מחפשת רעיונות לנישנושים..לילדה בת שנה..
סרבנית אוכל..
כל רעיון קנוי/דורש הכנה בייתית יתקבל..
הנסיכה אינה מוכנה לאכול פריכיות כך שלצערי זו לא אופציה...
וממתקים יש הרבה..אבל...
תודה לכולםםם
מחפשת רעיונות לנישנושים..לילדה בת שנה..
סרבנית אוכל..
כל רעיון קנוי/דורש הכנה בייתית יתקבל..
הנסיכה אינה מוכנה לאכול פריכיות כך שלצערי זו לא אופציה...
וממתקים יש הרבה..אבל...
תודה לכולםםם
כל השנה?
כלומר, כל דבר שהוא: ירקות/פירות/בשרי/חלבי ולא דורש מרכיבי חמץ?
למרות שאמרת שהיא "סרבנית אוכל", מן הסתם יש משהו שהיא מוכנה במשך השנה שאפשר להכין גם בפסח.
בהצלחה!
אצלנו להיט. אפשר למרוח בהן הכל, והן קומפקטיות ונגמרות מהר. מה שכן, יש בהן הרבה ביצים, בפסח כמו בפסח.
תודה לכולם על הרעיונות...
מקווה שיהיה בסדר...
רעיון נוסף: לאפות עוגת טורט. במקום קמח משתמשים ב-3/4 [שלושה רבעים] של כוס קמח תפוחי אדמה ו-1/4 [רבע] כוס קמח מצה. משתמשים באבקת אפיה כשרה לפסח. היתר -- כמו בחמץ. 6 ביצים, כוס סוכר, כף שמן, כף מים או כף תמצית וניל או תמצית בטעם אחר. מפרידים בין החלבונים והחלמונים. מהחלבונים עושים קצף. לאט לאט מוסיפים את הסוכר. תוך כדי הקצפה. [הסוכר עושה את הקצף חזק יותר].
בקערה נפרדת, מערבבים את החומרים היבשים. תוך כדי בחישה, מוסיפים לאט לאט -- כף אחרי כף -- את החומרים היבשים לקצף. מוסיפים את כף השמן ובוחשים. מוסיפים את כף המים או כף תמצית וניל ובוחשים. משמנים תבנית אפיה [מורחים חמאה או מרגרינה על הדפנות ועל התחתית וגם על דפנות החלק של התבנית שנמצא באמצע, אם יש חלק כזה]. על הדפנות המרוחות מפזרים קמח מצה. [זה מונע את התדבקות העוגה לדפנות ומאפשר את הוצאתה מהתבנית בקלות.] אופים בין חצי שעה ל-45 דקות בערך 180 מעלות צלזיוס. [זה שונה מתנור לתנור] . אם תוקעים סכין בעוגה והסכין יוצאת כאילו נקיה לגמרי אז העוגה בהחלט מוכנה אבל יש שאוהבים עוגה כזאת פחות אפויה. אין לפתוח את התנור לפני שעוברת חצי שעה כי אז העוגה עלולה "ליפול". במקרה כזה, העוגה לא נראית יפה והיא גם לא טעימה. אם רוצים, אחרי שהעוגה מתקררת, מוציאים אותה מהתבנית ומורחים עליה שוקולד למריחה או קרם שעשוי משמנת מתוקה שהקציפו אותה עם סוכר. אבל עדיף, ביחוד לתינוקת, לתת את העוגה בלי קרם [אז אין לכלוך וזה בכל זאת מאוד טעים והביצים שבעוגה הן מזון בהחלט ראוי].
זה חומר רעיל מאד ומסוכן מאוד
לק"י
אנחנו הדלקנו את התנור על החום הכי גבוה למשך שעתיים- זה עוזר במשו?
יעל מהדרוםאחרי שמשפשפים עם החומר?
אפילו לנגב כמה פעמים עם רטוב ויבש וכו' שזה ירד ואח"כ להדליק על חום גבוהה.
שלא הדלקתי לכמה זמן על חום גבוה, כך שבעצם האדים של החומר שנשאר בכל זאת בתנור עברו למאפה.. חבל, זרקתי הכל.
ולמלא בבטטה, מעוכה עם חמאה ותבלינים, ובצל מטוגן
מה כן יש:
פלפל ירוק
חציל
גזר
מלפפונים
פסטה, קטניות, אורז, בורגול וכאלה.
יש גם יותר מידי שוקולדים ושטויות 
משיח נאו בפומ!עם שמן זית ותבלינים...
נאמיייי
) . פעם המצאתי את זה ויצא טעים... סיר של בטטה, וחומוס מבושל, כמובן עם בצל מטוגן, ותיבול מלח, כמון וכוזברה טריה.
"מטעמי הבית היהודי"?
המליצו לי עליו יש בו 500 מתכונים
שווה לקנות אותו?
חיה וקיימתוגם זול מאוד.
העיצוב שלו גרוע ולא משכנע אבל כשמנסים רואים שיש לו מה למכור.
אצל המפיץ בבני ברק.
למתכונים פשוטים מבחינת חומרים ואופן ההכנה.
החסרון של חוסר בכמיות מדויקות- קיים אך בפעם השניה שאת מכינה את המתכון יוצא מעולה (אם לא יצא טוב בפעם הראשונה...
ובלי הרבה רוטב כדי שאשכנזים יוכלו לשים על הפלטה בשבת בבוקר..
טעמתי פעם אצל קרובי משפחה חזה עוף שיש עליו כמו ירקות קצוצים דק ותבלינים מישהו מכיר?
הכי פשוט שיש: מכניסים חלקי עוף, עם העור, לגריל, אחרי שצד אחד מוכן - הופכים לצד השני לכמה זמן, וזהו! אפילו בלי רוטב!
אנחנו מכינים את זה כמעט כל שבת וכולם מלקקים את האצבעות!
בהצלחה ובתאבון! ![]()
אמממ... שניצלים?
אם יש לך טוסט בשרי- חכי את השנצלים תמרחי שם תפזרי פפריקה ושמשום, תכניסי לטוסט עם נייר אפיה 5 דקות וזה מוכן.
אם לא אפשר גם בתנור.
פאי עוף מבוסס על בצק שמרים/עלים/בצק פאי ומעליו עוף וירקות ברוטב.
את גם כולה להכין את הרוטב עם העוף ללא הבצק.
מביאים לרתיחה חצי קילו חזה עוף (שלם, מים מעט יותר מכיסוי). מבשלים כ-10 דקות ומניחים בצד עד שיתקרר (שימו לב שהצבע הורוד
יעלם!). לשמור את ציר העוף!
מאדים בצל, 2 גזר, 1-2 רצועות סלרי. אחרי ריכוך קל (כ-5 דקות). מוסיפים 1-2 כפות קמח וממשיכים לאדות עד שהקמח
נבלע בירקות. מוסיפים לאט לאט את ציר העוף ששמרנו וממשיכים לבשל. מבשלים עד שהרוטב יסמיך.
חותכים את חזה העוף לקוביות (אורך ואח"כ רוחב). ומוסיפים לרוטב. לבחוש.
מרדדים בצק עלים (יותר דק מהבצק הקנוי המרודד). מורחים עליו רוטב. ועוד שכבת בצק. מנקבים חורים בבצק.
אופים כ-20 דקות בחום בינוני.
אפשר להשתמש בבצק פאי מצוי.
מה היחס של הביצים לכבד?
(לא יודעת מה המשקל
)
יש קופסאות של כבד מטוגן ויש לזה 2 גדלים, הגדולה מבינהם
יעל מהדרוםלק"י
מה אפשר לעשות עם אורז מבושל?
חוץ מלאכול אותו ככה..נמאס לנו.
ולא משו שדורש תנור.
אשמח לרעיונות שלא דורשים יותר מידי- פסח וזה..אין בבית יותר מידי אפשרויות.
לק"י
וגם אין עדשים..
אכלנו כבר אורז עם אפונה וגזר.
אורז עם בולונז.
אורז עם שקשוקה.
אפשר להכין פשטידת אורז?
לק"י
ביחד עם ביצים ותבלינים ונכין קציצות/ פשטידה במחבת.
תודה רבה על העזרה
יוצא מוצלח.
וכשהם מוכנים ומתרככים כמעט לגמרי
לשפוך את האורז למרק- כדי להסמיך אותו..
יעל מהדרוםובהגשה שימי 1-2 כפות אורז ומעל תשפכי את המרק. כך האורז לא נהיה דייסתי אבל מתחמם מהמרק!

200 ג' שוקולד מריר
חצי כוס שמן
כוס סוכר (אפשר חום)
5 ביצים
5 כפות קורפלור/קמח תפו"א
ממיסים את השוקולד עם השמן ופשוט מערבבים את כל שאר המצרכים אחד אחרי השני..
אופים בחום בינוני בין 20 דק' לחצי שעה..
בתיאבון!!
שמביאים למישהו, ויש בחניות כמו ששת (נעמן בגילגול הנוכחי) שמוכרות כלי בית.
המלצה שראיתי מחמותי פשוט לנעוץ קיסמי שיניים בכמה מוקדים בעוגה
ולעטוף בנייר כסף
הגובה של קסמי השיניים גורם לנייר כסף לעטוף את העוגה מצד אחד, ומצד שני, לא נדבק לקרם..
ממה שראיתי..~א.ללא צריך לתחוב לעומק פשוט לשים אותם בעדינות
אבל---לשיקולך..
אני תמיד עושה את זה
ומוצאים בסטוקים או בחנויות של חד"פ
הקיסמים משאירים חורים ונופלים די בקלות.
קופסא קלה וגבוהה זה מעולה.

בעזהי"ת
פונים לכיוון מגדל אלקטרה, וקצת לפני.. ליד התחנת דלק..
|עושה תצמו מכיר את האזור|
http://www.d.co.il/h-c21200-e0-p0-l0-t40043821.na1
סיננתי לך לפי כלים חד פעמיים לאפייה, אבל תוכל לסנן בעצמך לפי מה שמתאים לך.
חג שמח!
| ofrabalevsheli777 |
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-meat/Recipe-da4ce75d28ebc11006.htm
אפילו הדרדס הבעייתי אכל ולא התלונן..
עשינו חיסולים לפני ניקיון המקררimosh30אחרונהוחיפשנו משהו לא שיגרתי
נאמץ את המתכון על בסיס קבוע
בעזהי"ת
ואחים שלי חיסלו אותה עוד לפני כניסת השבת...
מה עשית?
בעזהי"ת
http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-360205,00.html
לא שמתי קוקוס כי אני לא אוהבת- לא המרתי בכלום, פשוט הורדתי.
מעל זה במקום המים עם דבש ולימון בישלתי סירופ קרמל- קצת פחות מכוס סוכר, בקצת פחות מזה מים, ונתתי לזה לבעבע עד שכל הסוכר נמס כמה דקות טובות. לשפוך כשזה חם, ולכסות במגבת..
יצא מעולה..
כוכב לכתאין לי מושג איזו עוגה הכנת, אבל יש עוגה שנקראת- ספרא, די מזכירה את העוגה שתארת רק שמוסיפים לבלילה צימוקים.
אני חושבת שהעוגה לא יצאה טובה כי הסירופ התבשל יותר מידי ונהיה קשה ולא אכיל.
אולי תנסי שוב?
אם תרצי יש לי מתכון קצת שונה.
אגב, איזה קוסקוס לא אוהבם אצלכם- של אוסם או של בית? אם לא אוהבים את של אוסם אל תסיקי מיזה כלום על הקוסקוס הביתי זה פשוט לא אותו דבר.
עכשיו הולך להכין!![]()
הלוי מאניוקי בסגנון רומאי עשוי סולת.
זה על הכוונת שלי לחיסול הסולת שלנו
http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-349095,00.html
|
|||||
| 4 כוסות חלב | |||||
| 1.5 כוסות סולת | |||||
| קורט מלח | |||||
| פלפל שחור טחון | |||||
| אגוז מוסקט | |||||
| 1/2 כוס+1 כף חמאה | |||||
| 2 חלמונים | |||||
| 1/2 כוס מלאה גבינת פרמזן שגורדה זה עתה | |||||
|
|||||
|
|||||
|
|||||
| 4 כוסות חלב | |||||
| 1.5 כוסות סולת | |||||
| קורט מלח | |||||
| פלפל שחור טחון | |||||
| אגוז מוסקט | |||||
| 1/2 כוס+1 כף חמאה | |||||
| 2 חלמונים | |||||
| 1/2 כוס מלאה גבינת פרמזן שגורדה זה עתה | |||||
|
|||||
http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-349095,00.html
|
|||||
איזו נחמה
חילזון 123בסוף נתתי לשכנה שמטורפת על קוסקוס ומכינה בערך פעמיים בשבוע...
אבל תמצאי לי מישהי נוספת שמוכנה לקבל חמץ הביתה בהתנדבות ימים בודדים לפני פסח...![]()
פלספניתבעזהי"ת
המתכון:
העוגה בנויה מ-3 שכבות.
הבסיס:
5 ביצים
אינסטנט פוגינד שוקולד
6 כפות סוכר
2 כפות שמן
-----------------
מקציפים את הביצים כשהם שלמות במשך הרבה-הרבה זמן- 7 דק'. מוסיפים את כל השאר- ולתנור, לבערך 30 דק' עד שזה מוכן. טורט שוקולד פשוט.
----------------
הקרם:
1 שמנת מתוקה [אפשר גם צמחית, ולהוסיף 1/2 כוס מים]
1 אינסטנט פודינג וניל
רום/קוניאק/מייפל
כפית נס קפה
--------------------
מקציפים את השמנת, ומוסיפים את כל השאר- לרום/קוניאק/מייפל אין כמות מדוייקת, שמים קצת ממש- לפי כמה שאוהבים, ואת הנס קפה ממיסים בטיפונת מים רותחים. ואח"כ מורחים את כל הקרם על הבסיס. [חשוב- לשים את הקרם רק אחרי שהבסיס התקרר כבר.]
-------------------
הציפוי:
100 גר' שוקולד מריר
3 כפות מים
3 כפות סוכר
-----------------
פשוט מאוד, ממיסים בסיר על אש קטנה [כל הזמן מערבבים], ושופכים על הקרם...
להבה=)בס''ד
עוגת דאבל שוקולד לפסח:![]()
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או תבנית מלבנית בינונית
לעוגה:
אופן ההכנה:
אני מנסה לשרוד עם סיר פלא.
ותיבול
פלספנית
-משה ר-הבסיס להכנת מיונז ביתי הוא 2 חלמונים ן-2 כוסות שמן. בוחשים ביצים ומוסיפים את השמן טיפין טיפין ובוחשים
היטב. בסוף מוסיפים מעט מלח ומיץ לימון (תלוי כמה אתם אוהבים את הטעם הלימוני).
המהדרין מוסיפים חרדל (לא נראה לי שאפשר להשיג חרדל או גרגרי חרדל ללא קטניות).
מאחר שמכינים אותו בתנאים ביתיים, לא מומלץ לשמור יותר מ-3 ימים (אולי אפשר להקפיא את מה שנשאר).
לפני כמה שנים הפסקתי להכין מיונז ביתי בגלל הבעיה של הביצים החיות.
קנינו טוסטר אובן- מאז יש עוגות פסח ולחמניות- איזה יופי
עשית לי חשק 
זה אומנם קצת שונה מתנור, אבל זה סבבה...
בעיקר לעוגות בחושות
(עוגיות לא ניסיתי...)
בצק שמרים- לא ממש הולך.. (אבל זה ממילא לא רלוונטי לפסח...)
שווה לנסות 
אופה עוגות טריות וברבע מחיר..
משו קל ומהיר וטעים כמובן!
יש רעיונות?
אלעדזה השימוש הראשוני והעיקרי בקוואקר, כידוע
אמנם טיפה השקעה אבל שווה ביותר...
מממ... חוץ מ-לא עוגיות או עוגות, יש רעיונות גם למשהו שהוא לא דייסה או גרנולה?
תודה!
אני מכינה לעצמי כמו מוזלי רק במקום גרנולה (משמין יותר ובעיקר צריך זמן הכנה...) אני שמה פשוט קווקר:
קצת פירות- ממה שיש בבית
פרי מיובש- תמר או צימוקים
קווקר
יוגורט
משביע, בריא ונותן המון כח...
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%99%D7%96%D7%9C%D7%99
נשמע טעים, אבל אני עדיין מעריצה של גרנולה![]()
אז אני חושבת שזה לא ממש יעבוד...
אבל תודה רבה בכל זאת!
שאוכל להביא להורים שלי..
יש מיקסר אפילו..
אשמח גם.
הלחמניות נילושו מקמח מלא בלבד ובאופן לא מפתיע - יצאו פשוט כבדות. גם בבטן, וגם ביד.
נקברו עמוק במקפיא, והנה בא יומן..
יש לכם רעיון מה אפשר לעשות עם הכבודה?
רעיונות יצירתיים יתקבלו בשמחה!
נקדש את שמך..לא צריך לספר שאתם הכנתם, רק לומר שנשאר לכם ואתם לא מתכוונים להשתמש בזה עד פסח וגם לא מעונינים למכור..
נקדש את שמך..אחרונהאם הן לא טובות, פשוט שלא מעבירים אותן הלאה.
ובכן, מסתבר שאימי כבר גזרה את דינן. תודה לכם בכל אופן.
מהו טעים, קל ולא דורש הרבה חומרים.. (ולא- פשוט לאכול)
להוסיף לחביתה
מרק פיטריות
פטריות ובצל על חומוס
או צפתית, מה שאוהבים.
חיה וקיימתאחרונהחשוב ומועיל.