.. השמרים אזלו![]()
יש משו שניתן להכין מהקמח??
כל רעיון יתקבל בברכה!
.. השמרים אזלו![]()
יש משו שניתן להכין מהקמח??
כל רעיון יתקבל בברכה!
נערת טבעלא צריך שמרים?!
~א.להנה-
נוסה על ידי, בצימצום רציני של המרגרינה ומבלי יוגרט
ויצא מוצלח
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-bread/Recipe-ad67083604d8541006.htm
כוס קמח, כוס חלב, ביצה אחת, 2 כפות סוכר
לערבב היטב (ממש להקציף)
פנקייקים מעולים
במקום בשמרים. (כמו פיתות בטאבון/מחבת, פנקייקים, עוגות, עוגיות)
או שאפשר להשתמש למשהו בו הקמח הוא רכיב שולי. (קציצות, לביבות וכדו')
בהצלחה!
אני מחפשת רעיונות לארוחת ערב בריאה וטעימה...![]()
המוח שלי קצת יבש ואני מחפשת רעיונות. ![]()
אנחנו רוצים להתחיל לאכול יותר בריא ולגוון בתפריט...
אז יש רעיונות?
מה אוכלים אצלכם? ![]()
פסטה מחיטה מלאה ורוטב עגבניות ביתי
פתיתים מחיטה מלאה ותוספת
1לוקחים ביצה קשה ומגרדים אותה דק . עושים ערימה באמצע הצלחת.
אח"כ לוקחים מיני ירקות חתוכים ומניחים מסביב [מובן שכל הירקות מטובלים]
כל מין ירק בנפרד...
מקווה שתביני את הכתב... לא יצא כ"כ ברור![]()
הכננו את זה בבית בחול המועד פסח-יצא יפה[בכל אופן יותר מאשר בציור=)]
אפשר לשים גם לחם צנימים חתוך
עוד אופציה-סלט טוסט- סלט רגיל עם לחם מטוגן במחבת טפלון . אבל עטוף בביצה[לוקחים ביצה וטורפים אותה. לוקחים לחם (אפשר יבש/קצה) וטובלים בביצה ואז מניחים במחבת]
ומכניסים לסלט. אפשר גם עם טוסט אמיתי-עם גבינה והכל..
פשוט אני לא אוכלת מוצרי חלב...
אפשר גם "ביצה בקן" - לוקחים לחם-2 פרוסות ועושים בהן חור באמצע [אם אתם אוכלים מוצרי חלב/מרגרינה תמרחי ביניהן]
מחממים מחבת כמו לחביתה ושמים את הלחם בפנים עד שהוא נהיה קצת קראנצ'י ובודקים ביצה ושמים אותה[מבלי לטרוף] ב"חור "שנוצר לנו כשהייתי יותר קטנה אמא שלי הייתה מכינה לנו את זה וזה פשוט מדהים!!! טעים בטירוף !
את הסלט טוסט את יכולה להוסיף כאן אבל עם גבינה בולגרית מטוגנת-
מחבת טפלון עם שמן זית והגבינה לא נדבקת...
בהצלחה
לשבת.
יש לכם רעיונות למה אפשר להכין במינימום עלויות? אשמח לרעיונות מקוריים 
ואיך ממתיקים את זה קצת?
אושר תמידיאחרונה
מקווה לטוב=)4 כוסות קמח
1 סוכר וניל
1 א. אפיה
1/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
מערבבים את היבשים ואז מוסיפים את הרטובים, מעבדים לגוש אחיד ולא יותר מזה (עדיף ללוש כמה שפחות אפילו אם זה לא אחיד לגמרי)
מרדדים 2 ריבועים, מורחים ממרח תמרים ומפזרים קינמון ואגוזים (לא חייבים). מגלגלים ועושים חתכים, אופים בערך 25 דקות עד שמשחים, חותכים ומפזרים א. סוכר.
פשוט וטעים ממש=)
אסור להתייאש
-משה ר-אפשר להכין בשרים במקום בגריל
קבבים, נקניקיות, חזה עוף ואפילו סטייק...
ואיך אפשר לעשות ירקות במחבת?
משיח נאו בפומ!
מיסטר דום

זה קוראסון אמיתי כמו בקונדטוריהמיסטר דוםעם מלא מלא מלא חמאה !
בעזהי"ת
בלי טיפת מרגרינה!
בעזהי"ת
של בצק שמכינים לבד בבית, בלי התפחה, בלי מרגרינה, בלי בלאגן.
לשים 2 כוסות קמח עם חצי כוס שמן, חצי כוס מים רותחים וקצת מלח- מרדדים- ממלאים, ביצה שומשום ואופים.
פלספניתבעזהי"ת
ממ קצת כמו ששמים בסלט?
ממ תלוי מה המילוי שאתה שם בפנים?
נגיד משו כמו רבע כפית? 4 הטיות של המלחייה? 
בעזהי"ת
לא קשה, לא נדבק..
מעניין אותי, אם אני אחליף את המלח בסוכר ואולי אוסיף קצת תמצית וניל- אם יצא לי עוגיות.. [ואז נגיד לטבול חצי בשוקולד והם אפילו יהיו טעימות]
-משה ר-מתכון טוב לכרובית שיצא טוב לאחר חימום על הפלטה.
תודה רבה
וגם מכירה כאלה ששמים את זה באנטיפסטי
משיח נאו בפומ!
-משה ר-למטה זה קיש/פיצה? התמונה לא כ"כ ברורה
משיח נאו בפומ!מגניב שאת אפית מהיום כבר למחר ! 
אשרייךimosh30
משיח נאו בפומ!אחרונה1. חצילים
קניתי חצילים ובאלי ממש להכין אנטיפסטי, יש למישו מתכון?
ויש לי עגבניות שרי תמר קצת רכות, חשבתי להוסיף גם אותן, יצא טוב?
2. קמח שיפון, קמח 70% וקמח מלא בחלות
אני צריכה לשנות את כמות המים\ הביצים\ שמרים\ כל דבר אחר אם אני ממירה את הקמח הלבן במתכון מוצלח שיש לי?
או שאני צריכה פשוט לחפש מתכון חדש המכיל את הקמחים הללו?
3. להמתיק בתמרים
ראיתי מתכון הממליץ להמיר את הסוכר בחלות ובלחם בעיסה של תמרים וסילאן שאני יכולה להכין במג'ימיקס, מה דעתכם?
יצא טוב? יהיה לזה טעם של תמרים?
4. גלידה מחלב קוקוס
יש לי מתכון קבוע לגלידה שהמרקם יוצא נהדר:
4 חלבונים+ סוכר- מקציפים לקצפת יציבה ולבנה.
4 חלמונים+ קצפת ריץ'+ תוספת רצויה- מקציפים לקצפת יציבה.
מקציפים את שתי הקצפות ביחד ומקפיאים.
אני רוצה להמיר את הקצפת בחלב רגיל\ חלב קוקוס, מה דעתכם? יצא טוב? יוקצף לקצפת או שישאר סתם בלילה?
חשבתי שאולי אם אוסיף אינסטנט פודינג וניל זה יכול להיות מוצלח, יכול להיות?
5. מתכון לעוגות ועוגיות בריאות
מחפשת ואשמח למתכונים..
6. מתכונים לקינוחים בריאים
כנ"ל..
אשמח אם תענו עם ציון מספר השאלה, שיהיה לי מסודר..
תודה תודה תודה!!
אני כמעט בטוחה שחלב קוקוס לא הופך לקצף, בטוחה במאה אחוז שקרם קוקוס כן, (מגיע בקופסת שימורים כמו חלב קוקוס, רק אחוזי שומן גבוהים יותר),
כדאי לך לחפש באינטרנט ולראות איך מקציפים אותו - הדרך היעילה ביותר היא לקרר אותו לילה במקרר, לפתוח מהתחתית ולסנן את הנוזלים שנקוו, ואת החלק המוצק להקציף.
2. אותו מתכון. לפעמים כדאי להוסיף קצת יותר מים ולהתפיח קצת יותר.
כדאי להתחיל עם ה70%, לראות איך הולך ולהפיק לקחים ורק אח"כ לעבור למלא 100%.
3. זה יוצא קצת פחות מתוק, אם רגילים לאוכל בריא ולא מתוק- טעים ומוצלח ואין טעם של תמרים
(אני ניסיתי רק עם סילאן בלי תוספת של תמרים ממש)
1. אין ממש מתכון לאנטיפסטי. תכיני מה שבא לך מבחינת ירקות וזהו. חצילים אפשר או לטגן עם קמח\ביצה או לקלות בתנור עם טיפה שמן מעל.
2. נראלי מלא זה רגיל לגבי השאר אני לא יודעת
3. אני לפעמים ממתיקה עם סילאן ואין לזה שום טעם של תמרים
5-6. עוגיות גרנולה?
ורעיונות לשאלות 5-6..
תודה...
אותה כמות בדיוק, וזה אפילו מוצלח יותר לאפיה
אם את רוצה עוד מתכונים אז ממש בכיף=)
פורסת חלות לא עבות מייבשת בתנור על אפייה עד שמשחים לא שרוף וטוחנת במג'ימיקס וזה יכול להיות אצלנו אפילו 3-4 חודשים אבל לפי דעתי תסתכלי על הפג תוקף של הקנוי וככה תדעי 
מכירים את אלה שהחליטו על גרבים מהממות, ואז מחפשות בגד מתאים בשבילן?!
אז ככה אני -
קניתי חמוציות, ועכשיו אני מחפשת בשבילן סלט (בעיקר - סלט ירק).
אודה לכם על רעיונות (מגוונים)!
אשמח אם אפשר לפרט את המרכיבים לסלטים
וכן, שכחתי לציין שהילדים קטנים ולכן עלי להימנע מאגוזים, שקדים פיסוקים וכיו"ב.
כרוב עם חמוציות וגרעיני חמניה:
כרוב, גרעיני חמניה[שחורים] קלופים-קונים אותם ככה, וחמוציות. תיבול: רוטב סויה, סוכר חום, מיץ לימון, וטיפונת שמןזית. יוצא טעיים.
אפשר לשדרג איתו גם סלטחסה- בכל תיבול בערך.. פשוט להוסיף גם חמוציות.. אפשר גם עם תפוז- פשוט חתוך לקוביות
או לסלט כרוב וגזר וקולורבי
סלט עם חסה, עגבניות וחמוציות. אני מוסיפה פקאן מסוכר שאני קוצצת לקטן.
לרוטב- את מערבבת כף חומץ עם 2 כפות מייפל וכפית חרדל דיז'ון- יוצא רוטב מטורף!
או כף מייפל עם כף שמן זית וכף רוטב צ'ילי מתוק.
עוד גרסא לסלט כרוב עם חמוציות- לקנות בחנויות של פיצוחים אפונה מיובשת לאכילה.
כרוב קצוץ עם חמוציות, אפונה מיובשת ושומשום.
לרוטב- לערבב 2 כפות סוכר עם 2 כפות חומץ.
ועוד גרסא אחרת לסלט כרוב-
כרוב, חמוציות ודוריטוס חמוץ מתוק שאת שוברת לחתיכות, לא יותר מדי קטנות.
רוטב של סוכר וחומץ או צ'ילי מתוק.
מה שחשוב בסלט הזה- לשים את הדוריטוס שניה לפני שמגישים! אחרת הוא נהיה מושי וכל הקראנצ' הולך לאיבוד..
כל הנ"ל הם סלטים יחסית מתוקים, ולרוב ילדים אוהבים אותם.
אפשר להוריד את הכמות של החומץ ברוטב כדי שיהיה יותר מתוק.
גזר מגורד, עלי ירק (פטרוזיליה כוסברה שמיר) קצוץ דק, חמוציות.
מאוד משפר את הטעם כשמוסיפים גרעיני חמניה ושומשום קלויים.
טיבול: מלח שמן זית לימון. אפשר גם פלפל שחור או לבן.
*הסלט נשאר טעים וטוב במשך כל השבת. אפשר להכין מראש.
יש לי גם מתכון
גזר מגורד, חמוציות, תפוז סחוט, טיפה סוכר חום והמון קינמון.
הילד שלי טורף את זה..
(בהחלט יש לי חולשה לסלטים מתוקים..)
ועוד משהו- סלט בורגול\קינואה.
בורגול או קינואה, חמוציות, בצל סגול קצוץ ועלי נענע קצוצים.
יש שמוסיפים אגוזי מלך קצוצים או גרעיני רימון
החלטתי ללכת על אפשרות החסה.
מהו התיבול המומלץ?
תודה!
חטיף דוריטוס- רק בטעם הטבעי ולא בטעמים אחרים.
חותכים את החסה לגודל נורמאלי לאכילה, מערבבים יחד עם שברים של דוריטוס(שוברים כל "משולש" לשתיים) וחמוציות.
(ניתן להחליף את החמוציות בעגבניות שרי חתוכות לשתיים, למי שרוצה את הסלט הזה בצורה אחרת)
ומתבלים ב:
כף שמן(לטעמי עדיף לא בשמן זית כי הוא נותן מרירות לחסה אבל אם אתם ממש בקטע של בריאות אז גם אפשרי)
מעט מלח, מעט פלפל שחור, כפית סוכר.
אם רוצים ניתן להוסיף גם גרעיני חמניות.
סלט מעולה וקל להכנה!
בתאבון...
שמן זית
חומץ (בערך 2/3 מכמות השמן זית)
כף סילאן
כף סוכר חום
א. שום
מערבבים טוב ושופכים על החסה, ומוסיפים חמוציות וממומלץ גם פקאן. בהצלחה!
בע"ה
חודש תשיעי...ואין לי סבלנות רבה לבשל..
(אבל בכל זאת..רוצה להשקיע לכבוד שבת..)
אין לי כוח למתכונים קבועים...
אשמח לשמוע על עודה מעניינת...
מה אפשר לעשות עם בשר טחון?
וחזה עוף חוץ ממוקפץ ושניצלים...
בשר טחון-
מוסקה
פשטידה
שקיות פילו ממולאות בשר
קציצות בכל מיני סוגי רוטב
ממולאים
לצלות קציצות עם קצת שמן (כדאי לשים מלא עשב בתערובת.. טעים)
בשר על חומוס ביתי- אבל מתאים יותר במנה הראשונה
חזה עוף-
לצלות על מחבת פסים עם תבלינים (עדיף גריל עוף- בלי מונוסודיום וכאלה....)
חזה עוף ממולא ירקות/בשר/גריסים
למלא בשקיות פילו
אפשר גם להכין עם רוטב צ'ילי רק שזה לא כזה בריא
לחתוך את החזה לקוביות קטנות (לדעתי ככל שיותר קטן יותר טעים).
לטגן קוביות בצל (גם כאן- כמה שיותר- יותר טוב...) להוסיף שום פרוס.
לתבל במה שאוהבים- פפריקה, תבלים עוף, פלפל שחור, מלח ולהוסיף את עוף החתוך.
לכסות ולבשל על אש נמוכה עש שמוכן (כחצי שעה בישול).
מידי פעם לפתוח ולערבב.
בשר טחון- בורקס בשר, קובה, פשטידת בשר..
[הזה עם הקערה שמסובבים ת'סכינים והוא חותך סלט בכלום זמן..כן?]
ולדעתי זה שווה ת'כסף
תודה תודה.
אפשר לעשות את זה עם כל מני סוגי דגים ויוצא מעולה.
משמנים תבנית בשמן זית ושמים עליו את הדגים. (להשתדל לא אחד על השני)
מעל הדגים מפזרים תבלינים: פפריקה(הרבה) מלח פלפל כמון, לפי הטעם. ושוב שופכים קצת שמן זית.
בסיר- מטגנים רצועות בצל וגמבות , מוסיפים שום פרוס ורסק עגבניות. שופכים על הדגים ולתנור!
אם רוצים שיהיה חריף אז שמים בסיר גם פלפל חריף.
יאמי יאמי!!!!
אי ך מבשלים אותו הוא טוב?
אפשר לעשות בטיבול של דג מרוקאי?
תודה רבה
זה דג סול.
הוא דג מעולה ל"שניצל דג" (דג מטוגן עם פירורי לחם וביצה), מאוד עדין. אין לו הרבה בשר.
את יכולה לחפש בגוגל מתכונים לדג סול
אני לפעמים עושה אותו עם ירקות בסגנון מרוקאי, אבל זה לא זה.
(אולי זה גם בגלל שאנחנו אשכנזים מידי בכדי שהוא ייצא לנו מרוקאי..
)
הסתכלתי באתר של ניקי ב והיא רשמה שאפשרי. ננסה...
להניח אותו קודם על הגב, אחרת הוא יתקפל לך על הבטן. באמת...
יש נפות יותר נפוצות, עם חורים רגילים, והם לא טובות כ"כ מבחינה הלכתית, כשפעם רציתי לקנות נפה המוכר אמר לי שיש לו נפה באישור הרבנות והוא הראה לי אחת כזאת...
לניפוי קמח צריך נפת משי, עם חורים צפופים וקטנים מאוד..
את צריכה לראות מה יש לך 
יכול להיות שככול שמבשלים אותו יותר זמן הוא יוצא יותר קשה?
הכנתי רוטב טעים והכנסתי את הדגים ואני מבשלת כבר יותר משעה והם לא מתרככים.
אשמח לתגובות.
כרבע שעה אם אני לא טועה.
אבל כבר המון זמן לא הכנתי.
אשמח שיתקנו אם אני טועה.
נראה לי שזה תלוי כמה רוטב יש- בתוך רוטב זה מתרכך, ובתנור\קצת רוטב זה מתקשה
(אבל האמת היא שזה ממש טעים כשזה קשה בתנור, בעלי ואני מחסלים כמויות..)
היתרון בהכנה ביתית זה א. המחיר ב. שאפשר למלא במה שרוצים..
יצא נחמד, למרות שאין לי כלים לזה.
הוראות הכנת בצק לפסטה
2 כוסות קמח
3 ביצים
1 כף מלח
1 כך שמן זית
את הלישה הראשונית אפשר או ביד או במיקסר.
בכל מקרה אחרי שילוב כל החומרים יחד צריך ללוש עוד זמן טוב ביד, לקבל בצק חלק וגמיש. (דגש על הגמיש)
נותנים לבצק לנוח כשעה מכוסה לפני שמתחילים לעבוד
הערות: הקמח הטוב ביותר הוא קמח דורום או קמח סולת, גם קמח מחיטה קשה טוב לעבודה, אבל אפשר לעשות גם מקמח לבן רגיל (אני השתמשתי ברגיל, יצא נחמד)
הוראות הכנת הרביולי בשיטה ידנית
(ככה אני עשיתי והיה נח, סטיתי מהמלצות המתכון)
מחלקים את כדור הבצק ל4 חלקים לשם נוחות העבודה
מרדדים לשני מרובעים דקים כמה שיותר זהים 2 חלקים מהבצק
על האחד שמים עיגולים מהמלית במרווח בינהם
מרטיבים במעט מים את המרווחים
מכסים בחתיכת הבצק השניה
מהדקים היטב מסביב לכל עיגול
וחותכים
(שלב שלא בטוח שהכרחי, נותנים לרביולי להתייבש זמן מה מכוסה לפני הבישול)
מבשלים במים רותחים (כמו פסטה) ל4-7 דקות.
רטבים וכאלה בהודעה הבאה.
מה שכאן זה דברים שעשיתי
מילוי
בפעם הראשונה מלאתי בנפוליאון שום שמיר

בפעם השניה חפשתי דרך זולה יותר לעשות את אותו הטעם, השתמשתי בגבינת שמנת שהכנתי בבית, והוספתי שום (שמיר לא היה לי בנמצא)
יצא מעולה
רטבים
יש המון דרכים ודברים
חיפוש של רוטב שמנת ופטריות בגוגל יתן מתכונים טובים
אפשר רוטב שמנת ועגבנית
חותכים עגבניה לקוביות, במחבת מטגנים עד שנהיה מהם רוטב, מוסיפים רסק לעבות את זה, ושמנת מתוקה בסוף
מטבלים וכו'
בכללי, מכינים את הרוטב, מערבבים עם הרביולי, מבשלים עוד קצת, ומגישים
בתאבון

וליד הסלט?
ואפשר גם מתכון לסלט...
וכתר, ישמנה!!![]()
איזה כיף לכם, תהנו