שרשור חדש
עד מתי ניתן לשמור מוצרי מזון?-משה ר-

פעמים רבות אנו נתקלים בסיטואציה בה נותר לנו מזון, אבל איננו בטוחים אם הוא עדיין למאכל. האם תאריך התפוגה הוא מוחלט? ואיך נדע מתי כבר לא כדאי לאכול מהסירים שבישלנו? אספנו עבורכם טיפים והמלצות לשמירה על טריות האוכל, שאתם מאחסנים במקרר.

התאריכים המופיעים על אריזות, אינם מהווים מדריך לשימוש בטוח במוצר, אבל שימוש נכון בטבלה שלפניכם, ובהמלצות המצורפות, יעזרו לכם לשמור על האוכל הנמצא במקרר (בטמפרטורה של 4 מעלות), מלהתקלקל ולהפוך לסכנה בריאותית:

מספר כללים שחשוב להקפיד עליהם:

דבר ראשון וברור - כשאתם רוכשים מוצר וודאו, שהתאריך עליו רשום "למכירה עד" או "sell-by" (באנגלית) עדיין לא עבר. ברור שגם תאריך פקיעת תוקף המוצר צריך להיות כזה שעדיין לא עבר, למרות שזוהי גם אחריותו של המוכר.

עקבו אחר ההמלצות לשמירה על המוצר, כפי שהן מוטבעות על האריזה.

שמרו על מוצרי בשר ועוף באריזה המקורית, עד ממש לפני השימוש.

במידה ואתם מתכננים להקפיא בשר או עוף למשך יותר מחודשיים, השתמשו בשקית חיצונית, עם אטימה מיוחדת היוצרת וואקום, או לחילופין הכניסו לכלי פלסטי אטום ככל הניתן (טאפר).

 

טיפים נוספים:

- לאחר הפתיחה והשימוש הראשוני במזון של קופסת השימורים, יש להעביר את תכולת הקופסה למיכל מכוסה היטב שעשוי מזכוכית, פלסטיק או כל חומר אחר, שהוא לא הפח ממנו עשויה הקופסה.

- גבינה צהובה כדאי לשמור בכלי אטום, עם מספר קוביות סוכר, בכדי למנוע עובש ולהאריך את חיי הגבינה.

- חסה מומלץ לאחסן בשקית נייר ולא פלסטיק, במגירת הירקות במקרר.

- רפדו את מגירת הירקות שבמקרר בנייר עיתון. הירקות יישארו טריים יותר לאורך זמן.

- בקיץ, מזון עלול להתקלקל תוך שעה מרגע הוצאתו מהמקרר! בחורף שעתיים.

- ירקות ופירות חתוכים שנשארו בחוץ יותר משעתיים - לזרוק.

- אין להחזיק מלפפונים ועגבניות באותו תא. העגבניות פולטות גזים (גם שאר הירקות, אבל פחות) שגורמים למלפפונים להירקב מהר יותר.

- אגב, זו בדיוק הסיבה בגללה מומלץ לעטוף אבוקדו בנייר עיתון כשהוא עדיין קשה, על מנת שיבשיל מהר יותר, בזכות הגזים שהוא עצמו פולט.

- גם תפוחי עץ פולטים הרבה גזים, שיאיצו ריקבון בפירות אחרים באותו התא.

- כשמפשירים בשר או גבינה שהיו במקפיא, מומלץ להפשיר במקרר (לוקח יותר זמן, אבל הרבה יותר בטוח).

מה ההבדל בין "עדיף להשתמש לפני..." ל-"תאריך פקיעה" במוצרי מזון?

התאריך שמוטבע לאחר "עדיף להשתמש לפני..." מהווה המלצה לשימוש עד לתאריך המסוים, כלומר זהו התאריך האחרון בו טעמו של האוכל יהיה הטוב ביותר, אין זה אומר שלאחר תאריך זה האוכל מסוכן.

"למכירה עד..." או "תאריך פקיעה", מבהירים לקונה עד מתי המוצר אמור להיות מוצג בחנות. אין לקנות מוצרים אחרי התאריך שמופיע ב-"למכור עד..." או "לשימוש עד..."

מוצר יכול להיות שמיש וטוב גם לאחר תאריך ה-"למכור עד...", אבל לאחר התאריך המופיע ב-"להשתמש עד ל..." אין לעשות שימוש.

(נלקח מבא במייל)

רעיונות לארוחת בוקר ביתיתנועם ה
חוץ מלחם, חביתה, סלט וגבינה. יש?

(אה... ובלי צורך בלאפות...)
דייסה-מתאים לחורף ומאד משביע.-משה ר-
דגנים..
קפה עם קרואסוןמינימאוס2

באגט עם חמאה וריבה (או בלי ריבה)

טוסט עם גבינה צהובה

 

 

יוגורט עם גרנולה או פירות ,לחם מטוגן, טוסט מושקעמה אני ומה חיי
פאנקייק עם סירופ... זה מה שמופיע בתמונהמה אני ומה חיי

המייצגת את השרשור הזה, אז משם הרעיון...)

 

ממממממ טעיםמינימאוס2

נוסטלגיות...

טוסט, שקשוקה, לחם מטוגןיעל מהדרום
לחם קלוי בתנור עם שמן זית, זעתר ושום-מעדן ובריא!הדסדס
שדרוג קטן של ההצעה המקוריתמינימאוס2

לחם מלא מעליו גבינת עיזים ומעל זה ירקות פרוסים 

מבחינתי בכלל לא בגלל בריאות אלא נטו טעם. עז ועשיר

 

סלט ענק מכל הירקות פיסות לחם קלוי בתוכואורין

וריבועי גבינה צפתית עם הרבה שמן זית לימון וזעתר

סלט עם לכלוכיםפלספנית

בעזהי"ת

 

סלט בסיסי- מלפפון, עגבניה, פלפל גמבה בצל עם אוהבים, אפשר זיתים

ואז להתפרע.

 

אפשר טונה- פעם עשיתי מהטונה עם כף של גלידה עיצבתי 3 כדורים מעל הסלט, במשולש

פרוסות דקות של ביצה קשה

קוביות חציל/קישוא מטוגנים [ואם רוצים לחסוך בשמן- טיפ: אני 'מטגנת' את החצילים והקישואים בקצת מים עד שהם מתבשלים ומתרככים, שופכת את המים ואז מטגנת טיגון קצר בקצת שמן בשביל הקריספיות והטעם]

צ'יפס בטטה- רצועות דקיקות של בטטה- מקלפים את הקליפה עם קולפן, ואז ממשיכים לקלף את כל הבטטה ל'קליפות' דקיקות כאלה, ומטגנים- קראנצ'י וטעים ברמות

גרעינים קלויים, שומשום, אגוזים קלויים,

גבינה צפתית מותכת [חותכים לחתיכות קטנות ושמים במחבת, בלי שמן]- נהיה צמיגי כזה וטעים

ראיתי בבתי קפה גם גבינת חלומי מטוגנת- עם ציפוי פירורי לחם, היה מעולה

ירקות עלים מוסיפים מאוד בסלט- בצל ירוק וגם פטרוזיליה, נענע

רוטב מלימון, שמן לא צריך כי יש בירקות, מלח פלפל

עשית לי חשק!!אקונהמטטהאחרונה
מה האוכל שאתם הכי אוהבים להכין/לאכול?-משה ר-


עוגה עוגה עוגהheh

במעגל (המשקל) נחוגה...

נחמד.לב אמיץ
מרק טוב. עוף מושקע.לב אמיץ

אוכל!

 

מה יש לכם מעוגות?

עוגות שמריםאנש
הכי אוהבת להכין והכי אוהבת לראות את כולם נהנים..
וגם חלות נכנסות בקטגוריית השמרים.. הריח המשכר של שבת..
להכין-קציצותפעימה

בעה"י

 

מפגן יצירתיות ואלתור

אבל רק הכנת התערובת, להכין כדורים זה כבר לא התפקיד שלי ב"ה

^^אשמח למתכונים פעימה!770מ
להכין- בצק שמריםחיה וקיימת

לא חשוב מה- עוגות לחמניות עוגיות, העיקר את הבצק הנעים הזה. (כמובן ללוש ביד לא במיקסר שהורס את כל הכיף)

לאכול- חלבי, עדיף מוקרם, משתנה פעם ביומים, בשבוע האחרון- מרק בצל. (מתכון ששדרותי העלה פעם)

עוגת שמרים גםמיסטר דום
אבל עם שוקולד בלי הרבה התחכמויות
עוגיות ועוגיות שרבוב
עוגיות ומרקים. עדיף בצל.פיתה פיתה

חוץ מהקטע של לבכות.

להכין - הכלט'
לאכול - כמעט שום דבר.
להכין- לחם (באופה לחם (חושף שיניים)טאבולה ראסה

לאכול- מרק טוב

אני אוהבת בצק באופה לחםשרבוב
לחם התפקשש לי יותר מידי וזה מעצבן
לאכול כל דבר על בסיס רוטב עגבניות סמיךמינימאוס2

דג\עוף\מטבוחה\...

להכין- הכול טוב בעיקר להכין לשבת!!! 

להכין: עוגה. לאכול: מרק. איזה סקר חביב! תולעת השני


צ'יפסאמא ל2 קטנטנים

אני מוכרה! אני יודעת שזה לא בריא... אבל אני לא עומדת בפניומוציא לשון

מאוד בריא!!!מינימאוס2

בריאות הנפש זה גם דבר חשוב

 

יששששששמינימאוס2

פחדתי שיגיבו לי ככה: פטיש

חוץ מזה שבריא.לב אמיץ

 

אבל אני סתם חופר .

אני-משה ר-
להכין-עוגות בעיקר פאי ומוסים.
לאכול-רטבים למינהם עם חלה טרייה.
רטבים עם חלה?מינימאוס2

בטח לא הכוונה לאלף האיים למשל ? או שכן?

הכוונה למטבוחה, רוטב של דגים, שקשוקה-משה ר-
בצל מתוק עם קציצות ועוד..
מה זה בצל מתוק עם קציצות?מאמע צאדיקה
מאכל טעים טעים שאמא שלי מכינה-משה ר-
אם תרצי מתכון אשאל אותה..
יש גם כבש מתוק בפירות יבשים אבל זה יותר-משה ר-
לחגים
חלבי- פשטידות ומוקרמים למיניהם+mp8
עוגות וקינוחים שווים ומושחתיםיהודיה מא"י
לא הייתי חושדת בך.לב אמיץ
תמהני למהיהודיה מא"י

(גילוי נאות: אני לא מכינה עוגות וקינוחים מושחתים כמעט בכלל, מטעמי תקציב בעיקר, אבל זה עדין הדבר שהכי כיף להכיןליקוק)

דווקאשרבוב
לא כ"כ יוצא לי להכין כאלה
אבל אני חושבת שההנאה שלי תיפגם בגלל העלות כי כל הזמן אני רק אחשוב שזה מיותר וחבל...
בעייני,חיה וקיימת

יש לך שילוב מנצח של טעם ובריאות.

משום מה לא הייתי מדביקה עליך עוגות שחיתות...

תיכתבו גם מתכונים!!!מוריהלילי10
מרק, סלט ועוגיותהלליש
מממננממנולאית
בס"ד
להכין: להמציא מתכונים(ואז להקיא);)
לאכול.... טוב, הרבה. למען הפרוטוקול:
שעועית ירוקה ברוטב סויה ושום, דג כבוש!
לבשל אני הכי אוהבת עוף ודגיםאייכה!אחרונה
ובכלל בישול אני אוהבת כי יש הרבה מקום ליצירתיות!!
לאפות אני אוהבת עוגות/עוגיות קלות ומהירות הכנה
לאכול המאכל המנצח זה סלט
מה אפשר לעשות עם פירה שנשאר?on

אשמח לרעיונות....

תודה

לביבות..-משה ר-
אפשר קמח ולטגן..
אם הוא פרווה אפשר למלא בגבינות להטביל בביצה וקמח ולטגן ואפשר לעשות את זה גם עם בשר טחון..
אפשר פירוט על המילוי החלבי?מינימאוס2
מה שאת רוצה.-משה ר-
את אוהבת בולגרית שימי בולגרית, גבנ״צ, עיזים וכ״ו..
אבל התפ"א יחזיק בתוכו מילוי? הוא רך ממש...on
למה לא?-משה ר-
אלא אם כן זה פירה דליל מאד..
קורקטים-פלספנית

בעזהי"ת

 

נראלי שככה קוראים לזה

כמו 'ביסבול' של טבעול, למי שמכיר..

 

מוסיפים קמח, ביצה, תבלינים

מגלגלים לכדורים קטנים

ביצה, פירורי לחם ולטגן..

נשיקות של פירה טעים ממשעיצובית

אפשר מתכון לנשיקות?on
להוסיף לקציצותפעימהאחרונה
זרקו רעיונות- מה אפשר לעשות עם בצק של חלות?רחלקה

אני יודעת שהכל אבל תביאו רעיונות..

מה שחשבתי: פוקאצ'ות, לחמניות בצל... מה עוד?

ואם פוקאצ'ות, אז מה לשים עליהם? פעם ראשונה שאני עושה את הדברים האלה

יש המוןיהודיה מא"י

סמבוסק (לא המטוגן, האפוי)

לאפות

עוגות שמרים ורוגלך למינהם (כולל רוגלך מלוחים ושושני פיצה)

פיצה (בעצם, אפשר לומר שפיצה זה סוג של פוקצ'ה עם רוטב עגבניות וגבנ"ץ)

גריסיני

לחמניות בייגלה

קרקרים (לא ניסיתי אף פעם)

 

ובאשר לפוקצ'ה - הקלאסי זה רוזמרין, מלח גס ושמן זית

מלאאאאט'

לחמניות בכל מיני צורות וגדלים וטעמים - ירקות, שוקולד, תבלינים, גרעינים, כיד הדמיון ליקוק

 

כשאני מכינה עם ירקות אני מתפרעת עם הדמיון והשילובים ושמה כל ירק שטעים אפוי: עגבניות (עדיף שרי), זיתים ירוקים או שחורים, בצל, שום,

ואפילו קישוא וחציל פעם שמתי, לקצוף ולערבב הכל עם תבלינים ומעט מלח ושמן ויוצא מטעמים.

 

שוקולד - מחביאה בתוך הלחמניה כמה קוביות או שוקולד צ'יפס.

 

תבלינים וגרעינים גם לפי איך שמתחשק. אין בזה חוקים

 

 

אצבעות/לחם שום.0 אלישבע 0

לחמניות שוקולד...ת.מ.

פיצות

סמבוסק

לחם ממולא

בקיצור הכל

על פוקאצות הולך הכל בערך... עגבניות בצל חצילים פלפלים ועוד כיד הדמיון הטובה ומה שיש בבית...

לחמניות שוקולד?חיה וקיימת

נשמע טוב

מה זה?

לחמניות ממלאות שוקולד...ת.מ.

אני עשיתי מהבצק של החלות (עשיתי כמות גדולה להפרשת חלה) ופשוט עשיתי עיגולים קטנים עם קובית שוקולד בפנים...

מוצא חן בעיני חיה וקיימת

זה מזונות כאילו?

(רץ להכין)

דוסית!שרבוב
מזונות רק אם מספיק מתוק ולא קובעים על זה סעודה
וכמובן לשאול רבבב
ו
שניתי ניקחיה וקיימת


צריך שהבצק יהיה מתוק מספיק ושזה לא יהיה ארוחה...ת.מ.

לכן אנחנו החשבנו את זה כהמוציא...

(הפעם היחידה שאכלתי את זה לא אחרי לחם הייתה קביעת סעודה גם ככה)

אבל זה ממולאחיה וקיימת

כמו עוגת שמרים, אז מה זה משנה המתיקות של הבצק?

(נראה לי הבדלי מנהגים)

עשיתי את זה בדיוק מאותו בצק של החלות...ת.מ.

והמילוי הוא לא כמות גדולה כ"כ... זה כמעט כמו שתמרחי פרוסה בשכבה עבה ותגידי שזה מילוי... לפחות לעניות דעתי...

אבל את אופה עם המילוי, זה שונהחיה וקיימת

זה כמו- לחם מטוגן- המציא.

בצק מטוגן- מזונות.

גם על בצק מטוגן יש מחלוקת.פלספנית

בעזהי"ת

 

[אני מתכוונת, פריקסה וכאלה]

יש שמברכים על פירקסה המוציא? חיה וקיימת

אני ממש בורה ועמרצית

מרן בשו״ע פוסק שעל דברים מטוגנים מברכים-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך ד' באדר תשע"ד 21:17
מזונות..
יש מאפים שההגדרה שלהם זה פת הבאה בכיסנין שאם קובעים עליהם סעודה אז מברכים המוציא.
במקרה הזה פריקסה יש לו דין של מבושל(טיגון בשמן עמוק)
אז זה מזונות.
תודה חיה וקיימת

(נס שיש גברים בפורום הזה...)

אצל בעלי בכוללפלספנית

בעזהי"ת

 

בחנוכה היה על זה דיון שלם

וכפתרון סופי הוא ואבא שלי ואחי, יענו- אשכנזים וספרדים- נטלו ידיים וברכו המוציא על פרוסה של לחם, ואח"כ פנו לפריקסה..

יש גם דעה כזאת בהלכה-משה ר-
שמי שרוצה להחמיר ולצאת מהספק אבל הרבה לא נוהגים כך.
אצלינו שיהיו בריאיםמינימאוס2

חלק מהגיסים נטלו ידים על לחם לפני שאכלו סופגניות

 

בדיוק הכנתי לחמניות ביס קטנטנות והבנות היו מבסוטותבת 30אחרונה

הכנתי בצק של חלות, הוספתי כוסברה קצוצה ושום כתוש והנחתי עיגולים קטנים במנג'טים. יצא קטן, חמוד, וכיף לקחת לגן 5-6 סנדוויצ'ונים כאלה.

שאלה למנוסים עם חלב סויהת.מ.
כתוב עליו לצרוך 5 ימים מהפתיחה זה באמת ככה?
אני לא גומרת ב5 ימים והתאריך עוד רחוק...
חבל לי לזרוק כל פעם אם זה באמת ככה אני אפסיק לקנות וזה מבאס...
הוא נשמר במקרר?פעימה

בעה"י

 

באיזשהו שלב הוא נהיה בצבע צהוב מגעיל ואז הוא אבוד, אבל לדעתי הוא יכול לשרוד יותר מזה.

לא יודעת כמה זמן מחזיק. אבל אולי תקפיאי חלק.חילזון 123
בעומק המקרר - שבוע, אולי 8-9 ימים.לב אמיץ

אבל באמת אפשר להקפיא בשקית המיועדת לכך או בכוסות חד פעמיות. אני חושבת ששלא  כמו חלב פרה, חלב הסויה מתנהג כרגיל אחרי הקפאה.

אפשר גם שבועיים לרוב.דביבונת

ואי אפשר לפספס כשהוא מתקלקל. הוא חמוץ עם גושים ומגעיל.

שבועיים בעומק המקרר [וגם בדלת] בלי שפותחים את המקרר כל רגע אמור להיות בסדר גמור.

יש לפעמים גם קשר לסוג, אבל ככהה זה לרוב. מנסיון של שנים.

אנחנו גם קונים כזה שכתוב עליו 5 ימים,תולעת השני

אבל אנחנו שומרים אותו במקרר ומשתמשים בלי חשש.

 

כמו שכבר אמרו, שמים לב כשהוא מתקלקל.

אין צורך לזרוק אותו בדיוק 5 ימים אחרי הפתיחה, אלא כמה זמן שרוצים - עד שמתחיל להריח מוזר ויש גושים.

תודה רבה לכולם!ת.מ.

אז אם הוא נראה רגיל אני אמשיך להשתמש...

אנחנו לא פותחים את המקרר הרבה אז לא נראה לי שיש בעיה...

אחותי שותה חלב סויה והוא מחזיק במקרר-משה ר-
הרבה זמן, יכול להיות שהכווה שם זה אם משאירים בחוץ..
רשום את זה ביחד עם זה שרשום לשמור בקירור...ת.מ.אחרונה
אני לא באמת קשורה לפה.פונ3'ה!!

יומולדת של אמא היה לפני שניה, לאבא יש יומולדת עוד שניה. [ימי הולדת עגולים, יפים, ומיוחדים.]

אחותי הכינה לאמא טריקולד מוצ'קע. אזז..

 

צריך רעיונות לעוגה גם כן ברמה כזאת לאבא. משהו מכובד. טעים. מוצ'קע. ויפה.

 

 

יש רעיונות?

אוהב עוגות גבינה?משיח עכשיו!

מתכון פשוט ונהדר והעוגה נראית מהממתhttp://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-dairy_recipes/Recipe-a969ad5632b4e31006.htm

 

כל עוגה תיראה יפה ומושקעתהמוזרה

אם רק תקשטי אותה יפה! 

רעיון מתלהב...אמא!!אחרונה

אפשר להזמין באינטרנט תמונה אכילה.

את שולחת תמונה של אבא/נכדים/ילדים או מה שאת רוצה והם מדפיסים את זה על משהו אכיל... 

(משהו כמו בצק סוכר נראה לי...)

מכינים עוגה (איזו שבא לך...) ומעל שמים את התמונה.

כמה פעמים רציתי לעשות אבל לא יצא כי זה היה לשבת ואז יש בעיה לחתוך....

אז אין לי נסיון...

רעיונות לסלטים טעימים מבושלים שאפשר להקפיא.עיצובית

למי יש??

תודה רבה

חומוס, מטבוחה,יהודיה מא"י

קישואים בטעם כבד (לא באמת בטעם כבד, אבל שיהיה)

פלפלים על האש

אני מניחה שגם חצילים הולך, לא יודעת כי אצלנו לא אוהבים חצילים

כבד

חציל קלוי מצוייןלב אמיץ

אבל להפריד מהקליפה ולהקפיא רק את בשר החציל.

 

 

חציל קלוי חציל פרוסות\קוביות בתנור פלפל חריף..-->נסיכים

גמבות צבעוניות קלויות מדבוחה...

 כמובן שהכל מטבלים שמוצאים מהמקפים כך זה טעם של טרי יותר חוץ מהמדבוחה שאפשר להקפיא כך...

זיתים ברוטב אדום...ת.מ.

בהתחלה הכנתי והרבה נזרק כי בעלי לא אוהב ואז החלטתי לנסות להקפיא ויצא מצוין! כמעט לא מרגישים בהבדל...

>>שרבובאחרונה

חצילים

פלפלים

מטבוחה

 

שאריות לחםמסילת ישרים

שלום לכולם..

היה כאן לא ממזמן שרשור על רעיונות מעולים לכל מיני פשטידות עם שאריות לחם,

 יש אפשרות להקפיץ לי אותו, אל הצלחתי למצוא אותו בחיפוש..

או לחלופין לתת רעיונות מה עושים עם מלא לחם ישן ויבש?

תודה1

 

אני עושה פירורי לחם!פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

פנקו- פירורי הלחם המועדפים עלי- עולים בערך 12 שקל לחבילה.. 

אז פשוט כל שבת מהחלה שנשמרת- מייבשת בתבנית עד יום שלישי [לא בתוך שקית! בתוך שקית זה מעלה עובש!] כמה דק' במג'מיקס, ויש לך פנקו ביתי מעולה

[במקרה שלי אפילו מקמח מלא, מה טוב ]

אני רוצה להכין גבינה ביתיתאלעד

מישהו כאן עשה את זה פעם?..

 

יש דרך מאוד פשוטה.לב אמיץ

רעיון של אמא שלי.

 

אפשר לעבוד עם מה שבוחרים: יוגורט (4.5% שומן ללא סוכר), אשל, יוגורט עיזים וכו'.

 

שופכים את התכולה החלבית אל מסננת מרופדת בבד גזה. מניחים מעל כלי עמוק מספיק כך שהנוזלים מתנקזים אל הכלי אבל לא באים במגע עם התכולה החלבית. בקיץ כדאי להכניס את כל המערכת הזו למקרר.

 

וזהו. פשוט מחכים כמה שעות שכל הנוזלים יתנקזו.

 

אני משתמשת בגבינה הזו לעוגת גבינה וזה יוצא מצוין.

 

אמא שלי מכינה גם גבינות מסובכות יותר בעזרת ערכה שהיא רוכשת. צריך לברר איפה.

גבינת שמנת-משה ר-
2 אשל
2 שמנת חמוצה
כף שטוחה מלח
מערבבים טוב את הכל, מכניסים לחיתול בד, שמים במסננת בתוך קערה ומניחים חצי יום ומרוקנים מדי פעם את הנוזלים ובלילה למקרר, למחרת בצהרים/ערב מעבירים לקופסה ולמקרר..
אני עושה כאלה+mp8
בטעמים שונים
כמו מה?-משה ר-
בא לי לנסות דברים מעניינים.
כל מיני:+mp8

מערבבת גבינה לבנה עם שמנת חמוצה, (לפעמים עושה אותו דבר עם יוגורט, פחות מושחת מבחינת שומן)

מחלקת את התערובת לכמה, מוסיפה כל פעם לפי החשק:

שבבי בצל/ בצל מטוגן (שנקנה בשקית, לא שמטגנים לבד)

זעתר.

זיתים קצוצים, ירוקים/ שחורים וגבישי שום.

אבקת מרק בצל.

(לפעמים משלבת כמה ביחד)

כל סוג לחוד מכניסה לחיתול בד ותולה מעל הכיור.

יוצא מעולה.

גבינת שמנת גם הולך? מכינה הרבה.משיח נאו בפומ!
הממ יותר גבינות קשותאלעד
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך ב' באדר תשע"ד 17:27

כאלה שצריכים אנזימים, קלציום וכאלה

זה די פשוטיהודיה מא"י

מביאים חלב לסף רתיחה

מוסיפים חומץ

מערבבים עד שהחלב נפרד

מסננים דרך חיתול בד

 

זה הבסיס

יבוש, דחיסה, חימום, יישון יניבו גבינות שונות

כך בחשבון שבשביל גבינות ממש קשות, אפילו חצי קשות כמו גבנ"ץ צריך גם אינזימים, וגם את היכולת לאחסן בטמפרטורה מתאימה (נראה לי שאזור ה15-20 מעלות) למשך תקופה ארוכה

פעם ראיתי סרטו ביוטיוב. מסביר בדיוק מה לעשותמשיח עכשיו!

שמנת חמוצהכרמיאחרונה

שופכים שמנת חמוצה לתוך מסננת או חיתול בד נקי

ומשהים מעל קערה, בתוך המקרר.

יום או יותר.

הנוזלים זולגים לקערה ,

ומה שנשאר במסננת- זו הגבינה.

 

אח"כ אפשר להוסיף טעמים:

שום

בצל מטוגן

פטריות קצוצות ובצל

עירית

וכו'.

 

פשוט ומומלץ.

מבחינת כמויות- הכמות של השמנת "מתכווצת" אז מכל גביע שמנת יוצא פחות מכמות של גביע.

הי,אני צריכה מתכון למרק בצל לא חלבי..פשוט וקלalirz

עם חומרים שיש בבית..דחופ כמה שיותר!!

תודה! כאילו מוציא לשון

אין לי מתכון..אבל אני מנסה לחשוב איך מכינים מרקיעל מהדרום
לק"י

אפשר אולי לחתוך בצל לטבעות ולטגן קצת בשמן.
להוסיף תבלינים (מלח, תבלין לקציצות, כורכום, פפריקה- מה שאתם אוהבים) ומים ולבשל.
אולי להוסיף ירקות ירוקים גם.
וקצת קמח מוסיף הרבה. ויין דביבונת

עם מה שיעל כתבה, וזהו.

בתיאבון.

מה שהכי חשובמינימאוס2אחרונה

זה לאדות את הבצל הרבה זמן- בערך 20 דקות

בשביל מרק בצל בסיסי מטגנים כמה בצלים הרבה הרבה זמן על אש קטנה עם מכסה

אחרי 20 דקות מוסיפים אבקת מרק בצל ומים מבשלים עוד שעה. זהו

 

נראה לכם אפשר להקפיא אורז מבושל? או שיהרס?משיח נאו בפומ!
עשינו את זה פעםצביה22

יצא אכיל ונחמד, אבל ממש לא כמו טרי..

אפשרג'נדס
בטח למה לא?חילזון 123אחרונה
מחפשת מילויים טעימים לעוגות שמרים!!חיים חדשים
עדיף בלי מרגרינה..

תודה!!
חלבה-קינמון שוקולד בוטנים שוקולד ריבת חלב חמאה ודביהודיה מא"י

חלבה-קינמון ושוקולד

מערבבים טחינה גולמית (אפשר וכדאי מלאה), דבש, סוכר וקינמון (הכל לפי הטעם) מוסיפים מים עד למרקם נוח למריחה. (ולפעמים אני מוסיפה שמן, פחות בריא יותר טעים)

קוצצים שוקולד מריר לקוביות קטנות (או משתמשים בצ'יפס שוקולד משוקולד אמיתי, אבל שיהיה שוקולד אמיתי ולא צמקאו)

מורחים את החלבה, מפזרים את השוקולד מגלגלים וכו' (אני עושה בדר"כ לעוגת שושנים.

 

בוטנים-שוקולד. מערבבים חמאת בוטנים טבעית עם קקאו וסוכר בכמויות שוות, עד שמתקבל ממרח נוח. זה יוצא מילוי שוקולד עשיר, (ואפשר למרוח בשכבה יחסית עבה)

 

ריבת חלב (ואין  צורך להוסיף כלום)

 

חמאה ודבש - מרדדים את הבצק דק-דק מרככים מעט את החמאה, מורחים חמאה בנדיבות ועליה דבש, בנדיבות.

תודה רבה!!חיים חדשים
ושוקולד רגיל? או קינמון רגיל?
שוב, עדיף בלי מרגרינה אם אפשר..
שוקולד רגיל-פלספנית

בעזהי"ת

שמן וקקאו מערבבים ומורחים..

ממרח שוקולד הכי טעים והכי נחשב גם !מיסטר דום
מילוי מעולה:חיה וקיימת

לפזר על הבצק סוכר וקקאו ביחס של 2 כפות סוכר על כף קקאו, מעליהם לפזר אבקת נוגט ולהתיז שמן, אם רוצים- לפזר מעל קרוקנט בונים או אגוזים (קרנצ')

ממש מוצלח.

המצאה של מיסטר דוםליקוק

וואו ממש זה היה מוצלח אה?מיסטר דום
בארור!! המתכונים שלך תמיד טובים מאוד!!חיה וקיימת

ממרח שוקולדצביה22

אני מכינה הכי פשוט- קקאו וסוכר עם מים רותחים (תיאורטית אפשר עם מים רגילים, אבל אז נורא קשה לערבב כי הקקאו לא נטמע במים בקלות, אבל כשהם רותחים זה מתערבב בלי שום בעיה).

מבחינת היחסים- אנחנו לא אוהבים כל כך מתוק, אז אני מתחילה עם בערך יחס של 3:1 (לטובת הקקאו)- למשל 3/4 כוס קקאו עם 1/4 כוס סוכר, ואז מוסיפה לפי הטעם. את המים מוסיפים ממש בהדרגה, כדי שלא יהפוך לנוזלי מידי (גם אם נהיה נוזלי אפשר לתקן ע"י הוספת עוד קקאו וסוכר).

אפשר גם לגוון עם קוקוס טחון, אגוזים טחונים ועוד (מה שמתחשק..), אפשר גם להשתמש בהם כדי להסמיך את הממרח אם הוא יצא מידי נוזלי.

פונידג וניל מוסיף, תנסי.חיה וקיימתאחרונה

כף אחת על 4 קקאו ו8 סוכר.

מתכון לתפוחי אדמה ממולאיםנעמה301

יש למישהו רעיון למתכון של תפוחי אדמה מגולגלים ממולאים בבשר טחון?

(שפורסים את תפוחי האדמה לאורך פרוסות דקיקות וכך אפשר לגלגל אותם)

תודה רבה!

 

איך אפשר לגלגל אותם?+mp8
ממליחים את הפרוסות ואז הן מתרככותs83אחרונה

לא יודעת איך מגלגלים אבלשמשי
אמא שלי פשוט מוציאה מילוי מתוכם וממלאה בתוכן
מחפשת מתכון הכי הכי פשוט עם הודו טחון לשבת.משיח עכשיו!

אין לי כוח  או רצון לבלות במטבח. מה הדבר הכי פשוט  שאפשר לעשות עם הודו טחון?

 

תודה מראש לכל העונים

פשטידת בשריהודיה מא"י

לערבב עם ביצים, רסק עגבניות (לא חובה), תבלינים, פירורי לחם/קוואקר/בורגול דק/סולת/קמח מצה וכו'.

לשים בתבנית, לישר ולאפות

תודה על הזריזות. אפשר פירוט כמויות? נשמע נפלא!משיח עכשיו!

לחצי ק"ג בשר צריך להוסיף משהו כמו 2-3 ביציםיהודיה מא"י

תלוי בגודל שלהם

פירורי לחם יוצא משהו כמו חצי כוס

כל השאר לפי הטעם. אני אוהבת לשים הרבה רסק עגבניות

 

קחי בחשבון שלרוב זה מתכווץ בזמן האפייה

 

אפשר וכדאי לפזר למעלה שומשום או פשתן.

מה הגודל של התבנית?משיח עכשיו!

עד עכשיו התארחנו בשבתות, ובעז"ה אני רוצה להכין את זה מחר, נשמע נהדר. אגב, איזה סוג של תוספת תתאים? אורז?

גודל של תבנית תראי לפי הכמותיהודיה מא"י

אבל בק"ג בשר זה לא יוצא כ"כ הרבה

 

אורז מתאים מאוד, גם פירה.

 

קחי בחשבון שזה יוצא יבש לעומת קציצות

מתכון מעולה קלי קלותט'

לשבתות עצלניות

 

1 בשר טחון 

1 ביצה

חצי כוס קוואקר

תבלינים ומלח - אני אוהבת לשים חוואג' וקצת פפריקה

 

להרתיח סיר מים עם מעט מלח

 

ליצור קציצה אחת גדולה או שתיים ולשים בסיר אחרי שהמים רותחים

 

בישול של 30-40 דקות

 

 

תודה! הכוונה לקילו 1 של בשר טחון?משיח עכשיו!

סליחה - חצי קילוט'

פשוט אני קונה בחב' של חצי קילו (הלכתי לשקול כדי לכתוב נכון )

 

גם אני- בגלל זה שאלתי. תודהמשיח עכשיו!

את מתכוונת לבשר הודו או בשר בקר?פנסאי
כי בשר הודו ועוף יותר יבש יחסית.
אני עשיתי עם הודו ויצא מעולהחילזון 123אחרונה
רגע ומה עושים עם זה אח"כ?חילזון 123

איך אוכלים את זה?

זה לא יוצא כזה יבש ובלי טעם שזה מבושל רק במים?

פורסים את זה. וזה לא יוצא יבשט'

אם משאירים את זה בסיר עם המים עד להגשה וזה טעים גם קר.

 

אפשר גם לטגן בשמן עמוק וזה יוצא הרבה יותר טעים אבל אני לא חסידה של עניין הטיגון.

ואפשר לשחק עם התבלינים ולהוסיף רסק עגבניות גם לבשר וגם למים - אני אישית לא אוהבת.

 

מאותה תערובת אני מכינה גם קציצות קטנות למרק ירקות - פשוט אחרי שהמרק רותח ומוכן לזרוק לתוכו מלא כדורים קטנים.

או שאפשר גם לטגן קציצות קטנות שזה אני כן עושה פעם ב... 

 

 

הכנתי כזה. יצא ממש נחמדחילזון 123

שמתי יותר קווקר (בערך כוס נראה לי) כי זה היה רטוב מדי. וגם רסק עגבניות, אבל לא כ"כ הרגישו אותו.

ממש מתאים לשים פרוסות של זה בסנדוויץ'.

גם אני הכנתי השבת ויצא טעים ט'
ספגטי בולונז, קציצות, בורקסיםאני והוא
משהו פה אולי יודע איך מכינים סלומון מעושן?? תודה!!yaeli30
מניסיון והמלצה של חברה-+mp8

לא ניסיתי בעצמי:

קג סלומון
להפשיר בתבנית
לעסות היטב עם 3 כפות מלח וכפית סוכר (שתיהן מחוקות)
להניח מעל -כלי כבד או תבנית מלאה בתפוחי אדמה
להשהות 24 שעות בטמפ החדר
לפרוס עם סכין חדה פרוסות דקות.

 

 

בהצלחה!
 

תודהף מעל הסלומון לשים משהו כבד?yaeli30
ככה אני מבינה. כאמור- לא ניסיתי+mp8
אבל זה יהיה סלומון מומלח, לא מעושןחילזון 123
סתם שאלה בנושאכבשה מתולתלת

לא יכולים לקבל הרעלת מזון מדבר כזה, כשהוא מוכן בבית?

תמיד מזהירים שצריך לטגן/לאפות/לבשל היטב דברים כאלה.

במפעלים יש להם שיטות לשמר את זה כמו שצריך,

בין אם הן בריאות ובין אם לא.

מלח הוא חומר משמר חזק.לב אמיץ
ראיתי מתכון בבלוג המרכיב הסודי. נראה טוב...פנסאיאחרונה
לאפה בבית, כשאין סאג'עוגי פלצת

מישהו התנסה בזה?

 

למישהו יש מתכון זמין בעניין?

 

 

תודה רבה רבה ליקוק

אפשר על מחבת הפוכה על הכירייםיהודיה מא"י

רק שלא תהיה טפלון

 

מתכון של בצק שמרים פשוט ללחם יתאים

אפשר גם להפוך את הסיר דגים?מאמע צאדיקה
יש לו צורה עגולה למדי?יהודיה מא"י

אם כן, בטח יתאים

לא חצי כדור- תחתית ודפנות עגולותמאמע צאדיקה

ועוד שאלה- זה עושה שחור משחור על הפנים של המחבת\סיר שאח"כ צריך לעבוד דורות כדי לנקות? 

 

(ראיתי בתצוגה של חנות ברחוב ירמיהו בירושלים- שהם מוכרים סאג'... בהזדמנות כשיהיה לי מקום בבית או כסף מיותר- אקנה אחד....) 

נראה לי בסדריהודיה מא"י

זה לא עושה שחור על הפנים של המחבת. ואם כן, סימן שיש בעיה בכיריים

גז בישול לא אמור לעשות עשן בזמן שהוא נשרף.

 

זה משאיר שחור על הצד החיצוני (זה שאופים עליו את הפיתות). אפשר לקרצף עם צמר פלדה (אני משאירה)

אבל מותר הלכתית לעשות על מחבת הפוכה?תחיה דולה

הרי זה הצד שנוגע בכירים שהן בעצם טרף כי פעם גולש משהו חלבי ופעם משהו בשרי, לא? אין איזה קטע כזה...

(הלוואי שלא המצאתימסמיק-מוציא-לשון)

 

עד כמה שלי ידועיהודיה מא"י

המשטח של הכיריים טרף, לא החצובות

אבל כאמור, שאלות הלכתיות צריך לשאול רבנים לא פורום

אני אברר תודה!תחיה דולה
יש בזה הגיון שאפילו אני יכולה להבין.
תודה
האמת שגם לי ידוע ככה^^^שמשי
כי החצובות עוברות ליבון כל פעם...
אבל אם את מבררת אשמח לשמוע מה בסוף. ..
באת בדיוק בזמן, גם אני רוצה מתכון!תחיה דולה
אין כמו סאג' בבית!מניסיון..30 שקל ושווה כל שקל..am42
זה כ"כ זול?יהודיה מא"י

איפה קונים, לא מערבים?

במחניודה ישרחלקהאחרונה
אבל לוידעת אם מערבים או לא..
מחפשת מתכון לשעועית..בשמחה תמיד!
שתהיה בלי רוטב ורכה..

תודה רבה!!
שעועית לבנה?לב אמיץ
אם הכוונה לשעועית ירוקה בתרמיל-פלספניתאחרונה

בעזהי"ת

 

חותכים מלא שיני שום [בערך 7-8] לפרוסות, מטגנים אותם בשמן [אבל די הרבה שמן- שישאר], מוציאים את השומים, מקפיצים את השעועית בשמן-שום עד שהיא מתרככת, מוסיפים שום גבישי, מערבבים עם שיני השום ובתאבון..

הינני מכריזה בזאת על שירשור עוגות ועוגיותאסור להתייאש

מקמח מלא.. כי אסור לי קמח לבן 

ואם אפשר כמה שפחות סוכר אבל שלא יהיה מר..

הרבה דרישות- מקווה שתצליחו...

תודה וחודש מקסים מלא בשמחה

הערה- עם קמח מלא 70% אפשר להכין כל מתכוןאלמונית 0

של קמח לבן, הרבה אנשים טוענים שהוא אפילו יותר מוצלח לאפיה מאשר קמח לבן

אני מכינה הכל עם קמח מלא!שרבוב
קמח 70% מתנהג כמו קמח לבן
אבל גם מלא לגמרי בסדר גמור
העוגיות שוקלדצ'יפס של החבילה?הלליש

חצי כוס סוכר,

 

והולך טוב עם קמח מלא,

 

ואגוזים/צימוקים במקום השוקולד.

גם אני מכינה בראוניז עם קמח מלא 70 %+mp8

אף אחד לא מרגיש בהבדל. (זה לא מטעמי בריאות- אלא מטעמי עצלות, זה כבר במקפיא ולא צריך ניפוי...)

תודה!! ישלכן אולי מתכונים שמלכתחילה הם מקמח מלא?אסור להתייאש

ואני לא יכולה 70%...

ראיתי אתר שלם עם מתכונים כאלה בעבראלמונית 0

אני לא ממש זוכרת- נדמה לי שכתבתי בגוגל מתכוני עוגיות לחולי סכרת\ללא סוכר

(אגב, למה אסור לך 70%? כי אין בזה קמח לבן בכלל, רק יש בזה פחות סיבים.

אם את יודעת את זה אני מתנצלת ותתעלמי מהסוגריים)

אני אחפש.. תודה..אסור להתייאשאחרונה

ישלי איזה משהו בבטן ואנחנו מנסים לראות עם אני מורידה קמח לבן זה עוזר..אז אנחנו רוצים רק קמח מלא עם כל הסיבים שיש בו לראות אם זה עוזר למה שיש לי לעבור...

מחפשת רעיון למשהו קליל אחרי הדגים בערב.שמשי

בד"כ בחורף אני עושה מרק תימני אבל בא לי לגוון.

תודה

כולל מנה בשרית?לב אמיץאחרונה

אפשר עוף בתנור עם ירקות.

 

או עוף בסיר שאחרי רוב הבישול מוסיפים לו אורז (עם אפונה - גם אפשר)

איזה מרכיב מכניסים לעוגה , שתהיה לחה?elaa56

.....

מרטיבים אותה בסירופ סוכר לאחר האפייהיהודיה מא"י
או שמוציאים מהתנור לפני שהיא מתייבשתודודי ליאחרונה