצ'סים או חביתיות?נולאית
אני ניסיתי פעםאמא!!אחרונה

פשוט לטבול בסקויטים בקפה ולסדר בתבנית.

לערבב היטב שקית איסטנט פודינג עם כוס חלב

להוסיף גבינה וסוכר לפי הטעם.

למעלה עוד שכבת בסקויטים.

יוצא ממש נחמד, פחות טעים מהמקורי אבל התחסל במהירות...

אפשר שרשור רטבים לסלטים?טוזי

כל הסלטים.. כרוב, חסה, ירקות, בורגול ועוד...

 

דברים כמו רוטב שום, רוטב ויניגרט, וכיד הדימיון הטובה.

 

בלי נדר בהמשך אעלה כמה אהובים עליי.

אני מטבלת עם שמן זית מלח לימון ולפעמים מעט פלפל95200
חריף
התבלבלתי-עם פלפל שחור לאחריף ..95200אחרונה
ויניגרט-סילאן ורוטב שום:פרפר לבן

רוטב שום:

 

2 כפות מיונז , חצי כפית שום כתוש ומעט זמן זית לדילול.

 

וינגרט סילאן:

 

כף סוכר חום להמיס עם מים חמים

 

כף סילאן 

 

כף חרדל ללא גרגרים

 

כפית חרדל גרגרים

 

מעט חומץ

 

ושמן 

 

 

מערבבים הכל יחד.

כל מיניאקונהמטטה
לסלט כרוב עם חמוציות ושומשום קלוי: שמן חומץ סויה וסוכר.
לסלט ירקות:
שמן חומץ סוחה חרדל ואםשר טיפה צ'ילי ובזיליקום יבש- ממש טיפה
אלף האיים_ מיונז קטשופ טיפה חרדל מלפפון חמוץ קצוץ וקצת בזיליקום יבש.
לאחרונה התלהבנו על רוטב שהולך טוב בסלט קצוץ עם בולגרית וגזר מגורדים: מיונז קצת חרדל וקצת דבש- סוף הדרך!
שמח להתחדש גם אני ברטבים..אם למישהו יש וינגרט טוב
לסלט-ר.פ.מ. בע"מ

האהוב עלי זה סוג של ויניגרט:

סילאן -כף וחצי בערך

שום כטוש- 2 שיניים

מיץ לימון- מלימון שלם, צריך הרבה!

שמן זית- 2 כפות

סוכר חום  כהה- כפית

קצת מלח ופלפל.

מערבבים הכל ביחד ושופכים על הסלט.

 

הולך טוב בסלט רגיל עם חסה וגזר

ולשידרוג עם בטטה מטוגנת, בצל מטוגן וגרעינים למיניהם...

יוצא טעים סוף!

זה יכול להיות ארוחה שלימה, אפשר לשבוע רק מזה...

סלט שהכנתי לאחרונה ויצא מעולה!- סלט ירוק פצצת ברזלר.פ.מ. בע"מ

קוצצים פטרוזיליה ושמיר דק.

מוסיפים- חמוציות, אגוז מלך קצוץ, גרעינים למיניהם..

ולרוטב- סילאן -די הרבה,3 כפות בערך, קצת לימון וקצת שמן זית.

לערבב טוב ולאכול.

זה ממש טעים ובריא!

רוטב לסלט עוף. אחד הדברים.מירי ט.

2 כפות רוטב טריאקי

2 כפות שמן

כף וחצי דבש

כפית שטוחה חרדל

מיץ מחצי לימון

מלח

פלפל

 

 

 

זה מתאים לסלט בגודל לא מאוד ענק.

אבל זורמים עם הכמויות, מכפילים, או מפחיתים..

אנחנו עושים בזיליקוםשיפקה
ממיסים קוביות בזיליקום קפוא (של דורות, מכירים?) עם שמן זית ומערבבים עם הסלט. אצלנו שמים בכרוב אבל מתאים בטח גם לעוד דברים.. אפשר גם מלח
שרשור?בן-גרא

שרשור זה טפיל מעים...

 

>>שרבוב

1. סלט עגבניות שרי

בזיליקום, שמן לימון מלח

 

2. סלט כרוב

פאקן, צנוברים, חמוציות או צימוקים, שומשום קלוי

ברוטב יחס של 1:1:1 לימון סויה שמן

 

3. סלט גזר עם צנון

עם כוסברה ולימון שמן וטיפה מלח

 

 

אני מוסיפה זרעי פשתן טחונים לרוטב רגילבת 30

יוצא טעים ובריא עד מאד.