שרשור חדש
היי! מחפשת מתכון לסלמון בתנור שאח''כ אפשר לחמם בפלמקסיקנית

בפלטה

מתכון פשוט לא משהו מסובך.....

צריך לחמם לזמן קצר שלא יתייבשיעל מהדרום
לק"י

אולי לדאוג שיהיה קצת נוזל בתבנית.

אני מתבלת בערך ככה- שום, מלח, פפריקה, כמון, סילאן ושמן.
מורחים על הדג, רצוי משני הצדדים.
ואופים 18 דקות.
יש לחן מזרחי*אשתו של בעלי*
מתכון מעולה!!
פשוט להכנה וטעים מאוד.
סלמון אופים זמן קצר והחימום על תבנית הפוכהופל לימון

ישאיר אותו עסיסי

מתכון לסלמון אפוי 

תודה לכם!! נראה לי אנסה אחד כל שבועמקסיקנית


הכי חשוב שהדג לא ייצא יבשELADG2אחרונה


איך לנקות ביציםנטלינטלי

בסופר ליד הבית שלי יש רק ביצים של חברת גליקסמן והרבה פעמים יש כמה ביצים מלוכלכות בתבנית. לפעמים אני פותחת ועוברת גם באיזה 20 תבניות ובכולן יש ביצים מלוכלכות ומחוסר ברירה אני קונה כזאת. 

קראתי באינטרנט שאסור לשטוף ביצים לפני כי אז החיידקים יכולים לחדור פנימה.

אז אם אני מכינה ביצים במים, פשוט להכניס אותן עם הלכלוכים? שמתי לב שהמים הרותחים הרבה פעמים לא מורידים את הלכלוך וזה פשוט נשאר ככה.

בקיצור, מה לעשות?

מותר לשטוף מיד לפני הבישוליראת גאולה
אבל אפשר לשטוף אחרי הבישול והקילוף 😏
להבנתיבימבה אדומה
בהרתחה שלהן, כל החיידקים מתים...
..נטלינטלי

תודה על התשובות.

אתן חושבות שיש בעיה מבחינה מוסרית להחליף בין ביצים מתבנית לתבנית?

נניח אני פותחת תבנית ורואה ביצה אחת מלוכלכת, אז פשוט להחליף אותה עם ביצה נקיה מתבנית אחרת?

בגדול מתחת למים לשטוףELADG2אחרונה


שרשור טעויות במטבח שהחלטתם לאמץ בינייש פתוח
כי גיליתם בדיעבד שמה שעשיתם בטעות יותר טוב מהמקור.
לי יש שניים:
בתור ילד לא אהבתי חריף. ילדים לא אוהבים טעמים חזקים וזה ידוע ומוכר.
פעם הלכתי לאכול פלאפל כבכל יום שישי והייתה מוכרת שלא מגישה מנות שם בדרך כלל. היא הציעה לי בצל בתוך הפלאפל. אמרתי לה לא לשים בצל והיא הבינה בטעות כן לשים בצל. זו הייתה טעות טעימה מאוד ומאז אני משתמש הרבה יותר בבצל וחרדל בצלחת.
והשני היה ממש בחג. חזרתי מאוחר מסיור במערת המכפלה ובתוך העיר ואז נסיעה לירושלים והגעתי הביתה עייף מת.
הכנתי עוגת בננות ובטעות הקצפתי על המהירות הגבוהה ביותר.
(הקצפת יתר הופכת עוגת לקשה. לכן במתכון ההקצפה היא ידנית ותמיד הקצפתי במהירות נמוכה)
והעוגה יצאה קשה מבחוץ ורכה מבפנים ויותר טעימה מבדרך כלל.
יאללה שוטו!!
להוסיף לעוגת שוקולד עוד קקאו וקפה (פחות סוכר זה נופרח-אש
באורז לא שמה מלח בהתחלה אלא בשלב של הערבוב אחרי הבישול לא יודעת למה אבל מוצלח בהרבה (נמס ממש מהר הערבוב ובחמש דקות אחר-כך כשהסיר סגור)

..אמרלד
חברה הייתה אצלי, הכנו פסטה ברוטב שמנת
בטעות חתכתי את הבצל לחצי לפני הקילוף
היא אמרה שברור ככה עושים
אימצתי. ברור הרבה יותר קל מלקלף אותו שלם🙃
בפעם אחרת הכנתי שום קונפי עם שמן שומשום בטעות במקום זית,
יצא ממש טוב!
מפרידה חלמונים וחלבונים עם האצבעותירושלמית טרייה
פעם הייתי מפרידה בעזרת חצאי הקליפות - מעבירים את החלמון מחצי קליפה לחצי קליפה, החלבון נוזל בינתיים לקערית שלמטה, ומקווים שהחלמון לא יתפוצץ כשיידקר מהקליפה..

פעם נפל לי כל העסק לקערית. הוצאתי את החלמון בעדינות עם האצבעות בתור מסננת, וגיליתי שזה הרבה יותר מהיר ומצליח יותר.
מאז אני עושה ככה תמיד כשאני ממהרת.

יום אחד אמרתי לשכנה שגיליתי שיטה מהירה להפרדת ביצים - בידיים. אז היא אומרת לי, ברור, אני תמיד עושה ככה..
יש עוד דרך פשוטה יותר, הכלי הזה:בינייש פתוח

מצאתי ביוטיוב עוד 2 דרכיםבינייש פתוח
לא ממש טעות,יו0י

אבל ניסיתי להכין חלב שיבולת שועל, בלנדרתי את הכל, הכנסתי לשקית כותנה והתחלתי לנסות לסחוט, אבל השקית היתה צפופה מידי בשביל החלב שהכנתי, 

מתוך תסכול העברתי הכל דרך מסננת קטניות, ואת השאר דרך נפת קמח צפופה,

וגיליתי שאפשר להגיע לתוצאה מושלמת באפס סבל\זבל😋

 

באופן כללי כל הקשר שלי עם המטבח הוא קשר של ניסוי וטעייה.

אני כל הזמן מנסה רעיונות חדשים, אז אני לא זוכר מה היה מוגדר בהתחלה כ'טעות'..

הכנת חמין עם אורז מלא במקום חיטהאור123456
אמצנו לפסח וזה התחיל עם טעות של חמותי ששמה אורז מלא בטעות
לא מאה אחוז טעות אבל כן טעיםבונים מגדל
רציתי להכין עוגה
גיליתי שאין מספיק ביצים.
חיפשתי מתכון לעוגה טבעונית
מצאתי מתכון לעוגה טבעונית במיקרו.
יצא טעים ממש. יצא לי להכין ושיבקשו ממני את המתכון גם...
בקיצור, יצא מתכון שימושי לשעת חירום ולא רק.
נשמע טוב! אשמח למתכון..טל..אחרונה
היה קטע עם תפו"א במיקרומבקש אמונה

ישבתי אצל קרובי משפחה וראיתי בטלויזיה שפעלה איך לעשות תפו"א במיקרוגל.

(ושם הם שמו אותם בתוך קערה עם מים)

אמרתי וואלה לא חשבתי על זה

בקיצור ניסיתי את זה בבית, ושכחתי ששמו אותם במים, אז שמתי ככה בקערה בלי כלום..

בקיצור אמנם איזור הקליפה יצא טיפה גומי כזה.. אבל הפנים יצא נימוח ברמות!

 

רק אח"כ אמא שלי שראתה את התוכנית אמרה לי שבכלל אמרו לשים אותם בתוך מים

וכשניסיתי את זה יצא רגיל לא וואו... אימצתי את הטעות חושף שיניים

צלי בקרתות שדה...

אשמח למתכון לצלי בקר (מס' 5) עם פטריות... בעיקר שלבי הכנה, לא ככ הצלחתי להבין אם חייביםלבשל אותו במים קודם או מספיק רק לטגן ואז לשים ברוטב... והוא כבר חתוך לפרוסות... לא גוש גדול...
תודה!

בדרך כלל אני מטגנת ומבשלת בגוש בשלב ראשוןאם לשתיים
ורק אחרי לפחות שעתיים בישול פורסת ומבשלת עוד...
בכל מקרה, לא כדאי לבשל במים. חבל, זה יצא מכובס.
במקומך הייתי מטגנת הרבה בצל ושום מוסיפה את הבשר ומבשלת על אש קטנה עם יין, דבש ותבלינים.
כאמור אף פעם לא פרסתי לפני הבישול, אז נשמע לי שעלול להתייבש לך, אז תשימי לב שזה על אש ממש קטנה וזה רוב הזמן מכוסה בנוזלים (יין, בצל והבשר בעצמן יפרישו לך נוזלים, לא כדאי להוסיף עוד מים)
תודה!תות שדה...

אפשר להחליף במים? אני בהריון אז פחות יין...
כן קניתי בפרוסות כי לא ידעתי שצריך גוש והיה נראלי יותר נוח ככה...

אני שמה ממש מעט ייןאם לשתייםאחרונה
וככל הידוע לי אלכוהול מתנדף בחימום, אם את רוצה להחליף הייתי שמה סילאן ורוטב סויה. בכמות קטנה כי הבשר מפריש המון נוזלים
לא חייבים לבשל קודם במיםופל לימון

בדר"כ מבשלים כגוש עם נוזלים , ירקות ותבלינים

מקררים, פורסים ואח"כ מחממים עוד ברוטב.

 

פרוסות כתף אפשר לבשל בתוך נוזלים, עם פטריות מיובשות, בצל פרוס, שום ותבלינים

פשטידת ירקותELADG2

מרכיבים

6 ביצים L


200 גרם גבינה צהובה מגורדת

מלח או פלפל שחור 

500 מ"ל שמנת לבישול 15% של השף הלבן

קוביות בטטה או גרגירי תירס


אופן ההכנה


מחממים מראש תנור ל-180 מעלות ומניחים בתבנית גדולה את הירקות שחתכנו קודם לכן שאחוסנו עם קופסאות ,
מעליהם נפזר מעט גבינה.
ניקח קערה ונערבב היטב את הביצים והשמנת והפלפל והמלח.
יוצקים מעל הירקות והגבינה המגורדת.
אופים במשך חצי שעה או עד להזהבה.
 

עוגת תפוזיםELADG2
עבר עריכה על ידי ELADG2 בתאריך י' בחשון תשפ"ג 10:12


מרכיבים

כוס סוכר לבן 
1.5 כוס מיץ תפוזים
1.5 כוס קמח תופח
1.5 כוס שיבולת שועל מוכנה
2 כפית תמצית וניל
4 ביצים
כוס שמן


אופן ההכנה

לוקחים קערת נירוסטה סולתם ומטריפים את הביצים עם השמן,סוכר,וניל ומיץ התפוזים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים ונותנים לה להתרכך מספר דקות בבלילה.
מוסיפים את הקמח ומטריפים עד שהקמח נטמע.
משמנים תבנית עגולה ויוצקים לתוכה את הבלילה.
אופים במשך 50 דקות על 180 מעלות.
מוציאים מהתנור ומצננים.

אפשר לרכך אסאדו בתנור אחרי שהתקרר כבר?מבקש אמונה

הכנו אסאדו לשבת הזאת שהייתה, אמנם יצא רך אבל ממש על הגבול

 

השאלה מה תהיה התוצאה אם אני אחמם אותו שוב? יתכרך? יהרס?

לדעתי לבשל בישול ארוך עם הרבה נוזלים...בימבה אדומה
ניסית פעם? מפחד להרוס אותומבקש אמונה

לא נעים ההורים שלי אוהבים אותו

אין בעיה להחזיר לתנור לעוד אפיה, להקפיד על נוזליםופל לימוןאחרונה


מחפשת רעיונות למנה בשרית קטנהעשב לימון
שאפשר להקפיא בתבנית ולהפשיר כל פעם קצת, כמו שניצלים וקציצות

תודה מראש
ושבוע טוב
אולי רוטב בולונזמשמעת עצמית
עם בשר טחון להקפיא בקופסאות קטנות
כדורי בשר מבושלים במגוון רטבים, מקפיאה מנות בודדותופל לימון

בשקיות.

 

פיסות חזה עוף מטוגנות סטייל אסיאתי ואז מקפיצים עם ירקות, מוסיפים תיבול  ואם רוצים גם נודלס.

 

שאוורמה הודו מוקפצת עם בצל סטייל מעורב ירושלמי

בורקס בשר ומשה בתיבהנועה גבריאל
כל דבר..באר מריםאחרונה
אפילו עוף תקפיאי אחד אחד..
מחפשת רעיונות לקינוח לאירוע בשרי.אורית**
זה צריך להיות משהו שאפשר להכין מראש ולשמור בהקפאה,
משהו שהחומרים שלו לא מידי יקרים כי אני צריכה להכין בכמות גדולה,
ומשהו שלא יהיה מורכב מידי להכנה.

אולי קינוחי כוסות?
איזה יש שטעימים בפרווה?
משהו אחר?
להכין סוג אחד בכמות גדולה או כמה וכמה סוגים?

אם לא אמצא רעיון מתאים אולי פשוט אכין כמה וכמה סוגי עוגות או עוגיות.. וגם פה מתלבטת מה.

תודה מראש לעוזרים!
זורקת רעיונותבימבה אדומה
עוגות שמרים
סורבה על בסיס פירות (אפשר להכין בכוסות אישיות)
פצפוצי אורז עם חמאת בוטנים ושוקולד (זה נראה כמו 3 שכבות כאלה)
תודה!אורית**
עוגת שמרים לגמרי ברשימה בעז"ה, אם באמת אכין כמה סוגי עוגות..
סורבה- הבעיה שזה בחורף, ואין יותר מידי פירות מתאימים,
ולקנות פירות קפואים לכמות כזו אנע חושבת שיצא לי מידי יקר... (לא באמת בדקתי מחירים..)

פצפוצי אורז זה רעיון.. תודה!
סופלה אפשר להקפיא, נכון?בימבה אדומה
אז זה גם מתאים...
נכון, אבל זה משהו שדורש ממש דיוק בדקות האפיה,אורית**
זה לא הכי מצליח לי אז לא רוצה להתחיל עם זה בכמות כזו. צריכה משהו שירוץ לי.
מובן ממשבימבה אדומה
מכניסים תבנית אחת לתנור אופים ובודקים תוצאהופל לימון

ואז אפשר להמשיך עם כל שאר התבניות

קינוחי כוסות זה בעיני מעולהאם לשתיים
להכין כמה סוגים בכוסיות קטנות של ליקר, כי אנשים אוהבים לטעום יותר מסוג אחד..
הייתי מכינה מוס שוקולד קלאסי, מוס אוראו, מוס לוטוס
אפשר להוסיף גם ג'לי בכוסיות בצבעים שונים, וגליליות ופל ממולאות (באושר עד מוכרים בדכ הרבה יחסית בזול)
חוץ מזה כן הייתי מכינה מגשי עוגיות וחיתוכיות: מושלגות, שוקולד פירורים, עוגיות תמרים ועוד סוגי חיתוכיות למיניהם.
דווקא עוגת שמרים בעיני פחות מוצלח כי זה הרבה התעסקות בהגשה ואת לא יכולה להכין מראש כי זה עלול להתייבש, אפשר שבלולי שמרים.
סופלה זה גם רעיון מצוין
סופ
יש לך מתכונים למוסים האלה?אורית**
אני בדרך כלל מבשלת בריא אז בתחום המתוקים אני פחות...
תודה! זה נראה רעיונות טובים!

דווקא שמרים ממש טוב בהקפאה. לאפות מראש בץבניות פס, לחמם דצת על הפלטה ולהגיש...

אולי באמת גם עוגות וגם קינוחי כוסות קטנים.
אני לא ממש עובדת לפי מתכונים אבל בגדול:אם לשתיים
מוס שוקולד- להקציף בנפרד קצפת צמחית ובקערה אחרת 4 חלבונים עם מעט סוכר (בעיקר בשביל הקצף), להמיס חבילת שוקולד (אפשר להוסיף חלמונים לשוקולד, אפשר לוותר אם את רוצה להימנע מביצים חיות), לערבב את הקצפות, להוסיף שוקולד ולאחד בעדינות.

מוס אוראו- לרסק עוגיות אוראו ולשים בתחתית הכוסיות, להוסיף מעט עוגיות מרוסקות לתוך קצפת צמחית ולהקציף, לארגן בשכבות בכוסיות ולקשט מלמעלה בשבר אוראו גדול.
מוס לוטוס כמו האוראו רק בלוטוס, כדאי להוסיף ממרח לוטוס לקצפת ואז אפשר להוסיף שכבה עליונה של ממרח מומס בכוסית ולקשט בלוטוס חצוי.

שמרים נשמר מעולה בהקפאה, אבל מתייבש כשאת חותכת, תנסי לחשוב על הגשה של זה וזה בעיני פחות מוצלח (תניחי עוגה שלמה על השולחן? תפרסי ותשאירי בתבנית?), לכן הצעתי שבלולים.. אבל כמובן איך שבא לך.
גם חלבונים זה ביצים חיות. כדי להכין מוס ללא ביציופל לימון

יש להמיס 200 גר' שוקולד בשמנת צמחית לקרר  8-10 שעות ולהקציף תוך הוספת עוד שמנת צמחית.

אפשר לתבל בתמצית קפה, ברנדי

נכון, אבל לפי מה שאני יודעת עיקר הבעיה הבראיתותאם לשתיים
היא בחלמונים.
בכל מקרה, אפשר כמובן להכין כמו שכתבת וזה יוצא אחלה אבל:
1. פחות טעים
2. הכמות שיוצאת הרבה יותר קטנה באופן משמעותי
עוגת שוקולד חמה נשמרת יופי במקפיאופל לימון
אפשר לקנות טארטלטים מוכנים ריקיםופל לימון

ולמלא בגנאש שוקולד מריר או לבן לעטר בסוכריות פנינה (חנויות מתמחות) גם נשמר יפי במקפיא.

 

טארט שוקולד 

יש תחתיות מוכנות של פאיתות שדה...

ויש גם כאלו פיציים אישיים לא זוכרת איך קוראים להם...
ואז אפשר למלא במילויים של פאי שוקולד\ לימון\פקאן\ פיצוחים וכו'  פעם עשיתי וזה היה ממש נחמד (לא זוכרת מתכונים נראלי לקחתי מהאינטרנט

תודה רבה!!אורית**
פצפוצי אורזמאוהבת בילדי

בשכבות (שוקולד מריר, לבן וחמאת בוטנים)

ג'לי בכוסיות יש כאלו עם מכסה וזה לא יקר ומאד נח!)

מוסים בטעמים וצבעים (שוקולד, לוטוס, אוראו, ופירות)

עוגיות או חיתתוכי עוגה

ובכללמאוהבת בילדיאחרונה

כל בלילה של עוגה אפשר להכין בתור מאפינז...

מממ פרשת נח- מה מכינים?ברוקולי

 

אני רואה שאתם לא מסתדרים לבד

 

ערב שבת- 

מרק עוף נג 

פאי תרנגולים 

מוקפץ חזה עוף 

אטריות אורז

 

בוקר שבת 

מרק פטריות 

סלמון עם קראסט 

אנטי פסטי 

 

 

טחינה , חצילים *2 , סלק עם בצל מוחמץ 

 

עוגת סולת, פאי לימון 

 

@יעל מהדרום @איכה @טארקו @מקום בעולם

אני קודם אבדוק את ההקפאה לראות מה יש בהיעל מהדרום
אז ככהיעל מהדרום
לק"י

חלות
טרשי
חצילים
טחינה
אולי משייר
סלט חי

עוגות מההקפאה (עוד יש מהברית... וקיבלנו עוגה נוספת)
עוגיות שוקולד צ'יפס

ליל שבת:
קוסקוס
מרק
עוף

יום שבת:
תפו"א בתנור
עוף

סד"ש:
ביצים קשות
אולי לחם שום
מה זה פאי תרנגולים?ופל לימון


פאי רועים עם פרגיות קציצות במקום בשרברוקולי
נשמע טעים!!! הן מתאחדות או נשארות מפוררות כזה?טארקו
אגיד לך אחרי שבתברוקולי
נשמע מענייןופל לימון


מי מכין חלת קשת לשבת נח?ופל לימון
זה נראה רע 😐פה לקצת
לגמרי אפשר להכין מצבעי מאכל טבעייםופל לימון


אנחנו עדיין לא התאפסנו מהמעבר🥱🥱טארקו
אז החלטנו לנסוע

שבת הבאה בבית בע"ה🙏
נוסעיםאיכה
מביאה איתי מרק.
אז ככהבוקר אור
ערב מרק תפוחי אדמה ופטריות
קוסקוס
רוטב בולונז מהמקפיא

בוקר כנראה שירקות מאודים (גזר קישוא בטטה)
בורגול עם גזר מגורר
שניצלים מהקפאה

פיתות נקנה
עוגת שיש שכבר הכנו אתמול
וכדורי שוקולד וחמאת בוטנים מהמקפיא
אפשר מתכון למרק תפוחי אדמה ופטריות?תות שדה...


בערךבוקר אור
מטגנת בצל, מוסיפה תפו"א בחתיכות ממוצעות וקופסת שימורים של פטריות, קופסת רסק עגבניות קטנה תבלינים ומים ומבשלת
אפשר גם להוסיף כל ירק אחר בטח
אין רעיונות....נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ב' בחשון תשפ"ג 22:56
כנראה

דג ותוספת

חמין, ביצים, סלטים וכו'

אין כחחחחמשמעת עצמית
מנסים לעשות שבת בקליל:

ליל:
מושט בטטה
מרק עוף
פאי רועים

בוקר:
ביצים
צ'ונט
כבד

סלטים:
טאבולה
מטבוחה
טחינה

כל השאר קנוי

סדש - כלום
מה זה מושט בטטה? 😁כי לעולם חסדו
שבת ראשונה בסגנון חורפי!באר מרים
חלות
עוגת שמרים
פוקצ'ות פרווה לסד"ש
עוגת קישואים או עוגיות שוקולד ציפס (התכוונתי להכין היום עם הילדים ולא הספקתי. אם אהיה בקצב טוב אכין איתם מחר כשיחזרו מהגן)

מטבוחה, 2 סוגי חצילים- מהקפאה
סלק
שאר הסלטים חיים

ליל שבת:
דגים

עוף עם אורז
תפוחי אדמה
(שבת ראשונה מאז פסח שעושים 2 מנות בערב..)

שבת בבוקר:
חמין ראשון לעונה!!

סד"ש
פוקצ'ות פרווה
דגים
אולי לביבות קישואים אם אספיק..
איך את עושה עוגת קישואים? ולביבות קישואים?נפש חיה.
ואשמח לקבל מתכון של החמין שלך


תודה רבה רבה!!
יש באינטרנט הרבה מתכונים לעוגת קישואיםבאר מרים
עוגה בחושה פשוטה ואחת האהובות אצלנו..

לביבות קישואים: קישואים מגורדים, בצל מטוגן, מל"פ, ביצה, פירורי לחם - ואופה בתנור..

חמין: בצל מטוגן, תפוחי אדמה, חתיכות בשר, חומוס/שעועית, גריסים, ביצים, שקית עם אורז+מים+שמן+מלח.
מים שמכסים כמעט הכל
תיבול: מלח, פפריקה,כמון,קינמון,סילאן.
וזהו. להרתיח ולבשל כמה שעות ואז לפלטה...
יאללה-מקום בעולם
ערב שבת:
מושט ברוטב

בוקר:
בשר עם רוביה
אורז

סלטים
חלות

שנה טובה ושבת שלום
אצלנועלמא22
חלות קנויות
סלט גזר
סלט כרוב
ירקות חמוצים

מרק ירקות
לזניה בשרית
עוף כלשהו (לא יודעת עדיין איזה)
אורז צהוב
תפו"א ובטטה בצ'ילי
שעועית ירוקה

עוגיות שוקולד

רק לי נמאס מכל האוכל בערך? אני קצת בעייתית בבשר, ומצד שני צריכה גיוון משמעותי אחרי כל החגים האלה שאכלתי בערך אותו דבר (כן, גם כשהיינו אצל ההורים..)
יפה!! אצלינו:חצילוש
יש אורחים.

ערב שבת:

סלמון בעשבי תיבול
עלי גפן ממולאים
סטייק פרגית
תפוא ובטטה בתנור

בוקר שבת:

תבשיל בשר מס' 5 בפטריות וערמונים
אורז
אפונה
תפוא ובטטה כנ"ל

סלטים:
מטבוחה
חצילים בתחמיץ
חצילים במיונז
פסטו
סלק וקינואה
כלמיני סלטים חיים

קינוחים:

עוגת שמנת אלפחורס
כדורי שוקולד
עוגיות שוקולדצ'יפס

חלות
אצלנואזדרכת5אחרונה
חלות, סלט חצילים, טחינה, חומוס, פסטו,סחוג , ממרח זיתים, ממרח ביצים וכרוב סגול במיונז.
עוגת שמרים מההקפאה.

ערב:
מרק בצל ופטריות
חריימה סלמון
קוסקוס

בוקר:
עוף עם זיתים ויין לבן
סינטה מוקפצת עם פטריות
ירקות בתנור.

איך אפשר להוריד בקלות דבק מצנצנת?חופר
המדבקה לא ירדה לי טוב והשאירה דבק.
מים חמים, סבון וברזליתופל לימון


תודהחופר
אסטוניש מטבחיראת גאולה
מה זה?חופר
תרסיס ניקוי מעולה למטבחיראת גאולה
בין היתר, הוא מוצלח להורדת שאריות דבק.
תודהחופר
בשביל טבילה?יעל מהדרום
הצינצנות לא צריכות טבילה. פשוט הדבק מציקחופר
איזה צנצנות לא צריכות טבילה? יש הרבה שכןהרפיה
שאלה של פסיקהחופר
אבל לפי הפוסקים שאני הולך על פיהם לא צריך לטבול צנצנות של גפילטע פיש, דבש וכדו' וכן לא צריך לטבול בקבוקי זכוכית שניקנו עם שתיה
כנראה. אנחנו טובלים בלי ברכההמקורית
לא כנראה, וודאיחופר


מטבילים....הרפיה
תודה על התיקוןהמקורית
להטביל....הרפיה
לליאור קוקה יש חומר טובbinbin
מי זה?חופר
מי זאת.. מישהי שהוציאה חומרים טובים. שופרסל משווקתbinbin
תודהחופר
להשרות בקערה לזמן-מה, עם מים חמימים וסבון.נפש חיה.
זה עוזר? מכיר שזה עוזר להוריד מדבקה, לא דבקחופר
שנשאר אחרי שהורדתי את המדבקה
כן. הדבק שנשאר המדבקה נמס לאט לאט מהסבון והמיםנפש חיה.
תודה!חופר
יש שמן מיוחדמאוהבת בילדי

אבל תנסי גם עם שמן רגיל לפשף עם סקוצ'ברייט

אני סקרן- למה "חופר" נשמע לך בת?חופר
חחחמאוהבת בילדי

אני פשוט רגילה לכתוב בפורום הריון ולידה... ושם הרוב הן נשים...

אפילו לא הסתכלתי מי השואל... צוחק

👍🏻חופר
מגבונים להסרת לקירושלמית טרייה
קונים כאלה בסופר פארם.
זה מאד נוח להורדת מדבקות מכלים חדשים.
רק לשים לב לא להשתמש בזה על כלי פלסטיק כי זה עלול לפרק קצת את הפלסטיק..
אבל למתכת, זכוכית, חרסינה וכו ' - כל מה שצריך טבילה - זה מעולה.
אצטון ממיס את הדבקאם ל3+
אציטוןחיים שלאחרונה
שאחת קצפת פרווה לא מריצ'בימבה אדומה
אני מכינה עוגה ואני צריכה ציפוי לבן לעיצוב.
ריצ' לא באופציות

אפשר שיהיה חלבי, אבל די עדיף שלא.

מישהו ניסה קרם קוקוס?
יש עצות אחרות?
תודה רבה.
אפשר להקציף קרם קוקוסמיקי מאוס
צריך לקרר אותו ואז הוא מתפרק כזה לנוזל ושומן אז צריך לקחת רק את החצי הלבן הקשיח בלי הנוזלים ואותו להקציף

זה לא קצפת...וזה בטעם קוקוס אבל זה יעבוד
אוליתות שדה...

אבקת סוכר + מיץ לימון או מים (ממש מעט נוזל , עם לימון זה טעם יותר חביב...
שזה מתייבש זה מתקשה ויוצא ציפוי לבן קשיח כזה... אני רגילה לשים על עוגיות , יכול להיות שיעבוד גם בעוגה... השאלה אם הלחות של העוגה תתן לזה להתייבש?

ואם את צריכה רק מראה לבן ולא ממש קרם אולי פשוט אבקת סוכר?
אם חלבי בא בחשבון- אז קצפת משמנת מתוקה מוקצפת עם פודינג וגבינה לבנה \ רק גבינה לבנה עם ממתיק (אבקת סוכר או פודינג)\ שוקולד לבן

מחיפוש קצר בגוגל נראה שזה עובד בעוגותתות שדה...אחרונה

תכתבי אייסינג לעוגה ותראי מה הכוונה...

 

למי יש מתכון בדוק לפלאפל טעים ונימוח?מבקש אמונה


פלאפל טעיםופל לימוןאחרונה
עדיין מחפש מיקסר..יו0י

נתקלתי בדגם mum59m55 של בוש https://www.netoneto.co.il/product/%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A1%D7%A8-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%91-%D7%9E%D7%91%D7%99%D7%AA-bosch-%D7%91%D7%95%D7%A9-%D7%93%D7%92%D7%9D-mum59m55?aff=GoogleMerchant&keyword=&campaignID=17422215796&matchtype=&adgroupID=&gclid=EAIaIQobChMIw4yih9D9-gIVFGGRCh1yegQrEAQYASABEgIXPfD_BwE

 

מישהו מכיר את הדגם או את הסדרה הזאת?

קצת מפחיד שזה 'כלבו', אבל אנחנו באמת צריכים הרבה מכשירים על שטח קטן, ואם זה באמת איכותי, זה יכול להועיל מאוד..

 

תודה!

 

לא מכירה את המכשיר הנ"לופל לימון

ולא מאמינה ביכולות של מכשיר מולטי מעין זה

למה?יו0י

אני מבין את החשש שאולי כל המכשירים יהיו חצי קלאצ'.

מצד שני, בוש חברה מקצועית והמפרט נראה טוב..

בדיוק מה שכתבתופל לימון

ולבוש יש מוניטין במכשירי חשמל אחרים, עד כמה שאני יודעת.

אבל חכה אולי מישהו פה יודע אחרת וימליץ

ראיתי ביקורות, וקצת סרטונים של המוצר,יו0י

ונראה בהחלט שהוא לא מציאה ממש...

אם יש למישהו המלצה על מעבד מזון איכותי, זה יעזור מאוד, ואם הוא יהיה משולב עם מיקסר\מטחנת בשר זה יהיה מבורך מאוד..

תראהופל לימוןאחרונה

אני שפוטה של קנווד, המיקסר שלהם משרת אותי היטב, ישלי קערה גדולה

למיקסר מתחברת מטחנת בשר ובלנדר.

 

מעבד מזון מומלץ מג'ימקס עם 3 קערות, אז נכון שלפעמים כל הקערות מתלכלכות אבל זה כיף שיש אפשרות לעבד גם כמויות קטנות

פשטידה שנאפתה מלמעלה ונוזלית מבפניםנערת טבע

יש לה תקנה?

מה אפשרי לעשות?

 

כבר מלא זמן בתנור ולא מתמצק

על כמה מעלות? אולי להנמיך?יעל מהדרום
מה יש בה?ופל לימוןאחרונה

או יותר נכון מה שכחת לשים בה?

מתכונים לעוגות ללא סוכרמאוהבת בילדי

גם ללא תחליפי סוכר.

חשוב שיהיה ממש טעים.

מכינה לאישה מבוגרת שעכשיו גילו שאסור לה סוכר והיא ממש מכורה לעוגות...

עדיף עוגה קלילה ובלי אגוזים.

יש חיה כזו?

מותר לה תמרים?יעל מהדרום
לא יודעת...מאוהבת בילדי

ולארוצה לשאול כי אז היא תצפה ולא בטוח שאוכל להכין לה

השאלה מה כן מתוק שמותר להיעל מהדרום
לק"י

כי בלי שום דבר מתוק, לא חושבת שאפשר להכין עוגה.
אולי עוגיות מלוחות?
בסוף מצאתי עוגיות ללא סוכרמאוהבת בילדי

והבאתי לה. היא ממש שמחה...

נשמח ללמוד על מה מדובר😉בימבה אדומה
עוגיות של שריינסמאוהבת בילדי

(נראה לי ככה קוראים להם)

כמו מושלגות אבל מקמח כוסמין וללא סוכר...

את האמת? הטעם לא משהו, אבל בשבילה זה היה טוב...

אשמח לקישורבימבה אדומה
לא מצאתי, תודה
הנהמאוהבת בילדי

https://shcreiners-bakers.business.site/

 

נראה לי הם רק בירושלים

אהה...קנוי חשבתי שמצאת מתכון והכנתיעל מהדרום
חחחמאוהבת בילדיאחרונה

לא. ממש לא.

הלוואי והיה לי אומץ לנסות..

רעיוונת ל א. צהריים פרווה?ישראלית2❤🇮🇱
ארוחת פרווה לאיזה כיוון- צמחוני או טבעוני 🥗 ?תנו חיוך (-:
נראלי צמחוני😅 בקטע שמגעיל אותי להתעסקישראלית2❤🇮🇱
עם בשר🙉

אז כל מיני מנות בלי זה
אורז עם ירקות בתנור נגיד
ברוך השם יש רעיונות בשפע.. וביניהם-תנו חיוך (-:
בס''ד
שלום לך @ישראלית2❤🇮🇱

תוכלי לנסות את הרעיונות הבאים:

🌼 אטריות /נודלס/אורז עם ירקות מוקפצים בתוספת נתחי טופו/ ביצה מקושקשת ברוטב פיקנטי/ אסיאתי

🌼 מרקי ירקות למינהם- חרירה, עגבניות עם קרוטנים, ירקות כתומים טחונים, תפו''א עם קישוא ובצל טחונים ועוד..

🌼נתחי שווארמה סוי'ה מתובלים, בצירוף עם התוספות של שווארמה רגילה בתוך טורטי'ה- מוצלח ביותר 🌮

🌼טורטיות מגולגלות במגוון מילוים- סביח, אנטיפסטי וחומוס, סלט טונה עשיר, סלט ביצים ועוד..

🌼 ירקות ממולאים באורז/ עשבי תיבול/ טחון צמחוני ברוטב עגבניות עשיר

🌼 סלט ירקות עשיר במגוון מרכיבים- גרעינים,אגוזים, ירקות עלים, ירקות חתוכים, חלבון כלשהו(ביצה/טונה/טופו מוקפץ) ורוטב קליל מתאים..

🌼סלט קטניות - עדשים ובטטה/ קינואה וחמוציות עם עשבים קצוצים וכדומה.

🌼ועוד..

בהצלחה 💐
שקשוקה, קוסקוס עם מרק פרווה,אם_שמחה_הללויה
פסטה-טונה, פלאפל וחומוס ביתיים, ממולאים פרווה עם אורז מלא/ בורגול וצננוברים/שקדים, שניצל תירס/ דג ביתיים, אורז עם עדשים או חומוס, מוקפץ עם מלא ירקות מקושט עם שומשום ובוטנים קלויים ועוד...
תודה❤️❤️ישראלית2❤🇮🇱
תודה רבה על ההשקעההישראלית2❤🇮🇱
בשמחה 🙂תנו חיוך (-:
בלתק..באר מרים
שקשוקה
מג'דרה
אורז ושעועית לבנה ברוטב עגבניות
קוסקוס עם מרק וחומוס
פלאפל וציפס
פסטה עם טונה
דג בתנור עם ירקות
מרקים פרווה מכל הסוגים
פשטידות ירקות
נקניקיות/שניצל טבעות ופתיתים
לביבות ירק או לביבות טונה
קציצות עדשיםבימבה אדומה
קציצות טונה
קציצות דגים
פלאפל

סלמון, מושט, דניס

ותוספת קטניות (אצלנו זה התוספות)
מוקפץ אטריות אורזופל לימון
אפשר גם ממולאים צמחוניופל לימון
מעתיקה לך מהווטסאפאביול
*חברים/ת יקרים/ת רעיונות למאכלים ב9⃣ הימים:*
*
⚜⚜⚜
*דגים*🐟
קציצות דג
סלומון בתנור
דג מבושל
קציצות/לביבות טונה
דג סול
ברבוניה
דג מטוגן
שווארמת דגים
*עגבניות*🍅
שקשוקה
עגבניות ממולאות
*חצילים*🍆🍠
חציל שניצל (חציל בפירורי לחם)
מוסקה פרווה/חלבי
פשטידת חצילים
חצילים ממולאים
סביך
*תפו"א*🥔
תפוא בתנור
ציפס
פוטטיוס
תפוא מבושל
תפוא בעשבי טיבול
תפוא פתוח עם גבינות
גראטן
לביבות בטטה/תפוא
*פשטידה*🍮
פאי
פשטידת ירקות או אחר..
קיש חלבי/פרווה
פשטידת/חביתת אטריות
חביתת ירק
מאפינס
*מאפים*🥐🥯
בורקס גבינה
בורקס תפוא
פיצה
סמבוסק
חצפורי
קובנה
לאפה
פיתות
*פסטה*
פסטה מוקרת
לזניה
פסטה ברוטב אדום
פסטה ברוטב גבינה
פסטה ברוטב גבינה ועגבניות
רביולי
ניוקי
מאק אנד ציז
אטריות/ספגטי
פסטה ברוטב פסטו
סלט פסטה
פתיתים
*מרקים*🍛
מרק קוסקוס
מרק אפונה
מרק כתום
מרק שעועית (כבד בקיץ)
מרק ירקות
מרק חלבי
מרק עגבניות
*ירקות סנפרוסט*
שעועית
שעועית ירוקה/צהובה בבישול/בהקפצה.
אדממה/פולי סויה
במיה
כרובית מטוגנת/אפויה
ירקות מאודים
אפונה
*תבשילי אורז*🍚
לביבות אורז
אורז עם תירס
ממולאים-פרווה/חלבי
אורז עם עדשים
*קטניות*🌾
חומוס (גרגרים או ממרח)
שעועית
כוסמת
בורגול
קלחי תירס
*קנויים*🍘
טבעול
בשר צמחי (קבב, המבורגר וכו..)
נקנקיות פרווה.
*לחם*🍞
לחם מטוגן
לחמניות שום
לחם זעתר
פיציות
בייגל
טוסטים
*סלטים*🥗
חסה
כרוב
נשנושים
תירס
טאבולה
סלק מבושל/חי
גזר מבושל/חי
מטבוחה
טחינה
סחוג
חילבה
חומוס
פסטו
סלט חי
סלט ביצים
סלט פסטה
סלט טוסט
סלט חלומי
סלט יוני
סלט טורקי
סלט פירות
וולדרוף
אבוקדו (אם מוצאים)
*בשמן עמוק*
פלאפל
ציפס
קובה פרווה
*סיני/יפני*🍱
סושי
מוקפץ פרווה
עוגיות מזל
*מתוקים*🍯
פנקייק
לביבות גבינה
חביתיות
וופל בלגי
קרפ
ספינג'
בהצלחה 💙🇮🇱💙
תודהההה❤️ישראלית2❤🇮🇱
וואו כמה רעיונות... גזור ושמור....קפצ'ולהאחרונה
חוץ מכל מה שהזכירו לפני..יו0י

השבוע הכנתי בפעם הראשונה מאכל מטופו. יצא ממש נחמד.

ניסיתי בגלל שגם אני לא אוהב להתעסק עם בשר\עוף, וגם לא לאכול אותם,

והטופו מפצה קצת תזונתית מצד החלבון שבו.

לטופו אין כ"כ טעם בפני עצמו, והרעיון שלו הוא שהוא סופח טעמים (בערך כמו פסטה)..

 

אגב, יש פה רשימה חמודה עם פירוט מקורות חלבון https://www.ecostore.co.il/product/%d7%9e%d7%92%d7%a0%d7%98-%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%97%d7%9c%d7%91%d7%95%d7%9f-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99-%d7%9e%d7%98%d7%91%d7%97-%d7%a4%d7%a9%d7%95%d7%98-%d7%a9%d7%9e%d7%97/#&gid=1&pid=1 , לצורך העניין- ב100 גרם של בשר\עוף יש בערך 26 גרם חלבון..

 

אני לא מבין מה קרה לי לבטטהבינייש פתוח
אשמח אם למישהו יש הסבר.
אני מאוד אוהב בטטה ומכין כל שבוע 2 מנות בטטה בתנור.
אבל היום יצא זוועה ולא אכיל בעליל ונאלצתי לזרוק לפח.
האם לדעתכם זה קשור לכך שזו בטטה לבנה?
או שאולי זה קשור לכך שהבטטה היתה צרה מאוד וארוכה מאוד מה שגם לי לחתוך לרוחב במקום לאורך ולכן הבפנים של הבטטה לא נפרס לאורך התבנית?
במידה והבעיה קשורה לבטטה לבנה, איך לזהות זאת מראש זאת אם הקליפה זהה לחלוטין?
כן, יובאו לאחרונה בטטות לבנות, והן פחות טעימותיראת גאולה
(האפשרות השניה גם היא פחות מוצלחת מהאופציה הקבועה של חיתוך לרוחב, אבל זה רק יצא קצת פחות משובח, לא בלתי אכיל)
תודה. ואיך אני מזהה בטטה לבנה? בשביל לא לקנות...בינייש פתוחאחרונה
מכירות דגם מיקסר איכותי (!) ולא מאד יקר?עינב66
וגם איפה אפשר לקנות מיקסר איכותי במחיר הכי פחות יקר? אשמח לשמוע!
מה זה "לא מאוד יקר"?*אשתו של בעלי*
מה הסכום המקסימלי מבחינתך?
2000-3000 נגיד. למיקסר איכותי.עינב66
עיקר השאלה תכלס היא איפה מוצאים במחיר הכי פחות יקר בהשוואה לשאר החנויות. אולי חנויות של חרדים, חנויות של נדוניה לכלות שנה מאז החתונה וכו
אני רכשתי במחסני חשמל*אשתו של בעלי*
של חברת קנווד
1,200 וואט
עם 2 קערות מיקסר
1,690 ש"ח
תלוי מה הצרכים שלך, ומה זה לא יקרופל לימון

למשל, אני אוהבת את המיקסרים של קנווד, רוב הדגמים לא יקרים

מיקסר Kenwood KVL4102W קנווד

קערה גדולה, הספק טוב ולא מאוד יקר

זה בדיוק הדגם שיש לי *אשתו של בעלי*
לי יש kmixבימבה אדומה
הוא מספק את הצרכים הבסיסיים, לש בצק מעולה (בצק של על קילו קמח), מקציף מעולה שמנות וביצים...
לדעתי הוא לא עובר את ה1500 שח
בכל מקרה, כל מיקסר שתבחריארץ השוקולד
כדאי שתשווי בין מקומות שונים, יש הבדלי מחירים של מאות שקלים בין חנויות ושווה להקדיש את הרבע שעה בהשוואה בין האתרים באינטרנט.
אם הרכישה יכולה לחכות קצת -תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

אם הרכישה לא דחופה ויכולה לחכות, אז שווה להמתין לבלאק פרידי שיחול בעז''ה בעוד כחודש -
אז יכולות להיות הוזלות במחיר למוצרים מהסוג הזה..

שווה לחכות ולחסוך 🙂
וואלה תודה רבה טוב לשמוע!עינב66אחרונה
מה אפשר לבשל בסיר בישול איטי? ואיך משתמשים?א"י לנצח
בס"ד
אשמח למתכונים
אפשר תבשילים של ירקות עם עוף/בשראם ל3+
צונט, יוצא נהדר בסיר כזה, אפשר להשאיר עם שעון שבת שיכבה בבוקר אחרי הסעודה
חמין!!!חדשה,,
..בתוך בני ישראלאחרונה
זאת לא תשובה לשאלה, אבל אפשר להשתמש בו כדי לטגן בצל ממש בקלות (פשוט מכניסים ומחכים כמה שעות)
טיגנתי דג סול לשבתחדשה,,
ובא לי להוסיף לו רוטב..
איזה רוטב כדאי? חשבתי בכיוון של עגבניות וגרגרי חומוס...
יתאים?
ואיך אפשר לשמור על הקריספיות של הטיגון?
להוסיף את הדגים המטוגנים לרוטב או פשוט לשים את הרוטב על הדג בהגשה?
נראה לי שעדיף לשים רוטב בהגשהיעל מהדרום
תודה ❤️חדשה,,
אם תשימי את הדג המטוגן*אשתו של בעלי*
בתוך רוטב,הוא כבר לא יהיה קריספי כי הוא יספוג את הרוטב לתוכו.
אולי אפשר רוטב קר בצד הדג,בזמן ההגשה.
תודה ❤️ למה דווקא קר? זה לליל שבתחדשה,,
נראה לי מתאים יותר*אשתו של בעלי*
וכך גם הדג המטוגן ישאר קריספי
יש מטבל בכלום עבודה ששווה לנסות!שורף בלב
אין לי כמויות, מערבבים בהתאם לכמות הסועדים:
אבקת קארי (הרבה ובנדיבות!)
עם מיונז, מיץ לימון ומלח
עד לקבלת מטבל בצבע כתום עז.
אפשר להוסיף גם עלים יבשים או טריים לפי הטעם...
מגישים לצד הדג עם פרוסות לימון.
וואו מיוחד! אין על קארי! תודה!חדשה,,
אני מגישה כךמשמעת עצמית
בצלחת שניצל סול ולידו קצת חסהחתוכה עם שרי רבעים
וכוסית קטנה (של קידוש כזאת) עם מטבל של מיונז קצת חרדל, קצת טריאקי, ושום, וכך כל אחד שם לו כמה שרוצה.
שיהיה מטבל נוזלי שיישפך בקלות מהגביע
פלח לימון לימון ליד.

כיף!
יאמי!!! נשמע מושלםחדשה,,
אנסה בלי נדר.
תודה ❤️
בסוף הכנתי רוטבחדשה,,
של שמן זית, לימון, מלח, פלפל, שום כתוש וצנוברים.
יצא טעים ברוך השם.


יצקנו בהגשה כמובן...

תודה לכם ❤️
דג סול הוא עדין מאודופל לימוןאחרונה

רוטב עגבניות וחומוס מתאים פחות לדעתי. אצלי הוא משתדך לטעמים לימוניים ועשבי תיבול 

ברגע ששמים את הרוטב הקריספיות של הציפוי נעלמת, לכן עדיף להגיש ליד

רכיבים:

1 חב' דג סול קפוא, מופשר וסחוט
1 כוס קמח
כפית מלח
חצי כפית אבקת שום

לרוטב:
מיץ מתפוז אחד
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
1 בצל קטן קצוץ
חצי כפית חרדל דיז'ון
כף פטרוזיליה קצוצה דק
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מיבשים את נתחי הדג בנייר סופג
מקמחים ומטגנים
קודם את הצד בלי העור
מניחים בצד.

במחבת קטנה מזהיבים את הבצל הקצוץ במעט שמן
מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה
מבשלים דקה ומסירים מהאש
מערבבים לרוטב את הפטרוזיליה ויוצקים על הדגים המטוגנים