שרשור חדש
הצילו..imosh30

גיסתי חיממה לצהריים במיקרו בצלחת חד"פ

אני ממעריצות תבניות החד"פ אבל צלחת פלסטיק במיקרו?!

פחדתי לתת לילדים לגעת בזה

אשמח להרגעה שניסחפתי (למרות שלא נראה לי..) / או ציטוט כתוב שהוכיח אותה על הרעלת (יותר הגיוני בעיני)

אני מחמם הרבה בחד פעמי אבל זה לא הוכחה-משה ר-

בכ״א לא חושב שזה כזה נורא

להרגע זה תמיד טוב... חילזון 123

אבל בלי נדר אין מצב שאני אחמם בח"פ או בפלסטיק שלא מתאים לחימום.

וגם פלסטיק שיש עליו סימן שמתאים לחימום אני נמנעת בד"כ.

ממש לא בא לי פלסטיק מומס באוכל.

 

בכל אופן אין לי מאמרים בישבילך לצערי...

חטאתי בכך כמה פעמים...+mp8
גדלתי על חד פעמי והנה אני חיה וקיימתטאבולה ראסה
גדלתי עם מיקרוגל שיובא מחול עוד לפני שהפלא הטכנולוגי הזה הגיע לארץ (כן, כן, אני זןכרת את ההתרגשות סביבו!)
בעבר לא ידעתי בכלל שיש עם זה בעיה...
כל יום חיממנו את האוכל בצלחת חד פעמית. זה היה הכי טבעי


את יודעת מה? אולי נדפק לי משהו בגלל זה, אבל בשכל
חחחחחחחחחח אחרי השרשור על תבניות חד"פimosh30

שאותם אני מעריצה הייתי בטוחה שפה כל מי שנבהל שם ירתיע אותי

מסתבר שסתם הגזמתי..

לא אמרו לך כאן שזה בריא או משהו כזה. רק שמפעם אחתחילזון 123

לא צריך להיות בהיסטריה.

פעם הבאה ממש לא כדאי לחזור על זה. (לדעתי).

גם לדעתי מקרה שלא יחזור אבל לפחות נרגעתיimosh30

שעוד כמה חוטאים כמוה

אני אישית ממש נלחצתי

רגע, זו לא את שאיתנו באותו תא בכלא??+mp8

על שימוש בתבניות אלומיניום ואבקת מרק?

זאת אני זאת אני!!שמשי
ולא נעים להגיד שגם בשרשור הזה אני לא מוצאת את עצמי...
איך כולם פה מחממים במיקרוגל בלי המכסי פלסטיק האלה??
המכסה פלסטיק הוא לא חד פעמיחילזון 123
אההה חשבתי שדיברו בכללי על פלסטיקשמשי
במיקרו....
חילזון 123

אני אישית משתדלת (בלי נדר...) לא להכניס שום פלסטיק. גם לא כזה שמסומן למיקרו.

אבל להכניס חד פעמי או שקיות ניילון זה כבר באמת רמה מעל בסולם הדברים המזהמים...

אז יש מיוחד בלי ביספינולמינימאוס2


כן זאת אני מהתא חחח ברור אלומיניום וא.מרק לנצחimosh30


אין על אבקת מרקמינימאוס2

אחרי שהיא היתה אצלי מחוץ לחוק המווון שנים

(כי יש תבלינים ועשבי תיבול ושמים מבחר גדול של ירקות)

גיליתי שהרבה יותר יעיל להחזיק אבקת מרק במקרר

ואז אפשר להכין מרק טעים אפילו עם תפוחי אדמה וגזר או מה שמוצאים במקרר

א״מ זה רעל, אפשר להכין מרק הרבה יותר טעים בעזרת-משה ר-

בשר או בקר או כבש, כבש נותן טעם מדהים ואפילו רק מעצמות..

ככה מרוויחים גם טעמים טובים מאד וטבעיים וגם מרק בריא..

ברור שזה יותר טעים, אבל זה כשמתכוננים מראשמינימאוס2

כשאין במקרר כלום חוץ מתפוחי אדמה גזר ומלפפונים

ואין במקפיא כלום חוץ מאשר לחם ואורז מבושל

ונניח המשכורת כבר אזלה או שסתם הסופר נורא רחוק 

ובכל אופן רוצים מרק חם ... 

וגם לא תמיד רוצים מרק בשרי..imosh30
לא מחייב זה רק אופציות להעשיר אותו, אפשר גם פרווה-משה ר-אחרונה
תנוח דעתךאלעד


לא מומלץ. מפעם אחת לא קורה כלוםמינימאוס2
מישהו ניסה להכין עוגה מקמח מלא?משיח עכשיו!

ועוד שאלה:משיח עכשיו!

במתכון כתוב כוס ושלושה רבעים של קמח מלא  תופח. אבל יש לי רק קמח מלא. כמה אבקת אפייה צריך להוסיף לכמות זו?

אני תמיד מכינה עם קמח מלא.יוצא מצוין.בת 30

וכדאי שקית אבקת אפיה. בדיוק בדקתי מתכון עם אותה כמות של קמח וראיתי שכתוב כך. אבל במתכון שלי מוסיפים גם כפית סודה לשתיה.

תודה רבה. אנסהמשיח עכשיו!

הכלל הוא: על כוס קמח, 1 כפית א. אפיהכלנית1אחרונה
קמח מלא 70%- משתמשת כל הזמן+mp8

לא מרגישים שום הבדל בטעם.

ככה זה כשיש שבת חברות...וזכני לגדל
אפשר להיות חברה שלך? אני והוא
חחח בשמחה וזכני לגדל

השאלה מה אתן מביאות איתכן?קורץ

שאדע אם שווה.....

וואוו!! מעפר אני באה

איזה שווה!!

אפשר להיות חברה שלך? דינה ל.
את הממולאות האחרונות את הכנת???
אכן הכנתי..זה קרמעוגית וזכני לגדל
מתכון דחוף לקרמעוגיותheh

נראה שווה בטרוף

מה? רק בשבתות של חברות שלי יש אוכל מצ'וקמק?תולעת השני

מצטרפת לבקשות להיות חברה שלך!

חחח אין בעיה....וזכני לגדל
אבל רק בגלל העוגות?!?!
המתכון של קרין גורן "קרמעוגית עם נוטלה"
מטעמי כשרות לא משתמשת בנוטלה אז שמתי מטבעות שוקולד בתוך הבצק...
ממליצה עם השחר- יוצא מעולה!ניל"ס

וגם עם חמאת בוטניםליקוק במיוחד משולב..חושף שיניים

 

מאיזה מתכון של עוגיות התמרים הכנת?

מצאתי מתכון עם שמן...וזכני לגדל
נראה לי של אסם.
האמת יצא מעולה!
חשבתי לשים חמאת בוטנים..זה באמת יוצא מעולה עם שוקולד..
ניסית אולי גם את הקרמוגית עם שמן?א.ב.
מטבע שוקולד זה רעיון אדיר!תולעת השני

ניסיתי לחשוב על דרך נקייה למלא עוגיות, זה רעיון נפלא! תודה!

הדרך הנקיה למילוי העוגיות בעיקרון-פלספנית

בעזהי"ת

 

להמיס שוקולד, להזליף על נייר אפיה עיגולים בגודל הרצוי, ולהקפיא..

אבל אז המילוי קשיח לא?חילזון 123
יצא לי מעולה עם מטבעות...וזכני לגדלאחרונה
אבל השיטה של לזלף שוקולד ולהקפיא טובה יותר.כי אז השוקולד נשאר נמס....
ולא,את הקרמעוגית לא ניסיתי עם שמן...אבל תמיד אפשר לאלתר.
מה אפשר לעשות עם שאריות של עוף?משיח עכשיו!

הכנתי עוף שלם בגריל וכל החלק של החזה עוף נותר. ימה אפשר לעשות איתו?

סלט עוףאושר תמידי
פשוט לחתוך לרצועות ולהוסיף לסלט?משיח עכשיו!

לחתוך לרצועותאושר תמידי
זה הולך עם חסה, עגבניה, מלפפון ורוטב מיונז עם סויה או רוטב חרדל ודבש...
או -ט'
לטגן בצל ושום, להוסיף קוביות של עוף ושל עגבניות ולתבל עם מלח-פלפל-פפריקה. מעדן.
לטחון ולהכין קציצותכלנית1
^^^ סלט עוף!תולעת השני

אני מכינה אותו גם מלכתכילה, ולא רק משאריות.

 

חסה, מלפפונים, עגבניות, מלח, שום, פלפל, שמן זית + רצועות של עוף חם.

 

 

בתאבון! ליקוק

מוקפציםמינימאוס2
בזכות הרעיונות שלכם חשבתי על משהו נחמדמשיח עכשיו!

טיגנתי את החזה עוף כקוביות, והכנתי פתיתים עם רוטב מתקתק (מלא סילאן, סויה וצילי מתוק). ערבבתי הכל ביחד, ויצא מעולה. הילדים סיימו את כל הצלחת (וזה די נדיר)

וזה הכי חשוב שמחה בשבילךimosh30אחרונה
ראיתם שיש כאן תחרות מתכונים?חילזון 123
יא! לא שמתי לב..~א.ל

חייבים מתכון שהוא מקורי שלי?

או משהו שקיים אבל מומלץ על ידי גם מתקבל?

 

ותמונה- אפשר להדביק מגוגל? אין לי אפשרות לעלות מקורית..

אין לי מושג לכל השאלות...חילזון 123אחרונה

גם אני חשבתי כשקראתי את זה שההוראות בכלל לא ברורות ולא מפורטות.

בצק פילו וממרח תמרים- הילכו שניהם יחדיו? ואיך?אורחיה
אולי כעוגיה בצורת סיגר?~א.ל

אפשר למלא את הפילו בתמרים, להוסיף קינמון, אולי גם תפוח עץ (שבושל מראש ונחתך לקוביות קטנות)

לגלגל בצורת סיגר,

להכניס לתנור

וכשמוכן לפזר מעט א. סוכר..

 

 

תודה! יש עוד רעיונות?אורחיה
אז ככה: בסוף עשיתי 3 מילוייםאורחיה

1- ממרח תמרים, שוקולד מגורד ושקדים טחונים

2- ממרח שוקולד וכנ"ל

3- פירורי בסקויטים עם מייפל ודבש

וגלגלתי, ומעל שמתי שוקולד מגורד/שקדים טחונים וכמובן אבקת סוכר,

יצא ממש נחמד..

איזה יופי!תולעת השניאחרונה
אפשר הסבר לזה?-משה ר-

בטבלה כתוב בכולסטרול פחות מ-2.5

ולמטה כתוב-מוצר זה ללא כולסטרול..חושב

קרה לנו פעם עם בקבוק שתיהמקום בעולם

שהיה כתוב מלפנים מכיל פרי, ובמאחורה היה כתוב אינו מכיל חתיכות פרי..
שלחנו להם את העטיפה, נראלי עד היום יש לנו ארגזי פריגת מהם בבית חושף שיניים

זה אומר שיש לך פונטציאל להתעשר מתנובההלליש
עד כמה שהבנתי, גם אם זה 0- הם צריכים לכתוב פחות מ.יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

טפשי כל כך..
פסח: תבשילים לליל הסדר, שבת ויו"טכלנית1

לקראת שיא ההכנות לפסח, אפשר להתחיל לאסוף מתכונים לתבשילים, עוגות ועוגיות,  שרשור זה נועד למתכונים

לתבשילים: פשטידות ועוד.

 

אפשר לפתוח בשרשור מיוחד לבשרי ואחד לעוגות ועוגיות. בבקשה להוסיף כאן פשטידות ותוספות פרווה. 

האם...nechama l

מתכונים או הצעות???קורץ

מנצלשת בקשה אם אפשרי רק בהכנה על הגז..תודהimosh30
למה...רוצים גם מתכונים של עוגות...פשידות וכו'אמת ותמים

 

וכאן המקום להמליץ על לזניית מצות,

 

בדיוק כמו לזניה רגילה, רק עם מצות,

 

יוצא מעולה!

זה הניק של הבת שלי...אמת ותמים
^בגלל שלא כולם משתמשים בפסח בתנור/אובן/מיקרו וכו'imosh30אחרונה
בורקס מצות (שרויה!) מטוגן או אפויכלנית1

מבשלים 6 תפוחי אדמה עד לריכוך. מועכים לפירה. מחכים עד שהפירה יתקרר. 

 

משרים את המצות (6 מצות) פחות מדקה במים, לריכוך קל. עוטפים במגבת עד לשימוש (למנוע התייבשות).

 

שמים את המצות בצד ובינתיים מוסיפים לעיסה ביצה או פחות, לפי גודל תפוחי האדמה, מעט בצל מטוגן ומלח.

 

פורסים כל מצה לאורך ל2 או 3 חלקים. ממלאים במילוי, מגלגלים, טובלים במעט ביצה ומטגנים מכל צד

עד להשחמה. והתוצאה (התצלום לא שלי, כמובן, כי עדיין לא הגעתי למטבח כשר לפסח)

בורקס מצות אפוי/מטוגן

פסח: עוגות ועוגיות (להוסיף שרויה/ ת.אדמה)כלנית1
עוגת שוקולד (שרויה)כלנית1

החומרים:

4 ביצים

כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס אבקת שוקולית
1/4 כוס קמח מצה
כוס קמח תופח כשר לפסח
כפית א. אפיה

קרם שוקולד:
חצי חבילת שמנת מתוקה
חבילת שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

קערה א': לטרוף סוכר ביצים ושמן להוסיף מיץ תפוזים.

קערה ב':לערבב את המצרכים היבשים.

לאחד את שתי הקערות. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 40 – 45 דקות. 

להמיס שוקולד ושמנת ולצקת על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור.          (מתוך האתר של ניקי. נוסה בשנה שעברה)

אפשר לשאול מה זה קמח תופח כשר לפסח? ממה עשוי?אמלאלה
ואם יש למישהו מתכון שמתאים לקמח מצה שמורהניל"ס

או שיכול לעזור לי להתאים את המתכוןמתפלפל

 

אולי בהמשך אמצא מתכוני לשתף...

אני משתמשת במתכונים רגילים לקמח שמורהכלנית1

על כוס קמח מצה אני מפחיתה כף כשאני ממירה לקמח מצה שמורה (לעוגות אני קונה קמח מצה שמורה דק)

אוקיי, אנסה. תודה!ניל"סאחרונה

פסח שלישי מאז שהתחלתי לאכול רק מצה שמורה, עוד לא למדתי מספיק את החומר. (ומזלי שבעלי עשה התרת נדרים לשרויה אחרת ממש הייתי מתחרפנת)

מתכונים להרבה אנשיםrysalo4ka

אנחנו מתכננים על האש ל50 אנשים.
חוץ מהבשר, אני רוצה לבשל דברים טעימים:

סלטים, פשטידות, משהו מתוק וכדומה.

יש לכם רעיונות למתכונים שאפשר להכין די מהר (יש לי רק תנור אחד ויום אחד להכין הכל מראש) ובעיקר לכמות כזו של אנשים?

צ'יפס תפח"א ובטטה עם רוטב מיונז חזרתam42
פילו ממולא בשר...נסיכים


הכי מהיר-+mp8

סלטים:

לקנות את הירקות של חסלט הקצוצים והמוכנים-

להכין סלט כרוב בשני צבעים, סלטי חסה, סלט כרוב וגזר.

 

להוסיף קצת רטבים/ עגבניות שרי וכל מיני אלמנטים נוספים כמו שומשום/ שקדים מולבנים / חמוציות וכד'.

 

משהו מתוק:

לפני כמה שבועות העליתי מתכון לבראוניז שאני עושה בכמה דקות בכמות של תבנית ענקית והוא מצויין לקינוח,

 

פשטידות:

יש לי מתכון מעולה לפשטידת בצל קלה ומעולה, עשיתי לפני פורים בתבנית ענקית- מתכון אעלה מחר.

הבראוניז שלך...טאבולה ראסה
פעם ראשונה לא היה לי סבלנות וזה לא נאפה מספיק
פעם שניה יצא נחמד
(נראה לי שהחתיכות האחרונות היו טעימות יותר כי הספיקו קצת "להתייבש". הגיוני או שדמיינתי?
גם אצלי זה לפעמים נאפה יותר מידי-+mp8

ואז בפעם הבאה אני אופה פחות מידי ויוצא רטוב.

 

בכל מקרה- יוצא ממש טעים... מוציא לשון

על זה אין עורריןטאבולה ראסה
אם סיימתי לבד משבת עד שלישי תבנית...
ואני לא מכורה לשוקולד. זה פשוט היה טעים ממש

השאלה שלי שוב הגיוני שאחרי יומיים שהבראוניז קצת "התייבש" בקופסא הוא נהיה יותר טוב? יותר טעם של בראוניז...
לגמרי+mp8
MP איפה המתכון של הבראוניז?עוד כינוי

לא מוצאת...

ומה שלומך???

בראוניז למשפחות גדולות+mp8

שמתעצלות להכין ואוהבות לאכול:

מערבבת 8 ביצים 4 כוסות סוכר 2 כוסות שמן 2 כוסות קמח 2 סוכר וניל 12 כפות קקאו משובח 2 חבילות אגוזי פקאן לקצוץ גס. (אני מחליפה חבילה אחת  בחצי חבילה שוקוציפס, ולפעמים את כל הכמות רק שוקולד, אם אין- שוקולד מגורר
לאפות בחום בינוני עד שמתקשה( בערך 20 דקות) . לחתוך לריבועים ולפזר אבקת סוכר.

 

תהנו!!

 

ושלומי מצויין ועייף, הודו לה'.

כמה זה 12 כפות בכוסות מדידה?מאמע צאדיקה
שלושת רבע כוסמרימוש!
הכמות לגודל של תבנית תנור?קרמבו
כן. אני משתמשת בחד"פ הענקיות+mp8
יש לי אגוזי לוז בתפזורת והסוללה במשקל נגמרה..imosh30

כמה בערך לשים?

תודהMPimosh30
תהנו איך יצא?+mp8
יצא קצת נוזלי אבל מעולה..imosh30

שתביני היו גם עוגיות מכונה ורולדת שמרים אבל הבראוניז נחטפו..

טוב, שילוב של שוקולד ואגוזים, מי עומד בפניו???+mp8אחרונה
אשמח לרעיון לתוספת הכנתי בורקס ממולא מעורב ירושלמיimosh30

פעם שעברה אכלנו אותו עם זיתים מבושלים ואורז צהוב

רוצה גיוון

כבר יש לך בזה פחמימה וחלבון+mp8

אז אולי משהו של ירקות?

ירקות מוקפצים,

כרוב מאודה,

אנטיפסטי

(אם אתם בקטע האשכנזי- צימעס מאוד מאזן במתיקות שלו כבדות של בשר)

סלט ירקות, ירקות אפויים, רוטב כלשהויעל מהדרום
הכנתי בסוף תפודים ברוטב וסלטים ליד.. תודהimosh30אחרונה
זה מצחיק שיש עוגיות שיש להם שלוש שמותמיסטר דום

אוזני פיל דיקליות ועוגיות משקפיים...

4 שמות. בעלי קורא להן אזני חמור (גם מופיע ברשת!)כלנית1
ואצלנו זה עוגיות סוכרכמו רקפות
לא..קוראים להן אוזניות!מירי ט.
בקצב הזה, כבר להן 6 שמות!תולעת השני
מי שישמע איזה עוגיה מהוללתמינימאוס2

איךזה שלכזו עוגיה פושטית יש כל כך הרבה שמות

האמת שהפשוט הכי טעים...מיסטר דוםאחרונה
לפעמים שעמום משתלם..הכנתי היום מרק/מיץ תפוחי עץמיסטר דום

ויצא מעולה ! הכל התחיל בזה שהיה לי משעמם אז לקחתי 6 תפוחי גרנד סמיט חמוצים טחנתי אותם עד שהגירו מים טוב בישלתי אותם עם מלא מים לימון קינמון וציפורן ויצא בתור מרק (חם ) ממש טעים ובתור שתייה קרה סיידר יצא ממש טעים... סתם אם יש לכם מלא תפוחים ולא בא לכם פאי...

נשמע טעיםחילזון 123

פעם הכנתי משהו קצת דומה בלי בישול.

טחנתי תפוחים. שמתי בחיתול בד. סחטתי טוב טוב.

את המיץ שמתי לילה במקרר עם מקל קינמון וציפורן.

יצא מיץ תפוחים חום וטעים מאד.

עדיף על קפה (פרט לשטיפת הכלים)כלנית1
אפשר לעשות את זה עם תפוחים צהובים??עיצוביתאחרונה

האם הולך להמיר מים בחלב לשייק פירות?דינה ל.
(שמכיל בננה ותמר)

זה לא יהיה מגעיל...?
הולך וחציאושר תמידי
סליחה! להמיר חלב- במיםדינה ל.
(עד כה השתמשתי בחלב)
גם הולך, רק שחלב יותר טעיםאושר תמידי
פשרה: מיץ תפוזיםכלנית1
אבל זה טעם שונה לגמרי! מה הקשר?דינה ל.
החלב מסמיך ונותן מרקם שונה לחלוטין ממיץ תפוזים.


ילך חלב סויה? (עד היום לא העזתי לטעום את זה)
למה לא זה מאוד טעיםמינימאוס2
אני מכינה מילקשייק כזה הרבה! >>תולעת השני

אני מקלפת ומקפיאה בננות ואז מכינה שייק מבננות, תמרים, שקדים וחלב סויה. 

 

אז כן, חלב סויה עובד מצוין!

 

אגב, אפשר גם להכין "חלב שקדים" (כשר לפסח, למי שלא שותה סויה!) ממים ושקדים קלופים.

(אבל שכחתי את היחס המדויק בין השקדים למים... אולי מישהו/י כאן יודעים?)

למה להקפיא את הבננות?דינה ל.
יוצא מין אייס-שייק כזה..פלספניתאחרונה
חלב סויה מאוד מתוק- כדאי לדעת..~א.ל
הזכרת לי נשכחות.. כשהייתי נערה הייתי מקפיאהאיזו נחמה

תותים בעונה, ומכינה שייק פירות מבננה תותים מים ושקדים, בלי כמויות מדויקות. המים עם השקדים יצרו את התחליף הטעים לחלב (אז עדיין אכלו תותים חופשי.. והשקדים והמים היו סוג של שיגעון של הימנעות מחלב...)

 

אגב, אפשר באמת גם להקפיא בננות בשלות מאד כשהן קלופות וחתוכות, אח"כ שטוחנים הכל זה מקבל מרקם של ברד וזה נורא טעים.

דחוף- הכנתי עוגה שמבחוץ אפויה ומבפנים נוזלית-משיח עכשיו!

מה לעשות?? זו עוגת וניל חלבית  אם זה משנה

אולי להמשיך לאפות מכוסה?מינימאוס2
תכסי בנייר כסף ותאפי ובפעם הבאה תוסיפי לה קמח אומיסטר דום

שתורידי טמפ'...

אפיתי רגיל וכל הלמעלה קצת נשרף...משיח עכשיו!

גירדתי עם סכין את החלק השרוף ופיזרתי מלא אבקת סוכר. בעלי אומר שיצא פצצה אבל הוא היה אומר את זה על כל דבר שהייתי מכינה אז אני לא באמת יודעת...

פעם הבאה..וזכני לגדל
תשימי בקומה נמוכה יותר ופחות טמפ(180 הכי טוב..)
איזה כייף שהבעל מפרגן
וכדאי לבדוק ברכיבים של העוגה שהיחס בין הנוזלים לחומרים היבשים לא גדול מידי.
הצלחות!
תודה על העידוד. באמת זה מה שהכי חשוב...משיח עכשיו!אחרונה

מחפשת מתכוניםנערת טבע

למוסקה ומפרום.

 

ממש אשמח למתכונים שאתם מכירים ומנוסים בהם, פעם ראשונה שאני מנסה להכין..חצי חיוך

תודה!

מוסקה:+mp8

.פורסת חצילים וממליחה קלות.

נותנת להם קצת זמן לעמוד- לפעמים לילה, לפעמים שעה- שעתיים קודם.

מכינה ציפוי כמו לשניצל (פירורי לחם, שומשום, תבלינים שונים)  וקערה עם ביצה, מטגנת את החצילים כמו שניצל. (אפשר במקום- עם ביצה וקמח, או אפשר עם ביצה לבד.)

 

מכינה את תערובת הבשר הטחון,(אני עושה עם הודו טחון) מוסיפה ביצים, מעט פירורי לחם, רסק עגבניות ותבלינים לפי הטעם.

מזהיבה בסיר בצל, גזר ושום, מוסיפה עליהם קופסת רסק עגבניות גדולה ומזהיבה יחד.

אחרי מספר דקות מוסיפה מים (כמות כפולה מהרסק), מחכה שירתחו, מתבלת.

שמה בכל אחד מהחצילים כמות מתערובת הבשר, מגלגלת, מניחה בעדינות בסיר כשהצד הפתוח , "התפר" כלפי מטה.

לעיתים פורסת מלמעלה פרוסות דקיקות של תפו"א , אפשר גם בטטות.

מבשלת כארבעים דקות.

 

מפרום מעולם לא עשיתי, שמעתי שזו מומחיות למקצוענים.

עכשיו ממש בא לי...dikla.henאחרונה

להכין מוסקה... אעדכן איך יצא.. תודה על המתכון

מישהו יכול להסביר לי: מה ההבדל בין מקסר למעבד מזוןמשיח עכשיו!

ומה השוני בין וו גיטרה למערבלים הרגילים של המיקסר?

 

תודה רבה!

מיקסר נועד להקצפה ולישה-משה ר-
מעבד מזון בין היתר יכול לשמש ללישה של בצקים, קיצוץ של חומרי גלם(אגוזים ושקדים טחונים ועוד) ואפשר גם להקציף איתו..
במעבד יש סכינים לקיצוץ ויש גם ווי פלסטיק שמשמשים לדברים קצת יותר עדינים..
וו גיטרה נועד לבצקים פריכים, קרם חמאה ומסות לעוגות בחושות וטורטים..
תודה! אז בעיקרון איזה מהם עדיף שיהיה בבית?משיח עכשיו!

תלוי מה את רוצה לעשותמינימאוס2

מעבד מזון לא נראה לי מתמודד עם בצק שמרים לחלות

ואני לא בטוחה גם לגבי קצף ביצים חזק בשביל עוגות טורט גבוהות (של 6-8 חלבונים)

אם רוב השימוש שלך זה הקצפות ובצקים עדיף-משה ר-
מיקסר
את שניהם כי שניהם שונים לחלוטין !מיסטר דום

אמנם מעבד מזון איכותי (נגיד megimix 5300 ) יכול להתמודד עם הקצפות ולישה מניסיון אבל נגיד לגרד דברים לקצוץ לחתוך זה רק במעבד מזון ומיקסר יותר לאפייה וערבוב איכותי יותר 

תלוי מה את צריכה... חילזון 123

לי אישית מעבד מזון נשמע יותר ניצרך. (וזה מה שיש לי.)

אפשר לגרד כמות של גזר לסלט גזר, לגרד תפו"א ללביבות של חנוכה, לקצוץ ירקות לפשטידה או מרק, להכין חומוס ביתי, לרסק פירות לגלידה, לקצוץ בצל לבישולים...

יש לי גם באותו מכשיר בלנדר שאיתו אני מרסקת מרק כתום או מרק אפונה (אבל אם אין, גם המעבד מזון עצמו יכול להתאים, רק שהוא מספיק לכמות קטנה יותר).

 

להקציף ביצים לעוגות ושמנת מתוקה לאפשר גם בבלנדר יד פשוט

וללוש בצק אפשר בידיים...

 

 

תודה לכולםמשיח עכשיו!אחרונה

חיפשתי מה להכין לילדות לארוחת ערב...בת 30

היה לי במקרר חומוס מבושל ואבוקדו אז הלכתי על זה.

בקיצור- מומלץ!

חומוס מבושל, אבוקדו בשל בשל, שום כתוש, כוזברה קצוצה,מיץ לימון, קצת מלח, פלפל וכמון, ושמן זית.

היה נהדר, האבוקדו נמרח ככה על החומוסים.. תענוג.

הוגש על מצע אורז מארוחת צהרים ועם פרוסות עגבניה בצד...שווה לנסות!

מעכת את החומוס והאבוקדו? לא הבנתי מה עשיתמה אני ומה חיי

ממרח?

חומוס שלם ואבוקדו מעוך.בת 30אחרונה
שבת שלום וזכני לגדל
כבר סיכמנו שמוחות גדולים...מיסטר דום
הכנתי גם קוראסונים השבת רק קטנים יותר עוגות שמרים ומקלוני שוקולד סוכר והכל מבצק שמרים כרוך. והכל כמובן חלבי
הקרואסונים נראים מצויןמשיח עכשיו!

אפשר מתכון לקיצפיות וניל ?קשלש
בשמחה וזכני לגדל
עוגיות שושנים:
3 כוסות קמח
1א.אפיה
1/2 כוס סוכר
3 חלמונים
1 מרגרינה רכה ממש מעט..
1/2 כוס מיץ תפוזים
אופן: לערבב את כל החומרים לבצק אחיד ולשמור שעה במקרר..
מילוי: להקציף 3 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף ולהוסיף שקית פודינג וניל..
לחלק את הבצק ל4.לשים מהקצף ולגלגל לרולדה.לחתוך לשושנים.
לשים בתבנית ולאפות ב180.עד שמזהיב מעט..
בתאבון
הקרואסונים נראים נהדר!אפשר מתכון?דרךחדשה_
קרואסונים..וזכני לגדל
1 קילו קמח
1.שקית שמרית
1.משפר אפיה
כוס סוכר
1סוכר וניל
4 ביצים
1/2 כוס שמן
1/4 כפית מלח
1וחצי כוסות מים פושרים
אופן: לשים במערבל קמח, שמרים, משפר, סוכר,סוכר וניל,ביצים שמן ומים מערבלים לבצק ומוסיפים את המלח.לעבד 7דק לבצק חלק ולהתפיח שעה.
לאחר התפחה לקחת כדור בצק לרדד למלבן למרוח שוקולד או כל מלית אחרת,לקפל את המלבן לחצי ולחתוך למשולשים,כל משולש לגלגל לקוראסון.
להניח בתבנית ולמרוח מעל ביצה ואיזה תוספת שאוהבים,לאפות ב180..
כשכתבת "מערבל" התכוונת למעבד מזון או מיקסר?משיח עכשיו!

מיקסר...עם וו לישהוזכני לגדל
אפשר להחליף בשמרים יבשים? בכמה?חיים חדשים

והאם אז יהיה צורך באבקת אפיה?

 

תודה!!!

והאם אפשר להקפיא?חיים חדשים
בטח שאפשר להחליף...וזכני לגדלאחרונה

אני משתמשת בשקיות  מוכנות.כל שקית לקילו..

כמעט ולא משתמשת בשמרים היבשים(אולי רשום על האריזה כמה לקילו)

ויש פה מומחים שאולי יענו לך....

אלה גם שמרים שצריך להמיס במים וסוכר..אז לקחת בחשבון..

אם שמים שמרים.אין צורך באבקת אפיה!

לגבי השאלה שניה..

להקפיא את הקרואסונים?או את הבצק?

אפשר להפוך את העוגה הזו לפרווה?חיה וקיימת

http://www.kooker.co.il/%d7%98%d7%90%d7%a8%d7%98-%d7%a4%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%a7%d7%a8%d7%9d-%d7%a4%d7%98%d7%99%d7%a1%d7%99%d7%99%d7%a8/

או שהחלב מידי דומיננטי?

למה אפשר להמיר את הליקר שקדים?

יש קרם פטיסייר פרווה, אפשר להמיר בחלב קוקוס..-משה ר-
או מים למי שלא אוהב קוקוסמיסטר דוםאחרונה
המלצה למתכון מעולה ומוצלח מאודט'

מתכון קאפקייקס שוקולד וחמאת בוטנים - אני הכנתי ללא הציפוי מלמעלה וזה מעדן ממש ליקוק

 

קאפקייקס שוקולד וחמאת בוטנים

מתוק ומלוח זה שילוב שאף פעם לא נמאס. נטלי לוין מכינה קאפקייקס שוקולדיים עם הפתעה מלוחה בפנים ועם ציפוי חמאת בוטנים שהופך את כל העסק הזה להורס במיוחד

 | אוכל טוב | פורסם 12/02/14 08:50
קאפקייקס שוקולד וחמאת בוטנים פרווה (צילום: בני גם זו לטובה ,אוכל טוב)צילום: בני גם זו לטובה
95% אהבו, מה דעתך?
אוהב
לא אוהב
  • זמן הכנהשעתיים
  • זמן עבודהחצי שעה
  • כשרותכשר פרווה
  • רמת קושיכל אחד יכול

מרכיבים (16 מנות):

  • 2 ביצים

  • 250 מ"ל (1 כוס) חלב סויה
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 140 מ"ל (2/3 כוס) שמן
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 50 גרם (1/2 כוס פחות כף גדושה) קקאו איכותי
  • 140 גרם (1 כוס) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 7-8 כפיות חמאת בוטנים
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר

  • 100 גרם (1/2 פחית) קרם קוקוס

לקישוט:

  • 1/2 כוס חמאת בוטנים

  • 2 כפות אבקת סוכר
  • שוקולד מריר מגורר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2. בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, חלב סויה, סוכר, שמן, מלח ווניל לתערובת אחידה.

3. מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב רק עד שאחיד.

4. יוצקים את התערובת לשקעים וממלאים עד כ-2/3 מגובהם.
 

5. מניחים כ-1/2 כפית חמאת בוטנים בתוך כל עוגה ומפזרים שווקלד צ'יפס.

6. אופים את העוגות במשך כ-15-20 דקות או עד שהן תופחות, מתייצבות וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.

7. מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
 

8. ציפוי השוקולד: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה קטנה.

9. מוסיפים קרם קוקוס וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולדית.

10. מצפים את העוגות האישיות בציפוי השוקולד ומצננים לטמפרטורת החדר.

11. קישוט חמאת הבוטנים: בקערה קטנה מערבבים יחד חמאת בוטנים ואבקת סוכר לקרם אחיד.

12. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלולית קטנה על גבי כל קאפקייק.

13. מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים.

 

מה אפשר לשים במקום קרם קוקוס?ת.מ.

(אין לי בבית)

בא לי להכין לשבת אם נהיה בבית נהנה פה ואם לא ניקח איתנו למארחים...

אני החלפתי בריצ' אחד קטןט'
סליחה. את החלב סויה החלפתי בריצ'. לא הכנתי ציפויט'
האמת שגם את החלב סויה אני לא בטוחה שיש...ת.מ.אחרונה

כלומר יש רק שאני לא בטוחה שהוא עוד טוב...

משוגעת על השילוב הזה!!אושר תמידי

תודה!ליקוק