שרשור חדש
יש לי שאלה על החלפת קמח בעוגיות לקמח מצה..>>>במבה!!!

מישו פה מכיר ת'קרמוגיות של קרין גורן???!אפשרי להחליף את הקמח בקמח מצה??זה יהיה אכיל?!?

תומ"ר!!

אםזה עדיין רלוונטי...אני!

ממש לא נראלי...

בסוף החלפתי.ויצא דווקא בסדר!!במבה!!!אחרונה
>>>-משה ר-

פסח זה לא רק ליל הסדר, אלא שבוע שלם של בישולים ואפיות ללא חמץ. פנינו לקונדיטורים ואופים מובילים וביקשנו מהם טיפים ומתכונים לאפייה של פסח בלי בעיות. בואו לקרוא מה למיקי שמו, אורן בקר, פסקל פרץ רובין ועוד יש להגיד בנושא

אוכל טוב | פורסם 16/04/14 08:39
א|א|א (שנה גודל)
טורט תותים וקצפת כשר לפסח (צילום: בני גם זו לטובה ,אוכל טוב)
 
תראו איזה יופי, בלי טיפה אחת של קמח
צילום׃ בני גם זו לטובה

מיקי שמו

* אם רוצים להפוך מתכון רגיל למתכון לפסח אני ממליץ להחליף כוס קמח רגיל ב-3/4 כוס קמח מצה לעוגה (כזה שטחון דק דק) ו-1/4 כוס קמח תפוחי אדמה (או קמח טפיוקה, קמח אורז או אפילו אינסטנט פודינג).

* כדאי להעשיר את המאפים לפסח בשקדים ובאגוזים קלויים.

>> בקרו באתר של השף קונדיטור מיקי שמו

אורן בקר

* ניתן להחליף את הקמח בכל המתכונים בקמח תפוחי אדמה, עמילן קינואה, עמילן טפיוקה, קורנפלור, קמח מצות ואפילו קמח אורז.

* הפיצוחים השונים הם חומר גלם נפלא לעבודה בפסח, שמעשירים מאוד את העוגות ואת טעמם.

* מרגנים הם אופציה נפלאה לקינוח לפסח. כשמקציפים חלבונים כדאי שהם יהיו מיושנים, לפחות ביום בטמפרטורת החדר, ובכך נשיג הקצפה יציבה וטובה בהרבה.

* כשמקציפים חלבונים לעוגיות ותחתיות לעוגות פסח כדאי לשים מעט מלח בתחילת ההקצפה, דבש ששומר על החלבון מבריק ויציב.

* כשאופים עוגיות לפסח עם חלבוני ביצים כדאי לאפות אותן בטמפרטורה של לא יותר מ-160 מעלות כדי לשמור על עסיסיות העוגיות, מאחר שלחלבון יש נטייה לייבש את המאפים.

>> בקרו באתר של השף קונדיטור אורן בקר, שפתח לאחרונה את בית הקפה-מסעדה Wilhelmina

חלבונים מוקצפים קלות (צילום: דליה מאיר ,קסמים מתוקים)
 
כדאי להוסיף מעט מלח לחלבונים
צילום׃ דליה מאיר

 

פסקל פרץ-רובין

* כדאי לנפות את קמח המצה על מנת לקבל קמח עדין יותר.

* תחליפי הקמח לפסח הם בדרך כלל בגוונים חומים. לפעמים אני מפחיתה כמות קטנה מהקמח ומשלימה את היתר עם קורנפלור, כדי להבהיר את גוון העוגות.

* כשאני מכינה קמח שקדים ביתי, אני מייבשת היטב את השקדים, טוחנת אותם, מנפה ומוסיפה מעט קמח תפוחי אדמה או קורנפלור לתערובת.

* כמשתמשים במתכון אך ורק בקמח מצה, כדאי להקפיד על כמות הנוזלים ואפילו להגדיל אותם מעט מאחר שזה קמח מאוד דחוס.

>> בקרו בפורטל הקולינרי של פסקל פרץ-רובין

ליאת יוטקוביץ

* גם בפסח אפשר ליהנות מעוגת ביסקוויטים למרות מגבלות החג. כתחליף לביסקוויטים הקלאסיים משתמשים בעוגיות בוטנים של פסח. חותכים את העוגיות לקוביות קטנות או לרוחב וטובלים בחלב (או בקפה או בשוקו). הטעם בסופו של דבר הוא משופר כי עוגיות הבוטנים מתוקות ומזכירות דבש.

* תחליף נוסף לביסקוויטים הוא שימוש במצה טבולה בשמנת.

ליאת יוטקוביץ היא הקונדיטורית של מסעדת MESSA

עוגת שוקולד עשירה פצפוצי שוקולד וחמאה (צילום: חן שוקרון ,אוכל טוב)
 
שוקולד וחמאה. כבר התחלה טובה
צילום׃ חן שוקרון

אסתי ידידיה

עוגת פאדג'-בראוניז לפסח (או לאח עם החשש לצליאק), No hassle, no fuss

העוגה נשמרת יומיים על השיש או 6 ימים ימים במקרר

המרכיבים (לתבנית מלבנית 18X28):
180 גרם שוקולד מריר, קצוץ
180 גרם חמאה (לפרווה - 140 גרם שמן קוקוס בכבישה קרה)
50 גרם אבקת קקאו (כ-1/3 כוס ועוד כפית)
5 ביצים
200 גרם סוכר (כוס)
קמצוץ מלח
1/2 כוס אגוזי מלך / פקאן קצוצים גס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה (או שמן קוקוס). עוצרים מדי דקה ומערבבים. מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד שמתקבלת תערובת נוזלית אחידה. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.

2. בינתיים מקציפים יחד במהירות גבוהה ביצים, סוכר ומלח עד שמתקבל קצף בהיר מאוד, אוורירי ותפוח (כ-8 דקות).

3. מערבבים 1/3 מהקצף אל תערובת השוקולד ואז מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד אל יתרת הקצף עד שהתערובת אחידה.

4. יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים את האגוזים. אופים בחום של 160 מעלות כ-20 עד 25 דקות, עד שפני העוגה יציבים וקיסם הננעץ במרכזה יוצא מעט לח.

5. מניחים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר. אפשר לפזר אבקת סוכר או אבקת קקאו לקישוט.

>> אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

חן שוקרון

כדי להכין קלתית לפאי כשרה לפסח הדומה לקלתיות עשויות ביסקוויטים, מחליפים את הביסקוויטים בעוגיות יין מסורתיות, מוסיפים שקדים מולבנים טחונים, סוכר וחמאה. מתקבלת קלתית דומה מאוד לרעותה משאר ימות השנה.

והנה מתכון מלא לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:
250 גרם עוגיות יין של פסח, טחונות דק
1 כוס (100 גרם) שקדים, טחונים דק
2 כפות סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים יחד את העוגיות הטחונות, השקדים הטחונים, הסוכר והחמאה המומסת לתערובת לחה. 

2. משטחים בתבנית בשוליים ובדפנות בשכבה דקה ומעבירים למקפיא ל-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום של 160 מעלות. מעבירים את התבנית הישר מהמקפיא לתנור ואופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה מאוד. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

מענייןיהודיה מא"י
רק חבל שאין טיפים גם לאפייה בסיר פלא...
תודה על הכתבה
מה ההבדל?-משה ר-אחרונה

ובכיף..

 

תפו"א שנשארו בחוץ. עדיין טובים?מ.מ.

הכנתי פירה הבוקר (בערך ב-9) והשארתי אותו בטעות בחוץ. ורק עכשיו הגעתי הביתה.

נראלכם שהוא התקלקל אחרי כל כך הרבה שעות בחוץ?

 

תודה..(=

פירה לבד? לא נראה לי שיש בעייה-משה ר-אחרונה

רק אם שמת חמאה או חלב..

איך מקרמלים אגוזים?לאידעת

כאלה שקצוצים כבר..

תודה!

מניחה-פלספנית

בעזהי"ת

 

ממיסים סוכר לקרמל, מוסיפים את האגוזים, ואז שופכים על נייר אפיה- עדיף לא בגוש אחד ענק כי יהיה קשה לעבוד איתו, שוברים מה שאפשר לחתיכות קטנות, מכניסים לבלנדר וטוחנים שוב..

מחממים 3 כוסות סוכרמיסטר דום
מוסיפים שמנת מתוקה פתחי עם מטרפה כל הזמן לטרוף עד שמבעבע ואז תוסיפי אגוזים
3 כוסות סוכר? הגזמת.... כמה אגוזים יש לך?פלפלתי

זה המתכון או שתחצי או שתורידימיסטר דום
זה טופי ממש טעים
הכי פשוטיהודיה מא"י
שמים בסיר בעל תחתית עבה מוסיפים סוכר בכמות דומה לזו של האגוזים.
מבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שהסוכר נמס ומתקרמל.
מוציאים מיד מהסיר.
^ כדאי להוסיף חצי כוס מים, זה מקל על הענין.איזו נחמהאחרונה
מתכון ללחמניות פסח לטובת הורים לילדים רעבים..בת 30

מרתיחים 2 כוסות מים וכוס שמן.

בקערה מערבבים 3 וחצי כוסות קמח מצה, 2 כפות סוכר וכפית וחצי מלח

כשמים והשמן רותחים- מוסיפים את התערובת היבשה ומכבים את האש.

מוסיפים 8 ביצים, מערבבים היטב ומחכים שיתקרר.

יוצרים כדורים או אליפסות ואופים בחום בינוני כ50 דקות.

אפשר להוסיף לבלילה זיתים חתוכים דק דק או בצל מטוגן ואז יוצא משהו משהו...

בתאבון!

מתאים גם עם קמח מצה שמורה?נדנדה כתומה.

נשמע טוב..

אבל המצה שמורה כבד יותר.. ייצא מוצלח?

לא יודעת. אולי אפשר עם יותר מים או פחות קמח.בת 30
מתאים מנסיוןיהודיה מא"יאחרונה
מתכון לסופלה שוקולד כשר לפסח~אורית~

בס"ד

יש למישו? אפשר שזה יהיה שרויה, לא קטניות.

ועוד שאלה-אפשר להמיר את המרגרינה בסופלה לשמן?

קמח תפו"א זורם בכיף.חיה וקיימת

לא ניסיתי, אבל נראה לי שהוא מצוין -חנניו

http://www.oogio.net/gluten_free_chocolate_fondant_with_nuts

 

ואת זה ניסיתי ויצא מעולה (מהפורום, שרשור ישן)

 

להמיס 125 גרם שוקולד עם 1/4 כוס שמן.
להקציף היטב 3 ביצים עם 3/4 כוס סוכר.
להוסיף את השוקולד לביצים באיטיות.
לערבב 1/4 כוס קורנפלור עם 2 כפות קקאו ולהוסיף לבלילה דרך מסננת!
לשים במנג´טים ולאפות בחום בינוני 12-15 דק´

 

תחליפי קורנפלור בקמח תפו"א, ואני הפחתתי סוכר לכרבע עד חצי כוס.

תודה רבה רבה!!!דניאל55
הסופלה של חרישית! הוא מעולה וכשל"פ.פלפלתי

אפילו תרשמי את זה ככה בגוגל זה כבר יתן לך אותו.

 

תודה!!~אורית~
הכנתי עכשיו. לדעתי יצא ממש מעולה!*בננית*אחרונה
עזרה דחופה!!! בבקשה אנשים !!! תעזרו ליסטלנית!!!!

ננננננננשלו

 

שלום! ניסיתי להכין את העוגה הזאת, הקטע האפוי יצא לי סבבה אבל עשיתי את הקרמל עם בננות וזה יצא דוחה!!!!!!!!! הבננות עם טעם מגעיל ביותר!! יש למישו רעיון דחוף מה לעשות עם המצב?

 

עוגת שוקו בננה מפנקת!

 

מצרכים )לתבנית 20 * 30 (:

לשכבת מוס אפויה:

6 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

קורט מלח

200 גר' שוקולד מריר

3/4 כוס שמן ) 100 גר' חמאה מומסת, לגרסא חלבית(

לבננות מקורמלות:

6-7 בננות בשלות פרוסות

1/2 כוס סוכר

רבע כוס שמן ) 50 גר' חמאה מומסת, כנ"ל(

לגנאש:

250 מ"ל קרם קוקוס )לא מרגישים את הטעם!! /שמנת מתוקה לחלבי(

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים + מלח ומחצית הסוכר בהדרגה לקצף חזק.

בנפרד, מקציפים את החלמונים עם שארית הסוכר לקצף בהיר.

ממיסים את השוקולד + שמן במיקרוגל או בסיר כפול. מערבבים את הקרם לתוך החלמונים.

לאחר מכן מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות.

אופים בתנור או טוסטר אובן חום בינוני ) 180 מעלות( כעשרים דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

במחבת גדולה שמים שמן וסוכר. מבשלים עד שנוצר קרמל. מוסיפים את פרוסות הבננה

ומערבבים. מפזרים את הבננות בצורה פחות או יותר אחידה על פני המוס האפוי.

ממיסים יחד )בסיר כפול או מיקרוגל( את קרם הקוקוס והשוקולד. כשהתערובת אחידה

מורחים אותה מעל שכבת הבננות.

אפשר לאכול קר אבל יותר מומלץ לחמם לפני ההגשה )עובד מצוין על הפלטה(.

כנראה הסוכר נשרף ככה זה נשמעקשלש

אולי אפשר להוסיף במקום זה אננס מקופת שימורים ?

לא.. זה פשוט לא טעים לקרמל בננה... ..סטלנית!!!!

יש למישו רעיון איך אפשר להמשיך מכאן את העוגה? עשיתי רק את הבסיס...

אולי יש לכם מתכון חדש שיתאים לבסיס? תודה..

(אולי אפשר במקום לקרמל בננות, לעשות זאת עם אגוזים. מישו יודע איך?)

את יכולה לעשות ציפוי כמו של עקיצת הדבורה..וזכני לגדל
לחמם דבש, סוכר,שמנת,וחמאה/מרגרינה..
להרתיח בסיר ולשפוך בפנים אגוזים או שקדים.
ואז לצפות את העוגה.
והקירמול הוא דקה בגריל של התנור...
את השכבה של הקרם קוקוס או השמנת(אם את עושה...) את יכולה לחצות את העוגה ולשים בפנים.
או לצפות מעל שכבת האגוזים.
תודה, לא הבנתיאיך מקרמלים אגוזים...סטלנית!!!!

אם אין לנו גריל בתנור??

וגם אין לי שמנת מיותרת, אי אפשר פשוט להמיס סוכר ואז לצפות בזה את האגוזים? זה יצא כמו פקאן מסוכר?

את יכולה...וזכני לגדלאחרונה
להמיס סוכר במחבת עד לקרמל.להוסיף אגוזים.
לשפוך על התבנית ועליה לשפוך את הבלילה..
לאפות.ואז יהיה לך עוגת אגוזים הפוכה...
איך אפשר ל'הדביק' קציצות ללא קטניות/ שרויה?משיח עכשיו!

החומרים שיש לי זה הודו טחון,  ירקות (כמו תפו"א, גזר) ביצים ובערך זהו. אם אכין מרק ואזרוק לתוכו את הקציצות, הן יישאר כדוריות?

ואם לא, האם המרק יהיה עדיין טעים?

אולי קמח תפו"אהלוי מא
אמפי8 אמרה שהיא מכינה קציצות למרק.משיח נאו בפומ!

מפירה וביצים בלבד. שאלי אותה..

זה עמיד לחלוטין. יישאר כדורי.+mp8

 

אם את רוצה להיות בטוחה לגמרי- תוסיפי קצת תפו"א מבושל מגורד פנימה. זה תמיד עובד.

 

וכדי שהמרק של פסח יהיה טעים-

חתיכת בשר בקר, עצמות של עוף והרבה מלח- עושים את העבודה.

תודה לך. הועיל גם לי משיח נאו בפומ!
תודה! מה היחסים על חצי קילו הודו טחון?משיח עכשיו!

לא יודעת מדוייק+mp8אחרונה
בערך תפו"א אחד בינוני.
( עושה יותר לפי העין)
לשדרוג הקציצה- אפשר להוסיף גזר ובצל מגורד שעברו טיגון קל.
אני אף פעם לא מוסי]פה כלום חוץ מתבליניםחילזון 123

לקציצות מבושלות.

לא ביצה ולא קמח וכד'.

אולי לא קשור אבל בכל זאת אולי תדעו לענותמעפר אני באה

אנחנו רוצים להגעיל מכסה של מיחם חשמלי בעל ידיות מפלסטיק (אמנם זה פלסטיק עמיד לחום אבל בכל זאת, להכניס למים רותחים ישירות..) זה יפגע בפלסטיק?

תודה מראש!

לא חושב שיפגע-משה ר-
אבל בהרבה מחמים הידיות ניתנות לפירוק..
תודה רבה!מעפר אני באהאחרונה
לקראת פסח, ובכלל. זהירות בהכשרים! >>תולעת השני

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t629667#7038558

 

(חפיסת שוקולד שבה, על גבי האריזה המקורית, מצוין שהשוקולד חלבי, בעוד שעל המדבקה (בעברית) רשום שהשוקולד פרווה!)

 

אז לקראת פסח, וגם באופן כללי, שימו לב שהכשרות המחייבת היא על האריזה המקורית! ולא על המדבקה.

 

 

ולמרות זאת,

פסח כשר ושמח! חושף שיניים

חשוב-משה ר-

כשקונים בשר לחג, להיזהר לא לומר-הבשר הזה לחג, כי אז זה נחשב הקדש, אפשר לומר בשר זה ליו"ט.

^^ חג שמח!תולעת השני
ככל הידוע לי רק לומר "לפסח" זו הבעיהקשלשאחרונה

ולא לחג שזה שם כללי 

(המשיב אינו רב)

אוכל לשבע ברכותל.55.

היי כולם,

 

אני מכינה 7 ברכות לחברה טובה, בתקווה לעשות אוכל חלבי..

 

אשמח לשמוע איזה רעיונות אתן מציעות (יש לי כבר כמה, אבל אני בטוחה שתחדשו לי ).. 

 

תודה רבה!!

פסטות, קישים, פשטידות-משה ר-

בורקסים, פיצות, פוקאצ'ות, סלטים..

^^^ אפשר גם מרקים, תפו''א ובטטה בתנורשמשי
לחמניות ומאפים שונים.
תודה!ל.55.
אם עדיין רלוונטי, מגש ירקות חתוכים. מזל טוב! תולעת השניאחרונה
בא לי שדרוג לקניידלאך הרגיל.פרפר לבן
מה אפשר להוסיף כדי שיצאו טובים יותר ולא דחוסים וחנוקים...

ולא-
ללא קטניות.
כדי שיצאו יותר אווריריים-קשורה=]]

שמעתי פעם שאפשר להקציף את הביצים ואז להמשיך כרגיל במתכון.

וכדי שיצאו יותר רכים -להפחית מכמות הקמח מצה.

אפשר להוסיף בצל מטוגן (אם תצטרכי מתכון מדויק, אביא לך.)

 

רןצה מתכון מדוייק!!פרפר לבן
בצל מטוגן נשמע מעולה
הנה-קשורה=]]אחרונה

קניידלך עם בצל

 

המרכיבים (ל-24 כופתאות):

1 בצל

4 כפות שמן או שומן אווז (או מרגרינה)

200 גרם קמח מצה (2 כוסות)

1/4 כפית מלח

קורט פלפל

1 שקית אבקת אפייה

3 ביצים

1/2 1 כוסות מים חמים

2 ליטרים מים מומלחים או מרק

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבצל וקוצצים אותו. מחממים את השמן או שומן האווז במחבת ומטגנים את הבצל על להבה נמוכה עד שמשחים.
  2. מניחים את קמח המצות בקערה. מוסיפים את המלח, הפלפל ואבקת האפייה ומערבבים היטב. טורפים את הביצים ומוסיפים אותן לתערובת הקמח עם הבצל המטוגן, השומן שבו טוגן והמים החמים. מערבבים את החומרים לתערובת אחידה. משהים כשעה.
  3. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז.
  4. מרתיחים את המים או המרק ומבשלים את הכופתאות ב-3-4 מחזורים. הכופתאות צריכות להתבשל כשהמים ברתיחה מתונה (יש לכוון את האש בהתאם) 10 דקות לפחות. מוציאים בכף מחוררת ומניחים לצינון על צלחת.

המתכון לקוח מהאתר: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3235528,00.html

 

דג סול שעבר לו התאריך בחודש,הייתם מכינים?היה בהקפאשמים כחולים
איך הריח?מינימאוס2
זה קפוא, לא הפשרתי.השאלה היאשמים כחולים
כללית ,אם פג תוקף של דג אפשר להשתמש?נניח שהריח טוב כשאפשיר..,?
אם זה מקפיא טוב זה אמור להיות בסדרשוקולד לבן

זה מה שידוע לי בכל אופן (אולי יש שיחלקו עלי)

אם יש לכם במשפחה אנשים אם קיבה רגישה במיוחד עדיף לוותר על זה

לא~א.ל
עדיף לא להתעסק עם דגים פגי תוקף, זה מסוכן.-משה ר-
טוב ,תודה..נראה לי שילך לפח וחסל..שמים כחוליםאחרונה
מכירים ריץ' כשר לפסח (אבל לא מהדרין תנובה)?מקווה לטוב=)

(אני יודעת שיש את הרגיל של תנובה אבל זה עם כשרות של הרב ויטמן, והבד"ץ הוא לא לפסח..) תודה רבה

ישכלנית1אחרונה

יש קצפת צמחית בהשגחת חת"ס פ"ת ויש גם חלבית תבדקי את ההכשר או פרטים נוספים:

לה שף- מתמחים בכלים ומוצרים לאפיה

ירושלים: תלפיות 02-6730201 (קניתי שם קצפת צמחית, והמוכר הציע לי שמנת מתוקה חלבית, אך לא בדקתי את ההכשר)

             סניף חדש בגבעת שאול בסיטונאות וליחידים (מרכז ספיר, ליד הדואר)- תוכלי להתקשר לסניף בתלפיות ולברר.

לכל אלו שלא מכשירים תנורים לפסח-עוגת שוקולדמקום בעולם
צריך שם תנור..פלספנית
אויי, הבאתי קישור לא טוב..מקום בעולם
תודה!!
בעז"ה אחפש את הנכון..
לא הבנתי, וחשבתי שאת מפרסמת מתכון למיניל"ס

שלא הכשיר את התנור לפסח ורוצה עוגה לשבת, ולא הבנתי למה זה משנה שהיא כשל"פ

מקום בעולםאחרונה

זו גם אפשרות לרעיון חושף שיניים

ומשנה שהיא כשל"פ כי בטח אנשים כבר לא מכניסים חמץ הביתה ננה-בננה

מחפשת את המתכון לעוגת שוקולד...וזכני לגדל
לפני כמה זמן שמו פה מתכון לעוגת שוקולד(שנאפת גם במיקרוגל)..
יש למישהו את המתכון?!
העוגה ממש טעימה,ואני לא זוכרת את המתכון..
מישהו יודע?!
תודה...
תודה רבה..וזכני לגדלאחרונה
עבר עריכה על ידי וזכני לגדל בתאריך י"א בניסן תשע"ד 16:39
זה מה שחיפשתי...
בסוף אילתרתי,ויצא אותו דבר
הזיתי,או שהיה פה קישור עד לפני כמה זמן?!
מה אתם מכינים לארוחת צהריים ביום שני ערב החג?אחרי החגים

אשמח לרעיונות פשוטים אך משביעים לארוחת צהריים

(לפני ליל הסדר.)

 

תודה רבה!

מה? תפוח אדמה! (עם עוף ליתר דיוק)איזו נחמה
אמא מכינה כל שנה מחדש- גולאש.פלספנית

בעזהי"ת

 

בשר ותפוחי אדמה מבושלים בסיר לחץ עם הרבה פפריקה..

אנחנו מכינים סוג של קציצות בקרחיה וקיימת

שמטגנים אותם בתוך 2 מצות, טעים ומשביע.

אבל אין איזה עניין שלא לאכול מצות עד ליל הסדר?שמשי
נכון, אסור לאכול מצות מהבוקר של ליל הסדראיזו נחמה
הרב ברוך שרגא אומר שמותר מצה ששינתה צורה אז מטוגןאמא של שבת
ברור שיש עינין בקשר למה ששימשי כתבהזאב


תודה לעונים. אשמח גם למאכלים פרווהאחרי החגים
אמא שלי מכינה קבוע-תות

דג נסיכה ותפוחי אדמה מבושלים פשוטים

זה הכל וילדים מתים על זה

בצבע צהוב?zmil
קבוע- פירה עם מלא גבינות שוות וירקות..בשמחה תמיד!
שוווהzmil
סיר ענק של מרק עוף+mp8

ובתוכו לביבות/ תפוחי אדמה/ ביצה קשה.

אוכלים מזה כל היום.

איך מכינים לביבות בתוך מרק?יעל מהדרום
לא מכינים אותן במרק, אוכלים אותן במרק+mp8

לביבות סוףףףף (פירה תפו"א מעורבב עם קצף ביצים וחלמונים)

ה-טעם של הפ-סח!!

עם קטניות?יעל מהדרום
לק"י

אז אנחנו עושים אורז וצ'יפס.
בבית של סבא עושים אורז ועוף.
אצלנו יש מסורת >הנשמה לך!

סיר ענק של מרק אדום(מרק סלק, עם תפוחי אדמה ובשר) זכר למכת דם(אפאטי)

כל המשפחה באה לאכול, וגם אם זה לא טעים, כווולם אוכלים, זה אשכרה מסורת

פרווהnechama l

קניידעלך (מקמח מצה ) עם מרק ירקות... למי שאוהב (לא אני...מרחף) עם ירקות חיים בצד חצי שעה עבודה ויש לך מנה טעימה מוכנה...

האמת שזה אחלה פתרון....dikla.hen

גם ככה בערב יש ארוחה "כבדה"... אז מרק ירקות יכול להיות אחלה פתרון כדי לא להעמיס על הבטן יותר מדי....

מתכון לקניילךzmil

פירה תפו"א עם קמח מצה ופלפל שחור ומים רתוחים עם שמן וביצה מוקצפת ---ליצור כדורים קטנים ולבשל במרק שכבר רותח

 [מים ואבקה ] 15 דקות עד שהקניידלך צף

אצל הורי יש תפריט קבוע לארוחה הזו:ברווזה

פול ירוק - טרי, הראשון בעונה. וכן, הם אשכנזים.
ביצים קשות חמות ותפו"א מבושלים.

לקינוח - תות שדה עם יוגורט.

אין מישהו במשפחה שמפסיד את הארוחה הזאת. כולם מחכים לה.

כמה רעיונותציפור

היתה שנה שהכנתי לילדים פשוט נקניקיות וציפס - עבודה קלה והם היו מבסוטים עד הגג (לא כל יום אני מכינה נקניקיות...)
השנה חשבתי להכין פאי רועים עם סלט גדול כדי שכולם יהיו שבעים...

ואם לא בשרי אז אפשר להכין שקשוקה גדולה עם הרבה ירקות...

בהצלחה ובתיאבון.

מה זה פאי רועים? נשמח מענייןאורין
ראיתי שענו בהמשך (ובכלל כתבתי הפוך בטעות)ת.מ.אחרונה
שקשוקה צריכה לחם ועם מצה זה לא משביע ולא הולךzmil

גם לגבי חריימה דג זה בעייתי כשיש מצה

אשכנזים שאוכלים קטניות צריכים התרת נדריםzmil

ואת התותים צריך לקלף מכל הכיוונים

לאוכלי קטניות בלבדהלוי מא

אורז ושעועית ברוטב עגבניות ממש טעים

אחים שלי לא רק שלא אוכלים קטניות, הם גםzmil

לא שותים מיץ תעשייתי ,לא מתבלים בתבלינים ואת הירקות מקלפים ומצה רק בשקית אוכלים.. בקיצור דיאטה

קבוע- גולש עם פירה.מרב.
אין מצב למשו אחר.
לא מפספסים.
(גם אצל סבתא.. אין מצב ערב חג בלי גולש ופירה)
פאי רועיםציפור

פאי רועים זה בשר טחון מטוגן עם תבלינים - משטחים בתבנית.

מבשלים תפו"א ובטטה ומועכים לפירה ושמים מעל הבשר שבתבנית ואופים את זה ככה.

זה יוצא כמעין פשטידה של 2 שכבות בשר ותפו"א. ומה שטוב שזה די משביע.

תודה.נשמע מצויןאורין
ביצה קשה תפו"א מבושל טונה שימורם ופוליםzmil
לא לכולם יש תנור כשר לפסח וזה בעייתי להכשירzmil
הי! עזרה מהירה בבקשה: כנפיים בתנור לשבתדינה ל.

אין לנו בבית שום רוטב צ'ילי/ברביקיו/סויה

וגם לא חרדל (אשכנזים מעצבנים), ולא סילאן.

 

באינטרנט מציעים מתכונים רק עם אחד מהנ"ל.

 

יש לכם הצעות טעימות?

 

תודה מראש

אפשר ללכת על הכי פשוט..אושר תמידי
שמן זית פפריקה חריפה ומתוקה, מלח ולתנור..
תנסי..מחפשת מתכון

מלח, פפריקה מתוקה , שום גבישי/אבקת שום, קצת יין, סוכר חום.

אמור לצאת מצויין.

הבצלחה

תודה! יצא מצוין דינה ל.אחרונה
הוספתי טבעות בצל, ושכחתי סוכר... ושמתי כף שום כתוש.
מישהו יודע איך ממלאים בלינצ'ס בשווקולד?מחפשת מתכון

פעם אכלנו בבלינצ'ס של שושנה ברמת גן (עדיין קיים?)

היה טעים.

 

אשמח לרעיונות.

 

בסגנון של קרפ?מקום בעולםאחרונה
המשימה- עוגה טעימה פרווה, בלי שמנת להקצפה.שמשי

ועדיף עם אינסטנט פוודינג.

יש ב"ה את כל החומרי בסיס בבית. קמח סוכר, קקאו ביצים ביסקוויטים וכו'.

יש למישהו רעיון?

אולישרבוב

עוגת גבינה?

ביסקוויטים

ושכבות של פודינג עם גבינה?

 

תודה אבל חשוב לי שיהיה פרווה..שמשי
עוגת וניל קינמון של ניקיניל"סאחרונה
אני מהטלפון כרגע אז לא יכולה לתת לך קישור, חפשי אצלה...