אפשר להכין עוגות מקמח כוסמין וסוכר ענבים?קצפת
תלוי בעוגהלימונית
הכנתי כמה פעמים עוגת שוקולד מקמח כוסמין ויצא טוב.
לא ניסיתי להחליף את הסוכר בסוכר ענבים, אז אני לא יודעת להגיד מניסיון, אבל לא נראה לי שזה יקלקל את העוגה.
קמח כוסצין בוודאות כן-כל עוגהשרבוב
לגבי הסוכר לא ניסיתי
אבל למה דווקא סוכר ענבים?
אבל למה דווקא סוכר ענבים?
עם קמח כוסמין יצא נהדר.קצפת
השתמשתי בכוס סוכר ענבים ו8 תמרים שגילענתי וזרקתי למיקסר, הוספתי גם קצת רכז תפוזים ללא סוכר ויצא נהדר!!!
ולמי ששאלה, אחי הקטן אמור להימנע עכשיו מקמח חיטה וסוכר רגיל [וחום] קצת קשה לי לראות אותו מסתכל עלינו אוכלים...
איזו אחות משקיעניתכלנית1אחרונה
אבל, אם הוא צריך להימנע מסוכר, עדיף שימעיט גם בזה. עדיף בתקופה הראשונית להקפיד קצת יותר.
לסוכר ענבים יש ערך גליקמי גבוה מאד (99!)
ג'לטיןשבלולון
כשממיסים ג'לטין צריך לשפוך את המים או לשים גם אותם בעוגה? תודה!
אבקה או דפים?-משה ר-
אם זה אבקה אז לאחר שממיסים שמים הכל במסה.
אם זה דפים אז מוציאים אותם מהמים.
ככל הידוע לי דפים הם ג'לטין לא כשר (מחזיר)איזו נחמהאחרונה
אז איך אתה יודע להשתמש בהם? כלומר, אני בטוחה שאתה מבשל רק כשר, אז השאלה בעצם, האם יש ג'לטין כשר בדפים?
אם אני מכינה ריבת חלבפלפלתי
היום- מחר, כמה זמן היא מחזיקה מעמד?
מה הזמן המקסימלי שלה להשאר בריאה ושלימה בלי אכילה?
אם מכינים כמו שצריךיהודיה מא"י
אז די הרבה זמן. אני לא יודעת בדיוק, כי זה תמיד נגמר מהר, אבל בהחלט מחזיק כמה שבועות במקרר וכמה חודשים במקפיא (מנחשת שאפילו שנה במקפיא)
ולשים כשזה רותח בצנצנת מעוקרת ולפקוק מיד יאריך גם את חיי המדף סגור. (תראי שזה נסגר בוואקום)
אחלה. תודה רבה!פלפלתיאחרונה
התלבטות הלכתית..imosh30
אני וחברה התווכחנו בשיחה
קופסאת פלסטיק שבתוכה מים רותחים וחבילת נקניקיות להפשרה
(ולא נדון כרגע אם באמת ראוי להפשיר ככה בשרים..)
הקופסא כרגע בשרית?!
זאת שאלה לרב, לא פורום מתכוניםיהודיה מא"יאחרונה
מתכון לפוקצות עבות ורכות מקמח מלא?שריתת
מחפשת רעיון לארוחת ערב משביעה אבל מהמרכיביםחדשה דנדשה
הבאים: יש לי תפוחי אדמה ,גזר
אורז,יש ביצים אם צריך. וזהו בערך אנחנו לפני קנייה אז אין לא בשרי לא דגים...
יש רעיונות??
אורז,יש ביצים אם צריך. וזהו בערך אנחנו לפני קנייה אז אין לא בשרי לא דגים...
יש רעיונות??
אולי פשטידת תפו"א וגזר וביצים?חילזון 123
ואורז ליד.
או לחתוך את הירקות לרצועות ארוכות ולאפות בתנור עם תבלינים וקצת שמן. ושוב - לשים אורז ליד.
או מרק מהירקות ואפשר להוסיף למרק גם אורז. אם יש לך רסק עגבניות אפשר מרק אדום.
תודה מקווה שיהיה לי כח להכין..חדשה דנדשה
עוד רלוונטי?יהודיה מא"י
מה דעתך על "שקשוקה" תפו"א?
(צריך גם בצל, אבל ילך גם בלי)
תקראו מה קרה לי:חדשה דנדשה
הרתחתי תפוא ובטטה על מנת להכין פשטידה. ואמרתי נוסיף לזה אורז בצד כמו שהציע חילזון.
קיצור שמתי ביצים תבלינים ערבבתי הכל שמתי בשתי תבניות( יצאה כמות טובה).
ואז אמרתי אני יוסיף שומשום מלמעלה ליופי.
יש לי חבילה במקרר כבר חודשיים. פתחתי( שמתי כבר על שני התבניות ואז אני מבחינה שיש ביד שלי קורים , הסתכלתי בשקית ראיתי שזה בא מהשומשום:-/ ומיותר לציין שזרקתי הכל הכל לפח
כל העבודה ההשקעה הכלים שצריך לשטוף...
אז אני לא מכינה כלום בסוף ונזמין אולי פיצה..
קיצור שמתי ביצים תבלינים ערבבתי הכל שמתי בשתי תבניות( יצאה כמות טובה).
ואז אמרתי אני יוסיף שומשום מלמעלה ליופי.
יש לי חבילה במקרר כבר חודשיים. פתחתי( שמתי כבר על שני התבניות ואז אני מבחינה שיש ביד שלי קורים , הסתכלתי בשקית ראיתי שזה בא מהשומשום:-/ ומיותר לציין שזרקתי הכל הכל לפח

כל העבודה ההשקעה הכלים שצריך לשטוף...
אז אני לא מכינה כלום בסוף ונזמין אולי פיצה..
וואי איזה באסה!!
מעפר אני באהאחרונה
עוגה מתוקה לשבת מתוקה..
שבת שלום !מיסטר דום
וואו,מהמם!אלמונית 0
לא נראה לי שהייתי מסוגלת לאכול דבר כזה מושלם..
(אם כי צבעי המאכל נראים קצת רעילים)
הכל טבעי..
מיסטר דום
מהמם!!אייכה!
אבל באמת אפשרי לאכול דבר כזה???
קודם כל העוגה למטה מדהימה !מיסטר דום
דבר שני בצק סוכר זה ממש במינון הנכון הוא סבבה לגמרי....
מגניב!! זה ניראה טוליפ
מעפר אני באה
אבל אין בעיה לחתוך את הכיתוב בשבת?
זה לא באמת אכיל ככה שאין בעיית מחיקה..
סתאאםמיסטר דום
אין בעיה הלכתית לפי מה שהבנתי בגלל שזה נועד למאכל !
לא לפי כל הדעותשרבוב
שנ"ש היתה לי יומולדת בשבת
ואמא שלי עשתה לי עוגה מצופה בבמק סוכר וכדי שיהיה אםשר לחתוך את האותית היא עשתה אותן מוטמעות בתוך העוגה
ואמא שלי עשתה לי עוגה מצופה בבמק סוכר וכדי שיהיה אםשר לחתוך את האותית היא עשתה אותן מוטמעות בתוך העוגה
וואו הבצק סוכר נראה מושלם!!שרבוב
ממה עשית את האותיות?
חוץ מצב מאכל איזה חומר זה?
חוץ מצב מאכל איזה חומר זה?
האותיות זה שוקולד.מיסטר דום
והמילוי?שרבוב
מרמלדת צבעמיסטר דום
מקסיםא.ב.
תגיד זה גם טעים?בת 30
לא...מיסטר דום
אבל ממתי העוגות האלה טעימות??
אז מישהו בכל זאת אוכל את זה?חילזון 123
לא..מיסטר דום
אבל חייבים להתנסות
אם רוצים לעשות דברים כאלה שיהיו גם טעימיםיהודיה מא"י
אפשר להשתמש בחמר מתוק (שעשוי משוקולד) במקום בבצק סוכר
רק המחיר בהתאם
או מרציפן-משה ר-
את האמת מרציפן מרשים!מיסטר דום
אבל גם יקר וגם פחות טעים...
פחות טעים מבצק סוכר? על טעם וריח...חילזון 123
^^^ לדעתי אין בכלל מה להשוות-משה ר-
בצק סוכר הוא נטו ליופי בעוד שמהמרציפן מלבד קישוטים מכינים כל מיני עוגות ועוגיות(מרוקאיות)
בצק סוכר לדעתי גם טעים....+mp8
אני יודע ..אבל זה טעם וריח...מיסטר דוםאחרונה
אני אישית לא אוהב שקדים...
וואו מהמם!reut13
נותנת לכם אתגר-שומרון
לאמא שלי יש אבנים בכיס המרה ואני רוצה לפנק אותה בעוגה\עוגיות נחמדים לכבוד שבת.
אממה? אסור לה כל סוג שומן אפשרי.
מישהו מכיר עוגה\עוגיה שאין בה שמן או חלמון ביצה?
ללא ביצים יש לה קטגוריה שלמה..imosh30
בתאבון ורפואה שלמה
בטוחה שיצליחו למצוא אלטרנטיבות נוספות
הכל שם עם חמאה...מופים
דווקא מצאתי משהו (עוגת טחינה בריאה)אלמונית 0
אני מכנה אותה 'עוגה בלי נקיפות מצפון'..
3/4 כוס טחינה גולמית
2/3 כוס מיץ תפוזים\ 1/3 כוס מים+ 1/3 כוס יין במקום
לערבב לבלילה אחידה
להוסיף:
כוס סוכר חום (אני שמתי במקום 3/4 כוס תרכיז תפוחים טבעי, אבל יצא לא מספיק אפוי)
1/2 כוס אגוזים (אפשר לוותר, זה רק לתוספת טעם)
1 וחצי כוסות קמח (אפשר 70%)
חבילת אבקת אפיה
לאפות בחום 180 מעלות כ 40 דקות, לוודא שהתחתית אפויה, אם לא לשים נייר כסף מעל.
את יכולה גם להכין כדורי שוקולד או עוגיות קורנפלקס (דברים כאלה)
אסור טחינה..זה שומן...ת.מ.
מצטערת אבל אין לי רעיון...
אני גם הייתי ככה... המתוקים שאכלתי היו מרשמלו וכאלה שהם בד"כ בלי שומן...
מה דעתך על נשיקות מרנגיהודיה מא"י
או עוגת מקצפת (שזה בעצם נשיקת מרנג אחת גדולה) במילוי על בסיס פירות.
ויש לי מתכון מתוך הספרון "עוגות מהירות" ל"עוגת עננים ללא שומן". להעתיק לך את המתכון?
ועוד כמה רעיונות שהן לא בדיוק עוגה או עוגיות, אבל עונים להגדרה של קינוח
סלט פירות (שווה)
ג'לי (אם או בלי חתיכות של פירות בפנים)
רביולי מתוק עם מילוי של ריבה או משהו כזה.
וסתם לתשומת הלב - טחינה מכילה כמות גדולה של שומן, כך גם לגבי כדורי שוקולד (ובכלל שוקולד) עוגיות קורנפלקס וכו'
ואוו יהודיה רעיונות מעולים.אם יש לך זמן אשמח שתעתישומרון
את המתכון.
תודה!!
בבקשהיהודיה מא"י
אני רק מציינת שבחיים לא ניסיתי אותה, ואין לי מושג אם היא מוצלחת או לא.
עוגת עננים ללא שומן/מתוך הספרון עוגות מהירות
חצי כוס קמח
חצי כוס קורנפלור
כוס ורבע סוכר
רבע כפית מלח
12 חלבונים
כפית קרם טרטר
כפית תמצית וניל
תבנית טבעת מרופדת נייר אפייה
מחממים תנור ל180
מנפים ביחד 6 פעמים קמח, קורנפלור רבע כוס סוכר ומלח
מקציפים חלבונים לקצף רך, מוסיפים קרם טרטר, ואז את שאר הסוכר בהדרגה, מוסיפים תמצית וניל וממשיכים להקציף עד לקצף יציב
מקפלים בעדינות את תערובת החלבונים עם תערובת הקמח, מעבירים בזריזות לתבנית ואופים 30 דקות
מניחים נייר אפייה על משטח עבודה, והופכים עליו את התבנית. העוגה אמורה ליפול לנייר אפייה. אם לא מנסים לשחרר בעדינות.
את בטוחה שאסור גם שמן צמחי?בת 30
אני עברתי ניתוח בכיס המרה לפני חמש שנים, ולפני הניתוח הרופא הנחה אותי לא לאכול שומן מהחי. אמנם לא להפציץ בטחינה אבוקדו ושמן זית, אבל הוא לא אמר להימנע לחלוטין.
לי אמרו לא לאכול גם שומן צמחי...ת.מ.
לא אבקודו לא זיתים לא טחינה לא שומן מהחי לא שום דבר שהוא יותר מ1% שומן...
טוב, מענין. כי אני כן אכלתי קצת צמחי. והיה בסדר...בת 30אחרונה
גלידת ריץ' וחלבונים מוקצפים+mp8
מי מכיר מתכון??
לפני המון שנים הייתי עושה ,
ונשתכחה תורה מישראל.....
אשמח אם מישהו מכיר מתכון טעים ושווה!
תודה מראש!
המתכון שלי-אלמונית 0
מקציפים 4-5 חלבונים עם חצי כוס סוכר,
בנפרד מקציפים ריצ'
מערבבים את החלמונים, החלבונים והריצ' (הקצפה של דקה)
אפשר להפוך את הגלידה לגלידה בטעם מסויים ע"י הוספת קפה\ שוקו\ כף חמאת בוטנים\ שוקולד מגורר\ חלבה מפוררת
(ולא ניסיתי אף פעם, אבל מן הסתם גם ריבת חלב)
אני בד"כ מכינה מהגלידה קינוח מיוחד יותר, ולא אוכלת אותה לבד (ביסקוויטים משני הצדדים לקסטות, פצפוצי אורז עם חמאת בוטנים או חלבה ודבש, פירורים מתוקים וכו')
תודה על הרעיונות לשידרוגים. יצא מעולה!!+mp8אחרונה
הוספתי להקצפה של הכל שוקולד מגורר וכמה כפות חמאת בוטנים קראנצ'ית.
יצא מיוחד!
כן בטח!שרבוב
מהזיכרון כי מזמן לא עשיתי
על ריץ גדול או שניים קטנים:
מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר
מערבבים עם החלמונים את הטעם שאת רוצה (נס קפה ]ואח"כ עם שקדים זה מעדן] קקאו, תותים ועוד)
וגם עודחצי כוס סוכר (בערך..זה הדבר היחיד שאני לא זוכרת בדיוק)
מאחדים בקיפול את שניהם
מקציפים ריץ
ומאחדים את הכל
ולהקפאה
על ריץ גדול או שניים קטנים:
מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר
מערבבים עם החלמונים את הטעם שאת רוצה (נס קפה ]ואח"כ עם שקדים זה מעדן] קקאו, תותים ועוד)
וגם עודחצי כוס סוכר (בערך..זה הדבר היחיד שאני לא זוכרת בדיוק)
מאחדים בקיפול את שניהם
מקציפים ריץ
ומאחדים את הכל
ולהקפאה
נראה מעולה!! תודה רבה!+mp8
מה אתן מכינות לשבת?~א.ל
כלוםמינימאוס2
(נוסעים לסבתא)
שבת שעברה הכנתי עוף סיני מוקפץ ויצא נהדר
\-: אין לי רעיונות...~א.ל
רעיונות יש לי בשפעמינימאוס2
סלטים? עיקריות?
ס
מה אתם רגילים ?מתאים..imosh30
מנה ראשונה
דגי מושט ברוטב / דגים אפויים
מנה שנייה
צלי בקר עם פטריות תוספת אורז אדום/צהוב/לבן
אם הבשר יקר לך אז עופות ברוטב או בגריל ותפו"א
סלטים:
מטבוחה
טחינה ירוקה
חציל (לא מטגנת עושה בתנור)\
פלפלים חריפים ושום
כרוב סגול
כרוב לבן וגזר חמוץ/מיונז
קולורבי גזר גמבה מוחמצים
בצל סגול עם סומק
מלפפונים ובצל
סלק מבושל
גזר מבושל
מיונז
חלות עוגה טובה ואולי מרק אם בא לך..
עשית אותי רעבה
אצלי אוכלים דגים 3 סעודות שבת
וסעודה ראשונה ושנייה גם אותה מנה שנייה בשרית בעלי לא מת על חמין
צריכה עוד עזרה
איזה מתוקה! תודה על הרעיונות
~א.ל
שבת שעברה הכנתי מרק גזר כתום מרוסקחילזון 123
ועוף עם שום ודבש
ופטריות גדולות ממולאות בקצת בשר טחון ואורז.
לשבת הזאת עוד מוקדם להגיד... אני מאלתרת תוך כדי הקניות והבישולים...
אפשר מתכון לעוף עם שום ודבש? נשמע טוב...~א.ל
אין משהו מסודר לצעריחילזון 123
עשיתי ככה:
פרסתי הרבה בצל
אידיתי בסיר רחב עד שהתחיל טיפה להשחים
הנחתי עליו חתיכות עוף בשיכבה אחת (משולשים ופולקע)
הוספתי משהו כמו 4 שיני שום כתושות, 2 כפות מלאות דבש (את הדבש טיפטפתי עם הכף על כל החתיכות עוף)
טיפה פלפל וקצת בהרט(לא באמת הכרחי)
הוספתי מים ככה שהעוף היה כמעט מכוסה אבל לא לגמרי
הבאתי לרתיחה ואז בישלתי על אש נמוכה סגור משהו כמו שעה
אח"כ הפכתי את החתיכות ככה שהצד החלק יהיה כלפי מטה
ובישלתי פתוח עד שרוב הנוזלים התאדו.
אם הצבע של העוף לא מספיק יפה (עדיין בהיר מדי) - אז מוסיפים עןד קצת(!) מים וממשיכים לבשל עוד פתוח עד שזה מתאדה.
וחוזרים על זה כמה פעמים עד שזה נראה טוב והעוף ממש רך.
מה זה הפמניסטיות הזאת??am42
בס"ד
אצלנו בשבתות,אני מבשל וכולם נהנים!!
אז ככה...אקונהמטטה
ערב שבת:
דג מרוקאי
עוף עם בטטות ותפו"א
אורז
בוקר:
פאי רועים
שעועית
אורז
ס. שלישית
פוקצ'ות
סלטים:
כרוב חמוציות
חסה
אבוקדו
פלפלים קלויים
חציל עם מיונז
חומוס\טחינה
וחלות טעימות וטריות שלי....![]()
סלטים:ג'נדס
אצלנו השבתיהודיה מא"י
מרק כתום
דג מושט ברוטב חרדל-דבש
תפו"א מוקרמים עם פטריות
שעועית ירוקה
סעודה שניה
צלי חזה עוף
אורז
וירק מבושל כלשהו (עוד לא החלטתי מה)
וכמובן, חלות וסלטים בכל ארוחה
גלידה לסעודה ראשונה (קנויה) וסלט פירות לסעודה שניה
דג מושט בחרדל ודבש בתנור? אפשר גם בסיר?~א.ל
עשיתי בתנור, אני מניחה שאפשר גם במחבתיהודיה מא"י
לשבת הזו יש בנתיים:חדשה דנדשה
דג - חריימה לליל שבת.
וחמין לבוקר.
חסר : עוף אורז תפוא
וחמין לבוקר.
חסר : עוף אורז תפוא
נגמר הגז... יביאו רק מחר!א.ב.
עוף ותפו"א בתנור
ירקות אפויים לבוקר
אפיתי עוגות
והשאר כשיגיע הגז
(מרק, אורז, קציצות...)
+-ת.מ.אחרונה
חלות מרק פירה\אורז סלט זיתים מבושלים בלינצסים שניצלים ובורקס בשר מהמקפיא...
כל הנ"ל בערבון מוגבל ומין הסתם ישתנה בהתאם למצב רוח מחר...
אפיה זה הלב שלנואלעד
אז מה, אלעדג'נדס
אלו יצירותך החדשות..?
יפה מאוד!
יפה מאוד!
נהייתי רעבה
חילזון 123
א.ב.אחרונה
הלחם נראה סוף הדרך!! כל הכבוד!אושר תמידי
ומה עם מתכונים?עוד כינוי
הכל נראה מצויין!
יפה יפהשרבוב
אהבתי את השיבולת 

תגידו אם אני מכינה פירה מחר ושומרת אותו לס. ליל שבחדשה דנדשה
שבת אז זה יוצא סבבה או עם טעם לוואי?
אף פעם לא ניסיתי לאכול פירה אחרי כמה שעות.
אף פעם לא ניסיתי לאכול פירה אחרי כמה שעות.
זה יוצא סבבה, רק להוסיף שמן לפירהיהודיה מא"י
יוצא סבבה...ת.מ.אחרונה
מתכון לקרוטונים?יום השביעי
יש למישהו?
יש לנו שארית די גדולה של חלה, וחשבתי לעשות ממנה קרוטונים.
יש רעיונות?
תבלינים?
לאוסם יש את המתכון המנצח... סומכת עליהם...
+mp8
צודקת!
עוד כינויאחרונה
יש דבר כזה פשטידת תפוחי אדמה?חיים חדשים
מחפשת מתכון כזה בפרווה..
ושיוצא לא יבש כזה..
תודה!!
ושיוצא לא יבש כזה..
תודה!!
קיגל תפו''א?אני והוא
כן יש אבל אין לי כרגע מתכון מדוייקחדשה דנדשה
בעיקרון זה מתפו"א מעוכים וביצים ושמים ביצים כמספר תפוחי האדמה וככה זה יוצא רך.. מלח פלפל ואפשר קינמון ולתבנית בתנור. אני מקווה שזה בסדר שהגבתי למרות שלא נתתי לך מתכון, לפחות הקפצתי לך תשאלה...
מתכון שתמיד מצליח:ט'
6 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים גדולים
^^לקצוץ בפומפיה/פודפרוססור
להוסיף ולערבב:
5-6 ביצים
כפית וחצי מלח
פלפל שחור
3/4 כוס שמן
3/4 כוס פירורי לחם
לחלק לשתי תבניות אינגליש-קייק
לפזר מלמעלה פירורי לחם ולזלף מעט שמן זית
לאפות חצי שעה בחום גבוה (200C)
ועוד חצי שעה בחום בינוני (180C)
לא לכסות.
למדתי מאמא שלי פשטידה במחבת. רוצה מתכון?לב אמיץ
פשטידה
^^אני רוצה את המתכוןimosh30אחרונה
ככה אנחנו מכיניםצביה22
רכיבים:
7 תפו"א מקולפים ומגוררים (במעבד מזון)
כף מלח
3 כפות שמן זית
2 ביצים
אופן הכנה:
מערבבים, שמים בתבנית משומנת, ואופים בתנור על 200 מעלות כשעה או יותר, עד שהפשטידה מזהיבה מלמעלה.
כמה פשוט- ככה טעים!
(לא יודעת אם זה נחשב לא יבש כזה, אבל זה המתכון הקבוע שלנו וזה יוצא מעולה כל פעם מחדש..)
צביה- זה נשמע טעים ובריאלב אמיץ
מן הסתם את לא סוחטת את הנוזלים נכון? - זה ודאי מתרכך ולא יוצא יבש.
אני מאמצת את זה.
אני לא סוחטת את הנוזלים, יוצא מצויין ככה..צביה22
באפיה- עדיף לא לסחוט. בטיגון- מומלץ לסחוט לפריכותכלנית1
איך זה בהקפאה? הגיוני?אורחיה
לא ניסיתיצביה22
אבל תמיד אומרים שתפו"א לא טוב להקפיא (זה הורס מבחינת הטעם או המרקם).
אצלינו מקפיאים קוגל תפוא וזה יוצא בסדרמינימאוס2
גם יודעת שבדר"כ תפו"א לא טוב להקפיא מעניין לנסות..imosh30
קמתי עם חשק לפריקסהimosh30
למי יש מתכון שנוסה בהצלחה
ואשמח לרעיונות למילוי מעבר לביצה קשה תפוח אדמה מבושל סלט חריף טונה מלפפון חמוץ
מתכון של הקונדיטור אורן בקר-משה ר-
לאיזו כמות מדובר ואופן הכנה התפחה וכו'imosh30
מילויים-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך י"ב באדר תשע"ד 11:33
|StartP|סלט ערבי|EndP|
|StartP|
מטבוחה|EndP|
|StartP|
חציל(מטוגן,במיונז, בטחינה וכ״ו)|EndP|
|StartP|
חמוצים|EndP|
|StartP|
לימון כבוש|EndP|
|StartP|
אריסה|EndP|
|StartP|
פלפל חריף|EndP|
|StartP|
כרוב במיונז|EndP|
הכנתי בסוף את של קרין גורןimosh30
לא כתבת את העיקר - איך יצא?מינימאוס2
ממ.. צודקת נחטףimosh30
אין לי מצלמה בפלא אז מתעצלת כל פעם מהדיגיטלית להעביר למחשב
אבל בהחלט היה שווה
היום דגים מטוגנים וצ'יפס בדרך..![]()
אפשר להזמין תצמי לצהרים?!מינימאוס2
קדימה קדימה..imosh30אחרונה
יוצא לנו נורא כבד..מלא שמןאלעד
לא הצלחנו להגיע לגירסה האוורירית יותר
לישה במיקסר 2 התפחות הם יצאו מעולותimosh30
איזה מתכון ניסיתם?
ריבת תפוזון סינימאמע צאדיקה
מה עושים איתו?
(חוץ מלאכול בכפית...)
עוף בריבה? עוגת שוקולד-תפוז?מינימאוס2
עוגת קוקוס שכבותכלנית1
עוגת שוקולד וקוקוס של אמא (מתוך הבלוג soul food)
הבצק:
2 ו 1/2 כוסות קמח
180 גר. חמאה
3/4 כוס סוכר
5 חלמונים
2 כפות ברנדי - לא שמתי, כמובן
1 כפית אבקת אפייה
1 שקית סוכר ווניל.
שכבת הקוקוס
5 החלבונים
1/4 כוס סוכר
100 גר. קוקוס- שמתי חצי כוס, כי אצלנו לא אוהבים את הטעם הדומיננטי
ההכנה:
מניחים את כל חומרי הבצק בקערה . שמים תחילה רק 2 כוסות קמח ולשים לבצק. הבצק מתקבל רך ומעט דביק . מוסיפים בהדרגה את מחצית כוס הקמח הנותרת , עד לקבלת בצק שלא נדבק לידיים .
משמנים תבנית מלבנית , או מרובעת בגודל בינוני , כזו שהבצק יהיה בה בגובה של 1 ו1/2 – 2 ס"מ.
מניחים בסיר את כל המצרכים למלית השוקולד וממיסים על אש נמוכה עד שהשוקולד והסוכר נמסים בחלקם. מסירים מהאש וממשיכים לבחוש ,עד שהשוקולד והחמאה/מרגרינה נמסים לגמרי. מקררים.
בינתיים מקציפים את ה חלבונים במהירות גבוהה ,מוסיפים את 1/4 כוס הסוכר בהדרגה . מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים בערבוב ידני את הקוקוס , בתנועת עטיפה.
מורחים את קרם השוקולד על הבצק - במקום השוקולד שימי ריבה (אם התפוזונים שלמי,ם תחתכי לפרוסות)!
מעל השוקולד יוצקים ומחליקים את קציפת הקוקוס.
אופים בחום של 175 מעלות למשך 45 -50 ד"ק , או עד שהשכבה העליונה מזהיבה . לא לאפות יותר מידי!!
זה ריבה שעושים בבית?חיה וקיימת
אם כן אשמח למתכון.
(יש לנו עץ ואנחנו זורקים את הפירות כי הם לא במיוחד אכילים)
לא קשה מידימאמע צאדיקה
שוטפים את הפירות, עושים קצת חורים בקליפה
מרתיחים כמה פעמים, כל פעם מחליפים מים- שתצא המרירות
מרתיחים עם סוכר בכמות שווה (וטיפה מים. שלא ייחרך אבל אל ישחה..) עד שהסוכר נהיה סמיך...
פוקקים בצינצנות מעוקרות (=רתוחות)
תהני
אם יש לך יותר מידי בשבילכם- תחלקו לשכנים...
תודה
חיה וקיימת
כמו ריבת אתרוגים? ז"א יוצא חתיכות וסירופ ולא ריבה ממש?
נכוןמאמע צאדיקה
לריבה אמיתית צריך פירות מסוג שיותר מתקווצצ, וצריך פקטין
לא צריך פקטין, מה שזה לא יהיהפסיפלורה מנגו
חמותי מכינה ריבת תותים עם סוכר וזהו
הפקטין מקצר את הבישולמינימאוס2אחרונה
אם יש יותר מידימדברצין
זה מצויין למשלוח מנות
גם יצאתם בזול גם תוצרת עצמית ואפילו כולל הגידול
ממש מיוחד
רק להגיש בצורה שווה עם מנה נוספת שמתאימה.
בצק שמרים לרוגלעך שהכנתי בצהרים. תפח בחוץ שעתיים קפנסאי
למקרר לשארית היום. לקחת סיכון ולהשאיר עוד לילה במקרר או לפתוח אותו היום (ולהישאר ערה עוד שעתיים לפחות)?



