ושלא דורש חומרים מוזרים מדי?
ושלא דורש חומרים מוזרים מדי?
קצת יותר 'פחממתי' -משביע....
ואני בהפסקה מגלוטן...
גרעני דלעת קלויים?
גבנ"ץ? (לא פחממתי, אבל יותר משביע)
קוואקר?
אפשר להכין כמו חביתה מאטריות שעשויות מביצה + קמח ת. אדמה או קורנפלור כמו בפסח.
אין לי כרגע מתכון כי אנחנו די רחוקים מפסח.
אבל אולי אשר לעשות רביחה מקונפלור במקום מקמח?
לחם קופים עוגת פירורים עוגת שמרים קרמבו וכמה פטיפורים וטרטלים ומקרונים.. וזהו....

יש אנשים שלא יודעים להפעיל תנור בעולם!!!!

לא ברור שאפסיד?!![]()
טובים הרבה יותר ממה שאני מכין...
אם כן אשמח למתכון...
צריך רק כוסיות יפות...כל השאר אילתורים...
הקצפתי שמנת עם סוכר ופודינג(ניתן להחליף בריצ)
טחנתי בסקוויטים עם סוכר,חתכתי פירות,מה שבא..
קצת סירופ שוקולד..ובניתי שכבות..![]()
כלנית1גולמית הכוונה..
ואני מניקה אם זה מוסיף לעניין..
תודה!
כדאי להשתמש בגולמית מלאה - יש בה פי כמה וכמה מ"ג של סידן (ואני חושבת שגם ברזל) מאשר בטחינה הלא מלאה.
ויש גם הענין שברוב המפעלים משתמשים בטכניקה כימית כדי להסיר את הקליפה מגרגר הסומסום ולהלבין את הטחינה.
כל זאת כמובן, אם הטעם של הטחינה המלאה לא מרתיע.
בטחינה המלאה
וההבדל בטעם הוא לא כ"כ גדול. למעשה, באופן אישי אני חושבת שהמלאה הרבה יותר טעימה. אוהבים אצלנו לאכול על הלחם בתוספת סילאן/דבש
מלאה: בין 600 ל 800 מ"ג סידן ל100 גרם
רגילה: 109 מ"ג סידן " "
מלאה: 10.5מ"ג ברזל " "
רגילה: 6.9 מ"ג ברזל " "
טחינה הנסיך מיוצרת בעילבון ואילו טחינה אחדות אותה אני מעדיפה, עשויה בברקן. אני מקווה שהיא אמיתית...
נראה לי שהכי אמיתי היא של B&D אבל הטעם של הטחינה שמכינים מהשומשום שלהם מזעזע ואף אחד לא יאכל...
וניצלו"ש: למה לטחינה יש טעם מר, זאת תופעה של טחינה מלאה דווקא או עניין של תיבול?
(אני מוסיפה מיץ לימון, שום, מלח ומים)
מצויינת. גם הלבנה הרגילה שלהם נקיה מחומרים כימיים. מתאימה לאנשים שרגישים לכל מיני.
ט'קערה לשוקולד, כף, מרית, קערה למוס, כף, עוד מרית, קערה לקצפת, מערבלים, כף, כפית, קנקן וכו'....
אבל זה פשוט מהמם. ממש אומנותי ומדוייק ונראה גם טעים...


ט'אם ישאר לי זמן לפני שבת. ואם לא - בשבוע הבא בע"ה.
את מעוררת השראה....
שבת שלום
.
שרבוב
מעפר אני באהיצאו מדהימות חוץ מזה שהן היו בדיאטה...
ואחרי הטירחה של עוגיות מתנה, אני לא מסוגלת לחשוב על ספל שוקולד, מה גם שנראה לי שהוא יעלה עובש
כי יהיה לי חבל לאכול, סליחה לשתות אותו.
נראה לי שהוא ישאר לקישוט ויאכל בערב פסח אם לא ישבר קודם לכן...
מרשים.
לא הבטחת תמונה של עוד מאכלים? ![]()
חיה וקיימתכלומר לא אתה, המתכונים.
מדהים!!!
מחמיאה לגופו של ענין, לא לגופו של אדם.
לא הבנתי ממש
עוגיה שעשויה משתי עוגיות מרנג שקדים שמחוברות ביניהן עם מילוי
על מנת שיצא מקרון טעים ולא עוגית פסח יש להקפיד על כמויות והוראות מדויקות מאוד
משהו די מסובך שאם יש מרשם מעולה יוצא באמת מוצלח ואם לא ...
וזכני לגדלאפשר מתכון?
סלח לי מסטר דום אבל הצבע מאכל לא עשה לי את זה..
מרגיש לי מצועצע
אם אין בהם הרבה חמאה...
מיסטר דום
שרבובמישהו יודע איך מטפלים בזה?
אני אופה אותן בחצאים, בתוך שקית קוקי, מושחת בתבלינים ובשמן זית, עם מעט מלח גס, יוצא מעדן!
אפשר למלא באין סוף אפשרויות...
נורא טעים עם כבד מטוגן בבצל...
ראיתי שברשתות השיווק הגדולות יש כמעט כל השנה במקררי הירקות
לפחות לפעם הבאה זה יעזור.
חשבתי שאפשר להאשים בזה את העיסה כולה שיצאה מוזרה
![]()
יצא בסדר ג מור
פשוט לא בא לך לטעום....![]()
אנחנו אוהבים את הטעם של שמן הזית. משתמשים בו כמעט לכל דבר (חוץ מטיגון צ'יפס).
לגבי שימוש באפיה - אני לא מספיק אופה בשביל להתיימר, אבל התחושה שלי היא שהוא סמיך ומייצב יותר מהשמנים הפשוטים הרגילים.
לגבי הכמות- אני שמה פחות ממה שכתוב, ויוצא מצויין 
למה- כי זה בריא, וגדלתי על הטעם של זה.
[כמה פחות- אין לי מושג. לפי התחושה. בדר"כ חצי מהכמות שצויינה].
אבל האמת שלשמן זית יש כמה טעמים, לפי הזנים של הזיתים
יש שמן מריר יותר, ויש שמן מריר פחות
ואפשר להשיג גם "שמן קינוחים"- זן שמן זית שלא מריר בכלל
(קראתי לא מזמן ביקורת מסעדות על מקום שכדי לעשות אותו כשר ובריא- עשו את כל המנות עם שמן זית- גם קינוחים!)
שמים פחות שמן ומוסיפים עוד ביצה
אבל זה- 1. יקר מאד
2. תלוי בשמן- יש יותר מורגש ויש פחות
הפסקתי בגלל 1.

רק בשמן זית או שמן קוקוס
מבחינה בריאותית
(זה עולה יקר)
בררנו את זה-
והשמן זית נהיה לא טוב ב190 מעלות
יש מצב שגם אם התנור הוא על 180 השמן כן יגיע לנקודת עשן הזו.
מה שקורה זה שהשמן מאבד את הערכים התזונתיים שלו.
אבל עדיין זה יותר בריא משמנים אחרים שעוברים הרבה גלגולים ורקתיחה עד שמגיעים אלינו.
שמן קוקוס- בעיקרון גם ממש בריא
הנקודת עשן שלו הכי גבוהה מכל השמנים- מעל 200 מעלות-
הוא מתנהג כמו מרגרינה- ממש כיף לאפות איתו
והוא גם לא משמין כי הגוף לא מפרק את המולקולות שלו- כי הם גדולות
אבל הוא נורא יקר..
הלליש
הללישחצילים נותנים את התקווה למאכל שנאכל עימם
אושר תמידי
חיה וקיימתאתה זכור לי כאדם נחמד...

תודה על הרעיון..לקראת..אחרונההמקור זה מתוך הבלוג המצוין הזה http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2013/12/blog-post.html

וזכני לגדלהתחלתי לקרוא את ההוראות, וקצת הסתבך לי. הצצתי בתצלום שצירפת, וכמו שאומרים:
תמונה אחת שווה אלף מילים. הבנתי את הרעיון. מקווה בע"ה למצוא זמן לביצועו.
דרך אגב, ממתי את שולטת כל כך טוב ביפנית?
ט'עוד לא הכנתי כאלה!! זה רק העתקתי מהאתר של המתכונים!! כולל התמונות!!
כשאכין אפנק אתכם בתמונות משלי ![]()
רחלקה
ט'נראה מקצועי בהחלט!!!
מאדה קוביות בצל וחתיכות גזר במעט שמן זית. כשהגזר מאודה הוא הופך מתוק יותר.
לזה היא מוסיפה את הכוסמת וגם כוסברה קצוצה, מלח, פלפל וכף - שתיים נוספות של שמן זית.
וכמובן מים.
מרב.עוד לא יודעת מה בדיוק. אבל בערך ל4-5 אנשים.
זרקו רעיונות קלים וטעימים..
[אורז לבן ושניצלים אני יודעת להכין
ודגים זה לא בא בחשבון.. יש עוף וירקות חופשי, ויכולה ללכת למכולת לקנות עוד דברים..]
שפכו מה שיש לכם 
[אה, עוד תקל קטן- התנור הבשרי הטוב לא עובד. אז יש תנור בשרי איטי מאוד מאוד מאוד ואני מכינה רק בשישי.. אז יש גז ותנור פרווה נורמלי חופשי..]
תודה רבה 
מרב.שעועית ירוקה (קפואה) ברוטב עגבניות.
חמים שהכל נמצא בתוכו- מוסיפים לחמים חיטה / חומוס (שהשרית קודם), עוף וכו', כך שרוב הסעודה בסיר אחד.
לביבות תפוחי אדמה.
אנטיפסטי ירקות- ליל שבת (איזה ירקות שבא לך- פסים דקים של בטטה/בצל/קישואים ועוד מסודרים יפה פסים פסים
בתבנית ומעל יוצקים שמן+שום ותבלינים+חצי כוס מים רותחים ואופים). מומלץ לתת חצי בישול קודם לת. אדמה וגזר,
כדי לקצר את זמן האפיה ולוודא שהירקות לא יתייבשו.
קציצות בשר ברוטב עגבניות - לעקוף את בעיית התנור הבשרי.
קישואים ברוטב עגבניות
סלט גזר ותפוחי אדמה בתוספת שמן, מעט חומץך ותבלינים (במקום מיונז)
ממרח אבוקדו (לא דורש לא תנור בשרי ואפילו אין חשש שישרף)
סלטים: חסה, ירקות, פלפל אדום + בצל +תירס / טחינה / חציל קלוי בטחינה
דרך אגב, חשוב שבכל סעודה תהיה תוספת של אורז / קוסקוס /תפוחי אדמה כדי שהסועדים ישבעו ולא יהיה צורך
בכמות גדולה יותר של מנה עיקרית.
תפו"א בתנור- יש מגוון מתכונים שרובם ממש קלים (כתבתי בעבר, מוזמנת לחפש)- פפריקה\שום\רוטב צ'ילי\ שמן זית וזעתר וכו..
מרק עוף- פשוט וטעים (בסה"כ ירקות, עוף ומלח..)
אם את רגילה לאכול חמין- זה לא ממש מסובך.
תוספת לערב אפשר שעועית, חומוס, אפונה..
וכמובן עוף. יש מתכונים פשוטים.
(בבוקר מספיק בשפע חמין, אורז ושניצלים, ובערב מרק עוף, עוף, תפו"א ותוספת ירק. ממש לא צריך יותר.
אם את רוצה לשדרג את יכולה לקנות פנטזיה או גלידוניות לקינוח- זה ממש מוסיף)
יש משהו שנשמע לך טוב ואת רוצה מתכון? (רוב המתכונים שלי קלים ממש)
סלטים אפשר לקנות חומוס או טחינה, ולעשות סלט חי פשוט.
מרב.אחרונהבערב אנחנו אוכלים בסוף אצל אחד מהחבר'ה, ורק בבוקר אצלי
ירדה ממני ארוחה 
ואמאשלי המליצה לי על עוף ממש ממש קליל וטעים שמרגיש כאילו עבדתי עליו שעות ובעצם לא עשיתי כלום
[שום, סויה, קטשופ ועוד משו ששכחתי עכשיו והופס לתנור המעפן
]
וישלנו תיבול טעים לאורז אז נכין אורז לבן ואורז מתובל..
ואנטיפסטי.. 
ואם יהיה לי זמן מחר אני גם אכין עוגה בעז"ה
נראה..
תודה רבה רבה!!
ושמחוש,
אני צכה לדבר איתך מחר בכללי
בעז"ה אני אתקשר אלייך 
הכנתי בצק היום ב13 בצהריים.
רק עכשיו התפניתי לגשת אליו.
במהלך היום נתתי לו אגרופים מדי פעם להוריד את הנפח.
הוא היה במטבח שהוא אמנם לא מחומם אבל לא היה היום קר כ"כ.
בקיצור- יש לו ריח לא טוב.
נראה לכן שמקולקל? יש טעם לנסות לאפות אותו ואז לבדוק? מה קורה אם אוכלים חלה מבצק מקולקל? אני ארגיש בטעם אם זה מקולקל?
עשיתי רק ק"ג אז אין הפרשת חלה.
זה באפיה ברגעים אלה והכנתי לחמניה פצפונת לטעימה כדי לבדוק.
מתפללת.
עוגה בחושה, עוגת שוקולד, עוגיות עם רידוד, עוגיות ששמים בכפית ולא צריך לרדד,
עם בישול או משהו?
תבשילים שונים.
כלומר, אם משתמשים בו כרכיב במתכון, לא כל כך טועמים את העובדה שהוא יבש.
(בתבשילים בשריים, רטבים ועוד)
בהצלחה ובתאבון!
אז ככה...
אנחנו בתקופה קצת לחוצה כלכלית...
זה אומר שאנחנו לעת עתה קונים הרבה פחות מוצרי בשר וגבינות...
אני מתחילה כבר ממש למצות את עניין הפסטה/פתיתים/אורז...
צריכה רעיונות לגיוון כדי שעדיין יהיה כיף לבשל ולאכול!!
או רעיונות וטיפים איך להיות חסכוניים אבל להמשיך לאכול כמו בני אדם...
תודה רבה!!
בזכות הרעיון שלך הכנתי אתמול "טבעולים" מעדשים אדומות
בשלתי אותן לריכוך קל הוספתי ביצה פירורים תבלינים ואפיתי. יצא ממש חמוד
וזכני לגדלוכן,היא נראת קלה,אבל ממזרית!..![]()
ואיפה התמונות?חילזון 123יש מקומות שעושים אותה מדהים
ראיתי את המתכון המצ"ב
http://www.oogio.net/vegan_date_and_walnut_cookies
מה זה קרם קוקוס?
ובאותה הזדמנות: מה זה שמן קוקוס?
שאלותי מתייחסות ל:
1. שאלת כשרות.
2. היכן קונים?
3. זה בריא?
4. מחיר?
תודה לעונים ![]()
מכיל המון שומן רווי, יותר מחמאה...
ההרכב של השומן הרווי שלו שונה מאשר שומן רווי של חמאה
(אני כיולה לחפש לינק אם תתעקשו שמעתי על זה הרצאה פעם)
אמא שלי ממש ממעטת להשתמש בו מרוב שהוא לא בריא. (כולסטרול, שומן וכו')
לפני פסח אפשר למצוא אותו בחנויות החרדיות בהכשרים מהודרים (כי הוא אחד השמנים היחידים שהם לא קטניות). מכונה "שמן דקלים" (דקל קוקוס). אני לא יודעת מחיר, אבל נדמה לי שזה כמו שמן סויה\ קנולה. אולי אפילו פחות.
אני יודעת שאמא שלי הפסיקה לקנות אותו בפסח כי הוא מאוד לא בריא, (שמן דקלים)
אבל מצד שני שמעתי המלצות על שימוש בו במקום מרגרינה כדי להפוך מתכוני חמאה לפרווה (שמן קוקוס)
אז מה הנכון??
![]()
שמן קוקוס או דקלים מאד לא בריא, ולכן לא ממליצים להשתמש בו, אבל מרגרינה זה הרבה יותר גרוע, ולכן הוא עדיף עליה.
(רק תחשבי מה מרגרינה עשה- מה שהיא עושה לבצק היא גם עושה לעורקים שלנו. שמן קוקוס הוא הרע במיעוטו)
שמעתי המון על היתרונות הבריאותיים של שמן קוקוס (לא זוכרת את ההסבר למה השומן שלו כן בריא לנו לגוף)
בחנויות טבע הוא עולה ממש ממש יקר, ככה שאין סיכוי שמדובר על הג'יפה שנקראת שמן דקלים...
אני יודעת שיש בו כ - 32% שומן רווי - כמובן לא מן החי אלא צמחי.
ושהוא מומלץ מאוד לטיפול חיצוני בעור.
ואם אני לא טועה הוא גם מרכיב עיקרי בפתיתי הסבון לכביסה (מה שמשווק היום תחת השם ליטופית).
בריא או לא?
זו השאלה
(איזה אייקונים חמודים נוספו ...)
הבעיה היא שבאפיה הכבישה הקרה מאבדת את המומנטום שלה...![]()
חמאת הקוקוס (מתוך "בלוג דל פחמימות")
מאוד פשוט – טוחנים את הקוקוס במעבד מזון עד לקבלת משחה חלקה. בפעם הראשונה זה ייראה בלתי אפשרי, אבל אל תוותרו! תנו לו מספיק זמן וזה יקרה. אצלנו זה לוקח בערך 40 דקות. זה מתחיל ככה:
לאחר טחינה של כעשר דקות הקוקוס יתחיל לשחרר את השמנים הטבעיים שבתוכו ולהיצמד לדפנות. אבל אנחנו לא ניתן לו, ונעצור מדי פעם כדי לתת ערבוב זריז.
תנו לו עוד כמה דקות ותתחילו לראות התקדמות רצינית:
אבל זה עדיין לא מה שאנחנו מחפשים. אנחנו ממתינים בסבלנות לשלב הסופי:
בעזהי"ת
במאמר הזה
http://www.foodsdictionary.co.il/articles/336
שמן קוקוס מוזכר כ'שמן על' [השמנים המומלצים ביותר], ושמן דקלים ב'אויבים שלהם' [השמנים הכי פחות בריאים]..
אם את רוצה להוסיף מעט טעם, תשימי מעט אפונה בארוחה, אבל תשתדלי שרוב הארוחה תתבסס על ירקות טריים שאת מבשלת.
את גם יכולה להשרות ולבשל אפונה יבשה, לרסק ולהקפיא במנות קטנות ולהוסיף במקרה הצורך למרק או לירקות שלו.
ונראה לי שהקפוא יותר בריא מהשימורים...
(לצערנו - על אף שהם זמינים ונוחים)
מעליהם האפונה הקפואה
מעליה שניים - תלוי לאיזה צורך: אפונת גינה טריה שקונים את התרמילים שלה, פותחים, ומנתקים את האפונים מהתרמיל.
ואפונה יבשה שהיחס אליה הוא כאל קטניה.
שתי הצורות הללו בריאות יותר משימורים וקפוא ולכל אחת היתרונות שלה. (מכאן והלאה המידע הוא מחיפוש ברשת
הטריה - בעלת סיבים תזונתיים ומתפקדת ככל ירק והיבשה -נקטפת כשהיא כבר בשלה ומבילה יותר חלבון.
לאור הרבה מקרים שראיתי שזה לא כ"כ מתעכל
משיח עכשיו!פחות מאשר לתינוקות!
?ת.מ.יש אזורים בעולם (לא זוכרת כרגע במדויק) שזה הדגן שלהם. ויש שם זנים שונים - כאלה שאנחנו לא מכירים כאן.
אבל אולי לנו הישראלים זה פחות מתאים.
הקליפה של התירס לא מתעכלת (החלק הפנימי שלו דווקא כן) אבל זה נכון על קליפה של הרבה מאוד דגנים וקטניות וגרגירים נוספים.
אז אם בולעים את גרגירי התירס שלמים, הגיוני שהם יצאו שלמים. אם לועסים את האוכל כמו שצריך אז זה לא יהיה ככה.
וגם - מה שיוצא לתינוק בטיטול הוא לא ממש ראיה למה הגוף האנושי מסוגל או לא מסוגל לעכל. אני חושבת שזה פשוט ענין של הבשלה של מערכת העיכול, וזמן שלוקח לגוף ללמוד לעכל מוצקים. אבל העובדה היא שאפשר למצוא בטיטול של תינוק הרבה מאוד מאכלים...