שרשור חדש
המלצה למתכון מעולה ומוצלח מאודט'

מתכון קאפקייקס שוקולד וחמאת בוטנים - אני הכנתי ללא הציפוי מלמעלה וזה מעדן ממש ליקוק

 

קאפקייקס שוקולד וחמאת בוטנים

מתוק ומלוח זה שילוב שאף פעם לא נמאס. נטלי לוין מכינה קאפקייקס שוקולדיים עם הפתעה מלוחה בפנים ועם ציפוי חמאת בוטנים שהופך את כל העסק הזה להורס במיוחד

 | אוכל טוב | פורסם 12/02/14 08:50
קאפקייקס שוקולד וחמאת בוטנים פרווה (צילום: בני גם זו לטובה ,אוכל טוב)צילום: בני גם זו לטובה
95% אהבו, מה דעתך?
אוהב
לא אוהב
  • זמן הכנהשעתיים
  • זמן עבודהחצי שעה
  • כשרותכשר פרווה
  • רמת קושיכל אחד יכול

מרכיבים (16 מנות):

  • 2 ביצים

  • 250 מ"ל (1 כוס) חלב סויה
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 140 מ"ל (2/3 כוס) שמן
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 50 גרם (1/2 כוס פחות כף גדושה) קקאו איכותי
  • 140 גרם (1 כוס) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 7-8 כפיות חמאת בוטנים
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר

  • 100 גרם (1/2 פחית) קרם קוקוס

לקישוט:

  • 1/2 כוס חמאת בוטנים

  • 2 כפות אבקת סוכר
  • שוקולד מריר מגורר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2. בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, חלב סויה, סוכר, שמן, מלח ווניל לתערובת אחידה.

3. מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב רק עד שאחיד.

4. יוצקים את התערובת לשקעים וממלאים עד כ-2/3 מגובהם.
 

5. מניחים כ-1/2 כפית חמאת בוטנים בתוך כל עוגה ומפזרים שווקלד צ'יפס.

6. אופים את העוגות במשך כ-15-20 דקות או עד שהן תופחות, מתייצבות וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.

7. מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
 

8. ציפוי השוקולד: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה קטנה.

9. מוסיפים קרם קוקוס וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולדית.

10. מצפים את העוגות האישיות בציפוי השוקולד ומצננים לטמפרטורת החדר.

11. קישוט חמאת הבוטנים: בקערה קטנה מערבבים יחד חמאת בוטנים ואבקת סוכר לקרם אחיד.

12. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלולית קטנה על גבי כל קאפקייק.

13. מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים.

 

מה אפשר לשים במקום קרם קוקוס?ת.מ.

(אין לי בבית)

בא לי להכין לשבת אם נהיה בבית נהנה פה ואם לא ניקח איתנו למארחים...

אני החלפתי בריצ' אחד קטןט'
סליחה. את החלב סויה החלפתי בריצ'. לא הכנתי ציפויט'
האמת שגם את החלב סויה אני לא בטוחה שיש...ת.מ.אחרונה

כלומר יש רק שאני לא בטוחה שהוא עוד טוב...

משוגעת על השילוב הזה!!אושר תמידי

תודה!ליקוק

לגבי קוביות תיבול של קנוראורחיה

אם יש לי בטעם הודי- כמה קוביות אני צריכה ל4 כרעיים? בכחה מים להמיס?

אפשר רק עוף צפוף בתבנית? עדיף עם אורז/תפו"א ובטטוית או לא משנה שזה עוף לבד?

תודה לכל העונים והעונות

מחפשת טוש/אמצעי סימון אחר לכלים שלא יורד ולא רעילimosh30

לסימון כלים פרווה בשרי וחלבי שהבעל לוקח לעבודה

תודה

^^זה מה שאני עושה. זה גם יורד. אבל, אחרי הרבה זמן.חילזון 123
במלונות ובצבא מסמנים עם ספרי צבע..-משה ר-
ומה בנוגע לארטליין?
ארטליין יורד אחרי כמה שטיפות...שופלי

אצלנו מסמנים עם לק (כחול/אדום), וזה מחזיק יפה!

איך לא חשבתי על לק?!imosh30

יש אולי עוד רעיונות בשביל לכתוב על הכלים?

אני מסמן עם לק...מיסטר דום
לק זה "לא רעיל" ?מאמע צאדיקה
לסימון חיצוני לקופסא/ידית סכ"ום גם לדעתי רעיל אבלimosh30

לא בא במגע עם המזון

לא הייתי מסמנת עם זה תבנית אפיהחילזון 123

אבל ידית פלסטיק של סיר או ידית מצקת? מה הבעיה?זה לא מתחמם ונכס למזון או משהו כזה.

סימנתי גם תבניות וסכין ואני עודמיסטר דום
מת....אבל אם אתם אומרות שזה רעיל...
קונים מדבקות "בשרי", "חלבי" ונזהרים לא לשפשףכלנית1

באיזה סוג כלים הוא משתמש? אולי אפשר לקנות צבע אחר לגמרי, כדי לא להזדקק לסימון בכלל?

איפה אפשר להשיג מדבקות?imosh30
לקקשלש

הכי הולך 

אני מסמנת עם טוליפ.אמא!!

מחזיק מעולה כבר כמה שנים.

מה זה טוליפ?imosh30
צבע בדט'
תודה^imosh30
אנחנו מסמנים עםפלספנית

בעזהי"ת

 

חומר שאני לא יודעת איך קוראים לו-

הסלוטייפ הזה של השיפוצ'ניקים? כמו סלוטייפ מגומי עם דבק... אז יש לנו אחד כחול ואחד אדום..

איזולירבנד?-משה ר-
כן, זה פלספנית
א׳ ב׳ בשיפצורים זה איזולירבנד, חובה בכל פק״ל-משה ר-אחרונה
^^^ דבק חשמל אאל"טאני ולא אחרת
בצק עליםמושמוש12
נתקעתי עם חבילה של בצק עלים מופשרת ומתחשק לי להכין עוגיות או משהו מתוק..
רעיונות?
מתכונים?

תודה מראש!
עוגיות משקפיים, קונוסים מלאים בקרם-משה ר-


עוגיות משקפייםמושמוש12
איך בדיוק מכינים?

תודה על הזריזות
לא הכנתי אבל בעיקרון פורסים-משה ר-
את הבצק ומרדדים, מפזרים סוכר אפשר גם מעט קינמון מגלגלים משתי הקצוות וחותכים לפרוסות, מורחים בחמאה ומפזרים גם מבחוץ סוכר ואופים...
תודה! הכנתי...מושמוש12
יצא טעים!!!
בכיף-משה ר-אחרונה
יש לזה שני שמות: אוזני פיל , ודיקליותמיסטר דום
אצלנו קוראים לזה משקפיים וגם בלא מעט מתכונים-משה ר-
פעם ראשונה ששמעתי על זהמיסטר דום
דקה אני מגלגל על זה ...
קרמשניטאושר תמידי
לחתוך לריבועים קטנים, לאפות ולהפריד כל ריבוע ל2.
להקציף ריצ׳ עם פודינג וניל, למרוח על החלק התחתון(של הבצק) ולכסות עם החלק העליון
לפזר אבקת סוכר מעל
אגב טיפ-משה ר-
לפני שמכניסים לתנור את הבצק לפזר מעל אבקת סוכר, זה מקרמל את הבצק ומוסיף המון
כנ״ל לגבי הקונוסים..
סלט שומרתותי פרוטי 1

אכלתי לאחרונה במסעדה סלט שומר מאוד טעים .לא הצלחתי לזהות את המרכיבים  היה לזה טעם כמו נענע,אבל לא היה בזה נענע. אשמח לשמוע  על מתכונים.

אני אוהבת סלט שומראני והואאחרונה
בסד

שמה שמן זית. הרבה לימון. מלח. פלפל שחור..
טעים!!!!
לגבי מרק עגבניות עם אורזאורחיה

איך ילך אם במקום אורז אשים גריסי פנינה?

יכול לצאת טוב רק שהבישול טיפה יותר ארוך..-משה ר-אחרונה
חלות דחוף!!!!אפרסקית
אני באמצע לאפות חלות, נגמר הנייר אפיה אז שמתי על אלומיניום. יכול להיות שיידבק לי וייהרסו החלות??
אז מה יצא בסוף?פעימה
^^^ מקווה שיצא טוב!תולעת השני
היית טיפה משמנת ומקמחתמיסטר דום
^^ בסופו של דבר התבנית כשלעצמה נועדה-משה ר-אחרונה
לאפייה רק שהרגלנו את עצמנו להשתמש בנייר שהוא מונע הדבקות של עוגיות ועוגות אבל אם משמנים אין בעייה..
אפשר בבקשה מתכון לעוגת בסיס??אני רוצה להכיןערפל..

עוגת יומולדת...(עם ריצ')!!

תודה..

עוגת שוקולד במרקם קלילכלנית1

1/4 1 כוס 

1/2 1 כוס קמח תופח

1 כוס מיץ תפוזים / מים

1 כוס שמן קנולה

3 ביצים

 1 חב' א. פודינג שוקולד (כשלא היה לי שמתי פודינג וניל בתוספת 2 כפות קקאו)

3 כפות קקאו

 

הוראות הכנה

לבחוש את החומרים לפי הסדר. 

לאפות כ-30-40 דקות (אצלי בד"כ 30) בתבנית בגודל 26, בתנור שחומם מאש ל-180 מעלות.

 

 

עוגת וניל מוצלחת ביותר !מיסטר דוםאחרונה

5 ביצים מופרדות 

כוס וחצי של סוכר

2 כוסות קמח

3/4 כוס שמן

אבקת אפיה 

מקל וניל

כוס מיץ תפוזים 

אופן ההכנה

מפרידים ביצים מקציפים חלמון עם סוכר כעשר דקות מוסיפים בזרזוף שמן לאט לאט אחר כך מיץ תפוזים קמח אבקת אפיה את הפנים של התרמיל וניל (אפשר גם להשים ריצ' זה מעשיר אותה רק שאז מוסיפים עוד חצי כוס קמח תעשו קודם את המתכון הפשוט) ואז מקציפים את החלבון עם חצי כוס סוכר הנותרת היטב עד שהוא מתקשה ומתייצב בתנועה קיפולית את החלבון לתערובת אפשר גם שיש (משאירים קצת שמים קקאו ותמצית מוקה) אופים כ-50 דקות על 180 או עד שיבש לא לחלוטין אם אוהבים רטוב מרטיבים עם סירופ של חצי כוס מים וארבע כפיות סוכר מברישים קליל מקררים ובוזקים א.סוכר (לא חובה !) 

ישלי הרבה תותים לא משהו.. צריכה רעיונות מה לעשות..אופה ונאפית

חשבתי על ריבה, יש למישהו מתכון טוב? ואולי טיפים?

אף פעם לא הכנתי..

 

ועוד רעיונות אולי?

 

אני ממש אובדת עצות...

גלידהחילזון 123

את יכולה להקפיא אותם ואח"כ לטחון במעבד מזון כשזה חצי קפוא.

יוצא כמו סורבה.

תודה! עוד רעיונות? יש לי ממש הרבה.. משהו כמו 2 ק"גאופה ונאפית
מאפינס-חנניו

מפה למשל: http://www.tultulim.com/2012/04/pink-lemon-cupcakes.html

או עוגה מפה: http://bishulbezol.blogspot.co.il/2013/03/blog-post.html

או מפה: http://www.winnish.net/2014/01/2353/

וכולי...

בקשר לריבהמשיח עכשיו!

אני הכנתי ריבת תפוחים אבל מן הסתם הכל זה אותם עקרונות.

שימי לב שהיחסים  בערך קילו פרי- 750 גרם סוכר. לערבב הכל עם מיץ מחצי לימון להרתיח והנימך את האש לבערך שעה- שעה ועשרים. אני נעזרתי הרבה באתר: http://www.bazekalim.com/2007/08/11/plum-jam/. הקילו תפוחים יצא לי בערך 8 צנצנות קטנות או 4 בינוניות.

 

אגב, לריבות עדיף פירות טריים ולא רקובים. עד כמה התותים שלך טריים?

ועוד דבר, בתותים יש בעיית כשרות מאד קשה, כדאי לבדוק איך אפשר לבדוק אותם היטב באתר של כושרות. בהצלחה

ריבת תותים מכינים באופן שונה מריבות אחרות!שיררר

אם עוד רלוונטי - לא כמו ריבת התפוחים שהומלצה מעליי, אני מציעה לחפש באינטרנט מתכון לריבת תותים, ההוראות הן לרוב להשרות את התותים עם סוכר, לימון ווניל לילה במקרר, ואז לבשל בערך רבע שעה. עשיתי ויצא טוב.

טיפ של sos-פלספנית

בעזהי"ת

 

למרות שבטח כבר לא רלוונטי-

 

לחתוך את הראש, לשטוף טוב, ולהקפיא. קודם כל. זה כדי לשמר אותם. אפשר גם לרסק אותם בבלנדר ולהקפיא אותם כרסק..
 

עכשיו כשיתחשק לך להכין משהו עם תות- יש הרבה דברים שאפשר עם תותים קפואים [ויש דברים שאפילו עדיף], שמרסקים בבלנדר..
למשל אם את עושה עוגת גבינה- שכבה של רסק תותים קפואים מעל תשדרג מאוד.

אפשר להקפיא את הרסק תותים בתבנית של קוביות קרח- קובית רסק תותים מונחת על פרוסת עוגת שוקולד זה אחלה.

גלידת תותים- לכשתרצי, מקציפה ריצ', מערבבת עם רסק תותים, וזה מוכן.

מכינה מאפינס- שופכת חצי מהבלילה לתבנית, מניחה במרכז כפית מהרסק, שופכת מעל את שארית הבלילה, ויש לך מאפינס ממולאים בתותים.

וכן הלאה...

עוגת ביסקויטים כאשר הקצפת שבין הביסקויטים~א.ל

תהיה צבועה- ממחית התותים..

 

לחתוך לקוביות קטנות)כמו סלט(פעימה
בעה"י

להוסיף חלבון ולהקציף,, אנחנו מוסיפים גם חצי כוס סוכר. ולהקפיא
יוצאת קציפת תות מצוינת.

סבתא שלי מרסקת בבלנדר, מקפיאה ומביאה לנו לאכול בקיץ כ סוג של קרטיב
עוגת גבינה של הנס וגלית ברטלה !מיסטר דוםאחרונה
פתחתי תפוז, והוא בפנים אדום- בורדו. מה זה?יהודית גנ
אפשר לאכול?
אולי אשכולית? סוג של כלאיים?ט'
נראה לי שיש סוג כזה. כמו שיש אשכולית אדומהחילזון 123
תפוז אדום.ניל"ס
זה היה ליד העגבניות במקרר. קשור?יהודית גנ
לא, זה זן של תפוזים והוא אדום.ניל"ס

נקרא גם "תפוז  דם".

אני אישית אכלתי רק פעם בחיי והמסוים ההוא היה מקולקל ומאז לא טעמתי, אבל הוא אמור להיות מתוק יותר אם אני זוכרת נכון.

ולא, זה לא קשור לעגבניות, גם אם הן אדומות...

תפוז דם, זן אחר של תפוז. נחשב טעים יותר. רבה אמונתך!אחרונה
אשמח אם תמליצו לי על מיקסרח.צ.גנט
ממש טוב שאפשר לעשות איתו גם לחם...
הkmix.. עושה איתו הכל קצת יקר השקעה שווהimosh30


אבל אפשר לעשות בו ממש קצת בצק כל פעם לא?ת.מ.
קילו קמח +מצרכים ככה בסדנא על המכשיר הסבירו לנוimosh30
תודה מקפיצה לעוד תגובותח.צ.גנט
יש שתיים שאני אוהב יותר מהK MIXמיסטר דום

זה kenwood km070  & kenwood major 

קנווד גדולט'
עושה בו על בסיס קבוע שני ק''ג בצק לחלות, אופה המון ומשתמשת בו כמעט יום יום.
עובד מעולה כבר חמש שנים. ממליצה מאוד.

אני ממליצה על בוש~מטילדה~אחרונה
אמא שלי אופה איתו חלות מקמח מלא ויוצא מעולה.
אמא קנתה גבינת חלומי. מה ניתן לעשות עם זה?דינה ל.
אפשר לחתוך לקוביות ולטגן עם פרורי לחםנעם ה
אחכ,להוסיף לסלט חי,עם חסה,עגבניות(שרי)עלי בייבי,וגרעיני חמניה.אני ממש אוהבת,יוצא כמו במסעדה
תודה! עוד רעיונות?דינה ל.
^^^^אני והוא

בס"ד

 

מחזקת את ההמלצה!

לחתוך לקוביות וטגן ככה או עם פירורי לחם ולהוסיף לסלט...יאמיייי

או שאפשר לעשות אותו דבר עם פרוסות ולהכניס לכריך

 

בתיאבון

תודה על ההמלצה- אני נהנית ממנה מאוד! דינה ל.אחרונה
להכין פסטה שמנת וגבינות או סתם להוסיף לחביתהמשיח עכשיו!

פשוט לזלולעוגי פלצת
יפיפה! ממש שווה ראות!ר.פ.מ. בע"מ
ואוו! מרשים בטירוף!פעימה
יפהפה. ואין לנו רשות לאכול... אלא לראותם בלבדכלנית1
יואו מטריף מהמםםםםםםםםLOVE ME
וואו!!!!! אימצתי את הקטע של השילוב צבעים!וזכני לגדל
מאד מרשים! שאלה:תולעת השני

מישהו/י יודעים מה החומר שבו השתמשו כדי לדמות אגלי טל על עלי הכותרת של הפרחים?

 

(אני כנראה לא אשתמש בזה, אבל אני מסוקרנת...)

לי נראה שזה קרמל.. לא באמת יודעתר.פ.מ. בע"מאחרונה
דג לברקאמלאלה
קנינו דג לברק שהיה נראה כמו אמנון, בישלנו בסגנון מזרחי עם רוטב, ולא יצא טעים. יש למישהו מתכון טוב ללברק?
עזרה דחופה מהמקצועים בקרם לעוגהimosh30

אפשרי להחליף שמנת צמחית בקרם קוקוס?

הופ..imosh30
בתוך עוגה (לא במקום קצפת)- כןכלנית1
לציפוי שוקולד השתמשתי בו ולקצפת ירדתי בסוף למכולתimosh30אחרונה

וקניתי קצפת צמחית לא רציתי לקחת סיכון

למרות שהבנתי שאם הייתי מקררת אותו לפחות 24 שעות הייתי צריכה 2 פחיות במקום הקצפת צמחית

זוג צעיר+ 20 ביצים שעובר להם התאריך השבוע..שירה..!

מה עושים?

ואי אפשר להכין יותר מדי עוגות או דברים ולהקיפא, כי עוד מעט פסח.. 

את יכולה להכין את הסופלה של חרישית..פלפלתי

זה לוקח 5 ביצים ל12 יחידות...

בשניה את גומרת חצי מהכמות ביצים שיש לך ואת יכולה להקפיא..

עוד משהו - חביתות עם ירק או משהו כשאת עושה חביתה גדולה של 3 ביצים לשניכם (אם אתם לא אוכלים המווון חלבונים ממש לא קורה כלום!)

עכשיו כמה נשאר לך?  כמעט כלום..

מנסה מס' רעיונות..imosh30

 

שקשוקה אומלטים ממרח ביצים ליקר ביצים ביצים קשות חביתת ירק 

 

 

ואם לא..

תמיד אפשר לתת לשכנים או מישהו אחר לא חייבים להאביס עצמכם..

נכון שעוד מעט פסח אבל..ח.צ.גנט
בכלזאת יש עוד 3 שבועות אז אפשר להכין פשטידות ולחם לשבתות לכול השבוע במקום שתקנו
לחלק לשכנים? להכין חביתות לכולם?בת 30
פבלובהקשלש

 

עתיר בביצים 

^^ תבקשי גם מההיא את התותיםקשלשאחרונה

ותמלאי בקרם תות 

מה עושים עם מלא:טוזי
שוקולד לבן לא מאוד שווה?

גריסי פנינה?

בורגול?

כמובן שלא ביחד...

ועוד שאלה, איך מכינים קרם פסטייר??

תודה רבה
גריסים- מרק, נפלא לצורך זה..~א.ל

בורגול יכול להיות מוגש או קר או חם, שניהם מצוינים, אשמח לתת לך מתכון אם תמקדני

ושוקולד לבן- לצפות בקורנפלקס? פיצפוצי אורז? לאכול ככה? לצ'פר את הילדים? 

אשמח למתכונים לבורגול ולפיצפוצי אורז.. תודהטוזי
בשמחה ! מקווה שזה עוד שייך...~א.ל

בורגול מבושל: מזהיבים בצל בסיר

מוסיפים גזר מגורד בפומפיה

גמבה אדומה קצוצה דק

בורגול

מלח, כמון ומעט פלפל שחור

ומים שיכסו את גובה התבשיל במעט 

 

בגרסא הקרה: מבשלים את הבורגול ללא כל תוספות

ומוסיפים כל מה שרוצים. אני מוסיפה בצל ירוק, גמבה אדומה וגזר חתוך דק דק

ומתבלת בשמן זית מלח ופלפל שחור.

 

פיצפוצי אורז: ממיסים שוקולד, ומוסיפים לסיר פצפוצי אורז. מערבבים היטב

מניחים במסודר על תבנית כמנות קטנות אישיות (בהתחלה הם לא מאוד מגובשים)

ומניחים במקרר כדי שיתגבש.

 

בהצלחה רבה!

גריסים ובורגול-מרקים, אפשר גם חלבי-משה ר-

מהבורגול אפשר להכין גם קובה.

שוקולד-ציפוי לעוגות.

קרם פטיסייר:

הרתחה של הנוזלים והשומן, ערבוב של החלמון והקורנפלור והשוואת טמפ', ערבוב עד להתמצקות וקירור עם ניילון נצמד.

קובה לא נראה לי טוזי
אני צריכה משהו יותר מדוייק לפסטייר...
איזה נוזלים? שומן? כמויות? וכו
בורגול-סלט טאבולה או משהו דומהחילזון 123
לגבי השוקולד-+mp8

פשוט לאכול אותו.

עוד ועוד ועוד-

עד שייגמר.

Mp8- השוקולד ממש לא כזה שווה...טוזי
קיבלנו אותו ממישהי שיודעת כמה אנחנו אוהבים שוקולד לבן, אבל הוא באמת לא כזה טעים...
מתכון שתמיד רציתי לנסותניל"ס

ולא היה לי כח לקנות שוקולד לבן במיוחד...

http://www.oogio.net/chocolate_class2 (יש שם עוד כמה דומים למתכון הזה)

 

וגם פה יש הרבה מתכונים עם שוקולד לבן

http://morcake.blogspot.co.il/p/recipe-index.html

 

באופן עקרוני את יכולה להוסיף אותו גם לבראוניז, עוגה רגילה או עוגיות שוקלד צ'יפס וזה פשוט ישדרג את זה.

או פשוט לשלוח אליי, גם ייתכן ואמצא מה לעשות בו.קורץ

תשלחו לגן של הילדים, תחלקו לילדי השכנים, תעבירו+mp8

לחיילים...

 

חסר מה לעשות עם זה??

(שונאתתתתת שוקולד לבן...)

לעשות ממנו קרמבו מוקה של קרין גורןפנסאי
או מוס שוקולד לבן קפה. יצא לי מעולה גם עם הפרווה הלא טעים. הקפה נותן טעם טוב...
שוקולד לבן- תני לילד לחלק בגןנסיכים

גריסים שימי בחמין או מרק גריסים.

בורגול... תבשלי במקום אורז ותוסיפי בצל מטוגן וכוסברה

או סלט בורגול תבדקי בגוגל..

סליחה, אבל תגובה מזעזעתכדי להודות

מילא, את רוצה שהילד שלך יאכל שוקולד, אבל למה לדחוף לילדים אחרים? אולי יש הורים שחשוב להם שהילדים לא יאכלו את הזבל הזה?

וסליחה על התגובה החריפה, הייתי חייבת, נמאס לי מכל הדחיפות ופלים, עוגיות, ממתקים, וחטיפים למינהם

לא כזה מזעזע בעיני. כל אחד והסטנדרטים שלו+mp8

אם מחלקים לגן שלם וכל ילד מקבל קוביה או שתיים-

לא קרה שום אסון חמור.

אל תגזימי אין לך מושג כמה ילד נהנה לחלק בגן משהונסיכים

לא הבנתם את הנקודה. .כדי להודות
לכם זה לא נראה חמור- אבל מה אם יש הורים שמעוניינים שהילדים שלהם לא יאכלו ממתקים כאלה? למה מי אנחנו שנחליט אם לדחוף לילד אחר זבל בלי רשות ההורה או ידעתו? ולא משנה באיזה כמות! יש הורים שפשוט לא מעוניינים בזה!
ואני לא מקבלת את זה שזה בסהכ קוביה לילד. כי זה לא נגמר פה. בקבלת שבת מקבלים ממתק, בערב שבת בתפילה ובבוקר מחלקים ממתק, בתהילים מחלקים ממתק, הסבתא קופצת לבקר ומביאה ממתק, הילדים בגינה מתחלקים בממתקים, וזה עוד לפני ימי ההולדת עם העוגות המקושטות המזעזעות עם כמויות צבעי המאכל והחוגים והחגים ושלל אירועי הפורים וסביבותיו... די. מספיק. לגדל ילד שצורך ממתקים בכמות מינימלית כבר נהיה בלתי אפשרי.
וחוץ מזה אם את לא רוצה לאכול למה לתת לילד, מילא שלך, אבל של מישהי אחרת? מה הילדים הם פח זבל של פורים?
ילד נההנה לחלק משהו בגן? תקני לו מדבקות בשתי שקל שיחלק. ככה אני עושה כשהבן שלי אבא שבת וכולם מתלהבים יותר מהממתק
הבנו את הנקודה- ובכל זאת חושבים אחרת...+mp8
קרם פטיסיירחנניו

כל כך כל כך טעים...

 

מביאים לרתיחה בסיר-

 

2 כוסות חלב

1/4 כוס סוכר

אם רוצים - קינמון, וניל או כל תוספת שרוצים...

 

טורפים בקערית-

 

1/4 כוס סוכר

4 חלמונים

קצת מלח

3-4 כפות קורנפלור

 

כשהחלב רותח, מסירים מהאש

מוזגים קצת מהחלב לתערובת החלמונים וטורפים מיד

מוזגים את כל תערובת החלמונים לסיר, מחזירים לאש ומבשלים על אש גבוהה תוך טריפה מתמדת.

כשהתערובת מסמיכה מעט מנמיכים את החום ומבשלים עוד דקה שתיים תוך טריפה.

מסירים מהאש

 

אם רוצים - מוסיפים כ - 50 ג' חמאה וטורפים עד להמסה.

 

מעבירים דרך מסננת לקערה. ( הסינון הוא די סיוט אבל אין ברירה...) 

מכסים בניילון נצמד על הקרם למניעת היווצרות קרום. (בעקרון אם שמים חמאה, היא אמורה למנוע את זה.)

מקררים.

לפני השימוש טורפים היטב עד שהוא חוזר למרקם חלק.

מה עושים עם קרם פטיסייר? רעיונות?אופה ונאפית
פחזניות, מלפיי, פאי פירות..-משה ר-
פבלובה, קרם לעוגות, עוגיות ממולאות...חנניו
גריסי פנינה אפשר לבשל עם כל דבר שאוהבים עם אורזכדי להודות

חזה עוף עם ירקות,

סתם ירקות,

עשבי תיבול

לבשל ולהוסיף לסלט

להוסיף למרק,

וכו'

 

בורגול- אותו דבר

יותר מתאים לסלט-

הכי טעים- לקצוץ הרבה עשבים- כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, סלרי, מה שאוהבים, ויחד עם בצל ובורגול ולימון זה מעדן

 

מבורגול אפשר גם להכין קובה וקציצות ירק

 

ושוקולד לבן לא איכותי- פשוט לזרוק. בשוקולד לבן אין כל כך הרבה מרכיבים טובים, ואם הוא גם לא איכותי אז בכלל לא שווה לרחם עליו. מילא, אם הוא היה איכותי אולי עוד היה אפשר לאכול

בורגול - סלט טאבולהיוסלה קמצן (קדוש?)
בורגול- סלט טבולהכלנית1אחרונה

טבולה (בורגול):

כוס בורגול דק
צרור פטרוזיליה
1/2 חבילה נענע- לא חובה למי שלא אוהב את הטעם החזק
1/2 חבילה בצל ירוק
2 עגבניות
2 מלפפונים - לא חובה
מיץ לימון לפי הטעם
שליש כוס שמן זית
מלח, לפי הטעם

משרים את הבורגול במים חמים לעשר דקות. מוציאים מהמים וסוחטים את הבורגול בידיים על מנת להוציא ממנו את המים ככל האפשר. חותכים את הפטרוזיליה, הנענע והירקות דק דק ככל האפשר. לבחוש ולתבל.

1. מה אפשר לעשות עם חלב מרוכז?אשתו של בעלי
2. צריכה רעיונות לסלטים לשבת, באלי לגוון ואין רעיונות..
תודה!
לגבי 2 מה הקבועים שלכם.. ואז נוכל להציע הצעותimosh30
עדיף רעיונות למבושליםאשתו של בעלי
בדכ מכינים מבושלים: עגבניות עם בצל, חצילים מטוגנים, גזר חריף ותפוא במיונז. כל השאר טריים, זה אני פחות צריכה רעיונות. .
תודה
כמה רעיונות חביבים לסלטים מבושליםמינימאוס2

זיתים :מטגנים קצת שום , מוסיפים קופסת זיתים קופסת רסק עגבניות וכמון מבשלים

חציל קלוי במיונז

סלק - חותכים סלק מבושל קר לקוביות מוסיפים מעט לימון שמן שום כמון ומלח

 

 

הרסת לי בדיוק רציתי להציע את שלושתם וגם..imosh30

יש סלט עלי סלק מבושל 

פטריות חמות

שעועית ירוקה עם שקדים וחמוציות

סלט בטטות ובוטנים

פלפלים חריפים ושום

מטבוחה

 

סליחה אבל כאלו רעיונות בלי מרשם מפורטמינימאוס2

זה לא חוקי!! בבקשה לכתוב איך מכינים אותם

נשארה לי עוד פסילה?! מה זה לא חוקי חחimosh30

כי לפעמים מפרטים ובסוף לא נשמע להיט

אבל ביקשת תקבלי

שעועית ירוקה בשקדים וחמוציות – מצרכים:

חצי קילו שעועית ירוקה טרייה חתוכה משני צדדיה או קפואה

4 כפות שמן זית 4  שיני שום קצוצות 4 כפות רכז רימונים רבע כוס חמוציות או צימוקים

3   כפות שקדים פרוסים מלח ופלפל שחור

הכנה

בסיר גדול מרתיחים מי מלח, מוסיפים את השעועית לסיר, מבשלים מספר דקות

מוציאם,  שמים אותה בקערה מלאת מים קרים, מסננים ומייבשים.

במחבט שמים שמן זית, את השום השקדים והחמוציות

ומערבבים כדקה. מוסיפים את השעועית, והרכז ומתבלים במלח ופלפל

מערבבים / מקפיצים ומגישים חמים

 

סלט בטטות ובוטנים מצרכים:

שתי בטטות בינוניות קלופות

שמן זית שן שום קצוצה חצי גבעול רוזמרין מלח חופן בוטנים קלויים גרוסים גס

ארבע גבעולי כוסברה קצוצים דק בצל ירוק חתוך דק כפית שטוחה חומץ בלסמי כף שומשום קלוי

הכנה

חותכים את הבטטות לקוביות בינוניות ושמים אותן בקערה

מצרפים לקערה את השמן זית, את השום הרוזמרין את המלח ומערבבים

אופים עד שהבטטה רכה מערבבים את הבטטה עם הכוסברה, הבצל ירוק, הבוטנים והחומץ

ומטפטפים עוד מעט שמן זית מעבירים לקערת הגשה,מקשטים במעט שומשום קלוי.

 

סלט פטריות חם

סלסלאות פטריות טריות2  בצלים ירוקים/עירית קצוצה

1 כף שמן זית 4 שיני  שום כתוש 1/2 כפית ג`ינג`ר קצוץ 1/2 כוס עגבניות שרי

3 כפות רוטב סויה מלח ופלפל מעט צ`ילי גרוס

1-2 קוביות תיבולית בטעם פטריות [אפשר לוותר]

אופן ההכנה    

מפרידים את פטריות היער מהגזעים, וחותכים לחתיכות בינוניות.חותכים את הבצלים לרצועות .מחממים שמן במחבת גדולה. מקפיצים את כל הפטריות על להבה גבוהה מאוד עד שהן מקבלות צבע כהה. נותנים לנוזלים להתאדות. מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים השונים, כולל קוביות התיבולית. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. מגישים חם.

10פלפלים חריפים

קולים בתנור מכניסים לשקית אוכל לחצי שעה שיהיה נוח לקלוף לחתוך לרצועות

מעבירים לכלי מוסיפים 1/4 כוס שמן זית כף חומץ 1/4 כוס לימון טרי

4 שיני שום מעוכים כפית מלח ומערבבים הייטב ע"י נענועה של הצנצנת

מטבוחה

12 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות לקצוץ שיני שום בערך ראש שלם 5 פלפלים חריפים 2 כפות פפריקה חריפה 1/2 כוס שמן מלח פלפל לבשל כשעתיים על הגז לערבב מידי פעם

צרור גדול של עלי סלק (מנגולד) – גבעולים ועלים 4 שיני שום קלופות ופרוסות דק

כף גדושה רסק עגבניות (או עגבנייה חתוכה לקוביות) שמן זית כף פפריקה מתוקה/חריפה

כפית כורכום כף כמון מלח / אבקת מרק 4 כפות מיץ מלימון סחוט לאוהבים חריף: כפית אריסה/סחוג

הוראות הכנה

משרים את העלים חותכים את העלים והגבעולים יחדיו לרצועות גסות.

לחלוט העלים במים רותחים ולסחוט את העלים היטב

מחממים מעט שמן ומטגנים את שיני השום הקצוצות. מוסיפים את עלי הסלק ומערבבים מספר דקות.

כשנפח עלי הסלק מצטמצם משמעותית, מוסיפים את הפפריקה, הכורכום, רסק העגבניות והמלח (ואת האריסה/סחוג לאוהבי החריף).

ממשיכים לערבב עד שהגבעולים והעלים מתרככים לפי טעמכם. בערך חצי שעה

כדקה לפני כיבוי האש מוסיפים את הכמון  והמיץ הלימון ולערבב.

 

בתאבון מוציא לשון

תודה רבה! איזה השקעות..אשתו של בעלי
מה לגבי חלב מרוכז? יש למישהו רעיון? תודה
יש לקרין גורן כל מיני מתכונים עם חלב מרוכז, תסתכליר.פ.מ. בע"מ
תודה לכבוד שבת והמשפחה..imosh30
תודה. השבת אנחנו בבית אני כבר מעתיקה את המרשמיםמינימאוס2
אשמח שתעדכני איך יצא אח"כ..imosh30אחרונה
מה אפשר לעשות עם תותים קפואים?משיח עכשיו!

רוטב תותים, ריבה..-משה ר-
עוגה עם תותים / מוס / גלידה770מ
אפשר לעשות ריבה מתותים קפואים?משיח עכשיו!

למה לא?-משה ר-


חשבתי שריבה זה רק מפירות טריים... טוב לדעתמשיח עכשיו!

אם תבשלי את התותים הקפואים ותוסיפי סוכר, לימון ומה-משה ר-

שצריך, לא תצא ריבה?

אני לא כותב מנסיון אבל אני באמת שואל, איזה סיבה יש שזה לא יצא?

זו שאלה רטורית? אני ממש לא מבינה בריבות אבלמשיח עכשיו!

אשמח לנסות...

שייק, סורבה תותיםאושר תמידי
תותים עם קצפת- טוחנים את התותים בבלנדר,פלספנית

בעזהי"ת

 

מקציפים ריצ', מערבבים ביחד בעדינות, ואוכלים/מקפיאים בצורת עוגה/בכוסות אישיות עם קיסם

 

 

שייקים שונים..

פרוזןרחלקה
מלא תולעים התותיםהאברך דוד
ההנחיה של כושרות:נחשון מהרחברון

לנוריד את החלק של העלה עם חתיכהה מ"בשר" התות. לחתוך לרבעים לבדוק שאין כלום בפנים ולהשרות במים עם סבון 3 פעמים ל2 דקות כל פעם

מהסיבה הזו שבקושי נשאר משהו התות אנו לא קוניםimosh30

לא חבל סתם יקר ואי אפשר להנות מהפרי..

ונשאר גם נשאר, תשאלו את בעלי שכל שבת אוכל תותים פ.ע.ח

עם גלידה וסופלה...

יאמי..

אני חושבת שאתה טועה...פ.ע.ח

אין קשר בלחתוך לארבע ולבדוק שאין כלום בפנים כי הבעיה היא בחריצים שמבחוץ...

 

ההנחיה של כושרות (ממקור ראשון..) היא לחתוך את הראש, להשרות את התותים בסבון / חומץ 3 דקות ואז תחת זרם מים חזק לשפשף את התות במברשת שיניים (או בסקוץ',)

במצגת שלהם רואים סרטונים שהתולעים מתחבאות בחריצים שיש על כל התות (גומות כאלה עם נקודות לבנות, הן מתחבאות שם ועוברות מאחד לאחד).

 

מנסייון (כל שבת מכינה תותים), הצחצוח לוקח ממש כמה דק' (כמובן אם את לא עושה קילו..) אבל נגיד קופסא לוקח לי 3-4 דקות. זה סתם פסיכולוגית נראה מסובך אבל זה ממש פשוט ושווה את הטיחה. (והתותים לא נמעכים, במיוחד אם הם קפואים עוד יותר טוב...)

 

בהצלחה!

ככה שמעתי בשיחה של רב של כושרותנחשון מהרחברון

באלון מורא... ברח לי השם שלו...

הנה העידכון של השנה של כושרות בנוגע לתותים-מוריה

בס"ד

 

http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=42031

 

 

תות שדה

 

התות הוא פרי שרמת הנגיעות בו משתנה בין עונות השנה השונות ולפי סוגי הגידולים השונים.

השנה (חורף תשע"ד) בדקנו סוגים רבים של מגדלי תותים. לאור המימצאים, אלו הן ההנחיות לניקוי הפרי:


1. יש להסיר מראש הפרי את העלה הירוק יחד עם מעט מבשר התות.
2. יש להשרות את התותים במשך 5 דקות במים עם מעט סבון כלים.
3. לאחר ההשריה יש לשטוף את התותים תחת זרם מים, ותוך כדי השטיפה יש לנקות ולשפשף אותם בעזרת מברשת שיניים.

התותים קפואים עם הכשר של רב ידועמשיח עכשיו!

וכתוב עליהם שאין צורך לנקות לפני האכילה...

 

ממש התלהבתי כשמצאתי את זה, לא אכלתי תותים כבר כמה שנים...

^משיח אני חייבת כזה איזו חברה איפה קניתimosh30


קניתי את זה לא בחנותמשיח עכשיו!

קניתי ממפעל כזה שמשווק עוף ובשר בהכשר של חב"ד לובאביטש. הם מוכרים גם ירקות ופירות קפואים (המוכרת בטלפון אמרה שההכשר של התותים הוא של הרב יורקוביץ).

אני בשימחה העביר לך את הטלפון, אבל הם מגיעים רק במינימום הזמנה של 250 שח...

(חושבת) לא מוכר לי הרב אשאל את הבעל(לא חב"דניקים)imosh30

 

אולי השלוחים של חב"ד בעיר מגורי הוריו מכירים .. זה מהצפון? אזור צפת או קרוב לכפר חב"ד?

עשית לי חשק.. מטורף

בעצם אם לחנות שמוכרת פרוזן יוגורט יש והם מחזיקים רק העדה החרדית חייב להיות שוב אשלח את הבעל לתחקר גם שם 

העלת לי רעיון חיוך גדול

זה משלוחים לכל הארץמשיח עכשיו!

והרעיון ממש מעולה. אשמח אם תעדכני משיח עכשיו!

יש בסופרים חרדייםחילזון 123

כמו אושר עד וכאלה תותים של בודק נדמה לי

 

^בקניות הבאות אבדוק ואעדכן תודהimosh30
אז מצאתי באושר עד גם תותים של גלאטוב imosh30אחרונה
אפשר לעשות שייק פירות!!!שמחה
מה לעשות עם שמיר גוסס? ח' שצריך להציל...ר.פ.מ. בע"מ
אנחנו שוטפים, קוצצים ומקפיאיםיעל מהדרום

לק"י

 

וכשצריך- מוציאים ומשתמשים (מרקים, קציצות וכו').

איך אתן שומרים את זה במקפיא?ת.מ.
בדיוק שקלתי לעשות את זה עם ירקות עלים כי בזמן האחאון כמעט תמיד זרקתי חצי חבילה בסוף...
אבל לא הצלחתי לחשוב על דרך להקפאה שיהיה נוח להוציא קצת כל פעם...
ככה- בקופסאות אחסון חד פעמיותיעל מהדרום
לק"י

ואז אפשר להוציא עם מזלג.
ועוד משו שנראה לי עוזר- אני שוטפת את העלים, שמה על קרש חיתוך ואז מוציאה מזה את המים (אפשר לתפוס את העלים ביד ולהטות את קרש החיתוך לתוך הכיור)
שוטפים, קוצציםמעפר אני באהאחרונה

שמים בשקית או בקופסא ומקפיאים. כל פעם שרוצים להשתמש מוציאים, מפרידים חלק ומשתמשים..

יש פה למישהו מושג על שניצלים בצ'ילינועם ה
בלי פרורי לחם...?

צ'ילי ודבש נראה לי... אפוי ולא מטוגן...

פעם אחת אכלתי והיה ממש טעים, רק שאין לי מושג מה עשו שם...