יש למישו מתכון לבצק של פסטה מקמח מלא 100% ?
וגם-
אם אין לי מכונת פסטה, זה עדיין אפשרי?
ובכללי-
זה פעם ראשונה שאני מנסה להכין לבד.
אז כל הסבר וכל טיפ יתקבלו בברכה...
לגבי קמח מלא לא יודעת. כן מכירה קמח מיוחד לפסטה שבו הכי טוב להשתמש במכונה.
ממליצה לך לחשוב פעמיים אם את בטוח רוצה להכין לבד ולא לקנות..
מקווה מאוד שלא ייבשתי, ניסיתי לעזור באמת 

בטיגון,
או טוסטר אובן..
בטוסטר אובן איכותי נראה לי שאפשר לאפות כמעט כמו בתנור, אבל אני לא בטוחה לגמרי.
עוגיות מרציפאן..
להצליח להכין אותה טוב? או לפחות נסיון חיים- וטיגון
כמו שלה? 
זה באמת קצת מסובך.. דודה שלי מכינה את זה עם קופסאות שימורים (לצורה) ויוצא נהדר![]()

כי בעצם את הפכת את זה ל"כלי" לפני זה היה סתם משהו חד פעמי שלא מצריך טבילה...
גם לגבי צנצנות זכוכית של דבש וכאלה...
-משה ר-(אצלנו קוראים לזה דבלות, מקווה שבאמת לזה הכוונה)
2 ביצים.
2- חצאי קליפת ביצה מלאה שמן
2 חצאי קליפת ביצה מלאה מים
קמח עד שנהיה יבש (בערך כוס)
(סורי על הכמויות, המתכון מסבתא
)
מנסה להסביר מקווה שיהיה מובן- ללוש טוב טוב עד שנוצר בצק נעים ולא דביק, לחלק את הבצק ל-4 לרדד דק דק (עד שהבצק כמעט נקרע) לחתוך לרצועות ארוכות בעובי 4 ס"מ בערך.
לחמם שמן במחבת על אש גבוהה (ופה מתחיל החלק המסובך) לתפוס בעזרת 2 מזלגות קצה אחד של הרצועה כשהיא בתוך השמן הקצה כל האורך נשאר בחוץ, כשהבצק מקבל צבע וקצת מתנפח (תוך כמה שניות) מגלגלים בעזרת המזלג ואת הבצק המטוגן מעלים כלפי למעלה כך שהמשך הרצועה נופלת לשמן, כשהיא מקבלת צבע ומתנפחת מגלגלים ומפילים את המשך.
יש מבין?
(האמת- אני לא הייתי מבינה
)
תוך כדי שאת מטגנת (ומסתבכת
) מניחים על האש סיר עם:
2 כוסות סוכר.
2 כוסות מים
חתיכת לימון עם קליפה (לנקות טוב שלא יהיו כנימות)
לבשל על האש נמוכה עד שנוצר נוזל סמיך ודביק, טובלים את הדבלות המטוגנות בסירופ ומפזרים שומשום או סוכריות קטנות (של עוגה)
הגרוייסע הצלוחה ![]()
בסרטון
עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים מהירות, ללא אפייה (פרווה ללא מרגרינה)
מעט מרכיבים, כמה דקות על הגז, ערבוב, הופ לתבנית וגמרנו.
העוגיות הן פרווה (ללא מרגרינה) - וגם טבעוניות. אם אתם רוצים להשקיע קצת יותר, אפשר לגלגל אותן ולשטח לצורת עוגיות אמיתיות ולא חיתוכיות, אבל אז זמן ההכנה יתארך. לשיקולכם. המתכון לא מנפק כמות גדולה של עוגיות, רק כ-20, אבל הן מרוכזות ודי אינטנסיביות. קשה לאכול יותר מ-3-2 מהן (האמינו לי, יש לי קיבולת גבוהה מהממוצע).
השראה: המתכון הזה
עלות: כ-10 שקלים
כמות: כ-20 עוגיות
מרכיבים
1/4 כוס אבקת קקאו
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס חלב קוקוס (אני מניחה שאפשר גם להשתמש בחלב סויה, אבל לא ניסיתי)
1/2 כוס חמאת בוטנים (אני אוהבת עם שברי בוטנים, אבל אפשר גם בלי שברים)
1/2 1 כוסות שיבולת שועל מהירת הכנה (קוואקר). אפשר להחליף חלק מהקוואקר בפצפוצי אורז כדי לקבל יותר קראנצ'יות
אופן ההכנה
מערבבים את הקקאו והסוכר בסיר קטן. מוסיפים את חלב הקוקוס ומחממים על אש בינונית, תוך ערבוב, עד שהסוכר מתמוסס.
מביאים את התערובת לרתיחה, מניחים לה לרתוח 2-1 דקות ומכבים את האש.
מוסיפים לסיר את חמאת הבוטנים ומערבבים. מוסיפים גם את שיבולת השועל ומערבבים.
מעבירים את התערובת לתבנית קטנה ומשטחים. חותכים מיד לריבועים (העוגיות עלולות להתפורר אם תחתכו אותן לאחר שיתקררו ויתייצבו). לחלופין, אפשר ליצור מהתערובת כדורים ולשטח אותם מעט.
עדיף לאכול עוד באותו יום, אבל אפשר לשמור כמה ימים בקופסה אטומה.
כוס חמאת בוטנים ביצה אחת כוס סוכר
אופים בתנור ממש טיפה... 10 דקות אולי.... וממש כשזה חם ויוצא מהתנור- שמים קובית שוקולד מעל ואז זה נמס וזה טעים............. אפשר גם בלי קוביה זה מאווד טעים...... קל להכנה ונגמר תוך שניה.. יוצא בערך 20....
חצי כוס דבש, חצי כוס חמאת בוטנים, רבע כוס סוכר חום - להמיס 2 דקות במיקרוגל או בסיר על האש. לשפוך על:
2 כוסות שיבולת שועל ו2 כוסות פצפוצי אורז. לערבב. לסמן מקומות חיתוך ויאללה למקרר. מי שרוצה לשדרג יכולה להוסיף: שוקולד צ'יפס/ צימוקים/חמוציות/שקדים טחונים וכד'.
אני מכינה עם שוקולד צ'יפס אין דברים כאלה. לוקח את החטיפי גרנולה היקרים בהליכה...
זה משהו שיש בו ביסקוויטים מעוכים ואותם מערבבים עם החמאת בוטנים דבש וסוכר חום, משטחים את התערובת בתבנית ומעל זה שופכים את השוקולד המומס עם ריץ' ועוד משהו שם ששכחתי.
הקיצר מישהו יודע על זה אני מתכוונת?
פעם שכנה צדיקה הביאה לי את המתכון הזה. רשמתי והיה טעים אבל היא עברה דירה ואני גם וזה אבד לי במעבר!!!!
ומאז אני ממש מתגעגעת לזה.
מישהו יכול לעזור?

ועוף או בשר.
כי בתוך החוויג' יש כמות ממש גדולה של כורכום
אפשר גם לוותר על כמון לטעמי אם יש חואג'
או לשים ממש קצת (בכל מקרה מומלץ קצת כי הוא יחסית דומיננטי)
אבל אני הייתי שמה במרק הזה רק כמון.
אגב, גם אם שמים חוויג' אפשר לשים כמון או כורכום כדי להדגיש את הטעם שאת רוצה
דינה ל.
ח.צ.גנט
הלליש
*חזרזיר*לשלוח לפה מייד מתכון!
(כלומר חלק כך וחלק כך)איזו נחמה![]()
ועוד עבודה![]()
![]()
מעפר אני באהאחרונהאו חלב אם זה חלבי
ואם זה רק כף אז חלב זה גם סבבה
לעוגת שמרים?
תודהה
1 קילו קמח
50 גרם שמרים
חבילה ו2/3 מרגרינה ( בדר"כ מחליפה חבילה אחת של מרגרינה בכוס שמן, ואפשר בגדול להחליף את הכל לשמן, אבל להוריד את כמות המים ולצפות לבצק קצת קשה לעיבוד אח"כ...)
5 כפות סוכר
1.5-2 כוסות מים פושרים
4 חלמונים (החלק הצהוב...)
מערבבים הכל ומתפיחים כ3 שעות במקרר (התפחה קרה.... אפשר גם ללא התפחה קרה אלא להשאיר בחוץ במקום חמים כשעה)
לוקחים כדור- מרדדים למשטח ועליו שמים את המילוי ומגלגלים.
בתנור (שלא מחממים מראש!) כ20 דקות בחום 180
למילוי-
שוקולד- לוקחים קקאו ומערבבים עם סוכר עד לתערובת טעימה =] מורחים מעט שמן על משטח הבצק ומפזרים עד כמה שאפשר אחיד מהאבקה שנוצרה.
אפשר גם למלא עם פרג, ממרח תמרים, קינמון ומה שאוהבים
בתיאבון ובצלחה!
תודה!
והטעימים האלה? 
![]()
770מ
אכן נחמד..imosh30(ואולי כבר השנה?) שכל אחד כאן מקבל ע"פ הגרלה ניק אחר, כמו גמד וענק, ושולח אליו הביתה משלוח מעין זה^
זה יהיה מעניין וטעים 
איך אפשר להפוך את העוגה הזאת לפרווה?קינמוניתלכבוד סעודת פורים?
כי בגרסה החלבית היא היתה קלה וטעימה ![]()
ומי שטוען שאי אפשר (שזו דעתי..)
שיתן בבקשה מתכון שווה לקינוח פרווה נייד (לא מוס/ גלידה וכו')
להרבה אנשים, חוץ מפאי שוקולד..
תודה רבה
לא בדקתי או אפיתי משהו כזה רק מנסה לעזור!!
עוגת שמרים במלית שוקולד+אגוזים+שקדים ![]()
חלות. אהבת חיינו ![]()
"איים" למיניהם.
וזה לא מפוצץ את ההתפחה, הבצק לא עד כדי כך עדין... פשוט לשים את זה בעדינות עם מברשת רכה.
אומרים שזה גם מפריע לחלות לתפוח.
גם אצלנו היתה אותה "הבעיה",
והיא נעלמה כליל לאחר קריאת הפוסט הבא:
http://www.oogio.net/classic_sweet_challah
הפוסט לקוח מהבלוג "עוגיו.נט" ועוסק בחלות.
לשאלתך, היא כותבת שם להבריש את הבצק בביצה לאחר ההתפחה (לאחר שהבצק כמעט מכפיל את נפחו) ולאפות...
בהצלחה
לפי עוגיו.נט השלבים הם כך:
1.הכנת הבצק
2. התפחה עד הכפלת הנפח
3.הכנת צורות, מניחים בתבנית, מורחים מעט ביצה
4.התפחה שניה, כמעט עד הכפלה
5. מברישים שוב בביצה!
6.אפייה
אני מנסה להבין מדוע יש צורך בהברשה כפולה
לא הבנתי את ההגיון.
אבל העובדות הן שזה עובד, תמיד (לפחות אצלי...)
הפיתות צרכות להיות מחומרים זולים, קלות, שיוצאות טוב וטעים, וגם נראות נחמד.
(אני רוצה להכין פיתות עם שמן ופטרוזיליה\זעתר\בצל ותיבול מעל)
יש למישהו רעיון למתכון שנוסה בהצלחה?
תודה! ממש יעזור לי..
יש לי מתכון לפיתות בצל, ממש מוצלח אבל א"א לפתוח אותן (וגם לא צריך הטעם של הבצל מספיק מורגש ואין צורך במילוי)
מעוניינת במתכון?
אז בטח!!!
תודה![]()
ואני לא צריכה פיתות שצריך לפתוח אותן
פטרוזיליה, בצל, זעתר וכאלה..)
אני מחכה למתכונים שלכם
)
והקישור לא נפתח לי.. רימון ![]()
אנחנו עושים המון, ויוצא מעולה!!!!
1 ק"ג קמח
2.5 כפות שמרים יבשים
3.5 כפות סוכר
1 כף מלח
3 כוסות מים פושרים
ובסוף- שליש-חצי כוס שמן.
לשים, מתפיחים,
יוצרים כדורים, מרדדים, מתבלים (בצל מטוגן, שומשום,זעתר, עשבי תיבול, פיצות,)
אופים בחום גבוהה עד שזה משחים מלמטה.
זה יוצא קריספי
ואגב, זה מתכון מעולה של חלות. כל שבוע אני לשה 3 ק"ג ממנו
חיה וקיימתאחרונהפיתות בצל
חומרים:
3 כוסות קמח.
2 כפות סוכר.
1/2 כפית מלח.
1/2 כוס מים.
2 בצלים קצוצים מטוגנים.
אופן ההכנה:
ללוש היטב את כל החומרים עם 2 כפות בצל (אם הבצק דביק- להוסיף מעט קמח).
להתפיח.
ליצור פיתות ולפזר בצל מעליהן.
לאפות עד להזהבה.
בתאבון!!
אצלנו מברכים על זה מזונות, אבל יש בזה מנהגים, כדאי לברר.
איך מכינים את הכדור שוקולד הזה? נראה מסובך.
imosh30
הרועהואיך טובלים את הקרם בשוקולד ככה שזה מצופה כ"כ אחיד מכל הצדדים בלי חורים?
מהאתר של ניקי ב.
א י כרגע עם תינוק חמוד ביד אז קשה לי להביא את הלינק מקווה שתסתדרי עם הרב גוגל...
חותכים תפוחי אדמה, (פרוסות) פלפלי (רצועות) עגבניה או שתיים (פרוסות) כמה שיני שום ומסדרים לפי הסדק הזה בסיר רחב ונמוך קוצצים כוסברה+פטרוזיליה ומפזרים על הכל על זה שמים את הדגים (אחרי שמשרים אותם במלח +לימון כדי להעביר את הטעם לוואי) על זה מורחים תערובת של שמן, פפריקה כורכום קצת פלפל שחור וקצת מלח (שימי תבלינים בנדיבות) בין הדגים שמים פלפלים חריפים ועל הכל שמים גבעולי פטרוזילהי וכוסברה. מכסים במים כמעט עד מעל הדג ומדליקים את האש אחרי שרותח מניכים את האש ומבשלים עד שהכל רך...
אפשר להוריד חלק מהירקות אני לפעמים עושהה בלי גמבה או בלי עגבניות
מתכוונת האם כמו קמח לבן אותו הכמות בקמח כוסמין?
נראה לי שהוא קצת יותר קל ממלא.
רציתי להעלות תמונה אבל נחטפה בטרם עת

אושר תמידיומטגנים בשמן עמוק בלי להתקמצן (כמוני
)
בעזהי"ת
אבל בעצם יש באמת צ'יפס קפוא..
אני מדברת על הקפאה קצרצרה- עשר דקות/ רבע שעה
שקונים יבש וזורקים לשמן אולי זה כזה?
לא ניסיתי בעצמי אבל נראה לי הזכירו אותו פה פעם.