שרשור חדש
חמין עם עוף שלםציליגילימימי

בלי בשר.

בדר"כ אני עושה עם בשר, אבל יש לי עוף שלם לא קפוא, ופעם שאכלי איפשהוא היה טעים דווקא.

רעיונות? איך ומה עושים?

אני גם עושה עם עוף לפעמים, אותו עיקרון,*קומי אורי*

אני מקפיצה את העוף עם בצל בהתחלה ואז עושה את אותו הדבר.

 

אה, וכמובן שהעוף לא שלם.. תחתכי אותו ותשתמשי בכרעיים, בירכיים ובגרון

חמין95200
אמא שלי עושה עם גרונות אבל ניראלי יצא לך טוב... אצלנו לא בודקים תבלינים בכמויות -בעצם שום דבר ...
כמה תפוחי אדמה שבא לך -לפי בני הבית.
את העוף תשימי חתוך איך שאת רגילה
1בצל שלם-בשביל הטעם
חומוס/שעועית -יוצא יותר טעים עם חומוס
2תמרים כדי שלא יצא לבן- וגם טעים יותר
ביצים- לפי בני הבית
מים שיכסו את הכל ותבלינים כרגיל..
זה בערך הכל...
אפשר גם אורז/חיטה בשקית קוקי שלא יצא קווצ'95200
אנחנו עושים חמין רק עם חיטה (לא בשקית)-יוצא מעולהיעל מהדרום
איך את עושה?ציליגילימימי

אני בדרך כלל לא עושה..התכוונתי לאבא שלייעל מהדרום
לק"י

הוא עושה משו כזה:
שורף קצת סוכר עם שמן בסיר (לא חובה).
מוסיפים פפריקה.
משרים את החיטה במים רותחים כמה דקות.
מוסיפים לסיר את החיטה, מים, מלח, תפו"א, עוף וכו'.
מבשלים.

אבא שלי עושה בישול חלקי ומשאיר את זה להתבשל על הפלטה עד הבוקר.
אף פעם לא ניסינו...פשוט חשבנו ככה פחדנו להרוס ת'שב95200

ת'שבת;) אבל אם יוצא טוב-זה נהדרליקוק

אנחנו מכינים את זה המוןחיה וקיימת

(לא אוהבים בשר)

מכינים מרק רגיל של חמין.

לוקחים את העוף ובחלל של הבטן ממלאים אורז עם רסק עגבניות ותבלינים (אפשר גם צימוקים) מסובבים חוט תפירה מסביב העוף (כדי שלא יפתח בבישול) מתחילים לסובב את החוט על הרגלים ומסובבים עד לצה השני.

מכינים את העוף לחמין ומוסיפי מים עד שהעוף מתכסה לחלוטין.

יוצא טעים (לדעתי)

שבת שלום!

ואת האורז צריך לבשל לפני כן?ציליגילימימי

לדעתי לא- זה מתבשל בחמין!פלספנית
לא, את מכניסה אותו ככה.חיה וקיימת

(אם נכנס מעט אורז תוכלי להוסיף עוד בשקית קוקי ולהכניס לחמין עם פתח קטנטן כלפי מעלה)

חשוב להקפיד שהעוף יהיה מכוסה לחלוטין במים, אחרת האורז ישרף ויצא קשה.

תודה רבה. ננסהציליגילימימי

אני גם עושה לפעמים עם עוף שלםחילזון 123

יש חמין עיראקי שנקרא טבית שזה עם עוף שלם וממלאים אותו עם אורז וחתיכות קטנות של בקר.

 

בכל אופן אני לא קושרת את העוף ולא מתפרק כלום

ואת האורז ששמים בפנים אני משרה קצת במים כי לפעמים הנוזלים לא מגיעים לאמצע של העוף ממש טוב.

מסביב לעוף אני שמה גם ירקות וביצים.

לדעתי אל תכניסי גרון וכנפייםמאמע צאדיקה

זה הרבה עצמות ומעט בשר- בבישול של החמין זהמ תפרק... ויש כל מיני עצמות קטנות ולא נעימות שעולות בכף... 

אנחנו לא אוכלים את זה עם המים והגרונות לא התפרקו ל95200אחרונה

לנו... אולי זה תלוי בבישול...

סלט ירקותעיצובית

מחפשת רעיונות מעניינים לסלט ירקות בכל מיני שילובים +תיבול

תודה רבה

גיוונים לסלט ירקותאני!

להוסיף כרוב\גזר\בצל\עשבים(כוסברה\פטרוזיליה)

ולתבל (אני תמיד מתבלת את התיבול הזה לא משנה איזה ירקות אני מוסיפה):מלח,פלפל,שמן זית ולימון.

בהצלחה!

אני מתבלת במלח, מיץ לימון (ואפשר גם שמן זית ופלפל)יעל מהדרום

לק"י

 

אפשר קוביות מלפפון, עגבניה, גמבה, רצועות חסה וטבעות זיתים.

אפשר לחתוך עגבניות שרי לחצאים או לרבעים, להוסיף קוביות/ טבעות בצל, כרפס/ שמיר/ ירק ירוק אחר.

 

תירס,טונה,חמוצים,גזר,כרוב,אבוקדו,תירס גמדי....ת.מ.
לתיבול אורגנו ממש מוסיף (המועדף עלינו זה-מלפפון עגבניה גמבה גזר מגורד מלפפונים בחומץ וכרוב והתיבול- מלח פלפל לימון שמן זית ואורגנו.)
חמותי עושה מלפפון, עגבניה ואבוקדויעל מהדרום
לק"י

עם מיץ לימון; מלח ושמן זית- נחמד כזה..
אפשר להוסיף זיתים שחורים-משה ר-

ביצים קשות, בוטנים או צנוברים, אםזה לארוחה חלבית אפשר להוסיף גבינה בולגרית או קוביות חלומי מטוגנות...

סלט גזר קולרבי וסלק חי מגורדיםבת 30

תיבול רגיל- שמן זית מלח לימון. טעים טעים ומרענן.

אפשר לגרד ביצה קשה וגזר ולתבל עם מיונז ומלח.נחמה בין החוחים =]אחרונה

אפשר גם במקום תיבול עם מיונז לתבל עם שמן.

(הביצה וגזר זה בנוסף לעגבניה, מלפפון וגמבה).

עם מיונז זה יוצא יותר טעים מאשר עם שמן.

 

בתאבון!

החלפת קמח רגיל בקממח תפוחי אדמהשריתת

היי

אני מכינה עוגת תפוזים ונשאר לי קמח תפוא מפסח. אפשר להכין איתו את העוגה?

?? מישהוא?שריתת
אגיד לך על עצמי-הללישאחרונה

אני אוהבת קמח תפו"א,

 

אז בשבת האחרונה החלפתי אותו ברגיל יצא לי טוב בעוגיות,

 

בעוגה לא ניסיתי...

מחפשת מתכון טוב ואיכותי לעוגת גבינה אפויהחייכנית.

עדיף בלי שמנת מתוקה..

 

שאלה נוספת: אם כתוב במתכון לעוגה שצריך קורנפלור, האם אפשר להחליף את אותה כמות בקמח וזה לא יהרוס ת העוגה?

 

תודה לעונים.!

העוגה נראית אחלה וממש טעימה..אפשר לעשות אותהחייכנית.

בתבנית חד פעמית עגולה? או צריך בשבילה תבנית מיוחדת?

 

אני עושה בחד"פ עגולהמשיח עכשיו!אחרונה

היא ממש ממש קלה להכנה 0ועוד בלי להפריד ביצים) ואני סוחטת מחמאות איתה בטירוף!

 

רק שימי לב שהזמן שלה בתנור הוא הרבה יותר ממה שנכתב במתכון- אמור להיות בערך2.5- 3 שעות אפייה. עד שהיא שחומה מלמעלה

גם לי יש אחת מעןלה ! דברי איתיברוקולי
רעיוות לתיבוליםשלומית12345

קניתי עכשיו בסופר 2 מוצרים שאף פעם לא השתמשתי בהם- מתוך רצון לגוון קצת.

חרדל דיז'ון (גרגרים)

ותבלין צ'ילי גרוס...

הבעיה היא שאין לי מושג מה הטעם שלהם ולמה הם מתאימים..

 

אשמח להסברים ומתכונים..

תודה!

תשובותאמת ואמונה

חרדל דיג'ון- מתאים לרוטב על סלט חסה, רוטב על דג, לביצה של השניצלים.

צ'ילי גרוס- קודם תבדקי את רמת החריפות שלו. אפשר להוסיף כתבלין לעוף/מוקפץ.

צי'לי זה חריף אפשר להוסיף ל:מיסטר דום

שקשוקה או עוף קציצות וגו' זה חריף פשוט וחרדל דיז'ון לסלטים רטבים המבורגר...

תזהרי עם הצ'יליפעימה
בעה"י

הוא חריף...
הוא אחלה לעוף קציצות וכדומה
לדעתי הטעם של החרדל דיז'ון פשוטמקום בעולם

יותר חזק..

 

ולי הצילי הגרוס לא כ"כ חריף.. זה ממש עניין של טעם חושף שיניים

אפשר להוסיף לחזה עוף,שניצל עם פירורים [ גם בתור חלק מהציפוי- ואז באמת לא לשים הרבה כי יהיה חריף! , וגם עם החרדל והביצה..] , עוף..

עם החרדל דיז'ון-פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

מתכון לדג סלמון סוווף:

מערבבת חרדל דיז'ון עם סוכר חום ביחס של 1:1 [אני שמה כפית וחצי בערך לכל חתיכת דג], מורחים על הסלמון, מכסים ואופים 20 דק'. 

 

 

השאלה הכי מטומטמת שתשמעו כאן,עץ על מים
אני צכה להכין סלט תירס ומימי לא התנסיתי בעניין...

מישי?מישו?

תודה!
יש המון סוגים של סלטי תירס לאיזה את מתכוונת?ת.מ.
כזה עם טונה? כזה עם גמבה וחמוצים?כזה עם ירקות עלים?עם מינוז\בלי?
אנאערף. משו טעים.עץ על מים
ולא מסובך...
אני עושה פטריות, תירס ושמיר (חסלט)95200
מטגנים קוביות בצל עד שישחים, ואז מבשלים איתו1קופסת פטריות שימורים(אצלנו לא אוהבים את זה עם האמיתי)
כשהן מבושלות כבר מוסיפים 1קופסת תירס למשך כ13 דקות
בזמן הזה שוטפים את השמיר וש נגמרות ה-13 דקות מכבים את האש ומוסיפים שמיר קצוץ(עדיף שיראו ת' עלים-כך הוא יותר יפה)
זאת לא שאלה כזו מטומטמת..נדנדה כתומה.אחרונה

ואינלי שמצ. לא הכנתי מעולם סלטתירס

יש לכם אולי רעיון לקציצות פרווה שאפשר לבשל במרק?יעל מהדרום

לק"י

 

בדר"כ הייתי עושה סולת עם מים ותבלינים, אבל אין לי סולת.

יש לי פרורי לחם- ילך?

 

או שיש רעיונות אחרים?

אם את אוהבת-אחרי החגים

קניידלך..

איך עושים? זה נראה לי דומה למה שאני עושה בדרך כלליעל מהדרום
מתכון:אחרי החגים

המצרכים:

מעט שמן

2 כוסות קמח מצה

1/2 כוס מים

ביצה

כפית אבקת מרק

מעט פלפל שחור 1/4 כפית מלח.

 

אופן ההכנה:

מערבבים הכל ביחד

ועושים כדורים.

 

עדיף לשים במרק כשהמרק לקראת סוף הבישול.

בתיאבון!

המלצות להכנת קניידלךאמת ואמונה

עדיף לבשל את הקניידלך לא בסיר של המרק אלא בסיר אחר עם מים רותחים,

את יכולה לשחק על הכמויות של הקמח מצה- יותר קמח מצה זה יותר קשה, פחות קמת מצה יוצא יותר נימוח.

להשרות את הבלילה של הקניידלך לפני שעושים כדורים איזה חצי שעה - שעה במקרר.

 

בהצלחה!

תודה לכן! אין לי קמח מצה..יעל מהדרום
קציצות דגים?-משה ר-
אין דגים ואין טונה..יעל מהדרום

לק"י

 

אולי נכין קציצות תפוחי אדמה (בנטזים)

נראה לי שאוותר על קציצות..תודה בכל אופן!יעל מהדרוםאחרונה
מישהו פה הכין פעם רוטב צ'ילי מתוק ביתי?רחלקה

איך עושים זאת?

 

אני רק יודעת שזה על מלא מלא סוכראמת ואמונהאחרונה

מעניין איך יצא לך בבית.

אם יוצא טוב אז תעדכני....סבבה?

למשהו יש מתכון מנצח לעוגת טחינה/חלבה?אמת ואמונה

משהו פשוט - שמערבבים הכל ולתנור.

לקרין גורן,יש עוגת טחינה מעולה,מערבבים הכל בקערהשמים כחולים
עוגת טחינהבת 30

בקערה: 3 ביצים

            כוס סוכר

            שקית סוכר וניל או קצת תמצית וניל

טורפים במשך כדקה.

בהדרגה מוסיפים:

3/4 כוס שמן

כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח (אפשר מלא)                    

2 כפיות אבקת אפיה

וטורפים הכל.

מוסיפים כוס טחינה גולמית

מערבבים ואופים בחום בינוני כ45 דקות.

אפשר גם לצפות בשוקולד אח"כ. טחינה ושוקולד שילוב טעים!!

תודה לכם!אמת ואמונהאחרונה

ינוסה בע"ה השבת

מה אפר להמיר בחלב קוקוס?~א.ל
אני ממירה במיםהתנערי מעפר

ואם המתכון מאפשר אז ממירה במיץ פירות כלשהו.

תודה~א.לאחרונה
מתכון לגלידה/מוס פרווה ללא ביצים יש חיה כזאת?ת.מ.
רצוי לא עם מוזרים...
יש לי ריצ גדול ועוד איזה משהו דומה שמיועד להקרמה... יש גם פודינג וכמה דברים כאלה..
אפשר מוס עם ריצ'-משה ר-

להמיס את השוקולד, להקציף את הריצ' ולקפל את השוקולד אבל שלא יהיה חם..

כמה על כמה?ומה הכוונה שלא יהיה חם?ת.מ.
מיכל על חבילת שוקולד-משה ר-

אם מכניסים את השוקולד כשהוא חם הוא יכול להרוס את המוס

ואיזה כמות יוצאת?ת.מ.
ולהקציף ממש עד שזה קצפת קשה ממש או פחות? וצריך סוכר אם זה שוקולד מריר או שהמתיקות של הריצ תספיק?
מאמין שיצאו כמה כוסות, אבל אפשר להכפיל-משה ר-

ואפשר לעשות את זה בשתי דרכים או להקציף הקצפה מלאה ואז לקפל או להקציף חלקית, לקפל ואז להמשיך להקציף..

ובשוקולד עצמו יש מתיקות, ככה שלא צריך להוסיף, לדעתי..

יש לי ריצ אחד אבל הגדול זה לחבילה אחת או שתיים?ת.מ.
אני מקווה שבכלל הגברת שלי תאפשר לי להכין..
גדול של ה-500?-משה ר-

אם כן אז או שתחלקי לחצי או שתוסיפי עוד שוקולד...

אם תתני לה לטעום היא תאפשר

אני צריכה לבדוק...ת.מ.
נראה לי 500 הזה שהוא כפול מהרגיל
לא בטוח שאני רוצה לתת לה וגם נראה לי שריצ מכיל סויה והיא אלרגית
פעם לקחתי ריץ' וג'לי עם כפול כוסות מים ואגוזים טח95200

טחונים/קצוצים שמתי בכוס פלסטיק וכפית- יצא מהממם

בסוף עם כל השיגועים לא הספקתי להכין לפני שהאורחיםת.מ.
באו...
נשמור את ההצעות לשבת או הזדמנות אחרת..
יש חיה כזאת!!!אין כמו טאטע!

הכנתי לשבת שעברה מוס של קרין גורן. 

יצא טעים מאוד! ומתוק מאוד.אפשר להוריד מהסוכר.

 

http://www.carine.co.il/page_2778 

אני ממיסה בקצפת צמחית שוקולדמוריה

(בערך 2-3 חבילות שוקולד בגדול), מקררת היטב (עדיף לילה במקרר), ואז מקציפה.

2-3 למיכל אחד??-משה ר-
למיכל אחד גדול-כן.מוריהאחרונה
הכנתם עוגה ונשארו לכם חלמונים?-משה ר-

אפשר להכין אחלה קינוח

הכנתי מקרונים ונשארו לי ארבעה חלמונים, אז הכנתי קרם ברולה...

(אפשר להכין גם פטיסייר בואריה ועוד)

תתחדש על הניהולאושר תמידי
מצטרפת לברכהאחרי החגים

ושיהיה בהצלחה! חיוך

תודה לכם-משה ר-
^^^^^ כבוד!!!עוגי פלצת
^^^אשריינו!!שרבוב
רוצה לתת מתכונים? שניהם נשמעים טוב..שוקולד לבן

וזה לא הוגן להראות תמונה כזו למישהי שלא אכלה ארוחת צהרים, ושאין לה משהו לאכול כרגע.. 

כתבתי בצמ"ע-משה ר-

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t635032#7091100

של המקרון אכתוב בהזדמנות כשיהיה זמן

תודה! התכוונתי בשני למתכון של הפטיסייר בואריהשוקולד לבן

ותתחדש על הניהול!

בעז"ה אכתוב את המתכון של הפטיסייר, בואריה לא יצא-משה ר-

לי להכין

תתחדש והקינוח נראה מעולה..imosh30
מנהל פורום מתכונים:שרבוב

לכאן מעלה תמונה

ולצמ"ע את המתכון

חושב

זה היה לפני-משה ר-
תתחדש על הניהול!ג'נדס
לי יש עוגת חלמונים ממש טעימהנדנדה כתומה.

שמיועדת בדיוק למצבים כגון..

מוזמנת להעלות מתכון!!מעפר אני באה
אה.. ריחפתי הנה:נדנדה כתומה.

1 ו3/4 כוס קמח

1 ו1/3 כוס סוכר

3 כפיות א. אפיה

1 כפית מלח.

 

להוסיף:

1/3 כוס שמן

1 כוס נוזלים- 2 כפות מיץ לימון והשאר מים.

 

לערבל לבלילה אחידה.

 

להוסיף:

4 חלמונים.

 

לערבל עוד כ-2 דק'.

 

אופים בחום בינוני (180) כ-35 דק'.

 

מתאים ממש עם ציפוי שוקולד למעלה

תודה שרבובאחרונה

אואה, ת'חדש על הניהולהלליש

יהי רצון שתעלה מלא מתכונים,

 

ותשלח בדואר ישיר מטעמיםליקוק

^^^^^^^^ אמן!! משיח נאו בפומ!
אין מתאים לניהול פורום מתכונים ממרוקאי מוכשרמושיקו

בהצלחה

 

תודה לכולם-משה ר-
אייכה!
בהצלחה!!תהנה!
זה בין הפורומים הבודדים או אולי היחיד לי טרולים
בהצלחה בניהול!! מחייכת =)


על זה נאמר: "אל תפתח פה לשטן.."מעפר אני באה
יאו תיתחדש על הניהול!באמת מתאים לך!!דרךחדשה_
נשרף לי המיקסר..מיסטר דום
אין לי מושג איך...טוב בפרקטיות אני צריך מיקסר ואני רוצה קנווד מייגור 1500 וואט כמה עולה??
ההוא הירוק?..משיח נאו בפומ!
תנחומיי!! ט'
לא הירוק! הקנוודמיסטר דום
אני עכשיו רוצה משהו עם מינימום 1500w שתי קילו בצק מנוע חזק
ממליצה על בוש~מטילדה~

נשמע שיתאים לדרישות שלך.

לאמא שלי יש של500w והיא מכינה בו עד קילו ו3/4 בצק מקמח מלא (מקמח לבן אני חושבת שאפשר קצת יותר), לי יש את ה800w ועוד לא יצא לי לנסות להכין כמות כזאת.

המנוע ממש חזק, ההקצפה מהירה ויוצאת ממש גבוהה.

היתרון של ה800w זה שיש קערה אחת ולא שתיים.

בנוסף יש המון חלקים שאפשר להוסיף, כמעט ואין תיקונים (לאמא שלי יש קרוב לעשר שנים היה רק תיקון אחד ממש פשוט וזול), והבנתי שהמחיר יחסית זול למקסרים המקצועיים.

הי, אבל הוא חדש, לא? חיה וקיימת

לנו יש כזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=815711 

 הוא 900 וואט, אבל מצויין, לא יודעת עם מתאים לשפים כמוך

[(קניתי לי אחד כזה לחתונה )

היה לי קנווד דומהמיסטר דום
הוא אחלה אבל אני רוצה חזק יותר שיחזיק לי 2 קילו לפחות וכמויות הקצפה גדולות
kmix מעולה, אני ממש מרוצה ממנו..-משה ר-
ה major לא טוב יותר??מיסטר דום
הוא טוב אבל לפי מה שראיתי הוא עולה כמעט אלף ש"ח-משה ר-

יותר..

אני ראיתי את הmajor 1500wמיסטר דום
ב2200 שקל
אפשר לעשות בו 2 קילו?ת.מ.
הוא 7 ליטר אז נראלי שכןמיסטר דום
מבחינת הגודל כן השאלה מבחינת העמידות שלו...ת.מ.
אני לא שמעתי היום על משהו יותר חזק מ1500Wמיסטר דום
רגע אתה מדבר על הקמיקס או על השני?ת.מ.
על הכל לא שמעתי על שוםמיסטר דום
מיקסר יותר 1500w
האמת שלא ניסיתי אף פעם כמויות כאלה-משה ר-

אני בקושי מכין לחם ואם אני מכין זה בסביבות הקילו...

הקערה של המיקס היא 5 ליטר אאל"ט..

אבל הבעיה איתם שהם קטנים!אריקל
תלוי מה רוב השימוש-משה ר-אחרונה
אם זה כמויות גדולות של בצקים אז עדיף יותר גדול ויותר חזק אבל אם זה בעיקר הקצפות ובחושות אז הוא מעולה..
יש מבצע על קימיקס בגרופי! 999 שקל!פלספנית
הי כתבנו בייחד מחפשת מתכון
למיקסר קימיקס יש אפשרות לצרף חלקים נלווים?abc
כמו קוצץ וכו?
אני מאוד אוהבת את העיצוב שלו וגם שמעתי המלצות מעולות עליו אבל נראה לי מסורבל להשקיע בכמה מכשירים חשמליים גדולים כמו מיקסר+ קוצץ + מעבד מזון וכו.....

יש המלצות למשו כזה?
אם הוא נראה טוב זה כבר יתרון..;)
לא אי אפשר לחבר לומיסטר דום
למייגור אפשר
יש עכשיו מבצע בגרופימחפשת מתכון

קיי מיקס ב999 ש'.

(חבל שלא היה מבצע כזה לפני פסח...)

גרופי?! אני אבדוק תודה! מיסטר דום
יש כאן מישהו עם סיר גריל דו צדדי?אמלאלה
כלומר, שיש לו גוף חימום עליון ותחתון ...
אפשר לקבל ממך טיפים?אמלאלה
פיתות יצאו לי אחלה , אבל איך מכינים פיצה? זה נשרף לי מלמטה ולא ממש מוכן מלמעלה, ואיך מכינים פיתות גדולות לשבת? אשמח מאד לקבל תשובות ןטיפים נוספים!
נראלי אנחנו מדברים על שני דברים שוניםמיסטר דום

סורי..

 

אם הבנתי אותך נכון, לי יש ~א.לאחרונה

טיפים:

א. לחמם היטב את גופי החימום לפני שמניחים בהם בצק להכנה של פיתות וכו'.

ב. להניח את הסיר על הגז כך גם מלמטה יהיה מוכן וגם מלמעלה..

מה הולך עם קלחי תירס ארוחת צהריים לילדים?!imosh30
עזבו הם נזרקו לפח..imosh30
למה?מעפר אני באה

תירס חם זה ממש טעים!ליקוק

ראיתי חרקים חיים בין הקלחים כשקילפתי את הקליפהimosh30
אכן.. קלחי תירס מאוד בעיתיים מבחינת כשרות.משיח נאו בפומ!
אכן בעייתי ו..ויש כמה אפשריות להתגבר על הבעיה למשלimosh30

ניתן לקלוף את גרגרי התירס לתוך צלחת (לאחר הבישול) ואז לברור ולתבל קלות במלח ולאכול.
וכן ניתן להבהב קלות את קלח התירס באש וא"כ לבדוק כמה שורות בקלח ואז לבשל ולאכול.

(לפי אתר כיפה בחיפוש בגוגל)

*לא לוקחת אחריות עד כמה התשובה מבחינה הלכתית מספקת

אמרו פה פעם שיש תירס בפיקוח-משה ר-
עד כמה שידוע לי היה תקופה קצרה ואז הפסיקו..ת.מ.
לא השתלם והיה מאוד קשה להוציא יבול באמת נקי...
מזל שאני לא מת על תירס..-משה ר-
שמעתי מיועץ כשרות בתחום~מטילדה~אחרונה

צריך לשתוף את התירס מתחת לזרם מים וככה כל התולעים יורדות בקלות, ואין שום בעיה לאכול את התירס.

איפה משיגים חסלט בזול בבני ברק?judian


ארוחות בריאותאחרי החגים

אני רוצה להקפיד יותר על ארוחות בריאות ועל תזונה בריאה.

יש לכם טיפים ורעיונות?

 

תודה!

כמה דבריםנולאית
בס"ד

הכי טוב לדעתי להתייעץ עם מישהי שמבינה בעניין, מבחינת תפריט שמתאים לך.

1. להיות מוכנה לנסות דברים וטעמים חדשים.
(בורגול, קינואה, גריסים , טופו וסייטן לא נשמעים טעימים בכלל)

2.להחליף כל פעם מוצר בריא בפחות בריא,
לאכול לחם מלא במקום לחם לבן,
או לאכול פירות לקינוח במקום לאכול עוגיות.

ואפשר להוסיף כל פעם משהו חדש לתפריט,
במקום לאכול רק אורז להוסיף לו עדשים, או להוסיף לו חתיכות גזר ובצל.

3. לגוון.
זה נותן טעם ועניין. נגיד בסלט אפשר להפוך אותו למעניין ועל הדרך גם להיות יותר בריאים (נגיד סלט בסיסי(כל אחד עם הסלט שלו)
פעם להוסיף צנונים, פעם להוסיף חתיכות קטנות של פירות יבשים, פעם להוסיף פטריות, פעם להוסיף שקדים ואגוזים )
זה כיף, זה הופך את עניין הבריאות ממשעמם למפתיע ומעניין.

4. לאט לאט! אל תזרקי ביום אחד את כל האוכל שלך לפח(או לשכנים) ותקני את כל הדברים שנראים בעייניך בריאים.
לא בטוח שתאהבי את כולם, לא בטוח שהם בריאים כמו שאת חושבת, ולפעמים זמן הבישול/האפייה שונים מהמקבילים הפחות בריאים שיש.
וגם בדרך כלל האוכל היותר איכותי, יותר יקר.

5. להשתדל לאכול פחות קנוי ומוכן(פיצה,מוצרי טבעול, מנה חמה, אבקות מרק,בורקסים)
ופחות מתוקים(שתייה מתוקה ומוגזת, ממתקים, חטיפים וכו)

6.לעשות רשימה, עם הדברים שאת מוכנה לשנות, זה אולי ייתן כיוון מה את מחליטה שלא לאכול, מה כן, מה שינית, מה את רוצה לשנות, סוג של מחברת בריאות, שתיתן לך כיוון מה מתאים לך.

7. חשוב לזכור שלאכול בריא זה לא לאכול 'עם קצת קלוריות', אוכל דיאטטי הוא לא דווקא בריא.

בתאבון!
תודה רבה! כשכתבת מישהי שמבינה בענייןאחרי החגים

למה התכוונת?

לתזונאית?

מישהי שעוסקת ברפואה אלטרנטיבית זה גם מתאים?

 

תודה רבה!!

אז ככה,נולאיתאחרונה
בס"ד

אני ממש לא באה בתור מומחית, כי אני לא!

תזונאית, למדה את העניין הזה, אוכל, בניית תפריטים וכו'
רפואה אלטרנטיבית זה נחמד, ואני באופן אישי מאוד בעד,
אבל מישהי שהיא עוסקת ברפואה אלטרנטיבית בלי לימודי תזונה, זה לדעתי לא שייך למה שאת מחפשת.


לצרף סלט ירקות לכמה שיותר ארוחות ביוםיעל מהדרום
מתכון לפולנטה פרווה יש?פרפר לבן
הכנת פעם חלבי?אני והוא

אני חושבת על זה אם זה בר ביצוע...

לא הכנתי אף פעם..פרפר לבן
אבל נראה לי זה חלב וגבינה בעיקר..

טוב נו לא נורא..
>>> מצאתי באינטרנטיעל מהדרוםאחרונה
שלום לכולם (שאלה על מתכון עוגת גבינה)אור חיי

http://www.bazekalim.com/2007/04/08/talis-cheesecake/

 

לאיזה שמנת הם מתכוונים??

שמנת כמו לבן?

 

תודה לכן/ם מראש...

מן הסתם שלשמנת מתוקה לבישול/ להקצפהיעל מהדרוםאחרונה
הקלדהחדוי

ערב טוב!

באיזו תוכנה מומלץ להקליד מתכונים?

אשמח לפירוט

תודה

וורד-משה ר-
המשך הקלדהחדוי

תודה על ההתיחסות

האם ישנה אפשרות  לשורות קצרצרות עבור המצרכים, ולאופן ההכנה יותר ארוך,קטלוג ועוד?

יצירת כרטיסי מתכונים ב-WORD (היוצר: מיקרוסופט)כלנית1

תודהחדוי

אתן כאלה מקסימות, ממש עזרתן לי,

תזכינה למצוות!

שדרותי הוא בןנדנדה כתומה.
חולה על הטעויות האלהמעפר אני באהאחרונה
תחליף לבסקוויטים בעוגת גבינה ובסקוויטיםשירה..!

אנחנו משתדלים לאכול חמץ שנטחן אחר הפסח, ועוד לא מצאנו בסקוויטים .

אני רוצה להכין את המילוי גבינה שיש לי לעוגת גבינה ובסקוויטים, אבל לבד זה נראה לי מוזר, ריק וכו'.

יש משהו אחר שאפשר להכין או לשים במקום? כמו פירורים להכין וכדו'.

אשמח לעצות, תודה.

אפשר אולי להכין קלתית פאי ולשים את זה כמילויניל"ס
אפשר קצף ביצים עם קוקוס..מקום בעולם

יוצא ממש ממש טעים..

^^ או עם אגוזים ושקדים טחונים..-משה ר-

וגם האופציה של הפריך טובה

לא הבנתי כ"כ, אפשר הסבר?שירה..!

להקציף חלבונים עם קוקוס או אגוזים ולשים כתחתית? שכבות? איך בדיוק?

תודה!

 

את מקציפה חלבונים לקצף יציב-משה ר-

בקערה נפרדת את מערבבת קמח עם אגוזים קצוצים ושקדים(אפשר או שקדים או אגוזים) ומקפלים לתוך המרנג, משטחים ואופים...

תראי פה.

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=885477

האפשרות שאני הצעתי כמו הבסיס של העוגה הזו:מקום בעולם
להכין שכבה של בצק פריך- זה ממש מעולה!יעל מהדרוםאחרונה