אני רוצה להכין למשלוח קרקרים סלט זיתים טחינה טסלט עגבניות כזה ונשיקות
אז נשיקות הבנתי שכמה שיותר מאוחר לעשות אבל מה עם הסלט זיתים והעגבניות והקרקרים?אפשר לעשות היום מחר נגיד?
אני רוצה להכין למשלוח קרקרים סלט זיתים טחינה טסלט עגבניות כזה ונשיקות
אז נשיקות הבנתי שכמה שיותר מאוחר לעשות אבל מה עם הסלט זיתים והעגבניות והקרקרים?אפשר לעשות היום מחר נגיד?
סלט עגבניות ברגע האחרון.
טחינה עד 3 ימים מראש
ומה הקשר נשיקות?
אבל רק אם אני יספיק...
למה ססלט עגבניות בסוף?
אלא אם כן את מכוונת לסלט מבושל, אז זה משהו אחר...
בלינצ'ס בדר"כ מלוח וכן המלית שממלאים בו, ופנקייק מתוק.
~א.לאחרונההוא יצא גם יפה!
אבל היתה שבת שמרחתי את הקרם[גמרתי אותו]

אז לא יכולתי לצלם..[מובן..]
משתפת אותכם...
המתכון מערוץ 7[אוכל]
לבסיס הפאי:
2 וחצי כוסות קמח
ביצה אחת
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
מלית הפאי:
2 ביצים
חצי כוס מים
כוס קמח
רבע כפית אבקת אפיה
כוס סוכר
שלושת רבעי כוס קקאו
חצי כוס שמן
לקרם:
כוס קקאו
רבע מרגרינה
סוכר לפי הטעם.
ניתן להוסיף קצפת רי'ץ
לשים יחד את חומרי הבסיס לפאי, מרפדים תבנית עגולה (גם את הדפנות) ואופים. חשוב שהבסיס לא יהיה אפוי לגמרי בשלב זה.
מערבבים את חומרי המלית יחד ושופכים לתוך הבסיס שבתבנית (שהוא כבר שלושת רבעי אפוי) ואופים.
ממיסים יחד את חומרי הקרם ושופכים על הפאי האפוי. הקרם אמור להיספג בפאי ולהפוך אותו לנימוח ועשיר.
אופן ההגשה:
מגישים פרוסה מכובדת ליד כדור גלידת וניל.
וט טעים!!
נשמע מעולה ובא לי לנסות....
שלנו...
אני רוצה להכין את הבצק לחלות של משלוח המנות היום.
חשבתי להכין אותו לטפיחה ראשונה, להפריש חלה, ולהקפיא.
וביום ראשון בבוקר מוקדם להוציא להפשרה, להכין צורה והתפיח פעם שנייה ואז לאפות.
האם אפשר לעשות את זה? כמה זמן ההפשרה תיקח? (גם כך זה יום לחוץ מאד.. אולי יש דרך אחרת?)
אבל אחרי 3-4 ימים של הקפאה זה ממש לא נורא וכשהן מפשירות הן כמעט כמו טריות.
פשוט מוציאים מהמקפיא... לוקח בערך 3 שעות להפשיר לגמרי.
שתהיה הרגשה עוד יותר של טריות
כשתפשירי אותן הן יצאו מעולות וטריות
אני תמיד הייתי מחכה שיתקררו, כדי שהאדים שיוצאים מהם לא יקפאו עליהם וירטיבו אותם.. בטוח זה יוצא טוב?
אני אישית לא עוטפת אותן ישר כשהן עוד ממש חמות בדיוק מהסיבה שאמרת, אלא כשהן פושרות- כשכבר לא מעלות אדים
נייר האלומיניום פולט חומרים רעילים רק בחום גבוה? או שגם עיטוף כזה להקפאה עלול להיות בעייתי?
מה עדיף לדעתכם-
להכין את הכל היום, להקפיא ולהפשיר במוצש"ק/ראשון (לשים בתנור אחרי ההפשרה כדי להחיות? להפשיר במקרר?)
או
להכין היום עד שלב הקליעה, להקפיא ובמוצש"ק/ראשון להפשיר, להתפיח ולאפות?
מה הכי מומלץ (טעם + זמן ביום ראשון) ואיך?
בקיצור- המלצות!
![]()
ומניסיון- מה עדיף למילוי- ממרח שוקולד או תערובת של קקאו, סוכר וכו'?
האם ניתן להכין היום ויהיה נעים וטרי ביום ראשון?
אני אישית הייתי מכינה היום ומקפיאה אטום טוב טוב טוב ומפשירה במוצ"ש על השיש.
העוגה לא תהיה כאילו הרגע יצאה מהתנור אבל חימום לדעתי יזיק אם המקבלים לא יאכלו אותה באותו הרגע.
המילוי שאני אוהבת זה קקאו סוכר וכו'
ןמקפיאה.
כי אם מי שיקבל את המאפה יקבל עוד הרבה מאפים ויחליט להקפיא?
ממש לא טוב להקפיא משהו שעבר כבר הקפאה.
מה שאני מתכננת לעשות, להתפיח התפחה 1, להפריש חלה ולקלוע, להקפיא ובהפשרה השניה- התפחה 2 ולתנור.
כך מי שיקבל, חיקסל מאפה טרי ויוכל להקפיא כרצונו בלי לפגוע במאפה.
אני לא יודעת אם זה טוב גם לעוגות שמרים בגלל המילוי.
במתכון כתוב יבשים...
ועוד דבר, החלטתי להכין ולהקפיא, אז לעטוף את הלחמניות אחת אחת (אני מתכוונת להכין ממש ממש קטנות- בגודל של ביס) או שאפשר כמה ביחד?
את מתכננת להפשיר את כל הלחמניות יחד? אז תכניסי הכל לשקית אחת ותסגרי אותה היטב עם כמה שפחות אויר בפנים.
אני כן עוטפת בניילון כשהלחמניות/חלות עוד חמות ולא קורה שום דבר. ובגלל שמכניסים אותן מיד להקפאה לא נוצרות טיפות על הניילון.

מה הכוונה לא כבד מידי? מה הכיוון?
וגם כולם עם האוכל של המשלוחי מנות בבטן 
לפתן תפוחים נשמע טוב, עוגת שוקולד חמה טובה - יש לך מתכון?
תודה!!!
כוס קמח
שקית אבקת אפיה
כוס שוקולית
3 כפות מים
כוס סוכר
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1/2 חבילת ריץ' (לא מוקצף)
לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית ולאפות.
להמיס 100 גרם שוקולד מריר
ולבשל עם 1/2 חבילת ריץ'
ולשפוך מעל העוגה המוכנה.
ככה.מתכון לתבנית בגודל חד"פ רגיל:
מקציפים 4 חלבונים עם כ-1/4 כוס סוכר (או יותר, תלוי בתוספת,
נגיד לפרי חמצמץ הייתי מוסיפה קצת..)
בנפרד מקציפים ריצ'/שמנת צמחית ומוסיפים אליו את התוספת
(הכל הולך- חלבה, שוקולד, פרי טחון או חתוך, עוגיות שבורות (של מן יוצא מעולה) ).
לקחת בחשבון שאחר כך מדללים עם החלבונים אז לשים הרבה תוספת.
כאן יש שתי גרסאות
1. להוסיף את החלמונים
2. לא להוסיף ![]()
אני מעדיפה לא להוסיף,
זה מצהיב את זה ולפעמים בהגשה מצטברים טיפה נוזלים למטה
למרות שזה גלידה וזה נמס בכל מקרה..
ומקפלים את קצף החלבונים לקצפת בעדינות
למקפיא ובתאבון.
שלוש עוגות פשוטות (טורט או שוקולד) עגולות בגדלים הדרגתיים.
מניחים את שלוש העוגות אחת על השניה לפי הגודל.
מכינים הרבה קצפת (ריץ' או שמנת מתוקה) ומורחים על העוגות כך שיראה צורה של שמלה נפוחה ולא רואים את המעבר בין העוגות (מקוה שהובנתי)
מלמעלה הנחתי ראש של ברבי או בובה קטנה כך שיראה שזו השמלה שלה.
אפשר לקשט את השמלה איך שרוצים: קישוטים מהקפת כשהיא לבנה, סירופ שוקולד, סוכריות וכו'...
ת לשים דברים לא אכילים על עוגה, תודה.
הראש מכדור שוקולד ולצפות חצי ממנו בשוקולד לבן..או לחרוץ (עם יש לי הכלי הזה שחורצים איתו) ממלון אבל אם זה ילדים לא בהכרח שהם יתחברו..
יותר קל מלהכין 3 עוגות.
ואם רוצים בלי בובה למעלה אפשר אולי להכין ראש ממרציפן?
להכין עוגה גדולה במיוחד ואז לחתוך שיהיה כתר ראש ידיים ביחידה אחת
לצפות בקצפת ואז כדי להדגיש כל אזור הם שמו עדשים צהובים על הכתא תלתלים מחמצוצים מאורכים גזורים צווארון ממרשמלו חתוך ועוד כיד הדימיון עיניים אף פה וכו...
קניתי תבניות אינגליש קייק קטנטנות,
אפשר להכין בלילה של עוגה רגילה או שעדיף מתכון של מאפינס?
מה אתם אומרים, אפשר להכין מהיום?
ואם יש לכם המלצה למתכון אשמח לשמוע ![]()
תודה
ופורים שמח![]()
ובמקום לשפוך לתבנית אחת לפצל ל-2 תבניות אינגליש קייק.
אפשר בהחלט להכין היום ולהקפיא עד פורים.
אם מישהי עושה לשבת/פורים אשמח שתפנה אלי..
תודה רבה 
הי, יש לי אורחות טבעוניות לשבת.
ואני צריכה רעיונות לאוכל שאפשר להכין, ושיהיה שבתי..
בינתיים חשבתי לערב להכין מרק עדשים,
רביולי ברוטב פטריות (ברביולי אין ביצים, נכון?)
אבל חסר לי עוד איזה משהו..
ואורז לא מתאים..
לבוקר-
מוקפץ (בלי עוף)
אורז
וחסר לי עוד משהו במקום פשטידה.. (לא מתכוונת לנסות להכין פשטידה בלי ביצים)
סד"ש-
סמבוסק במילוי הירקות של המוקפץ
שאריות מסעודה שניה.
וכמובן המון סלטים...
תודה!
לחם ממולא משביע מצטרף מעולה למרק
אם הרביולי יורד מהפרק אז..
תנסי עלי גפן ממולאים בורגול וצימוקים / פלפלים ממולאים בקינואה עם רוטב
במקום פשטידה תנסי לביבות כלשהן או שזו התחכמות מהפשטידה![]()
אולי סינייה לבבות ארטישוק ברוטב עגבניות / תבשיל ירקות
)שוקולד לבןוראיתי פעם באינטרנט לביבות קישואים וטחינה- כשהטחינה היא במקום ביצים (מדביקה)
אם אתם אוהבים טחינה זה נחמד מאד (אני לא יודעת איפה זה, איפשהו באינטרנט)
בורגול
קינואה
ירקות מבושלים / ירקות בתנור
באמת נראה לי נוסיף תפוחי אדמה לערב, ומוקרמים בשמנת צמחית לבוקר.
ונבדוק אם יש סייטן באיזור פה במחיר נורמאלי...
ורוב המתכונים הטבעונים מלאים בחומרים שאני לא מכירה ועולים הון מן הסתם..

לסעודת פורים.
מה אתן מכינות?
תודה! 
אושר תמידי
משיח נאו בפומ!סלמון זה ברור.. 
הרולדה רעיון טוב!
~א.ל
משיח נאו בפומ!נשמע מעניין הלביבות. לא מכירה.. אפשר מתכון בבקשה?
חותכים חזה עוף לחתיכות דקות- כמו סלט
מוסיפים עגבניה אחת קצוצה דק, ללא קליפה
בצל ותפ"א- שניהם מפומפמים ומבלי המיצים שלהם..
מוסיפים קמח מצה
וביצה אחת
ומתבלים במלח ופלפל
משטחים לצורת לביבה ושמים בתנור ל180 מעלות
יוצא מעדן!
לא חושבת שיש עניין מיוחד בדגים. בשר כן כי זו סעודת יו"ט.
אגב ב'תורה אור' האדמוה"ז מבאר ששמחת פורים גדולה בהרבה משמחת יו"ט.. (בדיוק למדתי..)
משיח נאו בפומ!יש אולי עוד רעיונות למאכלים באווירת פורים? 
משיח נאו בפומ!בס"ד
תכינו מה שבא לכן רק תיקחו בחשבון, שכולם מגיעים די מלאים מרוב ממתקים,
ודי מהר כבר יש הרבה שיכורים סביב השולחן (שלא יכניסו עוד כלום לפה....וטוב שכך)
מה עושים בנידון?
כדאי להגיש ישר את המנה העיקרית ולא להתעכב כהרגלנו בשבתות ויו"ט על סלטים, ודגים
אולי להוציא את היין אחרי מנה ראשונה, ולהשתדל שיהיה איכותי ולא ערבוב של כל מיני משקאות חריפים ויין פטישים
(למרות שזה לא תמיד בשליטתנו
)
יש לכן עוד רעיונות?
בורקס בשר
משיח נאו בפומ!אחרונה
לעזרתכם אודה!~א.לא. אני מחפשת מתכון לדג מושט בסיר, שוב- תנור אין ברשותי לעת עתה
,
שהוא שונה מהרוטב שכולל עגבניות, גמבה ושום.. מה שנקרא: בגרסא המרוקאית 
ב. האם יש למישהו מכם רעיון למשהו נחמד שאפשר לטגן- והוא חלבי, אשר ישמש כקינוח או מנת פתיחה?
תזכו למצוות ופורים שמח![]()
א. לא מבינה בזה... בהצלחה !
השחמתי קצת בצל פרוס בסיר נמוך ורחב, הוספתי כף או שתיים דבש וקצת מים ותבלינים (פלפל, זנגביל טחון, קצת רוטב סויה)
ואז שמתי לימונים (היו לי לימונים ננסיים שפרסתי אבל לא באמת חייבים אפשר סתם שתי פרוסות לימון חתוכות לארבע)
ואת הדגים. כיסיתי ובישלתי קצת עד שהדג לבן (ממש לא הרבה זמן) ואז טיפה פתוח וזהו.
פעם אחרת גם הוספתי לזה קצת פיטריות קטנות.
בצל לא ממש חייבים. פעם אחרת הכנתי בלי בצל אבל השתמשתי בסיר אחרי שהכנתי בו ירקות אז היה קצת בתחתית צבע\רוטב מהירקות.
אפשר גם להכין עם בצל ופטרוזיליה או איזה ירק דומה. זה גם יוצא נחמד.
את תמצית הווניל אפשר להחליף בשקית אחת של סוכר וניל.
החומרים (לכ-30 יחידות):
3 כוסות קמח תופח, מנופה
1 כוס סוכר
200 גרם מרגרינה
2 חלמונים (או 1 ביצה)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
1/2 כוס אבקת סוכר
מלית (מתכונים בהמשך)
אופן ההכנה:
1. לשים את כל החומרים, מלבד אבקת הסוכר, לבצק אחיד וחלק. משהים במקרר כשעה.
2. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.
3. מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.
4. מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
קצת תוך כדי הלישה
האם אני יכולה להכין מראש לחמניות ולהקפיא אותן עד ליום ראשון?
כמה זמן מראש אני יכולה להכין מטבוחה וטחינה כדי שהן עדיין יהיו טובים למשלוח?
כנ"ל לגבי קיגל?
קיגל גם אפשר להקפיא
טחינה נראה לי כדאי כמה שיותר קרוב וזה גם לא הרבה עבודה כ"כ..
אפשר להקפיא כמעט הכל... בגלל שאנחנו די קרובים לפורים... וטחינה כדאי לך להכין ביום שישי (-אם את מחוץ לירושלים) או ביום ראשון...![]()
אמא שלי תמיד עושה את זה. להפשיר כמובן בטמפ' החדר או במקרר
כמה שיותר טרי יותר בריא. וגם הטעם שלו יותר משובח!!
ולחמניות- שימי לב להפשיר פתוח, לא כשזה בתוך שקית/ ניילון נצמד, כי אז הלחות הורסת אותן...
חחחחחחחח. זהירות...
יש לי עוגה שהמצרכים שלה הם:
1.5 כוסות קמח
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
חבילת פודינג שוקולד
5 כפות קקאו
כף אחת של קפה
א"א
כוס מים
3 ביצים
את כל המצרכים יש לי חוץ מפודינג שוקולד.
יש לי את כל פודינגי השוקולד האפשריים ( תודה לבעלי היקר) חוץ מהשוקולד.
מה עושים?
יש סיכוי פשוט לשים פודינג אחר והטעם יהיה עדיין אותו טעם??
הטעמים הם: ריבת חלב, וניל, וניל עם פיצפוצים.
תודה.
לשים פודינג וניל, ולהוסיף בערך 3 כפות קקאו.
אני מניחה שזה יצא באותו הטעם בערך, אולי אפילו טוב יותר (פודינג שוקולד הוא ממש לא טעים
)
בהצלחה!
רוב תודות!!!!!!!!!!!!!!
אין מילים!
בכיףרחלקהמדובר בכמות של 2 כפות.ואין לי עניין לקנות בשביל זה בקבוק שלם...
חוץ מיין לקידוש כמובן
יש למישהוא מתכון?
הוא לא לידי כרגע.
אבל לקחתי מתכון רגיל עם חב' מרגרינה
המרתי בחצי כוס שמן
והוספתי מים לפי הצורך - כל פעם ממש מעט בכף.
יצא מצויין!
אם יש צורך במתכון הספציפי אוכל בע"ה לכתוב בלילה.
אם הטעם בהתאם- אשריכם!
עם קמח מלא ושמן זית.
מבחינתנו זה אחלה!
עשיתי היום אוזני המן- מאחד המתכונים שמצאתי ברשת
(עשיתי את זה בלי קקאו ובלי טחינה- רק את הבצק שלהם)
יצא טעים
היה לי בעיה עם המילית שוקולד-
שמתי מילית של ממרח שוקולד מדולל קצת- נזל ונפתח הכל
שמתי מילית של רק קקאו עם קצת שמן- יצא בסדר
מה קרה פה?
יש למישהו?
בס"ד
שלום!
הנה מתכון טעים, שאני משתמשת כשנשארים לי הגבעולים של הכוסברה או הפטרוזיליה, כי בעלים שלהם השתמשתי למשהו אחר:
לשים בצנצנת רחבה (של סילאן, למשל, או קופסת פלסטיק צרה וגבוהה בקיבולת של ליטר):
גבעולים של צרור פטרוזילה/ כוסברה (או חצי צרור כולל העלים)
להוסיף 1-2 שיני שום
קצת מלח
מיץ של לימון אחד
וקצת מים
לרסק בבלנדר יד את כל הקצ'קס עד שמתקבל נוזל ירוק וטחון היטב, הנוזל צריך למלא קצת פחות מחצי צנצנת.
אם יצא יותר - תוציאי ותשמרי חלק לפעם אחרת, ואם יצא פחות - תוסיפי מים עד קצת פחות מהחצי.
להוסיף כמות שווה בדיוק של טחינה גולמית, לסגור עם המכסה, ולשקשק עד שהטחינה מתערבבת עם הנוזלים,
לפתוח ולהתענג....
בתאבון!
בס"ד
ועוד מתכון לממהרות....
הוא טוב להכנה גם בשבת, כי אופן ההכנה לא יוצר גיבול שאסור בשבת
(מה שאסור בשבת זה להוסיף קצת מים ולערבב,ושוב להוסיף קצת מים ולערבב, אבל פה מוסיפים את כל המים בבית אחת)
להשתמש בצנצנת גדולה עם מכסה תואם - צנצנת של סילאן ודומותיה
למלא את הצנצנת קצת פחות מחצי בטחינה גולמית.
להוסיף מיץ לימון, שום גבישי, פטרוזיליה מיובשת ומלח
ולמלא מים בכמות שווה לטחינה
לסגור ולשקשק היטב עד שהטחינה אחידה
אם יצא נוזלי להוסיף עוד קצת טחינה ולשקשק שוב.
בתאבון!
1. שום ופטרוזיליה
2. זחוג!!!