שרשור חדש
מה אמור להיות המרקם של גבינה לבנה שקפאה והפשירה?*קומי אורי*

מישומה קפאה לי הגבינה הלבנה במקרר וכשהפשירה הייתה כולה נוזלית כמו מים!!

 

זה הגיוני??

תערבבי אותהחילזון 123
עירבבתי ועדיין..*קומי אורי*
לא יודעת בד"כ אחרי הקפאהחילזון 123אחרונה

המרקם של הגבינה משתנה קצת ונהיה יותר מעצבן כזה.

אבל לא לגמרי נוזלי לדעתי.

אולי תשתמשי בה לפשטידה\בלינצ'ס או משהו כזה.

הבו רעיונות חיסול גבינות כנען וצפתית קילו מכל אחדimosh30
פשטידותשביב
לחמניות חלביות
קנלוני ממולא גבינות..
מתכונים יש??imosh30
לשלוח אלי את הצפתית...סיהרא.
מחכה לך.. בואי קחיimosh30
גבינת כנען קופאת מצוין, שתדעי.נדנדה כתומה.

ואנחנו לפעמים מוסיפים ללזניה וכו'...

עם הצפתית אפשר למלא סמבוסק גבינהחילזון 123אחרונה

ואפשר גם סתם להוסיף לחביתה או טוסט.

אני צריכה רעיונות לחלבונים קלים לבישול לתינוקת..ת.מ.
היא אלרגית לסויה ובשרי אני לא כ"כ מכינה באמצע שבוע...
אם זה יהיה משהו שהיא יכולה לאכול לבד יהיה מצוין!
בת כמה היא? רעיונות בפניםאמאשוני

יש קציצות טונה טעימות באתר של ניקי. אפשר להכין את זה אפוי ולחסוך עבודה.

ביצה קשה היא אוכלת?

פנקייק מועשר בביצים וגבינות 

טחינה גולמית- מורחים על הלחם.

עוגיות עם טחינה גולמית ושקדים טחונים

 

לקחתי רעיונות מהרשימה הזו

 

11 חודשים..ת.מ.
היא אוכלת חביתות בארוחת ערב לפעמים..
היא אלרגית גם לחלב אז גבינה לא רלוונטי...
טחינה היא אוכלת לא מעט.
קציצות טונה זה רעיון שאמא שלה מחכה ליום שהיא תתגבר על עניין הריח...
אולי דגים? זה בישול/טיגון קל ביותרבעיתה אחישנה

וקל מאוד לפירוק לילדה קטנה.

 

אנחנו נתנו דגים לקטנה שלנו והיא אהבה מאוד. 

 

את יכולה גם לאפות דג בתנור עם קצת ירקות ולתת לה הכל. 

חוץ מטונה מקופסא אין סיכוי לדגים..ת.מ.
אני לא מתקרבת לשום דג גם טונה מקופסא בקושי אני מסתדרת עם הריח...
הריח של הטונה במים פחות חזק.מוריה
קציצות טונה\עוף,מוריה

בס"ד

להכין כמות ולהקפיא, ואז אפשר להפשיר בשבילה.

 

ביצה קשה.

 

אורז\בורגול+עדשים\חומוס\שעועית = חלבון מלא.

 

>>שרבוב

תכיני כמות ותקפיאי:

 

קציצות בשר

קציצות עוף

קציצות עדשים

קציצות דגים

חזה עוף מבושל

וביצים!

נראה שלא יהיה מנוס מלקנות מטחנת בשר או משהו...ת.מ.
לא בא לי להפוך את המעבד מזון לבשרי וטחון קנוי לא תמיד יש ללא תוספת סויה...
איך מכינים קציצות עדשים?פופקוו
קציצות עדשים ירוקותשרבוב
עבר עריכה על ידי שרבוב בתאריך כ"א בסיון תשע"ד 23:34

קציצות עדשים ירוקות

קרדיט ליפעת הלל שכותבת בפנימה

 

מרכיבים:

  • 2 כוסות עדשים מושרות שלוש שעות (או מונבטות!)
  • 2 בצלים מטוגנים
  • 1/2 חבילת כוסברה
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות היטב
  • מלח פלפל
  • 1/2 כפית כמון

 

הכנה:

מטגנים את הבצל

מכניסים את כל חומרי הקציצות למעבד מזון חוץ מהבצל.

מעבדים בפולסים קצרים ומידי פעם מנקים את דפנות הכלי.

העיסה צריכה להיות טחונה היטב כדי לא תתפרק באפיה.

 

יוצרים קציצות עגולות ואופים 5 דקות בתנור חם על ניר אפיה.

(לי לא הספיק 5 דקות. אפיתי 15-20 דקות ב 180 מעלות)

 

 

הם יוצאים ממש יפה

ודומים לטעם של פלאפל!

אז זה תחליף מצויין!

הולך גם עם עדשים כתומות?ת.מ.
לא ניסיתי, מאמינה שכןשרבוב

והיום הכנתי קציצות אורז מלא עם מש מונבטשרבוב
http://help.walla.co.il/?w=/1908//1775987/@help

המתכון בקישור.
יצא ממש ממש טוב!!!
והנה תמונותשרבוב


והערה קטנה-
אולי אפשר לדלג על הבישול של המש ואז הוא יאבד פחות ערך תזונתי

נראה לי שהקישור לא נכון...אמא!!

אם תוכלי להעתיק שוב אשמח מאד למתכון

הנה: שרבוב

http://food.walla.co.il/?w=/1114/2666839

 

(אני עשיתי בלי רוטב.

לדעתי זה יותר הולך עם סלט חי)

 

קציצות מש ברוטב אדום

 

 

הן מזינות, סופר טעימות ומלאות נוכחות וניחוחות. אפשר לאכול כמו שהן או עם הרוטב. מצוין להכנת כריכים (בפיתה, רול טורטייה או לאפה). טעים עם יוגורט ו/או טחינה.

חומרים ל-25 קציצות:
1 בצל גדול חתוך גס
1 שן שום
2 כוסות מש מבושל ומסונן (בסיר עם שפע מים רותחים ללא כיסוי וללא מלח: 10-5 דקות למש מונבטת ו-25-20 ללא הנבטה)
1 כוס אורז (לבן או מלא) מבושל
מלח ופלפל שחור טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
2 כפות שמן זית, למריחה

לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 קופסה (400 גרם) עגבניות משומרות קצוצות
2 שיני שום קצוצות
1 כף לימונים כבושים קצוצים
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מתחילים בבצל ושום שקוצצים במעבד מזון וממשיכים עם כל החומרים האחרים לקבלת תערובת שמיועדת לקציצות.

3. מעצבים לצורת קציצות ומסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית.

4. אופים 15 דקות או עד שהקציצות יציבות וזהובות.

5. מכינים רוטב עגבניות ולימונים כבושים: מבשלים את חומרי הרוטב 15 דקות על להבה נמוכה אחרי רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

6. אפשר להוסיף את הקציצות לרוטב או פשוט להגיש יחד.

עשיתי אותן פעםחיה רוז

היה טעים! אבל היה קשה לאכול מזה הרבה.

לא בגלל טעם או מרקם לא טוב.

לא יודעת להסביר..

אה.. מדברים פה על תינוקות... לא שמתי לבחיה רוז
דווקא אחים שלי ממש התלהבו!שרבובאחרונה
אני באמת קצת פחות
אבל זה ענין של טעם
ביצה זה חלבון מעולהנום נום
חלבון מהצומחבת 30

אפשר להוסיף לה קטניות- אפונה מבושל, שעועית ירוקה, חומוס, עדשים- אצלנו כל זה להיט...

נראה לי שאם היא אוכלת פעם ביום חלבון מהצומח (בשילוב עם דגן כמו אורז או חיטה), ומדי פעם גם חביתה בערב- זה בהחלט מספיק חלבון.

גם שקדים ואגוזים טחונים יכולים לעזור.

 

היא יונקת? אם כן אז גם בחלב שלך יש חלבון.

היא מקבלת 2 בקבוקים ביום לכן אני לא הכי מודאגת..ת.מ.
לפעמים אפילו 3 אז היא מקבלת משם את הדברים החיוניים ועדיין מרגיש לי לא נכון שהיא אוכלת בעיקר פחמימות ופירות וירקות..
למרות שתכלס נראה לי שכשהיא ינקה היא קיבלה פחות חלבונים כי נכון להריון שלה היה לי מחסור בחלבונים.
תודה לכולם.
ננסה לחשוב על כל הקטניות באמת ולנסות להכין יותר קציצות...
מבחינת פירמידת המזון-בת 30

באמת הפחמימות למטה, כלומר שאותם צורכים הכי הרבה, מעליהם הפרות והירקות ומעליהם החלבונים.

אני יודעת השאלה כמה יותר..ת.מ.
היא אוכלת בעיקר פחמימות קצת ירקות ופירות וחלבונים מידי פעם ביצה ובשבת ואם נשאר בשרי (ובימים כמו היום כשמתארחים אצל חברים ויש בשרי אז גם)
מעולה, גם טחינה זה מעולהנום נום

מה שכתבת בהחלט מספיק.

השאלה מה הילד אוכל 

קראתי לא מזמן, וזה היה נשמע לי ממש נכון..סולמית
שחלבונים זה לא מה שחסר לילדי ישראל. יש חלבון בכל צמח (אם לא ממש כיסחו אותו בעיבוד). יותר הייתי דואגת על חומצות שומן חיוניות, ויטמינים...
עזרה דחופה למתכון לעוגהזברונית

אני מחפשת מתכון לעוגה לא  רכה שאפשר לחתוך אותה ולאחר להעמיד.

בתכנון להכין עוגת ספינה.

תודה רבה

בחושה?מוריה
בחושה רגילה !מיסטר דום
אז את רוצה להגיד לי שעוגות אמורות להיות רכות??ניל"ס

אצלי כל מתכון לעוגה יוצא כמו קרש של ספינה! המוםהמוםהמום

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הסבר הבדיחה ל-ייקים: כל מתכון יכול להתאים אם רק תשכחו אותו קצת בתנור...קורץ

בראוניז?חיה רוזאחרונה

אנחנו מחליפים את המרגריה בשמן ואז זה מעט יותר קשה מבראוניז רגיל.

יש משו שאפשר לשים בעוגיות במצקום שמנת חמוצה?שִׁירָה

ואם אני לא ישים את הגביע הזה (כי צריך גביע אחד) אז מה יקרה?

 

תודה

תכתבי את המתכון... ואולי אמצא המרה...רבה אמונתך!

בדכ ממירים בכוס מיץ תפוזיםרסיסי לילה..
נראה לי שמשנה מה המתכון ומה תפקיד השמנתחיה רוזאחרונה

אם יש סודה לשתיה למשל- האינטראקציה ביניהם גורמת לתפיחה כלשהי ואווריריות. ואז צריך להחליף במשהו חומצי דווקא. 

תהייה לגבי מתכונים לא כשרים:תולעת השני

עד כמה נוח לכם "להכשיר" מתכונים?

 

כלומר, אם אני פוגשת במתכון שנראה מעניין, אבל משלב בשר לא כשר, או בשרי וחלבי, אין לי בעיה להמיר חמאה בשמן, שמנת לבישול בשמנת צמחית, או בשר לא כשר בבשר כשר וכו'.

 

מבחינה קולינרית ו/או דתית, עד כמה נוח לכם להכשיר מתכונים?

 

האם יש תחושה ש"אם לא אשתמש במרכיב הזה, המאכל לא יצא כמו שצריך, אז למה לטרוח?"

או "מרגיש לי לא-נכון להשתמש במתכון לא כשר, אפילו אם אכשיר אותו"?

 

 

ושאלת בונוס: עד כמה תרגישו חופשיים לתת/לפרסם קישור למתכון לא כשר? אפילו עם הסתייגות, או עיצה, לגבי האופן בו ניתן "להכשיר" אותו? למה?

 

מחשבות, תשובות, דעות... תודה!

לגייר מתכון בעיני בסדר גמורבת 30

בסך הכל את מעלה את הניצוצות שלו...חיוך גדול

לפרסם קישור- בעיני מוטב שלא. אף פעם אינך יודעת מי קורא ומי יפתח, ולאיזה נזק זה עלול לגרום.

עדיף להכין את המתכון המגוייר, ולפרסם אותו כשר.

לגבי הניצוצות...תולעת השני
מעולם לא ניסיתי להמיר~א.ל
מרכיב כשר, במתכון שאינו כשר. לא רק זה, אלא שאפילו לא טרחתי לעיין בו. הבישול הכשר מלא, מעניין וטעים לא פחות ב"ה. לא מחפשת אתגרים במקומות לא לי..
שתי שאלות שונות לחלוטין....חיה רוזאחרונה

לפרסם- ממש לא. סיכוי גדול לגרום ליהודי לאכול עוד משהו לא כשר. וגם אם לא? ממתי אנחנו נותנים במה לאיסור?

"לגייר"- סתם איך אני מרגישה (לא דעה הלכתית/תורנית)- כשאני רואה בטעות מתכון עם בשר לא כשר זה עושה לי בחילה. אני עוברת הלאה. אבל כשיש מרכיבים שהם בסדר רק צריך להחליף שמנת בקצפת צמחית, זה לא עושה לי כזה רע.

מה אפשר לעשות עם אורז מוכן?פעימה

בעה"י

 

אבל לא משהו בשרי...

תודה

לאכול? ויש גם קציצות אורז שאני אוהבת מאודפנסאי
מוסיפים ירקות מגורדים- איזה שאוהבים: גזר, בצל, קישוא. תירס/אפונה או שניהם. אפשר גם עדשים...
ביצים, פירורי לחם מלח פלפל. ומטגנים.
לחדש-פלספנית

בעזהי"ת

 

טיגון קצר, רוטב חדש, קצת מים רותחים, לכמה דק' בישול, והוא כמו חדש.

אצלינו מאורז שנשאר הופכים לפשטידה עםשמים כחולים
טונה טעימה,מוסיפים ביצים,טונה מקופסת-שימורים,תבלינים שאוהבים,קטשופ ,או רסק עגבניות ולתנור.יוצא טעים וקריספי.
מג׳דרה, אורז קארי עם פטריות ובצל מטוגנים..אושר תמידי
אממ..ממולאים פרווה?שמשי
לשים במרק ירקות-משה ר-
קציצות אורז ומרק אורזשרבוב
עבר עריכה על ידי שרבוב בתאריך כ"א בסיון תשע"ד 23:38

למרק-

שמים את האורז בסיר גדול. שמים פי 1 וחצי מים

רסק עגבניות תבלינים אפשר גם ירקות

האורז צריך להתנפח

 

 

קציצות-

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t646764#7209652

מוקפץ טונהסיהרא.אחרונה

מטגנים במחבת קישוא, גזר, בצל, גמבה וכדו' מוסיפים 1-2 חב' טונה, מטגנים יחד קצת ומוסיפים את האורז. יוצא משהו משהו.

עוגת שוקולד טעימה פרווה??לב שמח!

יש למישהו מתכון טוב??

בבקשהקצת xחרת

 

מתכון ל3 תבניות אינגליש קייק (זו תערובת נוזלית ובתבנית גדולה יותר, עלול לא להחזיק כששמים בתנור)

 

2.5 כוסות קמח

2 כוסות סוכר (אפשר להפחית קצת)

2/3 כוס קקאו

1/3 כוס שוקולית

2 כפיות אבקת אפיה

1כפית סודה לשתיה

3 ביצים

1 כוס שמן (אפשר קצת פחות)

2 כוסות מים חמים

2 סוכר וניל

 

מערבבים חומרים יבשים, מוסיפים את השאר, אופים כ45 דקות ב180 מעלות.

 

יוצא מעולה!

 

אפשר לצפות אח"כ בשוקולד מריר מומס או שוקולד למריחה השחר עם קצת מים חמים.

תודה לכולם..לב שמח!אחרונה
יש פה מישהו ער? שלא נמצא עמוק בתוך הסירים??לב שמח!

בע"ה

מבשלת ממש עכשיו...

בשר מס' 6...

קודם בישלתי חצי שעה רק במים..

אח"כ העברתי לסיר אחר, מעל בצל מטוגן...כוסברה תבלינים ומים...

העניין שזה כבר יותר מחצי שעה נוספת..

ועדיין הוא לא רך..

האם בישול יתר עלול להרוס אותו??

לחוצה...

אל דאגהאיזה טוב ה'!!!!

בשר מס' 6 רק משתבח מבישול נוסף. הוא מאוד מתאים לבישול ארוך.

 

אם כרגע הוא לא רך...להוסיף עוד טיפה בישול??לב שמח!

הוא קשה..פרסתי אותו לחתיכות לפני הבישול...

כשאני מבשלת בשר מס' 8 בחמין...אנימקפידה לא להגזים בבישול כי הוא מתייבש דיי מהר...

תודה על העצה בשעת לילה מאוחרת...

מקפיצהההלב שמח!
אני לא ממש מבינה, אבל לוקח לבשר הרבה זמן להתבשלשוקולד לבן
בישול איטי רק מוסיף! נותן לטעם של הבשר להיספגנחשון מהרחברון

ברוטב ולטעם של הטיבול להיכנס טוב יותר בבשר - אני לפעמים שם בקר איזה 3 שעות על האש (כשזה עם רוטב כלשהו לא יבש...)

 

שאלה אחרונה לשרשור זה..לב שמח!

אם בישלתי אותו אתמול...

באיזור השעה וחצי-שעתיים

ועדיין אני רואה שלא התרכך מספיק...

אפשר היום לבשל עוד איזה חצי שעה שעה??

תודה רבה רבה..

פשוט אני בונה על זה כמנה עיקרית בשבת..לכן אני לחוצה..פעם ראשונה...

כן זה אפשרי בהחלט (רק שימי לב לנוזליםנחשון מהרחברון

שלא ישרף, צריך מספיק נוזלים)

תודה רבה!!לב שמח!
וואל תדאגי, בש מספר 6 זה פילה מדומהנחשון מהרחברון

הוא צריך בישול ארוך איטי יותר משעתיים בדרך כלל (להביא לרתיחה ואז אש נמוכה) הוא די קשה, נראה כמו פילה אבל ממש לא אותו דבר ( מה שמתבטא גם במחיר ) לכן אולי התבלבלת. קחי את זה בנחת, תני לו עוד שעה בישול ויצא לך מעדן! אם זה גולש או משהו בסגנון אז סבבה. אבל אם זה פרוסות של בקר - להבא כדאי מאד לבשל שלם ואז לחתוך ולבשל עוד חצי שעה.

 

בכללי בבשר שלא יתייבש לך - לצמות אותו קודם. אין לך מושג כמה זה משנה. לטגן בצל בסיר/מחבת.  לשים עליו את הבשר איך שהוא (שטוף טוב) לתת לו אידוי כמה דקות על כל צד באש גבוהה, שישנה את הצבע שלו. ורק אז להכניס לסיר של הבישול/להוסיף באותו סיר את שאר המרכיבים של המתכון. גם בחמין לעשות את זה לפני.

מה שזה עושה זה "סוגר" את הבשר בשכבה שנצרבה כבר מחום גבוה ואז הנוזלים שיש בו לא יוצאים ממנו כמעט במהלך הבישול והוא נשאר עסיסי  כל חלק בבשר (חוץ מאלה שהם לסטייקים, אאז צריך פשוט לצלות ישר)

לטגן לפני הבישול במים או לפני המתכון ממש?שמשי
שלב ראשון עם הבשר לצמות אותו. אחר כך השארנחשון מהרחברון

אם במתכון צריך להשרות אותו אז קודם להשרות.... אבל לפני כל בישול (חוץ מסטייק) לצמות. אם עושים פרוסות בקר - לצמות נתח שלם, לבשל את כל הזמן חוץ מחצי שעה להוציא לחתוך ולתת חצי שעה

רלוונטי גם לשריר מס 8?שמשי
תודה רבה! באמת יצא מעדן...לב שמח!אחרונה

ותודה על הטיפים להבא...

לכבוד שבת קודש!!

אבקש את עזרת המומחים!!שושנה שושנה

נשארו לי 2 חלבונים(הלבן) יתומים! למישהו יש רעיון מה לעשות איתם?!

 

נשיקות מרנג?מוריה
קישוטיםמיסטר דום
בפלובה במילוי קרם-משה ר-
עוגיות קוקוסשרבוב
להוסיף לחביתה;)שמשיאחרונה
מנוסים בבצק סוכר ועוגות רושם => לכאן!חנניו

שלום!

אני מכינה בעז"ה עוגה לבת המצווה של אחותי, 2 קומות עם בצק סוכר. השאלה - האם מישהו עשה פעם ויכול לומר לי מידות רצויות של שתי הקומות? (קוטר העוגות, גובה בס"מ...)

וגם - כמה בצק סוכר אצטרך לקנות (לבן + 2 צבעים) כדי לצפות ולקשט?

תודה רבה ושבת שלום!

מידות את יכולה מה שאת רוצה-משה ר-

אין משהו מדוייק, את יכולה לעשות אחת של 30 ואחת קטנה יותר של 25

ולגובה, זה תלוי כמה מסה את שמה..

 

ולדעתי קילו בצק סוכר יספיק..

תודה... רציתי לשמוע אילו מידות יוצאות מוצלחות,חנניו

אם מישהו כבר התנסה בעוגה כזו.

26 וקטנה יותר, יכול לצאת טוב, או שזה קטן מדי?

גדליםalonb2000

יכול לצאת לך טוב. אבל אני ממליץ אץ העוגה הקטנה לא לעשות קטנה בהרבה מהעוגה הגדולה (אם את עושה 26 את הגדולה אז את הקטנה תעשי 24 או 22) 

לדעתי 2 ק"ג עדיףשרבובאחרונה
עם בצק פילו עובדים כמו עם בצק עלים? איך הטעם?ל.ד.
לא, צריך לעבוד איתו מהר כי הוא מתייבש-משה ר-אחרונה

וגם לאכול אותו ישר אחרי הטיגון, כי הוא מאבד את הקריספיות שלו..

בכ״א את שניהם צריך להפשיר במקרר לילה לפני..

רעיונות למה אפשר לפזר על פיצה?~א.ל

מבלי גבינה ושבכל זאת יהיה טעים...

 

מסאחן ה' יעזרנו ~א.ל
דרוש מתכון מופחת-סוכר לרוטב לסלט כרובבהתהוות

שלום שלום, נראה לי שזו פעם ראשונה שאני כותבת פה

אני מכירה כמה רטבים טעימים מאוד לסלט כרוב, אבל בכולם יש די הרבה סוכר, ואני מעדיפה להשאיר את הסלט בתור החלק הבריא יחסית של הארוחה. סוכר יש לי די והותר בקינוח. מכירים מתכון בלי הרבה המתקה? (בבקשה - לא מתכון שיש בו דבש/סילאן במקום סוכר. מתכון שאין בו הרבה המתקה, מכל סוג שהוא). תודה!

פשוט לימון ושמן?חילזון 123

ובלי קשר זה נחמד להוסיף לסלט כרוב שומשום או\ו גרעיני חמניה

^^^ לדעתי גם הכי טעים עם לימון מלח ומעט שמןפופקוו

אבל זה כי אני אוהבת דברים שיגרתיים אולי

מלח ולימון, אפשר להוסיף מעט חומץמוריה
תפוח ירוק חמוץ,גרנולה,קינמון,לימון,דבשCH_AS
תודה רבה לכולם (כולן?). נתחיל לעשות ניסויים בהתהוות
אצלינו שמים מלח ולימון- טעים!יעל מהדרוםאחרונה
הכנתי בראוניז ובטעות שמתי אותה יותראקונהמטטה
מידי זמן בתנור. זאת אומרת שהעוגה מזה יבשה.
מה אפשר לעשות ממנה? אולי כדורי שוקולד?
איך עושים?
לי זה קרה פעםבעזרת ה'!!אחרונה

ושמתי מעל קצפת וזה היה ממש טעים..

הפרשת חלה לזכות החטופיםבת 30

נשות טלמון מעבירות מייל ובו בקשה למי שיכולה לעשות מחר הפרשת חלה לזכות הנערים.

בשורות טובות!

ולחיילים היקרים!!~א.לאחרונה
לעוף עם פטריותיראת

אפשר להשתמש מקופסת שימורים במקום אלו שבסלסילה?

 

הכותרת נשמעת כמו סיסמא של סטלנים-משה ר-
באמת כל מי שמכיר אותייראת

אומר שאני סטלניתצוחק

ואגב זה לא מסוטוליראת

פשוט מגיעם אלינו אורחים לשבת והקניות לא נגמרות... ואין לי כוח ללכת שוב לסופר ומצאתי בארון שימורים פטריות....

 

נראה לי שפעם הכנתי ויצא סבבה..ת.מ.אחרונה
או שבסוף הכנו רק את התפו"א עם הפטריות אבל טעים זה היה..
יש כאן שרשור של רעיונות לא.צהרים?? בשרי /פרווה?לב שמח!

אשמח למאגר של רעיונות...

תודה!!

פסטה ומשפחתה..מקום בעולם
שניצל ואורז, קציצות ירק, קציצות המבורגר, בורגול..
פלפלים ממולאים באורז/ בשר טחון+mp8
פשטידות למיניהן.
קציצות בשר/ דג ברוטב אדום
פתיתים וקישואים, שקשוקה, משה בתיבהאושר תמידי
עוף בגריל
ספגטי בולונז
אורז עם נקניקיות ברוטב עגבניה
אורז ושעועית ירוקה, אורז ועדשים כתומיםבת 30אחרונה

מג'דרה, מרק עוף משבת עם קוסקוס, קוסקוס וירקות מבושלים, תבשיל בטטה וחומוס עם כוזברה, תפ"וא בתנור.

הכל כמובן עם סלט ירקות הגון.

מכינה קפה עדיין יש טעם לוואי למיםשלומית27

ניסיתי להחליף קומקום. עדיין לא עובר. (דירה חדשה)

מה עושים נגד הטעם? למישהי יש רעיון??

לא כ"כ הבנתי.תולעת השני

יש למים אצלך בבית טעם לוואי? 

 

בדקת את הצנרת?

באיזה איזור בארץ את גרים?

עברת מאיזור אחד לאחר? כי באיזורים שונים בארץ יש טעם שונה למים?

שקלתם להתקין מערכת סינון?

 

אני בכיוון בכלל? חושף שיניים

סודה לשתיה עם מים ולהשאיר כמה שעות. עובד.פלפלתי

גם לי הייתה את הבעיה הזאתנום נום

החלפת קומקום לא תעזור לך...

הייתה לנו את הבעיה הזו עד שעברנו למים מסוננים מהעדן פיור. תענוג. 

קיבלנו גם מחיר אטרקטיבי מנציגת המכירות של החברה.

מה הטעם של מי הברז איפה שאת גרה? 

 

אם את גרה בירושלים, אין הרבה מה לעשות..-משה ר-
אם הבעיה היא טעם של כלור במים-קרמבואחרונה

אצלנו עוזר להשתמש במי ברז קרים מהמקרר.

תפו"א ובטטה קריספייםאמאשוני

איך שומרים עליהם שלא יאבדו מהקריספיות שלהם בחימום על הפלטה?

תודה

לא לכסותשמים כחוליםאחרונה
שאלה..לאידעת

אני רוצה לעשות הפרשת חלה ולעשות מהכמות של הקמח גם פוקצ'ות וגם עוגת שמרים,

אני יכולה לעשות שני בצקים נפרדים ולעשות ביחד הפרשת חלה? 

או שאני יכולה לעשות אותו בצק גם לפוקצ'ה וגם לעוגה?

תודה לעוזרים!

אם העיסות שונות הם לא מצטרפים לחלה-משה ר-
אפשר לעשות בצק שיתאים גם וגם?לאידעת
למיטב ידיעתי אפשר לשים באותה קערה את הפנסאי
הבצקים, אם זה לא מפריע לך שזה יגע אחד בשני.

אם הבצקים ממש שונים שממש קיריטי לך שלא יתערבב בכלל אז לא מצטרף...
שמעי לא חייב חלה להפרשה ! אני עושה ככה...מיסטר דום

בצק רגיל עושה הפרשה ואז מוריד את כמות הבצק נגיד 1800 גרם שזה 6 חתיכות בצק של 300 גרם של עוגת שמרים מוסיף סוכר ומה שנשאר לך יכול להיות פוקצ'ה או חלה ! רק תשחקי בסוכר ובמלח!!

מעולה תודה!לאידעתאחרונה