שרשור חדש
שאלת משלוחי מנות.שומרון

אני רוצה להכין למשלוח קרקרים סלט זיתים טחינה טסלט עגבניות כזה ונשיקות

אז נשיקות הבנתי שכמה שיותר מאוחר לעשות אבל מה עם הסלט זיתים והעגבניות והקרקרים?אפשר לעשות היום מחר נגיד?

סלט זיתים אין בעיה להכין כבר מהיום.. בהצלחה!ח.י
דוקא נשיקות הייתי עושה עכשיו ושומרת בשקית אטומהelishevs
גם קרקרים אפשר כבר להכין.אור כחול

סלט עגבניות ברגע האחרון.

טחינה עד 3 ימים מראש

ומה הקשר נשיקות?

חשבתי שכדאי שיהיה משהו מתוק גם..שומרון

אבל רק אם אני יספיק...

 

למה ססלט עגבניות בסוף?

נשמע לך טעים סלט עגבניות מאתמול?אור כחולאחרונה

אלא אם כן את מכוונת לסלט מבושל, אז זה משהו אחר...

הקפאתי פיצות ולחמניות-לילה אחד יספיק כדי שיפשירו?זהר הרקיע
זה למשלוחי מנות..
ואני מתלבטת אם זה מספיק זמן להוציא אותם במוצ'ש עד הבוקר?

או שכבר משישי?ואז לשים במקרר?(לא בטוחה שיהיה מקום..)

מתלבטת בגלל הקור..
מוצ"ש אמור להספיק...ת.מ.אחרונה
מה ההבדל בין בלינצ'ס לפנקייק?~א.ל
>>>דינה ל.
בלינצ'ס- דק, גדול ומיועד למילוי, יחסית תפל

פנקייק- קטן יותר, עבה יותר, מתוק ואוכלים אותו כמות שהוא, או עם מייפל/דבש/שוקולד וכו' מעל
^^ וכןג'ינג'ית מנמשת

בלינצ'ס בדר"כ מלוח וכן המלית שממלאים בו, ופנקייק מתוק. 

נראה לי שבלינצ'ס לא מלוח, אלא פשוט נייטרליז'וז'ואית
ואפשר למלא בבלינצ'סים מאותה בלילה גם מלוח וגם מתוק וזה יהיה מעולה...
בדיוק ^דינה ל.
למה??דינה ל.
בלינצ'ס גבינה לא מלוח!
תודה ~א.לאחרונה
אוי יצא לי בשבת פאי שוקולד ממש טעים וממש קל להכנה!דרךחדשה_

הוא יצא גם יפה!

אבל היתה שבת שמרחתי את הקרם[גמרתי אותו]

אז לא יכולתי לצלם..[מובן..]

משתפת אותכם...

המתכון מערוץ 7[אוכל]

 

רכיבים:

לבסיס הפאי:
2 וחצי כוסות קמח
ביצה אחת
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן

מלית הפאי:
2 ביצים 
חצי כוס מים
כוס קמח
רבע כפית אבקת אפיה
כוס סוכר
שלושת רבעי כוס קקאו
חצי כוס שמן

לקרם:
כוס קקאו
רבע מרגרינה
סוכר לפי הטעם.
ניתן להוסיף קצפת רי'ץ

אופן ההכנה:

לשים יחד את חומרי הבסיס לפאי, מרפדים תבנית עגולה (גם את הדפנות) ואופים. חשוב שהבסיס לא יהיה אפוי לגמרי בשלב זה.

מערבבים את חומרי המלית יחד ושופכים לתוך הבסיס שבתבנית (שהוא כבר שלושת רבעי אפוי) ואופים.

ממיסים יחד את חומרי הקרם ושופכים על הפאי האפוי. הקרם אמור להיספג בפאי ולהפוך אותו לנימוח ועשיר.

אופן ההגשה:

מגישים פרוסה מכובדת ליד כדור גלידת וניל.

 
הוא יוצא מעולה!

 

פאי שוקולד (כמעט) נטול מרגרינה וגם טעים?כלנית1
אני בכלל לא שמתי מרגרינה שמתי שמן במקום וזה יצא פשדרךחדשה_

וט טעים!!

ושמת ריץ' או ויתרת?א.ב.

נשמע מעולה ובא לי לנסות....

נשמע טוב, כמה זמן אפייה בכל שלב?משיח עכשיו!

בהתחלה רבע שעה עשרים דקות בסוף קצת הרבה בתנורדרךחדשה_

שלנו...

לאיזה גודל של תבנית זה מתאים?מעפר אני באה
אני עשיתי חדפ עגולה..לא יודעת להגיד לך...דרךחדשה_אחרונה
שאלה טיפשית על חלותמשיח עכשיו!

אני רוצה להכין את הבצק לחלות של משלוח המנות היום.

חשבתי להכין אותו לטפיחה ראשונה, להפריש חלה, ולהקפיא.

וביום ראשון בבוקר מוקדם להוציא להפשרה, להכין צורה והתפיח פעם שנייה ואז לאפות.

האם אפשר לעשות את זה? כמה זמן ההפשרה תיקח? (גם כך זה יום לחוץ מאד.. אולי יש דרך אחרת?)

למה שלא תאפי היום ותקפיאי?אושר תמידי
כך תצטרכי רק להפשיר את החלות המוכנות...
חלות מופשרות טעימות כמו חלות טריות?משיח עכשיו!

תראי, ברור שאין כמו טעם טרי..אושר תמידי

אבל אחרי 3-4 ימים של הקפאה זה ממש לא נורא וכשהן מפשירות הן כמעט כמו טריות.

 

פשוט מוציאים מהמקפיא... לוקח בערך 3 שעות להפשיר לגמרי.

ופשוט להקפיא אותן כשהן עוד יחסית חמימותככה.

שתהיה הרגשה עוד יותר של טריות

ואיך מפשירים?משיח עכשיו!

חימום בחום הכי נמוך בתנור- ייתן טעם מעולה+mp8
אם תקפיאי מיד אחרי האפיה כשהן עוד חמותט'

כשתפשירי אותן הן יצאו מעולות וטריות 

ובמה עוטפים אותם כשהם עוד חמות?צביה22

אני תמיד הייתי מחכה שיתקררו, כדי שהאדים שיוצאים מהם לא יקפאו עליהם וירטיבו אותם.. בטוח זה יוצא טוב?

נייר אלומיניום/ ניילון נצמדככה.

אני אישית לא עוטפת אותן ישר כשהן עוד ממש חמות בדיוק מהסיבה שאמרת, אלא כשהן פושרות- כשכבר לא מעלות אדים

תודה! ועוד שאלה-צביה22

נייר האלומיניום פולט חומרים רעילים רק בחום גבוה? או שגם עיטוף כזה להקפאה עלול להיות בעייתי?

שאלה דומה: עוגות שמריםניל"ס

מה עדיף לדעתכם-

להכין את הכל היום, להקפיא ולהפשיר במוצש"ק/ראשון (לשים בתנור אחרי ההפשרה כדי להחיות? להפשיר במקרר?)

 

או

 

להכין היום עד שלב הקליעה, להקפיא ובמוצש"ק/ראשון להפשיר, להתפיח ולאפות?

 

מה הכי מומלץ (טעם + זמן ביום ראשון) ואיך?

בקיצור- המלצות!

מנפנף

 

ומניסיון- מה עדיף למילוי- ממרח שוקולד או תערובת של קקאו, סוכר וכו'?

אשמח גם אני למידע על העוגה!!770מ

האם ניתן להכין היום ויהיה נעים וטרי ביום ראשון?

זהתלוי במתכוןs83

אני אישית הייתי מכינה היום ומקפיאה אטום טוב טוב טוב ומפשירה במוצ"ש על השיש.

העוגה לא תהיה כאילו הרגע יצאה מהתנור אבל חימום לדעתי יזיק אם המקבלים לא יאכלו אותה באותו הרגע.

המילוי שאני אוהבת זה קקאו סוכר וכו'

אני הייתי אופה היום. עוטפת טוב טוב עם ניילון נצמדצו חיוך

ןמקפיאה.

הקפאה אחרי אפיה קצת בעייתיתאמא מסורה

כי אם מי שיקבל את המאפה יקבל עוד הרבה מאפים ויחליט להקפיא?

ממש לא טוב להקפיא משהו שעבר כבר הקפאה.

מה שאני מתכננת לעשות, להתפיח התפחה 1, להפריש חלה ולקלוע, להקפיא ובהפשרה השניה- התפחה 2 ולתנור.

 

כך מי שיקבל, חיקסל מאפה טרי ויוכל להקפיא כרצונו בלי לפגוע במאפה.

אני לא יודעת אם זה טוב גם לעוגות שמרים בגלל המילוי.

אפשר להשתמש בשמירם טריים במקום יבשים?משיח עכשיו!

במתכון כתוב יבשים...

ועוד דבר, החלטתי להכין ולהקפיא, אז לעטוף את הלחמניות אחת אחת (אני מתכוונת להכין ממש ממש קטנות- בגודל של ביס) או שאפשר כמה ביחד?

^ כמה שאלות... אשמח לתשובות! גוט שאבסמשיח עכשיו!

שמרים טריים דעתי אפשר. לא מאוד מבינה בזה ...ט'אחרונה

את מתכננת להפשיר את כל הלחמניות יחד? אז תכניסי הכל לשקית אחת ותסגרי אותה היטב עם כמה שפחות אויר בפנים.

 

אני כן עוטפת בניילון כשהלחמניות/חלות עוד חמות ולא קורה שום דבר. ובגלל שמכניסים אותן מיד להקפאה לא נוצרות טיפות על הניילון.

 

 

אני מארחת בפורים את המשפחה לסעודהככה.
אז אשמח בבקשה לרעיון לקינוח לא כבד מדי..
חוץ מסלט פירות, אשמח לרעיונות למתכונים
עוגת שוקולד חמה, גלידה, לפתן ויש עוד הרבה...אמא!!

מה הכוונה לא כבד מידי? מה הכיוון?

^ יש לי מתכון ללפתן תפוחי עץ, נחמד ממש.. תרצי?~א.ל
לא כבד, כי הארוחה במילא מספיק משביעהככה.

וגם כולם עם האוכל של המשלוחי מנות בבטן

 

לפתן תפוחים נשמע טוב, עוגת שוקולד חמה טובה - יש לך מתכון?

 

תודה!!!

 

 

עוגת שוקולד חמהאמא!!

כוס קמח

שקית אבקת אפיה

כוס שוקולית

3 כפות מים

כוס סוכר

4 ביצים

3/4 כוס שמן

1/2 חבילת ריץ' (לא מוקצף)

לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית ולאפות.

 

להמיס 100 גרם שוקולד מריר

ולבשל עם 1/2 חבילת ריץ'

ולשפוך מעל העוגה המוכנה.

תודה ככה.

גלידה ביתיתקינמונית
טעים! לא מראה לי שעם כל האוכל, השתיה והצפיפות יהיה לאנשים קר, אז אני עשיתי גלידה (ובעז"ה פאי שוקולוד שווה, אבל זה יותר כבד קצת).
אפשר לעשות עם חלבה, עוגיות שבורות,פרי שאוהבים וכו'.
אני אשמח למתכון ... תודה!הדס מ.

זה בטח כבר לא רלוונטי אבל..מתכון לגלידה טעימהקינמוניתאחרונה

מתכון לתבנית בגודל חד"פ רגיל:

מקציפים 4 חלבונים עם כ-1/4 כוס סוכר (או יותר, תלוי בתוספת,

נגיד לפרי חמצמץ הייתי מוסיפה קצת..)

בנפרד מקציפים ריצ'/שמנת צמחית ומוסיפים אליו את התוספת

(הכל הולך- חלבה, שוקולד, פרי טחון או חתוך, עוגיות שבורות (של מן יוצא מעולה) ).

לקחת בחשבון שאחר כך מדללים עם החלבונים אז לשים הרבה תוספת.

כאן יש שתי גרסאות

1. להוסיף את החלמונים

2. לא להוסיף חושף שיניים

אני מעדיפה לא להוסיף,

זה מצהיב את זה ולפעמים בהגשה מצטברים טיפה נוזלים למטה

למרות שזה גלידה וזה נמס בכל מקרה..

ומקפלים את קצף החלבונים לקצפת בעדינות

למקפיא ובתאבון.

עוגת יום הולדת בצורת מלכהאמלאלה
הילדה רוצה עוגת יומולדת בצורת מלכה, צריכה רעיונות, אני רוצה שיהיו רק דברים אכילים על העוגה ובלי בצק סוכר , אשמח לטיפים ורעיןנןת
משהו שהכנתי פעם...אמא!!

שלוש עוגות פשוטות (טורט או שוקולד) עגולות בגדלים הדרגתיים.

מניחים את שלוש העוגות אחת על השניה לפי הגודל.

מכינים הרבה קצפת (ריץ' או שמנת מתוקה) ומורחים על העוגות כך שיראה צורה של שמלה נפוחה ולא רואים את המעבר בין העוגות (מקוה שהובנתי)

מלמעלה הנחתי ראש של ברבי או בובה קטנה כך שיראה שזו השמלה שלה.

אפשר לקשט את השמלה איך שרוצים: קישוטים מהקפת כשהיא לבנה, סירופ שוקולד, סוכריות וכו'...

נשמע טוב, אבל אני רוצה שגם הראש יהיה אכיל, לא אוהבאמלאלה

ת לשים דברים לא אכילים על עוגה, תודה.

אז אתה יכולה להכין אתארץ קדם

הראש מכדור שוקולד ולצפות חצי ממנו בשוקולד לבן..או לחרוץ (עם יש לי הכלי הזה שחורצים איתו) ממלון אבל אם זה ילדים לא בהכרח שהם יתחברו..

אני אפיתי פעם עוגה בקערת פיירקס עגולה.חילזון 123

יותר קל מלהכין 3 עוגות.

 

ואם רוצים בלי בובה למעלה אפשר אולי להכין ראש ממרציפן?

בדיוק ראיתי עוגה בצורת נסיך אולי זה יתן לך כיווןעיצוביתאחרונה

להכין עוגה גדולה במיוחד ואז לחתוך שיהיה כתר ראש ידיים ביחידה אחת

לצפות בקצפת ואז כדי להדגיש כל אזור הם שמו עדשים צהובים על הכתא תלתלים מחמצוצים מאורכים גזורים צווארון ממרשמלו חתוך ועוד כיד הדימיון עיניים אף פה וכו...

דילמה לגבי משלוח מנותשובבית

 

קניתי תבניות אינגליש קייק קטנטנות,

 

אפשר להכין בלילה של עוגה רגילה או שעדיף מתכון של מאפינס?

 

מה אתם אומרים, אפשר להכין מהיום?

 

ואם יש לכם המלצה למתכון אשמח לשמוע חיוך גדול

 

תודה

ופורים שמחליצן

אפשר להכיון מתכון של עוגה רגילמעפר אני באהאחרונה

ובמקום לשפוך לתבנית אחת לפצל ל-2 תבניות אינגליש קייק.

אפשר בהחלט להכין היום ולהקפיא עד פורים.

 

מארגנת הפרשת חלה 40 נשים למטרה מסויימת.בשמחה תמיד!

אם מישהי עושה לשבת/פורים אשמח שתפנה אלי..

 

תודה רבה

מקפיצההבשמחה תמיד!אחרונה
חשבתי להכין פיצה לסעודה במוצ"שג'נדס

יש אפשרות להכין מחר ולהקפיא? או משהו כזה כדי שתישאר טריה? אין בעיה להכניס לתנור שוב אבל לא כל ההכנה.. אין מספיק זמן.

כן, יוצא מצויןברוקולי
תודה נשמהג'נדסאחרונה
טבעונים לכאן!הקולה טובה

הי, יש לי אורחות טבעוניות לשבת.

ואני צריכה רעיונות לאוכל שאפשר להכין, ושיהיה שבתי..

 

בינתיים חשבתי לערב להכין מרק עדשים,

רביולי ברוטב פטריות (ברביולי אין ביצים, נכון?)

אבל חסר לי עוד איזה משהו..

ואורז לא מתאים..

 

 

לבוקר-

מוקפץ (בלי עוף)

אורז

וחסר לי עוד משהו במקום פשטידה.. (לא מתכוונת לנסות להכין פשטידה בלי ביצים)

 

סד"ש-

סמבוסק במילוי הירקות של המוקפץ

שאריות מסעודה שניה.

 

 

וכמובן המון סלטים...

 

 

תודה!

בפסטה יש ביצים-משה ר-
לא טבעונית מנסה לעזורimosh30

 

לחם ממולא משביע מצטרף מעולה למרק

אם הרביולי יורד מהפרק אז..

תנסי עלי גפן ממולאים בורגול וצימוקים / פלפלים ממולאים בקינואה עם רוטב

במקום פשטידה תנסי לביבות כלשהן או שזו התחכמות מהפשטידהקורץ

אולי סינייה לבבות ארטישוק ברוטב עגבניות / תבשיל ירקות 

 

 

יש פסטות בלי ביצים..מקום בעולםאחרונה
במקום עוף יש סייטן.מוריה
ואפשר תבשיל קדירה עם קטניות, בלי עוף וביצים.
קישור לאתר עם מתכונים טבעוניים:ניל"ס

http://thevlog.co.il/

 

 

אני לא זוכרת מה אמא שלי מכינה לשבת כשאחי שם, סליחה...

 

מה עם תפוחי אדמה? (איך אפשר בכלל שבת בלי)שוקולד לבן

וראיתי פעם באינטרנט לביבות קישואים וטחינה- כשהטחינה היא במקום ביצים (מדביקה)

אם אתם אוהבים טחינה זה נחמד מאד (אני לא יודעת איפה זה, איפשהו באינטרנט)

אפשר..נקודה למחשבה

בורגול

קינואה

ירקות מבושלים / ירקות בתנור

תודה!הקולה טובה

באמת נראה לי נוסיף תפוחי אדמה לערב, ומוקרמים בשמנת צמחית לבוקר.

ונבדוק אם יש סייטן באיזור פה במחיר נורמאלי...

 

 

ורוב המתכונים הטבעונים מלאים בחומרים שאני לא מכירה ועולים הון מן הסתם..

אמא שלי הכינה לי אתמולנקודה למחשבה
עגבניות ממולאות בבורגול עם טחינה..

אם את רוצה מתכון בשמחה
אשמח לעזרתכם ברעיונות לתפריט מעניין וחגיגימשיח נאו בפומ!

לסעודת פורים.

 

מה אתן מכינות?

 

תודה!

סלמון, רולדה עם תוספת וסלטים מושקעיםאושר תמידי
תודה גם לך! משיח נאו בפומ!

סלמון זה ברור..

הרולדה רעיון טוב!

לביבות חזה עוף, אורז וסלטים טובים ~א.ל


תודה לך! משיח נאו בפומ!

נשמע מעניין הלביבות. לא מכירה.. אפשר מתכון בבקשה?

בשמחה!~א.ל

חותכים חזה עוף לחתיכות דקות- כמו סלט

מוסיפים עגבניה אחת קצוצה דק, ללא קליפה

בצל ותפ"א- שניהם מפומפמים ומבלי המיצים שלהם..

מוסיפים קמח מצה

וביצה אחת

ומתבלים במלח ופלפל

משטחים לצורת לביבה ושמים בתנור ל180 מעלות יוצא מעדן!

 

מתי זה שאוכלים קרעפלאך?טאבולה ראסה
ועוד שאלה- אמורים לאכול גם בשרי וגם דגים?
אכן, אוכלים קרעפלאך בסעודה.משיח נאו בפומ!

לא חושבת שיש עניין מיוחד בדגים. בשר כן כי זו סעודת יו"ט.

 

אגב ב'תורה אור' האדמוה"ז מבאר ששמחת פורים גדולה בהרבה משמחת יו"ט.. (בדיוק למדתי..)

התכנון שלי...טאבולה ראסה
כבד קצוץ עם מלא מלא בצל,
קציצות שהילדים יעשו טובה ויאכלו,
אורז, פשטידה טעימה
וכמובן סלטים
צדיקה את..אושר תמידי
חשבתי להכין את החלות/לחמניות בצורת אוזני המן..משיח נאו בפומ!

יש אולי עוד רעיונות למאכלים באווירת פורים?

יותר לילדים- אבלכדורי שוקולד עם גביע גלידה-טאבולה ראסה
יוצא ראש של ליצן עם כובע.
אפשר עדשים לעיניים ופה...
יוו תודה!! איזה רעיון חמוד! הילדים ישמחו מאוד..משיח נאו בפומ!
תכינו מה שבא לכן, רק תיקחו בחשבון....elishevs

בס"ד

 

תכינו מה שבא לכן רק תיקחו בחשבון, שכולם מגיעים די מלאים מרוב ממתקים,

ודי מהר כבר יש הרבה שיכורים סביב השולחן (שלא יכניסו עוד כלום לפה....וטוב שכך)

 

מה עושים בנידון?

 

כדאי להגיש ישר את המנה העיקרית ולא להתעכב כהרגלנו בשבתות ויו"ט על סלטים, ודגים

אולי להוציא את היין אחרי מנה ראשונה, ולהשתדל שיהיה איכותי ולא ערבוב של כל מיני משקאות חריפים ויין פטישים

(למרות שזה לא תמיד בשליטתנו )

 

יש לכן עוד רעיונות?

 

רולדת הודו, כבד עם פטריות+mp8

בורקס בשר

תודה לכולכן! עזרתן משיח נאו בפומ!אחרונה
שתי שאלותלעזרתכם אודה!~א.ל

א. אני מחפשת מתכון לדג מושט בסיר, שוב- תנור אין ברשותי לעת עתה ,

שהוא שונה מהרוטב שכולל עגבניות, גמבה ושום.. מה שנקרא: בגרסא המרוקאית

ב. האם יש למישהו מכם רעיון למשהו נחמד שאפשר לטגן- והוא חלבי, אשר ישמש כקינוח או מנת פתיחה?

 

תזכו למצוות ופורים שמחליצן

 

ב. פנקייקסטל..

א. לא מבינה בזה... בהצלחה !

לא מזמן עשיתי ככהחילזון 123אחרונה

השחמתי קצת בצל פרוס בסיר נמוך ורחב, הוספתי כף או שתיים דבש וקצת מים ותבלינים (פלפל, זנגביל טחון, קצת רוטב סויה)

ואז שמתי לימונים (היו לי לימונים ננסיים שפרסתי אבל לא באמת חייבים אפשר סתם שתי פרוסות לימון חתוכות לארבע)

ואת הדגים. כיסיתי ובישלתי קצת עד שהדג לבן (ממש לא הרבה זמן) ואז טיפה פתוח וזהו.

 

פעם אחרת גם הוספתי לזה קצת פיטריות קטנות.

בצל לא ממש חייבים. פעם אחרת הכנתי בלי בצל אבל השתמשתי בסיר אחרי שהכנתי בו ירקות אז היה קצת בתחתית צבע\רוטב מהירקות.

 

אפשר גם להכין עם בצל ופטרוזיליה או איזה ירק דומה. זה גם יוצא נחמד.

הצילו!! עשיתי את המתכון הזה והבצק מתפורר טילים!!אורחיה

אוזני המן פריכות

 

- פרסומת -

את תמצית הווניל אפשר להחליף בשקית אחת של סוכר וניל.

 

החומרים (לכ-30 יחידות):
3 כוסות קמח תופח, מנופה
1 כוס סוכר
200 גרם מרגרינה
2 חלמונים (או 1 ביצה)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
1/2 כוס אבקת סוכר
מלית (מתכונים בהמשך)

אופן ההכנה:

1. לשים את כל החומרים, מלבד אבקת הסוכר, לבצק אחיד וחלק. משהים במקרר כשעה.

2. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.

3. מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.

4. מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

בצק מתפורר חסר לו בדר"כ נוזל תוסיפי מעט מים כל פעםimosh30

קצת תוך כדי הלישה 

ממש מעט כל פעם- נגיד כף בהתחלה ואז שוב אם חסרחילזון 123
עדיף להוסיף מים ממש קפואיםתות

תודה רבה לכולן!! אכן הוספתי קצת מים ויצא פיצוץ!!אורחיהאחרונה
כמה שאלות על הכנה מראשבאה לעזור

האם אני יכולה להכין מראש לחמניות ולהקפיא אותן עד ליום ראשון?

כמה זמן מראש אני יכולה להכין מטבוחה וטחינה כדי שהן עדיין יהיו טובים למשלוח?

כנ"ל לגבי קיגל?

לחמניות ומטבוחה אפשר מהיום-משה ר-
טחינה לא חושב שכדאי.
קיגל-אין לי מושג.
לחמניות ומטבוחה אין בעיה להקפיא...ת.מ.

קיגל גם אפשר להקפיא

טחינה נראה לי כדאי כמה שיותר קרוב וזה גם לא הרבה עבודה כ"כ..

לבאה לעזורnechama l

אפשר להקפיא כמעט הכל... בגלל שאנחנו די קרובים לפורים... וטחינה כדאי לך להכין ביום שישי (-אם את מחוץ לירושלים) או ביום ראשון...קורץ

אם לחוץ, גם טחינה אפשר להקפיאתות

אמא שלי תמיד עושה את זה. להפשיר כמובן בטמפ' החדר או במקרר

וואו תודה רבה על כל התשובות.באה לעזור
טחינה לא כל כך.....770מ

כמה שיותר טרי יותר בריא. וגם הטעם שלו יותר משובח!!

אין בעיה להקפיא טחינה, רק צריך ערבוב אחרי שמפשירא.........לף

ולחמניות- שימי לב להפשיר פתוח, לא כשזה בתוך שקית/ ניילון נצמד, כי אז הלחות הורסת אותן...

חחחnechama lאחרונה

חחחחחחחח. זהירות...

הדילמה בעוגהבאה לעזור

יש לי עוגה שהמצרכים שלה הם:

1.5 כוסות קמח

1.5 כוסות סוכר

3/4 כוס שמן

חבילת פודינג שוקולד

5 כפות קקאו

כף אחת של קפה

א"א

כוס מים 

3 ביצים

 

את כל המצרכים יש לי חוץ מפודינג שוקולד.

יש לי את כל פודינגי השוקולד האפשריים ( תודה לבעלי היקר) חוץ מהשוקולד.

מה עושים?

יש סיכוי פשוט לשים פודינג אחר והטעם יהיה עדיין אותו טעם??

הטעמים הם: ריבת חלב, וניל, וניל עם פיצפוצים.

 

תודה.

את יכולה לנסותרבה אמונתך!

לשים פודינג וניל, ולהוסיף בערך 3 כפות קקאו.

אני מניחה שזה יצא באותו הטעם בערך, אולי אפילו טוב יותר (פודינג שוקולד הוא ממש לא טעים כאילו מוציא לשון)

 

בהצלחה!

יצא סבבה, תודה.באה לעזוראחרונה
מי הצדיקה שמחקה לי את ההודעה????מודדת כובעים

רוב תודות!!!!!!!!!!!!!!

אין מילים!

בכיףרחלקה
למה מה כתבת..?באה לעזוראחרונה
אפשר להמיר ברנדי ביין אדום מתוק?כוכב לכת

מדובר בכמות של 2 כפות.ואין לי עניין לקנות בשביל זה בקבוק שלם... 

מישהו???כוכב לכת
אפשר רק שהטעמים שונים לגמרי..-משה ר-
אין ויסקי, רום, קוניאק??
לא מכניסה אלכוהול הביתה....כוכב לכת

חוץ מיין לקידוש כמובן

אז דלגי על זה, לא חייב לשים-משה ר-
יש לי תמצית רום. עוזר?כוכב לכתאחרונה
מתכון מוצלח לבצק לפוקאצות?ת.מ.
חפשי בהיסטוריית ההודעות של פילפלתימאמע צאדיקהאחרונה
אוזני המן בלי מרגרינהמאמע צאדיקה

יש למישהוא מתכון? 

אוזני המן זה בצק פריך ובשביל שיצאו טוב-משה ר-
צריך חמאה או מחמאה..
אבל ראיתי היום שכתבו על אוזני המן מבצק שמרים..
יש ליעוד כינוי

הוא לא לידי כרגע.

אבל לקחתי מתכון רגיל עם חב' מרגרינה

המרתי בחצי כוס שמן

והוספתי מים לפי הצורך - כל פעם ממש מעט בכף.

יצא מצויין!

 

אם יש צורך במתכון הספציפי אוכל בע"ה לכתוב בלילה.

^^^ אני אשמח למתכון הספציפי בבקשה..מחייכת =)
גם לי יש מתכון. אבל אני לא בבית...איזה טוב ה' !
אני הכנתי את המתכון הזה ויצא מעולה!!(;ח.י
יש פה - אומרים שזה טעים אבל עדיין לא ניסיתיקשלש

http://bishulbezol.blogspot.co.il/2011/03/blog-post_07.html

 

(זה בכלל בלוג לתימנים - בישול בזול)

הגעתי הביתה- מצורף מתכון. אולי בהמשך-תמונהאיזה טוב ה' !
אוזני המן-
אני מכינה מקמח מלא.

5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס שמן
מיץ מלימון אחד

אני מכינה עכשיו.
הוספתי גם קצת מיץ תפוזים.
ונראה לי שכדאי להוסיף קצת מים.

אולי בהמשך אני אצרף תמונה לספר איך יצא...
עבדנו קשה עד שעה מאוחרת, ויצא אוזני המן לתפארת...איזה טוב ה' !

נראים פשוט נפלאאלעד

אם הטעם בהתאם- אשריכם!

לנו זה טעים ;)איזה טוב ה' !

עם קמח מלא ושמן זית.

מבחינתנו זה אחלה! 

יש בבלוג בישול בזול מתכון מעולה!רבה אמונתך!
המשך עלילותי...מאמע צאדיקהאחרונה

עשיתי היום אוזני המן- מאחד המתכונים שמצאתי ברשת 

http://www.pascalpr.co.il/18313/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%97%D7%92%D7%99%D7%9D/%D7%90%D7%95%D7%96%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%AA-%D7%98%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94/

(עשיתי את זה בלי קקאו ובלי טחינה- רק את הבצק שלהם) 

יצא טעים 

 

היה לי בעיה עם המילית שוקולד- 

שמתי מילית של ממרח שוקולד מדולל קצת- נזל ונפתח הכל

שמתי מילית של רק קקאו עם קצת שמן- יצא בסדר

מה קרה פה? 

 

מחפשת מתכון לטחינה ביתית טעימה במיוחדשוקולד לבן

יש למישהו?

טחינה ירוקהelishevs

בס"ד

 

שלום!

 

הנה מתכון טעים, שאני משתמשת כשנשארים לי הגבעולים של הכוסברה או הפטרוזיליה, כי בעלים שלהם השתמשתי למשהו אחר:

 

לשים בצנצנת רחבה (של סילאן, למשל, או קופסת פלסטיק צרה וגבוהה בקיבולת של ליטר):

 

גבעולים של צרור פטרוזילה/ כוסברה (או חצי צרור כולל העלים)

להוסיף 1-2 שיני שום

קצת מלח

מיץ של לימון אחד

וקצת מים

 

לרסק בבלנדר יד את כל הקצ'קס עד שמתקבל נוזל ירוק וטחון היטב, הנוזל צריך למלא קצת פחות מחצי צנצנת.

אם יצא יותר - תוציאי ותשמרי חלק לפעם אחרת, ואם יצא פחות - תוסיפי מים עד קצת פחות מהחצי.

להוסיף כמות שווה בדיוק של טחינה גולמית, לסגור עם המכסה, ולשקשק עד שהטחינה מתערבבת עם הנוזלים,

לפתוח ולהתענג....

 

בתאבון!

ועוד מתכון מהיר וקלelishevs

בס"ד

 

ועוד מתכון לממהרות....

 

הוא טוב להכנה גם בשבת, כי אופן ההכנה לא יוצר גיבול שאסור בשבת

(מה שאסור בשבת זה להוסיף קצת מים ולערבב,ושוב להוסיף קצת מים ולערבב, אבל פה מוסיפים את כל המים בבית אחת)

 

להשתמש בצנצנת גדולה עם מכסה תואם - צנצנת של סילאן ודומותיה

 

למלא את הצנצנת קצת פחות מחצי בטחינה גולמית.

להוסיף מיץ לימון, שום גבישי, פטרוזיליה מיובשת ומלח

ולמלא מים בכמות שווה לטחינה

לסגור ולשקשק היטב עד שהטחינה אחידה

אם יצא נוזלי להוסיף עוד קצת טחינה ולשקשק שוב.

 

בתאבון!

ככהשרבובאחרונה

1. שום ופטרוזיליה

2. זחוג!!!