שרשור חדש
עוגות בחושות-כנסו. (יש כמה מתכונים)-משה ר-

העתקתי את הכתבה ובסוף יש קישור..

עוגות בחושות - הפוליטיקה של הערבוב השף רפי כהן נכנס לקונדיטוריה ומגיש את המדריך המלא להכנת עוגות בחושות, עם מתכונים שאי אפשר לעמוד בפניהם. איך כל זה קשור לפוליטיקה? הסוד הוא בערבוב רפי כהן פורסם: 14.11.08 , 12:03

עוגת מרציפן עוגת בננות עוגת סולת עוגת גבינה עוגת הדרים עוגת אגסים עוגת שוקולד עוגת שיש

לקונדיטוריה נכנסתי לראשונה בגיל 13. התחלתי לעבוד כסטאז'ר במלון קינג דייויד ו-3 פעמים בשבוע הייתי רץ לקונדיטוריה אחרי הלימודים. זה היה אחרי כמה שנים טובות של ניסיונות להכין עוגות בבית בעזרת ספרי בישול: הרבה חוקים, הרבה בלאגן שעשיתי לאמא שלי, הרבה פחד ובעיקר הרבה כישלונות צורמים. העוגות הבחושות עלו ונפלו, לפעמים לא עלו בכלל, וגם כשכבר עלו מעט - עלו עקום. הכנסתי קיסמים, ניסיתי ל"קפל" קצף חלבונים באין ספור תנועות - ולא עזר.

 

 

עוגת אגסים (צילום: ירון ברנר)

 

למזלי, הדוד שלי בבר, הפעיל "פרוטקציות", ושף המלון דאז, יוסי חדד, קיבל אותי ושלח אותי היישר לזרועותיו של שף-קונדיטור אוסטרי מבוגר וקשוח,

קלאסי ומקצוען. בקונדיטוריה של קינג דייויד למדתי לראשונה את יסודות האפייה. גם השף-קונדיטור מיכה גינטר האגדי לימד אותי המון, ופתאום הבנתי שלמרות שקונדיטוריה ואפייה הן מדע מדויק ולמרות שחייבים לדייק בכללים ובמידות, את הדברים החשובים ביותר לא מלמדים ואי אפשר להעביר בכתובים. אז גם הבנתי את החלוקה הראשונית של ארבעת סוגי הבצק העיקריים: עלים, פריך, שמרים ובחוש. כמובן שישנם סוגי בצק נוספים רבים אך אלו האבות המייסדים. הפעם נעסוק בעוגות בחושות, שהן משפחה רחבה ומפוארת.

 

 

 

 

עוגות בחושות הן עוגות שמכילות כמות שומן גדולה יחסית וההכנה שלהן מתחילה בבחישה של השומן (חמאה, מרגרינה או שמן) עם הסוכר. לאחר שמתקבלת תערובת חלקה מוסיפים את הביצים ולבסוף את הקמח.

 

 

אופה מילדות. השף רפי כהן (צילום: ירון ברנר)

 

יש שתי אפשרויות בהכנת עוגות בחושות – בראשונה מקציפים שומן עם סוכר, אחר כך מוסיפים ביצים שלמות ולבסוף מוסיפים קמח ואבקת אפייה. בשנייה, מקציפים את השומן עם חלק מכמות הסוכר ולאחר מכן מוסיפים את החלמונים. את החלבונים מקציפים בנפרד עם סוכר לקצף יציב, שאותו מקפלים לתוך תערובת השומן והסוכר. את הקמח מנפים לתוך התערובת ומקפלים עד שמתקבלת עיסה אוורירית.

 

הפוליטיקה של הבחישה

אני אוהב להשוות ולהקביל בין נושאים מהתחום שלי לכאלה מתחומים אחרים. זה גורם לי למצוא מכנה משותף ועוזר לי לזכור עקרונות. חוץ מזה זה משעשע ומרחיב אופקים. למרבה הפלא, עוגות בחושות מזכירות לי פוליטיקה, כי כמו העוגות, גם בפוליטיקה הכל בחוש ומעורבב, ומי שלא יודע לערבב ולהתערבב נכון, יוצא מהמשחק. כמו בפוליטיקה - מי שמפחד ולא מבין - נדחק החוצה. כמו בעוגות בחושות מי שלא מבין את הבסיס, מי שמערבב יותר מדי, מוסיף מדי, משתמש בטפלון, או מי שסתם מפחד, - מוצא את עצמו בחוץ.

 

(צילום: ירון ברנר)

 

מעניין אם ציפי לבני אופה עוגות בחושות. מה שבטוח בעיני זה שהיא מערבבת בביטחון את הביצים ולא מפחדת לקפל היטב. השאלה היא איזה עוגה בחושה יוצאת לה, גבוהה, שחומה ומלאת ביטחון עצמי, או נחמדה, בינונית וסבירה כמו עוגה שמגישים בחדרי המורים.

 

לא נראה לי שאהוד ברק אופה עוגות, מה לקיבוצניקים ואנשי צבא ולאפייה?

 

ביבי, אם אופה, אני בטוח שהוא רץ כל 20 שניות לראות מה קורה לעוגה, וגם אם היא עולה היא תמיד נופלת בסוף. אם הוא יפסיק להציץ עליה ולפחד הוא יוכל להצליח באפייה.

 

אולמרט אני מתאר, אופה בטפלון ומשתמש בחומרים הטובים והאיכותיים ביותר עם אוסף המתכונים הגדול ביותר, והעוגה באמת יוצאת מאוד יפה, אבל הטעם – לא משהו, חסר חספוס טבעי.

 

אני בטוח שאם אריק שרון היה אופה עוגות הוא היה אופה אותן בשיטות טבעיות ומסורתיות, מערבב ומקפל בביטחון מולד, אופה באופן חד משמעי ויוצא להמתין בסבלנות עד שהעוגה תתקרר. והכי חשוב – אין לי ספק שהן היו יוצאות הטעימות ביותר.

 

לא לפחד לקפל (צילום: ירון ברנר)

 

אני תמיד אומר לטבחים ב"רפאל", שהם לא כאן כדי ללמוד מתכונים, משום שמתכונים אפשר למצוא באלפי ספרי בישול. גם לעוגות בחושות יש אין ספור מתכונים והרבה ספרי קונדיטוריה ואפייה. יש לי ספרייה גדולה של ספרי בישול ואפייה, ובאף ספר קונדיטוריה לא מסבירים את הדברים החשובים באמת. כשתתרגלו ותבינו את העקרונות החשובים תוכלו לשחק ולשלב טעמים לפי רצונכם - בדיוק כמו באוכל. עוד תראו כמה זה כיף, קל וטעים.

 

ביצים

 

בעדינות ובנחישות: כמעט בכל מתכוני העוגות הבחושות כתוב שיש לקפל בעדינות את קצף הביצים עם הקמח בעזרת לקקן. תמיד מזהירים שחובה לקפל, אחרת "הקצף יישבר", או במילים אחרות - האוויר שהכנסנו בהקצפה לחלבון, יברח החוצה. זה חצי נכון. אני זוכר שכמו רבים אחרים, מרוב פחד הייתי מקפל בכזו בעדינות עד שהתערובת לא התערבבה היטב. בפרספקטיבה לאחור אני חושב שכמו בשיר של קובי אוז "מרוב מילים לא מבינים את המסר", כך גם כאן - מרוב הפחדות מתהליך הקיפול, החלבון לא מתערבב עם השאר. גבירותיי ורבותי, האמינו לי - אל תפחדו. נכון, צריך לקפל ורצוי לקפל, אבל אסור לפחד לערבב מעט. לא יקרה כלום. הרבה יותר חשוב שהחלבון או הביצים יוקצפו נכון.

 

(צילום: ירון ברנר)

 

סוד הקצף הטוב: אני זוכר שבתור ילד הייתי משתגע כשלפעמים היה יוצא לי קצף שבור ולא חלק כמו עננים, ולפעמים הייתי מקבל קצף אחיד וחלק. הנה מספר כללים חשובים שיעזרו לכם לקבל קצף מושלם בכל פעם:

1. חייבים, אבל חייבים, להשתמש בחלבון שלא אוחסן במקרר בכלל.

2. כלי הערבוב חייב להיות יבש לחלוטין.

3. אפשר למרוח קלות את כלי הערבוב בעזרת חצי לימון.

4. לא להתחיל להקציף במהירות מקסימאלית. מתחילים להקציף במהירות איטית מאוד וממשיכים כך במשך 3 דקות.

5. מוסיפים את הסוכר באופן איטי וסבלני, ורק רק מהרגע שהחל להיווצר כבר קצת קצף.

6. מרגע שנוצר קצף אחיד (כעבור 5 דקות) - מפסיקים להקציף. כאשר החלבון מוקצף מדי מתחילה פעולה הפוכה והקצף מתחיל להתפרק. כמו בפוליטיקה – מי שמערבב יותר מידי נופל כמו החלבון.

 

 

החלבון הוא המלך: יש הרבה שימושים בקונדיטוריה לחלבון ביצה. בשבוע שעבר המלצתי להפטר ממחציתו כשמדובר על שקשוקה, אבל יש פעמים בהן הוא המלך והוא הראשון שקובע - אבי ההצלחה או הכישלון. הוא זה שיגרום לעוגה "לעלות יפה", או לא. הוא יהיה אחראי לכך שהמרנג יצא טעים, או לא. הוא היחיד שיקבע אם הסופלה יעלה אל על, או יתרסק.

 

טרי זה לא תמיד טוב: הכי נכון להשתמש בחלבון ישן. אל תיבהלו - חלבון שהופרד מהביצה, והוכנס לקופסה אטומה (ואפילו לא אטומה), יישמר בטמפרטורת החדר למשך 3 ימים. חלבון כזה מתפרק באופן טבעי ואיטי, המרקם שלו משתנה והוא הופך נוזלי כמו שמן. זה החלבון איתו מכינות מסעדות כוכבי המישלן סופלה מדהים - דבר שלמדתי בלונדון אצל האחים Roux.

(צילום: ירון ברנר)

 

השומן

לא רק חמאה: אני חולק על אלה שאומרים שבעוגות בחושות חובה להשתמש רק בחמאה. יש עוגות בחושות שעדיף להכין ללא חמאה, או עם מחצית מכמות החמאה. ניתן להמיר שמן בחמאה מזוקקת (סמנה), ויש בשוק שמנים מצוינים שמתאימים לעוגות מסוימות: שמן דקלים, שמן שומשום, שמן אבוקדו, שמן בוטנים וכמובן שמן זית עדין שמתאים לאפייה.

 

חמאה רכה: אם משתמשים בשומן מוצק כמו חמאה או מרגרינה, חשוב לרכך אותו בטמפרטורת החדר לפני שמוסיפים אותו לתערובת.

 

עירבוב טוב: אם משתמשים בשומן נוזלי חשוב לערבב אותו היטב עם החלמונים והתוספות (פירות, שוקולד וכו'), או להוסיף אותו למחצית מכמות המסה ואז להוסיף ליתר ולערבב היטב עד שהשומן "נבלע" באופן אחיד. הדבר ימנע תוצאה שאתם בטח מכירים, כשחלקה התחתון של העוגה דחוס ורטוב מידי - הסיבה היא אותם שומנים ששקעו מטה. אנא היזהרו.

 

הקמח

 

ניפוי: הקמח חייב להיות מנופה ישירות לתוך הקצף כדי למנוע היווצרות גושים ובכדי שהוא יתפזר בצורה אחידה ועל שטח רחב.

 

(צילום: ירון ברנר)

 

התבנית

טפלון זה לפחדנים: בחרו את התבנית לפי סוג העוגה וכמות הבצק, אני קורא הרבה מתכונים מהארץ ומהעולם ולא יכול להתעלם מטרנד הטפלון. טפלון זה לפחדנים אנמיים. כמו בפוליטיקה, ראינו לא מעט פוליטיקאים (וגם בוחרים) שהם טפלון, אבל מה משותף להם? שהם נטולי כריזמה. כך גם עוגת טפלון. נכון, היא נחלצת מהתבנית (כמו שפוליטיקאי הטפלון נחלץ מהפרשות), אבל התוצאה אנמית. מה גם שאני אוהב את הקרסט האמיתי מסביב לעוגה.

 

שימון נכון: צריך למרוח את התבנית בשומן (או בחמאה רכה), או בשמן שהוכנס ל-10 דקות למקפיא. מכניסים את התבנית המרוחה בשמן למקפיא ל-5 דקות. מוציאים, מורחים שנית בשמן, ושוב מכניסים למקפיא ל-5 דקות. אחר כך מוציאים מהמקפיא, מורחים במעט שומן נוסף, ומפזרים סוכר מסביב באופן אחיד. מנערים, הופכים את התבנית בכדי להיפטר משאריות ומכניסים את התבנית בחזרה למקרר או למקפיא.

 

חשוב לשמן היטב את התבנית (צילום: ירון ברנר)

 

תבנית קרה, תנור חם: חברים יקרים, זה הסוד החשוב ביותר. הכי טוב לצקת את עיסת העוגה לתבנית שיצאה ישירות מהמקרר ומיד להכניס אותה לתנור שחומם מראש. כמו בפוליטיקה - כשקר למטה וחם למעלה, אז כולם רוצים לעלות להתחמם. בצורה הזו העוגה תעלה במהירות, וגם תצא אוורירית ותפוחה.

 

 

אפייה

אוויר חם: צר לי לאכזב את רובכם, אבל הכי טוב לאפות עוגות בחושות בתנור שאין בו זרם של אוויר חם (Turbo). עדיף בתנור רגיל, או בתנור טורבו, שניתן לנטרל בו את המאוורר. האוויר החם מייבש את העוגה.

 

על האש: השבוע למדתי להכין עוגה בחושה מצוינת, שאופים על האש בסיר פלא. לימדה אותי מלכה עזר, אישה מדהימה מגבעתיים שבנה מאיר הוא השף-מטבח ברפאל, ובנה השני, יואב, הוא תלמיד שלי כבר 7 שנים. מלכה מכינה את העוגה הזו כבר 40 שנה - בדיוק כמו שאפו פעם.

 

כמו פעם (צילום: ירון ברנר)

 

המיסטיקה של העוגה: אני לא מאמין גדול ברוחניות, מיסטיקה וכו', אבל אם יש דבר אחד שאני כן מאמין בו זה שאסור לרוץ כל רגע לתנור לבדוק האם העוגה תופחת. צריך לתת לה להיאפות עם עצמה לבד. אין לי הסבר לזה, אבל בכל פעם שהסתכלתי, העוגה יצאה פחות טוב. גם בצק שמרים פועל כך: בתור ילד כל רגע רצתי להרים את המגבת לבדוק אם הבצק "הכפיל את נפחו" - וכלום. ביום שהפסקתי להסתכל, הוא הכפיל גם הכפיל.

 

מנוחה

קירור איטי: חשוב לקרר את העוגה בהדרגה. כשהעוגה מוכנה, אחרי ש"הכנסתם קיסם" והוא יצא יבש (גם לא ממש יבש זה טוב). כבו את התנור ופתחו את הדלת. כעבור 10 דקות העבירו את העוגה בעדינות על גבי רשת הפוכה כדי שהיא תתקרר באופן אחיד.

 

לחכות עם החיתוך: חשוב מאוד לא לחתוך את העוגה אחרי שהיא יצאה מהתנור, וצריך לתת לה לנוח לפחות שעה. העוגה ממשיכה להתבשל בפנים ואם תמתינו תקבלו תוצאה אחידה וטעימה.

 

[צילום: ירון ברנר] עוגת מרציפן ‏ (צילום: ירון ברנר) 1 2 3 4 5 6

 

 

עוגת מרציפן

עוגה בחושה עם מרציפן

 

 

 

המרכיבים:

 

4 ביצים

300 גרם רוזטה (סירופ בטעם שקדים)

100 גרם סוכר

400 גרם שקדים טחונים

1/2 2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

200 גרם חמאה רכה

 

חמאה רכה + סוכר למריחת התבנית

 

200 גרם מרציפן מרודד בין 2 דפי פרגמנט לעובי של 2 מ"מ (לציפוי העוגה)

 

(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

 

שמים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר עם מטרפה. מקציפים עד קבלת קרם תפוח ואחיד. מוסיפים בהדרגה את הביצים, הרוזטה, הקמח, אבקת השקדים ואבקת האפייה במהירות בינונית עד קבלת מסה אחידה. מורחים תבנית אפייה בקוטר 26 שקוררה קודם לכן בחמאה ובוזקים סוכר. מעבירים את העיסה בעזרת לקקן לתבנית האפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. אופים במשך 50 דקות. מוציאים ומצננים על גבי רשת. מצפים את העוגה עם המרציפן המרודד, מהדקים את השוליים בתחתית ובוזקים סוכר.

 

הערה: ניתן לפזר סוכריות איכותיות מעל וניתן ולשרוף את המרציפן קלות בעזרת ברנר.

 

חזור למעלה עוגת בננות

עוגת בננות מקורמלות

 

המרכיבים:

לעוגה:

3 ביצים

350 גרם סוכר

1 גביע שמנת חמוצה

250 גרם חמאה רכה

1/2 כף מיץ לימון

1/2 כף גרדת לימון

1 כפית אבקת אפייה

350 גרם קמח

 

בננות טריות ובשלות

סוכר

 

תבנית מרובעת בגודל 40X40 ס"מ

 

(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

מכניסים לקערת מיקסר את החמאה והסוכר ומקציפים עד קבלת תערובת אחידה ותפוחה. מנמיכים מהירות ומוסיפים בהדרגה ביצים, חמאה, מיץ לימון, גרדת לימון, קמח ואבקת אפייה. מערבלים עד קבלת תערובת אחידה. יוצקים את מהמסה לתבנית ששומנה היטב. קולפים את הבננות, טובלים אותן בסוכר, שורפים אותן קלות מכל הצדדים עם ברנר. מניחים אותן על המסה כך שישקעו לתחתית. אופים 50 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים. מחלצים מהתבנית. קולפים בננות נוספות, פורסים לפרוסות דקות בעזרת קולפן ירקות, או מנדולינה (פורס ירקות). ומסדרים את פרוסות הבננות על העוגה, כך שאחת עולה על השנייה, כמו רעפים. מפזרים מעט סוכר ושורפים בעזרת ברנר. אם אין ברנר, מפעילים תנור על מצב גריל ומכניבים את העוגה לתנור כמה שיותר קרוב לגריל. צורבים 5 דקות עד שמתקבל קרמל.
מצננים ופורסים. מומלץ להגיש עם גלידת קרמל או אגוזי לוז.

 

(צילום: ירון ברנר)

 

גיוון: עוגת תאנים

המרכיבים:

אותו הבצק כמו בעוגת הבננות

תאנים טריות מובחרות

 

8 תבניות אישיות בקוטר 10 ס"מ או תבנית מלבנית באורך 30 ס"מ

 

(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק באותו האופן כמו לעוגת הבננות. אם מכינים עוגות אישיות: משמנים את התבניות האישיות ובוזקים עליהן סוכר. מניחים אותן בתבנית שרופדה בנייר אפייה, יוצקים מהעיסה עד לרבע גובה. מסדרים על העיסה פרוסות דקות של תאנים. חורצים X בחלקן העליון של 8 תאנים, מניחים אותן על פרוסות התאנים ומפזרים עליהן סוכר (כמו שמודגם בתמונה). אם מכינים עוגה אחת: חורצים X בחלקן העליון של התאנים. יוצקים לתבנית מהמסה, עד ל-1/4 גובה התבנית מסדרים תאנים, מפזרים עליהן סוכר ומעבירים לתנור. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 40 דקות. מוציאים ומניחים על רשת לצינון.

 

(צילום: ירון ברנר)

 

חזור למעלה עוגת סולת

עוגת סולת צפון אפריקאית

 

המרכיבים:

4 ביצים

250 גרם סוכר

1 כוס מיץ תפוזים

1 כף גרדת תפוז

200 גרם קמח

1 כפית אבקת אפייה

270 גרם סולת

3/4 כוס שמן תירס או חמאה מזוקקת

1 כוס שקדים טחונים

1 כפית תמצית פרחי הדרים (Fleur d'oranger)

לעיטור:

1/2 כוס שבבי שקדים

לסירופ:

1 כוס דבש

3/4 כוס מים

1 כף מיץ לימון

2 מסמרי ציפורן

 

חמאה וסוכר למריחה

 

תבנית מרובעת בגודל 30X30 ס"מ

אפשר לאפות בתבנית חרס (צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מברישים את התבנית בחמאה מומסת, ומפזרים בה סוכר. מנערים את התבנית כך שהסוכר יצפה את התחתית והדפנות. מנערים החוצה סוכר עודף. שמים בקערת המערבל ביצים, סוכר ווניל ומערבלים קצרות. מוסיפים בהדרגה, תוך ערבול את יתרת המרכיבים. יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים היטב בעזרת כפות הידיים. מפזרים מעל את שבבי השקדים ואופים 45 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לטמפ' החדר. מניחים את מרכיבי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות ומורידים מהאש. חותכים את העוגה למעויינים או לריבועים, יוצקים את סירופ הדבש החם ומניחים לו להיספג היטב לתוך העוגה.

 

(צילום: ירון ברנר)

 

חזור למעלה עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה עם סבלה שוקולד

 

בצק סבלה (בצק חול) הוא בצק צרפתי שנקרא ככה בגלל המרקם המתפורר שלו שמזכיר חול.

 

המרכיבים:

בצק סבלה שוקולד:

250 גרם חמאה רכה

2/3 כוס (100 גרם) אבקת סוכר

1 חלבון

1 ביצה

270 גרם קמח

2 כפות א.קקאו

מלית גבינה:

5 ביצים מופרדות

250 גרם סוכר

2 מקלות וניל (מרוקנים מזרעים) או 1 כף תמצית וניל אמיתית

1 גביע שמנת חמוצה

750 גרם גבינה לבנה 9%

3 כפות קורנפלור

1/2 כף גרדת לימון או ליים

 

חמאה וסוכר למריחה

 

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

 

(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

סבלה שוקולד: שמים בקערת מיקסר את החמאה ואבקת הסוכר ומקציפים כ-5 דקות, עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלבון והביצה ומערבלים 2 או 3 סיבובים נוספים. מוסיפים את הקמח ואבקת הקקאו ומערבלים קצרות עד שכל המרכיבים מתערבבים. מוציאים מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה. מורחים תבנית אפייה בחמאה וסוכר "ומרפדים" את בצק הסבלה המקורר בתחתית ובשוליים בעזרת כפות הידיים, בשכבה כמה שיותר אחידה. מכניסים את התבנית למקרר. מכינים את מסת הגבינה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מכניסים לקערת המיקסר עם מטרפה את החלבון ומתחילים להקציף במהירות איטית כ-3 דקות. מגבירים מהירות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שנוצר קצף חלק ואחיד - סה"כ 5 דקות. שמים בקערה רחבה גבינה לבנה, שמנת חמוצה, חלמונים, קורנפלור, וניל וגרדת לימון ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מקפלים את קצף הביצים לתוך תערובת הגבינה. יוצקים את העיסה לתבנית האפייה שרופדה בבצק הסבלה, מכניסים לתנור ואופים במשך שעה. מוציאים את התנבית מהתנור ומצננים לטמפ' החדר. מכסים את התבנית ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות. בהגשה מפזרים אבקת סוכר.

 

(צילום: ירון ברנר)

 

חזור למעלה עוגת הדרים

עוגת הדרים פשוטה בסיר פלא

 

מתכון של מלכה עזר

 

המרכיבים:

350 גרם קמח תופח

1 כוס מיץ תפוזים

5 ביצים

1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן (או חמאה מזוקקת)

1 כוס פלחי פומלה, נקיים מהקליפה הפנימית ומהזרעים

2 תפוזים חתוכים לקוביות עם הקליפה ללא הגרעינים

4 כפות סוכר

1/2 כוס מים

 

סיר פלא מרוח בחמאה וסוכר

 

 

(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

מניחים את התפוזים, המים ואת 4 כפות הסוכר בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 7 דקות. מעבירים לקערת מעבד מזון ומרסקים בפולסים לתערובת גסה מכניסים למיקסר עם מטרפה את הביצים והסוכר ומקציפים עד קבלת תערובת תפוחה. מנמיכים מהירות ומוסיפים בהדרגה את שאר החומרים (כולל פלחי הפומלה ותערובת התפוזים). מעבירים לסיר הפלא או לתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ. אפייה בסיר פלא: מכסים היטב את הסיר במכסה שלו. מניחים על גבי להבה נמוכה ואופים במשך שעה ועשרים דקות. אפייה בתנור: אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה. מצננים את העוגה על גבי רשת הפוכה, מחדירים סכין חדה לשוליים ומעבירים אותה סביב דפנות התבנית כדי להפריד את העוגה מהתבנית. הופכים את העוגה על גבי מגש או צלחת הגשה.

 

(צילום: ירון ברנר)

 

חזור למעלה עוגת אגסים

עוגת אגסים בדבש וזעפרן

 

 

 

המרכיבים:

 

לאגסים בזעפרן:

8 אגסים, קלופים ומרוקנים מזרעים

1 כוס דבש

2 כוסות יין לבן יבש

1/2 כפית זעפרן

1 מקל וניל חצוי לאורכו ומרוקן

2 כפות מיץ לימון

לעוגה:

3 ביצים

350 גרם סוכר

1 גביע שמנת חמוצה

250 גרם חמאה רכה

1/2 כף מיץ לימון

1/2 כף גרדת לימון

1 כפית אבקת אפייה

350 גרם קמח

 

תבנית בקוטר 28 ס"מ

 

(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

האגסים: מניחים בסיר דבש, יין, זעפרן, מיץ לימון ווניל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים ומבשלים כ-20 דקות. מדי פעם הופכים את האגסים כדי שיתבשלו בצורה אחידה. מסננים ושומרים את הסירופ. העוגה: מכניסים לקערת מיקסר את החמאה והסוכר ומקציפים עד קבלת תערובת אחידה ותפוחה. מנמיכים מהירות ומוסיפים בהדרגה ביצים, חמאה, מיץ לימון, גרדת לימון, קמח ואבקת אפייה. מערבלים עד קבלת תערובת אחידה. מעבירים את העיסה לתבנית האפייה ומסדרים את האגסים המבושלים. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. אופים במשך 40 דקות. מוציאים ומניחים על רשת לצינון. מורחים בעזרת מברשת את סירופ הדבש–זעפרן שהתקבל מבישול האגסים, ודואגים להספיג אותו היטב בעוגה.מומלץ להגיש עם קרם פרש או גלידת וניל.

 

(צילום: ירון ברנר)

 

חזור למעלה עוגת שוקולד

עוגת שוקולד עם טראפלס

 

 

המרכיבים:

400 גרם שוקולד מריר משובח (60% מוצקי קקאו לפחות) שבור לקוביות

400 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס (60 גרם) קמח תופח

2 כפות אבקת קקאו

7 ביצים

1 כוס (200 גרם) סוכר

20 כדורי טראפלס שוקולד – תוצרת בית או קנויים

 

תבנית בקוטר 28 ס"מ משומנת בחמאה או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ, משומנת בחמאה

 

(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 160 מעלות. שמים בקערה גדולה את השוקולד והחמאה, ומציבים את הקערה על סיר עם מעט מים רותחים, כך שהמים לא יגעו בקערה. ממיסים על אדים תוך ערבוב עד קבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש ומצננים 5 דקות. מערבבים את הקמח והקקאו לתוך תערובת השוקולד. מניחים בקערת מערבל את הביצים והסוכר ומקציפים כ-5 דקות עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את הטראפלס ואופים 45 דקות. מצננים מעט.

 

(צילום: ירון ברנר)

 

חזור למעלה עוגת שיש

עוגת שיש אדומה

 

המרכיבים:

200 גרם חמאה רכה

250 אבקת סוכר

4 ביצים שלמות

קורט מלח

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

250 גרם קמח

1/2 כוס חלב

1 כף קוניאק

ל "מסה האדומה":

200 גרם פטל אדום, טרי או קפוא

1/2 כוס סוכר

1 כף מיץ לימון

 

תבנית מאורכת באורך 30 ס"מ

חמאה וסוכר למריחה

 

(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

מכניסים לקערת מיקסר עם מטרפה את החמאה ואבקת הסוכר. מקציפים כ-2 דקות עד קבלת קרם אחיד וחלק. מוסיפים בהדרגה את הביצים, הקוניאק, החלב, הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל במהירות בינונית כ-3 דקות עד שמתקבל קרם אחיד. מניחים בסיר פטל, סוכר ומיץ לימון, מביאים לרתיחה, מכבים ומקררים. משמנים את התבנית הקרה בחמאה ומפזרים סוכר. מערבבים בקערה מחצית מכמות העיסה עם הפטל האדום ליצירת "מסה אדומה".. יוצקים את המסה (זו שלא הוספו לה פירות), לתבנית ומעליה יוצקים את "המסה האדומה" (זו עם הפירות). מחדירים שיפוד או סכין לעיסה ומערבבים "חצי ערבוב" - ליצירת דוגמת השיש. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך 50 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים. מגישים עם שמנת חמוצה שנטרפה עם קצת סוכר ווניל.

 

 

רפי כהן הוא השף של מסעדת " רפאל "

 

http://file:///C:/Users/%D7%9E%D7%A9%D7%94%20%D7%9E%D7%A9%D7%A2%D7%9C%D7%99/Desktop/%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/ynet%20%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%95%D7%AA%20%D7%91%D7%97%D7%95%D7%A9%D7%95%D7%AA%20-%20%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%99%D7%A7%D7%94%20%D7%A9%D7%9C%20%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%95%D7%91%20-%20%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C.htm

2 הערות (חלבון עוגה, זמן האפיה)כלנית1אחרונה
  • לגבי החלבון- 
            חמישה דברים  הן שהעושה אותן מתחייב בנפשו, ודמו בראשו:
1.     האוכל שום קלוף,
2.     ובצל קלוף,
3.     וביצה קלופה (ביצה שנשארה קלופה כל הלילה),
4.     והשותה משקין מזוגין שעבר עליהן הלילה,
5.     והלן בבית הקברות...
(כתוב בגמרא, אבל לא נפסק להלכה, ובכל זאת עדיף שלא לעשות משום הסכנה)
 
  • לגבי אפיית עוגה בחושה: הרבה פעמים קורה לי שרוב העוגה אפוי והמרכז לא אפוי. והבעיה חוזרת

          גם בטוסטר אובן וגם בתנור.

          שמעתי שאחרי האפיה משאירים בתנור כבוי, אבל אם אשאיר כשהיא אפויה לגמרי, היא תתייבש. 

 

          אני מחפשת דרך לדעת איך אוכל להשאיר בתנור כבוי כשהיא עדיין לא אפויה ולדעת שהיא אכן תמשיך להאפות.

לחמניותדוריתת

רעיון למשהו שאפשר למלא בו לחמניות?

הכנתי בצק של לחם לסמבוסק ואז גיליתי שאין סלט טונה...

(בינתיים הקפאתי את הבצק, מקווה שיהיה סבבה)

תודהחיוך

תפו"א עם ביצה וזיתים/ ירקות למיניהם/ גבינותיעל מהדרום
להכניס תפ"א וביצה לבצק לפני האפיה??דוריתתאחרונה

ואיזה ירקות?לבשל לפני?...

גבינות לא אוהבת. תודה!

מחפשת מתכון לעוגת קוקוסאם הבנים12

3 שכבות : בצק, שוקולד וקוקוס.

 

מכירים? יש למישהו מתכון? אשמח.

אולי זו?ט'

אני מאוד אוהבת להכין כי היא קלה וטעימה ליקוק

 

1 ורבע כוסות קמח

1 אבקת אפיה
2 כפות אבקת קקאו
3/4 כוס סוכר
4 כפות שמן
4 חלמונים
1/2 כוס מים/יין/מיץ
קורט מלח
---
לבחוש את כל החומרים לבצק חלק
לצקת את הבצק לתבנית אפיה משומנת
 
 
4 חלבונים
3/4 כוס סוכר
---
להקציף את החלבונים וכשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר
בשלוש-ארבע פעמים ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף חזק
 
 
1 וחצי כוסות קוקוס
---
להוסיף לקצף בשתיים-שלוש פעמים בתנועות עטיפה (בעדינות)
 
 
 
 
לשטח את הקצף מעל לבצק שבתבנית.
 
לאפות כ50-60 דקות בחום בינוני (180 מעלות)
 
 
המלצה שלי: אחרי שמוציאים את העוגה מהתנור כשהיא עוד קצת חמה
לשפוך מעליה קרם או סירופ שוקולד שייספג קצת. יוצא טעיםםם!!!
 
חברה מכינה עוגה דומה עם ריבה על הבצק הקר ומעל -קצףכלנית1
ט, עשיתי אותה, החברה טרפו אותה פה! תודה!!! פנסאיאחרונה
שלום, מחפשת רעיונות לסלטים, אבל לא מסובכים/ יקרים.יהודית גנ
פלפלים קלויים, חצילים בטעם כבדאורחיה
מבושלים או חיים?יעל מהדרום
לק"י

גזר מגורד עם שום כתוש, כוסברה קצוצה, מלח ולימון.

סלק חי מגורד עם שום כתוש, מלח ולימון.

סלטי חצילים למיניהם:
אופים או מטגנים עיגולים/ ריבועי חציל.
ואז אפשר-
1. להכין רוטב עגבניות פשוט ולהוסיף את החצילים.
2. לקצוץ בצל, גמבה, מלפפון חמוץ , שום כתוש, פפריקה, מלח וקצת לימון ולערבב עם החצילים.

פרוסות חציל עם פרורי לחם.
תודה רבה! אולי משהו עם עגבניות? יש לי הרבה..יהודית גנ
מטבוחה, טונה ברוטב עגבניות ובצל (אחלה סלט!)אושר תמידיאחרונה

עבניות מקולפות חתוכות קטן עם שום ושמן זית..

אפשר בבקשב מתכון לקציצות טונה ברוטב בלי תפו"א?אורחיה

תודה רבה!!

נראה לי יש באתר של ניקי ב, בהצלחה!0 אלישבע 0אחרונה

צריכה מתכון לעוף בערמונים ולטופו אבל לא סיני!מרק חם

הי לכולם!! מזמן לא הייתי פה! למרות שזה הפורום האהוב עלי.

יש למישהי מתכון לעוף בערמונים? או לטופו טעים אבל לא בטעם סיני?

תודה ושבת שלום!!

שאלה בקשר לעגבניות שצריך להקפיא:פלפלתי

יש לי המון עגבניות, אני רוצה להוריד להם את הקליפה, לחתוך ולשים בפריזר כדי שיהיו  לי מוכנות כמו עגבניות מרוסקות של הקופסאות שימורים..

איך עושים את זה?

חותכים - וישר לפריזר או שצריך קודם לבשל אותם? איך זה עובד?

(ואם לבשל - בעצם בשביל מה זה נועד בדיוק?)

תודה!

דעתי...טל..

לא עשיתי את זה אף פעם, אבל מה שעולה לי בראש:

לחתוך ולבשל ממש (סוג של הכנה לרסק/רוטב עגבניות)

או - להוריד את הקליפה ע"י חליטה, שזה הכנסת העגבניות למים רותחים למשך כמה דקות, ואז כשמוציאים קל יותר להסיר את הקליפה. לחתוך ולהקפיא. החליטה גם עוזרת כדי לעצור תהליכים אנזימטיים וכימיים שיכולים להתרחש בהקפאה. 

 

אפשר גם לחפש בגוגל -הקפאת עגבניות, ראיתי שיש תוצאות באנגלית..

בהצלחה

כן,פלפלתי

להוריד להם את הקליפה אני עושה אחרי השריה שלהם במים רותחים. אבל צריך עוד בישול אחרי זה? זו השאלה.

(סליחה שלא הייתי ברורה מראש).

אני אוהבתתות

לאדות הרבה שום עם שמן זית.

להוסיף הרבה עגבניות ולבשל, בהתחלה בלי מכסה עם ערבוב ואח"כ עם.

מתקבל בסיס לרוטב שמעולה להכל - רוטב לספגטי, לפיצה, לקציצות, מרק עגבניות, שקשוקה ועוד...

שמה במקפיא בשקיות וזה ממש מקל על הבישול.

לדעתי טם את מקפיאה עגבניות חיות, תשתמשי בזה אחכ רק לבישול ולא חי. לא אחראית על המרקם...

לא- חליטה מספיקה כדי להקפיא ירקמאמע צאדיקהאחרונה
היי!מתנחלת איפשהוא

יש איזה אתר שאפשר לעצב בו מתכונים, ואח"כ להדפיס?

לא צריך אתר. אפשר ב-WORD 2013כלנית1אחרונה
עבר עריכה על ידי כלנית1 בתאריך ח' באדר תשע"ד 21:54
אם יש לך אופיס 2013 תוכלי להוסיף כרטיסיית מתכונים 

 

רעיונות לתיבול למרק אפונה?חיים חדשים
ואם יש גם מתכון למרק אשמח לשמוע
למה צריך טיבול למרק אפונה?אלמונית 0

אני מכינה עם גזר וקישוא מגוררים, בצל, כוס וחצי אפונה יבשה (האמת שעדיף קצת יותר, רק קצת יקר..) ומלח

ויוצא ממש טעים (ואני לא אוהבת ירקות בד"כ)

אני מכינה כך:לב אמיץ

האמת היא שאופן ההכנה הזה התגבש עם השנים כדי לענות על הצורך של ילדים בררנים (לא רוצים לפגוש במרק לא בצל/לא עגבניות/לא ירקות עלים וכו).

 

בצל - פרוסות, קוביות או אפילו רבעים.

עגבניה או שתיים - תלוי בכמות : חוצה לשניים לרוחב, מגררת בפומפיה.

 

את שני הדברים האלו וגם מעט שמן זית אני שמה לאידוי קצר של כמה דקות - עדיף בסיר לחץ, שבו אני מבשלת את מרק האפונה.

 

לזה מוסיפים את האפונה היבשה + מים + שורש סלרי חתוך לרבעים, אפשר קישואים, גזר, דלורית או לוותר על הירקות.

 

תיבול: מספיקים מלח ופלפל שחור ואם אוהבים אפשר להוסיף כמון ועוד כף שתיים של שמן זית.

 

לבחוש את כל התכולה היטב לפני שסוגרים את הסיר כדי שלא ישקעו אל התחתית ויחרכו.

בסוף לטחון את תכולת הסיר בבלנדר מוט (או להעביר לבנדר רגיל או מעבד מזון).

כמון ומלחט'

אני מבשלת אפונה יבשה בהרבה מים, מרתיחה כמה פעמים ומשאירה שיתבשל הרבה זמן עד שהאפונה מתרככת והמרק הופך לסמיך.

 

מתבלת בכמון ומלח ומוסיפה בצלים קטנים או קוביות תפוחי אדמה.

 

שום, פלפל שחור ואגוז מוסקטיהודיה מא"י
אגוז מוסקט - מענין.לב אמיץ
להשתמש באגוז מוסקט בחסכנות שלא יהיה טעם דומיננטיכלנית1אחרונה
המרק של אמא שלי:תולעת השני

משרים אפונה יבשה במשך כמה שעות.

מבשלים אותה עד שהיא מתרככת.

מוסיפים מלח, שום, פלפל.

טוחנים במערבל מוט.

מוסיפים בצל קצוץ וקוביות גזר טרי.

מבשלים עד שהגזר מתרכך.

 

ו...אוכלים!

יוצא מושלם כל פעם!

(קרדיט מלא לאמא המושלמת שלי!)

 

בתאבון! ליקוק

מחפשת רעיונות..- ארוחת צהריים לביתספר..[חלבי/פרונדנדה כתומה.
עבר עריכה על ידי נדנדה כתומה. בתאריך ג' באדר תשע"ד 18:52

מאכלים שאפשר להקפיא במנות אישיות, ולחמם במיקרוגל ולאכול במיידי..

 

חלבי/פרווה.

 

שמתאים לקחת לארוחת צהריים לביתספר..

 

דברים שחשבנו- עוגיות גבינה מלוחות, מרק, כדורוני זיתים.. זה הכיוון.

 

יש הצעות?

 

רצוי גם מתכונים, אבל לא חייב

 

תודה!

 

נדנד והאחיות הרעבות שלה

הנה כמה רעיונותיהודיה מא"י

אטריות

סמבוסק

פלאפל

עוף ובשר בצורות שונות

תודה [לא בשרי. כי בשרי אוכלים בערב..]נדנדה כתומה.

סמבוסק?

איך מכינים? מתאים להקפאה?

פלאפל-זה לא מתוסבך מידי?

תודה

סמבוסקיהודיה מא"י

אני מתייחסת פה למאפה שמרים במילויים שונים

מכינים בצק שמרים כמו של חלות או לחם

מכינים את המילוי שרוצים (ביצה קשה, גבינה וזיתים, פטריות, טונה, ירקות, תבשיל עדשים וכו')

קורצים עיגולים, שמים מילוי באמצע, מקפלים לחצי וסוגרים היטב את הקצוות

מושחים בביצה טרופה או שמן, ואופים בתנור.

 

פלאפל זה באמת הרבה עבודה אבל אפשר להכין כמות גדולה ולהוציא כל פעם כמה שרוצים.

 

ומה לגבי סתם כריכים עשירים ומשביעים?

בעצם סמבוסק זה כמו בורקס רק מבצק שמרים?נדנדה כתומה.

[מנסה להבין..]

יכול להתאים לנו דפקא

 

וסנדוויצ'ים לא. כי אנחנו לא אוהבות כ"כ.. באמת מי שאוהבת סנדוויצים יותר פשוט לה..

אורזת.מ.

בצקים ממולאים למיניהם..

פלפל ממולא

וכל מה שעולה לי זה בשרי משום מה אז זהו בנתיים...

לביבות (אפוי/מטוגן), קציצות ירקות/טונה, דג מטוגןכלנית1אחרונה


נהיה יצירתיים לרגע?*חזרזיר*

באלי עוגת יום הולדת!
הכנתי כמה פעמים טריקולד,
באלי כיוון אחר הפעם, אבל מושקע
ויצירתי, ושאפשר לשחק עם הדברים...
והכי חשוב - להתנסות וללמוד, אל תהססו לתת לי אתגרים.

יש רעיונות?רמקול

 

 

(אע! זה חייב לצאת טוב! מגיע לאח שלי ת'עוגה הכי הכי טובה!)

עוגת כדורי שוקלד של קרין?ת.מ.

יש משהו בסגנון של הטריקולד עם ריבת חלב...

מממ פאי לימון פאי שוקולד שחיטותמיסטר דום
בוז'נר מוס ריבת חלב בוואריה
פאי שוקולד (של קארין גורן, כמובן). אם צריך, תצפיכלנית1אחרונה
שתי שאלות על דברים המפורסמים בגרופיא.ב.

 

א. מכונת פסטה, מישהו מכיר את הדגם הנ"ל? לא מחפשת משהו מקצועי, רוצה להכין עלים ללזניה ולרביולי

http://group-e.buy2.co.il/group-e/DailyDeal/Offer/8da29147-9832-4b5b-9616-c941e1053999?utm_source=activetrail&utm_medium=email&utm_campaign=Group-e_04_02_2014-kitchen

 

ב. מישהו מכיר את הכלים האלו ספציפית? מכילים כמות של קופסת שימורים שלמה? לא נפתחים בקלות מידי ונשפכים במקרר?

http://group-e.buy2.co.il/group-e/DailyDeal/Offer/cc008a41-fc83-474c-80e2-29872b3af1c4?utm_source=activetrail&utm_medium=email&utm_campaign=Group-e_04_02_2014-kitchen

 

תודה רבה לעונים.

מישהו???א.ב.
לאף אחד אין כח לפתוח את הקישוריםישראלית בנשמה
למה, זה כ"כ מעייף???א.ב.
נראה שווה הקישור השנינחשון מהרחברון

לא מכיר...

הבעיה במכונות פסטה- 1.תולעים. 2.ניקויכלנית1אחרונה
לאניני הטעם - -ט'

חולני, גאוני, מופרע, מה שתרצו. זה בטוח יצירתי

 

מגניב לגמרי!ת.מ.
לא אהבתי בכלל~א.ל
למה חולני? הכי יהודי וצדיק וראוי בעיניי <ר>עוגי פלצת
זה אדיררנדנדה כתומה.

ליומולדת 120?

רק אני לא הבנתי?טאבולה ראסה
זה עוגת יום הולדתשמשי
שנותנת לך תחושה שאתה ככ זקן שאתה חצי רגל בקבר כבר
אוי... עכשיו כשפתחתי מהמחשב זה היה יותר ברור טאבולה ראסה
לקח רגעטל..

והבנתי. מושקע ממש!

צריך לב חזק בשביל להכין עוגה כזו כל כך הרבה זמן ולא להתחרט באמצע...

מאיפה?

לא הייתי אופה ולא הייתי רוצה כזו ליומולדתimosh30


ט'טית! נכנסתי לפורום הזה רק כדי לראותמודדת כובעים

איזו תמונות העלית ביומיים האחרונים!!!!

מגניב

בעע. ממש לא עושה חשק לטעום.חילזון 123
מי יטרח כל כך הרבה בשביל להרגיז?כלנית1אחרונה

אם כבר, הייתי מוכנה לטרוח על עוגה כזאת כדי לתרום לשליח החביב, קרי...

יש תחליף לגבינה צהובה?כמו שיששמים כחולים
תחליף לחלב?הבת שלי כנראה רגישה לחלב,קניתי לה חלב סויה,ומעדני סויה,יש משהו שמחליף גבינה צהובה,נגיד לפיצה?
יש גבינה צהובה סויהאושר תמידי
אבל הבנתי שזה לא משהו מבחינת הטעם..
בטוח שיש לה בעיה גם עם גבינה צהובה?יהודיה מא"י

אם הרגישות היא ללקטוז, אז יתכן בהחלט שגבינה צהובה (וגם חמאה) כן יהיה לה בסדר

 

יש איזה תחליף צמחי לגבינה צהובה. משהו כמו הצהובה הטובה או משהו כזה.

את יכולה לנסות עם טופותות

תחפשי בגוגל "פיצה טופו"

אחי גם רגיש למוצרי חלב והוא אומר שגבינת כפירimosh30אחרונה

זה זהה לטעם זו לא באמת גבינה צהובה לגבי הכשרות תבדקי (הוא לא מקפיד)

במה אפשר להחליף קצפתאשתו של בעלי

אני רוצה להכין עוגת שוקולית וצריך חצי חבילה קצפת ואין לי.. במה אפשר להחליף? (שישאר פרווה)

 

תודה!

נראה לי סתם מים או מיץחילזון 123
אם לא צריכה להקציף אזimosh30אחרונה

 

תירוש

מיץ תפוזים/תפוחים 

קרם קוקוס

מים

חלב סויה 

עוגה ללא אפייה וללא הקצפה- אתגר ;)~א.ל

בעדיפות למשהו חלבי...

אשמח למתכון!

בהחלט משימת אתגר.לב אמיץ
טוב אז ככה (וזה כמובן לא גורמה . עד כאן)מינימאוס2

1 גבינה לבנה

1 שמנת חמוצה

1 פודינג בטעם שאוהבים

מערבבים הכול

 

שמים בסקויטים טבולים בחלב על תבנית קטנה,

מורחים מעל את תערובת הגבינה ושולחים למקרר ליממה

 

זה אכן לא גורמה אבל מצויין וניתן לשידרוג...א.ב.

אפשר לפזר מלמעלה שוקולד מגורד, סוכריות שוקולד, או שוקולד מומס.

אם זה לילדים ניתן סוכריות צבעוניות - הם אוהבים.

איך אני אוהבת את העוגה הזאתחילזון 123

הכי פשוטה והכי טעימה. כשהיינו קטנים אמא שלי היתה מכינה את זה המון.

אפשר גם בלי שמנת חמוצה- רק גבינה, פודינג וסוכר. וביסקויטים למטה.

 

ובקשר לשאלה המקורית-

אפשר לעשות תחתית מעיסה כמו של כדורי שוקולד

 

או תחתית מפיצפוצים או קורנפלקס מעורבבים עם שוקולד מריר מומס

ואז שיכבה מעל פיצפוצים עם שוקולד לבן ושמנת מתוקה (לא מוקצפת).

ולי זה עושה אסוציאציה של עוגת קייטנות+mp8

שמחפשים להכין עם ילדים קטנים לשלוח הביתה,

וזה תמיד מעוך ושבור ועושה לי בעעעעעעעעע.....

 

 

אין מצב שאני עושה כזה בבית, למרות תחנוני הילדים....

חח יש בזה משומעפר אני באה
יש לי משהו מעולה!אושר תמידי
מפורררים ביסקוויטים לפירורים ממש,
ממיסים בסיר חמאת בוטנים (עם שברי בוטנים משדרג את הטעם) עם מרגרינה או מעט שמן,
מערבבים יחד עם הביסקוויטים ומשטחים בתבנית.
ממיסים שוקולד עם קצפת ריצ׳, שופכים מעל השכבה הראשונה ומכניסים למקפיא.
אחלה דבר שבעולם!
אולי עוגת פצפוצים או רולדת כדורי שוקולד?יהודיה מא"י

(חלבי חגיגי? עוגת פיצפוצים עם קרם?)

תודה לכולן!! מזה רולדת כדורי שוקולד?~א.ל
נראלי נקניק של עיסת כדורי שוקולד, וחותכים לפרוסותאורחיה
בערךיהודיה מא"יאחרונה

מכינים כמות אחת של תערובת כדורי שוקולד רגילה, ועוד אחת בהירה  - יכול להיות עם חמאת בוטנים או שוקולד לבן או קוקוס או חלב מרוכז או כל דבר אחר שעולה לך בראש. משטחים על נייר אפייה את התערובת הכהה, ומעל את התערובת הבהירה, מהדקים, מגלגלים ושוב מהדקים. פורסים לפרוסות דקות.

1. עוגת גבינה נשמרת בהקפאה? 2. שוםאורחיה

1. אפשר להכין עוגת גבינה (נראלי אכין פירורים) ולהקפיא לןמשך נגיד שבועיים, להוציא ויהיה בסדר?

2. יש למישהו רעיון מה לעשות עם הרבה שום? אולי ממרח כלשהו ללחם? פעם אכלתי והיה סוף הדרך..

עם שום-פלספנית

בעזהי"ת

 

מרק שום, הכנתי פעם והיה מושלם, לא זוכרת איזה מתכון בדיוק הכנתי- תגגלי..

אפשרות אחרת- אכלתי פעם באיזה מסעדת גורמה סלט שומים. לא הצלחתי לשחזר את הטעם עדיין, אבל אם יש לך הרבה את יכולה לנסות.. זה היה סלט של שיני שום שלמות, בקליפתם, אפויות בתנור עם רוטב של שמן זית, תבלינים, קצת לימון אולי.. ועלה ירוק כלשהו, נענע אולי.

לגבי 1יהודיה מא"יאחרונה

יש עוגות שמחזיקות טוב יותר בהקפאה ויש כאלה שפחות, ויש אפילו כאלה שההקפאה רק עושה להן טוב

קחי מתכון מתאים

 

ומתכון לממרח שום: עוטפים את ראשי השום בנייר אלומניום, ושמים בתנור בחום נמוך די הרבה זמן

מוציאים את השיניים מהקליפות, מועכים. מומלץ לערבב עם חמאה

 

ואפשר גם פשוט לקלף, לרסק במעבד מזון, להוסיף שמן ומלח ולשים במקפיא, ולהשתמש כל פעם שצריכים שום כתוש. ולשים די הרבה שמן, אחרת קשה לחתוך כל פעם קצת.

עוגת שוקולד פרווה בלי ביציםטל 123

פעם פרסמו פה מתכון.

מישהו יודע?

תודה

אולי הוא נמצא בשרשורים הנעוצים למעלהיעל מהדרום
הנה-מחייכת =)אחרונה
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t322270#4011
זה המתכון התשיעי שהעלו..
סורי שאני לא מעתיקה אני מהפל'
בונא, אחלה פורום!!! אולי בזכותו אתחיל לאכול נועם ה
רק רציתי להגיד. זהו. חח
מילוי פטריות דחוף נועם ה
סורי על הבורות.

יש לכם מתכון טעים למילאוי פטריות?- לבליצ'סים ובורקסים, ועוף וכאלה...?
מטגנים בצל, מוסיפים קמח ומערבבים.טל 123
קפץ. אח"כ מוסיפים מים, פטריות, תבלינים. וזהוטל 123
תודה... איזה תבלינים?נועם ה
אני ממש אוהבת את זהתות
תודה... נראה אחלה...נועם האחרונה
עוד מתכון מומלץ לעוגיות מעולותט'

הכנתי הערב את העוגיות האלה ויצא משו משו ליקוק התבנית האחרונה תיכף יוצאת מהתנור מוציא לשון

 

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים

עוד כשהיינו קטנים לימדו אותנו שכל מה שנשקיע בו, ניתן לו את מלוא תשומת ליבנו ונעבוד קשה עבורו, ישא פרי ויצליח. במילים אחרות –  ההשקעה והעבודה הקשה מתגמלים. לרוב המסר הזה היה קשור ללימודים בבית הספר, אבל הוא רמז על כל תחום אחר בחיינו הבוגרים - על הקריירה, על הזוגיות, ואפילו על ההורות ועל חברות. בבחינת – אם היום תעדור ותשקה מחר תקטוף את הפרי. ואכן יש בזה מן האמת.

אבל האם כל דבר שמצליח לנו בחיים הוא בהכרח תוצאה של עבודה קשה ושל מתן תשומת לב? לא בטוח. הרבה פעמים דווקא הדברים שאנו עושים כלאחר יד, או משקיעים בהם מידה מועטה של אנרגיה ותשומת לב, מצליחים לנו מעל למשוער. כמה פעמים דווקא הטיול הספונטני אליו יצאנו ללא שום תכנון מוקדם, היה מוצלח מהרבה מאשר הטיול שתואם מראש, ותוכנן בקפידה על כל פרטיו? או כמה פעמים דווקא התבשיל שאילתרנו בצ'יק יצא מוצלח פי כמה מונים מאשר תבשיל אחר שנערכנו להכנתו כאל מבצע צבאי, קנינו מצרכים יקרים, והשקענו שעות בהכנתו?

גם באפייה, לא תמיד חייבים ל"הוציא את המיץ" כדי לזכות בתוצאות טובות ומשובחות. לפעמים דווקא המתכונים הפשוטים, אלו שמכינים בצ'יק יוצאים דווקא מוצלחים במיוחד. דוגמאות טובות לכך הן עוגת הגבינה הזו, או עוגת הסניקרס.

הלוואי והייתי יכולה להגיד את אותו הדבר לגבי העוגיות הללו. אבל מה לעשות? במקרה הזה התיאוריה של ההורים שלנו, זו שגדלנו עליה, שוב מוכיחה את עצמה – לפעמים כן מוכרחים להתאמץ כדי להפיק את הטוב ביותר. כי הפעם מדובר לא בעוגיות שמכינים כלאחר יד ובכמה דקות. נכון, יש כאן השקעה וגם עבודה. אבל אל תבהלו, לא מדובר בפרוייקט, כל שתצטרכו זה להקדיש כאן קצת מזמנכם. מסתבר שהפעם זה כדאי, כי התוצאה מתגמלת במיוחד.

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים1

והתוצאה היא של עוגיות שוקולד, תמימות ופשוטות למראה מבחינה חיצונית, אך הן מסתירות בחובן מלית רכה וטעימה של חמאת בוטנים. מבחוץ העוגיות הללו פריכות ומבפנים רכות ומתוקות. ומעבר לזה - מה עוד נאמר על השילוב המושלם של שוקולד וחמאת בוטנים שעוד לא אמרנו? זהו ללא ספק שילוב מדהים וטעים. אלו לגמרי העוגיות שתרצו בצנצנת העוגיות שלכם. אז יאללה? שנתחיל?

 מכינים שני סוגי בצק – בצק שוקולד לשכבה החיצונית ואת המלית חמאת בוטנים. מתחילים בהכנת בצק העוגיות השוקולדי. כשהבצק מוכן, הוא מעט רך ולכן מעבירים אותו לקירור, וממשיכים בהכנת מלית חמאת הבוטנים. המלית פשוטה מאוד להכנה – מערבבים יחד חמאת בוטנים עם אבקת סוכר. מתקבל מעין בצק רך מאוד ולא דביק מידי שאפשר לעבד וללוש אותו בידיים. יוצרים מהמלית 25 כדורונים קטנים ומניחים בתבנית אפייה

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים3

בינתיים בצק השוקולד הספיק להתייצב. מוציאים אותו מקירור, וגם ממנו יוצרים 25 כדורים, גדולים מעט מכדורי חמאת הבוטנים. מניחים גם כן בתבנית אפייה

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים4

לוקחים כדור שוקולדי ומשטחים אותו בעזרת הידיים עד שמתקבל עיגול דקיק

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים5

מניחים במרכזו כדור קטן של המלית

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים6

 אגב, אם זה מזכיר לכם את עוגיות השוקולד במילוי טופי קרמל, אתם לא טועים. מדובר באותו בצק שוקולד, אבל התוצאה הפעם שונה לחלוטין גם מבחינת המרקם וגם מבחינת הטעם.

סוגרים את קצוות בצק השוקולד על מלית חמאת הבוטנים

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים6

מגלגלים בין הידיים עד לקבלת כדור מושלם, מניחים בתבנית האפייה

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים8

 אחרי שיצרנו את העוגיות, מגלגלים כל עוגייה בקערית קטנה של סוכר, כך שתצופה מכל צדדיה

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים9

מניחים חזרה בתבנית האפייה (תחזיקו חזק…. כבר מסיימים…)

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים10

בעזרת הידיים משטחים כל עוגייה עד לעובי של כ – 1.5 ס"מ

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים11

זהו. נשאר רק לאפות את העוגיות, ולהמתין בסבלנות שיתקררו לחלוטין בצאתן מהתנור.

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים12

 קופסאות פח – "פסיפס", קניון עזריאלי, מודיעין

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים

ל – 25 עוגיות

לבצק השוקולד

1  ו – 1/4 כוסות (175 גר') קמח

1/4 כוס (35 גר') אבקת קקאו

1/2 כפית סודה לשתייה

120 גר' חמאה רכה בטמפ' החדר

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן רגיל

1/2 כוס (100 גר') סוכר חום כהה

1 ביצה L

1 כפית תמצית ווניל

למלית -

1/2 כוס (140 גר') חמאת בוטנים

1/2 כוס (60 גר') אבקת סוכר

לציפוי -

1/3 כוס סוכר (לא חובה אפשר בהחלט לוותר למי שחושש מעוגיות מתוקות מידי)

להכנת בצק השוקולד -

מנפים יחד לקערה את הקמח, הקקאו ואבקת הסודה לשתייה. מערבבים היטב. בקערת המיקסר , יחד עם וו גיטרה, מערבלים היטב את החמאה ושני סוגי הסוכר. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. תוך כדי ערבול מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ומערבלים רק עד להטמעה מלאה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לקירור. בינתיים מכינים את המלית.

להכנת המלית -

מנפים לקערה את אבקת הסוכר, מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה במרקם של בצק רך ולא דביק מידי. (בשל הבדלים בין סוגי חמאת הבוטנים ייתכנו שינויים קלים בכמות אבקת הסוכר. יש להוסיף אבקת סוכר עד לקבלת עיסה רכה ולא דביקה מידי שניתן לעבד אותה בעזרת הידיים). יוצרים מהמלית 25 כדורונים ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

להרכבה וציפוי-

מחממים תנור ל – 190 מעלות. מוציאים את בצק השוקולד מהקירור. יוצרים מהבצק 25 כדורונים, גדולים מעט מכדורי חמאת הבוטנים. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. בעזרת הידיים משטחים כל כדור בצק שוקולד לעיגול שטוח ודק, מניחים במרכזו כדור של מלית חמאת בוטנים, סוגרים את קצוות בצק השוקולד על גבי המלית כך שיעטוף אותה מכל צדדיה ומגלגלים בין הידיים לקבלת כדור שלם. מניחים בתבנית האפייה. מגלגלים את העוגיות בסוכר ומחזירים לתבנית, משטחים את הכדורים לעובי של כ – 1.5 ס"מ. אופים כ – 7-9 דקות עד להתייצבות. מצננים לחלוטין לפניי ההגשה.

עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים12

 

 

 

 

 

 

שוקולד וחמאת בוטנים זה השילוב!אושר תמידי
נראה טוב!

ננסה בהזדמנות
אוי צגידי מה יהיה? כל שבוע תוציאי לנו את העינייםחילזון 123

עם משהו חדש?

זה נראה מגניב ממש. חמאת בוטנים זה ליקוק

לא. די.ט'

החלטתי לעשות הפסקה כי אין לי מה לעשות עם כל מה שאני מכינה ופשוט חבל...

 

 

נראה כמה זמן אחזיק מעמד

 

 

תעשי משלוחים חילזון 123

או שתקפיאי לפורים שטן

למה די?טאבולה ראסה
אם את גם ככה עושה, ונראה שנהנית מזה מאד...
תעשי מזה רווח!
תוציאי קטלוג ותתחילי לעבוד לפי הזמנות

נראה לי שממש יהיה ביקוש!
להביא לך כתובת?הלליש
זה באמת שווה! לכל מי שמעוניינת להכין..אלמונית 0

אבל הרבה השקעה, קחו בחשבון (לגלגל כל עוגיה פעמיים)

והסוכר בסוף (שטובלים בו את העוגיה) מיותר. אין בו צורך וזה סתם לא בריא

רוצה בריא ובלי השקעה?+mp8

יש לי מתכון מעולה לסלט גזר!! מוציא לשון

הכנתי גם מריח מעולה ברוקולי
עשיתם את הכמויות סוכר שכתובות במתכון?מעפר אני באה

זה לא מידי מתוק? באלי לנסות אבל זה נישמע מתוק מאוד גם כוס סוכר בבק וגם חמאת בוטנים שהיא ממש מתוקה ועוד אבקת סוכר!

אפשא להפחית?

לא גילגלתי בסוכר. זה ממש מוגזםט'

ואני לא משתמשת בחמאת בוטנים מתוקה. רק טבעית

אבל הסוכר זה יותר לקישוט,לא?שרבוב
טטוש אני חייבת לנסות את זה"!!
תמשיכי להביא דברים מעניינים, לא מסכימה לך להפסיק
ואת החמאה אפשר להמיר בשמן?מעפר אני באה

באסה שעוגיות כאלו יהיו חלביות..

המרתי למרגרינה או מחמאהט'
רוצה שאשתף אותך בלשונית הדברים להכנה שלי?ניל"ס
זה נמצא שם להכנה "יום אחד", ויש שם עוד הרבה פוטנציאלים, שחלק הכנתי כבר...
אגב, זה יצא יותר טוב מהמתכון הדומה של קרין גורן?
במילוי- אם משתמשים בחמאת בוטנים מתוקה, אפשר להמירחיה וקיימת

את האבקת סוכר בקורנפלור?

נשמע לי יותר סימפטי.

דחוווף!! מישהו ניסה עם שמן? וזה טעים?לללללללאחרונה

כי הבצק נראה ממש פושטי!!