שרשור חדש
אתגר לפסח...לב שמח!

מחפשת רעיונות לנישנושים..לילדה בת שנה..

סרבנית אוכל..

כל רעיון קנוי/דורש הכנה בייתית יתקבל..

הנסיכה אינה מוכנה לאכול פריכיות כך שלצערי זו לא אופציה...

וממתקים יש הרבה..אבל...

תודה לכולםםם

אגרול מצה?(מצה ממולאת בבצל ופירה,מטוגנת)נולאית
בס"ד
אגרול (מצה ממולאת בפירה ובצל מטוגן, בטיגון, אאל"ט עם ביצה)
אמא שלי עושה את זה כל פסח וזה מעדן!
(אם את רוצה אני יכולה לבקש בשבילך את המתכון)
סלט פירות?
העוגיות המרוובעות/העגולות עם החורים המעניינים.
לביבות של פסח..יעל מהדרום
לק"י

מערבבים קמח מצה, ביצים, אבקת אפיה ומלח.
מטגנים ללביבות.
יש גם פשטידות לפסח, שזה נראה לי אותו רעיוןיעל מהדרום
לק"י

רק אפשר לשים חתיכות מצה במקום קמח מצה, ולהוסיף גם חלב/ חמאה.

אפשר גם להבין לביבות מירקות/ לביבות גבינה/ לביבות טונה.

יש לחמניות של פסח,אבל אין לי מתכון.
אפשר אולי לחפש באינטרנט.
מממ... מה לגבי דברים שהם לא חמץ שהיא מוכנה לאכול>תולעת השני

כל השנה?

 

כלומר, כל דבר שהוא: ירקות/פירות/בשרי/חלבי ולא דורש מרכיבי חמץ?

 

למרות שאמרת שהיא "סרבנית אוכל", מן הסתם יש משהו שהיא מוכנה במשך השנה שאפשר להכין גם בפסח.

 

 

בהצלחה!

לחמניות פסחבת 30

אצלנו להיט. אפשר למרוח בהן הכל, והן קומפקטיות ונגמרות מהר. מה שכן, יש בהן הרבה ביצים, בפסח כמו בפסח.

תודה...לב שמח!

תודה לכולם על הרעיונות...

מקווה שיהיה בסדר...

לביבות. להחליף את המלח בסוכר. מאוד טעים.חכמת ישישיםאחרונה

רעיון נוסף: לאפות עוגת טורט. במקום קמח משתמשים ב-3/4 [שלושה רבעים] של כוס קמח תפוחי אדמה ו-1/4 [רבע] כוס קמח מצה. משתמשים באבקת אפיה כשרה לפסח. היתר -- כמו בחמץ. 6 ביצים, כוס סוכר, כף שמן, כף מים או כף תמצית וניל או תמצית בטעם אחר. מפרידים בין החלבונים והחלמונים. מהחלבונים עושים קצף. לאט לאט מוסיפים את הסוכר. תוך כדי הקצפה. [הסוכר עושה את הקצף חזק יותר].

בקערה נפרדת, מערבבים את החומרים היבשים. תוך כדי בחישה, מוסיפים לאט לאט -- כף אחרי כף -- את החומרים היבשים לקצף. מוסיפים את כף השמן ובוחשים. מוסיפים את כף המים או כף תמצית וניל ובוחשים. משמנים תבנית אפיה [מורחים חמאה או מרגרינה על הדפנות ועל התחתית וגם על דפנות החלק של התבנית שנמצא באמצע, אם יש חלק כזה]. על הדפנות המרוחות מפזרים קמח מצה. [זה מונע את התדבקות העוגה לדפנות ומאפשר את הוצאתה מהתבנית בקלות.] אופים בין חצי שעה ל-45 דקות בערך 180 מעלות צלזיוס. [זה שונה מתנור לתנור] . אם תוקעים סכין בעוגה והסכין יוצאת כאילו נקיה לגמרי אז העוגה בהחלט מוכנה אבל יש שאוהבים עוגה כזאת פחות אפויה. אין לפתוח את התנור לפני שעוברת חצי שעה כי אז העוגה עלולה "ליפול". במקרה כזה, העוגה לא נראית יפה והיא גם לא טעימה. אם רוצים, אחרי שהעוגה מתקררת, מוציאים אותה מהתבנית ומורחים עליה שוקולד למריחה או קרם שעשוי משמנת מתוקה שהקציפו אותה עם סוכר. אבל עדיף, ביחוד לתינוקת, לתת את העוגה בלי קרם [אז אין לכלוך וזה בכל זאת מאוד טעים והביצים שבעוגה הן מזון בהחלט ראוי].

אם ניקיתי את התנור עם סנט מוריץא"ם
ואחכ לא הדלקתי אותו למשך כמה זמן לשריפת החומר, ויום אחרי אפיתי,‏ יש בעיה עם האוכל שהכנתי בו?‏
אני ל הייתי לוקחת סיכון...~א.ל

זה חומר רעיל מאד ומסוכן מאוד

הספרדים מקלים והאשכנזים מחמיריםאמא של שבת
אבל אם לא ניקת את החומר ניקוי טוב אז זה באמת יכול להיות מסוכן
איך באמת מורידים לגמרי את החומר הזה?יעל מהדרום

לק"י

 

אנחנו הדלקנו את התנור על החום הכי גבוה למשך שעתיים- זה עוזר במשו?

נשמע לי שזה בסדר~א.ל
עדיף לא להתעסק איתו ולא לשמור בבית. ס כ נ ה !כלנית1
אתם לא מנגבים את התנור עם סמרטוט לחחילזון 123

אחרי שמשפשפים עם החומר?

אפילו לנגב כמה פעמים עם רטוב ויבש וכו' שזה ירד ואח"כ להדליק על חום גבוהה.

כמובןשניקיתי עם סמרטוט לח, אבל למחרת כשאפיתי שכחתיא"םאחרונה

שלא הדלקתי לכמה זמן על חום גבוה, כך שבעצם האדים של החומר שנשאר בכל זאת בתנור עברו למאפה.. חבל, זרקתי הכל.

מה מתאים וטעים לאכול עם בטטה? ושיהיה פרווה?ט'
בלינצ'ס?דינה ל.

ולמלא בבטטה, מעוכה עם חמאה ותבלינים, ובצל מטוגן

סלט ירקות?יעל מהדרום
אני רוצה להכין מאפינס בטטה >>ט'

http://www.nikib.co.il/dairy/4293/

 

ונראה שרק חלבי מתאים לזה

 

 

למה? נראה לי שגם סלט ירקות יילך..יעל מהדרום
^^סלט ירוק (עלים) שווה עם גרעינים..פלספנית


אין בבית ואני מעדיפה לגמור מה שיש ולא לקנותט'

מה כן יש:

 

פלפל ירוק

חציל

גזר

מלפפונים

 

פסטה, קטניות, אורז, בורגול וכאלה.

 

יש גם יותר מידי שוקולדים ושטויות

 

 

אורז עם בטטהאני והוא
יכולה לשלוח אלי את השוקולדים משיח נאו בפומ!
סתם פרוסות בטטה בתנוראני והוא

עם שמן זית ותבלינים...

נאמיייי

יצא נחמד -ט'
הכנתי את המאפינס ויצאו אכילים אבל לא יציבים, וליד זה אורז ושווארמה סויה () .

שומרת את שאר הרעיונות פה לעתיד. תודה.

עוד רעיון- בטטה עם חומוסבת 30אחרונה

פעם המצאתי את זה ויצא טעים... סיר של בטטה, וחומוס מבושל, כמובן עם בצל מטוגן, ותיבול מלח, כמון וכוזברה טריה.

מישהי מכירה את הספראנונימית23

"מטעמי הבית היהודי"?

המליצו לי עליו יש בו 500 מתכונים

שווה לקנות אותו?
 

כן. לא ממש אהבתי.פרפר לבן
יש שם רעיונות נחמדים אבל מתכונים לא מדוייקים..
קיבלתי מתנה,גם לא ממליצהשמים כחולים
שלי מקשט את המדף לא בשימוש בכללimosh30
יש לי שימושי מאוד חיה וקיימת

וגם זול מאוד.

העיצוב שלו גרוע ולא משכנע אבל כשמנסים רואים שיש לו מה למכור.

^^^ גם אני נהנית ממנו יחסיתשמשי
הוא מאוד 'עמך' כזה ולפעמים זה כיף, אבל לפעמים יש באמת בעיה של חוסר דיוק.
שווה את ה30 שח שהוא עולה בדרך כלל;)
אפשר למצא אותו ב10 ש"חחיה וקיימת

אצל המפיץ בבני ברק.

היה לי. ספר מעולה למתכוני בסיסטאבולה ראסה
את כל הדברים הכביכול פשוטים למדתי ממנו.
ספר שווה שווה שווה!

רציתי לקנות אותו שוה אבל בצומת ספרים הוא עולה איזה שמונים ופעם קודמת קניתי אותו ב18!
גם אני נהנת ממנו מאדheh

למתכונים פשוטים מבחינת חומרים ואופן ההכנה.

החסרון של חוסר בכמיות מדויקות- קיים אך בפעם השניה שאת מכינה את המתכון יוצא מעולה (אם לא יצא טוב בפעם הראשונה...

נהנית ממנו. מכל ספר מתכונים לוקחת רק 4-6כלנית1
רק אני קניתי אותו ב40 ש"ח?אנונימית23אחרונה

עוגה איכותית לפסח(ללא קטניות)-משה ר-
כל הכבוד למי שיש סבלנות להכין אותה. מדהימה!כלנית1אחרונה
יש רעיון למתכון לחזה עוף בלי רוטב סויה?אורחיה

ובלי הרבה רוטב כדי שאשכנזים יוכלו לשים על הפלטה בשבת בבוקר..

אפשר לעשות פיקנטי, עם רוטב צ'ילי ופפריקהשוקולד לבן
חרדל ודבש.פרפר לבן
עבר עריכה על ידי פרפר לבן בתאריך ח' בניסן תשע"ד 16:36
אין רוטב בכלל.
אבל מעולה!

מה שאני עושה זה ככה-
סילאן/דבש, חרדל גרגרים/רגיל מה שאוהבים, כורכום לצבע, מעט מלח טיפה סוכר ומים.

ולתנור.
תודה רבה! אפשר הסבר/פירוט?אורחיה
מערבבים את כל החומרים הנ"ל יחד.פרפר לבן
משרים את החזה עוף בפנים שיספוג את הטעמים. מכניסים לתנור מכוסה לממש קצת זמן (עד שהוא נהיה לבן/צהוב)

פותחים ושמים גריל שיקבל קרנציות.
לגם- כמה דקות.

שלא יתייבש.
חזה עוף מוכן די מהר..
נצלושון-חיה וקיימת

טעמתי פעם אצל קרובי משפחה חזה עוף שיש עליו כמו ירקות קצוצים דק ותבלינים מישהו מכיר?

אם יש לכם גריל: עוף בגריל!תולעת השני

הכי פשוט שיש: מכניסים חלקי עוף, עם העור, לגריל, אחרי שצד אחד מוכן - הופכים לצד השני לכמה זמן, וזהו! אפילו בלי רוטב!

 

אנחנו מכינים את זה כמעט כל שבת וכולם מלקקים את האצבעות!

 

בהצלחה ובתאבון! ליקוק

*פאדיחות... הרגע שמתי לב שכתוב חזה עוף ולא רק עוף.תולעת השני

אמממ... שניצלים?

חזה בגריל זה אחלה!!חיה וקיימת

אם יש לך טוסט בשרי- חכי את השנצלים תמרחי שם תפזרי פפריקה ושמשום, תכניסי לטוסט עם נייר אפיה 5 דקות וזה מוכן.

אם לא אפשר גם בתנור.

אם משעמם לך, אז פאי עוףכלנית1אחרונה

פאי עוף מבוסס על בצק שמרים/עלים/בצק פאי ומעליו עוף וירקות ברוטב.

את גם כולה להכין את הרוטב עם העוף ללא הבצק.

מביאים לרתיחה חצי קילו חזה עוף (שלם, מים מעט יותר מכיסוי). מבשלים כ-10 דקות ומניחים בצד עד שיתקרר (שימו לב שהצבע הורוד 

יעלם!). לשמור את ציר העוף!

מאדים בצל, 2 גזר, 1-2 רצועות סלרי. אחרי ריכוך קל (כ-5 דקות). מוסיפים 1-2 כפות קמח וממשיכים לאדות עד שהקמח 

נבלע בירקות. מוסיפים לאט לאט את ציר העוף ששמרנו וממשיכים לבשל. מבשלים עד שהרוטב יסמיך.

 

חותכים את חזה העוף לקוביות (אורך ואח"כ רוחב). ומוסיפים לרוטב. לבחוש.

 

מרדדים בצק עלים (יותר דק מהבצק הקנוי המרודד). מורחים עליו רוטב. ועוד שכבת בצק. מנקבים חורים בבצק.

אופים כ-20 דקות בחום בינוני.

אפשר להשתמש בבצק פאי מצוי.

 

 

גבינה לבנה במקפיא כבר חצי שנה..מרים*
לזרוק?
להשתמש לפשטידה?
תפשירי. תריחי ותסנני את הנוזליםכלנית1אחרונה
איך אתן מכינות כבד קצוץ?-משה ר-

מה היחס של הביצים לכבד?

2 ביצים על קופסאת כבד גדולהחיה וקיימת

(לא יודעת מה המשקל )

יש קופסאות של כבד מטוגן ויש לזה 2 גדלים, הגדולה מבינהם

ואיך את מתבלת?-משה ר-
בצל מטוגן, פילפל שחור וכמוןחיה וקיימתאחרונה


עזרה דחופה יעל מהדרום

לק"י

 

מה אפשר לעשות עם אורז מבושל?

חוץ מלאכול אותו ככה..נמאס לנו.

ולא משו שדורש תנור.

 

אשמח לרעיונות שלא דורשים יותר מידי- פסח וזה..אין בבית יותר מידי אפשרויות.

מג'דרהט'
תבשלי עדשים ותוסיפי לאורז או להוסיף פטריות או סלט אורז קר עם עגבניות שרי.

תחפשי מתכוני אורז אצל ניקי יש לה כמה מצויינים.
תודה..אבל זה כמו אורז מבושליעל מהדרום

לק"י

 

וגם אין עדשים..

 

אכלנו כבר אורז עם אפונה וגזר.

אורז עם בולונז.

אורז עם שקשוקה.

 

אפשר להכין פשטידת אורז?

יש לך אורז שמבושל כבר? לא הבנתי מה הולך...ט'
כן..סיר אורז מבושליעל מהדרום
אז חוץ מלגוון אותו אין הרבה מה לעשותט'
להוסיף לבשר טחון ולהכין קציצות או ממולאים כלשהם (קישואים, פלפלים ושות').
להוסיף קטניה מענינת או מג'דרה^, ירקות מאודים, מוקפצים סיני, אטריות דקות, רוטב אדום.
או סלט קר, אולי מרק?

כרגע יש אורז עם אפונה וגזר וקצת בולונז- אולי נערבביעל מהדרום

לק"י

 

ביחד עם ביצים ותבלינים ונכין קציצות/ פשטידה במחבת.

תודה רבה על העזרה

 

לאורז עם העדשים אפשר להוסיף בצל מטוגן ומעט סוכרחיה וקיימת

יוצא מוצלח.

מרק!! להכניס ירקות מכל טוב למרק~א.ל

וכשהם מוכנים ומתרככים כמעט לגמרי

לשפוך את האורז למרק- כדי להסמיך אותו..

 

רעיון גם! דורש לקנות ירקות..אבל תודהיעל מהדרום
אם יש לך עגבניות אז תכיני מרק עגבניות פשוטכוכב לכתאחרונה

ובהגשה שימי 1-2 כפות אורז ומעל תשפכי את המרק. כך האורז לא נהיה דייסתי אבל מתחמם מהמרק!

פלפלים ממולאים, ולא חובה בשרייםדינה ל.
תודה! אולי משתלם לי לצאת לקנות גמבות..יעל מהדרום
משקה קיץ מרענן וכשר לפסח כמובן !shay8353
טום טום 
 
10 מ"ל סירופ אגוז מקדמיה
10 מ"ל סירופ שוקולד לבן
10 מ"ל סירופ קוקוס
25 מ"ל חלב
קרח
אספרסו
לערבב את הסירופים עם הקרח והחלב למזוג לכוס ולהוסיף אספרסו מעל.
לקחתי את המתכון מאתר של חברת קפה יוליוס מיינל כך הם קראו למשקה 
קל מאוד להכנה וממש טעים שווה לנסות
תהנו
 
 
 
מה זה סירופ אגוז מקדמיה?כמו הלבנה
נראה כמו פרסומתפסיפלורה מנגו
איזו.. פרסומת..imosh30אחרונה
עוגת שוקולד ועוגת שיש לפסחחרצית לבנה
מחפשת מתכונים לעוגת שוקולד ועוגת שיש כשרות לפסח ללא קטניות ופרווה
אשמח לעזרתכן.
תודה.
עוגת שוקולד מעולה! (לא רק לפסח=])לאידעתאחרונה

200 ג' שוקולד מריר

חצי כוס שמן

כוס סוכר (אפשר חום)

5 ביצים

5 כפות קורפלור/קמח תפו"א

 

ממיסים את השוקולד עם השמן ופשוט מערבבים את כל שאר המצרכים אחד אחרי השני..

אופים בחום בינוני בין 20 דק' לחצי שעה..

 

בתיאבון!!

באיזה חנות מוצאים כלי פלסטיקג'נדס
המורכב ממגש ומכסה גבוה ושקוף לעוגה? (במיוחד לעוגת קרם כדי שיישמרו ולא יימעכו)
בחנויות לכלי אפייה ובישול-משה ר-
יש בחניות חד פעמי סוג זול שמתאים לעוגהחיה וקיימת

שמביאים למישהו, ויש בחניות כמו ששת (נעמן בגילגול הנוכחי) שמוכרות כלי בית.

אגב, אם המטרה שלך שהקרם יישמר..~א.ל

המלצה שראיתי מחמותי פשוט לנעוץ קיסמי שיניים בכמה מוקדים בעוגה

ולעטוף בנייר כסף

הגובה של קסמי השיניים גורם לנייר כסף לעטוף את העוגה מצד אחד, ומצד שני, לא נדבק לקרם..

תודהג'נדס
אבל לא באלי לחורר את העוגה...
זה לא מחורר בכלל ממה שראיתי..~א.ל

לא צריך לתחוב לעומק פשוט לשים אותם בעדינות

אבל---לשיקולך..

זה לא מחורר ועובד מעולה..1289

אני תמיד עושה את זה

ומוצאים בסטוקים או בחנויות של חד"פ

קופסא יותר טוב.חיה וקיימת

הקיסמים משאירים חורים ונופלים די בקלות.

קופסא קלה וגבוהה זה מעולה.

מישהו יודע על חנות באיזור תל אביב?ג'נדס
נראלי שראיתי בפעמית סטור בתחילת רבי עקיבאעוגי פלצת
ממש לאחרונה, 240 מגיע לשם.

הייתי מרים להם טלפון לוודא.

ומגיע עם עגלה, כי אין סיכוי לצאת רק
עם הזה של העוגה
אוף לא רוצה לנסוע עד לשם...!ג'נדס
אחורר אותה וזהו...
אולי כצנלסון גבעתיים? מיליארד חנויות...עוגי פלצת
הגיוני שיהיה שם
יש ברשת פעמית סטורהרש
ליד עזראלי..
זה לא עולה הרבה.. נראלי מגש+מכסה 10 שקלים בערך.. יש כמה גדלים
יש ליד עזריאלי? יפה!!עוגי פלצת
פעמית סטור? כן,פלספנית

בעזהי"ת

 

פונים לכיוון מגדל אלקטרה, וקצת לפני.. ליד התחנת דלק.. 
|עושה תצמו מכיר את האזור|

הייתי שם! נגמר...ג'נדס
אולי ב-סטוק-משה ר-
לא בי-ם כרגע...ג'נדס
יש גם סניפים במרכזעוגי פלצת
תוכל למצוא כאן...amaliabarbanel

http://www.d.co.il/h-c21200-e0-p0-l0-t40043821.na1

סיננתי לך לפי כלים חד פעמיים לאפייה, אבל תוכל לסנן בעצמך לפי מה שמתאים לך.

חג שמח!

ofrabalevsheli777
וזה נקרא פעמון לעוגה..1289
מצאת?אני והואאחרונה
אז זה מה שאכלנו היום..imosh30

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-meat/Recipe-da4ce75d28ebc11006.htm

אפילו הדרדס הבעייתי אכל ולא התלונן..

נראה מושקע ושווה בטירוף!!ר.פ.מ. בע"מ
תודה עשינו חיסולים לפני ניקיון המקררimosh30אחרונה

וחיפשנו משהו לא שיגרתי

נאמץ את המתכון על בסיס קבוע

מה עושים עם סולת???כוכב לכת
ניסיתי קובה-יצא קשה ויבש
ניסיתי עוגת סולת- יצא מגעיל ונזרק יותר מ3/4 תבנית.

הצילו!
מוזר, אני עשיתי עוגת סולתפלספנית

בעזהי"ת

 

ואחים שלי חיסלו אותה עוד לפני כניסת השבת...

מה עשית?

לא יודעתכוכב לכת
זה פשוט מתכון שמצאתי באחד מספרי הבישול שלי שנקרא "עוגה מצרית- בסבוסה" מעין תערובת סולת-סוכר וניל-מים שאופים כשעה ואז בסוף האפיה שופכים כמות של סירופ סוכר מעל... פשוט בלתי אכיל!!!
אני עשיתי את המתכון הזה, תנסי.פלספנית

בעזהי"ת

 

http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-360205,00.html

 

לא שמתי קוקוס כי אני לא אוהבת- לא המרתי בכלום, פשוט הורדתי.

מעל זה במקום המים עם דבש ולימון בישלתי סירופ קרמל- קצת פחות מכוס סוכר, בקצת פחות מזה מים, ונתתי לזה לבעבע עד שכל הסוכר נמס כמה דקות טובות. לשפוך כשזה חם, ולכסות במגבת..

יצא מעולה..

תודה אבל הקישור לא עובד.כוכב לכת
תעתיקי את כל השורה לשורת הכתובתניל"ס
לא אוהבים בבית כוכב לכת
מותר להציע לך לנסות שוב את העוגת סולת?חיה וקיימת

אין לי מושג איזו עוגה הכנת, אבל יש עוגה שנקראת- ספרא, די מזכירה את העוגה שתארת רק שמוסיפים לבלילה צימוקים.

אני חושבת שהעוגה לא יצאה טובה כי הסירופ התבשל יותר מידי ונהיה קשה ולא אכיל.

אולי תנסי שוב?

אם תרצי יש לי מתכון קצת שונה.

אגב, איזה קוסקוס לא אוהבם אצלכם- של אוסם או של בית? אם לא אוהבים את של אוסם אל תסיקי מיזה כלום על הקוסקוס הביתי זה פשוט לא אותו דבר.

תשובותכוכב לכת
הסירופ יצא מצוין! זאת לא הפעם הראשונה שהכנתי סירופ ואני יודעת לזהות אם הוא לא יצא טוב.

לגבי הקוסקוס- אף פעם לא ניסיתי להכין לבד. אין לי סיר ואין לי מושג על התהליך.

ובכלל סולת בכלל לא נכנס לבית שלנו! פשוט כשמיהרתי בקניות קניתי בטעות 2 חבילות סולת במקום קמח...
ה ירחם הבאת לי חשק לבסבוסההלוי מא

עכשיו הולך להכין!מוציא לשון

מוכן יאאמי הלוי מא
ניוקי א לה רומנהאיזו נחמה

ניוקי בסגנון רומאי עשוי סולת.

 

זה על הכוונת שלי לחיסול הסולת שלנו

נשמע טוב! יש מתכון מנוסה?כוכב לכת
לא מנוסה אבל נראה קלאסי:איזו נחמה

http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-349095,00.html

 
חומרים (4 מנות)
4 כוסות חלב
1.5 כוסות סולת
קורט מלח
פלפל שחור טחון
אגוז מוסקט
1/2 כוס+1 כף חמאה
2 חלמונים
1/2 כוס מלאה גבינת פרמזן שגורדה זה עתה
אופן ההכנה
  1. מרתיחים את החלב בסיר גדול בנפח של ½ ו 2 ליטר מעל אש בינונית, כשהחלב רותח מוסיפים את הסולת בהדרגה תוך כדי ערבוב בכף עץ, כדי למנוע היווצרות של גושים. 
  2. מוסיפים קורט של מלח, פלפל ואגוז מוסקט. ממשיכים לבשל על אש בינונית נמוכה כ 3 עד 4 דקות, עד שהכף יכולה לעמוד ישר באמצע הסיר ללא תמיכה. 
  3. מסירים את הסיר מהאש ומערבבים פנימה ¼ כוס מהחמאה, את החלמונים ומחצית מכמות גבינת הפרמזן. מערבבים היטב ומניחים להתקרר, עד שהתערובת נעימה למגע. 
  4. מורחים נייר אפייה בחמאה ומשטחים את התערובת לגובה של כ 7 מ"מ באמצעות סכין כהה. מאפשרים לתערובת להתקרר עד שהסולת נוקשה לגמרי (ניתן להכין את הניוקי עד השלב הזה כמה שעות לפני הארוחה, ואז לכסות בניילון נצמד ולאחסן במקרר). 
  5. באמצעות חותך עוגיות או כוס שקוטרה 5 ס"מ (טבולה במים חמים) יוצרים עיגולים מתוך המשטח. את התערובת הנותרת אוספים, מרדדים שוב וחותכים עוד עיגולים, עד שלא נותרות שאריות. 
  6. מעבירים את העיגולים לנייר אפייה ששומן בחמאה ומסדרים אותם במעגלים מבחוץ כלפי פנים, כך שהעיגולים חופפים. 
  7. מפזרים את הפרמזן הנותר. ממיסים את החמאה הנותרת ומפזרים אותה באופן שווה על המאפה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 15 דקות, או עד שהמאפה מקבל גוון חום זהוב. מגישים חם
חומרים (4 מנות)
4 כוסות חלב
1.5 כוסות סולת
קורט מלח
פלפל שחור טחון
אגוז מוסקט
1/2 כוס+1 כף חמאה
2 חלמונים
1/2 כוס מלאה גבינת פרמזן שגורדה זה עתה
אופן ההכנה
  1. מרתיחים את החלב בסיר גדול בנפח של ½ ו 2 ליטר מעל אש בינונית, כשהחלב רותח מוסיפים את הסולת בהדרגה תוך כדי ערבוב בכף עץ, כדי למנוע היווצרות של גושים. 
  2. מוסיפים קורט של מלח, פלפל ואגוז מוסקט. ממשיכים לבשל על אש בינונית נמוכה כ 3 עד 4 דקות, עד שהכף יכולה לעמוד ישר באמצע הסיר ללא תמיכה. 
  3. מסירים את הסיר מהאש ומערבבים פנימה ¼ כוס מהחמאה, את החלמונים ומחצית מכמות גבינת הפרמזן. מערבבים היטב ומניחים להתקרר, עד שהתערובת נעימה למגע. 
  4. מורחים נייר אפייה בחמאה ומשטחים את התערובת לגובה של כ 7 מ"מ באמצעות סכין כהה. מאפשרים לתערובת להתקרר עד שהסולת נוקשה לגמרי (ניתן להכין את הניוקי עד השלב הזה כמה שעות לפני הארוחה, ואז לכסות בניילון נצמד ולאחסן במקרר). 
  5. באמצעות חותך עוגיות או כוס שקוטרה 5 ס"מ (טבולה במים חמים) יוצרים עיגולים מתוך המשטח. את התערובת הנותרת אוספים, מרדדים שוב וחותכים עוד עיגולים, עד שלא נותרות שאריות. 
  6. מעבירים את העיגולים לנייר אפייה ששומן בחמאה ומסדרים אותם במעגלים מבחוץ כלפי פנים, כך שהעיגולים חופפים. 
  7. מפזרים את הפרמזן הנותר. ממיסים את החמאה הנותרת ומפזרים אותה באופן שווה על המאפה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 15 דקות, או עד שהמאפה מקבל גוון חום זהוב. מגישים חם
http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-349095,00.html
בטח התכוונת רומני ולא רומאי : )חילזון 123
רומאי רומאי... מרומא איזו נחמה
טוב לא ידעתי שהם אכלו ניוקי... חילזון 123
כן כן הניוקי סולת הוא עוד מרומא העתיקהמינימאוס2אחרונה
יש לחמניות סולתיעל מהדרום
לק"י

ואת פשוט יכולה להעביד לגמ"ח.
דייסה?שמשי
תודה רבה לכולכם!!!כוכב לכת

בסוף נתתי לשכנה שמטורפת על קוסקוס ומכינה בערך פעמיים בשבוע...

חחח בתכלס הכי קל!איזו נחמה
צודקת בעיקרון...כוכב לכת

אבל תמצאי לי מישהי נוספת שמוכנה לקבל חמץ הביתה בהתנדבות ימים בודדים לפני פסח...צוחק

עוגות ועוגיות לפסח למישהו יש??מיסטר דום
אנחנו עושים עוגות של חמץ, פשוט עם קמח מצה..יעל מהדרום
ראינו שעדיף חצי קמח מצה חצי קמח תפו"אשרבוב

אנחנו עושים רק עם קמח מצה (אם אני זוכרת נכון)יעל מהדרום
עוגת קרמבו פלספנית

בעזהי"ת

 

המתכון:

העוגה בנויה מ-3 שכבות.

הבסיס:

5 ביצים
אינסטנט פוגינד שוקולד
6 כפות סוכר
2 כפות שמן
-----------------
מקציפים את הביצים כשהם שלמות במשך הרבה-הרבה  זמן- 7 דק'. מוסיפים את כל השאר- ולתנור, לבערך 30 דק' עד שזה מוכן. טורט שוקולד פשוט.
----------------
הקרם:

1 שמנת מתוקה [אפשר גם צמחית, ולהוסיף 1/2 כוס מים]
1 אינסטנט פודינג וניל
רום/קוניאק/מייפל
כפית נס קפה
--------------------
מקציפים את השמנת, ומוסיפים את כל השאר- לרום/קוניאק/מייפל אין כמות מדוייקת, שמים קצת ממש- לפי כמה שאוהבים, ואת הנס קפה ממיסים בטיפונת מים רותחים. ואח"כ מורחים את כל הקרם על הבסיס. [חשוב- לשים את הקרם רק אחרי שהבסיס התקרר כבר.]
-------------------
הציפוי:

100 גר' שוקולד מריר
3 כפות מים
3 כפות סוכר
-----------------
פשוט מאוד, ממיסים בסיר על אש קטנה [כל הזמן מערבבים], ושופכים על הקרם...

עוגת דאבל שוקולד-מומלץ! זאת ה-עוגה אצלנו בפסחלהבה=)

בס''ד

עוגת דאבל שוקולד לפסח:ליקוק

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או תבנית מלבנית בינונית

לעוגה:

  • 10 חלמונים (מביצה מס' 1 או 2)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 10 חלבונים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 1 כפית קפה מגורען איכותי
  • 2 כפות ליקר או יין

אופן ההכנה:

  1. ממיסים שוקולד בבן מארי או במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת נוזל חלק. מסירים מעל האש ומוסיפים קפה.
  2. מקציפים חלמונים וסוכר במהירות גבוהה כ-8 דקות עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
  3. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים וסוכר במהירות בינונית עד לקבלת קצף יציב.
  4. מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החלמונים ומקציפים במהירות בינונית עד לאיחוד החומרים. מוסיפים את הליקר.
  5. מוסיפים את תערובת הביצים והשוקולד לקצף החלבונים ומערבבים בעדינות, בעזרת מרית, בתנועות קיפול.
  6. יוצקים 2/3 מן התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש. מוציאים ומקררים כחצי שעה.
  7. את שליש המסה הנותרת מאחסנים במקרר. אחרי שהעוגה הצטננה ושקעה מעט במרכזה, ממלאים את השקע שנוצר ב3\1 המסה הנותרת, מיישרים ומכניסים למקפיא לשעתיים. ניתן לשמור את העוגה בפריזר עד חודשיים. יש להוציא אותה למקרר כשעתיים לפני ההגשה
  8. אם מכינים את העוגה בתבנית מלבנית, ניתן לחתוך אותה לאחר ההקפאה לפרוסות מלבניות אישיות. בהצלחה!
יש לכם תנור לפסח? (מקנא)חיה וקיימת

אני מנסה לשרוד עם סיר פלא.

תנור לפסח? מכשירים אותו.-משה ר-
לפי הרב אליהו א"א להכשיר תנורככה.

כנראה צריך שמן ללא קטניות..שמים כחולים
אין במיונז קטניות, זה ביצים לימון שמן(זית+קנולה)-משה ר-

ותיבול

שמן קנולה זה קטניות לחלק מהדעות..פלספנית
ועדיין יש שלא אוכלים פלספנית
באסה להם-משה ר-


שמן קנולה-קטניות...כוכב לכת
אפשר שמן אגוזים. מיונס ביתי עשוי מביצים חיות!כלנית1

הבסיס להכנת מיונז ביתי הוא 2 חלמונים ן-2 כוסות שמן. בוחשים ביצים ומוסיפים את השמן טיפין טיפין ובוחשים 

היטב. בסוף מוסיפים מעט  מלח ומיץ לימון (תלוי כמה אתם אוהבים את הטעם הלימוני).

 

המהדרין מוסיפים חרדל (לא נראה לי שאפשר להשיג חרדל או גרגרי חרדל ללא קטניות).

 

מאחר שמכינים אותו בתנאים ביתיים, לא מומלץ לשמור יותר מ-3 ימים (אולי אפשר להקפיא את מה שנשאר).

לפני כמה שנים הפסקתי להכין מיונז ביתי בגלל הבעיה של הביצים החיות.

קוניםggg
לא ממליצה להכשיר תנור.. תמיד נשאר משהו בסדקיםאורין

קנינו טוסטר אובן- מאז יש עוגות פסח ולחמניות- איזה יופי

טוסטר אובן יכול לאפות?חיה וקיימת

עשית לי חשק

הגדולים יותר יכוליםחילזון 123
גם הקטנים אופים...רבה אמונתך!

זה אומנם קצת שונה מתנור, אבל זה סבבה...

בעיקר לעוגות בחושות

(עוגיות לא ניסיתי...)

בצק שמרים- לא ממש הולך.. (אבל זה ממילא לא רלוונטי לפסח...)

 

 

שווה לנסות

אופה מצוין. סוףסוף אני לא קונה עוגיות קוקוס לפסח..אורין

אופה עוגות טריות וברבע מחיר..

זו תגובה לחיהאוריןאחרונה
יש לי עוגה טובה..אכתוב יותר מאוחרדרךחדשה_
רעיונות למה להכין עם קוואקר- לא עוגות/עוגיותר.פ.מ. בע"מ

משו קל ומהיר וטעים כמובן!

יש רעיונות?

דייסה אלעד

זה השימוש הראשוני והעיקרי בקוואקר, כידוע

גרנולה.אמא!!

אמנם טיפה השקעה אבל שווה ביותר...

^^^ יש לניקי מתכון מצויין.חיה וקיימת

מצטרפת! יש לנו המון שיבולת שועל!תולעת השני

מממ... חוץ מ-לא עוגיות או עוגות, יש רעיונות גם למשהו שהוא לא דייסה או גרנולה?

 

תודה!

אם את אוהבתאמא!!

אני מכינה לעצמי כמו מוזלי רק במקום גרנולה (משמין יותר ובעיקר צריך זמן הכנה...) אני שמה פשוט קווקר:

קצת פירות- ממה שיש בבית 

פרי מיובש- תמר או צימוקים

קווקר

יוגורט

 

משביע, בריא ונותן המון כח...

הנה הסבר על מיזלי:ניל"ס

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%99%D7%96%D7%9C%D7%99

נשמע טעים, אבל אני עדיין מעריצה של גרנולהליקוק

תודה! אבל יש לי שיבולת שועל גסה, לא אינסטנט...תולעת השניאחרונה

אז אני חושבת שזה לא ממש יעבוד...

 

אבל תודה רבה בכל זאת!

רעיונות לעוגה לפסח ללא אפיה.פרפר לבן
אין תנור- לא משתמשים בפסח
אין סיר פלא
ואין טוסטר אובן.

יש קטניות.

תודה!
גמני רוצה.. אבל צריכה גם מתכונים בלי קטניות.ספגטי מוקרם

שאוכל להביא להורים שלי..

 

יש מיקסר אפילו..

 

^^^ חשוב!חיה וקיימת

אשמח גם.

עוגת גבינה קרה, עוגת מוס-משה ר-אחרונה
מה אפשר לעשות עם לחמניות בצל לא מוצלחות?נקדש את שמך..

הלחמניות נילושו מקמח מלא בלבד ובאופן לא מפתיע - יצאו פשוט כבדות. גם בבטן, וגם ביד.

נקברו עמוק במקפיא, והנה בא יומן..

 

יש לכם רעיון מה אפשר לעשות עם הכבודה? 

רעיונות יצירתיים יתקבלו בשמחה!

קורטוניםט'
התלבטתי באמת.. אבל בשביל זה צריך להכין גם מרק נקדש את שמך..


או סלטט'
אולי יש לכם שכנים שישמחו בזה.אבא שמואל

לא צריך לספר שאתם הכנתם, רק לומר שנשאר לכם ואתם לא מתכוונים להשתמש בזה עד פסח וגם לא מעונינים למכור..

אתה רציני? נקדש את שמך..אחרונה

אם הן לא טובות, פשוט שלא מעבירים אותן הלאה.

 

ובכן, מסתבר שאימי כבר גזרה את דינן. תודה לכם בכל אופן.

מה אפשר לעשות עם פטריות שמפניון טריות?yaeli30

מהו טעים, קל ולא דורש הרבה חומרים.. (ולא- פשוט לאכול)

ספגטי/תפו״א מוקרםאושר תמידי
להוסיף לאנטיפסטיחילזון 123

להוסיף לחביתה

מרק פיטריות

פטריות ובצל על חומוס

לשים בסלט עם חסה , עגבניות וגבינה מלוחהחיה וקיימתאחרונה

או צפתית, מה שאוהבים.

תודה חיה וקיימתאחרונה

חשוב ומועיל.