לק"י
חוץ מלאכול "ככה" או בסנדוויץ' (שגם אז זה לא מי יודע מה בעיני...).
ובכלל איזה מוצרי חלב זולים יחסית יש?
כדי לגוון קצת את הקוטג' והגבינה הלבנה.
מה עושים עם לֶבֶּן?יעל מהדרוםלק"י
חוץ מלאכול "ככה" או בסנדוויץ' (שגם אז זה לא מי יודע מה בעיני...).
ובכלל איזה מוצרי חלב זולים יחסית יש?
כדי לגוון קצת את הקוטג' והגבינה הלבנה.
פלספניתבעזהי"ת
יש להם במטבח רק כיור בשרי ורק כלים בשריים; ומתחת לכיור ב'פינת נטילת ידיים' [ליד הפינת אוכל, מחוץ למטבח] יש ארונצ'יק עם ספל אחד לכפה ו2 כפיות חלביות.. זה המטבח החלבי שלהם 
אפשר בבקשה לתרגם את המתכון הזה?
תודה
http://www.goodshomedesign.com/giraffe-swiss-roll-recipe/#more-14915
בלילת תבנית:
• 1 חלבון;
• 2 כפיות סוכר;
• 1 כפית קמח רגיל;
• 2 כפות של בלילת חלמון ביצה;
בלילת חלמון ביצה:
• 3 חלמונים
• סוכר 15g
• 60 מיליליטר מים;
• 40 מיליליטר שמן צמחי;
• 72 גרם קמח רגיל;
• חצי כפית תמצית וניל;
• 8 גרם אבקת קקאו;
בלילת חלבונים:
• 3 חלבונים;
• 50 גרם של סוכר;
• רבע כפית קרם טרטר
מילוי:
• זיגוג על פי בחירתך;
• בננות;
יש שם גם הוראות הכנה?
הוא הופך את כל המשפט![]()
1 . להכין רול שוויצרי מלבני. לשרטט את דפוס הג'ירפה על פיסת נייר אפייה ולהניח אותו בתבנית האפייה (ניתן לחפש בגוגל טקסטורה לעור הג'ירפה, להעתיק ולהדביק אותו ב-PowerPoint, להדפיס אותו ולשרטט אותו על נייר אפייה ) . לאחר מכן למקם פיסת נייר אפייה נוספת מלמעלה. להשתמש במברשת אפייה טבולה עם כפית קטנה של שמן לשימון השכבה השנייה של נייר אפייה שנמצאה בחלק העליון של תבנית הג'ירפה. נייר האפייה חייב להיות משומן היטב , אם לא, דפוס הג'ירפה יידבק לנייר האפייה עם ההסרה.
2 להכנת בלילת חלמון ביצה: להקציף במיקסר את החלמונים ולאחר מכן להוסיף את הסוכר ואחריו תמצית וניל, מים ושמנים ולהקציף היטב. לבסוף להוסיף קמח מנופה (לא להוסיף אבקת קקאו עדיין) ומערבבים היטב עד שזה קרמי. להניח בצד 2 כפות של הבלילה לשימוש בשלב ( 3 ).
3 להכנת הבלילה - במיקסר, להקציף חלבון ביצה 1 עד שנהיה קצף, להוסיף 2 כפית סוכר באיטיות ולהקציף עד לקצף נוקשה. להוסיף 2 כפות בלילת חלמון מצעד ( 2 ) , ואחריו קמח רגיל 1 כפית ומערבבים היטב. יוצקים את בלילת התבנית לתוך שקית צנרת וצינור מתוך קווים / צלליות קרם לבן של דפוס הג'ירפה. אופים בתנור שחומם מראש ב170 מעלות צלסיוס במשך כ 1 דקות ומסירים מתנור.
4. צעדים לבלילת חלבונים - שימוש במיקסר עוגה, להקציף 3 חלבוני ביצה ו 1/4 כפית קרם טרטר עד לקצף ולאחר מכן להוסיף סוכר 50g באיטיות ולהקציף עד לקצף נוקשה.
5. הוסף 8 גרם אבקת קקאו מנופה לבלילת חלמון ביצה שנותרה משלב (2) וערבב באופן שווה בעזרת מרית. זה הופך את התערובת לקקאו.
6. להוסיף את בלילת הביצה לבנה מצעד (4) לתערובת הקקאו מהצעד (5) בשלוש מנות ומערבבים בעדינות בכל פעם בעזרת מרית עד שזה שילוב טוב. לא לערבב יותא מידי אחרת זה מוריד את הנפח.
7. יוצקים את הבלילה הסופית לפח רול שוויצרי [תבנית מתאימה] ולשטח במרית לגובה שווה. בעדינות לדפוק את עוגת הפח על השולחן כמה פעמים כדי להסיר בועות הלכודות בבלילה. אופה בחום של 190C כ 14 דקות.
8. כשהעוגה מוכנה, להוציא מהתנור ובמהירות להפוך אותו על משטח קריר כך שדפוס הג'ירפה הוא פונה כלפי מעלה. לקלף מעל גבי נייר האפייה בזהירות, ולוודא כי הדפוס נותר בשלמותה.
9. ליישר את 4 הצדדים של העוגה בעזרת סכין משונן חד. להכין גליון חדש של נייר אפייה, להפוך את העוגה כך שדפוס הג'ירפה פונה כלפי מטה על נייר האפייה. מורחים שכבה של מילוי על גביו ובעדינות לגלגל אותו לרול שוויצרי. לחזק רול השוויצרי עם נייר האפייה סביבו ולהשאיר אותו במקרר למשך שעה 1 לצנן.
הערה: אני משתמש בריבת משמש כמילוי אבל אתה יכול להשתמש בכל מילוי אתה אוהב כל עוד זה הולך טוב עם רול השוויצרי.מילוי מקורי למתכון הזה הוא קצפת כמה דובדבנים משומרים + קרם 160g סוכר בסדר 15g +..
לפני כמה חודשים הבאתי פה וידאו למתכון דומה והרבה יותר פשוט להבנה והכנה והאמת שאני התפרעתי לפני פורים על הרבה רולדות כאלה.
https://www.youtube.com/watch?v=452xoZNrAKg
את המתכון לעיטור תרגמתי מהוידאו והמתכון של הרולדה מ"עוגות לכל עת" המצוין:
קרם לעיטור - 20140429153644.jpg
רולדה - 20140429153716.jpg
-משה ר-ששופכים לתבנית לזלף שוקולד לבן כמו שעשו..
לא?
תי להביא..
אפשר למחוק.. 
משיח נאו בפומ!





משיח נאו בפומ!
!!!!ט'יצא לך מקסים ורק עכשיו אני זוכה לראות!! ![]()
מעתיקנית ![]()
משיח נאו בפומ!
שלום, אני משערת שיש פה אנשים שיודעים לבשל ושמבינים באוכל.....אז רציתי להתייעץ....
עוד מעט מגיע יום העצמאות, ואני מעוניינת לקנות לבעלי (שחוגג יום הולדת אוטוטו) גריל גז..
חשוב לי שהגריל יהיה איכותי.. (שיהיה מחומרים איכותיים כדי שישמר לי למשך שנים..).
ושיהיה נוח לתפעול.... (אנחנו לא רוצים להתעסק איתו יותר מידי כשאנחנו מזמינים חברים ...)
אשמח להמלצות..
שמעתי גם שגריל גז יותר בריא מגריל פחמים.. .זה באמת נכון?
כי יש לנו גינה גדולה.. איזה גריל יש לך?
אני גם בעד גריל גז, אפשר לדייק ברמת הצליה ויוצא טעים. הדבר הכי חשוב זה הבטיחות כי מדובר בגז בכל זאת, אחנו בחרנו את signet 20 של אמישראגז כי בבירורים שלי הבנתי שהם היחידים שנבדקים ע"י טכנאי גז מוסמך כדי לוודא ולמנוע דליפות וכדומה. אם קונים של חברה אחרת כדאי להביא טכנאי שיבדוק לפני ולא לשחק עם זה
או על גרילים דומים? אשמח לקבל קישור..
יש כמה יתרונות לגריל גז שכזה, ראיתי שחשוב לך התפעול אז תדעי שהשימוש בגריל הגז הרבה יותר נוח, פחות מלכלך ובכלל כל התהליך הרבה פחות מעיק. יחד עם זאת אין הבדל בטעם בין גריל גז לגריל פחמים, זה מוצר לשנים. המחשבה של על מתנה כזאת מזכירה לי את פסח שעבר, אשתי וההורים שלה עשו לי הפתעה וקנו לנו לחצר גריל גז. אני יודע שגם עכשיו זה זמן טוב כי יש הנחות לחג עצמאות... מקווה שעזרתי
זו בהחלט מתנה שווה 
מן הסתם הקישור היה בדרך...
בערך קופסא וחצי של קמח מצה שמורה..
תודה
נערת טבעבלי קשר לקמח מצה...
קרעפלאך:
חומרים:
2 כוסות קמח
כפית מלח
כף שמן
כוס מים רותחים
לערבב את הקמח, המלח והשמן ולהוסיף את המים בהדרגה עד שנוצר בצק נעים וקל לעיבוד שלא נדבק.
לרדד לעלה דק (הדקיקות חשובה אבל לא להגזים...) ולקרוץ עיגולים
למלא במה שרוצים (רעיונות- כבד קצוץ גס, בשר טחון מתובל, פירה תפו"א עם בצל מטוגן)
לסגור ולהדק עם האצבע
לבשל במים מומלחים רותחים או במרק עד שמוכן. (לא בטוחה בדיוק כמה זמן כי זה משתנה לפי העובי של הבצק וגם לפי המילוי)
2 הערות חשובות ביותר:
*להקפיד שהמילוי יתקרר לחלוטין לפני שממלאים. אם לא זה הורס את הבצק.
*על המילוי להיות יבש ללא נוזלים או רק ממש מעט נוזלים. מילוי נוזלי מאד מקשה על הביצוע וגם הקרעפלאך נוטים להקרע הרבה יותר כי הנוזלים מחלחלים לבצק מה שהופך אותו לגוש קשה ולא נעים ללעיסה.
יש לי מתכון פשוט מדהים לעוגיות שוקולד צ'יפס, מעריצה את מי שמנחש שהן של פסח![]()
לפסח הבא?
אני זורקת עלייך עגבניות!!! עצלנית קטנה... סתם ח"ו![]()
לרשום כמה קניתי השנה וכמה באמת השתמשתי בסופו של דבר כדי שאדע שנה הבאה לא לקנות מיותר... למרות שבאמת יש מה לעשות אם זה גם בחמץ... עדיין יש מספיק הוצאות בפסח ב"ה. ועדיף לקנות כמה שפחות...
שרבובבמקום להשתמש בפירורי לחם
לצפות את השניצל, בתוך קציצות...
ממש טעים וגם יותר בריא לרוב פירורי לחם מלאים בתוספות וקמח מצה אין בו שום תוספת
בהצלחה
לחמניות מקמח מצה... פשוט להחליף מתכון לחמניות רגילות את הקמח להחליף לקמח מצה !!! בדוק!
טעים במיוחד ומתאים לא. צהרים לפני ליל הסדר![]()
IT IS GOODֱ
לא נוסה... מעניין איך יצא
הבו מתכונים שווים וטעימים
לשים בחמין.
או לבשל בסיר כמה שעות על אש נמוכה עם רוטב כלשהו. (פפריקה ורסק עגבניות\כורכום ותפו"א)
ערמונים\מיץ רימונים\קינמון גם יכול להתאים.
אין לי מתכון ממש מסודר...
אנחנו מבשלים את הבשר שלם במים מוציאים מהמים ומקררים כדי לחתוך לקוביות קטנות כשהבשר קר.
אל המים שבושל בהם הבשר מכניסים ירקות חתוכים לקוביות קטנות או מגורדים .(בטטה גזר בצל סלרי קולורבי וכו)
מכניסים את קוביות הבשר בחזרה למרק ומבשלים, בישול ארוך משביח את המרק.
בהגשה לשים לב שהבשר שוקע למטה.
מה אתם יודעים על שימוש בבצל פתוח יום למחרת או כמה ימים אחרי,
אם הוא סגור בשקית במקרר?
לא משתמשים בו
בעזהי"ת
אם הוא לא מתבשל או משהו כזה- הבצל מפריש חומרים לא בריאים.
גם אם למשל חותכים לסלט ולא אוכלים מיד..
אין לי מקור.
הכנו אתמול פלאפל מחלקם
אשמח לרעיונות נוספים
להוסיף סוכר לכל חצי מצת מכונה
ולהניח לכמה דקות בתנור
למלא בין מצה למצה קצפת
ולפזר מעל הכל אבקת סוכר..
לא שמעתי על זה עדיין אבל אין ספק שזה אחד המוצלחים
~א.ללעשות בלילה של גבינות וביצים\ בשר טחון ולמלא.. לקפל ולטגן..
)תולעת השניאני אוהבת בגרסה המתוקה, סוכר במקום מלח.
מאד מומלץ!
במקום פיצפוצי אאורז עים שוקולד פשוט להמיר במצוות שבורות יוצא ממש טעים!!!
תודה רבה.
א. יש פה מתכון
ב. זה משהו מאד לא מדוייק שאפשר קצת להמציא בו... (בשרי\חלבי)
אני מתה על זה
וכולם אצלנו מחסלים את זה
אני אוהב את זה.
שזה כבר מעיק על הבטן, גם בתוך הסלט עם ירקות. אני לא מסוגלת יותר :/

תמיד היו מכינים בצבא
בעעעעע
אני כבר לא יודעת מה לעשות... אני מנקה ממש טוב את השיש ולא משאירה שום מזון חשוף על השיש...
אבל לאחרונה הם נמצאים אצלי בכמויות גדולות... זה דיי מגעיל אותי שזה דווקא באזור המטבח ואני מחפשת פתרון כלשהו ללא חומרים רעילים כי האזור הוא מאוד רגיש..
יש המלצות?
הבנתי שגם לשים לבנדר בבית עוזר נגד חרקים מסוימים... זה נכון?
כל החורף סבלתי. וכל פעם דחיתי את ההדברה.
ברגע שהשארתי משהו קטן על השיש הן היו באות בהמוניהן. ואם סתמתי איזה חור הן היו באות מחור אחר.
בקיצור לא מזמן הבת שלי הקטנה שיחקה בחוץ והיה לנו על השביל קרוב לבית קן נמלים פעיל מאד אז היא החליטה לעשות "טיפול" לנמלים ושפכה שם מלא מים עם סבון כלים.
בקיצור לא האמנתי אבל מאותו היום (ב"ה בלי עין רעה וכו' וכו') נעלמו הנמלים במטבח. כנראה שהן היו מגיעות משם בסופו של דבר.
)מה אני ומה חיי
חסוי...חילזון 123כשהזמנו הדברה ירוקה . האזור של המטבח באמת רגיש כי לא משנה כמה שמנקים תמיד יישאר איזה פירור אחד או שניים ואז כול הנמלים חוזרות. קיץ שעבר כשהתחילו הנמלים כמעט והתייאשתי עד שפניתי לחברת ipm שפיזרה פיתיון שמושך את הנמלים ואח"כ הן לוקחות אותו לקן עצמו וככה הכול נגמר.
אבל עובד פצצה
זה אבקה שמפזרים והנמלים לוקחות אותו לקן שלהם וזהו
גם לנו היה - ואחרי פיזור האבקה 24 שעות וזהו
אין נמלים - לא רק במטבח היה לנו ופיזרנו בכמה ריכוזים
צריך 24 שעות שלא תהיו בבית (לי יש ילדים קטנים שעוד לא הלכו ועדין זחלו)
ואז מפזרים את האבקה ואחרי 24 שעות מנקים וזהו
שקית אבקה = חדר שלם = 5 ש"ח!!!
ועובדה חיה היא שהמדבירים לא נותנים על זה אחריות
בעוד שעל הדברות אחרות, דווקא כן..
ממליצה לך קודם כל לסתום כל חור שנראה לך בעייתי ולקרצף בסבון כלים את האיזורים שבהם הן מצויות ואפילו להשאיר שם סבון כלים
עזרתם לי מאוד...
לוקחת את עצתכם ומקווה שהסיוט יגמר בקרוב...
נסי למצוא את מקור הנמלים. יתכן שיש לך באיזה חדר קן והוא מוסתר ע"י רהיט. ואולי מהחול שבין הרצפות.
כשתמצאי את המוקד, תוכלי לנקות בטישו את החור, אפילו להוציא את שאריות הרובה שבו, לרסס ואחרי שיתייבש למרוח רובה מחדש שהן לא תצאנה.
* רובה- חומר דומה למלט שנועד לרווח בין הבלטות. שמים אבקה ומוסיפים מים לסמיכות כמו של לבן. מורחים ומחכים ליבוש.
אם את מחפשת אבקה נגד נמלים- ב"הום סנטר" ראיתי בקיץ שעבר כמה סוגים של הדברה, שנועדו במקור לגינון.
אולי גם בחנויות מקצועיות של גינון. אם אתם גרים בקומת קרקע, את יכולה לפזר אבקה סביב הבית במקומות מוסתרים בתנאי שאין ילדים בשטח.
אני עשיתי הדברה לפני חצי שנה בערך גם כשהיתה לי מכת נמלים, המדביר הסביר לי שיש כל מיני סוגים של נמלים ויש מוצרים שטובים לסוג אחד ולאחר לא. יש משהו שנקרא טופ ג'ל ועוד מוצר שאני לא זוכרת את השם שלו. הייתי מציעה לך לבדוק עם מדביר (לשלי קראו רונן - 1800807808). שימי לב בכל מקרה לבקש לראות מסמכים שמוכיחים שההדברה באמת לא מכילה חומרים רעילים. הוא הציג לי, אבל אם תלכי על מישהו אחר אל תתפשרי על זה.
גיסתי אמרה לי שזה עזר מאוד.
(ב"ה אצלי עדיין לא התחיל אבל הקיץ בפתח...)
בס"ד
נמלים בלי סוף, וכל בעלי הכנף בדוגל 3 סמ' ומטה. באמת שכל הסוגים. אנחנו מתעצלים לעשות רשת כי תכף עוברים ולא יוזמים כבר קני'ה של קוטל מעופפים. התחלתי לבשל בחושך...
החומר ללא ריח!
הנמלים לוקחות את החומר איתן לקן ושם זה משמיד את כולם
חומר כמו מקצועי העלות (כ35 ש"ח) מצחיקה ביחס לתוצאות..
שבת שלום!
לגדולות תעזור הדברה, מהקטנות לא מצאתי שיטה להיפטר...
הקיץ הגיע
ואיתו שלל 'אורחיו'
אכן, זה קצת הרבה מפריע
אך אל דאגה, יעבור עד הסתו..![]()
בכל צחוק יש קצת אמת, והאמת היא שמומלץ לקבל את המצב בהבנה וסלחנות כחלק מהקיץ (ניחום עצמי, עד שהן עולות עלי..
). מה שאצלנו עושים- כל פעם שנחה עלינו הרוח ואי אפשר יותר לתת להן לברוח- פשוט מרססים. וסבון כלים בחורים. ובחלק מהבית מקלות קינמון מפוזרים.. קיצור, מגוון..
ולפי מיטב ידיעתי, ממדביר מוסמך במשפחתי- חבל על ההדברה. אין מדביר שנותן על כך אחריות מלאה, כי קשה לעמוד בזה.. אז קחו את זה (די) בנחת![]()
מעפר אני באהלא מבינה אנגלית 
צריך איכשו שהשוקולד יהיה רך וקל לציור ולא יתקשה באמצע ומצד שני שיחזיק נוקשה אח"כ.
מישו שיאיר את עיני?
כשלתוכה פשוט יוצקים את השוקלד באחת.
אבל נגיד כל הקטע שהיא ממלאת את החורים נראה לי סזיפי לגמרי.
אני חש כאב בפרק כף היד רק מלראות את זה..
ט'שופכת בזהירות את השוקולד הלבן מעל הדוגמא החומה.
ומבריק... לא הבנתי מה היא אמרה בסרטון אבל שיערתי שהיא השתמשה בשוקולד מטומפרר, כנראה טעיתי, אבל עדיף לטמפרר בכ"א..
שכחתי חבילה חדשה של שמרים לאפיה (שמרית) מחוץ למקרר ליום אחד והחבילה טיפה התנפחה..מומלץ לשימוש?
לשבת בבקשה...
תודה!!
מבשלים חצי בישול איזה ירקות שאת רוצה, חותכים לקוביות, מכניסים לקערה עם ביצים וקמח, מוסיפים תבלינים (מלח פלפל חוויאג) מערבבים ולתנור.
ואיזה חצי כוס מים ומעט שמן על 2 תבניות אינגליש קייק כי צריך קצת דבק לקמח
ובערך כוס קמח ו-2 ביצים על 2 תבניות אינגליש קייק
בהצלחה !

משהו?
אפשר גם להוסיף פטרוזיליה או סלרי או שמיר...
פשוט לשחק עם הטעמים.
4 בצל
כוס קמח
שלושת רבעי כוס שמן
חצי כוס מים
3 ביצים
מלח
פלפל אבקת מרק בצל/ פטריות
בלילה בתבנית משומנת, ומלמעלה פירורי לחם, רצוי טחונים גס.
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.
לפי התערובת הזו אני עושה כל מיני סוגים של פשטידות, רק את הבצל מחליפה במשהו אחר: לקט ירקות (קפוא/ שימורים), כל ירק שהוא מבושל למחצה- כפי שנאמר לעיל.
היחס הזה בין הקמח/ שמן/ מים/ביצים נותן לבלילה מרקם מעולה- מכפילה לפי הצורך והכמות.
צריכה רעיונות דחוף לקינוחים בריאים..
אין לי מושג מה להכין, ונגמר לי הקמח והסוכר המלאים..
אבל בדיוק קניתי מלא סוגי אגוזים (פיסטוקים, שקדים קלופים וקצוצים, אגוזי פקאן, אגוזי לוז)
ויש לי סילאן (אין דבש, נגמר..)
חוץ מזה, יש לי מלא פירות ושאר מצרכים..
רעיונות!!
חסרת אונים..
לטחון את הפרי או לסחוט את המיץ ( תלוי איזה פרי...) שיצא 200 מ"ל נוזל/ עיסה
להוסיף סירופ סוכר ( כוס סוכר מומס בתוך מים חמים על הגז- ולחכות שיתקרר)
לערבב בין שניהם להכניס לקופסה ולמקפיא..
לאחר שעה וחצי להוציא ולערבב ושוב אחרי עוד כמה זמן ( אין משהו מדיוק, פשוט צריך למנוע שיקפא כקרח ולהכניס אוויר לבלילה)
לאחר כ-5 שעות, נגיד (קשה לי להעריך את הזמן) רצוי להוציא ולבלנדר לעיסה חלקה.
טעים ובריא.
הסתבכתי זה השבת או שבת הבאה?
(אני זוכרת משהו שזה בשבת שמברכים את חודש אייר לא בטוחה)
ויאללה נדבו טיפים ועצות לצורת המפתח
כלנית1מקווה שיפרגנו לפחות כי 3 שעות עשיתי עכשיו חלות לשבת !! העיקר שב"ה זכינו בהפרשת חלה ! 
מדובר בפותחן עם גלגלי שיניים, שהחליד מתישהו.
יש למישהו רעיון איך להסיר את החלודה? (בעזרת חומר לא רעיל כלשהו).
תודה!
אני אחפש..
1. סודה לשתיה
2.מיץ לימון
3.קולה
ואיך הדברים שכתבת עוזרים? כלומר, מה צריך לעשות איתם? להשרות? ומה לגבי הסודה לשתיה?
מעפר אני באה
אור היוםאחרונההשאלה אם זה בא במגע עם מים..
יש מקומות שמשרים במים או שוטפים וזה בעייתי..
אם לא אז אין בעייה
לק"י
1. אפשר לנפות קמח מלא בנפת משי?
(קניתי קמח מנופה בוואקום, אבל אני שואלת שאני אדע להבא..).
2. אני צריכה להכין עוגות לשבת, אבל כרגע אין לנו רשתות או תבניות לתנור.
יש לכם אולי רעיון למשהו שהוא כמו עוגה, אבל בלי אפיה?
אפשר לאפות אולי עוגה בסיר?
עדיף משו שלא יתקלקל מחוץ למקרר (עדיף לא קצפות וכדו').
(אני אכין בעז"ה כדורי שוקולד בתבנית ואחתוך לריבועים וכדו').
1. קמח מלא לא עובר בנפת משי. יש נפות מיוחדות לקמח מלא (וגם בהם מלאכת הניפוי יותר ארוכה מניפוי קמח רגיל- קחי בחשבון...)
2. יש מתכון לעוגה במיקרוגל אם יש לך. מכינים בתבנית סיליקון או סתם פיירקס.
אם רלוונטי אני יכולה לחפש מתכון.
ומה שלא מצליחים לנפות- לברור ביד היטב היטב. ולגבי נפות אחרות- אמר שיש להן חורים גדולים מידי
2. מה עם תבנית חד"פ?
לק"י
היא תשרף מלמטה, ולא תיאפה מבפנים.
מטוגן זו אופציה?
לק"י
ולנשנושים בין הארוחות.
http://bishulbezol.blogspot.co.il/2012/11/blog-post.html
או זה: http://www.shirley-nemesh.com/2013/08/6261
למרות שזה קצת דומה לכדורי שוקולד, אבל אין באמת הרבה אפשרויות ללא אפייה (ולא עוגות גבינה/קצפת).
מה עם צ'ורוס/ספינג?
מישהו מכיר שמפניה או יין טוב (אבל שיהיה עדין וטעים..) במחיר סביר?
אני צריכה לקנות אחד כזה ולא מבינה בזה כלום... חוץ ממיץ ענבים לקידוש לא מכירה 
תודה מראש!!
osnattאחרונה