מישו פה מכיר ת'קרמוגיות של קרין גורן???!אפשרי להחליף את הקמח בקמח מצה??זה יהיה אכיל?!?
תומ"ר!!
* אם רוצים להפוך מתכון רגיל למתכון לפסח אני ממליץ להחליף כוס קמח רגיל ב-3/4 כוס קמח מצה לעוגה (כזה שטחון דק דק) ו-1/4 כוס קמח תפוחי אדמה (או קמח טפיוקה, קמח אורז או אפילו אינסטנט פודינג).
* כדאי להעשיר את המאפים לפסח בשקדים ובאגוזים קלויים.
>> בקרו באתר של השף קונדיטור מיקי שמו
* ניתן להחליף את הקמח בכל המתכונים בקמח תפוחי אדמה, עמילן קינואה, עמילן טפיוקה, קורנפלור, קמח מצות ואפילו קמח אורז.
* הפיצוחים השונים הם חומר גלם נפלא לעבודה בפסח, שמעשירים מאוד את העוגות ואת טעמם.
* מרגנים הם אופציה נפלאה לקינוח לפסח. כשמקציפים חלבונים כדאי שהם יהיו מיושנים, לפחות ביום בטמפרטורת החדר, ובכך נשיג הקצפה יציבה וטובה בהרבה.
* כשמקציפים חלבונים לעוגיות ותחתיות לעוגות פסח כדאי לשים מעט מלח בתחילת ההקצפה, דבש ששומר על החלבון מבריק ויציב.
* כשאופים עוגיות לפסח עם חלבוני ביצים כדאי לאפות אותן בטמפרטורה של לא יותר מ-160 מעלות כדי לשמור על עסיסיות העוגיות, מאחר שלחלבון יש נטייה לייבש את המאפים.
>> בקרו באתר של השף קונדיטור אורן בקר, שפתח לאחרונה את בית הקפה-מסעדה Wilhelmina
* כדאי לנפות את קמח המצה על מנת לקבל קמח עדין יותר.
* תחליפי הקמח לפסח הם בדרך כלל בגוונים חומים. לפעמים אני מפחיתה כמות קטנה מהקמח ומשלימה את היתר עם קורנפלור, כדי להבהיר את גוון העוגות.
* כשאני מכינה קמח שקדים ביתי, אני מייבשת היטב את השקדים, טוחנת אותם, מנפה ומוסיפה מעט קמח תפוחי אדמה או קורנפלור לתערובת.
* כמשתמשים במתכון אך ורק בקמח מצה, כדאי להקפיד על כמות הנוזלים ואפילו להגדיל אותם מעט מאחר שזה קמח מאוד דחוס.
>> בקרו בפורטל הקולינרי של פסקל פרץ-רובין
* גם בפסח אפשר ליהנות מעוגת ביסקוויטים למרות מגבלות החג. כתחליף לביסקוויטים הקלאסיים משתמשים בעוגיות בוטנים של פסח. חותכים את העוגיות לקוביות קטנות או לרוחב וטובלים בחלב (או בקפה או בשוקו). הטעם בסופו של דבר הוא משופר כי עוגיות הבוטנים מתוקות ומזכירות דבש.
* תחליף נוסף לביסקוויטים הוא שימוש במצה טבולה בשמנת.
עוגת פאדג'-בראוניז לפסח (או לאח עם החשש לצליאק), No hassle, no fuss
העוגה נשמרת יומיים על השיש או 6 ימים ימים במקרר
המרכיבים (לתבנית מלבנית 18X28):
180 גרם שוקולד מריר, קצוץ
180 גרם חמאה (לפרווה - 140 גרם שמן קוקוס בכבישה קרה)
50 גרם אבקת קקאו (כ-1/3 כוס ועוד כפית)
5 ביצים
200 גרם סוכר (כוס)
קמצוץ מלח
1/2 כוס אגוזי מלך / פקאן קצוצים גס (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה (או שמן קוקוס). עוצרים מדי דקה ומערבבים. מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד שמתקבלת תערובת נוזלית אחידה. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.
2. בינתיים מקציפים יחד במהירות גבוהה ביצים, סוכר ומלח עד שמתקבל קצף בהיר מאוד, אוורירי ותפוח (כ-8 דקות).
3. מערבבים 1/3 מהקצף אל תערובת השוקולד ואז מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד אל יתרת הקצף עד שהתערובת אחידה.
4. יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים את האגוזים. אופים בחום של 160 מעלות כ-20 עד 25 דקות, עד שפני העוגה יציבים וקיסם הננעץ במרכזה יוצא מעט לח.
5. מניחים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר. אפשר לפזר אבקת סוכר או אבקת קקאו לקישוט.
>> אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.
כדי להכין קלתית לפאי כשרה לפסח הדומה לקלתיות עשויות ביסקוויטים, מחליפים את הביסקוויטים בעוגיות יין מסורתיות, מוסיפים שקדים מולבנים טחונים, סוכר וחמאה. מתקבלת קלתית דומה מאוד לרעותה משאר ימות השנה.
והנה מתכון מלא לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:
250 גרם עוגיות יין של פסח, טחונות דק
1 כוס (100 גרם) שקדים, טחונים דק
2 כפות סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים יחד את העוגיות הטחונות, השקדים הטחונים, הסוכר והחמאה המומסת לתערובת לחה.
2. משטחים בתבנית בשוליים ובדפנות בשכבה דקה ומעבירים למקפיא ל-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום של 160 מעלות. מעבירים את התבנית הישר מהמקפיא לתנור ואופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה מאוד. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
ובכיף..
כאלה שקצוצים כבר..
תודה!
בעזהי"ת
ממיסים סוכר לקרמל, מוסיפים את האגוזים, ואז שופכים על נייר אפיה- עדיף לא בגוש אחד ענק כי יהיה קשה לעבוד איתו, שוברים מה שאפשר לחתיכות קטנות, מכניסים לבלנדר וטוחנים שוב..
מרתיחים 2 כוסות מים וכוס שמן.
בקערה מערבבים 3 וחצי כוסות קמח מצה, 2 כפות סוכר וכפית וחצי מלח
כשמים והשמן רותחים- מוסיפים את התערובת היבשה ומכבים את האש.
מוסיפים 8 ביצים, מערבבים היטב ומחכים שיתקרר.
יוצרים כדורים או אליפסות ואופים בחום בינוני כ50 דקות.
אפשר להוסיף לבלילה זיתים חתוכים דק דק או בצל מטוגן ואז יוצא משהו משהו...
בתאבון!
נשמע טוב..
אבל המצה שמורה כבד יותר.. ייצא מוצלח?
בס"ד
יש למישו? אפשר שזה יהיה שרויה, לא קטניות.
ועוד שאלה-אפשר להמיר את המרגרינה בסופלה לשמן?
http://www.oogio.net/gluten_free_chocolate_fondant_with_nuts
ואת זה ניסיתי ויצא מעולה
(מהפורום, שרשור ישן)
להמיס 125 גרם שוקולד עם 1/4 כוס שמן.
להקציף היטב 3 ביצים עם 3/4 כוס סוכר.
להוסיף את השוקולד לביצים באיטיות.
לערבב 1/4 כוס קורנפלור עם 2 כפות קקאו ולהוסיף לבלילה דרך מסננת!
לשים במנג´טים ולאפות בחום בינוני 12-15 דק´
תחליפי קורנפלור בקמח תפו"א, ואני הפחתתי סוכר לכרבע עד חצי כוס.
אפילו תרשמי את זה ככה בגוגל זה כבר יתן לך אותו.
*בננית*אחרונה
!!! תעזרו ליסטלנית!!!!ננננננננשלו
שלום! ניסיתי להכין את העוגה הזאת, הקטע האפוי יצא לי סבבה אבל עשיתי את הקרמל עם בננות וזה יצא דוחה!!!!!!!!! הבננות עם טעם מגעיל ביותר!! יש למישו רעיון דחוף מה לעשות עם המצב?
עוגת שוקו בננה מפנקת!
מצרכים )לתבנית 20 * 30 (:
לשכבת מוס אפויה:
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
200 גר' שוקולד מריר
3/4 כוס שמן ) 100 גר' חמאה מומסת, לגרסא חלבית(
לבננות מקורמלות:
6-7 בננות בשלות פרוסות
1/2 כוס סוכר
רבע כוס שמן ) 50 גר' חמאה מומסת, כנ"ל(
לגנאש:
250 מ"ל קרם קוקוס )לא מרגישים את הטעם!! /שמנת מתוקה לחלבי(
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים + מלח ומחצית הסוכר בהדרגה לקצף חזק.
בנפרד, מקציפים את החלמונים עם שארית הסוכר לקצף בהיר.
ממיסים את השוקולד + שמן במיקרוגל או בסיר כפול. מערבבים את הקרם לתוך החלמונים.
לאחר מכן מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות.
אופים בתנור או טוסטר אובן חום בינוני ) 180 מעלות( כעשרים דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
במחבת גדולה שמים שמן וסוכר. מבשלים עד שנוצר קרמל. מוסיפים את פרוסות הבננה
ומערבבים. מפזרים את הבננות בצורה פחות או יותר אחידה על פני המוס האפוי.
ממיסים יחד )בסיר כפול או מיקרוגל( את קרם הקוקוס והשוקולד. כשהתערובת אחידה
מורחים אותה מעל שכבת הבננות.
אפשר לאכול קר אבל יותר מומלץ לחמם לפני ההגשה )עובד מצוין על הפלטה(.
אולי אפשר להוסיף במקום זה אננס מקופת שימורים ?
יש למישו רעיון איך אפשר להמשיך מכאן את העוגה? עשיתי רק את הבסיס...
אולי יש לכם מתכון חדש שיתאים לבסיס? תודה..
(אולי אפשר במקום לקרמל בננות, לעשות זאת עם אגוזים. מישו יודע איך?)
אם אין לנו גריל בתנור??
וגם אין לי שמנת מיותרת, אי אפשר פשוט להמיס סוכר ואז לצפות בזה את האגוזים? זה יצא כמו פקאן מסוכר?
החומרים שיש לי זה הודו טחון, ירקות (כמו תפו"א, גזר) ביצים ובערך זהו. אם אכין מרק ואזרוק לתוכו את הקציצות, הן יישאר כדוריות?
ואם לא, האם המרק יהיה עדיין טעים?
מפירה וביצים בלבד. שאלי אותה..
אם את רוצה להיות בטוחה לגמרי- תוסיפי קצת תפו"א מבושל מגורד פנימה. זה תמיד עובד.
וכדי שהמרק של פסח יהיה טעים-
חתיכת בשר בקר, עצמות של עוף והרבה מלח- עושים את העבודה.
משיח נאו בפומ!לקציצות מבושלות.
לא ביצה ולא קמח וכד'.
אנחנו רוצים להגעיל מכסה של מיחם חשמלי בעל ידיות מפלסטיק (אמנם זה פלסטיק עמיד לחום אבל בכל זאת, להכניס למים רותחים ישירות..) זה יפגע בפלסטיק?
תודה מראש!
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t629667#7038558
(חפיסת שוקולד שבה, על גבי האריזה המקורית, מצוין שהשוקולד חלבי, בעוד שעל המדבקה (בעברית) רשום שהשוקולד פרווה!)
אז לקראת פסח, וגם באופן כללי, שימו לב שהכשרות המחייבת היא על האריזה המקורית! ולא על המדבקה.
ולמרות זאת,
פסח כשר ושמח! ![]()
כשקונים בשר לחג, להיזהר לא לומר-הבשר הזה לחג, כי אז זה נחשב הקדש, אפשר לומר בשר זה ליו"ט.
חג שמח!תולעת השניולא לחג שזה שם כללי
(המשיב אינו רב)
היי כולם,
אני מכינה 7 ברכות לחברה טובה, בתקווה לעשות אוכל חלבי.. 
אשמח לשמוע איזה רעיונות אתן מציעות (יש לי כבר כמה, אבל אני בטוחה שתחדשו לי
)..
תודה רבה!!
בורקסים, פיצות, פוקאצ'ות, סלטים..
תולעת השניאחרונהשמעתי פעם שאפשר להקציף את הביצים ואז להמשיך כרגיל במתכון.
וכדי שיצאו יותר רכים -להפחית מכמות הקמח מצה.
אפשר להוסיף בצל מטוגן (אם תצטרכי מתכון מדויק, אביא לך.)

המרכיבים (ל-24 כופתאות):
1 בצל
4 כפות שמן או שומן אווז (או מרגרינה)
200 גרם קמח מצה (2 כוסות)
1/4 כפית מלח
קורט פלפל
1 שקית אבקת אפייה
3 ביצים
1/2 1 כוסות מים חמים
2 ליטרים מים מומלחים או מרק
אופן ההכנה:
המתכון לקוח מהאתר: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3235528,00.html
זה מה שידוע לי בכל אופן (אולי יש שיחלקו עלי)
אם יש לכם במשפחה אנשים אם קיבה רגישה במיוחד עדיף לוותר על זה
(אני יודעת שיש את הרגיל של תנובה אבל זה עם כשרות של הרב ויטמן, והבד"ץ הוא לא לפסח..) תודה רבה 
יש קצפת צמחית בהשגחת חת"ס פ"ת ויש גם חלבית תבדקי את ההכשר או פרטים נוספים:
לה שף- מתמחים בכלים ומוצרים לאפיה
ירושלים: תלפיות 02-6730201 (קניתי שם קצפת צמחית, והמוכר הציע לי שמנת מתוקה חלבית, אך לא בדקתי את ההכשר)
סניף חדש בגבעת שאול בסיטונאות וליחידים (מרכז ספיר, ליד הדואר)- תוכלי להתקשר לסניף בתלפיות ולברר.
לא הבנתי, וחשבתי שאת מפרסמת מתכון למיניל"סשלא הכשיר את התנור לפסח ורוצה עוגה לשבת, ולא הבנתי למה זה משנה שהיא כשל"פ
מקום בעולםאחרונהזו גם אפשרות לרעיון ![]()
ומשנה שהיא כשל"פ כי בטח אנשים כבר לא מכניסים חמץ הביתה ![]()

אשמח לרעיונות פשוטים אך משביעים לארוחת צהריים
(לפני ליל הסדר.)
תודה רבה!
בעזהי"ת
בשר ותפוחי אדמה מבושלים בסיר לחץ עם הרבה פפריקה..
שמטגנים אותם בתוך 2 מצות, טעים ומשביע.
דג נסיכה ותפוחי אדמה מבושלים פשוטים
זה הכל וילדים מתים על זה
ובתוכו לביבות/ תפוחי אדמה/ ביצה קשה.
אוכלים מזה כל היום.
לביבות סוףףףף (פירה תפו"א מעורבב עם קצף ביצים וחלמונים)
ה-טעם של הפ-סח!!
>הנשמה לך!סיר ענק של מרק אדום(מרק סלק, עם תפוחי אדמה ובשר) זכר למכת דם(
)
כל המשפחה באה לאכול, וגם אם זה לא טעים, כווולם אוכלים, זה אשכרה מסורת 
קניידעלך (מקמח מצה ) עם מרק ירקות... למי שאוהב (לא אני...
) עם ירקות חיים בצד חצי שעה עבודה ויש לך מנה טעימה מוכנה...
גם ככה בערב יש ארוחה "כבדה"... אז מרק ירקות יכול להיות אחלה פתרון כדי לא להעמיס על הבטן יותר מדי....
פירה תפו"א עם קמח מצה ופלפל שחור ומים רתוחים עם שמן וביצה מוקצפת ---ליצור כדורים קטנים ולבשל במרק שכבר רותח
[מים ואבקה ] 15 דקות עד שהקניידלך צף
פול ירוק - טרי, הראשון בעונה. וכן, הם אשכנזים.
ביצים קשות חמות ותפו"א מבושלים.
לקינוח - תות שדה עם יוגורט.
אין מישהו במשפחה שמפסיד את הארוחה הזאת. כולם מחכים לה.
היתה שנה שהכנתי לילדים פשוט נקניקיות וציפס - עבודה קלה והם היו מבסוטים עד הגג (לא כל יום אני מכינה נקניקיות...)
השנה חשבתי להכין פאי רועים עם סלט גדול כדי שכולם יהיו שבעים...
ואם לא בשרי אז אפשר להכין שקשוקה גדולה עם הרבה ירקות...
בהצלחה ובתיאבון.
גם לגבי חריימה דג זה בעייתי כשיש מצה
ואת התותים צריך לקלף מכל הכיוונים
אורז ושעועית ברוטב עגבניות ממש טעים
לא שותים מיץ תעשייתי ,לא מתבלים בתבלינים ואת הירקות מקלפים ומצה רק בשקית אוכלים.. בקיצור דיאטה
פאי רועים זה בשר טחון מטוגן עם תבלינים - משטחים בתבנית.
מבשלים תפו"א ובטטה ומועכים לפירה ושמים מעל הבשר שבתבנית ואופים את זה ככה.
זה יוצא כמעין פשטידה של 2 שכבות בשר ותפו"א. ומה שטוב שזה די משביע.
אין לנו בבית שום רוטב צ'ילי/ברביקיו/סויה
וגם לא חרדל (אשכנזים מעצבנים), ולא סילאן.
באינטרנט מציעים מתכונים רק עם אחד מהנ"ל.
יש לכם הצעות טעימות?
תודה מראש 
מלח, פפריקה מתוקה , שום גבישי/אבקת שום, קצת יין, סוכר חום.
אמור לצאת מצויין.
הבצלחה
דינה ל.אחרונהפעם אכלנו בבלינצ'ס של שושנה ברמת גן (עדיין קיים?)
היה טעים.
אשמח לרעיונות.
ועדיף עם אינסטנט פוודינג.
יש ב"ה את כל החומרי בסיס בבית. קמח סוכר, קקאו ביצים ביסקוויטים וכו'.
יש למישהו רעיון?
עוגת גבינה?
ביסקוויטים
ושכבות של פודינג עם גבינה?