שרשור חדש
שבת וישבנפש חיה.
אפשר להתכחש לשבת? אין לי חשק לבשל (ולנקות ולסדר)יעל מהדרום
לק"י

מה כן יש?
חצילים בפרורי לחם מההקפאה (שאריות מהברית של העולל)
חצילים
סלק- עדיין לא מתובל
עוגיות תמרים ועוגיות במילוי שוקולד מאותו בצק (תיאורטית היו גם עוגיות בלי כלום, אך הן חוסלו)
עוגיות שוקולד צ'יפס מההקפאה (נראה לי שנשארו)


אמממקום בעולם
ערב שבת

לזניה
בלינצסים עם רוטב שמנת
מרק תירס

בוקר שבת

בשר עם לוביה
בצל ממולא

חלות
סלטים - זיתים, מטבוחה, טחינה, קינואה ובטטה, חסה

בראוניז טבעוני
עוגת תפוחים
אפשר מתכון לבראוניז טבעוני?יעל מהדרום
ליאורוש- בראוניז שיבולת שועלמקום בעולם
סליחה. עדיקוש123- בראוניז שיבול. שועלמקום בעולם
הטפשת חחחח
המקפיא שלךמשמעת עצמית
ממש נס פח השמן🤭
איך עוד יש לך דברים מהברית???

חלום שלי לשלוף, איכשהו הדברים מתחסלים...
האמת שיש שם עוד קופסת רוטב אחתיעל מהדרום
השיטה שלי היא להקפיא *לפני ההגשה*טארקו
כי באמת אחרי לא תמיד נשאר נורמלי
אבל מראש זה מתחלק סבבה ובפועל לא חסר לאף אחד..
בברית הבאהיעל מהדרום
לק"י

כמו שאת מבינה לא אני דאגתי להגשה.
ובאמת בשלב של הגשת המנה העיקרית נשארו הרבה שניצלים ובקר, ולפי הכמות שנשארה בסוף הברית, אני מניחה שהם זרקו לפחות חלק ממה שהוגש.
האמת שהתבעסתי מזה שנשארו הרבה תפו"א ובטטה, ופחות מהדגים והבשרי שאפשר להקפיא.
אה התכוונתי בכללי כשאני מכינה כמויות גדולות וכוטארקו
לא מאירועים..

(הגבתי למשמעת עצמית)
גם אני לפעמים מחממת רק חלק, כשיוצא לי הרבהיעל מהדרום
כאן בע"הטארקו
חלות 50% מלא- בעלי אופה
סלטים: מטבוחה, פסטו, זיתים, פטריות, קישואים, אבוקדו

ליל שבת
מרק כתום
בקר עם ערמונים ופטריות מהמקפיא
אורז

בוקר שבת
סלמון
ירקות בתנור- כרובית ברוקולי וגזר
תפוא דקים בתנור

סדש
בורקס פילו גבינה(קנוי)

עוגה שצריך להחליט איזו
איך מתחשק לישורף בלב
להכין חלות. אבל אין לי טיפת כח לזה
יש מרק מהקפאה וחציל קלוי
דגים רק לתבל
מקווה להספיק הלילה: מטבוחה, חומוס עדשים, קישואים בטעם כבד
וחמין.
עוגת בננות או תפוזים
בראוניז
קראמבל תפוחים/ שטרודל מעלי פילו
🥱🥱🥱
ה' יעזור!
בע"המוריה 7

חלות מטבוחה וסלט פלפלים מהמקפיא

חצילים בתנור עם טחינה

הלוואי גם עוגיות 

 

ערב:

מתארחים

 

בוקר:

סלמון בתנור

קציצות הודו בלי הרוטב (אשכנזים מה נעשה)

אורז לבן

סיגרים עם תפו"א ובטטה

 

סד"ש:

שניצל מושט

אורז

אנטיפסטי

בעז"ה ובישועתואבןישראל
חלות קנויות
עוגת גבינה קנויה
עוגת שמרים ביתית

סלטים:
ביצים
שום בתנור
חציל על האש עם טחינה
חציל מטוגן
טחינה
כרוב
עגבניות

ערב:
סלמון בחרדל ומיונז
מושט וטונה בתנור
אורזלבן

בוקר שבת:
חמין אסאדו עם חיטה
שניצלים

סדש:
חלה
סלטים

שבת שלום ומבורכת
טונה בתנור לא מתייבש?ח.צ.גנט
לאאבןישראל
אם לא שמים אותו הרבה זמן.
יצא מושלם ולא יבש בכלל..
ואיך את מתבלת אותה?יעל מהדרום
מה שעשיתיאבןישראל
גמבות ועגבניה חתוכים דק בתחתית של התבנית,גם שום ופלפל חריף
מעל שמה את הדגים
מעל חותכת עוד גמבה ועגבניה
מכינה בקערה רוטב( פפריקה פלפל מלח שמן שום כתוש קצת מים), שופכת מעל הדגים
שמה כוסברה קצוצה ובתנור
תודה רבה! וכמה זמן אפית?יעל מהדרום
בכיףאבןישראל
לגבי הזמן
קשה תי להגיד מדויק כי התנור שלנו עובד לאט מהרגיל
נראה לי שכשהתנור עבד לי טוב הייתי שמה רבע שעה/ 20 דקות בודקת ואם צריך עוד כמה דק.
מצטרפתח.צ.גנט
לכל השבת-
עוגות שמרים ביתיות
חלות ביתיות+קנויות
סלטים-מטבוחה,טחינה,ביצים,תפו"א במיונז,חצילים עם שום,שומר וקולורבי+סלטים חיים

ערב שבת-
לביבות
מרק עוף גדול
קוסקוס

בוצר-
חמין
שניצלים
חזה עוף
אורז לבן

ס.3.
אוכלים בקטנה כי את הצהריים אוכלים מאוחר
לביבות
ביצים קשות
טונה
בה הכל מוכןבוקר אור
פיתות ולחמניות קנויות
עוגת שוקולד מהמקפיא
עוגיות קינמון מהמקפיא

חצילים בתנור
טחינה

ערב - מארחים
מרק אדום
פסטה בולונז
תפו"א בתנור
אפונה ברוטב אדום

בוקר
ארוחה קלילה של פיתות וסלטים

סעודה שלישית
עראייס (מהבשר של הבולונז לפני הבישול)
אנטיפסטי
וואו איזה כיף לראות שפעיל פה! הייתי לפני שנים והיההל"ה
לא כ"כ פעיל.
אשמח לשתף בתפריט שלנו לשבת:
ערב שבת
חלות ביתיות וסלטים- טחינה, חומוס, מטבוחה, פרוסות חצילים, סלק
בורקס בשר
גולאש
אורז
תבשיל אפונה גזר תירס

וביום השבת אוכלים עם ההורים בע"ה

ס.3 יהיה קובנה, ביצים קשות, סלטים, ירקות
וקפה ועוגה למי שרוצה

עוגות לשבת: עוגיות שוקולד צ'יפס, עוגת קינמון, נקניק שוקולד.

שבת שלום
הל"ה
בערךנפש חיה.
דג (כנראה בתנור)
מרק

גחנון , ביצים, סלטים

חלות.

אם לא ניסעאבןישראל
אז בעזרת ה'
ערב שבת
סלומון בחרדל ומיונז
סלטים
מנה שניה
מרק עוף עם אטריות

בוקר שבת
אסאדו באיזשהיא צורה
שניצלים
תפוחי אדמה איכשהוא( יש רעיונות למשהו מעניין?)

עוגת שמרים
עוגת קינמון
חלות קנויות
סלטים:
מטבוחה
טחינה
ביצים
שום בתנור
חציל גמבה ועגבניה על האש
עוגה אני כבר יודעת איזה אכיןופל לימון

עוגת חלבונים  מכל החלבונים שאספתי בשבועיים האחרונים

לערב פילה דניס על תבשיל קטן

מרק שום

סטייקים ביין על מצע טליאלי

מקווה למצוא אפונת שלג ועוד ירוקים חמודים

טארט שוקולד מהיר הכנה

 

לצהרים חמין ממולאים וסלטים

ומה שישאר מהטארט

אפשר מתכון למרק שום בבקשה?מוריה 7


בבקשה - מרק שוםופל לימון


20 שיניים קצוץ להזהיב בשמן
1 בצל סגול קצוץ
1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות
3 כפות קמח מלח פלפל טימין קצת
פטרוזיליה לקישוט
1 ליטר ציר מרק עוף
כף יין לבן

מזהיבים את הבצל והשום על אש קטנה לאט לאט
מוסיפים את הקמח
מטגנים 2-3 דקות
מוסיפים את הנוזלים, תפו"א והתיבול
ומבשלים כ- 20 דקות
טוחנים את המרק
מתקנים תיבול
 

כרגע בעל שמרגיש לא טוב אז נראה אם יהיה המשךסמטאות
לחם מחמצת עם אגוזים
מרק כתום
סלט - פטריות ובצל, חומוס, טחינה, ירוק, חי, פסטו, ממרח זיתים, כרוב בתנור, שניצל חציל.
סטייק טונה צרוב
אוכלים בבית רק ערב וקידוש קלילבוקר אור
לערב מרק עדשים
קוסקוס
חזה עוף ברוטב מהמקפיא

פיתות קנויות
עוגת שוקולד יומולדת מהמקפיא (צריך להכין קרם)
ולקידוש יש גם מאפינס שיבולת שועל מהמקפיא
אשמח למתכון למאפינס, בבקשהעלמא22
בכיף אבל זה חלקית באנגליתבוקר אור
אם תרצי בהזדמנות אתרגם לך
1 cup oatmeal
3/4 cup flour
1/3 cup brown sugar
1 envelope baking powder
2 eggs
4 Tbsp oil
3/4 cup liquid

Liquid:
אופציה א:
מיץ תפוחים
אופציה ב:
יוגורט (יוצא ממש טעים, אבל כבר מזמן לא מכינים פה חלבי)
אופציה ג:
רסק תפוחים
אופציה ד:
חלב מכל סוג
אופציה ה:
מיץ מנגו


בקיצור - המתכון ממש גמיש.

אפשר להוסיף צימוקים, אגוזים, וכו

אפשר פחות קמח ויותר קוואקר

יוצא בערך 12 יחידות

שמעתי שאפשר גם לאפות בתבנית אינגליש קייק ולפרוס לפרוסות.

בתאבון!
מעולה, תודהעלמא22
נוסעיםנחשון מהרחברון

מכינים קציצות הודו ופאי רועים אולי כמה סלטים וחלות

עם כל מה שאתה מכין*אשתו של בעלי*
תישארו כבר בבית
יומולדת משפחתית.מה נעשה?נחשון מהרחברוןאחרונה


בערךמוריה 7

חלות, מטבוחה, חצילים, חומוס, פלפלים מהמקפיא

 

ערב: דג ברוטב, מרק כתום

בוקר: עוף בתנור, אורז לבן, סלמון בתנור

סד"ש: קציצות טונה, קיגל אטריות

 

ועוגה או לפתן 

פה בע"ה:טארקו
חלות חצי חצי לבן ומלא(בעלי יאפה)
סלטים בקטנה- מטבוחה פסטו וזיתים מהמקפיא, פטריות בטריאקי, אבוקדו ועגבניות שרי, אולי שום קונפי.
ערב- חלבי
בורקס פילו פטריות וגבינות
מרק ברוקולי מוקרם
אולי איזשהם מקלות לחם למרק מהבצק של החלות.

בוקר
כבד עם פטריות ובצל
פירה

סעודה שלישית
יש במקרר איזה רביולי עלום שאני לא יודעת כמה זמן הוא שם, אם הוא טוב נכין ואם לא אז איזו פסטה כנראה.

עוגה- כנראה שיש תפוזים
השבת יהיו לנו אורחים חשוביםפשוט אני..
ליל שבת:

חלה
חומוס ביתי
אנטיפסטי (כרובית, בצל, פלפלים צבעוניים, גזר, קישואים)
מרק בטטה
סלמון בחרדל ודבש עם בטטה ותפוחי אדמה בתנור
קיגל תפוחי אדמה
פשטידת קישואים
אורז לבן

וביום השבת:
עוף שלם ממולא באורז על הגריל
קציצות בשר ברוטב אדום חריף
צ'יפס בשומן מהבשר, בצל מגורד ומלח גס
שניצלים
קיגל, פשטידה ואורז מאתמול

בין לבין:
עוגת פקאן ומייפל
עוגת שוקולד טבעונית
עוגת וניל
אצלינויעל מהדרום
לק"י

עוגיות שוקולד ציפס מההקפאה
עוגות תפוזים- אחת עם שוקולד ציפס ואחת עם שוקולד ציפס ואגוזים.
עוגיות מהמאפיה

ליל שבת:
טחינה
סלט חי
כפיתות עם סלט חצילים אדום (שניהם מההקפאה, ואיחדתי ביניהם בתבנית אחת)
קוסקוס
מרק עוף וירקות

יום שבת:
מתארחים💪

סד"ש:
פשטידת בצל, פטריות ותפו"א
יש גם אבוקדו- מקווה שיהיה טוב ל-2 הסעודות.
צריך מתכון ועזרה להכנת רוסטביף בתנורמבקש אמונה

קודם כל מתכון טוב, ולמען ה'... בלי חרדל דיז'ון

לא אוהב אותו וכל המתכונים שאני מוצא זה רק איתו 😐

 

דבר שני, איך אני יודע מתי להוציא אותו מהתנור שיהיה רך מבפנים 

בלי שיש לי מד טמפרטורה לבדוק את מידת העשיה

פשוט תשמיט אותוטארקו
לא יצא מעפן מבחינת טעמים?מבקש אמונה

כי בלעדיו יש בקושי טעמים רק מלח ופלפל כמו שזכור לי.. 

לחרדל יש באמת טעם חזק, אבל לתחושתי יש בו משהו שגםחצילוש
מרכך יותר את הבשר.. נראה לי תשים מה שטעים לך.. לא צריך יותר מדי תבלינים באמת לבשר.. יש לו מספיק טעמים חזקים. לגבי מד טמפ' למה צריך? אין הוראות? על כמה מעלות לשים את התנור ועל כמה זמן? בבשר שהוא נתח שלם למשל כמו אסאדו אני עושה 160 מעלות ל3 שעות בערך או 150 מעלות ל4 שעות.. ונגיד חצי שעה כשזה לא מכוסה..
אני אגיד מה, לגבי מה ששאלת עם ההוראותמבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך י"ד בכסלו תשפ"ג 21:25

אני מחפש מתכונים לרוסטביף ואני רואה שבעצם כל אחד מביא נתח אחר וזה לא בהכרח מה שיש בסופר עם הרשת - מה שאני רוצה להכין

בגלל זה אני לא בטוח כמה זמן זה אמור להיות בתנור.

 

חיפשתי איזה מתכון עשיר בטעמים.. אין משהו כזה? או אולי שזה סתם מיותר?

מה זה עם הרשת? נראה לי שבד''כ מכינים את זהחילזון 123
מבשר מס' 3, חזה בקר
הלואי שהייתי יודע איזה מספר זה.. לא כתובמבקש אמונה

מה שאני יכול להגיד זה שהוא כמעט בלי שומן בכלל.

תלוי איזה מתכון🤷טארקו
חח נו בגלל זה ביקשתי ממכם מתכוןמבקש אמונה


חח אין לעטארקו
אבל בטוח יש באינטרנט כאלה שאפשר להשמיט את החרדל
טויב, אני אחפש.. תודה מבקש אמונה


אפשר גם בלי חרדלופל לימון

להסתפק בשמן, פלפל שחור גרוס ומלח.

רוסטביף לא צריך עוד טעמים, זה לא צלי כתף.

אפשר להגיש אותו עם רוטב טעים אבל זה לא הכרחי

לגבי זמן האפיה, מתוך הנחה שמדובר בסינטה/אנטרקוט או שייטל

18 דקות ב- 220 מעלות או צריבה במחבת

 ואז לדרגת מדיום 18 דקות לכל חצי ק"ג בשר +18 דקות

בחום 165 מעלות

 

( זמני האפיה נקבעו ע"פ משקל הנתח,

 

לסיום כ- 20 דקות מנוחה ופריסה.

 

יפה! הוא לא צריך בכלל הרבה זמןחצילוש
נראה לי שאף פעם לא קנינו רוסטביף אז באמת לא מכירה את הנתח הזה..
מסתבר שיש הבדל בין "רוסטביף" ברשת לבין רוסטביף ללאופל לימון

ההוא ברשת זקוק לאפיה ארוכה   וצריך להיות עשוי היטב,

בעוד שרוסטביף ללא רשת מנתחים כמו סינטה, אנטרקוט, שייטל יכולים להיות בדרגות צליה שונות = זמני אפיה קצרים יותר (ורוד באמצע) ועדיין יהיו רכים ונימוחים

עשוי היטב הכוונה לרמת "וול דאן"?מבקש אמונה

אני מתכוון לעשות את זה עם הרשת.. שלא יהיה לי פאדיחות 

 

אז כמה זמן זה בתנור?

בגלל שהנתח ברשתופל לימון

אני נוטה לחשוב ש 3 שעות בתנור זה בסדר, וכדאי לאפות בתוך נוזלים, 

אוקיי תודה. איזה נוזלים אפשר לשים?מבקש אמונה

מים? 

אוליי יין?חצילוש
אין לי מושג 😭מבקש אמונה

אולי יש מתכון עם יין אני אחפש משהו.

 

עריכה: וואלה מצאתי משהו..גם הוא עם החרדל המעצבן הזה עצבני

מקווה שאפשר לוותר עליו במתכון הזה

מזכירה לך שהחרדל מיועד לנתח צלויופל לימון
עבר עריכה על ידי ופל לימון בתאריך ט"ו בכסלו תשפ"ג 09:07

מה שלך ככל הנראה אין.

 

מתכון  לצלי בקר עם יין

 

צלי בקר עם מים

נתח כתף במשקל 1/2 1 -2 ק"ג

 

4 בצלים פרוסים

4 עלי דפנה

כפית רוזמרן יבש

2 כפות פפריקה

מים כדי כיסוי חלקי של הנתח

7-8 שיני שום כתושים

 

מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

 

תמיד כדאי להוציא את הנתח מהמקרר איזה שעה לפני הבישול

למרוח בשמן, מלח ופלפל שחור

 

לצרוב יפה מכל הצדדים

 

להוסיף את שאר הרכיבים, להביא לרתיחה, להנמיך את האש

ולבשל כ- 3 שעות, 

בשלב זה אפשר להעביר את הסיר כשהוא מכוסה היטב לתנור ולהמשיך לאפות 

בחום 150 מעלות כ- 3 שעות.

כשמכינה על הכיריים אני הופכת את הנתח במהלך הבישול פעמיים שלוש

 

כשהצלי מוכן, מקררת היטב, פורסת ומחממת ברוטב הטעים שהתקבל.

יין אדום הולך טוב עם בשר בקר באפיה או בישולארץ השוקולד
יין לבן רק עם עוף.

אפשר גם בירה עם בשר בקר או עוף.
לא מסכימה, אני מאוד אוהבת יין לבן עם בשרטארקו
מעניין, אנסהארץ השוקולד
חשבתי שזה לא יעבוד
למה שלא יעבוד?טארקו
כאילו הטעם שונה, מינהסתם
אבל זה לא עובד יותר/פחות..
כי יין אדום מומלץ לשתות עם בשר בקרארץ השוקולד
ולא יין לבן (לפי ההמלצות על הבקבוק)
מה גודל הנתח?ארץ השוקולד
יין אדום, דבש ושוםארץ השוקולד
או קארי, או כמון.
ניתן להחליף את הדבש בסוכר חום
וניתן להחליף את היין האדום בבירה (ובערך להכפיל את הכמות)
עם בירה אפשר לשים קטשופ וזהו.

מבחינת ירקות, אפשר להוסיף תפוחי אדמה, בצל, בטטות, גזר, לפי הטעם.
אפשר גם להוסיף סלקחילזון 123אחרונה
מתכונים שהעליתי בעבר:ארץ השוקולד
מרק הודו/ עוף אחרי שבוע במקררשורף בלב
ראוי לאכילה? (חומם על הפלטה ועוד פעם אחת)
נשאר לי סיר מלא כמעט
ולא הקפאתי כי חשבתי שילך במשך השבוע
מתבאסת לזרוק וגם להכין חדש..
אם הוא צח, אזופל לימון

מבחן הריח ואם עבר להרתיח היטב

יש בו גם ירקותשורף בלב
אם אזרוק אותם זה ילך?
בדקתי והריח טוב
תרתיחי ותטעמי אם לא החמיץופל לימון

לא הייתי משאירה לשבת...

אם הריח בסדר אז זה בסדר...חילזון 123
אבל לא הייתי מאחסנת שוב. לחמם ולאכול וזהו
תודהשורף בלבאחרונה
זה מה שעשיתי
והכנתי חדש
מי מחליף אותי בשרשור תמונות של אוכל להכנה לשבת?בינייש פתוח
@יעל מהדרום
@טארקו
@ופל לימון
@באר מרים
@מיסטר דום
@נחשון מהרחברון
@*אשתו של בעלי*
@ברוקולי
@נפש חיה.
@אין לי הסבר
@איכה
@אמרלד
אני לוקח הפסקה מהפורום, ומעבר לכך אני שף מאוד מתחיל ויקח הרבה זמן שאבשל דברים חדשים.
אני לא מתקדם כמו חברי הפורום שכל פעם מכינים משהו אחר לשבת...
ובכל זאת, סגירת מעגלבינייש פתוחאחרונה

פעם ראשונה שפתחתי את השרשור, הכנתי עוגת בננות. עכשיו אני מוציא אותה מהמקפיא ולוקח אותה לנסיעה ראשונה למשפחה מאז חגי תשרי (התעכבתי בגלל מעבר דירה...)
תפוח עץ /אגס במרק כתום. מישהו ניסה?אמרלד
שמעתי שזה משדרג..
לא ניסיתיmoshefreedom

אבל נשמע שילוב מעניין.

אתר

אני מעדיפה מרק כתום פיקנטיופל לימוןאחרונה

עם ג'ינג'ר שום ולמון גראס

ריזוטו פתיתיםמשמעת עצמית
יש למישהו מתכון טעים ומושחת?
ריזוטו מפתיתים?ופל לימון
עבר עריכה על ידי ופל לימון בתאריך י"ד בכסלו תשפ"ג 10:12

אני מכירה ריזוטו מאורז...

פתיתים וירקות

פתיתים ונקניקיות

פתיתים מג'דרה

ואת כל אלה אפשר להכין מפתיתים בצורת אורז והרי לך ריזוטו פתיתים

הכנתי פעם ויצא ממש טעיםטארקו
אבל לא עם מתכון...

קראתי כמה מתכונים בגוגל ואז עשיתי לפי העין כזה
תבדקי במתכונים ב-10 דק'. יש להעלמא22
בסוף הכנתי מאתרמשמעת עצמיתאחרונה
של השף הלבן
יצא פצצה
יש מה לעשות עם מלא קוטג' שעוד מעט פג תוקפו?אם_שמחה_הללויה
אפשר להקפיא?
וגם מתכונים למאפינס / פשטידות או כל דבר אחר שאפשר להכין מהם יתקבלו בברכה
בורקס גבינה, פשטידות, לזניה..חצילוש
רעיוןאבןישראל
שאצלנו הולך:
לבשל פסטה
לערבב אותה עם הקוטג' ביצים גבינה צהובה מלח פלפל לשים בתבנית ומעל פירורי לחם
טעים ופשוט
נשמעע טעיםםםאם_שמחה_הללויה
אפשר להקפיאטל..
בטח, הנה פה מלא רעיונותופל לימון
אפשר להקפיא ואחכ להשתמש למאפים-טארקו
פשטידות, לזניה, מילוי לבורקס..
זה מה שעשיתי! הקפאתי!אם_שמחה_הללויה
תודה רבה
אפשר לדחוף קוטג' לכל פשטידהדתלש דוסאחרונה
איכשהו יש לי המון פטריות טריותטארקו
ואני מתה על פטריות
שלא תטעו
אבל בא לי להכין איתן משהו מפנק, אם כבר.. ועדיף דל פחמימה יחסית..
למשל עשיתי שבוע שעבר מרק פטריות מוקרם מושלם.
אז אשמח
למאכלים הכי מפנקים שאתם מכירים
עם פטריות

שוטו
לזניה ברוטב פטריותופל לימון

לזניה ברוטב פטריות

מכינים 

רוטב פטריות עשיר:

3-4 שיני שום כתוש
1 סלסלת פטריות שמפניון פרוסות
1 סלסלת פטריות פורטבלו פרוסות
2 שמנת לבישול
מלח
פלפל לבן
טימין
2 כפות אבקת מרק פטריות (אופציונלי)
1/3 כוס ברנדי או יין לבן יבש
100 גר' גבינת קצ'קבל או רוקפור

לבזוק מעל:

גבינה צהובה מגוררת
  

אופן הכנה: 

לטגן במעט שמן את שיני השום הכתושות.

להוסיף סלסלת פטריות שמפניון פרוסות.

להוסיף סלסלת פטריות פורטבלו פרוסות.

לאדות מספר דקות.

להוסיף 2 שמנת לבישול, מלח, פלפל לבן וטימין.

להרתיח ולבשל 10 דקות. כשמסמיך מעט, אפשר להוסיף 2 כפות אבקת מרק פטריות.

להוסיף 1/3 כוס ברנדי או יין לבן יבש.

להוסיף 100 גר' גבינת קצ'קבל או רוקפור.

לבשל עד שכל הגבינות נמסות ברוטב ולקרר היטב.

לסדר בתבנית את דפי לזניה בכמה שכבות כשבין כל שכבה ושכבה, יוצקים רוטב פטריות.

לבזוק מעל גבינה צהובה מגוררת ולאפות כ-40 דקות.


כדאי להשאיר בתנור למנוחה עוד כחצי שעה.

אפשר להכין מהן מילוי לבלינצ'סופל לימון


תוספת מיוחדת - פירה ערמונים בלווית פטריות צרובותופל לימון

 

רכיבים:

200 גר' ערמונים מוכנים לאכילה

4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

1/2 1 סלסלות פטריות שמפיניון

2-3 כפות שמן - לפירה

1 שן שום כתושה

1/2 כוס ציר או מים רותחים וחצי כפית אבקת מרק 

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מבשלים את תפו"א המים מומלחים קלות

ב- 5 הדקות האחרונות מוסיפים את הערמונים

מסננים

מועכים היטב בעזרת ממחה, 

מוסיפים את שאר הרכיבים.

פורסים את הפטריות ומטגנים במעט שמן ללא מלח

מטגנים עד שהפטריות צרובות יפה ויבשות מנוזלים

מתבלים במעט מלח

מסדרים את הפטריות ע"פ הפירה ומגישים.

אם יש לך פטריות גדולות- אז ממולאותופל לימון
גלילת בצק ספידי במילוי פטריותופל לימון
סלט פטרייות. מושלם!!מאוהבת בילדי


פשטידת בצל ופטריותיעל מהדרום
פשוט להוסיף לכל דבר שמכיניםסתם אחת
זה הולך עם הכול כמעט
ופל לימוןאחרונה


מתכון לשטרודל תפוחים עם שמן במקום מרגרינה, יש?נפש חיה.
בצק פילוופל לימון


לא מחזיקה דבר כזהנפש חיה.
חבלופל לימון

שטרודל מכינים מבצק עלים או פריך שניהם חייבים חמאה או נטורינה

בצק פילו שקונים מכיל קמח ומים בלבד, מורחים את העלים בשמן, ממלאים בתפוחים ומקבלים שטרודל פריך וטעים נטול מרגרינה.

במקום מרגרינהבימבה אדומה
שמן קוקוס. יוצא מעולה וטעים.
ביחס שלבימבה אדומה
על כל 100 גר' מרגרינה במתכון לשים 80 גר שמן קוקוס
הטעם של הקוקוס מורגש?עלמא22
רוצה פתרון בריא לתחליף חמאה, אבל לא אוהבים קוקוס
בקושיבימבה אדומה
הריח יותר חח (אני לא סובלת קוקוס...)
תודהעלמא22אחרונה
אז אנסה פעם אחת
איזה שמרים עדיף לקנות?עלמא22
טריים או יבשים? משנה אם זה לחלות, מאפה שמרים (נגיד, עוגה או רוגלך) פיצה, וכו'?

ממש אשמח לשמוע מהמנוסים
יבשים ישמרו לך להמון המון זמן במקרר, אז כדאי.השם בשימוש כבר
אני משתמשת כל השנים רק ביבשים בוואקום והכל יוצא מעולה. חלות, עוגות שמרים, מאפים. כדאי יותר מטריים.. בהצלחה רבה ❤️
יבשים, שומרת במקפיאופל לימון


אז נלך על יבשיםעלמא22
תודה
אני יותר אוהבת לעבוד עם יבשיםטארקו
טריים הרבה יותר רגישים וקשה לדייק איתם וגם מספיק משהו קטן והם לא יעבדו כמו שצריך
תודה על ההסברעלמא22
שאלה נוספת-עלמא22
רגע לפני שאני פותחת ומתחילה להשתמש, איך אתם שומרים את זה אח"כ במקרר/ מקפיא? איך סוגרים את האריזה שלא יתפזר? השתמשתי פעם וזה היה סיוט, הכל התפזר במקפיא..
במקרר, בתוך קופסא או סגור עם קליפס/גומיה.טארקו
במקפיא פחות כדאי כי זה גורם להם לעבוד לאט יותר.טארקו
אחלה. תודה רבהעלמא22
שופכת לצנצנת סגורה ולמקרראני מאמין!אחרונה
בתכנון אצלינויעל מהדרום
לק"י

חצילים אדומים
חציל בפירורי לחם (מההקפאה- שאריות מהברית🤭)
טחינה
סלט חי
אולי משייר

עוגיות שוקולד צ'יפס מההקפאה
אולי נספיק עוד עוגה/ עוגיות

ליל שבת:
כפיתות (מההקפאה)
סלומון ברוטב אדום (אולי)
קוסקוס
פקילה

יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף עם בצל, ואולי עוד ירקות
אולי ארישה (חמין חיטה)

סד"ש:
דג סלומון כנראה
אנחנו נוסעים בע"הטארקו
עוד לא סגורה לגמרי..איכה
חלות מהמקפיא

מטבוחה
חומוס
טחינה
חציל
שום קונפי
סלק
סלט פטריות
סלטים חיים

ערש
מרק
עוף, אורז, שעועית
חזה עוף ממולא

בוקר (מארחים)
מתלבטת אם להכין אורז וירקות בתנור
או נודלס ומוקפץ
שניצלים
למנה אחרונה קרמבל תפוחים

ס. שלישית
דג
סלט ביצים

אצלנו בע"המוריה 7

חלות

 

מטבוחה, סלט פלפלים, חצילים, חומוס (כולם מהקפאה)

סלט תפוחי אדמה

עוגת שיש כלשהי

 

ערב: קציצות ברוטב ואורז, דג מצופה פירורי לחם 

בוקר: חמין דגים

סד"ש: אורז עם עדשים וקציצות דג כלשהן 

 

כמעט כרגילנפש חיה.
חלות
סלטים- טחינה (ירוקה?) , סלט אדום (חריף), ס. חצילים

ליל שבת בע''ה

דג (מבושל עם ירקות ורוטב),
מרק (צח?)

וביום השבת

חמין קטן
ביצים , קיגל

סדש- דגים, סלטים...

קינוחים-
תה, עוגת תפוחים, מרצפן.

הכל בעזרת ה'.
נוסעים💃💃💃משמעת עצמית
וואי וואי יש לי עומס בעבודה (מהבי)צריך לעבוד הערבנחשון מהרחברון

ומחר אז שבת מינימלית

 

בערב

מרק תימני עםעוף/בשר

חולבה(מהמקפיא)

סחוג ביתי(מוכן כבר)

עסיד

 

בוקר:

פאי רועים

אורז

נזיד עדשים

 

סד''ש 

אין מקום לכלום. לחם סלטים

 

 

סלטים:

חומוס קנוי

חולבה מהמקפיא

מטבל עגבניות

טחינה

סחוג

 

מה זה עסיד?נפש חיה.
עיסה של סולת ומיםנחשון מהרחברון

שמבשלים...שמים במרק

אצלנואבןישראל
בתכנון:
ערב שבת
מושטים בתנור ברוטב אדום עם גמבות
בורקס בשר עם רוטב פטריות

בוקר שבת
יש לנו קורקבן יש לכם רעיון מה לעשות איתו?
קציצות בשר ברוטב
אורז לבן

סדש
פנקייקים
ממרחים
פירות חתוכים

חלות קנויות
עוגת תפוזים אוורירית
עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס

סלטים
טחינה
שום בשמן זית בתנור
ביצים
מטבוחה
חציל מטוגן
חציל בטחינה

שבת שלום ומבורך
אפשר לבשל את הקורקבנים ולהוסיף לרוטב של הקציצותיעל מהדרום
לק"י

זכור לי שלוקח זמן לקורקבנים להתבשל, אז עדיף לנקות אותם, לבשל במים ואז לבשל קצת גם ברוטב.

בא לי לאכול אצליכם

איזה עוגיות אלה שוקולד שוקולד צ'יפס?
תודה!אבןישראל
לא בטוחה שבעלי ירצה שזה יהיה ביחד עם הקציצות
אבל מנסה להבין את התהליך
לנקות אותם לבשל במים ואחכ לשים ברוטב.?

מצרפת לך את המתכון
ומוזמנת

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס:

200 גרם שוקולד
3/4 כוס שמן
ממיסים יחד

2 ביצים( שלמות)
3/4 כוס סוכר
מקציפים

מערבבים שוקולד וקצף.

מוסיפים:
3/4 כוס קמח
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
חצי כפית נס קפה
כפית תמצית וניל
שוקולד צ'יפס
מערבבים.

עושים כדורים עם כפית (קחי כפית מהתערובת ותורידי עם אצבע לתבנית. יוצא צורה קצת מוזרה אבל זה מסתדר בתנור).

אופים ב180 בערך 8 דקות
לגבי הקורקבנים- כן. ותודה על המתכון לעוגיותיעל מהדרום
מצטרפתפעם אחת
ערב שבת
מרק עוף
אטריות דקות וקוסקוס
קציצות בשר ברוטב
בוקר-
עוף בסיר עם שום ותבלינים
תפו"א מניפות בתנור
אורז צהוב עם בצל וגזר
סלט ירקות
סד"ש-
אבוקדו
סלט ירקות
טונה

עוגיות שוקולד צ'יפס
קרמבו לילדים
שבת חתן!!סמטאותאחרונה
הבאתי איתה עוגת תפוז שיבולת שועל וקןקןס
לוחם מחמצת
מוסים וקינוחי כוסות על בסיס ריצ'. אפשר להקפיא?אורית**
לכמה זמן זה יחזיק טוב במקפיא? (אטום לחלוטין)
כשמגישים את זה אחרי הפשרה המרקם יהיה טוב?
כן,מניסיון*אשתו של בעלי*
תודה רבה!!אורית**
כן בטח. עדיף בלי פרוריםיראת גאולה
אם את רוצה קינוחי כוסות עם פירורים, אפשר להרכיב אחרי ההפשרה.
תודה! איך להרכיב אחרי ההפשרה?אורית**
ברוב קינ6חי הכוסות יש בסיס של פירורים. שהם חייבים להיות לפני ההקפאה...
אולי את מה שלמעלה אפשר אחרי. אבל אני מעדיפה כמה שפחות עבודה ברגע האחרון..
אפשר לוותר על הפירוריםופל לימון


אפשר להקפיא את הריץ בתוך שקיתיראת גאולה
להכין בנפרד פרורים מוכנים בקופסה אטומה (לא במקרר / מקפיא), ויחסית ברגע האחרון להניח בכוס פרורים (עם כף מתוך הקופסה),ולזלף ריץ מחור שגזרת בפינת השקית.
ככה גם קל יותר להקפיא בצורה אטומה ותופס פחות מקום.
אפשר למצוא מתכונים בלי פרורים, הם יעבדו טוב יותר בהקפאה מוכנים להגשה.
תודה!אורית**
לא מומלץ. המוס יתקשה אחרי הקפאה ולא יהיה נח לזילוףמשיח נאו בפומ!
תודה!אורית**
לדעתי אפשר להקפיא עם הפירוריםטל..
אם את חוששת הייתי עושה פירורים רק למטה או אפילו 2 שכבות פירורים מוס פירורים מוס ומסיימת במוס.
אבל בגלל שזה הקפאה והמוס הוא לא מימי לא הייתי מדי חוששת.
כן, חשבתי לשים רק למטה פירורים.. זה לא יצאאורית**
סמרטוטי מידי?
חמעלה תכננתי רוטב/ממרח/קרם כלשהו או קישוט אחר.
תוותרי, ממש אפשר בליופל לימוןאחרונה


מישהו מכיר מחמצת? טיפים? או כל מידע יעזורנפש חיה.
תודה בימבה על התיוגגב'
כן, אני אופה ממחמצת, זה פשוט ממש. אפילו במובן מסוים פשוט יותר ממאפה שמרים.
למדתי להכין את המחמצת מדורה לוי, יש לה עסק לאפיית מחמצת בצורה קלה.
מחמצת איך מכינים, מגדלים ואופים ממנה לחמים ועוד כלופל לימון

מיני

פה

תודה! נראה לי מורכב, בינתיים וויתרתי...נפש חיה.
תוכלי לנסות להשיג גור מחמצת שמישהו גידלופל לימון

יש בפייסבוק דפים - מחמצת לחם שאור וכדומה תמצאי שם אנשים נחמדים שישמחו לתת לך גור

ומשם ההכנה כבר די פשוטה

אין לי פייסבוקנפש חיה.
יש לי מאיפה להשיג בגדול
אבל חשבתי שאוכל להתחיל עם זה...

כרגע לא
זה מורכב מידיי.

תודה על העיצות !
אם בכל זאת תרצי להתחיל, מוזמנת לפנות אליגב'
אנסה לעזור
מכירה מישהי מאוד נעימה שעושה סדנאותאם_שמחה_הללויה
קוראים לה דורה לוי. נדמה לי יש לה סרטונים גם ביוטיוב.
תודה!!נפש חיה.אחרונה
שטיפת ביציםנטלינטלי

באתר של משרד הבריאות כתוב שאסור לשטוף ביצים.

האם הכוונה שאסור לשטוף כשאני חוזרת מהסופר לפני שאני שמה במקרר, או שגם אסור לשטוף לפני שלמשל שמה בתוך סיר מים בשביל להכין ביצים קשות? ואם 2 האפשרויות נכונות, איך מסירים לכלוכים שונים?

היו פה הצעות בנושאארץ השוקולד
איך לנקות ביצים - בישול ומתכונים

לא יודע יותר מזה, אבל מגיב גם כדי להקפיץ
הבעיה היא בקליפהרץ-הולך

אם הביצה לא מבושלת אז יש זיהומים שיכולים לעבור עם המים דרך הקליפה אל הביצה, אחרי שהביצה מבושלת זה לא בעיה. (ואם אתה מרתיחה אותה במים אז בכלל הכל בסדר.

לכן בעצם צריך שיהיה סיר מיוחד לבישול ביצים, לא?פונקציה
קראתי איפשהו בהנחיות של משרד הבריאותיראת גאולה
שאין בעיה לשטוף מיד לפני הבישול (בהיגיון, בכל מקרה עוד רגע ייגעו מים בקליפה).
השאלה היא למה לשטוף לפני שמבשלים ביצים קשות?טל..אחרונה
אם יש זיהומים על הקליפה הם ימותו בבישול (רתיחה 100 מעלות כמה דקות זה מעל ומעבר לחיידקים שעלולים להיות שם).
זה כמו ליבון... לכן לדעתי גם לא צריך סיר מיוחד לביצים קשות
שבת פרשת "וירא"יעל מהדרום
לק"י

סלט חצילים
טחינה
סלט גזר מגורד
סלט חי
סלק

עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגת שמרים

ליל שבת:
קוסקוס
מרק עם עוף וירקות
מקווה שגם כפיתות

יום שבת:
בשר עם ירקות
תפו"א בתנור
קוסקוס

סד"ש- עוד לא יודעת
וואו! נשמע מעולהYNZS
ובאמת לא מסובך!
יצא לך מדהים
השבת אני לא מבשל, ביקשו ממני להכין לחםבינייש פתוח
לחם הוא מורכב להכנה בעוד שלחם קנוי הוא ממש מעולה ולא חושב שאני אכין משהו טוב יותר
לחם דווקא נחשב פשוט, יש מגוון מתכונים/ אופני הכנהנפש חיה.
לא צילמתי
אני לא מצלמת בדרך כלל
עוגות בחושות פשוטות בהרבהבינייש פתוח
מה שאני מכיר זה לערבל חומרים רטובים יחד, לערבל לתוכם חומרים יבשים, ליצוק לתבנית ולהכניס לתנור.
ובנוסף אני יודע לקנות לחם מאוד טעים ולכן די ברור שלא אדע להכין משהו טוב יותר, בלי ידע בסיסי איך ללוש ולהשתמש בשמרים
זה באמת מדהים כמה לחם קנוי זולארץ השוקולד
ביחס לזמן ההכנה ולהבנה שצריך כדי להכין לחם טוב.

ואם יש לך טיפים בנושא הכנת לחם ותוכל בבקשה לשתף אשמח לקרוא וללמוד.
בדר"כ אני מכינה לחם מחמצתופל לימון

ממחמצת שאני מטפחת .

אבל לפעמים אין כזאת מוכנה לאפיה אז לחם שמרים, מוכן הרבה יותר מהר, עם הרבה פחות התעסקויות, אפשר להכין עם קמח לבן  אפשר לשלב קמח מלא, להוסיף עגבניות מיובשות, גרעינים וכל מה שאוהבים ולקבל לחם נפלא

תודהארץ השוקולדאחרונה
נוסעים..איכה
למרות שבאתי מוקדם ובישלתי כאן הכל
ארץ השוקולד
כל הכבוד
צילמתי קצתטארקו

סמבוסק פיצה

תבשיל הודו וירקות


עוגת רסק תפוחים אחת עם צימוקים ואחת בלי
שרשור תמונות של אוכל להכנה לשבת בינייש פתוח

נראה אחלהארץ השוקולד
בתיאבון.

זה זעתר על הסלמון?
מל"פ, אורגנו ואבקת שום. אותם תבלינים על הדג והתפואבינייש פתוח
נשמע אחלהארץ השוקולד
תודה על המתכון.
בתיאבון ושבת שלום
נראה יופי, מה בתבנית הורודה?ופל לימון


עוגת בננות של חן מזרחיבינייש פתוח
שכמו כל העוגות הבחושות שלה היא פשוטה מאוד להכנה באותה מידה שהיא טעימה מאוד
תעלו גם אתם מחר!!!בינייש פתוח
אם יהיה לי זמן בעז"ה אעלה מחר את הבישולים שלי.
הפעם זה מנת בשר ל5 אנשים
והכי חשוב הקרדיט ששכחתי.
@מיסטר דום
עוגת בננות ושוקולד צ'יפסופל לימון

טבעונית

 

אפשר מתכון?כי לעולם חסדו
נראה מעולההה
עוגת בננות ושוקולד צ'יפסופל לימון
תודה!כי לעולם חסדואחרונה
גם אני אשמח למתכון!!!מקסיקנית


אווו תודהה אני אעלה לכם תמונות ממה שהכנו לשבת מיסטר דום


שבוע טובבבמיסטר דום











נראה שהיתה לכם שבת טעימה, חבל שלא רשום מה בתמונותופל לימון


עוגת תמרים בינייש פתוח


ראיתי מתכון לעוגה ממרח תמרים. 450 גרם. המרתי אותם לפי חישוב ב150 מ"ל סילאן.
עכשיו אני יכול לספר לתלמידים שלי חשוב מתמטיקה
שבת פרשת "תולדות"יעל מהדרום
לק"י

התפריט שלנו לא סגור, אני עוד מתלבטת....

חצילים
סלק (משבוע שעבר)
טחינה
גזר וסלרי
סלט חי

עוגיות שוקולד צ'יפס
בראוניז
עוגיות שכבות שוקולד

ליל שבת:
סלמון בתנור וסלמון ברוטב אדום
תפו"א בתנור
קוסקוס

או

פקילה
קוסקוס
כפיתות


יום שבת:
כפיתות
ארישה (חמין חיטה)
עוף עם שום/ בצל
קוסקוס

או

תפו"א בתנור
קוסקוס
בשרי כלשהו/ סלמון בתנור


סד"ש:
אולי פשטידה
בא לי פנקייקים אם אספיק בנחת
יש לי איזה קטע חביבופל לימון

- הילדים מתים על זה, שאני מנסה להתחבר עם התפריט לפרשת השבוע, כמו השבוע וזה קל

כי לפרשת תולדות- מרק עדשים ועגבניות והחלה שאצבע באדום כתום 

מה עוד?

לשבת קרה מתבקש גם סיר חמין לצהרים, כמה סלטים

טארט שוקולד לקינוח

עוף בתנור עם תפו"א קריספיים ליד

קציצות מטוגנות

תגידי, זה הבלוג שלך??בימבה אדומה
של חברה טובה שלי...ופל לימון


אה יפה...בימבה אדומה
ראיתי שאת ממליצה משם הרבה

טוב, אז יש לנו אורחים השבתמאוהבת בילדי

רק לערב-

מושט אדום

 אורז

בשר בערמונים

עוף בבצל ובפטריות

 

סלטים-

מטבוחה

חומוס

טחינה

טחינה חצילים

סלק

אולי גזר מתוק

אבוקדו אם נמצא

סלט חי

משייר

בטטות בצ'ילי

 

עוגת קרמבו

ועוד לא סגורה על עוגה לפרשת שבוע- נראה לי אקח את הרעיון של @ופל לימון לעוגה עם ג'לי ועדשים אדומות (אפילו שכבר עשיתי שנה שעברה..)

עייפותתתתתת😴😴😴משמעת עצמית
ליל שבת - השבוע חלבי לגיוון

פרנות עם סלטים:
ממרח פלפלים
מטבוחה מהמקפיא
מנסה להכין חומוס לבד השבוע
חציל על האש עם צ'ימיצ'ורי
טחינה
חצילים קוביות מטוגנות
חמאת שום
סלט טונה
אבוקדו

מרק בצל מוקרם עם קרוטונים
לברק עם עשבי תיבול
אנטיפסטי מושקע
קיש בצל
אולי פיציות
סלט יווני עם בולגרית

שבת בבוקר
סלט ביצים
סלט חסה קורנביף בצל סגול נשנושים ופקאן סיני
צונט אסאדו עם גרונות הודו


סדש -מה שנשאר מהלילה.

עכשיו נשאר לבצע את כל היופי הזה. אללי. 🙄
פרנות ביתיות או קנויות?יעל מהדרום
לק"י

אני בישלתי היום כמעט הכל, והרגשתי שזו עבודה שלא נגמרת🤦‍♀️

בהצלחה ובנחת!
קנויות🤫משמעת עצמית
מצאנו פה מאפיה מעולה
היינו אמורים להתארח והיום נאלצו לבטל... אז ממש בקטמקסיקנית

נה

סלטים:

אבוקדו

חומוס

חצילים מתוקים

חציל במיונז

ממרח זיתים

ביצה עם ירקות

 

ליל שבת:

סלמון עם תפו''א בתנור

פלפל חריף גדול ממולא בבשר

 

יום שבת:

סיגרים של כרישה ממולאת

אורז

 

קינוחים:

גלידה בננה ותמרים

עוגת שוקולד פשוטה

 

שבת שלום!!

נסגרתי:יעל מהדרום
לק"י

חצילים אדומים
חצילים עם כוסברה ועגבניות
חציל בפרורי לחם
סלק (משבוע שעבר)
טחינה
גזר וסלרי
סלט חי

עוגיות שוקולד צ'יפס
בראוניז
עוגיות שכבות שוקולד

ליל שבת:
מרק שעועית
סלמון בתנור וסלמון ברוטב אדום
תפו"א בתנור
קוסקוס

יום שבת:
כפיתות
אולי ארישה (חמין חיטה)
עוף ותפו"א עם שום
קוסקוס

סד"ש:
אולי פשטידה או פיצה שהכנתי ונמצאת בהקפאה.
בא לי פנקייקים אם אספיק בנחת
טוב פהטארקואחרונה
חלות
סלטים- מטבוחה פסטו זיתים פטריות- כל אלה מהמקפיא
אבוקדו ואולי קישואים/חצילים.

ליל שבת
תבשיל הודו עם ירקות
קוסקוס/אורז

בוקר שבת
קציצות עם ירוקים מהמקפיא
תפוא בתנור

סדש
פיצה

עוגת רסק תפוחים

כמו שניכר, אין הרבה כח...
רעיונות איך לצבוע קצפת בלי צבע מאכל?שִׁירָה

קצפת צמחית לקישוט עוגה

אוליבימבה אדומה
מי סלק לורוד?
לא בקיא גדול, אבל אני חושב שכמעט לכל צבע ישחופר

"צבע מאכל" טבעי באמת (ולא שמוכרים וכותבים "טבעי"), כמו ש@@בימבה אדומה כתבה שאפשר להשתמש במי סלק לוורוד.
תתחילי בלהגיד איזה צבע את רוצה

🍫 שוקולדפרח-אש
לאיזה צבע?מאוהבת בילדי

יש במתכונים ב10 דקות מדריך להכנה של צבעי מאכל טבעיים

קקאו, קפה, מיצוי צבע ירוק מעלי נענעופל לימון

אפשר לבשל סלק ולצמצם את מי הבישול מאוד כך שהתוספת תהיה קטנה, לא  תשפיע על הטעם

תרכיז (אם אתם משתמשים)נפשי תערוג


יש לו טעם מאוד דומיננטינפשי תערוג
אני לא בטוח שכדאי.
ניסיתי לפני כמה שנים ודווקא היה סבבה⭐אביגיל💜
כדאי לקנות כורכום אכותי, ככה שגם טיפה ייתן מספיק צבע. וצריך יותר סוכר כדי לחפות על הטעם
אפשר מנגו במקוםמאוהבת בילדי


איך ממנגובימבה אדומה
את צובעת קצפת?
מהמיץ שלונפשי תערוג
אבל זה לא יתן מספיק צבע לדעתיבימבה אדומה
ועלול להשפיע על המרקם... אבל היי, אם אתם מנסים, עדכנו!
אחרי שהמנגו עובר הקפאהמאוהבת בילדי

אני טוחנת אותו ומוסיפה מהרסק לתוך הקצפת.

רק אם המנגו בשל מאד- אחרת כמעט אין לו צבע.

מה שכן- זה משפיע על הטעם. אבל זה באמת טעים!

(ולא מוסיפה פודינג)

עשיתי פעם עם מעט כורכוםסתם אחת
יצא בצבע בננה מהמם ובלי טעם
איזה יפה!!יעל מהדרום
תודה❤️ האמת שזה מלפני ארבע שנים 😅סתם אחת
זכרתי שסיפרת את זה פעםשִׁירָה

אז עשיתי גם אבל באמת יצא בהיר מאוד, וכשהוספתי כורכום זה גם נהיה בטעם של זה...

 

אני אוהבת לעשות עם פירות יערסתם אחת
מבשלת אותם עם סוכר ומעט מים וכשמסמיך מקררת ומשתמשת בנוזל כדי לצבוע. זה יוצא גם טעים ממש
בסוף עשיתי בלי צבע... קצפת לבנה וקישוט בשוקולד...שִׁירָה

אבל ראיתי באמת שיש ב"מתכונים ב10 דקות" מדריך ממש טוב למלא צבעים

ממה שהבנתי העיקרון הוא להוסיף סוכר ולאדות את המים ככה שיא צבע מרוכז

(מסלק, עלי תרד, כורכום וכו)

אומנם זה קצת כופר יחסית לדעות שכאןנפשי תערוג
אבל מטיפה צבע מאכל פעם ב... לא קורה כלום.
נכוןמאוהבת בילדי

אני גם משתדלת להשתמש בטבעי, אבל לפעמים זה הרבה התעסקות...

 

כאילו שבסוכריות וכאלה אין צבע מאכל...

לא תמיד יש צבע שִׁירָהאחרונה

במכולת היה רק אדום וכחול וממה שהבנתי ממישהי שקנתה- האדום היה ממש בהיר

האם ניתן להקפיא פסטה מוכנה (מבושלת)?נפש חיה.
אני לא הייתי מקפיאהופל לימון

למרות שפשטידות שעשויות מאטריות עוברות הקפאה/הפשרה לא רע

כן אפשרטארקו
זה יוצא טיפה רך יותר אבל בסדר
תודהנפש חיה.אחרונה
בעיני זה יוצא מעפן. אחרים שטענו אמרו שבסדרנחשון מהרחברון