בפלטה
מתכון פשוט לא משהו מסובך.....
בפלטה
מתכון פשוט לא משהו מסובך.....
ישאיר אותו עסיסי
בסופר ליד הבית שלי יש רק ביצים של חברת גליקסמן והרבה פעמים יש כמה ביצים מלוכלכות בתבנית. לפעמים אני פותחת ועוברת גם באיזה 20 תבניות ובכולן יש ביצים מלוכלכות ומחוסר ברירה אני קונה כזאת.
קראתי באינטרנט שאסור לשטוף ביצים לפני כי אז החיידקים יכולים לחדור פנימה.
אז אם אני מכינה ביצים במים, פשוט להכניס אותן עם הלכלוכים? שמתי לב שהמים הרותחים הרבה פעמים לא מורידים את הלכלוך וזה פשוט נשאר ככה.
בקיצור, מה לעשות?
תודה על התשובות.
אתן חושבות שיש בעיה מבחינה מוסרית להחליף בין ביצים מתבנית לתבנית?
נניח אני פותחת תבנית ורואה ביצה אחת מלוכלכת, אז פשוט להחליף אותה עם ביצה נקיה מתבנית אחרת?
בינייש פתוחאבל ניסיתי להכין חלב שיבולת שועל, בלנדרתי את הכל, הכנסתי לשקית כותנה והתחלתי לנסות לסחוט, אבל השקית היתה צפופה מידי בשביל החלב שהכנתי,
מתוך תסכול העברתי הכל דרך מסננת קטניות, ואת השאר דרך נפת קמח צפופה,
וגיליתי שאפשר להגיע לתוצאה מושלמת באפס סבל\זבל😋
באופן כללי כל הקשר שלי עם המטבח הוא קשר של ניסוי וטעייה.
אני כל הזמן מנסה רעיונות חדשים, אז אני לא זוכר מה היה מוגדר בהתחלה כ'טעות'..
ישבתי אצל קרובי משפחה וראיתי בטלויזיה שפעלה איך לעשות תפו"א במיקרוגל.
(ושם הם שמו אותם בתוך קערה עם מים)
אמרתי וואלה לא חשבתי על זה
בקיצור ניסיתי את זה בבית, ושכחתי ששמו אותם במים, אז שמתי ככה בקערה בלי כלום..
בקיצור אמנם איזור הקליפה יצא טיפה גומי כזה.. אבל הפנים יצא נימוח ברמות!
רק אח"כ אמא שלי שראתה את התוכנית אמרה לי שבכלל אמרו לשים אותם בתוך מים
וכשניסיתי את זה יצא רגיל לא וואו... אימצתי את הטעות ![]()
אשמח למתכון לצלי בקר (מס' 5) עם פטריות... בעיקר שלבי הכנה, לא ככ הצלחתי להבין אם חייביםלבשל אותו במים קודם או מספיק רק לטגן ואז לשים ברוטב... והוא כבר חתוך לפרוסות... לא גוש גדול...
תודה!
אפשר להחליף במים? אני בהריון אז פחות יין...
כן קניתי בפרוסות כי לא ידעתי שצריך גוש והיה נראלי יותר נוח ככה...
בדר"כ מבשלים כגוש עם נוזלים , ירקות ותבלינים
מקררים, פורסים ואח"כ מחממים עוד ברוטב.
פרוסות כתף אפשר לבשל בתוך נוזלים, עם פטריות מיובשות, בצל פרוס, שום ותבלינים
מרכיבים
6 ביצים L
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
מלח או פלפל שחור
500 מ"ל שמנת לבישול 15% של השף הלבן
קוביות בטטה או גרגירי תירס
אופן ההכנה
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות ומניחים בתבנית גדולה את הירקות שחתכנו קודם לכן שאחוסנו עם קופסאות ,
מעליהם נפזר מעט גבינה.
ניקח קערה ונערבב היטב את הביצים והשמנת והפלפל והמלח.
יוצקים מעל הירקות והגבינה המגורדת.
אופים במשך חצי שעה או עד להזהבה.
מרכיבים
כוס סוכר לבן
1.5 כוס מיץ תפוזים
1.5 כוס קמח תופח
1.5 כוס שיבולת שועל מוכנה
2 כפית תמצית וניל
4 ביצים
כוס שמן
אופן ההכנה
לוקחים קערת נירוסטה סולתם ומטריפים את הביצים עם השמן,סוכר,וניל ומיץ התפוזים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים ונותנים לה להתרכך מספר דקות בבלילה.
מוסיפים את הקמח ומטריפים עד שהקמח נטמע.
משמנים תבנית עגולה ויוצקים לתוכה את הבלילה.
אופים במשך 50 דקות על 180 מעלות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
הכנו אסאדו לשבת הזאת שהייתה, אמנם יצא רך אבל ממש על הגבול
השאלה מה תהיה התוצאה אם אני אחמם אותו שוב? יתכרך? יהרס?
לא נעים ההורים שלי אוהבים אותו

בשקיות.
פיסות חזה עוף מטוגנות סטייל אסיאתי ואז מקפיצים עם ירקות, מוסיפים תיבול ואם רוצים גם נודלס.
שאוורמה הודו מוקפצת עם בצל סטייל מעורב ירושלמי
ואז אפשר להמשיך עם כל שאר התבניות
יש להמיס 200 גר' שוקולד בשמנת צמחית לקרר 8-10 שעות ולהקציף תוך הוספת עוד שמנת צמחית.
אפשר לתבל בתמצית קפה, ברנדי
ויש גם כאלו פיציים אישיים לא זוכרת איך קוראים להם...
ואז אפשר למלא במילויים של פאי שוקולד\ לימון\פקאן\ פיצוחים וכו' פעם עשיתי וזה היה ממש נחמד (לא זוכרת מתכונים נראלי לקחתי מהאינטרנט
בשכבות (שוקולד מריר, לבן וחמאת בוטנים)
ג'לי בכוסיות יש כאלו עם מכסה וזה לא יקר ומאד נח!)
מוסים בטעמים וצבעים (שוקולד, לוטוס, אוראו, ופירות)
עוגיות או חיתתוכי עוגה
כל בלילה של עוגה אפשר להכין בתור מאפינז...
אני רואה שאתם לא מסתדרים לבד 
ערב שבת-
מרק עוף נג
פאי תרנגולים
מוקפץ חזה עוף
אטריות אורז
בוקר שבת
מרק פטריות
סלמון עם קראסט
אנטי פסטי
טחינה , חצילים *2 , סלק עם בצל מוחמץ
עוגת סולת, פאי לימון
יעל מהדרוםאבל תנסי גם עם שמן רגיל לפשף עם סקוצ'ברייט
אני פשוט רגילה לכתוב בפורום הריון ולידה... ושם הרוב הן נשים...
אפילו לא הסתכלתי מי השואל... ![]()
אבקת סוכר + מיץ לימון או מים (ממש מעט נוזל , עם לימון זה טעם יותר חביב...
שזה מתייבש זה מתקשה ויוצא ציפוי לבן קשיח כזה... אני רגילה לשים על עוגיות , יכול להיות שיעבוד גם בעוגה... השאלה אם הלחות של העוגה תתן לזה להתייבש?
ואם את צריכה רק מראה לבן ולא ממש קרם אולי פשוט אבקת סוכר?
אם חלבי בא בחשבון- אז קצפת משמנת מתוקה מוקצפת עם פודינג וגבינה לבנה \ רק גבינה לבנה עם ממתיק (אבקת סוכר או פודינג)\ שוקולד לבן
תכתבי אייסינג לעוגה ותראי מה הכוונה...
מישהו מכיר את הדגם או את הסדרה הזאת?
קצת מפחיד שזה 'כלבו', אבל אנחנו באמת צריכים הרבה מכשירים על שטח קטן, ואם זה באמת איכותי, זה יכול להועיל מאוד..
תודה!
ולא מאמינה ביכולות של מכשיר מולטי מעין זה
אני מבין את החשש שאולי כל המכשירים יהיו חצי קלאצ'.
מצד שני, בוש חברה מקצועית והמפרט נראה טוב..
ולבוש יש מוניטין במכשירי חשמל אחרים, עד כמה שאני יודעת.
אבל חכה אולי מישהו פה יודע אחרת וימליץ
ונראה בהחלט שהוא לא מציאה ממש...
אם יש למישהו המלצה על מעבד מזון איכותי, זה יעזור מאוד, ואם הוא יהיה משולב עם מיקסר\מטחנת בשר זה יהיה מבורך מאוד..
אני שפוטה של קנווד, המיקסר שלהם משרת אותי היטב, ישלי קערה גדולה
למיקסר מתחברת מטחנת בשר ובלנדר.
מעבד מזון מומלץ מג'ימקס עם 3 קערות, אז נכון שלפעמים כל הקערות מתלכלכות אבל זה כיף שיש אפשרות לעבד גם כמויות קטנות
יש לה תקנה?
מה אפשרי לעשות?
כבר מלא זמן בתנור ולא מתמצק
או יותר נכון מה שכחת לשים בה?
גם ללא תחליפי סוכר.
חשוב שיהיה ממש טעים.
מכינה לאישה מבוגרת שעכשיו גילו שאסור לה סוכר והיא ממש מכורה לעוגות...
עדיף עוגה קלילה ובלי אגוזים.
יש חיה כזו?
ולארוצה לשאול כי אז היא תצפה ולא בטוח שאוכל להכין לה
והבאתי לה. היא ממש שמחה...
(נראה לי ככה קוראים להם)
כמו מושלגות אבל מקמח כוסמין וללא סוכר...
את האמת? הטעם לא משהו, אבל בשבילה זה היה טוב...
חשבתי שמצאת מתכון והכנתיעל מהדרוםלא. ממש לא.
הלוואי והיה לי אומץ לנסות..
ישראלית2❤🇮🇱
ישראלית2❤🇮🇱
ישראלית2❤🇮🇱השבוע הכנתי בפעם הראשונה מאכל מטופו. יצא ממש נחמד.
ניסיתי בגלל שגם אני לא אוהב להתעסק עם בשר\עוף, וגם לא לאכול אותם,
והטופו מפצה קצת תזונתית מצד החלבון שבו.
לטופו אין כ"כ טעם בפני עצמו, והרעיון שלו הוא שהוא סופח טעמים (בערך כמו פסטה)..
אגב, יש פה רשימה חמודה עם פירוט מקורות חלבון https://www.ecostore.co.il/product/%d7%9e%d7%92%d7%a0%d7%98-%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%91%d7%95%d7%9f-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99-%d7%9e%d7%98%d7%91%d7%97-%d7%a4%d7%a9%d7%95%d7%98-%d7%a9%d7%9e%d7%97/#&gid=1&pid=1 , לצורך העניין- ב100 גרם של בשר\עוף יש בערך 26 גרם חלבון..
למשל, אני אוהבת את המיקסרים של קנווד, רוב הדגמים לא יקרים
קערה גדולה, הספק טוב ולא מאוד יקר
*אשתו של בעלי*
רוטב עגבניות וחומוס מתאים פחות לדעתי. אצלי הוא משתדך לטעמים לימוניים ועשבי תיבול
ברגע ששמים את הרוטב הקריספיות של הציפוי נעלמת, לכן עדיף להגיש ליד
רכיבים:
1 חב' דג סול קפוא, מופשר וסחוט
1 כוס קמח
כפית מלח
חצי כפית אבקת שום
לרוטב:
מיץ מתפוז אחד
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
1 בצל קטן קצוץ
חצי כפית חרדל דיז'ון
כף פטרוזיליה קצוצה דק
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מיבשים את נתחי הדג בנייר סופג
מקמחים ומטגנים
קודם את הצד בלי העור
מניחים בצד.
במחבת קטנה מזהיבים את הבצל הקצוץ במעט שמן
מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה
מבשלים דקה ומסירים מהאש
מערבבים לרוטב את הפטרוזיליה ויוצקים על הדגים המטוגנים