שרשור חדש
בראוניז מקמח מלא?ג'נדס

אני רוצה להשתמש באחד המתכונים שכאן לבראוניז, אבל להכין מקמח מלא.

 

מה אני צריכה כדי להמיר?

 

תודה!

הכנתי אתמול עם קמח חצי מלא חצי לבן, יצא חבל"ז!אמא שלה

http://www.oogio.net/chocolate_praline_brownies

 

בתגובות יש מישהי שהחליפה, זה נשמע שיצא לה טוב..

אני עושה תמיד עם קמח מלא 70 אחוז. מעולה!+mp8
mp תוכלי לצרף את המתכון?ddba
יש לי של כמות ענקית, אפשר לעשות גם בדיוק חצי:+mp8אחרונה

אני עושה בתבנית חד"פ ענקית- חצי כמות מתאימה לחד"פ בינונית:

מערבבת 8 ביצים 4 כוסות סוכר 2 כוסות שמן 2 כוסות קמח 2 סוכר וניל 12 כפות קקאו משובח 2 חבילות אגוזי פקאן לקצוץ גס.

אפשר לקחת חבילה אחת אגוזים וחבילה אחת שוקולד ציפס או שוקולד מגורר.
לאפות בחום בינוני עד שמתקשה( בערך 20 דקות) . לחתוך לריבועים ולפזר אבקת סוכר.

 

אשמח למתכון מומלץ ושנוסה לסלמון.. לכבוד שאבסimosh30
יש לי כמה . עם רוטב או בלי?מינימאוס2


עדיפות לרוטב כדי שגם הילדים יהנו..imosh30
אז ככהמינימאוס2

מטגנים בצל גדול לריכוך קל

מוסיפים 3 עגבניות מגורדות כוסית יין לבן וחופן פטרוזליה

שופכים על הדג 

במרשם המקורי אופים 20 דק' בתנור מחומם. אני אוהבת הרבה יותר אפוי. לשיקולך

לא חובבת יינות במה נראה לך להמיר? וכמה מעלות בתנורimosh30
היין זה כל הטעם שלו. עדיף שתחפשי משהו אחרמינימאוס2


תודה בכל אופן.. אשמח לעוד רעיונותimosh30
מערבבים קטשופ מיונז ושמיר מורחים על הדגמינימאוס2

אופים גלוי כמה שאוהבים

טעים

תודה מותק עדיין מעדיפה רוטב בגלל הדרדסים..imosh30

חוששת שבלי רוטב יתייבש על הפלטה..

זה דג שמגישים קר ובשבילך נחשוב על משו אחרמינימאוס2
את משהו כבר אמרתי לך?!..imosh30אחרונה
טעים!!!!!אני והוא

בס"ד

 

רוטב: חרדל ומיונז, שום, מלח ופלפל.

שמים את הדג על נייר כסף, שמים מעליו בצל חתוך ואת הרוטב,

עוטפים בנייר כסף טוב טוב ומכניסים לתנור.

בודקים מדי פעם עד שזה מגיע לרמת מוכנות הרצויה.

זה מעדן!

 

בהצלחה

אז ככה עושים את זה!!! עוגי פלצת
יש לך כמויות לרוטב? כמה מעלות? ובגלל שעטוף כמה זמןimosh30

בערך בתנור כי לא ניתן להציץ ולפתוח את העטיפה 

בערך..אני והוא

בס"ד

 

תלוי כמה דג את עושה.

לדעתי תעשי לפי העין.

צריך איזה 4 כפות דבש ואיזה כף חרדל, נתון לשיקולך הכמויות.

 

 

200 מעלות ובערך 20 ד', תבדקי, תפתחי קצת ותראי אם צריך אולי עוד קצת. 

 

 

ספרי אח"כ איך יצא

 

אני צריכה בערך ל12 חתיכותimosh30
גריסיםddba
אני רוצה להכין תבשיל גריסים אבל שלא יצא מרק אלא אחד אחד כמו אורז.

יש לכם מתכון טוב?
הנה מתכון (אני הכנתי ללא אבקת מרק ויצא מעולה)צביה22אחרונה

מצרכים:

הכנה:

 

    • 1 כוס גריסי פנינה שטופים
    • 1 כוס עדשים ירוקות שטופות
    • שמן קנולה
    • 3 כוסות מים
    • 1 בצל סגול גדול/2 קטנים קצוץ
    • 3 שיני שום
    • מעט פטרוזיליה קצוצה/2 קוביות קפואות
    • עגבניה קצוצה
    • 1 גזר מגורד
    • 1/4 כפית פפריקה
    • 1 כפית מלח או לפי הטעם
    • פלפל שחור גרוס
    •  1 כפית אבקת מרק טבעית
    • מטגנים בסיר את הבצל הסגול עד שמתרכך
    • מוסיפים גזר ומטגנים כ- 2 ד"ק
    • מוסיפים את השום ומטגנים קלות
    • מוסיפים גריסים ועדשים ומערבבים
    • מוסיפים עגבניה ותבלינים
    • מוסיפים מים
    • מביאים לרתיחה ללא מכסה
    • מחלישים את האש, מכסים ומבשלים כ- 30 ד"ק
    • משאירים את הסיר מכוסה ל- 10 ד"ק נוספות לפני הפתיחה
יש למישו/י מתכון מנוסה-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך כ"ג באדר תשע"ד 22:26

לבצק של פסטה, תודה רבה

לי ישיהודיה מא"י

כוס קמח, ביצה אחת

להתחיל ללוש ולהוסיף כל פעם טיפה מים עד שמתקבל בצק נוח.

הלישה ביד?מינימאוס2

ואפשר לרדד את זה ידנית אחר כך או שחייבים מכונה?!

אפשר ביד.יהודיה מא"י

לא מעט טירחה לרדד את זה ביד, אבל זה אפשרי בהחלט.

אני עושה בצק לבד ללזניה - נוח מאוד כי אפשר  לחתוך את הבצק לגודל התבנית (וגם לעשות לזניה עגולה/אובלית)

ויצא כבר להכין רביולי (מומלץ עם הילדים)

רביולי?! עם ילדים?!מינימאוס2

מצדיעה  (אין סמיילי תואם. אוףףףף )

זה סוג של התעסקות שילדים אוהביםיהודיה מא"י

לא גיל 2-3 אלא יותר באזור ה6.

ואז יש לך 2 במחיר 1. גם ארוחת ערב שווה, וגם אחה"צ שלם של תעסוקה לילדים

בלי מלח?-משה ר-
מלח שמים במים אח"כיהודיה מא"י
תודה רבה..-משה ר-
גבר שמכין בצק לפסטה?zamirb14

הפורום הזה מפתיע אותי כל פעם מחדש ברמת הרצינות של חבריו..

עוד לא נתקלתי בחיי בגבר שהוא לא טבח/שף במקצועו 

ומסוגל, אפילו תיאורטית, לעמוד ולהכין בצק לפסטה. 

אני גם לא מכירה הרבה נשים כאלה..

כל הכבוד על הסבלנות. 

אני אישה ואין מצב שאני יכין לעומת זאת הסיכוי שבעליחדשה דנדשה
יכין לו היה לו את הזמן,יותר הגיוני ,הוא ממש אוהב להכין דברים לאט ולהשקיע וכל זה. זה עניין של אופי.של חשק של רצון.
אני כשאין לי חשק אז גם חביתה בשבילי זה פרוייקט, ושאני במצב רוח מטבחי, אז מחפשת את המאכל הכי שדורש זמן והשקעה.
יש כאן כמה וכמה גברים.. מתוכם כאלה שלמדו קונדטוריהנדנדה כתומה.

או סתם אוהבים לבשל/לאפות.

 

מה רע?

לא לחינם השפים הגדולים הם גבריםכלנית1

לכתחילה אין בנושא הזה שיוויון, אז אל תחפשו אותו.

אשה גדלה מגיל צעיר עם הידיעה שהיא תבלה במטבח, והיא מתרגלת לעזור במטבח ולבשל גם 

כשאין לה חשק לזה, ויוצא שהבישול והאפיה מהווים אחוז קטן מהעיסוקים שלה בבית.

 

לעומת זאת, אצל בנים בד"כ הם מבשלים או אופים מתוך אהבה לתחום.

כך קורה שהילדה גדלה ולא תמיד מבשלת בכייף. היא לא תמיד אופה בגלל מוטיבציה פנימית, 

אלא בגלל שהיא חייבת לעזור. ואז, כשהיא גדלה, או שהיא ממשיכה לבשל בכייף

 או שהיא ממשיכה לבשל או לאפות מתוך חובה.

 

לעומת זאת, גבר שמבשל או אופה עושה זאת מתוך 100% בחירה (אולי אחרי החתונה כבר לא...),

כך שגם אם הוא לא מחליט לבחור בזה כמקצוע לחיים, הוא עדיין יבשל או יאפה כשירצה בשביל הכייף

או הגיוון ולכן יסכים גם להשקיע. אם הוא מבשל או אופה, בדרך כלל יהיו לו פחות עיסוקים בבית פרט לאלו.

זה הולך גם עם קמח מלא 100%?איזה טוב ה' !
לא ניסיתי, לא יודעתיהודיה מא"יאחרונה
טוב, הגיע כבר הזמן: שרשור רעיונות למשלוחי מנות!!ל.ד.
אני אובדת עצות.....
בא לך להשקיע או לצאת ידי חובה?חדשה דנדשהאחרונה
כי אם לצאת ידי חובה אז אני עושה ככה , עוגה, בקבוק יין קטן. ומוסיפה עוד כמה דברים בהתאם למי שמגיע המשלוח, אם למשפחה עם ילדים אז מוסיפה, סוכריות, שוקולדים, חטיפים.
אם למשפחה עם ילדים גדולים אז מוסיפה חבילת עוגיות שוקולד ובונבונירה/ לאפות משהו. עוטפת יפה וזהו.
אני פשוט לוקחת בחשבון שאנשים לא מעטים מקבלים את המשלוח ומעבירים אותו הלאה..
גרונות עוףתמנון

מה אפשר לעשות עם גרונות חוץ מלשים במרק??

לבשל ברוטב אדום עם תפו"א ושעועיתחדשה דנדשה
אני שמה בגריל, עם תבלינים ורוטב צילי+mp8אחרונה
סלט כרוב טעים ביותר-משה ר-

מצרכים:

כרוב לבן

שומשום שחור

חזה עוף

מיונז

טריאקי

חמאת בוטנים 

לימון

 

ממיסים כוס סוכר בכוס חומץ ומקררים, טוחנים עם זה-כוסברה, פלפל צ׳ילי, שום, בצל ומוסיפים לרוטב..

מטגנים חזה עוף, אווז או פרגית..

מערבבים את כל החומרים עם הכרוב מוסיפים את העוף ושמים מלח לפי הטעם..

כמויות?!מינימאוס2


לפי העין-משה ר-
לא יפה לעשות אןתי רעבה באמצע הלילה!!שרבובאחרונה
מרק ירקות - איך עושים?אני ואני

עוד שאלה

 

יש לי תפו"א, גזר, פטרוזיליה, סלרי, בצל, שום.

תבלינים - הבסיסיים ביותר.

 

איך אני מכינה מזה מרק ירקות? זה אפשרי?

בפעם הקודמת שהכנתי מרק (רק בלי הסלרי והפטרוזיליה) זה יצא ירקות+מים.

 

תודה מראש!

הכי פשוט וקלט'

מעט שמן, לטגן בצל (ואפשר שום) עד שהוא מושחם

לחתוך לקוביות קטנות את הירקות והסלרי

לערבב היטב

להוסיף מים ולהרתיח

אחרי רתיחה ראשונה להוסיף מלח ותבלינים - פפריקה, חוואיג', פלפל שחור - מה שאוהבים

ולהמשיך לבשל עד שהירקות רכים

 

לבריאות

 

אני מאדה קצת את כל הירקות ורק אז מוסיפה מיםחילזון 123


אני לא מצליחה להכין מרק טעים בלי אבקת מרקשמשי
ט'
תנסי תקופה רק עם תבלינים ותראי כמה זה שווה, בריא וטעים הרבה יותר!!

מעולם לא השתמשתי באבקות מרק ומסתבר שאוהבים את הבישולים שלי (גם כשאני לא אוהבת...).
ניסיתי.פשוט חסר לזה טעם...שמשי
אז כנראה שמת מעט מידי או תבלין לא מתאיםט'

ממליצה לך לנסות שוב

מספר אפשרויותכוכב לכת

אפשרות אחת- זמן הבישול. כמה זמן את מבשלת את המרק? הרבה פעמים לוקח זמן לירקות להוציא טעם. נסי פעם הבאה להוסיף חצי שעה לזמן הרגיל.

 

אפשרות שניה- מדי הרבה מים ולא מספיק ירקות. לעיתים יש טעות בפרופורציות. נסי להוסיף עוד ירקות שיהיה יחס של מינימום 1/2 מעומק הסיר (כמובן אם את מבשלת סיר מלא ולא מנה או שתיים...) 

 

אפשרות שלישית- אין מספיק תיבול. באופן אישי לי מספיק לתבל בכמות נדיבה של מלח,פלפל ופטרוזיליה/שמיר. תוסיפי עוד תיבול.

 

אפשרות רביעית- שימוש בירקות שלא נותנים מספיק טעם. ישנם ירקות כמו תפו"א שנוטים לספוג טעמים יותר מאשר לתת. נסי להמנע משימוש בהם בתוך מרק. לצורך הסמכה אפשר להוסיף גריסים/אורז/עדשים/כף קמח/שיבולת שועל דקה/קורנפלור (3 האחרונים אינם מוסיפים טעם)

 

 

מקווה שהועלתי.

 

תנסי עם ציר עוף או ציר בקר-משה ר-

יוצא מצויין..

מזהיבה הרבה זמן את הירקות+mp8

ואחר כך מוסיפה את המים.

בדרך כלל מוסיפה גם איזשהו סוג של קטניות: חומוס שהושרה מראש, אפונה (כשהיא מבושלת מראש זה הרבה יותר מוצלח), עדשים וכד',

הרבה פעמים כמה סוגים יחד.

 

קצת לפני סוף הבישול מוסיפה איזשהי פחמימה למרק:

אורז, פסטה, פתיתים וכד'.

 

מרק ירקות אצלי זה כל פעם המצאה חדשה והרבה אילתורים.

 

הרבה מלח עושה את העבודה של אבקת מרק- בתוספת פפריקה/ גבישי שום, לפעמים חוואיג'.

(במרק ירקות אני מוסיפה גם אבקת מרק , במרק עוף מסתפקת במלח)

איך להכין מרק ולא ירקות + מיםכלנית1

אפשר לשים את הירקות בבלנדר,

 

או להוסיף עדשים / גריסים כדי להסמיך את המרק.

 

אפשר גם לגוון ולדאוג שהוא לא יראה כמו אוסף של ירקות בלי קשר, ע"י כך שתרסקי את הגזר, 

ותחתכי את תפוחי האדמה לקוביות קטנות כדי שהמרק לא יהיה עשוי מירקות + מים.

 

אפשר גם להוסיף 10 דקות לפני סוף הבישול אטריות דקיקות, כדי למלא את החסר.

אני גם מוסיפה קצת חיטה ועדשים חומיםבת 30

זה מוסיף לטעם ולמרקם.

שמים גרון עוף או770מאחרונה

חלק אחר במרק הוא נותן המון טעם וגם לטגן קודם בצל מוסיף המון!!

 

אחרי הבישול להעביר לבלנדר כך המרק נהיה סמיך ולא ממש מים!

רעיונות לתפריט לשבתאני ואני

למישהו יש?

 

אנחנו עם תפריט קבוע, כבר שנה+ (בליל שבת: סלטים, מרק, עוף/קציצות ותפו"א. בבוקר: סלטים, שניצלים+אורז. לפעמים מבלבלים את הבשרים/התוספות).

 

אשמח לרעיונות לגיוון בתפריט (רעיונות פשוטים בבקשה... אם יש לכם. אנחנו יחסית בררנים באוכל...).

 

 

קוסקוס עם מרק/ רוטביעל מהדרום

לק"י

 

ספגטי עם ירקות מוקפצים.

קציצות ברוטב עם אורז.

רעיונות:אחרי החגים

 

לערב שבת:

דגים+

עוד מנה

 

לבוקר:

תפו"א ועוף,

ירקות מוקפצים/אפויים+אורז+

עוף/קציצות/חזה עוף.

 

קיגל, ירקות בתנור, ירקות מוקפצים, קטניות?אמא שלה
פשטידות, חמין, דגבת 30אחרונה
מה אפשר להכין מדלעת- ולא מרק?מאמית
דלעת בתנור- טעים מאוד!אמא שלה

אפשר למלא בפירה תפו"א ועדשים

פשטידת דלעת, להוסיף לעוף אפוי או מאודה- סוף הבישולכלנית1
ריבת דלעתבת 30אחרונה

חצי קילו דלעת חתוכה לריבועים קטנים: מכניסים לסיר עם קצת מים ומתחילים לבשל. כשהדלעת מתחילה להתרכך מוסיפים

כוס סוכר (או יותר), וכשהדלעת רכה מועכים אותה היטב בעזרת מזלג. מבשלים עד שנהיה סמיך וריבתי, מוסיפים קצת מיץ לימון. יוצא טעים טעים. גם בפני עצמו וגם לציפוי של עוגיות.

טוסטר אובןאני ואני

שלום לכם!

קנינו לפני כחודשיים טוסטר אובן קטן.

אני מנסה מדי פעם לחמם בו תפו"א, אבל כלום לא זז!!!!!!!!!!!!!!!

עד שנהיים רכים - יוצא החשק לאכול אותם...

(ועוד שמה בטמפרטורה גבוהה יותר ממה שצריך לשים בד"כ בטוסטר אובן..)

מה הטעות שלי?? (או שזו בכלל בעייה בטוסטר אובן?)

חייבת לציין ששניצל טבעול/פשטידה קפואה וכד' הוא מחמם לי כמו שצריך...

תודה מראש!

הבעיה היא שתפו"א צריכים המון זמן בתנוריהודיה מא"י

כדי להיות מוכנים

אז שתי אפשריות: או לחתוך קטן

או לבשל אותם קודם

ממה שידוע לי על תנורמינימאוס2

תפוחי אדמה צריכים בערך שעתים

אם את רוצה יותר מהר- אז ציפסים ועל החום הכי גבוה

תפו"א צריך הרבה זמן...ת.מ.

וגם בד"כ טוסטר אובן הוא יותר חלש מתנור..

תחתכי קטן\תבשלי קודם או שתכניסי מוקדם מראש..

אוי... באסה אני ואני

תודה רבה לכם על התגובות!

 

זה מוזר, כי  גיסתי מכינה תפו"א בטוסטר אובן והם מוכנים לה תוך חצי שעה בערך (פורסת את התפו"א. כמו שאני עושה עכשיו למשל...).

 

 

ממה שאני יודעת יש כל מיני סוגים..~א.ל

לנו היה אחד כזה,

שבעצם היה רק מחמם..

ולא באמת מבשל.

 

לא יודעת בדיוק את ההגדרה בשמות למכשירים האלה, ואולי בכלל אין כזו

אבל עובדה חיה היא שכשקיבלנו אחד אחר במתנה, מסוג אחר- התוצאות היו שונות לחלוטין..

הכי כדאי לךתות

לבשל קודם במים רותחים כמה דקות (אחרי שכבר חתכת אותם)

גם ככה אלו ההוראות בהמון מתכונים (למשל זה - הכנתי אותו ויצא מעולה: http://www.nikib.co.il/tosafot/31072/)

נכון שזה קצת הרבה עבודה אבל חוסך ככ הרבה זמן אפייה וגם חוסך את השמן. ממליצה גם למי שיש תנור.

עוד אופציה - לשפוך עליהם מים רותחים, לחכות 20-30 דקות, לסנן לתבל ולאפות.

כנראה שיש לך אותו ט. אובן כמו שלי... אותה הבעיה!כלנית1אחרונה
זנגבילתוף מרים

בס"ד

 

 

נשפך לי המון זנגביל לתבשיל מישו יודע איך אפשר להתגבר על הטעם?

תוסיפי הל (כן כן הל ) זה יטשטש לך את הטעם !מיסטר דום
אם לא תעיפי חצי מהתבשיל, אין סיכוי. הטעם חזק!כלנית1אחרונה
גרגירי חומוס!נולאית
בס"ד

השרתי גרגירי חומוס והם פשוט מצחינים ברמה
שזה דוחה אותי מלבשל אותם.

* החלפתי את המים לפחות פעמיים ביום(ויותר)
* השרתי אותם בערך שבוע (אבל הריח התחיל כבר מהיום הראשון של ההשרייה, אומנם לא בעוצמה כזאת)
* הגרגירים בלי שום סימן של ריקבון,הם בהירים בלי כתמים.



מה הדין??????
* מותר / כדאי לאכול ולבשל אותם או לא?
* הם ימשיכו להסריח גם אחרי הבישול?
* האם הבעיה היא בהשרייה הממושכת או בגרגירי

החומוס עצמם?
:-0 למה להשרות שבוע? השרת במקרר?פנסאי
בדכ ההוראות הן להשרות 12-24 שעות...

כנראה זו ההשריה הממושכת. אם את מעיזה, תרתיחי אותם עם מים. אם הריח נשאר, אני הייתי זורקת...
השריה של שבוע מחוץ למקררחילזון 123

זה הרבה יותר מדי. לא פלא שיש ריח. נראה לי הייתי זורקת.

גם אם הגרגרים בהירים את יכולה מן הסתם להרגיש שכשנוגעים בהם יש עליהם כזה מן ריר.

 

בכל אופן בגלל שאמרת שהריח התחיל מהיום הראשון יכול להיות שזה היה במקום חם קצת או משהו כזה.

בעקרון לא אמור להיות ריח אחרי יום. ואם מתחיל צריך מייד לשטוף אותם טוב ולהכניס למקרר.

קרה לי עם בצק לחלותכלנית1

אחרי כל העבודה, גיליתי שאת גודל הקטסטרופה רק בשבת עצבני

תתנחמי בזה שלפחות לא עבדת ועיבדת את החומוסים. לפח וחסל. חבל על הזמן והגז!

אאאהההנולאית
בס"ד

תודה.... זרקתי את החומוס ישירות לפח הציבורי.... הריח היה בלתי נסבל!

כלנית, אולי זאת באמת נחמה או חצי נחמה) שעדיין לא הגעתי לשלבים מתקדמים יותר,
מה שנקרא : חסל סדר חומוס לסוגיו לזמן הקרוב..... לפחות עד שהריח ייצא לי מהאף.

אה ואולי זאת הטעות שלי השרתי אותו מחוץ למקרר...
הטעות- הזמן!מאמע צאדיקה

חומוס משרים ללילה. לא יותר.

יותר מזה- מתחיל להחמיץ ולהתקלקל.... בע

 

אם את מנסה להנביט את החומוסים- זה סיפור אחר

שבוע- אבל רק שיטפה ולא שריה!

הנבטהבס"ד אם כבר הנבטה זה שווה את הריחח?נולאית
בס"ד

אם כבר הנבטה זה שווה את הריחח?
גם הנבטה לא אמורה להסריחמאמע צאדיקה

אין לי ניסיון בזה... יבואו חכמי הפורום ויגידו

זה לא אמור לקבל ריח מעופשחילזון 123

צריך לשטוף הרבה

ולשים במקום מאוורר

חסל סדר חלות תוצרת בית לזמן הקרוב.. עד פסח!כלנית1אחרונה
הי דחוף, מישהי יודעת אם אפשר להכין קציצות טונה בליחדשה דנדשה
ביצים?? אפוי או מטוגן לא משנה העיקר בלי ביצים
לא ניסיתי אף פעם, אבלרחלקה

אולי אם תשימי תפו"א רתוחים ומעוכים זה יהיה תחליף נחמד..

בדיוק באמת הכנתי תפו"א .. מה את אומרת לאפות?חדשה דנדשה
או לטגן
שימי 2-3 כפות תפו"א מבושל מעורבב במעט מיםimosh30

תרגישי שנוצרת לך עיסה טובה 

מפחדת? תאפי 2 תיראי איך יוצא מקסימום תטגני 

סבבה שמתי בתנור מה כבר יכול להיותחדשה דנדשה
טונה זה אכיל ותפוא זה אכיל אז עם תבלינים וכל השאר ייצא בטוח בסדר..
מתי את מעלה בלוג בישול?כלנית1אחרונה
אפשר אולי לשים טחינה גולמית במקוםחילזון 123

1-2 כפות

גם.. וגם בגוגל יש מלא רעיונות טבעוניים חלופייםimosh30

כשאני נתקעת באפיה או בבשיול אז מאלתרת דרכם

יצא טעים אל תדאגי

יצא טוב מאוד ב""ה באפיהחדשה דנדשה
שמחה לשמוע בתאבון imosh30
מחפשת רעיונות חמודים וטעימים לארוחה ליולדתשולמית שלי

משהו מפנק כמובן,

חלבי או פרווה,

4 ילדים..

אשמח ממש לרעיונות...

כיסונים ממולאים בגבינות או תרד..-משה ר-

עם מטבל כלשהו

אורז מלא, שניצלים/ עוף, סלט, ולחם מקמח מלא/עוגיות~א.ל

קוסקוס- אם את ממש רוצה להשקיע..

 

פיצה, פנקייקיהודיה מא"י

אטריות מוקרמות

מתחשק לך ממש להשקיע אז פלאפל

והכי חשוב להוסיף למה שמכינים סלט טרי וטעים

 

מרק כתום, קציצות טונה, עוגת גזרכלנית1אחרונה
מה הולך עם ריבת תפוז סיני?יהודיה מא"י

יש לי צנצנות קטנות (כמו של גרבר) של ריבת תפוז סיני (תפוזונים שלמים)

אני רוצה לשים במשלוחי מנות ותוהה מה ישתלב איתה במשלוח

יש למישהו רעיונות?

את מתכוונת לבייגלה של ביגל-ביגליהודיה מא"י

או לבייגלה הגדולים האלה שהם סוג של לחמניה?

של בייגל בייגל... או מאיר בייגל אפשר גם שטוחים..אושר תמידי
סוג של לחם מסוים- מקמח מלא, או באמת בייגלה ארוך וד~א.ל

ק או כמו לחמניה בצורת שמונה..

 

אלי בצורת דג? מזל החודש..

 

ועוד שאלה- מה עוד את מכינה במשלוח המנות?

זה בדיוק מה שאני מנסה לחשוב...יהודיה מא"י
מיץ תפוזים, כמובן או עוגת תפוזיםכלנית1אחרונה
בבקשה תעזרו לי! מתכון ללוביא ומתכון לבצק..רות22
אז ככה.. יש לי חצי קילו לוביא איזה מתכונים מוצלחים יש לכם?

דבר שני, אני אופה 2 קילו בצק להפרשת חלה.
נשאר לי קילו לחם למשך השבוע אבל זה מאבד את הטריות. אז אני רוצה את הקילו השני לשמש כמאפה.
לעשות מילוי לתוך הבצק לתת הטפחה ולתנור!!
ואז יוצא כביכול מאפה לחם ממולא.
אז במה למלאות? ניתן בשרי או פרווה.. משהו לשבת. תודה לעונים!
עם לוביא את יכולה לשיםמקום בעולם

רסק, תבלינים וכדו,.. כמו לקציצות ברוטב..
 

מה זה לתת הטפחה?zamirb14

מה זה לתת הטפחה?

האא... הבנתי..

להתפיח..

 

ונראה לי שאת הבצק אפשר למלא בבשר עוף טחון, עם תבלינים ובצל מטוגן, כמו ששמים בבורקס בשר.

אף פעם לא ניסיתי.. אבל נראה לי שזה יכול לצאת טעים.

 

הטפחה= צ'אפחה בעיברית....+mp8אחרונה
פרג\ שומשום\ ריבת חלבמאמע צאדיקה

הכנתי ריבת חלב! תודה ליהודיה על המתכון שהופץ בפורום בעבר...

יצא טעים! 

מה עושים עם כמות כזו גדולה- יחסית- חוץ מלאכול עם כפית? 

 

לקראת פורים- רוצה להכין דברים עם שומשום או פרג 

צריכה רעיונות- מה אפשר להכין מהם? 

דאאאא אוזני המןן ושומשוםמיסטר דום
עוגיות מרוקאיות או רייף
עוגת ריבת חלב.חיה וקיימת

אלפרחוס (או איך שכותבים את זה...)

מערבבים עם קורנפלקס וחלב (לא ברור למה תלמה לא מייצרת כזה דבר)

אבל תגידי, הריבת חלב הזו לא ביאסה אותך? היא מצויינת אין מה לומר, אבל היא לא יוצאת יותר טעימה או יותר מזולה מהחנות, אז חוץ מהכיף של להכין לא הרווחנו כלום.

א. היה כיף. ב. אין בה חומר משמר מאמע צאדיקה
תשלחי לי קופסאהלליש

סתם, לא 'במת.

 

שמים מעל גלידה,

 

אוכלים עם יוגורט,

 

מכינים עוגיות ממולאות,

 

ומחסליםליקוק

 

פרג- אזני המן/עוגת פרג.

 

שומשום- יש תממתקי שומשום האלו- מלבניים (יש לנו חברים שכל שנה מכינים כאלו בפורים, דווקא טעים).

ריבת חלב תשמרי לסופגניות של חנוכה+mp8
ציפוי לעוגות-משה ר-אחרונה
עזרה בקשר לדגאם הבנים12


קפץ - עזרה בקשר לדגאם הבנים12
קנינו דג אילתית, אומנם הוא בכלל לא דומה לדג סלומון מישהו אולי מזהה את הדג?
או לחילופין מה אפשר לעשות איתו?
תודה
מה השאלה?-משה ר-
הוא לא נראה רגיל. הוא ניראה מוזראם הבנים12
לא ורוד כמו תמיד. לך זה נראה בסדר?
יש אלתיות עם בשר לבן ויש עם אדום/כתום, יותר כתום..-משה ר-


תודה. אם כך שאלה נוספתאם הבנים12
למרות שגם הקשקשים נראים שונים לגמרי?
הטעם שלהם זהה?
הטעם שונה, למרות שטעמתי את הלבן לפני שנים-משה ר-

הוא הרבה פחות טעים מהאדום..(לדעתי)

יש נורבגי- ויש סיני או צ'יליאני+mp8

הנורבגי הכי איכותי כמובן.

כל השאר לא משהו.

תודה רבה על העזרהאם הבנים12
בסוף בעלי הכין מהדג קציצות מעולות!
יש הבדל גדול במחיר. וגם בטעםכלנית1
אילתית וסלמון זה לא אותו הדבר?חילזון 123

בכל מקרה יש ורודים יותר ויש פחות

אילתית זה סלמון בעברית תיקניתzamirb14אחרונה

אילתית זה סלמון בעברית.

תעשי מה שעושים עם סלמון,

כי נראה שזה סלמון פחות כהה.

 

יש למישהו מתכון מעולה לאוזני המן?אשתו של בעלי

עדיף כמובן מנוסה

במילוי שוקולד

 

תודה

אני אוהבת את של קרין גורןתותאחרונה

דחוף- מישהו\י יודע\ת כמה כפות יש בחבילת אינסטנטהמוזרה

כמה כפות או כוסות יש בחבילה של אינסטנט פודינג וניל?

את שואלת כמה צריך לשים מהחבילה הגדולה? 5 כפות.ננשמה!
אפשר גם בכוס- בערך שלושתרבעי כוסשביב
לא כל כך הגיוני כי רבע כוס זה 4 כפות,לא?מרימוש!אחרונה
^^80 גרם =5 כפותimosh30
כן, תודה רבה!המוזרה