גיסתי חיממה לצהריים במיקרו בצלחת חד"פ
אני ממעריצות תבניות החד"פ אבל צלחת פלסטיק במיקרו?!
פחדתי לתת לילדים לגעת בזה
אשמח להרגעה שניסחפתי (למרות שלא נראה לי..) / או ציטוט כתוב שהוכיח אותה על הרעלת (יותר הגיוני בעיני)
גיסתי חיממה לצהריים במיקרו בצלחת חד"פ
אני ממעריצות תבניות החד"פ אבל צלחת פלסטיק במיקרו?!
פחדתי לתת לילדים לגעת בזה
אשמח להרגעה שניסחפתי (למרות שלא נראה לי..) / או ציטוט כתוב שהוכיח אותה על הרעלת (יותר הגיוני בעיני)
בכ״א לא חושב שזה כזה נורא
חילזון 123אבל בלי נדר אין מצב שאני אחמם בח"פ או בפלסטיק שלא מתאים לחימום.
וגם פלסטיק שיש עליו סימן שמתאים לחימום אני נמנעת בד"כ.
ממש לא בא לי פלסטיק מומס באוכל.
בכל אופן אין לי מאמרים בישבילך לצערי...



שאותם אני מעריצה הייתי בטוחה שפה כל מי שנבהל שם ירתיע אותי
מסתבר שסתם הגזמתי..
לא צריך להיות בהיסטריה.
פעם הבאה ממש לא כדאי לחזור על זה. (לדעתי).
שעוד כמה חוטאים כמוה
אני אישית ממש נלחצתי
על שימוש בתבניות אלומיניום ואבקת מרק?
שמשי
חילזון 123אני אישית משתדלת (בלי נדר...) לא להכניס שום פלסטיק. גם לא כזה שמסומן למיקרו.
אבל להכניס חד פעמי או שקיות ניילון זה כבר באמת רמה מעל בסולם הדברים המזהמים...
אחרי שהיא היתה אצלי מחוץ לחוק המווון שנים
(כי יש תבלינים ועשבי תיבול ושמים מבחר גדול של ירקות)
גיליתי שהרבה יותר יעיל להחזיק אבקת מרק במקרר
ואז אפשר להכין מרק טעים אפילו עם תפוחי אדמה וגזר או מה שמוצאים במקרר
בשר או בקר או כבש, כבש נותן טעם מדהים ואפילו רק מעצמות..
ככה מרוויחים גם טעמים טובים מאד וטבעיים וגם מרק בריא..
כשאין במקרר כלום חוץ מתפוחי אדמה גזר ומלפפונים
ואין במקפיא כלום חוץ מאשר לחם ואורז מבושל
ונניח המשכורת כבר אזלה או שסתם הסופר נורא רחוק
ובכל אופן רוצים מרק חם ...
במתכון כתוב כוס ושלושה רבעים של קמח מלא תופח. אבל יש לי רק קמח מלא. כמה אבקת אפייה צריך להוסיף לכמות זו?
וכדאי שקית אבקת אפיה. בדיוק בדקתי מתכון עם אותה כמות של קמח וראיתי שכתוב כך. אבל במתכון שלי מוסיפים גם כפית סודה לשתיה.
לא מרגישים שום הבדל בטעם.
אני והוא
וזכני לגדלהשאלה מה אתן מביאות איתכן?![]()
שאדע אם שווה.....
מעפר אני באהאיזה שווה!!
דינה ל.
וזכני לגדלנראה שווה בטרוף
רק בשבתות של חברות שלי יש אוכל מצ'וקמק?תולעת השנימצטרפת לבקשות להיות חברה שלך!
וגם עם חמאת בוטנים
במיוחד משולב..![]()
מאיזה מתכון של עוגיות התמרים הכנת?
ניסיתי לחשוב על דרך נקייה למלא עוגיות, זה רעיון נפלא! תודה! 
בעזהי"ת
להמיס שוקולד, להזליף על נייר אפיה עיגולים בגודל הרצוי, ולהקפיא..
הכנתי עוף שלם בגריל וכל החלק של החזה עוף נותר. ימה אפשר לעשות איתו?
אושר תמידיאני מכינה אותו גם מלכתכילה, ולא רק משאריות.
חסה, מלפפונים, עגבניות, מלח, שום, פלפל, שמן זית + רצועות של עוף חם.
בתאבון! ![]()
טיגנתי את החזה עוף כקוביות, והכנתי פתיתים עם רוטב מתקתק (מלא סילאן, סויה וצילי מתוק). ערבבתי הכל ביחד, ויצא מעולה. הילדים סיימו את כל הצלחת (וזה די נדיר)
imosh30אחרונהחייבים מתכון שהוא מקורי שלי?
או משהו שקיים אבל מומלץ על ידי גם מתקבל?
ותמונה- אפשר להדביק מגוגל? אין לי אפשרות לעלות מקורית..
גם אני חשבתי כשקראתי את זה שההוראות בכלל לא ברורות ולא מפורטות.
אפשר למלא את הפילו בתמרים, להוסיף קינמון, אולי גם תפוח עץ (שבושל מראש ונחתך לקוביות קטנות)
לגלגל בצורת סיגר,
להכניס לתנור
וכשמוכן לפזר מעט א. סוכר..
1- ממרח תמרים, שוקולד מגורד ושקדים טחונים
2- ממרח שוקולד וכנ"ל
3- פירורי בסקויטים עם מייפל ודבש
וגלגלתי, ומעל שמתי שוקולד מגורד/שקדים טחונים וכמובן אבקת סוכר,
יצא ממש נחמד..
איזה יופי!תולעת השניאחרונהשהיה כתוב מלפנים מכיל פרי, ובמאחורה היה כתוב אינו מכיל חתיכות פרי..
שלחנו להם את העטיפה, נראלי עד היום יש לנו ארגזי פריגת מהם בבית ![]()
הללישלקראת שיא ההכנות לפסח, אפשר להתחיל לאסוף מתכונים לתבשילים, עוגות ועוגיות, שרשור זה נועד למתכונים
לתבשילים: פשטידות ועוד.
אפשר לפתוח בשרשור מיוחד לבשרי ואחד לעוגות ועוגיות. בבקשה להוסיף כאן פשטידות ותוספות פרווה.
מתכונים או הצעות???![]()
וכאן המקום להמליץ על לזניית מצות,
בדיוק כמו לזניה רגילה, רק עם מצות,
יוצא מעולה!
מבשלים 6 תפוחי אדמה עד לריכוך. מועכים לפירה. מחכים עד שהפירה יתקרר.
משרים את המצות (6 מצות) פחות מדקה במים, לריכוך קל. עוטפים במגבת עד לשימוש (למנוע התייבשות).
שמים את המצות בצד ובינתיים מוסיפים לעיסה ביצה או פחות, לפי גודל תפוחי האדמה, מעט בצל מטוגן ומלח.
פורסים כל מצה לאורך ל2 או 3 חלקים. ממלאים במילוי, מגלגלים, טובלים במעט ביצה ומטגנים מכל צד
עד להשחמה. והתוצאה (התצלום לא שלי, כמובן, כי עדיין לא הגעתי למטבח כשר לפסח)
![]()
4 ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס אבקת שוקולית
1/4 כוס קמח מצה
כוס קמח תופח כשר לפסח
כפית א. אפיה
קרם שוקולד:
חצי חבילת שמנת מתוקה
חבילת שוקולד מריר
אופן ההכנה:
קערה א': לטרוף סוכר ביצים ושמן להוסיף מיץ תפוזים.
קערה ב':לערבב את המצרכים היבשים.
לאחד את שתי הקערות. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 40 – 45 דקות.
להמיס שוקולד ושמנת ולצקת על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור. (מתוך האתר של ניקי. נוסה בשנה שעברה)
או שיכול לעזור לי להתאים את המתכון![]()
אולי בהמשך אמצא מתכוני לשתף...
על כוס קמח מצה אני מפחיתה כף כשאני ממירה לקמח מצה שמורה (לעוגות אני קונה קמח מצה שמורה דק)
פסח שלישי מאז שהתחלתי לאכול רק מצה שמורה, עוד לא למדתי מספיק את החומר. (ומזלי שבעלי עשה התרת נדרים לשרויה אחרת ממש הייתי מתחרפנת
)
אנחנו מתכננים על האש ל50 אנשים.
חוץ מהבשר, אני רוצה לבשל דברים טעימים:
סלטים, פשטידות, משהו מתוק וכדומה.
יש לכם רעיונות למתכונים שאפשר להכין די מהר (יש לי רק תנור אחד ויום אחד להכין הכל מראש) ובעיקר לכמות כזו של אנשים?
סלטים:
לקנות את הירקות של חסלט הקצוצים והמוכנים-
להכין סלט כרוב בשני צבעים, סלטי חסה, סלט כרוב וגזר.
להוסיף קצת רטבים/ עגבניות שרי וכל מיני אלמנטים נוספים כמו שומשום/ שקדים מולבנים / חמוציות וכד'.
משהו מתוק:
לפני כמה שבועות העליתי מתכון לבראוניז שאני עושה בכמה דקות בכמות של תבנית ענקית והוא מצויין לקינוח,
פשטידות:
יש לי מתכון מעולה לפשטידת בצל קלה ומעולה, עשיתי לפני פורים בתבנית ענקית- מתכון אעלה מחר.
ואז בפעם הבאה אני אופה פחות מידי ויוצא רטוב.
בכל מקרה- יוצא ממש טעים... ![]()
לא מוצאת...
ומה שלומך???
שמתעצלות להכין ואוהבות לאכול:
מערבבת 8 ביצים 4 כוסות סוכר 2 כוסות שמן 2 כוסות קמח 2 סוכר וניל 12 כפות קקאו משובח 2 חבילות אגוזי פקאן לקצוץ גס. (אני מחליפה חבילה אחת בחצי חבילה שוקוציפס, ולפעמים את כל הכמות רק שוקולד, אם אין- שוקולד מגורר
לאפות בחום בינוני עד שמתקשה( בערך 20 דקות) . לחתוך לריבועים ולפזר אבקת סוכר.
תהנו!!
ושלומי מצויין ועייף, הודו לה'.
כמה בערך לשים?
איך יצא?+mp8שתביני היו גם עוגיות מכונה ורולדת שמרים אבל הבראוניז נחטפו..
פעם שעברה אכלנו אותו עם זיתים מבושלים ואורז צהוב
רוצה גיוון
אז אולי משהו של ירקות?
ירקות מוקפצים,
כרוב מאודה,
אנטיפסטי
(אם אתם בקטע האשכנזי- צימעס מאוד מאזן במתיקות שלו כבדות של בשר)
אוזני פיל דיקליות ועוגיות משקפיים...
כמו רקפות
בקצב הזה, כבר להן 6 שמות!תולעת השניאיךזה שלכזו עוגיה פושטית יש כל כך הרבה שמות
ויצא מעולה ! הכל התחיל בזה שהיה לי משעמם אז לקחתי 6 תפוחי גרנד סמיט חמוצים טחנתי אותם עד שהגירו מים טוב בישלתי אותם עם מלא מים לימון קינמון וציפורן ויצא בתור מרק (חם ) ממש טעים ובתור שתייה קרה סיידר יצא ממש טעים... סתם אם יש לכם מלא תפוחים ולא בא לכם פאי...
פעם הכנתי משהו קצת דומה בלי בישול.
טחנתי תפוחים. שמתי בחיתול בד. סחטתי טוב טוב.
את המיץ שמתי לילה במקרר עם מקל קינמון וציפורן.
יצא מיץ תפוחים חום וטעים מאד.

אושר תמידי
אושר תמידיאני מקלפת ומקפיאה בננות ואז מכינה שייק מבננות, תמרים, שקדים וחלב סויה.
אז כן, חלב סויה עובד מצוין!
אגב, אפשר גם להכין "חלב שקדים" (כשר לפסח, למי שלא שותה סויה!) ממים ושקדים קלופים.
(אבל שכחתי את היחס המדויק בין השקדים למים... אולי מישהו/י כאן יודעים?)
תותים בעונה, ומכינה שייק פירות מבננה תותים מים ושקדים, בלי כמויות מדויקות. המים עם השקדים יצרו את התחליף הטעים לחלב (אז עדיין אכלו תותים חופשי.. והשקדים והמים היו סוג של שיגעון של הימנעות מחלב...)
אגב, אפשר באמת גם להקפיא בננות בשלות מאד כשהן קלופות וחתוכות, אח"כ שטוחנים הכל זה מקבל מרקם של ברד וזה נורא טעים.
מה לעשות?? זו עוגת וניל חלבית אם זה משנה
שתורידי טמפ'...
גירדתי עם סכין את החלק השרוף ופיזרתי מלא אבקת סוכר. בעלי אומר שיצא פצצה אבל הוא היה אומר את זה על כל דבר שהייתי מכינה
אז אני לא באמת יודעת...

למוסקה ומפרום.
ממש אשמח למתכונים שאתם מכירים ומנוסים בהם, פעם ראשונה שאני מנסה להכין..![]()
תודה!
.פורסת חצילים וממליחה קלות.
נותנת להם קצת זמן לעמוד- לפעמים לילה, לפעמים שעה- שעתיים קודם.
מכינה ציפוי כמו לשניצל (פירורי לחם, שומשום, תבלינים שונים) וקערה עם ביצה, מטגנת את החצילים כמו שניצל. (אפשר במקום- עם ביצה וקמח, או אפשר עם ביצה לבד.)
מכינה את תערובת הבשר הטחון,(אני עושה עם הודו טחון) מוסיפה ביצים, מעט פירורי לחם, רסק עגבניות ותבלינים לפי הטעם.
מזהיבה בסיר בצל, גזר ושום, מוסיפה עליהם קופסת רסק עגבניות גדולה ומזהיבה יחד.
אחרי מספר דקות מוסיפה מים (כמות כפולה מהרסק), מחכה שירתחו, מתבלת.
שמה בכל אחד מהחצילים כמות מתערובת הבשר, מגלגלת, מניחה בעדינות בסיר כשהצד הפתוח , "התפר" כלפי מטה.
לעיתים פורסת מלמעלה פרוסות דקיקות של תפו"א , אפשר גם בטטות.
מבשלת כארבעים דקות.
מפרום מעולם לא עשיתי, שמעתי שזו מומחיות למקצוענים.
להכין מוסקה... אעדכן איך יצא.. תודה על המתכון 
ומה השוני בין וו גיטרה למערבלים הרגילים של המיקסר?
תודה רבה!
מעבד מזון לא נראה לי מתמודד עם בצק שמרים לחלות
ואני לא בטוחה גם לגבי קצף ביצים חזק בשביל עוגות טורט גבוהות (של 6-8 חלבונים)
אמנם מעבד מזון איכותי (נגיד megimix 5300 ) יכול להתמודד עם הקצפות ולישה מניסיון אבל נגיד לגרד דברים לקצוץ לחתוך זה רק במעבד מזון ומיקסר יותר לאפייה וערבוב איכותי יותר
חילזון 123לי אישית מעבד מזון נשמע יותר ניצרך. (וזה מה שיש לי.)
אפשר לגרד כמות של גזר לסלט גזר, לגרד תפו"א ללביבות של חנוכה, לקצוץ ירקות לפשטידה או מרק, להכין חומוס ביתי, לרסק פירות לגלידה, לקצוץ בצל לבישולים...
יש לי גם באותו מכשיר בלנדר שאיתו אני מרסקת מרק כתום או מרק אפונה (אבל אם אין, גם המעבד מזון עצמו יכול להתאים, רק שהוא מספיק לכמות קטנה יותר).
להקציף ביצים לעוגות ושמנת מתוקה לאפשר גם בבלנדר יד פשוט
וללוש בצק אפשר בידיים...
היה לי במקרר חומוס מבושל ואבוקדו אז הלכתי על זה.
בקיצור- מומלץ!
חומוס מבושל, אבוקדו בשל בשל, שום כתוש, כוזברה קצוצה,מיץ לימון, קצת מלח, פלפל וכמון, ושמן זית.
היה נהדר, האבוקדו נמרח ככה על החומוסים.. תענוג.
הוגש על מצע אורז מארוחת צהרים ועם פרוסות עגבניה בצד...שווה לנסות!
ממרח?
וזכני לגדל
וזכני לגדל
והאם אז יהיה צורך באבקת אפיה?
תודה!!!
אני משתמשת בשקיות מוכנות.כל שקית לקילו..
כמעט ולא משתמשת בשמרים היבשים(אולי רשום על האריזה כמה לקילו)
ויש פה מומחים שאולי יענו לך....
אלה גם שמרים שצריך להמיס במים וסוכר..אז לקחת בחשבון..
אם שמים שמרים.אין צורך באבקת אפיה!
לגבי השאלה שניה..
להקפיא את הקרואסונים?או את הבצק?
או שהחלב מידי דומיננטי?
למה אפשר להמיר את הליקר שקדים?
מתכון קאפקייקס שוקולד וחמאת בוטנים - אני הכנתי ללא הציפוי מלמעלה וזה מעדן ממש ![]()
| 95% אהבו, מה דעתך? | אוהב
|
לא אוהב
|
2 ביצים
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס חמאת בוטנים
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
2. בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, חלב סויה, סוכר, שמן, מלח ווניל לתערובת אחידה.
3. מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב רק עד שאחיד.
4. יוצקים את התערובת לשקעים וממלאים עד כ-2/3 מגובהם.
5. מניחים כ-1/2 כפית חמאת בוטנים בתוך כל עוגה ומפזרים שווקלד צ'יפס.
6. אופים את העוגות במשך כ-15-20 דקות או עד שהן תופחות, מתייצבות וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
7. מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
8. ציפוי השוקולד: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה קטנה.
9. מוסיפים קרם קוקוס וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולדית.
10. מצפים את העוגות האישיות בציפוי השוקולד ומצננים לטמפרטורת החדר.
11. קישוט חמאת הבוטנים: בקערה קטנה מערבבים יחד חמאת בוטנים ואבקת סוכר לקרם אחיד.
12. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלולית קטנה על גבי כל קאפקייק.
13. מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים.
(אין לי בבית)
בא לי להכין לשבת אם נהיה בבית נהנה פה ואם לא ניקח איתנו למארחים...
כלומר יש רק שאני לא בטוחה שהוא עוד טוב...
תודה!![]()