נראה מעולה! |מאשרת|יעל מהדרום
איזה בצק זה?
תודה
סמיילית
יופי! מתכון בבקשה..ממש לא דחוף לייעל מהדרום
כולל אופן ההכנה.
המתכון
סמיילית
מתכון לקרואסון
חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרית
7 כפות סוכר
כוס וחצי חלב (שמתי מים שיהיה פרווה)
200 גרם חמאה מומסת במיקרו (שמתי מחמאה)
3 ביצים
קורט מלח
אופן ההכנה:
מכניסים לקערה את הקמח שופכים מעל את השמרית. מערבבים עד שכל הגרגירים נעלמים. שמים את הסוכר ומערבבים.
מוסיפים את הביצים ומתחילים ללוש. בהדרגה מוסיפים את החמאה וחלב -ממשיכים ללוש. מוסיפים את הקורט מלח וממשיכים לעבד לבצק רך וגמיש.
מכסים בניילון ומעל במגבת נותנים התפחה של שעה אחת.
*********
להוציא לבצק מעט מהאויר, להעביר למשטח עבודה מקומח וללוש מעט - ליצור כדור.
לחלק את הבצק ל 3 חלקים. כל עלה לרדד לעיגול (לא עבה) לחתוך (כמו לפיצה) אבל משולשים ארוכים . להניח על כל משלוש קוביית שוקולד ולגלגל לצורת קרואסון. להניח בתבנית על נייר אפיה ולהתפיח חצי שעה. למרוח ביצה. להכניס לתנור על 180מעלות כ 25 דות או עד שמזהיב.
שהקרואסון מוכן וחמים לטבול בסירופ (הסירופ צריך להיות גם חמים) וישר לפזר סוכריות שוקולד.
לסירופ:
כוס מים, כוס סוכר, כף חמאה - להרתיח.
בהצלחה 
תודה רבה!יעל מהדרום
זה ניראה ממש טוב!!!מעפר אני באה
נראה קנוי!שרבוב
עבדת עלינו?![]()
חחח באארוררררסמיילית
סתם, כשראיתי את המתכון והתמונה לא חשבתי שבאמת זה יראה כזה יפה... הכנתי וזה התוצאה 
מקסים! והצילום יפייפה ומקסים לא פחות
~א.ל
מאד מרשים!
תולעת השניאחרונה
עוד שניה אנחנו נראים כמו אטריה ענקית ושמנמנהרוני בלילה
פתאום קלטתי שאנחנו כל הזמן אוכלים פחממות.
איזה חלבונים או ירקות אפשר להוסיף לתפריט? לא דג, עוף או בשר. אני רוצה ארוחות מלאות ומגוונות אבל אנחנו לא אוכלי בשר באמצע שבוע.
אשמח לתשובות מפורטות (כן, אני יודעת שקטניות. אבל איזה? מתכונים ורעיונות בבקשה.)
תודות.
יש חיים אחרי הבשר...כלנית1
מרק עם ירקות וגריסים, או עדשים.
גולש צמחי- עם תפוחי אדמה, טופו / פתיתי סויה שהושרו.
שעועית ירוקה קפואה ברוטב עגבניות.
מג'דרה (אורז עם עדשים).
שעועית במיץ עגבניות כתוספת למרק.
קציצות עדשים.
כוסמת (קאשה, להבדיל מכוסמין מ-5 מיני דגן).
שקשוקה.
ממרחים בטעם כבד: קישואים בטעם כבד / חציל בטעם כבד וכד'.
סלט טונה כחלק מהארוחה, לא כמנה עיקרית (צריך משהו מזין בכל זאת)
מצטרפת לבקשה..אפשר פלאפליעל מהדרום
הכנתי גם עיסה של פלאפל עם שעועית במקום חומוס, ואני חושבת לנסות להכין קציצות ברוטב.
בלנ"ד אחרי שאני אנסה אני אספר איך יצא..
...אחרי החגים
ירקות אפויים,
בורגול,
אורז עם תוספות של גזר/פטריות.
הצעות חלקן קטניות וחלק לא שאפשרי לשבוע מהםimosh30
ירקות ממולאים קישוא / עגבניה/תפו"א /עלי כרוב/ עלי גפן/ בצל /עלי מנגולד - בבורגול / באורז
ירקות מוקפצים / מאודים
תפו"א בכל מיני צורות פירה / אפויים / מוקרמים / בבישול
שקשוקות
תבשיל שעועית ברוטב
פשטידות למינהן / אולי בתור מאפינס אישיים
לביבות
טורטיה ממולאת ירקות מוקפצים
מרק ירקות פרווה וקוסקוס
לזנית גבינות
תבשיל עדשים ועגבניות
פלאפל מחומוס גרגירים
קינואה עם גזר
פירה מעדשים כתומות
סלט זיתים חם
חביתות ירק
נודלס
אנטיפסטי
קינואה ועדשים בתבשיל
מרקים (לא ממש לקיץ)
אפשרשיררר
להכין מג'דרה,
אני מכינה גם תבשיל עדשים ירוקות וגריסים, מטגנת בצל - מוסיפה משתי הקטניות בכמות בערך שווה, מים, מלח ופלפל שחור.
שניצל תירס ביתי, כרובית על שלל צורותיה, קישואים ברסק עגבניות, ברוקולי (אני אוהבת יותר בפשטידה או בקציצות).
מציעה שכל פעם שאוכלים פחמימה- לשלב קטניותבת 30
ואז גם לא חייבים חלבון מהחי.
רעיונות?
אורז+שעועית ירוקה בתנור או ברוטב.
קוסקוס+ תבשיל בטטות, חומוס וכוזברה
אורז+אפונה
אורז+ תבשילי עדשים וירקות
אפילו לא כל פעםשיררר
מספיק שבמהלך היום תאכלי גם דגנים וגם קטניות, והגוף מקבל את כל חומצות האמינו שנכללות ב"חלבון"
נכון.בת 30אחרונה
כתבתי ככה מכייון שאם יש נטיה לאכול הרבה פחמימות- אז אם יש תוספת אחרת, אוכלים פחות מהפחמימה..כמובן שירקות חיים או מבושלים זו תוספת מעולה גם.
מחפשת המלצות לקמח מלאהכל הכל לטובה!
אני משתמשת כרגע בקמח מלא ממש מעולה, אבל הוא גם ממש יקר, וגם לא מוכרים אותו אצלנו בכל מקום.
אשמח להמלצות (או לביקורות) על הקמחים שהיה לכן ניסיון איתם.
תודה.
יש קמח שטוחנים בסוסיאשיררר
אולי הוא נקרא "ברכת הארץ", אבדוק יותר מאוחר. ממש מוצלח! 100 אחוז קמח מלא, ועד שקניתי נפה הייתי משתמשת רק בו, לעוגיות והכל, והוא נהדר, קליל יותר מקמח ה70% שאמא שלי קונה.
תודה ושאלההכל הכל לטובה!
אפשר להשיג אותו בכל מקום? בכל חנות?
לא יודעתשיררר
אני קונה אותו במכולת ספציפית שבה אני עורכת את רוב הקניות שלי.
גם בסופרים יש קמח מלא בקירור שלא דורש ניפוי?
לא בקירור, אבלהכל הכל לטובה!
בשקית וואקום או בשקית מנופחת שיש בתוכה גז שישמור שלא יצטרכו לנפות.
נקרא "שירת הדגן"שיררר
של יצהר מעולה אבל אני לא זוכרת מחיר...ת.מ.
יש ב"על המשקל" וגם ב"ניצת הדובדבן"בת 30
קמח 70% עדין מאוד- כמעט כמו קמח לבן.
אמנם לא מחיטת א"י, אבל כיף לעבוד איתו.ב"על המשקל"- עולה 9 וחצי ש"ח.
מעולה. ממש ממליצה.כמו הלבנה
אני קונה 2 ב-15.
על מה ממליצה?הכל הכל לטובה!
על איזו חברה?
ואיפה את קונה אותם 2 ב-15?
יש את קמח רימון מבת עיןצביה22
הוא מוגדר כ-90%. קמח מושלם!! וגם אורגני..
לא יודעת איפה משווקים.
איפה את גרה?~א.ל
במרכזהכל הכל לטובה!
יש חנות "על המשקל" בגבעת שמואל.בת 30
שלחתי לך מסר, ראית?~א.ל
אני מעדיפה את עץ השדה - יצהר על הקמח של סוסיארוני בלילה
הקמח של סוסיא מרגיש לי יותר חולי ומתפורר.
ובכל מקרה, סתם טיפ: טעמתי פעם חלות נפלאות ושאלתי איזה קמח זה, וענו לי שזה של יצהר. תמהתי, כיוון שאני גם השתמשתי באותו הקמח. מסתבר שהסוד הוא: כמה שיותר ללוש. בכל קמח.
לבריאות 
תודה על הטיפ
הכל הכל לטובה!
לי? לא.בת 30
לא, ל"הכל הכל לטובה"
~א.לאחרונה
יש את כל הסוגים של רובינפלדמרימוש!
נכוןהכל הכל לטובה!
אני ממש אוהבת אותם, הם מעולים. אבל ממש יקרים!!!
אני ממליצה על הקמח המלא של כפר זיתים!ניצנית
מדהים!
איך משיגים?הכל הכל לטובה!
הקמח של משק מדליה- 70%+mp8
קונה 5 קילו ב40 ש"ח.
קמח מעולה, מכינה איתו הכל והוא ממש כמו קמח רגיל.
תודה
הכל הכל לטובה!
שרשור רעיונות לדברים שאפשר להכין בכמה דקות~א.ל
לאורחים שמפתיעים, או בכלל- כשמעוניינים..
אשמח לשמוע על מתכונים ![]()
בצק ספידי ועוגהאשתו של בעלי

עוד משהו שאני אוהבת להכין-
להכין מלאווח בתנור, כשמוכן לחלק אותו ל- 2 עיגולים (להפריד באמצע שלו) (אפשר גם לעשות עם 2 מלאווח). להקציף קצפת עם פודינג, למרוח על מלאווח ולכסות בשני. לפזר מעל אבקת סוכר. יוצא עוגת קרמשניט (ככה כותבים?) מעולה ומהירה!
ניסית להכין את הקמח? הוא באמת טוב?~א.ל
הוא מעולה!!פלספניתאחרונה
בעזהי"ת
בסיס לקישים, בורקסים, מה שרוצים.
אפשר לעשות ממנו גם עוגיות- בתוספת חצי שקית א.אפיה, קצת ת.וניל, וקצת סוכר..
הבצק ספידי טעים? גם לעוגיות מלוחות?ארלט
הכנתי אותו פעמייםאשתו של בעלי
מילאתי בפירה עם בצל מטוגן. הבצק ממש נעים וכיף לעבוד איתו. לא צריך להרטיב ידיים או לקמח משטח עבודה.. ממש קל ומהיר.
לטעמי הוא טעים מאוד.. (על טעם ועל ריח...)
לגבי עוגיות מלוחות, המרקם נראה לי מתאים, אבל אני לא בטוחה מה הברכה עליו.. לא המוציא? אנחנו אכלנו בתוך סעודה.
קראתי שאם רוצים למלא מילוי מתוק צריך להוסיף לבצק 2 כפות סוכר
חביתה עם ירקות/ פשטידהיעל מהדרום
לק"י
התכוונת לאוכל ממש? או לכיבוד קל?
בצק פריך זה גם מהיר- מכינים, משטחים בתבנית ולתנור (יש את הזמן של האפיה).
ולמה הוא משמש?~א.ל
אני חשבתי על בצק פריך לעוגיותיעל מהדרום
לק"י
אפשר לערבב עם שוקולד צ'יפס/ קקאו או למרוח ממרח כלשהו על שכבת בצק אחת ולכסות עם עוד שכבה.
הוא בעצם מתאים להכל?
~א.ל
בעיקרון יש בצק מלוח ומתוק-משה ר-
אבל הבצק המתוק יכול להתאים גם לקישים וכמובן לעוגיות שונות(שחמט, ויטראז' ועוד)
כנראה..אני עושה מתוק לעוגיותיעל מהדרום
לחם שום:כמו צמח בר
פטרוזליה קצוצה (טריה או תבלין)
שמן זית
שום כתוש
מלח
מורחים את התערובת על פרוסות לחם ומכניסים לתנור לכמה דקות..
(לשים לב להוציא את זה לפני שזה שחום ממש. כי אז זה ממש אבן. זה צריך להיות שחום קלות)
זיווה:
מקפלים מלוואח ל-2
שמים באמצע כל העולה על רוחך ממצרכים של פיצה- (לדוג')
זיתים, פטריות, בצל קצוץ, קוטג או גבנ"צ או בולגרית, עגבניות,
ותבלינים: (אפשר-)
מלח,פלפל, שום כתוש, אורגנו, זעתר,פפריקה
מרטיבים את האצבע במים,מרטיבים טיפה את הקצה של המלוואח ומדביקים טוב אחד לשני.
מכניסים לתנור עד שהמלוואח משחים.
תלוי בתדירות הביקור, וכמה הוא בלתי צפויכלנית1
אם הביקור צפוי שיהיה תוך שבוע (לא מדובר על ביקור נדיר של פעם בשנה, שאז הוא לא צפוי בכלל),
את יכולה לאפות תחתית של פיצה, ובמקרה הצורך, להפשיר, לפזר רסק עגבניות וג. צהובה, או אפילו להקפיא
עם רסק וג. צהובה ותבלינים (כשאת מכסה בזהירות, כך שהכיסוי לא ידבק לפיצה)
עוגיות שפיתחתי בעצמי!
(קרמעוגית)אמא ל2 קטנטנים
הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מדהים!
עוגיות ממולאות שוקולד..
החומרים:
3 כוסות קמח
1.5 כוסות סוכר
1 שקית א. אפייה
200 גר' חמאה / מחמאה
3/4 כוס קקאו
1/2 כוס שמן (פלוס מינוס)
מעט מים לאיחוד הבצק (גם לפי הצורך)
למילוי: 100 גר' שוקולד מריר, ו100 גר' שוקולד לבן.
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לבצק עד שנוצר בצק אחיד.
ואז לוקחים מעט בצק לעוגייה, משטחים ביד, ושמים עליו חצי קוביית שוקולד מריר וחצי קוביית שוקולד לבן,
וסוגרים. (תחשבו על העיקרון של אוזני המן רק שפה הבצק אמור לכסות הכל ממש).
מסדרים בתבנית ואופים על 170 מעלות. 10 דק' בדיוק!! לא יותר! מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר בתבנית כרבע שעה.
מצ"ב תמונה, אני מקווה שיצא לכם טוב. ומי שהכין שיספר 
הערות נוספות: את המילוי אפשר ממש לגון, הכנתי פעם אחת עם קצת ממרח שוקולד השחר בפנים, אפשר עם נוטלה למי שאוכל חלב נוכרי.
נראה מעולה!!!טופי תות
^^^חילזון 123
ט-ו-במשיח עכשיו!
מצוינות! הכנתי- עם קצת שינויים..~א.ל
הפחתתי מהסוכר- שמתי כוס
ומבלי חמאה כלל
ויצא מוצלח ביותר 
לטעמי אפשר גם להכין אותן מבלי שוקולד מבפנים,
ולפזר מעט א. סוכר
תודה
!
אז מה שמת במקום חמאה?אמא ל2 קטנטנים
בד"כ אני משתדלת להמיר חמאה/מרגרינה בשמן~א.ל
והפעם היה נראה לי שכמות השמן מספיקה, גם מבלי חמאה כלל.
אז השמן שימש כתחליף. לא הרגשתי שצריך גם חמאה וגם שמן..
ויישר כח הן באמת נחמדות מאד
יש פה עוד קטנטנה שמעידה ![]()
אז רגע, מה שמן שמת סה"כ לכל העוגיות?אמא ל2 קטנטנים
ואם שמת רק שמן, הן לא יצאו קשות??
חצי כוס, כמו שכתבת.. לא יצאו קשות
~א.ל
אני גם רוצה להכין אבל לא הבנתי איך סוגריםמשיח עכשיו!
* לא הכנתי מעולם אוזני המן
עושה חשק להכין..מקווה שזה יקרה בקרוב בעז"ה!יעל מהדרום
איך סוגרים: משטחים את העוגייה, כמו פיתה נניחאמא ל2 קטנטנים
ואז את שמה על זה חצי קוביית שוקולד או מה שהחלטת לשים בפנים.
ואז את סוגרת את ה"פיתה" שיצרת מהעוגייה. הבצק אמור לכסות את כל קובייה.
גם אם זה לא מכסה את כל השוקולד לא נורא.. מקסימום יצא קצת שוקולד טעים החוצה 
הצילו, נוזל לי ריר
אל תכתבי יותר תיאורים כאלה..משיח עכשיו!
וואי סליחה... 1/2 כוס שמן זה בעצםאמא ל2 קטנטנים
בזכות 'לעולם חסדו' שמתי לב.
סליחה...
יוואו. הכנתיי
נדנדה כתומה.
יצא טעיים.והבצק עצמו גם טעים ממש. התאפקתי לא לנשנש את כולו תוכדי הכנה
עשיתי עם חצי מרגרינה וחצי כוס שמן, יצא אחלה.. ורציתי פרווה, אז שמתי רק שוקולד מריר
מחממים את התנור לפני?הכל הכל לטובה!
כבר הכנתי. תודה!הכל הכל לטובה!
הכנתי ויצא לי מוזר..נערת טבעאחרונה
מין לחמניות דחוסות כאלו
ממש תפחו.
מישהי יודעת להגיד למה? שאדע לפעם הבאה, דןןקא מאוד התלהבתי על המתכון!
מכירים את הקורנפלקס דליפקאן?חילזון 123
הרבה זמן לא טעמתי ועכשיו קניתי, והפקאנים בכלל לא מה שהיה פעם... בכלל לא כמו פקאן סיני.
מה אתם אומרים? אני סתם מדמיינת?
הרבה זמן לא קנינו אותו אבלimosh30
אם עוד מישהו מבני הבית מרגיש שינוי בטעם
שווה להתקשר לש.לקוחות
חברה גם אמרהלי על זה משהוs83
לא מדמינת... הם שינו את המתכון לפני חצי שנה בערךreal story
אישית לא אכלתי דליפקאן המון זמן, אבל חברה שגרה איתי בדירה ואוכלת את זה קבוע התלוננה שהפקאנים כבר לא טעימים כמו פעם.
הם מעצבנים שהם משנים מתכונים מוצלחים
טוב עכשיו אני לפחות יודעת שזה לא טעות חד פעמית : )חילזון 123
פעם היה שם פקאן סיני
ועכשיו פקאנים מקורמלים עם סוכר
בכלל לא דומה אחד לשני...
תודה על העידכון!ג'נדס
הייתי רוצה לקנות דליפקאן בלי פקאן..כלנית1
הקורנפלקס של הדלים טעים. מתוק, אבל לא יותר מדי. הבעיה היא שבאגוז (לא מתלהבים ממנו במיוחד אצלנו) או בפקאן
יש מלא מלא סוכר.
והפקאן הסיני- מחופש. בכלל לא דומה לפאקן, ובטח שלא סיני. הרבה יותר דומה לסוכר שהתחפש לפקאן...
חח "סוכר שהתחפש לפקאן"
חילזון 123אחרונה
המלצה על מתכון לחלות 100 אחוז חיטה מלאהג'נדס
הן יצאו מדהים מדהים! ממש לא כבדות כמו שחששתי!! אלא אווריריות וטעימות ממש...
אם יהיה ביקוש למתכון, בשמחה..
שבוע טוב!
כן? כמעט הכנתי אותן עכשיו. בסוף הכנתי אחרות..*בננית*
טוב לא נורא.. פעם הבאה
תודה על ההמלצה!
אשמח בבקשה למתכון
ככה.
בע"ה לקראת הלילה אגיע למחשב...ג'נדס
בכלל, המתכונים בספר מוצלחים מאוד!בת 30
לגבי המתכוןג'נדסאחרונה
האמת שממש התחלתי לרשום את המתכון ואז ראיתי שכתוב בתחילת הספר שאין להפיץ את הספר או קטעים ממנו בשום דרך בלה בלה...
קיצר, נראה לי שזה אסור
...
סורי!!!
למשוגעים על השילוב של שוקולד וחמאת בוטנים -ט'
מתכון מצוין שהכנתי אתמול אחרי שנתיים שלא הכנתי כזה. זו שחיתות במלוא מובן המילה
ולגנוב כזה מהמקפיא בימים חמים אלו - תענוג ![]()
מתוקים שלי: טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה בציפוי שוקולד
אם השילוב בין מתוק למלוח הוא שילוב מנצח, הרי שהשילוב בין מתוק, מלוח ופריך הוא כבר שיא השלמות. תענוג
בשנות ה-80 כשהייתי ילדה, בכל פעם שבאתי לביקור אצלה דודה שלי קיוויתי שהיא תכבד אותי בבייגלה המלוח המיוחד שהיא הייתה קונה. אלו היו מקלות בייגלה ארוכים שבתוכם התחבאה מלית של חמאת בוטנים. ברגע שטעמת בייגלה אחד שכזה, נשבית ואי אפשר היה להספיק לאכול אותם.
בשנות ה-80 חטיף שכזה היה אוונגרדי לחלוטין, ורק מרכולים בודדים החזיקו אותו במלאי, ועם הזמן הוא נעלם לחלוטין. אבל כפי שטעמים רבים מילדותנו נצרבים לנו בזיכרון, גם טעמו של הבייגלה הייחודי הזה זכור לי היטב ועד היום, כשאף אחד לא רואה, אני טובלת מידי פעם מקלות של בייגלה מלוח במעט חמאת בוטנים ומנסה לשחזר את הטעם.
כשראיתי את המתכון לטראפלס הבאים באחד מהבלוגים מחו"ל, ידעתי שזה בדיוק בשבילי. טראפלס חמאת בוטנים, בשילוב קראנצ'י של שבבי בייגלה מלוחים ובציפוי שוקולד מריר. מה יכול להיות יותר טוב מזה? ובאמת הטראפלס האלו ממכרים לחלוטין, ובדיוק כמו בחטיף הנוסטלגי ההוא – אל תטעמו אחד, אם אתם לא מתכוונים להפסיק.
מתחילים בריסוק של הבייגלה לשבבים קטנים. מכניסים את הבייגלה המלוח לשקית אטומה, ועם מערוך מועכים את הבייגלה עד לקבלת שבבי קטנים. לא צריך לרסק את הבייגלה לחלוטין לפירורים דקים, אלא כדאי להשאיר חתיכות קטנות, שמאוחר יותר יתפצפצו לנו בפה.
מערבלים היטב את חמאת הבוטנים והחמאה במיקסר (אפשר גם בקערה רגילה), מוסיפים את שבבי הבייגלה המלוח ולאחריו את אבקת הסוכר. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובעזרת הידיים מגלגלים מהתערובת כדורונים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ. התערובת לא הכי נוחה לעבודה, כיוון שהיא גם דביקה וגם פירורית (נשמע לא הגיוני, אבל זו עובדה). אני מצאתי שהכי נוח לעבוד אתה בידיים נקיות. כלומר, אחרי גלגול של כמה כדורים, כשהידיים הופכות להיות דביקות, עוצרים, שוטפים היטב את הידיים וממשיכים לגלגל.
מעבירים את התבנית למקפיא למשך כ-30 דקות עד שהכדורונים יציבים לחלוטין.
ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר. כשהשוקולד נוזלי לחלוטין, מוסיפים לו כף שמן ומערבבים היטב. טובלים כל כדור בשוקולד המומס - נעזרים במזלג, על מנת לגלגל את הכדור בתוך השוקולד, כך שיצופה מכל צדדיו. מאפשרים לעודפי השוקולד לטפטף בחזרה לקערה, ומניחים על גבי התבנית.
מעבירים שוב לקירור – הפעם ניתן לשמור במקרר. אם רוצים לעטר את הטראפלס, מחממים בקערית קטנה מעט חמאת בוטנים עד שהיא הופכת נוזלית. מעבירים לשק זילוף קטן (או לשקית סנדוויצ'ים), גוזרים פתח קטן בקצה ומזלפים מעט מעל גבי כל טראפל.
טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה מלוח בציפוי שוקולד מריר
המרכיבים (לכ-25 יחידות):
1.5 כוסות (100 גרם) בייגלה מלוח
1/2 כוס (140 גרם) חמאת בוטנים חלקה או עם שבבי בוטנים
20 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
קורט מלח
3 כפות אבקת סוכר
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות
1 כף שמן קנולה
1-2 כפות חמאת בוטנים
אופן ההכנה:
1. מניחים את הבייגלה המלוח בשקית אטומה. מועכים בעזרת מערוך את הבייגלה לקבלת שבבים קטנים (נזהרים שלא ליצור אבקה פירורית).
2. מערבלים במיקסר (או בקערה רגילה) את חמאת הבוטנים, החמאה הרכה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את שבבי הבייגלה ואת אבקת הסוכר ומערבלים שוב עד לפיזור אחיד.
3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. בידיים נקיות מגלגלים מהתערובת כדורונים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ ומניחים בתבנית. מעבירים את התבנית למקפיא למשך 30 דקות ועד שהכדורים יציבים וקשים.
4. מכינים את הציפוי: מניחים בקערה את השוקולד המריר, וממיסים בזהירות במיקרוגל – מחממים בכל פעם 30 שניות בלבד, מוציאים ומערבבים היטב, עד להמסה מלאה. כשהשוקולד נוזלי מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
5. טובלים כל כדור בשוקולד המומס. בעזרת מזלג מגלגלים את הכדור כך שיצופה מכל צדדיו. מאפשרים לשאריות השוקולד לטפטף חזרה לקערה, ומניחים בחזרה בתבנית. אחרי שכל הכדורונים צופו בשוקולד, מעבירים למקרר להתייצבות.
6. מעטרים בחמאת בוטנים: מחממים מעט את חמאת הבוטנים במיקרוגל עד שהיא הופכת נוזלית. מעבירים לשק זילוף קטן (או לשקית סנדוויצ'ים), גוזרים את הקצה ויוצרים פתח קטנטן. מזלפים באופן חופשי על גבי כל טראפל.
שומרים בקופסא אטומה בקירור.
נראה נחמד : )חילזון 123
תביאי למחראלעד
אם ישארט'
ואם בכלל אצליח להגיע
יואווו. זה נראה טווב
נדנדה כתומה.
אולי ננסה
מה מטרת החמאה?פעימה
ובמה אפשר להחליף אותה? )לא מרגרינה(
ניראלי שמן אני צודקת?95200
היא סתם. אני לא שמתי.ט'
אל תשכחו שמעברמיסטר דום
לטעם ושומן חמאה גם מאחדת ומייצבת תערובות...כמו שאפשר להכין פריך בלי חמאה אבל הוא לא יצא אותו הדבר
אחלה, תודה
פעימה
יאוו. הכנתי אתזה לשבת
יצא מעולה ממש!!נדנדה כתומה.
תודה
נראלי זה נכנס קבוע למתכונים שלי
[ולא הספקתי לצלםם!
יצא פחות יפה מכאן, אבל בכ"ז מהמם
]
גם אני הכנתי!נראה לי אני יוסיף סוכר\יוריד מלח פעםשומרון
הבאה.אבל חוץ מזה יצא מעולה תודה על הקישור,מתה על השילוב הזה.
נראלי באמת שמתי טיפונת יותר אבקת סוכר.. ויצא מטורףנדנדה כתומה.
סליחה, טעות..שוקולד לבן
התבלבלתי עם משהו אחר..
הצילו!! איזה מתכון....+mp8
הכנת??
ט'
בטחחחח+mp8
אז הנה עוד מתכון בשבילך:ניל"ס
http://notonlybakes.blogspot.co.il/2013/04/blog-post.html
http://morcake.blogspot.co.il/2011/02/blog-post_17.html (בתכל'ס, המתכון הראשון יצא לי יותר טוב, אבל הכתיבה של השנייה פשוט מצחיקה אותי אז החלטתי לשתפכם
)
מכירה אותו ושה' ירחם עלי אם אכין את זה שוב
ט'
שעה על השעוןמקום בעולם
ולא היה זכר לקיומם!!
טעים ברמה אחרתתת
סוף סוף מתכון מוצלח שאי אפשר לשרוף!כלנית1
נראה לכם שאפשר להשתמש בבייגלה ללא מלח ולהוסיף מעט מלח באפיה?
לצערי יש בייגלה ומעט חטיפים שהם ללא מלח בכלל, ולשאר החטיפים והבייגלה מוסיפים מאות מ"ג של מל.
הייתי רוצה אפשרות ביניים. כנ"ל בשוקולד. שוקולד, עם מעט סוכר. אבל, אין חיה כזאת, אז בינתיים אפשר רק להנות מבייגלה או שוקולד עם יסורי מצפון...
אני גם הכנתי עם ביגלה בלי מלח..מקום בעולם
שמתי טיפה טיפה מלח ויצא ממש ממש מוצלח!
בסופר היה רק בייגלה ענק ויקר בלי מלח
כלנית1
שומרים במקפיא או במקרר?פעימה
גם אני התפתיתי ועשיתי, פשוט מעולה!
אז תודה

עקב האזהרות עשיתי ישר כמות כפולה ככה שזה לא ייגמר מהר ואני אשמח לדעת אם לשמור במקרר או במקפיא-זה לא יהיה קשה מדי?
במקרר זה מצוין ומסוכןט'
מסוכן?פעימה
ייתחסל מהר ;)מקום בעולם
הכנת בלי חמאה?משיח נאו בפומ!
רוצה גם להכין..
ואם אני כבר כן עושה אתזה חלבי,משיח נאו בפומ!
או שיצא מתוק מדי?
תודה..
בלי חמאהפעימה
והכנתי עם שטוחים עם שומשום( ביקשתי בייגלה וזה מה שהביאו לי) אבל חסר לי טיפה מלח אז ממליצה דווקא בייגלה עם מלח.
לדעתי תוותרי על שוקולד חלבי זה יהיה הרבה יותר מדי מתוק...
והמלצה-לפני שמגלגלים את הכדורים לקרר קצת כדי שיהיה יותר קל לעבוד איתם.
אוקי.. תודה לך!
משיח נאו בפומ!
אני שמרתי במקפיאנדנדה כתומה.
[כמה שזה נחשב לשמור
]
אבל אז צריך להוציא לבערך דקה לפני שאוכלים.
יאמיי
אז גם אני הכנתי...
משיח נאו בפומ!
וואו!
|מזיל ריר|*בננית*
חייבים לנסות מתישהו
ראיתי את המתכון ולא הכנתי. ראיתי אותו שוב והכנתי!בין השורות
ויתרתי על החמאה והוספתי טיפה מים כשהתקשתי לגלגל את זה ושישאר יציב.
לא ציפיתי את כולם בשוקולד,
ויצא הורס (לא שציפיתי אחרת...)
הכי כיף זה שלוקח דקות להכין את זה.
גם אני הכנתי
אשתו של בעלי
לחץ חברתי הולך פה...
משיח נאו בפומ!
גם אני הכנתי
מאמע צאדיקה
זה טעים!
מסקנות:
להכין בחתיכות קטנות! לא גדולות.
אפשר לוותר על חצי מהבייגלה, ואת החצי השני לעשות ממש פירורים- זה טעים יותר במצב נימוח....
לא להוסיף שום שמן כתחליף לחמאה בחמאת בוטנים- יוצא נוזלי מידי
ייוואו נראה משגע
ננסה בהזדמנות הקרובה !!רוש לילה.
הכנתי אותם אתמול,טעים בטרוף.שמים כחוליםאחרונה
בלילה מיום חמישי בלילה של עוגיות-מקום בעולם
סופה לפח?![]()
יש בה ביצים? היא היתה במקרר?חילזון 123
אם היתה במקרר נראה לי הייתי משתמשת.
אם מחוץ למקרר והיו בה ביצים אז ברור שלפח.
הייתה במקרר,וכן-עם ביצים..מקום בעולם
אם היא מריחה טוב אז זה בסדר,נכון?
נשמע שכן..יעל מהדרום
אני הייתי משתמשת אם זה היה בקרורחילזון 123
אני הייתי זורק לפח...מיסטר דום
בלילה כזאתי אמורה להיות בהקפאה אבל לא בקירור שלושה ימים
אם ה היה בקירור ומריח רגיל הייצי משתמשת..ת.מ.
אפיתי בשבוע שעברשיררר
עוגיות משאריות של בצק עוגיות שלא הספקתי לאפות שבוע לפני וששמרתי במקרר, היה בסדר גמור.
אבל אני לא משתמשת בביצים, אז אני אפילו לא יודעת לשער אם זה אמור להיות מה שמשנה.
בסוף הכנתי-הטעם נשאר רגיל..מקום בעולםאחרונה
מקווה שאפחד לא יקבל קלקול קיבה ![]()
תודה!
פטריות שלמות משימוריםפעימה
רציתי לעשות איתן סלט של זיתים ופטריות אבל הזיתים נתפסו.
יש רעיונות אחרים מה לעשות איתם?
תודה

איזה סגנון? סלט? מנה ראשונה? וכו"מוריה
כל דברפעימה
בעה"י
רק לא עם בשר/עוף כי מזה יש מספיק
פעם אחותי הייתה עושה איתם סלט טעים ומשמין..ת.מ.
אפשר להוסיף למוקפץ..
לטגן עם בצל בתור תוספת לפירה/אורז
אחלה, איזה תבלינים הולכים עם זה?פעימה
בעה"י
כמון וכאלה?
נראה לי שבכיוון..כורכום וכאלה (זה היה צהוב הסלט)ת.מ.
אחלה תודה!פעימה
אשמח לעוד רעיונות אם יש למישהו
^^^או להגיש מעל ממרח חומוסאושר תמידי
בדיוק מה שעשיתי
תודה לכולם!!
פעימה
פשטידה. מטוגן עם הרבה בצל+mp8
בגירסה הפרווה- עם שמן, קמח, ביצים ומים- אפשר קצת מיונז וא. מרק.
יש לך אולי כמויות בערך לפרווה?פעימה
וזה לא מפריע שהפטריות שלמות? זה לא גס מידי?
אני תמיד חותכת. אף פעם לא משתמשת בשלמות.+mp8
הכמות היא בערך- 3 ביצים- כוס קמח- שלושת רבעי כוס שמן, חצי כוס מים. זה היחס, אפשר להכפיל לפי הצורך והגודל.
אני מוסיפה לזה גם שומשום ומגישה אותו קר מעולהההimosh30
אחלה רעיון לפעם הבאה
יש עוד קופסה
פעימה
imosh30אחרונה
לאכול אותם-יאממי אמממי
דרךחדשה_
המרת קמח לבן בקמח תפוא? מישהוא יודע?? דחוףדרךחדשה_
בעוגה- נראה לי אותו הדבר..יעל מהדרום
אני שמה 3/4 כוס קמח על כוס קמח תפ"א*קומי אורי*אחרונה
סתם מהרגשה שלי כי קמח יותר "כבד" מקמח תפ"א
חלות לשבת..שבת שלום !
מיסטר דום
ממש יפות..יעל מהדרום
מה המתכון לחלות? שלי אף פעם לא תופחות יפה כ"כ..נוי לביא
מה עם המתכוןאין לי ניק
לחלות?
פשייי
*בננית*אחרונה
![]()
עוד סקר
אושר תמידי
מה אתם יותר אוהבים-
לבשל או לאפות?
לגמרי שניהםככה.
לבשל
התנערי מעפר
פעם אהבתי יותר לאפות...
לאפות!פלפלתי
אבל זה פרוצדורה יותר מורכבת מאשר לבשל, אז עושים את זה אבל פחות.
(מחמם את הבית, הליכלוך של אחרי וכו'...)
קשה לי החליט..imosh30
מאושרת במטבח
האמת, אני מבשלת המון, וגם אופה המון..מקום בעולם
ולא בטוחה שאוהבת את זה ![]()
חח עזבו, זה תקופות ;)
אם תשאלו עוד חודש אני יענה שאני ממש אוהבת לבשל ![]()
פעם זה היה חד משמעי לבשל היום פחות...ת.מ.
הכל אצלי קצת והרבה ולפי העין ואיך שאוהבים וכו'..
ועם אפיה זה פחות הולך..
אבל בשנה האחרונה אני נהנת יותר לנסות דברים חדשים גם באפיה וכו'..
לאפות
סמיילית
לאפות.ט'
אפייה
-משה ר-
לגמרי לבשל.אמת ואמונה
אני צריכה לעבוד על הסבלנות שלי כדי לאפות
אז אני..אושר תמידי

אבל זה כי אני יותר טובה בזה.. (גרועה בלאפות
)רק בישולפעימה
אפייה זה כל-כך לא בשבילי... אני צריכה אילתורים, לא דיוק

בדיוק^אושר תמידי
שניהם לחלוטיןג'ינג'ר
גם וגם.מוריה
ושניהם זה תרפייה באומנות..

לאפות!! בארור.חיה וקיימת
בישוללללללללאני והוא
וקצת אפיה
בישול יותר כיפ, אפיה יותר מתגמל
נדנדה כתומה.
בישול זה כיפ- עושים מה שבא
לא מדע מדוייק ואפשר להמציא ולעשות שטויות..
אפיה זה פחות כיפ, כי חייבים ליות מדוייקים בטירוף.. אבל זה גם נחמד מאוד
כי מה שיוצא בסוף בד"כ שווה אתזה
לאפות, ברור!!!!heh
לאפות
מעפר אני באה
לאפותמשיח עכשיו!
גם וגם
נחמה בין החוחים =]
לבשל... אפיה זה לא התחום שלינושבת באוויר!
לבשל. שונאת לאפות+mp8
לבשל דורש הרבה סבלנות כשסתם מערבבים את הסיר.LightStar
בס"ד
זה נחמד מדי פעם, אבל אני מעדיף לאפות.
במיוחד עוגות שוקולד 
לבשל!פיתה פיתה
אבל הכי כיף זה שעוגיות מושלמות יוצאות מהתנור
לאפות
רוש לילה.
שניהם! באמת קשה להחליט...מחייכת =)
לאפותיעל מהדרום
פעם אהבתי יותר לאפותשמשי
המממ... שניהם.תולעת השני
אבל פעם אהבתי יותר לבשל 
לאפות. הרבה יותר כייףכלנית1אחרונה
ניסיתי פעם ראשונה להכין בצק לעוגת שמרים/רוגאלך..שקד ותמר
והעיסה יצאה ממש ממש דביקית וא"א לעשות איתה כלום..
אין לי בכלל נסיון בזה..מה עושים??
אשמח לעזרה מהררר
תודה.
תנסי להוסיף קמח..אושר תמידי
תוסיפי קמח וטיפה מרגרינה /חמאהמיסטר דוםאחרונה
יש רעיונות לעוגה/קינוח פרווה לשבת?חוזרת
משהו שלא יהיה מסובך מדי להכנה.
כמות ל6 אנשים (3 מבוגרים ו3 ילדים)
תודה 
עוגת שוקולד (אפשר בתבניות אישיות)יעל מהדרוםאחרונה
קמח תירס*עקבות בחול*
יש לי קמח תירס ואין לי מושג מה אפשר להכין ממנו..
אשמח למתכונים!
תודה!
פולנטה!!!
אני והוא
סליחה על הבורות אבל-*עקבות בחול*
מה זה?
ואיך מכינים? יתאים לילדים קטנים ואניני טעם?
תודה!
האמת?אני והואאחרונה
בס"ד
בחיים לא הכנתי אבל יש לך מליון מתכונים של זה באינטרנט..
אפשר גם פשטידת תירס
עוגת אגוזיםשביב
פשוטה, בחושה, פרווה, בלי תוספות שוקולד וכד'..
יש למישהו?
צירפתי לך 3imosh30
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/30358/
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/11640/
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/17266/
*למרות שנראה לי הראשונה הכי פשוטה אם זה מה שרצית
תודה.. אבל שלושתן לא..שביב
והאחרות חלביות...
יש למישהו רעיונות יותר פשוטים? לאגוזים ודי?
כל חלבי אפשרי להמיר לפרווהimosh30
ובמקום החלבה תגדילי כמות אגוזים
או תשימי תחליף הכל בחירה שלך
בהצלחה בכל ופן במציאת העוגה המתאימה
אני מכינה טורט פשוטה-מוריה
להוסיף כאשר הביצים אווריריות-
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 סוכר וניל
1 א. אפייה
להוסיף בהדרגה
1.5 כוסות קמח
מעל אני שופכת כ200 גרם אגוזים קצוצים גס מערבבים עם 1/4-1/2 כוס סוכר. (תלוי בגודל השטח של העוגה למעלה..)
כדאי לדחוף את האגוזים טיפה פנימה .
אופה ב180 מעלות.
תודה!!שביב

גיסתי עשתה משהו בסגנון מזמן,מוריה

זה ממש טעים, וממש משדרג.
שמעי אני עושה רגילהמיסטר דוםאחרונה
רק את ההקצפה של החלבונים לא חזק מידי ואז מוסיף 100 גרם (שקית קנויה ) של אגוזים קצוצים מעל אני שם קצפת וזה עוגה אורירית עשירה נימוחה ונטרפת !
פסטה מקמח מלא-איזה טוב ה' !
ממש בא לי להכין בצק לפסטה בבית.
אבל אין לי מכונה...
זה יהיה ממש קשה?
לא לנסות?
אולי למישהו יש מתכון טוב עם קמח מלא 100% ?
וגם הסברים וטיפים איך לעשות את זה יתקבלו בברכה...
אף אחד??איזה טוב ה' !
וואי, בדיוק הכנתי היום ויצא מעולה-כמו הלבנה
טוב, אני מכינה מקמח 70 אחוז, אבל חברתי המהממת שנתנה לי את המתכון עושה גם מ100.
אין לי מכונה כרגע. זה תלוי לכמה אנשים עושים, אני עשיתי ל-2 והרידודים היו ממש בסדר.
הבצק- (טוב ממש גם לרביולי)
100 גרם קמח מלא (2 כפות + 3/4 כוס)
1 ביצה
כפית שמן
ללוש. להניח רבע שעה (לא חובה, אפשר גם ככה)
ואח"כ לרדד דק דק, שהבצק יהיה שקוף. לחתוך לאיטריות.
להכניס למים רותחים עם הרבה מלח. כשהאטריות צפות, הן מוכנות. (כ-דקה-2 בערך.)
בעקרון יש כלל בפסטה- הרוטב מחכה לפסטה. אבל אם לא הכנת את הרוטב שימי קצת חמאה.
בהצלחה!!
שווה כל רגע, הרבה יותר טעים
מנצלשת שאלה בקשר לרביולי...עוד כינוי
א. תודה - עושה חשק להכין.
ב. יש רעיון למילוי גבינה לרביולי שיהיה הכי דומה למילוי של הקנויים? (למען ילדי השמרנים...)
טוב. זה מה יצא-איזה טוב ה' !
משיח נאו בפומ!אחרונה
עוג(ו)ת יום הולדת לאחיי.הרהור
הכנתי בהתחלה אותה:
):נראה מצויין!התנערי מעפר
וטעים ![]()
איזה כישרונות יש פה 
עוגת אלפחורס!!!
אושר תמידי
העוגה השנייה מתכון בדחיפותתתimosh30
מה זה מרנג איטלקי? נראה טעיםחילזון 123
ומה זה גנאש מרשמלו ושוקולד לבן?
שמת בעוגה השניה גם ריבת חלב?
וואי זה נראה עוגות ממש מתוקות...
מרנג איטלקי:הרהוראחרונה
שיטה להכנת מרנג (קצף של חלבונים וסוכר) --- ממיסים סוכר ומים, כשהם (הסוכר והמים) מגיעים ל־112 מעלות מתחילים להקציף חלבונים וכשהם מגיעים ל־117 מעלות יוצקים את הסירופ בזרם דק לתוך החלבונים ומקציפים עוד 5-10 דקות.
הוראות מפורטות יותר וספציפיות יותר מצאתי בבלוג "עוגיו.נט". יוצא קצף מאוד מאוד קשה.
וכן, יש גם באלפחורס הענקית ויש גם שכבה של קצפת עם ריבת חלב.
שתי העוגות נראות מעולות
-משה ר-
ואני חשבתי שרק אותי מגניבחנניו
לעשות עוגיית אלפחורס ענקית... 
איזה מגניב
הלליש
גאד
דינה ל.
אנשים,
יש כאן כשרון שלא ידענו (או שרק אני טרם ידעתי?) עליו!
אז הספקת לצלם את האיטלקיה ההיא לפני שהיא נמעכה?
לפחות יש לך מזכרת...
ולגבי האלפחורס, כשראיתי את זה עבר לי בראש: הצילו! כמה חלמונים! ![]()
רק לא הבנתי איך הלמטה זה אלפחורס גדול אם מה שאני רואה זה קרם לבן. לא אמור להיות בפנים ריבת חלב?
תשמעי, זה נראה ונשמע סוף הדרך! איזו אחות משקיענית את!
זה לא חלמוניםטופי תות
זה מרשמלו
הספקתי לצלם
הרהור
כן, ציפיתי את כל השוליים במרנג מרשמלו כי גם השוליים של האלפחורס וגם השוליים של הטורטים ששם לא היו נאים במיוחד.
תודה רבה!












