ארטיקים- לקלף (עדיף) לרסק בבלנדר אפשר להוסיף מים וסוכר לפי הטעם (תלוי במתיקות של הפירות) ולהקפיא בכלים ייעודיים או פשוט בכוס חד פעמית עם כפית. אם רוצים חלבי אפשר להוסיף חלב/ שמנת מתוקה (לוותר על הסוכר)/ יוגורט טבעי/ ריוויון.
סורבה- לקלף לרסק בבלנדר להקפיא בתבנית וכשחצי קפוא לרסק שוב בבלנדר ולהקפיא
מיץ- לרסק ולסנן
קומפוט- לבשל עם ממש קצת נוזלים ואפשר להוסיף איזה פירות שמתחשק.
עוד רעיונות שעלו לי:
גלידת סולרו- להכין סורבה, להכין גלידת וניל פשוטה, להקפיא שכבה דקה בתבנית, לשפוך תערובת לגלידה, להקפיא, לשפוך עוד שכבת סורבה ולהקפיא עד ההגשה.
גלידת שסק- תערובת לגלידה ולהוסיף רסק שסק.
עוגת שסק- שכבת בצק פריך, מלית שסק (חתוך לקוביות עם סוכר מיץ לימון וקצת קמח או שיבולת שועל) ומעל לפזר פירורים מהבצק.
או בגירסא אחרת- להכין עוגת וניל בחושה ולפני ששופכים את הבלילה לתבנית לסדר בתחתית התבנית (הכי מומלץ תבנית עגולה) פרוסות שסק בצורה יפה, לבזוק מעט סוכר חום ולשפוך מעל את הבלילה. לאפות רגיל וכשמתקרר להפוך את התבנית.