למי יש רעיון מה לעשות איתם?
עוגה או משהו?
ואם אפשר גם מתכון מצורף.......
למי יש רעיון מה לעשות איתם?
עוגה או משהו?
ואם אפשר גם מתכון מצורף.......
מה את עושה עם זה?
אפרסקים ונקטרינות עם סוכר חום יוצאים ממש טוב באפיה.
אם אומרים לי לשים חבילת מרגרינה (ואני לא משתמשת במרגרינה) כמה שמן אני שמה במקום?(או חמאה)
כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן (קצת פחות מ-100 מ"ל)
בינתיים זה מצליח לי, והכל יוצא טעים...אבל לפי הכמויות שרשמו לפני אולי זה לא מדויק
החלות הכי טעימות שאי פעם הכנתי - עשיתי לפי החישוב הזה...
אז כנראה שהמצאתי מתכון חדש לחלות והוא כזה טעים שאפילו הילדות והבעל אוכלים ומשבחים...
במרגרינה יש גם מים בנוסף לשמן...
כשמדללים את השמן במים זה יוצא הרבה יותר טוב.
בעקבות השרשור הזה http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t639979#7140420
לקחת מצה לפזר עליה אבקת סוכר ולאפות בתנור עד שהיא תתקרמל ואז להוציא, לקרר ולשים מעל קרם כלשהו, מה אומרים? יצא טוב?
אבל אני לא זוכרת איפה בדיוק.
אם תאפה את זה זה לא יצא יבש קצת? אולי להרטיב אותה קודם?
אגב אפשר לעשות את זה עם בצק עלים או פילו, לוקחים חתיכה של בצק, מפדרים ומגלגלים על מקל של מטאטא ואופים ולאחר מכן ממלאים את זה בקרם..
הבעייה שאם מרטיבים הסוכר לא יתקרמל כמו שצריך
לי שהוא אמור לצאת גמיש- זה נכון? כי הוא לא ..![]()
יש לו תקנה? בהצלחה!
תולעת השניועוד שאלה, אפשר להשתמש יום אחרי בבצק לפסטה ששמור במקרר?



חצי <צ> חצי <ר>
עונה על ההגדרה של "עוגה" ושל "חלבית"...

משיח נאו בפומ!אולי כדאי להציץ באתר שלה..
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/2943/
זו מעולה
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/2851/
זו על אותו סגנון כמו הראשונה
ירדתי מהרעיון להמליץ על מוס כי חובה לקרר המון שעות בשביל יציבות המרקם
אולי זו כן
http://www.nikib.co.il/holidays/2889/
אבל לא יודעת מבחינת מצרכים האם הכל זמין לך בבית
משהו עם שוקולד?
עוגת קרם שניט- פשוטה יחסית אבל טעימה בטרוף
עוגת טורט אגוזים עגולה 2 קומות מצופה בקצפת חלבית (הכנתי ממתכון שאמא שלי נתנה לי והיה טעים ממש)
עוגת גבינה פרורים
רצית עוגות פשוטות יחסית להכנה וטעימות, נכון?
כמה גלגולים למטה
אז האתר "המתוקים שלי" מומלץ מאוד, תחפרי שם יש המון עוגות פצצה, ולא צריך יותר מידי כשרון כדי שיצאו יפות.
בהצלחה 



חיה וקיימתאממ, זכורני שכתבת שמנת 
משיח נאו בפומ!אחרונה
מה גם שזה באמת שמנת.

המגבלה: בגלל שהיד החזקה שלי יצאה לנופש (לא מתפקדת כ"כ כרגע...),
צריך משהו שאפשר להכין ביד אחת...
לדוגמא - לא סלטים...
תודה מראש!!! ויומקסים
פיצה? לזניה? פשטידה? בורקס? פסטה?
דג? (זה נחשב חלבי?)
סלט שווה?
ירקות כלשהם בתוספת אורז\פירה? (מוקפץ\שעועית ירוקה\אנטיפסטי\תירס)?
http://www.shirley-nemesh.com/2010/11/1889
וסתם אגב, איך מחלצים כזו עוגה מהתבנית?
אבל שמי שמנוסה יותר יענה לך..
ולפי מה שאני הבנתי זה בתבנית קפיצית-ככה שרק המשטח נשאר..
לא שייך להשאיר את המשטח.
יש אופציה אחרת?
לגבי חילוץ העוגה תכיני אותה כמו שכתוב בתבנית קפיצית ואז תשחררי אותה ותסירי את השקף
יש בחנויות לאפייה קופסאות לאחסון
אני הייתי משאירה אותה בתבנית שמה בצידנית
וכשמגיעה מסירה את הקפיץ מהתבנית והשקף ישמר לדעתי יותר מתזוזות הדרך
שהיא בתמונה.
פעם הכנתי שתי עוגות מוס ונסעתי ושמתי עליהן שקיות קרח והן החזיקו יותר משעתיים..
לחלץ אפשר בעזרת ברנר, לחמם בעדינות את הרינג ולשלוף..
מה זה ברנר?
אבל לא נראה לי שתקני אותו רק עבור זה
יש לו להבת גז ממוקדת שמחממת במהירות לטמפרטורה גבוהה אני מכירה אותו בעיקר לקרם ברולה
בל יש לו עוד שימושים
זה כמו מזוודה כזו שפותחים אותה יש ריבוע כזה ועליו הלהבה ובצד יש מקום לבלון גז?
אם זה זה, אשמח לסבר איך זה עוזר לשחרר עוגות
בכ"א כשמוציאים את העוגה מהמקפיא קשה לחלץ את הרינג לכן מה שעושים זה מניחים את העוגה על משטח מוגבה(אפשר על קערה הפוכה) מפעילים את הברנר ומחממים את הרינג מעט מכל הצדדים כדי להפשיר מעט את העוגה ואז הוא נחלץ בקלות, אבל לא יותר מדי כדי לא להמיס את העוגה...
קצת יותר פשוטות מבמתכון המקורי 
עוגיות סנדוויץ' כאלה חומות עם קרם וניל מוכרים אותם באריזות די גדולות, קרטון כזה בצבע אדום, נראה לי של מצוות יהודה או משהו בסגנון.
לא סיפור יקר, אולי 15 ש"ח לקופסא.
אז תגידי עוגיות סנדוויץ' שוקולד, טוב?
הגנים האמריקאים קפצו להגן על המורשת, סליחה ותודה
משיח נאו בפומ!אחרונהבתאבון ויישר כוח שאת טורחת כך בשביל חברה! 
אצלנו מכינים עוגות בעיקר לשבת ולימי הולדת![]()
אז אני -כשאני רוצה לחלץ עוגה אני לוקחת נייר סופג ושמה מעט שמן על התבנית ומשמנת אותה עם הנייר אח"כ אני לוקחת נפה ומנפה על השמן קמח מעל זה אני שופכת את הבלילה וכשאני צריכה לחלץ את העוגה לקישוט (אני יודעת את זה מראש) אני מוציאה אותה מהתנור כשהיא מוכנה והופכת אותה עם הפנים כלפ]י מטה והיא פשוט נופלת שלמה על הצלחת ,אני מכסה במגבת וכשהיא מתקררת אני מצפה אותה
היא רכה מידי.
ניזכור לעוגות אחרות 
תודה!
![]()
ולא מרק..
בעזהי"ת
שמה בתבנית פיירקס, מעל זה עוף, ומתבלת ברוטב סויה/צ'ילי/דבש/סילאן/קטשופ/תבלינים, לפי בחירה..
imosh30את רוצה מתכון לפשטידה?
את רוצה מתכון לתבשיל עם עוף/בשר?
איזה סגנון בא לך אשמח לעזור
פירגה כותבת שאפשרי בלי הגבינות כפרווה ולא צריך להוסיף תחליף
http://www.tnuva.co.il/OurProducts/sunfrost/Pages/Recipes/52.aspx
http://www.tnuva.co.il/OurProducts/sunfrost/Pages/Recipes/51.aspx
אורחיהלטגן בצל ולהוסיף כמה שיותר ירקות קצוצים קטן או מגורדים (מה שבא- גזר, קישוא, כרוב, שום וכו')
להוסיף את הכוסמת ותבלינים
ולהמשיך לבשל כמו אורז
כמו שמוסיפים עדשים וכאלה...
זה מוסיף למרק וטעים.
להמיס חמאה בסיר ולטגן קצת את הכוסמת
להוסיף 2 כוסות מים רותחים על כל כוס כוסמת
לבשל כמו אורז.
ואז לשים מלח וחלב ולאכול ככה
כמה שזה נשמע מוזר- זה טעים נורא!!
חולה על זה..
עדיף משהו פשוט וקל להכנה.
תודה רבה!
נסי באתרי טבעוניים או צמחוניים בהצלחה
בעיקר למי שניסה,
האם אפשר לעשות את הקציצות בלי לטחון את החומרים?
לק"י
ולא משו דקיק כזה.
הכנתי בצק שמרים רגיל.
אני יכולה פשוט לרדד כדורי בצק, להתפיח, ולשים במחבת?
ואם אני רוצה לעשות על מחבת הפוך- להניח מחבת הפוך על הגז ומעל לשים את הבצק?
*מה ההבדל בין שתי האפשרויות?
תודה!
איזה תותחית! אני גם רוצה לנסות זה טעים בטרוף!
אושר תמידי
משיח נאו בפומ!
שומרת לעצמי, לעיתות הצורך ![]()
ב. יש להם רעיונות וטכניקות
-משה ר-מס׳ אחת
אני והואשתיהן משמשות בחומרים יקרים בדר"כ. אולי ניקי ב. באמת מבריקה ויש לה רעיונות, אבל קרין גורן ממש לא.
ממש מפתיע שעוגה בחושה עם 2 שמנת מתוקה יוצאת טוב!
הכנתי פעם עוגת שוקולד שבתוך הבלילה שמתי גנאש וטיפה שמנת יצא בלילה מאוד נוזלית אבל איזה עוגהה!!! פשוט תענוג רצוף !
שתי חבילות חמאה, 400 גרם שוקולד מריר וקרטון שמנת מתוקה... הממ, מאד מעניין אם זה ייצא טעים.
בדרך כלל העוגות שוקולד שלי הם רגילות לחלוטין רק שאני מחליט להתפרע אני ממציא ומאלתר...
המתכונים שלה ת-מי-ד מצליחים, תמיד טעימים תמיד מחומרים זמינים, והיא אישה מדהימה בזכות עצמה.
הצביעו בעד מרלין!
(גילוי נאות, מעולם לא פגשתי אותה פא"פ אבל ראיתי אותה בכמה סרטונים, והיא מקסימה!)
גילוי נאות: אין כמו פאי השוקולד של קארין גורן (כמובן שעדיף לעשות בגירסה חלבית, עם חמאה ולא מרגרינה
ועם שוקולד חלב או לפחות לבן. יאמי!!).
אפשר מתכון מוצלח ומומלץ של מרלין, כדי שאוכל להתגמש ולצאת קצת מהניקיות שלי?
לגבי קארין גורן יש לי כלל שפועל כמעט תמיד: אין לנו רשות להשתמש בהם אלא לראותם בלבד...
אלא אם כן יש אורחים ויש לי הכנה נפשית וזמינות של- 2 שמנת מתוקה, 2 שוקולד, 3 כוסות סוכר,...
היא ממש חמודה, והמתכונים שלה יפים אבל... יקרים בכסף ובקלוריות ובסוכר.



ואיך אפשר לעשות מוס? יש לי שמנת מתוקה אחת
תודה רבהה!!
משהו קל ומהיר להכנה יש?
תבדקי דף או שניים אחורה...
שבוע שעבר נשארו לי הרבה חלמונים.
הקצפתי אותם עם סוכר.
בישלתי בסיר הרבה דבש, קקאו, יין ותמצית וניל. ערבבתי הכל והקפאתי. יצא מוס טעים.
עכשיו רציתי להכין את זה שוב, אז נתקעתי עם החלבונים (-:
אני מכינה עוגה שהמתכון הוא עם 2/3 כוס קמח לבן.
אני רוצה להחליף לקמח מלא..
מישי יודעת אם אני צריכה לשים אותה כמות?
או שיש שינוי בכמויות?
תודה![]()
אם את רוצה תוסיפי את כולו רק נדמה לי שתצטרכי להוסיף עוד נוזלים תראי את המרקם בעין
בהצלחה
שבת שלום![]()
מעט תוספת של נוזלים וכמעט כל מתכון הולך מעולה עם קמח מלא.
אנחנו עושים הכל עם קמח מלא ממתכונים רגילים של קמח לבן.
שלהם באפייה?
חוץ מזה הם עושים את אותה פעולה...
בגלל זה מוסיפים אותה לעוגות דבש וחוצמזה אם שמים בכמות הנכונה אין טעם לוואי...
כשמשתמשים בסודה לשתיה להתפחת עוגה (בלי א. אפיה), צריך להוסיף חומר חומצי (מעט מיץ לימון או יוגורט)
כדי שהסודה תתחיל לפעול.
כששמים גם וגם, אפשר להוסיף מעט מים רותחים לסודה כדי שלא יהיה טעם לוואי בעוגה.
החומר החומצי בתוך האבקת אפייה ולכן היא צריכה רק רטיבות כדי לפעול.
בנוסף או אולי בגלל זה, קצב הפעולה שלה אחר וכך בהתאם לזמן שצריך להכניס לתנור/להשהות בחוץ, המקצועיים שוקלים מה עדיף
עדיף פרווה ובלי מרגרינה.
משהו כמו עוגיות, עוגות או חטיפים עם מרשמלו.
תודה ול"ג בעומר שמח!
אחרי שהגלידה יצאה מצוין![]()
ואחרי שקניתךי חבילת מרשמלו לצלות על הגז, כדי להרגיש קצת לג בעומר..
אשמח גם למוס מרשמלו!
תודה!
imosh30הרוב בד"כ לא ממש פרווה אבל חלק בסדר נראה לי...
עוגיות שוקולד עם הפתעת קרמבו /קרין גורן |
|||||||||||||||||
|
|
לפני כמה זמן-
http://www.nrg.co.il/online/4/ART2/260/989.html
שמתי שמן במקום מרגרינה,
ולא היה לי ביסקווטים אז המרתי באגוזים,
ויצא ממש טעים!
תולעת השניאחרונה
סמיילית
סמייליתמתכון לקרואסון
חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרית
7 כפות סוכר
כוס וחצי חלב (שמתי מים שיהיה פרווה)
200 גרם חמאה מומסת במיקרו (שמתי מחמאה)
3 ביצים
קורט מלח
אופן ההכנה:
מכניסים לקערה את הקמח שופכים מעל את השמרית. מערבבים עד שכל הגרגירים נעלמים. שמים את הסוכר ומערבבים.
מוסיפים את הביצים ומתחילים ללוש. בהדרגה מוסיפים את החמאה וחלב -ממשיכים ללוש. מוסיפים את הקורט מלח וממשיכים לעבד לבצק רך וגמיש.
מכסים בניילון ומעל במגבת נותנים התפחה של שעה אחת.
*********
להוציא לבצק מעט מהאויר, להעביר למשטח עבודה מקומח וללוש מעט - ליצור כדור.
לחלק את הבצק ל 3 חלקים. כל עלה לרדד לעיגול (לא עבה) לחתוך (כמו לפיצה) אבל משולשים ארוכים . להניח על כל משלוש קוביית שוקולד ולגלגל לצורת קרואסון. להניח בתבנית על נייר אפיה ולהתפיח חצי שעה. למרוח ביצה. להכניס לתנור על 180מעלות כ 25 דות או עד שמזהיב.
שהקרואסון מוכן וחמים לטבול בסירופ (הסירופ צריך להיות גם חמים) וישר לפזר סוכריות שוקולד.
לסירופ:
כוס מים, כוס סוכר, כף חמאה - להרתיח.
בהצלחה 
עבדת עלינו?![]()
סתם, כשראיתי את המתכון והתמונה לא חשבתי שבאמת זה יראה כזה יפה... הכנתי וזה התוצאה 
~א.ל
תולעת השניאחרונה