שרשור חדש
יש לי מלא מלא קישואים..שפלה

מחפשת מתכונים נחמדים לשבת

פשטידות, סלטים..

יש לניקי ב סלט מצויןט'

שמאז שעשיתי אותו פעם אחת הוא נהיה בן בית קבוע אצלנו - קלי קלות ומתחסל מהר מידי

 

תראי פה יש לה הרבה מתכונים מצויינים 

 

 

פרוסות דקות דקות מטוגנות בשמן זית,מלח ופלפל.מעולה!אושר תמידי
ממרחam42

בס"ד

 

לבשל קישואים פרוסים ואחרי שמסננים את המים להוסיף שום כתוש[תלוי במידה שאוהבים],מיץ לימון,פטרוזיליה,מלח,פלפל ולטחון הכל למחית אחידה.זה תענוגגגגג עם חלה חמה..

תרוקני את הפנים בעדינות תמלאי בבשר טחוןנסיכים

זה מעדן

אמא שלי עושה סלט-ר.פ.מ. בע"מ

מטגנים הרבה בצל

מוסיפים לו את הקישואים חתוכים לעיגולים

אחרי טיגון של הכל (הקישואים מתקווצים..) מוסיפים רסק עגבניות (תלוי בכמות שיצא- ח'-2 קטנות..) ,קצת מים, ומלח. וזהו!

אם אוהבים שום אפשר להוסיף גם שום...

 

או לחלופין מטגנים בצל חתוך קטן ואח"כ מוסיפים גם קישואים חתוך קטן

ושום ושמן זית ומלח וביצה/2 מרוסקת. גם טעים! זה של סבתא שלי...

להוסיף למרק ירקות+mp8

לפשטידה-

לגרר את הקישואים ולסחוט מהנוזלים, להוסיף מיונז, אבקת מרק פטריות/ בצל, כמה ביצים, קמח, בערך כוס מים וכוס וחצי שמן,

אפשר להוסיף בצל מטוגן, שום כתוש, לאפות עד שמתייצב ומזהיב.

אפשר כתוספת: לבשל חתוך לקוביות, עם גמבה, בצל וזיתים מגןלענים- ברוטב אדום.

פשטידת קישואים מעולהטאבולה ראסה
הפשטידה הזו טעימה מאד גם למי שלא ממש אוהב קישואים... יש לה טעם עשיר והרבה שואלים אם יש בה שמנת...


לטגן 3 בצלים גדולים
להוסיף ק. פטריות ולאדות 20 דקות.

להוסיף ל- 6 קישואים
4 ביצים
2 כפיות א. מרק פטריות
1/3 כוס שמן
1.1/2 כוסות קמח
א. אפיה מלח פלפל

לאפות עד שיזהיב
יש ליברוריה!אחרונה
יש לכם מתכון לפאי תפוחים מוצלח? בבקשה דחוף!!דרךחדשה_

ותודה על כל הרעיונות לפני כן!!!

יש לי לאינגליש קייק/במאפינסים בתוספת אגוזים הולך?imosh30


מעןלה! אפשר מתכון?דרךחדשה_
תסתכלי בקרין גורן יש לה...ר.פ.מ. בע"מ
כן תודה אבל אבא שלי רוצה עם אגוזים והוא לא היתלהבדרךחדשה_

מימה שהיא הכינה שם...

פעם כתבו פה סלט עם גזר וקולרבי בפירוירי לחם ואנישומרון

לא מוצאת .יש מצב למתכון?

היי..שאלה- חומץ רגיל יכול להחליף חומץ בלסמי? אניג'וני63

רוצה להכין סלט חצילים מסוים ואין לי בלסמי...קריטי?

לדעתי לא יקרה כלום.חילזון 123
סבבה, ננסה ונראה תודה!ג'וני63אחרונה
למשהי יש מתכון טוב ומנוסה לגביניות?אבוש
צריכה עזרה מהירה!!אבוש

בסוף נמצא מתכון.. ונשאר לי מלית- תערובת של גבינה ויש בזה ביצים, יש למישו רעיון מה ניתן לעשות עם זה? 

חבל לזרוק...

 

לטגן אולי כמו לביבות?יעל מהדרום
תודה רבה =)אבוש
אם המתכון יצא מוצלח- נשמח שתשתפי א.ב.
בעלי טוען שיצא מוצלח, אז בשמחה.. =)אבוש

גביניות מבצק שמרים

זהו, לא צריך להזיל עוד ריר מול המאפייה שליד הבית. קבלו את הגביניות הביתיות המהממות של חן שוקרון: בצק שמרים, מלית ריקוטה ווניל והרבה שמחה בלב

 | אוכל טוב | פורסם 02/12/13 06:37:07
עוגות שמרים ריקוטה ואמרנה אישיות (צילום: חן שוקרון ,אוכל טוב)צילום: חן שוקרון
97% אהבו, מה דעתך?
אוהב
לא אוהב
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • כשרותכשר חלבי
  • רמת קושיכל אחד יכול

ליד הבית שלנו יש סופרמרקט קטן ובתוכו מאפייה. במקום מייצרים מדי יום בורקס, עוגות ומאפים שונים. על אף ניחוחות האפייה הבוקעים מהמאפייה, אני בדרך כלל עומדת בגבורה ולא מתפתה למגשים החמים היוצאים מהתנור. רק מאפה אחד כמעט מצליח לשבור אותי – עוגות בצק עלים וגבינה קטנות, מאובקות בהררי אבקת סוכר.

 

באחד הבקרים, אחרי עוד ביקור בסופר הזה, פשוט רצתי הביתה והכנתי עוגות שכאלה. את בצק העלים החלפתי בבצק שמרים עשיר, ולמלית הריקוטה הטעימה הוספתי דובדבני אמרנה שהפכו את המאפה לחגיגה אמיתית. לטובת הילדים וכל אלו הסולדים מפירות בעוגות שלהם הכנתי גם גרסה נטולת דובדבנים, אבל אני ממליצה בחום לא לוותר עליהם. הם תוספת קטנה ומבורכת.

 

מרכיבים (30 מנות):

לכ-30 עוגות קטנות:

  •  
  • 3.5 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1 כפית (6 גרם) מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כף (9 גרם) שמרים יבשים או 1/2 שקית או קובייה שמרים טריים
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
  • כוס ורבע (300 מ"ל) חלב פושר

למלית:

  •  
  • 2 מיכלים (500 גרם) גבינת ריקוטה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • 4 כפות קמח
  • דובדבני אמרנה

להברשה ולעיטור:

  •  
  • ביצה טרופה עם כף מים
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר (לצורך הניפוי אפשר להשתמש במסננת רגילה). מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.

 

2. מחברים את וו הלישה, מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומתחילים להוסיף את קוביות החמאה. מוסיפים את החלב בהדרגה, רק עד להיווצרות בצק אחיד, רך וגמיש (לא בטוח שתזדקקו לכל כמות החלב). במידת הצורך מוסיפים עוד כף אחת או שתיים של חלב. לשים את הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים.

 

3. מעבירים את הבצק לקערה נקייה, יוצקים עליו מעט שמן ומגלגלים בקערה כך שישומן היטב מכל הצדדים. מתפיחים כשעה וחצי, ועד להכפלת הנפח.

 

עוגות שמרים ריקוטה ואמרנה אישיות הבצק
הבצק התפוח. כבר מגרה
צילום׃  חן שוקרון

 

4. מכינים את המלית: טורפים בקערה את הגבינה, הביצים, הסוכר, גרידת הלימון ומיץ הלימון והווניל. מנפים מעל את הקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה.

 

עוגות שמרים ריקוטה ואמרנה אישיות טריפת הבלילה
טורפים את הבלילה
צילום׃  חן שוקרון

 

5. כשהבצק תפוח מעבירים אותו למשטח עבודה נקי ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לריבוע בגודל 30-35 ס"מ ועובי חצי ס"מ. חותכים את ריבוע הבצק ל-16 ריבועים שווים, כל אחד בגודל כ-8 ס"מ, ומכסים במגבת.

 

עוגות שמרים ריקוטה ואמרנה אישיות שלב ראשון
ריבועים ריבועים. בכל פעם עובדים על אחד ומשאירים את השאר מכוסים
צילום׃  חן שוקרון

 

6. מרכיבים את הגביניות: עובדים בכל פעם על ריבוע בצק אחד (בזמן זה מכסים את יתר הריבועים במגבת). מרדדים שוב כל ריבוע לבצק דקיק בעובי כ-3 מ"מ, מעבירים לתבנית האפייה ושמים במרכז כף מהמלית. מניחים על המלית דובדבן אמרנה או שניים (כאמור, לא חובה).

 

עוגות שמרים ריקוטה ואמרנה אישיות שלב שלישי
בצק, מלית, דובדבנים
צילום׃  חן שוקרון

 

7. סוגרים את ריבוע הבצק: סוגרים פינה אחת עד לקצה המלית, ומעליה את הפינה האלכסונית לה, כך שתגיע עד לקצה השני. מכיוון שהבצק נוטה להיפתח במהלך האפייה חשוב להקפיד לסגור את הגביניות היטב.

 

עוגות שמרים ריקוטה ואמרנה אישיות שלב שני
מקופל יפה ומוכן לעבור לתבנית
צילום׃  חן שוקרון

 

8. ממשיכים להכין בדרך זו את כל ריבועי הבצק. מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים 20-30 דקות נוספות. בינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות.

 

עוגות שמרים ריקוטה ואמרנה אישיות שלב רביעי
כל החברים
צילום׃  חן שוקרון

 

9. מברישים את הגביניות בביצה הטרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהן תפוחות וזהובות והמלית יציבה. מצננים מעט ובוזקים אבקת סוכר.

 

עוגות שמרים ריקוטה ואמרנה אישיות
ככה הן נראות עם דובדבני האמרנה
צילום׃  חן שוקרון

 

 

* העוגות טובות ביום הכנתן, אך ניתן לשמור אותן במקפיא לתקופה ארוכה. מפשירים על ידי חימום קל בתנור.

וגם,אבושאחרונה

במקום גבינת ריקוטה שמתי טוב טעם, אני חושבת שזה יותר זול..

שלום ! אולי תוכלו לעזור לי? אלפחורס..אדידס 25

בטעות הכנסתי חלמונים ולא חלבונים

אוייייייייש

עפ"י התכון של קרין גורן.. וזה לאורחים שאליהם נוסעים שבת..

יצא מזה טוב?

הבצק יצא קצת דביק אבל הצלחתי לאחד אותו לכדור שנח כעת במקרר..

אוף..

אלפחורס אמור להיות עם חלמונים, לא?חנניו
כלומר שמתי את החלבונים.. בטעות.אדידס 25
אה... אולי כדאי לשים גם את החלמונים,חנניואחרונה

ואולי עוד קמח סוכר וכו'

עד שזה נראה בצק סביר

זה לא יהיה אלפחורס אבל כמו בצק רגיל עם ביצים, ואפשר להכין מזה עוגיות צורות וכולי?

יש לכם מתכונים לעוגות טובות לא עד כדי כך מסובכות..דרךחדשה_

בלי מרגרינה\חמאה!

בבקשה!

אבל מיוחדות!!

(נואשת)

מיוחדות?מעפר אני באה

מה הכוונה?

לא שוקולד וזה...דרךחדשה_
עוגת שוקולד? שכבות?יעל מהדרום
יש לי-באישי!-משה ר-
אתר עוגיו.נט מומלץ..היא עכשיו הביאה כמה פרווהאמא שלה

עם שמן ואפילו בלי ביצים וכד'..

עוגת שיש הולך?חלושי
אפשרי עם שמן?imosh30
כן, אני גם צריכה דחווף!!הלל א.
מקווה שזה בכיווןimosh30אחרונה
טוב תשמעו, היום פעם ראשונה-משה ר-

שטעמתי את את הדג ברובוניה וזה אחד הדגים הטעימים, שווה ביותר והוא גם לא יקר יחסית.ליקוק

בואו נתחיל מזה- שבחיים לא בישלתי דג...יעל מהדרום

לק"י

 

ואני גם לא אוהבת דגים כבר כמה שנים (חוץ מטונה ושניצל דג- שזה נחמד..).

דווקא טונה? -משה ר-

הדג הכי פחות טעים לדעתי..

אבל יש לדג הזה טעם מיוחד מאד והוא מצויין בטיגון..ליקוק

אני מדברת על טונה בשימורים..יעל מהדרום
לק"י

ופעם דוקא אכלתי דג טונה- שונה משאר הדגים, ואולי בגלל זה היה לי טעים (או לפחוצ לא "לא טעים").
השאלה איזה דגים אכלת, יש דגים שהם לא משו-משה ר-

וש דגים שהם פשוט מעדן...

נגיד נסיכה וסלמון זה הבדל שמים וארץ

טונה ולוקוס אין בכלל מה להתחיל להשוות..

פעם הייתי אוכלת דגים בכללי..יעל מהדרום
לק"י

לא יודעת איזה בדיוק.
"נסיכה" ובורי נגיד אני מניחה שאכלתי.
טונה אכלתי גם, ונראה לי שדוקא בגלל שהוא פחות "דגי" אהבתי אותו.

בגיל מסויים הפסקתי לאהוב דגים (חוץ משניצל דג שזה נחמד).
אני יכולה לאכול דגים אם זה מה שיש, אבל אני ממש לא מתלהבת מזה.
זה לא מלא עצמות קטנות?חילזון 123
אמא שלי קנתה אותם מפולטים, לא היו בכלל עצמות.-משה ר-
*ברבוניה-משה ר-
הכנת לבד? אם כן נא לפרט איךמינימאוס2
אמא שלי הכינה-משה ר-אחרונה

טיגנה עם פירורי לחם ותיבול, באמת שהמון זמן לא נהניתי מדג כמו שנהניתי אתמולליקוק

מישהו ניסה פעםimosh30

להקפיא גבנ"צ פרוס טרי מהמעדניה? 

ואם כן איך להפשיר כשנרצה לאכול?

כן..ח.י
לנו יש במקפיא וכל פעם שאנחנו רוצים לאכול אנחנו מפרידים את הפרוסות הרצויות ומחזירים ישר למקפיא.
מה שאנחנו קנינו (לא זוכרת איפה בדיוק קנינו) לא צריך לחכות שיפשיר לפני שמפרידים..
בתאבון!(-;
אשפר להפריד עם סכין כשזה קפואחילזון 123

אבל זה לא תמיד יצליח ב100%. לפעמים זה בכל זאת נדבק חזק.

עדיף להקפיא לא את כל החבילה שלמה אלא להפריד עם שקית או נייר לכמה חבילות קטנות יותר

ואז גם יותר קל להפריד וגם לפעמים אם זה לא נפרד אפשר להפשר רק חלק קטן ולא הכל

 

תודהimosh30
כן. מכינים טוסט מזה אז אף פעם לא הרגשנו שוני בטעםמשיח עכשיו!אחרונה

תראו מה הכנתי למשלוחי מנות!תולעת השני
עבר עריכה על ידי תולעת השני בתאריך י"ז באדר ב תשע"ד 13:56

אפיתי את הקאפ-קייקס מייד אחרי קריאת המגילה בבוקר. מהרגע שהתחלתי לערבב את הבלילה עד שהם היו מוכנים עברו פחות מ-45 דקות! (וזה שיא מבחינתי...)

 

וצירפתי גם את המתכון לקאפ-קייקס כחלק מהמשלוח.

 

 

חמוד ביותר!!!מינימאוס2
מתוק פשוט בובה!!770מ
חמוד ממש!!!~אורטל~

אהבתיimosh30
חמוד מאוד!!יעל מהדרוםאחרונה
רק אני הזדעזעתי מהבצק אווזים ממולא בגבינת פרמזן???בנימינה
אוי ואבוי!! רק כשאמרת שמתי לב..מעפר אני באה
-משה ר-
איפה זה?
זה כפשוטו או רק שם?
זה באמת ככהשוקולד לבן

בדקתי כדי להיות בטוחה מטורלל

איזה טעם יש לגבינה הזאת?..יעל מהדרום
מליחות עדינה, גבינה טעימה מאד שהולכת מאד-משה ר-

טוב עם פסטות, סלטים..

וואו,אמא אדמה

צריך ממש להתאמץ כדי ליצור מתכון לא כשר של אוזני המן... שדרותי, זה נמצא פה.

 

אויייש מזעזע!!מלי
מה לא כשר שם? לא מצאתי..יעל מהדרום
שומן אווז+ גבינת פרמזן-משה ר-
תודה! איזה אבסורד..מנהג שקשור לדת שסותר אותה:/יעל מהדרוםאחרונה
למישו יש מתכון לפסטה טעימה מקמח מלא?איזה טוב ה' !
מחפשת מתכון טוב.
קמח מלא 100%
יש?
לדעתימלי

כל מתכון רק להמיר את הפסטה

לפסטה מקמח מלא..

ממ..או שאני מממש לא מבינה בזה..חושב

היא רוצה ל ה כ י ן את הפסטה.משיח נאו בפומ!

פאנימאייעש?

ועדיין היא צודקת באופן בסיסי, כל מתכון רק להמיר אתאיזו נחמהאחרונה

הקמח.

 

בכל אופן זה מה שעשיתי עם קמח 80%.

 

היחסים הוא: כוס קמח על ביצה אחת. אם צריך (הבצק יבש וקשה מיד) אפשר להוסיף טיפה מים. רק עד שהוא נהיה גוש עגול ויפה. 

 

בכל מקרה חובה להשהות את הבצק במקרר לחצי שעה לפחות.

 

חובה להשתמש בקמח לרידוד הבצק במכונה כדי שלא ידבק.

 

בהצלחה!

יש לי 6 (!) חלבונים..מה אפשר לעשותאקונהמטטה

איתם??

גלידה, נשיקות, בטח גם מוסאמא!!

חלבונים זה מצוין!

אני תמיד נתקעת עם החלמונים שאין לי מה לעשות איתם....

נשיקות קצףאם הבנים12

עוגת מרנג עם מוס.

 

מתכון בבקשה?? =]אקונהמטטה
סליחה על ההצתה המאוחרת.אם הבנים12
מקציפים את החלבונים עם קמצוץ מלח במהירות הכי גבוהה במיקסר. כשמתקבל קצף לבן מוסיפים כוס וחצי סוכר באיטיות. שמים בתוך שקית זילוף או שקית מילון עם חור בפינה. יוצקים בתבנית נשיקות בגודל הרצוי אפשר בצפיפות כי לא תופח. אופים בחום בינוני-נמוך עד שמתקשה ( שעתיים בערך) אפשר לפזר סוכריות לפני האפיה.
עדיף ליישן אותם בחוץ, זה נותן קצף יותר-משה ר-
טוב ויותר יציב
תחפשי באינטרנט עוגת מלאכיםלגעת בחלום
זאת עוגה רק מחלבונים ויוצאת ממש טוב..
להוסיף ביצה שלימה או שתייםדינה ל.

ולטגן חביתה בריאה המיוחד

גלידה! אם את רוצה מתכון, בשמחה!מעפר אני באה
אני אשמח למתכון! תודה!הדס מ.


הנה:מעפר אני באה

מצרכים:

שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר

כפית א. קפה נמס

3 חלבונים

אופן ההכנה:

1. מקציפים במהירות לא רבה את השמנת ו-1/4 כוס סוכר עד שהיא מתייצבת

2.מוסיפים את הקפה נמס ומערבבים מעדינות

3. מקציפים את החלבונים וכשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים את שאר הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.

4. מקפלים את הקצף לשמנת.

5. יוצקים לכלי ומקפיאים ל-5 שעות לפחות.

 

בתאבון!

 

לי יש שלוש חלמונים. חסרי תועלת.מירי ט.

רוצה אותם? תכיני חביתה או משו..

או שלמישהו יש רעיון גם בשבילי?

סופלה זה מחלמונים בלבד..פלספנית
לפעם הבאה הכי פשוטשרבוב

זה להקציף אותם

ואז להוסיף קוקוס

ולאפות במנג'נטים

 

עוגיות קוקוס אווריריות במיוחד

ולהוסיף פודינג להקצפה.מליאחרונה

משדרג פלאים.

למה יכול לצאת מן טעם מלוחמקום בעולם

לעוגיות אם יש בהן רק סוכר קמח ומרגרינה שהמרתי לשמן?

מלח במקום סוכר? מקווה שלא....ניל"ס
לא..בדוק סוכר.מקום בעולם

אוף,שלום לפח עצבנימטורלל

מבאס..ניל"ס

עוד מישהו טעם? בטוח שזה מלוח?

כולם טעמו וכמעט ירקו את זהמקום בעולם

חושף שיניים

לא נפגעתי כי אני טובה באפיה,ככה שזה פאשלה מוזרה וחד פעמית קורץ

זרקתי כבר,אבל משגע אותי שאני לא יודעת מה גרם לזה.. יש שם רק סוכר שמן וקמח. זהו.

סודה לשתיה?אבקת אפיה? זה עושה לפעמים טעםלוואינדנדה כתומה.
[פעם הלכו עוגיות לפח בגלל כפית מיותרת של א. אפיה]נדנדה כתומה.
איזה מוזר!!מעפר אני באה
אולי מישהו עשה ונהפוך-הוא לצנצנות המלח והסוכר?אלעד

את אלו אשתי הכינה

יכול להיות שהמרגרינה מכילה מלח?אמא ל2 קטנטנים

לא..המרתי בשמןמקום בעולם
יאו!נראות ממש טעימות וטובות!!דרךחדשה_אחרונה
מכונת פסטה לקיטשנאיידאיזה טוב ה' !
למישהו יש נסיון עם מכונת פסטה שמתחברת לקיטשנאייד?
ממליצים עליה או שעדיף לקנות משהו בנפרד?
שוקולד ללא *תוספת* סוכרדינה ל.
מה זה אומר?
קריטי לי לדעת האם יש סוכר בשוקולד.
תראו מה כתוב ברכיבים התזונתיים ("מתוכם סוכר"):


לגבי מלטיליטול- מותר לצרוך, אבל במידהכלנית1

מלטיליטול: סוג של רב כהלים- גורמים לעליה מתונה יותר בסוכר בדם מאשר סוכר רגיל.

 

לסוכרתיים מותר לצרוך את הממתיק הזה, אבל במידה (במידה מסויימת דומה לפחמימות שגם הן מוגבלות).

שימי לב לכמות הרשומה על האריזה. יש פירוט של ערך תזונתי לחטיף (או מנה)-2 ויש ערך תזונתי ל-100 גרם -6.

 

ובנוסף- צריך להיזהר מצריכה מוגברת של רב כהלים (ובתוכם מלטיליטול) מאחר שבכמות גדולה הם עלולים 

לשלשל.

תודה לך!דינה ל.
אני לא סוכרתית, אלא נמנעת לחלוטין מסוכר. לכן חשוב לי לדעת- האם הניסוח הזה אומר שמשהו מהרכיבים שם מכיל סוכר, והם פשוט לא *הוסיפו*.
זה נחשב ללא סוכר (מלטיליטול תחליף של סוכר)כלנית1
איזה כיף תודה!דינה ל.
את נמנעת מסוכר או ממתוקs83אחרונה
כי אם את נמנעת ממתוק זה גם אסור
בלבן אמורים להיות גושים?יעל מהדרום
לא..~א.ל
תודה..אז כנראה שהלבנים מקולקליםיעל מהדרום
גם לי נשמע כך ~א.ל
סוג של.. קטנטנים כאלה, כמו קוטג' אבל הרבה יותר רךפלספנית
זה היה נראה קצת מקולקל..יעל מהדרום
לק"י

בינתיים זרקנו את שני אלה שפתחנו.
יש עוד שניים- אם הם גם יראו מוזר, אני אעלה לכאן תמונה, כדי לקבל את דעת המומחים
לסמוך על החושים הריח והטעםאש קודש.

אם הריח בסדר תנסי לטעום מעט אם זה בסדר תאכלו

תזכרו שבסה"כ מחלבי שפג תוקפו מכינים גבינות ויוגורטים ככה שזה לא כזה נורא כמו בשר או דגים

יכולות להיות כמו נקודות קטנטנותאדום צהוב ירוק

זה לא אומר כלום.

כאמור, תטעמי ותריחי.

אבל אני לא זוכרת אם אי פעם אכלתי לבן!יעל מהדרום
לק"י

עקב כך אני לא יודעת איך הטעם אמור להיות..
וזה בטעם תות בכלל (קיבלנו במשלוח מנות).

זה אמור להיות חמצמץ?
זה קצת חמצמץ, יש נקודות קטנות~א.ל

אבל לא גושים!!

המרקם של הלבן הוא לא חלקרבה אמונתך!אחרונה

והטעם קצת חמצמץ...

 

אבל גושים ממש, לא אמורים להיות..

אם לא ראית לבן מימך, זה יכול להראות מקולקל...תראי לשכנה

שאלה דחופה!!!!משיח נאו בפומ!

האם ניתן לסחוט מיץ תפוזים טבעי מהיום למחר??

הטעם משתנה?

והערך התזונתי? וויטמנים וזה..

 

אני יודעת שהכי טוב טרי. השאלה אם אפשר בכל זאת..

 

אודה לתשובתכם המהירה!!..

פורים שמחחח!!! כאילו מוציא לשון

אפשריאמת ואמונה
לי הטעם השתנה אבל שמתי בכוס, ממליצה לך לשים בכלי סגור. במקרר כמובן
לגבי ה ויטמינים לא יודעת
אפשרי והתשובה לשתי השאלות היא כן.איזו נחמה

כן, הטעם משתנה, והוא משתנה בעיקר בגלל הנדיפות של ויטמין C שהוא זה שמעניק בעיקר את הטעם החומצי למיץ. כך שלמחרת המיץ כבר לא מכיל כמעט ויטמין C ולכן הטעם שלו פחות חמוץ.

תודה לכן! משיח נאו בפומ!
הכל עדיף מאשר לקנות מיץ תפוזים כמו של פריגת...beni.lev

כל עוד סחטת לבד זה עדיף גם אם לא תשתי באותו היום..

כשהייתי בסופר רציתי לקנות מיץ מהסדרה החדשה של פריגת, שמפרסמים את המיץ עם פרדסים כדי שנחשוב שזה מיץ טבעי...

בפועל ראיתי שהמוצר מכיל 15% מיץ טבעי... כמובן שלא קניתי ובמקום זה קניתי תפוזים כדי להכין בבית...

אז לדעתי מה שאת עושה זה עדיף!

אם כבר אז פרימורמינימאוס2

שהוא 100% פרי ונורא טעים 

כי העיקר זה לא הציור, העיקר זה השם והאחוזיםניל"ס
לפריגת יש כמה סוגים, החל ממשקה קל (בסביבות 10-15%), דרך נקטר (בסביבות 30-40%) ועד למשקה סחוט טבעי שהוא 100% מיץ תפוזים.

(ויש גם "משקה בטעם תפוזים" שכמובן בינו לבין תפוזים אין שום קשר, אבל אין כזה לפריגת שספציפית הוזכרו בתגובה מעליי...)
אז בסוף סחטנו 6 ליטר מיץ, על הבוקר.משיח נאו בפומ!אחרונה

טוב שיש תינוקות שעושים השכמה מוקדמת.... כאילו מוציא לשון

מה לשים במשלוח מנות בריא?חיה וקיימת

חוץ מלחמנית, וגרנולה

יש למישהו רעיון לסוג של סלט מעניין עם ירקות טריים?

מה עוד אפשר לשים? אבל לא דברים שגרתיים

תודה

פירות יבשים טבעיים..אושר תמידי
אבוקדו, בצל ירוק, גמבה אדומה שמן זית, מלח פלפל~א.ל
אפשר להכין סלט חסה מושקע עם פירות, חמוציות ואגוזיםאמא!!

ועם רוטב טוב.

רוטב פסטותות שדה

מכניסים למעבד מזון: כוזברה ,פטרוזיליה,בזיליקום,שום,אגוזי מלך,שמן זית(או שמן קנולה)-עד שמקבל את הסמיכות הרצויה.

 

יש לי מתכון לרוטב קטלני לסלטתות

אם תרצי אכתוב

אשמח למתכון לרוטב.חיותא

קטלני? משהו מסוג k300?חיה וקיימת

משהו בסגנון אלף האיים או רוטב שום? אני אשמח מאוד

תודה

אולי גרנולה ביתית בתוך וואזה חד פעמינסיכים

עם חלב מוקצף 2 קעריות ו2 כפיות...

פעם נתנו גרנולה ביתית עם 2 יוגורט(קנויים) ו2 כפיותבלמידה

דווקא היה נחמד.

נראה לי ששנה לפני כן אנחנו קיבלנו כזה וממש התלהבנו...

 

פורים שמחים!

גם לבגתן ותרש היה רוטב קטלני....+mp8

לא גמרו טוב... (או אולי כן, תלוי את מי שואלים...)

סלט חמוצים טעים, טחינה ירוקה..אתי

חותכים יומיים קודם, שומר, גזר, קולורבי, כרפס, גמבה, כרוב , כרובית...(לא חייב הכל) מתבלים בהרבה לימון טרי סחוט,

מלח ושמן, שמים במקרר, לנער כל כמה זמן- טעים!    וטחינה כמו שרגילים רק בתוספת פטרוזיליה קצוצה, חג שמח!

נשמע מעולה..מה הכמויות?? היחס בין שמן מלח לימון?אורין
נו...nechama l

נו... באמת...

לחמניות מתוקות מקמח מלא, 

וסלטים: סלט חסה וכרוב מתוק, חילבה ועוד דברים בסגנון כזה... וגם חמוצים... ירקות שאת בוחרת עם לימון חומץ פלפל שחור ומלח

הנה הרוטב הקטלני תות

הוא לא יהרוג אף אחד אבל יגרום לכן לעומס טלפונים שיבקשו את המתכון...

 

½ כוס מים

¾ כוס שמן

1 כף גדושה מיונז (אני לא שמה)

4 כפות סוכר

1 כף רוטב סויה

2 כפיות שום כתוש (או כפית וחצי שום גבישי)

1 כפית מלח

1 כפית חרדל

1 כפית מיץ לימון

1 כפית שטוחה פלפל שחור

 

זו כמות גדולה. מספיק לסלט  מ2 חסות נגיד.

השדרוג השני, שלא מומלץ למשלוחי מנות אבל כן לבית, זה להוסיף לסלט קצת קרקרים שבורים מסוג "נשנושים בצל-שמנת". ממש ממש טעים (ולא בריא...). לא מתאים למשלוחים כי אם זה "יישב" עם הסלט הקרקרים יתרטבו ויהפכו למגעילים.

חרדל??? (מזועזע)חיה וקיימת

רוטב סויה אין לי, יש תחליפים?

תודה נשמה, כמעט התייאשתי מהרוטב

 

אפשר אולי לעצב ירקות כמין פרחים וכו'770מ

אך יש בזה הרבה פסולת שנזרק וזה בל תשחית לדעתי !!

שוקולדטוביה2

די כבר!!!!! תעזבו את דת הטבעונות !!!!!!!!  יום אחד חופש!!!

משיהו דיבר על טיבענות?חיה וקיימת

המשלוח מיועד לאישה שילדה ממש לאחרונה, סלט עשיר יועיל לה (ולתינוקת) קצת יותר משוקולד.

פורים שמח כאילו מוציא לשון

שימי לה אוכל מבושל! עוף! כבד! בקר!מאמע צאדיקה

היא יולדת.. היא צריכה לאכול אוכל מזין, שייתן לה כוח! 

שוקולד זה טבעוני לגמרי... רק לא בריא.aima
עדין רלונטי?מינימאוס2אחרונה

אם כן - אז ככה

שמים בכלי יפה עלים למיניהם (ביבי חסה ) עם מלפפונים ושרי פרוס

מעל זה שמים ערימה של ירקות ומקפצים- בצל , פלפלים גזרים נבטים

מעל זה מפזרים זרעונים וגבינה מגוררת 

בצל ממולא-יש לכם מתכון מוצלח?זהר הרקיע
מחפשת רוטב לא מתוק..אלא יותר מתובל או מזרחי..

מתלבטת אם יותר טעים למלא רק עם בשר או גם עם אורז..?
הרוטב שתמיד מצליח:am42

בס"ד

 

בצל קצוץ דק דק מטוגן ואז להוסיף 2 כפות פפריקה וקצת בהרט לערבב טוב ולהוסיף שום כתוש כמה שאוהבים לבשל יחד עם כוס מים ואז בבלנדר מוט לטחון הכל ולהוסיף מים 

 

זה רוטב שתמיד מצליח..

אני ממליצה להוסיף רסק עגבניותכלנית1
אכלתי לאחרונה אחד בטעם מזרחי חמצמץמינימאוס2אחרונה

מדהים!!!!

אין לי מושג למרשם אבל זה היה צהוב כזה 

עזרה פליייז..ערפל..

מישו יודע איך אפשר להכין תוספת לפנקייק (או שיש לו רעיון) אם יש לי ממש קצת גבינה??? ואין לי מייפל..

תומ"ר!!

אולילב אמיץ

(חמאה+) ריבה ביתית

סירופ שוקולד

שמנת רגילה (חמוצה9-15-27%) + מעט סוכר וניל או סוכר ומעט תמצית וניל

יוגורט במתיקות מעודנת או חמצמץ (+ריבה מעל)

 

או סתם בלי כלום - מה יש? פורים!

בהצלחה.

אולי לשים סוכר ונילבעזרת ה'!!


אני גם עשיתי פנקיקים והמסתי שוקולד חלבכמו רקפותאחרונה

ופיזרתי כזה יפה מעל.. 

יצא טעים