שרשור חדש
שלי, נקניק שוקולד בדרך למקפיאבינייש פתוח

איך הכנת?נפש חיה.
יש ליייטארקו


אנטיפסטי לפני אפייה



ואחרי
זה פשוט מאכל טעים ופוטוגני

וגם, פוקאצות למוצש לפני אפייה- ערימה של 5 קומות, נכנסה למקפיא
במוצש נוציא, שמן תבלינים ולתנור

וואוו נראה מעולה!נפש חיה.
בהצלחה במוצש!
לא הספקתי בשישי..גם לא לצלםאיכה
אבל כמו שהבטחתי, משבוע שעבר 😏


קרמבל תפוחים



שניצלים


פרגיות בתנור


פלפל ממולא



פאי רועים
וואוו נראה טוב! יישר כחנפש חיה.
וואו!רבע ל7
איך את עושה את השינצלים?
והקרמבל תפוחים?
מה יש לעשות בשניצלים?איכה
זה פירורי לחם מוזהבים, עם שומשום.

את החזה אני שמה עם ביצים ותבלינים ואז מצפה אותם ומטגנת.

קרמבל חתכתי תפוחים, ערבבתי עם קינמון, חילקתי למאפינס ומעל פיזרתי קוואקר גרוס עם דבש וקינמון. (הקטע היה שזה לא יהיה מתוק .. בעיקרון עדיף טיפה יותר מתוק..)
תודהרבע ל7אחרונה
היה מבצע בקצביה אתמולטארקו
אז קניתי נתח של חזה בקר(בריסקט, מס' 3)
ונתח אסאדו(קשתית)

משיטוט באינטרנט הבנתי ששניהם נתחים בבישול ארוך, נכון?

מתלבטת אם להקפיא אותם ככה בגוש או לחתוך לאיזושהי צורה שיהיה קל יותר להכין מהם משהו טעים
מה אתם ממליצים?

ובכללי הצעות טובות להכין מהבשרים האלה יתקבלו בשמחה
בריסקט אפיה ארוכה של 3-4 שעותופל לימון

בנוזלים וירקות (אם רוצים) אפש לפרוס כשמתקרר ולהקפיא מנות

בריסקט מסוג הנתחים של שגר ושכח

 

2 קג חזה בקר

התיבול:

3 בצלים חתוכים 

ראש שום חצוי

1/3 כוס סוכר  חום

6 עלי דפנה

2 כפות חומץ

טימין

תירוש ענבים בהיר או יין אדום  חצי יבש

למרוח את נתח הבשר בפלפל שחור גרוס, מלח ושמן זית

להניח על הבצלים

לצקת את היין כדי חצי כיסוי

לכסות היטב את התבנית ולתנור ל-3-4  שעות בחום נמוך 

150-160 מעלות תלוי בגודל הנתח

תיבולים אחרים אפשרייםארץ השוקולד
יין אדום, דבש וקארי.
במקום קארי אפשר לשים שום, ובמקום דבש אפשר לשים סוכר חום.
ואפשר להמיר את היין האדום בבירה (רק במקום כוס יין לקילו - קילו וחצי בשר, לשים שתי כוסות בירה לקילו וחצי בשר)
אפשר גם להוסיף אבקת בצל.
אפשר גם קטשופ ובירה.

בנוסף, אפשר לאפות עם תפוחי אדמה, בטטה, בצל וגזר או חלקם.

לשים את התיבול והירקות הללו אם רוצים ולאפות כפי ש@ופל לימון הציעה.

נראה לי שזה אפילו יותר שגר ושכח
אסאדו אני פחות אוהבת בגלל השומןופל לימון

אבל מתאים יופי לחתוך לקוביות ולהוסיף לחמין, למשל

לחתוך לפני!!מקום בעולם
את שניהם? לאיזו צורה?טארקו
לא צריך לחתוך את בשר מספר 3ארץ השוקולד
אנחנו מכינים הרבה כפי שהסברתי לעיל.
אני אישית אוהבת לחתוך אותם לפני. גם כשמכינה כמו שכמקום בעולם
אבל אז את צריכה פחות זמן בתנור?ארץ השוקולד
לא בהכרח..מקום בעולם
זתומרת, בעיניי כמה שיותר יותר טוב..
אז זה כן מקצר את הזמן, אבל אני משאירה בכל מקרה כמה שעות טובות
תודהארץ השוקולדאחרונה
אני חותכת לקוביותמקום בעולם
אם האסדו עם עצם, אז לפי העצם..
אסאדו כדאי לחתוך לפני הקפאהמיקי מאוס
בריסקט הולך מעולה לבישול כנתח ואז פורסים אחרי קירור ומחממים פרוס עם הרוטב על הפלטה

בשניהם כמה שיותר אפיה בחום נמוך עם קצת נוזלים זה מעולה
אפילו לילה שלם על 150 מעלות
אפשר לטגן בצל ולהוסיף שום

ירקות שורש כדאי להוסיף לשעה שעתיים לא יותר אחרת תקבלי חמין
סלטיםאמאלתינוק
רעיונות לסלטים לקחת לעבודה?
טאבולהמשמעת עצמית
מרכיבים: בורגול מבושל במים, טיפה שמן ומלח, פטרוזיליה, כוסברה וסלרי קצוצים, חמוציות,צנוברים, בצל סגול קצוץ דק, אפשר להוסיף קוביות בטטה קטנות אפויות בתנור עם שמנז ומלח מאוד מוסיף!
רוטב: שמנז, טריאקי, לימון, מלח,טיפה דבש


חסה, שרי, בצל סגול, כרוב
רוטב כמו למעלה


מוסיפה טיפ קטן: קניתי בחנות ח.פ. קופסאות נחמדות לסלט וגם מיכלים קטנים עם מכסה מחובר לרוטב. זה ממש משדרג ועושה לי חשק לקחת לעבודה...
זה לא מצחיקבינייש פתוחאחרונה
להוסיף דברים משביעיםתפוחית 1
בורגול פסטה קינואה וכו'
שבת חיי שרהאיכה
מה הולך להתבשל אצלכם בסירים?
לא בבית בשבת.מקום בעולם
אבל אילו היינו, ככל הנראה זה היה התפריט:

חלות
מטבוחה
ממרח זיתים
חומוס
טחינה
עדשים ובטטה/קינואה ובטטה
פטריות ובצל

מרק בצל יאמי יאמי
קיש כרישה/פטריות
תפוא מוקרם/ לזניה

בבוקר:
ג'חנון
עגבניות מרוסקות

צהריים:
סלטים כמו בערב
בשר עם רוביה
אורז

קינוחים:
פאי חמאת בוטנים ושוקולד
עוגת שמרים
עוגת תפוחים

הכל בלי ביצים כמובן
איך אתם מתבלים סלט של פטריות ובצל?יעל מהדרום
לק"י

יש לנו מלא פטריות.
פטריות אפשר לצלות בתנורופל לימון

ככה:

500 גרם פטריות פורטובלו/שמפניון

כף שמן זית

3 כפות בלסמי מצומצם!!

2 כפות רוטב סויה

כפית סוכר חום כהה

4 שיניי שום קצוצות

כפית טימין קצוץ

תודה! פחות הטעם שלי כל הרכיבים האלויעל מהדרום
מקפיצה עם שמן זית ומלח,מקום בעולם
ואז כשרך מוסיפה פלפל שחור סילאן וסויה.
אני מוסיפה רק כורכום מלח למעט פלפל שחורסמטאות
מקפיצה את הפטריות והבצל יחד במחבת
זה מגניב שיש לך תפריטאיכה
גם אם אתם נוסעים 🙃
זה החשק שלי כתב 🤣מקום בעולם
אצלנו בע"הטארקו
ליל שבת
חלות שבעלי יכין
סלטים- מטבוחה, פסטו, זיתים, חצילים, שום קונפי, פטריות

בשר בקר ברוטב כלשהו
אורז

בוקר שבת
חלות וסלטים מהערב כנל
לזניית טונה
אנטיפסטי/ירק בתנור

סעודה שלישית
לא החלטנו עדיין, יכול להיות שרק תה ועוגה כזה..

מוצש
מארחים אצלנו כ25 איש מהמשפחות לחנוכת בית
מרק כתום
פוקאצות
ירקות חתוכים
מתבלים- גבינה מתובלת, טחינה

קפה, תה
עוגות/עוגיות
פופקורן?
בהצלחה במוצ"ש!!מאוהבת בילדי


תודהטארקו
אז ככה, בעז''ה אצלנו:מקסיקנית

סלטים: 

ממרח זיתים

חומוס

טחינה

חציל במיונז

נופלס

סלט טונה

סלט קישואים

חצילים חמוץ-מתוק

סלט חי

 

ליל שבת:

סלמון עם תפו''א

דג מטוגן

 

בוקר:

בשר עם רוטב חריף-מתוק

אורז צהוב

תפו''א ממולא 

 

קינוחים:

גלידת וניל

בראוניז

עוגיות שוקולד צ'יפס

וכנראה שמרים מהמקפיא

מה זה תפו"א ממולא?יעל מהדרום
מבשלת את התפו''א עם הקליפה שלא יהיה מאד רךמקסיקנית

אח''כ מוציאה את הבפנים (כמובן לא משאירה רק קליפה)

מכינה בשר ואורז ומכניסה בפנים

מתבלת ומבשלת

מגניב!טארקו
אצלנואיכה
ער''ש
דג ברוטב אדום (סוגשל מרוקאי)
מרק
אורז
עוף בבצל
שעועית (עוד לא החלטתי אם תהיה)

בוקר חלבי -
פיציות
קוגל תפו''א
דג

ס. שלישית -
דג ברוטב אדום
אורז
ירקות בתנור
שניצלים

חציל מטוגן
חציל בטחינה
ממרח זיתים
סלק
ורוצה להכין עוד משהו, אבל לא החלטתי מה ..

עוגת יומולדת

נוסעים אז לא מבשלים נפש חיה.
אצלנומאוהבת בילדי

ערב שבת מתארחים

שבת בבוקר

אורז

עוף בתפוחים

בשר ראש בדבש (אולי אאחד בין הסירים)

 

סד"ש אולי דג אולי טונה

 

עוגה לפרשת שבוע- עוגת חתונה ליצחק אבינו ורבקה אימנו... צוחק (בחתונה שלהם לא היתה כזאת עוגה...)

 

עוגיות שוקולד צ'יפס שהכנתי כמו עוגה וחתכתי- יצא מושלם!

איזה מתכון של עוגיות הכנת?יעל מהדרום
עוגיות שוקולד צ'יפס הרגילותמאוהבת בילדי

שיטחתי בתבנית בעזרתידיים רטובות. קצת יותר זמן אפיה, אבל יצא עסיסי וטעים בהרבה פחות מאמץ ולכלוך ונגלות...

 

רוצה מתכון מדויק?

יש לי מתכון טוב האמת, ואני גם לפעמים משטחת בתבניתיעל מהדרום
לק"י

חשבתי שאולי יש לך איזה מתכון מיוחד....
אני רוצה.נפש חיה.
אצלנואבןישראל
ערב שבת
סלומון בחרדל ומיונז בסיר
מרק עוף וקוסקוס

בוקר שבת
קציצות בשר עם תפוא
אורז
חמין קטן

סדש
זלביות
רסק עגבניות
סלטים
מטבוחה
טחינה
סלט ירקות
חציל באיזשהוא צורה

עוגת קינמון
עוגיות טחינה
חלות קנויות
מה שאני רוצה ומקווה להכיןיעל מהדרום
לק"י

סלק
טרשי
חצילים אדומים
סלטים חיים

עוגיות שוקולד ציפס/ בראוניז
עוגת שמרים/ שוקולד מההקפאה

דג סלמון אדום (לא יודעת לאיזה ארוחה. בעלי הכין).

ליל שבת:
כפיתות
קוסקוס
פקילה

יום שבת:
תפו"א בתנור
קציצות
קוסקוס

סד"ש:
פשטידה
השבת שלנואזדרכת5
ערב
מרק בצל או עדשים כתומות
דג סלמון ברוטב עגבניות ובזיליקום.

לקינוח עוגת ביסקוויטים וריבת חלב.

חלות, חומוס, טחינה,חציל ביוגורט- מנסה פעם ראשונה, טחינה,סחוג, ממרח זיתים וםסטו.

בבוקר מתארחים ונביא פרגיות ברוטב סויה וסילן.

שלישית קפה ועוגה

מלווה מלכה נראה לי נכין חביתות.
אז ככהבוקר אוראחרונה
אני חוזרת היום מהעבודה אחרי שתים עשרה אז בעלי יבשל את הרוב
ולכן הכי פשוט שיש
ערב
מרק ירקות עם עוף ןאטריות
קוסקוס
בוקר
אורז עם עוף בתנור
אנטיפסטי

חצילים בתנור
טחינה
שתי לחמניות שמצאנו במקפיא והשאר נשתמש בפיתות

עוגת שמרים קינמון מהמקפיא
מנגו
ואם נרצה גם עוגיות רייבה מהמקפיא
קיש פרווה??!סוף טוב
אילתרתי עכשיו מכמה מתכונים יחד קיש בטטה ופטריות פרווה.
יש למישהו פה מתכון מאוחד של דבר כזה??
אשמח. תודה.
קיש פטריות פרווהופל לימוןאחרונה

ככה

 

בעקרון זה פשוט, הקלתית קמח, מחמאה, ביצה, מעט מים ותבלינים

המילוי: איזה ירק שכדאי להקפיץ אותו לפני האפיה 

רוטב רויאל- ביצים ונוזל כמו שמנת צמחית ללא סוכר או קרם קוקוס

תיבול

צריך המלצה לסיר אידוי לקוסקוסמבקש אמונה

(חוץ מסולתם... יקר לי בהגזמה)

הכי טוב אלה הפשוטים מהשוק*אשתו של בעלי*
אלה שהסבתות שלנו היו משתמשות בו שניםםםם....
מעניין אם עדיין מוכרים כאלהמבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך י"ח בחשון תשפ"ג 23:53

אם אני לא אמצא כזה, מה דעתכם על מה שמוכרים באינטרנט?

בשוק רמלה עדיין מוכרים*אשתו של בעלי*
וגם באשדוד
כמה זה מחיר סביר של הסיר הזה?מבקש אמונה


רק שהם עשויים מאלומיניוםחילזון 123
ומה הבעיה בזה?*אשתו של בעלי*
שזה מאד לא בריא...חילזון 123
בשביל קוסקוס?יעל מהדרום
לק"י

יש כאלה שמכינים בסיר רגיל או במיקרוגל.
לא ניסיתי, אבל שמעתי שיוצא מוצלח.
כן, אבל לא רק...מבקש אמונה

בגדול זה בשביל אמא שלי, יש בבית סיר אידוי, אבל ישן מאד שנפלו לו הידיות ורציתי לחדש.

וגם אני אישית רוצה לנסות עוד דברים בסיר הזה

בינתיים גיליתי שגם לחמם פיתה קפואה באידוי זה יוצא פצצות תאב בצע

 

(בכל מקרה אמא שלי לא תכין קוסקוס במיקרו ובטח לא בסיר רגיל

היא טעמה פעם קוסקוס ממיקרו, עדיין סיר אידוי זה רמה מעל)

הבנתי...יעל מהדרום
לק"י

באיזה אזור אה מחפש?

לי יש סיר מלפני כמעט 9 שנים, אבל קיבלתי אותו מתנה.
פתח תקווהמבקש אמונה

אבל אולי אפשר להזמין באינטרנט משהו טוב

אז לא מכירה. אולי אפשר לקנות רק ידיות?יעל מהדרום
אולי לנסות בעיר בפתח תקווה..טארקו
למה לא להחליף ידיות?יו0י


נראה לי בלתי אפשרי.. אולי אני אצלם לכם?מבקש אמונה

כי הוא ממש ישן ולא ראיתי שמוכרים ידיות כמו שלו

הידיות שנפלו פשוט השאירו את החור של הברגים...

 

ואגב לא יודע אם המכסה הוא מקורי או שהתעקם מתישהו

יש מקום שיש בריחה של אדים בין הסיר התחתון לעליון

צילמתי שתראומבקש אמונה
נראה שאתה צודקיעל מהדרום

כדי למנוע בריחה של אדים- אפשר לקשור רצועת בדיעל מהדרום
לק"י

על הקו בין שני הסירים.
זכור לי שככה עשו בבית של סבא וסבתא שלי, ונראה לי שזו הסיבה. אבל אני לא בטוחה.
התייעצות עם בעלי כירה חשמליתמוס שוקולד
עברתי לכירה חשמלית, ואני לא מצליחה להכין איתה אורז נורמלי!
למעלה נשאר יבש ולמטה דייסה.. 😐

טיפים ועצות יתקבלו בברכה.
תודה.
לחמם את הכירה והסיר ממש לפני האורז והמיםפרח-אש
אין המון ניסיון בכירה חשמלית אבל ממה שכן
הכל תלוי איזה כירה יש לך..מקום בעולם
לנו יש טובה, אז מכינה כרגיל..
שמן
כוס אורז
מלח
כמעט 2 כוסות מים
מרתיחה על מקסימום ל2 דקות,
ואז מנמיכה ל6 (יש מ3 עד 13 בקפיצות של 2-1, אז זה קצת פחות מחצי מקסימום)
ל17 דקות
אפשרי גם להכין במיקרונפשי תערוגאחרונה


מעבד מזון סמוראי חדשמוריה 7

הטבלנו את החלקים ולא מצליחה להפעיל אותו עכשיו

יש למישו רעיון למה? לא מצליחה להבין מה הבעיה

המכסה נסגר כמו שצריך?יעל מהדרום
עבד לפני?נפשי תערוגאחרונה


אני רוצה לנסות להכין עוגיות או עוגת בריאותמאוהבת בילדי

יש לכם מתכון נצמח שבטוח עובד?

אני רקבימבה אדומה
אהיה מעצבנת שאין דבר כזה
אפשר לנסות להכין אותן פחות מזיקות, אבל אם זה גורם לאכול מהן יותר, עדיף להיצמד למתכונים הסטנדרטים שהתיוג שלהן שהן "לא בריאות"
ברור..מאוהבת בילדי

אבל גם ככה אני מכינה ואוכלת... אז כמו שאת אומרת- "למזער נזקים"... קורץ

מבינה אותךבימבה אדומה

ממש חשוב לשים לב אם התיוג שזה יותר בריא, יגרום לנו לאכול יותר בפועל... ואז במאה אחוז שזה לא יהיה יותר בריא לגוף... וכאן סיימתי את התערבותי בשרשור שלא מה שביקשתחופר

תנסי להגדיר יותר*אשתו של בעלי*
מהן בשבילך עוגיות בריאות.
ככה נוכל לדייק יותר במתכון
קמחים אחריםמאוהבת בילדי

רמות סוכר מוקטנות או תחליפי סוכר (אבל דברים שיש בבית)

עוגת גזר למשל, נשמע לי יותר בריא מעוגיות שוקולד... אבל אף פעם לא ניסיתי.

הכנתי מאפינס גזרמנגואית
עם קמח מלא ויצא טעים ממש לדעתי.
יש בזה לא מעט סוכר יחסית ל"בריא".
מתכון מהאינטרנט אז אין לי .
הילד לא ככ אהב, העדיף תפוז ;)

רעיונות:
מגולגלות תמרים או משהו אחר עם תמרים.
עוגיות שיבולת שועל עם אגוזים ובלי שוקולד.
קרקרים ביתיים
תודה רבה!מאוהבת בילדי


תודה רבה!מאוהבת בילדי


סמטאות נתנה פה פעם מתכון לעוגיות גזר ממש טעימותבוקר אור
עוגה בלי קמח ועם 2 כפות סילאן. טובה ממשאמא יקרה לי*

היא על בסיס המתכון של לחם טחינה.

 

מכינה כך:

6 כפות ממרח/ חמאת שקדים טבעית

4 ביצים

שקית אבקת אפיה

2 כפות שטוחות סילאן טבעי

מעט מלח

 

לערבב הכל היטב

ולהוסיף-

חצי כוס שוקולד צ'יפס

 

או לעוגת תפוחים:

תפוח אחד מגורר או חתוך לקוביות קטנות

חצי כוס אגוזים קצוצים גס

כפית קינמון

 

יוצא מושלם. זו עוגת השבת שלי ליד התה. בלי קמח, ועם מינימום סוכר.

 

יש במה להחליף את הממרח שקדים?מאוהבת בילדי


כן. בטחינה. בכמות להחליף באותו יחסאמא יקרה לי*אחרונה

זה נותן טעם של חלווה. אצלנו חלווה לא ככ הולך. הממרח שקדים נטרלי בטעם...

הכנתי עכשיו. יצא מושלם!! תודה!!מאוהבת בילדי

נראה לי שפעם הבאה לא אשיםציפורן...

איזה כיף! תהנירק טוב=)
אה, ציפורן ברור שאני לא שמה🙈
היי המלצות לקייטרינג טעים מאוד מאוד בירושלים?anonimit48
צריכים ליום שישי בעז״ה
תודה🙏🏼

אגב ירושלמים
כמה קר בלילה?
יש את בראשית בגבעת שאולהנה אני
ואת פאשה בתלפיות
ובלילה ממש קר.
תודה!anonimit48
קר בלילה!אנונימיותאחרונה
יש למישהו טיפים לכבישת זיתים?(אהבת עולם)
ובעיקר-
כמה מלח שמים שלא יצא מלוח מידי...
מה מכינים מפילה מדומה? זקוקה למתכוניםיעל מהדרום
פילה מדומה?ט'
 
?
😅 בשר מספר 6יעל מהדרום
מספר הצעות מהאינטרנט:ארץ השוקולד
בשר פילה מדומה מספר 6

https://www.thekitchencoach.co.il/%D7%A6%D7%9C%D7%99-%D7%91%D7%A7%D7%A8/

תודה רבה!יעל מהדרום
זה טוב...קצר ולעניין. (ותודה על התשובות!)יעל מהדרום
מעולה, בכיף!ארץ השוקולד
אפשר לצלות בתנור ביין אדום, דבש וקאריארץ השוקולד
או שום במקום הקארי או סוכר חום במקום הדבש.
אפשר גם להוסיף בצל, תפוחי אדמה, בטטות, גזר לפי הטעם.

לא זוכר כמה זמן הצלייה.
יצא חביב. חלק יצא קצת יבש למרות הבישול הארוךיעל מהדרום
כל מה שמכינים מצלי כתף אלא שמס' 6- יבשושיופל לימון


תודה! אדע להבאיעל מהדרום
איזה חלק של בשר מומלץ ולא יקר מידי?יעל מהדרום
כתף, בריסקטופל לימון


תודה!יעל מהדרוםאחרונה
מוזמנים לשרשור מרקים ומאכלי חורף הגדול 🌧☔משמעת עצמית
אז הגשם ממש מזמין שרשור כזה
רעיונות למרקים
למשקאות חמים
או סתם מאכלי חורף שאתם אוהבים...

יאללה שתפוווו
רעיונות לאכלים ומשקאות טעימים לחורף ☕ 🌧️תנו חיוך (-:
בס''ד

🌼 מרקים למינהם- ירקות כתומים, חרירה, בצל (עם /בלי הקרמה), עגבניות ופסטה, מרק אפונה ועוד..
ניתן לשלב עם קרוטונים שווים או שקדי מרק
🌼 שוקו מועשר (מורכב מאבקת שוקו/שוקולד איכותי מומס ומועשר בשמנת או חלב מוקצף- ניתן לשדרג עם מרשמלו ועוד..)
🌼 קלצונה/סמבוסק פיצה /גבינות שונות וירקות- שווה וטעים
🌼 פונדו של גבינות וירקות
🌼 ועוד..

חורף בריא !!
איזה רעיונות כיפיים🤗 תודה!משמעת עצמית
בשמחה 🙂תנו חיוך (-:
מה זה פונדו של גבינות וירקות?יעל מהדרום
לגבי פונדו גבינות 🧀תנו חיוך (-:
בס''ד

שבוע טוב @יעל מהדרום

מדובר בתערובת של גבינות מותכות יחד במצב חם/חמים ולתוכם טובלים ירקות שאוהבים ו/או חתיכות לחם משובח קלוי- יוצא ממש שווה וטעים ..

*מומלץ להגיש בכלי פונדו ששומר על חום התערובת . במידה ואין- ניתן לחמם שוב את התערובת כאשר היא מתגבשת .

מצ''ב קישור למתכון מהרשת לפונדו גבינות :
🧀 מתכון פונדו גבינות | השף הלבן


בהצלחה 💐
מגניב! תודהיעל מהדרום
סיידר חם - זה התה שלנו בחורףופל לימוןאחרונה

אני מכינה לימי שישי בערב, על בסיס סיידר תפוחים, מיץ תפוזים יין אדום, ברנדי תפוזים ותבלינים

מתכון לקרמבאל תפוחים בלי סוכר?איכה
לכמה זמן טוב סלט חצילים במקרר?נפש חיה.
אני הכנתי אותו שבוע שעבר לשבת לך לך ואני מנסה לחשוב אם הוא יהיה טוב לשבת הזו (וירא).
נראה לי שכן. מה עוד יש בו?יעל מהדרום
לק"י

להבא, אפשר להקפיא מה שנשאר אחרי שבת.
עגבניות, גמבה, שמן,תבליניםנפש חיה.
הגיוני שיישאר טוב. אבל לא מתחייבתיעל מהדרום
לדעתי כןיראת גאולה
לאורחים הייתי מגישה רק אחרי שטעמתי (בשבת, לא מראש).
לא לאורחים - אמור להיות טוב. לפעמים מקבל טעם לא טרי.
פעם הבאה ממליצה להקפיא במוצשמנגואית
אני זורקת כל מה שעובר לו שבוע במקרר.. 😬סתם אחתאחרונה
על איזה תוכנית בתנור אופים חלות?רק טוב!
החלפנו תנור. ועברנו לתנור בילד אין של בוש.
מאז החלות מוכנות יותר מהר (בערך 12 דק במקום 20 דקות בתנור הקודם). אבל מבפנים הן לא מספיק אפויות, נשארות קצת במרקם בצקי.
אולי אנחנו לא מכוונים טוב את התנור?!
שמים על 180 מעלות ועל כפתור של עליון ותחתון (ריבוע שבתוכו פס ישר עליון ופס ישר תחתון).
מה אפשר לעשות כדאי שהחלות כן יאפו כמו שצריך?
12 דקות כנראה חום גבוה מידיי שמשחים לך את הבצקופל לימון

מהר מידיי , פשוט תנמיכי חום ל- 170 מעלות זה צריך לקחת כ- 25 דקות , מקסימום תכסי ביריעת אלומיניום

^^באר מרים
אני אופה על לא יותר מ170
אולי את מניחה את התבנית גבוה מדי*אשתו של בעלי*
תשימי את התבנית בשליש התחתון של התנור.
אני אופה על 200° כ-20 דקות ויוצא מעולה.
להביןבימבה אדומה
שבתנור הזה ה180 הוא לא באמת 180...כנראה 190 כזה...
תורידי ל170 ותנסי. רק ככה לומדים תנור
כנראה התנור הזה חזק יותר..משיח נאו בפומ!
תאפי על חום נמוך, יותר זמן
לשחק עם זה עד שתלמדי אותו
אפשר לשים מעל החלות נייר אפיה שלא יקבלו חום ישיר
ולהוריד את התבנית קצת בגובה
נשמע שהתנור חם מידי פשוט..טארקו
נסי טורבו 170 או אפילו 165
זה תלוי תנור
משתנה לפי התנורELADG2


תודה על כל הטיפים!רק טוב!
הנמכתי את החום של התנור ל160 בערך. וזה עזר. לקח 18 דקות. ויצא טוב.

תנמיכי. תנורים חדשים חזקים יותר . אני אופה על 170מקום בעולםאחרונה
היי, יש למישהו פה מתכון לפיתות סלוף?מוריה.

תודה

מקפיצהמוריה.אחרונה

ממש יעזור לי מתכון טוב..

משהו מוזרהפי
הכנתי עוגיות חלק חמאה חלק צ'יפס
שמתי ביצה אחרכ זה הפך לסוג של בצק ( אחרי שהוספתי לפני סוכר וחמאה כמובן ..)
לזרוק או להמשיך עם הקמח?
לא כל כך ברורופל לימון


חחהפי
השארתי נקווה שזה אכיל
הכנתי עוגיות
דבר ראשון חמאה ואז סוכר חום ולבן
ואז ביצה
פשוט זה הפך לסוג של בצק .. וזה מוזר כי בדרך כלל רק אחרי שאני מכניסה את הקמח זה מקבל צורה של בצק

יש לי תחושה שהביצה הוקצפה בקטע לא טוב לעוגיות
זה נשמע בסדר גמורופל לימון


זה אמור לצאת במרקם של בראוניז- פאדג'- אמור לצאת טעתנו חיוך (-:אחרונה
אצלנוטארקו
הזמינו אותנו לליל שבת
השאר קליל. אין ככ כח והמטבח עודלא מאה וכו..
בוקר:
חלות(בעלי יכין, התכנון הוא לנסות חצי חצי קמח מלא ולבן)
סלטים- פטריות, קישואים, בטטה, עגבניות עם שום ובצל, מטבוחה, אולי אולי זיתים ופסטו אם יהיה בזיליקום גושקה במכולת
דג אמנון עם ניוקי(מתכון של רון יוחננוב שהיה נראה מגניב)
אנטיפסטי

סדש
לחם שום ממולא גבינות(מהבצק של החלות)

עוגה כלשהי.
מה זה עגבניות עם שום ובצל? סלט חי?יעל מהדרום
לק"י

ולחם שום ממולא גבינות נשמע מעולה!
אתם שמים שום בתוך הבצק או מעל?
לא, כמו קונפי כזה רק עם פחות שמןטארקו
לחם שום אני עושה כדורים וכל כדור ממלאת בתערובתטארקו
אבל השום בתוך הבצק או מעל (אחרי האפיה)?יעל מהדרום
גם וגם וגם לפני האפייה מעלטארקו
עושה תערובת עם שום גבינות ותיבול
ממלאת כדורים קטנים(גודל של כדורי גולף כזה)
מסדרת בתבנית לא צפוף מאוד
נותנת לתפוח ובנתיים מכינה רוטב-הרבה שום כתוש, פטרוזיליה טריה או מיובשת, מלח ושמן זית
מורחת כשתופח בשפע על הכל
לתנור
כשמוכן מוציאה ומיד מורחת שוב את הרוטב.
תודה!! נשמע מעולהיעל מהדרום
דוקא התחלתי מהיוםיעל מהדרום
לק"י

חלות
חצילים אדומים
חצילים עם גמבה ובצל
מטבוחה מהברית
סלק
סלט חי
אולי טחינה וסלט גזר/ משייר

עוגיות שוקולד עם שוקולד צ'יפס לבן
עוגות מההקפאה (מהברית עדיין....)
בא לי להכין עוד עוגיות/ בראוניז

ליל שבת:
קוסקוס
עוף במרק או רוטב כלשהו
הלוואי שנספיק גם חזה עוף ברוטב עם חצילים ופטריות

יום שבת:
תפו"א בתנור
שווארמה עם בצל ופטריות
קוסקוס

סד"ש:
בא לי תוספת על חלום וסלטים.
מקווה שיהיה לי רעיון ואספיק לבצע אותו.
סופ"ש עמוסופל לימון

וגם אין כל כך למי לבשל, כולם התפזרו השבת

אז הכנתי מרק דלעת וחומוס 

מינוט סייטקים דנוור קאט עם ניוקי

סלט סלנובה ופלחי מנגו

וטארט שוקולד מהיר הכנה

 

לבוקר פותחים את העונה עם סיר חמין

עוגת בחושה עם אוכמניות

ועוגת תפוחים לקינוח

בטח שכןבוקר אור
מי שואל בערב שבת יאכל בשבת
אבל ממש פשוט!
ערב.מרר ירקות עם עוף ןאטריות
קוסקוס
בוקר
אנטיפסטי
תפו"א עם עוף ברוטב תפוזים

טחינה
חצילים בתנור

עוגת שזיפים
מנגו
ויש עוד מלא עוגיות במקפיא אם יהיה חסר
שבת בבית אחרי הרבה זמן שלאבימבה אדומה
חלות
טחינה
מטבוחה
סלק
חצילים
חומוס
עוגת שמרים

ליל שבת:
דג מרוקאי
קציצות אדומות עם אפונה
אורז עם עדשים
ברוקולי
סלט חסה

שבת בבוקר:
דג עם ירקות
עוף עם תפוא
קינואה עם עדשים שחורות/כתומות
אנטיפסטי
סלט כרוב

סדש:
פשטידת פסטה - טונה
https://xnet.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4871158,00.html
ביצים קשות
יש לי המלצה חשובה להכנות לבשר לשבתבינייש פתוח
בהרבה סופרים של חרידים מוכרים פרוסות בעובי שונה.
הדקות מאוד אפשר לטגן טוב טוב וזה מוסיף המון טעם כמו תבלין.
העבות קצת יותר נותנות קצת מזה וקצת מהחוויה של סטיק עבה.
ביחד עם תפוחי אדמה מתבולנים חריף זה שילוב מנצח 😋
אז לכבוד שבתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י' בחשון תשפ"ג 10:57
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י' בחשון תשפ"ג 10:56
חלות וסלטים- בחיים לא השקעתי כל-כך הרבה
סלט חצילים בטחינה
סלט חצילים פיקנטי
מטבוחה
חומוס, טחינה,
פטריות ובצל
קוביות דלורית ובצל (קוביות קישוא) בצ'ילי וסילאן

וואוו.




מרק עדשים
דג ותוספת

שבת בבוקר- חמין, סלט ירקות גדול

סעודה ג- מה שנשאר+חלות וכו'


שב"ש
אנחנומנגואית
ערב
מרק ירקות
דגים

בוקר
פאי רועים
אורז
חמין

ס.שלישית - מתלבטת אם צריך משהו..

עוגת תפוזים
סלט חצילים
חומוס ?
אצלנואיכהאחרונה
חלות מהמקפיא

חציל בטחינה
פלפלים
טחינה
סלק
חומוס

סלטים חיים - שומר, חסה , כרוב, ירקות

ערש
מרק עוף
עוף בבצל
אורז עם ירוקים
שעועית

שבת בבוקר
(מנסים השבת להפוך את הסעודות, לכבוד שעון חורף)
סלמון
בורקסים

ס. שלישית
מוקפץ
נודלס
חזה עוף

עוגת פירות.
תגידוווגליאור
סירים של חברת darna הם מומלצים??
אני מתלבטת אם להשקיע בהם את הכסף כי הם נראים מעולה אבל קצת יקר.
מכירים? יכולים לתת לי חוות דעת?
לא מכירהחיים של
שמעתי עליהם באינטנרטELADG2אחרונה