אבל משהו שעובדים עליו שעתיים מינימום.
תומ"ר
אבל משהו שעובדים עליו שעתיים מינימום.
תומ"ר
עם רוטב שווה
מוגש עם סלט ולחם תוצרת בית.
פלאפל/שיפודים/קבבים/המבורגר ביתיים כמובן, כולל הכנה גם של הפיתות והצ'יפס. בשרי אפשר על המנגל
מרק בצל מוקרם, מוגש בקערות לחם, עם סלט ליד
דואט מרק סמיך (למשל כתום ולבן), עם קוביות גבינת חלומי מטוגנת.
איך מכינים רביולי? (מעודי לא אכלתי ולא הכנתי
)
חפרתי קצת בגוגל, מתכונים לא ברורים בעליל, אשמח להסבר מפורט.
תומ"ר
אני מציעה שתקני רביולי מוכן ( יש לשטאוס רביולי מוכן במילוי בטטה ועוד מילויים) שזמן ההכנה מאוד קצר בתוך מים רותחים (קצת דומה לפסטה)
ולהכין לו רוטב שמנת/עגבניות/פסטו
להכין רביולי אמיתי זה עבודה וגם מומלץ שיהיה מכונה שתשטיח לך את הבצק...
בהצלחה ובתיאבון!

הקפואים של פריגת?
אז אני עושה קופסא כזו עם 2 קצפת.
יוצא מצוין!
אם יש לך רק אחת אז או לקנות עוד אחת, או לעשות רק חצי תרכיז..
מקווה שקצת עזרתי..
ונשארו ממנה כמויות?
ואוהבים גבינה - ולא בא לך להתאמץ: למלא חצאי פלפלים או חצאי מלפפונים (לאורך. במלפפונים צריך גם "לחפור תעלה") בגבינה עם קצת מלח - מעדן לארוחת ערב... או קוביות מלפפונים עם גבינה, מלח ואפשר גם יוגורט או שמנת חמוצה. אחלה ארוחות ערב.
יש הרבה מתכונים לגבינת שמנת ביתית שמסתובבים בפורום.
(בקצרה - שמים בחיתול בד ונותנים לטפטף)
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/2780/

לא הספקתי לצלם בעצמי
עם בעל חולה שוכב על הספה עם בקשות של עוד רגע יולד..
דרדסית בן הרגליים ותכף צריך כבר להביא את טיפטיפון מהגן..
פעם הבאה מבטיחה (בעיקר בשביל עצמי) לצלם
הבעל אמר שהם ונראות מקונדטוריה היה שווה
שאלו עוגיות מאוד רגישות ולא להמיר לשמן אלא רק למחמאה לפרווה
כי הן יהרסו (משהו בסגנון לא מילה במילה שלה..)
וקקאו במקום שוקולד....
טוב נו, מודה שזה לא זה, אבל גם הן נחמדות, עולות בערך רבע ופרווה
באתר "בישול בזול" "עוגיות מושלגות".
בקצב שהן נגמרות כבר "לא שווה" להשקיע בשוקולד אמיתי...![]()
לא יודעת למה אני לא מצליחה לשים אייקון בכותרת..?!
צריך הרבה עבודת ידיים..
הטכניקה היא הקובעת אם תצא לך חלבה מוצקה וטובה או גוש שמנוני בריח טחינה.. 
כולל הסברים למה שצריך כדי שתצא חלבה טובה?
תודה
תלוי בכמות. אם היא מזערית, אפשר להוסיף לחצי מהקצפת/ הריצ' ולשים את הקרם הצבעוני על הקרם הלבן.
גנאש שוקולד חלב ומעליו אני יכין רק 100 גרם גנאש שוקולד פיסטוק ויעשה דוגמה על הציפוי וזה יהיה יפה ! אייך??
הצבע של ציפוי שוקולד ושל ציפוי שוקולד פיסטוק דומים מדי. לכן, עדיף, לדעתי ללכת על שוקולד לבן או שמנת מתוקה.
שים לב שהעוגה המדהימה שלך גם כך מושקעת ונראית (ומריחה) טוב. ללק ת'אצבעות, אבל הצירוף של כל כך הרבה קרמים וסוכר עלול להיות קטלני (אלא א"כ המטרה היא שיאכלו רק "אצבעות" עוגה ולא פרוסות שמנות ויפות... (כמו ריבועי שוקולד + חמאת בטנים שאני לא מסוגלת שלא לאכול כשאני יודעת מי הכין אותם, עם כל הלב. אבל אני לא מסוגלת להכין בבית, כי כל אחד יקח "אצבע" שוקולד וחמאת בוטנים, והעוגה תישאר במקפיא לעד - כלומר, עד פסח)
הגנאש פיסטוק זה משוקולד לבן עם 30 גרם מחית פיסטוק והציפוי שחור אז אני חושב שירוק ושחור זה שילוב טוב לא ?!
הכנתי אינג'רה.
אחים שלי אהבו.
אני לא.
איפה השגת טף? עשית גם את הרוטב?
ווויתרתי. טף זה לא בעיה- בחנויות שמוכרות דברים מאתיופיה.
מן חנויות תבלינים אתיופיות כזה. עשיתי עם טף בהיר.
אגב, טף נחשב למאוד מאוד בריא...
ואני מזדהה איתך, לא סובלת את הריח והטעם, אפילו שנאלצתי כמה פעמים בחיי לטעום מזה. אבל ניסיתי להתמקד ברוטב שהוא דווקא טעים..
נסו לתרגם מה זה כל הדברים האלה!!
מאת: רועי עמית
כולנו סובלים מפרנויה קלה כשמדובר בתאריך האחרון לשיווק, יש מי שרואים בתאריך תורה מסיני, ויש מי שמשתמשים יום-יומיים אחרי, אבל מפחדים להשתמש לאחר מכן. האמת היא שמוצרים רבים יכולים להישאר טובים גם לאחר התאריך המצוין על אריזתם, במקרים מסוימים גם שנים לאחר מכן. אז מתי צריך לזרוק את האוכל שפג תוקפו? מדריך שימושי שכדאי לכם לשמור.
[תאריך תפוגה]
1. עוף: העוף כשיר לאכילה במידה ועבר את "מבחן הריח", גם יומיים אחרי תאריך התפוגה.
[תאריך תפוגה]
2. חלב: החלב, שעובר "פסטור-על" יכול להחזיק מעמד כמה ימים נוספים לאחר שעבר תאריך התפוגה. אם נשמר סגור בקירור ולא נפתח, החלב יוכל להחזיק אף יותר. לפני ששותים חלב שפג תוקפו, חשוב לבדוק שלא נודף ממנו ריח רע ואין בו גושים.
[תאריך תפוגה]
3. גבינה צהובה: גבינה צהובה שנשמרה בכלי סגור, יכולה להחזיק גם שבועיים אחרי תאריך התפוגה, חשוב לשים לב שאין עליה כתמים לבנים או עובש, במידה וישנם כאלו, יש לזרוק את הגבינה.
[תאריך תפוגה]
4. יוגורט: יכול להיות טוב למאכל גם שבוע לאחר שעבר תאריך התפוגה. כשרוצים לאכול יוגורט מתוק, מומלץ לצרוך לאחר מבחן הריח ומבחן הטעם, אך כשרוצים לאכול יוגורט חמוץ, לא תמיד שווה להסתכן, כיוון שקשה יותר לזהות אם היוגורט איבד מטריותו.
[תאריך תפוגה]
5. קמח, סוכר, אורז ופסטה: יכולים להחזיק מעמד שנים אחרי תאריך התפוגה, בתנאי שהם נשמרים באריזה אטומה וללא לחות. לפני השימוש, חשוב לוודא שאין בפנים מזיקים או תולעים.
[תאריך תפוגה]
6. ריבה ודבש: ריבה ודבש לא יתקלקלו לעולם, כל עוד הם נשמרו נקיים, כלומר ללא מגע עם גורמים חיצונים העלולים לשאת עמם חיידקים, כמו למשל כפיות.
[תאריך תפוגה]
7. קופסאות שימורים: לרוב תאריך תפוגת השימורים הוא שנתיים, אך ניתן לאכול מהן גם רב לאחר מכן. איכות המוצרים אמנם עלולה להיפגם מבחינת מרקם או צבע, אך מבחינה בריאותית אפשר לאכול אותם ללא חשש. ישנם מוצרים רגישים יותר מאחרים, חמוצים, תירס, חומוס ואפונה רצוי לאכול עד שנה אחרי התאריך המסומן, ואם הקופסה נפוחה, מומלץ שלא לאכול ממנה.
[פג תוקף תמונות] 8. בשר ודג משומר: לוף ניתן לצרוך עד שנתיים אחרי התאריך המסומן, ודג טונה יהיה אכיל אפילו שש שנים לאחר התאריך. [פג תוקף תמונות] 9. אבקת שוקו: ניתן להשתמש באבקת שוקו שאוחסנה במקום קר ויבש כ-18 חודשים לאחר תאריך התפוגה. [פג תוקף תמונות] 10. שוקולד וחטיפי שוקולד: כעבור שנה, שהיא זמן פקיעת התוקף, הטעם והמרקם משתנים אך אין מניעה בריאותית לאכול את המוצרים האלה גם לאחר מכן. [פג תוקף תמונות] 11. דגני בוקר: מומלץ להימנע מאכילת דגני בוקר שפג תוקפם. [פג תוקף תמונות] 12. חטיפי בוטנים ("במבה"): אם החטיף מאוחסן במקום קריר ויבש, ייתכן שהוא יאריך חיים גם שבועיים־שלושה אחרי הזמן שהוקצב לו, אך ייתכן ויאבד מפריכותו. [פג תוקף תמונות] 13. שקדי מרק: שקדי מרק, שתוקפם הוא כשישה חודשים, יכולים לשרוד עד חודש אחרי התאריך.
יעניין אותך גם:
5 מזונות שכדאי להימנע מלאכול! 18 מזונות מומלצים שיסייעו לכם להילחם בשומן אכילת ביצים - הדרך הנכונה לתזונה בריאה
[פג תוקף תמונות] 14. קטשופ, מיונז ורטבים: אין לצרוך רטבים פגי תוקף כיוון שהם עלולים להזדהם ולהכיל חיידקים רבים. [פג תוקף תמונות] 15. קפה נמס: ניתן לשתות קפה נמס שנשמר סגור בצנצנת זכוכית, בפחית או באריזת וואקום עד שנה מיום הייצור.
(נלקח מבא במייל)
קופסאות שימורים נפוחות אסור לאכול.
הנפיחות יכולה להיגרם מחיידק שמיוצר במקום עם ואקום, ואם זה באמת מזה זה מסוכן מאד ויכול להרוג אנשים.
ותודה על המידע!
בקטע הזה אני מעדיפה לקיים "לחתול תשליכון אותו" למוצרי חלב ולא לחסוך. רק לחשוב על התוצאות של אכילת
מוצרים אלו שפג תוקפם.
ואיך עובדת התפחה מתחת לשמיכת פוך?
במזג אויר ובגדול על הכפלת נפח. ואת יכולה להשים בקערה תניילני בניילון נצמד אבל לא הרמטית ותכסי 40 דקות בערך מתחת שמיכה אבל רעיון פשוט יותר זה לחמם את התנור ל50 מעלות לכבות אותו ואחרי זה להכניס להתפחה ! 
מחפשת רעיונות מה אפשר להכין עם מיץ ענבים.
פתוחה לכל הרעיונות - עוגות, עוגיות, תבשילים וכו'..
תודה רבה!!
או שאת יכולה להגיד בערך כמה מיץ ענבים לשים בעוף?
לכל היועצים, המכוונים, המרעיינים וכ'ו
תודה רבה רבה!
נהנתי מכל רגע של הכנה!
להלן התוצאות -
רק בשמחות...
אושר תמידי
יעל מהדרום
מזל טוב גדולברוקולי
-משה ר-נראה ממש טוב![]()
![]()
מזל טוב
מזל טוב
מישי' מאפושו'[מתפרצת בגסות לפורום לא לה
]
יש לך חודשיים לתכנן עוד אחת כזאת!! 
שה' יברך אתכם!
זה המתכון שנמצא על גבי האריזה של פודינג וניל של אסם![]()
הכנסתי במילוי שברי עוגיות.
קוטר תבנית 24 ס"מ
2 חבילות קליק הספיקו ל3 סיבובים וחצי...
בתאבון ובהצלחה!
נולדת בתאריך מדהים!! בטח המזל שלך מיוחד!!
הבנתי שלא טוב לבשל אותם.
וגם- האם יש איזה מינון מומלץ לילדים קטנים- נניח כף בשבוע כפית ביום, כוס בשבוע? נניח.
כף ביום למבוגרים. עדיף מחולק ולא הכל בבת אחת
הייתי מפזרת להם על לחם עם גבינה/חמאת בוטנים
וגם על פסטה וסלט
אצלי הם מאוד אוהבים את האטרקציה שבענין, ובכמויות קטנות שכאלה הטעם לא ממש מורגש.
דוקא הילדות התלהבו מהענין, נתתי להן עם קצת דבש.
קצת בדקתי את הענין. זרעי פשתן מכילים הרבה ויטמינים ומינרלים וגם את חומצת השומן אומגה 3.
ממה שקראתי, טוב לצרוך אותם, אבל לא בהגזמה. וגם- הזרעים יכולים להשפיע על ספיגת תרופות בגוף ולכן יש תרופות מסוימות שאם נוטלים אותם אז צריך להקפיד על הפרש זמן בין נטילת התרופה לנטילת הזרעים.
לטחון ולשים בגרנולה, יוגורט וכו'
אגב, כדאי לך לטחון לבד- כמה שיותר סמוך לאכילה יותר טוב כי הדברים הטובים הולכים לאיבוד באוויר
וכשמצוננים/משתעלים לא זוכרת
זה טוב לבשל פשתן ולשתות את המים
כי זה נהיה סמיך יותר ויותר ובקושי ניתן לשתות לאחר מכן
!
אגב ניתן להכניס אותם לכל מיני סוגי עוגות ולאכול (אך פחות בריא מהחי)!
לבריאות!
שמעתי דיעות סותרות.
החלות אפיויות. לתת להן להצטנן או להקפיא כשהן עוד חמות??
מה הדרך שתשמור אותן טריות?
תודה לעונים!!
תני צינון קל של כמה דקות ואז מיד לעטוף היטב בניילון נצמד או משהו דומה ולהכניס להקפאה.
אגב, זו פעם ראשונה שיוצא טוב... העקשנות משתלמת!!![]()
וכשמתקרר מכניסה... יוצא מקסים ממש כמו טרי...
אם אין נילון נצמד תנסי לאטום ממש עם שקיות רגילות או משהו...
(וטעים!) עוף בתנור עם תפו"א בטטה ובצל...
אנחנו טובלים את העוף בחרדל... יוצא מעולה!
אפשר לפרט על העוף בטטה ובצל? מה המתכון המדויק???
לקלף רגל/שוק לאחר ההפשרה, להכין בקערה רוטב שכולל חרדל, שמן, מלח ופלפל
להשרות את חלקי העוף בפנים, משהו כמו 20 דק' ולהניח בתבנית.
לחתוך לפרוסות דקות בטטה תפו"א ובצל, להניח בצד שני של התבנית ולטבל בשמן זית, פפריקה חריפה ומה שאוהבים..
יוצא מעולה 
בנתיים יש מרק כתום עם עדשים מוכן
אורז עם אטריות דקות מוכן
תפו"א עם פטריות ובצל בתנור מוכן
טחינה מוכנה
פאי רועים-יש פירה ויש בשר צריך להניח אחד על השני ולאפות...
והוצאתי עוף מוכן מהמקפיא וזיתים מבושלים
אולי נכין גם סלט פלפלים או כרוב מאודה או משהו לפי החשק והזמן...
ובסוף הכנתי גם סלט פלפלים וחיתוכיות שוקולד ציפס...
והכל יצא טעים למרות שחוץ מהמרק והסלט פלפלים הכל היה דברים שהכנתי פעם ראשונה ואפעם לא ראיתי איך מכינים...
בעיה אני לא עובדת לפי מתכונים כ"כ...
התפו"א היו על בסיס מתכון מאיזה אתר שאני לא זוכרת את שמו (תפו"א עם פטריות ובצל בתנור)
הפאי רועים היה על בסיס הסבר כללי של מישהי שכתבה פה פעם..
האורז עם אטריות היה מאותו אתר של התפו"א.. (זה ממש פשוט.. מטגנים במשך דקה 2 אטריות דקות ומערבבים כל הזמן שלא ישרף מוסיפים אורז מטגנים עוד קצת מוסיפים מים ומלח ותבלינים אם רוצים ואז בערך 18 דק' בישול)
המרק מאולתר (כל פעם אני מכינה משהו קצת שונה לפי מה שיש בבית והחשק)
החיתוכיות היו מתכון שמישהי העלתה לפורום נשואות של בלוג שקוראים לו נראה לי פשוט מבשלת או משהו כזה הפחתתי סוכר עשיתי עם סוכר חום כהה וחלק מהקמח קמח מלא וגם שמתי קצת פחות שוקולד ציפס...
הסלט פלפלים זה פשוט מטגנים חצאי עיגול דקים של בצל אח"כ מוסיפים פלפלים מלח פלפל ומטגנים עד שיש כמה חתיכות שנחרכות קלות... (תלוי איך אוהבים)
מצאתי צורת עבודה מושלמת (בעיני) של שמרים. ניסיתי את הרעיון גם על מתכונים אחרים (כמו של עודד במיקסר ושל מרלין ויצא מעולה),
אין לי מושג מאיפה המתכון- מצאתי אותו לפני הרבה מאד זמן ורק לאחרונה יצא לי להשתמש בו. אז מי שיודע למי הקרדיט- שיודיע.
בבקשה, אמנם הוראות הכנה ארוכות אך שווה להצמד החלה המתקבלת טעימה ביותר. |
|
בבקשה, אמנם הוראות הכנה ארוכות אך שווה להצמד החלה המתקבלת טעימה ביותר. |
|
|
|
|
|
|
|
שלב ראשון: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אם כן- מעריצה אותך!
את הפעם הראשונה- עשיתי כמבצע- סיימתי את כל השבת ביום חמישי כולל ניקיונות- השארתי רק את הניגוב האחרון לשישי- ושפשוט יום שלם אפיתי חלות.
ואז אחרי הפעם הראשונה- כבר יותר מהר.
הערות:
1. אני לא מאמינה שבקונדיטוריות משקיעים את הנשמה וכל כך הרבה ביצים כמו במתכון שלך. נראה לי שחלת הקונדיטוריה שלך יוצאת יותר טעימה מהקנויות.
2. במקום כל ההתפחות הם מוסיפים חומרי תפיחה מלאכותיים וחומר משמר.
אין כמו חלות בייתיות שבאות מאהבה (אם תהיה לי סבלנות, אכין בע"ה את המתכון)
זה בדיוק מה שהדגשתי שאפשר להבין את שיטת העבודה ולהעתיק אותה לכל מתכון שמרים אחר. (לדעתי במיקסר -הכי מוצלח.
מאז שזו צורת העבודה עם השמרים- תופח לי יפה, טעם ביתי וטעים. ועוגה/ חלה לא מתפוררת.
לדעתי שווה פעם לנסות את הרעיון.
ומחיטוט בערוץ הזה - נדלקתי לגמרי. תהנו 
הניסיון הראשון שלי מהיום לא ממש הצליח כנראה בגלל שעבדתי בצורה קצת עילגת ואילתרתי שקית זילוף לא מוצלחת וגם בעיקר בגלל שהתקמצנתי על השוקולד הטוב והחלטתי את הניסוי לעשות על מטבעות צימקאו ולמרות שהמסתי יסודי נשארו גושים קטנטנים שנתקעו בדרך החוצה והרחיבו את החור של הזילוף וזה מבאס.
+ אם ידוע לכם על חנות בירושלים שאפשר למצוא שם קונוסים חד פעמיים מנייר, לזילוף - אני ממש אשמח כי לא מצאתי.
לא הבנתי בדיוק- מאיזה שוקולד היא עושה את זה?
וניסיתי היום לעשות מצימקאו ויצא גס ולא נעים לעבוד איתו. עוד לא הבנתי למה.
טעם בסדר, לא כמו חלבי, אבל נסבל לגמרי.
(גם לא יקר)
אני ניסיתי לעשות את זה עם שוקולד \ צימיקאו שכבר היה מומס לי- בתוך שקית זילוף שכבר פתחתי (בשביל קצפת... לא משהוא שיהרוס את כל השולולד -נראה לי???
)
(אוך, איך זה נשמע חאפר... ככה זה כשיוצאים להרפתקאות...)
המסקנה הראשונה שיש לי-
שוקולד חם מידי יוצא שולוליות ולא יפה! צריך סבלנות
מסקנה שניה- כל מה שמתקשקש- אוספים מהנייר ומתחילים מחדש...
(לא הצליח לך הסירטון של להכין קונוסים לבד? או שאין לך כוח להתקשקש?)
הוא מסביר מקצועי, המתכונים שלו תמיד מצליחים. (רק חבל שחלקם עם מרגרינה/חמאה...)
ואיך לא מצטבר מילוי בין השכבות של הנייר.
אני צריכה לנסות את זה...
ניסיתיגפן36אחרונהעם צימקאו, ובלי העיפרון.
לפעמים יש מה להתחרט על חוסר סבלנות....
יצא סבבה, אבל כנראה שעבדתי קשה ממה שיכולתי....\לילה טוב!
ותדה, ט'!
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/cookies/31104/
הכנתי גם חלבי, וגם פרווה
אני הוספתי גם טיפה מים וקינמון לבצק
מעולה לרגישים לביצים.

תתפנקו
הולכת להכין עם האחיינים..משיח נאו בפומ!בא לי להכין עכשיו (המתכון הראשון שם. ובכלל האתר הזה הורס).
שמתי עין על השניצלונים. הכנתי שניצל עוף בציפוי צ'יפס ויצא טעים. אני מקווה שיש סיכוי לשילוב של
שניצל דג + אפוי להתחרות בדג המטוגן המסורתי שלי.
הכנתי עוגת מוס שוקולד ופיסטוק ועכשיו אני מחפש במה לצפות אותה ולא בא לי שוב פעם גנאש ותלתלי שוקולד קשיו...זה נדוש !!
אבל עד כמה יתאים לפיסטוק ריבת חלב?