שרשור חדש
ארוחת ערב שווה, יש הצעות?חיה וקיימת

אבל משהו שעובדים עליו שעתיים מינימום.

תומ"ר

רביולי במילוי שווהיהודיה מא"י

עם רוטב שווה

מוגש עם סלט ולחם תוצרת בית.

 

פלאפל/שיפודים/קבבים/המבורגר ביתיים כמובן, כולל הכנה גם של הפיתות והצ'יפס. בשרי אפשר על המנגל

 

מרק בצל מוקרם, מוגש בקערות לחם, עם סלט ליד

 

דואט מרק סמיך (למשל כתום ולבן), עם קוביות גבינת חלומי מטוגנת.

אחלה רעיונות, אבל...חיה וקיימת

איך מכינים רביולי? (מעודי לא אכלתי ולא הכנתי מסמיק-מוציא-לשון)

חפרתי קצת בגוגל, מתכונים לא ברורים בעליל, אשמח להסבר מפורט.

תומ"ר

כיון שכתבת שאת מתכננת לעבוד על זה שעתייםחיטהאחרונה

אני מציעה שתקני רביולי מוכן ( יש לשטאוס רביולי מוכן במילוי בטטה ועוד מילויים) שזמן ההכנה מאוד קצר בתוך מים רותחים (קצת דומה לפסטה)

ולהכין לו רוטב שמנת/עגבניות/פסטו

 

להכין רביולי אמיתי זה עבודה וגם מומלץ שיהיה מכונה שתשטיח לך את הבצק...

 

בהצלחה ובתיאבון!

חלבי!אושר תמידי
מרק בטטה מוקרם
פיצה/פוקאצ׳ה עם שלל ירקות וגבינות
סלטים שווים
תפו״א/פירה מוקרם
רביולי מוקרם

בקיצור לא חסר...
לחמניות ממולאות/בייגלים/סמבוסקאורחיה
קצפת צמחיתחנה צוריה
יש לי קצפת צמחית שקניתי שלישיה והייתי צריכה רק 2.
השתשמשתי בהם,ונתקעתי עם השלישית.
התאיך שלה התקרב,נשאר עוד יום אחד,אז לפי המלצות של בנות בפורום נשואות,הקפאתי.
והיום בטעות הוצאתי את זה,וזה כבר הפשיר,אז אני חייבת להכין עם זה משהו,ולא באלי להכין עוגה סתם ולשים לה פשוט מעל זה קצפת.

יש לכן אולי רעיונות לאיזה גלידה או משהו?

פעם התארחנו אצל שכנה ויא הכינה גלידה חמוצה מתוקה כזו ממש טעימה על בסיס זה,אבל אני לא זוכרת מי זו היתה,אז זה לא עוזר לי לזכור שיש מישהי שהכינה משהו טעים.

תודה רבה!
מכירה את התרכיזים*עקבות בחול*

הקפואים של פריגת?

 

אז אני עושה קופסא כזו עם 2 קצפת.

 

יוצא מצוין!

 

אם יש לך רק אחת אז או לקנות עוד אחת, או לעשות רק חצי תרכיז..

 

מקווה שקצת עזרתי..

תודה,אבל אני לא מכירה..חנה צוריהאחרונה
מה אפשר להכין מגבינה לבנה שנגמר לה התאריך אוטוטו~א.ל

ונשארו ממנה כמויות?

לביבות גבינה? חביתה מקושקשת עם גבינה?פנסאי
עוגת גבינה של יהודיה מא״י?
אם אתם לא רגישים לגבינהתות

ואוהבים גבינה - ולא בא לך להתאמץ: למלא חצאי פלפלים או חצאי מלפפונים (לאורך. במלפפונים צריך גם "לחפור תעלה") בגבינה עם קצת מלח - מעדן לארוחת ערב... או קוביות מלפפונים עם גבינה, מלח ואפשר גם יוגורט או שמנת חמוצה. אחלה ארוחות ערב.

גבינת שמנת?תולעת השני

יש הרבה מתכונים לגבינת שמנת ביתית שמסתובבים בפורום. 

(בקצרה - שמים בחיתול בד ונותנים לטפטף)

פשטידת גבינה.שמשי
אני לפעמים משנה במקום גבינה מעדנים שלא אוכליםimosh30אחרונה
הכנתי את זה עוגיות שוקולד מושלגות מדהימותimosh30

 

http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/2780/

עוגיות שוקולד מושלגות מדהימות

 

לא הספקתי לצלם בעצמי

עם בעל חולה שוכב על הספה עם בקשות של עוד רגע יולד..

דרדסית בן הרגליים ותכף צריך כבר להביא את טיפטיפון מהגן..

פעם הבאה מבטיחה (בעיקר בשביל עצמי) לצלם

הבעל אמר שהם ונראות מקונדטוריה היה שווה

נראה מגרה מאוד...שונמית
ניניתי להמיר חמאה בשמן והתוצאה היתה הרת אסון!כלנית1
ניקי כתבה שם בתגובותimosh30

שאלו עוגיות מאוד רגישות ולא להמיר לשמן אלא רק למחמאה לפרווה

כי הן יהרסו (משהו בסגנון לא מילה במילה שלה..)

יש לי מתכון כזה עם שמןתות

וקקאו במקום שוקולד....

טוב נו, מודה שזה לא זה, אבל גם הן נחמדות, עולות בערך רבע ופרווה

באתר "בישול בזול" "עוגיות מושלגות".

גם אנחנו מכינים אותן - מצויינותעוד כינוי

בקצב שהן נגמרות כבר "לא שווה" להשקיע בשוקולד אמיתי...צוחק

ממש בעיה הן מתחסלות במהירות..imosh30אחרונה

 

לא יודעת למה אני לא מצליחה לשים אייקון בכותרת..?!

 

מישהו פעם ניסה להכין חלבה בבית?חדשה דנדשה
יש את המתכון של קרין גורן אבל לא בא לי לעשות סתם ויצא לא טעים, אז מישהו ניסה להכין ? יוצא טעים?
ממרח חלבה זה נורא פשוטשרבוב
טחינה גולמית עם דבש או סילאן...
התכוונתי חלבה חלבה לא ממרח ...חדשה דנדשה
אנחנו,אלעד

צריך הרבה עבודת ידיים..

הטכניקה היא הקובעת אם תצא לך חלבה מוצקה וטובה או גוש שמנוני בריח טחינה..

אפשר את המתכוןיהודיה מא"י

כולל הסברים למה שצריך כדי שתצא חלבה טובה?

תודה

גם אני אשמחפנסאי
תוכל לשתף אותנו איך ומה עושים?חדשה דנדשהאחרונה
אם זה לא טירחה כמובן...
מה עושים עם קצת ריבת חלב שנשארה?שונמית
אוכלים עם כפית? שמים בגלידה?מורחים בלחם?נדנדה כתומה.
עוגה קטנה770מ
מוסיפים לריצ' ומורחים על העוגהכלנית1

תלוי בכמות. אם היא מזערית, אפשר להוסיף לחצי מהקצפת/ הריצ' ולשים את הקרם הצבעוני על הקרם הלבן.

מוסיפים ליוגורט\גבינה ואוכלים . בתאבוןמינימאוס2
מוסיפים לחלב ומכינים מילקשייק (בתוספת 2 כפות גלידהכלנית1אחרונה
מצאתי במה לצפות את העוגה!!מיסטר דום

גנאש שוקולד חלב ומעליו אני יכין רק 100 גרם גנאש שוקולד פיסטוק ויעשה דוגמה על הציפוי וזה יהיה יפה ! אייך??

נשמע טוב..יעל מהדרום
הערה קטנהכלנית1

הצבע של ציפוי שוקולד ושל ציפוי שוקולד פיסטוק דומים מדי. לכן, עדיף, לדעתי ללכת על שוקולד לבן או שמנת מתוקה.

 

שים לב שהעוגה המדהימה שלך גם כך מושקעת ונראית (ומריחה) טוב. ללק ת'אצבעות, אבל הצירוף של כל כך הרבה קרמים וסוכר עלול להיות קטלני (אלא א"כ המטרה היא שיאכלו רק "אצבעות" עוגה ולא פרוסות שמנות ויפות... (כמו ריבועי שוקולד + חמאת בטנים שאני לא מסוגלת שלא לאכול כשאני יודעת מי הכין אותם, עם כל הלב. אבל אני לא מסוגלת להכין בבית, כי כל אחד יקח "אצבע" שוקולד וחמאת בוטנים, והעוגה תישאר במקפיא לעד - כלומר, עד פסח)

כלניתמיסטר דוםאחרונה

הגנאש פיסטוק זה משוקולד לבן עם 30 גרם מחית פיסטוק והציפוי שחור אז אני חושב שירוק ושחור זה שילוב טוב לא ?!

אפשר לשתף?גפן36

הכנתי אינג'רה.

אחים שלי אהבו.

אני לא.

אפשר תרגום?+mp8
אינג'ארה - מאכל אתיופי.אושר תמידי
מגניב לך!!!heh

איפה השגת טף? עשית גם את הרוטב?

השורו? לא... אמרו לי שהוא חמוץגפן36

ווויתרתי. טף זה לא בעיה- בחנויות שמוכרות דברים מאתיופיה.

מן חנויות תבלינים אתיופיות כזה. עשיתי עם טף בהיר.

 

יש כל מיני סוגי רטבים..בת 30

אגב, טף נחשב למאוד מאוד בריא...

ואני מזדהה איתך, לא סובלת את הריח והטעם, אפילו שנאלצתי כמה פעמים בחיי לטעום מזה. אבל ניסיתי להתמקד ברוטב שהוא דווקא טעים..

יואו, כל השירשור הזה באמהרית??+mp8

נסו לתרגם מה זה כל הדברים האלה!!

להבא-פרפר לבן
השורו הוא חמוץ.

יש גם וואט שהוא חריף ולצ'ו שהוא מדהים! הלצ'ו הוא תבשיל של תפו"א.. פעם אחרונה שהכנתי היה לפני שנים..

אגב,
אינג'רה שעומדת יותר מסריחה וחמוצה פחות. (בדוק!!)
בטוחה? ולא יותר תסיסה= יותר חמוץ?מאמע צאדיקהאחרונה
הכנתי חנניו

את המאפינס האלו - http://www.tultulim.com/2012/04/pink-lemon-cupcakes.html

יצא טוב!!

 

יפיפה!*חזרזיר*
נראה טעים.. אילה שלוחה
יפה! מזה האדומים?שרבוב

ממש מוסיף!

תותים...חנניו
לא רק יפה אלא נראה גם טעיםכלנית1אחרונה

המאפינס נראים מאלו שאתה יכול לאכול 4 לארוחת בוקר בלי יסורי מצפון כמו פרוסה אחת של עוגה

משוקלדת או מוקצפת.

התאריך האחרון לשימוש - מידע שימושי-משה ר-

 

מאת: רועי עמית

כולנו סובלים מפרנויה קלה כשמדובר בתאריך האחרון לשיווק, יש מי שרואים בתאריך תורה מסיני, ויש מי שמשתמשים יום-יומיים אחרי, אבל מפחדים להשתמש לאחר מכן. האמת היא שמוצרים רבים יכולים להישאר טובים גם לאחר התאריך המצוין על אריזתם, במקרים מסוימים גם שנים לאחר מכן. אז מתי צריך לזרוק את האוכל שפג תוקפו? מדריך שימושי שכדאי לכם לשמור.

[תאריך תפוגה]

1. עוף: העוף כשיר לאכילה במידה ועבר את "מבחן הריח", גם יומיים אחרי תאריך התפוגה.

[תאריך תפוגה]

2. חלב: החלב, שעובר "פסטור-על" יכול להחזיק מעמד כמה ימים נוספים לאחר שעבר תאריך התפוגה. אם נשמר סגור בקירור ולא נפתח, החלב יוכל להחזיק אף יותר. לפני ששותים חלב שפג תוקפו, חשוב לבדוק שלא נודף ממנו ריח רע ואין בו גושים.

[תאריך תפוגה]

3. גבינה צהובה: גבינה צהובה שנשמרה בכלי סגור, יכולה להחזיק גם שבועיים אחרי תאריך התפוגה, חשוב לשים לב שאין עליה כתמים לבנים או עובש, במידה וישנם כאלו, יש לזרוק את הגבינה.

[תאריך תפוגה]

4. יוגורט: יכול להיות טוב למאכל גם שבוע לאחר שעבר תאריך התפוגה. כשרוצים לאכול יוגורט מתוק, מומלץ לצרוך לאחר מבחן הריח ומבחן הטעם, אך כשרוצים לאכול יוגורט חמוץ, לא תמיד שווה להסתכן, כיוון שקשה יותר לזהות אם היוגורט איבד מטריותו.

[תאריך תפוגה]

5. קמח, סוכר, אורז ופסטה: יכולים להחזיק מעמד שנים אחרי תאריך התפוגה, בתנאי שהם נשמרים באריזה אטומה וללא לחות. לפני השימוש, חשוב לוודא שאין בפנים מזיקים או תולעים.

[תאריך תפוגה]

6. ריבה ודבש: ריבה ודבש לא יתקלקלו לעולם, כל עוד הם נשמרו נקיים, כלומר ללא מגע עם גורמים חיצונים העלולים לשאת עמם חיידקים, כמו למשל כפיות.

[תאריך תפוגה]

7. קופסאות שימורים: לרוב תאריך תפוגת השימורים הוא שנתיים, אך ניתן לאכול מהן גם רב לאחר מכן. איכות המוצרים אמנם עלולה להיפגם מבחינת מרקם או צבע, אך מבחינה בריאותית אפשר לאכול אותם ללא חשש. ישנם מוצרים רגישים יותר מאחרים, חמוצים, תירס, חומוס ואפונה רצוי לאכול עד שנה אחרי התאריך המסומן, ואם הקופסה נפוחה, מומלץ שלא לאכול ממנה.

[פג תוקף תמונות] 8. בשר ודג משומר: לוף ניתן לצרוך עד שנתיים אחרי התאריך המסומן, ודג טונה יהיה אכיל אפילו שש שנים לאחר התאריך. [פג תוקף תמונות] 9. אבקת שוקו: ניתן להשתמש באבקת שוקו שאוחסנה במקום קר ויבש כ-18 חודשים לאחר תאריך התפוגה. [פג תוקף תמונות] 10. שוקולד וחטיפי שוקולד: כעבור שנה, שהיא זמן פקיעת התוקף, הטעם והמרקם משתנים אך אין מניעה בריאותית לאכול את המוצרים האלה גם לאחר מכן. [פג תוקף תמונות] 11. דגני בוקר: מומלץ להימנע מאכילת דגני בוקר שפג תוקפם. [פג תוקף תמונות] 12. חטיפי בוטנים ("במבה"): אם החטיף מאוחסן במקום קריר ויבש, ייתכן שהוא יאריך חיים גם שבועיים־שלושה אחרי הזמן שהוקצב לו, אך ייתכן ויאבד מפריכותו. [פג תוקף תמונות] 13. שקדי מרק: שקדי מרק, שתוקפם הוא כשישה חודשים, יכולים לשרוד עד חודש אחרי התאריך.

 

יעניין אותך גם:

5 מזונות שכדאי להימנע מלאכול! 18 מזונות מומלצים שיסייעו לכם להילחם בשומן אכילת ביצים - הדרך הנכונה לתזונה בריאה

 

[פג תוקף תמונות] 14. קטשופ, מיונז ורטבים: אין לצרוך רטבים פגי תוקף כיוון שהם עלולים להזדהם ולהכיל חיידקים רבים. [פג תוקף תמונות] 15. קפה נמס: ניתן לשתות קפה נמס שנשמר סגור בצנצנת זכוכית, בפחית או באריזת וואקום עד שנה מיום הייצור.

(נלקח מבא במייל)

 

הערה קטנה-אלמונית 0

קופסאות שימורים נפוחות אסור לאכול.

הנפיחות יכולה להיגרם מחיידק שמיוצר במקום עם ואקום, ואם זה באמת מזה זה מסוכן מאד ויכול להרוג אנשים.

 

ותודה על המידע!

תודה!כלנית1אחרונה

בקטע הזה אני מעדיפה לקיים "לחתול תשליכון אותו" למוצרי חלב ולא לחסוך. רק לחשוב על התוצאות של אכילת 

מוצרים אלו שפג תוקפם.

כמה זמן צריך להתפיח בצק לעוגת שמרים?סיהרא.

ואיך עובדת התפחה מתחת לשמיכת פוך?

45 דקות בערך אבל זה תלוימיסטר דוםאחרונה

במזג אויר ובגדול על הכפלת נפח. ואת יכולה להשים בקערה תניילני בניילון נצמד אבל לא הרמטית ותכסי 40 דקות בערך מתחת שמיכה אבל רעיון פשוט יותר זה לחמם את התנור ל50 מעלות לכבות אותו ואחרי זה להכניס להתפחה !

מחפשת מה לעשות עם מיץ ענבים..0 אלישבע 0

מחפשת רעיונות מה אפשר להכין עם מיץ ענבים.

פתוחה לכל הרעיונות - עוגות, עוגיות, תבשילים וכו'..

 

תודה רבה!!

לעשות קידוש+mp8
אפשר לשים על עוף ולאפות בתנור עם תבלינים770מ


תודה! יש לך אולי מתכון?0 אלישבע 0אחרונה

או שאת יכולה להגיד בערך כמה מיץ ענבים לשים בעוף?

לשים בעוגה בחושה במקום מים/מיץ/חלבכלנית1
תודה לכולם!0 אלישבע 0


מזל טוב!*חזרזיר*

לכל היועצים, המכוונים, המרעיינים וכ'ו
תודה רבה רבה!
נהנתי מכל רגע של הכנה!

להלן התוצאות -

 

 

רק בשמחות...

 

 

מהמם!! מזל טוב...אושר תמידי
שאריות לשלוח לדרום! אני כבר אבוא לקחתיעל מהדרום
עושה חשק מזל טוב גדולברוקולי
מה שיישאר מהשאריות לשלוח לפה-משה ר-

נראה ממש טובליקוקמוציא לשון

וואוו זה מגרה!!!מעפר אני באה
מזל טוב מזל טוב מזל טובמישי' מאפושו'

[מתפרצת בגסות לפורום לא לה]

 

 

 

 

יש לך חודשיים לתכנן עוד אחת כזאת!!

מזל טוב. כל כך מושקע ויפה!כלנית1
*חזרזיר* איזה קוטר התבנית? וכמה חבילות קליק מספיקimosh30
תודה רבה לכולכם!*חזרזיר*

שה' יברך אתכם!


זה המתכון שנמצא על גבי האריזה של פודינג וניל של אסםננה-בננה
הכנסתי במילוי שברי עוגיות.
קוטר תבנית 24 ס"מ
2 חבילות קליק הספיקו ל3 סיבובים וחצי...

 

בתאבון ובהצלחה!
 

.מזל טוב! וזה נראה טוב ומהמם!!reut13
מזל טוב! נראה שווה!!אילה שלוחה
ואהו ממש מגרה!! ומזל טוב!!770מאחרונה

נולדת בתאריך מדהים!! בטח המזל שלך מיוחד!!

מה עושים עם זרעי פשתן טחונים?בת 30

הבנתי שלא טוב לבשל אותם.

וגם- האם יש איזה מינון מומלץ לילדים קטנים- נניח כף בשבוע כפית ביום, כוס בשבוע?  נניח.

לי אמרו חצי כפית ביום לילדיםיהודיה מא"י

כף ביום למבוגרים. עדיף מחולק ולא הכל בבת אחת

הייתי מפזרת להם על לחם עם גבינה/חמאת בוטנים

וגם על פסטה וסלט

אצלי הם מאוד אוהבים את האטרקציה שבענין, ובכמויות קטנות שכאלה הטעם לא ממש מורגש.

לא לשכוח לטחון את זה אחרת אין לזה שום תועלת..-משה ר-
תודה, קניתי אותם טחוניםבת 30
כי זה לא מתעכל טוב כשזה שלם..-משה ר-
בפעם הראשונה כדאי להמעיט ולראות תוצאותכלנית1
מה עושים זרעי הפשתן?שמשי
באמת מה?בת 30

דוקא הילדות התלהבו מהענין, נתתי להן עם קצת דבש.

קצת בדקתי את הענין. זרעי פשתן מכילים הרבה ויטמינים ומינרלים וגם את חומצת השומן אומגה 3.

ממה שקראתי, טוב לצרוך אותם, אבל לא בהגזמה. וגם- הזרעים יכולים להשפיע על ספיגת תרופות בגוף ולכן יש תרופות מסוימות שאם נוטלים אותם אז צריך להקפיד על הפרש זמן בין נטילת התרופה לנטילת הזרעים.

אפשרשרבוב

לטחון ולשים בגרנולה, יוגורט וכו'

אגב, כדאי לך לטחון לבד- כמה שיותר סמוך לאכילה יותר טוב כי הדברים הטובים הולכים לאיבוד באוויר

 

וכשמצוננים/משתעלים לא זוכרת

זה טוב לבשל פשתן ולשתות את המים

רק לדעת שצריך לזמן קצר לבשל770מאחרונה

כי זה נהיה סמיך יותר ויותר ובקושי ניתן לשתות לאחר מכן חיוך !

 

אגב ניתן להכניס אותם לכל מיני סוגי עוגות ולאכול (אך פחות בריא מהחי)!

 

לבריאות!

שאלה לגבי הקפאת חלות..נערת טבע

שמעתי דיעות סותרות.

החלות אפיויות. לתת להן להצטנן או להקפיא כשהן עוד חמות??

מה הדרך שתשמור אותן טריות?

 

תודה לעונים!!

להקפיא כשהן חמותט'

תני צינון קל של כמה דקות ואז מיד לעטוף היטב בניילון נצמד או משהו דומה ולהכניס להקפאה.

 

 

ניילון נצמד אין.. שקית רגילה לא טוב??נערת טבע

אגב, זו פעם ראשונה שיוצא טוב... העקשנות משתלמת!!מוציא לשון

אני מחכה שיתקרר טיפה עוטפת בנילון נצמדת.מ.

וכשמתקרר מכניסה... יוצא מקסים ממש כמו טרי...

אם אין נילון נצמד תנסי לאטום ממש עם שקיות רגילות או משהו...

אנחנו מקפיאים כשהן חמות עם נייר כסף..מחייכת =)אחרונה
יאללה שירשור תפריטים לשבת המוח שלי יבש!ת.מ.
הכי פשוט וקלאושר תמידי

(וטעים!) עוף בתנור עם תפו"א בטטה ובצל...

 

 

אנחנו טובלים את העוף בחרדל... יוצא מעולה!

מה זאת אומרת לטבול את העוף בחרדל?yifat_s

אפשר לפרט על העוף בטטה ובצל? מה המתכון המדויק???

אז ככה:אושר תמידי

לקלף רגל/שוק לאחר ההפשרה, להכין בקערה רוטב שכולל חרדל, שמן, מלח ופלפל

להשרות את חלקי העוף בפנים, משהו כמו 20 דק' ולהניח בתבנית.

לחתוך לפרוסות דקות בטטה תפו"א ובצל, להניח בצד שני של התבנית ולטבל בשמן זית, פפריקה חריפה ומה שאוהבים..

יוצא מעולה

בטח כבר התחלת לבשל..ובכל זאתיעל מהדרום
לק"י

חמין.
אורז עם ירקות וקציצות בשריות ברוטב.
שניצלים.
תפו"א בתנור.
מרק.
התחלתי לבשל ממש קצת לפני שכתבת..ת.מ.

בנתיים יש מרק כתום עם עדשים מוכן

אורז עם אטריות דקות מוכן

תפו"א עם פטריות ובצל בתנור מוכן

טחינה מוכנה

פאי רועים-יש פירה ויש בשר צריך להניח אחד על השני ולאפות...

והוצאתי עוף מוכן מהמקפיא וזיתים מבושלים

אולי נכין גם סלט פלפלים או כרוב מאודה או משהו לפי החשק והזמן...

יפה יפה!! איזה הספק.יעל מהדרום
בהחלט...ת.מ.

ובסוף הכנתי גם סלט פלפלים וחיתוכיות שוקולד ציפס...

והכל יצא טעים למרות שחוץ מהמרק והסלט פלפלים הכל היה דברים שהכנתי פעם ראשונה ואפעם לא ראיתי איך מכינים...

ואוווו נא בבקשה- מרשמיםמינימאוס2


אמממ...ת.מ.אחרונה

בעיה אני לא עובדת לפי מתכונים כ"כ...

התפו"א היו על בסיס מתכון מאיזה אתר שאני לא זוכרת את שמו (תפו"א עם פטריות ובצל בתנור)

הפאי רועים היה על בסיס הסבר כללי של מישהי שכתבה פה פעם..

האורז עם אטריות היה מאותו אתר של התפו"א.. (זה ממש פשוט.. מטגנים במשך דקה 2 אטריות דקות ומערבבים כל הזמן שלא ישרף מוסיפים אורז מטגנים עוד קצת מוסיפים מים ומלח ותבלינים אם רוצים ואז בערך 18 דק' בישול)

המרק מאולתר (כל פעם אני מכינה משהו קצת שונה לפי מה שיש בבית והחשק)

החיתוכיות היו מתכון שמישהי העלתה לפורום נשואות של בלוג שקוראים לו נראה לי פשוט מבשלת או משהו כזה הפחתתי סוכר עשיתי עם סוכר חום כהה וחלק מהקמח קמח מלא וגם שמתי קצת פחות שוקולד ציפס...

הסלט פלפלים זה פשוט מטגנים חצאי עיגול דקים של בצל אח"כ מוסיפים פלפלים מלח פלפל ומטגנים עד שיש כמה חתיכות שנחרכות קלות... (תלוי איך אוהבים)

נו שפים, מישהו כאן הכין את האגרטל ומעלה תמונות?מינימאוס2
שמריםheh
עבר עריכה על ידי heh בתאריך א' באדר תשע"ד 22:26
עבר עריכה על ידי heh בתאריך א' באדר תשע"ד 22:25
עבר עריכה על ידי heh בתאריך א' באדר תשע"ד 22:22

מצאתי צורת עבודה מושלמת (בעיני) של שמרים. ניסיתי את הרעיון גם על מתכונים אחרים (כמו של עודד במיקסר ושל מרלין ויצא מעולה),

אין לי מושג מאיפה המתכון- מצאתי אותו לפני הרבה מאד זמן ורק לאחרונה יצא לי להשתמש בו. אז מי שיודע למי הקרדיט- שיודיע.

בבקשה, אמנם הוראות הכנה ארוכות אך שווה להצמד החלה המתקבלת טעימה ביותר.

חלה כמו בקונדיטוריה (הערות בסוגריים של מרטה סטיוארט)

רכיבים:
2 כפות גדושות שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים (אני שמה בערך 3/4 כוס מים רותחים וממלאה במים מהברז)
בערך 8 כוסות קמח
3 ביצים (במקור - 3 ביצים וחלמון אבל אני לא שמה את החלמון)
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן רגיל
כף קמח

למריחה מעל:
1 ביצה (במקור 1 ביצה ועוד 1 חלמון) מעורבבת עם כפית סוכר וקומץ מלח
 

 

בבקשה, אמנם הוראות הכנה ארוכות אך שווה להצמד החלה המתקבלת טעימה ביותר.

חלה כמו בקונדיטוריה (הערות בסוגריים של מרטה סטיוארט)

רכיבים:
2 כפות גדושות שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים (אני שמה בערך 3/4 כוס מים רותחים וממלאה במים מהברז)
בערך 8 כוסות קמח
3 ביצים (במקור - 3 ביצים וחלמון אבל אני לא שמה את החלמון)
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן רגיל
כף קמח

למריחה מעל:
1 ביצה (במקור 1 ביצה ועוד 1 חלמון) מעורבבת עם כפית סוכר וקומץ מלח
 

 

 

:: הוראות הכנה

 

 

 

 

שלב ראשון:
לערבב בקערה גדולה שמרים עם כוס וחצי (לא את כל שתי הכוסות) מים.
לתת לתפוח כעשר דקות.


שלב שני:
להוסיף לקערה 2 כוסות (בלבד) קמח.
לערבב עם כף עץ. לכסות עם ניילון נצמד את הקערה (לא צמוד לבצק, אלא את פי הקערה).
לתת לתפוח 30-90 דקות, ואם יותר עוד יותר טוב.


שלב שלישי:
לערבב עם כף עץ. להוסיף את שאר החומרים חוץ מהקמח, ולערבב עם כף עץ. להוסיף 5 כוסות (בלבד) קמח, ולערבב עם כף עץ. תצא עיסה גושית ודביקה. לא לגעת בידיים בשלב זה
לכסות עם מגבת מטבח שמרטיבים אותה וסוחטים היטב.
להתפיח עשרים דקות ואפשר גם קצת יותר.


שלב רביעי:
להתחיל ללוש תוך כדי הוספת כוס הקמח הנותרת או יותר או פחות לפי הצורך. אפשר בקנווד אבל זה קצת גדול מדי וכדאי לחלק לשתי נגלות. או ללוש ביד.
ללוש כעשר דקות עד שנוצר בצק אלסטי וגמיש.
לשמן קערה, לשים את הבצק בקערה, ולסובב אותו כך שהוא יצא משומן בכל הצדדים. לכסות שוב עם המגבת הלחה, ולשים להתפחה של כ 45 דקות או עד שהנפח מוכפל.
שלב חמישי:
לעשות צורות של חלות, או לחמניות. לסדר על תבניות עם נייר אפייה.
למרוח כבר עכשיו בתערובת הביצה.
לפזר אם רוצים שומשום פרג או משהו אחר.


לשים את התבנית כולה בתוך שקית גדולה כמו שקית זבל. להתפיח עוד 45 דקות ובינתיים לחמם את התנור ל 190 (375).


לשים את התבנית בתנור ומיד להוריד את החום ל-350.


לאפות כ 20 דקות ללחמניות, 30 דקות לחלות.







הערות נוספות:
הספר ממנו המתכון נקרא Jewish Holiday Baking (באנגלית) והוא נכתב על ידי מרסי גולדמן שהיא אופה מקצועית ממונטריאול. יש לה גם אתר, כמה הערות: מהמתכון הזה יצאו לך בערך 20 לחמניות בגודל של לחמניה 8 של חנות. אם עושים חלה שלמה, יוצאת חלה ממש ממש כמו בקונדיטוריה ובניגוד לחלות תוצרת בית בדרך כלל היא לא מתייבשת כל כך מהר. מהמתכון הזה יצאו לך שתי חלות עגולות די גדולות או אחת ענקית. יש פה טריק מסוים, שגורם לחלה להיות אוורירית בהרבה ממה שיוצא בדרך כלל בתנור אפייה ביתי ללא חומרים מייצבים.

::

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

:

 

 

 

 


 

::

 

 

 

 

 

וואו, באמת עמדת בכל הכללים?חיה וקיימת

אם כן- מעריצה אותך!

 

בחופשת לידהheh

את הפעם הראשונה- עשיתי כמבצע- סיימתי את כל השבת ביום חמישי כולל ניקיונות- השארתי רק את הניגוב האחרון לשישי- ושפשוט יום שלם אפיתי חלות.

ואז אחרי הפעם הראשונה- כבר יותר מהר.

תודה על ההשקעהכלנית1

הערות:

1. אני לא מאמינה שבקונדיטוריות משקיעים את הנשמה וכל כך הרבה ביצים כמו במתכון שלך. נראה לי שחלת הקונדיטוריה שלך יוצאת יותר טעימה מהקנויות.

 

2. במקום כל ההתפחות הם מוסיפים חומרי תפיחה מלאכותיים וחומר משמר.

 

אין כמו חלות בייתיות שבאות מאהבה (אם תהיה לי סבלנות, אכין בע"ה את המתכון)

צורת העבודה ולא המתכון!!heh

זה בדיוק מה שהדגשתי שאפשר להבין את שיטת העבודה ולהעתיק אותה לכל מתכון שמרים אחר. (לדעתי במיקסר -הכי מוצלח.

מאז שזו צורת העבודה עם השמרים- תופח לי יפה, טעם ביתי וטעים. ועוגה/ חלה לא מתפוררת.

 

לדעתי שווה פעם לנסות את הרעיון.

הולכת לנסות על בייגל ירושלמי את השיטה שלךכלנית1אחרונה
לפני שבועיים נתקלתי בסרטונים האלוט'

ומחיטוט בערוץ הזה - נדלקתי לגמרי. תהנו

 

הניסיון הראשון שלי מהיום לא ממש הצליח כנראה בגלל שעבדתי בצורה קצת עילגת ואילתרתי שקית זילוף לא מוצלחת וגם בעיקר בגלל שהתקמצנתי על השוקולד הטוב והחלטתי את הניסוי לעשות על מטבעות צימקאו ולמרות שהמסתי יסודי נשארו גושים קטנטנים שנתקעו בדרך החוצה והרחיבו את החור של הזילוף וזה מבאס.

 

+ אם ידוע לכם על חנות בירושלים שאפשר למצוא שם קונוסים חד פעמיים מנייר, לזילוף - אני ממש אשמח כי לא מצאתי.

 

 

 

 

 

 

איזה יפה ומדוייקחילזון 123

לא הבנתי בדיוק- מאיזה שוקולד היא עושה את זה?

^^ממש מדוייק!שרבוב
אפשר מכל שוקולד מומס, רצוי מטומפרר..-משה ר-
היא אומרת בסרטון שלא צריך מטומפררט'

וניסיתי היום לעשות מצימקאו ויצא גס ולא נעים לעבוד איתו. עוד לא הבנתי למה.

 

 

כתבתי רצוי, לא חייב-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך ד' באדר תשע"ד 01:43
הטמפרור מוסיף למראה ולאיכות..
לא אוהב צמקאו, תשתמשי בשוקולד מריר רגיל (איכותי) עדיף מטבעות..
והיו גושים כי לא המסת אותו מספיק..
גם אני לא אוהבת צמקאוט'
וקניתי מטבעות צמקאו כי בחנות של החומרי אפיה המליצו לי על זה...

יש מטבעות שוקולד אחרים שהם פרווה? גם לבן?
יש שוקולד מריר של עלית פרווה-משה ר-
הרבה יותר טעים ויש של עוד חברות..
גם לבן יש במטבעות, תבדקי בחנויות מתמחות
כשאני צריכה שוקולד לבן פרווהשמשי
אני משתמשת בפצפוצי שוקולד לבן...
זה רעיון מעולה!! תודה!!ט'
יש מטבעות שקולד לבן של ורד הגלילחיה וקיימת

טעם בסדר, לא כמו חלבי, אבל נסבל לגמרי.

(גם לא יקר)

המסת בבן מארי?-משה ר-
= אדים? אז כן.ט'
ועם כל שוקולד אחר זה מצליח מצוין.
צימקאו זה בעע זה סה״כ תחליף-משה ר-
הוא לא דומה בכלל לדבר האמיתי לא בטעם ולא באיכות
אז אנימאמע צאדיקה

אני ניסיתי לעשות את זה עם שוקולד \ צימיקאו שכבר היה מומס לי- בתוך שקית זילוף שכבר פתחתי (בשביל קצפת... לא משהוא שיהרוס את כל השולולד -נראה לי??? מבולבל)

(אוך, איך זה נשמע חאפר... ככה זה כשיוצאים להרפתקאות...) 

 

המסקנה הראשונה שיש לי- 

שוקולד חם מידי יוצא שולוליות ולא יפה! צריך סבלנות 

מסקנה שניה- כל מה שמתקשקש- אוספים מהנייר ומתחילים מחדש... 

 

 

(לא הצליח לך הסירטון של להכין קונוסים לבד? או שאין לך כוח להתקשקש?) 

לא הצלחתי להכין לבדט'
ובזבזתי על זה הרבה נייר.

לדעתי שוקולד חם מאוד קל יותר להתעסק איתו. אולי הייתי צריכה להוסיף שמן או משהו כזה?
לא מוסיפים שמן, פשוט ממיסים שוקולד איכותי-משה ר-
בצורה נכונה ואז אפשר לשחק איתו איך שרוצים..
איפה יש סירטון של הכנת קונוסים מנייר?חילזון 123
מצטערת אבל זה לא נראה פשוט..שרבוב
בעז״ה כשיהיה לי זמן אצלם סרטון ואעלה לפה..-משה ר-
יש ביוטיוב סרטון אבל מהיר מידי ולא ברורט'
יש לך לינק?חילזון 123
מצאתי סרטון עם הסבר יותר טוב-משה ר-
זה מעולה!! תודה רבה!ט'
אווו!!שרבוב
עכשיו זה הרבה הרבה יותר מובן!
עושה חשק בטירוף!!

אגב, אני תמיד משתמשת בשקית ניילון חזקה ופשוט עושה חור...
אני אפילו ממיסה את השוקולד בשקית-
שמה שוקולד סןגרת ומשרה במים חמים..
אין כמו האתר של "במיקסר"heh

הוא מסביר מקצועי, המתכונים שלו תמיד מצליחים. (רק חבל שחלקם עם מרגרינה/חמאה...)

נחמד. רק לא ברור לי איך זה לא נפתח כשלוחצים.חילזון 123

ואיך לא מצטבר מילוי בין השכבות של הנייר.

אני צריכה לנסות את זה...

סוגרים את זה מלמעלה ומהדקים את הנייר טוב..-משה ר-
ט' תודה!!! זה מהמם! עושה חשק לעשות פאי שוקולדפרפר לבן
ולשים כזה קישוט רק בלבן..

תודה!!
ניסיתיגפן36אחרונה

עם צימקאו, ובלי העיפרון.

לפעמים יש מה להתחרט על חוסר סבלנות....  

יצא סבבה, אבל כנראה שעבדתי קשה ממה שיכולתי....\לילה טוב!

ותדה, ט'!

עוד מתכון חמוד ומומלץ לעוגיותברוקולי

 

http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/cookies/31104/

 

הכנתי גם חלבי, וגם פרווה

אני הוספתי גם טיפה מים וקינמון לבצק

 

מעולה לרגישים לביצים.

 

 

תתפנקו

בא לי בדיוק בזמן!תודה הולכת להכין עם האחיינים..משיח נאו בפומ!
ואין לנו רשות לאכול אותן, אלא לראותן בלבד...כלנית1
אם כבר... קבלו!תות

בא לי להכין עכשיו (המתכון הראשון שם. ובכלל האתר הזה הורס).

http://www.bazekalim.com/

שמתי עין על המתכון הבא. שניצלוני דג בציפוי צ'יפסכלנית1אחרונה

שמתי עין על השניצלונים. הכנתי שניצל עוף בציפוי צ'יפס ויצא טעים. אני מקווה שיש סיכוי לשילוב של

שניצל דג + אפוי להתחרות בדג המטוגן המסורתי שלי.

שאלה לציפוימיסטר דום

הכנתי עוגת מוס שוקולד ופיסטוק ועכשיו אני מחפש במה לצפות אותה ולא בא לי שוב פעם גנאש ותלתלי שוקולד קשיו...זה נדוש !!

תקפיא את העוגה עם רינג-משה ר-
ותעלה מעט את הרינג לאחר מכן ותשפוך מעל ריבת חלב מדוללת בשמנת מתוקה או קרם טופי
היא בהקפאה עד שבוע הבא...מיסטר דום

אבל עד כמה יתאים לפיסטוק ריבת חלב?

תלתלי קשיו זה הכי נדוש. דאאא!!ניל"ס
|תוהה מה נסגר|



(:
לא יודע אם צינית או רציניתמיסטר דום
אבל אני עוד לא ראיתי אפחד מכין שוקולד נוגט קשיו בבית. וחוצמזה תביאי רעיונות נילס
קצפת עם מעט קרם פיסטוק. פיסטוק מתאים לפיסטוקכלנית1אחרונה