מחפשת מתכון שמישהי העלתה פעם, בצק פשוט עם 3 מרכיבידידידי
שאפשר למרוח משהו מתוקדידידי
פריך??מיסטר דום
אולידידידי
זה היה קמח, שמן ועוד משהו שאני לא זוכרת
לא יודעת מה זה בצק פריך...דידידי
2 כוסות קמח, חצי כוס שמן, חצי כוס מים חמים..פלספנית
תודה!דידידי
וזה לא תופח או משהו נכון?
ישר למרוח ולתנור?
יש מצב טיפה יתפח לךמיסטר דום
לא תופח, ישר למרוח ולתנורפלספנית
בעזהי"ת
המתכון במקור עם קצת מלח- ומעולה לבורקסים, קישים וכו'
אם את רוצה למרוח משהו מתוק- שווה להוסיף לבצק קצת סוכר, תמצית וניל.
אפשר לעשות קוראסונים, עוגיות וכו'..
פריך תופח אם אין עליו כלום!מיסטר דום
^^ מומלץ בחוםככה.
זה עובד גם עם קמח מלא?שביבאחרונה
מישו פעם ניסה לבשל קציצות פלאפל בתוך רוטב במקוםיעל מהדרום
לטגן?
ואפשר להכין פלאפל משעועית במקום מחומוס? (אין סיבה שלא, נכון?!).
אפשר לאפותת נשמע לי יותר קרובאיזו נחמה
וקציצות שעועית הן כבר פשוט דבר אחר לגמרי. מן הסתם טעים לכשעצמו, אך כבר לא מזכיר פלאפל , אלא 'סתם' קציצת קטניות...(אגב, יותר מתאים לבישול ברוטב עגבניות לטעמי)
אוקי..תודה!יעל מהדרום
אני לא מחפשת להכין דוקא קציצות פלאפל, אלא סתם קציצות מקטניות.
ובישול יותר בריא מטיגון.
וסתם רעיונות לקציצות מקטניות- יש בקהל?יעל מהדרום
עדשים אדומות הולכות מעולה בקציצות.כמו הלבנה
תודה!יעל מהדרום
אחרי הנבטהשביבאחרונה
כל קטנית שהיא
טוחנים במעבד מזון עם כל ירק שבא לך [ניסיתי עם קולורבי/קישוא/בצל/שומר/תפוא/בטטה/גזר וכו..]
מוסיפה ביצה
קצת קמח/פירורי לחם
ותבלינים
עושים קובבות קטנות ואופים.. לפעמים יוצא טיפה יבש.. עוד לא עליתי על נוסחת הקסם.. אבל זה טעים גם יבש 
פעם הכנתי קציצות מעדשים ירוקותשיררר
מושרות ולא מבושלות, ויצא ממש טעם של פלאפל.
נראה לי שמה שמשנה את הטעם והמרקם מפלאפל לקציצות זה אם הקטניות מבושלות ולא רק מושרות.
קניתי כבד עוף טריחיותא
חשבתי שנצלה אותו במנגל אבל לא הספקנו
אז יש לי קילו כבד עוף מופשר
איך אני מכשירה ומכינה אותו?
ואולי זה פחות עבודה פשוט לצלות אותו על מנגל?
לצלות חייב בכל מקרה כדי להכשיר אותו-משה ר-
איך את רוצה להכין אותו, רק צלוי או מבושל?
זה פעם ראשונה שאכין כבד. אזחיותא
אני לא יודעת אם צריך להמליח אותו ואז לשים על האש
אם אפשר לפרט את כל התהליך -מה צריך לעשות כדי להכשיר....
ואז יש לי רשת (שבד"כ לחצילים) שאניח על הגז. כי אין לי זמן להדליק מנגל פחמים ......
תודה רבה מראש!
יש הבדל בין אשכנזים לספרדים-משה ר-
בכללי לספרדים מספיק צליה לאשכנזים חיתוך שתי וערב הדחה, מליחה וצליה..
ואת יכולה לשים על הרשת של החציל רק יש מחמירים להגעיל אותה בגלל הבליעת דם, בכ"א תשאלי רב מה נכון לך לעשות..
כמה זמן של מליחה צריך?חיותא
תודה רבה רבה !!!!
אפשר לצלות בתנור על 'גריל'. זה גם מכשיר
ז'וז'ואית
קצת מלח ולתנור.
שימי על תכנית של 'גריל' בלבד! ועל החום הגבוה ביותר. זה נחשב לאש גלויה וזה תופס מבחינה הלכתית.
לא צריך למלא את כל הבית בריח ועשן של כבד על הגז...
בתאבון
הכי מומלץ מנגל חשמלי למטרה הזאת בלבד (יש מקום?)כלנית1
את יכולה להשתמש ברשת החציל ולקנות חדשה לחציל. הרשת להכשרה תשמש רק למטרה הזאת (קונים רשת כפולה,
כך שאחרי שמזיזים את הכבד כדי שמקומות שהוסתרו ע"י הרשת יחשפו גם הם לחום, אפשר יהיה להפוך את הרשת בקלות לצד השני.
אפשר לשים מתחת לרשת נייר אלומיניום כדי שהכיריים לא יתלכלכו.
שימי לב ל-2 בעיות אפשריות בהכשרה כבד:
האדים שיוצאים מהכבד חמים ויכולים להיצמד לדפנות התנור. לכן, אחרי הכשרת הכבד צריך לנקות היטב ולהכשיר את התנור בחום גבוה שעה (אחרי שלא השתמשו בו 24 שעות) לאשכנזים, או לשים על החום הכי גבוה חצי שעה לעדות המזרח.
הדם מטפטף והתבנית מתחת תהיה טריפה. לכן כשמשתמשים בתנור להכשרה, מגעילים את הרשת ומניחים מתחת לרשת תבנית חד פעמית לספיגת הדם שמטפטף (אסור להוסיף מים כשמניחים אותה).
תודה רבה! אולי בפעם הבאה^^^חיותאאחרונה
זה היה נשמע לי מסובך מידי ובצער רב!! זרקתי קילו של כבד
ניסיתי אבל ממש הסתבכתי עם השטיפה והמלחה וזה לקח הרבה זמן ועצבים
שה' יסלח לי! ניסיתי...
שאלה קצת טיפשית שמכינים בצק לחלה במיקסרח.צ.גנט
כמו שכתוב במתכון....אני!
בדיוק אותו דברט'
יבשים למעט מלח שאותו שמים בסוף הלישה-משה ר-
מכניסים את הנוזלים מתחילים ללוש ובסוף מוסיפים את המלח..
תודה!!ומישהו שמע על מיקס שפ?ח.צ.גנט
לי יש כזהמיסטר דום
אני מכניסה את השמן רק אחרי שהבצק כבר התגבשאיזו נחמהאחרונה
יוצקת את השמן לאט לאט, זה גם טוב לבצק וגם טוב למיקסר, שהשמן 'מחליק' את הבצק על הקערה וככה הוא פחות מתאמץ... (כמובן שדי מהר זה נספג, אבל בכ"ז בהתחלה)
איך אפשר לשמור מחית פירות או בכלל אוכל לתינוק?אורחיה
להוסיף טיפה חומץ ובמקרר?
לכמה זמן?
תודה
למשל דייסת קוואקר אפשר להקפיא?אורחיה
אני מרסקת פירות/ ירקות בבלנדר,חול בגרביים
ואז מקפיאה במגש של הקרח וכל פעם מפשירה כמה קוביות..
מגניב! איזה רעיון! תודה. דייסת קוואקר גם אפשר?אורחיה
אף- פעם לא ניסיתי...חול בגרבייםאחרונה
מחפשת מתכון למאפינס~א.ל
שלא יהיו מתוקים מידי
לא דורשים מידי עבודה, אבל גם יהיו מושקעים.
אשמח לרעיונות! (ואין ברשותי מיקסר..)
בלי מיקסר קערה1 לשטוף ומושקעים תקני מנג'טים יפיםimosh30
תודה, אשמח לרעיונות נוספים...~א.ל
היי תודה!ג'ינג'ר
נראה לי כל עוגה שתשימי בתבנית קטנות זה מאפינס,לא?!יעל מהדרום
^^^כל עוגה בחושה שתשימי במאפינס זה יצא טוב!אייכה!
יש לך מתכון? לוניל?~א.ל
עוגת ונילאייכה!
1 ח' אבקת אפיה
2כוסות סוכר
2 ח' סוכר וניל
6 כפות אנסטר פודינג וניל
6 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות חלב/מים
לערבב הייטב את כל החומרים לבלילה חלקה .
אופים בחום בינוני בערך חצי שעה
כשעשיתי את זה במאפינס הוספתי כוס שוקולד ציפס זה מוסיף יופי וטעם

פשוט שימי עוגה בחושה בתבנית עם חורי מאפינס
95200
מאפינס ב-5-7 דקות בלבד?כלנית1
קיבלתי פרסומת לטוסטר שאופה קאפקייקס (אפשר גם מאפינס קטנים) ב-5-7 דקות.
השאלה אם זה יהיה שימושי להכנת ארוחות בוקר מהירות, בריאות (קמח מלא), טריות וטעימות. נראה לי שיש 2 אפשרויות:
או שאופה יום יום קאפקייקס או מאפינס עד שיצאו לי מהאף והאזניים, או שיהפלא הזה ישאר מובטל.
הייתי רוצה מאד לאפות לחמניות ב-7 דקות. השאלה אם זה אפשרי.

מאיפה את תמיד מוצאת את החידושים האלה?...חילזון 123
נראה חמוד אבל מעצבן לשטיפה...
ותופס מקום על השיש.
טפלון קלי קלות לניקוי. הפרסום הגיע אלי הביתה..כלנית1
ואוו אני הייתי שמחה למכשיר כזה!!!ט'
ראיתי היום בטופי תות
ENTER'
ב200 ש"ח במבצע.
זה באמת מגניב, אבל נשמע לי יקר.
איפה יש אנטר?כלנית1
בזמן האחרון חשבון החשמל שלנו מרקיע שחקים, וחלק לא מבוטל כנראה בגלל התנור. אם האפיה באמת
5-7 דקות במקום 15-20, אולי זה שווה לאכול לארוחת בוקר מאפינס טריים מקמח מלא.
מחכה לשפן הניסיון שינסה את הטוסטר (בעלי לא מתלהב מהרעיון שעוד מכשיר ימלא את השיש הקטן שלנו)
לי יש משהו אחר אבל דומה. בשימוש של פעם בשנה.פנסאיאחרונה
אולי בגלל שזה עם מנגטים זה יותר טוב, לא בהרבה מאמינה בזה.
זה צעצוע נחמד אבל לא נראה לי נותן את התמורה.
וואו, מגניב!משיח נאו בפומ!
את יכוךה לגוון גם עם פשטידות וכאלה..95200
רעיון לא ערב שלא כוללת ביצים?מקום בעולם
כמעט כל דבר...אני!אחרונה
פתיתים\פסאה\תפו"א +רוטב שווה\מוקרם
סלט גדול ומושקע,לחמניות ביתיות
יש רעיונות לסעודה שלישית פרווה (ומתכונים)?פלפלתי
פשטידות, פיצות (עם ירקות או טונה),יעל מהדרום
לק"י
מילוי של פריקסה: מבשלים תפו"א וביצה- חותכים לקוביות, חותכים זיתים/ מלפפון חמוץ, טונה ומלח (אפשר גם פפריקה).
דגבת 30
דג חוץ מטונה לא הולך אצלנו. תודה!פלפלתי
איך עושים פיצה טונה טעים? יש הסבר משהו?פלפלתי
ואפשר להקפיא את זה ולהוציא ישירות לפלטה?
אפשר להוציא ישירות לפלטה- יקח לזה קצת זמן להתחמםיעל מהדרוםאחרונה
לק"י
אני הייתי מוציאה קודם להפשיר ומחממת על הפלטה לפני הסעודה.
אפשר להכין רוטב עם טונה ככה: לחתוך עגבניות (אם אוהבים בלי קליפה- אז לקלף) ולטגן עם בצל קצוץ/ שום/ גם וגם.
או לטגן בצל קצוץ, להוסיף שום ולגרד עגבניות לפנים.
להוסיף רסק עגבניות, מלח, פלפל, תבלין לפיצה.
לבשל..
ואח"כ להוסיף טונה עם תוספות אם רוצים.
צ'אק - מה??
משיח נאו בפומ!
זה כזה מרוקאי להגיד אתזה..

ממש לא!!ט'
חח..משיח נאו בפומ!

תודה על המידע.. חידשת לי..

חשבתי שאני יודעת מה המילה. אבל ההקשר הטעהטאבולה ראסהאחרונה
קראתי 10 פעמים את המתכון ולא מצאתי זכר למשפט



אולי חיפשו מילים פחות מוכרות כדי שהמתכון יראה גרנדיוזי
נראה אתכם יצירתיים!!!טופי תות
יש לנו במקרר כמות גדולה של מעדן באדי תות.
מה אפשר לעשות עם זה?
אילתורים ורעיונות בשמחה!!
פשטידה (אצלי זה כשמעדנים/גבינה לבנה מתקרבים לפג תוimosh30
תוקף)
700 גרם גבינה/מעדנים
כוס קמח תופח
3/4 כוס סוכר
סוכר וניל
2 ביצים
כף שוקולית
1. לערבב את כל המצרכים חוץ מהשוקולית להוציא לקערה נפרדת 5 כפות גדושות מבלילת הגבינה להוסיף לה את כף השוקולית לערבב.
2. להעביר את תערובת הגבינה (הכמות הגדולה יותר ) לתבנית משומנת לשפוך מעליה את תערובת השוקולד לערבב מעט , בשביל ליצור צורות.
3. חום בינוני 180 מעלות כ – 45 דקות.
הערות:
תבנית בגודל 29X20, להגיש עם סירופ מייפל, דבש , סירופ שוקולד
מהיר וקל, מתאימה לילדים, הפשטידה יוצאת נמוכה.
אולי להוסיף לעוגת גבינה?יעל מהדרום
תוסיפי פירות לשייקאלעד
בכוסות זכוכית שקופות וקשיות זה קינוח סוף הדרך
טופי תות
נשמע אחלה
מסתדר לי יופי עם קש שחור
אננס יכול ללכת עם זה, נכון?
עשיתי משהו דומה בטעם אננס. יצא מדהים.כלנית1
1 בננה, 1 תפוח, 1 יוגורט אננס- אם יש לך עודף יוגורט אננס, שימי 2.
. יתכן שתצטרכי מעט חלב כדי שהבלנדר יעבוד
הייתי מקציפה ריצ', מוסיפה באדיפלספנית
בעזהי"ת
ומקפיאה בכוסיות קטנות.
או מכינה פירורי בצק, ואז בשכבות-ריצ' עם באדי, פירורים, ריצ' עם באדי..
אם כבר אז שמנת מתוקה לא? גם ככה זה חלבי...חילזון 123
לא מכירה את האלה ש'ריצ' ' אצלהםפלספנית
בעזהי"ת
זה שם כולל לשמנת? 
טבעונים?
עוגי פלצת
עוגת ביסקוטים, כשהביסקויטים טבולים~א.ל
במעדן במקום בחלב
להזמין את כל ילדי השכונה לחפלה+mp8
לתקוע בפנים כפיות (דרך העטיפה)גפן36
ולהקפיא.
אחרי יום בערך אפשר להוציא ולאכול גלידות..
חוית ילדות 
^^^^במקפיא, אפילו חצי הקצפה זה טעיםנפשי ישובב
המרקם של זה לא נהרס בהקפאה??+mp8
לא... אנחנו עושים את זה גם למעדן רגיל95200
וואי מילקי מושלם בהקפאה! !שמשיאחרונה
לחמניות זיתיםחיים חדשים
מישו מכיר?
אני מכינה פשוט95200אחרונה
בצק של חלות לשבת ומוסיפה תוספות[סוכר ללחמניות מתוקות,זיתים ללחמניות זיתים,גבינה צהובה ללחמניות גבינה...ועוד כיד ה' הטובה עלי]
קיצור המתכון היחיד ששרד אצלנו בבית(אין אצלנו מתכונים "קצת" "ככה" "שלושה סיבובים")
1 ק"ג קמח (לבן)
1/2 2 כוסות מים(במידת הצורך קצת יותר)
1/3 כוס שמן
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים
ותוסיפי זיתים חתוכים לעיגולים(אחרי בדיקה מתולעים
)
יש אפשרות לעשות בלינצ'ס עם ירקות ולהקפיא?פלפלתי
ואם כן - יש מתכון טוב לבלינצ'ס? (פשוט, קל ופרווה)?
מתכון טוב לבלינצ'סט'
2 כוסות מים
2 ביצים
4 כפות שמן
1/4 כפית מלח
- לערבב בקערה בינונית
1 כוס קמח
- להוסיף לקערה, לבחוש היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה
לטגן במחבת משומנת עד שהקצוות מתרוממים.
*אני עושה במיקסר ואז זה מתערבב מעולה
**אם נותנים לבלילה לנוח שעתיים לפני הטיגון זה יוצא טוב יותר.
תודה! ואם הוא ממולא אפשר להקפיא אותו?פלפלתי
זה יוצא טוב או שהוא מתפרק?
אף פעם לא ניסיתיט'
יוצא טוב. תארזי בין נייר אפיה שלא יידבקומאמע צאדיקה
ואל תכניסי למילוי תפו"א
אחלה. תודה!!פלפלתיאחרונה
אופה לחםהכל הכל לטובה!
קיבלתי מאימא שלי בהשאלה אופה לחם, כי אני רוצה לנסות להכין לחם מקמח מלא.
הבעיה היא שאני לא יודעת איך משתמשים בו.
האם מישהו יכול לתת הוראות ברורות איך אני אופה בו? מה השלבים?
האופה לחם הוא של חברת גרץ, אם זה משנה.
תודה מראש!
מקפיצה!הכל הכל לטובה!
איזה גודל הוא?ואמור להיות לו חוברת עם הוראות.אייכה!
כי אימא שליהכל הכל לטובה!
לא זוכרת איך היא השתמשה...
אשריך, תודה!הכל הכל לטובה!
אני אופה לחמניות ומשתמשת באופה רק בתוכנית של הבצקהשיר
בכל אופן, נראה לי בכל האופים:
שמים את המים, סוכר, מלח, ואפשר מיץ לימון (עוזר לשימור, אבל אם אוכלים מיד או מקפיאים אין צורך)
שלב שני - קמחים
ובסוף בתוך גומה קטנה - שמרים.
מתכונים אפשר למצוא באינטרנט. הכמויות שלי (לכ-10 לחמניות ):
1 ושליש כוס מים פושרים, 2.5 כפות סוכר דמררה (צריך לשמרים), 1 ו2/3 כפיות מלח, 1 ו2/3 כפיות מיץ לימון.
3.5 כוסות קמח 70% ו3/4 כוס קוואקר
כמעט 2 כפיות שמרים.
טיפים: כדאי להוציא את המיכל, לשים את המצרכים, ואז להחזיר אותו. זה חוסר לכלוך בתוך גוף האופה.
כמובן, את הקמחים והשמרים שומרים במקרר או במקפיא.
אם יש סבלנות וזמן, עדיף ליצור צורה של לחמניות, או גוש ארוך של לחם או חלות וכו' - ואז להתפיח בתנור בחום של 50-75 מעלות. אח"כ אופים עד שמזהיב בחום של 200.
מומלץ להכין חומרים בערב, לשים על השהיה (תקראי בחוברת הוראות איך עושים את זה), ובבוקר ללוש את הבצ ולאפות, ולמלא את כל הבית בריח של לחם טרי
תודה רבה רבההכל הכל לטובה!אחרונה
על התשובה המפורטת.
אכן ניסיתי להכין היום, יצא נחמד, אבל לא יודעת אם שווה 3 שעות בזבוז חשמל.
אני רוצה לנסות להכין לחם בתנור.
כשאת אומרת גוש ארוך של לחם - האם את שמה אותו באינגליש קייק? או על תבנית שטוחה?
מעבד מזון חדש שמסרב להסגר..יש עצות?יעל מהדרום
אולי אחד הסכינים לא במקום?מעפר אני באה
נבדוק-למרות שזה נראה שמשו במכסה או במיכל עצמו תוקעיעל מהדרום
נסגר בסוף..יעל מהדרום
איזה יש לך?!מיסטר דום
הסתדר בסוף..תודה!יעל מהדרוםאחרונה
מה עושים עם 'עלי סיגר מרוקאי'?ט'
ממלאים בבשר טחון, תפו״א, ירקות או גבינות-משה ר-
ואפשר גם לקחת את זה לצד המתוק ולמלא בשקדים ואגוזים ולהטביל בסירופ..
אפשר גם להכין קעריות לכבד או דברים אחרים..-משה ר-
מכינים ועושים משלוח..
imosh30
בריקה!!!ג'ינג'ר
זה זה עם הביצת עין?חילזון 123
כן..-משה ר-
אפשר גם בריקה עם מילוי של פירהיעל מהדרום
אצבעות פיצה.מעפר אני באה
כמו סיגרים עם רוטב וגבינ"צ בפנים.
מגולגלים, מורחים בשמן זית מעל ואורגנו ואופים.
ממש טעים![]()
יש לכם פה עסק עם אשכנזיה בת אשכנזיהט'
אז ... מתכונים והסברים יתקבלו בברכה
פשוט מאד, את מכינה איזה מילוי שאת רוצה-משה ר-
שמה מממנו בצד אחד של העלה מגלגלת ומדביקה עם קמח ומים ומטגנת בשמן עמוק..
מעולה. תודהט'אחרונה
דייסת אורז עם בננהנעמונת2
היא אכלה ממש טיפונת-
אפשר לדעתכם לשמור למחר?
להוסיף טיפה מיץ לימון?
תודה לעונים

נראה לי שכן. למה לא?פלפלתי
סתם הערה- אורז ובננה שניהם עוצרים..בת 30
הייתי מוסיפה לדייסת אורז פרי שיאזן את ההשפעה במעיים, נניח אגס או תמר.
יש כאלה שזה עוצר. אצלנו זה משחרר יופי!פלפלתי
אני לא יכולה לתת יותר מקצת בננה אחרת יהיה שמח....
לדעתי יהיו לזה טעמי לוואי~א.לאחרונה
כמה שאלות...טאבולה ראסה
האם מרק טחון עדיף על מרק כמו שהוא (ירקות חתוכים?) אם הטחינה היא בשביל המפונקים והמרק נטו לעצמי... מה הקטע? [אחרי שיבדתי מלא זמן לחתוך ירקות למרק ענק לא חראם לטחון?] זה ישביע יותר? פסיכולוגי?
עוד שאלה- אני מרגישה שהגוף שלי זקוק לניקיון... להוריד לכמה ימים את הלחם מהתפריט ולצרוך יותר ירקות.
רעיונות לא.בוקר חוץ מסלט וסלט וסלט? (עדיף מהירי הכנה...)
טיפים נוספים?
חברה שלי עשתה פכם דיאטת ירקות..מקום בעולם
3 ימים היא אכלה אך ורק ירקות..
מרק כתום, פלפלים,מלפפונים.. אנטיפסטי..
היא טוענת שהיא הרגישה אח"כ באמת יותר טוב .. פחות הרגשה 'כבדה' כזה..
ירקות חתוכיםמעפר אני באה
ולא טחונים יותר בריאים פשוט.
יש ירקות שמאבדים הרבה מהערך התזונתי שלהם ככל שכותכים אותם.
אם את טוחנת- תחתכי לגושים גדולים לפני הבישולמאמע צאדיקה
יחסוך לך גם עבודה (לא לעמוק לקצוץ) וגם כסף (חתיכות קטנות מתבשלות מהר יותר ובפחות גז)
לא. בוקר תאכלי פירות, לא ירקות
תאכלי גם ירקות שורש שהם חצי עמילניים- שיותר משביעים
(לא תפוא וכאילו שהם עמילן של ממש... דברים כמו גזר לפת בטטה וכולי)
נראה לישרבוב
שזה קצת פסיכולוגי לגבי המרק
מצד שני אם הירקות חתוכים אז אפשר לאכל יותר ירקות ואז זה יותר משביע..
ואולי תאכלי בנוסף לירקות גם חלבונים וקטניות כמו אורז קינואה..?
שעועית?
זה הרבה יותר משביע..
וירקות0 את יכולה לעשות אנטיפסטי ופשטידות ומוקפצים
מה עם פירות טחונים לבוקר?משיח נאו בפומ!
ועכשיו יש את הפירות קיץ שמלאים במים ומאוד ממלאים, אבטיח, מלון וכו'..
בהצלחה לך!
וכל הכבוד..

תודה לכולכן. חמודות
טאבולה ראסה
זה אחרי שבוע וחצי שאכלתי וטחנתי בלי סוף ואני מרגישה מגעיל
שאלה על פירות- אני ממש מצומצמת

אצלי יש תפוחים (ובמקרה הטוב גם אגסים ובננות

) זה פשוט מתקלקל. איזה פירות הכי מחזיקים מעמד? ואיזה פירות שווה לטחון? יש לי מסחטת פירות קשים חדשה שקיבלתי מתנה. מה שווה לסחוט-לטחון?
שוב תודה

מיץ תפוחים ירוקים וסלק- סוף הדרך...בת 30
חוץ מזה- פירות דווקא מחזיקים מעמד יפה במקרר. והיום שממילא קונים בננות, אגסים וכד' כשהם לא בשלים- מניחים בקערה ובהדרגה כולם מתבשלים להם. לא יודעת, אצלנו נדיר שפרי מתקלקל.
עוד דבר- שווה לך לחפש ברשת מתכונים לשייקים של פירות. יש דברים טעימים ממש...
ברור ששיקים ירוקים1289
יש לך בלנדר?
כדאי להכין שיק ירוק
הירוקים ידועים כמנקים..
וכמובן- פירות
מיץ גזר!! ! יוצא 100ם95200אחרונה
מודעות לאורח חיים בריא אצל נשים ביו"שבריאות יו"ש
שלום רב,
אנו סטודנטיות באוניברסיטת אריאל העורכות סקר שוק בנושא 'מודעות לאורח חיים בריא אצל נשים ביו"ש', במסגרת עבודת גמר שעלינו להגיש.
השאלון הוא אנונימי, ולוקח 5 -10 דקות.
נודה לך אם תשיבי בכנות על השאלות שלפנייך.
מודות לך על שיתוף הפעולה!
יעל ושירה.
https://docs.google.com/forms/d/1P5pFEaNCtnYDx7jkeWrEdFIfCBOWLH9cncYhAfhBWCw/viewform?c=0&w=1
עניתי, בהצלחה!שרבוב
גם אני עניתי. בהצלחה
ז'וז'ואית
עניתי, שיהיה בהצלחהאמת ואמונה
גם עניתי
בהצלחהimosh30
עונה עכשיו.. בהצלחהכמו הלבנה
עניתי
מעפר אני באה
תודה לעונות!בריאות יו"שאחרונה
מחפשת מתכון לקאפקייקס ושאלה*קומי אורי*
איך מכינים את הקצפת הזאת מעל שתהיה עמידה?
מוסיפים מעט אינסטנט פודינג לריצ'. זה מייצב אותו.משיח נאו בפומ!
בעיקרון מכינים את זה עם קרם חמאה-משה ר-
למרות שאפשר גם עם שמנת וריצ׳
הלכתי על האפשרות הכי פשוטה..
משיח נאו בפומ!
מתכון מצוין של אביגיל מייזליקט'
יש את המתכון המעולה הזה - שוב למשוגעים כמוני על שוקולד וחמאת בוטנים. זו שריטה. אני מודעת לה 
הקרם מלמעלה זה קצפת חלבונים/קרם חמאה/קצפת עם פודינג/רויאל-אייסינג.
לניקי ב יש גם מתכונים מצויינים.
נראלי הצטרפתי לשריטה שלך
מקום בעולם
זה טעים בטירוף!
תודה ט'!!*קומי אורי*אחרונה
אוכל גורמה זה האוכל הכי לא בריא שיש-משה ר-
מדהים כמה חמאה השפים דוחפים לכל רוטב וראיתי גם לא מזמן שף איטלקי עם כוכב מישלן שמכין רביולי(כל בצק פסטה) עם חמישים חלמונים על קילו קמח, מבהיל!!![]()
אוכל גורמה=אוכל ביתי, לשלטון
~א.ל
מה שנכון נכון
-משה ר-
כמה פעמים התארחתי בבתי מלון ברמה יחסית גבוהה והיו שם מאכלים שאמא שלי גם מכינה בבית, כמו כבש ודגים מרוקאים
וזה בכלל לא מתקרב למה שאמא מכינה..![]()
כי אכפת להם רק הטעם, לא להשביע את הילדים...מאמע צאדיקה
נכון ולחשוב שאנשים משלמים על הרעל הזה מאות-משה ר-
ולפעמים אלפי שקלים, פשוט הזוי..
לכן,הלליש
בבית קפה מזמינים
סלט![]()
![]()
עד לבית קפה בשביל סלט?-משה ר-אחרונה
אני יכול להכין סלט הרבה יותר טעים ומושקע בפחות מחצי מחיר של בית קפה
גיוון תפריט לשבתimosh30
בדר"כ אצלנו 10 סוגי סלטים -שום דבר לא קנוי
מנת דג (רוב הזמן פילה מושט ברוטב כדי שהבררן בטוח יאכל משהו) / קציצות דגים
ומנה שנייה עוף/בשר ותוספת אורז/קוסקוס/תפוחי אדמה
וקינוח -עוגה/עוגיות/קינוח אישי - באדיבות ניקי ב
חלות- אני גרועה כל מתכון מוצלח אצלי נהרס לא יודעת למה![]()
זה ב3 הסעודות ריטואל קבוע אחרת בעלי לא יתפקד בלי דג והמנה השנייה בשביל שלילדים בטוח יהיה מה לאכול
צריכה רעיון לקינוח מעניין
ולמנה השנייה +תוספת
יש לי במקפיא חזה עוף אשמח אם ננצל אותו
אז מי עוזר..?!
את יכולה לעשות חזה עוף ממולא-יעל מהדרום
להכין עיסה של קציצות (תפו"א מבושל מעוך, בצל מגורד, ירקות ירוקים, תבלינים...).
לפרוס את חזה העוף לפרוסות (כמו שניצלים).
למלא כל פרוסה בעיסת הקציצות ולגלגל.
לטבול בקמח וביצה, ואפשר גם בפרורי לחם ולטגן.
- אח"כ אפשר להכין רוטב עגבניות ולשים בפנים את הקציצות.
עוד-יעל מהדרום
חזה עוף:
1. שניצלים.
2. לחתוך לקוביות, להוסיף בצל חתוך, תבלינים וקצת שמן ולבשל (אפשר להוסיף גם פטריות).
- אפשר להכין בלינצ'ס ולמלא בנ"ל.
- אפשר להכין פירה ולאכול ביחד.
תוספת:
1. אורז עם ירקות/ פטריות ותבלינים.
2. ירקות מוקפצים: לחתוך לרצועות דקות- בצל, גזר, גמבה, פטריות...להוסיף תבלינים וקצת שמן ולטגן.
טעים עם פסטה/ אורז.
3. תפו"א- מבשלים קוביות תפו"א כמעט עד הסוף.
מסננים את המים ומוסיפים תבלינים ושמן ומבשלים עוד קצת.
קינוח:
קונים גליליות עבות מוכנות וממלאים בקצפת.
את שתי הקצוות טובלים בשוקולד מומס.
הי,איפה מוצאים כאלו גליליות מוכנות?נהורה 23
נשמע מצוין!אף פעם לא ראיתי שמוכרים כאלו, איפה ניתן להשיג ואיך זה נקרא?
אני קונה בחנויות למוצרי אפייה בקופסא גדולהimosh30
נראה לי שיש גם בסופרים
אצלינו מוכרים באחד הסופרים..יעל מהדרום
אצלינו במכולת יש..ת.מ.
וקוראים לזה גליליות למילוי.
אפשר כנ"ל גם בתנור במקום לטגןאורחיה
אפשר לבשל את חזה העוף הממולא ברוטב בלי לטגן?אורין
נראה לי שכן- רק צריך להניח אותו בצורה שלא יפתחיעל מהדרום
רעיונות לקינוח:אחרי החגים
גלידה ביתית,
סלט פירות(אני מכירה סלט מעניין וטעים-חמוציות,משמשים יבשים,אננס,תפוחים ירוקים ואגוזים)
מוס.
כמה רעינות לחזהמשיח עכשיו!
תודה למגיבים ההתלבטותimosh30
בין שניצל אפוי
למוקפץ אבל אין נודלס יש איטריות סבתא
השבוע היה מלא רעיונות עם תפוחי אדמה ואורז אוכלים גם המון אז אולי אכין בורגול
קינוח הבעל ביקש פנקייקים מישהו חימם פעם על הפלטה?
ובנוסף חיתוכיות שיבולת שועל
ונוסיף עוד עוגה
מה זה אטריות סבתא?יעל מהדרום
לק"י
שניצל אפוי נשמע מעולה!
ואולי אפשר לעשות מוקפץ בלי אטריות, רק עם ירקות וחתיכות חזה עוף מתובלות.
תמונה שמצאתי ברשתimosh30

לא חייב איטריות במוקפץ.מוריה
.פנקייקים-אני חיממתי על הפלטה.
יוצא טוב.
קיגל סבבה אבל יש לי 5 חבילות כאלה בארון מה עודimosh30
אפשרי איתן![]()
אולי להוסיף למרק?מוריה
מרקים,אטריות עם אורז (חצי חצי כזה)ת.מ.
פסטה פיצה,פשטידות (זה יכול ללכת מעולה בפשטידות חלביות ומתקתקות)
אני ראיתי,הלליש
שעשו עם כאלו בולונז,
ויצא יותר טעים מבפסטה רגילה![]()
אני מתכוונת להכין מוקפץ עם אורזמשיח עכשיו!
אף פעם לא טעמנו..ואורז אצלנו רץ בבית בכל צורהimosh30
אפשר עוד רעיונות לקינוחים?כמו מים
..efraim37
לבשל שוקולד מריר עם ריץ'. /להקציף ריץ' עם פודינג וניל
פצפוצי אורז עם סילאן ודבש
טראפלס שוקולד וחמאת בוטנים.מקום בעולם
שעה זה הרבה זמן...
+mp8
שכחתי לציין שזה רק אני ואמא שלי חחח ;)מקום בעולם
וואו כמה את עושה!!!אני והוא
אני..?!imosh30
כן...אני והוא
חח זה כמו הבדיחהפלספנית
בעזהי"ת
מה ההבדל בין שולחן שבת של אשכנזים לשולחן שבת של ספרדים?
אצל אשכנזים יש סלט חי, אצל ספרדים יש ח"י סלטים 
שרק נזכה להדר את השבת שיש אורחים אני יותר משתגעת..imosh30
רעיון לחזה עוף-מוריה
מכסים.
מידי פעם משנים לחזות עוף את מקומם.
השבת עשיתי את זה עם חזה עוף פרוס, בפעמים קודמות עשיתי עם רצועות חזה עוף.
הילדות זללו את זה.
תזהרי.. וחזה עוף מקוריא.........לףאחרונה
לא להשתגע מעבר לכוחותייך...
ושתמיד יהיו לך כוחות לבשל בשמחה!
חזה עוף-
חתיכות/ קוביות- איך שרוצים.
מערבבים חצי כוס מיונז, כף חרדל וצ'ילי מתוק (לא זוכרת כמה) וקצת מים.
מורחים את כל חתיכות החזה,מפזרים בתבנית התנור, רוטב שנשאר שופכים מלמעלה.
אופים 12-15 דק' (לשים לב שלא יתייבש) על 180.
-אני שמתי סילאן במקום צ'ילי. ולפעמים בלי חרדל- עדיין מוצלח!!!
אם יש זמן לתת לזה לשכב ברוטב במקרר לפני האפיה- הטעם יותר טוב.
-אפשר אחרי שמפזרים בתבנית, לפזר פרורי לחם מלמעלה. מתקבל ציפוי קצת פריך.