שרשור חדש
עוד שאלה מה עושים עם לֶבֶּן?יעל מהדרום

לק"י

 

חוץ מלאכול "ככה" או בסנדוויץ' (שגם אז זה לא מי יודע מה בעיני...).

 

ובכלל איזה מוצרי חלב זולים יחסית יש?

כדי לגוון קצת את הקוטג' והגבינה הלבנה.

בעלי תוניסאי פלספנית

בעזהי"ת

 

יש להם במטבח רק כיור בשרי ורק כלים בשריים; ומתחת לכיור ב'פינת נטילת ידיים' [ליד הפינת אוכל, מחוץ למטבח] יש ארונצ'יק עם ספל אחד לכפה ו2 כפיות חלביות.. זה המטבח החלבי שלהם

מישו/י שיודעים אנגלית-משה ר-

אפשר בבקשה לתרגם את המתכון הזה?

תודה

http://www.goodshomedesign.com/giraffe-swiss-roll-recipe/#more-14915

>>ט'

 

בלילת תבנית: 


• 1 חלבון; 
• 2 כפיות סוכר; 
• 1 כפית קמח רגיל; 
• 2 כפות של בלילת חלמון ביצה; 

 

בלילת חלמון ביצה: 
• 3 חלמונים 
• סוכר 15g 
• 60 מיליליטר מים; 
• 40 מיליליטר שמן צמחי; 
• 72 גרם קמח רגיל; 
• חצי כפית תמצית וניל; 
• 8 גרם אבקת קקאו; 

 

בלילת חלבונים: 
•  3 חלבונים; 
• 50 גרם של סוכר; 
• רבע כפית קרם טרטר 

 

מילוי: 
• זיגוג על פי בחירתך; 
• בננות; 

 

תודה רבה..-משה ר-

יש שם גם הוראות הכנה?

אולי פה-~א.ל

http://everybodyeatswell.blogspot.ro/2011/10/giraffe-swiss-roll.html

 

אפשר לתרגם את הדף דרך גוגל

תודה אבל הבעייה שהתרגום של גוגל בעייתי-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"ט בניסן תשע"ד 17:17

הוא הופך את כל המשפטחצי חיוך

>>>ט'

1 . להכין רול שוויצרי מלבני. לשרטט את דפוס הג'ירפה על פיסת נייר אפייה ולהניח אותו בתבנית האפייה (ניתן לחפש בגוגל טקסטורה לעור הג'ירפה, להעתיק ולהדביק אותו ב-PowerPoint, להדפיס אותו ולשרטט אותו על נייר אפייה ) . לאחר מכן למקם פיסת נייר אפייה נוספת מלמעלה. להשתמש במברשת אפייה טבולה עם כפית קטנה של שמן לשימון השכבה השנייה של נייר אפייה שנמצאה בחלק העליון של תבנית הג'ירפה. נייר האפייה חייב להיות משומן היטב , אם לא, דפוס הג'ירפה יידבק לנייר האפייה עם ההסרה.

 

2 להכנת בלילת חלמון ביצה: להקציף במיקסר את החלמונים ולאחר מכן להוסיף את הסוכר ואחריו תמצית וניל, מים ושמנים ולהקציף היטב. לבסוף להוסיף קמח מנופה (לא להוסיף אבקת קקאו עדיין) ומערבבים היטב עד שזה קרמי. להניח בצד 2 כפות של הבלילה לשימוש בשלב ( 3 ).

 

3 להכנת הבלילה - במיקסר, להקציף חלבון ביצה 1 עד שנהיה קצף, להוסיף 2 כפית סוכר באיטיות ולהקציף עד לקצף נוקשה. להוסיף 2 כפות בלילת חלמון מצעד ( 2 ) , ואחריו קמח רגיל 1 כפית ומערבבים היטב. יוצקים את בלילת התבנית לתוך שקית צנרת וצינור מתוך קווים / צלליות קרם לבן של דפוס הג'ירפה. אופים בתנור שחומם מראש ב170 מעלות צלסיוס במשך כ 1 דקות ומסירים מתנור.

>>>ט'

4. צעדים לבלילת חלבונים - שימוש במיקסר עוגה, להקציף 3 חלבוני ביצה ו 1/4 כפית קרם טרטר עד לקצף ולאחר מכן להוסיף סוכר 50g באיטיות ולהקציף עד לקצף נוקשה.

 

5. הוסף 8 גרם אבקת קקאו מנופה לבלילת חלמון ביצה שנותרה משלב (2) וערבב באופן שווה בעזרת מרית. זה הופך את התערובת לקקאו. 

 

6. להוסיף את בלילת הביצה לבנה מצעד (4) לתערובת הקקאו מהצעד (5) בשלוש מנות ומערבבים בעדינות בכל פעם בעזרת מרית עד שזה שילוב טוב. לא לערבב יותא מידי אחרת זה מוריד את הנפח. 

 

7. יוצקים את הבלילה הסופית לפח רול שוויצרי [תבנית מתאימה] ולשטח במרית לגובה שווה. בעדינות לדפוק את עוגת הפח על השולחן כמה פעמים כדי להסיר בועות הלכודות בבלילה. אופה בחום של 190C כ 14 דקות. 

 

8. כשהעוגה מוכנה, להוציא מהתנור ובמהירות להפוך אותו על משטח קריר כך שדפוס הג'ירפה הוא פונה כלפי מעלה. לקלף מעל גבי נייר האפייה בזהירות, ולוודא כי הדפוס נותר בשלמותה.

 

9. ליישר את 4 הצדדים של העוגה בעזרת סכין משונן חד. להכין גליון חדש של נייר אפייה, להפוך את העוגה כך שדפוס הג'ירפה פונה כלפי מטה על נייר האפייה. מורחים שכבה של מילוי על גביו ובעדינות לגלגל אותו לרול שוויצרי. לחזק רול השוויצרי עם נייר האפייה סביבו ולהשאיר אותו במקרר למשך שעה 1 לצנן. 

 

הערה: אני משתמש בריבת משמש כמילוי אבל אתה יכול להשתמש בכל מילוי אתה אוהב כל עוד זה הולך טוב עם רול השוויצרי.מילוי מקורי למתכון הזה הוא קצפת כמה דובדבנים משומרים + קרם 160g סוכר בסדר 15g +..

 

תוספת שלי -ט'

לפני כמה חודשים הבאתי פה וידאו למתכון דומה והרבה יותר פשוט להבנה והכנה והאמת שאני התפרעתי לפני פורים על הרבה רולדות כאלה.

 

https://www.youtube.com/watch?v=452xoZNrAKg

 

את המתכון לעיטור תרגמתי מהוידאו והמתכון של הרולדה מ"עוגות לכל עת" המצוין:

 

קרם לעיטור - 20140429153644.jpg

 

רולדה - 20140429153716.jpg

 

 

תודה רבה-משה ר-
באיזה גודל התבנית?אשתו של בעלי
ובמה כדאי למלא?
תודה
תבנית של התנור, על נייר אפיה כמובןט'אחרונה
שוקולד, ריבה, קצפת עם פירות/מעורבבת עם שוקולד/ריבה. אלה המילויים הסטנדרטיים.

חושבת שאפשר פשוט להכין עוגת רולדה רגילה אבל לפנימקום בעולם

ששופכים לתבנית לזלף שוקולד לבן כמו שעשו..

לא?

ועכשיו ראיתי שט' כתבה את זה.. וזה בדיוק המתכון שבאמקום בעולם

תי להביא..

אפשר למחוק..

ממש נחמד להכין אתזה!! משיח נאו בפומ!
















קרדיט לט' המקסימה..
מה פשר הגודל הזה? משיח נאו בפומ!
אני לא מאמינה !!!!ט'

יצא לך מקסים ורק עכשיו אני זוכה לראות!! פטיש

 

מעתיקנית שטן

 

 

אמרתי לך שהעתקתי ממך.. משיח נאו בפומ!
אבל לא את הסמיילים. מבטיחה לך שהכנתי אותה לפני שראיתי את שלך..

(חבל שהאיכות לא משו.. צולם בנוקיה ישן וחמוד..)
הכנתי בצק עליםמיסטר דום
יצא טעים ממש אבל מזה לא שווה את ההשקעה
דחוף..איך עוף מתבשל הכי מהר?מרים*
בתנור או בסיר?
ומה יותר מהר תפוא או אורז
דחוף לעכשיומרים*
אורז יותר מהר...ונראה לי שבסיר...ת.מ.
אורז תוך 20 דק' מוכן. עוף על הגז- חצי שעה עד 40 דקבת 30
תודה לכן..שמנו בתנור כמו שרגיליםמרים*אחרונה
בכללי אנחנו חייבים רעיונות לגיוונים
אשמח למתכונים מעניינים
או לקישורים
תודה
אה..ובתנור פרשתי שקית קוקי שיזרז את הבישול
גריל גז- אשמח להמלצהיעל משיח

שלום, אני משערת שיש פה אנשים שיודעים לבשל ושמבינים באוכל.....אז רציתי להתייעץ....

עוד מעט מגיע יום העצמאות, ואני מעוניינת לקנות לבעלי (שחוגג יום הולדת אוטוטו) גריל גז.. 

חשוב לי שהגריל יהיה איכותי.. (שיהיה מחומרים איכותיים כדי שישמר לי למשך שנים..).

ושיהיה נוח לתפעול.... (אנחנו לא רוצים להתעסק איתו יותר מידי כשאנחנו מזמינים חברים ...)

 

אשמח להמלצות.. 

שמעתי גם שגריל גז יותר בריא מגריל פחמים.. .זה באמת נכון?

 
לנו יש וענקי גם והוא כמו אבן שאין לה הופכיןמיסטר דום
קחי בחשבון את זה גם את הגודל והתדירות שימוש בו
האמת שהגודל לא כל כך חשוב..יעל משיח

כי יש לנו גינה גדולה.. איזה גריל יש לך? 

 

לנו יש בגינה של weber,כבר שנה שהואשמים כחולים
אצלינו פשוט מעולה,קנינו גם ליומהולדת של בעלי,עשינו חיבור בחוץ לנקודה של גז,אז לא משתמשים בבלוני גז,חיברנו אליו גם חגז ומשתמשים בו גם בחגים כשאפשר להעביר אש..ממליצה הוא נוח לתפעול הבן הגדול בן 14 מפעיל אותו לבד ,כשמתחשק לילדים על האש באמצע השבוע..הוא לא ענקי ולא תופס הרבה מקום,יש לו גלגלים ואפשר לנייד אותו.
בטיחות זה חשובשרונהלכ

אני גם בעד גריל גז, אפשר לדייק ברמת הצליה ויוצא טעים. הדבר הכי חשוב זה הבטיחות כי מדובר בגז בכל זאת, אחנו בחרנו את signet 20 של אמישראגז כי בבירורים שלי הבנתי שהם היחידים שנבדקים ע"י טכנאי גז מוסמך כדי לוודא ולמנוע דליפות וכדומה. אם קונים של חברה אחרת כדאי להביא טכנאי שיבדוק לפני ולא לשחק עם זה

ברור שצריך טכנאי גז.אנחנו לקחנו שטיפלשמים כחולים
בכל ההתקנה.
יש לך מושג אם יש על הגריל הספציפי הזה מבצעים?יעל משיח

או על גרילים דומים? אשמח לקבל קישור.. 

 

 

יש לweber אתר,כנסו אליו,יש להם מסשמים כחולים
חנויות,אנחנו קנינו בפ"ת.
ראשית זה נכון שיותר בריא מפחמיםMEIR1313

יש כמה יתרונות לגריל גז שכזה, ראיתי שחשוב לך התפעול אז תדעי שהשימוש בגריל הגז הרבה יותר נוח, פחות מלכלך ובכלל כל התהליך הרבה פחות מעיק. יחד עם זאת אין הבדל בטעם בין גריל גז לגריל פחמים, זה מוצר לשנים. המחשבה של על מתנה כזאת מזכירה לי את פסח שעבר, אשתי וההורים שלה עשו לי הפתעה וקנו לנו לחצר גריל גז. אני יודע שגם עכשיו זה זמן טוב כי יש הנחות לחג עצמאות... מקווה שעזרתי

בהחלט עזרת! תודה!יעל משיח

זו בהחלט מתנה שווה

פרסומת מתוחכמת למדי!!!בת 30
חחחח... ^^^^ גם אני חשבתי כך...איזו נחמה
סליחה ,למה פירסומת? אני מוחה על כךשמים כחולים
היא ביקשה המלצה,ונתתי, המלצה למה שלי יש,אין לי שום רצון לפרסם אף אחד..כשמשהו מבקש המלצה או דיס המלצה למיקסר או תנור,זה גם פרסומת,במידה מסויימת..,היא שאלה אם יש מבצעים או קישור...ולא נתתי,מי שמעוניין שיחפש לבד בגוגל.
נראה לי שהכוונה הייתה לפותחת השרשור..imosh30
אבל פותחת השירשור ביקשה המלצה,ולא ציינה שם של חברהשמים כחולים
זה חלק מהתחכום...בת 30אחרונה

מן הסתם הקישור היה בדרך...

מלאמלא קמח מצה שנשאר.. יש הצעות מה להכין?נדנדה כתומה.

בערך קופסא וחצי של קמח מצה שמורה..

 

תודה

קרעפלך נערת טבע
נדמה לי שהתכוונת לקניידעלאך...כוכב לכת
עבר עריכה על ידי כוכב לכת בתאריך כ"ב בניסן תשע"ד 13:14
קרעפלאך אלו כיסוני בצק ממולאים בשר (בד"כ)
קניידעלאך אלו כדורי קמח מצה שמבושלים ומוגשים בתוך מרק צח
אם צריך מתכון יש לי לשניהם.

בקשר לקמח מצה- יש המון דברים!

פנקייקים או לביבות,
להוסיף לקציצות/פשטידות כדי לעבות במקום פירורי לחם,
לתבל כדי לצפות שניצלים,
להסמיך מרק,

זה מה שעולה לי עכשיו.

בהצלחה!
נשמח למתכון לקרעפלךנהורה 23

בלי קשר לקמח מצה...

בכיףכוכב לכת

קרעפלאך:

 

חומרים:

 

2 כוסות קמח

 

כפית מלח

 

כף שמן

 

כוס מים רותחים

 

לערבב את הקמח, המלח והשמן ולהוסיף את המים בהדרגה עד שנוצר בצק נעים וקל לעיבוד שלא נדבק.

 

לרדד לעלה דק (הדקיקות חשובה אבל לא להגזים...) ולקרוץ עיגולים

 

למלא במה שרוצים (רעיונות- כבד קצוץ גס, בשר טחון מתובל, פירה תפו"א עם בצל מטוגן)

 

לסגור ולהדק עם האצבע

 

לבשל במים מומלחים רותחים או במרק עד שמוכן. (לא בטוחה בדיוק כמה זמן כי זה משתנה לפי העובי של הבצק וגם לפי המילוי)

 

2 הערות חשובות ביותר:

 

*להקפיד שהמילוי יתקרר לחלוטין לפני שממלאים. אם לא זה הורס את הבצק.

 

*על המילוי להיות יבש ללא נוזלים או רק ממש מעט נוזלים. מילוי נוזלי מאד מקשה על הביצוע וגם הקרעפלאך נוטים להקרע הרבה יותר כי הנוזלים מחלחלים לבצק מה שהופך אותו לגוש קשה ולא נעים ללעיסה.

קציצותנעם ה
3/4 כוס קמח מצה
כוס מים
2ביצים
2 כפות שמן
בצל מגורד/חתוך לקוביות

לערבב,לקרוץ לעיגולים,ולטגן משני הצדדין עד להשחמה


רעיון נוסף,כדורי שוקולד
2כוסות קמח מצה
כוס סוכר
חצע כוס יין
3/4חבילת מרגרינה
4כפות קקאו

להמיס מרגרינה ושוקולד ולהוסיף לתערובת
לעגל לכדורים,ולהקפיא


בתאבון!
נראה לי שאפשר להשתמש בזה לכל דבר+mp8
עיסות של קציצות, פשטידות, ציפוי שניצלים.
קניידלך! (מקוה שאשתי קוראת...)ender13


עוד ועוד קניידלאך.. משדרג מרק ירקות וגם מרק עוףאורין
יש עוגות מאדדד טעימות שאפשר להכין עם קמח מצה....אני!

יש לי מתכון פשוט מדהים לעוגיות שוקולד צ'יפס, מעריצה את מי שמנחש שהן של פסחליקוק

אפשר את המתכון לעוגיות?מקווה לטוב=)
עוגת אגוזים מדהימהההפרח-בר
אל תזרקו עליי עגבניות אך מה יקרה אם תקפיאי ותשמרימה אני ומה חיי

לפסח הבא?

חשבנו עלזה.. אבל זה לא יישאר כשל"פ במקפיא..נדנדה כתומה.
אפשר לעטוף בשקיות וזה יישמר...מה אני ומה חיי
אני...nechama l

אני זורקת עלייך עגבניות!!! עצלנית קטנה... סתם ח"וצוחק

וחוצמזה גם לצפות עם זה שניצלים זה אחלהמה אני ומה חיי
טיפ שאמא שלי תמיד נותנת ליציפור

לרשום כמה קניתי השנה וכמה באמת השתמשתי בסופו של דבר כדי שאדע שנה הבאה לא לקנות מיותר... למרות שבאמת יש מה לעשות אם זה גם בחמץ... עדיין יש מספיק הוצאות בפסח ב"ה. ועדיף לקנות כמה שפחות...

לשמור במקפיא לשנה הבאהשרבוב
אני משתמשת כל השנה בקמח מצהמומין אמא

במקום להשתמש בפירורי לחם

לצפות את השניצל, בתוך קציצות...

ממש טעים וגם יותר בריא לרוב פירורי לחם מלאים בתוספות וקמח מצה אין בו שום תוספת

בהצלחה

לחמניותnechama l

לחמניות מקמח מצה... פשוט להחליף מתכון לחמניות רגילות את הקמח להחליף לקמח מצה !!! בדוק!

טעים במיוחד ומתאים לא. צהרים לפני ליל הסדרקורץ

כן IT IS GOODֱ

אם כבר אחרי פסח אז אפשר לשים שמרים...אמת ואמונהאחרונה

לא נוסה... מעניין איך יצא

אז מה עושים עם שריר מס' 8?שמשי

הבו מתכונים שווים וטעימים

מאכלים שצריכים בישול ארוךחילזון 123

לשים בחמין.

או לבשל בסיר כמה שעות על אש נמוכה עם רוטב כלשהו. (פפריקה ורסק עגבניות\כורכום ותפו"א)

ערמונים\מיץ רימונים\קינמון גם יכול להתאים.

 

אין לי מתכון ממש מסודר...

בשר מעולה למרקאמת ואמונה

אנחנו מבשלים את הבשר שלם במים מוציאים מהמים ומקררים כדי לחתוך לקוביות קטנות כשהבשר קר.

אל המים שבושל בהם הבשר מכניסים ירקות חתוכים לקוביות קטנות או מגורדים .(בטטה גזר בצל סלרי קולורבי וכו)

מכניסים את קוביות הבשר בחזרה למרק ומבשלים, בישול ארוך משביח את המרק.

בהגשה לשים לב שהבשר שוקע למטה.

מרק תימנינחשון מהרחברוןאחרונה
שאלה על בצלאמא ל2 קטנטנים

מה אתם יודעים על שימוש בבצל פתוח יום למחרת או כמה ימים אחרי,

 

אם הוא סגור בשקית במקרר?

מאיזו בחינה??+mp8
אם הוא ללא החלק של השורש ועבר עליו כך הלילהל.ד.

לא משתמשים בו

אם הוא סגור בשקית אז נראה לי שבסדרמשיח עכשיו!

הלכה שואלים רב. לא פורוםמאמע צאדיקה


שהוא טעים פחות מבצל טריניל"ס
שמעתי פעם שאחרי רבע מהחיתוך,פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

אם הוא לא מתבשל או משהו כזה- הבצל מפריש חומרים לא בריאים. 

גם אם למשל חותכים לסלט ולא אוכלים מיד..

 

אין לי מקור.

למי יש המלצות למתכוני חיסול מצות..imosh30

הכנו אתמול פלאפל מחלקם

אשמח לרעיונות נוספים

לזניה ממצות!יוצא טעים ממש!ת.מ.
מרטיבים קצת את המצות קודם ואת כל השאר עושים בדיוק כמו מעלי לזניה רגילים...
אשמח למתכון מדויק..imosh30
לא עובדת עם מתכונים מדויקים מצטערת...ת.מ.
בגדול מכינים רוטב עגבניות מוסיפים לו גם קוטג' שמנת וכאלה לפי מה שאוהבים גם פטריות מומלץ מרטיבים קצת את המצות שמים שכבה מצות שכבה רוטב כמה פעמים מעל השכבה העליונה של הרוטב שמים גבנ"צ ומכניסים לתנור על 180 בערך עד שרואים שמוכן... (אם הרוטב יוצא סמיך מומלץ לכסות לפחות חלק מהזמן עם נוזלי לא חייב)
^^^ מושלם! בכלל לא מרגישים שזה מצות...שמשי
נשמע מעולה!gal2095
קרמשניט!~א.ל

להוסיף סוכר לכל חצי מצת מכונה

ולהניח לכמה דקות בתנור

 

למלא בין מצה למצה קצפת

ולפזר מעל הכל אבקת סוכר..

 

 

טוב זה הרעיון הכי מענייןשרונהלכ

לא שמעתי על זה עדיין אבל אין ספק שזה אחד המוצלחים

תודה לך ! ~א.ל
להרטיב קצת..מקום בעולם

לעשות בלילה של גבינות וביצים\ בשר טחון ולמלא.. לקפל ולטגן..

מצה בריי (מצה+ביצה+מלח ולמחבת )תולעת השני

אני אוהבת בגרסה המתוקה, סוכר במקום מלח.

 

מאד מומלץ!

אפשר להכין-מירי!

במקום פיצפוצי אאורז עים שוקולד פשוט להמיר במצוות שבורות יוצא ממש טעים!!!

כדאי להוסיף חתיכות גבינ"צ!לימורשרה
אשמח למתכון לפלאפל.שומשום אחר2

תודה רבה.

צירפתי לך קישור - הבעל לא האמין שיש מצות בפניםimosh30

 

אני אפיתי יצא מוצלח

http://www.nikib.co.il/holidays/pesah/33230/

 

פשטידת מצותכלנית1
היום ראעתי לזניית מצות"דינה ל.
רק שאין לי מושג איך מכינים את זה
לזניהאני!

א. יש פה מתכון

ב. זה משהו מאד לא מדוייק שאפשר קצת להמציא בו... (בשרי\חלבי)

קציצות מצההכל הכל לטובה!

אני מתה על זה

וכולם אצלנו מחסלים את זה

לערבב בתוך סלט.לך דומיה תהילה

אני אוהב את זה.

זה רעיון טוב הבעיהשרונהלכ

שזה כבר מעיק על הבטן, גם בתוך הסלט עם ירקות. אני לא מסוגלת יותר :/

חגיגה ענקית של פסח שניהמתיקות שבשכחה
במקום עבודה או לימודים.
מצות -עלי!
לבשל עם אורז ולשמור חתיכת אפיקומן ללידהzmil
כדורי שוקולדקשלשאחרונה

תמיד היו מכינים בצבא 

 

בעעעעע

כל יום השיש במטבח מתמלא בנמלים...dikla.hen

אני כבר לא יודעת מה לעשות... אני מנקה ממש טוב את השיש ולא משאירה שום מזון חשוף על השיש...

אבל לאחרונה הם נמצאים אצלי בכמויות גדולות... זה דיי מגעיל אותי שזה דווקא באזור המטבח ואני מחפשת פתרון כלשהו ללא חומרים רעילים כי האזור הוא מאוד רגיש..

יש המלצות?

הדברת נמלים!אושר תמידי
מנסיון- לא תראי יותר נמלה בבית!
מביאים מדביר פעם אחת ושלום.
לשים מקלות קינמון/ ציפורן/ אבקת כביסהיעל מהדרום
לק"י

עם אבקת כביסה אפשר לשטוף את הרצפה של המטבח והשיש.
מקלות קינמון בהחלט עוזר.מקרוני בשמנת
בעיקרון הכי טוב אם את יכולה לשלוח מישהו לעשות סיבוב מחוץ לבית למצוא את הקן שלהן ולפזר שם רעל.

ככה זה הכי בטוח שייגמר!
ומה עם לבנדר?שרונהלכ

הבנתי שגם לשים לבנדר בבית עוזר נגד חרקים מסוימים... זה נכון? 

לנו היה גם ממש מלא נמליםחילזון 123

כל החורף סבלתי. וכל פעם דחיתי את ההדברה.

ברגע שהשארתי משהו קטן על השיש הן היו באות בהמוניהן. ואם סתמתי איזה חור הן היו באות מחור אחר.

בקיצור לא מזמן הבת שלי הקטנה שיחקה בחוץ והיה לנו על השביל קרוב לבית קן נמלים פעיל מאד אז היא החליטה לעשות "טיפול" לנמלים ושפכה שם מלא מים עם סבון כלים.

בקיצור לא האמנתי אבל מאותו היום (ב"ה בלי עין רעה וכו' וכו') נעלמו הנמלים במטבח. כנראה שהן היו מגיעות משם בסופו של דבר.

אפשר את הטלפון של הבת שלך?)מה אני ומה חיי
חסוי...חילזון 123
לנו גם היהshiran_dr
לנו היה אותו סיפור...
כנראה הנמלים מגיעות בין השיש לארון.
יש דבש נמלים מיוחד שיכול לעזור, וההדברה של הנמלים היא ללא ריח. .
מבינה אותך כ"כ .. אני הייתי מאד מתוסכלת מהנמלים עד שבעלי טיפל בזה.
בהצלחה
אנחנו פתרנו את הבעיה בלי יותר מידי רעליםdinashav

כשהזמנו הדברה ירוקה . האזור של המטבח באמת רגיש  כי לא משנה כמה שמנקים תמיד יישאר איזה פירור אחד או שניים ואז כול הנמלים חוזרות. קיץ שעבר כשהתחילו הנמלים  כמעט והתייאשתי עד שפניתי לחברת ipm שפיזרה  פיתיון שמושך את הנמלים ואח"כ הן לוקחות אותו לקן עצמו וככה הכול נגמר.

יש חומר שהוא אמנם רעילjudak

אבל עובד פצצה

זה אבקה שמפזרים והנמלים לוקחות אותו לקן שלהם וזהו

גם לנו היה - ואחרי פיזור האבקה 24 שעות וזהו

אין נמלים - לא רק במטבח היה לנו ופיזרנו בכמה ריכוזים

צריך 24 שעות שלא תהיו בבית (לי יש ילדים קטנים שעוד לא הלכו ועדין זחלו)

ואז מפזרים את האבקה ואחרי 24 שעות מנקים וזהו

שקית אבקה = חדר שלם = 5 ש"ח!!!

איך קוראים לאבקה ומאיפה קוניםimosh30
אני דווקא שמעתי שלא תמיד ההדברות עוזרות..~א.ל

ועובדה חיה היא שהמדבירים לא נותנים על זה אחריות

בעוד שעל הדברות אחרות, דווקא כן..

 

ממליצה לך קודם כל לסתום כל חור שנראה לך בעייתי ולקרצף בסבון כלים את האיזורים שבהם הן מצויות ואפילו להשאיר שם סבון כלים

 

אף פעם אין 100% אבל תמורת 5 ש"ח שווה מאוד לנסותjudak


אנחנו עשינו בבית, כבר 3 שנים- ואין כלוווום!!-pnina-
תודה רבה לכולכם...dikla.hen

עזרתם לי מאוד...

לוקחת את עצתכם ומקווה שהסיוט יגמר בקרוב...

בינתיים תאכילי אותן ברוזמרין, קינמוןכלנית1

נסי למצוא את מקור הנמלים. יתכן שיש לך באיזה חדר קן והוא מוסתר ע"י רהיט. ואולי מהחול שבין הרצפות. 

כשתמצאי את המוקד, תוכלי לנקות בטישו את החור, אפילו להוציא את שאריות הרובה שבו, לרסס ואחרי שיתייבש למרוח רובה מחדש שהן לא תצאנה. 

* רובה- חומר דומה למלט שנועד לרווח בין הבלטות. שמים אבקה ומוסיפים מים לסמיכות כמו של לבן. מורחים ומחכים ליבוש.

 

אם את מחפשת אבקה נגד נמלים- ב"הום סנטר" ראיתי בקיץ שעבר כמה סוגים של הדברה, שנועדו במקור לגינון.

אולי גם בחנויות מקצועיות של גינון. אם אתם גרים בקומת קרקע, את יכולה לפזר אבקה סביב הבית במקומות מוסתרים בתנאי שאין ילדים בשטח.

יש היום כל מיני חומרים ירוקים ולא רעיליםgal2095

אני עשיתי הדברה לפני חצי שנה בערך גם כשהיתה לי מכת נמלים, המדביר הסביר לי שיש כל מיני סוגים של נמלים ויש מוצרים שטובים לסוג אחד ולאחר לא. יש משהו שנקרא טופ ג'ל ועוד מוצר שאני לא זוכרת את השם שלו. הייתי מציעה לך לבדוק עם מדביר (לשלי קראו רונן - 1800807808). שימי לב בכל מקרה לבקש לראות מסמכים שמוכיחים שההדברה באמת לא מכילה חומרים רעילים. הוא הציג לי, אבל אם תלכי על מישהו אחר אל תתפשרי על זה.

תפזרי עליי דפנה מיובשים בפינותortal1

גיסתי אמרה לי שזה עזר מאוד.

(ב"ה אצלי עדיין לא התחיל אבל הקיץ בפתח...)

הבית שלנו מלא בכל חיות העונה!!מבט קדימה

בס"ד

נמלים בלי סוף, וכל בעלי הכנף בדוגל 3 סמ' ומטה. באמת שכל הסוגים. אנחנו מתעצלים לעשות רשת כי תכף עוברים ולא יוזמים כבר קני'ה של קוטל מעופפים. התחלתי לבשל בחושך... 

K2000 של סנו עושה את העבודה מנסיון !רבבון

 

החומר ללא ריח!

הנמלים לוקחות את החומר איתן לקן ושם זה משמיד את כולם

חומר כמו מקצועי העלות (כ35 ש"ח) מצחיקה ביחס לתוצאות..

שבת שלום!

תפזרי מלח על השישמשיח עכשיו!

הנמלים הפיציות או גדולות?אדם נוף מורשתו

לגדולות תעזור הדברה, מהקטנות לא מצאתי שיטה להיפטר...

חח גם שם יש מחל(ו)קות? יעזרנו ה'..~א.ל


נעים להכיר,נפשי ישובבאחרונה

הקיץ הגיע

ואיתו שלל 'אורחיו'

אכן, זה קצת הרבה מפריע

אך אל דאגה, יעבור עד הסתו..קורץ

 

בכל צחוק יש קצת אמת, והאמת היא שמומלץ לקבל את המצב בהבנה וסלחנות כחלק מהקיץ (ניחום עצמי, עד שהן עולות עלי..מטורלל). מה שאצלנו עושים- כל פעם שנחה עלינו הרוח ואי אפשר יותר לתת להן לברוח- פשוט מרססים. וסבון כלים בחורים. ובחלק מהבית מקלות קינמון מפוזרים.. קיצור, מגוון..

 

ולפי מיטב ידיעתי, ממדביר מוסמך במשפחתי- חבל על ההדברה. אין מדביר שנותן על כך אחריות מלאה, כי קשה לעמוד בזה.. אז קחו את זה (די) בנחתכאילו מוציא לשון

קישוטי שוקולד-משה ר-
זה יפה אבל לא שווה את ההשקעהמעפר אני באה
איזה יפהחילזון 123
ממה השוקולד עשוי? זה לא רק שוקולד מומס נכון?ר.פ.מ. בע"מ

לא מבינה אנגלית

צריך איכשו שהשוקולד יהיה רך וקל לציור ולא יתקשה באמצע ומצד שני שיחזיק נוקשה אח"כ.

מישו שיאיר את עיני?

שוקולד מומס מטומפרר..-משה ר-
היא אומרת שם שלא חייב מטומפררט'
בעיקר למי שלא יודע לעבוד מהר עם השוקולד.

אני עבדתי עם שוקולד מריר פרה פשוט והוא החזיק יפה לפחות שעתיים בלי להתקשות והיה קל לעבוד איתו.
שוקולד כזה מתקשה אחרי דקה במקפיא.

שוב הסתבכתי עם השוקולד הלבן כי גם צימקאו לבן וגם שוקולדצ'יפס לבן לא נמסים טוב. סתם חבל.
לדעתי ניתן גם ליצור סוג של תבנית עבור עיטורים כאלואלעד

כשלתוכה פשוט יוצקים את השוקלד באחת.

כל הענין זה יד חופשית על בסיס הרעיוןט'
ברוראלעד

אבל נגיד כל הקטע שהיא ממלאת את החורים נראה לי סזיפי לגמרי.

אני חש כאב בפרק כף היד רק מלראות את זה..

אז תמציא דוגמא אחרת ט'
כשראיתי איך היא ממלאת את זה חשבתי למה היא לא פשוטחילזון 123

שופכת בזהירות את השוקולד הלבן מעל הדוגמא החומה.

היא הסבירהשמואלג
זה עשוי למרוח את כל הדוגמא החומה, השוקולד עדיין לא התקשה (בכוונה)
מה זה מטומפרר??? לבורים שכמוניר.פ.מ. בע"מ
בעיקרון הטמפרור גורם לשוקולד להיות קראנצ'י-משה ר-

ומבריק... לא הבנתי מה היא אמרה בסרטון אבל שיערתי שהיא השתמשה בשוקולד מטומפרר, כנראה טעיתי, אבל עדיף לטמפרר בכ"א..

הי, בדיוק ט' הכינה כאלו, נכון?הלליש
בא לי להכין. אבל מה אפשר לשים בפנים? (לא מוס).משיח נאו בפומ!
פודינג או גלידהט'
פעם הבאתי סרטון אחר שלה שהפך ללהיט ולהגיש על זה כדורי גלידה זה אחד הדברים

>>>


חח..משיח נאו בפומ!
גם כשראיתי אתזה^, התחשק לי ממש להכין אבל לא היה לי רעיון עם מה להגיש..

לשים גלידה ממש על השוקולד??
בטחט'אחרונה
שומרים את השוקולד בקופסה סגורה במקפיא ועליו מניחים את הגלידה.
שאלה לי- שמרים לאפיה של שמריתהוהו100

 שכחתי חבילה חדשה של שמרים לאפיה (שמרית)  מחוץ למקרר ליום אחד והחבילה טיפה התנפחה..מומלץ לשימוש?

תעשי ראש עיסה ותבדקימיסטר דום
סורי- אני דיי חדשה בעסק..מזה ראש עיסה?הוהו100
ראש עיסה זה:מיסטר דום
כמות שמרים שאת צריכה במתכון כף קמח וכף סוכר מהמתכון מערבבת יחד ואם אחרי 15 דקות זה תוסס אז השמרים טובים
תודה רבההוהו100
וכמובן גם מים מהכמות שאת צריכהמיסטר דוםאחרונה
שלום! שאלה קצת דחופה אביה14

קמח שמרים פג תוקף לפני 12 יום - הייתם משתמשים?
(לא לחינם מכרנו אותו בפסח.. בניתי עליו אפאטי)

לא נראה לי שיש בעייה..-משה ר-
כן רק תבדקי שהשמרים לא מתוקשלש

שימי מים חמימים בכוס 2 כפות סוכר וכפית שמרים 

תערביי היטב ותראי אחרי 3-4 דקות אם יש תסיסה 

תעשי ראש עיסהמיסטר דוםאחרונה
אני לא טובה בפשטידות ואני צריכה מתכון למשהו פרווהאקונהמטטה

לשבת בבקשה...

 

תודה!!

של איזה ירק?ט'
יש לי מצוינות שתמיד מצליחות לתפו''א, בצל, קישוא. תבחרי ואכתוב מתכון.
יש מתכון כללי לפשטידהרחלקה

מבשלים חצי בישול איזה ירקות שאת רוצה, חותכים לקוביות, מכניסים לקערה עם ביצים וקמח, מוסיפים תבלינים (מלח פלפל חוויאג) מערבבים ולתנור.

^^^^ קצת כמויות שאני בדר"כ שםקשלשאחרונה

ואיזה חצי כוס מים ומעט שמן על 2 תבניות אינגליש קייק כי צריך קצת דבק לקמח 

ובערך כוס קמח ו-2 ביצים על 2 תבניות אינגליש קייק 

 

בהצלחה !

לא אכפת לי איזה ירק...העיקר שתהיה טעימה..אקונהמטטה

מישהו?אקונהמטטה

משהו?

תסתכלי בהודעה של רחלקהיעל מהדרום
אני עושה דומה למה שרחלקה כתבה אבלשמים כחולים
אני מוסיפה לתערובת גם בצל מטוגן יוצא מאוד טעים.את יכולה לעשות נניח עם בטטה שבישלת חצי בישול,או פטריות מטוגנות עם הבצל,להוסיף ביצים תבלינים,אפשר עשבי תיבול שאתם אוהבים,מעט קמח..ולתנור.
נכון אפשר לגוון...רחלקה

אפשר גם להוסיף פטרוזיליה או סלרי או שמיר...

פשוט לשחק עם הטעמים.

פשטידת בצל מעולה+mp8

4 בצל

כוס קמח

 שלושת רבעי כוס שמן

חצי כוס מים

3 ביצים

מלח

פלפל אבקת מרק בצל/ פטריות

בלילה בתבנית משומנת, ומלמעלה פירורי לחם, רצוי טחונים גס.

הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.

 

 

לפי התערובת הזו אני עושה כל מיני סוגים של פשטידות, רק את הבצל מחליפה במשהו אחר: לקט ירקות (קפוא/ שימורים), כל ירק שהוא מבושל למחצה- כפי שנאמר לעיל.

היחס הזה בין הקמח/ שמן/ מים/ביצים נותן לבלילה מרקם מעולה- מכפילה לפי הצורך והכמות.

 

תודה! בסוף הכנתי קוגל..יש לי אורחתאקונהמטטה
צמחונית השבת אז הכנתי יותר תוספות..
תודה
קינוחים בריאיםנוי לביא

צריכה רעיונות דחוף לקינוחים בריאים..

אין לי מושג מה להכין, ונגמר לי הקמח והסוכר המלאים..

אבל בדיוק קניתי מלא סוגי אגוזים (פיסטוקים, שקדים קלופים וקצוצים, אגוזי פקאן, אגוזי לוז)

ויש לי סילאן (אין דבש, נגמר..)

חוץ מזה, יש לי מלא פירות ושאר מצרכים..

 

רעיונות!!

 

יש מתכון של מיקי שמו לחטיפי בריאות-משה ר-
אשמח למתכון! ואשמח לעוד מתכונים..נוי לביא

חסרת אונים..

עם הפירות אפשר להכין סורבהחיטהאחרונה

לטחון את הפרי או לסחוט את המיץ ( תלוי איזה פרי...) שיצא 200 מ"ל נוזל/ עיסה

להוסיף סירופ סוכר ( כוס סוכר מומס בתוך מים חמים על הגז- ולחכות שיתקרר)

לערבב בין שניהם להכניס לקופסה ולמקפיא..

לאחר שעה וחצי להוציא ולערבב ושוב אחרי עוד כמה זמן ( אין משהו מדיוק, פשוט צריך למנוע שיקפא כקרח ולהכניס אוויר לבלילה)

לאחר כ-5 שעות, נגיד (קשה לי להעריך את הזמן) רצוי להוציא ולבלנדר לעיסה חלקה.

 

טעים ובריא.

חלת מפתח=סגולה לפרנסהimosh30

הסתבכתי זה השבת או שבת הבאה?

(אני זוכרת משהו שזה בשבת שמברכים את חודש אייר לא בטוחה)

ויאללה נדבו טיפים ועצות לצורת המפתח

קפיץimosh30
השבת בעז"הוזכני לגדל
למה? בדיוק כשהבצק שלי החמיץ פעמיים כלנית1
השבת...וואי זה היה מתיש !מיסטר דום

מקווה שיפרגנו לפחות כי 3 שעות עשיתי עכשיו חלות לשבת !! העיקר שב"ה זכינו בהפרשת חלה !

איך מסירים חלודה מפותחן?אור היום

מדובר בפותחן עם גלגלי שיניים, שהחליד מתישהו.

יש למישהו רעיון איך להסיר את החלודה? (בעזרת חומר לא רעיל כלשהו).

 

תודה!

פעם קיבלתי מייל על כל מיני חומרים שמסירים חלודה-משה ר-

אני אחפש..

נסי להשרות בחומץ~א.ל
תודה. אנסה בעז"ה.אור היום
כמה דברים שיכולים לעזור-משה ר-

1. סודה לשתיה

2.מיץ לימון

3.קולה

 

תודה רבה שבדקת,אור היום

ואיך הדברים שכתבת עוזרים? כלומר, מה צריך לעשות איתם? להשרות? ומה לגבי הסודה לשתיה?

חלודה יכולה לעבור? מעפר אני באה
צריך להיות אופטימיים אור היוםאחרונה
דחוף- גריסי פנינה זה חמץ??yaeli30
ראינו שדה לא חמץ אבל כן צריך למכור בפסחאורחיה
כשלעצמו זה לא חמץ, כמו שקמח לא חמץ-משה ר-

השאלה אם זה בא במגע עם מים..

תלוי בתהליף שהם עוברים עד האריזה-משה ר-

יש מקומות שמשרים במים או שוטפים וזה בעייתי..

אם לא אז אין בעייה

 

חמץ גמור!!!!!אמא שלה
כשלעצמם זה ממש לא חמץ, צריך לבדוק את זה ברבנות-משה ר-
כמה שאלות בנוגע לעוגות וקמח מלא!יעל מהדרום

לק"י

 

1. אפשר לנפות קמח מלא בנפת משי?

(קניתי קמח מנופה בוואקום, אבל אני שואלת שאני אדע להבא..).

 

2. אני צריכה להכין עוגות לשבת, אבל כרגע אין לנו רשתות או תבניות לתנור.

יש לכם אולי רעיון למשהו שהוא כמו עוגה, אבל בלי אפיה?

אפשר לאפות אולי עוגה בסיר?

עדיף משו שלא יתקלקל מחוץ למקרר (עדיף לא קצפות וכדו').

(אני אכין בעז"ה כדורי שוקולד בתבנית ואחתוך לריבועים וכדו').

מנסה לענותאמא!!

1. קמח מלא לא עובר בנפת משי. יש נפות מיוחדות לקמח מלא (וגם בהם מלאכת הניפוי יותר ארוכה מניפוי קמח רגיל- קחי בחשבון...)

 

2. יש מתכון לעוגה במיקרוגל אם יש לך. מכינים בתבנית סיליקון או סתם פיירקס.

אם רלוונטי אני יכולה לחפש מתכון.

1 לא ממש, לי רב הדריך שצריך לנפות~א.ל

ומה שלא מצליחים לנפות- לברור ביד היטב היטב. ולגבי נפות אחרות- אמר שיש להן חורים גדולים מידי

2. מה עם תבנית חד"פ?

תודה! אני לא יכולה להניח תבנית על התחתית של התנוריעל מהדרום

לק"י

 

היא תשרף מלמטה, ולא תיאפה מבפנים.

תודה! אין לי גם מיקרוגל..יעל מהדרום
עוגה דווקא או קינוח כלשהו?ניל"ס

מטוגן זו אופציה?

לא קינוח..זה לשבת משפחתית- אז נראה יותר לקידושיעל מהדרום

לק"י

 

ולנשנושים בין הארוחות.

אז מה עם זה >>ניל"ס

http://bishulbezol.blogspot.co.il/2012/11/blog-post.html

או זה: http://www.shirley-nemesh.com/2013/08/6261

למרות שזה קצת דומה לכדורי שוקולד, אבל אין באמת הרבה אפשרויות ללא אפייה (ולא עוגות גבינה/קצפת).

 

מה עם צ'ורוס/ספינג?

טוב..תודה!יעל מהדרום
לק"י

נראה לי שאני אוותר על הכנת עוגה ללא תנור.
פצפוצי אורז/קורנפלקס מצופה שוקולדאחרי לידה
אפשר שכבות בתבנית, עם חלבה, חמאת בוטנים, ושוקולד מריר/ חלבי/ לבן.
חותכים לחתיכות קטנות כי זה ממש מתוק(-:
תודה..בסוף קנינו עוגיות וזהויעל מהדרוםאחרונה
שאלה על רוטב פסטוריקי לב
היי, אני מחפשת כבר המון זמן רוטב פסטו בכשרות מהדרין בכל מיני חנויות ולא מוצאת ...
יש כאן מישהו שמכיר חברה מסויימת טובה?
תודה רבה מראש על העזרה!
אולי להכין?מקום בעולםאחרונה
זה ממש פשוט..
שאלת שמפניה/ייןosnatt

מישהו מכיר שמפניה או יין טוב (אבל שיהיה עדין וטעים..) במחיר סביר?

 

אני צריכה לקנות אחד כזה ולא מבינה בזה כלום... חוץ ממיץ ענבים לקידוש לא מכירה

 

 

תודה מראש!!

פנטזיה, מוסקטו (יינות מוגזים)אושר תמידי
תודה רבה, אני אנסה osnattאחרונה