שרשור חדש
מחפשת מתכוו טוב ומנוסה ללחמניות בצל/זיתיםנעם ה
קחי מתכון מנוסה שיש לך ללחמניות רגילותיהודיה מא"י

ותוסיפי זיתים קצוצים בשפע (כדאי ירוקים ושחורים ביחד)

או בצל קצוץ (עדיף מטוגן)

ויש לך לחמניות כנ"ל

כמה סוכר לשים אם בכלל?נעם ה
בדרכ אני שמה לקילו חצי/כוס
כמה שאת רוצהיהודיה מא"י
באיזה שלב להוסיף את הזיתים/בצל?אשתו של בעלי
קפץ..אשתו של בעלי

אחרי שמסיימים ללוש? אחרי ההתפחה? (ראשונה/ שניה?)

 

תודה!!

בזמן הלישהיהודיה מא"יאחרונה

ביחד עם הקמח

או רק לפזר מעל בסוף (זה טוב לבצל, לא לזיתים)

היי אני בשוק שקיים ניק כזה! נועם ה
באמת קטע. ועוד ניק ותיקמינימאוס2
באמת מגניב!!נעם ה
אני פה כבר כמה שנים טובות..עכשיו רק קוראת סמוייה...
מצחיק, כי רק עכשיו שמתי לב... נועם ה
נעים להכיר
דג טעים לילדים? יש דבר כזה?בארימרים

אני מאוד אוהבת דגים וזה גם בריא!

איך מכינים דג טעים לילדים?

אולי רצועות סלמון מטוגנות-משה ר-

ילדים אוהבים טונה או נסיכה, אפשר לבשל ברוטב עגבניות לא חריף. (אפשר גם קציצות ברוטב)

אפשר שניצל דג מכל מיני פילטים.

 

רוטב ניסיתי קציצות עוד לא תודה!בארימרים
שניצל נסיכה אפויam42
האחיינים שלי מתים על הדגי סול של אמא שלי.אמא אדמה
תמיד מבקשים עוד. והיא מצאה שיטת עבודה כדי לטגן אותם יחסית מהר: היא מערבבת את הקמח (!) והביצים והתבלינים בקערה, מכניסה לשם את כל הדגים (ביחד) כדי שיהיו מצופים היטב, ואז מוציאה דג, טובלת בפירורי לחם, וישר למחבת.

אני בדרך כלל לא אוהבת דגי סול, אבל איכשהו זה יוצא לה פשוט טעים!

ולילדים אפשר גם קציצות דגים.


כל דג שאני מכינה פשוט לא שמה חריף בכלל וללא עצמותimosh30
עבר עריכה על ידי imosh30 בתאריך כ"ב באדר תשע"ד 22:59

קציצות דגים ברוטב

מושט/ טונה בסגנון מרוקאי מזוייף

נסיכה / סלמון ברוטב

דגים מטוגנים / אפויים

טונה, שניצל דג, אצבעות דג...מה אני ומה חיי
תלוי בילדיםחילזון 123

אצלינו אוכלים סלמון\מושט בתנור

שניצל  מנסיכה או מדג סול

וטונה כמובן...

כנ"ל ^^^^+mp8

אוכלים מושטים ברוטב מזרחי (ובלבד שלא יהיה חריף מידי)

סלמון אפוי בתנור,

קציצות טונה.

 

וכמובן- לטגן סול כשניצל זו דרך טובה לגרום לילדים לאכול דג....

אצלי רק אמנוןכלנית1

אצלנו דג אמנון (דג שקונים חתיכות בודדות) מטוגן (כמו שניצל, עם פירורי לחם). אני מורידה את העור כשהדג חצי מופשר (עבודה קשה במיוחד ,אפשר לטגן עם העור ולהוריד אחרי הטיגון, לאניני טעם) .

החסרון: יש הפרשים גדולים במחיר. רמי לוי יצא לי הכי זול לדג הזה.

 

דרך אגב, אם את מוצאת דג עם פלפל שחור, אל תחששי. שטיפה קלה והתבלין יוצא, אבל לעומת זאת- המחיר יותר זול כי זה נחשב לדג מעובד)

 

קציצות טונה מטוגנות (נראות כמו לביבות ולכן נאכלות בכייף)

חשוב להשרות במיץ לימון ולשפוך- להוצאת הטעם הדגיפלאפל

אני מכינה ב 5 דקות דג אמנון.

מפשירה במיקרוגל 2 דקות, ובינתיים מחממת שמן במחבת, מניחה את הדג כשהעור למטה ושמה כף גדושה של מטבוחה על הדג. ומכסה. תוך 2 דקות טיגון זה מוכן וטעים מאד!

יש עוד הרבה מתכונים טעימים. בנסיכה חשוב לתת לדג לשרות במי לימון עד ליציאת טעם הלוואי.

נשמע נחמד המטבוחה על הדג, זה רק לילדיםחדשה דנדשה
טעים או גם למבוגרים?
אמממרב.

נסיכה/מושט.. (מעדיפה מושט.. אבל סבבה גם נסיכה..) או שניצל דג..

אחותי ממש אוהבת את זה

 

אני מכינה בקלה לעיתים קרובותבת 30אחרונה

ולרוב הן אוכלות בשמחה. דג בכוזברה, דג ברוטב אדום- הכל. אבל באמת אני נמנעת מלשים תבלינים חריפים.

פאי קפה...לשיפוטכם:מיסטר דום
אין תגובות??מיסטר דום
יפהפיה אחת. איפה כוס הקפה שליד?כלנית1
בשבת בשבת....לא מבינהמיסטר דום

איזה דבר מגניב הכנתיי!!!

אפשר מתכון?ג'ינג'ר
מהמם
החיצוני מהמם, אבל נראה פאי קצפת חיה וקיימת

איפה קפה?

ספר מה יש בפנים.

(אולי תצלם פרוסה חתוכה)

זה לא קצפת זה מוס קפה...מיסטר דום
והעוגה בנויה מבצק פריך גנאש לבן בישקוט טבול בקפה ומוס קפה
אוווו, עכשיו זה נשמע מרשים חיה וקיימת

תמונה של העוגה מפנים, אין?

גנאש לבן= גנאש רגיל רק משוקולד לבן?

כן רק יחסים טיפה שוניםמיסטר דום
איך זה שאי אפשר להעלות פרוסות לטעימה?!מינימאוס2

נשמע ונראה מעולההה

נשמע שבנוסף ליופי יש לה אופי (גם יפה וגם טעימה)כלנית1
תודה ! מאוד נהנו ממנה...מיסטר דוםאחרונה
נראה מעולה!!הלליש
וואו! איזה מהמם! כל כך מדוייק ויפיפה..אלמונית 0

(הייתי מבקשת פרוסה לטעום, אבל אני לא אוהבת קפה..קורץ)

תודה רבה!!!מיסטר דום
יש לי גם בוניפי..אם את חובבת בננות
בא לי לטעום!שרבוב
האמץ שהייתי עושה את הקצפת בקישוט יוצר עדין
אבל זה עדיין יפה
אורז מלא+ הנבטת קיטניותנעמונת2
אז במסגרת השדרוג של משפחתינו לאוכל בריא יותר
אני רוצה להכין אורז מלא - יש למישהי/ מישהו מתכון שיצא כמה שיותר קרוב לאורז לבן? (ולא דביקי או קשה...)

ואשמח גם לטיפים בהנבטת קיטניות... איזה קיטניות כדאי?
הטכניקה של ההנבטה וכו...

תודה רבה
אין לי טיפים מקצועייםתות

רק ביתיים מהניסיון...

לגבי אורז מלא - אני למדתי שהוא יוצא פשוט מעדן אם מכינים אותו עם כמויות (כמויות!) של בצל מטוגן. יש שיגידו שזה לא בריא... לא אני. אפשר לאדות על אש נמוכה כמה בצלים קצוצים תו"כ ערבוב, עם מעט מאוד שמן. אחרי שהבצל מטוגן וטעים, להוסיף את האורז, לטגן קצת ביחד ולהוסיף מים לפי ההוראות שעל השקית. אני מאוד, מאוד ממליצה לקנות את האורז של סוגת - פי כמה יותר טוב מהאחרים. אנחנו מאוד אוהבים את האורז המלא העגול (יש גם ארוך, שהוא "הרגיל", ובסמטי, שהוא ממש יקר ואני אישית לא מתלהבת). יש גם אורז אדום אם מעניין אותך, אני לא סגורה מה רמת ה"מלאות" שלו.

 

אני אוהבת להכין מג'דרה - מכינה אורז כמו שתיארתי, מכינה בנפרד עדשים ירוקות (פשוט מבשלת אותן במים, אחכ מסננים). אפשר גם לבשל ביחד, לדעתי ככה יותר טעים. אחכ מאחדים, מחממים עוד קצת ביחד מתבלים במלח פלפל וכמון (ועוד לפי טעמך), אפשר גם להוסיף פטרוזיליה קצוצה.

 

קטניות - אפשר להנביט חומוס, עדשים ירוקות, אפונה (אלה האהובים עלי). אפשר גם שעועית לבנה ושעועית מש (שנחשבת מאוד בריאה). אולי יש עוד שלא עולות לי עכשיו. השיטה שלי - בוררת, משרה בהמון מים לפחות 24 שעות, עדיף יותר, ומחליפה מדי פעם את המים (נגיד מדי 12 שעות, לא יודעת אני עושה עם הלב). אחכ אני מניחה בתוך מסננת. השיטות הקלאסיות אומרות להרטיב כל כמה זמן, אבל לדעתי בחורף לא צריך כמעט להרטיב , אפשר פשוט לערבב מדי כמה שעות. אם זה מרגיש יבש אפשר לשטוף את זה שוב תחת המים. ולתת לזה זמן לנבוט בשקט... זה כזה כיף! בסוף הכל נובט, אפילו חומוס. ממליצה לא להתחיל בתהליך כשבא לך לבשל משהו אלא להפך - סתם בלי סיבה. ככה לא תהיי בלחץ שינבוט כבר... כל העסק לוקח כמה ימים אבל באמת לא דורש השקעה ותשומת לב כמו שזה אולי נשמע. ממליצה לא להנביט הרבה זמן, הקטניה נחשבת למונבטת ברגע שיוצא ממנה נבט פצפון לבן. כי אחכ כשזה גדל עוד יש ילדים שלא יאהבו את מראה ה"תולעת" על הקטניה...

תודה רבה על הפירוט נעמונת2
לגבי ההנבטה-
המסננת שאת משתמשת בה היא שטוחה או עמוקה רגילה. כלומר- האם כל הקטניות חשופות בצורה אחידה לאוויר/אור, או שיש שכבות?

היא עמוקהתות

והיא בכלל כזאתי של פסטה, מפלסטיק...

בגלל זה כתבתי לך לערבב - כי אצלי זה ממש בערימה ולא שטוח.

פשוט תנסי ותראי איך לך זה הכי מתאים...

עדשים חומות\ירוקות נובטות יפהחילזון 123
גםבת 30

אורז- אף פעם לא ניסיתי אבל שמעתי שאם משרים לפני הבישול אז האורז יוצא טעים במיוחד. אישית- אני מכינה ממש כמו אורז לבן, רק עם יותר מים, ולעיתים גם מכינה מעורב- נניח 2/3 לבן ו1/3 אורז, ויוצא טעים. גם מתקבל על דעת אוכלי האורז אצלנו.

 

קטניות- גם עדשים שחורות אפשר. ואגב, אם כבר את מנביטה, אז לא כדאי לבשל. אפשר לאכול כמו שהן, וזה טעים, בריא מאוד ונחמד בתור נשנוש ותוספת לסלט. בבישול- חלק מהערך התזונתי שהשגת ע"י ההנבטה ילך לאיבוד.

רעיונות מעולים, אאמץ!נעמונת2
וכתומות?שמשי
בדר"כ מוכרים אותן חצויותחילזון 123

אם את קונה שלמות אז נראה לי שכן אפשר להנביט

(יש בחנויות טבע)

אה של סוגת אי אפשר להנביט?שמשי
לאבת 30אחרונה
טוב, אז רציתי לשתף..תכף אשוב..
שבוע שעבר עשיתם לי חשק להכין פיתות..
אז השתמשתי בבצק שאני בדר"כ מכינה, ו"הפרשתי" ממנו לפיתות- עשיתי לפי ההוראות.. ברגע שראיתי שהן התנפחו- רצתי וקפצתי בכל הבית מרוב התרגשות!
אמנם בסוף הן קצת נשרפו בצדדים- אבל זאת הייתה בהחלט חוויה מרגשת..
תודה לכם..
ויהודיה- בעיקר לך!
שמנת לבישול 38%עטרה12

יש דרך להסמיך אותה?

 

קניתי כי זה הכי זול...

אבל זה יוצא קרם ממש דליל, 

ואני רוצה את זה כקרם לעוגה...

 

המסתי חבילת שוקולד עם מיכל שלם.

אולי לשים 3/4 מיכל?

 

תודה!!!

שמים בדר"כ 2 חבילות שוקולד לחבילה שמנתיהודיה מא"י
2.5- 250/250-משה ר-
תודה!!!עטרה12אחרונה
יש לי מלית תפוחים קנויה שקניתי פעם+mp8

מחפשת מתכון לבצק הכי קל בעולם, (תמיד הייתי עושה מזה שטרודל מבצק עלים) שאפשר להכין ממנו עוגה עם הדבר הזה.

תודה מראש!!

נגיש לך מלאווח?ואז הם יוצאים לך מיני ..imosh30


מלאווח זה דומה לבצק עלים. מחפשת משהו עם בצק פריך+mp8
רולדת בצק פריך?imosh30

חשבתי שנגמר לך הבצק עלים לא הבנתי שלגיוון..

אולי אפשר בצק שמרים? במחשבה שניה לא בטוחחילזון 123

שזה עונה להגדרה של "קל".

אפשר לקנות ברמי לוי - פריך , שמרים מה שתרצומינימאוס2
אולי תכיני חיתוכיות תפוחים ריבה ובצק פירוריםimosh30
נשמע טוב. מתכון??+mp8
חיתוכיות במקום לגרד שימי כמות מהמליתimosh30
עבר עריכה על ידי imosh30 בתאריך כ' באדר תשע"ד 16:54

מצרכים לתבנית 22X23

200 ג' חמאה
280 ג' קמח (2 כוסות)
100 ג' סוכר (חצי כוס)

מילוי:

ריבת תות
2 תפוחים גדולים

הכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לחתוך רבע ולשמור במקרר. לשטח את הבצק בתבנית לאפות כ 18 דקות בחום בינוני או עד שהבצק מזהיב ולצנן.

2. למרוח ריבת תות לקלף את התפוחים ולגרד לסחוט היטב את הנוזלים ולפזר על הריבה. לגרד את שארית הבצק מעל ולהחזיר לתנור עד שמזהיב.

3. לצנן ולחתוך לקוביות.

תודה רבה!! איזה גודל תבנית זו? נראה מעולה.+mp8
בוקר.. תבנית 24 או בגודל זהה המרובעת חד"פimosh30
תודה רבה!+mp8
בשמחה ותשלחי טעימה וירטואלית..imosh30אחרונה
איפה אני ואיפה רמי לוי... אני מעבר להרי החושך+mp8

מצרכים קלים ובסיסיים יש סיכוי למצוא במכולת שיש כאן, שנפתחת עוד מעט לשעתיים וצריך להזדרז....

שטרודל תפוחים...חול בגרביים

 יש לי מתכון לשטרודל תפוחים קל ופשוט,

אם את רוצה תגידי,

ואני ארשום.

צריכה רעיון לעוגה ותוספות ללא סוכרשמשי

אחת מהאורחות שלנו השבת חולת סכרת...

עוגה, מלוחים,כלנית1

סלט פירות- אחרי שתבררי אם מותר לה כמות מסוימת של פירות. כדאי לברר אם מותר לה לאכול עוגיות עם תחליף סוכר כמו סוכרלוז וכד' (לא אספרטם, כמובן), לפני שתשקיעי את הכסף והנשמה.    כנ"ל באננס במיץ טבעי (שימורים- לקניה ברשתות שיווק)

 

שטרודל (אם אין לך כח, אפשר בצק עלים או בצק פילו) תפוחים. אפשר לשים קוביות תפוחים עם ממתיק

כמו סוכרלוז, או לקנות רסק תפוחים ללא סוכר (המתיקות נובעת מהתפוחים).

 

כעכים מזרחיים (תוצרת בית הרבה יותר טעים מעבאדי...)

 

רסק תפוחים - להשתמש בתפוחים לא חמוצים. לבשל ולרסק אותם.

 

שימי לב שאת יכולה לקנות שוקולד ללא סוכר (עם מלטיליטול). 

בסוכרת הבעיה היא גם פחממות לא רק הסוכר אז:אמלאלה
תוכלי להכין מקמח מלא, עם מעט סוכר או ממתיק מלאכותי, תוכלי להוסיף שקדים ואגוזי מלך טבעיים שמאזנים את הסוכר, ובכל מקרה, היא תוכל לאכול מעט.
אממ אוקיי.שמשי
ומה לגבי תוספות? אורז בעייתי ונראה לי גם תפוא וקוסקוס וכו. מה כן אפשר לעשות?
לשאול אותה?!מינימאוס2

יש דברים שסוכרתיים יכולים או לא וזה שמתנה מאחד לשני

לא כל כך יכולה לשאול אותה...שמשי
תפוא בדכ בעייתי+mp8

אבל קטניות, דגנים מלאים, ירקות-

הרבה יותר טוב.

בעיקרון לסוכרתיים:אמלאלה
חלבונים, ירקות- אין בעיה, קטניות בכמות מסןימת זה בסדר והעיקר הוא להקפיד על איזון בכמות הפחממות, עדיף פחממות מןרכבות, כמו אורז מלא, קמח מלא, בטטה במקום תפו"א. אני מציעה לא להשתגע, להכין מגוון של ירקות וחלבונים, איזושהיא פחממה מורכבת והיא כבר תחשב לעצמה ממה וכמה היא יכולה לאכול, זה מאד תלוי בסוג הסוכרת ובמידת האיזון שלה. בהצלחה
תודה רבה!שמשיאחרונה

עזרתם מאוד!

מתכון לעוגת מוס?????אמא ל2 קטנטנים

אני מחפשת מתכון לעוגת מוס מוצלחת!

 

למי יש??

 

חיפשתי באינטרנט אבל אני מחפשת מתכון שהצליח למישהוא??

אצלנו אלה רצות..imosh30

 

http://www.nikib.co.il/holidays/2958/

ולא רק בפסח

 

http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/2865/

מעולה לארוחת שבת או חג כפרווה

עוגת כדורי שוקולד של קרין גורןאמא חדשה..

התחתית ביסקוויטים עם שוקולד והשכבה העליונה מוס שוקולד

טעימה בטירוף!

http://www.carine.co.il/page_1577

^^^^ את חושבת שאם אני אחליף את השמנת בקצפת פרווהאמא ל2 קטנטנים

זה עדיין יהיה טעים?

 

כי אני צריכה עוגה פרווה...

 

תודה רבה

אפשר להחליף לשמנת פרווהאמא חדשה..
ומחמאה במקום חמאה
וחלב קוקוס במקום החלב
ואפשר מים במקום חלב. איפה משיגים בכלל חלב קוקוס???אמא ל2 קטנטנים

בכל סופר??

אני קונה בפחיות אצל רמי לויimosh30
לא ניראה לי שכדאי מים..אמא חדשה..
ולפי דעתי יש בכל סופר.
גם לפי דעתי אם לא עדיף כבר חלב סויה יותר נגישimosh30
נכון. אפשר גם חלב סויה..אמא חדשה..
ספרי מה עשית בסוף..
אפשר להחליף לפרווה מניסיון..0 אלישבע 0

במקום חמאה - מרגרינה או שמן.

במקום חלב, חלב סויה.

אוףףףףאמא ל2 קטנטנים

עד שהכנתי את המנה האחרונה, גיליתי שבבסיס סמתי גליליות שבורות, והן חלביות!!!!!

 

מטורלל

אוי! איזה באסה!!אמא חדשה..אחרונה
יאללה לא נורא! העיקר ייצא טעים..
משלוח מנותheh

מה אתם מכינים השנה למשלוח מנות???

אשמח לקבל גם רעיונות של משלוחי מנות על סמך פסוקעיצובית
 
 
 

או כל מיני דברים מקוריים אחרים

תודה רבה

 

מס' רעיונותheh

# שושן הבירה- עוגיות שושנים ובירה.

#בניך כשתולי זיתים- פשטידת זיתים, שימורי זיתים ושמן זית.

#ודגי הים בידכם יתנו- שימורי סרדינים. שבלולי טונה.

#וקווי ה' יחליפו כח- ארוחת בוקר מושקעת- לאמא הטורחת במטבח.

דגים- סימן החודש אדרבכי

אני שולחת מבחר דגים מעושנים-ארוחת בוקר קונטיננטלית..עם לחמניה או קרקרים

אנחנו עשינו פעם 'עד חצי המלכות'אווזה.

אבל עשינו את זה לילדים, לא למושלחי מנות בוגרים -)

 

לקחנו קופסא כזאת בצורת עיגול, גבוהה.. [גרר אני גרועה בכאלה הסברים] והדבקנו לה בד בתור גלימה וראש עם כתר,

ואז מלאנו בממתקים על החצי

חחחחח.

בתכנון שלי להכין כמה כאלהט'
איזה השקעות!!!הלליש
איזה יפהחילזון 123

ממה היא עשתה את הקרם הצבעוני?

זה אותה הבלילה כמו העוגה או משהו אחר?

מצטרפת לשאלה!אשתו של בעליאחרונה

ממה עשוי הקרם הצבעוני?

טוב... זה מהמם!טאבולה ראסה
עשה לי חשק...
אפשר להקפיא אתזה, נכון?

אני מחפשת משהו שאפשר להכין מראש...
חבילת עוגיות עם קרטון שתיה מינימאוס2


איך את מתכוונת לארוז למשלוח?heh

גם אני חשבתי ללכת השנה על העיקרון הזה.

נראה לי בתוך השקיות קרטון האלו שצבעוניות במחוץמינימאוס2
lol..♥imosh30
1. אני מכירה מישהי שעשה כל שנה משלוח מנות בצבעמשנת 1998

כלומר בוחרת צבע למשל ירוק ושמה ממתקים פרות כל מה שבצע ירוק

2. גם את יכולה לבחור מלה ולעשות עליה לדוג' תפוחים מיץ תפוחים עם עוגת תפוחים

"לעשות כרצון איש ואיש"אני =)

 

בתור ארוחת בוקר-

הכנו צלחות עם כל מיני סוגי "קורנפלקסים", בקבוק חלב ושלט תלוי "לעשות כרצון איש ואיש".

פשוט, קל להכנה ויוצא חמוד! חיוך

על הצבעים..אווזה.

כשהיינו ילדות בכיתה ז שמשקיעות כמו החיים על כל דבר, עשינו משלוח בצורת פלטה של צייר.

ממש ממש יפה, אם כי דורש הרבה השקעה.

 

לקחנו קרטון וגזרנו בצורת פלטה, ועשינו עיגול לכל צבע. [צבענו אותם]

ואז על כל עיגול הדבקנו כוסית קטנה, ומלאנו ממתקים בצבע הזה.. [נגיד טופי עדשים חמצוצים יש בכל הצבעים אז פשוט שמים.. ביגלה בצבע חום, וכו'.. לא מצליחה להזכר בעוד דוגמאות.. אבל עובדה שבכל צבע שמנו בין 2 ל5 ממתקים..]

 

זה ממש יוצא יפה! בהצלחה!!

פופקורן צבעוני בתוך שקיות מתאימותbatsheva100

עם כמה שוקולדים בפנים. ממש מתוק.

או ארוחת בוקר- פיתה חמה, לבנה, חומוס ומיני סלט

איך עושים פוקפורן צבעוני?פנסאי
איך מכינים פופקורן צבעוני? או פופקורן מתוק?א.........לף
לחמניה עם ביצה קשה...א.........לף

פעם היו מכינים כך משלוחים, אופים את זה ביחד...

יש כל מיני צורות מעניינות.

-אנחנו עשינו פעם ואפינו/בשלנו לחוד, ועל הביצים ציירנו (בעיקר ליצנים). את הלחמניה עשינו עגולה ושמנו באמצע ביצה.

 

 

מאכל אבלים בפורים? ט'
לצייר על ביצים מזכיר ביצי פסחא...ת.מ.
למי שמכיר דבר כזה שנקרא ביצי פסחא..א"ם
למי שלא מכיר זה סתם נשמע
רעיון חמוד.
ואיך אשר לדעת אם מי שיקבל מכיר או לא?ת.מ.

(גילוי נאות- אני נחשפתי לדבר הנ"ל אחרי הגרוש במלון כשהוגשו ביצים צבעוניות בגלל התירים ותהייתי על הענין)

מהודו ועד כוש-אמא שלה

עוגה כושית (חומה) ולחם הודי עם מטבלים חריפים וריחניים (לקחתי את המתכון מאיזה ספר,לא זוכרת איזה..)

 

שנה שעברה קיבלנו כוסות גבוהות עם תותים וקצפת בתוך אריזה של כוסות שתיה חמה בזוגות, כמו שיש בבתי קפה ל"טייק אואי"). 

המשפחה התחפשה ל"אריה שאהב תות" אז זה היה חמוד..

 

וגם- צלחת גדולה מפלסטיק מחולקת לתאים, כשבאמצע היה פנקיקיס קטנים ובתאים היו תוספות- סירופ, סוכריות, תותים, קצפת, שוקולדים, גומי..

 

כמו בכל שנה- מנסה להיפטר מכמה שיותר חמץ לפני פסח..מוריה בשמחה

ב"ה אצלי במקפיא/מזווה יש כל מני דברים מעניינים שהם חמץ גמור ואין סיכוי שאנחנו נסיים אותם לפני פסח,

אז אני שמה את כולם על השולחן במטבח ומנסה לחשוב מה יכול להיות נחמד כמשלוח מנות,

דוגמאות משנים שעברו:

ארוחת בוקר של: ג'חנון, פיציות מבצק עלים, טחינה וביצים קשות.

סלטים תלויים על מקל: סלט חומוס גרגרים, סלט חיטה עם אגוזים וצימוקים, וסלט טבולה.

עציץ מעוגיות שעשיתי במנג'טים והעמדתי על שיפודים: פיצפוצי אורז, כדורי עוגיות, ועוגיות פרח.

סלט עם קרוטונים, צלחת מאפים - שושני טונה מבצק עלים, אגרולים, פסטלים.

 

והשנה??? כנראה קוסקוס עם מרק, עופות וחלות לישיבה הקרובה (להמשיך מנהג של סבתא שנפטרה).

"ואת עשרת בני המן תלו"ברווזה

 

תוספת וקישוט למשלוח: קושרים 10 סוכריות עטופות לשרוך או חוט עבה או סרט מתנות דק, ואת זה קושרים או תולים על בקבוק שתייה: יין, בירה, מיץ וכו'. ומוסיפים פתק: "ואת עשרת בני המן תלו."
כל דבר שאפשר לעשות עם פרג ושומשום - זה מנהג בפורים, זכר לגרגירים וזרעונים שאכלו אסתר המלכה, דניאל חנניה מישאל ועזריה בארמון המלך ולא נתגעלו במאכלות אסורים.
לא פוסלת שום רעיון והכל מקסים באמת. רק חשוב לזכור: המטרה המקורית של משלוח מנות זה מנת אוכל לסעודת פורים. אפילו אם זה הקינוח. ואפילו אם זה מספיק רק לאדם אחד. סעודת פורים גם ככה מבולגנת וזה בסדר שכל אחד אוכל משהו קטן אחר, גם מהמשלוחים. אז עדיף לא חלבי אלא אם כן אתם יודעים בוודאות שבמשפחה הזאת יאכלו חלבי.
ועוד משהו: מניסיוני ולענ"ד אף אשה לא ממש שמחה לקבל במשלוחים כמויות של חמץ, כמו שקדי מרק וכדומה. חמץ קטן מוכן לאכילה זה סבבה. ומה ששנוא עליך לא תעשה לחברך, בטח לא חודש לפני פסח.  עצור    עצבני   צוחק

על המשפט האחרון שלך"ניל"ס

בשביל זה היו צריכים לחגוג את פורים באדר א', שיהיה יותר זמן לגמור את החמץ.

או שמא- לחגוג דווקא בב', כדי שבפסח לפחות עוד יהיה טעם החמץ בפינו.

ולמה תושבי ירושלים זכו לאפליה הזו? לא רק שיש להם יום אחד פחות לגמור את החמץ, הם גם מקבלים את כל החמץ המיותר משאר הארץ שנשאר ממשלוחי המנות של יום לפני!

 

חושב

כמה זמן בערך לוקח לבצק עלים להפשיר?אושר תמידי
אני מפשירה בערך שעה ולא נותנת לו להפשיר יותררות22
מידיי. כי אז הוא רך ולא גמיש לעשייה.
לכן כשהוא מופשר חלקית אני מצליחה לעבוד איתו נכון. ולא מרדדת.... כדי שיהיה לי מאפה נפוח עם מלא עלים.
סתם 2 טיפים שכתבתי אותם..לשם עזרה אם צריך
תודה רבה!אושר תמידיאחרונה
אני רוצה להכין ליקר בייתי למשלוחי מנות ואשמח לקבלפנסאי
מתכונים והמלצות.
ליקר שוקולד, פירות, קפה או משהו אחר. ראיתי מתכונים עם ביצים או בלי. מה דעתכם?
וגם, זה צריך להיות יחסית מהיר הכנה כי אין יותר מדי זמן לפורים...
הבעיה העיקרית: מחיר האלכוהול עלהכלנית1

לפני כמה שנים הכנתי ליקר שוקולד (אין לי מתכון). רעיון נחמד, אבל תבדקי אם כדאי לך להכין, כי מחיר האלכוהול

כ"כ צמח שלא תמיד משיגים בסופר (חיפשתי השבוע),

וגם כשמוצאים אותו הוא מאד יקר. תוסיפי את מחיר השוקולד, הביצים ועוד- תגלי שלא תוכלי להוסיף 

הרבה מצרכים בלי לפשוט רגל...

 

הכנו בבית שלושה ליקרים בטעמים והנה המתכונים:am42

בס"ד

 

ליקר תות:

לשטוף תותים ולחתוך לפרוסות

להשרות בשכבות סוכר,תות וחוזר עד גמר התותים

להוסיף רבע כוס מים ולהניח במקרר שלושה ימים ופעם בכמה שעות לערבב את הכל

לסנן היטב [את התותים אפשר לבשל לריבה]

להעביר לבקבוק יפה עם כוס אלכוהול נקי 96 אחוז וכוס מים ולשמור במקרר ואחרי יומיים לערבב ולשתות בהנאה

ליקר לימונג'ינג'ר:

 לעשות את אותו עיקרון אבל את הג'ינג'ר לחתוך למקלות ולשים רק שזה בתוך הבקבוק ואפשר גם לשים קצת ג'ינג'ר טחון

ליקר שוקולד:

 לשים שוקולד[הכמות בהתאם למתיקות שרוצים] ולשים פי 3 מים ולבשל יחד [לראות שזה לא מתקשה] ולהוסיף 2 כפות רום ושזה מתקרר לשים בבקבוק עם אלכוהול ולערבב היטב ולהניח בצד שיתקרר ממש ולהנות

 

זה מתכון בפיתוח שלנו ולפי הטעמים שלנו אבל אפשר לשחק איתו איך שרוצים...תהנו!20140216193547.docx

 

תודה! נשמע טוב...פנסאי
תראו את התוויות שגם הכנו..am42
ליקר קפה מעולה:טאבולה ראסה
1/2 כוס אלכוהול 95%
3/4 כוס מים
כוס סוכר
2 כפיות נס קפה
כפית תמצית וניל
לערבב בבלנדר ואז להוסיף-
2 חלמונים
1 ריץ

בהצלחה!
אתם לא פוחדים מביצים חיות?פנסאי
כנראה שלא. מה יש לפחד?טאבולה ראסה
אפשר גם בלי ביצים..am42
החיידקים שעלולים להמצא בביצים חיותאור כחול

מתים מהאלכוהול...

אני לא יודעת מה איתכם אבל אני לא מסוגלתחדשה דנדשה
לשתות משהו בידיעה שיש בו ביצים חיות
ואם הם מתות זה יותר טוב?סיהרא.
אצלנו אין ביצים במתכון וזה יותר טוב...am42
הנחת את דעתי... פנסאיאחרונה
אתם יודעים מה ההבדל בין פפריקה רגילה למרוקאית?שבתית

אפשר להחליף בינהם?

עד כמה שידוע לי'אמא!!

פפריקה מרוקאית היא חריפה לעומת הרגילה...

אוליאמא ל2 קטנטנים

אולי זה סוג של פפריקה, סתם תת סוג לפפריקה????

 

כי אני יודעת שיש פפריקה מרוקאית חריפה או פפריקה מרוקאית לא חריפה

גם המרוקאית מתחלקת עם שמן ובליimosh30

כל עוד ששניהם מתוקות / חריפות לא חושבת שזה כזה משנה

מרןקאית זה עם שמן השני בלי. ואין בעיה להחליףחדשה דנדשהאחרונה
רעיונות למנה ראשונה בשבת...פרפר לבן
לא דג כי אוכלים בבוקר.. לא מרק כי חם..

יש בבית:
כבד עוף טרי מוקפא. (שמותר לשרוף ואז לבשל.. )
חזה עוף
כנפיים

ואפשר לקנות עוד..

מנה עיקרית היא בשר בקר.

תודה..
לכי על קונכיות ממולאות כבד בצל ופטריות עם רוטבimosh30
תודה אחלה רעיון!! אבל אני עושה בשר עם פטריות ובצל.פרפר לבן

אז זה יהיה ממש דומה..

תגווני את הבשר תעשי צלי בקר עם זיתים..imosh30
טורטיות עם מוקפץ סיני בפניםמינימאוס2


זה רעיון טוב!! אולי נעשה את זה!!פרפר לבן
יש טורטיות קפואותמינימאוס2

ויש עליהן מרשם של מוקפץ. ממליצה עליו הוא יצא מאוד טעים (שלושת האופים נראה לי)

מקפיצה לעוד רעיונותמינימאוס2

גם לי מתחשק להכין מנה ראשונה יפה 

מה המרכיבים?imosh30
דגים? בשרי? פרווה?+mp8
בשרי . והכול הולך עוד לא עשיתי קניותמינימאוס2
מנסהimosh30

לזניה בשרית

קבבונים ביתיים ותוספת מאורז/ תפוחי אדמה / שילוב ירקות 

פרגיות אפיוות על שיפוד עם פירה בטטה 

אם משהו ידבר אלייך אפרט

מוסקה, סיגרים בשריים, כבד ופטריות+mp8אחרונה

שושני בצק עלים ממולאים בשר טחון.

אז איך מכינים פיתות אמיתיות מקמח מלא ?בת 30

נמאס לי מפיתות קמח לבן ואני מוכנה להשקיע פעם בשבוע שבועיים ולהכין כמות של פיתות. גם מוכנה להתפשר על קמח 70%...

אבל איך יוצא כזה רך, עם חור באמצע כמו פיתה אמיתית?

אשמח למתכונים ועיצות!!

המתכון שלי הוא מקמח לבןיהודיה מא"י

אבל העיקרון הוא כזה - מכינים בצק שמרים ממש פשוט ובסיסי (במתכון שלי בלי שמן בכלל, אבל הרבה יחסית מלח)

מתפיחים, עושים כדורים ומניחים להם לתפוח יפה

מחממים את התנור לחום גבוה מאוד

מרדדים את הכדורים התפוחים, ומיד (אבל מיד) מכניסים לתנור הרותח. אפייה קצרה, אם זה עובד תראי איך יוצאים לך כדורים. כשמתחילות להיות נקודות חומות, מוציאים (ענין שלך 7 דקות בערך)

במתכון כתוב לאפות על לבני שמוט, לי אין, אז הנחתי נייר אפייה על הרשת של התנור ואפיתי ככה. זה די הרבה נגלות עד שמסיימים כי כל פעם נכנס 3-4 פיתות

 

אז עכשיו כל מה שאת צריכה זה מתכון לבצק שמרים מקמח מלא שתופח טוב, אבל לא רך מידי

יופי תודה. השאלה אם בקמח מלא זה פחות "פיתתי"..בת 30
תנסי ותראייהודיה מא"יאחרונה


המלצות לחיסול כמויות של חתיכות אננס משומרimosh30

3 קופסאות שימורים נתקעו בארון 

רעיונות יתקבלו בשמחה..ליקוק

ככהמינימאוס2

עוף באננס - שמים עוף מעליו בצל קצוץ פלפלים בצבעים קצוצים קופסת אננס חתוכה לקוביות עם הנוזלים וקצת סויה ואופים

סלט גזר ואננס 

אננס מטוגן - עם בלילה או בלי

עוף באננס אנחנו מכינים שונה.. ויותר טעים לדעתינדנדה כתומה.

מורחים על העוף תבלינים [מל"פ,שום,פפריקה..]

מוזגים מעל את המיץ של האננס

מפזרים על העוף את החתיכות אננס [אם זה פרוסות-שמים פרוסה על כל חתיכה..]

ואופים יוצא מעוללה. אפשר לעשות אתודבר גם  עם אפרסקים/מישמשים משומרים.

^^מינימאוס2 איזו בלילה את מכינה?imosh30
קמח ביצים וקצת א"אמינימאוס2אחרונה

אין לי כמויות מדויקות זה צריך להיות בלילה די עבה

השפים כאן בפורום בטוח ידעו לכתוב כמויות מדוייקות

לתת במשלוח מנות ?חילזון 123

.שטן

חבל שהכנתי כבר צהרייםimosh30

אכין למחר עוף באננס

לתת קופסאת שימורים במשלוח? אכן שטני חח מעדיפה להכין מאכלים או קינוחים

אשמח לעוד רעיונות

 

סלט גזר!!ט'

לגרד הרבה גזר דק דק ולהוסיף לו קוביות אננס יחד עם הנוזל מהקופסא. זה אחד הסלטים המשובחים ליקוק

 

את מוספיה סוכר או משהו אחר ?imosh30

 

או פשוט רק לערבב ?

רק לערבב. הגזר (חי!!) והאננס מתוקים מספיק.ט'
וואי. עשית לי חשק מטורף!רחלקה

הולכת לבדוק אם יש לנו אננס...

עוף מוקפץ עם נודלס+mp8
לפעמים אני עושה את זה מתוק- מוסיפה קופסת אננס לקראת סוף הבישול כולל הנוזלים.

צימעס- (גזר מתוק) אם את בעניין- אני עושה עם אננס ופירות יבשים.

סלט וולדורף.

עוגת ג'לי ומלמעלה אננס ודובדבנים
3 קופסאות זה נחשב לכמויות?יהודיה מא"י

אם מיותר לך את יכולה להביא ליליקוק

אפשר לפתוח קופסא ולהגיש בתור קינוח מרענן וטעים אחרי ארוחה בשרית כבדה

בואי קחי.. אם ישאר..imosh30

אחד הולך לעוף באננס

אחד לסלט עם גזר וחלקו ילך לאננס מטוגן

והשלישי לעוגה עוד לא הוחלט איזו

מבחר רעיונות לעוגה (רק תספרי לנו מה עשית בסוף)כלנית1
  • לאפות עוגת בסיס. לשים אננס וג'לי מעל (אפשר להשתמש במיץ של האננס במקום חלק מהג'לי כדי לקבל טעם אננס).

 

  •  לאפות עוגה בחושה ולהכניס בפנים חתיכות אננס מסוננות.

 

  •  לשים בתבנית פיירקס אננס ועליו 50 גרם מרגרינה מומסת עם חצי כוס סוכר. על זה לשים את הבלילה של העוגה.

 

  • עוגת גבינה ללא אפיה (אפשר להשתמש גם במתכון המושקע שהובא לאחרונה- עוגת גבינה מלווה בתמונה), ומעליה 

אננס וג'לי .

יש לי עוף שלם. איך עושים אותו ממולא?שמשי
ולכמה אנשים זה יספיק?
כדי שהעוף יהיה ממולא כמו שצריךאלעד

ראוי היה לפטם אותו עוד קודם השחיטה.

בדיעבד ניתן לתחוב בו אורז, בצלים ותפו"א אחרי שקורעים לו את הבטן ותופרים שנית עם חוט עבה המיועד לכך.

 

לכמה אנשים הוא יספיק? תלוי בו

 

 

 

 

צוללן

מממ...ואין דרך יותר פשוטה?שמשי
לא צריך לפתוח את הבטןיהודיה מא"י

העוף פתוח גם ככה מלמטה

(לא, אל תחשבו על זה)

 

כדאי לשים לב שהמילוי יהיה מוכן כבר לאכילה, או לאפות את העוף על חום בינוני במשך הרבה זמן (שעתיים לפחות). אחרת המילוי לא יוצא מבושל

 

עוף שלם נחשב ל4-6 מנות, תלוי בגודל שלו.

 

ואם רוצים להשקיע מוציאים את העצמות (ראי סרטון בשרשור שבראש הדף)

תודה יהודיה.שמשי

יש לך רעיון למילוי?

הכל הולךיהודיה מא"י

ירקות - מגרדים ומאדים לפני שממלאים

פירה, פירה כתום

בשר טחון

פירות טריים/משומרים/יבשים ואגוזים

בצל ופטריות

תרד

פירורי לחם ושומשום (מעורבב עם ביצה שתדביק אותם ביחד - הכי מוצלח לעוף שלם בלי עצמות)

ועוד, כיד הדמיון הטובה

 

אנחנו ממלאים באורז עם בצל וגזר..נדנדה כתומה.

אם זה מעניין אותך, אני יכולה לנסות לברר איך בדיוק.. אני לא מתקרבת לעוף שלם לפני האפיה..

יהיה מצחיק למלא את זה בעוף+הודו טחון?שמשי

כמובן עם תוספות. כמו עיסה של קציצה כזה?

בעקבות הסרטון החלטתי שזה יותר ממדי עבודה אז פירקתי אותו בדרכי, כמובן שזה לא לגמרי מדוייק אבל לפחות אין את ההעצמות של האמצע, שיהיה נוח למלא...

כן, זה הולךיהודיה מא"י


יש! תודה!שמשי

ואז איזה תיבול לעשות לעוף לפני שאני מכניסה לתנור?

וואי חפרתי, רוצה לבוא לעשות לי אותו פשוט?חושף שיניים

צוחק

מה שמתחשק לךיהודיה מא"י

בטח עם מילוי כזה ניטרלי

אולי בכל זאת יש לך רעיון?שמשיאחרונה

המוח שלי התרוקן היום משום מה.

ערב קודם יש קציצות ברוטב צהוב ועוף בסילאן.

ובא לי להשרות את העוף כל הלילה בתיבול...

לא צריך לתפור, אפשר לגלגל עליו חוט תפירה פשוטחיה וקיימת

כלומר- מרימים את העוף ומעבירים את החוט מלמעלה ללמטה.

מכללת השף יש משהו בסיגנון מופרד?ז"א רק לגבריםחדשה דנדשה
בעלי רוצה ללמוד קורס בנושא המטבח הבישול האפייה. ולא מצאתי מקום חוץ מירושלים .
מחפשים בבני ברק.או בשרון.
תנסו בדן גורמה-משה ר-
אממ לא נראה לי ראיתי שיש סניפיפ בחיפה או תאחדשה דנדשהאחרונה
ולא כתוב משהו על אופי הלימודים.
איזה כיף לירושלמים....
מאכלים אשכנזייםשמחה בחלקה

חשבתי להבין למשלוח מנות- משלוח מנות אשכנזי- קוגל ומלפפון חמוץ וארבס.
מה דעתכם? 

יש לכם רעיונות למאכל אשכנזי אחר שאפשר לשים במשלוח מנות? לא נראה לי שאלך על גפילטע פיש או דג מלוח.... 

נשארה לך האופציה של רגל קרושה... +mp8
"אשכנז" זו לא ממש מדינה ספציפית...שיררר

רוצה לכוון אותנו? מאיזו ארץ את רוצה שיהיה משלוח המנות?

לאוסטריה יש שטרודל, לגרמניה יש קרם שניט...

בלינצ'ס?חילזון 123

אבל זה לא מתאים כ"כ עם המלפפון חמוץ והקוגל...

 

דווקא קוגל וחמוצים נשמע רעיון ממש נחמד.

ומה זה ארבס?

מבחינתי אשכנז זה פולניה...שמחה בחלקה

או פולין.. 

פולניות אמיתיות קוראות לפולין פולניה

וארבס זה גרגירי חומוס מבושלים מתובלים במלח ופלפל... יאמי... 

חשבתי שחומוסים זה של ספרדים...חילזון 123
ארבעס?!?!?!? הכי אצכנזי שישמינימאוס2
ממ.. קוגל ומלפפון חמוץ זה מצויין (למי שאוהב)אלמונית 0

אבל ארב'ס לא נראה לי הכי קשור (זה מתקשר לשולם זוכר, ולא לקידוש..חצי חיוך)

אבל האמת שזה כבר שני מאכלים, אז אפשר סתם לצרף שתיה או משהו כזה..

צ'ולנט פרווה, בורשט, סלט מלפפון מתוק,כוכב לכת

למה לא הרינג? הולך מצוין בתוספת קרקרים...

אה, ושכחתי- בובעס! (שעועית ענק רכה ומתובלת)כוכב לכת
חשבתי שרק אני מכירה בובעס!! שמחה בחלקה

וחשבתי שיצחקו עליי אם אשים את זה...

אולי באמת נלך גם על הרינג וקרקרים.. חמוד. תודה

למה? זה מאכל מוכר בהחלט!כוכב לכת

זה גם יוצא לך זול כי חוץ מהגודל העצום הם מתנפחים עוד יותר בבישול כמובן ופעם כשהכנתי שקית אחת וחילקתי לקופסאות של 250 גרם- יצא לי הרבה יותר משנזקקתי לו....

 

סתם לשם הידע- יש מכולת בשכונת גאולה בירושלים שמוכרת את הבובעס הכי טובים שטעמתי אי פעם! ליקוק

חריין. (בתרגום לס"ט : סלט סלק מגורד עם חזרת)איזו נחמה
הבעיהכוכב לכת

ש'שמחה בחלקה' לא רוצה לשלוח גפילטע פיש ונדיר לראות חריין ללא גפילטע...

גם צימע'ס אפשר..פלספנית

בעזהי"ת

 

או לחמניה עם צימוקים..

עכשיו יש לי חשק עז להמון אוכל אשכנזי.דביבונת

למה לענות ככה אנשים?

משתפת אתכם במשלוח מנות הסופי...שמחה בחלקה

אני חושבת שזה ממש חמוד, מוזמנות להשתמש

בכל משלוח מנות:

קיגל קטן

מלפפון חמוץ ביתי

ארבס/בובעס (עוד לא החלטתי מה מהם)

בקבוק משקה (וודקה בבקבוקון קטן)

הברכה- סיפור חסידי על רב בעיירה בפולין שמדבר על שמחה

 

נכון מהמם?

 

מעניין. נשמע מוכר. אולי מהקידוש בבי"כ? כלנית1
מקסים!!!!heh

הבובס/ ארבס- תוודאי שמקבלי המשלוח יהנו ממנו.

הגזמת, זה טעים לאללה!שמחה בחלקה

אני מכינה את זה לילדים כל שבת.

זה כמו חטיף בריא, במקום ביסלי וקשקושים כאלה.

מומלץ

את שולחת רק לאשכנזים??+mp8

כי אם מרוקאי מקבל דבר כזה הוא מתאבד באכילת חריימה עם פלפל חריף....

למה? מרוקאים לא אוכלים מלפפונים חמוצים?חילזון 123

וקיגל? ראיתי בקידושים בבי"כ שמכל העדות אוכלים את זה בכיף.

שכחת את הצ'ונט, אבל זה קצת יקר למשלוחי מנותכלנית1
אפשר פרווהמינימאוס2


מלפפון חמוץ כן אבל בשילוב אחרimosh30

בעלי לא נראה לי היה מבין מה יש לו בצלחת חח..

הרינג. חסר ההרינג..רוזנתאחרונה

חיוך יופי של רעיון.

יא איזה נוסטלגיות השרשור הזה ...מינימאוס2
עוגת גבינה ועוגיות!!וזכני לגדל
אפשר מתכון לעוגה? נראה ממש מעולה!אמא!!


הכל נראה מעולה. איזו עוגה זאת?חילזון 123
וואו, נראה טוב!ניל"ס

מנחשת: עוגת אופרה ומעמולים? (נראה לי יצאתי חושב)

וואי נראה מזה טוב!!!! ממש מגרה!reut13
עוגת גבינה שוויצרית ומעמולים וזכני לגדל
מתכון בעז"ה אתן בהמשך..
בעיקרון זה שכבות של טורט, קרם שוקולד וגבינה..
פישש וואו נשמע ונראה שזה ממש טעיםחדשה דנדשה
וואו!!!!!!! חייבת חייבת מתכון!!חיה וקיימת

חובבת עוגות גבינה במיוחד אם הם מורכבות.

אפשר לקבל קצת בדוא"ל? נראה מדהים וטעים!כלנית1
אשמח לטעימה בשביל לאשר שלא רק יפה..imosh30

כן

כולם מוזמנים לטעימה..יש בשפעע...וזכני לגדל


נו כבר איפה המתכונים...מינימאוס2


המתכון וזכני לגדל

עוגת גבינה שוויצרית:

מרכיבים

  • לרולדה:
  • 4 ביצים (200 גרם)
  • 1/2 כוס (120 גרם) סוכר/ 2.5 כפיות תחליף סוכר
  • 3/4 כוס (100 גרם) קמח
  • לגבינה:
  • 11/2 מיכלים (400 גרם) שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 9% של תנובה
  • 3/4 1כוס (160 מ"ל) חלב תנובה
  • 1/2 כוס (80 גרם) סוכר
  • 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • לציפוי (גנאש) :
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם שוקולד מריר
  •  

הוראות הכנה

  1. לציפוי (גנאש):
    מחממים במיקרו את השמנת והשוקולד יחד , עד שהתערובת נמסה.
  2. לרולדה:
    1.    מקציפים את הביצים עם הסוכר.
    2.    לאחר ההקצפה מוסיפים את הקמח בתנועות קיפול.
    3.    מורחים את תערובת הרולדה על מגש עם נייר אפייה.
    4.    אופים בטמפ' 200 מעלות במשך 10 דקות.
    5.    קורצים 2 עיגולים בקוטר 24 (יותר קטן מהרינג) ומורחים שוקולד גנאש.
  3. לגבינה:
    1.    מערבבים את הגבינה, החלב והסוכר בקערה בעזרת מטרפה ידנית.
    2.    מקציפים את השמנת מתוקה, הקצפה קלה ומקפלים לתערובת הגבינה.
  4. הרכבת העוגה:
    1.    בתבנית עגולה קוטר 26 מניחים את הרולדה המצופה בשוקולד.
    2.    יוצקים מחצית מכמות הגבינה מעל הרולדה.
    3.    מניחים על גבי הגבינה תחתית מצופה נוספת.
    4.    יוצקים את שארית הגבינה.
    5.    מכסים בניילון נצמד ומקפיאים ל- 24 שעות.
  5. מכינים את ציפוי הגנאש:
    מחממים על הגז את השמנת מתוקה עד להרתחה, יוצקים לקערה עם שוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה.
    7.    יוצקים על העוגה הקפואה
יואווווווווווווווווווווווווווווווווחיה וקיימת

(טסה להכין)

טוב שעדיין לא קניתי מוצרים לעוגת הגבינה שתיכננתיכלנית1

איזו עוגה. ממש עוגה עוגה. נראית יפהפיה ולפי הרכיבים גם טעימה. שילוב קטלני, בעיקר אם סופרים 

גם קלוריות...

שששש לא סופרים קלוריות בכזאת עוגה וזכני לגדלאחרונה
אני כמובן הורדתי בסוכר,ובאחוזי השומן של הגבינה והשמנת..
ועדיין היא מושחתת!!!!
הקפאת חילבהyaeli30

אני מכינה חילבה מ: חילבה גרוס, פטרוזיליה ושום, האפ אפשר להקפיאא?

בנוסף, אשמח לקבל דרכים להכנת חילבה מחילבה גרוס (לא טחון)

תודה!!

אצלנו מקפיאים חילבה ונשאר מעולהפעימהאחרונה

בעה"י

 

אבל לא יודעת איך מכינים אותו ככה שאולי זה משנה