שרשור חדש
אין לי איך להעלות תמונות אבל זה התפריט שיצאimosh30

מנת דג

פילה מושט ברוטב אדום וירקות

מנה שנייה

שניצל אפוי אורז אפוי עם כוסברה ופטריות 

ירקות מאודים ברוטב

קינוחים

קוגל מתוק

עוגת תפוזים סחוטים

חיתוכיות שיבולת שועל

פנקייקים

וסלטים

חומוס 

טחינה

מטבוחה 

פלפלים חריפים

עגבניות שרי ופטריות חמות

כרוב סגול

ירקות מוחמצים

סלק

מיונז

חצילים בתנור

יפה יפה!!יעל מהדרום
ואו יפה לך!ת.מ.
אני הכנתי ממולאים והריח משגע אני מתלבטת אם להיכנע לריח ולטעום לפני שבת...
נכנעת?imosh30
לא היה לי זמן בסוף...ת.מ.
אבל היה טעים בשבת...
יפה לך אשת חיל!פופקוו
לו היה לי זמן הייתי דורשת מתכונים לסלטים ולאורז ושניצל האפויים.
סלטים פעם פירסמתי שרשור נפרדimosh30

ואפוי זה הכי בקטנה..

אורז אפוי עם כוסברה ופטריות.....??שמשי
אפשר מתכון? נשמע סוף!!!
לך אני מרשה בתבנית אלומיניום חח..imosh30

בשמחה במקור הוא עם פטרוזילה ושמיר אני כהרגלי

משבשת מתכונים בהתאם לקיים בבית

 

והקרדיט כמו תמיד לניקי ב

http://www.nikib.co.il/tosafot/5028/

 

תודה על ההיתרשמשי
ואין על ניקי!
שמחה ששיעשעתי אותך איפה שאר השותפות לא התפקדו פהimosh30אחרונה
תפתחו אני רוצה לראות את התגובות שלכם !!Aui

יש לי הרבה  תפוחי אדמה ואני רוצה לדעת מה אתם 

האיתם מכינים לכם שישביע אותכם 

ומנה רצינית עם תוספות  

אשמח לתגובות תודה!!!

 

פירה, הום פרייז, תפו״א מבושלים/בתנור-משה ר-
צ'יפס, פשטידהיעל מהדרום
יפה אבל אני רוצה משהו יותר מכובד איך שאומרים !!!!!Aui
תפו"א מוקרם, פאי רועיםפעימה
צ'יפס!שמואל1
סלט תפוחי אדמה וביצים, בורקס תפו"אבת 30אחרונה
שאלה על קמח פסטהאמא ל2 קטנטנים
איך מנפים קמח פסטה? רק בוררים כמו אורז?
ושאלה נוספת האם אפשר להכין פסטה בלי קמח פסטה? נניח עם קמח רגיל?
אפ'חד לא יודע? אמא ל2 קטנטנים
אפשר מקמח רגילאמא ל 6אחרונה

בדיוק אתמול הכנתי בצק פסטה  מקמח רגיל רידדתי במכונה ויצא מעולה!!!

חייבת לשתף...(או להשוויץ, אם להיות כנה)מירי ט.
מהמם!!הלליש
פששש... מהממת!! איזה כייף!משיח נאו בפומ!
אני השבת לא אפיתי
מושלמת!דינה ל.
וואוו זה יפה!מעפר אני באה

מסוג הדברים שחבל לאכול מרוב שהם יפים

נהה..כשרעבים אוכלים הכל תודה על הפירגוניישן..מירי ט.
מי אפה? את????מאוד מאוד
חלה מהממת!!יעל מהדרום
בטח שתשויצי שיחקת אותהimosh30
נפלא.אלעד

הוי איזה באסה שיש עוד שבוע שלם עד שבת המלכה..

מהמם!!שרבוב

חלה נאה עד מאד באמת חבל לאכול דבר כזה..נפשי ישובבאחרונה

רעיונות למתכונים עם זיתים אבל לא חלבי!יש?אייכה!
ושאלה במתכון של לחמניות זיתים כתוב ארבע כפות גבינה יש מצב לשים משו אחר במקום?אני צריכה פרווה

תודה
אני מכינה לחמניות זיתיםאושר תמידי
פשוט עם מתכון רגיל של לחמניות, ומוסיפיה זיתים בלישה. יוצא מעולה...
^ אפשר גם להוסיף רוטב אדוםברוקולי
ננסה לפעם הבאה עכשיו כבר הכנתי פשטידהאייכה!
סלט ירקות עם זיתים..יעל מהדרום
בית לזית- כדורי בצק עם זית בכל כדורמה אני ומה חיי
עוף בזיתים, דג בזיתים, זיתים מבושלים.בת 30
איזה בצק?ראיתי את זה רק חלביאייכה!
אפשר מלאווח חתוך למשולשים ולגלגל בתוך כל משולש זיחילזון 123אחרונה

זית אחד (להתחיל לגלגל מהחלק הרחב). לשים ביצה ושומשום ולאפות בתנור.

מחפשת רעיון לרוטב לחצילים מטוגנים כפרוסות+mp8
רצוי בלי חומץ שאני ממש שונאת...

תודה!
ברביקיו קנוי או הכנה ביתיתאייכה!
שזה אומר??+mp8
לשפוך מעל החצילים רוטב ברביקיו!זה טעים!אייכה!
אצלנו מכינים את הברביקיו הוא לא קנוי.
אם תרצי מתכון תגידי
צילי מתוק הולך מעולה.פרפר לבן
עוד רוטב:
כמון, פפריקה, מלח ופלפל ולימון

מה שאצלנו הולך מעולה-
מחממים על הפלטה את החצילים המטוגנים בלי רוטב ואוכלים עם טחינה.
חשבתי על צילי+mp8
מה, פשוט לשפוךמלמעלה וזהו??
עשיתי עם קוביות וטיגנתי עם זה קצת..פרפר לבן
אני מכירה גרסא~א.ל

שבה חותכים את החציל המטוגן לחתיכות- כמו סלט,

מוסיפים שום וגמבה חתוכה ארוך- שגם טוגנו במחבת (אפילו באותו השמן של החציל)

וכוסברה ירוקה לקישוט.

 

מצאתי לך תמונה בגוגל-

 

 

Post image for סלט חצילים מטוגנים

ככה אני עושה בדרך כלל.+mp8
אבל מטגנת כבר חתוך לקוביות.

טעמתי פעם חצילים מטוגנים בביצה ופירורי לחם כמו שניצל- וזה מה שעשיתי- ולזה הוסיפו כל מיני דברים שאני כבר לא זוכרת..
איזה תבלינים הולכים עם זה?מעפר אני באה
אפשרהתנערי מעפר

מלח, פילפל שחור, מעט פפריקה.

אני מוסיפה לפעמים מעט פילפל ירוק חריף שיהיה פיקנטי יותר.

 

אני שמה לימון שום פרוס ופטרוזיליה קצוצה. יאמי!אפרתולה
מה לגבי טחינה?מירי ט.
רוטב עגבניות עם שוםבת 30

זה סלט קלאסי כזה.

מבשלים עגבניות מגורדות עם קצת רסק עגבניות, שום כתוש ומים. מתבלים במלח ופפריקה, ומבשלים ממש כמה דקות, עד שהתערובת נהיית אחידה בערך. מוסיפים כוזברה קצוצה, וקצת מיץ לימון (לא חייבים), ויוצקים על הפרוסות. הכי טוב לסדר בקופסה שכבת רוטב- שכבת חצילים וחוזר חלילה ולתת לזה לשבת קצת, עד שהחתילים סופגים את הרוטב.

חצילים ברוטב עגבניותעוד כינויאחרונה

פרוסות חצילים מטוגנים.

להכין בסיר רוטב עגבניות פשוט:

קופסא של רסק

2 קופסאות של מים

מלח, פלפל שחור, שום גבישי, סוכר.

אחרי שהרוטב רותח להוסיף את החצילים

לחתוך שום טרי לפרוסות דקות ולהוסיף.

לבשל כמה דקות.

יוצא מצויין.

 

שניצל בתנור ועוגה ללא ביציםבת 30

יש למישהו נסיון באחד מהם או בשניהם?

אשמח לשמוע איך מכינים...

שניצלברוקולי
אני מכינה אותו דבר ופשוט מברישה בשמן זית ואופה רבע שעה על כל צד<זמן האפיה משתנה מתנור לתנור.. טעים כמו מטוגן!
עוגת בצק פריך בלי ביצים..יעל מהדרום
לק"י

ואני חושבת שפעם פרסמו פה מתכון לעוגת שוקולד בלי ביצים.
יש לי מתכון מוצלח לעוגה ללא ביציםיהודיה מא"י

 

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t322270#4011713

 

רק אזהרה: העוגה הזאת טעימה מאוד וקלה מאוד להכנה, אבל אם מכינים אותה כל שבת במשך שנה שלמה, היא נמאסת בסוף...

תודה...איזה זריזות.בת 30

3 כוסות סוכר זה המון. יוצא טעים גם אם שמים פחות?

אני לוקחת אותו ,מטבלת עם מלח,שום,בצל,פפריקה,כורכום95200

פלפל שחור,שמן זית-לפי העין כזה.... יוצא טעים-תכסי אותו בנייר אפיה מלמעלה כדי שלא יצא יבש

טעמתי שניצל אפוי שבמקום ביצה ערבבו תבלינים עםפנסאי
מיונז ואז טבלו בציפוי קורנפלקס או פירורי לחם. יוצא פריך ועסיסי מאוד! המיונז שומר יותר על העסיסיות של הנתח.
צ'מעו, שניצל בתנור טעים פי 10 משניצל מטוגן...בת 30אחרונה

וגם דורש פחות התעסקות, וגם יותר בריא. זהו, מעכשיו אנחנו הולכים על זה...

ותודה על הטיפים...

מתכון טעים וטוב לכבד - יש דבר כזה?ט'

עדיף לא טחון כי אין לי מכשיר מתאים בשרי.

 

בצל מטוגן, פלפל, מלח פטריות כוסברה ושמן זית~א.ל


יש. עם הרבה בצל מטוגן.. כמה פשוט ככה טעים..משיח נאו בפומ!
את קונה אותו צלוי כבר?

מטגנים הרבה בצל, בסוף הטיגון מוסיפים קצת שום לכ2 דקות טיגון ואז מוסיפים גם את הכבד(חתוך לקוביות) עם קצת מים, שלא יתייבש, לטיגון קצר, רק כמה דקות (הוא כבר צלוי.) ותבלינים כמובן: מלח, פלפל, מעט כמון, טיפטיפה א. מרק עוף. ואם את אוהבת - מעט כורכום/ חוויג'.

לגיוון - אפשר להוסיף גם פטריות.

בהצלחה

ככה אני מכינה בדרך כלל וזה לא יוצא להיט..ט'

אני רוצה לשם שינוי מתכון ממש טעים..

 

 

באמת? אצלנו ממש אוהבים אתזה..משיח נאו בפומ!
אבל משתדלים לא לאכול יותר מדי כבד..
אני הכנתי פעם עם הרבה פלפלים מטוגנים ובצל.פנסאי
יוצא טעים וכמובן תבלינים. נראה לי מתכון של בני סיידה.
כבד צלוי עם תפוחים ומייפל - מעולה!עוד כינוי

צולים את הכבד.

 

במחבת מטגנים פרוסות בצל (ככל ששמים יותר, בצל יותר טעים) עד שמזהיב.

מוסיפים תפוחי עץ (עדיף גרנד) מקולפים חתוכים (אני חותכת לרבעים ואז מחלקת את הרבעים לפי גודל התפוח, שלא יהיו חתיכות עבות מידי אבל גם לא דקיקות)

תיבול:

מלח (ממש מעט כי הכבד מומלח בהכשרה בצלייה)

פפריקה מתוקה

מעט שום

מעט פלפל שחור

סירופ מייפל

 

לתת לזה קצת זמן על אש נמוכה, להכניס את חתיכות הכבד בתוך התערובת שיקבל את הטעמים, להשאיר על אש נמוכה עוד כרבע שעה.

 

בהצלחה.

על אותו רעיון-+mp8

הגשתי פעם על פרוסות אננס מטוגנות בבלילה. 

 

שילוב מדהים.

 

ואת הכבד עצמו אחרי שאני מזהיבה בצל ופטריות- אני מוסיפה אבקת מרק פטריות- כף אבקה מוללת בכוס מים וקצת יין יבש.

 

מעולה גם על תחתית בצק כלשהי, או בתוך בלינצס/ עלי פילו.

 

 

אצלינו אוכלים ככה-צביה22

מטגנים בצל, לקראת הסוף מוסיפים את הכבד לכמה דקות (אחרי שכבר צלו אותו, כמובן).

במקביל מבשלים ביצה קשה.

מועכים במזלג את הכבד ואת הביצה ומערבבים ביחד עם הבצל המטוגן.

יוצא מעולה..

עם ריבת בצל על ברוסקטה-משה ר-
ככה בלי מתכון??+mp8
^ ריבת בצל זה גם רעיון מוצלח!~א.ל
איך עושים??+mp8
ככה-~א.לאחרונה
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך י"א באייר תשע"ד 20:27
 
בסיר רחב ונמוך מטגנים הרבה בצל- הסגולים האלה, עד שנעשה בהיר, ( בערך חצי כוס שמן).

מחכים בערך 40 דק'...

 

מוסיפים כוס של סוכר חום, כשזה מגיע לרתיחה מנמיכים את הלהבה

מבשלים עד שהרוטב מצטמצם ונהיה ממש כמו קרמל,

מוסיפים מעט חומץ בלסמי/ מיץ לימון משומר

מוסיפים 1/3 כוס יין אדום

וזה הכל

 

 

כבד ברוטב:בין השורות
מטגנים בצל,
מוסיפים את הכבד ומתבלים ב:
המון פפריקה,
מעט מלח,
פלפל שחור,
מים/יין
ומה שנראה מתאים.
מערבבים ומחכים שהרוטב יסמיך.
מערבבים עם פירה או אורז ואוכלים.
שבוע טוב, מחפשת רעיון לתבשיל פתיתים עם קציצותפופקוו
אז ככה, יש לי במקפיא4 קציצות מבשר הודו לא מבושלות.
חשבתי להכין פתיתים ולשים יחד בתוך הסיר ,
יש למישהו רעיון לרוטב שיהיה טעים גם לתינוק בן בשנה ושלוש.

או שכדאי פשוט לבשל פתיתים ואת הקציצות לטגן בנפרד?

אני אישית לא אוכלת בשר אז לא יודעת מה עדיף. בכל מקרה שיהיה קל וטעים ופשוט. מה מציעים ?

שבוע טוב ו מבורך -כל הישועות
רוטב- מומלץ אבל לא רק ל4 קציצותimosh30

2 בצלים קצוצים
שיני שום פרוסות
רסק עגבניות קטן
כף פפריקה
כף סילאן
3 כוסות מים
2 כוסות גזר ואפונה (סנפרוסט)
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח 

תכיני פתיתם בנפרד או שאת רוצה להסמיך לו את הרוטב אז תוסיפי כוס פתיתים

 

תודה רבהפופקוו
אני יוריד כמובן מכהכמויות כך שזה יתאים ל4 קציצות..
בתאבון..imosh30אחרונה
וואי! המצאתי עכשיו מתכון לעוגיות בריאות.. יצא פצצהאפרתולה

אם יש דרישה אני אנסה להיזכר מה שמתי...

שבת שלום!

יש דרישה!אני ולא אחרת
...אפרתולהאחרונה

לשים במגימיקס 3 כוסות קוואקר

ולהוסיף 150 (בערך, לא יודעת כמה שמתי.)גרם אגוזים(לוז, מלך, שקדים)אני עשיתי עם לוז

לטחון טוב ולהוסיף 3/4 כוס קמח מלא(הוספתי ככה כי זה מה שנשאר לי בבית..)

לשפוך ללקערה ולהוסיף:

כוס טחינה גולמית

קורט מלח

חצי כפית א אפיה

(שמתי כף שמן רק בגלל שזה היה ניסוי אבל לדעתי לא צריך הטחינה מספיק שומנית.)

ממתיק כלשהו: אני שמתי רבע כוס סוכר קנים אורגני וחצי כוס סירופ אגבה אורגני

אפשר גם לנסות עם סילאן דבש וכו' רק לטעום את רמת המתיקות

ואז הוספתי ביצה אחת.

לאפות על 180 בערך 10 דקות עד שהן משחימות לצנן ולאכולליקוק

 

בתיאבון!!

עוגיות עוגיות עוגיות..*קומי אורי*

נמאס לי מעוגיות השוקולד צ'יפס.

הכנתי עוגיות ספירלה כאלה שחור לבן, לא אוהבת.

אלפחורס האיש לא אוהב.

העוגיות האלה עם החור והריבה בפנים (עם ריבה אמיתית כמובן) האיש גם לא אוהב.

 

מממ איזה עוד עוגיות הכנתי? לא זוכרת.

 

אבל אני חייבת דחוף מתכון פרווה לעוגיות נחמדות ששותים עם הנס בבוקר, לא מתוקות מידי ולא יקרות מידי..

 

 

עוגיות שיבולת שועל? העוגיות הנצחיות שלי....משיח נאו בפומ!
מתכון אם אפשר בבקשה!,*קומי אורי*
בקשהמשיח נאו בפומ!

כוס קמח
כוס וחצי ש"ש
‏3/4 כוס סוכר
‏3/4 כוס שמן
שקית א. אפיה
מעט קינמון (אם אוהבים)
2 ביצים
כפית תמצית וניל
כוס אגוזים קצוצים
חצי כוס צימוקים או שוקלדציפס.


מערבבים הכל.. (את האגוזים והצימוקים קודם עם החומרים היבשים, ורק אחכ החומרים הרטובים.)

חום בינוני כרבע שעה. עד שנראות מוכנות..

בהצלחה
יש המוןט'

בראוניס, מאפינס, קאפקייקס, עוגיות קוואקר, עוגיות תמרים/שקדים/אגוזים/חמאת בוטנים/פירות.
יש עוגיות מלוחות או חריפות ומתובלות, נשיקות מתוקות, עוגיות ג'נג'יר, רוגלך, ועוד הרבה.

פשוט לפתוח ספר מתכונים או אתרים מתאימים, לאזור קצת אומץ ולגוון את התפריט

אתר מומלץ וגם לניקי יש דברים טובים.

 

איזה לא חכמה אני.. הבוקר הייתי באתר הזה..*קומי אורי*

תודה שפקחת את עיני!

אולי תכיני חיתוכיות?~א.ל

ז:א עוגה שנחתכת לחתיכות קטנות, ואוכלים כל חתיכה בנפרד?

זה לא מתייבש אבל?*קומי אורי*
אם מכינים מתכון טוב זה לא מספיק להתייבש ט'
תוך כמה זמן הן לא טריות יותר?*קומי אורי*
לא, אם דואגים לאחסון נכון יש לי כמה מתכונים~א.ל

טובים: חיתוכיות קוקוס ופטל

חיתוכיות שוקולד וקוקוס

ריבועי שקדים וריבת תפוזים

 

אם תרצי משהו, תאמרי ואתן לך את המתכון

מכל מה שכתבת יש לי רק שוקולד *קומי אורי*

אין איזה משו עם אגוזים ושוקולד? חצי חיוך

אני מכינה את זה הרבה:ט'
והכי כייף זה שהכל נעשה בכלי אחד ולא צריך לנקות יותר מידי חצי חיוך
 
 
200 גרם מרגרינה
- להמיס בסיר ולכבות את האש
 
2 כוסות סוכר
2/3 כוס קקאו
1 כף תמצית וניל (אני לא מוסיפה)
- להוסיף לסיר ולערבב היטב
 
4 ביצים
- להוסיף ^^ תוך כדי בחישה
 
1/4 1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס אגוזים טחונים/קוקוס
קורט מלח
- לערבב ולהוסיף לתערובת שבסיר עד שמתקבל בצק חלק
 
לשטח בתבנית אפיה משומנת
לאפות בחום בינוני 20-25 דקות
 
אם מוסיפים חפיסת שוקולד כשהמרגרינה נמסה זה משדרג מאוד.
או שלפעמים לפני שאני מכניסה לתנור אני מפזרת שוקולד צ'יפס מעל.
 
ליקוק
 
זה הולך עם 100 ג'ר מרגרינה וכל השאר שמן?*קומי אורי*

אני קשה, הא?

 

בסוף חותכים לריבועים? זה הסיפור?

 

ואיפה מאכסנים?

לא יודעת. תנסיט'

את לא קשה - את מאתגרת  

והחלק הכי כייף באפיה זה הניסוי והטעיה והתעיה

 

אני משאירה בתבנית בתנור ותוך כמה ימים זה נגמר.

אפשר לחתוך לריבועים ולאכסן בקופסא סגורה.

 

לא בא לי לטעות.. חחח יש לי רף לעמוד בו.. *קומי אורי*

אמא שלי הביאה לי מרגרינה אז יש לי 200, יאללה לעבודה!

תעדכני איך יצא!~א.ל
יווו יצא משגע!!!*קומי אורי*
עם או בלי שוקולד?פנסאי
שמתי חצי חבילה*קומי אורי*
תודה! הכנתי את זה קודםאלונית

והחלפתי את כל המרגרינה בשמן ויצא מצוין! (כי אני לא משתמשת במרגרינה בכלל)

במקום להמיס מרגרינה אני מוסיפה את השמן לביצים המורבבות עם הסוכר.

שאלה לי, חותכים אחרי שהעוגה מתקררת או כשהיא חמה?*קומי אורי*
כשהיא קרה.משיח נאו בפומ!
לאו דוקא. כהיא חמה חותכים כשהיא קרה מוציאים לקופסאט'
אוקי. לא שעשיתי אתזה פעם.. זכור לי שזה מה שראיתימשיח נאו בפומ!
במתכונים..
ככה עשיתי באמת..*קומי אורי*
המלצה שימי כל חיתוכית במנג'ט~א.ל

ואת כל החתיכות,שימי בקופסא סגורה

ואיזה כיף שיצא טוב!!!!

בצק פריך זה סבבה..אפשר לגוון עם שקדים/ אגוזיםיעל מהדרום
לק"י

בוטנים/ ממרח תמרים/ ממרח שוקולד/ ממרח חלוה....
בשביל שזה יהיה פרווה צריך למצוא תחליף לחמאה אבל…הרהור

הן מעולות ונשמעות נכונות לסיטואציית הנס בבוקר <לא שותה קפה>. הכנתי בגרסה לימונית.

 

http://www.oogio.net/orange_and_vanilla_cookies

 

עוגיות טחינה,הלליש

או עוגיות שוקולד צ'יפס, בלי השוקולד-

 

ואז זה יוצא עוגיות פריכות כאלו פשוטות,

 

ואם תפחיתי קצת סוכר-

 

זה ייצא לך עוגיות וניל כאלו טעימות ממש עם קפה!!

שרשור יאמיעוגי פלצתאחרונה
פינוקים של אחה"צאלעד

עוגת שוקולד:

עוגיות תמרים:
בתמרים גמרת עלי...יהושפט
מתכון לתמרים מהר..imosh30
בקרוב בע"ה.אלעד
מה עם המתכון שכחת אותנו..imosh30

פטיש

סחטיין! דינה ל.

יאווו ענק!! אפשר מתכון לראשונה? פליז!דרךחדשה_
צריכה מתכון לכדורי שוקולד..אנונימית לרגע!
דרישות:
* מחומרים שיש בדר"כ בבית
* פרווה
* בלי מחמאה/ מרגרינה
* טעים..

תודה!!
ככה:הלליש

ביסקוויטים או עוגה יבשה.

 

לשים בסיר קקאו, מים/יין וסוכר,

 

לבחוש עד שהסוכר נמס לחלוטין והרוטב בא לרתיחה.

 

לשים את הביסקויטים/עוגה (אפשר שילוב שלהם)

 

בתוך הרוטב-

 

עד לקבלת עיסה חלקה ורכה (לא לשים יותר מידי- כי אז זה יצא קשה.)

 

להכין כדורים ולטבול בקקאו/קקוס/סוכריות.

 

תהנו

תודה יקירה! אנונימית לרגע!
מה בערך צריך להיות היחס בין היין- סוכר- קקאו?...
אני שמה סוכר פי 2 מקקאו בסיריעל מהדרום
לק"י

מוסיפה קצת מים (או יין) ומערבבת עד שיוצא קרם כזה.
אם זה עדיין יבש מוסיפים עוד קצת נוזלים ומבשלים.

אפשר להוסיף גם שוקולד לעיסה- זה משדרג.
^^^^ גמני ככה..הללישאחרונה
עוף בתנוראשתו של בעלי
יש מתכון ששמים עוף שלם בתנור עם מלח גס מסביב. מכירים? ילך טוב עם עוף מפורק?
תודה
לא יודעת..אבל מן הסתם שכןיעל מהדרום
כן..מקום בעולם
כל הקטע של המלח זה שזה מוציא מהעוף את הנוזלים ועושה אותו קריספי.. ככה שגם כשהוא מפורק זה יצא מעולה..
תודה לשתיכן!אשתו של בעליאחרונה
באמת יצא מוצלח
כמה עולה להכין גלידה במכונת גלידה?אורחיה

מתלבטים אם לקנות מכונה, ומעניין אותנו מה העלות של הכנת ליטר גלידה בערך..

תודה

תלוי בחומרים של המתכון...פנסאי
ברור, אבל באופן כליי, כמה עולה גלידה ממוצעת?אורחיהאחרונה
יש למישהו מתכון לעוגה פשוטה?arlan

 

 

(עדיף שוקולד)

תוודה

יש לי מתכון..אבל בבית של ההוריםיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אז זה יעזור לך- אז בסביבות 1 אני אוכל לכתוב (אם אני אזכור).
יש למישהוא מתכון לעוגת תפוזים עם קמח תפו"א?שריתת
נראה לי אפשר להשתמש במתכון רגיליעל מהדרום
מתכון רגיל.מיסטר דוםאחרונה
רעיון לתיבול טוב לכרעיים בתנור?שמשי
וצריכה גם רעיון לתוספת הכי קלה שיש, עדיף בתנור, ולא תפוח אדמה.
אפשר להכין אורז בתנור, אבל אף פעם לא ניסיתי..יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אפשר ירקות אפויים.

תיבול לכרעיים: פפריקה, מלח, שום, פלפל שחור, תבלין לבשר ושמן.
- אפשר להוסיף גם ריבועי/ טבעות בצל.
מחפשת מתכון לקינוחאין כמו טאטע!

בריא וטעים.

לא משהו מסובך מדי להכנה, בכל זאת, אני רק מתלמדת.

עדיף שיהיה פרווה, אבל לא קריטי.

 

 

אפוי? קפוא? מבושל?ט'
יש עוגות, מוס, ליפתן. מה בא לך?
עוגות ומוס זה אחלהאין כמו טאטע!
רק שיהיו כמה שפחות עתירי קלוריות.
אפוי זה טוב.
מוזמנת לנסות לחדד עוד,
אבל כל כיוון שעולה במוחך זה טוב.אולי תציעי כמה רעיונות ואז אוכל לבקש מתכון ספציפי.
תודה רבה!!
יש פה אתר מוצלח מאוד - חפשי שםט'
תודה רבה לכם.אשמח למתכון ללא סוכראין כמו טאטע!

של קינוח.

יש דבר כזה?נכון?! 

אולי פירות בצורה כלשהיאט'

לפתן פירות, סורבה, שייק פירות עם קרח - אנחנו אוהבים בקיץ לטחון פירות וקוביות קרח בבלנדר-מוט.

 

לא חייבים להוסיף סוכר אם הפירות מתוקים מעצמם.

 

 

לטחון קוביות קרח בבלנדר-מוט? זה לא הורג אותו?רחלקה
אפשרי, תלוי בסוג הבלנדר ובחוזק שלו..-משה ר-אחרונה
עוגיות-להכין בצק פריך ללא סוכר ולמלא בממרח תמריםיעל מהדרום
לק"י

שעשוי רק מתמרים (אפשר להכין בבית).
אפשר למלא בכל מלית אחרת שאין בה סוכר (כמו חלוה בלי סוכר).
סופלה זה טעים..יעל מהדרום
יוצא טעים95200

תמרים טחונים ופצפוצי אורז עם אגוזים ותוסיפי כל מיני...

סורבההתנערי מעפר

בריא, טעים ומרענן.

 

מקפיאים לילה חבילת חצאי אפרסקים בשימורים 500 גרם (עדיף טעמן פרימיום).

מוציאים מהמקפיא ומחכים 20 דקות להפשרה חלקית.

מכניסים למעבד מזון וטוחנים.

מוסיפים:

3 כפיות מיץ לימון.

1/2 כפית תמצית וניל.

3 כפות סוכר.

מערבבים.

שופכים לתבנית אינגליש-קייק או לגביעים חד-פעמיים יפים.

מקפיאים שוב.

 

מוציאים מהמקפיא כמה דקות לפני האכילה להפשרה חלקית.

 

אפשר לשדרג ולשים מעל קצפת צימחית.

 

שסק. המון שסקמאמע צאדיקה

מה אפשר להכין ממנו? 
 

ריבה? לא... 

פאי? לא.... 

 

יאאאאאני והוא
אני מתה על שסק!!!!!!

תביאי לי
בואי קחי...יש כמות לגדוד...ת.מ.
ארטיקים, סורבה, מיץ, קומפוט,כוכב לכת
מתכונים בבקשה!ת.מ.
עשית משהו כזה פעם?
כי משום מה לשסק יש שם של פרי שאוכלים רק איך שהוא...
וצאדיקה ח"ח על הביצוע המהיר
לא בעצמי אבל אמור להיות די פשוטכוכב לכת
ארטיקים- לקלף (עדיף) לרסק בבלנדר אפשר להוסיף מים וסוכר לפי הטעם (תלוי במתיקות של הפירות) ולהקפיא בכלים ייעודיים או פשוט בכוס חד פעמית עם כפית. אם רוצים חלבי אפשר להוסיף חלב/ שמנת מתוקה (לוותר על הסוכר)/ יוגורט טבעי/ ריוויון.

סורבה- לקלף לרסק בבלנדר להקפיא בתבנית וכשחצי קפוא לרסק שוב בבלנדר ולהקפיא

מיץ- לרסק ולסנן

קומפוט- לבשל עם ממש קצת נוזלים ואפשר להוסיף איזה פירות שמתחשק.

עוד רעיונות שעלו לי:

גלידת סולרו- להכין סורבה, להכין גלידת וניל פשוטה, להקפיא שכבה דקה בתבנית, לשפוך תערובת לגלידה, להקפיא, לשפוך עוד שכבת סורבה ולהקפיא עד ההגשה.

גלידת שסק- תערובת לגלידה ולהוסיף רסק שסק.

עוגת שסק- שכבת בצק פריך, מלית שסק (חתוך לקוביות עם סוכר מיץ לימון וקצת קמח או שיבולת שועל) ומעל לפזר פירורים מהבצק.
או בגירסא אחרת- להכין עוגת וניל בחושה ולפני ששופכים את הבלילה לתבנית לסדר בתחתית התבנית (הכי מומלץ תבנית עגולה) פרוסות שסק בצורה יפה, לבזוק מעט סוכר חום ולשפוך מעל את הבלילה. לאפות רגיל וכשמתקרר להפוך את התבנית.



ואפשר גם לייבש בתנור ולאכול כחטיף בריאכוכב לכת
משום מה שסק לא נשמע לי מזהו שמתאים לז כ"כ...ת.מ.
מישהו פה ניסה פעם?
חיפוש ברחבי הרשת מניב....מאמע צאדיקה

צ’אטני פיקנטי - מבשלים קילו שסק חצוי ומגולען עם 1/2 כוס סוכר, 3 שיני שום קצוצות, 1/4 כוס חומץ, כפית ג’ינג’ר מגורר ו-1/4 כפית תמצית וניל במשך 15-10 דקות על להבה נמוכה לקבלת מרקם של מרקחת. מצננים ומאחסנים בצנצנת במקרר למשך כמה ימים. מושחים על עוף או בשר לפני הצלייה, או מגישים עם קציצות, כבדי עוף מוקפצים או פטה כבד.

ליקר שסק של יעקב מורד (“יקב מורד”) - שוטפים וחורצים בסכין 12-10 פירות. מניחים בצנצנת (אפשר עם חצי מקל וניל), מכסים בוודקה ושומרים כחודשיים במקום חשוך. מסננים ומוסיפים לנוזל שהתקבל כמות זהה של סירופ סוכר סמיך (ביחס של 2/3 סוכר על 1/3 מים). מעבירים לבקבוק ושומרים במקפיא.

ליקר גרעינים - כן, אותו מתכון בדיוק אפשר להכין גם עם הגרעינים של השסק, אחרי ששטפתם אותם. טעמו הסופי מזכיר ליקר שקדים בסגנון אמרטו.

שסק שיכור - את השסק שסיננו מהליקר מוסיפים לפונץ’ או לסלט פירות. אפשר גם לרסק ולהוסיף לתערובת עוגה בחושה בטעם אלכוהולי מתוק.

 

קומפוט\ ריבה\ ליקר\ פודינג - שמות שונים עם מתכונים שונים לאותו רעיון (תבלינים: קליפת לימון, קינמון, וניל, ציפורן)

אפשר למלא בו בשר טחון- או גבינה 

אפשר להוסיף אותו לסלט ירקות (סלט חסות כזה) 

 

http://www.mevashlim.com/Ingredient/19345.asp

 

 

ומדהו מהם נשמע לך כמו משהט שתכיני ותאכלו?ת.מ.
אצלנו אני לא מאמינה שיאכל משהו מהדברים ההזוים האלה...
אם כן בואי ותקחי...
הצ'אטני נשמע אחלה.מאמע צאדיקה

רוצה לבוא אלי ונגלען ביחד? 

כן. סורבה שסק זה מצויין.הרהור
אז איך בדיוק מכינים סורבה? בחיים לא עשיתי...ת.מ.
מתכון והוראות הכנה לסורבה שסק:הרהור

2 כוסות סוכר + 1 כוס מים – מרתיחים עד שהסוכר נמס. מכבים ומוסיפים חצי כוס מיץ לימון סחוט.

 

מהפרי עצמו צריך שתי כוסות של מחית פרי.
כדי להקל על קילוף השסק מרתיחים אותו במים. מקלפים, מנקים מהעוקץ והגלעינים ומבשלים שוב לריכוך בסיר, כשהמים מכסים את השסק. מסננים את השסק מהמים -- את הנוזלים האלה יש לשמור -- איתם נדלל את מחית השסק (!), מועכים. מדללים את המחית עם עוד שתי כוסות מנוזל הבישול השני. 

את המחית המדוללת מוסיפים לסוכר המומס. מערבבים ומקפיאים.

 

בנפרד מקציפים חלבון אחד ומקפיאים. 

 

אחרי שהחלבון ותערובת השסק קופאים טוחנים אותם ביחד ומקפיאים שוב והסורבה מוכן.

 

הערה:

אנחנו מחלקים את תערובת השסק לשתי קופסאות, אחרת קשה לחלץ את הנוזל הקפוא מהקופסה ולחתוך אותו כדי להקל על הטחינה.  

יש אפשרות להכין סורבה בלי ביצים?ת.מ.
כן. פשוט להשמיט.הרהור
כיפלכם!! פשוט תאכלו, יאמי!!הלליש
את תבואי לטפל בכאבי בטן?ת.מ.
יש פה כמות שגם ל10 אנשים תעשה כאב בטן...
אה, לאהלליש

אז תעשו משלוחים בזול,

 

ותתעשרו.

 

מבטיחה להשתדל להיות מהקונים הראשונים

עם מה נעשה מישלוחים עם העגלה של הגברת?ת.מ.
ועכשיו ברצינות מי שמכי אותי וגר באיזור ומעוניין שיבוא לאישי! (לפחות את הירקות והאפרסקים המיותרים צאדיקה הצדיקה לקחה שלא יזרקו)
גם לנו יש אינפלציה של שסק, עושים ליפתן איכשהו..*קומי אורי*
ממי קבלתן שסק באמצע החיים???עץ על מים
ות.מ., אני לא רוצה ולא באה לקחת. זה בסדר אני משאירה לכם
כבר קיוויתית.מ.
תביאו לזוג העתידי. הם נראה לי אוכלים הכל...עץ על מים

והיא לפחות בחיים לא נמאס לה לאכול...
מתכון לסורבה שסק:הרהור

2 כוסות סוכר + 1 כוס מים – מרתיחים עד שהסוכר נמס. מכבים ומוסיפים חצי כוס מיץ לימון סחוט.

 

מהפרי עצמו צריך שתי כוסות של מחית פרי.
כדי להקל על קילוף השסק מרתיחים אותו במים. מקלפים, מנקים מהעוקץ והגלעינים ומבשלים שוב לריכוך בסיר, כשהמים מכסים את השסק. מסננים את השסק מהמים -- את הנוזלים האלה יש לשמור -- איתם נדלל את מחית השסק (!), מועכים. מדללים את המחית עם עוד שתי כוסות מנוזל הבישול השני. 

את המחית המדוללת מוסיפים לסוכר המומס. מערבבים ומקפיאים.

 

בנפרד מקציפים חלבון אחד ומקפיאים. 

 

אחרי שהחלבון ותערובת השסק קופאים טוחנים אותם ביחד ומקפיאים שוב והסורבה מוכן.

 

הערה:

אנחנו מחלקים את תערובת השסק לשתי קופסאות, אחרת קשה לחלץ את הנוזל הקפוא מהקופסה ולחתוך אותו כדי להקל על הטחינה.  

אולי להכין ג'לי ולהוסיף חתיכות שסק?דינה ל.אחרונה