אני רוצה להשתמש באחד המתכונים שכאן לבראוניז, אבל להכין מקמח מלא.
מה אני צריכה כדי להמיר?
תודה!
אני רוצה להשתמש באחד המתכונים שכאן לבראוניז, אבל להכין מקמח מלא.
מה אני צריכה כדי להמיר?
תודה!
אני עושה בתבנית חד"פ ענקית- חצי כמות מתאימה לחד"פ בינונית:
מערבבת 8 ביצים 4 כוסות סוכר 2 כוסות שמן 2 כוסות קמח 2 סוכר וניל 12 כפות קקאו משובח 2 חבילות אגוזי פקאן לקצוץ גס.
אפשר לקחת חבילה אחת אגוזים וחבילה אחת שוקולד ציפס או שוקולד מגורר.
לאפות בחום בינוני עד שמתקשה( בערך 20 דקות) . לחתוך לריבועים ולפזר אבקת סוכר.
מטגנים בצל גדול לריכוך קל
מוסיפים 3 עגבניות מגורדות כוסית יין לבן וחופן פטרוזליה
שופכים על הדג
במרשם המקורי אופים 20 דק' בתנור מחומם. אני אוהבת הרבה יותר אפוי. לשיקולך
אופים גלוי כמה שאוהבים
טעים
חוששת שבלי רוטב יתייבש על הפלטה..
imosh30אחרונהבס"ד
רוטב: חרדל ומיונז, שום, מלח ופלפל.
שמים את הדג על נייר כסף, שמים מעליו בצל חתוך ואת הרוטב,
עוטפים בנייר כסף טוב טוב ומכניסים לתנור.
בודקים מדי פעם עד שזה מגיע לרמת מוכנות הרצויה.
זה מעדן!
בהצלחה 
אז ככה עושים את זה!!!
עוגי פלצתבערך בתנור כי לא ניתן להציץ ולפתוח את העטיפה
בס"ד
תלוי כמה דג את עושה.
לדעתי תעשי לפי העין.
צריך איזה 4 כפות דבש ואיזה כף חרדל, נתון לשיקולך הכמויות.
200 מעלות ובערך 20 ד', תבדקי, תפתחי קצת ותראי אם צריך אולי עוד קצת.
ספרי אח"כ איך יצא
מצרכים:
הכנה:
לבצק של פסטה, תודה רבה
כוס קמח, ביצה אחת
להתחיל ללוש ולהוסיף כל פעם טיפה מים עד שמתקבל בצק נוח.
ואפשר לרדד את זה ידנית אחר כך או שחייבים מכונה?!
לא מעט טירחה לרדד את זה ביד, אבל זה אפשרי בהחלט.
אני עושה בצק לבד ללזניה - נוח מאוד כי אפשר לחתוך את הבצק לגודל התבנית (וגם לעשות לזניה עגולה/אובלית)
ויצא כבר להכין רביולי (מומלץ עם הילדים)
מצדיעה (אין סמיילי תואם. אוףףףף )
לא גיל 2-3 אלא יותר באזור ה6.
ואז יש לך 2 במחיר 1. גם ארוחת ערב שווה, וגם אחה"צ שלם של תעסוקה לילדים
הפורום הזה מפתיע אותי כל פעם מחדש ברמת הרצינות של חבריו..
עוד לא נתקלתי בחיי בגבר שהוא לא טבח/שף במקצועו
ומסוגל, אפילו תיאורטית, לעמוד ולהכין בצק לפסטה.
אני גם לא מכירה הרבה נשים כאלה..
כל הכבוד על הסבלנות.
או סתם אוהבים לבשל/לאפות.
מה רע?
לכתחילה אין בנושא הזה שיוויון, אז אל תחפשו אותו.
אשה גדלה מגיל צעיר עם הידיעה שהיא תבלה במטבח, והיא מתרגלת לעזור במטבח ולבשל גם
כשאין לה חשק לזה, ויוצא שהבישול והאפיה מהווים אחוז קטן מהעיסוקים שלה בבית.
לעומת זאת, אצל בנים בד"כ הם מבשלים או אופים מתוך אהבה לתחום.
כך קורה שהילדה גדלה ולא תמיד מבשלת בכייף. היא לא תמיד אופה בגלל מוטיבציה פנימית,
אלא בגלל שהיא חייבת לעזור. ואז, כשהיא גדלה, או שהיא ממשיכה לבשל בכייף
או שהיא ממשיכה לבשל או לאפות מתוך חובה.
לעומת זאת, גבר שמבשל או אופה עושה זאת מתוך 100% בחירה (אולי אחרי החתונה כבר לא...),
כך שגם אם הוא לא מחליט לבחור בזה כמקצוע לחיים, הוא עדיין יבשל או יאפה כשירצה בשביל הכייף
או הגיוון ולכן יסכים גם להשקיע. אם הוא מבשל או אופה, בדרך כלל יהיו לו פחות עיסוקים בבית פרט לאלו.
מה אפשר לעשות עם גרונות חוץ מלשים במרק??
מצרכים:
כרוב לבן
שומשום שחור
חזה עוף
מיונז
טריאקי
חמאת בוטנים
לימון
ממיסים כוס סוכר בכוס חומץ ומקררים, טוחנים עם זה-כוסברה, פלפל צ׳ילי, שום, בצל ומוסיפים לרוטב..
מטגנים חזה עוף, אווז או פרגית..
מערבבים את כל החומרים עם הכרוב מוסיפים את העוף ושמים מלח לפי הטעם..
עוד שאלה 
יש לי תפו"א, גזר, פטרוזיליה, סלרי, בצל, שום.
תבלינים - הבסיסיים ביותר.
איך אני מכינה מזה מרק ירקות? זה אפשרי?
בפעם הקודמת שהכנתי מרק (רק בלי הסלרי והפטרוזיליה) זה יצא ירקות+מים.
תודה מראש!
מעט שמן, לטגן בצל (ואפשר שום) עד שהוא מושחם
לחתוך לקוביות קטנות את הירקות והסלרי
לערבב היטב
להוסיף מים ולהרתיח
אחרי רתיחה ראשונה להוסיף מלח ותבלינים - פפריקה, חוואיג', פלפל שחור - מה שאוהבים
ולהמשיך לבשל עד שהירקות רכים
לבריאות 
ט'ממליצה לך לנסות שוב
אפשרות אחת- זמן הבישול. כמה זמן את מבשלת את המרק? הרבה פעמים לוקח זמן לירקות להוציא טעם. נסי פעם הבאה להוסיף חצי שעה לזמן הרגיל.
אפשרות שניה- מדי הרבה מים ולא מספיק ירקות. לעיתים יש טעות בפרופורציות. נסי להוסיף עוד ירקות שיהיה יחס של מינימום 1/2 מעומק הסיר (כמובן אם את מבשלת סיר מלא ולא מנה או שתיים...)
אפשרות שלישית- אין מספיק תיבול. באופן אישי לי מספיק לתבל בכמות נדיבה של מלח,פלפל ופטרוזיליה/שמיר. תוסיפי עוד תיבול.
אפשרות רביעית- שימוש בירקות שלא נותנים מספיק טעם. ישנם ירקות כמו תפו"א שנוטים לספוג טעמים יותר מאשר לתת. נסי להמנע משימוש בהם בתוך מרק. לצורך הסמכה אפשר להוסיף גריסים/אורז/עדשים/כף קמח/שיבולת שועל דקה/קורנפלור (3 האחרונים אינם מוסיפים טעם)
מקווה שהועלתי.
יוצא מצויין..
ואחר כך מוסיפה את המים.
בדרך כלל מוסיפה גם איזשהו סוג של קטניות: חומוס שהושרה מראש, אפונה (כשהיא מבושלת מראש זה הרבה יותר מוצלח), עדשים וכד',
הרבה פעמים כמה סוגים יחד.
קצת לפני סוף הבישול מוסיפה איזשהי פחמימה למרק:
אורז, פסטה, פתיתים וכד'.
מרק ירקות אצלי זה כל פעם המצאה חדשה והרבה אילתורים.
הרבה מלח עושה את העבודה של אבקת מרק- בתוספת פפריקה/ גבישי שום, לפעמים חוואיג'.
(במרק ירקות אני מוסיפה גם אבקת מרק , במרק עוף מסתפקת במלח)
אפשר לשים את הירקות בבלנדר,
או להוסיף עדשים / גריסים כדי להסמיך את המרק.
אפשר גם לגוון ולדאוג שהוא לא יראה כמו אוסף של ירקות בלי קשר, ע"י כך שתרסקי את הגזר,
ותחתכי את תפוחי האדמה לקוביות קטנות כדי שהמרק לא יהיה עשוי מירקות + מים.
אפשר גם להוסיף 10 דקות לפני סוף הבישול אטריות דקיקות, כדי למלא את החסר.
זה מוסיף לטעם ולמרקם.
חלק אחר במרק הוא נותן המון טעם וגם לטגן קודם בצל מוסיף המון!!
אחרי הבישול להעביר לבלנדר כך המרק נהיה סמיך ולא ממש מים!
למישהו יש? 
אנחנו עם תפריט קבוע, כבר שנה+ (בליל שבת: סלטים, מרק, עוף/קציצות ותפו"א. בבוקר: סלטים, שניצלים+אורז. לפעמים מבלבלים את הבשרים/התוספות).
אשמח לרעיונות לגיוון בתפריט (רעיונות פשוטים בבקשה... אם יש לכם. אנחנו יחסית בררנים באוכל...).
לק"י
ספגטי עם ירקות מוקפצים.
קציצות ברוטב עם אורז.
לערב שבת:
דגים+
עוד מנה
לבוקר:
תפו"א ועוף,
ירקות מוקפצים/אפויים+אורז+
עוף/קציצות/חזה עוף.
אפשר למלא בפירה תפו"א ועדשים
חצי קילו דלעת חתוכה לריבועים קטנים: מכניסים לסיר עם קצת מים ומתחילים לבשל. כשהדלעת מתחילה להתרכך מוסיפים
כוס סוכר (או יותר), וכשהדלעת רכה מועכים אותה היטב בעזרת מזלג. מבשלים עד שנהיה סמיך וריבתי, מוסיפים קצת מיץ לימון. יוצא טעים טעים. גם בפני עצמו וגם לציפוי של עוגיות.
שלום לכם!
קנינו לפני כחודשיים טוסטר אובן קטן.
אני מנסה מדי פעם לחמם בו תפו"א, אבל כלום לא זז!!!!!!!!!!!!!!!
עד שנהיים רכים - יוצא החשק לאכול אותם...
(ועוד שמה בטמפרטורה גבוהה יותר ממה שצריך לשים בד"כ בטוסטר אובן..)
מה הטעות שלי?? (או שזו בכלל בעייה בטוסטר אובן?)
חייבת לציין ששניצל טבעול/פשטידה קפואה וכד' הוא מחמם לי כמו שצריך...
תודה מראש!
כדי להיות מוכנים
אז שתי אפשריות: או לחתוך קטן
או לבשל אותם קודם
תפוחי אדמה צריכים בערך שעתים
אם את רוצה יותר מהר- אז ציפסים ועל החום הכי גבוה
וגם בד"כ טוסטר אובן הוא יותר חלש מתנור..
תחתכי קטן\תבשלי קודם או שתכניסי מוקדם מראש..
אני ואניתודה רבה לכם על התגובות!
זה מוזר, כי גיסתי מכינה תפו"א בטוסטר אובן והם מוכנים לה תוך חצי שעה בערך (פורסת את התפו"א. כמו שאני עושה עכשיו למשל...).
לנו היה אחד כזה,
שבעצם היה רק מחמם..
ולא באמת מבשל.
לא יודעת בדיוק את ההגדרה בשמות למכשירים האלה, ואולי בכלל אין כזו
אבל עובדה חיה היא שכשקיבלנו אחד אחר במתנה, מסוג אחר- התוצאות היו שונות לחלוטין..
לבשל קודם במים רותחים כמה דקות (אחרי שכבר חתכת אותם)
גם ככה אלו ההוראות בהמון מתכונים (למשל זה - הכנתי אותו ויצא מעולה: http://www.nikib.co.il/tosafot/31072/)
נכון שזה קצת הרבה עבודה אבל חוסך ככ הרבה זמן אפייה וגם חוסך את השמן. ממליצה גם למי שיש תנור.
עוד אופציה - לשפוך עליהם מים רותחים, לחכות 20-30 דקות, לסנן לתבל ולאפות.
זה הרבה יותר מדי. לא פלא שיש ריח. נראה לי הייתי זורקת.
גם אם הגרגרים בהירים את יכולה מן הסתם להרגיש שכשנוגעים בהם יש עליהם כזה מן ריר.
בכל אופן בגלל שאמרת שהריח התחיל מהיום הראשון יכול להיות שזה היה במקום חם קצת או משהו כזה.
בעקרון לא אמור להיות ריח אחרי יום. ואם מתחיל צריך מייד לשטוף אותם טוב ולהכניס למקרר.
אחרי כל העבודה, גיליתי שאת גודל הקטסטרופה רק בשבת ![]()
תתנחמי בזה שלפחות לא עבדת ועיבדת את החומוסים. לפח וחסל. חבל על הזמן והגז!
חומוס משרים ללילה. לא יותר.
יותר מזה- מתחיל להחמיץ ולהתקלקל.... בע
אם את מנסה להנביט את החומוסים- זה סיפור אחר
שבוע- אבל רק שיטפה ולא שריה!
אין לי ניסיון בזה... יבואו חכמי הפורום ויגידו
צריך לשטוף הרבה
ולשים במקום מאוורר
אולי אם תשימי תפו"א רתוחים ומעוכים זה יהיה תחליף נחמד..
תרגישי שנוצרת לך עיסה טובה
מפחדת? תאפי 2 תיראי איך יוצא מקסימום תטגני
1-2 כפות
כשאני נתקעת באפיה או בבשיול אז מאלתרת דרכם
יצא טעים אל תדאגי
imosh30משהו מפנק כמובן,
חלבי או פרווה,
4 ילדים..
אשמח ממש לרעיונות...
עם מטבל כלשהו
קוסקוס- אם את ממש רוצה להשקיע..
אטריות מוקרמות
מתחשק לך ממש להשקיע אז פלאפל
והכי חשוב להוסיף למה שמכינים סלט טרי וטעים
יש לי צנצנות קטנות (כמו של גרבר) של ריבת תפוז סיני (תפוזונים שלמים)
אני רוצה לשים במשלוחי מנות ותוהה מה ישתלב איתה במשלוח
יש למישהו רעיונות?
אושר תמידיאו לבייגלה הגדולים האלה שהם סוג של לחמניה?
אפשר גם שטוחים..אושר תמידיק או כמו לחמניה בצורת שמונה..
אלי בצורת דג? מזל החודש..
ועוד שאלה- מה עוד את מכינה במשלוח המנות?
רסק, תבלינים וכדו,.. כמו לקציצות ברוטב..
מה זה לתת הטפחה?
האא... הבנתי..
להתפיח..
ונראה לי שאת הבצק אפשר למלא בבשר עוף טחון, עם תבלינים ובצל מטוגן, כמו ששמים בבורקס בשר.
אף פעם לא ניסיתי.. אבל נראה לי שזה יכול לצאת טעים.
הכנתי ריבת חלב! תודה ליהודיה על המתכון שהופץ בפורום בעבר...
יצא טעים!
מה עושים עם כמות כזו גדולה- יחסית- חוץ מלאכול עם כפית?
לקראת פורים- רוצה להכין דברים עם שומשום או פרג
צריכה רעיונות- מה אפשר להכין מהם?
אלפרחוס (או איך שכותבים את זה...)
מערבבים עם קורנפלקס וחלב (לא ברור למה תלמה לא מייצרת כזה דבר)
אבל תגידי, הריבת חלב הזו לא ביאסה אותך? היא מצויינת אין מה לומר, אבל היא לא יוצאת יותר טעימה או יותר מזולה מהחנות, אז חוץ מהכיף של להכין לא הרווחנו כלום.
מאמע צאדיקה
הללישסתם, לא 'במת.
שמים מעל גלידה,
אוכלים עם יוגורט,
מכינים עוגיות ממולאות,
ומחסלים![]()
פרג- אזני המן/עוגת פרג.
שומשום- יש תממתקי שומשום האלו- מלבניים (יש לנו חברים שכל שנה מכינים כאלו בפורים, דווקא טעים).
הוא הרבה פחות טעים מהאדום..(לדעתי)
הנורבגי הכי איכותי כמובן.
כל השאר לא משהו.
בכל מקרה יש ורודים יותר ויש פחות
אילתית זה סלמון בעברית.
תעשי מה שעושים עם סלמון,
כי נראה שזה סלמון פחות כהה.
עדיף כמובן מנוסה
במילוי שוקולד
תודה