שרשור חדש
תגידו- אפשר להכין פסטה מקמח מלא?איזה טוב ה' !
אני רוצה לנסות להכין פסטה בבית.
יש למישו מתכון לבצק של פסטה מקמח מלא 100% ?

וגם-
אם אין לי מכונת פסטה, זה עדיין אפשרי?

ובכללי-
זה פעם ראשונה שאני מנסה להכין לבד.
אז כל הסבר וכל טיפ יתקבלו בברכה...
יש מתנדבים?איזה טוב ה' !
הי, לא נראה לי שיצא לך בלי מכונה.מרק חורפי

לגבי קמח מלא לא יודעת. כן מכירה קמח מיוחד לפסטה שבו הכי טוב להשתמש במכונה.

ממליצה לך לחשוב פעמיים אם את בטוח רוצה להכין לבד ולא לקנות..

 

מקווה מאוד שלא ייבשתי, ניסיתי לעזור באמת

 

בסופרים יש פסטה קמח מלא אז אני מניח שאפשר-משה ר-
לגבי מכונת פסטה, ניסיתי פעם לרדד בעזרת מערוך, היה לי קשה מאד והתוצאה לא הייתה משו
הכנתי רביולי מקמח מלא ויצא מדהים.כמו הלבנה
אפשר מתכון?איזה טוב ה' !אחרונה
כנראה שנאלץ לחכות עד שנקנה מכונה...

על הדרך-
למישו יש מכונת פסטה שמתחברת לקיטשנאייד?
יודעים אם היא טובה?
או שעדיף לקנות משו בנפרד?
מה מוסיפים לבלינצ'סמבשלת

אני רוצה לשלוח משלוח מנות של בלינצ'ס פטריות. יש רעיון מה עוד אפשר להוסיף עם זה? (חוץ מהרוטב - כמובן)? תודה

תודה!!!מבשלת

תודה על העזרה. בוכה/צוחקמבולבל

סלט חי שווה? רק זה התקשקשות להכין בו ביום.מרק חורפיאחרונה
איפה אפשר למצוא בצק עלים מוכן לקרמשניט?ג'וני63
אני עושה בצק עלים רגיל..מעפר אני באה
יש בסופרים איפה שמוצרי אפייה-משה ר-אחרונה
אשמח לרעיונות לעוגות/עוגיות ללא תנור~א.ל

בטיגון,

או טוסטר אובן..

 

 

עוגיות קורנפלקס\ כדורי שוקולדשוקולד לבן

בטוסטר אובן איכותי נראה לי שאפשר לאפות כמעט כמו בתנור, אבל אני לא בטוחה לגמרי.

שבקייה(עוגת דבש מרוקאית) ועוד בסגנון-משה ר-

עוגיות מרציפאן..

איך מכינים שבקייה? והאם צריך סבתא מרוקאית כדי~א.ל

להצליח להכין אותה טוב? או לפחות נסיון חיים- וטיגון כמו שלה?

חחחחחnechama l

זה באמת קצת מסובך.. דודה שלי מכינה את זה עם קופסאות שימורים (לצורה) ויוצא נהדרמוציא לשון

זה סרט ללכת להטביל קופסת שימוריםנקודה למחשבה
רק לזה..

מעניין איך אמא שלי עושה
לפי הרבה דעות לא צריך להטביל...ת.מ.

כי בעצם את הפכת את זה ל"כלי" לפני זה היה סתם משהו חד פעמי שלא מצריך טבילה...

גם לגבי צנצנות זכוכית של דבש וכאלה...

לא יודעת אצלנו מטבילים..נקודה למחשבה
אשאל את אמא שלי-משה ר-
רק מתכון זה מספיק?חיה וקיימת

(אצלנו קוראים לזה דבלות, מקווה שבאמת לזה הכוונה)

2 ביצים.

2- חצאי קליפת ביצה מלאה שמן

2 חצאי קליפת ביצה מלאה מים

קמח עד שנהיה יבש (בערך כוס)

(סורי על הכמויות, המתכון מסבתא חצי חיוך)

מנסה להסביר מקווה שיהיה מובן- ללוש טוב טוב עד שנוצר בצק נעים ולא דביק, לחלק את הבצק ל-4 לרדד דק דק (עד שהבצק כמעט נקרע) לחתוך לרצועות ארוכות בעובי 4 ס"מ בערך.

לחמם שמן במחבת על אש גבוהה (ופה מתחיל החלק המסובך) לתפוס בעזרת 2 מזלגות קצה אחד של הרצועה כשהיא בתוך השמן הקצה כל האורך נשאר בחוץ, כשהבצק מקבל צבע וקצת מתנפח (תוך כמה שניות) מגלגלים בעזרת המזלג ואת הבצק המטוגן מעלים כלפי למעלה כך שהמשך הרצועה נופלת לשמן, כשהיא מקבלת צבע ומתנפחת מגלגלים ומפילים את המשך.

יש מבין?

(האמת- אני לא הייתי מבינה כאילו מוציא לשון)

תוך כדי שאת מטגנת (ומסתבכת שטן) מניחים על האש סיר עם:

2 כוסות סוכר.

2 כוסות מים

חתיכת לימון עם קליפה (לנקות טוב שלא יהיו כנימות)

לבשל על האש נמוכה עד שנוצר נוזל סמיך ודביק, טובלים את הדבלות המטוגנות בסירופ ומפזרים שומשום או סוכריות קטנות (של עוגה)

הגרוייסע הצלוחה חושף שיניים

אפשר לראות פהקשלש

בסרטון 

רעיון מבישול בזולכמו הלבנה

עוגיות שוקולד וחמאת בוטנים מהירות, ללא אפייה (פרווה ללא מרגרינה)

 

מעט מרכיבים, כמה דקות על הגז, ערבוב, הופ לתבנית וגמרנו.

 

העוגיות הן פרווה (ללא מרגרינה) - וגם טבעוניות. אם אתם רוצים להשקיע קצת יותר, אפשר לגלגל אותן ולשטח לצורת עוגיות אמיתיות ולא חיתוכיות, אבל אז זמן ההכנה יתארך. לשיקולכם. המתכון לא מנפק כמות גדולה של עוגיות, רק כ-20, אבל הן מרוכזות ודי אינטנסיביות. קשה לאכול יותר מ-3-2 מהן (האמינו לי, יש לי קיבולת גבוהה מהממוצע).

 

השראה: המתכון הזה

עלות: כ-10 שקלים

כמות: כ-20 עוגיות

 

מרכיבים

1/4 כוס אבקת קקאו

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס חלב קוקוס (אני מניחה שאפשר גם להשתמש בחלב סויה, אבל לא ניסיתי)

1/2 כוס חמאת בוטנים (אני אוהבת עם שברי בוטנים, אבל אפשר גם בלי שברים)

1/2 1 כוסות שיבולת שועל מהירת הכנה (קוואקר). אפשר להחליף חלק מהקוואקר בפצפוצי אורז כדי לקבל יותר קראנצ'יות

 

אופן ההכנה

מערבבים את הקקאו והסוכר בסיר קטן. מוסיפים את חלב הקוקוס ומחממים על אש בינונית, תוך ערבוב, עד שהסוכר מתמוסס.

מביאים את התערובת לרתיחה, מניחים לה לרתוח 2-1 דקות ומכבים את האש.

מוסיפים לסיר את חמאת הבוטנים ומערבבים. מוסיפים גם את שיבולת השועל ומערבבים.

מעבירים את התערובת לתבנית קטנה ומשטחים. חותכים מיד לריבועים (העוגיות עלולות להתפורר אם תחתכו אותן לאחר שיתקררו ויתייצבו). לחלופין, אפשר ליצור מהתערובת כדורים ולשטח אותם מעט.

עדיף לאכול עוד באותו יום, אבל אפשר לשמור כמה ימים בקופסה אטומה.

יש לי מתכון ממש טוב וטעים1!יוהו!

כוס חמאת בוטנים ביצה אחת כוס סוכר

אופים בתנור ממש טיפה... 10 דקות אולי.... וממש כשזה חם ויוצא מהתנור- שמים קובית שוקולד מעל ואז זה נמס וזה טעים............. אפשר גם בלי קוביה זה מאווד טעים...... קל להכנה ונגמר תוך שניה.. יוצא בערך 20....

מדהים!! ללא אפיהסהרה

חצי כוס דבש, חצי כוס חמאת בוטנים, רבע כוס סוכר חום - להמיס 2 דקות במיקרוגל או בסיר על האש. לשפוך על:

2 כוסות שיבולת שועל ו2 כוסות פצפוצי אורז. לערבב. לסמן מקומות חיתוך ויאללה למקרר. מי שרוצה לשדרג יכולה להוסיף: שוקולד צ'יפס/ צימוקים/חמוציות/שקדים טחונים וכד'. 

אני מכינה עם שוקולד צ'יפס אין דברים כאלה. לוקח את החטיפי גרנולה היקרים בהליכה...

מישהו מכיר את אותו הרעיון רק עם ביסקוויטים?באה לעזוראחרונה

זה משהו שיש בו ביסקוויטים מעוכים ואותם מערבבים עם החמאת בוטנים דבש וסוכר חום, משטחים את התערובת בתבנית ומעל זה שופכים את השוקולד המומס עם ריץ' ועוד משהו שם ששכחתי.

הקיצר מישהו יודע על זה אני מתכוונת?

פעם שכנה צדיקה הביאה לי את המתכון הזה. רשמתי והיה טעים אבל היא עברה דירה ואני גם וזה אבד לי במעבר!!!!

ומאז אני ממש מתגעגעת לזה.

מישהו יכול לעזור?

הי, עזרה מהירה: במה לתבל מרק ירקות?דינה ל.
בלי אבקת מרק!

יש בו:
בצל, שום, גריסים, תפו"א, גזר, קישוא, כרוב, אפונה.

רוב תודות
מלח, פלפל, מעט כורכום, עשבי תיבול אם יש-משה ר-

ועוף או בשר.

יאאא עשית לי חשק למרק..אושר תמידי
כמון בגלל האפונהשרבוב
ועשבי תיבול
כמון מסתדר עם כורכום וחוויג'?דינה ל.
אני לא מבינה בתבלינים האלה ולא יודעת מה מסתדר עם מה.
אם את שמה חוואיג', את לא צכה כורכום..נדנדה כתומה.

כי בתוך החוויג' יש כמות ממש גדולה של כורכום

כורכום ודאי אפשר לוותר כי הוא נמצא בתוך החוואג'קשלש

אפשר גם לוותר על כמון לטעמי אם יש חואג'

או לשים ממש קצת (בכל מקרה מומלץ קצת כי הוא יחסית דומיננטי)

 

בחוויג יש גם כורכום וגם כמוןשרבובאחרונה

אבל אני הייתי שמה במרק הזה רק כמון.

אגב, גם אם שמים חוויג' אפשר לשים כמון או כורכום כדי להדגיש את הטעם שאת רוצה

תבשלי קצת גריסים בנפרד ותטחניהרועה


תודה לכולם, יצא טוב! דינה ל.
כעצת שדרותי שמתי כורכום, וגם חוויג' למרק (אחרי שהפרדתי סיר להורים, כדי שלא יעיפו אותי מהבית....)
יצא חריף מדי, אבל עדין טעים.
שמתי גם קצת כרוב.
יצא סוף!
הכנתי בוריקיטוס מה דעתכם?ח.צ.גנט
נראה מעולה ממש. מה המילוי?חילזון 123
וואו, יפה מאוד!!!חיה וקיימת


נראה שווה ויפההלליש
יפהפה. מתי האוטובוס הקרוב אליך,או מתכון, בבקשהכלנית1
ממ.. מתכון בבקשה..imosh30
נראים מושלם! מה המילוי?שרבוב
נראה מעולה!יעל מהדרום
נראה מעולה! יישר כח*חזרזיר*

מה עשיית לי!!!!!!!!!!!!ענת=)

לשלוח לפה מייד מתכון!

רוצים מתכון!איזה טוב ה' !אחרונה
תגידו, אם כתוב על יוגורט שהוא מכיל שמנת-דינה ל.
יש בו סוכר?
בשמנת חמוצה רגילה אין סוכרסיהרא.אחרונה
פרופיטרולים פיצקים-משה ר-

במה כדאי לצפות? בכרמל או שוקולד?

ו
יפים! ולשאלתך: גם וגם! (כלומר חלק כך וחלק כך)איזו נחמה
צריך לטעום כדי לדעתheh

צוחק

חח הבעייה שזה עוד לכלוך-משה ר-

ועוד עבודהישןמוציא לשון

עוד 2 לברבורים-משה ר-
שוקולדמעפר אני באהאחרונה
במה אפשר להחליף שמנת מתוקה?שומרת סוד
במה? אפייה? בישול?-משה ר-
באפית עוגיות צריך כף שמנת...שומרת סוד
אם צריך רק כף הייתי מחליפה סתם במים\שמן\מיץחילזון 123

או חלב אם זה חלבי

אם זה בעוגה אז ריצ׳ קצפת הולך יפה..אושר תמידי
אפשר גם על מיני קרמים אחרים שלא בנויים על שמנת-משה ר-
ריץ'. זה על אותו עיקרון רק פרווהמעפר אני באהאחרונה

ואם זה רק כף אז חלב זה גם סבבה

למישהו יש מתכון טובאקונהמטטה
עבר עריכה על ידי אקונהמטטה בתאריך ז' באדר ב תשע"ד 19:09

לעוגת שמרים? תודהה

תנסיחיטה

1 קילו קמח

50 גרם שמרים

חבילה ו2/3 מרגרינה ( בדר"כ מחליפה חבילה אחת של מרגרינה בכוס שמן, ואפשר בגדול להחליף את הכל לשמן, אבל להוריד את כמות המים ולצפות לבצק קצת קשה לעיבוד אח"כ...)

5 כפות סוכר

1.5-2 כוסות מים פושרים

4 חלמונים (החלק הצהוב...)

 

מערבבים הכל ומתפיחים כ3 שעות במקרר (התפחה קרה.... אפשר גם ללא התפחה קרה אלא להשאיר בחוץ במקום חמים כשעה)

 

לוקחים כדור- מרדדים למשטח ועליו שמים את המילוי ומגלגלים.

בתנור (שלא מחממים מראש!) כ20 דקות בחום 180

 

למילוי-

שוקולד- לוקחים קקאו ומערבבים עם סוכר עד לתערובת טעימה =] מורחים מעט שמן על משטח הבצק ומפזרים עד כמה שאפשר אחיד מהאבקה שנוצרה.

אפשר גם למלא עם פרג, ממרח תמרים, קינמון ומה שאוהבים

 

בתיאבון ובצלחה!

בתנור (שלא מחממים מראש!) --את זה לא ידעתיאקונהמטטהאחרונה

תודה!

למי שרוצה להשתגע או סתם לשטוף את העיניים >>ט'
מאיפה את תמיד מביאה את הדברים המדוייקיםחילזון 123

והטעימים האלה?

העיניים קפצו מהחורים wow..imosh30

המום

יש פה גם משהו נחמד למשלוחי מנות 770מ

רעיונות :

 

http://hatafranit.blogspot.co.il/2014/03/blog-post.html

 

 

 

 

 

 

 

אכן נחמד..imosh30
אולי שנה הבאה נעשה כזה משחקאלעד

(ואולי כבר השנה?) שכל אחד כאן מקבל ע"פ הגרלה ניק אחר, כמו גמד וענק, ושולח אליו הביתה משלוח מעין זה^

 

זה יהיה מעניין וטעים

וואי איזה רעיונות מעניינים ויצירתיים!!מחייכת =)אחרונה
מחפשת מתכון מוצלח לעוגת תפוחיםכוכב לכת

דרישות:

לא יקר

שיהיה עוגת פירורים

שאפשר לחלק למנז'טים

 

למישהו יש? תודה מראש לכולם 

ואפילו שלא רשמת כדרישה- זה גם טעים!ניל"ס
נראית מעולה!כוכב לכת
כנראה שאשתמש במתכון הזה.

תודה רבה רבה!
ותודה על המענה המהיר!כוכב לכתאחרונה
שלום איך אפשר להפוך את העוגה הזאת לפרווה?קינמונית

לכבוד סעודת פורים?

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-cakes/Recipe-a71d64f9686e141006.htm?sCh=949ac3bdc7f26110&pId=258168615

כי בגרסה החלבית היא היתה קלה וטעימה ליקוק

ומי שטוען שאי אפשר (שזו דעתי..)

שיתן בבקשה מתכון שווה לקינוח פרווה נייד (לא מוס/ גלידה וכו')

להרבה אנשים, חוץ מפאי שוקולד..

תודה רבה

אולי להמיר במקום חמאה - מחמאה. וגבינה לריץ?770מאחרונה

לא בדקתי או אפיתי משהו כזה רק מנסה לעזור!!

מאפי שבת פרשת ויקרא + שאלה.אלעד

עוגת שמרים במלית שוקולד+אגוזים+שקדים ליקוק

חלות. אהבת חיינו מאוהב

 
שאלה חשובה: אנחנו תמיד מתלבטים האם למרוח את הביצה על הבצק לפני ההתפחה האחרונה או אחרי.
אחרי- כדי שכאשר החלה תתנפח בחוץ או בתנור כל החלק העליון יהיה משוח ועטוף בגלזורה, ולא יראו חלקים לבנים כפי שרואים בחלות המצ"ב.
לפני- כי אני מפחד למרוח נוזל סמיך (יחסית) על בצק עדין תוך כדי תפיחה, שמא יתפוצץ ויגווע, וכי אולי זה יוצא בעצם יותר יפה כך..
 
מה דעתכם?
תביא לטעום ואומר לךאיש השקים
מה שהוא אמר ^^נקודה למחשבה
זה מהמם!! וברור שאחרי ההתפחה.. שיצא ציפוי אחיד בלירחלקה

"איים" למיניהם.

וזה לא מפוצץ את ההתפחה, הבצק לא עד כדי כך עדין... פשוט לשים את זה בעדינות עם מברשת רכה.

אחרי....כמו הלבנה

אומרים שזה גם מפריע לחלות לתפוח.

לפני, זה מה שאנחנו עשינו בשיעור לחם..-משה ר-
אחרי ההתפחהרבה אמונתך!

גם אצלנו היתה אותה "הבעיה",

והיא נעלמה כליל לאחר קריאת הפוסט הבא:

http://www.oogio.net/classic_sweet_challah

 

הפוסט לקוח מהבלוג "עוגיו.נט" ועוסק בחלות.

 

לשאלתך, היא כותבת שם להבריש את הבצק בביצה לאחר ההתפחה (לאחר שהבצק כמעט מכפיל את נפחו) ולאפות...

 

בהצלחה

זה אחרי ההתפחה הראשונה ולפני השנייה-משה ר-
זה הולך ככה:
1.הכנת הבצק
2. התפחה עד להכפלת הנפח
3.הכנת צורות, מניחים בתבנית, מורחים ביצה ומפזרים שומשום/קצח וכ״ו.
4.התפחה שניה
5.אפייה
תודה שתיקנת אותי, ותיקון נוסףרבה אמונתך!

לפי עוגיו.נט השלבים הם כך:

1.הכנת הבצק
2. התפחה עד הכפלת הנפח
3.הכנת צורות, מניחים בתבנית, מורחים  מעט ביצה
4.התפחה שניה, כמעט עד הכפלה

5. מברישים שוב בביצה!

6.אפייה

מעניין.אלעד

אני מנסה להבין מדוע יש צורך בהברשה כפולה

אם תבין תגלה לנו...רבה אמונתך!אחרונה

לא הבנתי את ההגיון.

אבל העובדות הן שזה עובד, תמיד (לפחות אצלי...)

 

 

מחפשת מתכון להכנת פיתות בתנורשוקולד לבן

הפיתות צרכות להיות מחומרים זולים, קלות, שיוצאות טוב וטעים, וגם נראות נחמד.

(אני רוצה להכין פיתות עם שמן ופטרוזיליה\זעתר\בצל ותיבול מעל)

 

יש למישהו רעיון למתכון שנוסה בהצלחה?

תודה! ממש יעזור לי..

פיתות שאפשר לפתוח אותן למלא?חיה וקיימת

יש לי מתכון לפיתות בצל, ממש מוצלח אבל א"א לפתוח אותן (וגם לא צריך הטעם של הבצל מספיק מורגש ואין צורך במילוי)

מעוניינת במתכון?

אם זה עונה על הקריטריונים (זול, קל, יוצא טוב),שוקולד לבן

אז בטח!!!

תודהחיוך

 

ואני לא צריכה פיתות שצריך לפתוח אותן

מקפיצה. אין לאף אחד? לא צריך פיתות נפתחות..שוקולד לבן
מתכון לפיתות ממאקורחוק אבל קרוב
טוב אצלי זה לא ממש פיתותטאבולה ראסה
מבצק רגיל של חלות
מרדדים עיגולים דקים
(ועליהם בצל מטוגן/ רסק ושאר מטעמים כמו פיצה)

אם לזה היתה כוונתך...
כן, לזה בדיוק התכוונתי (אבל לא רסק עגבניות, אלאשוקולד לבן

פטרוזיליה, בצל, זעתר וכאלה..)

נסיון הקפצה אחרון... (חיה וקימת וטאבולה ראסה-שוקולד לבן

אני מחכה למתכונים שלכם חיוך)

והקישור לא נפתח לי.. רימון אפאטי

מתכון לחלות שאפשר לעשות ממנו פיתותטופי תות

אנחנו עושים המון, ויוצא מעולה!!!!

 

1 ק"ג קמח

2.5 כפות שמרים יבשים

3.5 כפות סוכר

1 כף מלח

3 כוסות מים פושרים

 

ובסוף- שליש-חצי כוס שמן.

 

לשים, מתפיחים,

יוצרים כדורים, מרדדים, מתבלים (בצל מטוגן, שומשום,זעתר, עשבי תיבול, פיצות,)

 

אופים בחום גבוהה עד שזה משחים מלמטה.

זה יוצא קריספי

 

 

ואגב, זה מתכון מעולה של חלות. כל שבוע אני לשה 3 ק"ג ממנו

לקח לי המוווווון זמן, אבל בסוף זה הגיע חיה וקיימתאחרונה

             פיתות בצל

חומרים:

3 כוסות קמח.

2 כפות סוכר.

1/2 כפית מלח.

1/2 כוס מים.

2 בצלים קצוצים מטוגנים.

אופן ההכנה:

ללוש היטב את כל החומרים עם 2 כפות בצל (אם הבצק דביק- להוסיף מעט קמח).

להתפיח.

ליצור פיתות ולפזר בצל מעליהן.

לאפות עד להזהבה.

                                        בתאבון!!

אצלנו מברכים על זה מזונות, אבל יש בזה מנהגים, כדאי לברר.

עוגת גבינה עם קרם קפה בשוקולדהרועה
 
 
 
 
 
מתוק ביותר!770מ
וואו ממש יפה. זה את\אתה הכנת?חילזון 123

איך מכינים את הכדור שוקולד הזה? נראה מסובך.

אם לא אוכלים את הגבינה שלחו לפה..imosh30
כן הרועה
הקפאתי את הקרם קפה בתבנית בצורת כדור, טבלתי את הכדורים הקפואים בשוקולד מומס שישר התקשה מהכדור הקפוא ואז נתתי לקרם להפשיר בפנים.
יפה מאד. ממה עשוי הקרם?חילזון 123

ואיך טובלים את הקרם בשוקולד ככה שזה מצופה כ"כ אחיד מכל הצדדים בלי חורים?

חלמונים, שמנת, חלב, קפה וקצת סוכר-אמור להיות מאמריהרועה
מביאים לרתיחה ומחכים קצת, אחרי הקפאה נועצים קיסם ומטבילים בשוקולד מומס נותנים לזה עשרים שניות להתקשות שולפים את הקיסם ואז מטבילים גם את הצד הזה שלא יהיו דליפות כשזה ימס
תודהחילזון 123אחרונה
מחפשת מתכון לפשטידת קישואים פרווהח.י
תודה רבה!!
קישואים ופטריות הולך?אושר תמידי
כן!(:ח.י
סליחה שאני מגיבה רק עכשיו...
תודה!!
אוקיי-אושר תמידי
מבשלים בסיר פרוסות של קישואים.
במקביל מטגנים פטריות עם בצל
מערבבים הכל עם ביצים (לפי הכמות..) אבקת מרק, מלח ופלפל.
עדיף להגיש חם..
תודה!ח.י
עשיתי השבת פשטידת קישואים מעולהבאה לעזור

 מהאתר של ניקי ב.

א י כרגע עם תינוק חמוד ביד אז קשה לי להביא את הלינק מקווה שתסתדרי עם הרב גוגל...

פשטידה טעימהזהר הרקיעאחרונה
פשטידה שתמיד טעימה!

לבשל 5 קשואים+גזר אחד במים עד שהם רכים.
(אפשר במקום הגזר-6 קשואים או ירק אחר..)

1 בצל קטן קצוץ לקוביות
1 גמבה אדומה קטנה או חצי גמבה רגילה
- לטגן במחבת עם מעט שמן על אש נמוכה עד שמתרככים.

ובינתים- לעשות את העיסה-
5 ביצים
כפית מלח
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס קמח
1/2 שקית אבקת אפיה

לערבב הכל.
להוסיף את הבצל והגמבה.

לסנן ולמעוך קשואים וגזר.
להוסיף לעיסה.

לשפוך לתבנית משומנת ולפזר מעל פרורי לחם.
לאפות בתנור שחומם מראש 180 למשך 45-50 דקות.יתכן שיקח מעט פחות או יותר בהתאם לתנור.
או עד שמשחים ומתמצק והסכין שנועצים יוצאת נקיה..

למי יש מתכון לדג בקלה פשוט וטעים?נעמה301
וואוו כן!!!!!!!!!!!! בקלה צעיר?נחשון מהרחברוןאחרונה

חותכים תפוחי אדמה, (פרוסות) פלפלי  (רצועות) עגבניה או שתיים (פרוסות) כמה שיני שום  ומסדרים לפי הסדק הזה בסיר רחב ונמוך קוצצים כוסברה+פטרוזיליה ומפזרים על הכל על זה שמים את הדגים (אחרי שמשרים אותם במלח +לימון כדי להעביר את הטעם לוואי) על זה מורחים תערובת של שמן, פפריקה כורכום קצת פלפל שחור וקצת מלח (שימי תבלינים בנדיבות)  בין הדגים שמים פלפלים חריפים ועל הכל שמים גבעולי פטרוזילהי וכוסברה. מכסים במים כמעט עד מעל הדג ומדליקים את האש אחרי שרותח מניכים את האש ומבשלים עד שהכל רך...

 

אפשר להוריד חלק מהירקות אני לפעמים עושהה בלי גמבה או בלי עגבניות

קמח כוסמין = לקמח רגיל בכמות??770מ
מישהי? מקפיצה^^^770מ

מתכוונת האם כמו קמח לבן אותו הכמות בקמח כוסמין?

אני שמה חצי קמח מלא במתכונים מוכרים. לא רק כוסמיןכלנית1
תודה כלנית ושבת שלום ומבורך!! עוד מישהי??770מ
דומה לקמח מלא לדעתי.חילזון 123


בחלות ועוגה שמתי רגיל ויצא בסדר גמור.קצפת

נראה לי שהוא קצת יותר קל ממלא.

יישר כח לכל העונות!!כלנית, חילזון, קצפת.770מאחרונה
יאוו יצאה עוגמה מדהימה מדהימה!!!צעיף ורוד

רציתי להעלות תמונה אבל נחטפה בטרם עת

מישו יודע איך מכינים צ'יפס נפוח כמו בפלאפליות?am42
כשתדעי תודיעי לי..אושר תמידי
חותכים מההתחלה לרצועות רחבות ועבותט'

ומטגנים בשמן עמוק בלי להתקמצן (כמוני )

 

 

שמעתי על כך שמוסיפים סודה לשתיה~א.ל
אושר אני בן!am42
ציפס נפוח?! כזה שעושים עם בלילה של קמח?וזכני לגדל
לרוב זה קמח עם בירה לבנה...
זה כמו בלילה של טבעות בצל...
אגב ראיתי בכמה מקומות שבשביל שיצא צ׳יפס-משה ר-
טוב, מטגנים אותו פעמיים..
להכניס את התפוא הקלוף והחתוך לפריזר+mp8
עושה משהו לעמילן שבו- והציפס יוצא טוב יותר.
מוזר, לרוב תפו"א זה בעעע בהקפאה..פלספנית

בעזהי"ת

 

אבל בעצם יש באמת צ'יפס קפוא..

הצ'יפס הקפוא מטוגן מעט טרום ההקפאהכוכב לכת
תפו"א מבושלים גרועים בהקפאה+mp8

אני מדברת על הקפאה קצרצרה- עשר דקות/ רבע שעה

אז איך לנפח??am42
נראה לי שיש אולי צ'יפס מיובש כזהחילזון 123

שקונים יבש וזורקים לשמן אולי זה כזה?

לא ניסיתי בעצמי אבל נראה לי הזכירו אותו פה פעם.

זה עם בלילה ראיתי באיזה שהוא פלאפל השאלה מה היא..am42אחרונה