שרשור חדש
נשארתי עם קמחנערת טבע

.. השמרים אזלואפאטי

יש משו שניתן להכין מהקמח??

 

כל רעיון יתקבל בברכה!

פיצות קטנות?~א.ל
קרקרים,עוגיות, עוגה, בורקס.בת 30


אשמח למתכונים! נערת טבע

לא צריך שמרים?!

לא צריך~א.ל

הנה-

נוסה על ידי, בצימצום רציני של המרגרינה ומבלי יוגרט

ויצא מוצלח

 

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-bread/Recipe-ad67083604d8541006.htm

 

פנקייקיםאמת ותמים

 

 

כוס קמח, כוס חלב, ביצה אחת, 2 כפות סוכר

 

לערבב היטב (ממש להקציף)

 

פנקייקים מעולים

כל מתכון שמשתמש באבקת אפיה או בסודה לשתיה,תולעת השניאחרונה

במקום בשמרים. (כמו פיתות בטאבון/מחבת, פנקייקים, עוגות, עוגיות)

 

או שאפשר להשתמש למשהו בו הקמח הוא רכיב שולי. (קציצות, לביבות וכדו')

 

 

בהצלחה!

רוצים לתת לי רעיונות?איזה טוב ה' !

אני מחפשת רעיונות לארוחת ערב בריאה וטעימה...ליקוק

המוח שלי קצת יבש ואני מחפשת רעיונות. חושב

אנחנו רוצים להתחיל לאכול יותר בריא ולגוון בתפריט...

 

אז יש רעיונות?

מה אוכלים אצלכם? מוציא לשון

 

פירה בטטה עם קציצות אפויות וסלט-משה ר-

פסטה מחיטה מלאה ורוטב עגבניות ביתי

פתיתים מחיטה מלאה ותוספת

 

 

.........................95200אחרונה

 

1לוקחים ביצה קשה ומגרדים אותה דק . עושים ערימה באמצע הצלחת.

אח"כ לוקחים מיני ירקות חתוכים ומניחים מסביב [מובן שכל הירקות מטובלים] 

כל מין ירק בנפרד... 

מקווה שתביני את הכתב... לא יצא כ"כ ברורחצי חיוך

 

הכננו את זה בבית בחול המועד פסח-יצא יפה[בכל אופן יותר מאשר בציור=)] 

אפשר לשים גם לחם צנימים חתוך 

 

עוד אופציה-סלט טוסט- סלט רגיל עם לחם מטוגן במחבת טפלון . אבל עטוף בביצה[לוקחים ביצה וטורפים אותה. לוקחים לחם (אפשר יבש/קצה) וטובלים בביצה ואז מניחים במחבת]

ומכניסים לסלט. אפשר גם עם טוסט אמיתי-עם גבינה והכל..

פשוט אני לא אוכלת מוצרי חלב...

 

אפשר גם "ביצה בקן" - לוקחים לחם-2 פרוסות ועושים בהן חור  באמצע [אם אתם אוכלים מוצרי חלב/מרגרינה תמרחי ביניהן]

מחממים מחבת כמו לחביתה ושמים את הלחם בפנים עד שהוא נהיה קצת קראנצ'י  ובודקים ביצה ושמים אותה[מבלי לטרוף] ב"חור "שנוצר לנו  כשהייתי יותר קטנה אמא שלי הייתה מכינה לנו את זה וזה פשוט מדהים!!! טעים בטירוף !  

 

את הסלט טוסט את יכולה להוסיף כאן אבל עם גבינה בולגרית מטוגנת-

מחבת טפלון עם שמן זית והגבינה לא נדבקת...

בהצלחה

מתכון לפיתותאמלאלה
צריכים מתכון לפיתות בסיר פיתות חשמלי, תודה מראש
נראה לי שכל מתכון של בצק לחלות יתאיםיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אולי לעשות את הבצק יותר רך.
רעיונות לארוחה משפחתית, שכוללת 8 אנשים~א.ל

לשבת.

 

יש לכם רעיונות למה אפשר להכין במינימום עלויות? אשמח לרעיונות מקוריים

להשתמש בהרבה ירקות..יעל מהדרום
לק"י

לחפש חלקי עוף זולים יותר.

אורז זה לא יקר, ואפשר לעשות איתו הרבה דברים טעימים.
אני אוהבת לטגן בצל ופטריות, להוסיף את האורז+ מלח ותבלין של בשר/ קציצות, מים ולבשל.
אפשר גמבה, קישוא, בצל ממולאים באורז וירקות.

אפשר להכין קציצות מירקות ועוף טחון.
אפשר לטגן או לבשל ברוטב.

סלטים של ירקות מבושלים: גמבה צלויה בתנור.
סלטי חצילים.
סלט חומוס.
ארוחה בשרית/חלבית/פרווה? בסגנון שישי בערב?משיח עכשיו!

כן, זה לשבת..~א.ל
דברים מקטניות..שירה..!אחרונה


איך מכינים אורז בצורה של דייסה לתינוק?אורחיה

ואיך ממתיקים את זה קצת?

מבשלים עם הרבה מיםאושר תמידי
ומשאירים אותם לאחר הבישול - זה נהיה סוג של דיסה. אפשר לבשל יחד עם גזר
עשיתי אורז+גזר ויצא מעולה, תודהאורחיה
אפשר להוסיף סילאן טבעישמשי
יש למישהו מתכון של עוגיות תמרים מקמח מלא..אסור להתייאש


כן מקווה לטוב=)

4 כוסות קמח

1 סוכר וניל

1 א. אפיה

1/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

3/4 כוס מים

מערבבים את היבשים ואז מוסיפים את הרטובים, מעבדים לגוש אחיד ולא יותר מזה (עדיף ללוש כמה שפחות אפילו אם זה לא אחיד לגמרי)

מרדדים 2 ריבועים, מורחים ממרח תמרים ומפזרים קינמון ואגוזים (לא חייבים). מגלגלים ועושים חתכים, אופים בערך 25 דקות עד שמשחים, חותכים ומפזרים א. סוכר.

                                      פשוט וטעים ממש=)

תודה רבה! ננסה ונראה איךיצאאסור להתייאש
קופסת ממרח תמרים ?מחייכת =)

עובד אותו הדבר עם קמח לבן?ככה.

כן, אבל פשוט תורידי קצת מהמים..מקווה לטוב=)
הכנתי את הבצק, עדיף להקפיא או במקרר עד האפיה מחר?אורחיהאחרונה
מחבת חשמלית, מה אפשר לעשות איתו??yaeli30
הכל...ת.מ.
כל מה שמתאים לך מבחינת הגודל...
סיני ממש הולך טובyifat_s

מופלטה-משה ר-

אפשר להכין בשרים במקום בגריל

 

אפשר הסבר מפורט על הבשרים?yaeli30
אפשר לצלות על זה כל מיני סוגי בשרים-משה ר-

קבבים, נקניקיות, חזה עוף ואפילו סטייק...

מה זה לצלות? פשוט לשים בלי שמן, בלי כלום??yaeli30אחרונה

ואיך אפשר לעשות ירקות במחבת?

בורקס מבצק עלים שאנימיסטר דום
הכנתי וקוראסוני חמאה


נראה מקסים!!ט'
אפשר מתכון?
לקרואסון??מיסטר דום
לבצקט'
וואו. נראה טוב! והחלות שלך..בכלל משהו!אמונה123.
נראה משו משו משיח נאו בפומ!
זה גם מאוד מאוד בריא..מיסטר דום
מאוד.. רק מלחשוב על כמויות המרגרינה שישמשיח נאו בפומ!
שם, אני מתחלחלת....

הקרואסון - מבצק שמרים או עלים?
אם שמרים, אני רוצה תמתכון..
ברור ששמרים ! זה קוראסון אמיתי כמו בקונדטוריהמיסטר דום

עם מלא מלא מלא חמאה ! 

נראה מדהים! (אסור לחשוב על כמויות החמאה)כלנית1
^^ המרגרינה הארורה הזאת!!מעפר אני באה
אני הכנתי בורקסים מעוליםפלספנית

בעזהי"ת

 

בלי טיפת מרגרינה!

של פילו?-משה ר-
לא!פלספנית

בעזהי"ת

 

של בצק שמכינים לבד בבית, בלי התפחה, בלי מרגרינה, בלי בלאגן.

 

לשים 2 כוסות קמח עם חצי כוס שמן, חצי כוס מים רותחים וקצת מלח- מרדדים- ממלאים, ביצה שומשום ואופים.

 

יש לי רק בעיה אחת עם המתכוןמיסטר דום
כמה מלח?!? סורי אבל אני רגיל לשקול הכל
קצת. תתמודד פלספנית

בעזהי"ת

 

ממ קצת כמו ששמים בסלט?

ממ תלוי מה המילוי שאתה שם בפנים?

 

נגיד משו כמו רבע כפית? 4 הטיות של המלחייה?

 

חחח.. איך הבצק יוצא אלסטימיסטר דום
או לא??
בהחלט! גמיש, מתרדד יופי,פלספנית

בעזהי"ת

 

לא קשה, לא נדבק..

 

מעניין אותי, אם אני אחליף את המלח בסוכר ואולי אוסיף קצת תמצית וניל- אם יצא לי עוגיות.. [ואז נגיד לטבול חצי בשוקולד והם אפילו יהיו טעימות]

תודה-משה ר-
די!זה נראה פשוט טוב!!\דרךחדשה_אחרונה
כרוביתעיצובית

מתכון טוב לכרובית שיצא טוב לאחר חימום על הפלטה.

תודה רבה

מטוגנת בפירורי לחם וביצה?חילזון 123

וגם מכירה כאלה ששמים את זה באנטיפסטי

בתנור עם מיונז ןצ'ילי מתוק. הפלטה משביחהפרפר לבן
את הטעם של זה.
פשטידה? לביבות??+mp8אחרונה
לכבוד שבת קודש.. משיח נאו בפומ!







וואו!! והחלות נראות פשוט מושלם!!!אושר תמידי
כל הכבוד
וואו, נראה ממש טוב-משה ר-

למטה זה קיש/פיצה? התמונה לא כ"כ ברורה

תודהמשיח נאו בפומ!
קיש גבינה ופטריות.
באמת לא ככ ברור. לא יודעת למה זה עולה בגודל כזה..
החלות מדהימות !!!מיסטר דום

מגניב שאת אפית מהיום כבר למחר !

אשרייךimosh30


יאא נראה שווה במיוחד!!הלליש
איזה יופי!! חרוצה את...+mp8
תודה משיח נאו בפומ!אחרונה
כמה שאלותנוי לביא

1. חצילים

קניתי חצילים ובאלי ממש להכין אנטיפסטי, יש למישו מתכון?

ויש לי עגבניות שרי תמר קצת רכות, חשבתי להוסיף גם אותן, יצא טוב?

 

2. קמח שיפון, קמח 70% וקמח מלא בחלות

אני צריכה לשנות את כמות המים\ הביצים\ שמרים\ כל דבר אחר אם אני ממירה את הקמח הלבן במתכון מוצלח שיש לי?

או שאני צריכה פשוט לחפש מתכון חדש המכיל את הקמחים הללו?

 

3. להמתיק בתמרים

ראיתי מתכון הממליץ להמיר את הסוכר בחלות ובלחם בעיסה של תמרים וסילאן שאני יכולה להכין במג'ימיקס, מה דעתכם?

יצא טוב? יהיה לזה טעם של תמרים?

 

4. גלידה מחלב קוקוס

יש לי מתכון קבוע לגלידה שהמרקם יוצא נהדר:

4 חלבונים+ סוכר- מקציפים לקצפת יציבה ולבנה.

4 חלמונים+ קצפת ריץ'+ תוספת רצויה- מקציפים לקצפת יציבה.

מקציפים את שתי הקצפות ביחד ומקפיאים.

אני רוצה להמיר את הקצפת בחלב רגיל\ חלב קוקוס, מה דעתכם? יצא טוב? יוקצף לקצפת או שישאר סתם בלילה?

חשבתי שאולי אם אוסיף אינסטנט פודינג וניל זה יכול להיות מוצלח, יכול להיות?

 

5. מתכון לעוגות ועוגיות בריאות

מחפשת ואשמח למתכונים..

 

6. מתכונים לקינוחים בריאים

כנ"ל..

 

אשמח אם תענו עם ציון מספר השאלה, שיהיה לי מסודר..

תודה תודה תודה!!

 

 

בקשר ל4שיררר

אני כמעט בטוחה שחלב קוקוס לא הופך לקצף, בטוחה במאה אחוז שקרם קוקוס כן, (מגיע בקופסת שימורים כמו חלב קוקוס, רק אחוזי שומן גבוהים יותר),
כדאי לך לחפש באינטרנט ולראות איך מקציפים אותו - הדרך היעילה ביותר היא לקרר אותו לילה במקרר, לפתוח מהתחתית ולסנן את הנוזלים שנקוו, ואת החלק המוצק להקציף.

עונה חלקיתאמא!!

2. אותו מתכון. לפעמים כדאי להוסיף קצת יותר מים ולהתפיח קצת יותר.

כדאי להתחיל עם ה70%, לראות איך הולך ולהפיק לקחים ורק אח"כ לעבור למלא 100%.

 

3. זה יוצא קצת פחות מתוק, אם רגילים לאוכל בריא ולא מתוק- טעים ומוצלח ואין טעם של תמרים

(אני ניסיתי רק עם סילאן בלי תוספת של תמרים ממש)

ממה שידוע לי..אני והוא

1. אין ממש מתכון לאנטיפסטי. תכיני מה שבא לך מבחינת ירקות וזהו. חצילים אפשר או לטגן עם קמח\ביצה או לקלות בתנור עם טיפה שמן מעל.

 

2. נראלי מלא זה רגיל לגבי השאר אני לא יודעת

 

3. אני לפעמים ממתיקה עם סילאן ואין לזה שום טעם של תמרים

 

5-6. עוגיות גרנולה?

תשובה לשאלה 6הכל הכל לטובה!
פצפוצי אורז פשוטים:
לחמם על הגז דבש, טחינה גולמית משומשום מלא ושמן.
להוסיף פצפוצי אורז מלא.
להקפיא.
שאלה 2+mp8
אני משתמשת להכל בקמח 70%. לא משנה כלום במתכון ויוצא מעולה.
תודה רבה לכולכם!! אשמח לרעיונות נוספים לשאלה 4..נוי לביא
עבר עריכה על ידי נוי לביא בתאריך א' באייר תשע"ד 08:27

ורעיונות לשאלות 5-6..

 

תודה...

2- לקמח 70% מתייחסים בדיוק כמו לקמח רגילשוקולד לבן

אותה כמות בדיוק, וזה אפילו מוצלח יותר לאפיה

בקשר ל4, אני גם יודעת על קרם קוקוס שיעבוד לך יפה.פנסאי
אם את רוצה בכל זאת חלב, צריך לבשל את הקרם עם החלמונים כמו שמכינים קרם פטיסייר או להכין פודינג מהיר מהאינסטנט פודינג לפי ההוראות של האריזה ואז להמשיך.

ככה אני הייתי מנסה, אבל בלי אחריות על התוצאה...

הקרם קוקוס יותר ריאלי ומתאים להחלפה מהחלב...
5. תסתכלי בתגובה שלי למי שחיפש מתכון לעוגיות תמריםמקווה לטוב=)

אם את רוצה עוד מתכונים אז ממש בכיף=)

אשמח לעוד מתכונים.. נואשת!!נוי לביאאחרונה
איך עושים פירורי לחם מחלות ביתיות?ת.מ.
וממתי עד מתי אפשר וכדאי להשתמש בהם בשביל זה?
ובכללי כמה זמן אתם משאירים חלות ביתיות לשימוש?
פורסים לא עבה מדידינה ל.
ובוזקים מלח/פלפל/פפריקה
ושמים בתנור עד שהן קריספי ממש.
במג'מיקס עד שזה פירורים דקים.

זמן השימוש- לא יודעת...
אני יודע שאמא שלי עושה ככה:מיסטר דום

פורסת חלות לא עבות מייבשת בתנור על אפייה עד שמשחים לא שרוף וטוחנת במג'ימיקס וזה יכול להיות אצלנו אפילו 3-4 חודשים אבל לפי דעתי תסתכלי על הפג תוקף של הקנוי וככה תדעי

אם יש לך מקום לשמור במקפיא אז זה יכול להשמר הרבהפנסאיאחרונה
זמן יחסית.

אני משתמשת בזה לשניצלים, קציצות וכל מתכון שדורש פירורי לחם.
סלט עם חמוציותעין צופיה

מכירים את אלה שהחליטו על גרבים מהממות, ואז מחפשות בגד מתאים בשבילן?!

אז ככה אני - 

קניתי חמוציות, ועכשיו אני מחפשת בשבילן סלט (בעיקר - סלט ירק).

אודה לכם על רעיונות (מגוונים)!

כרוב עם חמוציות ופיסטוקאושר תמידי
תודה רבה ו -עין צופיה

אשמח אם אפשר לפרט את המרכיבים לסלטים

וכן, שכחתי לציין שהילדים קטנים ולכן עלי להימנע מאגוזים, שקדים פיסוקים וכיו"ב.

כרוב וחמוציותאושר תמידי
לטיבול: לימון מעט שמן מלח פלפל שחור (אפשר להוסיף גם שמיר)
יש כמה>>נדנדה כתומה.

כרוב עם חמוציות וגרעיני חמניה:

כרוב, גרעיני חמניה[שחורים] קלופים-קונים אותם ככה, וחמוציות. תיבול: רוטב סויה, סוכר חום, מיץ לימון, וטיפונת שמןזית. יוצא טעיים.

 

אפשר לשדרג איתו גם סלטחסה- בכל תיבול בערך.. פשוט להוסיף גם חמוציות.. אפשר גם עם תפוז- פשוט חתוך לקוביות

 

מתאים גם לחסהחילזון 123

או לסלט כרוב וגזר וקולורבי

סלט עלים וחמוציות.פרפר לבן
סלרי, כוסברה, פיטרוזיליה קוצצים דקדק
מוסיפים חמוציות (אגוזים וגרעינים מוסיף מאוד!).
מתבלים עם :
בכוס שמים כף סילאן, כף סןכר חום ומעט סויה.
מערבבים הכל עם העלים וזהו.
נשמע טעים! אפשר בלי סויה?~א.ל
אפשר. יש כאלה שעושים תיבול חמוץ.פרפר לבן
מתאים לילדים-הקולה טובה

סלט עם חסה, עגבניות וחמוציות. אני מוסיפה פקאן מסוכר שאני קוצצת לקטן.

לרוטב- את מערבבת כף חומץ עם 2 כפות מייפל וכפית חרדל דיז'ון- יוצא רוטב מטורף!

או כף מייפל עם כף שמן זית וכף רוטב צ'ילי מתוק.

 

עוד גרסא לסלט כרוב עם חמוציות- לקנות בחנויות של פיצוחים אפונה מיובשת לאכילה.

כרוב קצוץ עם חמוציות, אפונה מיובשת ושומשום.

לרוטב- לערבב 2 כפות סוכר עם 2 כפות חומץ.

 

ועוד גרסא אחרת לסלט כרוב-

כרוב, חמוציות ודוריטוס חמוץ מתוק שאת שוברת לחתיכות, לא יותר מדי קטנות.

רוטב של סוכר וחומץ או צ'ילי מתוק.

מה שחשוב בסלט הזה- לשים את הדוריטוס שניה לפני שמגישים! אחרת הוא נהיה מושי וכל הקראנצ' הולך לאיבוד..

 

 

כל הנ"ל הם סלטים יחסית מתוקים, ולרוב ילדים אוהבים אותם.

אפשר להוריד את הכמות של החומץ ברוטב כדי שיהיה יותר מתוק.

חמוציות עם גזרה.ח.צ

גזר מגורד, עלי ירק (פטרוזיליה כוסברה שמיר) קצוץ דק, חמוציות.

מאוד משפר את הטעם כשמוסיפים גרעיני חמניה ושומשום קלויים.

טיבול: מלח שמן זית לימון. אפשר גם פלפל שחור או לבן.

 

*הסלט נשאר טעים וטוב במשך כל השבת. אפשר להכין מראש.

נכון גזר!הקולה טובה

יש לי גם מתכון

גזר מגורד, חמוציות, תפוז סחוט, טיפה סוכר חום והמון קינמון.

 

הילד שלי טורף את זה..

 

(בהחלט יש לי חולשה לסלטים מתוקים..)

 

 

ועוד משהו- סלט בורגול\קינואה.

בורגול או קינואה, חמוציות, בצל סגול קצוץ ועלי נענע קצוצים.

יש שמוסיפים אגוזי מלך קצוצים או גרעיני רימון

יש לניקי ב סלט טעים..גלוק17
לק"י

כרוב לבן. גזר מגורד וחמוציות.
התיבול: 6 כפיות שמן זית. כפית מיונז. כפית חרדל. כפית שום כתוש. כפית סוכר. מלח ופלפל לפי הטעם.
יוצא טעיםםם..
)מקווה שלא שכחתי משו זה מהזיכרון..)
תודה רב לכולם! -עין צופיה

החלטתי ללכת על אפשרות החסה.

מהו התיבול המומלץ?

תודה!

סלט חסה , חמוציות ודוריטוס! מעולה!בנימינית

חטיף דוריטוס- רק בטעם הטבעי ולא בטעמים אחרים.

חותכים את החסה לגודל נורמאלי לאכילה, מערבבים יחד עם שברים של דוריטוס(שוברים כל "משולש" לשתיים) וחמוציות.

(ניתן להחליף את החמוציות בעגבניות שרי חתוכות לשתיים, למי שרוצה את הסלט הזה בצורה אחרת)

ומתבלים ב:

כף שמן(לטעמי עדיף לא בשמן זית כי הוא נותן מרירות לחסה אבל אם אתם ממש בקטע של בריאות אז גם אפשרי)

מעט מלח, מעט פלפל שחור, כפית סוכר.

אם רוצים ניתן להוסיף גם גרעיני חמניות.

  סלט מעולה וקל להכנה!

בתאבון...

 

 

לי יש טיבול ממש טעים!מקווה לטוב=)אחרונה

שמן זית

חומץ (בערך 2/3 מכמות השמן זית)

כף סילאן

כף סוכר חום

א. שום

מערבבים טוב ושופכים על החסה, ומוסיפים חמוציות וממומלץ גם פקאן. בהצלחה!

טוב..אז כך..אני רוצה הרבה מתכונים..חדשים ומרענניםלב שמח!

בע"ה

חודש תשיעי...ואין לי סבלנות רבה לבשל..

(אבל בכל זאת..רוצה להשקיע לכבוד שבת..)

אין לי כוח למתכונים קבועים...

אשמח לשמוע על עודה מעניינת...

מה אפשר לעשות עם בשר טחון?

וחזה עוף חוץ ממוקפץ ושניצלים...

אממ1289

בשר טחון-

מוסקה

פשטידה

שקיות פילו ממולאות בשר

קציצות בכל מיני סוגי רוטב

ממולאים

לצלות קציצות עם קצת שמן (כדאי לשים מלא עשב בתערובת.. טעים)

בשר על חומוס ביתי- אבל מתאים יותר במנה הראשונה

חזה עוף-

לצלות על מחבת פסים עם תבלינים (עדיף גריל עוף- בלי מונוסודיום וכאלה....)

חזה עוף ממולא ירקות/בשר/גריסים

למלא בשקיות פילו

אפשר גם להכין עם רוטב צ'ילי רק שזה לא כזה בריא

חזה עוף ממש קל להכנהאמא!!

לחתוך את החזה לקוביות קטנות (לדעתי ככל שיותר קטן יותר טעים).

לטגן קוביות בצל (גם כאן- כמה שיותר- יותר טוב...) להוסיף שום פרוס.

לתבל במה שאוהבים- פפריקה, תבלים עוף, פלפל שחור, מלח ולהוסיף את עוף החתוך.

לכסות ולבשל על אש נמוכה עש שמוכן (כחצי שעה בישול).

מידי פעם לפתוח ולערבב.

חזה עוף-אפשר עם פטריות,רוטב סויה,צ'ילי, תבלינים..מקום בעולםאחרונה

בשר טחון- בורקס בשר, קובה, פשטידת בשר..

כמה סלייסר עולה בערך?מעפר אני באה
אנחנו קנינו ב150..נדנדה כתומה.אחרונה

[הזה עם הקערה שמסובבים ת'סכינים והוא חותך סלט בכלום זמן..כן?]

 

ולדעתי זה שווה ת'כסף

יש למישהו מתכון קל לדגים מרוקאים בתנור?יהושפט

תודה תודה.

קלי קלות-אמת ואמונה

אפשר לעשות את זה עם כל מני סוגי דגים ויוצא מעולה.

משמנים תבנית בשמן זית ושמים עליו את הדגים. (להשתדל לא אחד על השני)

מעל הדגים מפזרים תבלינים: פפריקה(הרבה) מלח פלפל כמון, לפי הטעם. ושוב שופכים קצת שמן זית.

 

בסיר- מטגנים רצועות בצל וגמבות , מוסיפים שום פרוס ורסק עגבניות. שופכים על הדגים ולתנור!

 

אם רוצים שיהיה חריף אז שמים בסיר גם פלפל חריף.

 

יאמי יאמי!!!!

מכירים דג פילה פוטית?עיצובית

אי ך מבשלים אותו הוא  טוב?

אפשר לעשות בטיבול של דג מרוקאי?

תודה רבה

אאל"טתות

זה דג סול.

הוא דג מעולה ל"שניצל דג" (דג מטוגן עם פירורי לחם וביצה), מאוד עדין. אין לו הרבה בשר.

את יכולה לחפש בגוגל מתכונים לדג סול

אני יכולה לעשות אותו כמו פילה אמנון?דג מרוקאי?עיצובית

נראה לי פחות מתאים למרוקאיחילזון 123
את לא טועה, וזה בדיוק מה שרציתי לכתוב...יד_האלמונית

אני לפעמים עושה אותו עם ירקות בסגנון מרוקאי, אבל זה לא זה.

(אולי זה גם בגלל שאנחנו אשכנזים מידי בכדי שהוא ייצא לנו מרוקאי..)

תודה רבהעיצובית

הסתכלתי באתר של ניקי ב והיא רשמה שאפשרי. ננסה...

עדיף לטגן אותו לפני הבישול ברוטב. וכשמטגנים-בת 30

להניח אותו קודם על הגב, אחרת הוא יתקפל לך על הבטן. באמת...

לטגן בשמן ? משני הצדדים?עיצובית

כן. טיגון מהיר וקל. אחרת הוא יתפרק לך בבישולבת 30אחרונה
הקישור לקליעה של החלה :מיסטר דום
נפה רגילה/מהדריןג'נדס
מה ההבדל בינהן?
על שלי כתוב שהיא רבנות...
לא יודעת בדיוק לגבי מה שכתוב לך, אבל1289אחרונה

יש נפות יותר נפוצות, עם חורים רגילים, והם לא טובות כ"כ מבחינה הלכתית, כשפעם רציתי לקנות נפה המוכר אמר לי שיש לו נפה באישור הרבנות והוא הראה לי אחת כזאת...

לניפוי קמח צריך נפת משי, עם חורים צפופים וקטנים מאוד..

את צריכה לראות מה יש לך

שאלה על דג פילה מרלוזהאימון באמונה

יכול להיות שככול שמבשלים אותו יותר זמן הוא יוצא יותר קשה?

הכנתי רוטב טעים והכנסתי את הדגים ואני מבשלת כבר יותר משעה והם לא מתרככים.

אשמח לתגובות.

יש מצב. זכור לי שזה דג שצריך בישול מהיר מאדאמא!!

כרבע שעה אם אני לא טועה.

אבל כבר המון זמן לא הכנתי.

אשמח שיתקנו אם אני טועה.

לא יודעת, אני מבשלת בערך שעה וזה רךשוקולד לבןאחרונה

נראה לי שזה תלוי כמה רוטב יש- בתוך רוטב זה מתרכך, ובתנור\קצת רוטב זה מתקשה

(אבל האמת היא שזה ממש טעים כשזה קשה בתנור, בעלי ואני מחסלים כמויות..)

איך מכינים רביולי?ציפור
מאפס? או בישול המוכן?שמואלג
לא יודעת, מה עדיף?ציפור
זה דורש עבודה ומכונת פסטה-משה ר-

היתרון בהכנה ביתית זה א. המחיר ב. שאפשר למלא במה שרוצים..

יצא לי להכין לבנתיים פעמים מ0שמואלג
עבר עריכה על ידי שמואלג בתאריך ל' בניסן תשע"ד 13:54
עבר עריכה על ידי שמואלג בתאריך ל' בניסן תשע"ד 13:44

יצא נחמד, למרות שאין לי כלים לזה.
 

הוראות הכנת בצק לפסטה

 

2 כוסות קמח
3 ביצים
1 כף מלח
1 כך שמן זית

את הלישה הראשונית אפשר או ביד או במיקסר.

בכל מקרה אחרי שילוב כל החומרים יחד צריך ללוש עוד זמן טוב ביד, לקבל בצק חלק וגמיש. (דגש על הגמיש)

 

נותנים לבצק לנוח כשעה מכוסה לפני שמתחילים לעבוד

 

הערות: הקמח הטוב ביותר הוא קמח דורום או קמח סולת, גם קמח מחיטה קשה טוב לעבודה, אבל אפשר לעשות גם מקמח לבן רגיל (אני השתמשתי ברגיל, יצא נחמד)

 

הוראות הכנת הרביולי בשיטה ידנית

(ככה אני עשיתי והיה נח, סטיתי מהמלצות המתכון)

 

מחלקים את כדור הבצק ל4 חלקים לשם נוחות העבודה

מרדדים לשני מרובעים דקים כמה שיותר זהים 2 חלקים מהבצק

על האחד שמים עיגולים מהמלית במרווח בינהם

מרטיבים במעט מים את המרווחים

מכסים בחתיכת הבצק השניה

מהדקים היטב מסביב לכל עיגול

וחותכים

(שלב שלא בטוח שהכרחי, נותנים לרביולי להתייבש זמן מה מכוסה לפני הבישול)

 

מבשלים במים רותחים (כמו פסטה) ל4-7 דקות.

 

רטבים וכאלה בהודעה הבאה.

 

בצק הרביולי עם מילוי הגבינה ממתין
 
מוכנים לחיתוך
 
בדרך לסיר
רעיונות למילוי ורטביםשמואלג

מה שכאן זה דברים שעשיתי

 

מילוי

בפעם הראשונה מלאתי בנפוליאון שום שמיר

בפעם השניה חפשתי דרך זולה יותר לעשות את אותו הטעם, השתמשתי בגבינת שמנת שהכנתי בבית, והוספתי שום (שמיר לא היה לי בנמצא)

יצא מעולה

 

רטבים

 

יש המון דרכים ודברים

חיפוש של רוטב שמנת ופטריות בגוגל יתן מתכונים טובים

 

אפשר רוטב שמנת ועגבנית

חותכים עגבניה לקוביות, במחבת מטגנים עד שנהיה מהם רוטב, מוסיפים רסק לעבות את זה, ושמנת מתוקה בסוף

מטבלים וכו'

 

בכללי, מכינים את הרוטב, מערבבים עם הרביולי, מבשלים עוד קצת, ומגישים

בתאבון

 

הצעת (אי) הגשה
יא... זה מגרה!!!כתר הרימון
מממ מזה בצד הרביולי?דניאל55אחרונה

וליד הסלט?

 

ואפשר גם מתכון לסלט...

 

 

 

 

וכתר, ישמנה!!חושף שיניים

 

איזה כיף לכם, תהנו