שרשור חדש
פירות מעוכיםבאה לעזור

למי יש רעיון מה לעשות איתם?

עוגה או משהו?

ואם אפשר גם מתכון מצורף.......

איזה פירות?טאבולה ראסה
אני מאד אוהבת לטחון ולשים במקפיא...
זה מספק לי מתוק להרבה שעות
(תפוז-בננה-אגס-תפוח- תמר) (יאמי)
אפרסקים ונקטרינהבאה לעזור

מה את עושה עם זה?

גלידת פירותאמא!!


אפשר להקפיא עם כפית וזה ארטיק פירות לילדים(אם יש)yaeli30
עוגת פירות, פשטידת פסטה מתוקה~מטילדה~

אפרסקים ונקטרינות עם סוכר חום יוצאים ממש טוב באפיה.

שייק פירות.משיח נאו בפומ!
לטחון בבלנדר עם חלב וקוביות קרח..

אפשר גם על בסיס מיץ תפוזים/מים.
^^ברור ששייקיםimosh30
ליפתן- לחתוך ולבשל במים. אפשר להוסיף עוד פירות.חילזון 123אחרונה
שמן במקום מרגרינה?אמונלה

אם אומרים לי לשים חבילת מרגרינה (ואני לא משתמשת במרגרינה) כמה שמן אני שמה במקום?(או חמאה)

חמאה ומרגרינה אותה כמות שמןimosh30

כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן (קצת פחות מ-100 מ"ל)

אני שמה כשלושתרבעי כוס על חבילת מרגרינה..ת.מ.
חמאה זה אותו דבר בכמויות...
פעם שמעתי 100 גר' חמאה שקול לכוס שמן.בת 30

בינתיים זה מצליח לי, והכל יוצא טעים...אבל לפי הכמויות שרשמו לפני אולי זה לא מדויק

100 גר= כוס?זה המון!ת.מ.
התכוונת אולי 200 גר? כי זה מה שאומרים אני אישית מפחיתה וזה תמיד יוצא מעולה...
לא יודעת...ככה אני עושה בשני מתכונים ויוצא מעולה.בת 30

החלות הכי טעימות שאי פעם הכנתי - עשיתי לפי החישוב הזה...

בדקתי שוב, ואת צודקת. כוס שמן=חבילת מרגרינהבת 30

אז כנראה שהמצאתי מתכון חדש לחלות והוא כזה טעים שאפילו הילדות והבעל אוכלים ומשבחים...

3/4 כוס שמן ו1/4 כוס מים~מטילדה~אחרונה

במרגרינה יש גם מים בנוסף לשמן...

כשמדללים את השמן במים זה יוצא הרבה יותר טוב.

חשבתי על משהו-משה ר-

בעקבות השרשור הזה http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t639979#7140420

 

לקחת מצה לפזר עליה אבקת סוכר ולאפות בתנור עד שהיא תתקרמל ואז להוציא, לקרר ולשים מעל קרם כלשהו, מה אומרים? יצא טוב?

נראה לי שראיתי איזה מתכון על בסיס מצה עם סוכרחילזון 123

אבל אני לא זוכרת איפה בדיוק.

אם תאפה את זה זה לא יצא יבש קצת? אולי להרטיב אותה קודם?

אבקת סוכר יותר טובה לקרמול-משה ר-אחרונה

אגב אפשר לעשות את זה עם בצק עלים או פילו, לוקחים חתיכה של בצק, מפדרים ומגלגלים על מקל של מטאטא ואופים ולאחר מכן ממלאים את זה בקרם..

 

הבעייה שאם מרטיבים הסוכר לא יתקרמל כמו שצריך

הכנתי בצק לפסטה, אבל משום מה היה נראהמקום בעולם

לי שהוא אמור לצאת גמיש- זה נכון? כי הוא לא ..חושף שיניים

אוי... יש לו תקנה? בהצלחה! תולעת השני
דווקא יצא אחלה יחסית..מקום בעולם

ועוד שאלה, אפשר להשתמש יום אחרי בבצק לפסטה ששמור במקרר?

כן. מנסיוןכמו הלבנהאחרונה
דחווף!!משיח נאו בפומ!
את עזרתכם בבקשה..


רעיון לעוגת יומולדת שווה!

אפשר גם חלבית.

עדיפות לכזו שלא לוקחת 10 שעות הכנה..


תודה מראש!
לילדים?imosh30
לא.. למבוגרים.משיח נאו בפומ!
בא לך מוס?imosh30
עוגת מוס הכוונה?משיח נאו בפומ!
השאלה כמה זמן זה צריך להיות במקפיא/מקרר כדי להתייצב?
לא יהיה לי כ-זה הרבה זמן מההכנה עד להגשה..

ותודה!
עוגת גלידה?תולעת השני

חצי <צ> חצי <ר>

 

עונה על ההגדרה של "עוגה" ושל "חלבית"...

לא חייב דווקא חלבית. פשוט בדכ זה יותר מעניין..משיח נאו בפומ!
וכנל מה ששאלתי את imosh, כמה זמן בערך צריך להקפיא? יהיה לי זמן להכין אתזה כשעתיים לפני ההגשה..

ותודה גם לך
עוגת גבינה שווה ומרשימה?אני והוא
חשבתי על הכיוון.. השאלה איזה?משיח נאו בפומ!
יש עוגת עוגיות שווה לקרין גורןאני והוא

אולי כדאי להציץ באתר שלה..

איך..imosh30

http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/2943/

זו מעולה

http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/2851/

זו על אותו סגנון כמו הראשונה

 

ירדתי מהרעיון להמליץ על מוס כי חובה לקרר המון שעות בשביל יציבות המרקם

 

אולי זו כן

http://www.nikib.co.il/holidays/2889/

אבל לא יודעת מבחינת מצרכים האם הכל זמין לך בבית

 

משהו עם שוקולד?

טוב, אז רעיונות-שוקולד לבן

עוגת קרם שניט- פשוטה יחסית אבל טעימה בטרוף

עוגת טורט אגוזים עגולה 2 קומות מצופה בקצפת חלבית (הכנתי ממתכון שאמא שלי נתנה לי והיה טעים ממש)

עוגת גבינה פרורים

 רצית עוגות פשוטות יחסית להכנה וטעימות, נכון?

תקראי את השרשור על החילוץ... יכול לעזור לך...95200

כמה גלגולים למטה

אם את בקטע להשקיע (כסף וזמן)חיה וקיימת

אז האתר "המתוקים שלי" מומלץ מאוד, תחפרי שם יש המון עוגות פצצה, ולא צריך יותר מידי כשרון כדי שיצאו יפות.

בהצלחה

תודה רבה לכולכן על הרעיונות המעולים והכיוון שנתתן!משיח נאו בפומ!


אז בסוף הכנתי עוגת גבינה פירורים של קרין גורן

לא מדי מקורי אבל טעימה למדי.. והתאימה לזמן הקצר שעמד לרשותי.

שאר הרעיונות המוצלחים יחכו להזדמנות אחרת בע"ה..

תודה
גבינה או שמנת? חיה וקיימת

אממ, זכורני שכתבת שמנת

פחחחמשיח נאו בפומ!אחרונה
שמנת פירורים נשמע יותר טוב.. מה גם שזה באמת שמנת.




אבל מה אעשה שקרין בחרה לכנות אותה "גבינה פירורים"?
אשמח לרעיונות לארוחת בוקר מפנקת ליום חופש...שושנה!

המגבלה: בגלל שהיד החזקה שלי יצאה לנופש (לא מתפקדת כ"כ כרגע...),

צריך משהו שאפשר להכין ביד אחת...

לדוגמא - לא סלטים...

תודה מראש!!! ויומקסים

עדיין רלוונטי? רפו"ש!תולעת השניאחרונה
מחפשת רעיון לאוכל חלבי לשבת בבוקר!מרים*
רק מתכונים קלילים..
תודה
תני לפחות כיוון...חילזון 123אחרונה

פיצה? לזניה? פשטידה? בורקס? פסטה?

דג? (זה נחשב חלבי?)

סלט שווה?

ירקות כלשהם בתוספת אורז\פירה? (מוקפץ\שעועית ירוקה\אנטיפסטי\תירס)?

 

נראה לכם העוגה הזו תישרוד שעה וחצי נסיעה?חיה וקיימת

http://www.shirley-nemesh.com/2010/11/1889

וסתם אגב, איך מחלצים כזו עוגה מהתבנית?

אם במזגן ישירות על זה-נראלי שאחלה..מקום בעולם

אבל שמי שמנוסה יותר יענה לך..

ולפי מה שאני הבנתי זה בתבנית קפיצית-ככה שרק המשטח נשאר..

אבל אני רוצה לשלוח אותה לחברה לשבועותחיה וקיימת

לא שייך להשאיר את המשטח.

יש אופציה  אחרת?

עונהimosh30

לגבי חילוץ העוגה תכיני אותה כמו שכתוב בתבנית קפיצית ואז תשחררי אותה ותסירי את השקף

יש בחנויות לאפייה קופסאות לאחסון

אני הייתי משאירה אותה בתבנית שמה בצידנית

וכשמגיעה מסירה את הקפיץ מהתבנית והשקף ישמר לדעתי יותר מתזוזות הדרך

 

היא אמורה להיות בתוך עיצוב, חייבת להיות כמוחיה וקיימת

שהיא בתמונה.

 

לדעתי היא תחזיק-משה ר-

פעם הכנתי שתי עוגות מוס ונסעתי ושמתי עליהן שקיות קרח והן החזיקו יותר משעתיים..

לחלץ אפשר בעזרת ברנר, לחמם בעדינות את הרינג ולשלוף..

אפשר הסבר על דרך החילוץ?חיה וקיימת

מה זה ברנר?

ברנר זה מבער למטבח כלי עבודה איכותי לאפיה ובישולimosh30

אבל לא נראה לי שתקני אותו רק עבור זה

יש לו להבת גז ממוקדת שמחממת במהירות לטמפרטורה גבוהה אני מכירה אותו בעיקר לקרם ברולה

בל יש לו עוד שימושים

 

יש סיכוי שיש לי את הדבר הזה בביתחיה וקיימת

זה כמו מזוודה כזו שפותחים אותה יש ריבוע כזה ועליו הלהבה ובצד יש מקום לבלון גז?

אם זה זה, אשמח לסבר איך זה עוזר לשחרר עוגות

יש כל מיני סוגים-משה ר-

תראי פה https://www.google.co.il/search?q=%D7%91%D7%A8%D7%A0%D7%A8+%D7%92%D7%96&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=WXR7U5bNEMqRhQemmoGoDQ&ved=0CD4QsAQ&biw=1680&bih=917

 

בכ"א כשמוציאים את העוגה מהמקפיא קשה לחלץ את הרינג לכן מה שעושים זה מניחים את העוגה על משטח מוגבה(אפשר על קערה הפוכה) מפעילים את הברנר ומחממים את הרינג מעט מכל הצדדים כדי להפשיר מעט את העוגה ואז הוא נחלץ בקלות, אבל לא יותר מדי כדי לא להמיס את העוגה...

את יכולה להקפיא אותה קודם.משיח נאו בפומ!
ובנסיעה היא רק תפשיר..


ושאלה - עם איזה עוגיות את מתכוננת להכין אתזה?
אוראו רגילות.חיה וקיימת

קצת יותר פשוטות מבמתכון המקורי

 

יש בארץ אוראו בהכשר טוב?משיח נאו בפומ!
אולי זה לא נקרא אוראו?חיה וקיימת

עוגיות סנדוויץ' כאלה חומות עם קרם וניל מוכרים אותם באריזות די גדולות, קרטון כזה בצבע אדום, נראה לי של מצוות יהודה או משהו בסגנון.

לא סיפור יקר, אולי 15 ש"ח לקופסא.

Oreo's יש רק אחד!ניל"ס

אז תגידי עוגיות סנדוויץ' שוקולד, טוב?

פטישהגנים האמריקאים קפצו להגן על המורשת, סליחה ותודה

חח.. צודקתמשיח נאו בפומ!אחרונה
^^ להקפיא. (זה לא אמור להרוס את העוגה)תולעת השני

בתאבון ויישר כוח שאת טורחת כך בשביל חברה!

לגבי החילוץ95200

אצלנו מכינים עוגות בעיקר לשבת ולימי הולדתחצי חיוך

אז אני -כשאני רוצה לחלץ עוגה אני לוקחת נייר סופג ושמה מעט שמן על התבנית ומשמנת אותה עם הנייר אח"כ אני לוקחת נפה ומנפה על השמן קמח מעל זה אני שופכת את הבלילה וכשאני צריכה לחלץ את העוגה לקישוט (אני יודעת את זה מראש) אני מוציאה אותה מהתנור כשהיא מוכנה והופכת אותה עם הפנים כלפ]י מטה והיא פשוט נופלת שלמה על הצלחת ,אני מכסה במגבת וכשהיא מתקררת אני מצפה אותה

 

אחלה רעיון!! אבל זה לא ילך בעוגה הזוחיה וקיימת

היא רכה מידי.

ניזכור לעוגות אחרות

תודה!

בכיף95200

נשיקה

לקט ירקות מעורבים של סנפורסט..יש מתכון לשבת בבוקר?אורחיה

ולא מרק..

פשטידה ? אתם אוכלים בשרי? אז בתבשילimosh30
תודה, אבל לא הבנתי את הכוונה.. אשמח לפירוטאורחיה
אמא שלי פשוטפלספנית

בעזהי"ת

 

שמה בתבנית פיירקס, מעל זה עוף, ומתבלת ברוטב סויה/צ'ילי/דבש/סילאן/קטשופ/תבלינים, לפי בחירה..

תודה! עם מים? כמה?אורחיה
אולי טיפה..פלספנית
שמן זית95200
imosh30

את רוצה מתכון לפשטידה?

את רוצה מתכון לתבשיל עם עוף/בשר?

איזה סגנון בא לך אשמח לעזור

אשמח להכל..מה שבא ברוך הבא..תודה@@אורחיה
וואלה! תודה אימושאורחיה
בשמחה ובתאבוןimosh30אחרונה


סקר -משה ר-

איזה מאכל אתם הכי אוהבים להכין/לאכול? (או בלשון מסטר שף, מה האוכל שמנחם אתכם/ן)

מה המאכל הכי פופלארי אצלכם בבית, כזה שאוכלים מדי שבוע/שבת ולא נמאס?

 

ארז אורז אורז אורזנולאית
מתכון לכוסמת מישהו?שמשי
לי ישאמא!!

לטגן בצל ולהוסיף כמה שיותר ירקות קצוצים קטן או מגורדים (מה שבא- גזר, קישוא, כרוב, שום וכו')

להוסיף את הכוסמת ותבלינים

ולהמשיך לבשל כמו אורז

 

^^^שמשי
יצא מוצלח! תודה!
כנל ועם פטריות וכורכום גםפסיפלורה מנגואחרונה
אני הספתי פעם למרק ירקותאודי-ה

כמו שמוסיפים עדשים וכאלה...
זה מוסיף למרק וטעים.

הכי פשוט-הקולה טובה

להמיס חמאה בסיר ולטגן קצת את הכוסמת

להוסיף 2 כוסות מים רותחים על כל כוס כוסמת

לבשל כמו אורז.

 

ואז לשים מלח וחלב ולאכול ככה

כמה שזה נשמע מוזר- זה טעים נורא!!

חולה על זה..

מתכונים של דן גורמה שקיבלתי במייל-משה ר-
תודה על השיתוףimosh30
העוגות שם נראות מעולותחילזון 123אחרונה
קציצות מעדשים ירוקות,יש למישהו מתכון?אחרי החגים

עדיף משהו פשוט וקל להכנה.

 

תודה רבה!

מקפיצה..אחרי החגים
לא שניסיתי אבל נשמע טובimosh30

רשימת המרכיבים

  • כוס עדשים ירוקות אחרי השריה במים של מספר שעות
  • חצי כוס פירורי לחם
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • חצי כוס עלי פטרוזיליה
  • 3 כפות טחינה גולמית 
  • 4 כפות מים
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית כמון
  • רבע כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  2. יוצרים מהתערובת 5 כדורים מהודקים ומשטחים לקציצות.
  3. מטגנים בכף שמן כ-5 דקות מכל צד או אופים על גבי נייר אפייה כ-15 דקות מכל צד בחום בינוני.

גיוון

  1. אם אין לכם מעבד מזון אפשר להשתמש בבלנדר מוט או אפילו במזלג לשם ערבוב. במקרה זה מומלץ לבשל את העדשים 15-30 דקות.
  2. מומלץ להגיש בצלחת, לצד דגן וירקות מבושלים או טריים, או בלחמנייה עם ירקות טריים וקטשופ.
  3. במקום עדשים אפשר להשתמש בכוס שבבי סויה וחצי כוס מים רותחים. במקרה זה, אין צורך במעבד מזון.

נסי באתרי טבעוניים או צמחוניים בהצלחה

תודה ושאלה לגבי המתכוןאחרי החגים

בעיקר למי שניסה,

האם אפשר לעשות את הקציצות בלי לטחון את החומרים?

 

תקראי את סעיף1 שוב לא חובהimosh30
אשמח אם תכיני ותעדכני עושה לי קצת חשקimosh30אחרונה
איך מכינים פיתות על הגז? אבל שיצאו פיתות ממש..יעל מהדרום

לק"י

 

ולא משו דקיק כזה.

 

הכנתי בצק שמרים רגיל.

אני יכולה פשוט לרדד כדורי בצק, להתפיח, ולשים במחבת?

ואם אני רוצה לעשות על מחבת הפוך- להניח מחבת הפוך על הגז ומעל לשים את הבצק?

*מה ההבדל בין שתי האפשרויות?

 

תודה!

נראלי שצריך מחבת מיוחד לזה..ניצנית

איזה תותחית! אני גם רוצה לנסות זה טעים בטרוף!

יש אפשרות לעשות במחבת רגיל..עשיתי פעםיעל מהדרום
ולהלן התוצאות>>>יעל מהדרום

ודרך ההכנה>>>יעל מהדרום

וואו!!סחתייןאושר תמידי
וואו! נראה מעולה! כל הכבוד לךמשיח נאו בפומ!
מוסיפה לרשימת המתנה..
תודה! ב"ה באמת יצאו טוב..יעל מהדרום
איזה יופי! מה המתכון? איך עשית? אשמח לפירוט..~א.ל
^^מצטרפת לבקשה נראה מעולהimosh30
בשמחה!יעל מהדרום
לק"י

1. קילו קמח
2. 1/2 כוס שמן (אני שמתי על חצי כמות חצי כוס שמן).
3. כף שמרים.
4. 2-2.5 כוסות מים.
5. כף מלח (בסוף).

לשים הכל ומתפיחים.
עושים כדורים- מתפיחים גם אותם קצת (חצי שעה נגיד).
מרדדים לפיתות ושוב מתפיחים.
ואז שמים טיפטיפה שמן במחבת ושמים פיתה.
כשמשחים מצד אחד הופכים לצד השני.

שמתי את זה על האש הכי גדולה ושיחקתי עם החום.
בין הפיתות מרחתי עוד פעם שמן.
נראה טוב! נפתחו לך?שרבוב

בגדול כן! חלק קצת נקרעו..יעל מהדרום
כמה יצאו לך מהכמות הזו?imosh30
^^ וכן- ידוע לך מהי הכמות לשמרים בקוביה?~א.ל

שומרת לעצמי, לעיתות הצורך קורץ

אין לי מושג לגבי שמרים בקוביה..יעל מהדרוםאחרונה
הכנתי בערך חצי קילו ויצאו לי שבע פיתותיעל מהדרום
תהילים לרפואת אורי יונתן בן מלני מרגלית!!renanushy2555
איך אני אוהב את קארין גורן וניקי ב...מיסטר דום


איך?ט'
א. הם נותנות מתכונים כ"כ פשוטיםמיסטר דום

ב. יש להם רעיונות וטכניקות 

 

נכון. ויש עוד כמה כמוהן. מעולותט'
אין על מיקי שמו-משה ר-

מס׳ אחת

תאכלס אין על האנס ברטלהמיסטר דום
מצטרפת אני והוא
איך אני לא מחזיקה משתיהן...כמו הלבנה

שתיהן משמשות בחומרים יקרים בדר"כ. אולי ניקי ב. באמת מבריקה ויש לה רעיונות, אבל קרין גורן ממש לא.

ממש מפתיע שעוגה בחושה עם 2 שמנת מתוקה יוצאת טוב! 

דווקא לניקי יש המון מתכונים פשוטיםעוד כינוי
ואגב ,מיסטר דום

הכנתי פעם עוגת שוקולד שבתוך הבלילה שמתי גנאש וטיפה שמנת יצא בלילה מאוד נוזלית אבל איזה עוגהה!!! פשוט תענוג רצוף !

לגמרישיררר

שתי חבילות חמאה, 400 גרם שוקולד מריר וקרטון שמנת מתוקה... הממ, מאד מעניין אם זה ייצא טעים.

חחחחחחחחחח אל תדאגימיסטר דום

בדרך כלל העוגות שוקולד שלי הם רגילות לחלוטין רק שאני מחליט להתפרע אני ממציא ומאלתר...

אני הכי בעד מרלין איילון 'מהבלוגריה' אין עליה!!!איזו נחמה

המתכונים שלה ת-מי-ד מצליחים, תמיד טעימים תמיד מחומרים זמינים, והיא אישה מדהימה בזכות עצמה.

 

הצביעו בעד מרלין!

 

(גילוי נאות, מעולם לא פגשתי אותה פא"פ אבל ראיתי אותה בכמה סרטונים, והיא מקסימה!)

אכן! בהחלט.כמו הלבנה
אין אין אין כמו ניקי. מתכונים פשוטים שמצליחים!כלנית1אחרונה

גילוי נאות: אין כמו פאי השוקולד של קארין גורן (כמובן שעדיף לעשות בגירסה חלבית, עם חמאה ולא מרגרינה

ועם שוקולד חלב או לפחות לבן. יאמי!!).

 

אפשר מתכון מוצלח ומומלץ של מרלין, כדי שאוכל להתגמש ולצאת קצת מהניקיות שלי?

 

לגבי קארין גורן יש לי כלל שפועל כמעט תמיד: אין לנו רשות להשתמש בהם אלא לראותם בלבד...

אלא אם כן יש אורחים ויש לי הכנה נפשית וזמינות של- 2 שמנת מתוקה, 2 שוקולד, 3 כוסות סוכר,...

היא ממש חמודה, והמתכונים שלה יפים אבל... יקרים בכסף ובקלוריות ובסוכר.

מכורה לניקי בimosh30
אתם עדיין בניקי ב???עוגי פלצת
אני לקראת הסוף בניקי ה!!!!




דחוף, מה אפשר לעשות עם חלמונים?תודה לה'!

ואיך אפשר לעשות מוס? יש לי שמנת מתוקה אחת

 

תודה רבהה!!

קרם ברולה, פטיסייר..-משה ר-
מה זה אומר?תודה לה'!

משהו קל ומהיר להכנה יש?

העליתי פה מתכון לפני שבועיים-משה ר-

תבדקי דף או שניים אחורה...

כמה חלמונים?imosh30

 

 

זה מה שאני עשיתיחיה רוזאחרונה

שבוע שעבר נשארו לי הרבה חלמונים.

הקצפתי אותם עם סוכר.

בישלתי בסיר הרבה דבש, קקאו, יין ותמצית וניל. ערבבתי הכל והקפאתי. יצא מוס טעים.

עכשיו רציתי להכין את זה שוב, אז נתקעתי עם החלבונים (-:

המרה- קמח לבן למלאילד של אבא

 

אני מכינה עוגה שהמתכון הוא עם 2/3 כוס קמח לבן.

אני רוצה להחליף לקמח מלא..

מישי יודעת אם אני צריכה לשים אותה כמות?

או שיש שינוי בכמויות?

 

תודהחיבוק

 

 

אני בדר"כ עושה חצי חציimosh30

אם את רוצה תוסיפי את כולו רק נדמה לי שתצטרכי להוסיף עוד נוזלים תראי את המרקם בעין

בהצלחה

בסדר, תודה רבה!ילד של אבא

שבת שלוםפרח

קמח מלא או 70%?ת.מ.
70% אותו דבר בדיוק מלא לפעמים צריך להוסיף נוזלים והוא טיפה יותר כבד (תלוי בחרה בעיקר למשל של יצהר די קליל)
אה, הוא 70% אז זה טוב.. תודה רבה!ילד של אבא


רק להוסיף מעט נוזליםחיה רוזאחרונה

מעט תוספת של נוזלים וכמעט כל מתכון הולך מעולה עם קמח מלא.

אנחנו עושים הכל עם קמח מלא ממתכונים רגילים של קמח לבן.

מה ההבדל בין אבקת אפיה וסודה לשתיה מבחינת האפקטככה.

שלהם באפייה?

שלסודה לשתייה יש טעם לוואי ולא"א אין-משה ר-

חוץ מזה הם עושים את אותה פעולה...

גם סודה לשתייה מוסיפה צבע כההמיסטר דום

בגלל זה מוסיפים אותה לעוגות דבש וחוצמזה אם שמים בכמות הנכונה אין טעם לוואי...

היא ביקשה לדעת מה ההבדל, כתבתי לה!-משה ר-
יש הבדל ביניהםכלנית1

כשמשתמשים בסודה לשתיה להתפחת עוגה (בלי א. אפיה), צריך להוסיף חומר חומצי (מעט מיץ לימון או יוגורט)

כדי שהסודה תתחיל לפעול.

 

כששמים גם וגם, אפשר להוסיף מעט מים רותחים לסודה כדי שלא יהיה טעם לוואי בעוגה.

 

 

אני מוסיפה חומץ תפוחיםשיררר


החומציות והזמןחיה רוזאחרונה

החומר החומצי בתוך האבקת אפייה ולכן היא צריכה רק רטיבות כדי לפעול.

בנוסף או אולי בגלל זה, קצב הפעולה שלה אחר וכך בהתאם לזמן שצריך להכניס לתנור/להשהות בחוץ, המקצועיים שוקלים מה עדיף

תודה!ככה.

אבקת אפיה= סודה לשתיה +קורנפלור~מטילדה~
סודה לשתיה גם חזקה יותר פי 2מיסטר דום
רעיונות למתכון עם מרשמלו?תולעת השני

עדיף פרווה ובלי מרגרינה.

 

משהו כמו עוגיות, עוגות או חטיפים עם מרשמלו.

 

 

תודה ול"ג בעומר שמח!

מוס הולך?ברוקולי
אני רוצה מתכון!יעל*

אחרי שהגלידה יצאה מצויןמוציא לשון

 

ואחרי שקניתךי חבילת מרשמלו לצלות על הגז, כדי להרגיש קצת לג בעומר..

 

אשמח גם למוס מרשמלו! 

 

תודה!

יש לי בוואריה חלבי.. imosh30
יש פה אוסף של מתכונים מהפרויקט של מנטקה -חנניו

הרוב בד"כ לא ממש פרווה אבל חלק בסדר נראה לי...

http://www.manteka.co.il/items/1081.html

עוגיות שוקולד עם הפתעת קרמבוכלנית1

עוגיות שוקולד עם הפתעת קרמבו /קרין גורן

לעוגיות:

100 גרם חמאה, רכה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס סוכר חום כהה

1/4 כוס ממרח שוקולד

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

11/2 כוסות קמח

1/4 כוס קקאו

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

 

להפתעת קרמבו:
20 יחידות מרשמלו (בטעם וניל או שוקו), חצויות לרוחב

 

לציפוי שוקולד:

200 גרם שוקולד (חלב או מריר)

2 כפיות שמן

 
   
 
 

אופן ההכנה

 

מכינים את העוגיות, אופים, מוסיפים את המרשמלו ואופים שוב:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר, ממרח שוקולד ותמצית וניל לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד.

מוסיפים קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים לבצק אחיד.

מגלגלים בידיים לכדורים בגודל עגבניית שרי.

אופים 5-7 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות ועדיין מעט רכות. משאירים את התנור פועל, מוציאים מהתנור ומניחים (בזהירות, חם!) חצי מרשמלו על כל עוגייה, כשהצד החתוך של המרשמלו כלפי מטה
מחזירים לתנור לדקה בלבד, עד שהמרשמלו מתנפח מאוד ומתחיל להיסדק (הוא אמור רק להתרכך ולא לאבד צורה).

 

מצפים בשוקולד ומגישים: 

במיקרוגל ממיסים את השוקולד לתערובת חלקה. מערבבים פנימה את השמן.

מוזגים כפית מציפוי השוקולד מעל כל עוגייה, להחבאת הפתעת המרשמלו. מגישים את העוגיות חמימות. שומרים בכלי אטום בשכבה אחת במקרר ומחממים במיקרוגל לפני ההגשה.

 
 
 

 

 
 
מיקוד השאלה:תולעת השני
עבר עריכה על ידי תולעת השני בתאריך י"ט באייר תשע"ד 03:16

לא כ"כ מפריע לי שחלבי, פשוט רוב המתכונים החלביים שמצאתי מפוצצים בחמאה, ואני לא רוצה להשתמש במתכון עם כ"כ הרבה שומן.

 

חשבתי על משהו כמו זה או זה.

 

 

*רק בלי כל החמאה...

 

 

ותודה על הרעיונות!

הכנתי את זהקצת xחרת

 

לפני כמה זמן-

http://www.nrg.co.il/online/4/ART2/260/989.html

שמתי שמן במקום מרגרינה,

ולא היה לי ביסקווטים אז המרתי באגוזים,

ויצא ממש טעים!

תודה! זה עזר לי! תולעת השניאחרונה
סמיילית
וואו!! יצא מעולה

נראה מעולה! |מאשרת|יעל מהדרום
לק"י

איזה בצק זה?
תודה סמיילית
שמרים
יופי! מתכון בבקשה..ממש לא דחוף לייעל מהדרום
לק"י

כולל אופן ההכנה.
המתכון סמיילית
 

מתכון לקרואסון

חומרים לבצק:

1 ק"ג קמח

1 שקית שמרית

7 כפות סוכר

כוס וחצי חלב (שמתי מים שיהיה פרווה)

200 גרם חמאה מומסת במיקרו (שמתי מחמאה)

3 ביצים

קורט מלח

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה את הקמח שופכים מעל את השמרית. מערבבים עד שכל הגרגירים נעלמים. שמים את הסוכר ומערבבים.

מוסיפים את הביצים ומתחילים ללוש. בהדרגה מוסיפים את החמאה וחלב -ממשיכים ללוש. מוסיפים את הקורט מלח וממשיכים לעבד לבצק רך וגמיש.

מכסים בניילון ומעל במגבת נותנים התפחה של שעה אחת. 

 

*********

להוציא לבצק מעט מהאויר, להעביר למשטח עבודה מקומח וללוש מעט - ליצור כדור.

לחלק את הבצק ל 3 חלקים. כל עלה לרדד לעיגול (לא עבה) לחתוך (כמו לפיצה) אבל משולשים ארוכים . להניח על כל משלוש קוביית שוקולד ולגלגל לצורת קרואסון. להניח בתבנית על נייר אפיה ולהתפיח חצי שעה. למרוח ביצה. להכניס לתנור על 180מעלות כ 25 דות או עד שמזהיב.

שהקרואסון מוכן וחמים לטבול בסירופ (הסירופ צריך להיות גם חמים) וישר לפזר סוכריות שוקולד.

לסירופ:

כוס מים, כוס סוכר, כף חמאה - להרתיח.

 

בהצלחה

תודה רבה!יעל מהדרום
זה ניראה ממש טוב!!!מעפר אני באה
נראה קנוי!שרבוב

עבדת עלינו?ננה-בננה

חחח באארוררררסמיילית

סתם, כשראיתי את המתכון והתמונה לא חשבתי שבאמת זה יראה כזה יפה... הכנתי וזה התוצאה

מקסים! והצילום יפייפה ומקסים לא פחות ~א.ל


מאד מרשים! תולעת השניאחרונה