בלי בשר.
בדר"כ אני עושה עם בשר, אבל יש לי עוף שלם לא קפוא, ופעם שאכלי איפשהוא היה טעים דווקא.
רעיונות? איך ומה עושים?
בלי בשר.
בדר"כ אני עושה עם בשר, אבל יש לי עוף שלם לא קפוא, ופעם שאכלי איפשהוא היה טעים דווקא.
רעיונות? איך ומה עושים?
אני מקפיצה את העוף עם בצל בהתחלה ואז עושה את אותו הדבר.
אה, וכמובן שהעוף לא שלם.. תחתכי אותו ותשתמשי בכרעיים, בירכיים ובגרון
ת'שבת;) אבל אם יוצא טוב-זה נהדר![]()
(לא אוהבים בשר)
מכינים מרק רגיל של חמין.
לוקחים את העוף ובחלל של הבטן ממלאים אורז עם רסק עגבניות ותבלינים (אפשר גם צימוקים) מסובבים חוט תפירה מסביב העוף (כדי שלא יפתח בבישול) מתחילים לסובב את החוט על הרגלים ומסובבים עד לצה השני.
מכינים את העוף לחמין ומוסיפי מים עד שהעוף מתכסה לחלוטין.
יוצא טעים (לדעתי)
שבת שלום!
(אם נכנס מעט אורז תוכלי להוסיף עוד בשקית קוקי ולהכניס לחמין עם פתח קטנטן כלפי מעלה)
חשוב להקפיד שהעוף יהיה מכוסה לחלוטין במים, אחרת האורז ישרף ויצא קשה.
יש חמין עיראקי שנקרא טבית שזה עם עוף שלם וממלאים אותו עם אורז וחתיכות קטנות של בקר.
בכל אופן אני לא קושרת את העוף ולא מתפרק כלום
ואת האורז ששמים בפנים אני משרה קצת במים כי לפעמים הנוזלים לא מגיעים לאמצע של העוף ממש טוב.
מסביב לעוף אני שמה גם ירקות וביצים.
זה הרבה עצמות ומעט בשר- בבישול של החמין זהמ תפרק... ויש כל מיני עצמות קטנות ולא נעימות שעולות בכף...
לנו... אולי זה תלוי בבישול...
מחפשת רעיונות מעניינים לסלט ירקות בכל מיני שילובים +תיבול
תודה רבה
להוסיף כרוב\גזר\בצל\עשבים(כוסברה\פטרוזיליה)
ולתבל (אני תמיד מתבלת את התיבול הזה לא משנה איזה ירקות אני מוסיפה):מלח,פלפל,שמן זית ולימון.
בהצלחה!
לק"י
אפשר קוביות מלפפון, עגבניה, גמבה, רצועות חסה וטבעות זיתים.
אפשר לחתוך עגבניות שרי לחצאים או לרבעים, להוסיף קוביות/ טבעות בצל, כרפס/ שמיר/ ירק ירוק אחר.
ביצים קשות, בוטנים או צנוברים, אםזה לארוחה חלבית אפשר להוסיף גבינה בולגרית או קוביות חלומי מטוגנות...
תיבול רגיל- שמן זית מלח לימון. טעים טעים ומרענן.
אפשר גם במקום תיבול עם מיונז לתבל עם שמן.
(הביצה וגזר זה בנוסף לעגבניה, מלפפון וגמבה).
עם מיונז זה יוצא יותר טעים מאשר עם שמן.
בתאבון!
עדיף בלי שמנת מתוקה..
שאלה נוספת: אם כתוב במתכון לעוגה שצריך קורנפלור, האם אפשר להחליף את אותה כמות בקמח וזה לא יהרוס ת העוגה?
תודה לעונים.!
בתבנית חד פעמית עגולה? או צריך בשבילה תבנית מיוחדת?
היא ממש ממש קלה להכנה 0ועוד בלי להפריד ביצים) ואני סוחטת מחמאות איתה בטירוף!
רק שימי לב שהזמן שלה בתנור הוא הרבה יותר ממה שנכתב במתכון- אמור להיות בערך2.5- 3 שעות אפייה. עד שהיא שחומה מלמעלה
קניתי עכשיו בסופר 2 מוצרים שאף פעם לא השתמשתי בהם- מתוך רצון לגוון קצת.
חרדל דיז'ון (גרגרים)
ותבלין צ'ילי גרוס...
הבעיה היא שאין לי מושג מה הטעם שלהם ולמה הם מתאימים..
אשמח להסברים ומתכונים..
תודה!
חרדל דיג'ון- מתאים לרוטב על סלט חסה, רוטב על דג, לביצה של השניצלים.
צ'ילי גרוס- קודם תבדקי את רמת החריפות שלו. אפשר להוסיף כתבלין לעוף/מוקפץ.
שקשוקה או עוף קציצות וגו' זה חריף פשוט וחרדל דיז'ון לסלטים רטבים המבורגר...
יותר חזק..
ולי הצילי הגרוס לא כ"כ חריף.. זה ממש עניין של טעם ![]()
אפשר להוסיף לחזה עוף,שניצל עם פירורים [ גם בתור חלק מהציפוי- ואז באמת לא לשים הרבה כי יהיה חריף! , וגם עם החרדל והביצה..] , עוף..
בעזהי"ת
מתכון לדג סלמון סוווף:
מערבבת חרדל דיז'ון עם סוכר חום ביחס של 1:1 [אני שמה כפית וחצי בערך לכל חתיכת דג], מורחים על הסלמון, מכסים ואופים 20 דק'.
נדנדה כתומה.אחרונהואינלי שמצ. לא הכנתי מעולם סלטתירס
לק"י
בדר"כ הייתי עושה סולת עם מים ותבלינים, אבל אין לי סולת.
יש לי פרורי לחם- ילך?
או שיש רעיונות אחרים?
קניידלך..
המצרכים:
מעט שמן
2 כוסות קמח מצה
1/2 כוס מים
ביצה
כפית אבקת מרק
מעט פלפל שחור 1/4 כפית מלח.
אופן ההכנה:
מערבבים הכל ביחד
ועושים כדורים.
עדיף לשים במרק כשהמרק לקראת סוף הבישול.
בתיאבון!
עדיף לבשל את הקניידלך לא בסיר של המרק אלא בסיר אחר עם מים רותחים,
את יכולה לשחק על הכמויות של הקמח מצה- יותר קמח מצה זה יותר קשה, פחות קמת מצה יוצא יותר נימוח.
להשרות את הבלילה של הקניידלך לפני שעושים כדורים איזה חצי שעה - שעה במקרר.
בהצלחה!
לק"י
אולי נכין קציצות תפוחי אדמה (בנטזים)
איך עושים זאת?
מעניין איך יצא לך בבית.
אם יוצא טוב אז תעדכני....סבבה?
משהו פשוט - שמערבבים הכל ולתנור.
בקערה: 3 ביצים
כוס סוכר
שקית סוכר וניל או קצת תמצית וניל
טורפים במשך כדקה.
בהדרגה מוסיפים:
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח (אפשר מלא)
2 כפיות אבקת אפיה
וטורפים הכל.
מוסיפים כוס טחינה גולמית
מערבבים ואופים בחום בינוני כ45 דקות.
אפשר גם לצפות בשוקולד אח"כ. טחינה ושוקולד שילוב טעים!!
ינוסה בע"ה השבת
ואם המתכון מאפשר אז ממירה במיץ פירות כלשהו.
~א.לאחרונהלהמיס את השוקולד, להקציף את הריצ' ולקפל את השוקולד אבל שלא יהיה חם..
אם מכניסים את השוקולד כשהוא חם הוא יכול להרוס את המוס
ואפשר לעשות את זה בשתי דרכים או להקציף הקצפה מלאה ואז לקפל או להקציף חלקית, לקפל ואז להמשיך להקציף..
ובשוקולד עצמו יש מתיקות, ככה שלא צריך להוסיף, לדעתי..
אם כן אז או שתחלקי לחצי או שתוסיפי עוד שוקולד...
אם תתני לה לטעום היא תאפשר


טחונים/קצוצים שמתי בכוס פלסטיק וכפית- יצא מהממם
הכנתי לשבת שעברה מוס של קרין גורן.
יצא טעים מאוד! ומתוק מאוד.אפשר להוריד מהסוכר.
(בערך 2-3 חבילות שוקולד בגדול), מקררת היטב (עדיף לילה במקרר), ואז מקציפה.
אושר תמידיושיהיה בהצלחה! ![]()
-משה ר-
שרבובוזה לא הוגן להראות תמונה כזו למישהי שלא אכלה ארוחת צהרים, ושאין לה משהו לאכול כרגע..
-משה ר-http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t635032#7091100
של המקרון אכתוב בהזדמנות כשיהיה זמן
ותתחדש על הניהול!
לי להכין
imosh30לכאן מעלה תמונה
ולצמ"ע את המתכון
![]()
-משה ר-
נדנדה כתומה.שמיועדת בדיוק למצבים כגון..
הנה:נדנדה כתומה.1 ו3/4 כוס קמח
1 ו1/3 כוס סוכר
3 כפיות א. אפיה
1 כפית מלח.
להוסיף:
1/3 כוס שמן
1 כוס נוזלים- 2 כפות מיץ לימון והשאר מים.
לערבל לבלילה אחידה.
להוסיף:
4 חלמונים.
לערבל עוד כ-2 דק'.
אופים בחום בינוני (180) כ-35 דק'.
מתאים ממש עם ציפוי שוקולד למעלה
שרבובאחרונה
הללישיהי רצון שתעלה מלא מתכונים,
ותשלח בדואר ישיר מטעמים![]()
משיח נאו בפומ!בהצלחה

-משה ר-
אייכה!
מחייכת =)

מיסטר דום
משיח נאו בפומ!
ט'
מיסטר דוםנשמע שיתאים לדרישות שלך.
לאמא שלי יש של500w והיא מכינה בו עד קילו ו3/4 בצק מקמח מלא (מקמח לבן אני חושבת שאפשר קצת יותר), לי יש את ה800w ועוד לא יצא לי לנסות להכין כמות כזאת.
המנוע ממש חזק, ההקצפה מהירה ויוצאת ממש גבוהה.
היתרון של ה800w זה שיש קערה אחת ולא שתיים.
בנוסף יש המון חלקים שאפשר להוסיף, כמעט ואין תיקונים (לאמא שלי יש קרוב לעשר שנים היה רק תיקון אחד ממש פשוט וזול), והבנתי שהמחיר יחסית זול למקסרים המקצועיים.
חיה וקיימתלנו יש כזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=815711
הוא 900 וואט, אבל מצויין, לא יודעת עם מתאים לשפים כמוך 
[(קניתי לי אחד כזה לחתונה
)
יותר..
אני בקושי מכין לחם ואם אני מכין זה בסביבות הקילו...
הקערה של המיקס היא 5 ליטר אאל"ט..
מחפשת מתכוןקיי מיקס ב999 ש'.
(חבל שלא היה מבצע כזה לפני פסח...)
מיסטר דום
מיסטר דוםסורי..
~א.לאחרונהטיפים:
א. לחמם היטב את גופי החימום לפני שמניחים בהם בצק להכנה של פיתות וכו'.
ב. להניח את הסיר על הגז כך גם מלמטה יהיה מוכן וגם מלמעלה..
תירס חם זה ממש טעים!![]()
ניתן לקלוף את גרגרי התירס לתוך צלחת (לאחר הבישול) ואז לברור ולתבל קלות במלח ולאכול.
וכן ניתן להבהב קלות את קלח התירס באש וא"כ לבדוק כמה שורות בקלח ואז לבשל ולאכול.
(לפי אתר כיפה בחיפוש בגוגל)
*לא לוקחת אחריות עד כמה התשובה מבחינה הלכתית מספקת
-משה ר-צריך לשתוף את התירס מתחת לזרם מים וככה כל התולעים יורדות בקלות, ואין שום בעיה לאכול את התירס.
אני רוצה להקפיד יותר על ארוחות בריאות ועל תזונה בריאה.
יש לכם טיפים ורעיונות?
תודה!
משיח נאו בפומ!למה התכוונת?
לתזונאית?
מישהי שעוסקת ברפואה אלטרנטיבית זה גם מתאים?
תודה רבה!!
אני חושבת על זה אם זה בר ביצוע...
http://www.bazekalim.com/2007/04/08/talis-cheesecake/
לאיזה שמנת הם מתכוונים??
שמנת כמו לבן?
תודה לכן/ם מראש...
ערב טוב!
באיזו תוכנה מומלץ להקליד מתכונים?
אשמח לפירוט
תודה
תודה על ההתיחסות
האם ישנה אפשרות לשורות קצרצרות עבור המצרכים, ולאופן ההכנה יותר ארוך,קטלוג ועוד?

אתן כאלה מקסימות, ממש עזרתן לי,
תזכינה למצוות!
נדנדה כתומה.
מעפר אני באהאחרונהאנחנו משתדלים לאכול חמץ שנטחן אחר הפסח, ועוד לא מצאנו בסקוויטים .
אני רוצה להכין את המילוי גבינה שיש לי לעוגת גבינה ובסקוויטים, אבל לבד זה נראה לי מוזר, ריק וכו'.
יש משהו אחר שאפשר להכין או לשים במקום? כמו פירורים להכין וכדו'.
אשמח לעצות, תודה.
יוצא ממש ממש טעים..
וגם האופציה של הפריך טובה
להקציף חלבונים עם קוקוס או אגוזים ולשים כתחתית? שכבות? איך בדיוק?
תודה!
בקערה נפרדת את מערבבת קמח עם אגוזים קצוצים ושקדים(אפשר או שקדים או אגוזים) ומקפלים לתוך המרנג, משטחים ואופים...
תראי פה.