מחפשת מתכונים נחמדים לשבת
פשטידות, סלטים..
מחפשת מתכונים נחמדים לשבת
פשטידות, סלטים..
שמאז שעשיתי אותו פעם אחת הוא נהיה בן בית קבוע אצלנו - קלי קלות ומתחסל מהר מידי
תראי פה יש לה הרבה מתכונים מצויינים
בס"ד
לבשל קישואים פרוסים ואחרי שמסננים את המים להוסיף שום כתוש[תלוי במידה שאוהבים],מיץ לימון,פטרוזיליה,מלח,פלפל ולטחון הכל למחית אחידה.זה תענוגגגגג עם חלה חמה..
זה מעדן
מטגנים הרבה בצל
מוסיפים לו את הקישואים חתוכים לעיגולים
אחרי טיגון של הכל (הקישואים מתקווצים..) מוסיפים רסק עגבניות (תלוי בכמות שיצא- ח'-2 קטנות..) ,קצת מים, ומלח. וזהו!
אם אוהבים שום אפשר להוסיף גם שום...
או לחלופין מטגנים בצל חתוך קטן ואח"כ מוסיפים גם קישואים חתוך קטן
ושום ושמן זית ומלח וביצה/2 מרוסקת. גם טעים! זה של סבתא שלי...
לפשטידה-
לגרר את הקישואים ולסחוט מהנוזלים, להוסיף מיונז, אבקת מרק פטריות/ בצל, כמה ביצים, קמח, בערך כוס מים וכוס וחצי שמן,
אפשר להוסיף בצל מטוגן, שום כתוש, לאפות עד שמתייצב ומזהיב.
אפשר כתוספת: לבשל חתוך לקוביות, עם גמבה, בצל וזיתים מגןלענים- ברוטב אדום.
ותודה על כל הרעיונות לפני כן!!!
מימה שהיא הכינה שם...
לא מוצאת .יש מצב למתכון?
רוצה להכין סלט חצילים מסוים ואין לי בלסמי...קריטי?
תודה!ג'וני63אחרונהבסוף נמצא מתכון.. ונשאר לי מלית- תערובת של גבינה ויש בזה ביצים, יש למישו רעיון מה ניתן לעשות עם זה?
חבל לזרוק...
א.ב.| 97% אהבו, מה דעתך? | אוהב
|
לא אוהב
|
ליד הבית שלנו יש סופרמרקט קטן ובתוכו מאפייה. במקום מייצרים מדי יום בורקס, עוגות ומאפים שונים. על אף ניחוחות האפייה הבוקעים מהמאפייה, אני בדרך כלל עומדת בגבורה ולא מתפתה למגשים החמים היוצאים מהתנור. רק מאפה אחד כמעט מצליח לשבור אותי – עוגות בצק עלים וגבינה קטנות, מאובקות בהררי אבקת סוכר.
באחד הבקרים, אחרי עוד ביקור בסופר הזה, פשוט רצתי הביתה והכנתי עוגות שכאלה. את בצק העלים החלפתי בבצק שמרים עשיר, ולמלית הריקוטה הטעימה הוספתי דובדבני אמרנה שהפכו את המאפה לחגיגה אמיתית. לטובת הילדים וכל אלו הסולדים מפירות בעוגות שלהם הכנתי גם גרסה נטולת דובדבנים, אבל אני ממליצה בחום לא לוותר עליהם. הם תוספת קטנה ומבורכת.
1. מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר (לצורך הניפוי אפשר להשתמש במסננת רגילה). מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.
2. מחברים את וו הלישה, מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומתחילים להוסיף את קוביות החמאה. מוסיפים את החלב בהדרגה, רק עד להיווצרות בצק אחיד, רך וגמיש (לא בטוח שתזדקקו לכל כמות החלב). במידת הצורך מוסיפים עוד כף אחת או שתיים של חלב. לשים את הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים.
3. מעבירים את הבצק לקערה נקייה, יוצקים עליו מעט שמן ומגלגלים בקערה כך שישומן היטב מכל הצדדים. מתפיחים כשעה וחצי, ועד להכפלת הנפח.
4. מכינים את המלית: טורפים בקערה את הגבינה, הביצים, הסוכר, גרידת הלימון ומיץ הלימון והווניל. מנפים מעל את הקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה.
5. כשהבצק תפוח מעבירים אותו למשטח עבודה נקי ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לריבוע בגודל 30-35 ס"מ ועובי חצי ס"מ. חותכים את ריבוע הבצק ל-16 ריבועים שווים, כל אחד בגודל כ-8 ס"מ, ומכסים במגבת.
6. מרכיבים את הגביניות: עובדים בכל פעם על ריבוע בצק אחד (בזמן זה מכסים את יתר הריבועים במגבת). מרדדים שוב כל ריבוע לבצק דקיק בעובי כ-3 מ"מ, מעבירים לתבנית האפייה ושמים במרכז כף מהמלית. מניחים על המלית דובדבן אמרנה או שניים (כאמור, לא חובה).
7. סוגרים את ריבוע הבצק: סוגרים פינה אחת עד לקצה המלית, ומעליה את הפינה האלכסונית לה, כך שתגיע עד לקצה השני. מכיוון שהבצק נוטה להיפתח במהלך האפייה חשוב להקפיד לסגור את הגביניות היטב.
8. ממשיכים להכין בדרך זו את כל ריבועי הבצק. מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים 20-30 דקות נוספות. בינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות.
9. מברישים את הגביניות בביצה הטרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהן תפוחות וזהובות והמלית יציבה. מצננים מעט ובוזקים אבקת סוכר.
* העוגות טובות ביום הכנתן, אך ניתן לשמור אותן במקפיא לתקופה ארוכה. מפשירים על ידי חימום קל בתנור.
במקום גבינת ריקוטה שמתי טוב טעם, אני חושבת שזה יותר זול..
בטעות הכנסתי חלמונים ולא חלבונים 
אוייייייייש
עפ"י התכון של קרין גורן.. וזה לאורחים שאליהם נוסעים שבת..
יצא מזה טוב?
הבצק יצא קצת דביק אבל הצלחתי לאחד אותו לכדור שנח כעת במקרר..
אוף.. 
ואולי עוד קמח סוכר וכו'
עד שזה נראה בצק סביר
זה לא יהיה אלפחורס אבל כמו בצק רגיל עם ביצים, ואפשר להכין מזה עוגיות צורות וכולי?
בלי מרגרינה\חמאה!
בבקשה!
אבל מיוחדות!!
(נואשת)
מה הכוונה?
עם שמן ואפילו בלי ביצים וכד'..
שטעמתי את את הדג ברובוניה וזה אחד הדגים הטעימים, שווה ביותר והוא גם לא יקר יחסית.![]()
לק"י
ואני גם לא אוהבת דגים כבר כמה שנים (חוץ מטונה ושניצל דג- שזה נחמד..).
-משה ר-הדג הכי פחות טעים לדעתי..
אבל יש לדג הזה טעם מיוחד מאד והוא מצויין בטיגון..![]()
וש דגים שהם פשוט מעדן...
נגיד נסיכה וסלמון זה הבדל שמים וארץ
טונה ולוקוס אין בכלל מה להתחיל להשוות..
-משה ר-
-משה ר-אחרונהטיגנה עם פירורי לחם ותיבול, באמת שהמון זמן לא נהניתי מדג כמו שנהניתי אתמול![]()
להקפיא גבנ"צ פרוס טרי מהמעדניה?
ואם כן איך להפשיר כשנרצה לאכול?
אבל זה לא תמיד יצליח ב100%. לפעמים זה בכל זאת נדבק חזק.
עדיף להקפיא לא את כל החבילה שלמה אלא להפריד עם שקית או נייר לכמה חבילות קטנות יותר
ואז גם יותר קל להפריד וגם לפעמים אם זה לא נפרד אפשר להפשר רק חלק קטן ולא הכל
imosh30
אושר תמידי
imosh30
-משה ר-
בדקתי כדי להיות בטוחה ![]()
טוב עם פסטות, סלטים..
-משה ר-כל מתכון רק להמיר את הפסטה
לפסטה מקמח מלא..
ממ..או שאני מממש לא מבינה בזה..![]()
פאנימאייעש? 
הקמח.
בכל אופן זה מה שעשיתי עם קמח 80%.
היחסים הוא: כוס קמח על ביצה אחת. אם צריך (הבצק יבש וקשה מיד) אפשר להוסיף טיפה מים. רק עד שהוא נהיה גוש עגול ויפה.
בכל מקרה חובה להשהות את הבצק במקרר לחצי שעה לפחות.
חובה להשתמש בקמח לרידוד הבצק במכונה כדי שלא ידבק.
בהצלחה!
איתם??
חלבונים זה מצוין!
אני תמיד נתקעת עם החלמונים שאין לי מה לעשות איתם....
עוגת מרנג עם מוס.
ולטגן חביתה בריאה המיוחד
מצרכים:
שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
כפית א. קפה נמס
3 חלבונים
אופן ההכנה:
1. מקציפים במהירות לא רבה את השמנת ו-1/4 כוס סוכר עד שהיא מתייצבת
2.מוסיפים את הקפה נמס ומערבבים מעדינות
3. מקציפים את החלבונים וכשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים את שאר הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
4. מקפלים את הקצף לשמנת.
5. יוצקים לכלי ומקפיאים ל-5 שעות לפחות.
בתאבון!
רוצה אותם? תכיני חביתה או משו..
או שלמישהו יש רעיון גם בשבילי?
זה להקציף אותם
ואז להוסיף קוקוס
ולאפות במנג'נטים
עוגיות קוקוס אווריריות במיוחד
משדרג פלאים.
לעוגיות אם יש בהן רק סוכר קמח ומרגרינה שהמרתי לשמן?
ניל"סאוף,שלום לפח ![]()
![]()
עוד מישהו טעם? בטוח שזה מלוח?
![]()
לא נפגעתי כי אני טובה באפיה,ככה שזה פאשלה מוזרה וחד פעמית ![]()
זרקתי כבר,אבל משגע אותי שאני לא יודעת מה גרם לזה.. יש שם רק סוכר שמן וקמח. זהו.
מלטיליטול: סוג של רב כהלים- גורמים לעליה מתונה יותר בסוכר בדם מאשר סוכר רגיל.
לסוכרתיים מותר לצרוך את הממתיק הזה, אבל במידה (במידה מסויימת דומה לפחמימות שגם הן מוגבלות).
שימי לב לכמות הרשומה על האריזה. יש פירוט של ערך תזונתי לחטיף (או מנה)-2 ויש ערך תזונתי ל-100 גרם -6.
ובנוסף- צריך להיזהר מצריכה מוגברת של רב כהלים (ובתוכם מלטיליטול) מאחר שבכמות גדולה הם עלולים
לשלשל.
תודה!דינה ל.
~א.ל
אם הריח בסדר תנסי לטעום מעט אם זה בסדר תאכלו
תזכרו שבסה"כ מחלבי שפג תוקפו מכינים גבינות ויוגורטים ככה שזה לא כזה נורא כמו בשר או דגים
זה לא אומר כלום.
כאמור, תטעמי ותריחי.
אבל לא גושים!!
והטעם קצת חמצמץ...
אבל גושים ממש, לא אמורים להיות..
אם לא ראית לבן מימך, זה יכול להראות מקולקל...תראי לשכנה 
האם ניתן לסחוט מיץ תפוזים טבעי מהיום למחר??
הטעם משתנה?
והערך התזונתי? וויטמנים וזה..
אני יודעת שהכי טוב טרי. השאלה אם אפשר בכל זאת..
אודה לתשובתכם המהירה!!..
פורים שמחחח!!! ![]()
כן, הטעם משתנה, והוא משתנה בעיקר בגלל הנדיפות של ויטמין C שהוא זה שמעניק בעיקר את הטעם החומצי למיץ. כך שלמחרת המיץ כבר לא מכיל כמעט ויטמין C ולכן הטעם שלו פחות חמוץ.
משיח נאו בפומ!כל עוד סחטת לבד זה עדיף גם אם לא תשתי באותו היום..
כשהייתי בסופר רציתי לקנות מיץ מהסדרה החדשה של פריגת, שמפרסמים את המיץ עם פרדסים כדי שנחשוב שזה מיץ טבעי...
בפועל ראיתי שהמוצר מכיל 15% מיץ טבעי... כמובן שלא קניתי ובמקום זה קניתי תפוזים כדי להכין בבית...
אז לדעתי מה שאת עושה זה עדיף!
שהוא 100% פרי ונורא טעים
טוב שיש תינוקות שעושים השכמה מוקדמת.... ![]()
חוץ מלחמנית, וגרנולה 
יש למישהו רעיון לסוג של סלט מעניין עם ירקות טריים?
מה עוד אפשר לשים? אבל לא דברים שגרתיים
תודה 
ועם רוטב טוב.
מכניסים למעבד מזון: כוזברה ,פטרוזיליה,בזיליקום,שום,אגוזי מלך,שמן זית(או שמן קנולה)-עד שמקבל את הסמיכות הרצויה.
אם תרצי אכתוב
משהו מסוג k300?חיה וקיימתמשהו בסגנון אלף האיים או רוטב שום? אני אשמח מאוד 
תודה
עם חלב מוקצף 2 קעריות ו2 כפיות...
דווקא היה נחמד.
נראה לי ששנה לפני כן אנחנו קיבלנו כזה וממש התלהבנו...
פורים שמחים!
לא גמרו טוב... (או אולי כן, תלוי את מי שואלים...)
חותכים יומיים קודם, שומר, גזר, קולורבי, כרפס, גמבה, כרוב , כרובית...(לא חייב הכל) מתבלים בהרבה לימון טרי סחוט,
מלח ושמן, שמים במקרר, לנער כל כמה זמן- טעים! וטחינה כמו שרגילים רק בתוספת פטרוזיליה קצוצה, חג שמח!
נו... באמת...
לחמניות מתוקות מקמח מלא,
וסלטים: סלט חסה וכרוב מתוק, חילבה ועוד דברים בסגנון כזה... וגם חמוצים... ירקות שאת בוחרת עם לימון חומץ פלפל שחור ומלח
תותהוא לא יהרוג אף אחד אבל יגרום לכן לעומס טלפונים שיבקשו את המתכון...
½ כוס מים
¾ כוס שמן
1 כף גדושה מיונז (אני לא שמה)
4 כפות סוכר
1 כף רוטב סויה
2 כפיות שום כתוש (או כפית וחצי שום גבישי)
1 כפית מלח
1 כפית חרדל
1 כפית מיץ לימון
1 כפית שטוחה פלפל שחור
זו כמות גדולה. מספיק לסלט מ2 חסות נגיד.
השדרוג השני, שלא מומלץ למשלוחי מנות אבל כן לבית, זה להוסיף לסלט קצת קרקרים שבורים מסוג "נשנושים בצל-שמנת". ממש ממש טעים (ולא בריא...). לא מתאים למשלוחים כי אם זה "יישב" עם הסלט הקרקרים יתרטבו ויהפכו למגעילים.
רוטב סויה אין לי, יש תחליפים?
תודה נשמה, כמעט התייאשתי מהרוטב
אך יש בזה הרבה פסולת שנזרק וזה בל תשחית לדעתי !!
די כבר!!!!! תעזבו את דת הטבעונות !!!!!!!! יום אחד חופש!!!
המשלוח מיועד לאישה שילדה ממש לאחרונה, סלט עשיר יועיל לה (ולתינוקת) קצת יותר משוקולד.
פורים שמח ![]()
היא יולדת.. היא צריכה לאכול אוכל מזין, שייתן לה כוח!
אם כן - אז ככה
שמים בכלי יפה עלים למיניהם (ביבי חסה ) עם מלפפונים ושרי פרוס
מעל זה שמים ערימה של ירקות ומקפצים- בצל , פלפלים גזרים נבטים
מעל זה מפזרים זרעונים וגבינה מגוררת
בס"ד
בצל קצוץ דק דק מטוגן ואז להוסיף 2 כפות פפריקה וקצת בהרט לערבב טוב ולהוסיף שום כתוש כמה שאוהבים לבשל יחד עם כוס מים ואז בבלנדר מוט לטחון הכל ולהוסיף מים
זה רוטב שתמיד מצליח..
מדהים!!!!
אין לי מושג למרשם אבל זה היה צהוב כזה
מישו יודע איך אפשר להכין תוספת לפנקייק (או שיש לו רעיון) אם יש לי ממש קצת גבינה??? ואין לי מייפל..
תומ"ר!!
(חמאה+) ריבה ביתית
סירופ שוקולד
שמנת רגילה (חמוצה9-15-27%) + מעט סוכר וניל או סוכר ומעט תמצית וניל
יוגורט במתיקות מעודנת או חמצמץ (+ריבה מעל)
או סתם בלי כלום - מה יש? פורים!
בהצלחה.
ופיזרתי כזה יפה מעל..
יצא טעים