מישומה קפאה לי הגבינה הלבנה במקרר וכשהפשירה הייתה כולה נוזלית כמו מים!!
זה הגיוני??
מישומה קפאה לי הגבינה הלבנה במקרר וכשהפשירה הייתה כולה נוזלית כמו מים!!
זה הגיוני??
המרקם של הגבינה משתנה קצת ונהיה יותר מעצבן כזה.
אבל לא לגמרי נוזלי לדעתי.
אולי תשתמשי בה לפשטידה\בלינצ'ס או משהו כזה.
ואנחנו לפעמים מוסיפים ללזניה וכו'...
ואפשר גם סתם להוסיף לחביתה או טוסט.
וקל מאוד לפירוק לילדה קטנה.
אנחנו נתנו דגים לקטנה שלנו והיא אהבה מאוד.
את יכולה גם לאפות דג בתנור עם קצת ירקות ולתת לה הכל.
בס"ד
להכין כמות ולהקפיא, ואז אפשר להפשיר בשבילה.
ביצה קשה.
אורז\בורגול+עדשים\חומוס\שעועית = חלבון מלא.
תכיני כמות ותקפיאי:
קציצות בשר
קציצות עוף
קציצות עדשים
קציצות דגים
חזה עוף מבושל
וביצים!
קציצות עדשים ירוקות
קרדיט ליפעת הלל שכותבת בפנימה
מרכיבים:
הכנה:
מטגנים את הבצל
מכניסים את כל חומרי הקציצות למעבד מזון חוץ מהבצל.
מעבדים בפולסים קצרים ומידי פעם מנקים את דפנות הכלי.
העיסה צריכה להיות טחונה היטב כדי לא תתפרק באפיה.
יוצרים קציצות עגולות ואופים 5 דקות בתנור חם על ניר אפיה.
(לי לא הספיק 5 דקות. אפיתי 15-20 דקות ב 180 מעלות)
הם יוצאים ממש יפה
ודומים לטעם של פלאפל!
אז זה תחליף מצויין!
אם תוכלי להעתיק שוב אשמח מאד למתכון
שרבובhttp://food.walla.co.il/?w=/1114/2666839
(אני עשיתי בלי רוטב.
לדעתי זה יותר הולך עם סלט חי)
הן מזינות, סופר טעימות ומלאות נוכחות וניחוחות. אפשר לאכול כמו שהן או עם הרוטב. מצוין להכנת כריכים (בפיתה, רול טורטייה או לאפה). טעים עם יוגורט ו/או טחינה.
חומרים ל-25 קציצות:
1 בצל גדול חתוך גס
1 שן שום
2 כוסות מש מבושל ומסונן (בסיר עם שפע מים רותחים ללא כיסוי וללא מלח: 10-5 דקות למש מונבטת ו-25-20 ללא הנבטה)
1 כוס אורז (לבן או מלא) מבושל
מלח ופלפל שחור טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
2 כפות שמן זית, למריחה
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 קופסה (400 גרם) עגבניות משומרות קצוצות
2 שיני שום קצוצות
1 כף לימונים כבושים קצוצים
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מתחילים בבצל ושום שקוצצים במעבד מזון וממשיכים עם כל החומרים האחרים לקבלת תערובת שמיועדת לקציצות.
3. מעצבים לצורת קציצות ומסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית.
4. אופים 15 דקות או עד שהקציצות יציבות וזהובות.
5. מכינים רוטב עגבניות ולימונים כבושים: מבשלים את חומרי הרוטב 15 דקות על להבה נמוכה אחרי רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
6. אפשר להוסיף את הקציצות לרוטב או פשוט להגיש יחד.
היה טעים! אבל היה קשה לאכול מזה הרבה.
לא בגלל טעם או מרקם לא טוב.
לא יודעת להסביר..
אפשר להוסיף לה קטניות- אפונה מבושל, שעועית ירוקה, חומוס, עדשים- אצלנו כל זה להיט...
נראה לי שאם היא אוכלת פעם ביום חלבון מהצומח (בשילוב עם דגן כמו אורז או חיטה), ומדי פעם גם חביתה בערב- זה בהחלט מספיק חלבון.
גם שקדים ואגוזים טחונים יכולים לעזור.
היא יונקת? אם כן אז גם בחלב שלך יש חלבון.
באמת הפחמימות למטה, כלומר שאותם צורכים הכי הרבה, מעליהם הפרות והירקות ומעליהם החלבונים.
)מה שכתבת בהחלט מספיק.
השאלה מה הילד אוכל
אני מחפשת מתכון לעוגה לא רכה שאפשר לחתוך אותה ולאחר להעמיד.
בתכנון להכין עוגת ספינה.
תודה רבה
אצלי כל מתכון לעוגה יוצא כמו קרש של ספינה! ![]()
![]()
![]()
הסבר הבדיחה ל-ייקים: כל מתכון יכול להתאים אם רק תשכחו אותו קצת בתנור...![]()
אנחנו מחליפים את המרגריה בשמן ואז זה מעט יותר קשה מבראוניז רגיל.
ואם אני לא ישים את הגביע הזה (כי צריך גביע אחד) אז מה יקרה? 
תודה
אם יש סודה לשתיה למשל- האינטראקציה ביניהם גורמת לתפיחה כלשהי ואווריריות. ואז צריך להחליף במשהו חומצי דווקא.
עד כמה נוח לכם "להכשיר" מתכונים?
כלומר, אם אני פוגשת במתכון שנראה מעניין, אבל משלב בשר לא כשר, או בשרי וחלבי, אין לי בעיה להמיר חמאה בשמן, שמנת לבישול בשמנת צמחית, או בשר לא כשר בבשר כשר וכו'.
מבחינה קולינרית ו/או דתית, עד כמה נוח לכם להכשיר מתכונים?
האם יש תחושה ש"אם לא אשתמש במרכיב הזה, המאכל לא יצא כמו שצריך, אז למה לטרוח?"
או "מרגיש לי לא-נכון להשתמש במתכון לא כשר, אפילו אם אכשיר אותו"?
ושאלת בונוס: עד כמה תרגישו חופשיים לתת/לפרסם קישור למתכון לא כשר? אפילו עם הסתייגות, או עיצה, לגבי האופן בו ניתן "להכשיר" אותו? למה?
מחשבות, תשובות, דעות... תודה! 
בסך הכל את מעלה את הניצוצות שלו...![]()
לפרסם קישור- בעיני מוטב שלא. אף פעם אינך יודעת מי קורא ומי יפתח, ולאיזה נזק זה עלול לגרום.
עדיף להכין את המתכון המגוייר, ולפרסם אותו כשר.
לגבי הניצוצות...תולעת השנילפרסם- ממש לא. סיכוי גדול לגרום ליהודי לאכול עוד משהו לא כשר. וגם אם לא? ממתי אנחנו נותנים במה לאיסור?
"לגייר"- סתם איך אני מרגישה (לא דעה הלכתית/תורנית)- כשאני רואה בטעות מתכון עם בשר לא כשר זה עושה לי בחילה. אני עוברת הלאה. אבל כשיש מרכיבים שהם בסדר רק צריך להחליף שמנת בקצפת צמחית, זה לא עושה לי כזה רע.
בעה"י
אבל לא משהו בשרי...
תודה 
ויש גם קציצות אורז שאני אוהבת מאודפנסאיבעזהי"ת
טיגון קצר, רוטב חדש, קצת מים רותחים, לכמה דק' בישול, והוא כמו חדש.
למרק-
שמים את האורז בסיר גדול. שמים פי 1 וחצי מים
רסק עגבניות תבלינים אפשר גם ירקות
האורז צריך להתנפח
קציצות-
מטגנים במחבת קישוא, גזר, בצל, גמבה וכדו' מוסיפים 1-2 חב' טונה, מטגנים יחד קצת ומוסיפים את האורז. יוצא משהו משהו.
יש למישהו מתכון טוב??
מתכון ל3 תבניות אינגליש קייק (זו תערובת נוזלית ובתבנית גדולה יותר, עלול לא להחזיק כששמים בתנור)
2.5 כוסות קמח
2 כוסות סוכר (אפשר להפחית קצת)
2/3 כוס קקאו
1/3 כוס שוקולית
2 כפיות אבקת אפיה
1כפית סודה לשתיה
3 ביצים
1 כוס שמן (אפשר קצת פחות)
2 כוסות מים חמים
2 סוכר וניל
מערבבים חומרים יבשים, מוסיפים את השאר, אופים כ45 דקות ב180 מעלות.
יוצא מעולה!
אפשר לצפות אח"כ בשוקולד מריר מומס או שוקולד למריחה השחר עם קצת מים חמים.
בע"ה
מבשלת ממש עכשיו...
בשר מס' 6...
קודם בישלתי חצי שעה רק במים..
אח"כ העברתי לסיר אחר, מעל בצל מטוגן...כוסברה תבלינים ומים...
העניין שזה כבר יותר מחצי שעה נוספת..
ועדיין הוא לא רך..
האם בישול יתר עלול להרוס אותו??
לחוצה...
בשר מס' 6 רק משתבח מבישול נוסף. הוא מאוד מתאים לבישול ארוך.
הוא קשה..פרסתי אותו לחתיכות לפני הבישול...
כשאני מבשלת בשר מס' 8 בחמין...אנימקפידה לא להגזים בבישול כי הוא מתייבש דיי מהר...
תודה על העצה בשעת לילה מאוחרת...
ברוטב ולטעם של הטיבול להיכנס טוב יותר בבשר - אני לפעמים שם בקר איזה 3 שעות על האש (כשזה עם רוטב כלשהו לא יבש...)
אם בישלתי אותו אתמול...
באיזור השעה וחצי-שעתיים
ועדיין אני רואה שלא התרכך מספיק...
אפשר היום לבשל עוד איזה חצי שעה שעה??
תודה רבה רבה..
פשוט אני בונה על זה כמנה עיקרית בשבת..לכן אני לחוצה..פעם ראשונה...
שלא ישרף, צריך מספיק נוזלים)
הוא צריך בישול ארוך איטי יותר משעתיים בדרך כלל (להביא לרתיחה ואז אש נמוכה) הוא די קשה, נראה כמו פילה אבל ממש לא אותו דבר ( מה שמתבטא גם במחיר
) לכן אולי התבלבלת. קחי את זה בנחת, תני לו עוד שעה בישול ויצא לך מעדן! אם זה גולש או משהו בסגנון אז סבבה. אבל אם זה פרוסות של בקר - להבא כדאי מאד לבשל שלם ואז לחתוך ולבשל עוד חצי שעה.
בכללי בבשר שלא יתייבש לך - לצמות אותו קודם. אין לך מושג כמה זה משנה. לטגן בצל בסיר/מחבת. לשים עליו את הבשר איך שהוא (שטוף טוב) לתת לו אידוי כמה דקות על כל צד באש גבוהה, שישנה את הצבע שלו. ורק אז להכניס לסיר של הבישול/להוסיף באותו סיר את שאר המרכיבים של המתכון. גם בחמין לעשות את זה לפני.
מה שזה עושה זה "סוגר" את הבשר בשכבה שנצרבה כבר מחום גבוה ואז הנוזלים שיש בו לא יוצאים ממנו כמעט במהלך הבישול והוא נשאר עסיסי כל חלק בבשר (חוץ מאלה שהם לסטייקים, אאז צריך פשוט לצלות ישר)
אם במתכון צריך להשרות אותו אז קודם להשרות.... אבל לפני כל בישול (חוץ מסטייק) לצמות. אם עושים פרוסות בקר - לצמות נתח שלם, לבשל את כל הזמן חוץ מחצי שעה להוציא לחתוך ולתת חצי שעה
ותודה על הטיפים להבא...
לכבוד שבת קודש!!
שלום!
אני מכינה בעז"ה עוגה לבת המצווה של אחותי, 2 קומות עם בצק סוכר. השאלה - האם מישהו עשה פעם ויכול לומר לי מידות רצויות של שתי הקומות? (קוטר העוגות, גובה בס"מ...)
וגם - כמה בצק סוכר אצטרך לקנות (לבן + 2 צבעים) כדי לצפות ולקשט?
תודה רבה ושבת שלום!
אין משהו מדוייק, את יכולה לעשות אחת של 30 ואחת קטנה יותר של 25
ולגובה, זה תלוי כמה מסה את שמה..
ולדעתי קילו בצק סוכר יספיק..
אם מישהו כבר התנסה בעוגה כזו.
26 וקטנה יותר, יכול לצאת טוב, או שזה קטן מדי?
יכול לצאת לך טוב. אבל אני ממליץ אץ העוגה הקטנה לא לעשות קטנה בהרבה מהעוגה הגדולה (אם את עושה 26 את הגדולה אז את הקטנה תעשי 24 או 22)
שלום שלום, נראה לי שזו פעם ראשונה שאני כותבת פה 
אני מכירה כמה רטבים טעימים מאוד לסלט כרוב, אבל בכולם יש די הרבה סוכר, ואני מעדיפה להשאיר את הסלט בתור החלק הבריא יחסית של הארוחה. סוכר יש לי די והותר בקינוח. מכירים מתכון בלי הרבה המתקה? (בבקשה - לא מתכון שיש בו דבש/סילאן במקום סוכר. מתכון שאין בו הרבה המתקה, מכל סוג שהוא). תודה!
ובלי קשר זה נחמד להוסיף לסלט כרוב שומשום או\ו גרעיני חמניה
פופקוואבל זה כי אני אוהבת דברים שיגרתיים אולי
בהתהוותושמתי מעל קצפת וזה היה ממש טעים..
אפשר להשתמש מקופסת שימורים במקום אלו שבסלסילה?
אושר תמידי
-משה ר-אומר שאני סטלנית![]()
פשוט מגיעם אלינו אורחים לשבת והקניות לא נגמרות... ואין לי כוח ללכת שוב לסופר ומצאתי בארון שימורים פטריות....
אשמח למאגר של רעיונות...
תודה!!
מג'דרה, מרק עוף משבת עם קוסקוס, קוסקוס וירקות מבושלים, תבשיל בטטה וחומוס עם כוזברה, תפ"וא בתנור.
הכל כמובן עם סלט ירקות הגון.
ניסיתי להחליף קומקום. עדיין לא עובר. (דירה חדשה)
מה עושים נגד הטעם? למישהי יש רעיון??
יש למים אצלך בבית טעם לוואי?
בדקת את הצנרת?
באיזה איזור בארץ את גרים?
עברת מאיזור אחד לאחר? כי באיזורים שונים בארץ יש טעם שונה למים?
שקלתם להתקין מערכת סינון?
אני בכיוון בכלל? ![]()
החלפת קומקום לא תעזור לך...
הייתה לנו את הבעיה הזו עד שעברנו למים מסוננים מהעדן פיור. תענוג.
קיבלנו גם מחיר אטרקטיבי מנציגת המכירות של החברה.
מה הטעם של מי הברז איפה שאת גרה?
אצלנו עוזר להשתמש במי ברז קרים מהמקרר.
איך שומרים עליהם שלא יאבדו מהקריספיות שלהם בחימום על הפלטה?
תודה
אני רוצה לעשות הפרשת חלה ולעשות מהכמות של הקמח גם פוקצ'ות וגם עוגת שמרים,
אני יכולה לעשות שני בצקים נפרדים ולעשות ביחד הפרשת חלה?
או שאני יכולה לעשות אותו בצק גם לפוקצ'ה וגם לעוגה?
תודה לעוזרים!
בצק רגיל עושה הפרשה ואז מוריד את כמות הבצק נגיד 1800 גרם שזה 6 חתיכות בצק של 300 גרם של עוגת שמרים מוסיף סוכר ומה שנשאר לך יכול להיות פוקצ'ה או חלה ! רק תשחקי בסוכר ובמלח!!