אני שמה את אותה הכמות?
אם אני ממירה חמאה במרגרינה,*קומי אורי*
כן..-משה ר-
אכן כןמעפר אני באה
בעוגיות אני מוסיפה 1/2-1 כוס קמח בהמרהכלנית1אחרונה
שאלת נשיקות מרנג למשלוח מנותאיזו נחמה
אני רוצה לשלוח כחלק ממשלוחי מנות נשיקות מרנג בטעם קפה.
אלא שבד"כ מרנג במיטבו כשהוא טרי. אח"כ הוא נהיה מושי כזה..
אבל אני לא רוצה להיות בלחץ בערב פורים, אני רוצה להכין מראש ולהקפיא.
השאלה האם נשיקות לאחר הקפאה תהינה טובות, אולי אני גם איבש אותן שוב בחום נמוך בתנור נניח בליל פורים?
כמה אפשרויותרבה אמונתך!
להקפיא? לא יודעת, לא ניסיתי מעולם...
אפשר לשמור בקופסא סגורה (לא במקפיא), ולייבש בתנור כמו שהצעת, זה עובד מצויין ומחזיר את הפריכות!
אני מכינה די הרבה נשיקות, ושומרת בקופסאות לוק אנד לוק (כאלו שנסגרות הרמטית, עם 4 סגירות...), הן נשמרות מצויין גם שבועיים ויותר
(בלי הקפאה, ובלי אפיית רענון...)
בהצלחה!
אין לי קופסה אטומה כזאתאיזו נחמה
ואצלי אחרי יומיים הן כבר מושיות ודביקיות...
מישהו יודע לגבי ההקפאה כמו ששאלתי?
מישהו בכל זאת?איזו נחמה
אין לי שמצו של מושג, ואם השפים כאן ידבקו בשתיקתםבת נוגה
אולי את מכירה אנשים לא וירטואליים שמתעסקים עם שוקולד ועם מתוקים לברר את זה איתם?
אני די בטוחה שנשיקות לא מחזיקות בהקפאהיהודיה מא"י
טוב החלטתי לדחות ולאפות בליל פורים...תודהאיזו נחמה
לא בהקפאה, בארון בקופסה סגורה..-משה ר-
את צריכה לייבש את המרנג טוב ואז הוא לא יצא מסטיק
מה נקרא לייבש טוב? 6 שעות על 90 מעלות זה לא מספיק?איזו נחמה
אני אופה ככה, וזה עדיין נהיה מסטיק לאחר יומיים...![]()
זה מעולה, השאלה איפה את מאחסנת אח"כ?-משה ר-
בתנור בתוך תבנית...איזו נחמהאחרונה
כמה אורז צריך לכמות של 30-40 איש?רומי**
זה לשבע ברכות וזה בא כתוספת לעוף, תפ"א, אפונה וגזר
תודה!
ואורז אדום שמים פשוט פפריקה?
לדעתי קילו אחדט'
אורז אדום אני מכינה: מטגנת בצל, מוסיפה את האורז ומערבבת, מוסיפה תבלינים ומלח + רסק עגבניות ורק אח"כ את המים.
בהצלחה!!
קילו?? אמרו לי שתיים וחצי.. אז זה בטוח יספיק!
רומי**
ותודה!
כמה כוסות יש בקילו?ט'
יכול להיות שטעיתי, אבל עם כל התוספות מסביב לא בטוח שצריך כל כך הרבה. אולי כוס=מנה לאדם זה מספיק.
נראה לי מעט מידי+mp8
שתיים וחצי קילו לא יספיקו?רומי**
שניים וחצי קילו יספיקו. קילו אחד נראה מעט מידי+mp8
בק"ג אורז יש כ12 מנות אורזיהודיה מא"י
מאחר ויש תוספות נוספות, נראה לי שק"ג אחד יספיק, בהנחה שיש גם לחם וסלטים.
מחשבים כ-3-4 כפות לסועדדבי חיה
ככה בקייטרינג.
תמיד מכינים יותר מידי אורז..0 אלישבע 0
יותר מזה בטוח סתם יזרק!
יש עוד הרבה אוכל ובאירועים כאלה לא באמת אוכלים הרבה אורז..
יש עדותטופי תות
שאורז אצלם זה כמעט מנה עיקרית

ככה זה לפחות אצלינו.
<כמעט כל יום אורז>
חחח פרסים ועיראקים לא יכולים בלי טופי את חצי חצי?!imosh30אחרונה
תודה לכולם!רומי**
אני יודעת שפתחו על זה שירשוריםככה.
אבל אני חייבת עזרה. אנחנו זוג צעיר, ואני מחפשת רעיון למשלוחי מנות (עד כמה שזוג כבר מביא..). לא משהו מקורי מדי עם איזשהו מוטיב, אלא משהו נחמד שכיף לקבל.
תודה רבה!!!
חודש טוב ושמח!!!
אם את מבקשת למתכונים עוגות וכו' יש את770מ
ניקי ב' יש לה מלא הצעות:
http://www.nikib.co.il/holidays/purim/31186/
הצלחה רבה!
לצערי אין לי רעיונות מקוריות לדברים נוספים!!
אני מנצל"שת- משלוחי מנות:פלספנית
בעזהי"ת
אצל בעלי מביאים ממתקים, ככה שממנו לא יבואו רעיונות
ואצל הורי מקפידים להביא משלוח שמתאים לסעודת פורים.
אממה? אצלינו בקהילה עושים סעודת פורים משותפת..
ככה שאני צריכה משהו- ביתי, לא יקר מידי, ושמתאים לנשנוש כזה של פורים בוקר בין לבין.
רעיונות שחשבתי בינתיים, אם למישהו יש השגות/המלצות/דיסהמלצות או אם מישהו רוצה לעזור לי לבחור:
1. מוזלי- יוגורט, גרנולה, ותוספות. החיסרון: א.הכלים שקניתי לא ממש מתאימים לזה ב.בעלי, והרבה מחבריו הגברברים הספרדים, לא אוכלים מאכלי חלב ובטח לא יוגורט..
2. לחמניות ביתיות/פיתות קנויות, עם קערה קטנה של סלט חסה/ירקות שווה עם תוספות, ו 2 מטבלים [חומוס ביתי, ממרח זיתים]. חיסרון: מתלבטת אם זה לא כבד לסתם ככה ארוחת בוקר..
3. בכיווון המתוק: עוגת מוס שוקולד אישית ועוגת גבינה פירורים אישית, עם עוגיות כלשהם מסביב וקצת שוקולדים קנויים..
עוגות ומוסים מדהימים לא יתאימו למנה אחרונה לסעודהכלנית1
עוגת הפירורים האישית של ניקי נראית מקסים. השאלה היא כמה משלוחים את צריכה בסגנון האישי
והמושקע הזה. את מתכוונת לתת רק לבעל ולאשה, או לפי מספר בני המשפחה? זה עלול להיות יקר
במיוחד!
ואם את רוצה לשלוח לספרדים אותנטיים, יתכן שהם פחות יעריכו עוגות אישיות או מוסים כשכל משפחה תקבל "רק"
שתיים. אולי בכל זאת תלכי על סלטים או מאכלים אותנטיים שהם מכירים ורגילים להם ולחמניות שום או פיתות,מה גם
שאם את מכינה "מנה אחרונה" חלבית, זה בטוח לא יתאים להם לסעודה, כך שהם יאכלו את המנות האחרונות
סתם כך.
עונה-פלספנית
בעזהי"ת
זה לא למנה אחרונה של הסעודה כי יש סעודה משותפת לכל השכונה.
וזה חלקם ספרדים 'אותנטיים' עד כמה שחבר'ה צעירים יכולים להיות אותנטיים- זה בעיקר מסתכם בחוסר-חיבה-למאכלי-חלב.
וזה לא משפחות, זה בעיקר זוגות צעירים, שהילד הכי גדול של כולם ביחד בן 4 או 5, רובם בכלל בלי ילדים או עם תינוק.. ככה ששתיים למשפחה זה אחלה.. וגם אני ממש לא צריכה הרבה משלוחים, אולייי 5 נגיד 
נראה לי 2/3 סבבה!שרבובאחרונה
רוטב ברווזרחוק אבל קרוב
למישהי יש נסיון עם רוטב ברווז? Duck sauce?
אני צריכה כזה למתכון מסויים ואין אצלי להשיג את זה
מה יכול להחליף, או אולי למישהי יש מתכון קל להכין לבד?
הנה מתכוןהדס ואוראחרונה
שליש כוס ריבת משמיש
כף רוטב סויה
מלח פלפל
לערבב את כל החומרים בסיר קטן ולחמם באש נמוכה. מגישים פושר
זה מספר קל מהיר ואלגנטי
עשיתי כמה פעמים ויצא מצוין
בהצלחה
אז ניסיתי להכין חלב מרוכזיהודיה מא"י
והמסקנה שלי: לא שווה את זה
להבא אם יש לי ליטר חלב מיותר עדיך להכין ריבת חלב או גבינה
חלב מרוכז שווה שמנת לבישול?שמואלג
(מה שמישהו הציע פה פעם אאל"ט)
אם כן, מה גרם למסקנה? (חושב בעצמי לעשות יום אחד, ותוהה אם ממש לרדת)
חלב מרוכז זה לא שמנת לבישול..פלספנית
אבל הרבה פעמים אפשר להחליף חלב מרוכזרחלקה
בשמנת.
יהודיה- איך מכינים חלב מרוכז? מעניין..
באמת? למה זה לא שווה את זה? יצא לא טעים?חילזון 123
זה טעיםיהודיה מא"י
אבל לא כמו ריבת חלב, וההבדל בטרחה הוא לא גדול בכלל.
זה גם לא יוצא סמיך כמו שחשבתי שאמור לצאת, והטעם של הסוכר בולט יותר מידי ושל החלב פחות מידי. וסכ"ה קיבלתי משהו שלטעמי לא כ"כ מתאים לשימוש כמו שהוא, אלא צריך להשתמש בעוגה/קרם וכו'
חשבתי שלכתחילה קונים חלב מרוכז בשביל עוגותכלנית1
אבל חלב מרוכז לא אוכלים כמו שהוא...רבה אמונתך!
הוא משמש כחומר גלם להכנת דברים אחרים...
גם החלה המרוכז הקנוי, הרבה יותר מדי בטעם של סוכר מכדי שמישהו יאכל אותו ככה...
דווקא אני מכירה כמה כאלה...חילזון 123אחרונה
רעיון לפשטידת/קציצות טונהאורחיה
למנה ראשונה בליל שבת, אז שהפשטידה לא תהיה עם בצק..
תודה רבה!!
קניתי דג פורל לשבת..מה עושים איתו?שומרון
בתנור עם ירקותאמא לכמה...אחרונה
אין לי מתכון...
אפיה זה הלב שלנו, שבת פרשת כי-תשא:אלעד
אז מתי סגרנו שאנחנו באים אליכם?רחלקה
את מחכה להזמנה רשמית??אלעד
בואו כבר!
הפיתות ניראות טוב!!!מעפר אני באה
הפיתות יותר מקצועיות מהמאפיה. איך אפית אותן?כלנית1
מצ"ב תמונה של פיתה בתוך סיר הפיתות:אלעד
אופים אותן אחת - אחת?? זה לא לוקח שעות?משיח נאו בפומ!
כל פיתה זה דקה שתיים, ככה שזה דיי מהר..-משה ר-
מעניין. איך קוראים לכלי הזה? פשוט - סיר פיתות?משיח נאו בפומ!
כןאלעד
כלי מחזיק ברכה של ממש ![]()
מגניב! בא לי לקנות כזה.משיח נאו בפומ!
אח"כ אבקש גם מתכון..
וסחטיין על הסמיילי!
איפה קונים סיר כזה?ברוקולי
אתם עושים משלוחים?
הלליש
מקסים! אבל אני עדיין מחכה לטיפים להכנת חלבה!!פנסאי
חחח גם אני..חדשה דנדשה
מה עם הפיתה היפה ביותר?אני והוא
יעל מהדרום
לק"י
בבטן שלי..
היה טעים![]()
איפה קונים מחבת כזו?heh
חסרון אחד: אלומיניום... לא כדאי להרבות בחומר הזהכלנית1
חסרון שני-כוויות...ת.מ.
כל מי שאני מכירה שהשתמש בכזה יצא עם כוויות רציניות בהרבה מהפעמים...
ביאסת אותי קשות- כלניתheh
אני חולמת על מחבת כזו הרבה זמן.
את חושבת שלא כדאי לקנות?
אגב- כמה מחבת כזו עולה ואיפה קונים אותה?
זה לא כ"כ נורא.חיה וקיימת
לפני חימות הסיר את מחינה פיסת צמר גפן ובעזרתה את תופסת את הסיר, זה נוח מאוד.
לא זכור לי שנכוונו בצורה רצינית אי פעםאלעד
בטוח לא יותר מאשר אפיה רגילה עם תנור..
ולגבי האלומיניום- אתם לא משתמשים בתבניות אפיה??
מחינה?? מאיפה יצא לי השגיאה הזו?
חיה וקיימת
הגהה- לפני חימום הסיר, את מכינה פיסת צמר גפן...
לא נורא להשתמש באלומיניום כשזה לא לעיתים קרובותכלנית1
לא, אנחנו לא משתמשים בתבניות אלומיניום בגלל החומר שנפלט בחימום התבניות.
אל תדאגי, יש כל כך הרבה חומרים לא בריאים באוכל שלנו- הסוכר הוא רעל לא פחות...
-הבהרה- אין שום מגע בין הבצק לאלומניוםאלעד
לפחות 10 ס"מ מפרידים בין המתכת לבצק/פיתה ושום רעלים לא עוברים במרחק כזה!
אוקי אלעד
משיח נאו בפומ!
אז אפשר את המתכון לפיתות? 
??משיח נאו בפומ!אחרונה
מתכון של בישולה - קציצות בשר ברוטב שזיפיםטלי10
בוקר טוב,
חברה שלי בעבודה מחפשת בנרות את המתכון של בישולה של קציצות ברוטב שזיפים.
אם תמצאו אשמח ממש ![]()
תודה!
מתכון לסלט פלפלים מעניין?שטות
סלט פשוט וטעיםאמונה19
לאחר מכן מתבלים בשמן זית ומלח, יוצא מעדן..
לינק לסלט מוצלח מאודרחוק אבל קרובאחרונה
חייבת לשתףכוכב לכת
אתמול הוצאתי פילה מרלוזה כדי להכין היום לצהריים (בסגנון מרוקאי) אבל כשהתחלתי להוציא מצרכים גיליתי שכל עשבי התיבול שחורים אז הלכה לי התוכנית ![]()
רציתי להכין בצורת שניצל- וגיליתי שאין ביצים ![]()
אז מה עושים???![]()
במקום לאבד עשתונות
החלטתי פשוט להמציא.
עכשיו מה שהיה לי בבית פשוט נכנס אז זה נשמע מוזר אבל יצא נפלא!!! (אפילו סרבנית החלבונים שלי אכלה 2 מנות!)
הנה:
4 חתיכות פילה מרלוזה
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 תפו"א חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
2 שיני שום פרוסות
1/2 קופסת זיתים (מסונן ושטוף)
3-4 כפות גדושות רסק עגבניות
מיץ לימון- לפי הטעם (נדמה לי בערך כף)
סוכר- כנ"ל (פיזרתי לפי העין. צריך לדגום כדי לאזן בין החמיצות של הלימון והמתיקות של הסוכר)
מלח
פלפל
טיפה אבקת מרק עוף (אחרי שטעמתי- אפשר לוותר בכיף)
יין לבן- מנחשת ששמתי קצת פחות מרבע כוס
מים לכיסוי
לטגן עגבניות ופלפל, להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהדג. לבשל כרבע שעה שהרוטב יתאחד, להוסיף את חתיכות הדג חתוכות לגודל הרצוי , לנענע שהרוטב יכסה ולבשל בלי מכסה בין 30-45 דקות.
יוצא טעיייייים!
לא צריך להשרות את הדג במיץ לימון? חסכוני בזמןכלנית1
אם את משתמשת בעשבי תיבול טריים, כדאי להוציא כמות קטנה שתספיק לך ל-2-3 ימים ולהקפיא את השאר.
חבל על מה שמשחיר ונרקב.
לא חייבים להשרות את הדג במיץ לימון, כדי להפיג את הטעם?
האמת שאני כן משרהכוכב לכתאחרונה
פשוט זה שלב כ"כ טריוויאלי ששכחתי להוסיף...
לגבי עשבי תיבול- בדרך כלל יוצא לי להשתמש בבת אחת בהרבה כי מאד אוהבים את הטעם החזק והמודגש בבית. זה לא רגיל שנשארים שאריות ללא שימוש
אני צריכה מתכון לעוגה/עוגיותפיתה פיתה
עדיף עוגיות. מתכון זול ושנראה טוב. שפשוט להכין.יש?
יש ויש!וזכני לגדל
את יכולה להכין את המתכון שרשום על השוקולד ציפס..
(אם את רוצה בלי מרגרינה,אז פשוט להמיר בכוס שמן..)עוגיות טעימות וקלות..
עוגיות טחינה גם פשוטות וקלות...
עוגיות קוואקר יוצאות מעולות..3 כוסות קוואקר,כוס וחצי קמח תופח,3 ביצים,כוס שמן,כוס סוכר..
אם רוצים כפית ת.וניל או סוכר וניל..לראות לפני המרקם את צריך עוד ביצה או קמח..
ולהוסיף שוקולד,אגוזים,חמוציות,ומה שעולה על רוחך..
עוגיות "חרבש והגש"...קלות וטעימות ![]()
שקולדצ'יפס זה דיי יקר..נדנדה כתומה.
תחפשי באתר "עויגיו.נט". מתכונים מעולים וקלים בד"כאמא שלה
ישלי מתכון מעולה לעוגיות סוכר
נדנדה כתומה.
ממש פשוטות וכייפיות
לוקח בערך 45 דק' כולל האפיה
ולא חומרים מסובכים/יקרים..
לטרוף 2 ביצים
להוסיף:
3/2 כוס שמן
2 כפיות ת. וניל[או 2 שקיות סוכר וניל]
2 כפיות מיץ לימון
3/4 כוס סוכר
לערבל ביחד עד שאחיד
להוסיף:
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
זה יוצא תערובת נוזלית כזו..
בעזרת כפית שמים על נייר אפיה
אופים בחום בינוני בערך 10 דק', עד שמזהיב
[יוצאות מזה איזה 30 עוגיות.. אולי יותר..]
בתאבון!!
[וזה עשה לי חשק.. הכנתי כאלה עכשיו
]נדנדה כתומה.אחרונה
אגב, יוצא אחלה גם עם קמחמלא!
מתכון לפרגיות עם עגבניות??ת.מ.
יש לנו מלא עגבניות ובאלי משהו מיחד כזה....
(פעם אכלתי עוף עם עבניות ושום שהיה ממש טעים מתלבטת אם לאלתר בכיוון...)
משלוחי מנותדאש
חשבתי לחתוך ירקות ולשים בתוך קופסה כזאת מחולקת של פיצוחים (כמו כאן-http://tavnicol.co.il/item.asp?item=111)
לשים באמצע טחינה ולהוסיף 2 לחמניות..
מישו יודע איפה קונים כאלה אבל עם מכסה?
חנות של כלים חד"פיהודיה מא"י
גם בחנויות כמו הסטוקים, הכל בדולר וכד'כלנית1אחרונה
אפשר לקנות קופסאות אוכל מפוצלות לגן /בי"ס. במקומות כמו הסטוקים אפשר להשיג 3-4 ב-10 ש"ח.
יש מקומות בהם אפשר להשיג קופסאות צבעוניות מפוצלות.
למישהו יש מתכון קל ופשוט לפאי פקאנים?עלה למעלה
איזה שם חזק לפורום
דרךחדשה_
יש פה הוראות ל:770מ
חטיף אנרגיה המצרכים הם: (נלקח מניקי ב)
מצרכים:
4 כוסות פיצפוצי אורז
חצי כוס שומשום
1/3 כוס טחינה
100 ג' חמאה מומסת
חצי כוס דבש
1/4 כוס אגוזים גרוסים
2 כפות ממרח חלבה
חצי כפית קינמון
השאלה שלי האם ניתן להחליף את החמאה במשהו פרוה??למישהי יש רעיון?
ולכל השאר שיהיה לכן לבריאות ובכיף!!
מחמאה-משה ר-
ויש לך מושג אם770מ
זה טעים ? וגם אם זה אותו כמות משוואה?
אותה כמות כן אצלי הם לא מרגישים בבית הבדל בטעםimosh30
יישר כח!!770מ
אפשר להחליף בשמן?לאידעת
לא משתמשים במרגרינה בבית..
ניקי כתבה במתכוןimosh30
"אני לא בטוחה ששמן מתאים כאן".
^^^^כשלוקחים מתכון מניקי הכי טוב לשאול אותה או לקרניל"ס
או לקרוא את התגובות שכבר נשאלו ונענו.
לדעתישרבוב
ויותר טוב שמן קוקוס
איפה משיגים שמן קוקוס עם הכשר טוב?770מ
בעל המשקל ובטחינה ירושליםשרבוב
יישר כח! האם זה בד"ץ העדה החרדית שם?770מ
אם יש לך מעבד מזון טוב, את יכולה להכין לבד!פנסאיאחרונה
למישהו יש מתכון מנוסה של מרק עגבניות ואורז?~א.ל
יש פה עוד מכורות לאתר שלה חוץ ממני שיעידו שמעולהimosh30
ניסית? תודה
~א.ל
כן אצלי הילדים אוהבים וזה הכי חשוב מה הכנת בסוף?imosh30אחרונה
מתכון פשוט ומוצלח שעובד כל פעםכוכב לכת
לטגן בצל גדול, להוסיף עגבניה או שתיים קצוצות דק להוסיף מים, רסק, סוכר ,מיץ לימון לתבל עם מלח, פלפל ואפשר גם אבקת מרק עוף (למי שאוהב) ו/או פטרוזיליה (אני לא מוסיפה בד"כ) להרתיח, להנמיך ולבשל כשעה על אש נמוכה.
בערך 20-30 דקות לפני סיום הבישול להוסיף כחצי כוס אורז (לסיר בינוני-גדול. צריך לזכור שאורז סופח הרבה מהמים)
אה? שנתחדש לנו על השם?
נדנדה כתומה.
אני ממש רחפנית, או שזה באמת מעכשיו בערך?





