חכם להכין בצק היום כדי לאפות מחר? קביל?*קומי אורי*
כן שימי במקרר ותוצאי קצת לפני האפיה...ת.מ.
אני עושה אתזה..אושר תמידי
תודה!
*קומי אורי*
תלוי מה את מכינה..מיסטר דוםאחרונה
התוצאה שלי:בין השורות
אאה, זה יפה!!! ממש מזכיר את המקורחיה וקיימת
מקסיםחילזון 123
מדהים! איזו עבודה מדוייקת!+mp8
עבודה יפה, ומדוייקת.אלעד
מזכיר לי שתי וערב,
אבל נתגבר על זה ![]()
יפה
תוצאה מדהימה!reut13
וואו!!!
מהמם!!ט'
יוווו!! מהמם!! יצא לך ממש מדוייק...הלליש
יפה מאד!-משה ר-
הי, אני גם עשיתי...איזה טוב ה' !
אבל זה מסובך לעלות את התמונה למחשב..
אולי בהזדמנות.
הבאתי לאמא מתנה ליומולדת.
הכנתי גם עוגיות שובי-דובי...
ובכללי יש לי במצלמה כל מיני תמונות שרציתי להעלות לפה...
אולי יום יבוא ויהיה לי כוח להתעסק בזה...
מה זה עוגיות שובי-דובי? נשמע מעניין..יעל מהדרום
חמוד!יעל מהדרום
מהמם
הלליש
יצא מקסים!!!!!!!!!!!!אמא לכמה...
ווואויי מהמם חבל"ז.. פשוט מדוייק!רות22
אני מהנייד אז זה ייקל עליי מאוד!
בתודה מראש
עבודה מושלמת.. ורות בשבילך - תעשי לי משלוח לשבתimosh30
ואי ממש יפה ומתוק!!770מ
חחחח בעז"ה. תודה לך אימוש.רות22אחרונה
תודה לכולם ובמיוחד לט' על הרעיון.
בין השורות
ברירת פולי סויה יבשיםכבשה מתולתלת
קניתי פולי סויה יבשים בשוק בירושלים, תבליני השוק נראה לי שקוראים לחנות
חנות גדולה ודיי יפה שלא אכנס אליה יותר לצערי בגלל יושר שאני מסופקת לגביו(מנסה לדון לכף זכות את 4 השקלים הלא קשורים שצצו לי בחשבון...) במטרה להכין חלב סויה ביתי ותבשילים(מצאתי מתכון לא מסובך בפורום באופן טבעי)
איך בוררים את זה?
תמיד אני מסננת את כל מה שצף.
אבל במקרה הזה צף לי המון בערך שישית מהתכולה, בעיקר פולים שנראים יפה.
יכול להיות שמדובר בבועות אוויר?
איך בוררים את זה? אלה שיש עליהם כתמים כהים קטנים הם פסולים?
אני תמיד מסתבכת עם ברירת קטניות, כי למדתי את זה בעצמי,
אצל ההורים שלי לא ישבו ובררו קטניות. :-/
אני לא רוצה לעבור על איסור אכילת תולעים ואני מסתבכת עם זה
ונראה לי הרבה פעמים שאני זורקת יותר מידי מתוך החמרת יתר...
מישהי מוכנה לעזור לי ולכתוב איזשהו מדריך קצר לבוררת הקטניות המתחילה? 
ו/או לתת לינק למשהו קיים וברור עם תמונות?
תודה!!!
צירפתי בעבר מצרפת שובimosh30אחרונה
קטניות *
(אורז, חיטה, גריסים, עדשים אדומים, כוסמת, וכן רוב הקיטניות הקטנות)
א. לבדוק בחנות אם יש הרבה אבקה בתחתית השקית, וכן אם מצויים גרגרים הדבוקים לשקית ע"י קורים, (קל להבחין בכך כשהופכים את השקית מצד לצד). הם סימן לנגיעות, ועדיף לא לקנות מוצר כזה.
ב. כשהגרגרים עוד יבשים, מסננים אותם במסננת רשת (של אטריות) על גבי משטח כהה או לבן, כל מה שבין הקטניות יפול דרך המסננת. מתבוננים על המשטח: אם נפלו רק פירורים או חלקי חרקים – אפשר לעבור לשלב ג'. אם יש חרקים קטנטנים דמויי גרגרי חול- הוא סימן לנגיעות באקריות (מילבי"ן) ואין להשתמש בקטניות אלו. (תופעת זו נדירה יחסית).
ג. בודקים את הקטניות על גבי משטח לבן, בין הגרגרים. יש לבדוק מתולעי עש לבנות, (הסימן לקיומם הוא קורים), וחרקים קטנים בצבע שחור או חום. כתמים ונקודות שחורות על הקטניות, או גרגרים סדוקים, לא נובעים מתולעים או חרקים, ולכן אין צורך להוציאם.
ד. שלב זה מתייחס לאורז מלא, חיטה, גריסים וכד' וכן אורז לבן שנמצאה בו נגיעות, (אורז לבן שבכל השלבים היה נקי, אין חובה לבצע שלב זה). אפונה יבשה, כוסמת ובורגול שנמצאו נגועים בשלבים הראשונים (א, ב, ג) עדיף לא להשתמש בהם.
הצפה במים – לוקחים כלי עם מים בכמות כפולה מהקטניות, מוסיפים 2 כפות מלח לליטר מים ומערבבים. שופכים פנימה את הקטניות ומערבבים מיד- גרגרים נגועים והחרקים שלא נמצאו בבדיקה יצופו על פני המים.
לקוח מכאןhttp://www.shtaygen.co.il/?CategoryID=1024&ArticleID=2259
ממליצה על הספר שלו מועיל במטבח בכל עת (ולא אני לא עושה פרסומת)
~ ~ ~ שרשור הרעיונות הרשמי למשלוחי מנות ~ ~ ~*חזרזיר*
תהיתי לעצמי איך זה לא נפתח עדין...
(מסורת היא מסורת)
אז יאלה -
שרשרו!![]()
אנחנו גם מרשים לעלות תמונות למצ'קיעים מבניינו![]()
חודש אדר שמח!!
עוברים דירה אז נלך על משהו פשוטסיהרא.אחרונה
בצק באופה לחם שיהפוך ללחמניות
מטבל או שניים (גבינת שמנת + פפריקה/שמיר/אנאערף..)
2-3 שוקולדים קנויים קטנים.
וזה הכול..
וכמובן פתק לבבי.
הכנות לשבת חתן
וזכני לגדל
מזל טובheh
יצא מהמם!!
בטוח שכולם נהנו.
^^שרבוב
אשרי החתן שיש לו חברים/בני משפחה משקיעים כאלוכלנית1
יש לו אחות..
וזכני לגדל
מזל טוב!! איזה השקעה!חדשה דנדשה
אפשר קצת טעימות? נראה טוב!יעל מהדרום
איזה דברים יפיםחילזון 123
מה זה העוגה עם הבצק עלים והפיסטוקים?
ומה זה הקישוט על העוגה הראשונה?
תודה..וזכני לגדל
זה בצק פילוי...וזה בקלאווה(שיצאה מדהימה)
הקישוט זה דף אכיל שקניתי...ומרחתי עליו שוקולד והדבקתי על העוגה..
וממה הכנת את הפרחים הורודים והתכלת? זה משהו אכיל?חילזון 123
בצק סוכר..וזכני לגדל
לרוב זה בשביל היופי..
ממש יפה ומזל טוב!!770מ
ממש מגרה לאכול ברגע אחד!!!
!!
וואו ממש יפה ומגרה!! מזל טוב!reut13
תודה..וזכני לגדל
מזל"ט משקיענית..imosh30אחרונה
שמן שטוגן בו צ'יפס אפשר לטגן בו אח"כ שניצל?שמואלג
ואשמח גם סתם לסיעור מוחין לארוחת צהריים נחמדה שמרכיבה הם:
משהו שמיוצר מחזה עוף.
ציפס.
ואולי עוד דברים העולים על יד הדמיון
שניצל בתנוראושר תמידי
להטביל בחרדל משהו כמו 20 דק׳ לספיגת הטעם
לצפות בפירורי לחם ולהכניס לתנור לבערך 10 דק׳.
יוצא מעולה!
להטביל בחרדל 20 דק'?!פלספנית
בעזהי"ת
בטח התכוונת להשרות, 20 דק' לעמוד עם זה ולהטביל?!

|משעשע את עצמו|
אוייש נו.. כן.. זה מה התכוונתי
אושר תמידי
אפשר לטגן בו מה שרוצים..יעל מהדרום
לק"י
הפוך הייתי פחות ממליצה, כי לפעמים נושרים פירורים מהשניצל ונדבקים לצ'יפס, וזה נראה לי פחות נחמד.
1. אפשר לחתוך ירקות (בצל, גמבה, גזר, פטריות...) לרצועות דקות וגם את החזה עוף לפרוס לרצועות דקות ולטגן עם קצת שמן ותבלינים.
2. לחתוך את החזה עוף לפרוסות, ולהשרות בתוך תבלינים (מלח, פפריקה, כמון, שום כתוש, תבלין לבשר. אפשר גם רצועות בצל), ביצה ושמן.
להשרות להרבה זמן- זה נראה לי רק משבח את הטעם.
לצפות בפרורי לחם ולטגן.
אפשר להכין תוספת של סלט או אורז.
לא הייתי ממליצה..~א.ל
ורעיון:- לביבות חזה עוף:
קוצצים את חזה העוף לחתיכות קטנות,
מוסיפים בצל אחד מגורד בפומפיה- ללא הנוזל שהוא מפריש
תפ"א בינוני מגורד בפומפיה- שוב, ללא הנוזל
עגבניה אחת קצוצה דק, ללא הקליפה
קצת קמח מצה
ביצה אחת
מלח ופלפל
אופים ב180 מעלות עד שנראה מוכן 
אם השתמשת בו רק פעם אחת, אפשר..-משה ר-
יש דברים מסויימים שלא כדאי להשתמש אחריהם בשמן כמו פלפל..
אומרים שזה מאד מאד מסוכן (לטגן בשמן שעבר טיגון)אלמונית 0
כך שבהחלט עדיף להימנע ולהוציא עוד כמה שקלים על שמן חדש.
לא מומלץטל..
נוצרים בשמן רדיקלים חופשיים שלא עושים טוב לגוף
אם בכל זאת רוצים - אז כשמטגנים כדאי להוסיף עוד שמן חדש מהבקבוק, וחתיכת גזר.
עוד המלצה-פלספנית
בעזהי"ת
כמו שעושים בסופגניות, לשים חתיכה קטנה של גזר בתוך השמן לטיגון ארוך. זה מונע את החימצון.
תודה לכולם
- שאלה על ארוחת צהריים להיוםשמואלג
נכנס לי ג'וק להכין רביולי , אבל אין לי רעיון למילוי.
ברמת העיקרון אני מעדיף שלא יהיה חלבי, כי עדיין לא החלטתי איזה סיר אצלי יהיה חלבי.
אי אפשר במילוי בטטה (
)
יש עוד אופציות? (אם לא, רעיון למילוי חלבי טעים יתקבל בברכה)
הרביולי יהיה, ככל הנראה, ברוטב שמנת ופטריות.
תרדיהודיה מא"י
הולך מעולה עם רוטב שמנת ופטריות
יש רביולי במילוי תפ"א? סתם המלצה.. נשמע מתאים
~א.ל
אני מניח שזה יצריך טיבול כבד לתפו"אשמואלג
אפשר במילוי חלמון-משה ר-אחרונה
יצא טעים!!!כתר הרימון
הבעל הכי שווה בעולםםםםםם!!!!
^^^^ בסוף החלטתי על סיר מסויים לחלבישמואלג
אז קניתי גבינה נפולאיון שום שמיר.
מיליתי בזה.
יצא ממש נחמד.
עוד צריך להשתפשף בעולם הפסטה (פעם ראשונה שלי)
חמודים
~א.ל
מחפשת מתכון לעוגה פשוטה פשוטה ליום הולדת במעון.שירה..!
הילדים בני שנה +-, וממש לא משנה להם איזה עוגה יקבלו, אז מעדיפה עוגה כמה שיותר זולה ופשוטה להכנה. ועדיף לא מלכלכת. תודה!
לדעתי העוגה הזאת-משה ר-
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t616865#6832368
מאד פשוטה וזולה
זה המתכון- http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=885477
אני פשוט עשיתי אישיות אבל היא טעימה מאד.. וכמובן שלמעלה אפשר לקשט ולכתוב עם שוקולד..
עוגת שוקולד ללא ביציםיהודיה מא"י
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t322270#4011713
פשוטה, מהירה, זולה וטעימה.
מעל העוגה אפשר לשים קרם או זיגוג ולקשט בסוכריות צבעוניות
או אפילו להכין שבלונות מנייר (מזל טוב, פרחים פרפרים וכו'), להניח על העוגה ולפזר אבקת סוכר. ואז מורידים את הנייר, ונשארים עם עוגה מקושטת
עוגת טורט/ בחושהיעל מהדרום
עוגת שוקולד פשוטהאמא חדשה..
כוס סוכר
כוס שוקולית
כוס שמן
2 סוכר וניל
2 כוסות קמח תופח
כוס מים פושרים
תודה רבה!שירה..!אחרונה
ממרח/ מטבל למשלוחי מנותאמא מסורה
מחפשת רעיון לממרח או מטבל כלשהו למשלוח מנות.
בתכנון- לחמניות ביתיות וטפנד זיתים ורוצה לצרף עוד משהו.
הדרישות- בלי חומרים יקרים ושיהיה פרווה
מה אפשר?
טחינה עם תיבול ירוקחילזון 123
אפשר כמו רוטב לסלטיהודיה מא"י
עם מיונז, חרדל, שום, דבש (אפשר גם בלי דבש)
תנסי לראות פה...פלספניתאחרונה
משתף-משה ר-
שתפו בבקשה וכמה שיותר!
שבוע טוב!
אני רוצה להאיר על נושא חשוב מאד כי אני רואה המון אנשים שלא יודעים.
כולם אוהבים כלים חד פעמים, זה נוח, קל ונגיש.
כל אמא שצריכה לאפות עוגה לגן פשוט שופכת פנימה בלילה, אופה ושולחת את הילד עם העוגה הזאת לגן.
מה שאתם לא יודעם, שבמגע עם מזון, תבניות אלומיניום מפרישות חומרים רעילים ומסרטנים.
אז בפעם הבאה תניחו נייר אפיה כחוצץ או שתעברו לתבניות אפיה מנייר.
לפניכם רשימה של חומרים שנוגעים לנו באוכל וממה להזהר:
ניורוסטה - בריא, ככל שכבד יותר, איכותי יותר
פיירקס - בריא
ברזל - בריא בתנאי שאינו מחליד.
טפלון - בריא בתנאי שאינו שרוט (מסרטן). יש טפלון משובח, מאוד עבה, לטיגון ללא שמן.
פלסטיק - הסוג האיכותי הקשיח שמיועד לעבור מהמקפיא למיקרוגל טוב. אבל: הפלסטיק הזול הדק משחרר למזון נגזרות של נפט.
עופרת - מזיק, זאת מתכת רעילה.
חרס - בריא בתנאי שיש תו תקן, כדי לוודא שאינו מכיל עופרת.
נחושת - מזיק, זאת מתכת רעילה.
אלומיניום - מזיק, זאת מתכת רעילה. נכון גם לרדיד אלומיניום שבא במגע עם האוכל וגם לכלי אפייה חד פעמיים.
אמאייל - מזיק, מכיל אלומיניום
אולי כדאי לנעוץ?- זה חשוב!!נפש חיה.
אתה בטוח בקשר לאמייל?חילזון 123
לפי מה שקראתי פעם (לא זוכרת איפה, צריך לחפש) זה עשוי מתוצר כלשהו של זכוכית שזה דווקא טוב
ושהברזל\אלומיניום שיש מתחתיו לא בריא בכלל אז צריך לשים לב שאין שריטות והתקלפויות.
ובקשר לתבניות\כוסות מנייר שים לב שהן מצופות מבפנים במשהו (דבק או סוג של פלסטיק דק כזה) אז זה גם לא מי יודע מה בריאותי בחימום.
ואולי תכתוב מאיפה לקחת את הרשימה הזו.
טוב נראה לי בעצםחילזון 123אחרונה
שאני אולי יודעת מאיפה הרשימה שהבאת. ובאותו מקום יש כאלו שכותבים על האמייל את הדברים הבאים-
ציפוי אמאייל הוא ציפוי אינרטי, על בסיס מרכיבי זכוכית, שאינו יוצר תגובה כימית כלשהיא עם המזון. הציפוי עומד ועמיד בטמפרטורות גבוהות מאוד יחסית משהו כמו מ-690 מעלות ועד 860 מעלות צלזיוס, אם אינני טועה
לגבי אמייל - כללית הוא נחשב לבטוח יותר מטפלון. אמייל הוא בעצם סוג של זכוכית. אמייל הכיל בעבר עופרת אבל כיום כבר לא. גם כיום יש להקפיד לקנות אך ורק אמייל מאיכות טובה, עדיף לבן, ולהפסיק את השימוש כשנשברת חתיכה (מתחת יש אלומיניום). לפי החיפוש הקצרצר שערכתי LE CRUESET נחשבת לחברה טובה.
ככה שזה לא חד משמעי כנראה.
קינוחים אישיים(פרווה) בהשראת עוגת אסתרהאזי-משה ר-
איזה מוס זה ואיך תגיש??מיסטר דום
זה לא מוס, זה קרם קפה והשכבות זה מעין טורט מרנג-משה ר-
עם אגוזי מלך ולוז קצוצים עם קמח..
עכשיו אני שוקל מה לעשות עם הקישוט מחר, חשבתי להכין דיסקיות משוקולד מטומפרר ולהניח מעל, אפשר שנייה להמיס שוקולד לבן ומריר ולזלף מעל.
קרם קפה כאילו שמנת עם פודינגמיסטר דום
יצא טעים++-משה ר-
ואו. יפיפה!*חזרזיר*
כשרונות
תודה
-משה ר-אחרונה
לצערי לא הספקתי לקשט את זה כי הורדתי את השקף רק לפני שבת וזה יצא לא הכי אסטטי![]()
![]()
מתכון טוב לגרנולהשלומית12345
בס"ד
שלום,
מחפשת מתכון מנוסה וטוב לגרנולה....
תודה רבה!
מתכון שליheh
אני מכינה אותו פעם בשבוע. הדעות לגבי הטעם חלוקות- אמא שלי לא אוהבת אותו, בעלי וחברות שלי- מתות על המתכון הזה. לשיקולכם.
250 גר' שבולת שועל
50 גר' שומשום
50 גר' קוקוס.
תערובת של שקדים כלמיני אגוזים.
בתבנית פיירקס שמן, דבש סילאן וקצת קנמון- מערבבים- מוסיפים את החומרים היבשים.
אופים כל 10 דק' מוציאים את התבנית (בזהירות) ומערבבים.
לקראת הסוף אפשר להוסיף- פירות יבשים חתוכים לקוביות.
השאלה שלי היא הכמויות...שלומית12345
איך עושים שלא יצא דביק מידי?
המתכון של ניקי ב מעולה!קינמונית
צר לי, אני עושה לפי העיןhehאחרונה
בפעם הראשונה עשיתי לפי מתכון מהאינטרנט- אני אפילו לא זוכרת איזה, אבל מאתר אמין ומאז אני עושה בצורה חופשית
רעיונות לעוגיות למאותגרת מטבחכבשה מתולתלת
אני בקושי אופה, אין לי סבלנות לזה, למרות שאמרו שזה טעים וגם לי היה טעים לבלגן ובעיקר לזה שאני אוכלת מיזה אחר כך
יותר ממה שצריך.
נכון שיש עוד זמן עד פורים,
אבל כבר עכשיו אני מתחילה להרגיש את הדחייה של כל ערמות השוקולד והממתקים האלה שאין בהם צורך אמיתי כשהם בכמות כזאת.
כל שנה אני מביאה ממתקים, והשנה החלטתי ש"מה ששנוא עלייך אל תעשה לחברייך"
ושנמאס כבר מיזה.
השנה אני רוצה להכין ריבות (מצאתי מתכונים לא מסובכים )
ועוגיות בריאות יחסית עדיף לא מתוקות אלא רקיקים, קרקרים או מלוחות עדיף כאלה שאני יכולה גם להכין בימים הקרובים
להקפיא ולשכוח עד פורים.
אני לא רוצה להסתבך עם קמח מלא ממש, כי אף פעם לא ניסיתי ואני פוחדת שיצא רע,
קמח 70% או כוסמין הם בעלי פוטנציאל גבוה לתקלות כמו קמח חיטה מלא ממש?
נפת מתכת שלוחצים עם היד מספיק טובה בשביל לנפות את זה ? (אנחנו לא מהמחמירים כנ"ל מי שהולך לקבל את זה)
יש למישהי רעיונות למתכונים כאלה?
יישר כח!!! תודה ובהצלחה 
מה דעתך עלתות
כעכים מלוחים
עוגיות קוואקר פשוטות
קרקרים
?
ראיתי גם פעם מתכון לאצבעות שום, נראה טעים. הייתי במקומך מכינה כמה סוגים של עוגיות מלוחות, מכינה גבינת שמנת (קלי קלות) וייצא לך משלוח מהמם.
אשמח לתת מתכונים למה שתרצי
נ.ב. קמח 70% הוא מעולה ומנסיוני לרוב לא צריך להוסיף מים לכמות הכתובה במתכון. למה שלא תקני מנופה ותחסכי לעצמך?
למה לנפות אם אפשר לקנות ללא צורך בניפוי?כלנית1
בקשר לקמח- אם מדובר ב1-3 קילו קמח, היום מוכרים קמח מלא 70% שלא צריך לנפות. תבדקי מחירים
ברשתות השונות או בבית טבע. את יכולה להפחית מעט מכמות הקמח, כדי שלא יצא יבש.
נראה לי שחבל שתתעסקי בקמח כוסמין. גם יקר מדי בשביל משלוח (למי שלא מעריך את הקמח הזה דווקא)
וגם מאחר שהוא יותר דביק מהרגיל, ואם את מנסה להשתמש בו לעצמך, הייתי אומרת לך להתחיל בחצי קמח חיטה,
עד שתכירי איך הוא מתנהג.
אני מציעה לך לאפות כעכים מזרחיים וכד'.
בהצלחה!
קמח 70% מתנהג בדיוק כמו קמח לבן.משיח נאו בפומ!
לא יודעת איך בניפוי, אני קונה מנופה. לכאורה אמור להיות בסדר.
נכון!! לא מרגישים שום הבדל+mp8
תודה!!!כבשה מתולתלת
סליחה שלא עניתי עד עכשיו..
הייתי ממש קצרה בזמן.
תות,
אפשר מתכונים לעוגיות קוואקר פשוטות, כעכים מלוחים קרקרים ואצבעות שום?
כדי שאשמור את המתכונים להמשך לא רק בשביל פורים...
מישהי נתנה רעיון בעבר בפורום להכין מקלות דיפ מבצק פריך מלוח, יש למישהי מתכון ?
זה נראה לי פשוט, אני צודקת?
תודה רבה לעונות
שיהיה חודש טוב עם המון שמחה!!!
חמודה
שרבובאחרונה
עדיף שתעשי עוגה או חלה
עוגיות זה המון עבודה
אם היו מזדמנים אליכם לימונים ננסייםחילזון 123
מה הייתם עושים איתם?
(חוץ מלהשתמש כמו לימון רגיל כמובן...)
לימון כבוש-משה ר-
פרט ונמק..וגם מה אני אעשה איתו אחרי שהוא יהיה כבושחילזון 123
תהפכי להיות: איזהו גיבור??? הכובש....+mp8
אפשר לשים בכל מיני סנדויצי׳ם יש כאלה ששמים בפריקסה-משה ר-
אולי יש לאנשים פה עוד רעיונות אבל זה בגדול, אפשר גם להשתמש בכל מיני קינוחים.
לימון כבוש יש כאלה שאוכלים את זה כמעטחדשה דנדשה
אפשר להוסיף לסלטמינימאוס2
ראיתי שלימון כבוש מכינים עם הרבה מלח אזחילזון 123
יש איזה רעיונות למשהו חביב לעשות איתם בלי מלח?
בסוף השתמשתי בלימונים הננסיים לרוטב לדגיםחילזון 123אחרונה
עשיתי רוטב חמוץ מתוק וזה יצא יפה כזה עם הלימונים הקטנים.
רוטב לסלטכלנית1
למשל, רוטב וינגרט (שמן, חרדל, מיץ לימון, סוכר)
רוטב לסלט כרוב, אגוזי מלך וחמוציות (מהמטבח של מיכל):
מיץ וקליפה מליים אחד
2 כפות מייפל
1/2 כף חרדל דיזון
5 כפות שמן זית
מלח
לערבב את כל חומרי הרוטב. לערבב את מרכיבי הסלט ולשפוך עליו את הרוטב ולערבב.
שאלת בישול והשרית חומוסאמלאלה
חושבני שכן..יעל מהדרום
או בסיר לחץ-מקצר משמעותית את זמן הבישול.-משה ר-
החומוס יתבשל אבל הגזים ישארו...אמא שלהאחרונה
עוווגות!וזכני לגדל
הרולדה . ...שרבוב
מושלם..משיח עכשיו!
חייבת מתכון לרולדה!!! נראית מושלמת!אקונהמטטה
שלמות..imosh30
מתכון לרולדה
וזכני לגדל
3/4כוס סוכר
1ס.וניל
1כוס קמח
1/4כוס שמן
1א.אפיה
אופן: להפריד ביצים.להקציף את החלבונים עם הסוכר והס.וניל. להוסיף את החלמונים,קמח שמן וא.אפיה.לקפל עם החלבונים.
לשפוך על נייר אפיה משומן.ולאפות בערך 10-12 דק.להפוך את הרולדה על מגבת,להסיר את הנייר אפיה ולגלגל במגבת..
להקציף שמנת עם פודינג וסוכר ולמלא את הרולדה..
ממש תודה! אפשר פירוט בסוף?- מה ז"א לגלגלאקונהמטטה
את הרולדה במגבת? פשוט לגלגל ואח"כ לפתוח למרוח את הקצפת ולגלגל עוד פעם?
אז למה לגלגל בפעם הראשונה?
סורי על הבורות..אף פעם לא הכנתי...
מניחה כדי שלא תתייבש או תתקשה ואז לא תוכלי לשים בהככה.
את הקרם ולגלגל
עשינו לפי ההוראות ובכל זאת נשבר, מישהו יודע למה?אמלאלה
כנראה אפיתם יותר מידי..וזכני לגדל
ומאוד חשוב לגלגל במגבת לפני ששמים את הקרם..(הגלגול צריך להיות כמה דק אחרי שהוא יוצא מהתנור..)
יש מצב שלא שימנתם את הנייר אפיה?
עשיתי ויצא מאד דומה לשלך!
אקונהמטטה
חוץ מזה ששמתי את הרולדה על המגבת ישר אחרי שזה יצא המתנור וזה נדבק למגבת...
לא נורא..
נראה טעיםם![]()
כייף לשמוע..וזכני לגדל
אבל בפעם הבאה תשימי קצת אבקת סוכר על המגבת..

ולגבי הזיגוגים למעלהשרבוב
והשני זה מוקה? איך עושים?
הלווטי שתראי ותעני מהר

האחד זה שוקולד מומס עם קצת שמנת..וזכני לגדל
והשני זה קרם נוגט..
בפנים שמתי גם קרם נוגט(אבל הוא מתוק מאוד..)
את יכולה להמיס שוקולד לבן עם קפה נמס..זה גם טעים.
תודה בסוף לא הספקתי..שרבובאחרונה
פעם ראשונה שאני מכינה רולדה..
שמתי את הבצק בתבנית חד"פ הרגילה
וזה תפח יותר מידי טוב..
לאיזו תבנית זה?
וגם עשיתי את זה עם קמח 70%
וזה היה כבד..אני צריכה למצוא משהו עם קונפלור
וגם עשיתי ריצ עם יותר מידי פודינג..
משלוח מנות!!!תמונה...
אז אני מחפשת בדחיפות רעיונות למשלוח מנות מושקע ומקורי(אפשר פחות מושקע 
שמורכב מכמה דברים ואפשר להכין בסט... ( שנים עברו- לחמניות ביתיות עם מגוון סלטים /אוזני המן לא קנויים וכו')
יש לכם עצה?
.ננסהשרבוב
עוגות שמרים
מוס
לחמניות ממולאות
דגני בוקר עם חלב
תבשיל
פיצה!!
פשטידה
אוליheh
גרנולה ביתית
תוספות כמו פצפוצי אורז משוקלדים או אגוזי פקאן סעניים
יגרוט
ואולישרבוב
קערת שוקולד ובפנים כדורי שוקולדam42אחרונה
עדכון כשרות ארומהרסיסי לילה..
היום בקניון ערים בכפר סבא ראיתי שלארומה יש תעודה שלא בתוקף כבר כמה חודשים.
תעבירו למי שאפשר..
תיידעו את הרבנות הראשית.מוריהאחרונה
עוגיות מעולות!!לאידעת
הכנתי עכשיו והייתי חייבת לשתף=]
אני לא שמתי תבלינים כי אנחנו לא אוהבים אבל הוספתי כף סילאן ועשיתי מקמח מלא ויצא ממש טעים!!
| 97% אהבו, מה דעתך? | אוהב
|
לא אוהב
|
- זמן הכנהחצי שעה
- זמן עבודהרבע שעה
- כשרותכשר פרווה
- רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים
- 100 גרם (חצי כוס) סוכר
- 50 מ"ל (1/4 כוס) שמן
- חלמון ביצה
- 40 גרם (3 כפות) מייפל
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 3 גרם (3/4 כפית) ג'ינג'ר טחון (יבש, לא השורש)
- 3 גרם (3/4 כפית) קינמון טחון
- 2 גרם (1/2 כפית) הל טחון
- 140 גרם (כוס) קמח
- 2 גרם (1/2 כפית) סודה לשתייה
- סוכר לגלגול העוגיות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, שמן וחלמון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים מייפל, וניל, מלח, ג'ינג'ר, קינמון והל וטורפים לתערובת אחידה.
4. מנפים פנימה קמח וסודה לשתייה ומקפלים בעזרת לקקן עד שמתקבל בצק אחיד וטיפה דביק.
5. בידיים מעט רטובות מגלגלים עוגיות, טובלים בסוכר ומצפים מכל הכיוונים.
6. מסדרים את העוגיות על גבי התבנית במרווחים ואופים במשך כ-10 דקות עד שהן משתטחות, נסדקות מעט ומתייצבות בשוליים (אך עדיין מעט רכות במרכז).
7. מצננים את העוגיות לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.
הערות, הארות ותוספות:
• חשוב לקרר את העוגיות לחלוטין לפני העברתן לקופסה.
• העוגיות נשמרות היטב עד 10 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
• אפשר לגוון בתבלינים – להשמיט או להוסיף – לפי הטעם האישי.
• חשוב לא לותר על המלח, משום שהוא מאזן את המתיקות.
• במקום מייפל אפשר להשתמש בסילאן לגיוון הטעמים.
• מהמתכון יוצאות 25-30 עוגיות בינוניות.
מרכיבים:imosh30
- 100 גרם (חצי כוס) סוכר
- 50 מ"ל (1/4 כוס) שמן
- חלמון ביצה
- 40 גרם (3 כפות) מייפל
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 3 גרם (3/4 כפית) ג'ינג'ר טחון (יבש, לא השורש)
- 3 גרם (3/4 כפית) קינמון טחון
- 2 גרם (1/2 כפית) הל טחון
- 140 גרם (כוס) קמח
- 2 גרם (1/2 כפית) סודה לשתייה
- סוכר לגלגול העוגיות
נראה מעולה!heh
כמה שנים חלפו מאז טעמתי עוגיות זנגוויל. איזה ריח!כלנית1
לפני כמה שנים קיבלתי עוגיות זנגוויל שנקנו בחו"ל. היה לזה טעם מיוחד. וניחוח מיוחד.
רק שימו לב שלזנגוויל יש טעם חזק, כך שבפעם הראשונה אולי כדאי לשים פחות מהמומלץ במתכון,
למקרה שלא יאהבו את הטעם החזק, או לחצות את הבצק ולהוסיף מעט פחות לחצי בצק.
אגב, במקום מייפל אפשר סילאן. יש לי מתכון כמעט זההבת 30
עם סילאן או מולסה.
אפשר לקבל את המתכון?770מאחרונה
כמה פה לא משתמשים בתבנית אלומיום חד"פ? ומי כןחדשה דנדשה
משלא משתמש איך אפשר בלי???
תבניות אלומניום החד פעמי כוונתי כמובן.
איזה קטע, אני לא משתמשת אבל מסיבה אחרת לגמרי!דינה ל.
(בנוסף, תארתי לעצמי שהגיוני שזה גם לא בריא. גם בלי לראות מקור מוסמך לכך)
עדשים ירוקותddba
חוץ ממרק יש עוד משהו שניתן להכין מהן?
מנסה לסיים את השקית הענקית לפני פסח

מתאים?imosh30
http://www.nikib.co.il/salads/20996/
אפשרי ירוקות במקום שחורות היא כתבה בתגובות שם
מג'דרהמינימאוס2
עודבת 30
אפשר להכניס למרק ירקות
אפשר להכין בעזרת בלנדר מוט מחית מעדשים מבושלים- אפשר עם תפו"א ובצל אם רוצים- ויוצא אחלה מילוי לבורקסים. תוצרת בית כמובן.
אפשר להנביט ולאכול בתור תוספת לסלט או נשנוש
אפשר לבשל עם ירקות- אני אוהבת לתבל בחוואיג'.
אפשר במרק עגבניות אדוםחילזון 123
ואפשר במרק ירקות עם גזר\תפו"א\בצל\בטטה\סלרי וכו'
האמת כל מרק ירקות אפשר לדעתי.
אפשר להנביט קצת ואח"כ להשחים בצל, להוסיף את העדשים ורוטב סויה ותבלינים. ולהקפיץ קצת.
שום וכמוןמאמע צאדיקהאחרונה
(אולי המנהג שלך לחסל קינטיות... למרות שזה לא חמץ)
אני מכירה מרק שיש בו בצל, פטריות, עדשים ירוקות, תיבול- שום, פלפל, רוטב סויה
















