שרשור חדש
עוגיות טעימות וקלות עם חומרים סבירים?למישהוא?דרךחדשה_

|נואש|

תקנה שוקולד צ'יפס של אופנהיימרבת 30

ותכין את המתכון שמאחורה בכמות כפולה. במקום להכין אחד אחד- פשוט משטחים בתבנית התנור ואח"כ חותכים לריבועים.

אגב, אם רוצים בריא יותר- אז מורידים כוס סוכר אחת, משתמשים בקמח מלא וסוכר חום, וממירים מרגרינה לשמן.  (בכמות כפולה- כוס וחצי שמן).

יוצא טעים, בדוק.

אבל עוגיות שוקולד ציפס חרוש אצלנובכל אופן תודה!דרךחדשה_
עוגיות טחינה חלביות מהממות:איזו נחמה

לערבב יחד:

50 גר' חמאה רכה מאד

4 כפות שמן קנולה

חצי כוס טחינה גולמית

1 1/4 כוסות סוכר דמררה (אם אין גם לבן יעבוד לא רע..)

 

לערבב/להקרים היטב יחד למין משחה חלקה.

 

 

להוסיף:

 

2 כוסות קמח מלא (מן הסתם לבן גם טוב)

 

 

לערבב היטב לבצק לא ממש מגובש.

 

ליצור נקניקים/כיכרות לחתוך לעוגיות, להניח בתבנית במרווחים לא גדולים לאפות בחום בינוני כ12 דק' להזהבה קלה.

 

העוגיות מאד מתפוררות כשהן חמות, חובה לחכות שיתקררו לגמרי לפני חילוץ מהתבנית.

 

זהירות עצור  העוגיות נימוחות בטירוף וממכרות לגמרי!

ניסיתי עם שמן קוקוס במקום חמאהג'ינג'ר
עכשיו בתנור, מעניין איך יצא...
יצא אחלה!! תודה!!ג'ינג'ר
נחמד לשמוע, תודה! איזו נחמהאחרונה
אני בלי גז למחר וצריכה עזרה לאוכל קל להכנה ובריאחדשה דנדשה
לצהריים.
נגיד בוקר נאכל גבינות לחם ירקות.
ומה בצהריים?
יש לנו תנור ומיקרוגל
לא עולה בדעתי כלום.
לא אורז כי כבר נמאס .
ולא משהו מבצק.

מקווה שיש לכם רעיון חשבתי על פירה בקופסא אבל בעלי אומר שזה לא בריא כל כך ..
תפוחי אדמה? שניצלים?מקום בעולם
תפוח אדמה רעיון טוב.. מה עוד אפשר לא בשרי..חדשה דנדשה
כמה דרישות אה..
דגים, פשטידה, קציצות בתנור, לזניה, אנטיפסטישוקולד לבן

וכמובן תפו"א, אבל כתבו

לא באמת חסר מה להכין בתנור..

כדי להכי קציצות או פשטידה צריך להרתיחחדשה דנדשה
את הירקות..או לגרד בפומפיה שזה כבר עבודה קשה.
דגים אנחנו לא אוכלים ביוםיום.. לזניה נחמד אבל רק בעלי יאכל..
.
בכל מקרה נראה לי שנכין סלט גדול.
פרוסות תפוחי אדמה בתנור.
קרוטונים מלחם מלא, וננסה להכין מרק עם אבקת מרק עוף ומים חמים מהקומקום.

אם יש רעיונות קלילים , פרווה שלא דןרשים עבודה אשמח.

טוב, אני תמיד מגרדת בפומפיה ואף פעם לא מרתיחהשוקולד לבןאחרונה

ומעבד מזון עושה את אות ההפעולה בקלות אם יש לך (הכוונה לקציצות ופשטידה)

אפשר גם קציצות טונה

לחתוך מלא ירקות: קישוא, גזר, תפ"א, בטטה, שום~א.ל

לתבל עם שמן זית ותבלינים טובים

- להכין קוסקוס משקית

-צ'יפס בטטה, או צ'יפס תפ"א

- חביתיות עם קמח מצה

 

 

 

ניסיתם פעם להכין ריזוטו? אני רוצה לטעום/להכין את-משה ר-

זה ואני מחפש מתכון טוב..ליקוק

מתכון שעשה לי חשקשיררר

למרות שאני לא אוכלת את רוב המרכיבים שלו...

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1331368&skip=1

(לא ניסיתי, אבל בטח יש שם תגובות רלוונטיות)

תודה אבל אני מעדיף מתכון טוב שנוסה-משה ר-

עם מרכיבים כשרים

מה לא כשר במתכון?נוי לביא
אופס משום מה קראתי ציר עוף-משה ר-אחרונה

מסמיק-מוציא-לשון

אבל בכ"א אני מעדיף מתכון שאנשים פה ניסו..

איך לקלף פירות וירקות מהר-משה ר-
עד שאתה מלמד לקלף מיליון תפוחיםעוגי פלצת
למד אותי לחתוך מלפפון אחד

שכוייח!!
תבוא ניתן לך כמה שיעורים-משה ר-
תודה.. זה מה שניסיתי להעלות אבל לא הלך..אושר תמידי
אגב.. יכול להיות יעיל במיוחד לחבדניקים בפסח
חח.. כן.. עבר בוואצאפים החבדיים.. משיח נאו בפומ!
חח זה גדולחילזון 123
מעולה! (אמרה אשתו של הנגר שכל היום מסתובב עם מברגהבת 30
יש לי כלים בבית. זקוקה לשעורי קידוחכלנית1
עבר עריכה על ידי כלנית1 בתאריך א' בניסן תשע"ד 22:44

יש לנו מקדחה בבית. מארח שבעלי לא יתרום את המקדחה שלו למטרה הזאת (זה נראה כמעט פשע לקחת מקדחה יקרה 

לקילוף תפוח), אצטרך לקנות לעצמי מקדחה ולקבל שעורי קידוח. נראה לי שעד שאלמד לקדוח ואשתלט על המקדחה הכבידה

אספיק לקלף כמה עשרות תפוחים.

 

זה מזכיר את הסרט (ביוטיוב) שמראה איך עושים תסרוקת לילדה בעזרת שואב אבק!

מזה ההדבר הזהשרבוב

לקראת פסח צריך לבדוק אם זה יכול לעבוד על תפו"א...חילזון 123

אבל בטח לא...

הם לא מספיק עגולים ואחידים.

תכלס..שרבובאחרונה


אדיר! |רצה לאפות פאי תפוחים|תולעת השני
חחח וואי איזה אנשים!! זה מגעיל!!מעפר אני באה
למישהו יש מתכון עם הנ"ל?הלוי מא

http://i.imgur.com/YNuuWs3.jpg

אפשר לטגן..נשמע ממש טעים! יאמי יאמי..יעל מהדרום
לא כתוב אם זה ללא חשש קטניןת...אמלאלה
הכי מצחיק אותי כשלחומרי ניקוי יש הכשר לפסח...תולעת השני
כדורי סלוטייפ? ברוטב סיכות משרדיות?נולאית
רק לי רימון מצנזר? לא רואים את הוידאו המצורף!כלנית1
2 חבילות של הנ"ל ברוטב פטריותמינימאוס2אחרונה
שבת שלום. האנטיפסטי הראשון שלי!נולאית
עבר עריכה על ידי נולאית בתאריך ד' בניסן תשע"ד 17:52
בס"ד

האנטיפסטי לפני התנור:




וזה אחרי נולאית
בס"ד

נראה מעולה!! מה יש שם?יעל מהדרום
המתכון(טוב... בערך)נולאית
בס"ד

ירקות:
2תפוחי אדמה, 1בטטה,בצל ענק,כמה שומים,גמבה אדומה וקישוא.

תיבול:
שמן קנולה, קוביות של בזיליקום קפוא, קוביות של פטרוזיליה קפואה, זעתר, פלפל, תימין(? עלים גרוסים ויבשים שעדיין רואים שהם היו עלים) ואגוז מוסקט מגורד וקצת מלח.
כמויות: לא ידוע לפי העין. בהתחלה חיממתי את האנטיפסטי למשך 40 דקות בטמפרטורה של 220 אבל זה עדיין לא הספיק אז שמתי בתנור לעוד 40 דקות ואחר כך לעוד 20 דקות וזה היה בסדר
תודה!!יעל מהדרוםאחרונה
יש מה לעשות עם עלי לזניה שזה לא חלבי?א"מ...
אשמח..
מוסקה בשרית [לשלב חצילים עם העלים]פלספנית

בעזהי"ת

 

או לזניה פרווה- עם רוטב עגבניות ופרוסות של בטטה

לזניה בשרית..מקום בעולם

או שאפשר לבשל 2 ד' ולחתוך לרצועות דקות דקות, ולהקפיץ עם ירקות..

יש מתכון ללזניה בשרית? גם ללזנית בטטות אני אשמחת.מ.
בדיוק באתי לבקש אותו דבר בדיוק...
אין מתכונים מדוייקים, בגדול-פלספנית

בעזהי"ת

לבשרית: חותכת חציל לפרוסות, משטחת בתנור עם קצת שמן ומלח וקולה. אופציה אחרת, משמינה יותר וטעימה יותר כמובן- מצפה את החצילים בקצת קמח ומטגנת. אפשר גם לטגן סתם, הקמח מוסיף עסיסיות..

[אופציית ביניים- שזה מה שאני עושה לרוב- אני שמה בתנור לחצי מהזמן, שהחצילים יתרככו ולא ייקלו ממש, ואז מטגנת בקמח. ככה זה פותר את זמן הטיגון הארוך עד שהחציל מתרכך, וממילא את כמות השמן שנספגת בו]

בסיר קטן מטגנת בצל, מוסיפה את הבשר ומערבבת כל הזמן שיתפורר. 

כשהבשר משנה צבע מוסיפים קצת מים, רסק עגבניות ותבלינים, אפשר גם עשבי תיבול- אורגנו, בזיליקום, מוסיפים המון.

נותנים לזה להתבשל.

מרכיבים: שכבת לזניה [אגב, אני אוהבת להעביר אותם חצי בישול במים שיהיו רכים ממש], שכבת חציל, שכבת בשר ברוטב, שכבת לזניה, שכבת חציל, שכבת בשר. לכסות ולאפות בערך 30-40 דק' על חום בינוני.

 

לזנית בטטות-  אפעם לא ניסיתי אבל זה אמור להצליח, במקום חצילים את שמה בטטות באותו אופן, וברוטב במקום בשר את יכולה לשים עגבניות קצוצות ויותר בצל.

אפשר במקום 'לזניית בטטות' לעשות לזניית ירקות קלויים- בטטות, קישואים, חצילים וגמבות, כשהרכבת המנה זה שכבה לזניה-שכבת ירקות מסוג אחד- שכבת רוטב, שכבת ירקות מסוג אחר- שכבת רוטב שכבת לזניה וכן הלאה.

הולך גם בלי חצילים?ת.מ.
וודאי!פלספנית
אחלהת.מ.
פשוט שכבה לזניה שכבה בשר ברוטב?
אפשרי. גם אני עושה כךברוקולי
הלזניה בתנור... נקווה לטוב...ת.מ.אחרונה
מחפשת מתכון לפסטה מעניינת...לילך..
פסטה עם קוביות שלמקום בעולם

תיבולית כזה.
של בזיליקום..

בולונז, זה ממש פשוט וטעים.הלליש
איך מכינים עם בלונז?ח.י
בדיוק הפשרתי בשר טחון..
תודה!
מטגנים בצל, מוסיפים את הבשרמקום בעולם

טחון.. ומערבבים הרבה הרבה...

מוסיפים תבלינים [פפריקה וכדו'] ואח"כ מוסיפים מים ורסק..[לפי הכמות..]
טועמים, מתבלים שוב.. ומוסיפים לפסטה..

תודה!ח.יאחרונה
בסוף הכנתי לזניה... ננסה בהמשך..
שבת שלום!
עם זיתים ועגבניותמה אני ומה חיי
תאים בתנורהכל הכל לטובה!
שאלתי בפורום הורות, אבל מאחר שטרם החלטתי, אני רוצה לשאול גם את המומחיות (והמומחים) באפייה:
קניתי תנור חדש דו תאי (עד עכשיו היה לי תא אחד).
איזה לבחור לחלבי? ואיזה לבשרי?
מציינת שבתא העליון יש גריל ובתחתון טורבו.
תודה!
תלוי בהרגלי אפיה שלך כמה נקודות חשובות בפניםמינימאוס2

אם את אופה חלות זה בוודאי יהיה לך נוח שהתא הגדול יהיה בשרי ואז אפשר לאפות 2 מגשים יחד

סתם ככה לאפיה לקראת שבת - אם רוצים למשל לאפות גם עוף וגם פשטידה אפשר לאפות יחד בתא הגדול

אני אישית שמתי את הבשרי למעלה (בגלל הגריל) אבל אני די מצטערת על זה מהסיבות שכתבתי

התאים אצלי באותו גודלהכל הכל לטובה!
למה זה משנה שאת החלות יאפו בבשרי?פרפר לבן
אם לא השתמשת בתנור 24 שעות ןניקית טוב את יכולה להשתמש גם בחלבי.

שרשור שהיה על זה שבוע שעבר-משה ר-
אני פתחתי את השרשור הזה...הכל הכל לטובה!
אבל רוצה כאמור עוד דעות מהמומחיות באפייה...
אופס, לא שמתי לב-משה ר-
ההמלצה לרוב היאפלספנית

בעזהי"ת

 

את הטורבו לעשות לחלבי [באפיה הטורבו יותר משמעותי, עוגות עוגיות וכו']

ואת הגריל לבשרי..

גריל בשרי טורבו חלבימיסטר דום
גם אצלי- טורבו חלבי גריל למעלה בשריכמו הלבנה
תודה לכולם.הכל הכל לטובה!אחרונה
מי יציל אותי מי ..?!imosh30

אני מכינה את הדגים ולא קלטתי ששמתי פפריקה 

חריפה גדושה במקום מתוקה

הבעה שהדרדס לא אוהב פיקנטי בכלל איך אתקן?!

שוטפים במים את הדגים ומתחילים מחדש....נעם ה
זה בסיר עם הרוטב על הגז..imosh30

מבולבל

שולחים אליי!;)שמשי
אני ובעלי נחסל וגם הקטנה נשארו המנות של הדרדסimosh30

ל3 סעודות שבת 

שלחי לו תחליף אחר..

חח..

האמת שאני בכלל לא מרגישה הבדל..מקום בעולםאחרונה

אולי תשימי עוד נוזלים ותני לרוטב להצטמצם..

מחפשת מתכון ללחם/ לחמניות ללא גלוטןggg
לא רק לפסח. אם אפשר גם בלי קמח סויה וקורנפלור.
תודה
מתכון שהמצאתיizhak98

המצאתי מתכון לסלט, אפשר שתנסו ותגידו לי אם זה טעים?

אם כן אז זה ככה:

תפוח 

2 תמרים 

חמוציות 

מיץ לימון

 

חותכים את התמרים והתפוח מפזרים חמוציות וסוחטים מעל מיץ לימון מערבבים וכותבים אם זה טעים או לאליקוק

תוסיף קינמון וזה מושלם וזכני לגדל
תודה!!izhak98אחרונה
יש לי ק"ג בורגול,רעיונות ומתכונים קלים לכאן..תודהשמים כחולים
קובה, מרק, תחליף לקוסקוס..-משה ר-
טבולה! הכנתי הרגע.. יאמיפלספניתאחרונה
רעיונות לסלטים מעניינים(בעיקר ירקות)לילך..

יש?

ראיתי עכשיו את השרשור בנושא...לילך..אחרונה
התחלנו לרוקן את המקפיא לקראת פסח...תולעת השני

מה עושים עם שקית שמנת להקצפה, חצאי חבילות של בצק עלים ומספיק בשר ועוף כדי לפתוח אטליז? חיוך

 

*אל דאגה, נמצא מה לעשות, אבל אם מישהו/י אחר רוצים לפרט את החמץ שיש להם, נוכל לחשוב על מתכונים מעניינים! קדימה!

שמנת ובצק עלים - קרם שניטמינימאוס2


שרשור בול במקום!מקום בעולם

חושף שיניים

 

יש לנו מלא עופות, קילו בשר טחון, שקית של שעועית קפואה, אפונה וגזר, מלאא עשבי תיבול, בצק עלים,נקניקיות..

 

כאילו מתכוננים למלחמה חושב

מוקפץ עם רצועות עוף וירקות מוקפאים?תולעת השני

לחמניות עם עשבי תיבול? (בהנחה שיש לכם קמח שצריך לסיים...)

משה בתיבה מנקניקיות ובצק עלים!

 

באמת מלחמה! צוחק

רעיונות מעוולים!מקום בעולם

תודה רבה חיוך

אצלינו יש הרבה דבש - יש רעיונות איך לחסל?אילה שלוחה

 

דבש זה לא חמץ למיטב ידיעתי...איזו נחמה

שימו בארון שאתם מוכרים ותהנו אחרי פסח...

לא נראה לי שיש בכלל צורך למכור דבש. זה לא חמץ.חילזון 123
תשמרו למימונה-משה ר-
וואי גם אנחנו יכולים לפתוח איטליז..פלספנית

בעזהי"ת

 

צילמתי את כמות הבשרים שגיליתי כשהוצאתי לנקות את המקפיא לפסח.. מזל שבשר זה לא חמץ!

 

במישור החמצים יש לנו שקדי מרק [חבילה וחצי ], חצי חבילה של בורגול וחצי חבילה של חיטה שאין לי זמן לבשל, שלושתרבעי קילו סולת שאין לי מה לעשות איתה, וחצי חבילת קוסקוס-חצי פסטה-חצי פתיתים שנאכל בשבוע וחצי הקרובים.

 

ובקפואים- קילו וקצת קמח, כמה לחמניות קטנות, בערך 7-8 פיתות, ושקית של קוסקוס-שאמא-שלו-הכינה.

תכינו לשבת קובה עם הסולת ועם הבשר..מקום בעולם
חבילה וחצי של שקדי מרק?חילזון 123

תוך פחות משבוע אנחנו גומרים את זה...

עם מרק או בלי

 

אני כבר מחודש אדר משתדלת לעקוב אחרי מה שיש

ולגמור את הבשרים והעופות שיש במקפיא.

ולא לקנות סתם חדש כשיש עוד במקפיא דברים שצריך לסיים.

ככה אין הפתעות כאלה.

 

לפני שבוע הכנתי בצק מ2 קילו קמח שהיו לי, ניקיתי את הנפה כבר לפסח,

והקפאתי את הבצק בכמה שקיות קטנות.

הכנתי פיתות לשבת ומחלק נכין השבוע פיצות או משהו כזה ואולי שוב פיתות לשבת. ככה נסיים את הקמח.

אצלינו גורמים תוך יום אחד עם מרק או בלימינימאוס2
עוגת סולת-גילינו שזה טעים..אמא שלה
יש למישהו/י מתכון שדורש ה-מ-ו-ן רוטב סויה? תודה!תולעת השני
גם אני אשמח למתכון עם רוטב סויב בכמות.. תודה!אורחיה
חזה עוף..מקום בעולם
סטייק חזה עוף ברוטב סויה + דבשסבתא-אמא

להשרות את החזה ברוטב סויה + דבש במשך כמה שעות, ואז לאפות או במחבת (לא צריך שמן בכלל).

אפשר לערבב עם ירקות מוקפצים באותו תיבול + אטריות/נודלס.

מממ... כמויות?תולעת השני

כלומר, אפשר להשתמש ברוטב סויה בלי חשבון, או להגביל את הרוטב ופשוט להשרות מכל הכיוונים?

אני אישית לא מתה על מלא רוטב סויה..מקום בעולם

אני הייתי משרה ברוטב סויה ודבש , ואז מטגנת עם מעט מהרוטב..

 

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-chicken/Recipe-1467701b056dd21006.htm

למה להפשיר את כל הבשר?זה לא חמץ וחבל על זה!אמא שלה

בהנחה שזה לא שניצלים, פשוט תמצאו מקום לאכסן את זה בקירור עד הפשרה ונקיון המקפיא ותחזירו.

 

בל תשחית זו גם מצווה..

אני חושבת שרוקנו כדי לסדר וכדי לערוך ספירת מלאי >>תולעת השני

ואז החזירו למקפיא.

 

(זה מה שאנחנו עושים... כדאי! )

כמו שתולעת השני אמרה, כמובן..פלספנית

בעזהי"ת

 

הוצאתי, ניקיתי, החזרתי. לא יותר, בטח שלא להפשיר.. 

אפילו לא חיכיתי שהמקפיא יפשיר, מאחר והוא יחסית חדש [מהחתונה, ז"א. 7 חודשים לערך?] ואנחנו רק זוג, אז הוא לא נפתח ונסגר אלף פעמים- לא הצטברה שכבת קרח, את המדפים הוצאתי ובשטיפה בברז הם הפשירו וניקיתי..

מותר לשמור עופות ושמנת וכו...עיצובית

רק ממש חמץ צריך לסיים לפני פסח,אני טועה?

להבדיל בין הטהור ובין הטמאyosi67

שימו לב חברים,
שמנת להקצפה, דבש, בשר ? 
זה לא חמץ !!! שומרים סגור ונקי עד לאחר הפסח.

^^ צודק! אבל בד"כ עורכים קנייה גדולה לפני פסח ו-תולעת השניאחרונה

פשוט צריך מקום במקפיא...

וחוץ מזה שזה זמן טוב להתאפס על מלאי האוכל שיש בבית.

 

אבל שוב, כמובן שאתה צודק לחלוטין.

את יכולה להכין פאי עוף(אולי אפשר גם עם בשר)גלידת לימון

את לוקחת את העוף עושה אותו חתיכות קטנות -מבשלת אותם 10 דק' על אש נמוכה.

כשזה מתבשל שמים על זה רוטב פטריות.

את הבצק עלים את שמה בתבנית מעל את העוף עם הרטוב ומכסה את זה בבצק עלים

מבשלת עד שזה משחים ואוכלים בתאבון!

רעיון ל- מה לעשות עם לחםלומדת

אני חותכת לקוביות קטנות. שמה במחבת עם קצת שמן. ושופכת על זה ביצה (טרופה)- חביתת לחם!

הילדים אוהבים את זה מאוד לארוחת ערב. גם הילד שלא אוהב לחם.

ונדמה לי שמברכים על זה מזונות. פת מטוגנת שאין בה כזית שלם.

חג שמח

רשימת מוצרים לפסח מה למכור ומה לבערנ.ה

במהלך הניקיונות לפסח אנו מוצאים את עצמנו עומדים מול עשרות מוצרים שאין עליהם תווית ´כשר לפסח´. מה מותר להשאיר בבית ולאכול לאחר פסח, מה חייבים למכור ומה לאשפה. הרב וולנוב מפרט

הרב מרדכי וולנוב

כ"ט אדר ב´ תשע"ד, 31/03/2014 18:49

נכתב בידי הרב מרדכי וולנוב ממכון 'כושרות'

 

רשימת מוצרים[1]

המוצרים ברשימה זו מחולקים לשלושה סוגים:

1. מוצרים שאין בהם כל חשש חמץ, ולכן אין צורך למוכרם אלא רק להצניעם, כיוון שסוף סוף הם לא הוכשרו לפסח.

2. מוצרים שיש בהם תערובת חמץ או חשש לתערובת חמץ, ואיסורם מדרבנן. אפשר למכור מוצרים אלו במכירת החמץ, גם לפי הדעות שמחמירות שלא לכלול במכירה מוצרי חמץ גמור (כלומר, שיש בהם כזית דגן בתערובת).

3. מוצרים שיש בהם חמץ גמור, ושיעור החמץ גדול מכזית. מותר לכתחילה למכור מוצרים אלו ולסמוך על המכירה, אך רבים נהגו לזורקם.

הערה: על מוצרים רבים נכתב שיש למוכרם לגוי משום שהם מכילים תמציות. תמציות יכולות להיות חמץ גמור, הואיל והן תערובת של חומרים כימיים טבעיים מן החי או מן הצומח וכדומה. חלק מן התערובות האלה מכילות גם אלכוהול שמופק מדגן.

 

שם המוצר

מה לעשות בו?

הסבר

אבקת אפייה

למכור.

בדרך כלל אין בה בעיית חמץ, כיוון שהיא עשויה מעמילן תירס, אך יש גם אבקות אפייה שעשויות מעמילן חיטה. לכן, ראוי למוכרן, אך ודאי שלא לבערן.

אבקת מרק

למכור.

בחלק מאבקות המרק מעורב קמח, אך שיעורו אינו עולה על שיעור כזית, ואיסורו רק מדרבנן.

אבקת סוכר

להצניע.

אינה מכילה חמץ.

אורז

אשכנזים: להצניע.

אורז הוא קטנית ולא חמץ.

לדעת הסוברים שאין להחמיר באכילת קטניות, יש לרכוש אורז עם תווית 'כשר לפסח', משום שלפעמים האורז נארז בטחנות ובבתי אריזה של קמחים או סולת.

אורז שחור (נקרא גם: אורז פרא)

אשכנזים: להצניע.

קטניות.

אטריות

ראוי לבער.

חמץ גמור.

אינסטנט פודינג

למכור.

עלול להכיל עמילן חיטה ותמציות שמופקות מחמץ.

במבה

להצניע.

קטניות. אין בה חמץ.

 

בורגול

ראוי לבער.

חמץ גמור.

בצק סוכר

למכור.

ייתכן שיהיו בו קטניות אם משתמשים ב'קורן סירופ', וייתכן שיהיה בו חמץ גמור אם משתמשים בגלוקוזה.

בשר צמחי

למכור.

עלול להכיל קמח חיטה וגלוטן.

גביעי גלידה

ראוי לבער.

חמץ גמור.

ג'לי

למכור.

יכול להכיל מלח לימון, וייתכן שהוא יוצר מעמילן חיטה.

גלידות

גלידות שמכילות עוגיות וכדומה - ראוי לבערן.

גלידות שאינן מכילות עוגיות - יש למוכרן.

בגלידות יש מלח לימון, וייתכן שהוא הופק מחמץ. גם בתמציות טעם שהוכנסו לגלידה יש לעתים אלכוהול שהופק מחמץ.

גרנולה

ראוי לבער.

חמץ גמור.

גרעינים ופיצוחים

לא קלויים - להצניע.

קלויים – למכור.

בדרך כלל הקלייה נעשית בתערובת של מים וקמח תפוחי אדמה, ולעתים משתמשים בקמח חיטה. כיוון שמדובר בספק, ניתן לכתחילה לסמוך על המכירה, גם למחמירים שלא למכור חמץ גמור.

גריסים

למכור.

בתהליך ההכנה יש חשש למגע עם מים. גריסים בהשגחת 'העדה החרדית' אינם נרחצים במים.

דאודורנט

מותר לשימוש בפסח (גם בלא הכשר).

גם אם מעורב בו חמץ, הוא אינו ראוי למאכל כלב.

דבש

להצניע.

אינו מכיל חמץ. בכל מקרה, אין להשתמש בפסח בלא הכשר, משום שהרשת שעליה בונות הדבורים את חלות הדבש יכולה להכיל חמץ, שכן היא משוחזרת מדונג משומש שמעורבת בו פסולת רבה.

דגים טריים

כשרים לפסח.

 

דגים קפואים

להצניע.

לספיגת המים בדג משתמשים בדרך כלל בסודיום פוספט, ואין בו בעיה. לעתים מוסיפים להם עמילנים, אך אין זו מציאות שכיחה.

שימורי גפילטע–פיש, רולדות קפואות של גפילטע-פיש

 אם כתוב על המוצר שהוא מכיל קמח - ראוי לבער.

לפעמים שימורי גפילטע-פיש מכילים קמח חיטה, אך פעמים רבות הם מכילים קמח תפוחי אדמה, והם אינם חמץ כלל.

דייסת קורנפלור

ראוי למכור.

בדרך כלל אינה מכילה חמץ; לעתים נדירות יכולה להכיל גם עמילן חיטה.

ויטמינים

למכור.

בכל סוגי הוויטמינים ייתכן שיש חמץ גמור.

ויסקי

ראוי לבער. במקום הפסד מרובה, ניתן להקל ולמכור.

עשוי מחמץ גמור.

 

חומץ סינטטי

להצניע.

אינו מכיל חמץ.

חומצת לימון

למכור.

ייתכן שהופקה מחמץ.

חד-פעמי: מפות ניילון, ניירות פרגמנט לאפייה, מנג'טים, ניירות עטיפה למדפים

מותר להשתמש בפסח.

אין בהם חמץ.

חומץ

למכור.

לפעמים מיוצר בלא חשש חמץ כלל, ולפעמים מיוצר בתהליך תסיסה עם חומרים שיש בהם חשש חמץ.

חומצת לימון

למכור.

מיוצרת על בסיס תסיסת סוכרים, והיא עלולה להיות מופקת מקטניות או מחמץ.

חיטה

למכור.

פעמים רבות גרעיני החיטה נרחצים או מושרים במים. חיטה בהשגחת 'העדה החרדית' אינה נרחצת במים.

חלווה

למכור.

חלווה בהשגחת 'העדה החרדית' אינה חמץ בדרך כלל אלא קטניות. בחלווה ללא סוכר יש תוספת סורביטל, ויש בו חשש חמץ.

חמאת בוטנים

למכור.

בדרך כלל מוסיפים לה אחוז קטן של אמולסיפייר ומוצר עמילן, ויש בהם חשש חמץ.

חרדל

למכור.

מכיל סובין (קליפת הדגן). בדרך כלל הוא מכיל עמילנים בתור מייצבים, וייתכן שהם הופקו מחיטה. ובכל מקרה, אין בקופסה כזית דגן.

חומרי ניקיון

מותרים לשימוש בפסח.

בדרך כלל אין בהם חמץ, וגם אם יש - אין הוא ראוי למאכל כלב.

טחינה

אשכנזים: להצניע.

הטחינה עשויה משומשום טחון. השומשום הוא קטנית ולא חמץ.

יין מתוצרת הארץ

להצניע.

אינו מכיל חמץ.

כוסמת

להצניע.

אינה חמץ אלא קטנית. רבים מתבלבלים בין מה שקרוי היום 'כוסמין' – מחמשת מיני דגן - ובין מה שקרוי 'כוסמת' - קטנית.

כלים חד-פעמיים מפלסטיק

מותר להשתמש בפסח.

אינם מכילים חמץ.

כלים חד-פעמיים מקרטון או מנייר

יש מחמירים שלא להשתמש, אם אין עליהם הכשר לפסח.

בתהליך ייצורם משתמשים בעמילן. בדרך כלל העמילן הוא עמילן תירס, אך ייתכן שישתמשו גם בעמילן חיטה. יש פוסקים[2] שמקלים גם כאשר ידוע בוודאות שמדובר בעמילן חיטה.

כמון

למכור.

יש סבירות גבוהה שמעורב בו חמץ.

מטרנה חלבית

למכור.

מכילה חמץ.

מטרנה צמחית

למכור.

מכילה חמץ.

מיונז

למכור.

מכיל חרדל.

מיץ לימון

למכור.

יש מיץ לימון שמעורב בו מלח לימון, וייתכן שהוא הופק מחמץ.

ליקר

למכור.

יכול להכיל אלכוהול ומייצבים שהופקו מחמץ.

מזון לבעלי חיים

למכור.

ברובם יש חמץ גמור.

מים

כשרים לפסח.

 

מסטיקים

למכור.

בדרך כלל יש בהם חמץ גמור (ויטמין C, גלוקוזה).

מרגרינה בלא טעם

אשכנזים: להצניע.

מכילה קטניות.

מרגרינה בטעמים

למכור.

מכילה תמציות שייתכן שהופקו מחמץ.

משקאות קלים דיאט

להצניע.

יש בהם ממתיק מלאכותי שנקרא 'אספרטיים', והוא מופק מקטניות.

משקאות חריפים

ויסקי, בירה, וודקה – חמץ גמור, וראוי לבערם.

משקאות חריפים אחרים – יש למכור.

המשקאות החריפים האחרים מכילים תמציות ואלכוהול, וייתכן שהם הופקו מחמץ. וודקה בהשגחת 'העדה החרדית' אינה מכילה חמץ.

נייר כסף, תבניות אלומיניום וכדומה

אינם צריכים הכשר מיוחד לפסח.

צריכים הכשר לכל השנה, משום שבייצור האלומיניום משתמשים בשמן, ולפעמים משתמשים בשמן TALLOW, שמן מן החי שאינו כשר.

סוכר

להצניע.

אינו מכיל חמץ. בייצור הסוכר מסלק סוכר (מתוצרת אירופה), יצרנים רבים משתמשים בחומר שמכיל קטניות.

סוכר וניל

למכור.

לפעמים יש בו עמילן, ותמצית הווניל עלולה להכיל אלכוהול שהופק מחמץ.

סוכרזית  וממתיקים אחרים שמכילים סוכרזית

למכור.

מעורבים בהם דקסטרוזה או מלטו דקסטרין, ולפעמים ממתיק נוזלי שמכיל סורביטל, ועלול להיות בהם קטניות או חמץ גמור.

סולת

למכור.

יש חשש שעירבו מים בתהליך הייצור.

סילאן

למכור.

עלול להכיל תמציות ועמילנים שמופקים מחמץ. בסילאן טבעי אין בעיה, אבל בסילאן שמיוצר בארץ מערבים פעמים רבות תמציות ועמילנים.

סימילאק אדוונס

למכור.

יש בו חמץ גמור.

סימילאק חלבי

למכור.

מכיל חמץ.

סימילאק צמחי

למכור.

מכיל חמץ.

סרדינים

להצניע.

קטניות או חשש לקטניות.

עדשים

אשכנזים: להצניע.

קטניות.

עופות לא מעובדים

להצניע.

כיוון שהעוף ניזון מתערובת חמץ, יש חשש רחוק מאוד שיימצא בו חמץ.

פודינג

למכור.

עלול להכיל עמילן חיטה ותמציות שמופקות מחמץ.

פיצוחים

למכור.

פעמים רבות מעורב קמח במלח. בפיצוחים בהשגחת 'העדה החרדית' מעורב קמח תפוחי אדמה, למעט בוטנים אמריקאיים.

פירות יבשים

למכור.

יש שמשתמשים בעמילנים לספיגת לחות בתהליך הייצור, ויש שמוסיפים תמציות. בפירות יבשים מסוכרים יש תמציות, והחשש שיהיה בהן חמץ גבוה יותר. בכל מקרה, אפשר לסמוך על המכירה.

פצפוצי אורז

למכור.

עלולים להכיל גם תערובת מחמשת מיני דגן.

פריכיות אורז

אם יש רק אורז, בלי תוספת של תערובת מחמשת מיני דגן, יש להצניע.

בפרסום של 'העדה החרדית' נכתב שייתכן שיש בהן חשש חמץ, ולכן המחמיר למכור אותן תבוא עליו ברכה.

פריכיות מחמשת מיני דגן

ראוי לבער.

בתהליך הייצור נוצר מגע עם מים.

צ'יפס טבעי

להצניע.

אינו מכיל חמץ.

צ'יקו

להצניע.

אינו מכיל חמץ. בפרסום של 'העדה החרדית' נכתב שיש בו חשש חמץ, ולכן המחמיר למכור תבוא עליו ברכה.

קווקר

ראוי לבער.

חמץ. משתמשים במים כדי לרכך את הגרגיר לפני רידודו.

קופסאות שימורים

למכור.

רוב קופסאות השימורים מכילות מלח לימון ותמציות טעם. יש קופסאות שמכילות חומץ, והוא עלול להיות מיוצר מחמץ.

קורנפלור

להצניע.

קטניות.

קורנפלקס

ראוי לבער.

מכיל לתת שעורה.

(קורנפלקס של חברת B&D אינו מכיל חמץ

קטשופ

למכור.

מכיל חומץ ותמציות שעלולות להכיל חמץ.

קטניות

אשכנזים: להצניע.

 

קינואה

אשכנזים: להצניע.

ספרדים: מותר לאוכלה.

יש אומרים שצמח הקינואה הוא סוג של קטנית.

 

קמח לבן וקמח מלא

למכור.

הותזו על החיטה מים. היא אינה עוברת השריה, ואין ניכרים בה סימני חימוץ.

קפה טהור (נמס, שחור)

להצניע.

אינו מכיל חמץ.

 

קפה בטעמים (וניל, מקופלת וכדומה)

למכור.

מכיל תמציות טעם.

קקאו טהור

להצניע.

אינו מכיל חמץ.

רוטב סויה

למכור.

לפעמים יש בו גלוטן, אך אין כזית דגן בכל התערובת.

הערה: ברוטב סויה אמִתי משתמשים בחיטה, ולכן הוא חמץ גמור וראוי לבערו.

רום

למכור.

מכיל תמציות שמופקות מחמץ.

ריבה

למכור.

מכילה תמציות, עמילנים וחומרים אחרים, והם עלולים להיות חמץ.

ריץ'

להצניע.

אינו מכיל חמץ אלא קטניות.

שוקולד (בלא תוספת עוגיות וכדומה)

למכור.

עלול להכיל תמציות שמופקות מחמץ.

אבקה להכנת שוקו

למכור.

מכילה תמציות, ולפעמים גם עמילנים שמופקים מחמץ.

שמרים

למכור.

שמרים הם פטריות חד-תאיות, והן אינן חמץ, אך לעתים קרובות יש בשמרים גם מלח לימון שפעמים מופק מחמץ, ולעתים גם אלכוהול.

שמן קנולה

להצניע.

נעשה מזרעי לפתית, שהם קטניות. יש פוסקים אשכנזיים שסוברים ששמן קנולה אינו 'קטניות', ולמעשה כל אחד ישאל את רבו.

שלווה

למכור.

בתהליך הייצור בדרך כלל אין מעורבים מים, אך לפעמים מוסיפים מים, כדי לזרז את ההתנפחות.

שקדי מרק

ראוי לבער.

חמץ גמור.

תבלינים

למכור.

יש תבלינים שהם קטניות בלבד, ויש תבלינים שמעורבת בהם חיטה באקראי או בכוונה.

תמצית טעם

למכור.

בייצור תמצית משתמשים בדרך כלל באלכוהול, והוא עלול להיות מופק מחמץ.

תה

תה רגיל - יש להצניע.

תה בטעמים - יש למכור.

תה בטעמים מכיל תמציות, והן עלולות להיות מופקות מחמץ.

תמצית וניל

למכור.

מכילה תמציות, והן עלולות להכיל חמץ.

תרופות

למכור.

יש תרופות שמכילות חמץ גמור, ולכן ראוי למוכרן.

 

 


[1].     כל המוצרים שנכתב בטבלה שאין צורך למוכרם, יש להניחם במקום מוצנע, כדי שבני הבית לא יתבלבלו ויבואו לאכול מהם בפסח.

[2].     הרב אליקים לבנון שליט"א. ומהרב יעקב אריאל שליט"א שמעתי שכשר להשתמש בהם באופן כזה, אך לא למהדרין.

 

 

הערה לגבי הברכה על חביתת לחםצביה22

לא מתכוונת לפסוק (עדיף לשאול רב בדברים כאלו), אבל לפי מה שראיתי בספר 'וזאת הברכה' רק פת שמטוגנת בשמן עמוק (שדינו כבישול) ברכתה מזונות (כמובן אם אין שיעור כזית בחתיכה), אבל טיגון רגיל כמו של חביתה הוא ספק אפיה ספק בישול, ולכן עדיף לאכול דברים כאלו בסעודת פת (אותו הדין קיים גם מ'מצה בריי').

איך לחסל חמץ (מבלי שהוא יחסל אותך)כלנית1

היתה לי חצי חבילה של בורגול דק. חשבתי מה לעשות, ולבסוף צץ במוחי רעיון. 

הכנתי את הבורגול לפי ההוראות, הוספתי קוטג',  בצל מטוגן, 3 ביצים, מלח (3/4 כפית), פלפל שחור. ציפיתי במעט פירורי לחם דקים.

כיסיתי ואפיתי כ-25 דקות.

 

אם יש לכם רעיונות (מקוריים או מוכרים) לחיסול החמץ - אתם מוזמנים.

אפשר לעשות מה שעית עם כל סוג של אטריותמשיח עכשיו!

ואולי גם פסטות

יצא לא רע!הלוי מאאחרונה
זקוקה להמלצה על אורז לבן נ--ק--י--!!ט'

יש לי הרבה סבלנות במטבח עד האורז...

 

אני מאוד לא אוהבת לברור ולאחרונה האורז (גם זה מהוואקום וגם עם תאריך טרי) לא נקי ברמות שלא הכרתי מת

 

אשמח להמלצות.

 

 

סוגת די נקי-משה ר-
^^^אושר תמידי
וכן, לא כייף לברור אורז
סוגת לא נקי אצלי לאחרונה ט'


מה? גם בוואקום מצאת?~א.ל


אורץ השף. אני קונה רק אותו!!!טאבולה ראסה
תקני בחנות אחרת!כלנית1

אני קונה אורז בסמטי (כי יש בו ויטמיני B למרות שהוא לבן וטעים). לפעמים באריזה כחולה (ברמי לוי) ולפעמים של סוגת 

(בסופר). וכבר כמה שנים ב"ה אין לי בעיה והאורז ממש ממש נקי, אחרי שבעבר היה לי ניסיון מר בתחום.

 

נראה לי שכדאי שתנסי לקנות במקום עם תחלופה גבוהה כדי למנוע שהיה של השקית, וברגע שהאורז מגיע הביתה,

תשמרי במקרר.

^ גם אני שומרת במקרר.אמא אדמה
אני עושה בדיוק כמו שכתבת!!ט'

סוגת היה המועדף עלי, תמיד עם תאריך טוב, ותמיד ברמי לוי שהתחלופה בו גבוהה.

 

לא מבינה מה קרה לאחרונה

 

 

 

 

מה נקרא אורז נקי?

 

 

אם זאת תופעה קבועה, תשלחי מכתב/ מייל לחברהכלנית1

חשוב להתלונן, כדי שידעו לפי תאריך יצור אם יש פגם, או שמדובר בעובדים מסויימים שגורמים נזק "בטעות".

אם את רואה אורז לא נקי גם בחנות אחרת, זאת בעיה של החברה. אם מדבור בסחורה של חנות מסויימת, 

יתכן שהם מחזיקים את האורז והקטניות במקום חם שאליו נפלטים אדי המזגן או האוויר החם שיוצא מהמקרר

וחשוב לדבר על זה עם בעל החנות, גם כדי שאחרים לא יפגעו מאותה בעיה.

אני גיליתי שיש תק' בשנה שכל הסוגים לא נקייםשומרון

ואפשר למצוא תולעים אפילו.אני בתקופות האלו מיד שמה במקפיא כדי שלא יתרבה

אז מהי התקופה?imosh30
???מופיםאחרונה

ממש נדיר לי למצוא תולעים באורז!

 

ואני מדבר על תולעים (הלבנות שזוחלות)

לא אורז שיש לו שחור, שזה סתם שהוא נשרף

למה אני אף פעם לא מצליח להכין פתיתים?הלוי מא

בוכה

תקנה אוסם ותלך בדיוק בדיוק לפי ההוראותמינימאוס2

אבל בלי להבריז - מים רותחים, טיגון מקדים גודל אש מתאים כיסוי אחרי הבישול וכו' 

 

באלי פתיתים עכשיו בגללך!אושר תמידי
הפורום הזה עושה לי ג׳ננות
איך אתה מכין ולמה לא מצליח לך?-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך א' בניסן תשע"ד 16:02

פתיתים זה מאד פשוט להכנה, גם חלבי וגם בשרי/פרווה..

עונה לכולםהלוי מא

מחמם שמן מטגן מעט עד להזהבה ממלא מים עד מעל לפתיתים וכל פעם יוצא לי מן עיסה כזו מגעילה

על כל כוס פתיתים כוס ורבע של מים~א.ל

לעשות במדויק ולא יצא עיסה..

לסגור מכסה? אש גבוהה?הלוי מא
לא צריך לסגור ואש נמוכה..-משה ר-
מכוסה חצי. אש נמוכה..נדנדה כתומה.

ותשים מים רותחים, לא מים מהברז..

אני לא מכסה אף פעם-משה ר-

וצודקת בקשר למים

ככה כתוב בהוראות של אסם וככה אני עושה..נדנדה כתומה.

אבל אפ'פעם לא ניסיתי לא לכסות, ת'אמת

חח אף פעם לא הסתכלתי על המתכון שם, אני מכין כמו-משה ר-

שאמא שלי מכינה..

אגב לפני כמה זמן היא הכינה לנו פתיתים ושמה ציר כבש, זה יצא מעדןליקוק

נראלי אמאשלי לא מכינה פתיתים..נדנדה כתומה.

רק אני או אבאשלי

אבל זה רק כי אנחנו משפחה מיוחדת(ורק)

בהוראות על האריזהחילזון 123

כתוב -

מטגנים קלות בקצת שמן

מוסיפים כוס מים לכל כוס פתיתים

לא מים קרים אלא רותחים

מכסים 

ומבשלים על אש נמוכה 6 דקות

משאירים סגור עוד איזה 5 דקות

ואז פותחים ואוכלים.
 

אם תעשה בדיוק ככה לא יהיו שום םשלות.

לא כתבת שצריך להכניס תבליניםחכמת ישישים


בד"כ אני שמה רק מלח. אחרי ששופכת את המים לסיר.חילזון 123
ברור מאליו לא?-משה ר-

אני שם מלח, פלפל, מעט כורכום ולפעמים גם בצל מטוגן או רוטב עגבניות..

חוץ מכשאתה ממש מכניס את המיםנולאית
בס"ד

לא לערבב!! (גם לא 'בסוף הבישול') רק כשהפתיתים קרים/בצלחת.
תבשל כמו ספגטישמשי
תרתיח מים תככניס את ה פתיתים ומדי פעם תבדוק מה מצבם. כשיהיה רך מספיק תסנן ותשטוף.
נראה לי שהצלחתי הפעם זה נראה כמו פתיתים ולאהלוי מא

כמו דייסה

מוציא לשון

 

תודה לכולם על העצות וממש צריך להקפיד על ההוראות של השקית חוק בל יעבור!

כן זה אפילו טעים הידדהלוי מא
פששששששש כפים !!!!מינימאוס2אחרונה
סדנת תזונה נכונה לדתיות. מישהי מכירה מרצה טובה?קטנה גדולה
כןהכל הכל לטובה!
אני מכירה מישהי מעולה. את מוזמנת לפנות אליי באישי לפרטים
החזרתי לך מסרהכל הכל לטובה!
מכירה מישהי שהמגמה שלה לרדת במשקלכלנית1אחרונה
יש לי רביולי במילוי גבינה-ת"ר

אני צריכה מתכון.. איך להכין אותו.. תודה

את הרביולי עצמו ע״פ ההוראות על השקית-משה ר-

לגבי רטבים, אפשר שמנת בטטה או שמנת פטריות, עגבניות..

לרוטב שמנת בטטה

תמיסי חמאה במחבת

תחתכי בטטה לקוביות קטנות ותטגני, תוסיפי מעט אגוז מוסקט, פלפל ומלח ולאחר 20 דקות את מעבירה הכל לסיר

עם שמנת לבישול שהרתחת מראש ומבשלת כחצי שעה או עד להתרככות הבטטה, אפשר להוסיף גם יין לבן

אגב מה זה רביולי?מושיקו
סוג של פסטה ממולאתפלספניתאחרונה